人教PEP小升初英语阅读理解提高训练(7)及答案解析

时间:2019-01-28 作者:佚名 试题来源:网络

人教PEP小升初英语阅读理解提高训练(7)及答案解析

文章来
源 莲山 课件 w w
w.5Y k J.cOM

阅读理解提高训练7
A
My uncle likes sports very much. He loves soccer ball, basketball, baseball, tennis and more. He plays baseball and basketball very well. He likes to watch the sports games on TV. He plays sports every day. He has a small(小的) sports collection. He has 3 tennis rackets, 2 baseballs, 3 basketballs and a soccer ball.

      (F)1. My uncle doesn't like sports, but he has a sports collection.
      【详解】此表述意为:我的叔叔不喜欢运动,但是他有运动物品的收集;根据短文第一句My uncle likes sports very much.可知“我”的叔叔非常喜欢运动,故此表述不正确。
      (T)2. He plays baseball and basketball very well.
      【详解】此表述意为:他棒球和篮球都打得很好;根据短文第三句He plays baseball and basketball very well. 可知他打棒球和篮球打地非常好,故此表述正确。

      (F)3. He likes to watch the sports collection on TV.2
      【详解】此表述意为:他喜欢在电视上看运动物品的搜集;根据短文第四句He likes to watch the sports games on TV. 和第六句He has a small(小的) sports collection. 可知他喜欢在电视上看体育节目且有一个运动物品的小收集,故此表述不完全正确。

      (F)4. He watches TV and plays sports every day.
      【详解】此表述意为:他每天看电视、做运动;根据短文倒数第三句He plays sports every day.可知他每天只做运动,并没说每天看电视,故此表述不正确。

      (T)5. His collection is small: 3 tennis rackets, 2 baseballs, 3 basketballs and a soccer ball.
      【详解】此表述意为:他的收集很少:三个网球拍,两个棒球,三个篮球和一个足球;根据短文最后一句He has a small(小的) sports collection. He has 3 tennis rackets, 2 baseballs, 3 basketballs and a soccer ball.可知此表述正确。

B

It is Sunday afternoon. Mary goes to do the shopping with her mother. Her mother wants to buy some food for supper. Mary wants to buy a new skirt and some school things. They come to a shop.
      "What does your shop sell?" Mary asks, "A lot of things." The girl in the shop says. "You can buy food, drinks, clothes in our shop and school things, too."
      Mary and her mother go in. There are many people in the shop. Mary finds a nice white skirt. "How much is the skirt?" Mary asks the girl in the shop.
      "It's eighty Yuan."
      "That's too dear. Can I find a cheap one?"
      "What about the green one? It looks nice. And it's only thirty Yuan."
      "Ok, thanks a lot."
      "You are welcome."
      After that, Mary buys some school things, too. Her mother buys a lot of food, like bread, cakes, meat and fish. They get home very late.
      (D)1. Mary goes to do the shopping with her mother on ________.
      【详解】由第一段开头两句话"It is Sunday afternoon. Mary goes to do the shopping with her mother."可知答案。
      A) Saturday afternoon
      B) Saturday morning
      C) Sunday morning
      D) Sunday afternoon
            
      (D)2. Mary wants to buy a new skirt and _________.2
      【详解】由第一段倒数第二句"Mary wants to buy a new skirt and some school things."可知答案。
      A) some food
      B) some drinks
      C) come clothes
      D) some school things

      (C)3. The white skirt is _____.
      【详解】由第三段和第四段内容"Mary finds a nice white skirt. 'How much is the skirt?' ...'It's eighty Yuan.'..."可知答案。
      A) ¥30
      B) ¥110
      C) ¥80
      D) ¥100

      (B)4. Mary buys a _________ skirt.
      【详解】由第五、六段内容"Can I find a cheap one?"和"What about the green one? It looks nice. And it's only thirty Yuan."可知答案。
      A) white
      B) green
      C) red
      D) dear
      (B)5. The green skirt is ___________.
      【详解】由第六段内容"What about the green one? It looks nice. And it's only thirty Yuan."可知答案。
      A) nice but dear
      B) nice and cheap
      C) not nice but cheap
D) not nice or cheap

文章来
源 莲山 课件 w w
w.5Y k J.cOM
点击排行

最新试题

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |