人教PEP小升初英语阅读理解提高训练(2)及答案解析

时间:2019-01-28 作者:佚名 试题来源:网络

人教PEP小升初英语阅读理解提高训练(2)及答案解析

文章来
源 莲山 课件 w w
w.5Y k J.cOM

阅读理解提高训练2
A

Mike and Dick work in the same office. They don't like the cold weather. And one day they decided to take their holiday in Australia. Their plane arrived in Sydney at nine in the morning. They had a good rest in a hotel.
      The next morning they rented(租借) a car in the city and began their travel.
      A few hours later the sun was shining in the sky and there were no shade trees(树荫) beside the road. It was so hot that they could hardly go on driving. They had to stop to look around. Mike found a river and it was about half a kilometer away from them. They were both very happy and drove the car quickly. Soon they got to the river. Before they jumped into the water, Dick saw a boy playing under a big tree. He asked, "Are there any sharks in the river, boy?" "No, there aren't." answered the boy. So they began to swim in the river. After a while, Dick felt something hit against(碰撞) his leg. He told Mike about it. They were afraid and stopped swimming. Dick asked loudly, "Is it true that there aren't any sharks in the river?"
      "Yes, sir," said the boy, "There're a lot of crocodiles(鳄鱼) in the water.
      All the sharks(鲨鱼) have swum away!"

      (A)1. Mike and Dick went to Australia ______.
      【详解】根据Their plane arrived in Sydney at nine in the morning. 看出他们是坐的飞机去澳大利亚。
      A) by plane
      B) by car
      C) by train
      D) by motorbike

      (C)2. The two young men went to Australia to ______.
      【详解】根据And one day they decided to take their holiday in Australia. 可知他们去澳大利亚是度假。
      A) swim in the river
      B) study to drive
      C) make a travel
      D) find some work

      (C)3. Mike and Dick couldn't drive any longer because ______.
      【详解】根据文章 A few hours later the sun was shining in the sky and there were no shade trees(树荫) beside the road. It was so hot that they could hardly go on driving.可知因为天气太热又没有树荫他们不能继续开车。
      A) the sun was shining in the sky
      B) the weather was very hot
      C) there were no shade trees beside the road
      D) they were too tired
      (B)4. Dick became afraid because ______.
      【详解】根据文章They were afraid and stopped swimming. Dick asked loudly, "Is it true that there aren't any sharks in the river?" 可知Dick 感到害怕是因为他觉得水里可能有鲨鱼。
      A) he saw a shark in the water
      B) he thought that maybe a shark had hit against his leg
      C) he saw the boy laughing at(嘲笑) them under the big tree
      D) the boy had told them that there were some sharks in the river

      (D)5. When they heard the boy's words, the two young men began to ______.
      【详解】那孩子说水里没有鲨鱼,只有鳄鱼,两个人年轻人听到后肯定会迅速从水里跑出来。
      A) catch the crocodiles in the water
      B) look for the crocodiles there
      C) run to beat the Australia boy
      D) come out of the river at once


B


      Hi! My name is Tom and I'm 13 years old. I'm from America. It's our first time to come to China. Now I'm in a middle school in Beijing.
      This is my family. My mum is a doctor. She works in a children's hospital.
      My dad is a diplomat (外交官). He goes to many countries. He often tells me about his stories in those countries. My sister is a student. She is 15.
      She is very good at math. My math is not good. She often helps me with it.
      My sister and I love animals. We have a lovely cat in our home in America.
      But we cannot bring it with us. So I give the cat to my good friend, Bob.
       
      (B)1. How many people are there in Tom's family?
      【详解】根据文章可知:汤姆家有爸爸,妈妈,姐姐,和他自己。
      A) 3
      B) 4
      C) 5
      D) 6

      (A)2. Where is their cat?
      【详解】从"We have a lovely cat in our home in America. But we cannot bring it with us. So I give the cat to my good friend. Bob."  (汤姆在美国有只猫,但他不能猫带到中国,就把猫给了自己的好朋友鲍勃)可知答案.
      A) In America.
      B) In China.
      C) In Japan.
      D) In England.

      (C)3. Tom's dad is a ______.
      【详解】从"My dad is a diplomat (外交官)."可知“汤姆的爸爸是个外交官”。
      A) teacher
      B) doctor
      C) diplomat
      D) worker

      (D)4. Tom's friend's name is ______.
      【详解】从"So I give the cat to my good friend. Bob."可知“汤姆的朋友叫Bob”。
      A) Peter
      B) Mike
      C) Jim
      D) Bob

      (A)5. How old is Tom?
      【详解】从"My name is Tom and I'm 13 years old"可知“汤姆今年十三岁了”。
      A) 13
      B) 14
      C) 45
      D) 16

文章来
源 莲山 课件 w w
w.5Y k J.cOM
点击排行

最新试题

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |