2018届高三英语上学期期末考试试卷(定州中学附答案)

时间:2018-02-03 作者:佚名 试题来源:网络

2018届高三英语上学期期末考试试卷(定州中学附答案)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文章来源
莲山 课件 w ww.5 Y
K J.CO
M

定州中学2018届高三上学期期末考试
英 语 试 题

第一部分 听力(共两节,满分30分)
做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一部分:听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1. What does the man imply?
A. He doesn’t care. 
B. He is very satisfied.
C. He is a little disappointed.
2. How did the woman feel just now?
A. Excited. B. Bored.  C. Scared.
3. Where does the woman want to go tonight?
A. To the supermarket.  B. To the theater.  C. To a restaurant.
4. What is the woman worried about?
A. Missing her flight.
B. Having a traffic accident.
C. Being late for the football game.
5. Why does the man want another credit card?
A. To pay for a car.
B. To buy more things he needs.
C. To get a higher credit score.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
 听下面5段对话或对白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题。每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6至7题。
6. What are the speakers probably?
A. Journalists.  B. Doctors.  C. Teachers.
7. What are the speakers probably going to do there?
A. Have a news making event.
B. Buy some equipment.
C. Go sightseeing.
听第7段材料,回答第8至9题。
8. When is the man’s flight leaving?
A. Next Friday. B. Next Saturday.  C. Next Sunday.
9. How much will the man have to pay for all tickets?
A. $580.  B. $1,160. C. $1,740.
听第8段材料,回答第10至12题。
10. When should students meet for the field trip?
A. At 7:00 am.  B. At 7:15 am.  C. At 8:00 am.
11. How will the boy probably get to school today?
A. Take the bus. B. Take his mom's car.  C. Take Mrs. Anderson's car.
12. What is the relationship between the woman and Mrs. Anderson?
A. Colleagues.  B. Neighbors.  C. Best friends.
听第9段材料,回答第13至16题。
13. How does the woman usually go to work?
A. By bike. B. By subway.  C. By car.
14. What will happen if the man is late for work?
A. His boss will yell at him.
B. He will work overtime.
C. He will be fined.
15. Why does the woman like living in the city?
A. It makes it easier to work from home
B. There are many interesting things to do.
C. Her kids will get into good schools.
16. What do the speakers have in common?
A. They both have children.
B. They both like driving.
C. They are both married.
听第10段材料,回答第17至20题。
17. Where does the talk take place?
A. In England.  B. In Australia. C. In the United States.
18. When was The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry published?
A. In 2014. B. In 2012. C. In 2007.
19. What award has Rachel Joyce won?
A. The Commonwealth Book Prize.
B. The Man Booker Prize.
C. The Tinniswood Award.
20. What did Rachel Joyce use to work as?
A. An actress.  B. A TV host.  C. A writer.
二、阅读理解
Watching the Northern Lights(北极光)shining on the sky’s natural canvas may be on your list already, but be prepared to up the money.
A developer is creating a floating, snowflaked - shaped(雪花形状的)glass hotel from which guests can stare in fear at the Northern Lights from their beds. The project is called Krystall. Eighty –six luxury rooms will be covered within a glass structure alongside conference rooms and a spa, all of which is only accessible by boat.
The stationery hotel will be built near in northern Norway reportedly between bays. It will be constructed, in pieces, in dry docks(码头), before being fit together on location.
Explaining the physics and design of the hotel, Koen Olthuis, Dutch architect and founder of Waterstudio, a specialist in floating structures, said: “The floating base is very big and because of that also very stable. You will not notice any movement. Different to any vessel this hotel is a floating building and will not move. The shape provides most of the stability but cables(缆绳)are used to take away any speed.”
“Same look and feel as a land based hotel but then on the most beautiful spot on the water. The hotel is not connected to land so all the things will be provided by boats.”
According to Mr Olthuis, who wouldn’t tell the actual cost of the project, the budget is 15 percent more than it would have been if it were built on land. He said that an important ting to the hotel’s construction was for its creation to be “scarless” on the perfect environment surrounding it.
“We call it a scarless development. If you take it away after a hundred years or so it will not leave any physical footprint. That is the only way to bring developments to such a valuable and beautiful marine environment in Norway.”
It is hoped that the hotel will be “self-supporting and sustainable” using top of the range technology, hekping to support the “growing eco-tourism market.”
“Dutch Docklands has learned to live with the water instead of fighting it,” the firm states. “Floating houses are common in the Netherlands but we took that technology abroad and scale it up in size.”
21.According to the text, Krystall is stable because ________.
A. it is linked to the land with cables.    B. it is fixed together on location.
C. it is built in the form of snow flakes.    D. it has the same look as any vessel.
22.While building Krystall, waterstudio concerns most about ________.
A. how to keep it existing for a hundred years.
B. how to cause no damage to each piece.
C. how to build it with a lot less money.
D. how to make it environmentally friendly.
23.What Mr Olthuis said in the last paragraph implies that ________.
A. The Dutch developed a sense of adapting to nature.
B. eco-tourism is a growing market in the Netherlands.
C. it needs technology to build floating houses.
D. it is common to see house floating on water.
24.What is the main idea of the passage?
A. Build a floating house to live in.
B. View the Northern Lights in a floating hotel.
C. Live with water in a glass hotel in Norway.
D. Use the Northern Lights in a glass hotel.

Are some people born clever, and others born stupid? Or is intelligence developed by our environment and our experience? Strangely enough, the answer to these questions is yes. To some degree our intelligence is given to us at birth, and no amount of education can make a genius out of a child born with low intelligence. On the other hand, a child who lives in a boring environment will develop his intelligence less than one who lives in rich and varied surroundings. Thus the limits of person’s intelligence are fixed at birth, whether or not he reaches those limits will depend on his environment. This vies, now held by most experts, can be supported in a number of ways.
It is easy to show that intelligence is to some degree something we are born with. The closer the blood relationship between two people, the closer they are likely to be intelligent. Thus if we take two unrelated people at random from population, it is likely that their degree of intelligence will be completely different. If, on the other hand, we take two identical twins, they will very likely be as intelligent as each other. Relations like brothers and sisters, parents and children, usually have similar intelligence, and this clearly suggests that intelligence depends on birth. Imagine now that we take two identical twins and put them in different environments. We might send one, for example, to a university and the other to a factory where the work is boring. We would soon find differences in intelligence developing, and this indicates that environment as well as birth plays a part. This conclusion is also suggested by the fact that people who live in close contact with each other, but who are not related at all are likely to have similar degree of intelligence.
25.The writer is in favor of the view that man’s intelligence is given to him         .
A. at birth    B. through education
C. both at birth and through education    D. through environment of one’s family
26.If a child is born with high intelligence, he can         .
A. surely become a genius
B. still become a fool if he isn’t given good education
C. reach his intelligence limits through his own efforts
D. probably reach his intelligence limits in rich surroundings
27.The example of the twins going to a university and to a factory separately shows         .
A. the importance of their intelligence    B. the role of environment on intelligence
C. the importance of their positions    D. the part that birth plays
28.The best title of the passage can be         .
A. On Intelligence    B. On Genius
C. Dependence on Environment    D. Effect of Education on Intelligence

We all know what a brain is. A doctor will tell you that the brain is the organ of the body in the head. It controls our body’s functions, movements, emotions and thoughts. But a brain can mean so much more.
A brain can also simply be a smart person. If a person is called brainy, he is smart and intelligent. If a family has many children but one of them is super smart, you could say, “He’s the brains in the family.” And if you are the brains behind something, you are responsible for developing or organizing something. For example, Bill Gates is the brains behind Microsoft.
Brain trust is a group of experts who give advice. Word experts say the phrase “brain trust” became popular when Franklin D. Roosevelt first ran for president in 1932. Several professors gave him advice on social and political issues(问题)facing the U.S. These professors were called his “brain trust”.
These ways we use the word “brain” all make sense. But other ways we use the word are not so easy to understand. For example, to understand the next brain expression, you first need to know the word “drain”. As a verb, to drain means to remove something by letting it flew away. So a brain drain may sound like a disease where the brain flows out the ears. But, brain drain is when a country’s most educated people leave their countries to live in another. The brains are, sort of, draining out of the country.
However, if people are responsible for a great idea, you could say they brainstormed it. Here, brainstorm is not an act of weather. It is a process of thinking creatively about a complex topic. For example, business leaders may use brainstorming to create new products, and government leaders may brainstorm to solve problems.
If people are brainwashed, it does not mean their brains are nice and clean. To brainwash means to make some accept new beliefs by using repeated pressure in a forceful or tricky way. Keep in mind that brainwash is never used in a positive way.
29.According to the text, if you’re the CEO of Bai Du you can be called         .
A. the organ of Bai Du    B. the brain drain of Bai Du
C. the brains behind Bai Du    D. Bai Du’s brain trust
30.Roosevelt successfully won the election probably because         .
A. he got his brain trust    B. he got the help of word experts
C. he was smart at giving advice    D. he was the brains behind America
31.From the passage, we can infer that         .
A. to drain a lake means to fill it with a lot of water
B. brainy and brainwash are never used in a negative way
C. brainstorming is not a good choice for a political leader for lack of creativity
D. a country suffers a “brain drain” when educated people move to other countries
32.The author explains the “brain” expressions by         .
A. making comments    B. making comparisons
C. using examples    D. analyzing origins

Two-thirds of the world’s major rivers have now been disrupted(中断) with more than 50,000 dams in an attempt to store water and provide power. In the US, there are more than 85,000 dams, disrupting large and small rivers and in most cases transforming natural flow. The most famous of these, the Hoover Dam constructed in the 1930’s, is mainly responsible for the fact that the Colorado River no longer reaches the ocean.
Dams, besides all their attractive benefits, also have negative impacts. Creating a reservoir(水库) means a large area must be flooded. Communities may lose their land houses and cultural relies(遗址). Down stream of a dam, the flow may be reduced so that farmers cannot irrigate their fields.
Environmentally, the new reservoir can be a paradise for wildlife especially birds. However, it can cause greenhouse gas emissions(排放) and poison the water for fish. Also, the dramatic rise and fall of water levels during dam releases is too extreme for plants and animals to cope with, resulting in dead zones around the shores of reservoirs. Fish that lay their eggs in the shallows, for example, may find a few hours later that those sites are high and dry.
Dams don't just block water flow. The flow may be reduced so that farmers will have great trouble getting water for their fields. They also prevent fish migrations and are a barrier to sediment(沉淀物) flows. Instead of rushing downriver, sediments get backed up against the dam wall, which causes the reservoir level to increase over time. However, sediments which are rich in nutrients have become a problem. The fertility of the entire system can be influenced be influenced by soils lost during seasonal rains, not being replaced.
Perhaps the biggest problem can be seen in deltas(三角洲), often host to large cities, which are sinking into the oceans. Groundwater is being extracted to feed the city, causing the urban weight to sink and sediments washed away by the ocean are no longer being replaced. The result is that sea level rises in cities from Shanghai to Alexandria.
33.What effects does creating a reservoir have on people's life?
a. People will see fewer birds near the rivers.
b. Farmers below the dam may have less water to irrigate their fields.
c. Visitors can't see some cultural relics anymore.
d. More conflicts and wars over water will break out.
e. All kinds of fish will become extinct in the future.
A. b c    B. c e
C. b e    D. a d
34.With many dams built across rivers, fish will     .
A. find more places to lay their eggs
B. face a more dangerous living habitat
C. feed on more sediments rich in nutrients
D. find it easier to deal with the rise of water
35.How can dams influence the cities like Shanghai?
A. The rainy season will last longer
B. Rich soils will be washed away
C. Their entire system will be influenced
D. They will lie below sea level in the future
36.What does the text mainly talk about?
A. Economic gain of dams    B. Cultural loss of dams
C. Environmental benefits of dams    D. Environmental loss of dams


三、完形填空
I sat nervously and waited for Kathleen to speak. Being called to the human resources department is a little like being called to the principal’s office. “Annie,” she said, “A food bank in our town that serves the elderly is asking for______. I’d like you to organize the event and see it through.” “Well, um, errr…sure. I guess so.” As I stuttered(结结巴巴地说) through my______, all I could think was, “What? Why me?” I walked back to my office without any idea as to where to______. This was a time when the economy was______. The rise in unemployment forced the families of many my coworkers to______to survive. How could I ask my coworkers for more?
That evening, I drove home______. Then I remembered a time long ago when my father was out of work. Mom wrote a note to Jim, the milkman, asking him not to______any more milk. Two days later, Jim picked up the______and left four liters of milk. He wrote his own message on the back side of Mom’s. It read, “Kids need milk.” The milk delivery continued as usual and Jim left four liters of milk every other day, never collected a cent______us.
The memory of Jim’s kindness______my enthusiasm. Perhaps I’d be in for a pleasant surprise.
The next morning I______signs about our food drive all over the cafeteria and on every notice board I could find. Each sign said, “Food drive to______the elderly poor of our town! Donations of non-perishable(不易腐的) foods are______needed.”
Within a few days, I had to locate empty office space to______the massive number of contributions we had collected. One of my coworkers, Maggie, made the rounds with me every day from one department to another to pick up the canned goods and other______. Maggie was over sixty but pushed our food trolley around with the______of a woman half her age.
As we were______one day, I asked her where she got all the energy and enthusiasm. “Annie,” she said, “with the unemployment rate touching 10 percent, I can’t think of a better way to be______for keeping our jobs when so many have lost theirs. Sure money is______. But when isn’t it? People need food.”
As I listened to Maggie, the milkman’s words______in my ears, “Kids need milk.”
37.A. pity    B. advice    C. help    D. medicine
38.A. response    B. comment    C. explanation    D. complaint
39.A. stay    B. begin    C. sit    D. work
40.A. fading    B. growing    C. recovering    D. booming
41.A. drive    B. attempt    C. refuse    D. struggle
42.A. angrily    B. negatively    C. excitedly    D. happily
43.A. spare    B. drink    C. deliver    D. sell
44.A. keys    B. kids    C. cents    D. empties
45.A. from    B. for    C. with    D. to
46.A. started    B. fired    C. encouraged    D. caught
47.A. designed    B. noticed    C. marked    D. posted
48.A. respect    B. comfort    C. support    D. admire
49.A. seldom    B. greatly    C. never    D. lately
50.A. check    B. clear    C. separate    D. store
51.A. clothes    B. books    C. foods    D. gifts
52.A. satisfaction    B. quality    C. energy    D. motivation
53.A. making our rounds    B. making sense    C. making friends    D. making a difference
54.A. lucky    B. proud    C. delighted    D. grateful
55.A. tight    B. available    C. enough    D. powerful
56.A. disappeared    B. rang    C. hid    D. fell


四、七选五
Asking for a raise can be a discouraging prospect for any employee. 57. If you’re a female employee seeking a raise, it matters to approach that conversation strategically. Here are a few tips for pulling it off successfully.
Do your research.
58. So if you’re making a case for a pay increase, you’ll need to gather some data on what others in similar positions are earning. To that end, do some research on sites like Salary. com. 59. Remember to collect the average earnings for all workers in your position and make your case for why you deserve to be paid similarly.
Don’t get emotional.
Women are often accused of getting emotional on the job. In fact, it’s that so-called sensitive nature that causes some people to claim they’re uncomfortable working with and promoting female employees. That’s why it’s extremely important to keep you cool during a salary negotiation. Be specific and present hard evidence of your value to the company. Try to focus on your positive contributions, rather than the negative feelings. And although the discussion might get heated, be sure not to yell or, worse yet, cry while it’s going down. 60.
61.
Given many news stories about how men out-earn women, you may tend to draw on some of that data as a reason for getting a raise. But be very careful about using that argument, because unless you have definitive proof that your male colleagues - with the same exact titles, experience, and responsibilities — are making more money than you, you’re better off avoiding that angle.
A. Don’t accuse your employer.
B. Staying calm will only help your case.
C. Take advantage of how much men colleagues earn.
D. It’s never a good idea to go into a salary negotiation blindly.
E. You are often paid less salary than your workmates in similar positions.
F. But women face unique challenges when it comes to requesting more money.
G. They allow you to search for compensation info based on industry and geographic region.

五、短文改错
62.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。短文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在其下面写出该加的词。
刪除:把多余的词用斜线()划掉。
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词:
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Yesterday I read a story about a group of explorer who got lost in a desert. The sun was burning hot and everyone quickly ran out water. Later, the group’s leader took out the water bottle and said, “I found a bottle of water in my bag. But until we pass through the desert, anybody is allowed to drink it.” The bottle was passing around the members of the team; it felt heavily. Finally, the explorers made it out of the desert. With tears of joy, they had opened the bottle, but out poured sand. Was it a bottle of sand which really saved them in the desert? The answer was no. Their deep faith in the hope of survive, like a seed, had taken root and grown in their hearts. That was how led them out of the terrible situation in the end.


六、提纲类作文
63.假定你是李华。你校学生会将于下周一下午在学校操场举行“以书易书”图书交换活动。请你代表学生会写一份英语通知,内容如下:
1. 活动内容:根据个人需要,互换图书;
2. 参与人员:全校师生;
3. 活动意义:提倡节约,支持环保,促进分享等。
注意: 1. 词数100左右;
2. 可以适当增加细节,以使行文连贯;
3. 以书易书Books for Books.
_________________________________________________________________
 
参考答案
听力: 1-5 CCBAC   6-10 AA ACB  11-15 CBABB   16-20 CCBCA
21.C
22.D
23.A
24.B
25.A
26.D
27.B
28.A
29.C
30.A
31.D
32.C
33.A
34.B
35.D
36.D
37.C
38.A
39.B
40.A
41.D
42.B
43.C
44.D
45.A
46.B
47.D
48.C
49.B
50.D
51.C
52.C
53.A
54.D
55.A
56.B
57.F
58.D
59.G
60.B
61.A
62:
explorer改为explorers    ran out后加of       the water bottle中the改为a       
anybody改为nobody    passing改为passed    heavily改为heavy
had opened中的had删掉   which改为that     survive改为survival
how改为what
63.Notice
There will be a “Books for Books” activity on the school playground next Monday afternoon. In the activity, you can exchange books with one another as you like. All teachers and students are welcome to take part in it. By exchanging books, not only can we save money to buy new books, but also share knowledge with others, or even make new friends. In this way, we can protect the environment by reducing waste, too.
Please remember to bring the books that you want to exchange to school next Monday.
Students’ Union
 

文章来源
莲山 课件 w ww.5 Y
K J.CO
M
点击排行

最新试题

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |