欢迎来到莲山课件网!
我要投稿

您当前的位置:

广东湛江第一中学2021届高三英语下学期高考模拟试题(Word版附解析)

ID:302470

页数:26页

大小:50KB

时间:2021-04-06

收藏

还剩23页未读,点击继续阅读

收藏

举报

申诉

分享:

温馨提示:
1. 部分包含数学公式或PPT动画的文件,查看预览时可能会显示错乱或异常,文件下载后无此问题,请放心下载。
2. 本文档有教师用户上传,莲山课件网负责整理代发布。如果您对本文档有争议请及时联系客服。
3. 部分文档可能由于网络波动等原因无法下载或下载错误,付费完成后未能成功下载的用户请联系客服处理。

资料简介

展开

2020-2021 学年湛江第一中学高三(下)英语高考模拟题英语试题注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号、考场号、座位号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮檫干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在打题卡上,写在试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分 30 分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. £19.15. B. £9.18. C. £9.15.答案是 C。1.What are the speakers talking about?A.Having a birthday party.B.Doing some exercise.C.Getting Lydia a gift.2.What is the woman going to do?A.Help the man.B.Take a bus.C.Get a camera.3.What does the woman suggest the man do?A.Tell Kate’s to stop.B.Call Kate‘s friends.C.Stay away from Kate.4.Where does the conversation probably take place?A.In a wine shop.B.In a supermarket.C.In a restaurant.5.What doer the woman mean?A.Keep the window closed.B.Go out for fresh air.C.Turn on the fan.第二节 (共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。 每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。 听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。 每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6、7 题.6.What is the man going to do this summer?A.Teach a course.B.Repair his house.C.Work at a hotel.7.How will the man use the money?A.To hire a gardener.B.To buy books.C.To pay for a boat trip.听第 7 段材料,回答第 8、9 题.8.What is the probable relationship between the speakers?A.Schoolmates.B.Colleagues.C.Roommates.9.What does Frank plan to do right after graduation?A.Work as a programmer.B.Travel around the world.C.Start his own business.听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题.10.Why does the woman make the call?A.To book a hotel room.B.To ask about the room service.C.To make changers to a reservation.11.When will the woman arrive at the hotel?A.On September 15.B.On September 16.C.On September 23.12.How much will the woman pay for her room per night?A.$179 B.$199 C.$219.听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题.13.What is the woman’s plan for Saturday?A.Going shopping B.Going camping.C.Going boating.14.Where will the woman stay in Keswick?A.In a country inn.B.In a five﹣star hotel.C.In her aunt’s home.15.What will Gordon do over the weekend?A.Visit his friends B.Watch DVDs C.Join the woman.16.What does the woman think of Gordon’s coming weekend?A.Relaxed B.Boring.C.Busy.听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题.17.Who is Wang Ming?A.A student B.An employer.C.An engineer18.What does the speaker say about the college job market this year?A.It’s unpredictable B.It’s quite stable C.It’s not optimistic19.What percentage of student job seekers have found a job by now?A.20% B.22% C.50%20.Why are engineering graduates more likely to accept a job?A.They need more work experienceB.The salary is usually good.C.Their choice is limited.第二部分 阅读(共两节,满分 50 分)第一节 (共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。AYOUR LIST OF "MUST READ."Of Human Nature and Good Habits: Baby Steps to Follow Mother NaturePrabhash KaranHardback·▏Paperback ▏E-book$26.99 ▏$18.99 ▏$3. 99Research claims that keeping only 5 good habits—eat healthy, exercise, drinking moderately, not smoking and keeping a healthy body weight—can not only keep the life thriving through golden years but also make a man's life longer at age 50 by 12 years, and a woman's by 14.Loving Memories: A collection by B. J. BarkleyB. J. BarkleyHardback ▏Paperback ▏E-book$29. 99▏$19. 99▏$3. 99Author and poet В. J. Barkley invites readers to go on a journey in Loving Memories. This is a collection of mother's experiences expressed through poetry.It's In The Bible!; A Practical Historical and Sociopolitical Perspective of Scripture Arthur PadillaHardback▏Paperback▏E-book$29.99▏$19.99▏$3.99It's In The Bible! Takes a practical, approach in describing the significant historical, social, and political influence The Bible has had and is having on human society today.S413Saniyah ChistiHardback▏Paperback▏E-book$34.99▏$23.99▏$5.99After breaking up, Elizabeth falls in love with Sean, the billion law student. In the process of her spiritual awakening, she ends up discovering the secret of the world.1. Which book may help you live a longer life?A. Of Human Nature and Good Habits B. Loving MemoriesC. It's In The Bible! D. S4132. If you like reading poetry, you may read the book by .A. Saniyah Chisti. B. B. J. Barkley C. Prabhash Karan D. Arthur Padilla3. How much will you pay if you buy a hardback book by Saniyah Chisti?A. $26.99. B. $23.99. C. $29.99. D. $34.99.【答案】1. A 2. B 3. D【解析】【分析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了四本必读书籍的价格和其主要内容。【1 题详解】细节理解题。根据文章第一段“Research claims that keeping only 5 good habits—eat healthy, exercise, drinking moderately, not smoking and keeping a healthy body weight—can not only keep the life thriving through golden years but also make a man's life longer at age 50 by 12 years, and a woman's by 14.(研究表明,只要保持 5 个好习惯——饮食健康、锻炼身体、适度饮酒、不吸烟和保持健康的体重——不仅能使人的生活在黄金时代蓬勃发展,而且能使 50岁时男人的寿命延长 12年,女人的寿命延长 14年。)”可知,Of Human Nature and Good Habits 这本书可以帮助长寿。故选 A 项。【2 题详解】细节理解题。根据文章第二段“Loving Memories: A collection by B. J. Barkley”和“This is a collection of mother's experiences expressed through poetry.(这是一本通过诗歌表达母亲经历的集合。)”可知,喜欢读诗的人可以买 B. J. Barkley 的作品集。故选 B 项。【3 题详解】细节理解题。根据文章倒数第四行“Hardback(精装)$34.99”可知,如果你买一本 Saniyah Chisti 的精装书需要$34.99。故选 D 项。BKobe Bryant was one of nine people killed in a helicopter crash on 26, Jan. 2019. He was 41. His 13-year-old daughter Gianna was also killed in the crash. Bryant was one of the greatest NBA players of all-time and an icon in the sports world. In addition to his success on the basketball court, Bryant was known for a ceaseless work ethic and incredible drive.In honor of Bryant’s legacy, here are some inspiring quotes from Bryant on hard work, success, and life.On achieving success:“When you make a choice and say, ‘Come hell or high water, I am going to be this,’ then you should not be surprised when you are that. It should not be something that is intoxicating or out of character because you have seen this moment for so long that ... when that moment comes, of course it is here because it has been here the whole time, because it has been [in your mind] the whole time.”On failure:“I don’t mean to sound cavalier when I say that, but never. It’s basketball. I’ve practiced and practiced and played so many times. There’s nothing truly to be afraid of, when you think about it ... Because I’ve failed before, and I woke up the next morning, and I’m OK. People say bad things about you in the paper on Monday, and then on Wednesday, you're the greatest thing since sliced bread. I’ve seen that cycle, so why would I be nervous about it happening?”On life:“There’s a choice that we have to make as people, as individuals. If you want to be great at something there is a choice you have to make. We can all be masters at our craft, but you have to make a choice. What I mean by that is, there are inherent sacrifices that come along with that — family time, hanging out with your friends, being a great friend, being a great son, nephew, whatever the case may be. There are sacrifices that come along with that.”On retiring and facing the end of his basketball career:“There is beauty in that. I mean, it's going through the cycle. I mean, it's the cycle that is the natural progression of growth, of maturation. I mean, there's no sadness in that ... I see the beauty in not being able to blow past defenders anymore, you know what I mean? I see the beauty in getting up in the morning and being in pain because I know all the hard work that it took to get to this point. So, I’m not, I'm not sad about it. I'm very appreciative of what I've had.”4. What is the attitude of Kobe Bryant towards achieving success by saying “Come hell or high water, I am going to be this”?A. Confident B. DeterminedC. Optimistic D. Frightened5. The word “cavalier” in the 3rd paragraph probably means __________.A. not serious or caring B. anxious and eagerC. worried and pessimistic D. not proud or arrogant6. When it comes to failure, Kobe Bryant tended to __________.A fight against those who said bad things about him.B. worry about others’ comments on his performance.C. cheer for himself by regarding himself as the greatest figure.D. show no fear facing ups and downs.7. What can be inferred from the passage?A. People paid tribute to Kobe Bryant for his success on the basketball court.B. Kobe Bryant devoted more of his life to basketball instead of accompanying his family.C Kobe Bryant regarded his retirement as the beginning of another career.D. Kobe Bryant felt emotionless when facing the end of his basketball career.【答案】4. B 5. A 6. D 7. B【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章介绍了逝去的 NBA 历史上最伟大的球员之一科比·布莱恩特关于努力、成功和生活的一些鼓舞人心的语录。【4 题详解】推理判断题。根据第二段中…when that moment comes, of course it is here because it has been here the whole time, because it has been [in your mind] the whole time. ……当那个时刻到来的时候,它就在这里,因为它一直在这里,因为它一直在你的脑海里。可知,科比对成功的态度对成功的态度是有决心的。故选 B 项。【5 题详解】词义猜测题。根据第三段中 It’s basketball. I’ve practiced and practiced and played so many times. There’s nothing truly to be afraid of, when you think about it ... 这是篮球。我练习了很多次,很多次,很多次。当你仔细想想,其实没什么好害怕的……由科比说自己练习了很多次,可知他对失败并不是说漫不经心或者不在意的,因此猜测划线词 cavalier 意为“漫不经心的,不在意的”。故选 A 项。【6 题详解】推理判断题。根据第三段中 Because I’ve failed before, and I woke up the next morning, and I’m OK. People say bad things about you in the paper on Monday, and then on Wednesday, you're the greatest thing since sliced bread. 因为我以前也失败过,第二天早上醒来,我没事。人们在星期一的报纸上说你的坏话,然后在星期三,你是自切片面包以来最伟大的事物。可知,当谈到失败的时候,科比并不害怕面对起起落落。故选 D 项。【7 题详解】推理判断题。根据倒数第二段中 We can all be masters at our craft, but you have to make a choice. What I mean by that is, there are inherent sacrifices that come along with that — family time, hanging out with your friends, being a great friend, being a great son, nephew, whatever the case may be. There are sacrifices that come along with that. 我们都可以成为技艺上的大师,但你必须做出选择。我的意思是,随之而来的是一些内在的牺牲——家庭时间,和朋友一起玩,做一个好朋友,做一个好儿子,好侄子,不管是什么情况。这也会带来一些牺牲。可知,科比将更多的时间奉献给了篮球,而不是陪伴家人。故选 B 项。CWhether it's studying for exams, working on a project or struggling with an essay, we've all been under huge stress at some point. When it gets hard for us to bear, we can reach a level of exhaustion — the terrible burnout (倦怠). However, that feeling of exhaustion is not just physical; it can be mental as well.According to Psychology Today, burnout isn't just caused by working long hours; it is more about prolonged or repeated exposure to a stressful situation.Its result can be feelings of cynicism depression and lethargy (嗜睡). Suffering from burnout can stifle (扼杀) our creativity and productivity. Ironically, this means that striving to be more efficient can result in a reduction in our productivity. But what can we do to avoid the evils of burnout? Well, there are some tips that may help you.Psychologist Albert Bandura's idea of self-efficacy — which is the theory that you should believe in your ability to complete a task at hand — may assist you. A feeling that the task is achievable and that you are capable of succeeding might make a difficult task less tiresome.Finding ways to express your creative side may help. Not everyone has creative aspects to their jobs, therefore, they need to find other outlets. They could paint, write or take part in local theatre. All of this may help to free them from the stress that may exist in their working life.Looking after yourself and your surroundings can also be beneficial. The consequence is that you are surrounded by a cleaner and more positive environment. This, in turn, leads to another tip, which is to have healthy and positive thoughts. Being negative can be incredibly draining (心力交瘁的). Having a positive mental attitude towards everything you do means that you may feel more capable as well.Burnout is a common condition associated with the pressures of the modern world. It's not just a physical condition; it has psychological effects that can impact heavily on your work and life in general. Taking steps to avoid burning out can benefit not just us, but our bosses and families.8. What is the main reason for burnout?A. Lack of sleep.B. Working long hours.C. Struggling with an essay.D. Being under stressful situations.9. What effect will burnout have on your work?A. Making a task easier.B. Being less creative.C. Working more efficiently.D. Completing work quickly.10. In which way can you avoid the evils of burnout?A. Focus on your work anyway.B. Doubt your ability in working.C. Expose yourself to positive surroundings.D. Find your creative aspects in the job.11. Which can be the best title for the text?A. Burnout: A mental condition that deserves attentionB. Burnout: A physical condition that can be ignoredC. Why are people under huge stress in modern lifeD. Why can stress affect your work and life【答案】8. D 9. B 10. C 11. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了倦怠不仅是身体上的,精神上也会发生倦怠,并且要去克服倦怠。【8 题详解】细节理解题。根据第二段中“According to Psychology Today, burnout isn't just caused by working long hours; it is more about prolonged or repeated exposure to a stressful situation. (据《今日心理学》报道,倦怠不仅仅是由于长时间工作造成的;它更多的是指长期或反复地暴露在压力环境中)”可知,倦怠多发生于长期压力下。故选 D 项。【9 题详解】细节理解题。根据第三段“Suffering from burnout can stifle ( 扼杀 ) our creativity and productivity. (倦怠会扼杀我们的创造力和生产力)”可知,倦怠会使得创造性降低。故选 B 项。【10 题详解】推理判断题。根据第五段三四句“They could paint, write or take part in local theatre. All of this may help to free them from the stress that may exist in their working life. (他们可以画画、写作或参加当地的戏剧演出。所有这些都可以帮助他们从工作生活中可能存在的压力中解脱出来)”和第 六 段 一 二 句 “Looking after yourself and your surroundings can also be beneficial. The consequence is that you are surrounded by a cleaner and more positive environment.(照顾好自己和周围的环境也是有益的。这样做的结果是你会被一个更干净、更积极的环境所包围)”可推断,要尽量使自己以及周围的人保持积极的心态,才能避免倦怠带来的危害。故选 C 项。【11 题详解】主旨大意题。通读全文内容,根据文章第一段最后一句“However, that feeling of exhaustion is not just physical; it can be mental as well. (然而,这种疲惫感并不仅仅是身体上的;它也可以是精神上的)”和最后一段第二句“It's not just a physical condition; it has psychological effects that can impact heavily on your work and life in general. (这不仅仅是一种身体状况;它的心理效应会对你的工作和生活产生很大的影响)”及全文可知,倦怠不仅是生理上的状态,也是精神上的,这个问题值得关注,不容忽视由此可知,Burnout: A mental condition that deserves attention(倦怠:一种值得关注的精神状态)适合做本文最佳标题。故选 A 项。DFacing increasing pressure to raise students' scores on standardized tests, schools are urging kids to work harder by offering them obvious encouragements. Happy Meals are at the low end of the scale. With the help of businesses, schools are also giving away cars, iPods, seats to basketball games, and — in a growing number of cases — cold, hard cash. The appeal of such programs is obvious, but the consequences of tying grades to goods are still uncertain. It's been a common tradition in middle­class families to reward top grades with cash as a way to teach that success in school leads to success in life. But for many disadvantaged minority children, the long­term benefits of getting an education are not so clear, according to experts.No one knows for sure how well cash and other big­ticket rewards work in education in the long run. But there are plenty of concerns that this kind of practice could have negative effects on kids. Virginia Shiller, a clinical psychologist, says that it's worth experimenting with cash encouragements but that tying them to success on a test is not a worthwhile goal. “I'd rather see rewards based on effort and responsibility — things that will lead to success in life,” she says.Even if rewards don't lead to individual achievement on a test, they could have a meaningful effect in the school. Charles McVean, a businessman and philanthropist (慈善家), started a tutoring program which pays higher­achieving students $10 an hour to tutor struggling classmates and divides them into teams. During the course of the year, students bond and compete. The team posting the highest math scores wins the top cash prize of $100. McVean calls the combination of peer (同龄人) tutoring, competition,and cash encouragements a recipe for “nothing less than magic”.For its part, the Seminole County Public Schools system in Florida plans to continue its report card encouragement program through the rest of the school year. The local McDonald's restaurants help the poor district by paying the $1,600 cost of printing the report card. Regina Klaers, the district spokeswoman, says most parents don't seem bothered by the Happy Meals rewards. “There are many ways we try to urge students to do well, and sometimes it's through the stomach, and sometimes it's the probability of students winning a car,” she says. “One size doesn't fit all.”12. According to the text, it is a common practice for schools to ________.A. offer free meals to students with high scoresB. tie students' grades to material rewardsC. educate students to form a business senseD. cooperate with business to improve teaching13. According to the text, the long­term results of giving students cash as rewards in education are ________.A. negative B. optimisticC. uncertain D. disappointing14. The tutoring program run by Charles McVean ________.A. hires some excellent teachers to teach the struggling studentsB. has a meaningful effect in inspiring students' enthusiasm on studyC. is a program combining tutoring, competition and future job offersD. rewards the student with the highest scores with cash prize of $10015. We can learn that in Seminole County ________.A. there are various ways to inspire students to study hardB. many parents are not satisfied with the Happy Meals rewardsC. the local McDonald's restaurants provide the rewards for poor studentsD. people are searching for a good­for­all method to urge students to do well【答案】12. B 13. C 14. B 15. A【解析】【分析】本文是一篇议论文,主要论述了物质奖励对学生的成绩是否有促进作用。【12 题详解】推理判断题。根据文章第一段第三句 With the help of businesses, schools are also giving away cars, iPods, seats to basketball games, and — in a growing number of cases — cold, hard cash. The appeal of such programs is obvious, but the consequences of tying grades to goods are still uncertain.可知,在企业的帮助下,学校还赠送汽车、ipod、篮球比赛的座位,而且在越来越多的情况下,还赠送现金。这些项目的吸引力显而易见,但将分数与物品挂钩的后果仍不确定。由此推断出,将学生的成绩与物质奖励联系起来已成了学校的一个惯例。故选 B。【13 题详解】细节理解题。根据文章第二段第一句 No one knows for sure how well cash and other big­ticket rewards work in education in the long run. 可知,从长远来看,没有人确切知道现金和其他大额奖励在教育中的作用。所以给学生现金作为奖励在教育中产生的长远结果还不确定。故选 C。【14 题详解】推理判断题。根据文章第三段第一句 Even if rewards don't lead to individual achievement on a test, they could have a meaningful effect in the school. 可知,即使奖励不会导致个人在考试中取得成绩,但在学校里可能会产生有意义的影响及其后面列举的 Charles McVean 的辅导项目可推知,本段用 Charles McVean 的辅导项目来说明奖励对激发学生的学习热情有重要影响。故选 B。【15 题详解】细节理解题。根据文章最后一段倒数第二句 There are many ways we try to urge students to do well... 可知,Seminole County 有各种各样鼓励学生努力学习的方法。故选 A。第二节 (共 5 小题;每小题 2.5 分,满分 12.5 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项.选项中有两项为多余选项.根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余选项。Since the 1980s eco-tourism has grown and grown. It is the fastest growing type of tourism.If done well, eco-tourism has several advantages. It is kinder to the environment. ___16___This means that more natural habitat is protected and that the resources for building come from sustainable (可持续的) sources.Another advantage is that people in the developed world through eco-tourism get to experience places of great natural importance as well as communicating with local people. ___17___However, there are some disadvantages of eco-tourism. It is felt by some environmentalists that any human activity will cause disorder in the routine of animals. ___18___Another problem for local people is that they are expected to pose for cameras and dance etc. for money. ___19___The tourists are destroying the culture that they are paying to protect.Eco-tourism tries to go to the places far away from other communities. ___20___There is nothing stopping people taking money from tourists as well as doing environmentally unfriendly activities.It seems that the disadvantages often outweigh the advantages of eco-tourism. It might be better to take pictures of animals rather than kill animals, but given the choice the animals would sooner not have people around. It seems whether eco-tourism should be allowed should be judged case-by-case, and that the local people must be considered.A. These places are often not well policed.B. People walking through the forest may do much harm.C. And these activities will also damage the eco-system.D. It seldom ends people to untouched parts of the world.E. This is good for both parties: they both can better understand each other.F. And it encourages developers to consider the natural environment more.G. It discourages the local people from pursuing their traditional life styles.【答案】16. F 17. E 18. C 19. G 20. A【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了生态旅游的优点和缺点。【16 题详解】根据本空前的“If done well, eco-tourism has several advantages. It is kinder to the environment.”可知,生态旅游有很多好处,比如,它更环保,此处说的是另一个好处,故 F 项(它鼓励开发者更多地考虑自然环境)符合语境。【17 题详解】根据本空前的“people in the developed world through eco-tourism get to experience places of great natural importance as well as communicating with local people.”可知,通过生态旅游,发达国家的人们可以去极具自然价值的地方体验,也可与当地人交流,此处是说与当地人交流的好处,故 E 项(这对双方都有好处:他们都能更好地理解对方)符合语境。【18 题详解】根据本空前的“It is felt by some environmentalists that any human activity will cause disorder in the routine of animals.”可知,环保人士认为任何人类活动都会导致动物的日常生活紊乱,此处承接上文,讲的是人类活动的另一个负面影响,故 C 项(这些活动也会破坏生态系统)符合语境。【19 题详解】根据本空前的“Another problem for local people is that they are expected to pose for cameras and dance etc. for money.”可知,当地人的另一个问题是他们被要求站在镜头前摆好姿势、跳舞等赚钱,此处说的是这个问题对当地人的生活的影响,故 G 项(它阻碍了当地人追求他们传统的生活方式)符合语境。【20 题详解】根据本空前的“Eco-tourism tries to go to the places far away from other communities.”可知,生态旅游试图去那些远离其他社区的地方,此处承接上文,讲的是这些地方的情况,故 A 项(这些地方往往治安不佳)符合语境。第三部分 语言运用(共两节,满分 30 分)第一节 (共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分)阅读下面短文,从短文后各题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。When the 28-year-old farmer Ureta met 17-year-old Graciela in his hometown Pampa, they fell in love. Two years later, they ___21___ and settled down (定居)on the farm where Ureta had been brought up.Graciela had many big ___22___ for the farm in her mind. One day when she was on a ___23___over Pampa, Graciela suddenly ___24___that another farm looked like a milking pail (桶). Graciela thought her family could create something even more ___25___on their own farm-a huge forest ___26___ like her favorite musical instrument-the guitar.But Ureta didn't take his wife's ___27___seriously, saying, "We'll talk about it later. " Later ___28___ came. In 1977, Graciela died suddenly of brain cancer at the ___29___ age of 25 while carrying their fifth child. After his wife's death, Mr. Ureta ___30___ not satisfying her wish. A few years later, Ureta decided that the best way to honor his wife would be to ___31___ the big work of art.After the local government ___32___ to help with the project, Ureta and his children took it on their own. One by one, they ___33___ about 7,000 trees into the "shape of a guitar". It took a few seasons for the trees to take roots(生根),but Ureta's ___34___ paid off.Watching the forest grow over the years gave Graciela's children___35___ "It was the closest thing possible to having my mother alive," Maria Julia, Ureta's second daughter, said.21. A. got prepared B. got married C. became well-known D. became stressed22. A. tests B. tasks C. reasons D. plans23. A. train B. flight C. cloud D. bridge24. A. noticed B. remembered C. recognized D. expected25. A. expensive B. funny C. attractive D. important26. A. treated B. described C. considered D. shaped27. A. style B. personality C. idea D. adventure28. A. hardly B. never C. still D. always29. A. young B. old C. common ' D. special30. A. kept B. suggested C. enjoyed D. regretted31. A. copy B. paint C. create D. change32. A. promised B. decided C. volunteered D. refused .33. A. planted B. carried C. put D. collected34. A. small dream B. hard work C. big success D. private money35. A. pleasure B. comfort C. support D. care【答案】21. B 22. D 23. B 24. A 25. C 26. D 27. C 28. B 29. A 30. D 31. C 32. D 33. A 34. B 35. B【解析】【分析】这是一篇记叙文。主要记叙了 Ureta 在妻子 Graciela 死后,为了实现妻子生前的愿望,种植了 7000 棵树并塑造成一个吉他的形状,以此来纪念妻子,森林也给了孩子们安慰。21 题详解】考查动词短语辨析。句意:两年后,他们结婚了,在 Ureta 长大的农场里定居下来。A. got prepared准备好;B. got married 结婚;C. became well-known 变得出名;D. became stressed 变得紧张。结合上文 they fell in love 可知他们相爱两年后结婚了。故选 B。【22 题详解】考查名词词义辨析。句意:Graciela 心中有许多关于农场的宏伟计划。A. tests 测试;B. tasks【任务;C. reasons 理由;D. plans 计划。结合下文 for the farm in her mind 可知 Graciela 心中有许多关于农场的计划。故选 D。【23 题详解】考查名词词义辨析。句意:一天,当 Graciela 乘飞机飞越 Pampa 时,她突然注意到另一个农场看起来像一个挤奶桶。A. train 火车;B. flight 航班;C. cloud 云;D. bridge 桥梁。根据下文that another farm looked like a milking pail 可推知是在空中看到一个农场看起来像一个挤奶桶,可推测是在乘飞机的时候。故选 B。【24 题详解】考查动词词义辨析。句意:一天,当 Graciela 乘飞机飞越 Pampa 时,她突然注意到另一个农场看起来像一个挤奶桶。A. noticed 注意到;B. remembered 记住;C. recognized 辨认;D. expected期待。根据下文 that another farm looked like a milking pail 可知她注意到一个农场的形状看起来像一样挤奶桶。故选 A。【25 题详解】考查形容词词义辨析。句意:Graciela 认为她的家人可以在自己的农场里创造出更有吸引力的东西——一片巨大的森林,形状就像她最喜欢的乐器——吉他。A. expensive 昂贵的;B. funny有趣的;C. attractive 有吸引力的;D. important 重要的。结合下文 like her favorite musical instrument-the guitar 可知她认为她的家人可以在自己的农场里创造出更有吸引力的东西,形状就像一个吉他。故选 C。【26 题详解】考查动词词义辨析。句意:Graciela 认为她的家人可以在自己的农场里创造出更有吸引力的东西——一片巨大的森林,形状就像她最喜欢的乐器——吉他。A. treated 对待;B. described 描述;C. considered 考虑;D. shaped 成形。结合下文 like her favorite musical instrument-the guitar可知是形状像喜欢的乐器吉他。故选 D。【27 题详解】考查名词词义辨析。句意:但是 Ureta 并没有把他妻子的想法当回事,他说:“我们以后再谈吧。””A. style 风格;B. personality 个性;C. idea 想法;D. adventure 冒险。结合下文"We'll talk about it later. "可知 Ureta 并没有把他妻子的想法当回事,故选 C。【28 题详解】考查副词词义辨析。句意:后来再也没来。A. hardly 几乎不;B. never 从不;C. still 仍然;D. always 总是。根据下文 In 1977, Graciela died suddenly of brain cancer 可知 Ureta 说的“以后再谈”因为 Graciela 的去世再也没有来到。故选 B。【29 题详解】考查形容词词义辨析。句意:1977 年,25 岁的 Graciela 在怀第五个孩子时突然死于脑癌。A. young 年轻的;B. old 老的;C. common 共同的;D. special 特别的。根据下文 age of 25 可知Graciela 死时只有 25 岁,是一个年轻的岁数。故选 A。【30 题详解】考查动词词义辨析。句意:妻子死后,Ureta 先生后悔没有满足她的愿望。A. kept 保持;B. suggested 建议;C. enjoyed 享受;D. regretted 后悔。结合后文 not satisfying her wish 可知 Ureta先生后悔没有满足妻子的愿望。故选 D。【31 题详解】考查动词词义辨析。句意:几年后,Ureta 决定,纪念他妻子的最好方式就是创作这件伟大的艺术品。A. copy 复制;B. paint 绘画;C. create 创造;D. change 改变。结合后文 Ureta 为了纪念妻子,于是实现了当初妻子的愿望创造出了“吉他形状”,故选 C。【32 题详解】考查动词词义辨析。句意:在当地政府拒绝支助这个项目后,Ureta 和他的孩子们自己承担了这个项目。A. promised 承诺;B. decided 决定;C. volunteered 志愿;D. refused 拒绝。结合后文 Ureta and his children took it on their own.可知政府拒绝支助这个项目。故选 D。【33 题详解】考查动词词义辨析。句意:他们一个接一个地种下了大约 7000 棵树,做成“吉他形状”。A. planted 种植;B. carried 搬运;C. put 放置;D. collected 收集。结合后文 about 7,000 trees 可知是种植了 7000 棵树。故选 A。【34 题详解】考查名词短语辨析。句意:这些树花了几个季节才生根,但 Ureta 的努力得到了回报。A. small dream 小梦想;B. hard work 努力工作;C. big success 巨大成功;D. private money 私人资金。结合上文 about 7,000 trees into the "shape of a guitar". It took a few seasons for the trees to take roots,but 可知 Ureta 为此付出了巨大的努力,他的努力最终也得到了回报。故选 B。【35 题详解】考查名词词义辨析。句意:看着森林年复一年地生长,Graciela 的孩子们得到了安慰。A. pleasure快乐;B. comfort 安慰;C. support 支持;D. care 关心。结合后文"It was the closest thing possible to having my mother alive," Maria Julia, Ureta's second daughter, said.可知森林使得 Graciela 孩子们也得到了安慰。故选 B。第二节 (共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)阅读下面短文,在空白处填入 1 个适当的单词或括号内单词的正确形式。Senior citizens are the first to come to our mind when you think of hearing loss, but in a recent report, hearing professionals worry teenagers will soon outnumber aging adults ___36___ it comes to living with hearing loss.The rise in popularity of personal audio devices from iPods to smart phones has had dangerous effect on the ears of those who use them most, teenagers! A research ___37___ (conduct) by the World Health Organization finds that nearly 50% of teens ___38___ (fall) into the habit of exposing themselves to unsafe levels of sound so far.A sound is considered unsafe when it goes beyond 85 decibels (分贝). At that level, it takes just 8 hours of listening over your lifetime to cause damage. The louder the sound is, the ___39___ (little) time it takes to cause damage. Because hearing loss is ___40___ (typical) considered a health problem for the elderly, it is difficult to convince already stubborn teenagers that they really are doing damage ___41___ their ears.Young adults ___42___ have been exposed to loud noise over a period of time may have some hearing loss symptoms. Their ___43___ (able) to learn is compromised, and they may have difficulty developing social skills.In an effort to help teens better protect their hearing, we suggest ___44___ (set) volume limits on personal audio devices. ___45___ is also good to limit the amount of time exposed to noise and to take listening breaks to give the ears a rest.【答案】36. when 37. conducted 38. have fallen 39. less 40. typically 41. to 42. who/that 43. ability 44. setting 45. It【解析】【分析】本文属于说明文。短文介绍了青少年由于长时间听过高音量的设备,因而听力损失的情况越来越严重, 有必要采取措施。【36 题详解】考查固定句型。句意:当提到听力丧失时,我们首先想到的是老年人,但在最近的一份报告中,听力专家担心,就听力丧失而言,青少年的数量将很快超过老年人。本句为句型 when it comes to sth 当谈及某事,故填 when。【37 题详解】考查非谓语动词。句意:世界卫生组织做的一份调查发现接近一半的青少年已经养成了把自己暴露在过大音量的环境中。分析句子可知,conduct 作定语修饰 research,与其为动宾关系,故填过去分词形式 conducted。【38 题详解】考查动词时态和语态。句意:世界卫生组织做的一份调查发现接近一半的青少年已经养成了把自己暴露在过大音量的环境中。由于有 so far 修饰,描述过去动作对现在的影响,故用现在完成时,主语为 teens,故用 have fallen。 fall into the habit of 养成…的习惯。故填 have fallen。【39 题详解】考查比较级。句意:音量越大,那么造成损害的时间就越短。本句为结构 the +比较级+句子,the+比较级+句子,故填 less。【40 题详解】考查副词。句意:听力损失是一个典型的老年人问题,因此很难说服固执的青少年他们正在损害自己的耳朵。修饰动词用副词,故填 typically。【41 题详解】考查介词。句意:听力损失是一个典型的老年人问题,因此很难说服顽固青少年他们正在损害自己的耳朵。本句为固定短语 do damage to sth 损害某物,故用 to。【42 题详解】考查定语从句。句意:在暴露于过大音量一段时间后,青少年会出现一些听力损失的症状。分析句子可知,have been exposed to loud noise over a period of time 作定语从句修饰 young adults ,从句缺少主语,故填关系代词 who或者 that。【43 题详解】考查名词。句意:他们学习的能力就会受到影响。由于代词 their 修饰,故用名词 ability。故填 ability。【44 题详解】考查非谓语动词。句意:为了更好保护青少年的听力,我建议对播放设备进行音量限制。本句为 suggest 的用法 suggest doing sth 建议做某事,故填 setting。【45 题详解】考查 it。句意:这不仅可以减少被暴露在过高音量的时间,也可以让耳朵休息一下。本句为 it作形式主语,真正主语为后面的不定式,故填 It。【点睛】suggest 的用法。suggest,vt. 暗示; 建议,提议; 使想起; 启示;suggest 表示“建议”或“提出(意见、计划等)”意思时有三种用法:1. 只能用动名词作宾语1)主语也参与提议的动作,如:He suggested going out for a walk. 他建议出去走走。2)主语建议他人做某事,如:He suggested us going out for a walk. 他建议我们出去走走。2. 跟宾语从句,但是从句中必须用 should do 或者省略 should 直接用动词原形 do,如:He suggested that we (should) take a walk. 他提议我们去散步。3. 用名词作宾语,构成 suggest sth. for sb. to do, 表示建议某事让某人去做。如:He suggested a plan for us to draw up 他提出一个计划让我们去制定。suggest 虚拟语气用法1. suggest 表示提出建议。若 suggest 表示“建议”,后接从句所表示的内容为建议要做的事情,也就是说从句所描述的内容尚未成为事实,此时从句谓语要用虚拟语气,即谓语采用“should+动词原形”,其中的 should 在美国英语中通常被省略。如:I suggest that we (should) have lunch now. 我建议我们现在吃午饭。He suggested that she (should) come another day. 他建议她改天再来。2. suggest 表示陈述事实。若宾语从句的内容表示的是已经存在的真实情况,则用陈述语气,此是 suggest 的意思是“暗示”“表明”“指出”“提出(看法)”等。如:His smile suggested that he was satisfied. 他的微笑表明他是满意的。I’m not suggesting that the accident was your fault. 我并不是说这个事故是你的错。小题 9,为 suggest 的用法 suggest doing sth 建议做某事,故填 setting第四部分 写作(共两节,满分 40 分)第一节(满分 15 分)46. 假定你是附山中学的高中毕业生李华,母校将为高一新生举办主题为 “What to learn in senior high school”的英语沙龙活动,特邀请你结合自身经历谈谈自己的体会。请根据以下提示准备一份英语发言稿。1.学会学习:方法、习惯等;2.学会做人:真诚、友善;3.学会......注意:1.词数 80 左右;2.发言稿的开头和结尾已给出,不计入总词数。Good morning, everyone! It is my honor to be here to share with you my opinions on what to learn in senior high school._____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Thank you!【答案】Good morning, everyone! It is my honor to be here to share with you my opinions on what to learn in senior high school.In the coming three years, your school life will be challenging. First, you should learn to learn efficiently. Personally, I used to try effective methods to achieve my academic goals. Developing a good habit is also of importance. It really benefited me a lot to preview lessons, get actively involved in class, and review what had been taught after class. In addition, you should learn how to get along well with others. In school, I respected teachers and was friendly to classmates. Finally, you should take part in sports and outdoor activities frequently. They were really helpful to build up my body and enrich my school life.No pains, no gains. I am sure that with great efforts, you will enjoy a colorful and fruitful life here.Thank you!【解析】【分析】这篇书面表达属于应用文。要求写一篇演讲稿,结合自身经历向高一新生谈谈对高中生涯的体会。【详解】第一步:审题体裁:应用文时态: 应该使用第一人称。一般现在时和一般过去时为主,少量一般将来时。结构:按提纲提示清晰分段,不能缺少要点。要求:1.学会学习:方法、习惯等;2.学会做人:真诚、友善;3.学会......第二步:列提纲 (重点词组)Challenging;used to;In addition ;build up ;Develop a good habit;get actively;involved in ; No pains no gains.;get along well with ... ; 第三步:连词成句1. In the coming three years, your school life will be challenging.2. First, you should learn to learn efficiently.3. In addition, you should learn how to get along well with others.4. Finally, you should take part in sports and outdoor activities frequently.5. I am sure that with great efforts, you will enjoy a colorful and fruitful life here.根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。第四步:连句成篇(衔接词)1.表文章结构顺序:First, In addition,Finally,2.表并列补充关系:What is more, Besides, Moreover, Furthermore, In addition As well as, not only…but (also), including,3.表转折对比关系:However, On the contrary, but, Although+clause(从句), In spite of+n/doing, On the one hand…,On the other hand… Some…,while others…,as for, so…that… 4.表因果关系:Because, As, So, Thus, Therefore, As a result 连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,【点睛】[高分句型 1] Developing a good habit is also of importance. (动名词短语作主语)[高分句型 2] It really benefited me a lot to preview lessons, get actively involved in class, and review what had been taught after class. (what 引导宾语从句)[高分句型 3] I am sure that with great efforts, you will enjoy a colorful and fruitful life here. (that引导宾语从句)第二节(满分 25 分)47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为 150 左右。Old Man Donovan was a mean man who hated children He threw rocks at them and even shot at them with a shotgun. At least that's what we had heard.His small farm bordered our neighborhood where my younger sister, Leigh Ann, and I lived when we were growing up. His farm was long, narrow, and quaint. It held two treasures. One was his beautiful fruit.There were many varieties of fruit: pears, apples,and lots more I just can't think of. The fruit naturally drew the children to his land. It made them into thieves. But my sister and I didn't dare to take his fruit because of the horrible rumors we had heard about Old Man Donovan.One summer day, we were playing in a nearby field. It was time to head back home. My sister and I were feeling very daring that day. There was a short cut to our house that went through the Donovan farm. We thought he wouldn't be able to see us run across his property around the luscious(可口味美的) fruit trees. We were almost through the farm when we heard, “Hey,girls!” in a gruff (粗哑的), low voice. We stopped dead in our tracks! There we were, face to face with Old Man Donovan. Our knees were shaking. We had visions of rocks pounding our bodies and bullets piercing our hearts.“Come here,” he said, reaching up to one of his apple trees. Still shaking, we went over to him. He held out several ripe, juicy, red apples. “Take these home,” he commanded .We took the apples with surprised hearts and ran all the way home. Of course, Leigh Annand I ate the apples.As time went on, we often went through Old Man Donovan’s farm, and he kept on giving us more luscious fruit. One day, we stopped by to see him when he was on his front porch (门廊). We talked to him for hours. While he was talking, we realized that we had found the other hidden treasure: the sweet, kind heart hidden behind his gruff voice. Soon, he was one of our favorite people to talk to.Paragraph 1: Every summer, we would visit Mr. Donovan and talk to him. _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Paragraph 2:The next winter, word got around that Old Man Donovan had died.__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________【答案】Paragraph 1Every summer, we would visit Mr. Donovan and talk to him. We shared with him our colorful experience at school while he kept giving out his luscious fruits to us as usual. As time went by, we seemed to be more a family than good friends. But one summer, we were informed that he was seriously ill and we were anxious and restless, feeling like sitting on pins and needles. We rushed straight to the hospital to see his health condition. Weak as he was, he comforted us that it wasn’t a big deal.Paragraph 2The next winter, word got around that Old Man Donovan had died. Hearing the bad news, I felt a lump in my throat, tears welling up in my eyes. The wind whistled through the trees, as if mourning for the death of Donovan. I realized gone were the days when we sat together chatting with each other. However, he left us a hidden treasure-his kind heart, which shall never die away with the passage of time.【解析】【分析】这是一篇故事类读后续写。【详解】本篇书面表达是读后续写。通过阅读所给文章可知,作者听到多诺万老头是个讨厌孩子的卑鄙小人的可怕传闻,不敢去拿走他的水果。后来的一天,作者和姐姐大胆的进入多诺万老人的农场,收到了甘美的水果,也发现藏在他粗哑声音背后的那颗甜蜜、善良的心。他就成了作者最喜欢聊天的人之一。续写部分分为两段,第一段开头是:每年夏天,我们都会去拜访多诺万先生,和他交谈。所以应该续写作者和老人交谈的内容,以及作者和老人的关系日益亲密。且根据下一段开头提示可知,此段应为老人去世作铺垫。第二段开头是:第二年冬天,多诺万老人去世的消息传开了。本段应该写我对老人去世的态度,表明心中的悲痛之情。文章最后表明老人为作者留下的宝藏是老人的善良的心。续写时要根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为 150 左右,按要求完成写作任务。【点睛】本文描写详略得当,使用了高级词汇和高级句子。如:give out,chat with,die away等高级词汇;which 引导的非限制性定语从句“he left us a hidden treasure-his kind heart, which shall never die away with the passage of time.”,when 引导的定语从句“I realized gone were the days when we sat together chatting with each other.”。

扫描关注二维码

更多精彩等你来

客服服务微信

55525090

手机浏览

微信公众号

Copyright© 2006-2021 主站 www.5ykj.com , All Rights Reserved 闽ICP备12022453号-30

版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来源于网络以及用户投稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,

如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:55525090@qq.com,我们立即下架或删除。