欢迎来到莲山课件网!
我要投稿

您当前的位置:

还剩24页未读,点击继续阅读

收藏

举报

申诉

分享:

温馨提示:
1. 部分包含数学公式或PPT动画的文件,查看预览时可能会显示错乱或异常,文件下载后无此问题,请放心下载。
2. 本文档有教师用户上传,莲山课件网负责整理代发布。如果您对本文档有争议请及时联系客服。
3. 部分文档可能由于网络波动等原因无法下载或下载错误,付费完成后未能成功下载的用户请联系客服处理。

资料简介

展开

黑龙江省大兴安岭漠河县第一中学2019-2020学年高二英语上学期期中试题(含解析)第I卷I.阅读理解:阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AThe Healthy Habits Survey (调查) shows that only about one third of American seniors have correct habits. Here are some findings and expert advice.1. How many times did you brush your teeth yesterday?● Finding: A full 33% of seniors brush their teeth only once a day● Step: Remove the 300 types of bacteria in your mouth each morning with a battery-operated toothbrush. Brush gently for 2 minutes, at least twice a day.2. How many times did you wash your hands or bathe yesterday?● Finding: Seniors, on average, bathe fewer than 3 days a week. And nearly 30% wash their hands only 4 times a day—half of the number doctors recommend.● Step: We touch our faces around 3,000 times a day—often inviting germs (病菌) to enter our mouth, nose, and eyes. Use toilet paper to avoid touching the door handle. And, most important, wash your hands often with hot running water and soap for 20 seconds.3. How often do you think about fighting germs?● Finding: Seniors are not fighting germs as well as they should.● Step: Be aware of germs. Do you know it is not your toilet but your kitchen sponge (海绵) that can carry more germs than anything else? To kill these germs, keep your sponge in the microwave for 10 seconds.1. What is found out about American seniors?A. Most of them have good habits.B. Nearly 30% of them bathe three days a week.C. All of them are fighting germs better than expected.D. About one third of them brush their teeth only once a day.272. Doctors suggest that people should wash their hands ________.A. twice a day B. three times a dayC. four times a day D. eight times a day3. Which of the following is TRUE according to the text?A. We should keep from touching our faces.B. There are less than 300 types of bacteria in the mouth.C. A kitchen sponge can carry more germs than a toilet.D. We should wash our hands before touching a door handle.【答案】1. D 2. D 3. C【解析】这是一篇说明文。健康习惯调查显示,只有大约三分之一的美国老年人有正确的习惯。文章介绍了一些发现和专家建议。【1题详解】推理判断题。根据“Finding: A full 33% of seniors brush their teeth only once a day.”可知,大约三分之一的人每天只刷一次牙。故选D项。【2题详解】细节理解题。根据“And nearly 30% wash their hands only 4 times a day—half of the number doctors recommend.”可知,将近30%的人每天洗4次手,只有医生建议的一半,所以医生建议每天要洗8次手。故选D项。【3题详解】推理判断题。“Be aware of germs. Do you know it is not your toilet but your kitchen sponge that can carry more germs than anything else?” 注意细菌。你知道吗?不是你的马桶,而是厨房里的海绵,比任何东西都更容易携带细菌。”可知,C项A kitchen sponge can carry more germs than a toilet.(厨房里的海绵比厕所里的细菌还多。)是不正确的。故选C。BI had to knock on the taxi to get his attention. Finally, the driver, a man about 60, looked up from behind the wheel and apologized, “I'm sorry, but I was reading a letter.” He sounded as if he had a cold or a cough.Since I was in no hurry, I told him to finish his letter. He shook his head,27 explaining that he had already read it several times and almost knew it by heart. Curious, I asked whether it was from a child or maybe a grandchild.“This isn't family,” he replied, “though he might just as well have been a regular member of the family. Old Ed and I grew up together.”They were always friends. But since he moved away from the neighborhood 30 years ago, it'd generally just been postcards at Christmas time between them. A couple of weeks ago, Ed died. “I should have kept in touch.” He repeated this, more to himself than to me. To comfort him, I said sometimes we just didn't seem to find the time. “But we used to find the time,” he said. “Take a look.” He handed the letter over to me.The first sentence “I've been meaning to write for some time, but I've always delayed it.” reminded me of myself. It went on to say that he often thought about the good times they had had together. When I read the part where it said“Your friendship really means a lot to me, more than I can say because I'm not good at saying things like that”, I found myself nodding in agreement.We had gone several kilometers and were almost at my hotel, so I read the last paragraph:“So I thought you'd like to know that I was thinking of you.” And it was ended with “Your Old Friend, Tom.”“I thought your friend's name was Ed,” I said.“I'm Tom,” he explained. “It's a letter I wrote to Ed before I knew he'd died. I never put it in the mailbox. I guess I should have written it sooner.” His face was pale as he wiped his eyes with a handkerchief.When I got to my hotel room I didn't unpack right away, I had to write a letter and post it.4. Who wrote the letter?A. Tom.B. Old Ed.C. The author.D. The driver's grandchild.5. It can be inferred from the passage that the driver regretted ________.27A. missing Ed's funeralB. moving away from his neighborhoodC. forgetting to send Ed Christmas cardsD. not being able to keep in touch with Ed6. From Paragraph 4, we can learn that the author of the passage ________.A. often failed to write to his friendsB. had no intention to write to his friendsC. had many great moments with his friendsD. was good at expressing feelings to his friends7. What message does the passage probably try to convey?A. Comfort your friends when they are feeling down.B. Life is unpredictable, so live each day as if it were your last.C. Remember to always mail your letters after expressing your words.D. Always make time to value and experience your lasting friendships.【答案】4. A 5. D 6. A 7. D【解析】这是一篇记叙文。作者坐车看到出租车司机看信,是写给朋友去没有寄出的信,朋友已经去世,虽然看了好几遍,但是司机随身携带。这篇短文告诉我们要珍惜友谊。【4题详解】细节理解题。由第五段尾句And it was ended with "Your Old Friend,Tom."可知,信的结尾是爱你的汤姆。所以信是汤姆写的。故选A。【5题详解】推理判断题。由第三段 I should have kept in touch. 我本应该保持联系的,由此推断出作者很后悔没有早点寄出信,和Ed保持联系,故选D。【6题详解】推理判断题。由第四段句首I’ve been meaning to write for some time,but I’ve always delayed it.” reminded me of myself.可知,我一直打算写信但是我一直推迟",这使我想起了我自己,尤此判断出作者也经常这样,未能给自己的朋友写信。故选A。【7题详解】推理判断题。通读全文尤其是第四段I've been meaning to write for some time, but I've27 always delayed it.” reminded me of myself. It went on to say that he often thought about the good times they had had together. When I read the part where it said“ Your friendship really means a lot to me, more than I can say because I'm not good at saying things like that, I found myself nodding in agreement.可知,我一直想写点东西,但总是推迟。让我想起了自己。信中还说,他常常想起他们在一起的美好时光。当我读到“你的友谊对我来说真的很重要,比我所表达的还要重要,因为我不擅长说那样的话。”我自己点头表示同意。所以好友Ed去世,Tom反复念一封未寄出的信,深深后悔好友生前未能及时联系,未能珍惜友谊。作有同感。故判断出短文想要表达要留出时间珍惜友谊,不给自己留遗憾。故选D。CSalt intake has been on the decrease in China since 2000, but it currently is still nearly twice the amount recommended by the World Health Organization (WHO), a new study said Tuesday.The study, published in the U.S. journal JAMA, was based on total diet surveys in 2000 and 2009-2011 in 12 of China’s 31 mainland provinces, covering at least 46 percent of the Chinese population.The researchers found the average dietary salt consumption (消耗量) of Chinese residents decreased by 22.2 percent, from 11.8 grams per day in 2000 to 9.2 grams per day in 2009.“If we continue on the current pace, it’s possible for China to achieve the target proposed by the World Health Organization to reduce average daily salt consumption by 30 percent by 2025,” lead author Yongning Wu of the China National Center for Food Safety Risk Assessment, told Xinhua.But simply weighing dietary salt intake underestimated (低估) sodium (钠) consumption in China, Wu noted.When taking salt from soy sauce (酱油), processed foods and pickled (腌制的) vegetables into account, sodium intake in China in the studied years decreased just by 12.3 percent, from 6.4 grams per day to 5.6 grams per day, he said.“This rate is not optimistic,” said Wu.The WHO recommends that people should consume less than five grams of salt,27 or two grams of sodium per day.“Although average salt consumption of Chinese residents fell a lot during the 10 years, it's still far from the ideal sodium intake,” Wu said.Rising occurrence of high blood pressure and other chronic diseases also indicated that China needed to strictly control and continuously reduce salt intake.A study published in the U.S.journal The New England Journal of Medicine in 2014 showed that about 1.65 million heart-related deaths per year worldwide can be caused by high sodium consumption.8. What’s the main idea of the passage?A. Chinese eating less salt, but still too much.B. Eating more salt leads high blood pressure.C. How much salt should be consumed every day?D. A new study about salt consumption of Chinese residents.9. Which of the following is true according to the passage?A. The study in the U.S. journal only depended on 46% of the Chinese population.B. The average dietary salt intake of Chinese residents was 9.2 grams per day in 2000.C. It’s likely to reach the amount recommended by WHO at present pace by 2025.D. Only weighing dietary salt intake estimated sodium consumption in China.10. Which of the following is not mentioned in the passage?A. Soy sauce.B. Boiled eggs.C. Processed foods.D. Pickled vegetables11. What can you infer from the passage?A. The WHO advises people to consume less than thirty five grams of salt per week.B. High sodium consumption has led to about 1.65 million heart-related deaths in China.C. High blood pressure has nothing to do with the amount of taking in salt.D. Chinese eating salt is higher than any other country in the world.27【答案】8. A 9. C 10. B 11. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要讲述根据一项调查可知,中国自2000年以来,盐的摄入量一直在下降,但仍然很多,希望人们能保持并继续降低盐的摄入量。【8题详解】主旨大意题。本文主要讲述根据一项调查可知,中国自2000年以来,盐的摄入量一直在下降,但仍然很多,希望人们能保持并继续降低盐的摄入量。由此可知,本文主要讲的是中国人吃的盐在减少,但仍然很多。故选A。【9题详解】细节理解题。根据文章第四段“If we continue on the current pace, it’s possible for China to achieve the target proposed by the World Health Organization to reduce average daily salt consumption by 30 percent by 2025,” lead author Yongning Wu of the China National Center for Food Safety Risk Assessment, told Xinhua.可知,中国国家食品安全风险评估中心的首席作者吴永宁告诉新华社:“如果我们继续目前的速度,中国有可能实现世界卫生组织提出的目标,即到2025年将食盐的日均消费量减少30%。”由此可知,按照目前的速度,到2025年可能会达到世卫组织推荐的数量。故选C。【10题详解】细节理解题。根据文章第六段When taking salt from soy sauce (酱油), processed foods and pickled (腌制的) vegetables into account, sodium intake in China in the studied years decreased just by 12.3 percent, from 6.4 grams per day to 5.6 grams per day, he said.可知,他说,如果把酱油、加工食品和腌制蔬菜中的盐也考虑在内,在研究的这些年里,中国的钠摄入量仅下降了12.3%,从每天6.4克下降到5.6克。由此可知,文中没有提到的是B项的Boiled eggs水煮蛋。故选B。【11题详解】推理判断题。根据文章第八段The WHO recommends that people should consume less than five grams of salt ,or two grams of sodium per day.可知,世界卫生组织建议人们每天摄入的盐应该少于5克,或者2克钠。由此推知,WHO建议人们每周消耗盐要少于7*5=35克。故选A。【点睛】27一般定位关键词适用于解答细节理解题。通过定位关键词解题,考生在阅读题干时,把题干中有标记意义的词或词组划记出来,或者选项中的关键词,然后用这个词回到原文当中定位。如小题3定位各个选项回到原文,可以帮助快速找出答案。DIt was once thought that air pollution affected only the areas immediately around large cities with factories and heavy automobile traffic. Today, we know that although these are the areas with the worst air pollution, the problem is actually worldwide. On several occasions over the past decade, a heavy cloud of air pollution has covered the entire eastern half of the United States and led to health warnings even in rural areas away from any major concentration of manufacturing and automobile traffic. In fact, the very climate of the entire earth may be affected by air pollution. Some scientists feel that the increasing concentration of carbon dioxide in the air resulting from the burning of fossil fuels (coal and oil) is creating “a greenhouse effect”, holding in heat reflected from the earth and raising the world’s average temperature. If this view is correct and the world’s temperature is raised only a few degrees, much of the polar ice cap will melt and cities such as New York, Boston, Miami, and New Orleans will be under water.Another view, less widely held, is that increasing particulate (废气排到空中而形成的微粒、颗粒) matter in the atmosphere is blocking sunlight and lowering the earth’s temperature—a result that would be equally disastrous. A drop of just a few degrees could create something close to a new ice age and would make agriculture difficult or impossible in many of our top farming areas. At present we do not know for sure that either of these conditions will happen (though one recent government report prepared by experts in the field concluded that the greenhouse effect is very likely). Perhaps, if we are very lucky, the two tendencies will offset each other and the world’s temperature will stay about the same as it is now.12. As pointed out at the beginning of the passage, people used to think that air pollution ________.A. caused widespread damage in the countrysideB. affected the entire eastern half of the United StatesC. had damaging effects on health27D. existed merely in urban and industrial areas13. As far as the greenhouse effect is concerned, the author ________.A. shares the same view with the scientistsB. is uncertain of its occurrenceC. rejects it as being ungroundedD. thinks that it will destroy the world soon14. The underlined word “offset” in Para. 2 could best be replaced by “________”.A. slip into B. make up forC. set up D. catch up with15. It can be inferred from the passage that ________.A. lowering the world’s temperature merely a few degrees would lead many major farming areas to disasterB. raising the world’s temperature only a few degrees would not do much harm to life on earthC. almost no temperature variations have occurred over the past decadeD. the world’s temperature will remain constant in the years to come【答案】12. D 13. B 14. B 15. A【解析】【分析】这是一篇议论文。人们曾经认为,空气污染只影响工厂密集、车辆密集的大城市周边地区。虽然这些地区是空气污染最严重的地区,但问题实际上是全球性的。另一种不太被广泛接受的观点是,大气中不断增加的微粒物质阻挡了阳光,降低了地球的温度——其结果同样是灾难性的。【12题详解】细节理解题。由第一段第一句话“It was once thought that air pollution affected only the areas immediately around large cities with factories and heavy automobile traffic.”可知,正如文章开头所指出的,人们过去认为空气污染只存在于城市和工业区。故选D项。【13题详解】推理判断题。从第一段的最后两句“Some scientists feel that the increasing27 concentration of carbon dioxide in the air resulting from... will melt and cities such as New York, Boston, Miami, and New Orleans will be under water.”可看出作者对二氧化碳会产生温室效应的结论不太确定。故选B项。【14题详解】词义猜测题。根据下文的“and the worlds temperature will stay about the same as it is now”世界温度将会像现在一样保持不变,可推知offset意为“补偿”。故选B项。【15题详解】推理判断题。由第二段第一、二句“Another view, less widely held, is that... would be equally disastrous. A drop of just a few degrees could create something close to a new ice age and would make agriculture difficult or impossible in many of our top farming areas.”可看出温度仅仅降低几度就可能会对农业造成灾难。故选A项。【点睛】推理判断题要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的推理判断,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话,也可能是某几句话,所以,推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。推理判断题的题干中通常含infer,suggest,imply,conclude indicate等标志性词语。本题第4小题,由第二段第一、二句“Another view, less widely held, is that... would be equally disastrous. A drop of just a few degrees could create something close to a new ice age and would make agriculture difficult or impossible in many of our top farming areas.”可看出温度仅仅降低几度就可能会对农业造成灾难。故选A项。七选五:根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Practising speaking is one of the most fun and rewarding parts of learning English. Here are ten top tips for improving your spoken English and having a great time while you do it!Speak, speak, speak!Be confident and speak as often as possible to as many people as you possibly can! ____16____The more you practice, the better and more confident you will become in your pronunciation and vocabulary.Use technology 27____17____Use it to record yourself speaking, then listen back to see how your English sounds to other people. Make the most of all your favourite productivity apps to organize your practice time and make a note of all the new words you learn.Listen Listen to news bulletins (新闻简报) and songs in English to listen to the pronunciation of words. You can also learn new words and expressions in this way.____18____Read and loudRead the newspaper or a magazine out loudly.____19____This is a great way to practice pronunciation, because you only need to concentrate on making sure your English sounds great and don’t need to worry about the sentence structure or grammar.Use a dictionaryOnline dictionaries often have audio examples so you can check your pronunciation and there are lots of great dictionary apps that you can take everywhere with your phone._____20_____Have a go at saying the words first then check awards to see if you were right!So, with all these practice tips to choose from, which one are you going to try first?A. Don’t write too fast!B. Do not be shy to make mistakes!C. Try to experiment with the English you know.D. The more you listen, the more you learn!E. Make sure not to become too reliant on these tools, though.F. A phone can be powerful tool for learning languages.G. You could even find a script for your favourite TV show and act it out!【答案】16. B 17. F 18. D 19. G 20. E【解析】本文是一篇说明文。文章给读者介绍了提高英语的一些建议。27【16题详解】由上一句“要有自信,尽可能多地与人交谈!”和下一句“你练习得越多,在发音和词汇上你就越有信心。”可知,承接上下文,B选项“不要羞于犯错!”切题;要有信心与其他人交谈,不要怕犯错,练得越多,学的越好。故选B项。【17题详解】由本段小标题“使用技术”和下一句“用它来记录你自己说的话,然后回过头来看看你的英语在其他人看来是怎样的。”可知,承接上下文,F选项“手机是学习语言的有力工具。”切题;该选项中的A phone就是“使用技术”的一种方式,可以用来记录声音,符合题意。故选F项。【18题详解】由本段小标题“听”和上两句“听英语新闻简报和歌曲,听单词的发音。你也可以用这种方法学习新单词和短语。”可知,承接上文,D选项“你听的越多,学到的就越多!”切题;本段建议多听,听的越多,就能学习新单词和短语,学的越多。故选D项。【19题详解】由本段小标题“大声朗读”,上一句“大声朗读报纸或杂志。”和下一句“这是一个练习发音的好方法,因为你只需要集中精力确保你的英语听起来很棒,而不必担心句子结构或语法。”可知,承接上下文,G选项“你甚至可以为你最喜欢的电视节目找一个剧本来表演!”切题;该选项中的even(表递进关系)是对“大声朗读”的延申与拓展,表演也是练习发音的好方法。故选G项。【20题详解】由上一句“在线词典通常有音频示例,所以你可以检查你的发音,还有很多很棒的字典应用程序,你可以随身携带到任何地方。”可知,承接上文,E选项“不过,千万不要过于依赖这些工具。”切题;该选项中的these tools指代上一句中的dictionary apps,上下两句含转折之意。故选E项。II.完形填空:阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。When my mother took me out of high school, I knew that my life would become difficult because we were taught that you have to have an education to make it in life. I worked to help my mother ____21____ bills and that was all I could do at 27the time. Then she started telling me that when I turned 18, I had to get out of the house. I couldn’t understand what was going on because my brother was ____22____ than I was and she didn’t want to kick him out.As I started nearing my 18th birthday I was really beginning to feel ____23____ because I didn’t have a(n) ____24____ on what I was going to do. One night while I was watching television, a commercial came on about ____25____ the Navy.The next day I called the number on the commercial and ____26____ up an appointment to meet the recruiter(征兵人员).When he ____27____ me not having a high school diploma he knew I had a ____28____ chance. I explained to him that I was going to be ____29____ in a few months. He told me he would _____30_____ what he could do.About a month later he called me and asked me to _____31_____ his office. I went in and he _____32_____ to me he would have to pull some strings (暗中施加影响) to get me in the service but I had to promise him that I would _____33_____ the best of this opportunity he was trying to create for me and I did.He was able to get me in the military and I _____34_____ my end of the bargain by doing eight years and _____35_____ an Honorable Discharge from the service.Now I have a status in _____36_____ that many don’t and have an ability to make my life a little easier with that _____37_____ I made and the help I received.Many individuals can feel hopeless and find they _____38_____ do not have family support around to help them _____39_____ their difficult moments. However, my _____40_____ tells me that as long as you don’t abandon hope, hope will never abandon you.21. A. send B. arrange C. pay D. cancel22. A. younger B. older C. smarter D. slower23. A. helpless B. useless C. hopeless D. meaningless24. A. vision B. idea C. opinion D. decision25. A. attending B. going C. joining D. 27finding26. A. set B. picked C. brought D. looked27. A. decided on B. heard about C. thought over D. turned out28. A. good B. fair C. vital D. slim29. A. worthless B. homeless C. careless D. harmless30. A. try B. see C. do D. make31. A. come in B. come across C. come to D. come about32. A. apologized B. explained C. advised D. interpreted33. A. make B. take C. use D. seize34. A. finished B. brought C. got D. fulfilled35. A. leaving B. receiving C. finding D. owning36. A. life B. army C. place D. work37 A. decision B. mistake C. progress D. point38. A. still B. yet C. ever D. even39. A. around B. through C. with D. for40. A. disappointment B. discourage C. experience D. expectation【答案】21. C 22. B 23. C 24. B 25. C 26. A 27. B 28. D 29. B 30. B 31. C 32. B 33. A 34. D 35. B 36. A 37. A 38. D 39. B 40. C【解析】本文是一篇记叙文。作者以第一人称的方式叙述了自己的成长经历。当我母亲把我从高中带出来的时候,我知道我的生活将会变得困难,因为我们被教导,你必须接受教育才能在生活中有所成就。27【21题详解】考查动词。句意:我工作帮助我母亲字符账单,那是我当时唯一能做的。A. send发送,寄派; B. arrange安排; C. pay支付; D. cancel取消。根据bills and that was all I could do at the time.可知,我帮妈妈付账单,那是我当时唯一能做的。故选C。【22题详解】考查形容词。句意:我不能理解发生了什么,因为我的哥哥比我大,她不想把他踢出去。A. younger更年轻; B. older更大的; C. smarter更聪明的; D. slower更慢的。根据常识可知,我哥哥比我大。故选B。【23题详解】考查形容词。句意:当我开始接近18岁生日时,我真的开始感到绝望,因为我不知道我要做什么。A. helpless无助的; B. useless无用的; C. hopeless无望的; D. meaningless无意义的。根据上文可知,母亲让我18岁就搬出房子,因此当我18岁生日时,不知怎么做,我感动绝望。故选C。【24题详解】考查名词。句意同上。A. vision视力; B. idea主意; C. opinion意见; D. decision决定。根据上下文内容可知,当我开始接近18岁生日时,我真的开始感到绝望,因为我不知道我要做什么。故选B。【25题详解】考查动词。句意:一天晚上,我正在看电视,一则关于参军的广告开始了。A. attending参加; B. going去; C. joining加入; D. finding发现。根据the Navy和下文to meet the recruiter(征兵人员)可知,这是一个关于参军的广告。故选C。【26题详解】考查动词。句意:第二天,我拨通了广告上的电话,和招聘人员约好见面。A. set树立,点燃; B. picked挑选; C. brought拿来,带来; D. looked看。根据an appointment to meet the recruiter(征兵人员).可知,我打电话与征兵人员约好见面。set up“安排”。故选A。【27题详解】考查动词词组。句意:当他听说我没有高中文凭时,他知道我的机会很小。A. decided on决定; B. heard about听说; C. thought over考虑; D. turned out27结果是。根据上文an appointment to meet the recruiter(征兵人员)可知,征兵人员听说我没有高中毕业证书。故选B。【28题详解】考查形容词。句意同上。A. good好的; B. fair公平的; C. vital重要的; D. slim少的。根据 not having a high school diploma可知我没有高中文凭时,因此我的机会很小。slim chance“机会很小”。故选D。【29题详解】考查形容词。句意:我向他解释说再过几个月我就要无家可归了。A. worthless无价值的; B. homeless无家可归的; C. careless 粗心的; D. harmless无害的。根据上文可知,母亲要求我18岁搬出家,因此如果我没有工作,我会无家可归。故选B。【30题详解】考查动词。句意:他告诉我他会看看他能做些什么。A. try尝试; B. see看见; C. do做; D. make制造。根据上文可知,我告诉征兵人员,如果我不能被录用,我将我将无家可归,因此推断征兵人员说会看看自己能做什么帮助我。故选B。【31题详解】考查动词词组。句意:大约一个月后,他给我打电话,让我去他的办公室。A. come in 进来; B. come across 偶遇; C. come to 想起,共计; D. come about形成,产生。根据About a month later he called me可知,征兵人员打电话让我去他的办公室。come to his office到他的办公室。故选C。【32题详解】考查动词。句意:我进去后,他向我解释说,他必须利用一些关系才能让我得到这份工作,但我必须向他保证,我会充分利用他试图为我创造的这个机会,我做到了。A. apologized道歉;B. explained解释; C. advised 建议; D. interpreted理解。根据he would have to pull some strings (暗中施加影响) to get me in the service可知,这是他给我的解释。故选B。【33题详解】考查动词。句意:我进去后,他向我解释说,他必须利用一些关系才能让我得到这份工作,但我必须向他保证,我会充分利用他试图为我创造的这个机会,我做到了。A. make制造; B. take拿走; C. use使用; D. seize抓住。根据下文he was trying to create for me and I did.27可知,这是他给我创造了计划,我必须向他许诺我将会充分利用这个机会。故选A。【34题详解】考查动词。句意:他让我进了军队,我履行了我的承诺,服了八年兵役,光荣退伍。A. finished完成; B. brought拿来,带来; C. got 得到; D. fulfilled实现。根据my end of the bargain by doing eight years.可知,我履行了我的承诺。故选D。【35题详解】考查动词。句意同上。A. leaving离开; B. receiving收到; C. finding发现; D. owning拥有。根据by doing eight years 和 from the service.可知,他让我进了军队,我履行了我的承诺,服了八年兵役,光荣退伍。故选B。【36题详解】考查名词。句意:现在我在生活中有了许多人没有的地位,我有能力让我的生活变得更轻松,因为我做出了这个决定,也得到了帮助。A. life生活; B. army军队; C. place 地方; D. work工作。根据have an ability to make my life a little easier可知,我的生活有所改变,故选A。【37题详解】考查名词。句意同上。A. decision决定; B. mistake错误; C. progress进步; D. point要点。根据I made and the help I received.可知,现在我在生活中有了许多人没有的地位,我有能力让我的生活变得更轻松,因为我做出了这个决定,也得到了帮助。故选A。【38题详解】考查副词。句意:许多人会感到绝望,甚至没有家人的支持来帮助他们度过困难的时刻。A. still仍然; B. yet还; C. ever 曾经; D. even甚至。根据上文的讲述可知,甚至家人都支持,指的是作者没有家人的支持,故选D。【39题详解】考查介词。句意同上。根据下文their difficult moments.可知,说的是度过困难的时刻。故选B。【40题详解】考查名词。句意:然而,我的经验告诉我,只要你不放弃希望,希望永远不会放弃你。A. disappointment 失望; B. discourage丧失信心; C. experience经历,经验; D. expectation期待。此处说的是作者的经历告诉作者。故选C。27第II卷Ⅲ.语法填空阅读下面短文,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空,并将答案填写在答卷相应位置上:This year I’ve had the opportunity to do a lot of travelling around Europe and it has shown me how much you can learn and develop by visiting different places. It is so _____41_____(wonder) to be able to go to a different country, listen to different languages, try local food and experience different cultures. Travelling allows you ____42____(step) out of your comfort zone.I’ve _____43_____(personal) noticed how different I am _____44_____I started exploring more. Travelling has made me so much more confident and independent. It _____45_____ (involve) being able to find good train or plane tickets and ___46___(get) yourself to the airport, not to mention trying to find your way around a brand new city. While it can be scary at first, after a few trips you realize that Google Maps is your best friend. Travelling also helps _____47_____develop your organization skills! It is essential to figure out how to get to different tourist _____48_____(attraction) and plan your time wisely.So my advice: try and travel as much ___49___possible, because the experience you will gain from travelling can’t _____50_____(teach) at school and they will change your life.【答案】41. wonderful 42. to step 43. personally 44. since 45. involves 46. getting 47. you 48. attractions 49. as 50. be taught【解析】这是一篇说明文。文中作者结合自身经历,说明了旅行的一些好处。建议尽可能多地去旅行,因为你从旅行中获得的经验是学校无法教给你的,它们会改变你的生活。27【41题详解】考查形容词。根据上文It is可知应填形容词wonderful,作表语。故填wonderful。【42题详解】考查非谓语动词。句意:旅行可以允许你走出自己的舒适区。结合句意表示“允许某人做某事”短语为allow sb. to do sth.。故填to step。【43题详解】考查副词。修饰动词notice,应用副词personally,作状语。故填personally。【44题详解】考查连接词。句意:我个人已经注意到,自从我开始探索以后,我是多么的不同。此处引导时间状语从句,表示“自从……”,主句常用现在完成时,从句常用一般过去时。应用since。故填since。【45题详解】考查动词时态。此处陈述客观事实应用一般现在时,主语为It,故谓语动词用第三人称单数。故填involves。【46题详解】考查非谓语动词。句意:这涉及到能否买到合适的火车票或飞机票,以及让自己去机场,更不用说要在一个全新的城市里找到方向。根据上文being able to find good train or plane tickets and以及句意表示“涉及做某事”可知短语为involve doing sth.。故填getting。【47题详解】考查代词。句意:旅行还可以帮助你发展你的组织能力!结合句意可知指帮助“你”发展组织能力应用代词you。故填you。【48题详解】考查名词的数。attraction为可数名词,由different修饰应用复数。故填attractions。49题详解】考查介词。句意:所以我的建议是:尽可能多地去旅行,因为你从旅行中获得的经验是学校无法教给你的,它们会改变你的生活。结合句意表示“尽可能多地”短语为as much as possible。故填as。【50题详解】考查动词语态。句意同上。句中主语与谓语动词构成被动关系,且can’t27后跟动词原形。故填be taught。Ⅳ.英语知识运用用所给词的正确形式填空或根据句意在空白处填入合适的词,使句意完整。51. He did not particularly want to __________(从事) a competitive sport.(根据汉语提示填空)【答案】take up【解析】【详解】考查固定短语搭配。句意:他不是特别想从事一项竞技运动项目。这里考查从事的固定搭配翻译。从事的英语表达为take up。故填take up。52. She didn’t attend the party __________________(因缺乏) confidence.(根据汉语提示填空)【答案】for lack of【解析】【详解】考查固定搭配。句意:她没有参加聚会是因为缺乏信心。固定搭配for lack of sth.(因缺乏某物)。故填for lack of。53. Her son Peter adapted effortlessly to his new ______________(surrounding).(用单词的适当形式完成句子)【答案】surroundings【解析】【分析】【详解】考查名词。 句意:她的儿子彼得毫不费力地适应了他的新环境。 此空为adapt to 的宾语,用名词,指周围的环境时,常用复数,所以填surroundings。【点睛】54. What he saw in China left a deep _________________him(impress).(用单词的适当形式完成句子)【答案】impression on【解析】【详解】考查固定短语。句意:在中国的所见所闻给他留下了深刻的印象。短语leave a deep impression on...意为“给……留下深刻印象”,根据句意,故填impression on。55. I can think of many cases________students obviously knew a lot of English words27 and expressions but couldn’t write a good essay.(用适当单词填空)【答案】where【解析】【详解】考查定语从句。句意:我能想到很多案例,学生显然知道很多英语单词和表达,但写不好的文章。分析句子可知,空后面的句子是定语从句,修饰先行词cases,在从句中作地点状语,故填where。56. People read newspaper and magazines so as to keep themselves ___________(inform) of what is going on in the world outside.(用单词的适当形式完成句子)【答案】informed【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:人们阅读报刊杂志以便于了解外面的世界发生了什么。这里由keep…done句型构成非谓语结构表达让某人处于一种被……的状态。这里themselves与inform之间为被动关系,所以用过去分词做宾语补足语。故填informed。57. I’ve applied for the job but I’m not very ___________(乐观的) about my chance of getting it.(根据汉语提示填空)【答案】optimistic【解析】【详解】考查形容词。句意:我申请了这份工作,但我对得到这份工作的机会并不是很乐观。这里考查乐观的英语翻译,而其表达形式为optimistic。在句子中做表语成分。故填optimistic。58. We must not ___________________(看不见) the good traditions passed down from generations to generations.(根据汉语提示填空)【答案】lose sight of【解析】【详解】考查固定搭配。句意:我们不能忽视世代相传的优良传统。固定搭配lose sight of(看不见),情态动词must (not) +动词原形。故填lose sight of。59. We must c_____________our attention on improving education.(集中注意力)(根据汉语提示单词拼写)【答案】concentrate【解析】27【详解】考查动词。句意:我们必须集中精力改善教育。情态动词must +动词原形,动词短语concentrate one's attention on...(把注意力集中在……)符合句意。故填concentrate。60. ___________(write)in a hurry, this article was not so good! (用单词的适当形式完成句子)【答案】Written【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:因为写得匆忙,这篇文章不太好!分析句子结构可知write在句中应用非谓语动词形式,且与逻辑主语article 构成被动关系,故应用过去分词作状语。句首单词首字母要大写。故填Written。61. She was _________by the news of her best friend’s wedding. (delight) (用单词的适当形式完成句子)【答案】delighted【解析】【详解】考查形容词。句意:听到最好的朋友结婚的消息,她很高兴。此处作表语,用形容词,修饰人用v+ed形式的形容词,修饰物用v+ing修饰的形容词,这里主语She是人,应用v+ed形式的形容词delighted(高兴的)。故填delighted。62. They are broadening the main road __________________(加速) the flow of traffic.(根据汉语提示填空)【答案】to speed up【解析】【分析】【详解】考查动词短语。句意:他们正在拓宽主路来加速车辆的流通。此空为目的状语,所以用不定式,加速的短语为speed up,所以此空填to speed up。【点睛】63. Farmers __________(suffer) from drought or floods would get more payments.(用单词的适当形式完成句子)【答案】suffering【解析】【分析】27【详解】考查非谓语动词。句意:遭受干旱或者洪灾的那些农民会得到更多的报酬。此空为farmers的后置定语,且农民与suffer为主动关系,所以应该用现在分词。故填suffering.。【点睛】64. I’ll tell him this things ___________(instant) he arrives.(用单词的适当形式完成句子)【答案】instantly【解析】【详解】考查连词。句意:他一到我就告诉他这些事。此处用连词instantly(一……就……)引导时间状语从句。故填instantly。65. ____________(absorb) in deep thought, he didn’t hear the sound.(用单词的适当形式完成句子)【答案】Absorbed【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:他陷入了沉思,没有听到那个声音。分析句子结构可知absorb在句中应用非谓语动词形式,句中为短语be absorbed in表示“专心于;全神贯注于”,此处省略be,用过去分词作状语,句首单词首字母要大写。故填Absorbed。66. Who put __________ (提出) a theory about black holes?(根据汉语提示填空)【答案】forward【解析】【详解】考查固定短语。句意:谁提出了黑洞理论?根据句意及汉语提示可知,此处是固定短语put forward“提出”。故填forward。67. To be honest, it was Su’s fault, but Li was also ______________.(blame)(用单词的适当形式完成句子)【答案】to blame【解析】【详解】考查固定短语。句意:老实说,这是苏的错,但李也应该承担责任。短语be to blame表示“该受责备,应承担责任”,故填to blame。68. Only if we deal with and overcome large numbers of difficulties in a correct way, ______ we achieve our dream.(用适当单词填空)27【答案】will/can【解析】【详解】考查部分倒装。句意:只有正确地处理和克服大量困难,我们才能实现我们的梦想。 if we deal with and overcome large numbers of difficulties in a correct way是条件状语从句,从句一般现在时,主句一般将来时,“主将从现”,主句应为we will/can achieve our dream,only +状语从句,主谓部分到装,把will/can提前。故填will/can。Ⅴ.短文改错69. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线(\)划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。I made up my mind to be a journalist when I visited to the XinHua News Agency last year. I chose as my career based on the following reason. First, it is this job which can get me exposing to new things every day. Second, working as a journalist can help realize your dream of being a hero by fighting against evil or spreading justice.To achieve this goal, I plan to apply to the Communication University of China, that major, Journalism, has been ranked the first for many years across the whole country. After getting my Bachelor Degree, I would continue my study in a world-famous university to broaden horizons.【答案】1.去掉visited后的to2.chose后添加it3.reason→reasons4.which→that5.exposing→exposed6your→my7.or→and278.apply后to→for9.that→whose10.would→will【解析】【分析】这是一篇说明文。作者想要成为一名记者,说明了两点原因。同时为了实现这个目标,作者打算申请新闻学专业在全国连续多年排名第一的中国传媒大学。在获得学士学位后,作者将继续在世界知名的大学学习,开阔视野。【详解】1.考查动词用法。visit为及物动词,后面可以直接跟宾语,不需要介词。故去掉visited后的to。2.考查代词。句意:我选择它作为我的职业基于以下原因。choose为及物动词,此处后面缺少宾语,指记者作为职业,应用代词it。故chose后添加it。3.考查名词的数。reason为及物动词,后文列举了两点理由,应用复数。故reason改为reasons。4.考查强调句。分析句子结构可知此处为强调句结构“it is/was+被强调部分+that+其他”,此处强调this job,应用that。故which改为that。5.考查非谓语动词。此处为“get+宾语+宾补”结构,其中expose与me构成被动关系,故应用过去分词作宾补。故exposing改为exposed。6.考查代词。句意:第二,成为一个记者可以有助于实现我成为一个英雄,打击邪恶和传播正义的梦想。此处是指作者的梦想,应用“my”。故your改为my。7.考查连词。句意同上。结合上下文语境可知,此处为并列关系,应用连词and。故or改为and。8.考查介词。句意:为了实现这个目标,我打算申请新闻学专业在全国连续多年排名第一的中国传媒大学。结合句意表示“申请”短语为apply for。故apply后to改为for。9.考查定语从句。句意同上。此处为非限制性定语从句修饰先行词Communication University of China,且先行词在从句中作定语,故应用关系代词whose。故that改为whose。10.考查动词时态。句意:在获得学士学位后,我将继续在世界知名的大学学习,开阔视野。此处指将来发生的动作应用一般将来时。故would改为will。Ⅵ.书面表达70. 假如你是美国的Mike,你的朋友张平打算202027年高考完以后到国外留学,他写信询问你什么样子的中国学生最受国外高校青睐。请你根据下列要点给对方写一封回信:1.语言是道硬门槛。2.适应能力很重要。3.兴趣爱好被看重。4.要有社会责任感。注意:1.词数不少于100;2.可根据需要适当增添细节。Dear Zhang Ping,Yours,Mike【答案】Dear Zhang Ping,I’m glad to hear that you want to study abroad in your letter. Here is what I know about what kind of Chinese Students are favoured in foreign colleges and universities.As far as I know, the language ability is essential, which helps you communicate with others and makes it easier for you to understand the course. Besides, you should have the ability to adapt quickly to the new environment.What’s more, your interest is valued as well, for it has a lot to do with success. Last but not least, those who are willing to shoulder social responsibility are especially respected and welcomed.This is some of my advice, and I hope it can be of some help to you.May you succeed! Best wishes and good luck.Yours,Mike【解析】【分析】这是一篇提纲类写作。【详解】第1步:根据提示可知,假如你是美国的Mike,你的朋友张平打算2020年高考完以后到国外留学,他写信询问你什么样子的中国学生最受国外高校青睐。请你根据下列要点给对方写一封回信:1.语言是道硬门槛。2.适应能力很重要。3.兴趣爱好被看重。4.27要有社会责任感。第2步:根据写作要求,确定关键词(组):study abroad (留学);know about (了解);favoured (喜爱的);as far as I know(据我所知);essential (必要的);communicate with (交流);adapt to (适应……);as well(也);shoulder social responsibility(承担社会责任);be of some help (有帮助的)等。第3步:根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。此处文章主要应用一般现在时。第4步:连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,保持整洁美观的卷面是非常重要的。【点睛】范文内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当。作者在范文中使用了较多高级表达方式,如What’s more, your interest is valued as well, for it has a lot to do with success.运用原因状语从句;Last but not least, those who are willing to shoulder social responsibility are especially respected and welcomed.运用定语从句。全文中没有中国式英语的句式,显示了很高的驾驭英语的能力。另外文章思路清晰、层次分明,上下句转换自然,为文章增色添彩。27

扫描关注二维码

更多精彩等你来

客服服务微信

55525090

手机浏览

微信公众号

Copyright© 2006-2020 主站 www.5ykj.com , All Rights Reserved 闽ICP备12022453号-30

版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来源于网络以及用户投稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,

如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:55525090@qq.com,我们立即下架或删除。