2018年秋人教版高中英语必修二全册单元测试题(共5套附答案)

时间:2018-07-23 作者:佚名 试题来源:网络

2018年秋人教版高中英语必修二全册单元测试题(共5套附答案)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文章来
源 莲山 课件 w w
w.5Y k J.cOM

第一单元测评
(时间:120分钟 满分:150分)
第一部分 听力(共两节,满分30分)
( 语言能力)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
M:I’m not feeling so well.
W:Get some rest and take these three times a day and you should feel better.If you don’t,come back and see me.
1.Who is the man possibly talking to?
A.A doctor.   B.A teacher.   C.His mother.
答案:A
M:I met Sam on the street today.
W:Really?Did he say something about his sister?
M:Yes.She ought to be leaving New York very soon,because her husband has taken a job in Los Angeles.
2.What do we know about Sam?
A.His sister will leave for New York.
B.His sister will leave for Los Angeles.
C.He will leave New York.
答案:B
M:Are you sure you’ve corrected all the mistakes in the paper?
W:Perhaps I’d better read it through again.
3.What is the woman going to do?
A.Rewrite the paper because there are too many mistakes.
B.Throw the paper away.
C.Read the paper again.
答案:C
M:Does this bill belong to you?
W:Oh,thanks.I’ve just lost five pounds.
M:I’m glad that I’ve found the owner;otherwise I would have to go to the Lost and Found.
4.Why does the woman thank the man?
A.He lent her some money.
B.He gave her a five-pound bill.
C.He returned the lost money to her.
答案:C
M:We’d better hurry.I think that’s our flight.
W:Have I got time to get a newspaper?
M:Well,I don’t think we have time.
W:All right,well,you take that bag,and I’ll take this one.
5.Where does this conversation probably take place?
A.At an airport.
B.At a railway station.
C.At a department store.
答案:A
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6至8题。
M:Do you want your television repaired?
W:Yes,but not by the man you suggested.
M:Why not?The repairmen are very good and the charges are so reasonable.
W:That may be,but I couldn’t find the place.
M:But you couldn’t miss it.I told you it is at the first right after the railroad bridge.
W:I took that.I went to the end of the road.There is no such place.
M:Wait a minute.Perhaps it is the second right.Yes,I think it is.
W:I should have known,whenever someone says “You can’t miss it”,you can be sure that you won’t find it.
6.Whom do you think the woman was angry with?
A.The man.
B.The repairman.
C.The shopkeeper.
答案:A
7.Why couldn’t the woman find the repair shop?
A.She missed the right turn.
B.The man gave her the wrong directions.
C.She was a bad driver.
答案:B
8.Why did the man tell her to turn to these television repairmen?
A.The shop was easy to find.
B.One of the repairmen was his friend.
C.They did good work and the price was reasonable.
答案:C
听第7段材料,回答第9至11题。
W:Hello,Roger?This is Ann.
M:Hi,Ann.How have you been?And how’s your new apartment working out?
W:Well,that’s what I’m calling about.You see,I’ve decided to look for a new place.
M:Oh,what’s the problem with your place now?I thought you liked the apartment.
W:I do,but it’s a little far from the campus.Do you think you could help?
M:All right.So,what kind of place are you looking for?
W:Well,I’d like to share an apartment with one or two roommates within walking distance of school.
M:Okay,how much do you want to spend on rent?
W:Oh,somewhere under $200 a month.
M:Hmm.And anything else?
W:Yeah,I need a parking space.
M:Well,I know there’s an apartment nearby.I’ll drop by there on my way to class today.
W:Hey,thanks a lot.
M:No problem.
9.What’s the relationship between the man and the woman?
A.They are teacher and student.
B.They are friends.
C.They are mother and son.
答案:B
10.What does the woman ask the man to do?
A.Look for a new apartment.
B.Find a job to earn $200 a month.
C.Share an apartment with one or two roommates.
答案:A
11.How much does the woman want to spend on rent?
A.Less than $200 a month.
B.Somewhere about $200 a month.
C.A little more than $200 a month.
答案:A
听第8段材料,回答第12至14题。
M:Is it true that you don’t swim at all now?
W:I’m afraid so,I’m too old.
M:But you are only twenty.
W:That’s too old for a swimmer.If I swam in an international competition now,I wouldn’t win.So I’d rather not swim at all.
M:But don’t you enjoy swimming?
W:I used to,when I was small.But if you enter for big competitions you have to work very hard.I used to get up at 6 to go to the pool.I had to train before school,after school and on weekends.I swam thirty-five miles every week!
M:But you were so famous at fifteen.And look at all those cups.
W:It’s true that I did have some wonderful memories.The Olympics were very exciting.But I missed some important things too.While other girls were playing,I was swimming.
12.What is the woman good at?
A.Swimming. B.Running. C.Playing.
答案:A
13.How old was she when she became famous?
A.She was twenty.
B.She was thirteen.
C.She was fifteen.
答案:C
14.What can we learn about the woman from the dialogue?
A.She never took part in the Olympic Games.
B.She still swims for international competitions.
C.She used to swim thirty five miles every week.
答案:C
听第9段材料,回答第15至17题。
W:Please turn off the lights,Harry.
M:Why?What’s the matter?I want to read the paper.
W:If we turn on too many lights,all the electricity in the house will go off.
M:Now who told you that?
W:Our new neighbour Mr Smith.
M:Mr Smith?When did he come to our home?
W:I had to go to his home and ask for help today.
M:What was wrong?
W:When I turned on the washing machine,all the lights went out.
M:Well,did he take care of it for you?
W:Yes,but he said it would take a lot more work to do a really good job.
M:What does he mean by a really good job?
W:He said we need new electric wires throughout the house and a lot of other things.
M:Did he tell you how much it would cost?
W:Yes,about a thousand dollars.
M:A thousand dollars?That’s a lot of money.And just when we need to get some work done on our car,too.
15.What had gone wrong in their house?
A.Their washing machine.
B.The electricity.
C.The lights.
答案:B
16.Who was Mr Smith?
A.A repairman.
B.The woman’s husband.
C.The woman’s new neighbour.
答案:C
17.Why did the man think it would cost him dearly?
A.Because he wanted to buy a car.
B.Because he didn’t have a good job.
C.Because their car also needed repairing.
答案:C
听第10段材料,回答第18至20题。
M:It was 2:05 in the afternoon.When I entered the classroom,I was surprised to see a video camera.Our class teacher was operating the camera,and my classmates were all talking among themselves slowly.Most of us had never been in front of a video camera before,so we were quite nervous.As for myself,I had once faced one at home;my uncle was shooting when we were celebrating my sister’s birthday.But this was completely different.We had to talk about our articles as if we were reading news on TV.The funny thing was that every time I tried to face the camera and talk about my article,I forgot the article and couldn’t resist looking down at it.It was a completely different experience for me,thanks to our class teacher.
18.What were the students going to do?
A.They were going to talk about their articles before a video camera.
B.They were going to read news on TV.
C.They were going to celebrate the writer’s birthday.
答案:A
19.Why was the writer so nervous?
A.He had never stood before a video camera.
B.He had never talked about his own article before a video camera.
C.This camera was different from the one he had once faced.
答案:B
20.What was the writer’s feeling to his class teacher?
A.Nervous. B.Afraid. C.Thankful.
答案:C
第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
A
 导学号72864009
( 思维品质)
If you think about World Heritage Sites,you probably think of places connected with ancient art and culture,historical buildings and monuments.And of course,many of these are on the World Heritage List(WHL)(世界遗产名录).But the WHL contains a lot of sites that are not so obvious.Let’s look at a few of them.
RobbenIslandinSouthAfrica
This island was used through the centuries as a prison,a hospital and a military base.But it’s probably most famous as a maximum-security prison for political prisoners in the twentieth century.Nelson Mandela was one of its most famous residents.The WHL says it represents “the triumph(胜利) of democracy(民主) and freedom over oppression(压迫) and racism(种族主义)”.
BordersofFranceandSpain
This is an area of great natural beauty and the mountains have many interesting geological formations.But it is also an area of small farms.People there still use a type of agriculture that used to be common in mountainous areas of Europe but has almost completely disappeared in modern times.
ThecityofBrasilia,Brazil
Brasilia is a capital city that was created from nothing in 1956.The WHL calls it “a landmark in the history of town planning”.The different areas of the city and the buildings themselves were all designed at the same time carefully.Every part of the city shows the ideas of the planner and architect.
SimienNationalPark,Ethiopia
Simien National Park was one of the first sites to be listed in 1978.It is one of the highest mountain areas in Africa,and the WHL calls it “one of the most spectacular(壮观的) landscapes in the world”.It is also important for its wildlife.The population of some rare animals is getting smaller and smaller.
21.The passage mainly talks about    .
A.the remains of ancient cultures on the WHL
B.the household heritage sites on the WHL
C.some of the sites that are not so obvious on the WHL
D.places of artistic or cultural importance
答案:C
解析:主旨大意题。由第一段中的“ButtheWHLcontainsalotofsitesthatarenotsoobvious.Let’slookatafewofthem.”可知,C项正确。
22.The WHL has listed Borders of France and Spain probably because    .
A.it shows us past European society through the type of agriculture
B.this is an area of great natural beauty
C.the mountains there have many interesting geological formations
D.people there still use a type of agriculture that is common in Europe in modern times
答案:A
解析:推理判断题。由“Butitisalsoanareaofsmallfarms.PeopletherestilluseatypeofagriculturethatusedtobecommoninmountainousareasofEuropebuthasalmostcompletelydisappearedinmoderntimes.”可知,A项正确。
23.Which of the following sites was listed on the WHL for its political symbol?
A.Simien National Park,Ethiopia.
B.The city of Brasilia,Brazil.
C.Borders of France and Spain.
D.Robben Island in South Africa.
答案:D
解析:细节理解题。由“Butit’sprobablymostfamousasamaximum-securityprisonforpoliticalprisonersinthetwentiethcentury.”这一信息可知,D项正确。
24.Which of the following sites was listed on the WHL for the wonderful plan of buildings?
A.Robben Island in South Africa.
B.The city of Brasilia,Brazil.
C.Borders of France and Spain.
D.Simien National Park,Ethiopia.
答案:B
解析:细节理解题。由“TheWHLcallsit ‘alandmarkinthehistoryoftownplanning’.Thedifferentareasofthecityandthebuildingsthemselveswerealldesignedatthesametimecarefully.”这一信息可知,B项正确。

B
 导学号72864010
( 思维品质)
Paris has the Eiffel Tower(埃菲尔铁塔),Rome the Colosseum(圆形大剧场),New York the Statue of Liberty.These symbolic landmarks are recognizable worldwide.Brussels(布鲁塞尔) meanwhile has the Manneken Pis(撒尿小童).Think of the Belgian(比利时的) capital and if anything,you think of the small peeing(撒尿) boy—a 60-centimeter-high bronze figure standing on a block,supplying a constant stream of water to the basin under him.
Some might laugh.But for Jacques Stroobants,the statue is up there with the best of them.“I am proud of him.People come from all around the world to see him,” says 60-year-old Stroobants with a fatherly glance at the little boy.
As the most famous landmark of Brussels,Manneken Pis has a very special place in the heart of Belgians.
The original Manneken Pis dates back to 1388,but the statue tourists see today dates from 1619 when the city built a second one,after the original was destroyed.
There are many stories surrounding the legend of Manneken Pis.Nobody knows why he was created.One story is that he saved Brussels by putting out the flames of a deadly fire with his well-aimed wee-wee(小便).But the most believable story is that the boy—the son of a wealthy nobleman(贵族)—was missing and kidnapped(绑架).The father had a statue built in honour of the way his son was found—peeing against a tree.
25.The Manneken Pis is the symbol of    ,which stands on a block of the capital.
A.England  B.Italy  C.Belgium  D.Swede
答案:C
解析:细节理解题。由第一段最后一句可知,撒尿小童是比利时的标志。
26.Why does the Manneken Pis have a very special place in the heart of Belgians?
A.Because it provides a good resting place for the Belgians.
B.Because it is the most famous landmark of Brussels.
C.Because it’s good-looking with water running continuously.
D.Because it helps the Belgians make a lot of money every year.
答案:B
解析:推理判断题。由第三段可知答案为B项。
27.If Belgians regard the Manneken Pis as a hero,they may be more willing to believe the statue was made    .
A.for a country boy who was peeing against a big tree
B.in honour of the boy who saved Brussels
C.in honour of a little Belgian soldier who gave his life to his country
D.for the son of a rich man who was lost
答案:B
解析:细节理解题。由最后一段第三句可知,在这个传说中,这个小男孩用小便扑灭火焰。
28.Which of the following can you see in France?
A.The Eiffel Tower. B.The Colosseum.
C.The Statue of Liberty. D.The Manneken Pis.
答案:A
解析:细节理解题。由第一段第一句可知埃菲尔铁塔是法国的。

C
( 思维品质)
 
A Leonardo da Vinci painting of JesusChrist that recently sold for a record $450 million is heading to the Louvre Abu Dhabi.The newly opened museum made the announcement this week.
Last month,Christie’s auction(拍卖) house in New York City sold the painting for the most money ever paid for a piece of art at auction.The auction house did not say who the buyer was;it does not comment on the identities of buyers or sellers without their permission.
The 500-year-old painting is called SalvatorMundi,Latin for SavioroftheWorld.It is one of fewer than 20 da Vinci paintings known to exist.
The 66-centimeter-tall painting dates to around 1500.It shows Jesus dressed in Renaissance-style clothing.His right hand is raised in blessing and his left hand is holding a crystal(水晶) ball.
The painting was in a private collection of King Charles Ⅰ of England.It disappeared from view until 1900,when a British collector bought it.At that time,it was thought to have been painted by a student of Leonardo rather than the master himself.
In 2005,a group of art dealers paid less than $10,000 for the artwork.It was badly damaged and partly painted over.They restored the work and proved that the painting was done by Leonardo da Vinci himself.
Before last month’s record-breaking sale,the highest known sale price for any artwork had been $300 million for Willem de Kooning’s painting Interchange.
29.What can we learn when the painting was sold at the high price?
A.The people present were surprised.
B.The painting was badly destroyed.
C.The buyer and the seller were not known to people.
D.People all want to know the buyer and seller’s names.
答案:C
解析:推理判断题,考查推理隐含信息。根据第二段第二句“Theauctionhousedidnotsaywhothebuyerwas;itdoesnotcommentontheidentitiesofbuyersorsellerswithouttheirpermission.”可推知,买卖双方的名字,都没有被公布,大家都不知道是谁买的,谁卖的。故选C项。
30.How old is the painting SavioroftheWorld?
A.500 years old. B.1,000 years old.
C.1,500 years old. D.1,900 years old.
答案:A
解析:细节理解题,考查直接信息获取。根据第三段第一句“The500-year-oldpaintingiscalledSalvatorMundi,LatinforSavioroftheWorld.”可知,这幅画有500年的历史了。故选A项。
31.What did people think of the painting many years ago?
A.It was very valuable.
B.It was very special.
C.It was painted by Leonardo.
D.It was painted by a student of Leonardo.
答案:D
解析:细节理解题,考查直接信息获取。根据第五段第三句“Atthattime,itwasthoughttohavebeenpaintedbyastudentofLeonardoratherthanthemasterhimself.”可知,当时人们认为这幅画是达•芬奇的一个学生画的。故选D项。
32.What’s the best title of the passage?
A.A new research.
B.A priceless treasure.
C.A mysterious discovery.
D.An unexpected harvest.
答案:B
解析:标题归纳题。本文主要介绍了达•芬奇的一幅画《救世主》被以4.5亿美元的高价拍卖 ,即将被送往阿布扎比卢浮宫博物馆。这幅作品是达•芬奇的画现存的不到20幅中的一幅,又以目前最高的价拍卖,可以说是无价之宝。故选B项。

D
( 思维品质)
Chen Guotao,born in a Miao ethnic family in the mountains of Yaoyang,Southwest China’s Chongqing,successfully made her way to the big cities.But the love for the Miao embroidery(刺绣) made her quit the highly-paid job at a state-owned bank and returned home to promote the folk art.
“I love Miao embroidery and it is our Miao people’s cultural symbol,” she said.“Every Miao woman is good at this skill.”
Chen learned embroidery from her mother at the age of four and when she was eight years old,she could make a skirt by herself.
The Miao people live mainly in southern China’s mountains,such as in Chongqing and the provinces of Guizhou,Yunnan,Sichuan,Hubei and Hunan.Miao embroidery is a very essential part of Miao culture and a treasure of Chinese costume culture.It was named as China’s intangible (非物质) cultural heritage in 2006.
In 2001,Chen returned to Chongqing and started to learn more about the embroidery skills.She paid visits to the Miao villages in Hunan and Guizhou provinces and learned the skills from the masters.She usually worked from six in the morning until 11 in the night.
At the same time,she researched the current situation of the Miao embroidery and collected the traditional patterns in order to keep this art form popular.
In 2012,she finally set up her company to promote and preserve this folk art.Her artworks have been exhibited at home and abroad.
“Every piece of the Miao embroidery is all handmade with all kinds of complicated skills,” she said.“A square cloth of one-meter will take at least one year to complete,so it is time-consuming and very hard to make money.”
To let more Miao women inherit(传承) the skills,Chen partnered with local women’s association to set up training camps.
33.Why did Chen give up the highly-paid job?
A.She didn’t like the job.
B.She missed her hometown.
C.She wanted to promote Miao embroidery.
D.Her parents asked her to go hometown.
答案:C
解析:细节理解题,考查直接信息获取。根据第一段第二句“ButthelovefortheMiaoembroidery(刺绣)madeherquitthehighly-paidjobatastate-ownedbankandreturnedhometopromotethefolkart.”可知,Chen放弃高薪工作,是为了传承自己喜欢的苗族刺绣这一传统的民间艺术。故选C项。
34.What can we learn from the third paragraph?
A.Chen is a beautiful girl.
B.Chen is a very clever girl.
C.Chen helps her mother a lot.
D.Chen likes her mother very much.
答案:B
解析:推理判断题,考查推理隐含信息。根据第三段段意“四岁跟妈妈学习刺绣,八岁就会自己做裙子”可推知,Chen是非常聪明的孩子。故选B项。
35.What did Chen do in order to carry forward and protect this folk art?
A.She founded her company.
B.She donated a lot of money.
C.She travelled to many places all over the country.
D.She studied the current situation of Miao embroidery.
答案:A
解析:细节理解题,考查具体信息同义转换。根据第七段第一句“shefinallysetuphercompanytopromoteandpreservethisfolkart”可知,为了传承和保护这一民间艺术,她成立了自己的公司。故选A项。
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
( 语言能力 学习能力)
International tourism is becoming increasingly popular,and large numbers of people from all over the world come to visit famous places such as the Great Wall of China and the Sistine Chapel(西斯廷教堂) in the Vatican. 36  They’ve thrown rubbish everywhere,brought more traffic and even done serious damage to ancient relics (遗迹).
As for the damage,there are many different causes.For example,the paintings in the Sistine Chapel are being damaged by people breathing onto them when they visit. 37  That may raise the humidity (湿气) of the air and damage the paintings.Damage in other places such as the Great Wall is because of tourists climbing on delicate (脆弱的) areas.Besides,roads have also been built to help visitors climb the Wall easily.These activities can cause a lot of damage to the area.
 38  Firstly,we have to cut down tourist numbers,because fewer visitors will result in less damage.Secondly,we should make strict rules about which areas people can visit and what they can do when they get there. 39  People will not be allowed to walk off the paths.Visitors to indoor places can be asked to wear masks (面罩) to protect the paintings.
In short,it is necessary to control tourism at famous places. 40  And people who live hundreds of years later will have no chance to see these great places.
A.For example,special paths can be built.
B.What can we do to deal with these problems?
C.The Great Wall was built over 2,000 years ago.
D.However,these visitors have caused many problems.
E.Traveling is the best way for us to get to know the world.
F.If we do not do this,these places will disappear from our planet.
G.Their breath contains very small drops of water that are present in the air.
答案:36~40 DGBAF
第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分)
第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
 导学号72864013
( 语言能力 思维品质)
Shelly,only eight years old,heard Mommy and Daddy talking about her little brother,Gorgy.He was very 41 and they had done what they could to save his life.Only a very  42 surgery could help him now and they didn’t have enough money to  43  it.She heard Daddy whisper 44 “Only a miracle can save him now.”
Shelly went to her bedroom and 45  her piggy-bank(存钱罐) from its hiding place.She  46 all the change out on the floor and counted it carefully.Then she  47  out of her house and  48  her way to the drugstore.
“I want to buy a miracle which my sick brother needs.”said Shelly,“ 49  is the cost of the miracle?” The well-dressed man 50 down and asked,“What kind of miracle does your brother need?”
“Sorry,I just know he’s really  51  and Mommy says he needs an operation. 52 my family can’t pay for it,so I have my money.”Shelly answered, 53  coming down her cheeks.
“How much do you have?” asked the man.“A dollar and eleven cents,” Shelly answered  54 .“Well,what a coincidence(巧合),” smiled the man,“a dollar and eleven cents is the exact price of a  55  to save your little brother.” He took her money, 56  her by the hand and said,“Take me to where you live.I want to see your brother and meet your parents.”
That man was a  57 surgeon(外科医生),specializing in solving Gorgy’s illness.The operation was completed without  58  and it wasn’t long before Gorgy was home again and doing well.“That surgery,” Mommy whispered,“is like a miracle.I wonder how much it would have cost?”
Shelly smiled to herself.She knew  59  how much a miracle cost—one dollar and eleven cents.What’s more,plus the 60  of a little child.
41.A.sick    B.well    C.glad    D.sad
答案:A
解析:从后面的“尽全力来救他”以及“需要动手术”等信息中可看出此处应为sick。
42.A.common B.cheap C.expensive D.easy
答案:C
解析:从下文中的 “theydidn’thaveenoughmoney”得知,应是昂贵的外科手术。
43.A.pay off B.pay for
C.pay back D.pay away
答案:B
解析:从前面的“只有进行一次昂贵的手术才能救他”,可以看出此处应为“他们没有足够的钱来支付手术费用”。故正确答案为payfor。
44.A.gladly B.surprisingly
C.proudly D.sadly
答案:D
解析:孩子生病,没有钱治疗,因此爸爸说“Onlyamiraclecansavehimnow.”时心情应该是难过的。故正确答案为sadly。
45.A.pulled B.put C.dragged D.pushed
答案:A
解析:这里应为“她从所藏的地方取出存钱罐”。
46.A.took B.shook
C.handed D.gave
答案:B
解析:首先排除C、D两项,handout,giveout都是“分发”的意思,在此不合题意。takeout 虽然有“拿出,取出”之意,但由上文可以看出零钱在存钱罐里面,需要把里面的零钱摇晃出来。故正确答案为B项。
47.A.hurried B.ran C.slipped D.rushed
答案:C
解析:hurry,run和rush都可表示“快速”离开房子,但根据上文所讲述的内容,此处应为她个人的行为,不想让爸妈知道,所以应为“溜出房子”。
48.A.felt B.made C.gave D.fought
答案:B
解析:feelone’sway“摸索”;giveone’swayto“让步于”;fightone’sway“拼搏”;makeone’swayto“想方设法去……”。此处为“从家里溜出来,去了药店”。
49.A.How much B.How many
C.How D.What
答案:D
解析:在英语中,询问表示费用、价格且与cost连用,应用what,不用howmany或howmuch。
50.A.sat B.went C.leaned D.got
答案:C
解析:根据文中所提供的情景,药店里的那个人是一个成年人,而小女孩只有八岁,因此他在问她时,应该弯下腰来,即身体倾斜下来问。故正确答案为leaned。
51.A.little B.upset C.clever D.sick
答案:D
解析:根据上下文,此处应为sick,因为此时都是谈论她弟弟生病的事情。
52.A.But B.Otherwise
C.Therefore D.Then
答案:A
解析:根据前后语境可知此处应为转折关系,即虽然需要做手术,但家里承担不起手术费用。
53.A.smiles B.tears
C.fears D.sorrows
答案:B
解析:此处是独立主格结构作状语,缺少的是逻辑主语。由后面的comingdownhercheeks可以看出,此处应为tears。
54.A.shy B.carefully
C.proudly D.puzzlingly
答案:C
解析:此处可以看出家人没有钱给弟弟动手术,而自己有钱,所以在回答时应该是非常骄傲的。
55.A.surgery B.operation
C.piggy-bank D.miracle
答案:D
解析:此处的答案应从第一段中她听到爸爸说的话“Onlyamiraclecansavehimnow.”和第三段开头中的“Iwanttobuyamiracle...”可得知。
56.A.took B.got
C.seized D.caught
答案:A
解析:此处应为“牵着她的手”,即takesbbythehand。
57.A.well-behaved B.good-mannered
C.well-known D.good-looking
答案:C
解析:由后面的“specializinginsolvingGorgy’sillness”可以看出,此处应为well-known。
58.A.trouble B.difficulty
C.question D.charge
答案:D
解析:withoutquestion“没问题”;withouttrouble/difficulty“毫不费力”;withoutcharge“不花钱”。由语境可以看出,手术成功做完,但没有收取任何费用。
59.A.properly B.exactly
C.really D.never
答案:B
解析:在小孩看来,一个奇迹的确切价格就是她那一美元十一美分。
60.A.purity B.interest
C.faith D.cleverness
答案:A
解析:医生之所以能给她弟弟动手术,是出自孩子的那份纯真。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
( 语言能力)
Cultural relics from Russia’s Peterhof State Museum-Reserve are  61  display at the China Millennium Monument in Beijing.
The exhibit, 62  began on April 4,echoes(附和) China’s Belt and Road Initiative,and  63 (aim) to strengthen cultural exchanges between the two nations.
Chinese elements also found  64 (they) way into many showpieces among the 243 cultural  65 (relic).One painting features  66  Chinese-style study room in the Summer Palace of Peter the Great.
Portraits of 14 tsars  67 (feature) by the exhibition,along with royal  68 (belonging),such as costumes,watches,fans and kitchen wares.
The treasures  69 (show) for the first time in Beijing.The exhibit  70 (last) about two months.
61.         62.      
63.       64.     
65.       66.     
67.       68.     
69.       70.     
答案:61.on 62.which 63.aims 64.their 65.relics 66.a 67.were featured 68.belongings 69.are being shown 70.will last
第四部分 写作(共两节,满分35分)
第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线()划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
 导学号72864015
( 语言能力)
Our English club set up two months ago.Now,we have members of 25.We met once a week on Saturday afternoon.So far,we have been held a variety of activities on English learning,such as watching English films,holding a Christmas party and get together with some foreign students.Last week we held a English story-telling competition.We required that the entries would be original and interesting and be presented in English within five minutes.Every member took an actively part in it.Two foreign English teachers were invited to act as judge.At last,Li Bing won first prize.Many members said that the activity benefited them in many ways.
Not only did it improve their speaking English,but also it brought them many fun.
答案:第一句:在club后加was
第三句:met→meet
第四句:去掉been
第四句:get→getting
第五句:a→an
第六句:would→should或去掉would
第七句:actively→active
第八句:judge→judges
第十一句:speaking→spoken
第十一句:many→much
第二节 书面表达(满分25分)
( 语言能力 学习能力)
请根据汉语提示和写作要求写一篇英语短文。
1.赵州桥位于河北省赵县以南,被联合国列为世界文化遗产,得到了中国政府很好的保护。
2.赵州桥始建于公元590年,花费18年的时间,由李春设计建造。
3.赵州桥全部是由石头建成。
4.桥长50.82米,宽10米,比中国古代的任何石桥都要宽,恰似一弯大彩虹。
5.每年都有成千上万的人来参观。
写作要求:
①标题:Zhaozhou Stone Bridge
②词数:100左右。内容必须包括所有提示要点,不要逐条翻译。
参考词汇:文化遗产 cultural heritage;彩虹 rainbow;被列为 be listed as
ZhaozhouStoneBridge
 
 
 
 
 
 
 
 
 
参考范文
ZhaozhouStoneBridge
Zhaozhou Stone Bridge,standing south of Zhao County,Hebei Province,is listed as a world’s cultural heritage by the United Nations.It was Li Chun who started to build the bridge in 590 and spent 18 years finishing it.The bridge,wholly made of stones,is over 50 meters long and 10 meters wide.It is said that it is wider than any other stone bridge in China and looks like a big rainbow.Zhaozhou Stone Bridge,visited by hundreds and thousands of tourists yearly,is preserved well by the Chinese government.


第二单元测评
(时间:120分钟 满分:150分)
第一部分 听力(共两节,满分30分)
( 语言能力)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
M:Do you think the headmaster could see me before nine thirty?
W:He won’t be in until eleven forty-five.
M:Is twelve forty any good?
W:Yes,I’ll write down the time.
1.When can the man see the headmaster?
A.At 9:30.    B.At 11:45.    C.At 12:40.
答案:C
W:Do you mind if I open the window to let in some fresh air?
M:Sorry,please don’t.I’ve caught a cold.
2.Why does the man want to keep the window shut?
A.He is ill.
B.He wants to open it himself.
C.The air inside is fresh enough.
答案:A
W:Did you say sorry to your teacher,Mike?
M:Why must I?
W:You were late this morning.
M:But I wasn’t.When I got to school,I was just on time for class.
3.What is Mike?
A.A teacher.
B.A student.
C.A writer.
答案:B
M:Miss Dermott,let me ask you straight away.Do you think,within a few years,many people could work at home instead of working in offices?
W:Oh,yes.It’s happening now.You see,the communication industry has made such progress in the last ten years.
4.What has made working at home possible?
A.Personal computers.
B.The communication industry.
C.Living far from companies.
答案:B
M:Hello! May I speak to Mrs Arnold?
W:Speaking.
M:This is Sparkle Company.You are one of the lucky housewives chosen to receive our free soap.
W:That’s very nice of you.But I’d rather go on using what I’ve always used.Thanks just the same.
5.Where is the woman?
A.In a soap factory.
B.In her house.
C.At an information desk.
答案:B
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
W:Why don’t we buy a car,dear?
M:I have been thinking about it for a long time.I think it necessary for us to buy one.We live so far away from my company.
W:Yes.With a car,you wouldn’t have to catch a bus to work.It can save a lot of time.
M:Sure,but we don’t have enough money at present.
W:Why not borrow some from the bank?I think we won’t have to borrow so much now.
M:Well,let’s go downtown and have a look.
6.Where does the conversation most probably take place?
A.At home.
B.On a bus.
C.In the bank.
答案:A
7.Why do the two speakers want to buy a car?
A.They have a lot of money.
B.The man lives too far away from his office.
C.The woman’s office is too far away from her home.
答案:B
听第7段材料,回答第8至10题。
W:Clinic.Can I help you?
M:Good afternoon.This is Frank Stone.I want to make an appointment with Doctor Milton,please.
W:OK,Mr.Stone.We have you on our records.Can you manage this afternoon?
M:I’m afraid not.I can manage tomorrow.
W:I’m afraid Mr.Milton is not on duty tomorrow.He’ll be here the day after tomorrow.That’s Thursday,March 27th.
M:Fine.
W:Will 5:20 be all right?
M:Well,yes.But what time is the clinic closed?
W:We start from 9:00 a.m.and close at 7:00 p.m.on weekdays.We don’t work on the weekend.
M:I’d prefer a later time so that I can come along after work.
W:Then what about 6:15?
M:Well,that’s fine.
8.Why won’t Mr Stone come to the clinic tomorrow?
A.He can’t spare the time.
B.The clinic will be closed.
C.Dr. Milton won’t come to work.
答案:C
9.When is the clinic open in a week?
A.From Monday to Friday.
B.On weekdays except Thursday.
C.During the whole week.
答案:A
10.What time has finally been fixed for Mr Stone to come?
A.5:30 p.m.,Wednesday.
B.6:15 p.m.,Wednesday.
C.6:15 p.m.,Thursday.
答案:C
听第8段材料,回答第11至13题。
M:Good morning,Mrs Adams.How are you today?
W:Oh,not very well.I’ve caught a bad cold.
M:Have you got a temperature?
W:Yes,I’ve got a fever.
M:Are you coughing?
W:Yes,especially at night.It’s quite bad then.And I can’t go to sleep.
M:Oh,I see.I can understand that.Um,I think you’ve got the flu.I suggest you should not go to work,and take this medicine once every four hours.
W:What else should I do?
M:Drink more water and have a good rest.
W:OK.Thank you.Goodbye!
M:Goodbye!
11.What’s the relationship between the two speakers?
A.Neighbors.
B.Doctor and patient.
C.Friends.
答案:B
12.When did the woman cough most seriously?
A.In the morning.
B.In the afternoon.
C.At night.
答案:C
13.What did the man do for the woman?
A.He examined the woman carefully.
B.He gave her some medicine and some advice as well.
C.He just told her not to worry too much.
答案:B
听第9段材料,回答第14至16题。
W:Let me help you to some more fish.
M:The fish is delicious.But I’ve had enough now.I’d like to have some soup.
W:Here it is.Help yourself.
M:Thanks.I didn’t know you were so good at cooking.If my wife were here,she would be as surprised as I am.
W:Well,bring your wife too if you come here next time.I haven’t seen her for quite some time.
M:Sure,I will.My wife will be very happy to see you,too.Well,I’m full now.Thank you for your wonderful meal.
W:I’m glad you enjoyed it.
14.What’s the possible relationship between the two speakers?
A.Husband and wife.
B.Friends.
C.Strangers.
答案:B
15.Where does the conversation most probably take place?
A.In a restaurant.
B.At the woman’s home.
C.At the man’s home.
答案:B
16.What does the woman ask the man to do?
A.Have some soup.
B.Have more rice.
C.Bring his wife next time.
答案:C
听第10段材料,回答第17至20题。
W:Good morning and welcome to the BBC news special.
Have you ever heard of a four-year-old college student?But this is true of Nicholas MacMahon,who is now studying at college because he is too clever for school.Nicholas spoke well before he was one.At eighteen months he took telephone messages for his parents.At two he began to learn French.The strange thing about Nicholas is that he taught himself to read before he could speak.
His parents knew immediately that he could read.When he could speak,he corrected his spelling.He tried two different schools,but he was bored and unhappy and his parents decided that he couldn’t stay there.His parents did not have enough time to prepare special lessons for Nicholas.The MacMahons had no idea what to do with him.Then the West London Institute offered to help.Nicholas spends some of his time there,and also studies at home.He reads the newspaper every day,and he can play the violin well.He doesn’t have any social life in the school.Nicholas is a clever child and the teachers want to help him in every way.
17.What did Nicholas do at eighteen months?
A.He began to learn French.
B.He read the newspaper.
C.He took telephone messages.
答案:C
18.Why was Nicholas bored and unhappy at the two schools?
A.He had too much homework.
B.He almost couldn’t learn anything special.
C.His teachers often corrected his spelling.
答案:B
19.Who offered to help Nicholas finally?
A.His classmates.
B.His parents.
C.A college.
答案:C
20.What is Nicholas’ life like now?
A.Busy without any social life.
B.Full but boring.
C.Busy at college and free at home.
答案:A
第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
A
( 思维品质)
The year before the first modern Olympic Games,Greece invited China to send a team.But the Qing government (政府) didn’t send any athletes to the games.China did not take part in the Olympics until the 10th games,held in Los Angeles in 1932.There,Liu Changchun took part in the men’s 100-metre and 200-metre races.He did not win any medals.
China won her first gold medal at the 23rd Olympics in Los Angeles in 1984,when Xu Haifeng won the men’s free shooting event.China came in fourth with 15 gold medals in all.
At the 2000 Olympics in Sydney,Australia,China won the 28 gold medals,entering the top three of the medal chart for the first time.September 22nd,2000 was named China Day because China won six gold,three silver and one bronze medals on that day.
In 2004,the 28th Olympic Games were held in Athens,Greece.Two hundred and two countries took part in them.China got the second place with thirty-two gold,seventeen silver and fourteen bronze medals.
We all know that in 2020,the Olympic Games will be held in Japan.We hope that we can win more medals so that we can get the first place.
21.When was China first invited to the Olympics?
          
A.Tang Dynasty (朝代). B.Song Dynasty.
C.Ming Dynasty. D.Qing Dynasty.
答案:D
解析:推理判断题。由第一段第一、二句可知,当时是清政府没有派人参加,因此是清朝。
22.Which Olympics did China take part in?
A.The tenth Olympics. B.The eighth Olympics.
C.The fifth Olympics. D.The first Olympics.
答案:A
解析:细节理解题。由第一段第三句可知,中国参加了第10届奥运会。
23.Who won the first gold medal for China in the Olympics?
A.Liu Changchun. B.Xu Haifeng.
C.Zhuang Yong. D.Liu Xiang.
答案:B
解析:推理判断题。由第二段第一句可知,中国在1984年奥运会上获得了第一块金牌,而这正是许海峰获得的。
24.How many medals did China win at the 28th Olympics?
A.Thirty-two. B.Seventeen.
C.Fourteen. D.Sixty-three.
答案:D
解析:数字计算题。中国在第28届奥运会上中国获得多少奖牌,即金牌+银牌+铜牌,一共63块。

B
 导学号72864025
( 思维品质)
The first true piece of sports equipment that man invented was the ball.In ancient Egypt,as everywhere,pitching(投掷) stones was a favourite children’s game.But a badly thrown rock could hurt a child.Looking for something less dangerous to throw,the Egyptians made what was probably the first ball.
At first,balls were made of grass or leaves held together by vines.Later they were made of pieces of animal skin sewed together and filled tightly with feathers or hay.Even if the Egyptians were warlike,they found time for peaceful games.Before long they had developed a number of ball games,each with its own set of rules.Perhaps they played ball more for instruction than for fun.Ball playing was thought of mainly as a way to teach young men the speed and skill they would need for war.
25.The ball was probably invented because    .
A.throwing stones often caused injuries
B.throwing stones was not fun
C.games with stones did not have rules
D.rocks were too heavy to throw
答案:A
解析:推理判断题。由第一段可推知,球的出现是因为“投掷石块可能会伤了孩子”。
26.The first balls were probably made of    .
A.animal skin stuffed with rocks
B.twists of hay
C.skin stuffed with hay or feathers
D.grass and leaves tied with vines
答案:D
解析:细节理解题。由第二段第一句可以得出答案。
27.This passage says that the Egyptians played    .
A.many different games with balls
B.many different kinds of games
C.only one ball game
D.different games with similar rules
答案:A
解析:细节理解题。由第二段可知,埃及人发明了许多球类运动。
28.The best title for this passage is    .
A.The First Ball Games
B.How Egyptian Children Played Games
C.Egyptian Sports
D.The Beginning of Sports
答案:A
解析:主旨大意题。整篇文章主要讲述了球类运动的出现。

C
 导学号72864026
( 思维品质)
Children have their own rules in playing games.They seldom need a referee and rarely trouble to keep scores.They don’t care much about who wins or loses,and it doesn’t seem to worry them if the game is not finished.Yet,they like games that depend a lot on luck,so that their personal abilities cannot be directly compared.They also enjoy games that move in stages,in which each stage,the choosing of leaders,the picking-up of sides,or the determining of which side shall start,is almost a game in itself.
Grown-ups can hardly find children’s games exciting,and they often feel puzzled at why their kids play such simple games again and again.However,it is found that a child plays games for very important reasons.He can be a good player without having to think whether he is a popular person,and he can find himself being a useful partner to someone of whom he is ordinarily afraid.He becomes a leader when it comes to his turn.He can be confident,too,in particular games,that it is his place to give orders,to pretend to be dead,to throw a ball actually at someone,or to kiss someone he has caught.
It appears to us that when children play a game they imagine a situation under their control.Everyone knows the rules,and more importantly,everyone plays according to the rules.Those rules may be childish,but they make sure that every child has a chance to win.
29.What is true about children when they play games?
A.They can stop playing any time they like.
B.They can test their personal abilities.
C.They want to pick a better team.
D.They don’t need rules.
答案:A
解析:细节理解题。由第一段中的“Theydon’tcaremuchaboutwhowinsorloses,anditdoesn’tseemtoworrythemifthegameisnotfinished.”可知孩子们对游戏是否还没有结束并不在意,说明孩子们玩的游戏随时都可中止。
30.To become a leader in a game the child has to    .
A.play well
B.wait for his turn
C.be confident in himself
D.be popular among his playmates
答案:B
解析:推理判断题。由第二段中的“Hebecomesaleaderwhenitcomestohisturn.”可推知孩子们在做游戏时轮流当领导者。
31.What do we know about grown-ups?
A.They are not interested in games.
B.They find children’s games too easy.
C.They don’t need a reason to play games.
D.They don’t understand children’s games.
答案:B
解析:细节理解题。由第二段开头一句话可知答案。
32.Why does a child like playing games?
A.Because he can be someone else other than himself.
B.Because he can become popular among friends.
C.Because he finds he is always lucky in games.
D.Because he likes the place where he plays a game.
答案:A
解析:推理判断题。由第二段可知孩子们喜欢做游戏的原因是,在游戏中,他可以变成另外一个人。

D
( 思维品质)
The most popular PE class at Waukegan High School in Illinois,US,takes place in a basement field house.
It is the school’s version of CrossFit,the difficult physical exercise that has exploded in popularity over the last 16 years at thousands of gyms.It has more than one million devotees(爱好者) and a professional competition shown on ESPN.
Schools around the Chicago area have adopted CrossFit to interest students at a time of a rising weight problem among young people,and most say it really works compared with traditional gym classes.
“I think it’s a great way to teach kids lifelong fitness,especially those kids who aren’t interested in hockey(曲棍球),soccer or basketball,” said the teacher,Tracy Haraf from Illinois’ Stony Creek Elementary,which devotes half of its PE days to CrossFit exercises.“They think it’s tough,but I think they have a lot of fun doing it.”
Senior Alexus Wiltz,18,said the workout had improved her performance on the basketball court.“I noticed I was faster.I paid more attention on the court.My defending was better,”she said after a recent class.“It just really helped me.”
But some doctors and researchers advise caution,saying the exercises that involve lifting weights can lead to injuries,particularly when performed by a few inexperienced people.
Doctor Craig Finlayson at Lurie Children’s Hospital of Chicago said he was worried that while strength training was fine for kids,heavy weights could be trouble for teenagers who might hurt themselves by trying to do too much or using poor form.
CrossFit Inc,the company that certifies(证明) trainers and licenses gyms,disagrees that its program is more dangerous than other fitness routines.Gym teachers in Waukegan’s Greg Moisio,whose two-campus school has about 73% kids taking CrossFit each day,also say the risk of injury can be reduced with proper teaching and CrossFit’s flexibility(灵活性).
33.Why have schools around the Chicago area adopted CrossFit?
A.To improve students’ performance in competitive sports.
B.To introduce something more challenging to the students.
C.To help solve the students’ weight problem.
D.To make traditional gym classes more attractive.
答案:C
解析:细节理解题。根据第三段第一句“SchoolsaroundtheChicagoareahaveadoptedCrossFittointereststudentsatatimeofarisingweightproblemamongyoungpeople”可知,是为了帮助解决学生的体重问题。故选C项。
34.What does the underlined word “workout” in Paragraph 5 refer to?
A.Wiltz’s performance. B.The basketball court.
C.The physical exercise. D.A lot of fun.
答案:C
解析:词义猜测题。根据第五段中的“theworkouthadimprovedherperformanceonthebasketballcourt.‘InoticedIwasfaster.Ipaidmoreattentiononthecourt.Mydefendingwasbetter,’ shesaidafterarecentclass.‘Itjustreallyhelpedme.’” 可知workout指的是身体练习。故选C项。
35.What can we learn from the last paragraph?
A.CrossFit is more dangerous than other fitness routines.
B.The number of the injured in CrossFit classes is rising.
C.A great number of kids taking CrossFit lack flexibility.
D.Kids may protect themselves if they’re trained properly.
答案:D
解析:推理判断题。根据最后一段最后一句“alsosaytheriskofinjurycanbereducedwithproperteachingandCrossFit’sflexibility(灵活性)”可知,如果孩子们正常训练,他们能保护自己。故选D项。
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
(2018安徽安庆高一期中试题)
( 语言能力 学习能力)
You may be more interested in a boxing or yoga studio.If you are interested in variety,you’ll be better off going with a larger complex that might contain equipment for sports,for example.
Pay more attention to the importance of position. 36  So pick a sport that fits your sense when a visit would typically occur.The fitness equipment should be close to your home or workplace.Whether to make it convenient or inconvenient is often one of the greatest barriers to success.
Take advantage of free trials. 37  During your visit,you want to think about the number of people using machines,the friendliness of the staff,and whether showers are offered there.
 38  The two primary places to check for dirt and stain are in the locker room and the comers of the workout rooms.Also pay attention to smell.Make sure there is a way to easily clean equipment.
Talk with personnel about the busiest times and the number of members using the gym on a typical day. 39  Learn about membership packages,extra fees and guest passes for friends and family.
By thoughtfully considering gyms and fitness center you can ensure you will actually like your choice and use your membership.Considering the right aspects will help you pick good equipment. 40 
A.Make sure everything is clean.
B.The places should be comfortable to use.
C.Good health is of great importance for you.
D.It’s easy to ignore your body when you have a busy day.
E.The fitness center you like will offer a chance to try them out.
F.Find out whether they require pre-class registration or reservations.
G.So you can jump into achieving your fitness goals and improving your life.
答案:36~40 DEAFG
第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分)
第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
( 思维品质 语言能力)
Every year,the Olympic Training Centre has one extra special day just for girls and women.This day celebrates the fact that  41  can join in any particular sport they desire,just as  42  as men.
In the old  43 ,women were told that certain sports were for men  44 ,and that women were forbidden to the  45 .Well,eventually the women of this world decided to strike back,telling  46  else that they weren’t going to put up  47  this form of nonsense any longer. 48  was then that women and men were declared equal  49  to any sports game,regardless of(不管) 50 .
Tomorrow,this special day will be  51  by all Olympic Centres by offering a free tour as well as planned activities for all the  52  from the neighbouring schools.Since the Olympic Training Centre,here in San Diego,is just a few  53  from where our school is located,we  54  an invitation to this event as well.How wonderful, 55 ,and incredible! I simply can’t wait!
Our scheduled  56  were volleyball,archery,and track.This means that we were to play a game  57  two of volleyball with the US Volleyball Team champions,and  58  arrows with the Official Archery Team of the United States! We even got to  59  the track with US champs as well.All the instructors were  60  themselves,and all are on a championship team,representing America.
41.A.men          B.women
C.young children D.old people
答案:B
解析:由该句最后的aseasilyasmen,可以判断此处应为women。
42.A.easily   B.busily   C.quickly   D.early
答案:A
解析:妇女终于能和男子一样“不受约束”参加各种运动了。
43.A.days B.weeks C.months D.years
答案:A
解析:intheolddays的含义“在以前,在过去”。
44.A.enough B.just C.ever D.only
答案:D
解析:某些体育项目“只”允许男子参加。
45.A.training B.practice C.drills D.games
答案:D
解析:games和前面的sports在意义上相一致。
46.A.no one B.anyone
C.everyone D.someone
答案:C
解析:告诉其他“所有的人”。
47.A.along B.with C.about D.without
答案:B
解析:putupwith的含义是“容忍,忍受”。
48.A.It B.This C.That D.What
答案:A
解析:本句是强调句型,因此用it。
49.A.pay B.rights C.salary D.jobs
答案:B
解析:equalrights“平等的权利”。
50.A.age B.sex C.height D.weight
答案:B
解析:regardlessof的含义是“不管”,后接sex表示“不论性别”。
51.A.congratulated B.separated
C.celebrated D.divided
答案:C
解析:celebrate 意为“庆祝”,宾语是节日等;而congratulate意为“祝贺”,宾语是人。
52.A.students B.teachers
C.boys D.girls
答案:D
解析:从第一段第一句可知,参加庆祝的是girlsandwomen,从学校来的自然是girls。
53.A.kilometres B.centimetres
C.millimetres D.metres
答案:A
解析:根据常理,应该是奥运训练中心距离我们的学校只有几千米。
54.A.sent B.posted C.received D.wrote
答案:C
解析:receiveaninvitation“收到请柬”。
55.A.moving B.exciting
C.surprising D.pleasing
答案:B
解析:被邀请参加活动,这件事“令人兴奋”。
56.A.activities B.films
C.plays D.concerts
答案:A
解析:下面介绍的是一些活动。
57.A.while B.and C.but D.or
答案:D
解析:agameortwo表示“一、两场比赛”。
58.A.make B.find C.throw D.shoot
答案:D
解析:shootarrows意为“射箭”。
59.A.run B.swim C.jump D.cross
答案:A
解析:由于后面的track表示径赛,所以应使用动词 run。
60.A.riders B.runners
C.divers D.athletes
答案:D
解析:riders,runners和divers都是运动员的范畴,因此应用athletes。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
( 语言能力)
Last week,our yearly school sports meeting  61 (hold) and the students of our class took  62  active part in it.On the first day,we watched the impressive opening ceremony  63 (perform) by energetic teachers and students.Soon,the games formally began.Some of my classmates ran to the track to cheer for the  64  while others remained  65 (seat),watching them from a distance.I was  66 (excite) because I would compete  67  the 100-meter dash with my classmates cheering.Unfortunately,I fell on the ground, 68 (miss) the chance to win.What a pity!Although I failed,I was still looking forward to a  69 (good) performance the next day.However,as a result of the rain,we had to put off the sports meeting, 70  made us disappointed.
61.          62.     
63.        64.     
65.       66.     
67.       68.     
69.       70.     
答案:61.was held 62.an 63.performed 64.athletes
65.seated 66.excited 67.in 68.missing 69.better
70.which
第四部分 写作(共两节,满分35分)
第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线()划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
( 语言能力)
My dad is an enthusiastic runner.Influencing by him,I was very sporty before the age of 15.Therefore,after I went to high school,I stopped to taking physical exercise because of my busy schoolwork.One morning,I ran for only one minute to catch a bus,but I was quite out breath.This made me realizing that I was overweight.Then I made a decision which I would take up a sport to help myself get in shape again.A friend of me recommended a swimming pool not far away from my house.Now I go swimming several times one week and have started to feel the benefit of regularly exercise.Swimming makes me relaxed and energy.
答案:第二句:Influencing→Influenced
第三句:Therefore→However
第三句:删去stopped后的to
第四句:out后加of
第五句:realizing→realize
第六句:which→that
第七句:me→mine
第八句:one→a
第八句:regularly→regular
第九句:energy→energetic
第二节 书面表达(满分25分)
(2017—2018四川遂宁高一期末)
( 语言能力 学习能力)
假如你是学生会主席李华,你发邮件邀请外教Lucy来参加你校的运动会。邮件内容包括:
1.运动会的时间及地点;
2.开幕式及节目表演;
3.欢迎参加喜欢的运动项目。
注意:1.词数100左右;
2.可以适当添加细节,以使行文连贯;
3.文中不得出现真实学校名称。
 
 
 
 
 
 
 
参考范文
Dear Lucy,
I am Li Hua,chairman of the students union.I’m writing to invite you to take part in our sports meeting.The sports meeting is scheduled to be held from November 12 to 14 at our school playground.On the morning of November 12,there will be a grand opening ceremony where each class will parade.And then students and teachers will put on performances to celebrate the opening of the sports meeting.Many events such as relay race and high jump and so on will be included.You are welcome to choose any events you like.We all expect you can come and join us.
Looking forward to your reply.
Sincerely,
Li Hua

 

文章来
源 莲山 课件 w w
w.5Y k J.cOM
点击排行

最新试题

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |