欢迎来到莲山课件网!
我要投稿

您当前的位置:

2020-2021学年高三英语上学期期中测试卷06(新高考卷)

ID:265035

页数:25页

大小:47KB

时间:2020-10-19

收藏
还剩22页未读,点击继续阅读

收藏

举报

申诉

分享:

温馨提示:
1. 部分包含数学公式或PPT动画的文件,查看预览时可能会显示错乱或异常,文件下载后无此问题,请放心下载。
2. 本文档有教师用户上传,莲山课件网负责整理代发布。如果您对本文档有争议请及时联系客服。
3. 部分文档可能由于网络波动等原因无法下载或下载错误,付费完成后未能成功下载的用户请联系客服处理。

资料简介

展开

2020-2021学年高三英语上学期期中测试卷06(新高考卷)第一部分 阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分, 满分37.5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ABest New Dog Books to Read in 2020If you’re looking for a heartwarming true story of loyalty and companionship, you’ll find it in this list of new dog books to read in 2020.WagWhether you are training a new dog, considering adopting a dog or simply curious about your own dog’s happiness and behavior, Wag has all the answers and then more. Respected dog trainer and social psychologist, Zazie Todd, describes the inner life of dogs and shares recommendations from researchers and trainers to help you develop the respectful relationship with your dog.By Zazie ToddHardcover $ 24.96Paperback $ 14.18No Ordinary DogNo Ordinary Dog is about a powerful true story of a SEAL Team Operator and military dog handler, and the dog that saved his life. Two dozen Navy SEALs attacked Osama bin Laden in May 2011. After the mission (使命), only one name was made public: Cairo, a Belgian Malinois and military working dog. This is Cairo’s story, and that of his handler, Will Chesney.By Will ChesneyHardcover $ 17.99Paperback $ 14.72Good BoyGood Boy is a universal account of a remarkable story: showing how a young “boy” became a middle-aged woman — accompanied at seven key moments of growth and transformation by seven memorable dogs. “Everything I know about love,” she writes, “I learned from dogs.” Their love enables us to achieve what seem like impossible things.By Jennifer Finney BoylanHardcover $ 25.89Paperback $ 17.77Our Dogs, OurselvesWe keep dogs and are kept by them. We love dogs and we are loved by them. We buy them sweaters, toys, shoes; we are concerned with their social lives, their food, and their health. The story of humans and dogs is thousands of years old but is far from understood. In Our Dogs, Ourselves, Alexandra Horowitz explores all aspects of this unique and complex relationship.By Alexandra HorowitzHardcover $ 28Paperback $ 14.991.Who was rescued by a dog?A.Cairo. B.Will Chesney. C.Zazie Todd. D.Alexandra Horowitz.2.How much do two Jennifer Finney Boylan’s hardcover-version books cost?A.$ 25.89. B.$ 35.54. C.$ 43.66. D.$ 51.78.3.What does the book Our Dogs, Ourselves focus on?A.The human-dog relationship. B.How to adopt and train a seal.C.True stories of seven pet dogs. D.The exploration of dogs’ clothes.【答案】1.B2.D3.A【解析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了四本2020年新上市的关于狗的书。无论你喜欢狗或者有关狗的故事,你都可以找到一本适合自己读的书。1.细节理解题。根据No Ordinary Dog部分中No Ordinary Dog is about a powerful true story of a SEAL. Team Operator and military dog handler, and the dog that saved his life.(《不平凡的狗》讲述了一个真实的故事,讲述了一名海豹突击队的操作员和训导员与救了他一命的狗的故事)及This is Cairo’s story, and that of his handler, Will Chesney.(这是Cairo的故事,以及他的训导员Will Chesney的故事)可知,Will Chesney被一条狗救了。故选B。2.细节理解题。根据Good Boy部分中By Jennifer Finney Boylan及Hardcover $ 25.89(精装书25.89美元)可知,两本Jennifer Finney Boylan的精装书需要25.89+ 25.89=51.78美元。故选D。3.推理判断题。根据Our Dogs, Ourselves部分中The story of humans and dogs is thousands of years old but is far from understood. In Our Dogs, Ourselves, Alexandra Horowitz explores all aspects of this unique and complex relationship.(人类和狗的故事已经有几千年的历史了,但还远未被人们所了解。在《我们的狗,我们自己》一书中,Alexandra Horowitz探索了这种独特而复杂关系的各个方面)可推断,Our Dogs, Ourselves这本书主要是关于人与狗的关系。故选A。BTimes of difficulty can bring out the best in humanity, and that's certainly the case for 10-year-old Chelsea Phaire. This young resident in Danbury, Connecticut lifted the spirits of foster children by sending them over 1,500 art kits (艺术包)since the outbreak of Covid-19.Chelsea's passion project began in 2018 when she received an art kit for her 8th birthday, which contained art supplies, books, activities, and puzzles. It suddenly struck her: so many less fortunate children lacked access to the same art supplies. Determined to help kids in need, Chelsea encouraged her friends and family to donate supplies and create art kits. Chelsea put together 40 art kits, which she hand-delivered to children living in homeless shelters in Danbury.But that was only the beginning, Chelsea kept the ball rolling. She shared her wish list on Amazon, listing the needed supplies to make even more art kits. She even donated her own tooth fair airy money toward the project. By the time the pandemic (流行病)hit, her relatives and friends all got involved. With their help, Chelsea gathered nearly 1,500 art kits to send to Children in homeless shelters across the country.Chelsea always had a strong desire to start a charity from the time she was only 5 years old. When she got a little older, her parents agreed and helped her found Chelsea Charity. aiming to provide more art supplies and art lessons for children who need it most. You can follow the latest updates and fundraising activities on Instagram@ chelseascharity.We can all learn a little something from Chelsea. Even in times of trouble, something as simple and seemingly small as an art kit can bring remarkable joy to others. And as is the case with Chelsea, kindness has a ripple( 连锁) effect. One person's act of generosity inspires those around them to do the same.4.Why did Chelsea start her passion projectA.To celebrate her eighth birthday. B.To donate art supplies to charity.C.To lift kids' spirits in the pandemic. D.To spread kindness to kids in trouble.5.What does the author intend to show by mentioning Chelsea's tooth fairy money ?A.She was proud of her wish list. B.She was devoted to her project.C.She was interested in fairy tales. D.She was dying for more donation.6.How did Chelsea have her project further developed?A.By delivering art kits to children in person. B.By employing more people for her project.C.By getting it well publicized through media. D.By providing art lessons for homeless people.7.What can we learn from the case of Chelsea ?A.A small act of kindness can go a long way. B.We should be generous and kind to everyone.C.Great things can only be done by mass effort. D.We should just be ourselves in times of trouble.【答案】4.D5.B6.C7.A【解析】本文是一篇记叙文。介绍一则儿童善行故事。4.细节理解题。根据第二段“Determined to help kids in need, Chelsea encouraged her friends and family to donate supplies and create art kits. "可知: Chelsea创建 她的"passion project"是为了帮助那些需要帮助的孩子,向其传播善意。故选D。5.推理判断题。根据第三段主题句“But that was only the beginning, Chelsea kept the ball rolling.”可知: Chelsea的项目越做越大,文章提及她把自己的钱也捐献出来,是为了表明Chelsea对这个项目的全身心投人。故选B。6.细节理解题。根据第三段"She shared her wish list on Amazon.....及第四段“You can follow the latest updates and fundraising activities on Instagram@chelseascharity. ”可知:,Chelsea靠网络媒体推动其项目的发展。故选C。7.推理判断题。根据最后一段“And as is the case with Chelsea, kindness has a ripple(连锁)effect. One person's act of generosity inspires those around them to do the same. "可知,就像切尔西的情况一样,善良会产生连锁反应。一个人的慷慨行为会激励周围的人也这样做。可推断,从Chelsea的例子我们可知:善行影响巨大,意义深远。故选A。CIt is the ideal way for travellers to ensure they wake up with the perfect view—a portable Ecocapsule that can be set up anywhere in the world. The innovative, egg-shaped pods ensure travelers can camp in the most extreme corners of the world, with all the luxury of a hotel room.Looking like something in a sci-fi movie, the pod is equipped with solar panels, and a retractable wind turbine, which guarantee solar and wind energy as its power. In this way, the tiny home can let you live comfortably wherever you travel. It even has its own shower and toilet, sleeping area for two, and a small kitchen. It may look like a camp, but at least with the Ecocapsule you can look forward to a hot shower and running water on your travels.The 3,306 lb pods can be transported on your travels in a container or can be towed on a trailer, meaning the possibilities are endless.Bratislava-based Nice Architects are behind the extraordinary Ecocapsules and said they initially designed them for people who stay in the nature for a long time. However, it quickly became apparent that they could be opened up to the wider public and even used in urban areas to combat high rent, and placed on roofs for studio space or living quarters. The Ecocapsule can serve as a cottage, a pop-up hotel or even as a charging station for electric cars.The Ecocapsules could even be quickly imported for housing for emergency teams who have been quickly deployed to help with natural disasters that have destroyed nearby infrastructure. Described by the website as a “Swiss Army knife”— it packs everything you need, the self-contained unit can sustain long periods of time without external resources.The 86 soft pods are able to sleep two people for up to a year and for those worried about a cold night’s sleep, the Ecocapsule has a thick layer of efficient heat isolation and energy restoration which significantly reduce heat loss.The pod is designed to with stand harsh weather conditions due to its innovative design and materials used. No wonder the Nice Architects are so confident about its prospect and the producers are receiving heavy orders.8.Where does the Ecocapsule get power?A.From solar panels and a retractable wind turbine.B.From a portable battery.C.From an electric generator.D.From its shower.9.Whom may be the Ecocapsule initially designed for?A.Campers. B.Office ladies.C.Field biologists. D.Homeless people.10.Why don’t the Ecocapsule’s users worry about coldness during their night’s sleep?A.Because there is a retractable wind turbine in it.B.Because it has an air conditioner in it.C.Because it is a self-contained unit.D.Because it is equipped with a thick layer to reduce heat loss.11.How do the designers view the Ecocapsule’s future market?A.Negative. B.Optimistic. C.Worried. D.Doubtful.【答案】8.A9.C10.D11.B【解析】这是一篇说明文。文章介绍了一款便携式生态胶囊。作者介绍了它的制作原理,用途和市场前景。8.细节理解题。根据第二段关键句“Looking like something in a sci-fi movie, the pod is equipped with solar panels, and a retractable wind turbine, which guarantee solar and wind energy as its power.”可知,这个吊舱配备了太阳能电池板和一个可伸缩的风力涡轮机,可以保证太阳能和风能作为它的动力。由此可推断出,生态胶囊是通过太阳能电池板和可伸缩的风力涡轮机获得动力的。故选A项。9.细节理解题。根据第四段关键句“Bratislava-based Nice Architects are behind the extraordinary Ecocapsules and said they initially designed them for people who stay in the nature for a long time.”可知,生态胶囊最初是为长期生活在大自然中的人设计的。浏览选项,Field biologists意为“野外生物学家”,他们是需要在野外长期工作的。故选C项。10.细节理解题。根据倒数第二段关键句“the Ecocapsule has a thick layer of efficient heat isolation and energy restoration which significantly reduce heat loss.”可知,生态胶囊有一层厚厚的有效隔热和能量恢复层,能够显著减少热量的流失。由此可推断出,生态胶囊的使用者在晚上睡觉时不用担心寒冷,是因为它配备的隔热层能够减少热量的流失。故选D项。11.推理判断题。根据最后一段关键句“No wonder the Nice Architects are so confident about its prospect and the producers are receiving heavy orders.”可知,设计师对生态胶囊的前景是自信的,而生态胶囊的生产商也接到了大量的订单,由此可推断出,设计师对生态胶囊的未来市场是自信的,乐观的,Optimistic意为“乐观的”,符合设计师的态度。故选B项。DFacial expressions carry meaning that is determined by situations and relationships. For example, in American culture (文化) the smile is in general an expression of pleasure. Yet it also has other uses. A woman’s smile at a police officer does not carry the same meaning as the smile she gives to a young child. A smile may show love or politeness. It can also hide true feelings. It often causes confusion (困惑) across cultures. For example, many people in Russia consider smiling at strangers in public to be unusual and even improper. Yet many Americans smile freely at strangers in public places (although this is less common in big cities).Some Russians believe that Americans smile in the wrong places; some Americans believe that Russians don’t smile enough. In Southeast Asian cultures, a smile is frequently used to cover painful feelings. Vietnamese people may tell a sad story but end the story with a smile.Our faces show emotions (情感), but we should not attempt to "read" people from another culture as we would "read" someone from our own culture. The fact that members of one culture do not express their emotions as openly as do members of another does not mean that they do not experience emotions.Rather, there are cultural differences in the amount of facial expressions permitted. For example, in public and in formal situations many Japanese do not show their emotions as freely as Americans do. When with friends, Japanese and Americans seem to show their emotions similarly.It is difficult to generalize about Americans and facial expressiveness because of personal and cultural differences in the United States. People from certain cultural backgrounds in the United States seem to be more facially expressive than others. The key is to try not to judge people whose ways of showing emotion are different. If we judge according to our own cultural habits, we may make the mistake of "reading" the other person incorrectly.12.What does the smile usually mean in America?A.Love. B.Politeness.C.Joy. D.Thankfulness.13.The author mentions the smile of the Vietnamese to prove that smile can ___ .A.show friendliness to strangersB.be used to hide true feelingsC.be used in the wrong placesD.show personal habits14.What should we do before attempting(尝试) to "read" people?A.Learn about their relations with others.B.Understand their cultural backgrounds.C.Find out about their past experience.D.Figure out what they will do next.15.What would be the best title for the test?A.Cultural DifferencesB.Smiles and RelationshipC.Facial ExpressivenessD.Habits and Emotions【答案】12.C13.B14.B15.C【解析】【分析】试题分析:本文是一篇议论文。文章阐述了面部表情取决于情景和人们之间的关系。文章通篇阐述了面部表情的种种表现形式,以及文化之间的差异导致的面部表情的含义不同。12.C 细节理解题:根据文章第一段中的“in American culture (文化) the smile is in general an expression of pleasure”可知,在美国文化中,一般地说,微笑是快乐的表情。此处joy是pleasure的同义词。故选C。13.B 细节理解题:根据文章第一段中的“It can also hide true feelings. It often causes confusion (困惑) across cultures.”可知这是一个中心句,其后用例证法阐述:微笑能隐藏真正的感情。它常常导致跨文化间的困惑。其中越南人讲故事的例子就是为了说明这一观点。故选B。14.B推理判断题:根据文章最后一段中的“The key is to try not to judge people whose ways of showing emotion are different. If we judge according to our own cultural habits, we may make the mistake of “reading” the other person incorrectly.”可知,我们在“读”人们的表情的时候,要现理解他们的文化背景,否则,就会出错,故选B。15.C标题判断题:文章通篇阐述了面部表情的种种表现形式,以及文化之间的差异导致的面部表情的含义不同,面部表情是文章的主旨,故选C。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Americans are proud of their variety and individuality (个性), yet they love and respect few things more than a uniform, whether it is the uniform of a lift operator or the uniform of a five-star general(将军).16.Among the arguments for uniforms, one of the first is that in the eyes of most people they look more professional than civilian (百姓的) clothes.People expect higher quality from a man who wears a uniform.17.Faith in the skill of a garage mechanic is increased by a uniform.What easier way is there for a nurse, a policeman, a hairdresser, or a waiter to lose professional identity (职业身份) than to step out of uniform?18.They are often more comfortable and more lasting than civilian clothes.Among the arguments against uniforms is their lack of variety and the loss of individuality experienced by people who must wear them.Though there are many types of uniforms, the wearer of any particular type is generally stuck with it, without change, until retirement. 19.20.Though they are long-lasting, often their initial(最初的) expense is greater than the cost of civilian clothes.Some uniforms are also expensive to maintain, requiring professional dry cleaning rather than the home laundering possible with many types of civilian clothes.A.Americans think highly of uniforms .B.Why are uniforms so popular in the United States?C.When people wear the same uniforms, they are likely to think, speak, and act similarly on the job at least.D.Uniforms also have many practical good pointsE.Some practical problems with uniforms arise.F.The television repairman who wears a uniform is likely to inspire more trust than one who appears in civilian clothes.G.People's identity can be recognized more easily by their uniforms【答案】16.B17.F18.D19.C20.E【解析】这是一篇议论文。短文讨论美国人对于制服的不同观点。16.由下文“Among the arguments for uniforms, one of the first is that in the eyes of most people they look more professional than civilian (百姓的) clothes ”可知,首先,在大多数人眼里,他们看起来比平民服装更专业。可知下文是对选项的回答。故B选项“为什么制服在美国如此受欢迎”切题。故选B项。17.由上文“People expect higher quality from a man who wears a uniform”可知,人们对穿制服的人有更高的要求。所以选项承接上文具体说明。故F选项“穿制服的电视修理工可能比穿便服的电视修理工更能赢得信任”切题。故选F项。18.由下文“They are often more comfortable and more lasting than civilian clothes. ”可知,制服通常比便服更舒适、更耐穿。所以本段主要在说制服有很多实用的优点。故D选项“制服也有很多实用的优点”切题。故选D项。19.由上文“Among the arguments against uniforms is their lack of variety and the loss of individuality experienced by people who must wear them ”可知,反对穿制服的理由之一是校服缺乏多样性,而且必须穿校服的人会失去个性。所以选项与上文话题一致,都在说穿制服的缺点。故C选项“当人们穿着同样的制服时,他们的思维、言谈和行为至少在工作中是相似的” 切题。故选C项。20.由下文“Though they are long-lasting, often their initial(最初的) expense is greater than the cost of civilian clothes.Some uniforms are also expensive to maintain, requiring professional dry cleaning rather than the home laundering possible with many types of civilian clothes ”可知,虽然它们经久耐用,但最初的花费往往大于便服的花费,有些制服的维护费用也很高,需要专业的干洗,而不能在家自己清洗。所以本段主要在说制服出现的一些实际问题也就是选项本段标题所要说明内容。故E选线“制服出现了一些实际问题”切题。故选E项。第二部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题:每小题1分,满分15分)阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。An act of kindness doesn't have to be a grand gesture. Even those small acts of kindness can make a difference in someone's day. That was just the case for Amie Mickey when she 21 a bumper sticker (车尾贴) on her car reading: You Matter.Amie started to do this several years ago. At first, she wondered if people would 22 it. However, much to her surprise, she began seeing a flood of 23 every time she hit the road. More often than not, people 24 slowly near her car would roll down their windows, raising their 25 , waving and smiling. Sometimes, she even found some sticky notes left on her windshield saying things like “You 26 too! “Once while she was driving down the highway, she became 27 when a man driving a sports car at a high speed pulled his car alongside suddenly, waving and mouthing, “You matter!” Though it took her some time to recover from the 28 , she still felt happy. Last year, someone 29 her car while she was waiting for her friend in the car by the roadside, saying to her, “It is a(an) 30 sticker. I’ve seen various stickers before, but none of them have touched me as your sticker has done. “The two small words on the sticker seem simple enough, but they really struck a chord with many complete strangers who 31 to catch sight of the sticker.Stories like Amie's really 32 the rest of us. Sometimes a kind word or gesture may lift our 33 and it doesn't cost a thing except for a little extra thought. Maybe it means offering a friend a hug, praising the children when their children 34 well in school, helping someone out or volunteering at nursing homes. Acts of kindness are waiting everywhere. Small as they seem, they can make a 35 impact on the world, and help form general goodness.21.A.tore up B.picked up C.fixed up D.put up22.A.watch B.overlook C.notice D.ignore23.A.attention B.confusion C.strangers D.passers-by24.A.running B.driving C.walking D.riding25.A.voices B.hats C.shoulders D.thumbs26.A.count B.share C.value D.matter27.A.frightened B.discouraged C.embarrassed D.disappointed28.A.parking B.speed C.incident D.event29.A.approached B.blocked C.repaired D.cleaned30.A.important B.special C.typical D.skeptical31.A.happened B.occurred C.managed D.offered32.A.shock B.inspire C.delight D.satisfy33.A.feelings B.thoughts C.spirits D.minds34.A.work B.exercise C.conduct D.behave35.A.reliable B.subjective C.positive D.brief【答案】21.D 22.C 23.A 24.B 25.D 26.D 27.A 28.C 29.A 30.B 31.A 32.B 33.C 34.D 35.C【解析】这是一篇夹叙夹议文。文章讲述了Amie Mickey在汽车上贴了一张写着“你很重要”的纸条。通过这种小的善意行为来传播正能量。21.考查动词短语辨析。句意:Amie Mickey就是这样的例子,她在自己的汽车保险杠上贴了一张贴纸,上面写着:你很重要。A. tore up撕碎;B. picked up捡起来;C. fixed up修理;D. put up张贴,提供。根据后文a bumper sticker on her car可知是在车上张贴了(put up)贴纸。故选D。22.考查动词词义辨析。句意:起初,她想知道人们是否会注意到它。A. watch看;B. overlook忽略;C. notice注意到;D. ignore忽视。根据后文would roll down their windows, raising their可知人们都注意到了这个贴纸,并且摇下窗和Amie打招呼。后文it指代贴纸。故选C。23.考查名词词义辨析。句意:然而,令她吃惊的是,她开始发现,每一次出门,就会有很多人注意她。A. attention注意;B. confusion困惑;C. strangers陌生人;D. passers-by行人。根据后文would roll down their windows, raising their可知她车上的贴纸吸引了人们的注意。故选A。24.考查动词词义辨析。句意:通常情况下,在她的车附近缓慢行驶的人们会摇下车窗,竖起大拇指,挥手微笑。A. running奔跑;B. driving行驶,驾驶;C. walking步行;D. riding汽车。通过上下文分析,划线后提到 “人们摇下车窗”,可知此处表示缓慢开车的人。故选B。25.考查名词词义辨析。句意:通常情况下,在她的车附近缓慢行驶的人们会摇下车窗,竖起大拇指,挥手微笑。A. voices声音;B. hats帽子;C. shoulders肩膀;D. thumbs拇指。同时根据下文可知,人们对他的行为表示称赞。故此处的 thumbs 表示称赞认可,所以竖起拇指。故选D。26.考查动词词义辨析。句意:有时,她甚至发现一些便利贴留在挡风玻璃上,上面写着“你也很重要!”A. count计算;B. share分享;C. value重视;D. matter要紧。通过上下文分析,此处和前句提到别人对Amie的行为表示“赞赏,挥手,微笑” 并列。也是表达了别人对他行为的认可。同时和后文提到的 “You matter!”相呼应。故选D。27.考查形容词词义辨析。句意:有一次她在高速公路上开车,一个开着跑车的男人突然把车开到她旁边,一边挥手,一边用嘴说:“你很重要!”,她吓了一跳。A. frightened害怕的;B. discouraged灰心的;C. embarrassed尴尬的;D. disappointed失望的。通过后文when a man driving a sports car at a high speed pulled his car alongside suddenly可知男人突然把车开到她旁边,所以Amie应该是感到很害怕的。故选A。28.考查名词词义辨析。句意:虽然她花了一段时间才从那次事件中恢复过来,但她仍然感到快乐。A. parking停车;B. speed速度;C. incident事件;D. event大事,事件。通过上下文分析,此处指代上题提到的 “一个开着跑车的男人突然把车开到她旁边,一边挥手,一边用嘴说: “你很重要!” 。因此Amie感到“吓一跳”这件事,是指从这次事件中恢复过来。incident是指偶然发生的、不太重要的小事。event是指重大而引人注目的事情。此处应用incident。故选C。29.考查动词词义辨析。句意:去年,当她在路边等朋友的时候,有人走近她的车,对她说:“这是一个特别的贴纸。”A. approached靠近;B. blocked阻塞;C. repaired修理;D. cleaned清理。根据后文saying to her可知该空的动词和同句中的saying构成前后的逻辑关系。先靠人,然后再说话。故选A。30.考查形容词词义辨析。句意:去年,当她在路边等朋友的时候,有人走近她的车,对她说:“这是一个特别的贴纸。”A. important重要的;B. special特别的;C. typical典型的;D. skeptical怀疑的。通过上下文分析,后句提到I've seen various stickers before, but none of them have touched me as your sticker has done. (我以前见过各种各样的贴纸,但没有一个像你的贴纸那样让我感动)。可知,这个贴纸和他见过的其它贴纸不一样,很特别。故选B。31.考查动词词义辨析。句意:贴纸上的这两个小字看起来很简单,但却引起了许多碰巧看到贴纸的陌生人的共鸣。A. happened发生;B. occurred发生;C. managed管理;D. offered提供。根据后文to catch sight of the sticker可知此处指很多人都是碰巧无意中看到,而受感动的。短语happen to“碰巧”。故选A。32.考查动词词义辨析。句意:像艾米这样的故事真的激励了我们其他人。A. shock震惊;B. inspire鼓舞;C. delight使高兴;D. satisfy满足。通过上下文分析,后文讲到Amie 的行为给人们带来了一些思考,即激励了人们。故选B。33.考查名词词义辨析。句意:有时候,一句友善的话语或一个手势可能会让我们的精神振奋起来,而且它不需要花费任何东西,只需要多考虑一下。A. feelings感觉;B. thoughts想法;C. spirits精神;D. minds思维。通过上下文分析,前文提到 “像Amie 这样的故事真的激励了我们其他人”。同时在最后一句话提到 “他们看似渺小,却能对世界产生积极的影响”。综合分析,一些小行为会提振我们的精神。故选C。34.考查动词词义辨析。句意:也许这意味着给朋友一个拥抱,当孩子在学校表现良好时表扬他们,帮助别人或在养老院做志愿者。A. work工作;B. exercise锻炼;C. conduct实施;D. behave表现,行为。通过上下文分析,表扬孩子,是因为他们在学校的表现不错。故选D。35.考查形容词词义辨析。句意:他们看似渺小,却能对世界产生积极的影响,帮助形成普遍的善良。A. reliable可靠的;B. subjective主观的;C. positive积极的;D. brief简短的。通过上下文分析,此处是对上文进行总结:前文提到了Amie的这种行为,给人们带来了很多的共鸣,激励其他人。还提到“有时候,一句友善的话语或一个手势可能会让我们的精神振奋起来”。同时在划线后讲到“这些行为帮助我们形成普遍的善良”。可知,这些行为的影响是积极的。故选C。第二节(共10小题:每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Big Ben is the nickname for the great bell of the clock at the north end of the Palace of Westminster in London. Its sound so well known 36. it has often been used in films. The Clock tower was completed in 1859 and the Great Clock started on 31 May,with the Great Bell’s strikes 37. (hear) for the first time on 11 July. It celebrated its 150th anniversary on 31 May 2009, during 38. celebratory events took place. The tower has become one of the most outstanding 39. (symbol) of both London and England.The Clock Tower you see today is not the first tower to be built in Parliament’s ground. The 40. (origin) tower was built in 1288- 1290 during the reign of King Edward I. Unfortunately 41. big fire destroyed most of the Palace of Westminster. Architects 42. ( invite) to submit their designs and Sir Charles Barry’s was successful. Reconstruction of the Clock Tower began in September 1843.43. was designed in the Victorian Gothic style.With time passing by, the top of the clock tower is leaning one-and-a-half fee off a level position and 44. (get) worse each year now, partly as a result 45. decades of underground excavation.【答案】36.that37.heard38.which39.symbols40.original41.a42.were invited43.It44.getting45.of【解析】本文为说明文。文章主要介绍了伦敦威斯敏斯特宫北端大钟——大本钟的有关历史知识。36.考查句型固定句式。句意:大本钟的声音如此有名以至于它经常在电影里出现。so…that...为固定搭配,意为“如此……以致于”,故填that。37.考查非谓语动词。句意:大钟于5月31日开始报时,大钟在7月11日第一次敲响。在with的复合结构中,介词宾语the Great Bell’s strikes与动词hear二者是被动关系,即敲钟的声音被听到,用过去分词作宾补。故填heard。38.考查定语从句。句意:它于2009年5月31日庆祝成立150周年,其间举行了庆祝活动。本句是定语从句,其中31 May 2009是先行词,在定语从句中作介词during的宾语,指物要用which,定语从句中常把介词与关系词一起提到前面,即介词+关系代词which,表示在此期间。故填which。39.考查名词的复数形式。句意:这座塔已成为伦敦和英国最突出的象征之一。“one of+名词复数”,可知,空格后要跟名词的复数形式。故填symbols。40.考查形容词。句意:最初的钟塔建于1288~1290年爱德华一世统治时期。本空格修饰名词tower,一般用形容词修饰名词tower,故填original。41.考查不定冠词。句意:一场大火摧毁了威斯敏斯特宫的绝大部分。此处是表示数量,表示“一”,故填a。42.考查被动语态。句意:众多设计师应邀提交设计方案,其中查尔斯·巴里的方案脱颖而出。主语Architects与动词 invite二者是被动关系,即设计师是被动,表示设计师是“被邀请”要用被动语态;本文叙述的过去的事,要用一般过去时。综合可知,空格处要用一般过去时的被动形式,主语是复数,故填were invited。43.考查代词。句意:它是按维多利亚哥特式风格设计的。根据语境可知,空格处指代上文中的Clock Tower,英语中常用it指代上文提到的事,故填It。44.考查时态。句意:随着时间的流逝,钟楼的顶部已经偏离水平位置倾斜了1.5英尺,而且每年的倾斜幅度都在增加,造成这一结果的部分原因是长达几十年的地下挖掘。句末的时间状语now和上文中is leaning的运用都表明应该填现在进行式,强调动作现阶段一直在进行。故填getting。45.考查介词。句意:随着时间的流逝,钟楼的顶部已经偏离水平位置倾斜了1.5英尺,而且每年的倾斜幅度都在增加,造成这一结果的部分原因是长达几十年的地下挖掘。“as a result of…”是固定搭配,意思是“因为;由于”,故填of。第三部分 写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分) 假设你是高三(1)班学生李华。最近,你校英文报面向全体学生招聘数名英语记者。你想尝试应聘,请根据下面的要点写一封自荐信。1.个人情况;2.英语能力优势;3.组织沟通能力。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯;3.开头和结尾已经写好,不计入总词数。Dear Sir / Madam,I have learned that a few English reporters are wanted in our school’s newspaper._______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________I am looking forward to your early reply.Yours,Li Hua【答案】Dear Sir / Madam,I have learned that a few English reporters are wanted in our school’s newspaper. I’m writing to apply for it.I’m Li Hua, a student in Class 3, Grade 1. I am good at English, and I can communicate with others in English. I won the first prize in the National English Writing Competition last year. Now I would like to put what I have learned into practice and gain some experience. What’s more, being monitor makes me a brilliant organizer and a skilled communicator, which will help me a lot in the job. I sincerely hope to acquire the opportunity of working for our school newspaper. I am looking forward to your early reply.Yours,Li Hua【解析】【分析】本文是一篇应用文写作, 要向学校的报社写一封自荐信,希望能成为一名英语记者。【详解】第一步:审题体裁:应用文时态:根据提示,时态主要为一般现在时。结构:总分法。总分法指把主题句作为总说,把支持句作为分说,并以这种方式安排所写内容。要求:1. 个人情况;2. 英语能力优势;3. 组织沟通能力。第二步:列提纲 (重点词组)apply for; be good at; gain; brilliant; skilled; acquire第三步:连词成句1. I’m writing to apply for it.2. I am good at English, and I can communicate with others in English.3. Now I would like to put what I have learned into practice and gain some experience.4. What’s more, being monitor makes me a brilliant organizer and a skilled communicator, which will help me a lot in the job.5. I sincerely hope to acquire the opportunity of working for our school newspaper.根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。第四步:连句成篇(衔接词)1.表文章结构顺序:First of all, Firstly/First, Secondly/Second… And then, Finally, In the end, At last2.表并列补充关系:What is more, Besides, Moreover, Furthermore, In addition As well as, not only…but (also)…, including,3.表转折对比关系:However, On the contrary, but, Although+clause(从句), In spite of+n/doing4.表因果关系:Because, As, So, Thus, Therefore, As a result连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,第五步:润色修改【点睛】范文内容完整,要点全面,语言规范,语篇连贯,词数适当,上下文意思连贯,符合逻辑关系。作者在范文中使用了一些主从复合句,如:Now I would like to put what I have learned into practice and gain some experience.这句话运用了what引导的宾语从句。以及What’s more, being monitor makes me a brilliant organizer and a skilled communicator, which will help me a lot in the job.则使用了动名词做主语和which引导的非限制性定语从句。本文使用了高级词汇和固定词组,如apply for; be good at; gain; brilliant; skilled; acquire等,显示了很高的驾驭英语的能力。另外,文章思路清晰、层次分明,上下句转换自然,为文章增色添彩。第二节(满分25分)阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段, 使之构成一篇完整的短文。Just after New Year's,before school vacation ended.I went out for a walk.It was a walk I’d been meaning to take ever since we moved to the house.I took my camera-the first time I'd taken my camera out since we came to the country-and went, dressed in my down jacket and wearing heavy boots.I walked toward the seemingly abandoned house that I could see across the fields from the upstairs window.A truck was parked at the end of the road,beside a tiny.weather-beaten house.There was smoke coming out of the chimney,and curtains in the two little windows on either side of the door.A dog was in the yard,who barked when he saw me coming.And beside the truck-no,actually in the truck,or at least with his head inside it,was a man.“Hi,"I called.It would have been silly to turn around and start walking home without saying anything,even though I've promised my parents all my life that I would never talk to strange men.He lifted out his head,a gray head,smiled-a nice smile-and said,"Miss Chalmers.I'm glad you've come to visit."“Meg,"I said.I was puzzled.How did he know who I was?"For Margaret?"he asked,coming over and shaking my hand."Forgive me.My hands are very dirty.My battery dies in this cold weather.""How did you know my name was Chalmers?"He wiped his hands on a towel that was hanging from the door handle of the truck."My dear,I apologize.I have not even introduced myself.My name is Will Banks.And it's much too cold to stand out here.Your feet must be frozen,even in those boots.Come inside,and I'll make us each a cup of tea. And I'll tell you how I know your name.”I stood unmoved.He saw me hesitate,and smiled."Meg,"he said,“I'm seventy years old. Completely harmless,even to a beautiful young girl like you.Come on in and keep me company for a bit,and get warm." I laughed,because he knew what I was thinking,and very few people ever know what I'm thinking. Then I went in his house.注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Paragraph 1:He took my jacket and hung it up with his,and poured tea into two thick pottery mugs.______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Paragraph 2:It's nice to have a new friend,like Will..______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________【答案】He took my jacket and hung it up with his.and poured tea into two thick pottery mugs.After we sat at the table,Will told me the whole story.The house my family was living in was actually built by his grandfather.He was born,raised and married in that house.Alter his Margaret died,he moved to this small house.When he heard my parents were looking for a place,he offered the house to them.He thought it was a perfect place for a writer like my father-the peace there stimulated imagination.He said again that he was glad I'd come to visit.It's nice to have a new friend,like Will. I suggested taking pictures of him."My dear,"he said, straightening his shoulders and buttoning the top button of his shirt."I would be honored."The soft light was coming in through the kitchen window onto his face.He sat right there,smiling and talking.I just shot quickly.Years later,those pictures still brought back the warm memories of that day.【解析】【分析】本篇书面表达是读后续写。通过阅读所给文章可知,作者搬家后第一次出去散步,在一个小木屋遇见了70多岁的Will Banks,Will Banks在打招呼时喊出了作者的名字,但是作者却不认识他,Will Banks邀请作者进屋喝杯茶,顺便讲述他为什么知道作者的名字。【详解】续写部分分为两段,第一段开头是:他拿着我的夹克衫和他的挂在一起,向两个厚陶杯里倒茶……,所以应该写进屋后的情况,即Will Banks向作者讲述是如何得知作者的名字的;第二段开头是:有一个像Will这样的朋友还不错……,本段应该作者听了Will讲述的故事后,把Will当成在这个陌生国家的朋友,提议给他拍些照片,多年后,这些照片仍能让作者想起那些温暖的回忆。续写时要注意所续写短文的词数应为150左右。按要求完成写作任务。【点睛】本文描写详略得当,使用了高级词汇和高级句子。如:look for,suggest doing sth.,bring back等高级词汇;After we sat at the table, Will told me the whole story.中After引导的时间状语从句,He said again that he was glad I'd come to visit.中that引导的宾语从句等高级句式。

扫描关注二维码

更多精彩等你来

客服服务微信

55525090

手机浏览

微信公众号

Copyright© 2006-2020 主站 www.5ykj.com , All Rights Reserved 闽ICP备12022453号-30

版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来源于网络以及用户投稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,

如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:55525090@qq.com,我们立即下架或删除。