欢迎来到莲山课件网!

您当前的位置:

温馨提示:部分文件查看预览时可能会显示错乱或异常,文件下载不会出现此问题,请放心下载。

四川省阆中中学2019-2020高二英语下学期第二次月考试题(Word版含答案)

阆中中学校2020春高2018级第二次学段测试
英语试题
(总分:150分   时间:150分钟   )
说明:(本试卷分四个部分,Ⅰ卷为选择题,共100分;Ⅱ卷为非选择题,共50分。
总分150分。考试时间120分钟。)
第I卷
第一部分:听力(共两节,满分30分)
第一节  请听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.  Who is going abroad?
A. Lucy.                        B. Jane.                   C. Mary.
2.  What will the man do first?
A. Send the woman to the airport.    B. Pick up his daughter.       C. Buy a birthday gift.
3.  What does the woman mean?
A. She will change the jeans.  
B. She will shorten the jeans.    
C. She will return the jeans.
4.  Where does the woman want to go?
A. To the seaside.                B. To Colorado.           C. To a cold place.
5.  Why does the man need a map?
A. To tour Manchester.            B. To find a restaurant.       C. To learn about China.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间,每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6.  What are the speakers mainly talking about?
A. Pocket money.                B. Part-time jobs.           C. The man’s parents.
7.  How long does the man look after the baby every Friday?
A. For two hours.                B. For three hours.           C. For four hours.
听第7段材料,回答第8、9题。
8.  When will the woman arrive at the seaside?
A. On Friday afternoon.            B. On Friday evening.       C. On Saturday morning.
9.  Why will the woman take a sweater or a light coat?
A. Because it can be windy at night.
B. Because it can be snowy at night.
C. Because it can be cold at night.
听第8段材料,回答第10至12题。
10. How did the man know the good deals?
A. He saw an advertisement on TV.
B. He heard an advertisement on the radio.
C. He read an advertisement in the newspaper.
11. What size will the man most probably take?
A. Size 42.                B. Size 41.                C. Size 40.
12. Where does the conversation most probably take place?
      A.In a shopping center.        B. On the telephone            C. At a supermarket
听第9段材料,回答第13至16题。
13. What’s the woman’s job?
A. A receptionist.            B. A saleswoman.            C. A manager.
14. What is the name of the man?
A. Charles C. Nelson.        B. Charles T. Nelson.        C. Charles Nelson.
15. What is the date today?
A. May 15th.                B. May 18th.                C. May 17th.
16. How much will the man pay?
A. $225.                    B. $250.                    C. $200.
听第10段材料,回答第17至20题。
17. What’s the weather like in the park today?
A. Cool.                    B. Hot.                    C. Warm.
18. What can we know about the houses around the lake?
A. They are of the same shape.        
B. They were built over 100 years ago.
C. They are different in style.
19. Who is probably the speaker?
A. A bus driver.            B. A tourist guide.            C. A school teacher.
20. What do people enjoy doing in the park in winter?
A. Driving around the lake.    B. Playing in the snow.        C. Watching birds.
第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A
The New York See It All Tour is exactly what it sounds like: an all-inclusive guided tour of New York City.
Central Park
One of the most famous parks in the world, Central Park is an artificial wonder. Not only is it the first public park built in America, but it is also one of the most frequently visited parks, with over 25 million guests per year. Set in the middle of busy Manhattan, its grounds serve as a safe harbor, not only for athletes, and musicians but also for lots of migratory birds each year. One can spend an entire peaceful day wandering its grounds, gazing upon nearly 50 fountains, monuments, and sculptures or admiring its 36 bridges.
Hudson River Park
Hudson River Park is a waterside park on the Hudson River that extends from 59th Street south to Battery Park in the New York City district of Manhattan. Bicycle and pedestrian paths, including the Manhattan Waterfront Greenway, span the park north to south, opening up the waterfront for the public to relax. The park includes tennis and soccer fields, children’s playground, dog run, and many other features.
Washington Square Park
Washington Square Park, located in the heart of Greenwich Village, is a very popular and often crowded square. People from all backgrounds gather to this large square dotted with trees.
Central Park Zoo
The Central Park Zoo is a small 6.5-acre zoo located on Central Park in New York City. The zoo began in the 1860s, making it the first official zoo to open in New York. The zoo was improved in 1934, with the addition of many new buildings ranged in a quadrangle around the sea lion pool. Finally, the zoo was repaired in the mid-1980s and reopened in 1988, replacing the old-fashioned cages with naturalistic environments.
21. What can we learn about Central Park?
A. It is primarily a man-made park.        
B. It is the first public park built in the world.
C. It especially attracts pedestrians and artists.    
D. It was the most crowded park when first built.
22. Which park is set in the heart of Greenwich Village?
A. Central Park.                        B. Central Park Zoo.    
C. Washington Square Park.                D. Hudson River Park.
23. When was the first official zoo in New York repaired for the first time?
A. In the 1860s.        B. In 1934.        C. In 1988.        D. In the mid-1980s.
B
Scott and Daniel Harry are enjoying everyday tasks like shopping and washing for the first time following their move to an accommodation support house in Kurwongbah, north of Brisbane last year.
Disability Services Queensland’s Strengthening Non-Government Organisations project provided an accommodation support model that would enable residents (居住者) like Daniel and Scott to live more independently.
The house is just one of many accommodation support services funded through the project. The five-bedroom house provides 24-hour care for up to four individuals with complex needs, including medical support. Care and staffing levels are varied and flexible, depending on each resident’s requirements.
Scott and Daniel, who have a severe form of Duchenne Muscular Dystrophy, require 24-hour support in all activities of daily living. Before they moved to the house, they lived with their family. Scott says living at home was difficult as it placed a physical and emotional burden on their parents who had to wake them several times each night to reposition them or place them on breathing machines.
“We were heavyhearted,” says Scott, who is planning to write a book about his life experiences. “But our parents now have a lot more time for themselves. We now manage ourselves on a day-to-day basis.”
Daniel is an enthusiastic gardener, taking care of his own vegetable garden. The men share the house with one other young man, and they go to rugby league games, meeting up with friends.
Leeding Care Australia provides the care service at Kurwongbah. Manager Lee Garniss says setting up the facilities (设施) has not been without its challenges.
“It is an unconventional model of care,” Lee says. “The home is Scott and Daniel’s home, however it is also a workplace for their support staff. Balancing these two requirements has been a challenge for all.”
“We have experienced a bit of a learning phase over the last twelve months. However, by working as a team we try our best to meet the needs of both residents and staff and I think we have achieved the right balance.”
24. What do we know about the house Scott and Daniel live in now?
A. It was built by their parents.            B. It can accommodate four residents.
C. It belongs to a governmental project.        D. It’s located in the center of Brisbane.
25. Why did Scott and Daniel’s parents wake up frequently at night?
A. To help them do exercise.                B. They were making a lot of noise.
C. To check on their breathing.            D. They were under emotional pressure.
26. How did Scott feel while living with his parents?
A. A bit guilty.            B. Quite happy.        C. Very proud.        D. Slightly angry.
27. What was a challenge while setting up the facilities?
A. Lack of fund.                        B. No workplace.
C. Inexperienced staff members.            D. Satisfying both staff and residents’ needs.
C
Gene therapy (基因治疗) is a revolutionary new technique for treating people with health problems. Up until very recently, the most commonly available methods for treating patients were either through drugs or operations. Gene therapy provides a third option for treatment by transforming or replacing cells with new genetic materials and instructions. Scientists can be very precise in the kinds of changes they make in patients.
Gene therapy works by using a delivery system, such as a virus, to enter a patient's body. Once inside the body, the virus combines with a host cell and delivers the new DNA.The proteins then begin to repair the affected cells. New techniques have focused on removing cells from the patients and transforming them outside the body before reintroducing them to the patients.
The two types of gene therapy are called somatic and germline. Somatic therapy refers to changing or replacing a body cell. In this case, the treatment is restricted to the patient only. This will not affect the patient's future children because the patient's germ (生殖) cells are unaffected. In germline therapy, the patient germ cells are treated, which may affect the patient's future generation.This is highly controversial  because it is not clear exactly how this might affect them and further generations. For this reason, many countries have passed laws that prohibit this kind of treatment.
Despite the promise of gene therapy, there are still many barriers(障碍) that need to be overcome before it comes into widespread use. One of the issues is that the use of viruses to deliver DNA may actually cause unexpected problems in patients if the virus grows and attacks the body. Another problem is the nature of many diseases is very complex and spread throughout multiple genes. The use of gene therapy to change a single gene in the body would probably not be sufficient (足够的)as a cure. Finally, the costs of gene therapy are high. Some gene therapy procedures may cost over$1 million to undertake and require specialized doctors and equipment.
28.What does the underlined word ''them'' in paragraph 2 refer to?
A.Techniques.    B.Cells.    C.Patients.    D.Proteins.
29.What can we learn about gene therapy?
A.Gene therapy has been put into practice widely.
B.The cells of patients are developed in healthy people.
C.Viruses entering the body can mix with host cells and form new DNA.
D.Both somatic and germline therapy have side effects on later generations.
30.What's the last paragraph mainly about?
A.The disadvantages of gene therapy.
B.The promising future of gene therapy.
C.The high costs of treatment procedures.
D.The issues related to viruses and complex genes.
31.What can be a suitable title for the text?
A.Why Gene Therapy Procedures Are Extremely Expensive
B.Gene Therapy: A Dangerous New After-operation Treatment
C.Gene Therapy: A Contemporary Progressive Treating Method
D.Scientists Are Accurate in Performing the Categories of Surgery
D
Research shows that childhood friendships are important indicators of future success and social adjustment. Children’s relationships with peers strongly influence their success in school,and children with fewer friends are more at risk of dropping out of school,becoming depressed and other problems.
Making and Keeping Friends Is More than Child’s Play
When 6-¬year-¬old Rachel returned to school on a recent Monday morning,her eyes immediately  scanned the playground for her friend Abbie. “Though they were only separated by a weekend,the girls ran right into each other’s arms and hugged,” recalls Rachel’s mother Kathryn Willis of Gilbert. “It was like a scene from a movie.”
Most parents instinctively (本能地) know that having friends is good for their child. Experts agree that friendship is not simply child’s play,but a powerful predictor of social adjustment throughout life.
A Skill for Life
“Childhood friendships serve as a very important training ground for adulthood,” says Dr.Robbie Adler¬Tapia, psychologist with the Center for Children’s Health & Life Development at the East Valley Family Resource Center.
Researcher William Hartup states,“Peer relations contribute significantly to both social and cognitive (认知的) development.” Hartup concludes that the single best childhood predictor of adult social adaptation is not school grades or classroom behavior,but rather,how well a child gets along with other children.
The work of Arizona State University professor of Developmental Psychology Gary Ladd proves that being able to make and keep friends is beneficial to kids while the lack of friends is detrimental.
Good Friendships Don’t Just Happen
Experts agree that it is essential for children to establish high ¬quality friendships. But,researchers warn,these friendships don’t necessarily just happen. Often,a good friendship begins with involved parents.
Psychologist Dr.Lynne Kenney Markan believes kids should be taught social skills in much the same way they are taught math and reading.
Bad Company
Many parents worry about the quality as well as the quantity of their child’s friendships. “When she was in 1st grade,her supposed ‘best friend’ began calling her names and threatening to hurt her,” says Mindy Miller. “My daughter wasn’t allowed to talk to or even look at other girls in her class. It really crushed her spirit. I told my daughter she didn’t need a ‘friend’ like that.”
“I’ll bend over backwards(拼命) to help my son get together with a friend I think is good for him,” Adler¬Tapia says. “I don’t look at it as manipulation (操纵),just positive parental
involvement.”
32. The example of Rachel and Abbie is used to indicate that________.
A. childhood friendship is of great significance to their growth
B. a positive friendship helps children solve emotional and physical problems
C. it is a proven fact that peer friendship is the most rewarding experience throughout life
D. Rachel missed her friend Abbie very much because of their separation of one weekend
33.The underlined word “detrimental” could be replaced by________.
A. Aggressive                    B. disappointing         
C. ridiculous                    D. harmful
34.We can learn from the passage that high¬quality friendship most probably results from_____.
A. social skills and good study habits         
B. school grades and classroom behaviors
C. academic success and social adaptation     
D. positive parental involvement and social skills
35. From the last paragraph we can conclude that Dr.Robbie Adler¬Tapia agrees that________.
A. parents should regard making friends as something that just happens
B. it’s wise for parents to support and encourage healthy peer relationships
C. parents only need to help their children to cope with difficult social situations
D. parents are supposed to encourage their children to make as many friends as they can
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Each one of us has different natural and acquired abilities. Some learn new languages quickly, and some are more social than others.   36   Obviously, people interpret what you're saying in different ways, based on the way they think.
       37  While expecting to convince others, we rely on our own thinking tools and strengths.It doesn't matter if you're trying to persuade your boss to adopt a new idea. But when you need to persuade your colleague, switch chairs with your listener and ask yourself what his or her strength is. Sure, you take into account what's important to them.
        38  Try to fit someone you work with into the different thinking categories-individual thinking or group thinking. To quickly identify if someone thinks better individually or in a group, I ask one simple question:Did you prefer studying by yourself or in a group in high school? You'll find out most people will answer in the blink of an eye.
      Then how to communicate better after identifying individual or group thinking?    39   Individual thinkers need some time by themselves to digest a new idea. Therefore, try sending them suggestions by e-mail or introduce a new idea and then giving them some time to think about it. Group thinkers will react much better when talking about a new idea.  40   When group thinkers ask to talk about something, they're actually asking you to brainstorm with them to help find a solution using conversation.
   A. Choose your presentation strategy.
   B. You can find out which category you belong to.
   C. It is a challenge to convince people around you.
   D. So give them opportunities to voice their thoughts.
   E. But how about understanding how they actually think?
   F. Most people are more productive when working alone.
   G. These strengths determine how we think and make decisions.
第三部分:英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。
I enjoy feeding birds in my garden. About three years ago, a baby chipmunk(花粟鼠)which I named Chip come to this festive display. Over that summer, I watched it   41   . The next summer, the chipmunk was back, and I wondered whether it would   42   me to feed it by hand or let me pet it. Before Chip would approach, I’d    43    its favorite food, bend down and keep very   44  . I’d leave my open hand    45  , unmoving, so the animal would know I wouldn’t   46   it. I continued doing this for a few weeks.
  47  , late in that second summer, Chip did show more trust. One day as I  48   a seed in my fingertips, it approached and   49   took the seed into its mouth. He never bit my fingers.
I was happy that Chip and I had made a(n)   50   of trust.
After about two months of this __51__, I went further. With my index finger, I __52__ its back once gently. I’m not even sure Chip felt it, but it didn’t    53   . I then moved my two fingers slowly and gently over it. _  54__, Chip stayed calm, eating seeds, before running quickly back into the bush.
Today, the chipmunk comes out of hiding when I call its name, and lets me   55   its soft, silky body.
A friend once mentioned that after she   56   a dog, she noticed that her high blood pressure had approached __57 __ without medication, and she became calmer and could handle stress better.
I think I, too, feel   58  from my interactions with Chips.
I’ve also developed a greater    59    for nature and its creatures and the opportunity to observe, protect and save wildlife. Most of all, I am amazed by the  60   of a tiny chipmunk to meet me halfway in trust.
41. A. eat                B. grow                 C. play                D. jump
42. A. praise            B. beg                 C. inspire                D. trust
43. A. desert            B. put up                C. put down             D. hang
44. A. anxious         B. excited             C. still                 D. curious
45. A. in public        B. in place             C. in return             D. in turn
46. A. grab             B. remove             C. bite                 D. throw
47. A. Initially         B. Unusually             C. Obviously             D. Finally
48. A. found             B. planted             C. offered             D. produced
49. A. cautiously         B. aggressively         C. comfortably         D. confidently
50. A. promise         B. breakthrough         C. introduction         D. experience
51. A. education         B. discovery             C. routine             D. resolution
52. A. knocked         B. brushed             C. give away             D. turn up
54. A. However         B. Again             C. So                 D. Therefore
55. A. admire             B. support             C. pet                 D. lift
56. A. walked         B. adopted             C. abandoned             D. lost
57. A. typical             B. original             C. logical             D. normal
58. A. calmer             B. faster                 C. quieter             D. easier
59. A. education         B. motivation         C. mercy             D. respect
60. A. capacity         B. contribution         C.memory             D. comfort
第二节(共10小题:每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
I will now introduce you one great method of self-encouragement. Once a goal    61   
 (set) up, you begin your long journey. All you need next is    62    (work) as hard as you can. You may run into problems on the way, but do not be afraid of them. Keep to your plans and overcome all the    63    (difficult) you meet step by step.
We all know that Rome was not built in one day. It is the same as our success. We need to prepare well and develop action plans.    64   , we also need to put in a lot of hard work. Just be patient and remember that    65    takes time and effort to succeed.
For athletes, it is the Olympic Games    66    they all want to take part in, and are considered as their    67    (high) level of all competitions and the most exciting moments. They train hard every day and never stop. When the athletes won the gold medals, many of them    68    (cry). That’s because so much effort had been made before they went to the competition.
   69    (complete) the tasks of each day, you can provide yourself with encouragement such as, “I have done very well today and I feel so powerful and energetic. I am happy with
   70    I have achieved today.” Do this every day, and soon your courage will rise.
第四部分  写作(共两节,满分35分)
第一节  短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;
2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
When talking about America, most people will think of great buildings and lively parties because Hollywood movies show us with the strongest America. What’s more, the media always report how powerful America is but foreign media criticizes China all the time. So people lost faith about our country. Actual, every country is not perfect. Recently, I’ve learned a lot about America, that helps me make a good judgement than before. A video has made by a Chinese student studying in America for 6 years. In the video he told people that not all places looked like those presenting on the screen and concluded that a perfect country did not exist. So we need to adopt a right attitude to our motherlands and don’t lose faith when seeing some bad sides.
第二节  书面表达(共1题;满分25分)
假定你是李华,是英国某中学学生。你爱好广泛,性格开朗, 非常愿意参加学生社团活动。你发现学校流行音乐俱乐部正在招收新成员。你希望加入该俱乐部。 请用英文给俱乐部负责人John写一封申请信,要点如下:
1. 简要介绍自己;
2. 加入俱乐部的目的。
注意:1.词数100左右;
2.可适当增加细节,以使行文连贯;
3.开头和结尾已给出,但不计入总数。
参考词汇:流行音乐俱乐部pop club
Dear John,
I’m a Chinese student for exchange study here __________________________________
____________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours sincerely,
Li Hua
 

 
A篇
【答案】21. A   22. C    23. B
【解析】
 分析】
本文是一篇广告布告类短文阅读。文章主要介绍了纽约的全览之旅,包括:中央公园、哈德逊公园、华盛顿广场公园和中央公园动物园。
【21题详解】
细节理解题。根据文章Central Park中的One of the most famous parks in the world, Central Park is a man-made wonder.可知,中央公园是一座人造公园。故选A。
【22题详解】
细节理解题。根据文章Washington Square Park中的Washington Square Park, located in the heart of Greenwich Village, is a very popular and often crowded square. 可知,华盛顿广场公园坐落于格林威治村的中心,故选C。
【23题详解】
细节理解题。根据文章Central Park Zoo中的 The zoo was improved in 1934, with the addition of many new buildings ranged in a quadrangle around the sea lion pool.可知,1934年,动物园得到了改善,在海狮池周围的四合院里增加了许多新建筑。故选B。
【点睛】文章内容较为简单,文章考查到细节理解题,对此类题型,考生可以首先从问题中找到关键词然后以此为线索,运用略读及查阅的技巧在文中迅速寻找这一细节找到后再把这一部分内容仔细阅读一遍,仔细比较所给选项与文中细节的细微区别。如小题1中选择项中artificial与文中的man-made表达的同一个意思,这些都考生需要比较它们之间的细微区别。
B篇
【答案】24. B    25. C    25. A    26. D
【解析】
【分析】
本文是一篇新闻报道,介绍了昆士兰州残疾人服务加强非政府组织项目为残疾人提供可以24小时为四个有复杂需求的残疾人提供护理的五居室住房,这让Scott 和Daniel这样的残疾人可以离开父母独立生活,同时也减轻了他们父母的负担。
【24题详解】
细节理解题。根据第三段中的“The five-bedroom house provides 24-hour care for up to four individuals with complex needs”可知,这所五居室的房子可以24小时为四个有复杂需求的人提供护理,也就是说Scott 和Daniel现在住的房子可以住四个人,故B项正确。
【25题详解】
细节理解题。根据第四段中的“their parents who had to wake them several times each night to reposition them or place them on breathing machines.”可知,他们的父母每天夜里都叫醒他们几次是为了重新安置他们或把他们放在呼吸机上,也就是检查他们的呼吸,故C项正确。
【26题详解】
推理判断题。根据第四段中的“Scott says living at home was difficult as it placed a physical and emotional strain (负担) on their parents”及第五段中的“We were heavyhearted”可知,Scott说住在家里给父母加重了身体和情感上的负担,这让他心里很不好受,由此可知,Scott对此是有些愧疚的,故A项正确。
【27题详解】
细节理解题。根据倒数第二段中的“The home is Scott and Daniel’s home, however it is also a workplace for their support staff. Balancing these two requirements has been a challenge for all”可知,这个房子既是Scott和Daniel的家,也是工作人员的工作场所,平衡双方(居住者和工作人员)的需要是一个挑战,故D项正确。
【点睛】涉及到人物态度的推理判断题难度较大,抓住人物在文中说的话是关键,因为语言是最能体现出一个人的态度的,例如本篇第3题,根据第四段中的“Scott says living at home was difficult as it placed a physical and emotional strain (负担) on their parents”及第五段中的“We were heavyhearted”可知,Scott说住在家里需要父母日夜照顾,加重了他们身体和情感上的负担,这让他心里很不好受,觉得自己拖累了父母,由此可知,Scott对此是有些愧疚的。
C篇
28.B  29.C  30.A  31.C
【解析】
【分析】
这是一篇说明文。文章主要介绍了当代一种新的治疗法——基因治疗,以及它的治疗原理,人们对这种治疗的态度和可能存在的弊端。
28.词义猜测题。根据划线部分所在句子New techniques have focused on removing cells from the patients and transforming them outside the body before reintroducing them to the patients.可知,新技术着眼于从患者体内去除细胞并在将他们重新引入患者体内之前让them体外转化。结合句意可推测划线部分指代的是“细胞”。B. Cells. (细胞)符合以上说法,故选B项。
29.细节理解题。根据第二段的Once inside the body, the virus combines with a host cell and delivers the new DNA.可知,一旦进入体内,该病毒就会与宿主细胞结合并输送新的DNA。C. Viruses entering the body can mix with host cells and form new DNA. (病毒进入人体后会和宿主细胞形成新的DNA)符合以上说法,故选C项。
30.主旨大意题。根据最后一段的主要内容,尤其是第一句Despite the promise of gene therapy, there are still many barriers that need to be overcome before it comes into widespread use. (尽管基因疗法有前途,但在广泛使用之前仍需要克服许多障碍)可知,最后一段主要讲述了基因治疗的弊端。A. The disadvantages of gene therapy. (基因治疗的弊端)符合以上说法,故选A项。
31.主旨大意题。根据文章的主要内容,尤其第一段的Gene therapy(基因治疗)is a revolutionary new technique for treating people with health problems.和Gene therapy provides a third option for treatment by transforming or replacing cells with new genetic materials and instructions.(基因治疗是用来治疗有健康问题的人的一个革命性技术。基因治疗提供了第三种方法,即利用新的遗传物质和指令改造或替换细胞)可知,本文主要给这介绍一种革命性的治疗方式——基因治疗。C. Gene Therapy: A Contemporary Progressive Treating Method (基因治疗——一种现代的渐进治疗法)可以作为本文标题,故选C项。
D篇
【语篇解读】 研究表明,童年时期的友谊对孩子的将来有着非常重要的意义。
32. 解析 细节理解题。文中六岁的Rachel与她的朋友Abbie之间的友谊例证了本部分的标题Making and Keeping Friends Is More than Child’s Play,再结合文章首句可知应选A项。 答案 A
33.解析 词义猜测题。根据文中的“The work of Arizona State University professor of Developmental Psychology Gary Ladd proves that just as being able to make and keep friends is beneficial to kids,so is the lack of friends detrimental.”可知,“detrimental”与句中的“beneficial”相对应,因此“detrimental”与“harmful”同义。 答案 D 。
34. 解析 细节理解题。根据Good Friendships Don’t Just Happen中的“a good friendship begins with involved parents”与“kids should be taught social skills in much the same way they are taught math and reading”可知,D项正确
35. 解析 推理判断题。根据文章的最后一句可推知,父母应该在孩子交友的问题上给予指导,避免其受到不良影响,因此选B。
七选五  GCEAD

41.B
42.D
43.C
44.C
45.B
46.A
47.D
48.C
49.A
50.D
51.C
52.D
53.A
54.B
55.C
56.B
57.D
58.A
59.D
60.A
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
61. is set    62. to work    63. difficulties    64. Besides/ Furthermore    65. it
66. that    67. highest    68. cried    69. Having completed    70. what
 

Dear John,
I’m a Chinese student for exchange study here and more than delighted to find Pop Club is admitting new members, which attracts me deeply.
As for me, I am outgoing and have many interests, especially music. I am fond of singing pop songs and people tell me my voice sounds beautiful. In addition, I am totally aware of team spirit and understand how to get along with others.
I want to improve my oral English and share music with the local students by joining the club. When there is an activity, I will be very happy to serve as a host. What’s more, I firmly believe that I can make many English friends here.
I would appreciate it if you could allow me to join the club, so please call me up at 82095516.
Yours sincerely,
Li Hua

点评:

+1
0

分享:

文档格式:doc

下载文档
版权申诉 举报

版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来源于网络以及用户投稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:55525090@qq.com,我们立即下架或删除。

客服服务微信

55525090

手机浏览

微信公众号

Copyright© 2006-2020 主站 www.5ykj.com , All Rights Reserved 闽ICP备12022453号-30

版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来源于网络以及用户投稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,

如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:55525090@qq.com,我们立即下架或删除。