欢迎进入莲山课件网—有价值的教学资料
您现在的位置:  主站  >> 考试试题 >> 中学历史 >> 高一下册 >> 月考试题 

福建永安一中2019届高三英语上学期第一次月考试卷(附答案)

【www.5ykj.com - 莲山课件】

永安一中 2018—2019学年第一学期第一次月考     
高三英语试题

(考试时间:120分钟    总分:150分)
 
第Ⅰ卷 (满分100分)
第一部分:听力(共20题;每小题1.5分, 满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分, 满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1. What sport does the man like best?
A. Ice skating. B. Skateboarding. C. Skiing.
2. Which class is the man taking?
A. Biology. B. Chemistry. C. Physics.
3. How many cups of coffee has the woman had?
A. 3.  B. 4.  C. 5.
4. Why does the man lose points?
A. He is usually late for class.
B. He hands in his homework late.
C. He isn’t as smart as other students.
5. What are the speakers talking about?
A. When to announce the news.
B. Who will attend the meeting.
C. What to discuss on Monday.

第二节(共15小题;每小题1.5分, 满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6. Where does the conversation probably take place?
A. At home. B. At a store. C. At school.
7. How will the girl find out what she needs to buy?
A. She will ask her teacher.
B. She will go online.
C. She will ask her friend.
听第7段材料,回答第8、9题。
8. What is the hardest part of learning French for the man?
A. Reading. B. Grammar. C. Writing.
9. Which word should be female, according to the man?
A. Sun. B. Chair. C. Hair.
听第8段材料,回答第10至12题。
10. Who does the man want to visit at New Year’s?
A. The woman’s parents.
B. His college friends.
C. His own parents.
11. How will the speakers go on their trip?
A. By train. B. By bike. C. By car.
12. Where will the speakers start their journey?
A. Austria. B. France. C. Spain.
听第9段材料,回答第13至16题。
13. What did Matt do to his sister Emi?
A. He ate her cake.
B. He poured hot water on her.
C. He replaced her toothpaste with hot pepper.
14. What does the woman say about Emi?
A. She has a good sense of humor.
B. She is not close to her brother.
C. She often scares her brother.
15. How many years apart are Matt and Emi?
A. 1. B. 5. C. 10.
16. How does Emi probably feel about Matt’s jokes?
A. She hates them.
B. She thinks they’re funny.
C. She feels hurt.

听第10段材料,回答第17至20题。
17. How long will Ms. Wei’s lecture be?
A. Two hours. B. Three hours. C. Four hours.
18. Where is the milk tea from?
A. India. B. North Africa. C. England.
19. What will happen during the last part of Ms. Wei’s presentation?
A. Students will make tea.
B. She will talk about tea history.
C. The audience will be able to ask questions.
20. Which month will the famous chef speak?
A. April. B. May. C. June.

第二部分  阅读理解(共两节,满分40分)
第一节 (共 15 小题;每小题 2 分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A
Kettle’s Yard, Cambridge
This modern-art gallery in a Victorian house was founded in the 1950s by Tate Jim and reopened in February following a two-year redevelopment by Jamie Fobert Architects, the team behind the 2017 Tate Steves extension. This means a new cafe, a four-floor education wing and improved gallery space that can accommodate more visitors. The gallery’s permanent collection includes works by Joan Miró, Henry Moore and Barbara Hepworth.
Being Brunel, Bristol
To celebrate the life and work of famous civil engineer Isambard Kingdom Brunei, Being Brunei will open in March on Bristol’s harbourside. The museum will include a range of interactive and entertaining exhibits, including talking portraits of his friends and family and personal possessions, including an 1821 school report. It is a good place for families to strengthen connections.
Royal Academy of Arts, London
The RA reopens on 19 May for its 250th anniversary, following a £50m renovation (翻新) with a gallery and expanded exhibition programme. These will include three day-lit galleries, which will host exhibitions with a focus on contemporary art and architecture. The grand front wall of the Burlington Gardens building has also been restored—possibly the first time it’s had a proper clean in its 150 year history.
V&A, Dundee
One of the most significant new openings of the year will be Scotland’s first design museum and also the first V&A anywhere outside of London on 15 September. The museum building sits on the river Tay. It will celebrate Scottish design and objects in its collection.
21.What do we know about Being Brunel?
A.It is family-friendly.  .   
B.It has a long school report 
C.It includes three day-lit galleries.  
D.It possesses permanent collections.
22.The purpose of the RA reopening is _______.
A. to expand the exhibition       
B. to display contemporary art
C. to mark its 250th anniversary  
D. to present its 150-year history
23.What does the writer intend to tell us?
A. To compare different tourist attractions.
B. To attract more visitors to the UK.
C. To describe some famous museums and artists.
D. To introduce openings of some famous art museums.

B
I was never very neat, while my roommate Kate was extremely organized. Each of her objects had its place, but mine always hid somewhere. She even labeled (贴标签) everything. I always looked for everything. Over time, Kate got neater and I got messier. She would push my dirty clothing over, and I would lay my books on her tidy desk. We both got tired of each other.
War broke out one evening. Kate came into the room. Soon, I heard her screaming, “Take your shoes away! Why under my bed!” Deafened, I saw my shoes flying at me. I jumped to my feet and started yelling. She yelled back louder.
The room was filled with anger. We could not have stayed together for a single minute but for a phone call. Kate answered it. From her end of the conversation, I could tell right away her grandma was seriously ill. When she hung up, she quickly crawled under her covers, sobbing. Obviously, that was something she should not go through phone. All of a sudden, a warm feeling of sympathy rose up in my heart.
Slowly, I collected the pencils, took back the books, made my bed, cleaned the socks and swept the floor, even on her side. I got so into my work that I even didnt notice Kate had sat up. She was watching, her tears dried and her expression one of disbelief. Then, she reached out her hands to grasp mine. I looked up into her eyes. She smiled at me, “Thanks.”
Kate and I stayed roommates for the rest of the year. We didnt always agree, but we learned the key to living together: giving in, cleaning up and holding on.
24.What made Kate angry one evening?
A. She couldn’t find her books.
B. She heard the author shouting loud.
C. She got the news that her grandma was ill.
D. She saw the authors shoes beneath her bed.
25.The author tidied up the room most probably because _______.
A.she wanted to show her care
B.she was asked by Kate to do so
C.she was scared by Kate’s anger
D.she hated herself for being so messy
26.How is Paragraph 1 mainly developed?
A. By analyzing causes.           
B. By describing a process.
C. By showing differences.        
D. By following time order.
27.What might be the best title for the story?
A. My Friend Kate                 
B. Hard Work Pays Off
C. How to Be Organized            
D. Learning to Be Roommates

                                    C
The Amazon basin region is home to about 2.5 million insect species,tens of thousands of plants,and some 2 000 birds and mammals. To date,at least 40 000 plant species, 3 000 fish, 1,294 birds, 427 mammals, 428 amphibians,and 378 reptiles have been scientifically classified in the region. One in five of all the birds in the world live in the rain forests of the Amazon.
The warm wet forests have been in existence for 55 million years,and thrived even during glacial periods,allowing for the evolution of an unbelievable diversity of species. Radiocarbon dating(放射性碳年代测定)has revealed trees of 10 centimeter diameter to be more than 300 years old,and some trees over 1 000 years old,indicating that untouched forests can experience unbelievable longevity.
The first human inhabitants are thought to have settled in the Amazon region about 11, 200 years ago. European explorers arrived in the 16th century,bringing diseases which traveled faster than the explorers themselves,killing perhaps as many as 90% of the indigenous inhabitants(土著居民).By the late 17th century the Amazon basin was controlled by Portuguese and Spanish explorers.
The Amazon rainforest has been described as the lungs of our planet because of its important role in recycling carbon dioxide into oxygen. But due to deforestation(采伐森林),rain forests now cover less than 5% of the Earths land surface,and experts believe that this is a big contributor to global climate change. Severe deforestation began in the 20th century,with 587 000 square kilometers lost up to the year 2000.Most deforested land is used for grassland to raise farm animals and agriculture. The addition of transport routes has led to increased settlement and deforestation,and at the present rate,scientists estimate that the Amazon rainforest will be reduced by 40% in two decades.
28.Why are the figures mentioned in Paragraph 1?
A. To prove the forest untouched.
B. To classify species scientifically.
C. To show the diversity of species.
D. To attract more attention to Amazon.
29.Why did most indigenous inhabitants in the Amazon region die?
A. European explorers brought diseases there.
B. Portuguese explorers treated them badly.
C. A lot of trees were cut down and burned.
D. They got killed by Spanish explorers.
30.What can be inferred about the Amazon rainforest?
A.It is becoming larger in area.
B.It is being endangered now.
C.It has the largest number of species.
D.It covers over 5% of South America.
31.What may be included in the following paragraph?
A. Examples of destroying forests.
B. Measures to protect rain forests.
C. New settlements in Amazon.
D. Ways to stop global warming.

D
Durian(榴莲) is probably the smelliest fruit in the world, letting out an unusual unpleasant smell which would make anyone bring up. However, nobody was aware of what gave this fruit its unique smell, so a team of researchers from Singapore decided to take a look at its genome (基因组) and find out,
Durian is well-known throughout Southeast Asia as the king of fruits, mostly because of its awful appearance and smell. However, the origin of this unpleasant smell was unknown, so researchers decided to map the genome of the fruit, and find the gene that controlled it. A group of genes, volatile sulfur compounds (含硫化合物), became very active in the fruit, and they were found responsible for resulting in the unpleasant smell.
The fruit confuses everyone with a sulfuric smell, like rotten onions and ingredients. The smell lasts long, mostly because the fruit contains more volatile sulfur compounds. Other species usually benefit from two gene copies at most, but durian has four, leading to the striking smell.
However, this smell might be an advantage for durian in the wild. Although we find it unpleasant, many animals might be attracted by it. If they eat the fruit, then they can easily spread its seeds everywhere, thus contributing to the distribution of the species.
The mapping of the durian genome also showed some other information on the species. First of all, the fruit has an impressive number of genes, namely 46,000. Also, with the help of these genes, they saw how it evolved, and discovered it was related to the cacao tree. All the other discoveries have been published in the journal Nature Genetics.
Despite the striking smell, many people actually enjoy eating the fruit. However, not all durian species are edible, and some of them may even cause damage to our health, Even so, the fruit is often imported, significantly contributing to the economy.
32.What give durian its unique smell?
A. Onions nearby.                
B. Two gene copies.
C. Rotten ingredients in it.     
D. Volatile sulfur compounds.
33.What does the underlined word “evolved” in Paragraph 5 probably mean?
A. Escaped.                       B.  Developed
C. Predicted.                      D. Tolerated.
34.What can we infer from the text?
A. No birds enjoy eating durian.
B. Durian can be planted all over the world.
C. Some of durian species can not be eaten.
D. Durian has no relationship with the cacao tree.
35.What’s the best title for the text?
A. What’s Durian?               
B. The Influence of the Smell
C. The Distribution of Durian     
D. The Mystery of the Unpleasant Smell of Durian


第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 
They Just Cant Help It

My theory is that the female brain is mainly built for empathy — the ability to understand other people — and that the male brain is mainly built for building systems. __31__ For example, women are more likely to read magazines on fashion and parenting, while men will choose magazines that feature computers and sport.
You may think that these preferences are influenced by the way people are taught to behave when they are growing up. However, this is not the case. A new study carried out at Cambridge University shows that newborn girls look longer at a face, and newborn boys look longer at a mobile. __32__ It has also been observed that girls are better at noticing signs of changes in other peoples feelings. Boys, however, seem to enjoy building toy towers and playing with toys which have clear functions. __33__ People whose jobs are in the construction industries are almost male. Math and engineering, which require high levels of systems-thinking, are also male-chosen disciplines. Why do men and women have the difference? Actually women have four times as many brain neurons (神经) that connect the right and left part of their brains. Because of it, women have a better ability to multitask than men. __34__ Men tend to focus on a limited number of problems at a time. They will separate themselves from problems and view tasks as independent from one another.
Some people may worry that I am suggesting one gender is better than the other, but this is not the case. My theory says that males and females differ in the kinds of things that they find easy, but that both genders have their strengths and weaknesses. __35__ It is not true. The study simply looks at males and females as two groups, and asks what differences exist, and why they are there.

A. Generally speaking, there are clear differences.
B. Their preference for building systems may change over time.
C. You can see the same kind of pattern in the adult workplace.
D. They will consider many sources of information at the same time.
E. It is important to stress that the female brain may be built more for empathy.
F. That suggests certain differences between male and female brains are biological.
G. Others may think the theory creates a belief of what a particular type of person is like.


第三部分  英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节  完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

Heaviest snow in half a century hit the south of the country. It snowed continuously for half a month, __41__the railways, highways, and runways in the airfields. Ice wrapped and paralyzed(使瘫痪)the power and communication system. Many people were__42__in railway stations, bus stations and airports, and__43__in cars, buses and trains. Governments and people did everything they could to fight the snow__44__, resulting in the good news that no one was killed from___45__and hunger. Gradually, trapped people all went back home__46__. While fighting the snow, people forgot their__47__until a moving story of a swallow couple was widely__48__on the Internet.
Being hungry and cold, the swallow couple tried to fly__49__peoples home to warm themselves, but every house was closed__50__. They jumped and flapped their wings to__51__the attention of the people inside the house, but failed. The wife’s body was___52__, she could not move any longer. The husband came near and wrapped his wife with his wings. He lost his__53__soon because of his opened wings. The couple died in the end.
The next morning, the housemaster went to the balcony to__54__his flowers because of concern and saw a__55__swallow outside the window pane. Touching it, he found that they were two__56__together. Moved to tears, he took them in, giving them some__57__, but in vain. He found a small cardboard box, laid them in and__58__them in the back garden.
In my hometown, in the countryside, a swallow family lives in the__59__of my house. I wonder if they will come back this spring__60__they did.

41.A. protecting     B. maintaining    C. blocking      D. keeping
42.A. restricted      B. stuck         C. surrounded    D. persuaded
43.A. even         B. still          C. yet           D. nevertheless
44.A. disturbance    B. occurrence    C. incident    D. disaster
45.A. cold         B. disease        C. poverty     D. thirsty
46.A. merrily       B. safely         C. excitedly   D. exhaustedly
47.A. family        B. distant relatives  C. parents    D.animal friends
48.A. broadcast      B. written          C. spread       D. identified
49.A. into           B. through         C. beyond        D. across
50.A. tightly         B. early           C. secretly       D. quickly
51.A. pay           B. attract           C. resist         D. keep
52.A. injured        B. lifted            C. frozen        D. broken
53.A. heat          B. strength          C. direction      D. eyesight
54.A. water         B. plant            C. dig          D. check
55.A. dead         B. drunk            C. lively        D. lovely
56.A. touching      B. embracing        C. living        D. lying
57.A. warmth       B. food             C. kindness      D. fruit
58.A. left          B. sheltered         C. buried        D. threw
59.A. roof          B. basement         C. window      D. wall
60.A. when         B. as               C. unless        D. if

第Ⅱ卷 (共50分)
第二节 语法填空:阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

Humans like to live and work in groups. Language is the “cement” (胶合剂)   61  holds these groups together. Language is part of culture. Culture, in this sense  62  (mean) all those customs, skills, and attitudes that are part of the behavior of a 63    (particularly) group. What you think  64  what you want in life are all affected by the culture of the group in which you  65  (raise). Groups of people live in different ways. They may have different skills, organizations, and art forms. Their family life may be completely different from yours.
Human beings are inventive animals. They can decide to change their cultures in order to meet various  66  (situation). Of all living things, human beings are the  67  (clever). They can choose  68  (live) in many environments and in a wide variety of ways. Only human beings can choose where and how they want to live and then improve the physical environment to help  69  (they) realize these choices. Acquiring  the wisdom to make wise choices 70 (be) the lasting challenge of being human.


第四部分  写作(共两节,满分35分)
第一节  短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线()划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意: 1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

On my way home from school last Friday, I saw a little dog looking hopelessly on the sidewalk. I was held it firmly up in my arms, took it home and feed some milk to it. However, my mom was unwilling to keep them, saying there was enough pets for us, two cats and a dog. I begged my mom not to let it go. Finally, we agreed that it would be deciding by my dad, whom didn’t return home from work. Just then the girl and her dad drove near, searching for their lost pets. When they thanked us caring the dog, I felt very happy.

第二节 书面表达(满分25分)
假如你是李华,你的英国朋友Peter对中国的竹子非常好奇。请写一封电子邮件介绍竹子的短文。内容包括:
1.竹子的外貌特点:
2.竹子的作用:
3.竹子的象征意义。
注意:1.词数:100左右:
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________

 

永安一中 2018—2019学年第一学期第一次月考           
高三英语试题参考答案及评分标准
听力(每小题1.5分,满分30分) 
 1--5 CACBA   6--10 ABBCA   11--15 BCCAA   16--20 BBCCB
阅读理解(每小题2分,满分40分)
A篇21--23  ACD  B篇 24--27  DACD  C篇 28--31  CABB  D篇 32--35  DBCD   
七选五   36-40  AFCDG
完形填空(每小题1.5分,满分30分)
41--45 CBADA   46--50  BDCAA   51--55 BCADA   56--60 BACAB
语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
61.that/ which      62.means      63.particular    64.and      65.are raised
66.situations       67.cleverest/most clever  68.to live  69.themselves   70.is
短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
第一处:hopelessly→hopeless       第二处:去掉was         第三处:feed→fed
第四处:them→it         第五处:was→were          第六处:deciding→decided
第七处:whom—who      第八处:the→a             第九处:pets→pet   
第十处:caring前添加for
书面表达(满分25分)
Dear Peter,
I am very glad to know that you are interested in bamboo. Now, I would like to introduce it to you.
Bamboo is a kind of plant, which is hollow inside. It usually grows straight and thin, sometimes up to several meters with green leaves on it. Its tender young roots can be used as a kind of delicious food. People often use bamboo to build houses or make desks, chairs and so on. Houses made of bamboo can be seen in some areas. Besides, bamboo can serve as food utensils, such as bamboo chopsticks.
Bamboo is very popular in our country. Because of its characteristics, it is often seen as a symbol of youth, modesty and nobleness.
Hoping my introduction can help you have a  knowledge of bamboo. Best wishes.
Yours,
Li Hua

 

A篇21--23  ACD
 【解析】21.细节理解题。根据Being Brunel, Bristol中 It is a good place for families to strengthen connections.可知,Being Brunel是友好家庭。故选A。
22.细节理解题。根据Royal Academy of Arts, London中The RA reopens on 19 May for its 250th anniversary, following a £50m renovation (翻新) with a gallery and expanded exhibition programme.可知,RA重新开放的目的是纪念其成立250周年。故选C。
23.主旨大意题。通过本文我们知道,文章介绍一些著名的艺术博物馆的开幕。故选D。
B篇 24--27  DACD
 【解析】本文是一篇记叙文。作者与室友生活习惯迥异,冲突在所难免。在室友遭遇悲痛之时,作者以实际行动表达自己的同情,从而达成和好。作者从中懂得一个道理:让步、整理房间和坚持是处理室友关系的关键。
24.细节理解题。根据第二段I heard her screaming. “Take your shoes away! Why under my bed!” Deafened, I saw my shoes flying at me.可知,室友生气是因为作者乱丢乱放的鞋子,故选A。
25.推理判断题。根据第四段All of a sudden, a warm feeling of sympathy rose up in my heart.可知,作者整理房间是出于对室友悲伤的同情而表达自己的关切,故选C
26.推理判断题。根据第一段Each of her objects had its place, but mine always hid somewhere. She even labeled(贴标签)everything. I always looked for everything. Over time,Kate got neater and I got messier. She would push my dirty clothing over, and I would lay my books on her tidy desk. So we both got tired of each other.等内容可知,作者列举了与室友在日常习惯上的种种差异,故选C。
27.主旨大意题。文章最后一段we learned the key to living together: giving in, cleaning up and holding on.可知,作者表达了自己叙述这个故事的意图:就是懂得了与室友相处的关键,故选D。
C篇 28--31  CABB
【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了亚马逊热带雨林正面临消失的危险。
28.推理判断题。通读全文可知,第一段提到昆虫、植物和动物等物种的数量,是为了表明亚马逊热带雨林物种的多样性。故答案选C。
29.细节理解题。根据文章第三段第二句European explorers arrived in the 16th century, bringing diseases which traveled faster than the explorers themselves,killing perhaps as many as 90% of the indigenous inhabitants(土著居民).可知,欧洲探险家把疾病带到亚马逊地区,导致大多数土著居民死亡。故选A。
30.推理判断题。根据文章最后一段最后一句The addition of transport routes has led to increased settlement and deforestation,and at the present rate,scientists estimate that the Amazon rain forest will be reduced by 40% in two decades.可推知,亚马逊热带雨林正面临消失的危险。故选B
31.推理判断题。最后一段主要介绍了由于滥伐森林,亚马逊热带雨林覆盖率在下降,正面临消失的危险;由此可推知,文章接下来应是针对这种情况介绍如何保护亚马逊热带雨林。故选B。    
D篇 32--35  DBCD  
【解析】本文为说明文。榴莲可能是世界上最臭的水果,但没有人知道是什么让它有这么独特的气味。新加坡的研究者决定找出原因。他们绘制了水果基因图,从中找出导致难闻气味的原因就是水果中含有的挥发性硫化合物(South-Type)非常活跃,导致这种难闻的气味。这种气味对于野外生存榴莲来说有利于吸引动物来吃这种水果,并进而传播种子。
32.细节理解题。根据第二段“so researchers decided to map the genome of the fruit, and find the gene that controlled it. A group of genes, volatile sulfur compounds (含硫化合物), became very active in the fruit, and they were found responsible for resulting in the unpleasant smell.”可知,研究人员找到一组基因——挥发性硫化合物(South-Type),在水果中非常活跃,发现是它们导致了这种难闻的气味。故选D项。
33.猜测词义题。根据倒数第二段内容可知,研究者画出了榴莲的基因图。通过基因图,发现了这种水果的基因庞大,有46000条基因。在这些基因的帮助下,他们了解了榴莲的基因如何演变(evolved)的,并发现榴莲与可可树有关。分析选项(A. Escape逃脱;B. develop [生物学]使进化; C. Predict预言,预测;D. tolerated忍受,容忍。)可知,只有develop与划线词 evolved 是同义词。故选B。
34.推理判断题。根据最后一段第二句“not all durian species are edible, and some of them may even cause dam6.age to our health,可知,并不是所有的榴莲都是能吃的,有些榴莲是不可以吃的。由此可推断出C项是正确的。
35.主旨大意题。文章说榴莲可能是世界上最臭的水果,但没有人知道原因。新加坡的研究者决定来查明原因。最后通过绘制的榴莲基因图发现了它难闻气味的原因。由此可知,本文最好的题目应该是“榴莲难闻之谜”最为适合,故选D项。
七选五( 无解析)
完形填空
42--45 CBADA   46--50  BDCAA   51--55 BCADA   56--60 BACAB
【解析】本文为记叙文。南方下起了几十年不遇的大雪,很多人被困在了回家的路上。在抗灾的过程中,发生了很多感人的故事。然而人类在雪灾中自救的时候,忘记了他们的动物朋友。一对燕子夫妇在这场冰雪中演绎了动人的爱情故事。
41.考查动词辨析。protecting保护;maintaining维持;blocking堵塞;keeping保持。句意:雪持续下了半个月,堵塞了铁路、公路和飞机跑道。故选C。
42.考查动词辨析。restricted限制;stuck阻塞;surrounded环绕;persuaded劝说。句意:很多人被困在了火车站、汽车站和机场。故选B。
43.考查副词辨析。even甚至;still仍然(没有递进之意);yet仍然,还(用否定句、疑问句中);nevertheless然而,虽然如此,依然。根据语境,此处进一步讲述情况的严重性,“甚至困在了小汽车、客车和火车上”。故选A。
44.考查名词辨析。disturbance动乱;occurrence遭遇;incident事件;disaster灾难。根据语境可知,此处意指“这场雪灾”。故选D。
45.考查名词辨析。cold寒冷;disease疾病;poverty贫穷;thirsty饥渴。根据语境可知,此处指“没有人死于寒冷与饥饿”。故选A。
46.考查副词辨析。merrily快乐地;safely安全地;excitedly兴奋地;exhaustedly疲惫不堪地。句意:渐渐地,所有被困的人都安全地回到了家。故选B。
47.考查名词辨析。family家人;distant relatives远方亲戚;parents父母;animal friends动物朋友。根据下文的a moving story of a swallow couple可知,此处指“人类在雪灾中自救的时候,忘记了他们的动物朋友,直到一对燕子夫妇的感人故事在网上……”。故选D。
48.考查动词辨析。broadcast广播;written写;spread流传;identified认出。根据语境可知,此处指“在网络上流传开来”。故选C。
49.考查介词辨析。into进入;through穿过;beyond超越;across穿过。句意:因为饥饿和寒冷,这对燕子夫妻试图飞进人们的屋子里取暖。故选A。
50.考查副词辨析。tightly紧紧地;early早地;secretly秘密地;quickly快速地。句意:但是每个房子都是紧紧关着。故选A。
51.考查动词辨析。pay支付;attract吸引;resist抵抗;keep保持。句意:它们跳着,拍打着翅膀希望引起屋内人们的注意。故选B。
52.考查形容词辨析。injured受伤的;lifted被举起的;frozen冻僵的;broken坏掉的。句意:妻子的身体已经被冻僵了,她趴下不动了。故选C。
53.考查名词辨析。heat热量;strength力量;direction方向;eyesight视力。根据语境可知,此处指由于翅膀张开,丈夫身上的热量很快就散发完了。故选A。
54.考查名词辨析。water浇水;plant种植;dig挖;check检查。句意:第二天早上,由于担心,房子的主人去阳台那里查看他的花。故选D。
55.考查形容词辨析。dead死的;drunk喝醉的;lively活泼的;lovely可爱的。根据上文的The couple died in the end.可知,此处指“在窗玻璃外发现了一只死燕子”。故选A。
56.考查动词辨析。touching接触;embracing拥抱;living活着;lying躺着。根据语境可知,此处指“他发现这两只燕子拥抱在一起”。故选B。
57.考查名词辨析。warmth温暖;food食物;kindness善良;fruit水果。句意:感动的流泪,他把燕子拿到屋里,给他们一些温暖,但已经没用了。故选A。
58.考查动词辨析。left留下;sheltered保护;buried埋葬;threw扔掉。根据语境可知,此处应指房子主人用小盒子将这对燕子夫妇埋在了后花园。故选C。
59.考查名词辨析。roof屋顶;basement地下室;window窗户;wall墙。句意:在我家乡的乡下,燕子一家住在我的房子屋顶处。故选A。
60.考查连词辨析。when当……时;as像……一样;unless除非;if如果。句意:不知道今年他们一家还能不能像以前一样回来。故选B。
语法填空
61.that/ which      62.means      63.particular    64.and      65.are raised
66.situations       67.cleverest/most clever  68.to live  69.themselves   70.is
【解析】本文主要讲了人类是最聪明的动物,并且他们具有创造性。
61.考查定语从句。这里含有一个定语从句,关系词在从句中作主语,指物,所以填that/which。
62.考查主谓一致。在一般现在时中,主语Culture是第三人称单数,所以谓语动词也要用单数形式,填means。
63.考查形容词。修饰名词group,用形容词形式,所以填particular。
64.考查连词。连接两个并列的主语,用and.
65.考查时态。You与raise之间是被动关系,所以用被动语态,填are raised。
66.考查名词。句意:为了满足各种情况,他们能够决定改变他们的文化。前面有various,可知这里应该使用名词复数,所以填situations。
67.考查最高级。句意:人类是最聪明的。所以这里应该使用最高级形式,填cleverest/most clever。
68.考查固定句型。Choose to do是固定用法,意思是选择做某事,所以填to live。
69.考查代词。表示“帮助他们自己实现这些选择”,应该用反身代词,所以填themselves。
70.考查主谓一致。V+ing作主语,谓语动词用单数,所以填is。
短文改错
第一处:hopelessly→hopeless       第二处:去掉was         第三处:feed→fed
第四处:them→it         第五处:was→were          第六处:deciding→decided
第七处:whom—who      第八处:the→a             第九处:pets→pet   
第十处:caring前添加for
【解析】文章主要讲述了作者在路上捡到了一只丢失的小狗并细心照顾,最终被主人领回的故事。
词性用法错误。句中的looking为“看起来”之意,是系动词,后接形容词。句意:我看见一只小狗绝望的在人行道上。故将hopefully改为hopeful。
语态用法错误。句中主语I与动词hope为主谓关系,故用主动语态。句意:我紧紧地把它抱在怀里。故将was去掉。
时态用法错误。根据前面的动词held、took和连词and可知,这里是并列关系,故也用一般过去时。句意:把它带回家并给它喂了些牛奶。故将feed改为fed。
代词用法错误。这里指代上文中的a little dog,故用代词it。句意:可是,我妈妈不愿意养它。故将them改为it。
主谓一致用法错误。这里考查there be句型,谓语动词根据就近原则。这里名词enough pets为复数,故谓语动词用复数形式。句意:说我们已经有足够多的宠物了。故将was改为were。
语态用法错误。句中主语为it,与动词decide之间为被动关系,故用被动语态。句意:我们同意它将由我爸爸决定。故将deciding改为decided。
定语从句关系词用法错误。句中的先行词为my dad,在非限定性定语从句中作主语,故用关系词who。句意:他还没有下班回家。故将whom改为who。
冠词用法错误。句中的名词girl第一次出现,故用不定冠词a。句意:就在这时,一个女孩和她爸爸开车到附近。故将the改为a。
名词数用法错误。根据前文可知这里的pet指代的a little dog,故用单数形式。故将pets改为pet。
动词用法错误。这里考查短语thank sb. for doing sth.感谢某人做某事。句意:他们感谢我照顾小狗。故在caring前添加for

 

 

录音原文
Text 1
W: Do you like ice skating or skateboarding more?
M: I like both, but my favorite sport is skiing. I love the thrill when I’m going so fast!
Text 2 
M: I can’t believe there’s another biology test! There are so many unfamiliar terms!
W: At least you aren’t taking chemistry, like me. So many things to remember!
M: Well, I hear physics class is even harder.
Text 3
M: How many cups of coffee have you had today? I’ve counted four.
W: Actually, I had two right when I woke up. After I began to work, I had three.
M: But it’s not even noon!
Text 4
M: I should really start turning in my homework on time. I lose so many points by being late.
W: Is that why you never get the highest marks in class? I know you’re smarter than most of us.
Text 5
W: We have already decided for a trip. Are you announcing the news today or tomorrow?
M: I’ll do it at Monday’s meeting. I am sure students will be excited about it.
Text 6
W: Can we go shopping, Dad? I need to get some notebooks and pens.
M: No problem. Do you need to buy anything else for school?
W: I need a new brush for art class, too.
M: Let’s go to the art store, then. We can get all of those supplies there. You probably need a lot more than that, though. Did the teacher give you a list?
W: There’s one on the class website.
M: Print it out and bring it with you, honey. I’ll get ready and we can leave in about 20 minutes.
W: OK, Dad. Can I go to Sarah’s house afterwards? We’re in the same art class. I want to show her what I will get.
M: Yeah, I’ll drive you there. But you need to take the bus back home in time for dinner, OK?
W: Deal!
Text 7
M: French is so hard! Do you know what’s the most difficult part for me?
W: The grammar?
M: Yes, but only one particular area. I can’t remember if a word is male or female.
W: You have to just remember those.
M: But there are so many, and I can’t find a pattern! For instance, the moon is female and the sun is male. I know those are common in different languages. But a chair is female and hair is male. I think that hair would be considered female! I just don’t get it.
W: It can be very confusing. Don’t let it get you down, Andy. You’re doing well this term. One bad quiz score will hardly affect your grade. Your reading is excellent and so is your writing. You’ll get used to this part of the language soon enough.
Text 8
M: I was thinking about our travel plans. Why don’t we make our vacation longer and bike across Europe? We could still end our trip in Austria, or we could go all the way to Greece.
W: That sounds a lot harder than taking a train or a car.
M: It isn’t so bad, really. Lots of people do it. We’re both pretty strong physically and have good bikes. We could spend the whole summer on our trip, instead of visiting your parents for half of it. We could promise to visit them for New Year’s.
W: It would be a good way to see the countryside, and I love being in nature. Would there be enough places to spend the night along the way?
M: Some friends of mine went on a biking trip during university. They said there are many little roadside inns. Sometimes, they even stayed with farmers or camped in fields.
W: I’m all for it! Will we still start out in France, like we had planned at first?
M: I think if we bike, we should begin our trip in Spain. I want to see some of the beautiful architecture there.
Text 9
W: What’s all that screaming about?
M: I just poured some ice water on Emi while she was in the hot shower. You should’ve seen her face!
W: You shouldn’t tease your sister so much.
M: Aw, it was just a joke, Mom!
W: You take it too far sometimes, Matt. If my brother had been like you when I was growing up, I would’ve gone crazy! Remember the time you replaced her toothpaste with hot pepper? And when you put salt in her cake? That was just before her 10th birthday. 
M: Sorry about that, Mom. That was a little too much. But… Emi likes my jokes! She always laughs about it afterwards.
W: She does have a good sense of humor. You’re lucky she loves you so much. My brother and I weren’t as close — he was five years older, and if he teased me, I always felt hurt. It’s good that you and Emi are only one year apart in age.
M: She’s my best friend. I like making her scared, but I’ll never hurt her!
Text 10
W: This weekend, there will be a special 3-hour presentation called “The Perfect Cup of Tea.” Ms. Wei, an international tea expert, will teach you the proper way to prepare four different kinds of tea. In her lecture, she will talk about Indian black tea, North African mint tea, Chinese jasmine tea, and English milk tea. During the first part of the presentation, Ms. Wei will describe the history of tea and how it spread to the different areas. In the second part, the members of the audience will have a chance to make the four different teas. You will discover the perfect water temperature and cooking time for each one. You will learn how to recognize good tea leaves by how they look and smell. The last half hour of the presentation will be reserved for questions. This is the first lecture in a series. Next month, the head of a 2-star restaurant in New York City will talk about his amazing journey from dish washer to famous chef. The following month, in June, you will learn in 4 hours how to make one of the hardest dishes: Shanghai dumplings.

 

 

版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来源于网络以及用户投稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:[email protected],我们立即下架或删除。
相关内容
热门内容