欢迎来到莲山课件网!

您当前的位置:

温馨提示:部分文件查看预览时可能会显示错乱或异常,文件下载不会出现此问题,请放心下载。

2019学年小学英语四年级(上)期中复习卷(含答案)

2019学年小学英语四年级(上)期中复习卷(含答案

)I. Read and judge“√”or“×”.(判断划线部分发音是否相同)

1. desk mask (    )       2. wasp ships (     )

3. toast shirts (    )       4. dish fish (     )

5. brown cry   (    )

【答案】1.

2. ×

3. ×

4.

5. ×

【难度】中等

II. Fill in the blanks. (填入同类词)

1. I have a coat, a________and a pair of ________.

2. I am hungry. I want a hamburger.Kitty is_____.She wants a bottle of water.Peter is_______.He wants to sit on the sofa.

【答案】1. blouse

2. shoes

3. thirsty

4. tired

【难度】简单

III. Read and write.(用单词的适当形式填空)

1. What _____ (do) your mother _____ (do)? _____ (doctor).

2. Here _____ (be) some biscuits for you. Here _____ (be) some cola for him.

3. He likes _____ (skate). _____ (he) skateboard is so cool.

4. ----- How many _____ (uncle) do you have?   ----- Only one.

5. Alice _____ (like) giraffes. She can _____ (draw) a giraffe.

【答案】1. does; do; A doctor

2. are; is

3. skating; His

4. uncles

5. likes; draw

【难度】中等

IV. Think and choose.(选择题)

This is my friend. _____ name is Eddie.

AHe’s

BHis

CHer

【答案】 B

How many _____ are there in the box?

Aan orange

Boranges

Corange box

【答案】B

----- _____ an apple, please.

----- Thanks.

AThis

BHas

CHave

【答案】C

A little mouse is in Kitty’s bedroom. She is _____.

Ahungry

Bafraid

Cthirsty

【答案】B

I _____ apples. And my friend, Alice _____ bananas.

Alike; like

Blikes; like

Clike; likes

【答案】C

What _____ your brother do?

Ais

Bdo

Cdoes

【答案】C

----- _____.

----- I’m happy.

AAre you happy?

BHow do you feel?

CHow old are you?

【答案】C

This is _____ aeroplane.

ABen and Kitty’s

BBen’s and Kitty’s

CBen and Kitty

【答案】A

----- _____ English book is that?

----- It’s May’s.

AWhose

BWhat

CWho’s

【答案】A

Wendy and Betty ____ swimming.

Alikes

Bcan

Clike

【答案】C

Ⅴ. Read and match.(选择正确的句子配对)

(    ) 1. I’m hot.                   A. Here’s your scarf.

(    ) 2. I’m thirsty.                 B. Here’s an ice-cream.

(    ) 3. I’m cold.                  C. Sleep on your bed.

(    ) 4. I’m tired.                  D. Have a biscuit.

(    ) 5. I’m hungry.                E. Drink some water, please.

【答案】1. B

2. E

3. A

4. C

5. D

【难度】中等


Ⅵ. Read and rewrite the sentences.(按要求改写句子)

1. We have a new teacher.(一般疑问句)

____________________________________________________________________

2. I can dance in the hall.canlike

____________________________________________________________________

3. I am very hungry.(划线部分提问)

____________________________________________________________________

4. Mr. Tang is a firefighter.(划线部分提问)

____________________________________________________________________

5. Is your mother a doctor?(按实际情况回答问题)

____________________________________________________________________

【答案】1. Do you have a new teacher?

2. I like dancing in the hall.

3. How do you feel?

4. What’s Mr. Tang?

5. Yes, she is./No, she isn’t.

【难度】中等

VII.Read and judge. (读短文,判断句子正误,用TF表示)

Paul and Martin are good friends. They are in Rainbow Primary School. Paul is in Class One and Martin is in Class Two. They’re both twelve years old. Paul is tall and fat. He has a white T-shirt and a pair of blue shorts. He can fly the kite. His kites are purple. They can fly high. Martin is thin and short. He has a black shirt and a pair of yellow jeans. He can ride a bicycle. His bicycle is green. It’s big. Now it’s afternoon. Paul is hungry. He wants some apple pies. Martin is thirsty. He wants some cola. They are both tired.

(   ) 1. Paul is Martin’s friend.

(   ) 2. They are in the same(同一的)class.

(   ) 3. Paul’s kites are purple.

(   ) 4. Martin has a black shirt and a pair of blue shorts.

(   ) 5. Martin’s bicycle isn’t big. It’s green.

【题型】阅读理解

【年份】2017

【难度】简单

【答案】1. T  2.F  3. T  4. F  5. F

【分析】主要讲了Paul martin的日常生活,注意细节的把握。

1. 细节理解题。根据原文Paul and martin are good friends.得出答案。

2. 细节理解题。原文They are in Rainbow Primary School. Paul is in Class One and Martin is in Class Two.给出答案。

3. 细节理解题。原文Paul is tall and fat. He has a white T-shirt and a pair of blue shorts. He can fly the kite. His kites are purple.给出答案。

4. 细节理解题。Martin is thin and short. He has a black shirt and a pair of yellow jeans.可得出答案。

5. 细节理解题。根据His bicycle is green. It’s big.可以得出答案。

Ⅷ. Read and answer the questions(根据短文,回答问题)

Hello, my name is Danny. Let me tell you about my uncle Jim. He’s tall. He has brown hair and blue eyes. He’s 34 years old. He likes wearing his red and yellow shirt.

Uncle Jim loves football and fishing. He comes to visit us every Sunday. Every time he comes to visit, we play football together in the park. Sometimes, he takes me fishing by the river.

When we catch some fish, we bring them home. Then uncle Jim stays for dinner. He likes to cook the fish for us all to eat. Uncle Jim is a good cook. He also tells funny stories about football and fishing. He makes me laugh. My uncle Jim is a funny man.

1. What colour is Uncle Jim’s favourite shirt? _________________________

2. Where do Uncle Jim and Danny play football? ______________________

3. Can Uncle Jim cook? __________________________________________

4. Is Uncle Jim a funny man? _____________________________________

5. Does Danny like his uncle? _____________________________________

【题型】阅读理解

【年份】2017

【难度】中等

【答案】1. It’s red and yellow.

2. They play football in the park.

3. Yes, he can.

4. Yes, he is.

5. Yes, he does.

【分析】主要讲了Danny对叔叔情况的介绍,注意细节的把握。

1. 细节理解题。根据原文He likes wearing his red and yellow shirt.得出答案。

2. 细节理解题。原文we play football together in the park.给出答案。

3. 细节理解题。原文Uncle Jim is a good cook.给出答案。

4. 细节理解题。My uncle Jim is a funny man.可得出答案。

5. 推测题。根据文章大意Danny和叔叔一起踢球,钓鱼等,玩得很开心可以得出答案。

点评:

+1
0

分享:

文档格式:docx

下载文档
版权申诉 举报

版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来源于网络以及用户投稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:55525090@qq.com,我们立即下架或删除。

客服服务微信

55525090

手机浏览

微信公众号

Copyright© 2006-2020 主站 www.5ykj.com , All Rights Reserved 闽ICP备12022453号-30

版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来源于网络以及用户投稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,

如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:55525090@qq.com,我们立即下架或删除。