欢迎进入莲山课件网—有价值的教学资料
您现在的位置:  主站  >> 考试试题 >> 中学英语 >> 高一上册 >> 期末试题 

2016-2017年高一英语期末试卷(带答案)

【www.5ykj.com - 莲山课件】

油田实验中学2016------2017学年度第一学期
期末 高一    英语 试卷
命题人: 姜贺     答卷时间:120分钟     试卷分值:150分  共5页  
第I卷(共三部分,满分100分)
第一部分  听力(共两节,满分30分)
    做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
    请听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A,B,C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.What does the woman dislike?
  A.Oranges.           B.    Apples            C. Bananas.
2.Where does the conversation most probably take place?
  A. In a library.            B. On the street.          C. At the airport.
3. What does the man think of the books?
   A. Boring at first but interesting later
  B. Interesting from beginning to end.
  C. Interesting at first but boring later.
4. What has the weather been like recently?
  A. Hot .           B. Cool.                 C. Cold
5. What do we know about John?
   A.He likes being late    B. He can’t come this time.   C. He  is seldom late
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
    请听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A,B,C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第六段材料,回答第6.7题 。
6.  What does the man want?
    A. Green tea.       B. Black tea.         C. Coffee
7. Why does the woman want to sell her house?
   A.Because she is moving away.
.   B. Because she want to buy a large one
   C. Because she needs money badly.
听第七段材料, 回答第8至10题.
8. What will the man do tomorrow afternoon?
   A. Go fishing         B. Visit Mike.      C. Go swimming
9. What does the man think of Mike’s work?
   A. It’s boring.      B. It’s interesting .     C.It’s difficult.
10. What do we know about the woman?
    A. She grew up by a river.
    B. She was able to swim at the age of six.
    C. She is a professional swimmer.
听第八段材料,回答第11至13 题 .
11. What is the man doing?
   A. Booking flight tickets on the phone.   
   B. Buying flight tickets at the airport.
   C.Asking prices of flight tickets.
12. When will the man come back from New York?
   A. On June 24 th.     B. On June 26 th.    C. On June 28 th.
13. How much does the flight ticket to New York cost?
    A. $2,130.         B. $ 4,130         C.$ 2,000
听第九段材料,回答第14至17题.
14. Why does the woman want to exchange the skirt?
    A. Because it’s too small.
    B. Because she doesn’t like it.
    C.Because there is something wrong with it.
15. What color does the woman’s daughter like now?
A.  Green        B. Black.       C. Pink.
16. For whom does the woman buy the dress?
    A. For herself     B. For her daughter.     C. For her mother.
17. What does the woman think of the silver dress?
 A. It doesn’t look beautiful.
 B. It’s too expensive .
 C. It’s too large.
听第十段材料,回答第18至20题.
18. What did Kevin ask his friend Tony yesterday?
   A. Where Tony wants to spend his vacation.
   B. How Tony will get to his destination.
   C. The best way to travel in the US.
19. What does Tony think of taking a train?
   A. It is very boring.
   B. It is not comfortable.
   C. It is not very convenient.
20. How will Kevin go to the west coast?
    A. By bus       B. By plane .     C. By train.
第二部分阅读理解 (共两节,满分40分)
第一节  (共15小题;每小题2分,满分30分)
  阅读下列短文 ,从每题所给的四个选项 (A 、B 、C  和 D )中 选出最佳选项 ,并在答题卡上将该项涂黑。                     
A
In the world ,soccer of football is the most popular sport. This is because many countries have wonderful teams for the World Cup. The World Cup is held every four years. To remember 2002 FIFA World Cup ,children from different countries and more than 60 children from Japanese schools came together and spent three weekends drawing a big picture called “Dream(梦幻) World Cups ”in Japan .The children drew animals, flowers and people playing soccer under a blue bright sky. They wished each football team good luck by drawing the flags(旗帜)of all the countries that will take  part in the World Cup in Japan and South Korea.The picture was put up in a park near a playground in Yokohama .Some football teams will have games there.
   Are you a football fan(迷)?The Wo rld Cup makes more and more people interested in football .Teenagers(青少年)like playing and watching football .Many of them love some football stars so much that they get the pictures of their favourite players on the walls of their rooms. That is the way to show their love for the World Cup as children in Japan.
21. If a country wants to take part in the World Cup ,she must have______.
A. Many football fans      B. a very good team
 C. many football player     D. a big playground
22. The next World Cup will be held in_______.
A. 2006   B. 2007     C. 2005      D. 2004
23. From the passage ,in the picture children drew many things except_________.
A. people playing football   B. pictures of some football stars  
C. a sunny sky              D. flowers
24.Many teenagers own the pictures of some football stars because______.
A. they are interested in football               B. they are football fans
C. they think their favourite players are great     D. all of A,B and C
B
 When I was about 12, I had an enemy, a girl who liked to point out my shortcomings(缺点). Wee k by week her list grew: I was very thin, I wasn’t a good student, I talked too much, I was too proud, and so on. I tried to hear all this as long as I could. At last,I became very angry. I ran to my father with tears in my eyes.                                                                
     He listened to me quietly, then he asked. “Are the things she says true or not? Janet, didn’t you ever wonder what you’re really like ? Well, you now have that girl’s opinion. Go and make a list of everything she said and mark the points that are true. Pay no attention to the other things she said.”                                                                         
     I did as he told me. To my great surprise, I discovered that about half the things were true. Some of them I couldn’t change (like being very thin), but a good number I could—and suddenly I wanted to change. For the first time I go to fairly clear picture of myself.            
     I brought the list back to Daddy. He refused to take it.“That’s just for you,” he said.“You know better than anyone else the truth about yourself. But you have to learn to listen, not just close your ears in anger and feeling hurt. When something said about you is true, you’ll find it wi ll be of help to you. Our world is full of people who think they know your duty. Don’t shut your ears. Listen to them all, but hear the truth and do what you know is the right thing to do.”                   
     Daddy’s advice has returned to me at many important moments. In my life, I’ve never had a better piece of advice.                                                          
25. What did the father do after he had heard his daughter’s complaint?                   
A. He told her not to pay any attention to what her“enemy” had said.                   
B. He criticized (批评) her and told her to overcome her shortcomings.                 
C. He told her to write down all that her“enemy” had said about her and pay attention only to
the things that were true.                                                      
D. He refused to take the list and have a look at it.                                                          
26. Why did her father listen to her quietly?                                          
A. Because he believed that what her daughter’s “enemy” said was mostly true.          
B. Because he had been so angry with his daughter’s shortcomings that he wanted to show this by keeping silent for a while.                                                
C. Because he knew that his daughter would not listen to him at that moment.            
D. Because he wasn’t quite sure which girl was telling the truth.                       
27. Which do you think would be the best title for this passage?                          
A. Not an Enemy, but the Best Friend                                            
B. The Best Advice I’ve Ever Had                                              
C. My Father                                                               
D. My Childhood
C
The clock struck eleven at night. The whole house was quiet. Everyone was in bed except me. Under the strong light, I looked sadly before a huge pile of troublesome stuff they call “books”.
I was going to have my examination the next day. "When can I go to bed?" I asked myself. I didn’t answer, in fact I dared not.
       The clock struck 12."Oh, dear!" I cried, "ten more books to read before I can go to bed!” We pupils are the most wretched creatures in the world. Dad does not agree with me on this. He did not have to work so hard when he was a boy ."
        The clock struck one. I was quite hopeless now. I forgot all I had learnt. I was too tired to go on. I did the only thing I could. I prayed, “Oh, God, Please help me pass the exam tomorrow. I do promise to work hard afterwards, Amen.” My eyes were heavy, so heavy that I could hardly open them. A few minutes later, with my head on the desk, I fell asleep.
28. When the author was going over his lessons, all the others in the house were_____ .
   A. asleep                  B. working in bed 
 C. outside                 D. quietly laughing at him
39.  Reviewing his lessons didn’t help him because ________.    .
    A. it was too late at night     B. he was very tired
    C. his eyes were so heavy that he couldn’t keep them open
   D. he hadn’t studied hard before the examination
30. What do you suppose happened to the author?
A. He went to a church to pray again
 B. He passed the exam by luck
    C. He failed in the exam            D. He was punished by his teacher
 31. The best title for the passage would be __________ .
 A. The Night Before the Examination  B. Working Far into the Night
C. A Slow Student                    D. Going Over My Lessons
D
Theodor Seuss Geisel was born in Springfield, Massachusetts in 1904. He was famous because of the books he wrote for children. They combine funny words, pictures, and social opinion.
     Dr Seuss wrote his first book for children in 1937. It is called And to Think I Saw It on Mulberry Street. A number of publishers refused to publish it. They said it was too different. A friend finally published it. Soon other successful books followed. Over the years, he wrote more than forty children’s books. They were fun to read. Yet his books sometimes dealt with serious subjects.
     By the middle 1940s, Dr Seuss had become one of the best-loved and most successful writers of children’s books. He had a strong desire to help children. In 1954, Life magazine published a report about school children who could not read. The report said many children’s boo ks weren’t interesting. Dr Seuss decided to write books that were interesting and easy to read.
      In 1957, Dr Seuss wrote The Cat in the Hat. He used less than 225 words to write the book. This was about the number of words a six-year-old should be able to read.
The story is ab out a cat who tries to entertain two children on a rainy day while their mother is away from home. The cat is not like normal cats. It talks. The book was an immediate success. It was an interesting story and was easy to read. Children loved it. Their parents loved it, too. Today many adults say it is still one of the stories they like best.
32. What’s the best title for this passage?
A. Some of Dr Seuss’ books for children.
B. What are Dr Seuss’s books mainly about?
C. Dr Seuss — a famous writer of children’s books.
D. Why are Dr Seuss’ books different?
33. What do we know about Dr Seuss’s first book for children?
A. It was Dr Seuss’ worst book.  B. It dealt with a very serious subject.
 C. Neither children nor adults like it. D. Many publishers didn’t take it seriously at first.
34. How did Dr Seuss help children according to Paragraph 3?
A. By asking others to help them in magazines.
B. By writing interesting and simple books.
C. By changing his old books into simpler ones.
D. By giving them books for free.
35. Adults most probably think that Dr Seuss’ The Cat in the Hat is _________
A. interesting     B. serious     C. difficult     D. boring
 
第二节(共5小题;每小题2分,满分10 分)
   根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
  Tips to Bring Your Family Closer Together
    I can remember being a child and ever day we would have dinner with my grandparents. 36_________. However, when video games or television has taken up family time, you know there is a problem. So what can we do to draw our family together?
    Do not force your family to spend  time together. 37_________. Find things they enjoy and work around it to draw everyone near. If your child likes video games, you could try one of the new interactive(相互作用的) DVD games. Everyone likes to win and beating parents in a game can be rather rewarding.
    Spend time in the kitchen together. If you have young kids, they love to make a mess and that is why I suggest the kitchen. Bake some cupcakes or cookies with them, but let them get involved by stirring(搅拌) or adding the ingredients. 38_________. When these are done, you can sit down and have an awarding treat with your child.
    Always remember that one child is not the same as another. I have two children. My older son is a perfect little angel, while my little son is constantly trying to get into trouble. 39_________. For example, I can go to movies with my older son but my little son has stay at home.
       40_________. No matter how old they are, they want their parents to notice them and to take a part of their lives. Remember, do not push them but find a common ground. If your kids like sports, you can play a game of basketball or go to a game with them. If your kids will n ot come to you, then you have to go to them.
A. So, I have to remind myself constantly that I have to treat them differently.
B. They will love this.
C. Want parents attention.
D. I never go out with them.
E. This will only make them hate family time even more.
F. He was very upset about the quality of time his brother got.
G. It was a rewarding(有意义的) experience and one I will carry with me forever.
第三部分英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填人空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
     Most people agree that a pet adds joy to a person’s life. Scientists are now finding that having a pet may keep its owner   41    . And good health may add years to a person’s life.
     Scientists have been   42   the tie between pets and health for years. In 1990, a study was done with people aged 65 and older. It   43    that pet owners went to the doctor less than people   44  pets. Do pets make people    45   ? Are people able to handle their everyday lives better? Alan Beck, who is a researcher, says that    46   the answer to the questions is yes, then having pets may be a good idea.
    Can pets also help people live longer? Rebecca Johnson did a study to    47   . Johnson teaches nurses how to care for   48   people. Her study shows that having pets may cause people to    49   more slowly.
    The human body makes many chemicals. Some of the chemicals make people feel    50   . Others make people feel bad. In Johnson’s    51   , levels of the “good” chemicals   52  when people were around pets while levels of the “bad” chemicals went down. The good   53   seemed to slow the aging of cells. If this is   54  , maybe people should spend more time with their  55  . Then people might feel better and   56   longer.
    You might be allergic(过敏的) to pets. Or you may not want to   57   a pet. Never fear. A robotic, or computer pet may be just the thing for you.
    Scientists are testing computer pets, like the robotic dog AIBO. They want to see if   58  pets can help people the way   59   dogs do.
    Will a robotic pet    60  the real pet sitting with you on the sofa? Something tells us that it will probably become a reality.
41. A. excited            B. healthy         C. mad           D. hurried
42. A. carrying out        B. looking at     C. making up     D. breaking down
43. A. showed            B. warned         C. reminded       D. advised
44. A. through            B. beyond           C. without         D. against
45. A. busier             B. funnier            C. angrier         D. happier
46. A. though              B. until             C. unless          D.  if
47. A. put out             B. find out           C. turn out         D. set out
48. A. sick             B. old              C. friendly         D. lovely
49. A.move             B.age              C.  walk            D. grow
50. A. bored             B. surprised          C. good            D. sleepy
51. A.work              B. study              C. story           D. case
52. A. rose             B. varied             C. fell             D. changed
53. A.chemicals          B. sides               C. studies         D. dogs
54. A. true          B. unusual             C. important        D. impossible
55. A. children        B. friends              C. pets           D. neighbors
56. A. stay               B. wander             C. live            D. travel
57. A. head for         B. search for          C.care for          D. cheer for
58. A. family          B. toy               C. baby            D. computer
59. A. brave            B. Real              C. faithful           D. Quiet
60. A. destroy          B. accompany          C. improve         D. replace
                     第II卷(共两部分,满分40分)
第三部分  英语知识运用(共两节,满分45分)
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
    阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。
Madam:Im thinking about getting a pet. Can you give me    61    advice?
Vet:     How much time can you devote to    62   (look) after your pet?
Madam:I’m really busy,    63    I can’t feed a dog. I don’t have time to walk    64    every day.
Vet:     You are right.
Madam:     65   (actual), I don’t want a pet with long hair, like a cat or a dog. I don’t want a pet that could be dangerous, either, like a spider or a snake.
Vet:    How about ants? They are easy    66   (look) after. Come here and have a look. You only need to put the ants into a glass box. The box is filled with special soil, so you    67    feed them. The most    68    (interest) part is that you can watch the ants dig roads in the soil.
Madam: It sounds good. How many ants should I get at least?How long can they live?
Vet:    Eight at least. They can live there to six months.
Madam: Thanks a lot. I    69   (try) to find out more information on    70    Internet and come here next week.
Vet:     That’s fine.

 

第四部分写作(共两节;满分35分)
第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
    假段定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号( ),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用(\)划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
  2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
   I was only 10 when we moved to Switzerland. I remember that I enjoy flying across the whole country and that I wasn’t very happy about leave my friends. But Dad said it’d be good for we all to live in countryside around Bern(伯尔尼). And Uncle Jack, who’d been living there for about 20 years, were always telling us how a beautiful city Bern was. He said it would be easily for Dad to get a job in Bern. But we all agreed to move to there. Now we’ve been here for quite a few year, and we all love it.

笫二节:书面表达(满分25分)
        假设你是李梅,你的美国笔友Chris刚刚转学,感到一切都很陌生,写信向你询问如何尽快融入新环境。请你根据一下信息回信。
        1. 多跟同学交流沟通;
        2. 积极参加学校活动;
        3. 向老师寻求帮助。
  注意:1. 词数:100左右;
        2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
        3.开头和结尾已给出差,不计入总词数。
  Dear Chris,
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
                                                                Yours,
                                                                Li Mei                                                                          
 
油田实验中学2016------2017学年度第一学期
期末 高一    英语 试卷答案
一、听力
1. B  2. B  3. A  4. A  5. C 6. C  7. A  8. C  9. C 10. B 
11. A 12. B 13. C 14. A 15. C 16. C 17. B 18. C 19. C 20.A 
二、阅读理解
21--25 BABDC   26--30 ABADC   31--35 ACDB A  36--40 GEBAC
三、完形填空
41--45 BBACD   46--50 DBBBC   51--55 BAAAC  56--60 CCDBD
四、语法填空
61. some        62. looking       63. so        64. it           65. Actually 
66. to look       67. needn’t       68. Interesting      69. will try   70. the
五、短文改错
1. 第二句:enjoy改成enjoyed 
2. 第二句:leave改成leaving或about改成to 
3. 第三句:we改成us   
4. 第三句:countryside前加the  
 5. 第四句:were改成was 
6. 第四句:how改成what 
7. 第五句:easily改成easy
8. 第六句:But改成And或So  
9. 第六句:there前的to去掉 
10. 第七句:year改成years
六、书面表达:
Dear Chris,
  I am sorry to hear that you are having trouble fitting in at your new school. Such problems are quite normal. Perhaps the following suggestions may be helpful.
   First, I think you may need to communicate with your classmates as much as possible. In this way, you will get to know each other better. Second, it might be a good idea for you to take part in more activities, which usually involve teamwork and interactions with other students and are therefore good for developing friendly relationships. Lastly, faced with some tough problems, you might consider asking your teachers, who can usually offer you some sensible suggestions.
   I sincerely hope my advice will be of some help to you. If there is anything more I can do to help, please let me know.
                                                                Yours
                                                               Li Mei

相关标签: 高一英语期末试卷
版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来源于网络以及用户投稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:[email protected],我们立即下架或删除。
相关内容
热门内容