2012届高考英语Module3 Literature(外研版选修7)能力模块检测试题及答案

时间:2011-08-01 作者:佚名 试题来源:网络

2012届高考英语Module3 Literature(外研版选修7)能力模块检测试题及答案

文 章
来源 莲山 课件 w w
w.5 Y k J.cOM
2012届英语复习模块能力检测:Module3 Literature(外研版选修7)
Ⅰ.  根据句意,用所给单词或短语的适当形式填空
in astonishment; escape; seize; eager; pick out; put up; whisper; serve
1.  The company is eager to expand into the new market. 
2.  One room had to serve as both bedroom and living room. 
3.  He seized his gun and ran out. 
4.  The children are whispering in the corner. 
5.  The robbers made their escape in a car. 
6.  They put up a flag on the playground. 
7.  Hearing the news, she gazed at him in astonishment . 
8.  See if you can pick me out in this photo.
Ⅱ.  完成下列句子
1.  他刚一听到消息,就晕倒了。
No sooner had he heard the news than he fainted. 
2.  他给我挑了个熟透了的桃子。
He picked out the ripest peach for me. 
3.  这些书是为五到七岁的孩子写的。
These books are intended for children aged 5 to 7.
4.  他把大量的钱用在了图书上。
He spent a large amount of money on the books. 
5.  我急切地想知道关于那所大学的一切。
I am eager to know everything about that university.
Ⅲ.  语法和词汇知识
1.  I had _____ entered the classroom _____ I noticed the headmaster was sitting at the back. 
A.  no sooner; when                     B.  hardly; than
C.  no sooner; than                      D.  hardly; yet
【解析】选C。句意为:我刚进教室就发现校长坐在后面。no sooner.  .  .  than.  .  .  和hardly.  .  .  when.  .  .  都是固定搭配表示“刚一……就……”。所以排除了A、B、D三项,选C。
2.  Journalists were on the _____  within minutes of the crash. 
A.  scene                                      B.  scenery
C.  scare                                      D.  view
【解析】选A。考查名词辨析。句意为:新闻记者在发生撞车事故后几分钟就到了出事现场。scene场面,场景,on/at the scene在现场;scenery自然风景;scare害怕;view风景,景色。根据句意可知选A。
3.  —I didn’t think you were coming. 
—Oh, I ______ to stay at home, but I changed my mind. 
A.  would have intended                 B.  was intending
C.  had intended                              D.  have intended
【解析】选C。从后面一句“but I changed my mind”可以看出原先的想法没有实现,had intended to do sth.  表示本来打算做某事但没有做成,正合题意,因此选C。
4.  Before the boy’s dead body was buried, the soldiers stood ______ silence. 
A.  on                                                 B.  in
C.  at                                                  D.  under
【解析】选B。句意为:在孩子的尸体被埋之前,战士们静静地站在那里。介词in+名词,表示状态,表示“……地”in silence表示安静地,因此选B。
5.  The young dancers looked so charming in their beautiful clothes that we took ________ pictures of them. 
A.  many of                                     B.  masses of
C.  the number of                           D.  a large amount of
【解析】选B。picture为可数名词,所以应由修饰可数名词的词组来修饰,而masses of(=a mass of)既可修饰可数名词又可修饰不可数名词。A项中of多余;C项不合题意;D项只修饰不可数名词。
6.  My father _______ in the navy for two years during the Second World War. 
A.  worked                             B.  served
C.  lived                                  D.  played
【解析】选B。句意为:在第二次世界大战期间,我父亲在海军服了两年军役。四个词中,只有serve有“服役”的意思,并且当这个意思讲时,是不及物动词。
7.  They are ____ for new skills so that they can be qualified for the jobs in various fields to which they are strange. 
A.  anxious                                        B.  worried
C.  eager                                            D.  delighted
【解析】选C。句意为:他们都渴望新的技能以便能够胜任他们相对陌生的领域里的各个工作。be eager for“渴望……”;be anxious about/be worried about.  .  .  为某事感到忧虑,担心;be delighted to do sth.  很高兴去做……。因此选C。
8.  They looked disappointed because they didn’t _____the purpose desired. 
A.  clarify                                B.  accomplish
C.  make                                  D.  obtain
【解析】选B。句意为:因为他们没有达到所期望的目的,他们看起来很失望。clarify“澄清,讲清楚”;make“制作”;obtain“获得,得到”;而accomplish“完成,达到预期之效果”正合题意,因此选B。
9.  Why didn’t you bring ______ to his attention that you are too ill to go on working?
A.  it                                    B.  you
C.  him                                D.  that
【解析】选A。句意为:你为什么没有让他知道你病得厉害,不能继续工作这件事?bring.  .  .   to one’s attention 让某人关注某事。it在此作形式宾语,后面的that从句作真正的宾语。
10.  The picture _________ on the wall is drawn by my son. 
A.  having hung                          B.  hanging
C.  hangs                                      D.  being hung
【解析】选B。句意为:挂在墙上的那幅画是我儿子画的。hanging在此处是现在分词短语作后置定语的用法。
11.  My relative has a wife and three children to  _______ . 
A.  arise                                 B.  rise
C.  feed                                  D.  grow
【解析】选C。句意为:我的亲戚要养活他的妻子和三个孩子。a wife and three children作后面to feed的逻辑宾语。B、D是不及物动词,先排除,而arise意为发生,引起,出现;feed在此意为“养活”。
12.  Carol said the work would be done by October, ________ personally I doubt very much. 
A.  that             B.  when          C.  it             D.  which
【解析】选D。考查非限制性定语从句。句意:Carol说这个工作将于十月完工。我个人对此非常怀疑。在英语中,指代主句所表达整个内容的只有as或which,因此选D。
13.  —Whoever drives after drinking should be seriously punished. 
— ______ ,and thus people feel safer and more accidents can be avoided. 
A.  No way                                  B.  How come
C.  That’s all right                  D.  I can’t agree more
【解析】选D。考查情景交际。由下句句意“从而人们感到更安全,更多的道路交通事故也能被避免”可知回答者对上句持赞成态度。A项“没门”;B项“怎么会呢”;C项“不客气”;D项“我完全同意”。
14.  After the ____ journey from Jiuzhaigou , Tom returned home,  ______ . 
A.  amazing; excited                     B.  amazing; excitedly
C.  amazed; excited                       D.  amazing; exciting
【解析】选A。句意为:在九寨沟神奇之旅后,汤姆兴奋地返回了家。amazing表示“令人惊奇的”;excited表示“感到兴奋的”,是形容词作状语。
15.  —I don’t think I can walk any further. 
— _______ .  Let’s stop here for a rest. 
A.  Neither am I                        B.  Neither can I
C.  I don’t think so                   D.  I think so
【解析】选B。以so, nor, neither开头的句子,表示一种情况适用于另一个人或物,须部分倒装,且此句的谓语与前句的谓语在时态、形式上相一致。so一般用于肯定句,neither或nor用于否定句。
Ⅳ.  阅读理解
          School phobia is a type of illness which causes students to be afraid to go to school.   This condition is most commonly seen in children,typically between the ages of 8~13,and it can be very upsetting,especially if it is allowed to progress.   Symptoms include stomach aches,tiredness,shaking,a racing heart and frequent trips to the toilet. 
         This common phobia is associated with a wide variety of causes.   Most commonly it is the result of separation anxiety,but it can also be caused by different kinds of stress.   A child who has recently moved,suffered a loss,or gone through a divorce  may  develop  school  phobia ,and  phobias  can  also develop in response to bullying (欺侮),an unrecognised learning disability,and poor self-image.   Understanding the cause of a school phobia is an important step in providing treatment. 
         A child with school phobia usually refuses to go to school,or protests violently.   He or she may become physically ill when ordered to school,or pretend to be sick to avoid going.   When the child arrives at school,he or she may run away,or develop behavioural problems in class and on the playground. When school is discussed,the child can become impatient,upset or angry.
Many techniques can be used to manage school phobia,but research suggests that much more effective treatment is required for school phobia to prevent problems developing in later life.   Children with this condition usually benefit from seeing a psychologist or doctor who can help the child and provide assistance to help parents and school officials support the child.   As soon as a school phobia is identified,parents should take action too.   Like other phobias,school phobia gets worse the longer it is left untreated,and it can interfere with a child’s success in school.   Adjustments can be made at home and in the classroom to help.   If bullying is a cause,for
example,the bullying situation should be solved.   A teacher can meet the child at the door and take him or her to class,and provide support so that the child feels a friendly adult is always available. 
          Changes at home can include supportive language from parents,along with support like assistance with homework.   If a child lacks confidence,parents may encourage the child to take up new hobbies that will help them to feel good about themselves.   Parents might also talk to their children about their own fears of school and how they got over them,and their own enjoyment of school and school-like activities.  
         By following these methods we can help children to dispel their school phobia.
1.  Which of the following topics is NOT discussed in the passage ?
A.  The definition of school phobia. 
B.  The history of school phobia. 
C.  The causes of school phobia. 
D.  The effects of school phobia. 
【解析】选B。细节判断题。文章第一段谈到了恐校症的定义,排除A;第二段分析了恐校症的原因,第三段讲述了“恐校症”给一个孩子带来的影响及后果;只有第二项“恐校症”的历史文章未涉及。
2.  What is a useful treatment for school phobia according to the passage ?
A.  Parents should allow their children occasional days off. 
B.  Teachers should be stricter with students. 
C. Children should be helped to develop a sense of achievement. 
D.  Children should be regularly sent to a psychologist.  
【解析】选C。细节事实题。文章倒数第二段第二句提到父母应帮助患“恐校症”的孩子培养新的爱好,帮助他们找到一些成就感。
3.  The underlined word “dispel” (in the last paragraph) probably means “________”. 
A.  accept                                      B.  realize
C.  forget                                      D.  overcome
【解析】选D。词义猜测题。文章最后一句谈到“通过采用上述方式,我们能帮助孩子克服恐校症”。其余选项意思不符。
4.  Which of the following statements might the author agree with?
A.  School phobia is most often suffered by middle school students. 
B.  School phobia may have bad influence on children’s future life if neglected. 
C.  Children with school phobia should not be given medical treatment. 
D.  Most children with school phobia are pretending to be ill. 
【解析】选B。推理判断题。由第四段第四句“像其他恐惧症一样,如果不治疗恐校症,它可能妨碍孩子在校获得成功”可推出B项。
5.  What are some of the reasons for school phobia mentioned in the passage?
A.  Bullying,recent divorce and moving to a new area. 
B.  Learning disability,impatience and poor concentration. 
C.  Stomach ache,poor school performance and aggressive teachers. 
D.  Shaking,lack of confidence and few friends. 
【解析】选A。细节事实题。由文章第二段可知A项是恐校症的原因;其余选项则是从不同侧面描述恐校症的表现,不合题意。
Ⅴ.  阅读表达
       Learning to save money when you’re young is an important lesson. All good lessons and habits begin early,  and saving is a skill that everyone needs. Many people—adults included—do not have a good sense of saving for the long run.   I have been lucky to learn this lesson early because I have had a grass-cutting business since I was 10 years old.  Of the money I make I spend about 10 percent and save the other 90. 
        Making sure you save and don’t spend too much is a good way to build up wealth.  I have put my earnings in a bank.   Many teens I know spend all the money they earn so it never has a chance to grow.  Young people should realize that their teenage years are a great time to begin saving.
At high school many parents pay for almost everything,  so your expenses can be small.   If you have a job,  you should have fun with some of the money.   But you should also save some so that it will grow.   Then you can begin planning for your future.   When you spend money,  you not only lose that money,  but also lose the interest you could have earned by saving it. 
          After high school,  college is expensive and then“real”life begins,  with expenses such as food and rent.   If you can hold onto a good percentage of the money you earn as a teen,  going to college and buying a house will be much easier.  _________ , 
the more time the money has to grow.   If you are in your thirties without any savings,  you will always have to struggle.   The earlier you begin saving,  the easier it is to create a nest egg. 
         Later in life it can be hard to start saving because general costs of living are more expensive and you may only have enough to pay your bills.   If you want to buy a house and have a family,  you need money to start with,  which comes from saving. 
         Many say money cannot make you happy,  and this is true.   But money can help you to lead a secure life.
Saving early will mean you will have to work for fewer years when you are older.   It will also allow you to spend time doing the things that you want to do. 
         In addition to this,  it will mean you can live the way you want to without worrying.
1.  What’s the best title of the passage? (no more than 5 words)
Saving for Future
2.  Which sentence in the passage is the closest in meaning to the following one?
As long as you save early, you’ll do less work to live well at your old age. 
Saving early will mean you will have to work for fewer years when you are older .
3.  Please fill in the blank in the passage with proper words or phrases to complete the sentence.  (no more than 10 words)
The earlier you begin saving
4.  According to the passage,  what do you think of saving? (no more than 30 words)
Saving is an important lesson and a good habit in our lives ; especially it’s a skill that everyone needs .
5.  Translate the underlined sentence into Chinese. 
要明确储蓄而不挥霍才能有效地增长财富。
 文 章
来源 莲山 课件 w w
w.5 Y k J.cOM
点击排行

最新试题

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |