欢迎来到莲山文库网!

您当前的位置:

高考英语《阅读理解》专项练习及答案解析

2020-10-19 更新 6莲券

温馨提示:部分文件查看预览时可能会显示错乱或异常,文件下载不会出现此问题,请放心下载。

上一页 下一页

版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来源于网络以及用户投稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:55525090@qq.com,我们立即下架或删除。

简介:高考英语《阅读理解》专项练习
一、
After being born at the end of 1932,Mr Cameron Senior suffered a lot with both legs shortened below the knee and his feet twisted.He went under numerous operations to ease his pain,and eventually both limbs(下肢) had to be cut off.But despite his disability and later losing the sight in one eye,Mr Cameron Senior still gained a successful career as a stockbroker(股票经纪人).
After moving to England from Scotland as a child,he married Mary and the couple raised four children at the family home in Peasemore,Berks.
In an interview with The Daily Telegraph two years ago,the Tory leader described the experience of growing up with a father with a disability.He told how once they were on holiday in Cornwall,he overheard someone rudely saying:“That guy’s wearing funny boots.” Mr Cameron(英国前任首相卡梅伦) said he thought to himself,“That’s odd,no one ever says that.”
In an ITV interview before the general election,Mr Cameron said of his father,“He’s an amazingly brave man because he was born with no heels—quite a disability.But the glass with him was half-full,normally with something alcoholic,I think I got my sense of optimism from him.”
Mr Cameron also appeared with his parents at an event and said that they understood his idea for “A Big Society”.
“They showed me how a big society could work every day I was growing up,” he said,“I know what are my responsibilities.” Mr Cameron Senior’s disability is not thought to have played any part in his death aged 77.Friends said he was “so proud” to see his son become Prime Minister in May,and had visited 10 Downing Street and Chequers.However,the family’s various holiday plans meant that he did not get to meet his latest granddaughter Florence,who was delivered to the PM’s wife Samantha last month.
语篇解读 本文主要介绍了英国前任首相卡梅伦的父亲,一位身有残疾却凭着坚韧毅力取得非凡成就的股票经纪人。
1.What is the passage mainly about?
A.The life and character of Mr Cameron Senior.
B.A huge hero figure in the eyes of son.
C.The newly elected Prime Minister.
D.A disabled father and his career.
【答案】B
【解析】主旨大意题。文章前面讲述的是老卡梅伦的出生、职业、婚姻等内容,均是为文章下文作铺垫的,目的在于说明儿子眼中的父亲是一个什么样的人。故选B。
2.In the text,the underlined part “the Tory leader” in Paragraph 3 refers to “ ”.
A.Mr Cameron Senior
B.The Daily Telegraph
C.a leader in the government
D.Former Prime Minister David Cameron
【答案】D
【解析】词义猜测题。根据文章内容可知,本文介绍的是英国前首相卡梅伦的父亲,因此此处的“保守党领袖”指的应是戴维·卡梅伦。故选D。
3.When Mr Cameron heard the rude words, .
A.he exploded with anger all of a sudden
B.he thought the man was too foolish
C.he was shocked and unable to understand
D.he expected it a long time ago
【答案】C
【解析】细节理解题。根据第三段最后一句中的“That’s odd,no one ever says th... 更多>>

上传用户:Alone 游客

文件页数:36 页

大小:180.50 KB

时间:2020年05月06日

官方客服微信

lianshanwenku

手机浏览

微信公众号

Copyright© 2006-2020 主站 www.5ykj.com , All Rights Reserved 闽ICP备12022453号-30

版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来源于网络以及用户投稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,

如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:55525090@qq.com,我们立即下架或删除。