欢迎来到莲山课件网!
我要投稿

您当前的位置:

上海市七宝中学2020届高三英语上学期期中试卷(附解析Word版)

ID:240187

页数:27页

大小:87KB

时间:2020-06-02

收藏

还剩24页未读,点击继续阅读

收藏

举报

申诉

分享:

温馨提示:
1. 部分包含数学公式或PPT动画的文件,查看预览时可能会显示错乱或异常,文件下载后无此问题,请放心下载。
2. 本文档有教师用户上传,莲山课件网负责整理代发布。如果您对本文档有争议请及时联系客服。
3. 部分文档可能由于网络波动等原因无法下载或下载错误,付费完成后未能成功下载的用户请联系客服处理。

资料简介

展开

www.ks5u.com七宝中学高三上英语期中考试Ⅱ. GrammarDirections: After reading the passage below, fill in he blanks to make the passage coherent and grammatically correct. For the blanks with a given word, fill in each blanks with the proper form of the given word; for the blanks,use one word that best fits each blank.When I worked part-time in a local bookstore at my early age -- so easily - pictured, if you do not work in one, as a kind of paradise where not only ____1____ one read his own favorite books but also encounter charming young ladies (one of my personal fantasies) who browse eternally among Toni Morrison or Ernest Hemingwast thing that chiefly struck me was that really bookish people are a rarity, ____2____ there are vast numbers of those who consider themselves to be such. Often they will introduce themselves when they enter the bookshop ____3____ ‘book people’ and insist on telling you that ‘we love books’. They will wear T-shirts or carry bags with slogans explaining exactly how much they think they adore books. It is clear that the was they dress themselves is quite similar to that of us bookish people, but that is ____4____ the similarities between them and us begin and end. And ____5____ (sure) means of identifying them is that they never, ever buy books.These days it is so rare that I find time to read that, when I do, it feels like indulgence, more so than any, other sensory experience. When an important relationship in my twenties ____6____ (break) up the only thing I could do was to read, and I amassed a pile of books ___7___ I sank and escaped from the world around me and inside me. The landscapes of Yu Hua, Wang Shou, Ernest Hemingway, George Orwell, Fyodor Dostoyevsky, Harper Lee and others protected me from my own thoughts, which were pushed into the background, where ___8___ could silently process without bothering me. I created a physical wall on my desk, ____9____ (make) from the books, and as I read them the wall slowly came down until it was gone.In a more real sense, books are the best way in which one enriches his own life and the enormous numbers of them out there in the world excite me, especially when I visit second-hand bookstores with no intention ____10____ (search) for a certain book. It is like casting a net and never knowing what you will find when you gather it in. As Goglo put in it in Dead Souls: “Once, long ago, in the years of my youth, in the years of my childhood, which have flashed irretrievably(不能挽回地)by, it was a joy for me to drive for the very first time to a place unknown.”【答案】1. can 2. although 3. as 4. where 5. the surest 6. broke 7. into which 8. they 9. made 10. to search【解析】这是一篇记叙文。作者记叙了自己热爱读书的感受以及读书对自己的影响。【1题详解】考查情态动词。句意:在书店里,一个人不仅可以阅读自己喜欢的书,还会遇到迷人的年轻女士,她们总是在托妮·莫里森和欧内斯特·赫明之间流连。根据句意,该空表示“可以,能够”,故填can。【2题详解】考查让步状语从句。句意:让我印象最深刻的是,真正爱读书的人是罕见的,尽管有很多人认为自己是这样的人。根据句意,该空表示“尽管”,且引导从句,故填although。【3题详解】考查介词。句意:当他们走进书店的时候,他们通常会自我介绍为“读书人”,并坚持告诉你“我们爱书”。根据语境,该空意为“当作,作为”,故填as。【4题详解】考查表语从句。句意:很明显,他们的穿着和我们这些书呆子很相似,但这就是他们和我们之间的相似之处开始和结束的地方。该空引导表语从句,空处作地点状语,故用where引导该从句。故填where。【5题详解】考查形容词最高级。句意:确定他们身份的最可靠的方法就是他们从来没有买过书。该空修饰名词means,应用形容词的某种形式,结合语境,该处表示“最可靠的方法”,应用最高级形式,故填the surest。【6题详解】考查时态。句意:当我二十多岁的时候,一段重要的关系破裂了,我唯一能做的事情就是读书。该空作谓语,且叙述的是作者二十多岁的时候的情况(即:过去的情况),应用一般过去时态,故填broke。【7题详解】考查定语从句和固定搭配。句意:我积攒了一堆书,沉浸其中,逃离我周围和内心的世界。___7___ I sank是定语从句,修饰books。sink into表示“陷入到……中”,是固定搭配。books作into的宾语,先行词为物,应用关系代词which代之。综上,该从句应用into which引导。故填into which。【8题详解】考查代词和语境理解。句意:余华、王守、海明威、乔治·奥威尔、陀思妥耶夫斯基、哈珀·李等人的风景保护着我,使我不受自己思想的干扰,我的思想被推到背景中,在那里它们可以无声无息地进行,而不打扰我。where ___8___ could silently process without bothering me是定语从句,修饰my thoughts,该空在从句中作主语,指代my thoughts,指代复数名词用they。故填they。【9题详解】考查非谓语动词。句意:我在我的书桌上用书做了一堵实体墙,当我读它们的时候,这堵墙慢慢地倒了下来,直到消失。____9____ (make) from the books是定语,修饰a physical wall。a physical wall和make之间是被动关系,应用过去分词作定语。故填made。【10题详解】考查非谓语动词。句意:从更真实的意义上说,书籍是丰富自己生活的最好方式,而世界上大量的书籍让我兴奋不已,尤其是当我去二手书店却无意寻找某本书的时候。____10____ (search) for a certain book是定语,修饰intention,intention后常接动词不定式作定语,意为“……的打算,……的意图”。故填to search。Ⅲ. VocabularyDirections: Complete the following passage by using the words in the box. Each word can only by used once. Do note that there is one word more than you need.The world is full of weirdos who pretend to be normal for fear of drawing unnecessary attention to themselves and I am one of them. All my life, I have been trying very hard to avoid developing any permanent ____11____ with anyone. I manage it by intentionally minimizing my interaction with people around me to the lowest possible extent. I have been a man who slips away, in the way lovers leave chaos, the way thieves leave ____12____ houses. Some people might call it social phobia(社交恐惧症)and consider it a huge problem that needs to be resolved. But truth he told, I kind of enjoy this sense of rootlessness, knowing there will be less ____13____ on me.It seems I am always attached to the good ____14____ of life but detached from life itself. It’s just like reading one of those well-received travel books. One only gets the chance to read all the fascinating stories accompanied with ____15____ beautiful sights. Therefore, one’s ideas and expectations of travel have been built up unrealistically. But when one gets his own chance to go travelling, he suddenly finds out it is not like that because travelling can be, and most of the time, will be filled with all those meaningless and disappointing trivia(琐事). And that’s how after a few ____16____ attempts one starts to prefer reading travel books to travelling.It also began to ___17___ on me that real life is a woman too good-looking for me. It’s a voyage too long, book too lavishly-illustrated, so I don’t have the courage to step into it. But when entering a book of stories, I know I can emerge from it feeling I have been immersed in the lives of others, in plots that ____18____ in their own unique ways, my body full of sentences and ____19____ as if awaking from sleep with a heaviness caused by unremembered dreams.I don’t think I can or need to find a panacea(灵丹妙药)for my “problem” and of course, I don’t expect others to offer help. In most cases, when one takes in another man’s poison, ____20____ imagining he can cure him by sharing it, one will instead end up storing it within. So as long as I can live in peace and harmony with my weirdness, this very weirdness is something I would like to cherish rather than get rid of.【答案】11. BC 12. A 13. AC 14. D 15. AD 16. CD 17. AB 18. BD 19. B 20. C【解析】这是一篇议论文。作者有意识地尽量减少与周围人的互动,努力避免与任何人发展任何永久的关系。作者很喜欢这种状态,认为自己的“社交恐惧症”不需要解决。在文中,作者对自己的这种心态进行了剖析。【11题详解】考查名词和语境理解。句意:在我的一生中,我一直努力避免与任何人发展任何永久的亲密关系。根据下一句可知,我有意识地尽量减少与周围人的互动。由此推知,作者避免和别人发展永久的“亲密”关系。intimacy:亲密,密切,关系密切。故选BC。【12题详解】考查形容词和语境理解。句意:我经常悄悄溜走,就像情人从混乱情况中溜走,小偷离开破落的房子那样。根据前一句和下一句可知,作者一直尽量减少和别人的互动,所以,在很多情况下他都会悄悄走开。这种情况和小偷去“破落的,破败的”房子里行窃,但一无所获,最后悄悄离开很相似。reduced:破落的,破败的。故选A。【13题详解】考查名词和语境理解。句意:我有点喜欢这种无根的感觉,知道自己身上的束缚会少一些。由上文可知,作者尽量减少和周围人的交往,交往越少,和他们的牵扯就越少。string本意为“线”,该处可以引申为“那些像绳子一样纠缠困扰人们的事”。故选AC。【14题详解】考查名词和语境理解。句意:我似乎总是执着于生命的美好表象,却脱离了生命本身。life itself指的是“生命本身”,该空和“life itself”构成转折关系,因此该处应指“生命的美好表象”。representation:表象。故选D。【15题详解】考查副词和语境理解。句意:一个人只有得到机会才能阅读所有引人入胜的故事,伴随着惊人的美丽景色。____5____ beautiful sights和fascinating stories感情色彩一致。 该空修饰“beautiful”,表示景色美丽的“程度”,结合选项,AD(strikingly:突出地,出众地)符合语境。故选AD。【16题详解】考查形容词和语境理解。句意:这就是为什么在几次不满意的尝试之后,一个人开始更喜欢阅读旅游书籍而不是真正出去旅游。根据上句可知,实际的旅行和书上描述的美好的旅行大相径庭,实际的旅行中充满了毫无意义,令人失望的琐事。所以这些旅行都是“令人不满意的”。unsatisfactory:令人不满意的。故选CD。【17题详解】考查动词和语境理解。句意:我也开始明白,真实的生活就像是一个对我来说过于漂亮的女人。sth. dawn on sb.意为“某人开始理解……,某人开始明白……”。结合该段下文的叙述可知,作者开始“明白,理解”真实生活的意义。故选AB。【18题详解】考查动词和语境理解。句意:但是当进入一本书的故事,我知道我可以摆脱它,感觉我一直沉浸在他人的生活中,沉浸在以自己的独特的方式展开地情节中。故事的情节以自己独特的方式“展开”。unfold:展开,打开。故选BD。【19题详解】考查名词和语境理解。句意:我的身体充满了句子和时刻,仿佛带着沉重感从睡眠中醒来一样,这种沉重感来自于那些不被记得的梦。作者在读故事的时候,每个故事情节都像着一个“时刻”。moment:时刻。故选B。【20题详解】考查副词和语境理解。句意:在大多数情况下,当一个人吸收了另一个人的毒药,他天真地以为可以通过分享来治愈他,结果却把它储存在自己体内。吸收另一个人体内的毒药并不能治愈这个人,所以这是一种“天真的”想法。naively:天真地。故选C。Ⅳ. Cloze /The May Fourth Movement 1919 - 2019Directions: For each blank in the following passage there are four words marked A, B, C and D. Fill in each blank with the word or phrase that best fits the context.At the end of the First World War, in 1918. China was convinced it would be able to reclaim the territories occupied by the Germans in present-day Shandong Province. After all, it had fought along with the Allies. However it was not to be. The warlord government of the day had ____21____ struck a deal with the Japanese, offering the German colonies in return for financial support. The Allies, ____22____, acknowledged Japan’s territorial claims in China. When it became known in China in April 1919 that the negotiations over the Treaty of Versailles(凡尔赛条约)would not ____23____ China’s claims, it gave rise to a movement that might be considered even more revolutionary than the one that ended the Empire.In the course of this May Fourth Movement some 5,000 students from Peking University hit the streets to ____24____ the Versailles Treaty. But more was at stake than Japan’s grabbing of land. When one considers the 1911 Revolution as a mere regime(政体)change, it become clear that the numerous popular demands for modernization had not been satisfied yet.The May Fourth Movement was part cultural revolution, part ___25___ movement. On the cultural side , the students had been inspired in the preceding two decades by Western thought, creating a feeling of frustration and ___26___ with Chinese tradition. In the intellectual ferment(酝酿/骚动)that resulted from this, answers were sought for the questions why and how China had lagged behind the West. The negative influences of traditional morality, the clan(宗族)system and Confucianism were seen as the main causes. China in its shaky state could only be cured by “Two Doctors”: Doctor Science(赛先生)and Doctor Democracy(德先生).At the same time, intellectuals untied in the New Culture Movement attempted to make Chinese culture more ____27____ to social groups beyond the traditional scholar-officials. To this end, they advocated a Literary Revolution, in which wenyan, the ossified(僵化的)system of ____28____ language, was to be replaced by a system based on conversational language, the so-called baihua. Hu Shi is one of the scholars who ____29____ with this movement, and meanwhile Lu Xun is seen as one of the most productive practitioners of this type of writing that came into ___30___ in the 1920s.The social aspects of May Fourth consisted of attempts to free the Chinese woman, although this was often limited to movements to bring foot-binding to a halt. Nonetheless, in the cities newly ____31____ women, modern girls who had been educated, became a loud voice for further changes.May Fourth is seen as a critical ___32___ for the founding of the Chinese Communist Party. Before 1919, there was hardly any interest in what was happening in Russia. After May Fourth, Marxism was seen as a ___33___ revolutionary ideology for a predominantly agricultural society such as China still was.Even today, May Fourth functions as a point of ___34___ for China. The Party may interpret the events of 1919 as being brought about by its earliest members, and it may turn Lu Xun into the Marxist writer he would refuse to be, but the fact ____35____ that May Fourth truly set China on its revolutionary path.21. A. firmly B. suddenly C. immediately D. secretly22. A. on the other hand B. for instance C. on the contrary D. with no exception23. A. challenge B. honor C. withdraw D. investigate24. A. agree on B. draw up C. demonstrate against D. adhere to25. A. political B. democratic C. social D. revolutionary26. A. contentment B. dissatisfaction C. interconnection D. identification27. A. accessible B. modernized C. complex D. appealing28. A. written B. non-verbal C. informal D. dead29. A. debated B. parted C. disagreed D. identified30. A. effect B. being C. power D. fortune31. A. engaged B. divorced C. liberated D. widowed32. A. burden B. accelerator C. message D. handbrake33. A. superficial B. unrealistic C. applicable D. imperfect34. A. departure B. difference C. interest D. reference35. A. alters B. denies C. overstates D. remains【答案】21. D 22. A 23. B 24. C 25. C 26. B 27. A 28. A 29. D 30. B 31. C 32. B 33. C 34. D 35. D【解析】这是一篇夹叙夹议类文章。文章叙述了五四运动爆发的前因后果,阐述了五四运动的重大意义和深远影响。【21题详解】考查副词词义辨析。句意:当时的军阀政府秘密地与日本人达成了一项协议。A. firmly坚定地;B. suddenly突然地;C. immediately马上,立刻;D. secretly秘密地。上文提到:一战快结束的时候,中国相信可以收回被德国占领山东省的殖民地。但是,这是不可能的。之前军阀政府和日本签署的协议将归属德国的殖民地转让给了日本,显然这个协议是“秘密”签署的,否则,中国不会认为自己可以收回归属德国的殖民地。故选D。【22题详解】考查介词短语辨析。句意:另一方面,盟国承认日本对中国的领土要求。A. on the other hand另一方面;B. for instance例如;C. on the contrary相反地;D. with no exception毫无例外。该句和上一句并列,解释中国不可能收回德国占领的殖民地的两个原因。一方面,军阀政府已和日本达成秘密协议,将归属德国的殖民地转让给了日本。另一方面,盟国承认日本对中国的领土要求。故选A。23题详解】考查动词词义辨析。句意:《凡尔赛条约》的协议不会尊重中国的主张。A. challenge挑战; B. honor尊重,给……荣誉;C. withdraw撤退;D. investigate挑战。上一句提到,盟国承认日本对中国的领土要求。由此推知,《凡尔赛条约》不尊重中国(收回德国占领的殖民地)的主张。故选B。【24题详解】考查动词短语辨析。句意:在这场五四运动中,来自北京大学的大约5000名学生走上街头,反对凡尔赛条约。A. agree on就……取得一致意见; B. draw up草拟;C. demonstrate against示威反对……;D. adhere to拥护,追随。根据上文可知,《凡尔赛条约》侵害了中国的利益,因此,学生们会“示威游行”,反对《凡尔赛条约》。故选C。25题详解】考查形容词词义辨析。句意:五四运动一部分是文化大革命,一部分是社会运动。A. political政治的;B. democratic民主的,大众的;C. social社会的,社交的;D. revolutionary革命的,大变革的。根据倒数第三段中的“The social aspects of May Fourth consisted of attempts to free the Chinese woman”可知,五四运动一部分是“社会”运动。故选C。【26题详解】考查名词词义辨析。句意:在文化方面,学生们在过去的二十年里受到了西方思想的启发,对中国传统产生了挫败感和不满的情绪。A. contentment满足,满意;B. dissatisfaction不满意;C. interconnection互相关联;D. identification鉴定,识别。该空和frustration(挫败,沮丧)并列,感情色彩应一致。结合选项,B选项切题。在西方思想的启发下,学生们对中国传统产生了“不满的”情绪。故选B。27题详解】考查形容词词义辨析。句意:与此同时,在新文化运动中得到解放的知识分子试图使中国文化被传统士大夫之外的社会群体所接受。A. accessible易懂的,可接近的,可进入的B. modernized现代化的;C. complex复杂的;D. appealing有吸引力的。知识分子企图让传统士大夫之外的群体更容易“接受”,更容易“理解”中国文化。故选A。【28题详解】考查形容词词义辨析。句意:为此,他们提倡文学革命,在文学革命中,文言文这种僵化的书面语言系统被以会话语言为基础的白话文所代替。A. written书面的;B. non-verbal非言语的;C. informal不正式的;D. dead死的。结合常识可知,文言文属于书面语言系统。且该空和后面的“conversational language”相反,故选A。【29题详解】考查动词词义辨析。句意:胡适是认同这一运动的学者之一,与此同时,鲁迅被认为是这种类型的写作中最多产的实践者之一。A. debated辩论; B. parted分离;C. disagreed不同意; D. identified认同,鉴定,辨别。结合常识可知,胡适倡导新文化运动,即:他“认同”新文化运动。且该句和后面鲁迅的例子是并列关系,感情色彩一致,由此也可以推知胡适是认同新文化运动的。故选D。【30题详解】考查名词词义辨析。句意:鲁迅被认为是这种类型的写作中最多产的实践者之一,这种类型的写作形成于20世纪20年代。A. effect影响;B. being存在,生物;C. power力量;D. fortune运气,财富。根据第一段可知,五四运动爆发于1919年,在五四运动过程中,这种类型的写作形成了。come into being意为“形成”,是固定短语。故选B。【31题详解】考查形容词词义辨析。句意:尽管如此,在城市里新解放的妇女,受过教育的现代女孩,成为进一步变革的响亮声音。A. engaged已订婚的,忙碌的;B. divorced离婚的;C. liberated解放的;D. widowed寡居的。根据上一句中的“free the Chinese woman”以及和该处并列的“modern girls who had been educated”可以推知,该处应指那些“被解放的”妇女。故选C。【32题详解】考查名词词义辨析。句意:五四被视为中国共产党成立的关键加速器。A. burden负担;B. accelerator油门,催化剂;C. message信息;D. handbrake手闸。根据该段剩余部分可知,五四运动促进了马克思主义在中国的传播。由此推知,五四运动对于中国共产党的成立起了“推动作用”,“加速”了中国共产党的成立。故选B。【33题详解】考查形容词词义辨析。句意:五四以后,马克思主义被认为是一种适用于中国这样一个以农业为主社会的革命思想。A. superficial粗略的,肤浅的;B. unrealistic不切实际的;C. applicable可应用的,适合的;D. imperfect不完美的。该句和上一句进行对比。上一句提到,五四运动之前,人们不了解俄国的情况,当然也不了解马克思主义。那么该句应指五四运动之后,马克思主义为人们所了解,接受,人们认为它是适合中国的革命思想。故选C。【34题详解】考查名词词义辨析。句意:即使在今天,五四也是中国的一个参照点。A. departure离开,出发;B. difference区别;C. interest兴趣;D. reference参考,参照。根据该段最后一句“五四确实使中国走上了革命道路”可知,五四运动是中国的一个参照点。故选D。【35题详解】考查动词词义辨析。句意:它可能会把鲁迅变成他所不愿成为的马克思主义作家,但事实仍然是五四确实使中国走上了革命道路。A. alters改变;B. denies否认;C. overstates夸张;D. remains仍然是。结合前文几段对五四运动的介绍可知,五四运动的确使中国走上了革命道路,这个事实今天依然存在,不可否认。故选D。Ⅴ. Reading ComprehensionSection ADirections: Read the following three passages. Each passage is followed by several questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that fits best according to the information given in the passage you have just read.(A)As the sun set he remembered, to give himself more confidence, the time in the tavern at Casablanca when he had played the hand game with the great negro from Cienfuegos who was the strongest man on the docks. They had gone one day and one night with their elbows on a chalk line on the table and their forearms straight up and their hands gripped tight. Each one was trying to force the other’s hand down onto the table. There was much betting and people went in and out of the room under the kerosene lights and he had looked at the arm and hand of the negro and at the negro’s face. They changed the referees every four hours after the first eight so that the referees could sleep. Blood came out from under the finger-nails of both his and the negro’s hands and they looked each other in the eye and at their hands and forearms and the bettors went in and out of the room and sat on high chairs against the wall and watched. The walls were painted bright blue and were of wood and the lamps threw their shadows against them. The negro’s shadow was huge and it moved on the wall as the breeze moved the lamps.The odds would change back and forth all night and they fed the negro rum and lighted cigarettes for him. Then the negro, after the rum, would try for a tremendous effort and once he had the old man, who was not an old man then but was Santiago El Campeon, nearly three inches off balance. But the old man had raised his hand up to dead even again. He was sure then that he had the negro, who was a fine man and a great athere, beaten. And at daylight when the bettors were asking that it be called a draw and the referee was shaking his head, he had unleashed his effort and forced the hand of the negro down and down until it rested on the wood. The match had started on a Sunday morning and ended on a Monday morning.Many of the bettors had asked for a draw because they had to go to work on the docks loading sacks of sugar or at the Havana Coal Company.Otherwise everyone would have wanted it to go to a finish. But he had finished it anyway and before anyone had to go to work.For a long time after that everyone had called him The Champion and there had been a return match in the spring. But not much money was bet and he had won it quite easily since he had broken the confidence of the negro from Cienfuegos in the first match. After that he had a few matches and then no more. He decided that he could beat anyone if he wanted to badly enough and he decided that it was bad for his right hand for fishing. He had tried a few practice matches with his left hand. But his left hand had always been a traitor and would not do what he called on it to do and he did not trust it.Quoted from The Old Man and the Sea written by Ernest Hemingway36. Since the old man is the main character, in the hand game, why does Hemingway put more efforts in describing his opponent the negro?A. Because Hemingway himself is an anti-racist who wants to support the colored race.B. By doing so, he indirectly shows how strong and determined the old man is to readers.C. he shifts readers’ attention to a new character to neutralize the nervous atmosphere.D. There is no need to describe the old man because he is well-known to all readers.37. What does the underlined word “unleashed” in paragraph 2 mean?A. spare B. restrict C. reduce D. loose38. Which of the following is TRUE according to the passage?A. Many bettors were afraid of losing their money so they wanted to call the game a draw.B. The old man had owed his victory over the negro more to his will than to his strength.C. The referee had been convinced by the bettors that the game be considered a draw.D. Regular hand games should be a good practice to enhance the old man’s fishing skills.39. What can be inferred from the whole passage?A. The old man could have ended the game earlier but he had withheld his power.B. Many workers working on the decks had showed no respect towards the old man.C. The old man had to self-feed himself a lot so as to stay competitive in the game.D. The negro was not as strong and athletic as the old man had expected him to be.【答案】36. B 37. D 38. B 39. A【解析】这是一篇记叙文。文章选自海明威的《老人与海》,文章描述了以前老人和一个黑人比赛掰手腕的故事。【36题详解】推理判断题。根据第一段中的“when he had played the hand game with the great negro from Cienfuegos who was the strongest man on the docks”可知,和老人进行比赛的黑人是码头上最强壮的。在下文中,作者介绍了老人和黑人比赛的过程和结果:老人通过努力,打败了黑人。由此可以反衬出老人的强壮和坚定。故选B。【37题详解】词义猜测题。根据下文中的“forced the hand of the negro down and down until it rested on the wood”可知,老人最终将黑人的手压在了木头上,从而取得胜利。由此推知,unleashed his effort应该指“老人使出了全部的力气”。结合选项,D(释放)符合语境。loose one’s effort意为“释放力气”。故选D。【38题详解】推理判断题。根据第二段中的“Then the negro, after the rum, would try for a tremendous effort and once he had the old man, who was not an old man then but was Santiago El Campeon, nearly three inches off balance. But the old man had raised his hand up to dead even again. He was sure then that he had the negro, who was a fine man and a great athere, beaten.”可知,在从周日早上到周一早上长达一天一夜的过程中,黑人一度快要使老人失去平衡,但是每次老人都重新竖起自己的手。由此可知,在这个过程中,老人的意志力起了很大的作用。结合最后一段中的“he had won it quite easily since he had broken the confidence of the negro from Cienfuegos in the first match.”可知,老人在第一场比赛中就打破了那个黑人的自信心。所以黑人之所以失败,并不是因为力气不足,而是因为丧失信心,缺乏斗志。结合选项,B(老人把他对黑人的胜利更多地归功于他的意志,而不是他的力量)符合该意。故选B。【39题详解】推理判断题。根据第二段中的“And at daylight when the bettors were asking that it be called a draw and the referee was shaking his head, he had unleashed his effort and forced the hand of the negro down and down until it rested on the wood. Many of the bettors had asked for a draw because they had to go to work on the docks…Otherwise everyone would have wanted it to go to a finish. But he had finished it anyway and before anyone had to go to work.”可知,周围打赌的人们因为要去上班,要求以平局结束这场比赛。在这个时候,老人本来是可以结束比赛的。但是,在裁判不同意的情况下,老人最终通过自己的努力,赢得了这场比赛。结合选项,A(老人本可以更早结束比赛,但他没有这样做。)符合语境。故选A。(B)Fifty four years ago, young Quentin entered this world. “Action!” he must have yelled then to his mum. When he was two, his whole family moved to Los Angeles, and before Quentin Tarantino turned a teenager, he had already seen more movies than most people . In his twenties he started working at the Manhattan Beach Video Archives, where he made some important friendships and tried his hand at making a first movie. It would take another few years until he would sell the scripts for True Romance and Natural Born Killers, and shortly after go on and conquer the film festival circuit in a storm with Reservoir Dogs. And so it began With Pulp Fcition, QT finally turned Hollywood upside-down for good, and established himself as, what they would then call, an “enfant terrible” of the new film-making community. to this day, Pulp Fiction counts as a completely original masterpiece, that sometimes even to his most loyal fans he has not matched again. After Jackie Brown, he took a pause for a while, not turning out a major motion picture until Kill Bill. Kill Bill turned into an epic, and manifested director Tarantino as the truly great filmmaker, opening the eyes of millions among the younger generations to lost classics, foreign cult cinema and the wild world of exploitation film.Then in 2007, he made Grindhouse together with his long time friend Robert Rodriguez. The movie was well-received among critics, but was a financial disaster. Tarantino has talked about a war movie for many years, but not until 2008 did any of those rumors come together, when he announced that he had in fact finally finished a script for Inglourious Basterds, a massive war epic. The movie went into production that same year, starring Brad Pitt in the leading role. It was a huge international success and gathered quite a few awards.In 2011, Tarantino announced the completion of his latest script, a movie about slavery in the old US south of the 1860s, titled Django Unchained. The movie has attracted enormous attention, especially because it stars Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio, Samuel L. Jackson and Christoph Waltz, who won an Oscar for his role in Inglourious Basterds, and whose acting talents have been truly recognized. And 2015 marked the release of his 8th film, appropriately titled The Hateful Eight, a post Civil War era Western mystery and thriller.At the age of 54, Quentin Tarantino has recently gone on record saying he will retire some time soon, but all of the movie fans definitely hope the speak of film-making stays strong in his heart of a long time still. Because in a world densely crowded with average filmmakers QT seems to be one of the few who never play it safe.A Salute to Quentin Tarantino40. The underlined phrase “enfant terrible” in paragraph 2 means ________.A. rude and unpleasant B. ordinary but arrogantC. smart but unconventional D. boring and traditional41. According to the passage, which one of the followings is Right?A. Quentin Tarantino was born and raised in Los Angeles.B. After Jackie Brown, Tarantino shot Kill Bill right away.C. The film Grind-house made in 2007 gained huge profitsD. 2008 witnessed the production of Inglourious Basterds.42. We can infer from the paragraph 4 that ________.A. Tarantino finished his shooting of Django Unchained in 2011.B. Christoph Waltz has at least worked with Tarantino two times.C. The all-star cast helped Django Unchained gain wide publicity.D. The story of The Hateful Eight was set during the Civil War.43. What might be the author’s attitude towards Quentin Tarantino?A. indifferent B. negativeC. neutral D. favorable【答案】40. C 41. D 42. B 43. D【解析】这是一篇记叙文。文章记叙了著名电影制作人Quentin Tarantino电影创作的经历和他的作品。【40题详解】词义猜测题。根据第二段中的“turned Hollywood upside-down”可知,QT颠覆了好莱坞,由此推之,他的所作所为应该和好莱坞的一些传统观念或做法是背道而驰的。根据“Pulp Fiction counts as a completely original masterpiece, that sometimes even to his most loyal fans he has not matched again.”可知,Pulp Fiction是昆丁创作的完全原创作品,在他的一些粉丝看来,其无可匹敌。结合这两点来看,结合选项,昆丁是一个在艺术创作上非常“灵活”,“不拘泥于传统”的人。故选C。【41题详解】细节理解题。根据第三段中的“not until 2008 did any of those rumors come together, when he announced that he had in fact finally finished a script for Inglourious Basterds, a massive war epic. The movie went into production that same year, starring Brad Pitt in the leading role”可知,直到2008年,他才宣布自己终于完成了《无耻混蛋》的剧本,这是一部宏大的战争史诗。同年,这部电影开始制作,由布拉德·皮特主演。结合选项,D (2008年见证了《无耻混蛋》的诞生)符合题意。故选D。【42题详解】推理判断题。根据倒数第二段中的“In 2011, Tarantino announced the completion of his latest script, a movie about slavery in the old US south of the 1860s, titled Django Unchained. The movie has attracted enormous attention, especially because it stars Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio, Samuel L. Jackson and Christoph Waltz, who won an Oscar for his role in Inglourious Basterd”可知,克里斯托弗·瓦尔兹主演了塔伦蒂诺的《被解放的姜戈》,而且克里斯托弗·瓦尔兹还凭借在塔伦蒂诺的《无耻混蛋》中的角色获得了奥斯卡奖。由此推知,克里斯托弗·瓦尔兹至少出演过塔伦蒂诺的两部作品。结合选项,B(克里斯托弗·瓦尔兹至少和塔伦蒂诺合作过两次。)切合题意。故选B。【43题详解】推理判断题。文章介绍了昆丁在电影制作方面的成就,凸显了其特色。由作者对这些伟大作品的介绍推知,作者对昆丁的态度是“赞成的”。故选D。(C)The rough guide to marketing success used to be that you got what you paid for. No longer. While traditional, “paid” media, such as television commercials and print advertisements, still play a major role, companies today can exploit many alternative forms of media. Consumers passionate about a product may create “earned” media by willingly promoting it to friends, and a company may leverage “owned” media by sending e-mail alerts about products and sales to customers registered with its Web site. The way consumers approach the process of making purchase decisions means that marketing’s impact stems from a broad range of factors beyond conventional paid media.Paid and owned media are controlled by marketers promoting their own products. For earned media, such marketers act as the initiator for users’ responses. But in some cases, one marketer’s owned media become another marketer’s paid media -- for instance, when an e-commerce retailer sells ad space on its Web site. We define such sold media as owned media whose traffic is so strong that other organizations place their content or e-commerce engines within that environment. This trend, which we believe is still in its infancy, effectively began with retailers and reavel providers such as airlines and hotels and will no doubt go further. Johnson & Johnson, for example, has created Baby Center, a stand-along media property that promotes complementary and even competitive products. Besides generating income, the presence of other marketers makes the site seem objective, gives companies opportunities to learn valuable information about the appeal of other companies marketing, and may help expand user traffic for all companies concerned.The same dramatic technological changes that have provided marketers with more and more diverse communications choices have also increased the risk that passionate consumers will voice their opinions in quicker, more visible, and much more damaging ways. Such hijacked media are the opposite of earned media: an asset or campaign becomes hostage to consumers, other stakeholders, or activists who make negative allegations about a brand or product. Members of social networks, for instance, are learning that they can hijack media to apply pressure on the business that originally created them.If that happens passionate consumers would try to persuade others to boycott products, putting the reputation of the target company at risk. In such a case, the company’s response may not be sufficiently quick or thoughtful, and the learning curve has been steep. Toyota Motor, for example, alleviated some of the damage from its recall crisis earlier this year with a relatively quick and well-orchestrated social-media response campaign, which included efforts to engage with consumers directly on sites such as Twitter and Facebook.44. Consumers may create “earned” media when they are ________.A. obsessed with online shopping at certain Web sitesB. inspired by product-promoting e-mail sent to themC. eager to help their friends promote quality productsD. enthusiastic about recommending their favorite products.45. The author indicates in Para. 3 that earned media ________.A. invite constant conflicts with passionate consumersB. can be used to produce negative effects in marketingC. may be responsible for fiercer competitionD. deserve all the negative comments about them46. Toyota Motor’s experience is cited as an example of ________.A. responding effectively to hijacked mediaB. persuading customers into boycotting productC. cooperating with supportive consumersD. taking advantage of hijacked media【答案】44. D 45. B 46. A【解析】这是一篇说明文。文章介绍了有关earned media(口碑媒体)、Hijacked Media(劫持媒体)、paid media(自有媒体)的概念和特点。【44题详解】细节理解题。根据第一段中的“Consumers passionate about a product may create “earned” media by willingly promoting it to friends”可知,对产品充满热情的消费者可能会通过主动向朋友推销产品来创造“口碑”媒体。故选D。【45题详解】推理判断题。根据第三段可知,剧烈的技术变革为营销人员提供了越来越多的交流选择,但同时也增加了这样一种风险,即热情的消费者会以更快、更明显、更具破坏性的方式表达自己的观点。这种被劫持的媒体是口碑媒体的对立面:一项资产或活动成为消费者、其他利益相关者或对某个品牌或产品提出负面指控的活动人士的人质。例如,社交网络的成员正在明白他们可以劫持媒体,对最初创建它们的企业施加压力。由此可知,当口碑媒体被某些人所劫持,转化为劫持媒体的时候,就会影响企业,从而对企业营销产生不利的影响。结合选项,B(口碑媒体可以被用来对营销产生负面影响)符合题意。故选B。【46题详解】推理判断题。根据倒数第二段对于“劫持媒体”的介绍和最后一段中的“If that happens passionate consumers would try to persuade others to boycott products, putting the reputation of the target company at risk. In such a case, the company’s response may not be sufficiently quick or thoughtful, and the learning curve has been steep.”可知,如果发生(劫持媒体)这种情况,热情的消费者会试图说服他人抵制产品,从而使目标公司的声誉面临风险。在这种情况下,公司的反应可能不够迅速或周到,那么公司就会变得很困难。而下文以Toyota Motor(该公司在今年早些时候的召回危机中采取了相对迅速和精心策划的社交媒体应对行动,包括在Twitter和Facebook等网站上直接与消费者互动,从而减轻了部分损失)为例,则展示了当发生“劫持媒体”这种情况时,如果应对迅速得当,那么就可以减轻损失。因此,Toyota Motor是一个有效应对被绑架媒体的例子。故选A。Section B(D)Directions: In the article, 4 sentences have been removed. Choose the most suitable ones from the list A- AC to fit into each of the numbered gaps. There are TWO which do not fit in any of the gaps.Usually when you hear the word trilogy in the film world you think about summer blockbusters with massive explosions, aliens or machines destroying earth and morons with enhanced muscles quickly driving expensive cars, but somehow Richard Linklater’s wonderfully touching Before series (Before sunrise, Before Sunset & Before Midnight) has found a way to slip though the cracks.Just like what he did with the first two films, Linklater brings us back into lesse & Celine’s evolving love story an astonishing nine years after the last chapter. ____47____. And Linklater himself also quickly answers the question to those in the audience wondering if there is still a story left to tell.As is the case with the first two films, Before Midnight feels incredibly real. ____48____. The three have found a way to write dialogue that is related to every human on the planet. the script is hilarious, but dramatically turns on a dime all while continuing to break the normal rules of Hollywood by being a “talkie” with extremely long scenes and minimal camera angles. Most filmmakers couldn’t even dream of accomplishing what Linklater and the two actors have perfected for the third straight time.Hawke and Delpy are brilliant and a revelation to watch. They embody Jesse & Celine with a realistic persona not found in many other films today. Whether it’s because the two actors helped write their story, or if they’ve just lived inside these characters for so long is hard to say. ____49____.By showcasing the flaws we all have, Before Midnight isn’t always easy to watch, but its pure honesty makes it one of the best movies to date. ____50____ . But loyal fans of Jesse & Celine are sure to be pleased by this latest chapter and cannot wait to see what happens in the next 9 years.A. Whatever the case, Jesse & Celine may be the most realistic believable characters in the history of American cinema.B. The script, which Linklater co-wrote with the two lead stars Ethan Hawke & Julie Delpy, is nothing short of perfect.C. The idea the three films intend to express is that what truly connects two souls is not love or attachment, but understanding.D. Those looking for a sappy Hollywood love story may not appreciate this honest reflection of life that the film provides.AB. It is no exaggeration to say that Linkerlater’s Before series have shaped many people’s concept of love or how they perceive love.AC. For those of us ‘Before’ fans sitting on the edge of our seats the past near decade wondering whether they make it happen or not, now we finally have our answer.【答案】47. AC 48. B 49. A 50. D【解析】这是一篇说明文。文章介绍了Before Midnight这部电影的相关信息。【47题详解】前一句提到:就像他在前两部电影中所做的一样,林克莱特将我们带回到lesse & Celine的爱情故事中。后一句提到:林克莱特自己也很快地回答了那些想知道是否还有故事可讲的观众的问题。根据下一句中的“also answers the question”,结合选项,AC选项“在过去十年里,我们,我们一直想知道他们是否能做到这一点,现在我们终于有了答案”与之联系最密切。故选AC。【48题详解】前一句提到:就像前两部电影一样,Before Midnight给人的感觉非常真实。后一句提到:他们三人找到了一种方式,写出了与地球上每一个人都相关的对话。这个剧本很搞笑,但是情节的转折很戏剧化,同时又打破了好莱坞的常规,用超长的镜头和最少的镜头角度来“说话”。该空承上启下,B选项“林克莱特与两位主演伊桑·霍克和朱莉·德尔比共同撰写的剧本堪称完美。”与上下文衔接最密切。故选B。【49题详解】前一句提到:究竟是因为这两位演员参与了故事的编写,还是因为他们只是在这些角色中生活了太久,这很难说。该空承接上文,A选项“无论如何,Jesse和Celine可能是美国电影史上最真实可信的角色。”与上文承接最密切。故选A。【50题详解】前一句提到:通过展示我们所有人的缺点,Before Midnight观看起来并不总是那么容易,但它纯粹的诚实使它成为迄今为止最好的电影之一。下一句提到:但是杰西和赛琳的忠实粉丝们一定会为这一最新篇章感到高兴,迫不及待地想看看接下来的9年里会发生什么。该空承上启下,D选项“那些寻找好莱坞爱情故事的人可能不会欣赏这部电影对生活的真实反映。”与前后联系最密切。故选D。Ⅵ. Summary51.Directions: Summarize in no more than 60 words the main idea of the passage and how it is illustrated. Use your won words as far as possible.Working overtime has been common for employees in China’s internet sector for many years, but debate about the practice heated up recently after a blacklist of technology companies that push their staff to follow a “996” schedule went viral online.The blacklist is said to have been compiled by current and former employees of technology companies. As of Monday, 84 Chinese companies were on the blacklist, which claims employees are forced to follow a “996” schedule, under which work begins at 9 am and finishes at 9 pm, six days a week.“ If it’s ‘work more, pay more’ model, I’d be a lot more willing to follow the ‘996’ schedule. But the truth is, not every company is run that way. That’s why many people complain,” a software developer working in a gaming company based in Hangzhou, East China’s Zhejiang Province, told the Global Times on Wednesday.The online complaints and discussions also come amid young people’s changing attitudes toward life and work, and rising rights protection awareness. With improved living standards, more young people have adopted a “work hard, play hard” lifestyle, compared with the older generations’ “work to live” mind-set. While working hard, they are calling for more holidays, and believe holidays are their rights.“Bus we don’t know who we should resort to when it comes to all these holidays and payment issues, so we resort to the internet,” the developer said.“Sometimes when projects come along. I work seven days a week, I sometimes even sleep at the office,” the developer said. “I’m a game lover and I like my job, but I think I’m underpaid and my work is not appreciated.”Industry analysts noted that the hours required by the “996” model exceed the limits established in China’s Labor Contract Law. The culture of overtime is connected to the characteristics embedded in Chinese people - who are hard -working, diligent, and desirous of success. They are even willing to sacrifice some of their personal lives to achieve career success. This might be quite different and hard to be understood in European countries.Beyond China, most people in other East Asian countries such as Japan and South Korea also suffer from working overtime due to similar cultural elements. Working overtime has become a global phenomenon, and labor unions around the world should play an active role in seeking more ways to better protect workers’ rights amid an industrial upgrading.【答案】An online black list has brought the issue of working overtime to the spotlight. The employees complain due to their unsatisfactory payment. Besides, their changed attitudes towards life and work have also created a need for more holidays. This working - overtime culture is related to Chinese people’s personalities. But labor unions must take action to protect workers’ right.【解析】【分析】这是一篇概要写作。在中国的互联网行业,加班现象多年来一直很普遍,但最近一份要求员工遵守“996”时间表的科技公司黑名单在网上疯传后,有关加班的争论升温。文章对这种争论进行了阐述。【详解】第一段提出现象:加班问题引发人们的争论。第二段提到:并非所有公司都遵循“多工作,多报酬”的原则,这导致了很多人抱怨加班,对加班不满。第三段提到:网络上的抱怨和讨论也反映了年轻人对生活和工作态度的转变,以及维权意识的增强。他们要求更多的假期。最后几段提出:行业分析人士指出,加班文化与中国人固有的特点有关。世界各地的工会应该发挥积极作用,寻找更多更好地保护工人权利的途径。【点睛】所给范文条理清楚,清楚地概括了文章大意。适当运用了一些较好的词汇,例如: bring to the spotlight,created a need for, take action to protect ⅦTranslation52. 阅读诗歌译本就如同穿着雨衣淋雨,你永远无法感知到水滴的碰撞。(like)53. 为了抹去过往的痛苦回忆,她决定将所有他的信件付之一炬。(wipe)54. 他文科很棒,所以很有机会被他心仪的大学录取。(stand)55. 他的言论使得一件之前无人问津的小事变成了所有人现在都不得不关注的国际事件。(to which)【答案】52. Reading a translation of a poem is like wearing a raincoat in the rain, you can never feel the collision of water droplets. 53. In order to wipe the painful memories, she decided to set all his letters on fire. 54. He stands out in liberal arts, so he has a good chance of getting admitted to the university he wants. 55. His comments turned a small matter that no one had cared about before into an international event to which everyone now has to pay attention.【解析】【52题详解】“阅读诗歌译本”用动名词作主语,like意为“像”,是介词,后面接名词或动名词作宾语。故翻译为:Reading a translation of a poem is like wearing a raincoat in the rain, you can never feel the collision of water droplets.【53题详解】表示“为了”,可用“in order to do”或“to do”结构,“抹去”是wipe,“决定做某事”是decide to do。故翻译为:In order to wipe the painful memories, she decided to set all his letters on fire.【54题详解】表示“很棒”,可用“stand out”。“被……录取”可用“be admitted to”表示。定语从句用he wants表示。故翻译为:He stands out in liberal arts, so he has a good chance of getting admitted to the university he wants.【55题详解】表示“使……转变成……”,可用turn…into…。表示“关注”,可用pay attention to。用定语从句来修饰a small matter 和an international event。故答案为His comments turned a small matter that no one had cared about before into an international event to which everyone now has to pay attention.Ⅷ. Writing56.Directions: Write an English composition in 120-150 words. The composition must be based on the information given below.人工智能的发展在带来诸多可预见的益处的同时,也会产生相应的潜在威胁。很多人担忧未来如果计算机能够像人一样思考,那么人类是否还能控制计算机,或甚至人类是否会被替代?但已故物理学家霍金却说:“真正的危险不在于计算机将开始像人类一样思考,而是人类将开始像计算机一样思考”。请结合霍金的评论写一篇短文,短文内容需包括;1. 你对霍金评论的个人看法或理解2. 人工智能对人类可能产生的危害及相应措施。____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________【答案】Hawking is a very optimistic person. Despite severe disability, he is faced with life bravely, making great achievements in physics and astronomy, which contribute greatly to the development of society. In addition, he is a person with a unique and deep understanding of things. He often looks at things from different perspectives.As far as Hawking is concerned, with the development of artificial intelligence, not only does it bring many predictable benefits, but also it produces corresponding potential threats. In contrast what most people have thought, Hawing believes that the real danger is not that computers will start to think like humans, but that humans will start to think like computers. In such cases, people will be likely to act with no values, no compassion, no regard for the consequences, thus destroying human beings in the end. To avoid this terrible outcome, we have to analyze ourselves, have the courage to admit the true emotions and thoughts in our heart. We must hold firmly to the right values and morals. Remember: make artificial intelligence work for us, or we will destroy ourselves.【解析】【分析】这是一篇半开放性作文。要求考生根据所给材料内容,阐述自己对霍金的看法,并且人工智能对人类可能产生的危害及相应措施。【详解】该文可分为三部分内容。第一部分介绍对霍金的看法。可以从霍金的贡献方面,霍金的意志力方面,或者霍金看待问题的独特视角等方面进行阐述。第二部分要结合霍金的话,谈一谈人工智能对人类可能产生的危害,诸如:人工智能使得人们会失去价值观,失去怜悯心,最终毁灭自己等方面。第三部分要介绍我们应该采取的措施。整篇文章应以现在时态和将来时态为主。【点睛】所给范文条理清楚,内容明确,非常切题。适当运用了一些较好的词汇,例如:非谓语动词(making great achievements in physics and astronomy),定语从句(which contributes greatly to the development of society),倒装(not only does it bring many predictable benefits, but also it produces corresponding potential threats)等,为文章增色不少。

扫描关注二维码

更多精彩等你来

客服服务微信

55525090

手机浏览

微信公众号

Copyright© 2006-2020 主站 www.5ykj.com , All Rights Reserved 闽ICP备12022453号-30

版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来源于网络以及用户投稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,

如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:55525090@qq.com,我们立即下架或删除。