欢迎来到莲山课件网!

您当前的位置:

2012届高三英语总复习精选强化练题(含答案)

ID:110091

时间:2020-11-10

收藏

2012届高三英语总复习精选强化练题(含答案)
第Ⅰ卷(选择题,共105分)
第一部分:听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
1.What’s the relationship between the two speakers?
A.Husband and wife.     
B.Salesman and customer.
C.Neighbors.
2.Where do you think the conversation takes place?
A.At a hotel.   B.At a cinema.   C.At a post office.
3.What can be concluded from this conversation?
A.Jim types faster than David.
B.Jim is too busy to help.
C.Jim is a poor typist.
4.How did the man go to Canada?
A.By train.  B.By car.  C.By bus.
5.How much did the woman pay for the cap?
A.50 dollars.  B.10 dollars.  C.40 dollars.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听第6段对话,回答第6至8题。
6.What can the woman be?
A.She is a waitress at a hotel.
B.She is the secretary of Mr Black.
C.She is the assistant of Professor Green.
7.How would the man get in touch with Mr Green?
A.Find where the Blackwood Hotel is.
B.Go upstairs to Room 304 straightly.
C.Dial 64 to find the number of the Blackwood Hotel.
8.Why did the man ask the woman to change the dollar?
A.To pay for the information.      B.To make a phone call.
C.To take a bus.
听第7段对话,回答第9至11题。
9.Where does this conversation take place?
A.In a flat building.      B.In the man’s office.
C.In the woman’s house.
10.What has the woman been looking for over the last week?
A.A two­bedroom flat.      
B.A three­bedroom flat.
C.A ground­floor flat.
11.What does the woman think of the flat?
A.It is too small to live in.      B.It is too expensive to buy.
C.It is satisfying on the whole.
听第8段对话,回答第12至14题。
12.What does the woman want to buy?
A.Desktop computers.      B.Laptop computers.
C.Printers.
13.How soon could the machines be delivered?
A.On the firm date the woman suggested.
B.Pretty quickly.
C.Only a few day’s later.
14.How much will the man cut off the price for the woman?
A.15%.  B.12%.  C.10%.
听第9段对话,回答第15至17题。
15.Why doesn’t the woman go to watch the football match in person?
A.She is too busy to go.      B.She prefers to watch it on TV.
C.She has no money.
16.What makes the man feel excited when he is watching the games in person?
A.Watching the game more closely.
B.The audience’s enthusiasm.
C.Super views of all the plays.
17.What is the man obviously planning to do?
A.Watch the game in person.
B.Watch TV with the woman.
C.Pay for the woman’s football ticket.
听第10段独白,回答第18至20题。
18.What is the writer going to buy for her elder brother?
A.A watch.   B.A Christmas toy.  C.A record.
19.Why didn’t the writer’s elder brother come for Christmas last year?
A.He was too busy.
B.The roads were too dangerous for him to drive.
C.He lives in another town.
20.What is the passage mainly about?
A.Christmas is a festival for family reunion.
B.The writer’s elder brother will come back home for Christmas.
C.People are busy with all kinds of preparations before Christmas Day.
第二部分:英语知识运用(共两节,满分35分)
第一节 单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
21.Often he________sit for hours doing nothing at all when he was in low spirits.
A.should   B.would   C.could   D.might
22.If you don’t go there,________.
A.so will I  B.neither do I  C.so do I  D.neither will I
23.Scientists generally agree that Earth’s climate will warm up over the next 50 to 100 years________it has warmed in the 20,000 years since Ice Age.
A.so long as  B.as much as  C.as long as  D.as well as
24.________he lives in a comfortable flat and possesses a lot of money,he doesn’t seem as happy before.
A.While  B.Whether   C.Unless  D.Before
25.It is________of you to turn down the radio while your sister is still in bed.
A.considerate  B.considerable  C.considering  D.considered
26.________what I had originally thought boring,the trip to Qingdao turned out to be fun.
A.Related to  B.In place of  C.Contrary to  D.Because of
27.There was________much smoke________they couldn’t see across the hallway.
A.too;that  B.such;as  C.so;that   D.rather;than
28.Liu Xiang’s talent for running and his ability to learn from his experiences________greatly to his many successes in sports.
A.owed  B.contributed  C.devoted  D.related
29.—I just can’t understand how he could________her indifference to him.
—That’s why we call him Mr Please­all.
A.put up with  B.put off  C.put on  D.put through
30.________with the new machine,a search party went into the cave,hoping to find buried treasure.
A.Being armed  B.To be armed
C.Armed  D.To arm
31.She is already 18 years old,but she ________as if she were still a little girl.
A.believes   B.directs  C.behaves  D.declares
32.The old man was telling a funny story,surrounded by many kids,________with fascination.
A.all of whom were listened  B.all of them listening
C.all of them listened  D.all of them were listening
33.________about the poor state of students’ physical fitness,the education ministry has urged local departments to increase spending on physical education.
A.Having concerned  B.To be concerned
C.Concerned  D.To be concerning
34.The old pianist wouldn’t listen to our repeated request that he________in public again.
A.play  B.played
C.would play  D.was going to play
35.________you never plan to visit the polar bears in the North Pole or the penguins in the South Pole,now it is the proper time to start thinking about that.
A.Until  B.Unless  C.As long as   D.Even if
第二节 完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)
My father enjoys bike riding.Ever since I was little,I’ve always loved going biking with my dad.__36__,as I became a teenager,other things began to draw my__37__.Suddenly,it was important to do things with__38__.I saw my dad every evening at home.Why did I have to__39__my Sundays to allday bike trips with him,too?If my indifference (冷漠) hurt him,my father kept__40__,but he would always let me know when he was planning a bike trip__41__I wanted to come.
It was a Sunday morning,and I was in low__42__.Two of my friends had gone to the movies without inviting me.Just then my father__43__my room.“It’s a beautiful day.Want to go for a__44__,today,Beck?”“Leave me alone!” I impatiently__45__.Those were the last words I said to him before he left the house that__46__.
Several hours later,the police called us,__47__us that Dad had a traffic accident.My father’s injuries were serious.It took several days before he could__48__speak.Beside his bed I held his hand gently,__49__of hurting him.
“Daddy...I’m sorry...”
“It’s okay,sweetheart.I’ll be okay.”
“No,” I said,“I__50__what I said to you that day.You know,that morning?”
“Sweetheart,I don’t__51__anything about that day.I remember kissing you goodnight the night before,though.” He__52__a weak smile.
I felt regretful for my thoughtless remark,for I__53__wanted him to leave me alone.My teacher once told me that__54__have immeasurable power.They can hurt or they can heal.And we all have the__55__to choose our words.I intend to do that very carefully from now on.
36.A.Therefore  B.Instead  C.Besides  D.However
37.A.attention  B.sight  C.effort  D.energy
38.A.Dad  B.friends  C.teachers  D.brothers
39.A.start  B.save  C.devote   D.waste
40.A.silent  B.busy  C.asleep  D.awake
41.A.unless  B.in case  C.so that  D.as if
42.A.spirits  B.conditions  C.states  D.hopes
43.A.left  B.checked  C.entered  D.knocked
44.A.ride   B.walk  C.picnic  D.game
45.A.whispered  B.warned  C.announced  D. shouted
46.A.moment  B.morning  C.afternoon  D.evening
47.A.convincing  B.reminding  C.informing  D.phoning
48.A.eventually  B.generally  C.strictly  D.broadly
49.A.tired  B.afraid  C.aware  D.sorry
50.A.discuss  B.think  C.care  D.mean
51.A.hate  B.forget  C.remember  D.like
52.A.got  B.expressed  C.exchanged  D.managed
53.A.often  B.never  C.even   D.once
54.A.apologies  B.promises   C.smiles  D.words
55.A.experience  B.honor  C.power  D.desire
第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
A
Michael Jackson,the American pop legend,died of cardiac arrest (心搏骤停) in a Los Angeles hospital last night,just weeks from starting what he hoped would be a comeback—a series of sold­out shows in London.The pop superstar was taken to the University of California medical centre in Los Angeles last night,and doctors tried resuscitation (心肺复苏术) in the ambulance.He did not regain consciousness and was reported dead about three hours later.
“My brother,the legendary King of Pop,passed away on Thursday 25 June at 2∶26 p.m.,” his brother Jermaine said.“We believe he suffered a cardiac arrest at his home;however,the cause of his death is unknown until the results of the autopsy (验尸) are known.The personal physician who was with him at the time attempted to resuscitate him.”
A spokesman for the UCLA medical centre said,“When he arrived at hospital at approximately 1∶14 p.m. a team of doctors attempted to resuscitate him for a period of more than one hour;they were unsuccessful.” Police said they were investigating,which is standard procedure in such cases.
Jackson’s death brought a tragic end to a long decline from his peak in the 1980s when he was music’s greatest all­around performer,a uniter of black and white music who shattered the race barrier on MTV.His 1982 album Thriller,which included the blockbuster hits Beat It,Billie.Jean and Thriller,is still the best­selling album of all time,with an estimated 50 million copies sold worldwide.
The world­famous entertainer had planned a series of 50 concerts in the O2 arena in London beginning on 12 July.Although in the last two decades his reputation was ruined by charges of child molestation (骚扰) and his strange public behaviour,1 million tickets were sold within hours,proving the King of Pop had enduring appeal.
56.Where did Michael Jackson die?
A.At his home in Los Angeles.
B.In a Los Angeles hospital.
C.On the stage in London.
D.In an ambulance to hospital.
57.Why are the police involved in investigating the death of Michael Jackson?
A.Because they believed he was murdered.
B.Because it is standard procedure in such cases.
C.Because Michael Jackson was a famous singer.
D.Because his relatives insisted on knowing the truth of his death.
58.The underlined word “shattered” in Para.4 can be replaced by“________”.
A.jumped  B.limited  C.broke  D.avoided
59.It can be inferred that Michael Jackson was________.
A.a King of Pop with good health
B.a King of Pop and behaved gently
C.still performing on the stage before his death
D.still popular in spite of his bad reputation
60.What’s the main idea of this passage?
A.Michael Jackson dies of cardiac arrest.
B.Michael Jackson was the legendary King of Pop.
C.Michael Jackson’s death is still under investigation.
D.People all over the world cry for Michael Jackson.
B
Black­footed ferrets (雪貂) used to be in big trouble.The creatures are North America’s only native ferret species.By the late 1970s,scientists thought that black­footed ferrets had become extinct in the wild.
Over the years,the number of ferrets has mirrored the number of prairie dogs (草原犬鼠) in the area.Prairie dogs make up 90 percent of what ferrets eat.Farmers have long viewed prairie dogs as pests,and used to kill them.At the same time,diseases swept through the prairie dog community and wiped out many of them.
As their food supply declined,ferret populations suffered as well.In the 1970s,scientists tried to raise ferrets and introduce them into the wild after they grew up.Their efforts failed,and biologists thought that the animals had become extinct.
Then,in 1981,a farmer’s dog discovered black­footed ferrets near Meatiest,a town in northwest Wyoming.State wildlife managers trapped as many of the animals as they could.In total,they caught 18.Scientists from the Smithsonian Institution’s National Zoological Park in Washington,DC then attempted to feed these survivors.
The researchers eventually managed to feed seven ferrets.Over many generations,the group and its offspring (后代) have successfully produced more than 4,800 animals.Since then,biologists have introduced ferrets that were raised by people in 12 other places.At least two thirds of these populations seem to be doing well.To know for sure if the reintroductions are working,scientists will have to carefully study the animals and their progress.
61.The black­footed ferrets were once near extinction because______.
A.a disease swept through the ferrets
B.the number of prairie dogs declined
C.most of them had been killed by hunters
D.they couldn’t adapt to the wild
62.In the 1970s,scientists tried to________.
A.feed as many prairie dogs as possible for black­footed ferrets to eat
B.persuade the public to keep black­footed ferrets in their own houses
C.kill prairie dogs to keep the balance of nature
D.introduce black­footed ferrets into the wild
63.We can infer from the passage that________.
A.the population of black­footed ferrets will increase
B.scientists will fail to save the black­footed ferrets
C.more black­footed ferrets will be caught and raised by people
D.scientists are sure that the reintroductions are working well
64.What do scientists have to do if they want to know whether the reintroductions are working?
A.They have to raise more black­footed ferrets.
B.They have to ask biologists for help.
C.They have to study the black­footed ferrets and their progress.
D.They have to introduce black­footed ferrets to some more places.
65.What does the passage mainly talk about?
A.Black­footed ferrets are in danger of dying out.
B.How to prevent black­footed ferrets from disappearing.
C.What local people have done to protect the black­footed ferrets.
D.Scientists are trying to raise the number of black­footed ferrets.
C
Most children,even the youngest of children,are delighted to be around cats and dogs.But these pets carry plenty of germs and allergens (过敏原),prompting researchers to ask:Are cats and dogs really safe for children?
A study finds that,contrary to many parents’ fears,owning cats or dogs does not increase a child’s risk of developing allergies,and in fact,may actually protect them.The study’s lead author,Dr.Dennis Ownby of the Medical College of Georgia,said that even he was “very surprised” by the results.Ownby and colleagues followed more than 470 children from birth to age 6 or 7,comparing those exposed to cats and dogs during their first years of life to those who were not.
By using skin­prick tests for detecting common allergies,the researchers found that,contrary to what many doctors had been taught for years,children who had lived with a pet were not at greater risk.
Even more remarkable,children who had two or more dogs or cats had an even greater reduction,up to 77 percent,in risk of allergies.Researchers suggest this protective effect may be the result of early exposure to lots of bacteria that are carried by dogs and cats.Exposing young children to these bacteria helps “exercise” their immune systems early in life so that they’re better able to resist allergic diseases later.
“There’ s something very important in the first years of life when the immune system is developing that we can retrain it away from an allergic response,” said Dr.William Davis.
And while researchers are not encouraging parents to buy dogs or cats just to reduce a child’s allergy risk,they say if a family already has one or more animals,there’s no need to get rid of them.
66.Why do the researchers feel “very surprised” by the results of the study?
A.Because the results are contrary to their expectation.
B.Because so many children are playing with cats and dogs.
C.Because parents are so much worried about their children.
D.Because children with animals may develop allergies easily.
67.Compared with children who have pets,those who haven’t______.
A.will lose the chance to develop immune system
B.may suffer allergic diseases more often
C.will reduce the harm from bacteria
D.can keep doctors away
68.It can be inferred from the passage that________.
A.pets are ill­treated by their owners
B.less families would like to own cats and dogs
C.keeping pets is a good way to keep children healthy
D.the results of the study can make families with pets feel at ease
69.The underlined word “it” in the fifth paragraph refers to______.
A.the early life  B.an allergic disease
C.immune system  D.something important
70.What may be the best title of the passage?
A.How to protect your kids from allergies
B.Your pets may be helping your kids
C.Bacteria do good to your kids
D.Advantages of owning pets
D
The global financial crisis is likely to cause increased mental health problems and even suicides (自杀) as people struggle to deal with poverty and unemployment,the World Health Organization warned on Thursday.
Hundreds of millions of people worldwide are already affected by mental problems such as depression and bipolar disorders and the current market meltdown   (崩溃) could worsen feelings of despair among people who can’t stand such illnesses.
The United Nations agency said the impact could be especially marked for those living in low and middle income countries where access to treatment is often limited.
“We should not be surprised at the turbulence (动荡) and likely consequences of the current financial crisis.Now we are seeing a huge gap in taking care of people in great need,” WHO director­general Margaret Chan told at a meeting of mental health experts.
“It should not come as a surprise that we continue to see more stresses,suicides and mental disorders,” Chan warned.
Benedetto Saraceno,director of WHO’s mental health,said mental health disorders affected one in four people at some point in their lives.
Mental and neurological disorders are often chronic (慢性) and disabling,he said.Nearly 1 million people commit suicide worldwide every year,a large proportion (比例) of whom are young adults.
Asked about the financial crisis,Saraceno said,“Poverty can be the consequence of such events,the debts,despair and sense of loss that may reach middle and lower classes.Even the poor can be affected by this crisis.”
“There is a clear evidence that suicide is linked to financial disasters.I am not talking about the millionaire’s jumping out of the window but about poor people,” he said.The global crisis could be expected to affect the “stability (稳定) of communities and families”,according to Saraceno.
71.According to the passage,the chief result of the worldwide financial crisis is that________.
A.more people will be poorer
B.more people will be out of jobs
C.more people will suffer from mental problems
D.more people will commit suicide
72.The United Nations agency worried that________.
A.more rich people would commit suicide
B.the financial crisis might especially influence developing or underdeveloped countries
C.the current market meltdown could worsen feelings of despair
D.hundreds of millions of people in the world were already affected by mental problems
73.The underlined word “impact” in the third paragraph probably means________.
A.crisis  B.disorder  C.meltdown  D.influence
74.It is implied that________.
A.far more work should be done to help those who are mentally ill
B.it will be surprising to see more people commit suicide
C.a mental disorder is a chronic disease
D.many more young adults commit suicide worldwide than people of other ages
75.The best title for the passage is ________.
A.Consequences of Global Financial Crisis
B.Mental Disorders Resulting from Global Financial Crisis
C.Suicides as a Result of Market Meltdown
D.Chronic Mental Disorders
第Ⅱ卷(非选择题,共45分)
第四部分:书面表达(共两节,满分45分)
第一节 阅读表达(共5小题;每小题3分,满分15分)
While everybody enjoys fresh cut flowers around his house,few people know how to keep them for as long as possible.This may be done by keeping in mind a few simple facts.
Flowers are not intended by nature to live very long.Their biological purpose is simply to attract birds or insects,such as bees,for pollination (授粉).After that,they quickly dry up and die.The__process__by__which__flowers__consume__oxygen__and__produce__carbon__dioxide,called__breathing,creates__the__energy__the__flower__needs__to__give__the__flower__its__shape__and__colour.The making of seeds also depends on this energy.While all living things breathe,flowers have a high level of breathing.A result of all this breathing is heat,and for flowers the level of heat relative to the mass of the flower is very high.Breaching also brings about the eventual death of the flower.Thus the greater the level of breathing is,__________________________________.
How,then,to control the rate at which flowers die? By controlling breathing.How is breathing controlled?By controlling temperature.We know that breathing produces heat,but the reverse is also true.Thus by maintaining low temperatures,breathinng is reduced and the cut flower will age more slowly.
Another vital factor in keeping cut flowers is the quality of the water in which they are placed.To rid the water of these unwanted substances,household chlorine bleach (含氯漂白剂) can be used in small quantities.It is recommended that 15 drops of chlorine bleach be added to each litre of water.The water and solution should also be replaced each day.
76.What is the best title of the passage? (Please answer within 10 words.)
________________________________________________________________________
77.Please find a sentence in the passage which can replace the following one.
It is essential that cut flowers are relative to how good or bad the water is,where they are put.
________________________________________________________________________
78.In which paragraph is the following meaning mentioned?(Please answer within ten words.)
The aging of cut flowers can be slowed down by stopping breathing.
________________________________________________________________________
79.Fill in the blank in Para.2 with proper sentence.(Please answer within ten words.)
________________________________________________________________________
80.Translate the underlined sentence in the passage into Chinese.
________________________________________________________________________
第二节 写作(满分30分)
 (2009年济南检测)
据报道,某高中设立心理宣泄室。校长、老师头像(portraits)挂在沙袋 (punching bags)上,供学生击打,以缓解心理压力。此做法有人赞同,有人反对,请写一篇120~150词的英语短文谈一谈你的观点。
 

 

 

卷(四)
第一部分
1.C 2.C 3.A 4.B 5.C 6.A 7.C
8.B 9.A 10.B 11.C 12.C 13.B
14.A 15.B 16.B 17.A 18.C 19.B
20.C
第二部分
21.B would有时相当于used to,表示过去的习惯动作。
22.D 本题考查倒装句。句意为:如果你不去,我也不去。neither表示否定,so表示肯定;而if条件句中用一般现在时表示一般将来时,所以主句应是将来时。
23.B 这是一个表示同级比较的状语从句,因比较的对象是上升的温度,所以B项最佳。句意为:科学家广泛认为,在未来的50年到100年间,气候将要变暖,其幅度相当于自冰川期至现在2万年间的变化。
24.A while引导让步状语从句,表示“尽管”。
25.A 句意为“你姐姐还未起床,你调小收音机音量想得真周到”。considerate考虑周到的;considerable相当大的,相当多的。C、D两项的形式均不符合要求。
26.C 考查介词短语辨析。句意为:与我原先想的相反,这次去青岛的旅行不是让人厌烦,是非常有趣的。related to与……有关;in place of代替;contrary to与……相反;because of因为。
27.C 考查“so/such...that...”引导的状语从句,such修饰名词,so修饰形容词/副词;若名词有many/much/few/little修饰时,应用“so”,that在此引导结果状语从句。句意为:有那么多的烟,他们看不到大厅对面。
28.B 本题考查动词辨析。contribute to此处意为“有助于,是……的原因之一”。题意为“刘翔在跑步方面很有天分,再者,他善于总结经验,这在很大程度上造就了他在体育方面的很多次成功”。owe...to欠(钱),欠(人情);把……归功于;devote...to...将……奉献于……,relate...to...把……和……联系起来,均不符合句意。
29.A 考查动词短语辨析。put up with容忍,忍受;put off推迟;put on上演;put through完成,达成。根据句意:——我就是不能理解他怎么能够忍受她对他的冷漠。——这就是我们叫他好好先生的原因。可知A项为正确选项。
30.C 句意为:在新机器的武装下,那支搜索小分队走进了山洞,希望能找到埋藏的财宝。a search party与arm之间为被动关系,故用过去分词作状语。arm sb.with sth.武装,装备。
31.C 句意为“她已经18岁了,但她的行为举止好像仍是一个小女孩”。behave举止,表现;believe相信,认为;direct命令;declare宣告,只有C项符合本句要求。
32.B 考查独立主格结构。分析句子结构可知,主句中的主语为:“the old man”,谓语为“was telling”,“surrounded by”为过去分词短语作状语,空缺处动作的逻辑主语为“many kids”,与“listen”这个动作之间为主动关系,A、C两项错误,D项前面加“and”即为正确选项。
33.C 句意为:教育部对学生身体素质差的情况表示关心,要求当地部门增加体育教育的费用。be concerned about对……表示关心、忧虑、挂念。
34.A request后边的同位语从句中要用虚拟语气。谓语动词用should+动词原形,should可以省略。
35.D 本题考查连词。题意为“即便你从来没有计划到北极去看北极熊,到南极去看企鹅,现在也该考虑了”。even if即使;until直到;unless除非;as long as只要。
36.D 根据后面的other things可知,这里表示转折关系。
37.A draw my attention的意思是“吸引我的注意力”,即当我长成少年,其他一些事情吸引了我的注意力。
38.B 根据第二段第二句话中的friends可知答案。
39.C devote...to是固定搭配,意思是“投入……做某事”,即我为什么要花费整个星期日和他骑车啊。waste sth.on浪费……在某事上。
40.A 当我表现出冷漠时,父亲也不吱声。keep silent保持沉默。
41.B in case意思是”以防(万一)”。当他计划自行车旅行的时候总会让我知道,万一我也想去。
42.A (be) in low spirits是固定短语,意思是“情绪低落”。由空后“我的两个朋友去看电影却没叫我”可知答案。
43.C 父亲进了我的房间。
44.A 根据前面内容可知,此处指父亲问我是否去骑车。
45.D 因为我情绪低落,因此父亲跟我说话时,我不耐烦地喊道(shouted):“让我一个人待着。”
46.B 根据本段第一句话可知,这时候是早晨。 
47.C 警察打电话通知(inform)我们,说父亲出了交通事故。其他几项不合题意。convince说服;remind提醒;phone打电话,与前面的called重复。
48.A eventually最后;generally一般地;strictly严格地;broadly概括地。根据语意,“几天后父亲才最终开口说话”可知,A项正确。
49.B 我轻轻地抓住父亲的手,害怕弄疼他。
50.D mean表示“指的是,意思是”,即作者向父亲解释自己对父亲说“对不起”的原因。这句话的意思是:我指的是我那天(早上)对你说的话。
51.C 父亲的意思是“我记不得那天(早上)的事情了”。
52.D manage a smile的意思是“强作微笑”,符合语境。
53.B 我从来没有想到过让父亲将我单独留下。
54.D 语言有不可估量的力量。由下文...to choose our words可知答案。
55.C power在这里的意思是“权利”,即每个人都有权选择自己要说的话(作者打算以后更加注意自己说的话)。
第三部分
56.D 推理判断题。从全文,特别是文章中用到的很多例子中我们不难发现,英语语言非常有趣,不能望文生义,所以选D项:英语是不规则的。
57.C 事实细节题。从文章的第五段可知C项含义是相反的,所以选C。
58.A 事实细节题。从文章第二段中的“...boxing rings are square and a guinea pig is neither from Guinea nor is it a pig.”可知这里应该选A项。
59.B 推理判断题。从作者的写作意图和文章中的例子我们不难发现,作者对英语语言的词汇结构非常感兴趣,由此可以看出选B项。
60.D 根据倒数第四段第一句话“Stress about how one does on tests like college entrance exams can make even good math students choke.”可知,紧张感甚至会使数学成绩优秀的考生思路受阻。由此可以推知D项正确。
61.A 根据这句话的disaster并结合上下文可知,A项正确,即这里spelling是“引发,导致(灾难)”的意思。
62.C 结合第二、三段可知,C项正确。
63.A 文章主要讲述了紧张心理对数学考试的负面影响,而最后一段告诉我们:那些能够克服紧张心理的考生,则能够在考试中发挥出正常水平。由此可以推断,A项正确。即作者建议考生在考试前要学会释放压力。
64.A 细节理解题。由第二段最后一句中的“I had been working with this colleague for at least a year,maybe two,and yet I did not recognize her handwriting”可知,作者对不能认出和自己一起工作了很长时间的同事的笔迹感到惊讶。
65.C 推理判断题。由第三段中的“There was a time when our workdays were filled with little letters,and we recognized one another’s handwriting the way we knew voices or faces.”可知,过去一起工作的人们通常能互相了解对方的笔迹。
66.A 细节理解题。由第四段中的“I was pleased to recognize...his staff,the same handwriting I would see at home...”可知,作者的父亲常用手写便条和家人及员工交流。
67.B 意图判断题。文章中大量的信息,特别是倒数第二段中的“I don’t want to see anyone cut off from the expressive,personal associations that a pen still promotes better than a digital keyboard does.”表明,作者不想让手写字消失。
68.C 由第一段可知电脑犯罪在金融公司是非常严重的。
69.D 有些电脑犯罪只是偶然被发现的,而不是系统检测或安检出的,所以暗示着有更多的电脑犯罪并不为人所知。
70.B 公司主管为了公司的声誉不敢揭露电脑犯罪。
71.B 根据第四段的叙述,和其他犯罪不同,电脑犯罪可能免受惩罚,甚至会很容易地找到另外一个工作。
72.B 作者意图题。根据本段中的“...has discovered deeper polarities between Chinese and American cultures”可知作者举例用来说明中美文化的差异。
73.B 猜测词义题。句中的contentious与后面的passive相对立,由此可推断此项正确。A项表示“保守的”;C项表示“客观的”;D项表示“乐观的”。
74.D 推理判断题。根据文章第三段中的内容可知中国人善于全面考虑问题,把事情看作是矛盾的整体,从双方进行评价。
75.A 主旨大意题。本文介绍的是一位心理学家的发现,第一段点明了本文的主题,由此可判断此项正确。
第四部分
76.Rest 77.save 78.reducing 79.wildfires 80.disadvantages 81.cost
82.harmed/damaged 83.time 84.Start
85.paddocks
书面表达
We see in this picture a man reading a newspaper with a surprised look on his face.Four days ago,he advertised in the newspaper in search of his younger brother,with whom he had been out of contact for over 10 years.Now his brother replies in the newspaper and offers his address.He is so happy and excited.Suddenly,he finds his brother’s address so familiar.As a matter of fact,it is the address of his downstairs.
It is a fact that people nowadays are getting more and more isolated from each other,especially in big cities.Living  in  separate “cells”,they keep to themselves,and are unwilling to make friends with their neighbours who live next door,which results in people’s loneliness and helplessness and make our society strange and disappointing.
Humans are social animals,so we should walk out,open our hearts,and communicate with the people around us!

点击显示全文,继续预览

收藏

举报

申诉

分享:

温馨提示:
1. 部分包含数学公式或PPT动画的文件,查看预览时可能会显示错乱或异常,文件下载后无此问题,请放心下载。
2. 本文档有教师用户上传,莲山课件网负责整理代发布。如果您对本文档有争议请及时联系客服。
3. 部分文档可能由于网络波动等原因无法下载或下载错误,付费完成后未能成功下载的用户请联系客服处理。

扫描关注二维码

更多精彩等你来

相关标签

Copyright© 2006-2022 主站 www.5ykj.com , All Rights Reserved #

版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来源于网络以及用户投稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,

如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:,我们立即下架或删除。