人教版高中英语必修一Unit5 Nelson Mandela—a modern hero单元检测题(含答案)

时间:2018-10-06 作者:佚名 试题来源:网络

人教版高中英语必修一Unit5 Nelson Mandela—a modern hero单元检测题(含答案)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文章来
源 莲山 课件 w w
w.5Y k J.cOM

单元仿真检测五 Unit 5 Nelson Mandela — a modern hero
满分:120分 限时:100分钟

答题栏 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
                         
 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
                         

Ⅰ.多项选择
1.She's having a lot of trouble with the new computer, but she doesn't know whom to ________.
A.turn to B.look for C.deal with D.talk about
2.German soldiers ________ the bridge in 1944, but the local citizens gathered all the pieces and rebuilt it once more.
A.dried up   B.blew up   C.held up   D.swept up
3.—It was ________ of you to lend me the money, Sam.
—Forget it, we're friends.
A.active   B.unfair   C.generous   D.confident
4.The League member is brave, honest and hard­working. In a word, he is a good boy of many ________.
A.qualities   B.principles  C.rewards   D.opinions
5.Under the________ of Lisa, we made our way at once to the village school.
A.opinion   B.principle   C.guidance   D.insurance
6.—Do be careful in the zoo. Some animals may________people.
—OK. I'll remember it in heart.
A.dislike   B.ignore   C.command   D.attack
7.The leaders from six countries are discussing whether it is necessary to________a special committee to deal with the worldwide terror attacks.
A.get up   B.set up   C.build up  D.found up
8.He is a man who lacks experience and determination, and I think he is not ________ the job.
A.able to   B.equal to   C.concerned about   D.fond of
9.He was interested in politics long before he was old enough to ________.
A.vote   B.choose   C.elect   D.select
10.The year 2013 ________ many natural disasters in the world.
A.saw   B.looked at   C.noticed   D.watched
Ⅱ.完形填空
Martin Luther King was born in Georgia in 1929. When he was__11__a boy, Dr. King learnt that his__12__, the black Americans, were__13__treated differently from most of__14__fellow Americans. Many could not attend good schools,__15__good jobs, or live in nice houses because of the colour of their__16__. Dr. King knew that in a free country this was__17__. He wanted to help his black brothers,__18__he decided to go to school and become__19__minister. He became a pastor (牧师) in Montgomery, Alabama. This is__20__Martin Luther King's “Peaceful Fight” first began.
Dr. King worked__21__equality in other cities. He knew that the__22__way people could win their rights was to remain peaceful,__23__in face of danger.Dr. King won the Nobel Peace Prize in 1964 for his achievement and__24__.
The whole nation__25__the terrible event that__26__on April 4,1968, in Memphis, Tennessee. Martin Luther King was__27__. The man who had preached non­violence (非暴力的) died__28__.
But Dr. King's dream can never__29__. Many Americans are still__30__to make that dream come true.
11.A.already   B.still   C.such   D.not
12.A.family   B.friends   C.people   D.country
13.A.seldom   B.sometimes   C.some time   D.often
14.A.his   B.its   C.our   D.their
15.A.get  B.look for   C.lose  D.to do
16.A.faces   B.skin   C.bodies   D.clothes
17.A.even worse   B.better   C.wrong   D.reasonable
18.A.as   B.because   C.so   D.but
19.A.the   B.one   C.another   D.a
20.A.where   B.why   C.what   D.whether
21.A.with   B.in   C.by   D.for
22.A.only   B.other   C.wrong   D.second
23.A.except   B.even   C.if   D.also
24.A.honour   B.victory   C.courage   D.failure
25.A.discouraged   B.saw   C.mourned   D.rebelled
26.A.passed   B.spread   C.happened   D.appeared
27.A.defeated   B.shot   C.caught   D.struck
28.A.bravely   B.violently   C.quietly   D.suddenly
29.A.die   B.believe   C.realize   D.fail
30.A.wanted   B.working   C.prepared  D.struggling
Ⅲ.阅读理解
A
★Spanish River Park
Location: 3001 Ocean Blvd., Boca Raton.
Admission: D|S16 per vehicle on weekdays, D|S18 on weekends and major holidays.
Special Comments: About 95 acres, more than a half­mile of beach with lifeguards. No pets. 1,680­foot nature path and large playground area.
Food/Dining: Picnic areas with barbecue grills(烤肉架).
Phone: (561)393­7811
Restrooms: Restrooms and showers available.
★Red Reef Park
Location: 1400 N. Ocean Blvd., Boca Raton.
Admission: D|S16 per vehicle on weekdays, D|S18 on weekends and major holidays.
Special Comments: Developed beach(67 acres)with lifeguards. No alcohol or pets permitted. It offers grills and a small playground area.
Food/Dining: Picnic areas available.
Phone:(561)393­7812
Restrooms: Restrooms and showers available.
★South Beach Park
Location: 400 N. Ocean Blvd., Boca Raton.
Admission: D|S15 per vehicle on weekdays, D|S17 on weekends and major holidays.
Special Comments: 1,670 feet of beach, 25 acres, lifeguards, 955 feet of developed beach south of Boca Inlet with lifeguards.
Food/Dining: Picnic areas available.
Phone:(561)393­7813
Restrooms: Restrooms and showers available.
★Coconut Cove Waterpark
Location: 11200 Park Access Road, Boca Raton.
Admission: AdultD|S7; Children(4~12)D|S5; 3 and under free.
Special Comments: The waterpark offers Sea Monster(怪物)walk pool, Meandering River, a waterslide and a waterfall. No alcohol or pets permitted.
Food/Dining: Concessions.
Phone:(561)274­1140
Restrooms: Restrooms and showers available.
31.You can do all the following in Spanish River Park EXCEPT________.
A.playing with your dog   B.walking on the path
C.going for a picnic   D.having a shower
32.If you want to get the information of South Beach Park, you should call________.
A.(561)393­7811   B.(561)393­7812
C.(561)393­7813   D.(561)274­1140
33.If you want to play more water sports, you had better go to________.
A.Red Reef Park   B.South Beach Park
C.Spanish River Park   D.Coconut Cove Waterpark
34.Where does this passage probably appear?
A.In a science book.   B.In a newspaper.
C.In a textbook.   D.In a report.
B
Old age may not sound exciting. But recent findings offer good news for older people and for people worried about getting older.  Researchers found that people become happier and experience less worry after they reach the age of 50. In fact, they say by the age of 85, people are happier with their life than they were when they were 18 years old.
The findings came from a survey of more than 340,000 adults in the United States. The Gallup Organization questioned them by telephone in 2008. At that time, the people were between the ages of 18 and  85.  The  researchers asked questions about emotions like happiness, sadness and worry. They also asked about mental or emotional stress.
Arthur Stone in the Department of Psychiatry and Behavioral Science at Stony Brook University in New York led the study. His team found that levels of stress were highest among adults between the ages of 24 and 25. The findings showed that stress levels dropped sharply after people reached their fifties.
The study also showed that men and women have similar feeling patterns as they grow older. However, women at all ages reported more sadness, stress and worry than men.
Researchers say they do not know why happiness increases as people get older. One theory is that, as people grow older, they grow more thankful for what they have and have better control of their feelings. They also  spend  less  time  thinking  about  bad experiences.
Professor Stone says the emotional patterns could be linked to changes in how people see the world, or maybe even changes in brain chemistry.
The researchers also considered possible influences like having young children, being unemployed or being single.  But they found that influences like these did not affect the levels of happiness and well­being related to age.
35.According to the survey of the Gallup Organization people are most likely to become happier ________.
A.when they are between the ages of 18 and 85
B.when they come to their old age
C.when they are in their twenties
D.when they are 18 years old
36.According to Arthur Stone, old people may ________.
A.have a positive attitude towards their life
B.know how to spend money wisely
C.dream about good things every day
D.control their behaviors better
37.Who would probably show the greatest interest in the passage?
A.Those who are worried about getting old.
B.Those who are single and unemployed.
C.Those who feel unhappy all the time.
D.Those who suffer from mental stress.
38.What would be the best title for the passage?
A.Getting Older Means Getting Happier
B.The Young Are Happier Than the Old
C.Women Are Easier to Be Happy in Life
D.The Younger, the Happier
C
In the history of Hawaii, surfing is a serious thing. Ancient leaders used the sport as a training exercise to keep themselves strong. They also used surfing competitions
instead of wars to solve conflicts (冲突) between people. For a long time, this tradition of surfing was known mainly to the people of Hawaii. Then Duke Kahanamoku came along and changed the world.
When he was 21 years old, Duke broke two world swimming records. Not surprisingly, Duke easily made the Olympic swimming team in 1912. During his Olympic career (生涯), Duke won three gold medals and two silver medals in swimming.
When Duke finished winning medals at the Olympics, he toured the world. He also brought along his surfboard. Duke had been surfing ever since he was a little boy. In 1917, he rode a single wave for more than a mile! Duke amazed people by riding his 16­foot­long board. He is considered the father of modern surfing.
Since Duke was handsome and strong, people loved to watch him. His next career move was clear. Duke headed for Hollywood. From 1925 to 1995, he made more than 30 movies.
One day in 1925, Duke and a few other surfers were hanging out on the beach when a boat turned over not far from them. The surfers hit the waves with their big boards and saved 12 of the passengers. Duke alone saved eight of them! After that, lifeguards (救生员) at beaches started using surfboards to save swimmers. Helping others was a big theme in Duke's life.
In 1932, Duke became sheriff (治安官) of Honolulu, Hawaii, holding the position for almost 30 years. As sheriff, in fact, his job was to greet visitors who came to the city. From the Olympics to Hollywood, Duke Kahanamoku had put Hawaii on the map when it was still a little known island.
When he was 75 years old, Duke's name was added to both the Swimming Hall of Fame and the Surfing Hall of Fame. He died in 1968 at the age of 78.
39.The first paragraph serves as a(n)________.
A.explanation   B.introduction   C.comment   D.background
40.Immediately after his Olympic career, Duke impressed the world as a________.
A.great swimmer   B.great surfer C.movie star   D.successful sheriff
41.What can we infer about Duke according to Paragraph 5?
A.He was modest and honest.   B.He was clever and confident.
C.He was brave and kind­hearted.   D.He was creative and open­minded.
42.The text is mainly developed________.
A.in order of space   B.by giving examples
C.in order of time   D.by listing reasons
D
Kids at the Interlake School Division were the first Canadian students to take part in a program to send experiments to the International Space Station (ISS).
Jordan Schott and three other sixth grade students came up with the idea to test royal jelly (蜂王浆) in space. Their experiment came very close to be tested on the space station.“We were seeing if we could send it up to space, and if it would lose its nutritional value (营养价值) faster or slower,” said Schott. Schott is one of the 18 students in the Space Knights Club at Woodlands Elementary School, part of the Interlake School Division. Over 450 students from the Division took part in the program.
“I thought we were just students and we couldn't do much in the way of that. It's a way to communicate with people up there,” said Braeden Clark, a seventh garde student who is also in the club.
The astronauts(宇航员) shared what they learned with their school with a full day of activities all about science and space.
Teacher Maria Nickel is the organizer of the club. She said the day was great for students to learn what they could do.“Space is one of those great things that get kids excited, but it also gives them the chance to do so much. They can be an astronaut; they can be an engineer,” she said.
The day was held in honour of Chris Hadfield, a Canadian astronaut now in the International Space Station.“It  gives the kids someone more to look up to. Here's a real hero to look up to who's doing it all, doing it through education,” said Nickel.
Jordan Schott thinks it's really cool.“To me it seems so cool how people can go up to space, and science is something I've always liked,” she said. Schott says she wants to follow in the footsteps of Hadfield and be an astronaut when she gets older.
One of the winning experiments in the competition was produced by students from Argyle, Manitoba. It will travel to the space station in the fall of 2013.
43.The program at the Interlake School Division________.
A.was carried out by 18 students
B.was to test royal jelly in space
C.was designed to send experiments to the ISS
D.allowed the first students to connect with the ISS
44.Braeden Clark thinks that________.
A.food may change in space
B.it's exciting to join in the program
C.it's hard to communicate with people in the ISS
D.there is far more to be learned from the astronauts
45.What do we know about Jordan Schott?
A.She is a seventh­grader.
B.She dreams of being an engineer.
C.She respects Chris Hadfield very much.
D.She didn't like science when she was young.
46.What's the main idea of the text?
A.Kids carry out experiments for the ISS.
B.Winners of competitions travel to the ISS.
C.Astronauts do activities together with students.
D.Interlake School Division trains students to be astronauts.
E
Friends and Buddies
This program is planned for teenagers who have special needs with the goal of meeting within a community with other peers (同龄人). The purpose of the program is that it will lead to a better understanding of friendships. Gym, Swim, Surprise Guest, and Pizza are included. Ages 12­18, numbers of members are limited. Contact: Gloria Bass. This program is held 2 Fridays per month. Fees: D|S65/D|S85.
Club Saturday Swim
This program is available to anyone aged 5-14 who is challenged by mental, physical or emotional trouble. The program will be held each Saturday afternoon, 12:00-12:30 pm or 12:30-1:00 pm. Fees: D|S136/D|S260.
Sibshops(ages 10-13)
Sibshops is a program for siblings (兄弟姐妹) of children with challenges. It includes group activities and ways of talk treatment with the focus (集中) on improving sibling relationships and the happiness of the whole family. Location: Hope Church, Wilton CT.Wednesday:4:00-5:00 pm. Fees: D|S50/D|S65.
Banana Splits
Banana Splits is an educational support group for children in family trouble. Children aged 9-13 will have the opportunity to meet other children whose parents have separated or divorced (离婚), learn to recognize feelings, think of healthy coping skills and have a place to share their struggles through verbal (语言的), physical, and artistic experiences. Location: Hope Church, Wilton CT. Tuesday: 4:30-5:30 pm.Fees: D|S50/D|S65.
47.If you have free time only on Saturday, you can go to________.
A.Friends and Buddies   B.Club Saturday Swim
C.Sibshops(ages 10-13)   D.Banana Splits
48.Activities on how to lead to a better understanding of friendships are held________.
A.2 Fridays per month
B.12:00-12:30 pm or 12:30-1:00 pm, Saturday afternoon
C.4:00-5:00 pm, Wednesday
D.4:30-5:30 pm, Tuesday
49.If you go to Sibshops(ages 10-13), you can________.
A.meet with other peers   B.solve your mental problem
C.improve sibling relationships   D.think of healthy coping skills
50.The purpose of this passage is to________.
A.help children deal with their trouble
B.encourage children to be happy and brave
C.list some problems children meet with
D.advertise some programs for children
Ⅳ.完成句子
51.Not only ________________________, but a large sum of money should also be invested to cope with the issue. (measure)
不仅要采取措施,还要投入大量的资金才能解决这个问题。
52.Only then ________________________ have doubts whether my story would ever be told.(begin)
只有在那个时候,我才开始怀疑,我的经历究竟能不能公之于众。
53.I ________________________________ that their coming to my assistance is natural and right, but now I am suffering from my guilty conscience.(take)
我不应该想当然地把别人的帮助看作是自然而然的事情,现在我饱受良心的责备。
54.You are wasting my time and efforts, for you should cut out all scenes ________________________ in the movie.(appear)
你在浪费我的时间和努力,你居然减掉所有我在电影中出现的场景。
55.It was in the area that ________________________.(set)
就是在这一带创办了一所公立学校。
56.________________________ her son, she became excited and burst into tears.(catch)
她一看到自己的儿子,就激动不已,并大哭起来。
57.1979 was a fantastic turning point ________________________ and a new kind of super rice was created by Yuan Longping and his crew.(apply)
1979年是一个伟大的转折点,那一年袁隆平和他的小组采用新技术,研制出新型超级水稻。
58.In countries ________________________________________, English is often used as an official language to help people communicate.(speak)
在一些说多种语言的国家里,英语经常作为官方语言来帮助人们交流。
59.Hearing the news ________________________ twenty years in prison, the old woman felt desperate.  (sentence)
听到她儿子被判二十年监禁,老太太陷入了绝望。
60.It was twenty years ________________________________ in the country and the people of his country respected him very much.(come)
二十年后他才开始在他的国家执政,该国人民对他无比尊重。
Ⅴ.短文写作
请根据以下提示,就旅游的好处这一话题,用英语写一篇短文。
 A lot of people think that traveling is a waste of time and money. What do you think?
注意:
1.无须写标题,不得照抄英语提示语;
2.除诗歌外,文体不限;
3.词数不少于120。
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________


答案
Ⅰ.1.选A 句意:她的新电脑出了很多问题,但她不知道向谁求助。turn to“求助于”,符合题意。look for“寻找”;deal with“处理”;talk about“谈论”。
2.选B 句意:在1944年,德国士兵炸毁了这座桥,但是当地市民收集碎片重新将桥建了起来。blow up “爆炸,炸毁”;dry up “干涸,枯竭”;hold up “抬起,支撑”;sweep up “清扫”。
3.选C 由to lend me the money可知,发话者认为萨姆很“慷慨(generous)”。active“积极的”;unfair“不公平的”;confident“自信的”。
4.选A 句意:这位团员勇敢、诚实、勤奋。总之一句话,他是一个有许多优秀品质(quality)的好孩子。其余三项:principle“原则”;reward“奖励”;opinion“意见”,均不符合语境。
5.选C 根据made our way at once可知,我们在莉萨的“指引(guidance)”下,马上到达了那所乡村小学。opinion“意见;看法;主张”;principle“原则;法则;原理”;insurance“保险”。
6.选D 句意:“在动物园里一定要小心。一些动物可能会攻击人。”“好的,我会谨记在心的。” attack“进攻;攻击”,符合题意。 dislike“不喜欢”;ignore“忽略;不理睬”;command“命令;指挥”。
7.选B 句意:来自六个国家的领导人正在商讨是否有必要成立一个特殊委员会以应对全世界范围内的恐怖袭击。set up“成立;建立”,符合句意。
8.选B 句意:他是一个缺乏经验、意志薄弱的人,所以我认为他不能胜任这份工作。equal意为“能胜任的”时,常与介词to连用。be able to do sth.“能够做某事”,to 后跟动词;be concerned about“关心;挂念”;be fond of“喜爱”。
9.选A 考查词义辨析。句意:在他到享有选举权的年龄前就对政治感兴趣。vote “投票表决”; choose“选择”;elect “选举”;select “精选”。故A项符合句意。
10.选A 考查 see 的用法。see“见证;目睹”。句意:2013年在全世界发生了许多自然灾害。
Ⅱ.11.选B 根据句意,用still表示“还,仍然”之意。
12.选C 结合句意及选项可知选项C正确。
13.选D 根据全文得知黑人没有得到平等待遇,并且是“经常性”的。
14.选D 此处指黑人的同胞。
15.选A 由于全句中有并列连词or,故选项应与live和attend并列,get在此表示“得到”之意,符合句意。
16.选B 此处指皮肤的肤色。
17.选C 根据上句的a free country来看,这种做法显然是“不对”的。
18.选C so表示“因此”,上下文自然衔接。
19.选D a minister在此表示职业,即“牧师”。
20.选A where在此引导表语从句。
21.选D 表目的用介词for。
22.选A 根据下文得知他认为这是唯一的办法。
23.选B even在此表示进一步说明,有让步之意。
24.选B 根据句中前面部分中的won可以看出。
25.选C mourn是“为(某事)哀痛”,根据后文的介绍可知答案。
26.选C that是关系代词,指前面的先行词the terrible event,故happened符合句意。
27.选B shot 才能与后面的died相呼应。
28.选B violently与non­violence形成对比,表明Martin Luther King死于暴力。
29.选A 根据后文得知King's dream永远不会“消失,熄灭”。
30.选D 实现梦想必然要“奋斗、斗争、努力”,以达到最终目的。
Ⅲ.31.选A 推理判断题。根据Spanish River Park部分的Special Comments中的“No pets.”可以推知,在这里游客不能带宠物,故答案为A项。
32.选C 细节理解题。从South Beach Park部分可以直接找到它的联系方式。
33.选D 细节理解题。由Coconut Cove Waterpark部分的Special Comments部分可知,这里有多种多样的水上活动。
34.选B 推理判断题。本文介绍了Boca Raton的四个公园的情况,属于广告宣传,所以最可能出现在报纸上。
语篇解读:变老一直是一件让人痛苦的事,可最新的研究发现,人们达到50岁以后会变得越来越幸福。
35.选B 细节理解题。根据第一段及第三段最后一句可知,人在50岁以后压力会骤降,进而幸福感增加。
36.选A 推理判断题。根据Arthur Stone团队的发现及倒数第二、三段可以推知,Arthur Stone认为一般情况下,老人对待生活的态度是乐观的。
37.选A 推理判断题。本文主要论述了一项研究发现:人们在50岁以后会变得越来越幸福。所以,变老也不是件坏事。因此,那些老是担心变老的人对本文可能最感兴趣。
38.选A 标题概括题。本文作者借一项发现论述了年龄与幸福的关系。研究发现,人并不是随着年龄的增长会越来越不幸福,而是过了50岁以后,幸福指数会更高。因此,A项是本文的最佳标题。
语篇解读:本文是记叙文。20世纪夏威夷的奥运冠军杜克在很多方面都取得了不凡的成就。
39.选D 写作手法题。第一段主要介绍了冲浪这项运动在夏威夷的历史,以此为背景引出现代冲浪运动之父杜克。
40.选B 细节理解题。文章第三段是对杜克结束其奥运生涯后的介绍,根据本段对杜克在冲浪运动方面取得的成就可知答案。
41.选C 推理判断题。第五段记叙了杜克在海边救人的英勇事迹。故选C项。
42.选C 写作手法题。根据文中多处出现的时间及其先后顺序可知,本文主要按照时间顺序展开叙述。
语篇解读:本文是说明文。文章主要介绍了Interlake School Division开展有关项目为国际空间站选送实验。
43.选C 细节理解题。根据第一段的“to take part in a program to send experiments to the International Space Station(ISS)”可知。
44.选B 推理判断题。根据第三段Braeden Clark 说的话“I thought we were just students and we couldn't do much in the way of that. It's a way to communicate with people up there”可知,Braeden Clark为参加科学实验感到很兴奋。
45.选C 推理判断题。根据倒数第二段的“Schott says she wants to follow in the footsteps of Hadfield and be an astronaut when she gets older.”可知,Schott受Chris Hadfield的影响,想成为一名宇航员,因此她很敬重Chris Hadfield。
46.选A 主旨大意题。本文为新闻报道。文章第一段的“Kids ... send experiments to the International Space Station(ISS)”点明了文章的主旨。
语篇解读:本文介绍了四个面向孩子的活动方案
47.选B 细节理解题。在星期六举行的活动只有Club Saturday Swim。
48.选A 细节理解题。有助于更好地理解友谊的活动是Friends and Buddies,而这项活动举行的时间是2 Fridays per month。
49.选C 细节理解题。由该部分中的“It includes ... with the focus(集中) on improving sibling relationships ...”可知C项正确。
50.选D 写作意图题。本文介绍了四项活动的内容、目的、时间、地点以及所需费用等,显然是在做广告。
Ⅳ.51.should measures be taken 52.did I begin to 53.shouldn't have taken it for granted 54.where I appear 55.a public school was set up 56.The moment she caught sight of 57.when new technology was applied 58.where many different languages are spoken 59.that her son had been sentenced 60.before he finally came to power
Ⅴ.参考范文:
Yes, indeed, we need money and time to travel. But as I know, many of us are fond of travelling. Why? It is because travel has numerous advantages. First of all, travel can widen our knowledge of geography, the knowledge of customs, cultures and lifestyles of different places and countries. Secondly, we can make friends and practice a foreign language through travelling. Thirdly, travel is the best way of pastime and it can make us relax. What's more, we can build ourselves up by travelling. Finally, we can enjoy eating various foods and enjoying beautiful scenery.
In a word, we can benefit from travel in more than one way. It is worth spending the time and money as long as we can afford them.

 

文章来
源 莲山 课件 w w
w.5Y k J.cOM
点击排行

最新试题

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |