欢迎进入莲山课件网—有价值的教学资料
您现在的位置:  主站  >> 考试试题 >> 小学英语 >> 六年级下册 >> 同步练习 

人教PEP小升初英语阅读理解提高训练(1)及答案解析

【www.5ykj.com - 莲山课件】

阅读理解提高训练1
A
Hello! My name is Mike. I am from the USA. Now I am in China with my parents. I like China. And I like Chinese food, too. I have breakfast at home. I have an egg, some bread and porridge(粥) for breakfast. I do not like milk. I have no time to go home for lunch. So I have it at school.
      The lunch in our school is good. I can have different food for lunch. I eat rice, meat and vegetables. Sometimes I have noodles and dumplings. I have dinner at home with my parents. Sometimes we go out to eat with friends. We have chicken, vegetables and fruit.

      (A)1. Mike is _________.
      【详解】根据短文第三句I am from the USA.(我来自美国)可知Mike是美国人(American).
      A) American
      B) English
      C) Chinese
      D) Australian

      (B)2. For breakfast, Mike has__________.
      【详解】根据短文中I have an egg, some bread and porridge(粥) for breakfast.可知答案。
      A) an egg, an apple and porridge
      B) an egg, bread and porridge
      C) an apple, bread and milk
      D) an egg, an apple and bread

      (A)3. He has lunch ____________.
      【详解】根据短文中I have no time to go home for lunch. So I have it at school.  (我没有时间回家吃午饭,所以我在学校吃。),可知他在学校吃午饭。
      A) at school
      B) at home
      C) in a restaurant
      D) with his parents

      (D)4. He has _______ for lunch.
      【详解】根据短文中"I can have different food for lunch. I eat rice, meat and vegetables. Sometimes I have noodles and dumplings." 可知作者午餐吃大米、肉和蔬菜,有时也吃面条和饺子。
      A) rice, meat and vegetables
      B) noodles and dumplings
      C) chicken, meat and fruit
      D) rice, fruit and vegetables
      (B)5. Sometimes Mikes family have dinner ______________.
      【详解】根据短文中"... Sometimes we go out to eat with friends. We have chicken, vegetables and fruit."可知有时候我们和朋友们出去吃晚饭,我们吃鸡肉,蔬菜和水果。
      A) at school
      B) in a restaurant with some friends
      C) at his friends homes
      D) in the open air
B


      One day, the students are having a painting(绘画)lesson. Everyone begins to draw a picture. Jack is very free(有空闲的). When the bell rings for the break, Jack passes(传递)his picture to the teacher.
      The teacher looks at it and gets angry. "Why do you give me a piece of paper with nothing, Jack?" asks the teacher.2
      "Im sorry, sir. I draw a dog and some bread on the paper", says Jack.
      "Wheres the dog and wheres the bread?" asks the teacher again.
      "I draw some bread first. When I finish drawing the dog, she eats up(吃光)the bread. When I give it to you, she runs away" says Jack.

      (B)1. Jack is a __________.
      【详解】根据第一段段落大意可推知Jack是学生。
      A) teacher
      B) student
      C) doctor

      (C)2. The students are busy _______.
      【详解】根据"the students are having a painting(绘画)lesson. "可知同学们都忙于画画。
      A) reading
      B) writing
      C) drawing

      (C)3. The teacher is very ________ when he sees Jacks picture.
      【详解】根据第二段第一句"The teacher looks at it and gets angry."可知当他看见Jack的画的时候非常生气。
      A) happy
      B) sad
      C) angry

      (A)4. We can infer(推断)Jacks picture makes the students _________.
      【详解】根据文章内容可知Jack的画会逗乐同学们。
      A) laugh
      B) cry(哭)
      C) leave

      (C)5. What does Jack draw?
      【详解】根据老师的问话"Why do you give me a piece of paper with nothing, Jack?"可知Jack什么也没画。
      A) A dog and some bread.
      B) Some bread.
      C) Nothing.

版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来源于网络以及用户投稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:55525090@qq.com,我们立即下架或删除。
相关内容
热门内容