河北武邑中学2019届高三英语上学期第二次调研试卷(带答案)

时间:2018-10-10 作者:佚名 试题来源:网络

河北武邑中学2019届高三英语上学期第二次调研试卷(带答案)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文章来
源 莲山 课件 w w
w.5Y k J.cOM

河北武邑中学2018-2019学年上学期高三二次调研
英语试题
第一部分 听力(共两节,满分30分):学
第一节
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1. What is the woman probably trying to do?
A. Give her daughter a bath.
B. Sell something to the man.
C. Give her dad a gift suggestion.
2. How many people will be sitting down to eat?
A. Two. B. Three.  C. Four.
3. What’s the time now according to the woman?
A. 7:45. B. 7:50. C. 8:10.
4. How did the man feel about the movie?
A. It was not worth seeing.   B. It was inexpensive.   C. It was fantastic.
5. What will the woman do next?
A. Play tennis with the man. B. Study for an exam.  C. Go to Hawaii.
第二节
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6. What are the speakers talking about?
A. An accident. B. A car. C. A truck.
7. Who is to blame according to the woman?
A. The man. B. The car driver. C. The truck driver.
听第7段材料,回答第8、9题。
8. When will the students read Lord of the Flies?
A. Next year. B. In a few months. C. Right away.
9. What will the students do this year?
A. Record a radio show. B. Write about a film.  C. Act in a film.
听第8段材料,回答第10至12题。
10. How many words can the elephant speak?
A. Three. B. Four. C. Five.
11. How old is the elephant?
A. 5 years old. B. 21 years old. C. 26 years old.
12. When did the elephant begin to talk?
A. When he was born.  B. When he was five years old. C. After he made friends with a parrot.
听第9段材料,回答第13至16题。
13. How long has the woman lived in her building?
A. For a few years. B. For a few months. C. For a few weeks.
14. Why is the man leaving?
A. He got a job offer.
B. His landlord asked him to leave.
C. He is going to study in New Zealand.
15. When will the woman likely move into the man’s apartment?
A. In November. B. In April. C. In January.
16. What does the man imply about his landlord?
A. He’s unfair. B. He’s mean. C. He’s easygoing.
听第10段材料,回答第17至20题。
17. What happened to the men who robbed the bank?
A. They went to prison.
B. They were interviewed.
C. They got into a car accident.
18. What is the speaker’s favorite Girl Scout cookie flavor?
A. Toffee-tastic. B. Thin Mints. C. Trios.
19. What will the viewers see next after an introduction to food?
A. An interview. B. An advertisement. C. The weather report.
20. What will the Richards family talk about?
A. Funny videos of their dog Bodi.
B. The danger of texting and driving.
C. The rescue of their child.
第二部分:阅读理解(共两节,60分)
第一节 (共15小题;每小题3分,共45分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A
Exhibitions in the British Museum
Hokusai: beyond the Great Wave
Katsushika Hokusai (1760-1849) is widely regarded as one of Japan's most famous and influential artists. He produced works of astonishing quality right up until his death at the age of 90.This new exhibition will lead you on an artistic journey through the last 30 years of Hokusai's life—a time when he produced some of his most memorable masterpieces.
25 May—13August 2017
Room 35
Adults£12,Members/under 16s free
Places of the mind: British watercolour landscapes 1850-1950
Drawn from the British Museum's rich collection, this is the first exhibition devoted to landscape drawings and watercolours by British artists in the Victorian and modern eras—two halves of very different centuries.
23 February—27August 2017
Room 90
Free, just drop in
Scythians: warriors of ancient Siberia
This major exhibition explores the story of the Scythians—nomadic tribes and masters of mounted warfare, who flourished between 900 and 200 BC. Their encounters with the Greeks, Assyrians and Persians were written into history but for centuries all trace of their culture was lost—buried beneath the ice.
14 September 2017—14 January 2018
Room 30
Adults£16.50,Members/under 16s free
Politics and paradise: Indian popular prints from the Moscatelli Gift
This display is part of the Museum's contribution to the India-UK Year of Culture 2017.It looks at the popular print culture of India from the 1880s until the 1950s.
19 July—3 September 2017
Room 90a
Free, just drop in
21. If you are interested in drawings of natural scenery, where will you probably go?
A. Room 35      B. Room 90a      C. Room 30         D. Room 90
22. Which exhibition can you attend in October 2017?
A. Hokusai: beyond the Great Wave.
B. Politics and paradise: Indian popular prints from the Moscatelli Gift.
C. Places of the mind: British watercolour landscapes 1850-1950.
D. Scythians: warriors of ancient Siberia.
23. Where does the passage most probably come from?
A. A tour guide.      B. A story book.    C. A parenting magazine.   D. A health report.
B
 Years ago, I volunteered at a homeless shelter in Los Angeles, handing out food. Once I got talking with Albert., a tall and skinny young guy in line. He said he liked my socks. “Want to see mine?” he joked, lifting his leg. He was barefoot. I felt a sinking feeling in my stomach. 
The next day, after work, I stopped at Ross and filled up my truck with socks. The following early morning, I drove over to Santa Monica's Palisades Park, which is a common destination for homeless people. 
I took one of the bags from my trunk. It was still dark out. I headed for a group of three men, standing around a tree, probably using it as a windbreaker. Two were asleep under heavy blankets, and the third was digging through his collection. As I walked toward him, he watched me, perhaps questioning my motives. “I thought you guys might need some fresh new socks,” I said, handing him a pair. He looked confused at first but took them and said, “Thank you.” I gave him two more pairs for his friends.  
I moved on. An hour later, I had given out all the socks. Most people were sleeping, and I felt like Santa. I knew that when they wake up they would find a very meaningful present. 
That was nine years ago. Every week I’ll hand out as many socks as I can. If I’m on vacation or on a business trip for more than a week, I bring a bag of socks with me and hand them out to the homeless on the streets in other states and countries. 
It’s extremely satisfying to operate “under the radar(雷达)” to help make some people’s lives a little bit easier. Part of me hopes to see Albert out there one of these days, but even if I don’t, I like to think one of the pairs will find him.
24. What does the underlined part in Paragraph I most probably mean?
A. Sorry.   B. Homesick.   C. Regretful.   D. Embarrassed.
25. What is Ross most probably?
A. A garage.  B. A store.  C. A public park.  D. A homeless shelter.
26. What made the author feel especially satisfied with giving out socks?
A. Playing Santa in public.             B. Helping others silently.
C. Spending early morning at a park.     D. Making weekends as holidays.
27. Which of the following could be the host title?
A. Satisfactory Return from Kindness.
B. The Easy Way Out of Helping the Poor.
C. A Unique Experience at a Homeless Shelter.
D. Helping the Homeless in an Unexpected Way.
C
 British children’s writer Roald Dahl ate chocolates and sweets “pretty much every mealtime”, remembers daughter Ophelia Dahl.
After dinner, whether dining alone or entertaining guests, Dahl would pass around a little red plastic box full of Mars Bars, Milky Ways, Maltesers, Kit Kats and much more.
 He knew the history of all the sweets and could tell you exactly when they were invented. 1937 was a big year when Kit Kats (his favorite), Rolos, and Smarties (his dog, chopper’s favorite) were invented. He wrote a history of chocolate, lecturing schoolchildren to commit such dates to memory, such as 1928 when “Cadbury’s Fruit and Nut Bar popped up on the scene”, saying. “Don’t bother with the Kings and Queens of England. All of you should learn these dates instead. Perhaps the Headmistress will see from now on that it becomes part of the major teaching in this school.”
According to Dahl, the Golden Years of Chocolate were 1930-1937. In 1930, Roald Dahl was 14 years old. He was a student at Repton, a famous boys’ boarding school in England. It was a tough environment: Those in authority were more interested in controlling than educating the students.
Ironically, it was at this difficult period that chocolate became Dahl’s passion. Near Repton was a Cadbury chocolate factory. Every so often, Cadbury would send each schoolboy a sampler box of new chocolates to taste and grade. They were using the students—“the greatest chocolate bar experts in the world” to test out their new inventions.
This was when Dahl’s imagination took flight. He pictured factories with inventing rooms with pots of chocolate and fudge(软糖) and “all sorts of other delicious fillings bubbling away on the stoves”.
“It was lovely dreaming those dreams… when I was looking for a plot for my second book for children, I remembered those little cardboard boxes and the newly-invented chocolates inside them, and I began to write a book called Charlie and the Chocolate Factory.”
For the record, Roald Dahl did not like chocolate cake or chocolate ice cream. He said, “I prefer my chocolate straight.”
28. What is the purpose of the first paragraph?
A. To introduce the main topic—Roald Dahl. B. To introduce Dahl’s love for chocolates.
C. To introduce main character’s daily life. D. To introduce some important characters.
29. What can we infer from the passage about Roald Dahl?
   A. He treated himself with various chocolates after dinner secretly.
   B. He has a good knowledge of chocolate, especially its history.
   C. He used to lecture schoolchildren of a boys’ boarding school.
   D. He only wrote some books related to the history of chocolate.
30. What happened during the Golden Years of Chocolate?
   A. It was a great time for children to get educated.
   B. Those years stopped Dahl’s interest in chocolate.
   C. Students could become chocolate experts then.
   D. Roald Dahl’s passion for chocolate was lit up then.
31. __________ gave Roald Dahl inspiration to write Charlie and the Chocolate Factory.
   A. The dreams about chocolates             B. Factories with chocolate and fudge
   C. Those boxes with chocolates              D. Chocolate cakes and ice cream
D
According to a study published recently in the Journal Science, scientists have found a way to hack the plant's genes to help make it use sunlight more quickly, which could increase the amount of food produced around the world one day.
Plants use sunlight, water and carbon dioxide lo make their own food. Scientists find plants use less than 1% of the energy available to them. But by hacking a plant’s genes, scientists are able to increase the amount of leaf growth on plants between 14% and 20%.
Specifically, scientists hacked the plant's protective system. Normally, this system is activated (激活) when a plant gets too much sunlight, said scientist Krishna Niyogi. When the plant senses the light, it gets rid of extra energy and creates more leaves. When the plant is in shade, the protective system is turned off.
Stephen Long is the lead author of the study. He compared a plants protective system to light-adjusting glasses. When we wear the glasses outside during the day, lenses(镜头)darken or lighten depending on how sunny it is. Plants do the same thing. But in plans the adjustment can take anywhere from 10 minutes lo an hour. This makes it hard for plants to get the right amount of sunlight needed to create food.
The new study speeds up the process. By changing the plant's genes, the protective system turned on and off more quickly than normal. As a result, leaf growth in reo plants increased by 20%, while leaf growth on a third plant increased by 14%.
"Now that we know it works, it won't be too difficult to do it with other crops," said Tang. "If you look at crops around the world," he said, "it would increase yield many million tons of food." It will be at least 15 years before scientists can adjust crops on a large scale, Long says. But he believes the study is a breakthrough.
32. The closest meaning of the underlined word in Paragraph 2 is______.
A. designing  B. changing   C. covering   D. feeding
33. What will happen to a plant when exposed to too much sunlight?
A. Slowing down its leaves growth.            B. Folding up its leaves.
C. Turning on its protective system.            D. Stopping taking in energy.
34. How does plant's protective system work according to Long?
A. By timing the exposure to daylight.   B. By adjusting sunlight plants receive.
C. By being positioned under proper shades.  D. By switching between strong and weak lights.
35. What seems to be Stephen Long's attitude towards the study
A. Cautious.    B. Negative.    C. Uncertain.    D. Optimistic.
第二节(共5小题:每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,井在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。
With the development of technology and economy, social media is becoming one of the fastest-growing industries in today’s world. A study conducted by the US Pew Research Center showed that 92 percent of teenagers go online daily.   36  
Changing relationships
High school student Elly Cooper from Illinois said social media often reduces face-to-face communication. “It makes face-to-face relationships harder because of people s attention given to their phones instead of their friends,” Cooper said.
  37   Beth Kaplan from Illinois met her long-distance friend through social media. He currently lives in Scotland, but they’re still able to frequently communicate with each other. “I can feel close to someone that I’m talking to via FaceTime,’’ Kaplan said.
Wanting to be “liked”
  38   The 19-year-old Essena O’Neill announced on the social networking service Instagram that she was emitting social media because it made her unable to stop thinking about appearing perfect online.  39   Teenagers who get negative comments can’t help but feel hurt.
  40 
However, Armin Korsos, a student from Illinois, takes advantage of the comments he receives over social media to improve his videos on the social networking site YouTube. “Social media can help people show themselves and their talents to the world in a way that has never been possible before,” Korsos said.
A. Opening new doors.
B. Teenagers’ attitude toward social media
C. Negative comments can also do great damage to a teenager’s self-respect.
D. The wide spread of social media has changed nearly all parts of teenagers’ lives.
E. However, the social media is beneficial to long-distance friends.
F. The rise of social media has changed the way teenagers see themselves.
G. Yet, some think with social media, it’s easier to start relationships with anyone from anywhere.
第三部分 语言知识运用(共两节,满分55分)
第一节 完形填空(共20小题;每题1.5分,满分30分)
 阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选取可以填入空白处的最佳选项。答案写在答题卡上。
 I realize that we all live in a world where trust is in short supply. It seems that everywhere I go, I have to  41  my identity and trustworthiness-whether it's a bank, shop or any office. I have been accustomed to living by the  42  that no one is trustworthy  43  proved otherwise. Yesterday l saw a young man who lived by a totally  44  rule.
    I was waking along a busy intersection when I  45  a young man standing near the pedestrian crossing setting up a stall(货摊).  46  I would ignore and hurry past such sellers. But I noticed this young man was  47 , so I stood for some time without crossing the street to see how he sold his  48  .
    Soon , a young mother with a little boy came by and the child set his  49  on one of teddy bears .The mother asked the  50  and it was only one dollar. She pulled out a 10 dollar note and told the young man that she was giving him 10 dollars and wanted the 51  back . I was  52  to know how he was going to do it. He told the mom to put the 53  in the pouch(袋子) hanging around his neck and take out whatever change he  54  her .
    I realized that this young man's whole mode of earning  55  on trusting people not to cheat him .There was no  56  for him to know if someone took out more out of his pouch of earning. I was so  57  by how this young man trusted people that I bought a car model from him. I did not need it,  58 . I just hoped to help a little.
    Now I  59  believe that the world would be a better place if we could all learn to 60  others more, like the young blind street seller of toys .
41. A. introduce     B. present      C prove         D. request
42. A. rule         B. habit        C practice       D. law
43. A. if           B. since        C although      D. unless
44. A. similar       B. different     C. special        D. common
45. A. approached    B. noticed      C. watched       D. looked
46. A. Actually      B. Normally      C. Informally      D. Casually
47. A. blind        B handsome       C. disabled       D. strange
48. A. clothes       B bears          C toys          D. pouches
49. A. mind        B interest          C heart         D. attraction
50. A. price         B stall           C toy          D. help
51. A. money       B charge         C change        D. note
52. A. anxious        B. surprised      C. pleased      D. curious
53. A. hand          B money       C teddy bear       D, necklace
54. A. gave          B owed        C owned         D. showed
55. A. depend       B. settled       C. decided       D. focused
56. A. problem       B point         C way           D. doubt
57. A. attracted       B shocked       C excited       D. touched
58. A. either          B. instead       C. moreover       D. though
59: A. firmly         B. tightly        C unwillingly      D. negatively
60. A. take in       B. turn to        C help out          D. believe in
第三部分 语言知识运用(共两节,满分50分)
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
 阅读下面材料,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。答案写在答题卡上。
 I’m an Indian,speak,read and write Chinese,and have lived in Singapore for 8 years.Mainland China for 7,Hong Kong for 3 and Taiwan for 2 years.I  61  (marry)to a lady in Taiwan and I am back in Shanghai for my 4th period of living on the mainland.
Mainland China provides lots of  62  (opportunity).Things can be as expensive or cheap as you want.Big cities are clean and efficient.People are very friendly if you speak even  63  little Chinese.Also,contrary to the popular  64  (believe),there is a great degree of personal freedom in this country,65  it’s relatively easy to set up a business and it’s 66  (extreme)safe.I wouldn’t retire here,but in my active working years,I keep  67  (come)back to Mainland China because it’s just amazing.Shanghai,in particular,is very international.While it’s more expensive  68  most other cities in Mainland China,you can still live here cheaply if you need to.I had to do that for about 2 years when 1 was in a startup and managed  69  (1ive) quite well on very little money,which might not have worked in Singapore or HK.
So personally,it would be  70  (good)to live in Mainland China than in any other place in the world.
第四部分 写作(共两节,满分35分)
第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文,文中共有10处错误,每句中最多有两处。每处错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
 删除:把多余的词用斜线()划掉。
 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
    2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
 Sometimes, when listening to the teacher, I cannot help think that if I were a teacher, what I would do. If i am i teacher, I would walk into the classroom with the warm smile every day. I know a teacher mood may influence his students, especially our altitudes towards study. And I would not give students too much homework, it may have a negative effect on students, even resisting going to school. Besides, I want them to have some spare time to do that all they want. If T were a teacher, I would have a preference for the high score students. On the contrary, I would pay more attention to the relative poor students. I think they need more help of the teacher like a friend.
第二节 书面表达(25分)
 假如你是红星中学高三学生李华。以下四幅图片反映了你所在的城市开展“文明交通月”(Road Civility Month)活动的前后变化。请根据图片的提示,以“Great Changes”为题, 给校报英语专栏写一篇英文稿件。内容要点如下:
1. 开展“文明交通月”活动的前后变化;
2. 你的感想。
注意:1. 短文标题和开头已经给出,不计入总词数;
2. 词数:100词左右。
参考词汇:行人pedestrian;人行横道pedestrian crossing
 
Great Changes
I am deeply impressed by the great changes that have been taken place in our city since the campaign Road Civility Month was lauched.
________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 
参考答案
1—5 BBCAB 6—10 ACABC 11—15 CBAAC 16—20 CABBC
21-25 DDAAB    26-30 BDBBD     31-35 CBCBD    36-40 DGFCA
41C  42A  43D  44B  45B  46B  47A  48C  49C  50A
51C  52D  53B  54B  55A  56C  57D  58D  59A  60D
61 .am married      62. opportunities      63. a        64. belief      65. where
66. extremely       67. coming          68. than      69. to live     70. Better

 
第二节 书面表达(满分25分)
One possible version:
Great Changes
I am deeply impressed by the great changes that have taken place in our city since the campaign Road Civility Month was launched.
In the past, there existed lots of improper behavior in our city. As was often the case, people crossed the road whenever they like, totally ignoring the traffic lights. Besides, some drivers even didn’t slow down when approaching the pedestrian crossing. But now, our city has taken on a new look. Citizens, especially we students, follow the policeman’s direction and well observe the traffic rules while crossing the road. Meanwhile, we often find drivers stop willingly near the pedestrian crossing and let passers-by go first.
I feel proud of these changes, which make our life more harmonious. If all the pedestrians and drivers obey the traffic rules, road safety won’t be a bother to us any more.


 

文章来
源 莲山 课件 w w
w.5Y k J.cOM
点击排行

最新试题

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |