1. How will the man get to the bank?
A. He will turn right.
B. He will cross the street.
C. He will go straight and then left.
2. What will the speakers do first?
A. Go to a gas station.
B. Have some dinner.
C. Drive to a theater.
3. When did the man start going to the candy store?
A. When he was 8.
B. When he was 10.
C. When he was 15.
4. How long will the speakers stay in Greenwich?
A. For 15 minutes.
B. For two hours.
C. For two and a half hours.
5. Where does the conversation probably take place?
A. In a police station. B. In a classroom. C. At home.
6. What are the speakers doing?
A. Seeing a movie. B. Having dinner. C. Making soup.
7. How does the man probably feel?
A. Unhappy. B. Nervous. C. Relieved.
8. When does this conversation take place?
A. At about 2:00 p.m.
B. At about 4:00 p.m.
C. At about 6:00 p.m.
9. What does the robber look like?
A. He is tall.
B. He has a beard.
C. He has black hair.
10. Where did the speakers go last week?
A. To a pub. B. To a concert. C. To a music festival.
11. What does the woman think of rock music?
A. Loud. B. Enjoyable. C. Hard to understand.
12. Why doesn’t the woman want Jane to join them?
A. She dislikes Jane.
B. Jane won’t have a ticket.
C. Jane hates classical music.
13. Where are the speakers?
A. In the library.
B. In a restaurant.
C. In the classroom.
14. When is the man’s class?
A. 1:50. B. 2:00. C. 2:30.
15. What does the woman like about the summer school?
A. The teachers.
B. The size of the class.
C. The friendly students.
16. Where is the man planning to go?
A. New York. B. Boston. C. Washington D.C
17. How old was Hosseini when his family moved to America?
A. 5. B. 11. C. 15.
18. What was Hosseini doing when his first book became popular?
A. He was still in college.
B. He was a full-time writer.
C. He was working as a doctor.
19. When was Hosseini’s second novel published?
A. In 2013. B. In 2007. C. In 2003.
20. What is And the Mountains Echoed about?
A. Two women in Afghanistan.
B. A couple that takes in two children.
C. A boy’s relationship with his father and best friend.
Poet William Stafford once said that we are defined more by the detours(绕行路) in life than by the narrow road toward goals. I like this image. But it was quite by accident that I discovered the deep meaning of his words.
For years we made the long drive from our home in Seattle to my parents' home in Boise in nine hours. We traveled the way most people do: the fastest, shortest, easiest road, especially when I was alone with four noisy, restless kids who hate confinement(限制) and have strong opinions about everything.
Road trips felt risky, so I would drive fast, stopping only when I had to. We would stick to the freeways and arrive tired.
But then Banner, our lamb was born.He was rejected by his mama days before our planned trip to Boise.I had two choices:leave Banner with my husband,or take him with me.My husband made the decision for me.
That is how I found myself on the road with four kids, a baby lamb and nothing but my everlasting optimism to see me through. We took the country roads out of necessity. We had to stop every hour, let Banner shake out his legs and feed him. The kids chased him and one another. They'd get back in the car breathless and energized, smelling fresh from the cold air.
We explored side roads, catching grasshopper in waist-high grass. Even if we simply looked out of the car window, at baby pigs following their mother, or fish leaping out of the water, it was better than the best ride down the freeway. Here was life. And new horizons(见识).
We eventually arrived at my parents' doorstep astonishingly fresh and full of stories.
I grew brave with the trip back home and creative with my disciplining technique.
On an empty section of road, everyone started quarreling. I stopped the car, ordered all kids out and told them to meet me up ahead. I parked my car half a mile away and read my book in sweet silence.
Some road trips are by necessity fast and straight. But that trip with Banner opened our eyes to a world available to anyone adventurous enough to wander around and made me realize that a detour may uncover the best part of a journey-and the best part of yourself.
1. Why did the author use to take freeways to her parents' home?
A. It was less tiring.
B. It would be faster and safer.
C. Her kids would feel less confined.
D. She felt better with other drivers nearby.
2. The author stopped regularly on the country roads to ________．
A. relax in the fresh air
B. take a deep breath.
C. take care of the lamb.
D. let the kids play with Banner.
3. What does the author discover from the trip according to Paragraph 6?
A. Freeways are where beauty hides.
B. Getting close to nature adds to the joy of life.
C. Enjoying the beauty of nature benefits one's health.
D. One should follow side roads to watch wild animals.
4. Why did the author ask the kids to get out of the car on their way back home?
A. To give herself some time to read.
B. To order some food for them.
C. To play a game with them.
D. To let them cool down.
【答案】1. B 2. C 3. B 4. D
细节理解题。根据第二段“We traveled the way most people do: the fastest, shortest, easiest road, especially when I was alone with four noisy…”和第三段的Road trips felt risky, so I would drive fast, stopping only when I had to.可知作者在回父母家的路上，为了早点到达而选择了高速，而一个女性单独带着四个孩子走高速也是为了安全。B. It would be faster and safer.（那样更快更安全）符合以上说法，故选B项。
细节理解题。根据第五段第三句“We had to stop every hour, let Banner shake out his legs and feed him.”可知，作者停下来是为了照顾小羊羔Banner。C. take care of the lamb（照顾小羊羔）符合以上说法，故选C项。
推理判断题。根据作者在第六段的We explored side roads, catching grasshopper in waist-high grass. Even if we simply looked out of the car window, at baby pigs following their mother, or fish leaping out of the water, it was better than the best ride down the freeway.可知，作者沿着乡村小路走时，接近自然，既欣赏了美丽的景色，也增长了见识，故推测沿着乡村小道前行即让他们欣赏了风景也让门快乐。B. Getting close to nature adds to the joy of life.（贴近大自然增加了生活的乐趣）符合以上说法，故选B项。
推理判断题。根据文章第八段“…everyone started quarreling…ordered all kids out and told them to meet me up ahead. I parked my car half a mile away and read my book in sweet silence.”可知，孩子们在车上争吵起来，作者命令他们下车，走着去前面找她，而作者在车里安静地读书，故推测她这样做的目的是让孩子们冷静下来。D. To let them cool down.（让他们冷静下来）符合以上说法，故选D项。
Along the river banks of the Amazon and the Orinoco there lives a bird that swims before it can fly, flies like a fat chicken, eats green leaves, has the stomach of a cow and has claw s ( 爪) on its wings when young. They build their homes about 4.6m above the river, an important feature for the safety of the young. It is called the hoatzin.
In appearance, the birds of both sexes look very much alike with brown on the back and cream and red on the underside. The head is small, with a large set of feathers on the top, bright red eyes, and blue skin. Its nearest relatives are the common birds, cuckoos. Its most striking feature, though, is only found in the young.
Baby hoatzins have a claw on the leading edge of each wing and another at the end of each wing tip. Using these four claws, together with the beak (喙), they can climb about in the bushes, looking very much like primitive （远古的) birds must have done. When the young hoatzins have learned to fly, they lose their claws.
During the drier months between December and March hoatzins fly about the forest in groups of 20 to 30 birds, but in April, when the rainy season begins, they collect together in smaller living units of two to seven birds for producing purposes.
5. What is the text mainly about?
A. Hoatzins in dry and rainy seasons.
B. The relatives and enemies of hoatzins.
C. Primitive birds and hoatzins of the Amazon.
D. The appearance and living habits of hoatzins.
6. Young hoatzins are different from their parents in that .
A. they look like young cuckoos
B. they have claws on the wings
C. they eat a lot like a cow
D. they live on river banks
7. What can we infer about primitive birds from the text?
A. They had claw s to help them climb.
B. They could fly long distances.
C They had four wings like hoatzins.
D. They had a head with long feathers on the top.
8. Why do hoatzins collect together in smaller groups when the rainy season comes?
A. To find more food.
B. To protect themselves better.
C. To keep themselves w arm.
D. To produce their young.
【答案】5. D 6. B 7. A 8. D
细节理解题。根据第一段has claws(爪)on its wings when young,和第三段可知，hoatzin在幼年期它们的翅膀上有爪子，而长大学会飞之后就没有了。
推理判断题。由Using these four claw s, together with the beak (喙), they can climb about in the bushes, looking very much like primitive （远古的) birds must have done. 可知，用它们的四个爪子，可以帮助它们爬行，这非常像原始鸟类的做法。
细节理解题。由最后一段…but in April, when the rainy season begins, they collect together in smaller living units of two to seven birds for producing purposes.可知，它们这样做的目的是繁育后代。选D。
"I really wrote it for me, It was what I found funny and what I liked". Those are the words of J K Rowling, author of the enormously popular "Harry Potter" books. The quote refers to the first in a series of novels featuring a young character who has carved out a permanent place for his creator in the world of children's literature.
Joanne Kathleen Rowling was born in England in 1965, and wrote her first story at the age of six. She was in her mid-20s when the idea for the Harry Potter novels came to her, during a long train ride. By the end of that journey, she says, the character of Harry and the school for wizards which he attends were more or less fully formed in her mind.
It would be several years, however, before the novel was completed. By that time, Rowling had been through a failed marriage. Living on welfare as a single parent, she wrote about Harry Potter while sitting in an Edinburgh café with her daughter asleep beside her. She could not have dreamed of the fame and success which Harry would bring her in the years to come.
Harry Potter is not your average superhero. He is 12 years old, skinny, wears glasses, and tends to worry a lot. Yet, he has captured the imagination of children and adults the world over, and has introduced millions to the joys of reading.
Harry's appeal stems from his role as a very ordinary boy who finds himself in extraordinary situations. Orphaned as a baby, Harry spends the next 10 years being mistreated by the awful relatives with whom he lives. On his 11th birthday, he learns that he possesses magical powers and is admitted for training at the Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry.
The adventures of Harry and his friends at the school are superbly narrated by J. K. Rowling. She manages to lead her millions of readers deep into the world of the supernatural, while at the same time dealing with the fears and emotions of the ordinary human world. Many feel that this is the real magic of Harry Potter.
9. Joanne Kathleen Rolling wrote Harry Potter intentionally for _
A. herself. B. her husband.
C. her daughter. D. becoming rich.
10. According to the passage, which statement is TRUE?
A. The novel was completed shortly after the journey in which she formed the outline .
B. When she completed the novel, she had a very happy family with her husband loving her .
C. When she was writing the novel, her daughter was being looked by her parents.
D. When she was writing the novel, she was living a rather hard life.
11. Why does the novel harry potter attracts so many readers ?It is because of ___
A. J.K Rowling’s vivid description of the world of the supernatural.
B. Harry Potter ‘s role as a very ordinary boy who finds himself in extraordinary situations.
C. dealing with fears and emotions of the ordinary human world.
D. all of the above.
12. What does the underlined word “narrated ”mean ?
A. give a lecture.
B. give a written description of something.
C. give a spoken description of something.
D. tell somebody a story orally.
【答案】9. A 10. D 11. D 12. B
这是一篇人物传记。文章简要介绍了Rowling 的一些生活故事，以及Harry Potter的写作背景。
细节理解题。 根据第一段的I really wrote it for me, It was what I found funny and what I liked"可知Rowling是为自己而写的哈利波特。故选A项。
推理判断题。根据文章第三段的By that time, Rowling had been through a failed marriage. Living on welfare as a single parent, she wrote about Harry Potter while sitting in an Edinburgh café with her daughter asleep beside her.可知Rowling写哈利波特时正是她人生的低谷期，那时她过得很艰辛。D. When she was writing the novel, she was living a rather hard life.（当她写小说时，她正过着非常艰难的生活）符合以上说法，故选D项。
细节理解题。根据文章倒数第二段的Harry's appeal stems from his role as a very ordinary boy who finds himself in extraordinary situations.可知哈利波特的吸引力来自于他的角色——哈利波特，一个非常普通的小孩，却发现自己身处不同寻常的境地，故B. Harry Potter ‘s role as a very ordinary boy who finds himself in extraordinary situations.正确；根据最后一段的The adventures of Harry and his friends at the school are superbly narrated by J. K. Rowling. 可知J. K. Rowling生动地描写了哈里和朋友们在魔法学校的冒险，故A. J.K Rowling’s vivid description of the world of the supernatural.正确；根据最后一段的She manages to lead her millions of readers deep into the world of the supernatural, while at the same time dealing with the fears and emotions of the ordinary human world.可知，除了让读者沉浸在超自然世界里，她在书里也描写了普通人类世界的恐惧和情感，故C. dealing with fears and emotions of the ordinary human world.正确。即ABC都是哈利波特这本小说吸引读者的原因。D. all of the above.（以上全部）符合以上说法，故选D项。
词义猜测题。根据画线部分所在句子The adventures of Harry and his friends at the school are superbly narrated by J. K. Rowling.可知，哈利波特和朋友们在魔法学校的冒险被J. K. Rowling生动地……,再上文可知Rowling写了“哈利波特”这本小说，故推测narrate的意思是“叙述”。B. give a written description of something.（用书面形式来描述某事）符合以上推测，故选B项。
Some people will do just about anything to save money. And I am one of them .Take my family’s last vacation .It was my six-year-old son’s winter break from school, and we were heading home from Fort Lauderdale after a weeklong trip. The flight was overbooked ,and Delta , the airline ,offered us $400 per person in credits to give up our seats and leave the next day .I had meeting in New York，So I had to get back . But that didn't mean my husband and my son couldn't stay. I took my nine-month-old and took off for home.
The next day my husband and son were offered more credits to take an even later flight. Yes, I encouraged一okay, ordered-them to wait it out at the airport, to "earn" more Delta Dollars. Our total take: $1,600. Not bad, huh?
Now some people may think I'm a bad mother and not such a great wife either. But as a big-time bargain hunter, I know the value of a dollar. And these days, a good deal is some-time thing few of us can afford to pass up.
I've made living looking for the best deals and exposing (揭露) the worst tricks .I have been the consumer reporter of NBC's Today show for over a decade. I have written a couple of books including one titled Tricks of the Trade: A Consumer Survival Guide. And I really do what I believe in. I tell you this because there is no shame in getting your money’s worth. I’m also tightfisted when it comes to shoes, clothes for my children, and expensive restaurants. But I wouldn't hesitate to spend on a good haircut. It keeps its longer, and it's the first thing people notice. And I will also spend on a classic piece of furniture. Quality lasts.
13. Why did Delta give the author's family credits?
A. Their flight had been delayed. B. They had early bookings.
C. They took a later flight. D. Their flight had been cancelled.
14. What can we learn about the author?
A. She rarely misses a good deal.
B. She seldom makes a compromise.
C. She is very strict with her children.
D. She is interested in cheap products.
15. What does the author do?
A. She's a teacher. B. She's a housewife.
C. She's a media person. D. She's a businesswoman.
【答案】13. C 14. A 15. C
细节理解题。根据第一段的The flight was overbooked ,and Delta , the airline ,offered us $400 per person in credits to give up our seats and leave the next day .可知，他们是因为放弃了本航班而乘坐第二天的航班从而得到航空公司的赔偿。C. They took a later flight.（他们选择稍后的航班）符合以上说法，故选C项。
推理判断题。根据文章第三段的But as a big-time bargain hunter, I know the value of a dollar.可以作者喜欢淘便宜货，每一美元都用得恰到好处，故推测作者很少错过便宜货。A. She rarely misses a good deal.（她极少错过便宜货）符合以上推测，故选A项。
细节理解题。根据文章第四段I have been the consumer reporter of NBC’s today show for over a decade.可知，作者是个媒体记者。故选C项。
A dog is known as man's best friend because it can enrich its owner's life in many ways.
___16___ Many teenagers suffer from periods of no self-confidence as they try to deal with adolescence(青春期) .
A teenager without self-confidence may be unable to tell his parents about problems. With a dog around, it can be a huge comfort. A dog offers its unconditional love. ___17___
All dogs need exercise, so taking his dog for a walk is the perfect opportunity for a teenager to get outdoors and enjoy fresh air and physical activity.Exercise allows people to take control of their bodies, which is good for their life. ___18___Exercise releases chemicals which improve self-confidence.
Dogs can help teenagers make new friends.___19___ A dog is a great icebreaker, making the teenager feel comfortable with people he meets. The more confident they becomes when out and about with his dog，the more his self-confidence will improve.
___20___ If a teenager is developing dangerous habits such as drinking, more action may be required. In these cases professional help should be sought. Parents should ask a health professional (专业人士) for advice if they believe there’s a sign of a far more serious problem.
A. Pets offer an unconditional love that can be very helpful.
B. You don't have to worry about hurting your pet's feelings.
C. It simply accepts its owner for who he is and doesn't judge or question.
D. particularly, someone without self-confidence may find a pet dog helpful.
E. A teen may meet someone of the same age while walking his dog in the park.
F. In some cases, having a dog will not help improve a teenager’s self-confidence.
G. Many forms of exercise besides walking can be enjoyed with a dog, such as cycling.
【答案】16. D 17. C
18. G 19. E
D. particularly, someone without self-confidence may find a pet dog helpful.（没有自信心的人特别能发现拥有宠物狗的好处。）与下文Many teenagers suffer from periods of no self-confidence as they try to deal with adolescence（很多青少年在青春期时都经历了没有自信心的痛苦。）承接自然，符合语境，前后句的confidence是原词复现。故选D项。
前文A dog offers its unconditional love.（狗能向他的主人提供无条件的爱。）与C. It simply accepts its owner for who he is and doesn't judge or question.（它接受它的主人，从不评判或质疑他。）承接自然，前文的unconditional和答句中的doesn't judge or question都是指狗对主人无条件的信任和接受。故选C项。
G. Many forms of exercise besides walking can be enjoyed with a dog, such as cycling.（除散步外，和宠物狗一起进行的运动还有很多，比如骑车。）与前文Exercise allows people to take control of their bodies, which is good for their life.（出去遛狗是让青少年有到户外去呼吸新鲜空气、进行体育锻炼的机会。运动对青少年的生活很有帮助）及后文Exercise releases chemicals which improve self-confidence.（运动释放出一种能提高自信心的化学物质。）逻辑严密，符合语境，这三处都在谈论运动，以及运动对于青少年有好处。故选G项。
前文Dogs can help teenagers make new friends.（宠物狗有助于青少年结交到朋友。）与E. A teen may meet someone of the same age while walking his dog in the park.（青少年在公园遛狗时可能遇到他的同龄人。）承接自然，符合语境，遇到同龄人和交朋友属于相同话题。故选E项。
F. In some cases, having a dog will not help improve a teenager’s self-confidence.（在某些情况下，拥有宠物狗并不能帮助提升孩子的自信心。）与下文If a teenager is developing dangerous habits such as drinking, more action may be required. （如果青少年养成了非常危险的习惯，家长应该找专业人士寻求帮助）承接自然，符合语境。故选F项。
When I was nine years old, I loved to go fishing with my dad. But the only thing ___21___ wasn’t very fun about it was that he could catch many fish ___22___ I couldn’t catch ___23___. I usually got pretty ___24___ and kept asking him why. He always answered, “Son, if you want to catch a fish, you have to think ___25___ a fish”, I remember being even more upset then because, “I’m not a fish!” I didn’t know how to think like a fish. Besides, I ___26___, how could what I think ___27___ what a fish does?
As I got a little older I began to understand what my dad really meant. So, I read some books___28___ fish. And I even ___29___ the local fishing club and started attending the monthly meetings. I learned that a fish is a cold-blooded animal and therefore is very _______30_______ to water temperature. That is why fish prefer _______31_______ water to deep water because _______32_______ is warmer. Besides, water is usually warmer in direct sunlight than in the shade. Yet, fish don’t have any eyelids(眼皮) and the sun_______33_______their eyes, The more I understood fish, the more I became effective at finding and catching them.
When I grew up and _______34_______ the business world, I remember _______35_______ my first boss say, “We all need to think like sales people.” But it didn’t Completely_______36_______. My dad never once said, “If you want to catch a fish you need to think like a_______37_______.” What he said was, “You need to think like a fish.” Years later, with great efforts to_______38_______long-term
services to people much older and richer than me, I _______39_______ learned what we all need is to think more like customers. . It is not an easy job. I will show you how in the _______40_______ chapters.
21. A. what B. which C. that D. when
22. A. when B. therefore C. however D. while
23. A. something B. everything C. nothing D. anything
24. A. upset B. angry C. desperate D. embarrassed
25. A. like B. with C. against D. for
26. A. concluded B. reasoned C. explained D. said
27. A. effect B. cause C. influence D. reflect
28. A. for B. in C. with D. on
29. A. join B. join in C. take part in D. participate in
30. A. secretive B. sensible C. sensitive D. secure
31. A. shallow B. low C. short D. small
32. A. the latter B. the former C. the later D. the frontier
33. A. destroys B. damages C. ruins D. hurts
34. A. entered B. entered in C. came D. came to
35. A. to hear B. hearing C. to listen to D. listening to
36. A. make out B. make up C. make sense D. make in
37. A. customer B. fisherman C. salesman D. boss
38. A. promote B. rise C. raise D. arouse
39. A. slowly B. quickly C. gradually D. really
40. A. followed B. following C. to follow D. being followed
【答案】21. C 22. D 23. D 24. A 25. A 26. B 27. C 28. D 29. A 30. C 31. A 32. B 33. D 34. A 35. B 36. C 37. B 38. A 39. C 40. B
考查关系词辨析。句意：钓鱼唯一没有趣的就是，父亲可以钓很多鱼，然而我什么都抓不到。A. what什么；B. which哪一个；代指物；C. that那个；代指物；D. when当；代指时间。分析句子可知此处是定语从句，先行词thing在从句中做主语，故用关系代词，又先行词被the only修饰，故只能用that。故选C项。
考查连词词义辨析。句意：同上。A. when当时候；B. therefore因此；C. however然而；D. while然而（表对比）。结合句意可知，前后句是对比关系，故选D项。
考查代词词义辨析。句意：同上。A. something某物；B. everything事事；C. nothing无事；D. anything任何事物（通常用于否定或疑问句中）。结合上文可知作者抓不到鱼，anything可用于否定句中表达此意，故选D项。
考查形容词词义辨析。句意：我常常会变得很沮丧，然后一直问爸爸原因。A. upset沮丧的；B. angry生气的；C. desperate绝望的；D. embarrassed尴尬的。根据前文所说作者抓不到鱼，可知此处用“沮丧的”符合语境，且下文的I remember being even more upset也有暗示，故选A项。
考查介词词义辨析。句意：父亲总是回答“儿子，如果你想抓住鱼，你要像鱼儿一样思考。” 我记得听到这句话我更沮丧了，因为我不知道如何像鱼儿一样思考。 A. like像；B. with和；C. against反对；D. for为了。根据下文的I didn’t know how to think like a fish可知此处用“像鱼儿一样思考”符合语境，故选A项。
考查动词词义辨析。句意： 此外，我思索着我的想法如何影响鱼的行为呢？A. concluded总结；B. reasoned推理，思考；C. explained解释；D. said说。根据下文的how could what… a fish does？可知作者在思考，故选B项。
考查动词词义辨析。句意：同上。A. effect产生；B. cause造成；C. influence影响；D. reflect反映。作者想知道自己的想法如何影响鱼的行为，所以influence“影响”符合句意。故选C项。
考查介词词义辨析。句意：所以，我读了一些关于鱼的书籍。A. for 为了；B. in在……里；C. with和；D. on关于，在……上。结合上下文此处是指“关于鱼的书籍”，故选D项。
考查短语/动词短语词义辨析。句意：我甚至加入了当地的钓鱼俱乐部，开始参加每月的聚会。A. join 加入（组织）；B. join in加入（活动）；C. take part in加入（活动）；D. participate in加入（活动）。钓鱼俱乐部是组织，故用join，故选A项。
考查形容词词义辨析。句意：我了解到鱼是冷血动物，因此对水温很敏感。A. secretive隐秘的；B. sensible有道理的；C. sensitive敏感的；D. secure安全的。根据前文的a fish is a cold-blooded animal可知此处用“敏感的”符合语境，故选C项。
考查名词词义辨析。句意：那就是为什么比起深水区，鱼更喜欢浅水区，因为前者的水温更暖和。A. shallow浅的；B. low低的；C. short短的；D. small小的。结合句意可知，此处用“浅的”符合语境，shallow和deep是反义词复现，故选A项。
考查名词词义辨析。句意：同上。A. the latter 后者；B. the former前者；C. the later D. the frontier前线。结合上下文，此处是用“前者”指代浅水区，故选B项。
考查动词词义辨析。句意：但是，鱼没有眼皮，阳光会伤害它们的眼睛。A. destroys毁灭；B. damages毁坏；C. ruins摧毁；D. hurts伤害。根据前文的fish don’t have any eyelids(眼皮)可知，此处用“阳光会伤害他们的眼睛”符合语境，故选D项。
考查动词词义辨析。句意：长大后，我进入了商界，我记得听我的第一个老板说过“我们要像销售人员那样去思考”。A. entered进入；B. entered in（无此表达）；C. came来；D. came to来到。联系上下文，此处是指作者进入了商界，且enter是及物动词，故选A项。
考查动词及短语辨析。句意：同上。A. to hear听见；B. hearing听见；C. to listen to 听；D. listening to听。由““We all need to think like sales people.”可知，这是老板说的话，所以空处应为“听见第一个老板说”故用hear，又“记得做过某事”是remember doing sth，故选B项。
考查动词短语词义辨析。句意：但这句话讲不通。A. make out理解；B. make up组成，化妆，编造；C. make sense讲得通；D. make in进入。联系上下文可知，老板的话与父亲所说的相悖，故此处用“讲不通”符合语境，故选C项。
考查名词词义辨析。句意：我父亲从来没说过“如果你想抓住鱼，你就得像钓鱼的人那样思考。” A. customer顾客；B. fisherman钓鱼人；C. salesman销售人员；D. boss老板。结合上下文可知，老板说的话与父亲说的相反，故此处是指父亲没有说过想钓鱼就得想钓鱼人一样思考，故选B项。
考查动词词义辨析。句意：几年后，我努力向比我年长和富有的人推销长期服务时，我渐渐意识到我们所要做的是更多的像顾客一样去思考。A. promote推销；B. rise升起；C. raise举起；D. arouse引起，激起。结合上下文，可知作者是搞销售的，故此处用“推销长期服务”符合语境，故选A项。
考查副词词义辨析。句意：同上。A. slowly缓慢地；B. quickly 快速地；C. gradually逐渐地；D. really真正地。结合上下文可知，此处是指一个渐渐变化的过程，故用“逐渐地”符合语境。故选C项。
考查形容词词义辨析。句意：我会在接下来的章节向你说明为什么。A. followed被跟随的；B. following接下来的；C. to follow要跟随；D. being followed正在被跟随。分析句子可知，此处应填形容词修饰名词chapter，故选B项。
A recently survey shows ___41___ the students of our school like to do in their spare time. Much to my ___42___(surprising), more than half of the students like doing sports, ___43___ only eight percent students prefer ___44___(read). It seems even worse that about 36 percent students would like ___45___ (surf) the Internet. There are also a few students ___46___ think that playing musical instruments is wonderful according to the chart.
In my opinion teenagers should do more ___47___ (exercise) and reading because it is our duty to study better for our future. We know that surfing the Internet can give us information that we need, but many students can’t control ___48___ and spend too much time surfing the Internet. So we can say it will do harm ___49___them if the students are crazy about it. The best way to solve the problem is to make students form their own good hobbies. ___50___ in this way can the students enjoy their study and life.
43. while 44. reading/to read
45. to surf
46. who 47. exercises
49. to 50. Only
考查宾语从句连接词。分析句子可知，此处是宾语从句连接词，从句___1___ the students of our school like to do in their spare time.缺少宾语，且指物，应用连接代词what，故填what。
考查名词。此处考查短语to one’s surprise令某人吃惊的是……，其中surprise是名词，故填surprise。
考查非谓语。此处考查短语prefer doing/to do更喜欢做某事，故填reading/to read。
考查不定式。此处考查短语would like to do sth想要做某事，故填to surf。
考查定语从句关系词。分析句子可知，此处是定语从句关系词，先行词students在从句___6___ think that playing musical instruments is wonderful according to the chart.中充当主语，故用关系代词，故填who。
考查介词。此处考查短语do harm to对……有伤害，故填to。
Only in this way can you lose weight.只有通过这种方法，你才能减肥。
Only when I left home, could I realize the importance of my family.只有当我离开家时，我才意识到家人的重要性。
2. 只允许修改10处, 多者(从第11处起)不计分。
I’m sorry to hear that you are having trouble fit in at your new school. Such problems are quite normal. Perhaps the following suggestion may be helpful.
First, I thought you may need to communicate with your classmates as much as possibly. With this way, you will get to know each other better. Second, it might be an good idea for you to take part in more activities, that usually involve in team-work and interactions with other students and are therefore good for developing friendly relationships. Lastly, facing with some tough problems, you might consider asking your teachers, who can usually offer him some sensible suggestions.
I sincerely hope my advice will be of some help to you. If there is anything more I can do help, please let me know.
suggestion → suggestions
an → a
【详解】1. 考查固定短语。此处考查短语have trouble (in) doing sth做某事有麻烦，故将fit改为fitting。
4. 考查形容词。此处考查短语as…as possible尽可能……，故将possibly改为possible。
5. 考查介词。此处考查短语in this way用这种方法，故将With改为In。
第二节 书面表达 (满分25分)
参考词汇：教学设备teaching equipment 宽敞的spacious
I’m glad to receive your letter. How are you getting along these days? I miss you very much.
It’s delightful for us to move into a new teaching building. Located in the south of the school, our teaching building has 5 floors. Our classroom which is equipped with advanced teaching equipment is spacious and bright. We feel so pleased that we decorate it with beautiful flowers, making it a sea of flowers. It is the comfortable environment where we sit that makes me determined to study hard., so I firmly believe that we can spend an unforgettable school life.
Welcome to visit our new teaching building.. I’m looking forward to your coming.
get along/ be delighted to do sth/ tell sb sth/ introduce sth to sb/ be equipped with/ be located in/ be decorated with/ welcome sb to/ be determined to do sth/ show sb around
1. I’m glad to receive your letter. How are you getting along these days? I miss you very much.
2. It’s delightful for us to move into a new teaching building.
3. Located in the south of the school, our teaching building has 5 floors.
4. Our classroom which is equipped with advanced teaching equipment is spacious and bright.
5. We feel so pleased that we decorate it with beautiful flowers, making it a sea of flowers.
6. It is the comfortable environment where we sit that makes me determined to study hard., so I firmly believe that we can spend an unforgettable school life.
7. Welcome to visit our new teaching building. I’m looking forward to your coming.
状语从句连词：because/ if/ though/ although…
定语从句连词：which/ that/ when/ where…
【点睛】范文内容完整，要点全面，语言规范，语篇连贯，词数适当，上下文意思连贯，符合逻辑关系。作者在范文中使用了一些主从复合句，例如：Our classroom which is equipped with advanced teaching equipment is spacious and bright.句中which引导定语从句；It is the comfortable environment where we sit that makes me determined to study hard, so I firmly believe that we can spend an unforgettable school life.使用了强调句型it is +强调部分+ that，where引导定语从句，that引导宾语从句。这些从句和句式的使用为文章增色添彩。