欢迎来到莲山课件网!
我要投稿

您当前的位置:

还剩19页未读,点击继续阅读

收藏

举报

申诉

分享:

温馨提示:
1. 部分包含数学公式或PPT动画的文件,查看预览时可能会显示错乱或异常,文件下载后无此问题,请放心下载。
2. 本文档有教师用户上传,莲山课件网负责整理代发布。如果您对本文档有争议请及时联系客服。
3. 部分文档可能由于网络波动等原因无法下载或下载错误,付费完成后未能成功下载的用户请联系客服处理。

资料简介

展开

www.ks5u.com浙北G2期中联考2019学年第一学期高二英语试题考生须知:1.本卷满分150分,考试时间120分钟;2.答题前,在答题卷指定区域填写班级、姓名、试场号、座位号;3.所有答案必须写在答题卷上,写在试卷上无效;4.考试结束后,只需上交答题卷。第I卷 (选择题部分,共95分)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 短对话(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What are the speakers talking about?A. Holiday plans.B. Moving to New York.C. A party with old friends.2. What is the woman going to do on Sunday?A. Go to the beach with the man.B. Have dinner with her family.C. Receive some guests at home.3. What is the probable relationship between the speakers?A. Colleagues.B. Neighbors.C. Strangers.4. What do we know about John’s new job?A. It is well paid.B. It is near his home.C. It has long working hours.5. What does Kate promise to do?A. Answer phone calls for Jim.B. Go to a meeting with Jim.C. Send a message to Jim.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有2至4个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有5秒钟的时间阅读各个小题;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7题。6. When does the museum close?A. At 3:30.B. At 3:40.C. At 4:00.7. What is the man probably going to do?A. Tour the museum quickly.B. Pay full price for the ticket.C. Visit the museum tomorrow.听下面一段对话,回答第8至第10题。8. What problem does Tom have?A. He has no license to drive a car.B. He is too busy to go swimming.C. He can’t find the sports center.9. What does Tom offer to do for Jane?A. Pay for her sports center ticket.B. Take her out for a nice dinner.C. Help her with the homework.10. What is Jane worried about?A. Her book report.B. The mid-term exam.C. Tom’s weekend plan.听下面一段对话,回答第11和第12题。11. Where does the conversation probably take place?A. In a ticket office.B. In a department store.C. In an information centre.12. What will the man probably do?A. Tour the city.B. Visit an island.C. Buy a booklet.听下面一段对话,回答第13至第16题。13. How many languages has Dr. Green’s new book been translated into?A. 5.B 13.C. 30.14. Where did the Slow Food Movement begin?A. In Italy.B. In France.C. In Germany.15. What did the study in Britain find out?A. More children make friends on the Internet.B. More children think friendship is important.C. More children say they have no best friend.16. What is the main idea Dr. Green tries to express in the talk?A. To be slow means to focus on quality.B. Friendship should be developed slowly.C. The British support the Slow Movement.听下面一段独白,回答第17至第20题。17. Where does the speaker come from?A. Canada.B. England.C. Thailand.18. How does the speaker view the English lessons here in schools?A. They are not special.B. They are not enough.C. They are not interesting.19. In what way are the speaker’s English programs different?A. They are designed in various styles.B. They are broadcast live every day.C. They are based on the computer.20. What does the speaker expect people to do?A. Attend their English classes.B. Practice their English every day.C. Watch English movies and TV shows.第二部分 阅读理解(共两节,满分35分)第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AI was born on the 17th of November 1828, in the village of Nam Ping, which is about four miles southwest of the Portuguese Colony (殖民地) of Macao, and is located on Pedro Island lying west of Macao, from which it is separated by a channel of half a mile wide.As early as 1834, an English lady, Mrs. Gutzlaff, wife of a missionary to China, came to Macao. Supported by the Ladies’ Association in London for the promotion of female education in India and the East, she immediately took up the work of starting a girls’ school for Chinese girls, which was soon followed by the opening of a boys’ school.Mrs. Gutzlaff’s comprador(买办) happened to come from my village and was actually my father’s friend and neighbor. It was through him that my parents heard about Mrs. Gutzlaff’s school and it was doubtlessly through his influence and means that my father got me admitted into the school. It has always been a mystery to me why my parents should put me into a foreign school, instead of a traditional Confucian school, where my big brother was placed. Most certainly such a step would have been more suitable for Chinese public opinion, taste, and the wants of the country, than to allow me to attend an English school. Moreover, a Chinese belief is the only avenue in China that leads to political promotion, influence, power and wealth. I can only guess that as foreign communication with China was just beginning to grow, my parents hoped that it might be worthwhile to put one of their sons to learning English. In this way he might become an interpreter and have a more advantageous position to enter the business and diplomatic world. I am wondering if that influenced my parents to put me into Mrs. Gutzlaff’s School. As to what other sequences it has eventually brought about in my later life, they were entirely left in the hands of God.1. How was the author admitted to Mrs. Gutzlaff’s school?A. Through his father’s friend’s help.B. Through his own efforts to exams.C. Through his father’s request.D. Through Mrs. Gutzlaff’s influence.2. Why did the author’s parents put him into an English school?A. An English school was more influential.B. Foreign trade with China was developing fast.C. It met with Chinese public opinion.D. He could become a successful interpreter.3. What did the author think of his parents’ decision to put him into an English school?A. It was skeptical. B. It was mysterious.C. It was thoughtful. D. It was wonderful.【答案】1. A 2. D 3. B【解析】【分析】本文属于记叙文。小时候父亲送我去英语学校而不是中文学校,文章分析了具体原因。【1题详解】细节理解题。根据第三段中Mrs. Gutzlaff’s comprador(买办) happened to come from my village and was actually my father’s friend and neighbor. It was through him that my parents heard about Mrs. Gutzlaff’s school and it was doubtlessly through his influence and means that my father got me admitted into the school.“古茨拉夫夫人的买办碰巧来自我们村,实际上是我父亲的朋友和邻居。正是通过他,我的父母听说了古兹拉夫夫人的学校,毫无疑问,正是通过他的影响和手段,我的父亲让我进入了这所学校。”可知,作者是通过父亲朋友的帮助进入到Mrs. Gutzlaff学校的。故选A。2题详解】细节理解题。根据文章倒数第三句In this way he might become an interpreter and have a more advantageous position to enter the business and diplomatic world.可知父母认为我也许会成为一个很好的翻译,在做生意外交方面会有优势,所以他们才送我去英语学校。故选D。【3题详解】推理判断题。根据第三段第三句It has always been a mystery to me why my parents should put me into a foreign school, instead of a traditional Confucian school, where my big brother was placed.“为什么我的父母要把我送到一所外国学校,而不是我哥哥所在的传统儒家学校,这对我来说一直是个谜。”可推知对于父母送作者去英语学校而不是传统的中文学校,作者感觉很困惑。故选B。【点睛】推理判断题要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的推理判断,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话,也可能是某几句话,所以,推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。推理判断题的题干中通常含infer,suggest,imply,conclude indicate等标志性词语。本题第3小题,根据第三段第三句It has always been a mystery to me why my parents should put me into a foreign school, instead of a traditional Confucian school, where my big brother was placed.“为什么我的父母要把我送到一所外国学校,而不是我哥哥所在的传统儒家学校,这对我来说一直是个谜。”可知对于父母送我去英语学校而不是传统的中文学校,我感觉很困惑。故选B。BThe common cold is the world’s most widespread illness, which is probably why there are more myths(神话) about it than any of the other illnesses.The most widespread mistake of all is that colds are caused by cold. They are not. They are caused by viruses passing on from person to person. You catch a cold by coming into contact, directly or indirectly, with someone who already has one. If cold causes colds, it would be reasonable to expect the Eskimos to suffer from them forever. But they do not. And in isolated Arctic regions explorers have reported being free from colds until coming into contact again with infected(感染的) people from the outside world by way of packages and mails dropped from airplanes.At the Common Cold Research Unit in England, volunteers took part in Experiments in which they gave themselves to the discomforts of being cold and wet for long stretches of time. After taking hot baths, they put on bathing suits, allowed themselves to be doused(浸入) with cold water, and then stood about dripping(滴干 )wet in drafty(通风的) rooms. Some wore wet socks all day while others exercised in the rain until close to exhaustion.Not one of the volunteers came down with a cold unless a cold virus was actually dropped in his nose.If cold and wet have nothing to do with catching colds, why are they more frequent in the winter? In spite of the most painstaking research, no one has yet found the answer. One explanation offered by scientists is that people tend to stay together indoors more in cold weather than at other times, and this makes it easier for cold viruses to be passed on.No one has yet found a cure for the cold. There are drugs and pain suppressors such as aspirin, but all they do is to relieve the symptoms.4. The fact that the Eskimos don’t suffer colds shows that .A. colds are really full of myths.B. viruses are the factors causing colds.C. colds are more severe than other illnesses.D. the idea that cold leads to colds doesn’t stand up.5. The experiments mentioned in Paragraph 3 made it clear that .A. being doused with cold water did harm to one’s body.B. taking hot baths made the volunteers easy to be tired.C. it was viruses not wet and cold that made people have colds.D. people who would like to exercise in the rain got colds more easily.6. According to the passage, colds are commonly seen in winter because .A. there is great difference between indoor and outdoor temperature.B. viruses can go into people’s warm bodies more easily in winter.C. staying together indoors makes it easier for viruses to pass on.D. people are usually weak because of the extreme cold in winter.【答案】4. D 5. C 6. C【解析】这是一篇说明文。本文通过大量实验和实例来证明,普通的感冒不是由寒冷引起的,而是由病毒感染引起的。寒冷会让很多人在室内的时间更长,更容易传播病菌。【4题详解】细节理解题。根据第二段的If cold causes colds, it would be reasonable to expect the Eskimos to suffer from them forever.可知,如果感冒是寒冷引起的话,那么爱斯基摩人就会永远感冒,可是他们没有,说明感冒不是因为寒冷。故选D项。【5题详解】细节理解题。根据第三段的最后一句Not one of the volunteers came down with a cold unless a cold virus was actually dropped in his nose.可知,没有一个志愿得了感冒,除非感冒病毒真的掉进了他的鼻子里。所以实验证明是病毒而不是湿冷的空气让人感冒。故选C项。【6题详解】细节理解题。根据倒数第二段One explanation offered by scientists is that people tend to stay together indoors more in cold weather than at other times, and this makes it easier for cold viruses to be passed on.可知,科学家给出的一种解释是,在寒冷的天气里,人们比平时更倾向于呆在室内,这使得感冒病毒更容易传播。所以人们在冷天更容易得感冒是因为经常待在室内,病毒更容易传播。故选C项。CMany kids help out around the house with chores such as emptying the dishwasher, putting laundry away, and taking out the trash. In exchange, some kids get allowances or other rewards such as extra computer time.But some people do not think that kids should get rewards for doing chores. Susie Walton, a parenting educator and family coach, believes that by rewarding kids, parents are sending a message that work isn’t worth doing unless you get something in return. ’’Running any kind of household is a team effort, Susie said. "A home is a living space for everyone in the family. It’s important for kids to see that we all have responsibilities in the house, and that families decide together how they want their home to look, and how they are going to keep it looking like everyone wants it to look.”Other people believe that getting a cash allowance or other rewards motivates kids to do chores, and it also teaches them real world lessons about how we need to work to earn money. There are also new applications that give kids points and digital gifts that can be redeemed (兑取) either online or in the real world. With the ChoreMonster app, kids earn digital points by completing chores that they can turn in for real-life rewards such as extra Xbox time or a trip to the mall. “Our goal is to encourage kids to earn rewards,’’ says Chris Bergman, founder of ChoreMonster. “Kids need positive reinforcement to help motivate them."What do you think? Should kids be rewarded for doing chores? Or should kids help out around their homes without getting anything in return?Write a 200-word response. Send it to tfkasks4youtimeforkids.com. Your response may be published in a future issue of Time For Kids. Please include your grade and contact information of your parent or teacher if you want your response to be published. The deadline for responding is February 18.7. How does the author start the passage?A. By presenting some facts.B. By listing some evidence.C By comparing different views.D. By stating his own experiences.8. According to Susie Walton, .A. kids should be rewarded for doing choresB. parents decide what kids can do for the familyC. kids have the responsibility to share houseworkD. kids can get extra computer time for doing chores9. Paragraph 3 is mainly about .A. Chris Bergman’s opinion on raising kidsB. main reasons why kids need encouragementC. how to motivate kids to try new applicationsD. the advantage of rewarding kids for doing chores10. The purpose of writing the text is to .A. invite readers to express their opinionsB. inform readers of two different opinionsC. call on readers to reflect on their behaviorD. present the author's viewpoint about parenting【答案】7. A 8. C 9. D 10. A【解析】本文主要对孩子在家里做家务到底要不得到报酬进行讨论,进而要求读者表达他们的观点。【7题详解】A推理判断题。根据第一段所述:许多孩子在家里帮忙做家务,比如清空洗碗机,把衣服收起来,然后把垃圾拿出去。在交流中,有些孩子得到津贴或其他奖励,如额外的计算机时间。可知作者是通过陈述事实来开始这一段文章的。故选A.【8题详解】C细节理解题。根据第二段Susie said, “A home is a living space for everyone in the family. It’s important for kids to see that we all have responsibilities in the house,”可知,根据Susie Walton所说,孩子们有分担家务的责任。故选C.【9题详解】D段落大意题。根据第三段内容特别是开头句Other people believe that getting a cash allowance or other rewards motivates kids to do chores, and it also teaches them real world lessons about how we need to work to earn money.(其他人认为,获得现金津贴或其他报酬能激励孩子做家务,并且它也教他们关于我们是多么需要工作赚钱这一真实世界的教训。)可知,第三段主要说的是奖励孩子做家务的好处。故选D.【10题详解】A目的意图题。根据倒数第二段What do you think? Should kids be rewarded for doing chores? Or should kids help out around their homes without getting anything in return?可知,写这篇文章是邀请读者发表意见。故选A.第二节(共5个小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。阅读填空根据内容, 从对话后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项多余选项。Parents and the YoungIt is natural that young people are often uncomfortable when they are with their parents.___11___They often think that their parents are out of touch with modern ways, that they are too serious and too strict with their children, and that they seldom give their children a free hand.It is time that parents often find it difficult to win their children’s trust and they always forget how they themselves felt when young. ___12___It is one of their ways to show that they have grown up and they can face any difficult situation. Adults worry more easily. Most of them plan things ahead.Young people make their parents angry with their choices in clothes, in entertainment and in music. But they do not mean to cause any trouble: It just shows that they feel cut off from the adult’s world, and they have not yet been accepted into their world. ___13___And if their parents do not like their music or entertainment or clothes or their way of speech, this will make the young people very happy.Sometimes you are so proud of yourself that you do not want your parents to say “yes” to what you do. ___14___It is natural enough, after being a child for so many years, when you were completely under your parents’ control.___15___If your parents see that you have a high sense of responsibility, they will give you the right to do what you want to do.A. Parents should understand young people.B. Young people like to live with their parents.C. Young people like to act without much thinking.D. They say that their parents don’t understand them.E. All you want is to be left alone and do what you like.F. If you plan to control your life, you’d better win your parents.G. That’s why young people want to make a new culture of their own.【答案】11. C 12. G 13. A 14. E 15. F【解析】试题分析:文章讲述的是年轻人不喜欢和他们的父母在一起,认为父母们不理解他们,作者对此现象进行了分析,并对年轻人提出了一些中肯的建议。【11题详解】C年轻人觉得与父母在一起感到不舒适,下面均是年轻人的种种想法,故主语应该是“youngpepole”开头,且从下句也可得到暗示“他们认为父母与现代生活失去了联系,对他们管教太严,不给他们自由空间”。可知C项符合题意“年轻人容易从动,而且不经思考去做事”。【12题详解】G根据上句:父母觉得赢得孩子的信任很难;空格下句:这是展示他们已经长大并且能面对困境的方法之一。也就是说年轻人的逆反心理。可知此处的意思是:那就是为什么年轻人想创造自己的新文化。故选G。【13题详解】A根据空格前面:但是他们并不意味这引起任何麻烦,它只是表明他们觉得切断了与成人的世界,他们还没有被接受进入老人的世界。可知:父母应该理解年轻人。故选A。【14题详解】E根据上句:有时候你因为你自己而自豪,结果你不想让你的父母对你做的事情说“yes”。可知:你想要的全部就是做你喜欢做的事情。故选E。【15题详解】F根据下句:如果你的父母看到你有责任感,他们将给你做事情的权力。可知上句的意思是:如果你想控制你的生活,你要赢得你父母的同意。故选F。【学法指导】七选五阅读题,有部分题出现在每一段的开始位置,若问题在段首 1.通常是段落主题句。认真阅读该段落,根据段落一致性原则,查找相关词或者同义词,从而推测出主题句,找到答案。 2.与后文是并列、转折、因果关系等。着重阅读后文第一两句,锁定线索信号词,然后在选项中查找 相关特征词。一般来说正确答案与它后面的一句话的在意思上是衔接的,所以通常情况下,这两句话中会 有某种的衔接手段。3.段落间的过渡句。这时要前瞻后望找到启示,即阅读上一段结尾部分,通常正确答案与上一段结尾有机地衔接起来,并结合下一段内容,看所选的答案是否将两段内容连贯起来。比如第15小题,F根据下句:如果你的父母看到你有责任感,他们将给你做事情的权力。可知上句的意思是:如果你想控制你的生活,你要赢得你父母的同意。故选F。考点:考查信息匹配第三部分 语言运用(共两小节,满分45分)第一节 完形填空(共20题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从36--55各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Insight Without Sight At the age of eighteen I couldn’t wait to get my first job, which meant I made the first step toward adulthood. But it was difficult to get a work permit. One day I was dropped off by my parents at the___16___, where applicants took their physical tests for work permits. Although I had night blindness, my vision was clearer during the day, which helped me walk___17___by myself. Then the doctor began the___18___.He looked into my eyes with a bright light.“I___19___your parents take you to an eye specialist,”he said,“I suspect you have a retinal(视网膜) disease.If you do, you’ll never___20___a day in your life…”My parents did take me to specialists.After much time and money spent seeking an___21___result, it was determined that I had an eye disease that slowly___22___a person of sight.But still, during daylight, I could walk without___23___.I could read, but not for hours.My eyes began to___24___and words slipped off the page when I read more than a few pages.However, no matter how tired my eyes became, I never gave up reading.I knew the___25___of great writers as well as I knew the most popular music stars.Their words were powerful, which___26___me to try writing.Soon writing brought me a lot of___27___each time I completed a paper.Then an important phone call from an editor changed my life.An article I___28___.appeared in a local newspaper.The newspaper, to my___29___, continued to print my work.Next, a book series published several of my essays.I got interested in writing and___30___up with each acceptance.On the pages, readers never knew of my blindness___31___I chose to present it.For me, finding my voice through writing gave me the pride and satisfaction I___32___so many years ago.Now, I have numerous essays and articles in___33___.Should I be thanking that misguided doctor? By falsely predicting that I could never work a day, he fueled my___34___into success.He set the bar too___35___.and focused on what I wouldn’t be able to do.Yet I proved what I could do.16. A. station B. clinic C. company D. lab17. A. silently B. suddenly C. proudly D. easily18. A. operation B. examination C. argument D. treatment19. A. desire B. order C. suggest D. command20. A. work B. live C. rest D. sleep21. A. urgent B. obvious C. ordinary D. accurate22. A. robs B. warns C. reminds D. informs23. A. medicine B. allowance C. balance D. assistance24. A. dance B. shine C. tear D. widen25. A. houses B. names C. addresses D. habits26. A. asked B. forced C. encouraged D. permitted27. A. trouble B. pleasure C. stress D. worry28. A. admitted B. wanted C. described D. penned29. A. delight B. admiration C. shame D. disappointment30. A. gave B. came C. lit D. put31. A. unless B. although C. since D. after32. A. feared B. brought C. sought D. rejected33. A. print B. time C. use D. mind34. A. imagination B. motivation C. responsibility D. personality35. A. far B. long C. close D. low【答案】16. B 17. D 18. B 19. C 20. A 21. D 22. A 23. D 24. C 25. B 26. C 27. B 28. D 29. A 30. C 31. A 32. C 33. A 34. B 35. D【解析】【16题详解】根据本题后面的where applicants took their physical tests for work permits,可知那些申请者们都在那个地方做身体检查,故可知当时作者是在诊所(clinic)里体检。根据句意,故选B。【17题详解】根据语境,由于当时作者虽然眼睛是有毛病的,但他还是能够很容易地自己走路,故选D。【18题详解】operation手术; examination检查;argument 争论;treatment治疗。根据前文提示,可知作者在诊所做身体检查,故选B。【19题详解】desire渴望;order 命令;suggest建议;command命令。分析语境并结合各个选项的意思,可知当时那个诊所的医生是建议作者去看眼科专家,故选C。【20题详解】根据文章最后一段第二句中的I could never work a day,可知此处是同词复现,故答案为A。【21题详解】urgent紧急的;obvious 明显的;ordinary普通的;accurate准确的。根据文对上下文的理解,可知作者是花了很多的时间找到一个准确的结果,故本题应选D。【22题详解】Rob sB. of sth.是固定搭配,意思是:把某人的某物掠夺了。根据上下文并结合各个选项的意思,可知选A。【23题详解】medicine药; allowance津贴;balance平衡;assistance协助。根据上下文的意思,可知作者仍然是在白天不需要任何人的协助可以自己走路,可知应选D。【24题详解】在此处,tear用作动词,意思是“流泪”。根据句意,可知选C。【25题详解】根据对上下文的理解,尤其是下文中的I knew the most popular music stars,可知选B合理,指代的是作家们的姓名。【26题详解】分析语境并结合各个选项的意思,可知这些作家们所写的东西鼓舞了我去进行我自己的写作和创作,故选C。【27题详解】根据上下文的意思,可知写作给作者带来了很多的乐趣(pleasure),故选B。【28题详解】分析文意,可知此处的意思是:我所写的一篇文章出现在当地的报纸上。因此,pen在此处的意思是“写”,答案选D。【29题详解】delight高兴;admiration钦佩; shame羞愧;disappointment失望。分析语境并结合各个选项的意思,可知作者在写作中获得了很多的乐趣,故选A。【30题详解】light(lit是其过去式),light up是固定搭配,意思是:点亮,照亮。根据句意,可知此题的答案为C符合。【31题详解】unless除非;although虽然;since自从;after在后。根据上下文的意思,可知选A合理。【32题详解】根据上下文的意思,可知是作者多年以来一直寻求的(seek寻求,sought是其过去式)心灵上的回报,故答案选C。【33题详解】在英语中,in print是固定搭配,意思是:已出版的, 有销售的。根据上下文的语境,可知知选A。【34题详解】imagination想象力;motivation动机;responsibility责任;personality个性。分析文章,可知正因为当时那个医生的误诊,他的话是作者为自己喜欢做的是而努力的动机。根据句意, 故选B。【35题详解】联系上下文,可知当时那个医生小看了作者,给他所设置的坎太低了,故选D合理。第II卷 (非选择题部分,共55分)第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)语法填空Every country shares things___36___common: we value family and laughter, cherish food and health, and celebrate large___37___(festival) and traditions. Yet within the similar things we share, there are unique parts of each country. One characteristic that is famous of British people___38___(be) their sense of humor, particularly self-mockery (自嘲). This is a type of humor that criticizes and undervalues oneself. For example, a fat person may joke: “I am on a new sea food diet. If I see food, I eat it.” This is___39___well-known self-mockery joke. It’s difficult why self-mockery___40___(tie) to the British people. But every nation’s sense of humor comes from its culture and history. It could come from another British characteristic, modesty,___41___(mean) not talking openly about your skills. This seems to be something that is similar with people in China,___42___modesty plays a big part in daily life. It also acts as a defense of our self-respect by playing down our skills, this can___43___(less) the chance of people criticizing us. Another possible reason is___44___the British people do not take themselves too___45___(serious).【答案】36. in 37. festivals 38. is 39. a 40. is tied 41. meaning 42. where 43. lessen 44. that 45. seriously【解析】试题分析:本文介绍英国人的著名性格:幽默和诚实。【小题1】in 固定词组:in common共同,共有。故填in。【小题2】festivals 句意:庆祝大的节日和传统。根据句意可知此处用名词形式,故填festivals。【小题3】is 句意:英国人著名的性格之一是幽默感。可知后面的谓语动词用单数形式,故填is。【小题4】a 句意:这是一个著名的自嘲笑话。故填a。【小题5】is tied 根据句意可知此处用一般现在时态的被动语态。be tied to被系到---上面,故填is tied。【小题6】meaning 此处是现在分词作定语,故填meaning。【小题7】where 此处是where引导非限制性定语从句,故填where。【小题8】lessen 句意:这能减轻人们批评我们的机会。可知此处用动词形式,故填lessen 。【小题9】that 如果reason做主语,则后面的表语从句由that引导,故填that 。【小题10】seriously 此处是副词修饰动词,故填seriously。【知识拓展】1.reason做先行词,在定语从句中作时间状语时,用关系副词why引导。The reason why he was late for class is that his father was ill。他上课迟到的理由是他的父亲病了。2.the reason for sth./doing sth.某事或做某事的理由。3. the reason做主语时,后面的表语从句用that引导。考点:考查语法填空第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节 应用文写作(满分15分)46.假定你是李华。你收到了美国朋友彼得寄来的最新英文小说。请给他回信,要点如下:1.收到小说,表达谢意;2.回赠礼物及其意义;3.邀请来华。注意:1. 词数80左右;2. 可适当增加细节, 以使行文连贯。_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________【答案】Dear Peter,I’m glad to receive the novel. Thank you for such a lovely gift as I have been expecting for a long time. This novel gives me some insights into American society and daily life.I know you’re interested in Chinese culture, and therefore I choose some paper cuts for you. Paper cuts are a unique form of Chinese culture, which are often used as decorations for a joyous atmosphere. I hope they will bring happiness and luck to your family as they always do in China.Best wishes. Hope you will come to China one day and experience the rich culture in person.Yours,Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求写一封信。【详解】第1步:根据提示可知,本篇为一封书信:假定你是李华。你收到了美国朋友彼得寄来的最新英文小说。请给他回信,要点如下:1.收到小说,表达谢意;2.回赠礼物及其意义;3.邀请来华。第2步:根据写作要求,确定关键词(组),如:such a lovely gift as I have been expecting for a long time(我期待了很久的可爱礼物);Paper cuts are a unique form of Chinese culture(剪纸是中国文化的一种独特形式);in person(亲自);等。第3步:根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。第4步:连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,保持整洁美观的卷面是非常重要的。【点睛】本文内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当。另外全文中没有中国式英语的句式,显示了很高的驾驭英语的能力。Thank you for such a lovely gift as I have been expecting for a long time.句中使用as引导的定语从句,且使用现在完成时态;Paper cuts are a unique form of Chinese culture, which are often used as decorations for a joyous atmosphere.句中which引导非限制性定语从句。第二节 读后续写(满分25分)47.阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。 “If mum finds out that I'm going to the beach, I'll be in big trouble.” I said to myself softly in a low voice.I went downstairs slowly and tried to walk casually into the kitchen. As I was walking towards the back door mum asked without looking up from her “dish-washing”, “Where are you going?” I answered back without hesitation,“ I am going to the garden to play.” After I got out of the kitchen, I breathed a sign of relief. My plan had worked out fine so far. I climbed the fence and jumped onto the muddy field next to my house and started running towards the bus stop at top speed,After half an hour I was at the beach scanning the crowd for my friends, Jimmy and Bobby. Two young men were racing in the canoes (独木舟). After a while, I saw them near a coconut tree. I ran towards them and got into my swimming trunk (游泳裤). For about an hour, we played volleyball happily.Suddenly, Bobby hit the ball too hard and the ball fell into the sea. Just as Bobby was going to pick up the ball, the tide came in and carried the ball further and further away from the shore. I wanted to show off my swimming skills so I declared to help get the ball for them.I dived into the water and started swimming at a steady pace. After swimming for about ten minutes, I became tired but when I saw that the ball was only a few feet away from me, I put inan extra burst of speed. However, just as I was going to get the ball, a very strong current swept the ball further away from me. At that moment, a string of weed (海草)tangled (缠绕) up with my feet and I could not swim properly.I struggled to keep afloat but it was no use. “ If I had listened to my parents, this would never have happened,” I thought silently.Paragraph 1Finally, after struggling for a minute or two, I still got pulled underwater.Paragraph 2When I woke up, I was in an empty room lying on a bed.【答案】Paragraph 1Finally, after struggling For a minute or two, I still got putted underwater. I told myself I should never give up. Then I pulled the weed again with great efforts. The weed finally broke. I swam back to the surface to take a deep breath. I saw two young men in canoes, racing each other. I was exhausted and shouted for help. The two men saw me and raced towards me. By the time they reached me, I had been already unconscious.Paragraph 2When I woke up, I was in an empty room lying on a bed. It was not until a doctor came into the room that I realized that I was in a hospital. Jimmy and Bobby told me the two young men brought me to the shore and sent me to the hospital. After a few minutes, my parents with half angry and half worried faces walked in. My parents scolded me for running out of the house secretly but were also glad that I was not seriously injured. I will never forget that terrifying experience. Neither will I ever want to show off again.【解析】【分析】这是一篇读后续写。【详解】前文提要:作者想取回被打到海里的排球,同时想炫耀自己的游泳技巧,结果被困在海里。作者努力地漂浮在水面上,但没有用。“如果我听了我父母的话,这是永远不会发生的,”作者默默地想。(1)第一段所给首句:Finally, after struggling for a minute or two, I still got pulled underwater.这是一句转折句,接下来应该是作者不放弃,勇敢地游出水面,求救,无论从何角度拓展,需注意与续写第二段首句呼应。(2)第二段首句:When I woke up, I was in an empty room lying on a bed.这一句应该是转折句,既然作者醒来,说明他已经被救,接下来应该是作者躺在医院里,一定是通知了他的家人,父母来后一定会生气的,父母会责备他偷偷地跑出了房子,但也很高兴他没有受到严重的伤害。作者永远不会忘记那可怕的经历。他也不想再炫耀自己了。【点睛】这是一篇续写。续写内容与前文衔接紧密,前后呼应,层次分明,句中使用高级句子。续写第一段中:I told myself I should never give up.句中使用省略that的宾语从句; I saw two young men in canoes, racing each other.句中现在分词作伴随状语; By the time they reached me, I had been already unconscious.句中使用时间状语从句。续写第二段中:When I woke up, I was in an empty room lying on a bed.句中when引导时间状语从句; It was not until a doctor came into the room that I realized that I was in a hospital. 部分倒装句; My parents scolded me for running out of the house secretly but were also glad that I was not seriously injured. I will never forget that terrifying experience. 句中使用宾语从句;Neither will I ever want to show off again.否定词位于句首句子用部分倒装。

扫描关注二维码

更多精彩等你来

客服服务微信

55525090

手机浏览

微信公众号

Copyright© 2006-2020 主站 www.5ykj.com , All Rights Reserved 闽ICP备12022453号-30

版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来源于网络以及用户投稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,

如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:55525090@qq.com,我们立即下架或删除。