欢迎进入莲山课件网—有价值的教学资料
您现在的位置:  主站  >> 考试试题 >> 小学英语 >> 六年级下册 >> 同步练习 

人教PEP小升初英语阅读理解提高训练(5)及答案解析

【www.5ykj.com - 莲山课件】

阅读理解提高训练5
A
Im Peter. I am an American student. I study in Beijing. I like Beijing very much. I often go to the Great Wall. I also like Chinese food. For breakfast, I like eggs and apples. For lunch, I like rice and chicken. For supper, I have some steamed bread(馒头)and soup. Chinese food is very good!
      And I like Sichuan food very much. But I dont like to use chopsticks because it is difficult to eat with them.

      (B)1. Is Peter an English student?
      【详解】细节理解题。根据第二句"I am an American student."可知答案。
      A) Yes, he is.
      B) No, he isnt.
      C) We dont know.

      (A)2. Where is Peter studying now?
      【详解】细节理解题。根据第三句"I study in Beijing."可知答案。
      A) In Beijing.
      B) In America.
      C) In Sichuan.

      (C)3. What food does Peter like very much?
      【详解】细节理解题。根据倒数第二句"And I like Sichuan food very much."可知答案。
      A) American food.
      B) Beijing food.
      C) Sichuan food.
            
      (B)4. What does Peter eat for supper?
      【详解】细节理解题。根据"For supper, I have some steamed bread and soup."可知答案。
      A) Eggs and apples.
      B) Steamed bread and soup.
      C) Rice and chicken.

      (B)5. Chopstick means ________.
      【详解】猜测词义题。根据最后一句"...it is difficult to eat with them."可以判断chopstick指的是中国的筷子。
      A) 刀子
      B) 筷子
      C) 叉子

B
      Look at these things. This is Mr. Blacks bag. His ID card is in it. And these are Marys keys. She is Mr. Blacks daughter. Ginas notebook is over there, on the chair. Its green. Her name is on it. Look! Whats on the floor? Oh, its a gold ring. Its Jennys ring. Its very nice.
       
      (C)1. Mr. Black has ________.
      【详解】细节理解题。根据"This is Mr. Blacks bag."可知答案。
      A) a notebook
      B) a key
      C) a bag

      (A)2. ________ notebook is on the chair.
      【详解】细节理解题。根据"Ginas notebook is over there, on the chair."可知答案。
      A) Ginas
      B) Jennys
      C) Marys

      (A)3. Marys last name is ________.
      【详解】推理判断题。Mary是Mr. Black的女儿,所以她的姓氏应为Black.
      A) Black
      B) Green
      C) Mary

      (C)4. Jennys ring is ________.
      【详解】细节理解题。根据"its a gold ring."和"Its very nice."可知答案。
      A) gold
      B) nice
      C) gold and nice

      (B)5. Mr. Blacks name is on his ________.
      【详解】推理判断题。根据常识,名字应在身份证(ID card)上面。
      A) notebook
      B) ID card
      C) bag

版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来源于网络以及用户投稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:55525090@qq.com,我们立即下架或删除。
相关内容
热门内容