欢迎来到莲山课件网!
我要投稿

您当前的位置:

江西南昌市第二中学2019-2020高二英语上学期期中试题(带解析Word版)

ID:239334

页数:27页

大小:52KB

时间:2020-05-28

收藏

还剩24页未读,点击继续阅读

收藏

举报

申诉

分享:

温馨提示:
1. 部分包含数学公式或PPT动画的文件,查看预览时可能会显示错乱或异常,文件下载后无此问题,请放心下载。
2. 本文档有教师用户上传,莲山课件网负责整理代发布。如果您对本文档有争议请及时联系客服。
3. 部分文档可能由于网络波动等原因无法下载或下载错误,付费完成后未能成功下载的用户请联系客服处理。

资料简介

展开

www.ks5u.com南昌二中2019—2020学年度上学期期中考试高二英语试卷第一部分 听力(共两节,满分 30 分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。l. What will the speakers do on Sunday?A. Go swimming.B. Play volleyball.C. Go cycling.2. What is important to the man?A. The cost.B. The time.C. The airline.3. What's the weather like?A. Cool.B. Cold.C. Warm.4. What is the man likely to do?A. Drop out of school.B. Try to get a scholarship.C. Continue his studies.5. Where does the conversation probably take place?A. In a hospital.B. In a classroom.C. In a restaurant.听下面 5段对话或对白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题。每小题 5秒钟;听完后,各小题给出 5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第 6和第 7两个小题。6. What kind of sport does the woman want to learn?A. Volleyball.B. Tennis.C. Basketball.7. When will the woman probably take the course?A. On Mondays.B. On Fridays.C. On Sundays.听下面一段对话,回答第 8和第 9两个小题。8. What is the woman doing?A. Visiting a doctor.B. Preparing a party.C. Enjoying some music.9. What does the man mean in the end?A. His brother is busy on Saturday.B. His brother has got a bad cold again.C. His brother is too young to perform at the party.听下面一段对话,回答第 10 至 12 三个小题。10. What is the relationship between the speakers?A. Boss and clerk.B. Customer and manager.C. Interviewer and interviewee.11. What do we know about the woman?A. She knows many programming languages.B. She is dissatisfied with the man's work.C She is in charge of the IT Department.12. What attracts the man to work for the company?A. An offer of a high salary.B. The company's bright future.C. The opportunity to play games.听下面一段对话,回答第 13至 16四个小题。13. Where are the speakers?A. At an airport.B. At a railway station.C. At a bus stop.14. How much will the man pay for the camera?A $500.B. $599.C. $750.15. What does the man like about the camera?A. Its design.B. Its quality.C. Its brand.16. How will the man pay?A. In cash.B. By credit card.C. By cheque.听下面一段对话,回答第 17至 20四个小题。17. What time does the ride begin?A. At 8:30 a. m.B. At 10:00 a. m.C. At 11:30 a. m.18. What will the listeners probably do at 12:30 p. m.?A. Go swimming.B. Have lunch.C. Feed the horses.19. What is useless for riding?A. Sports shoes.B. Hard hats.C. Warm clothes.20. What is included in the price?A. The food.B. The equipment.C. The hotel rooms.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每篇短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ABKLYN House HotelThis hotel features works by Brooklyn artists. The 116 rooms are good value and Manhattan is only 20 minutes away by taxi or subway. The immediate surroundings feel urban — the hotel is by a high-rise public housing project while the nearest commercial street is under elevated (高的) subway tracks — but Bushwick’s best bars and cafes / restaurants are nearby.Doubles from $99, room only. Tel: 718 388 4433Archer HotelVisitors eager to stay in the heart of Manhattan should try one of the bargain-priced rooms at this hotel. Rates differ from great value to expensive; some start from as low as $179 a night (if prepaying in full). Rooms are small but tasteful, with nice touches such as exposed brick. Some have close-up views of the Empire State Building.Doubles from $199, room only. Tel: 212 719 4100CitizenM New York Times SquareThis is the first US location for a Netherlands-based concept hotel chain — CitizenM. The hotel features self check-in at its 230 little but comfortable rooms via touch screen “MoodPads”. There’s a rooftop bar, a 24-hour grab-and-go cafeteria and an area with public iMac workspaces. Although New Yorkers avoid nearby Times Square, all the lights, cameras and action can make it a fun tourist experience.Doubles from $170, room only. Tel: 212 319 70001. What can we know about BKLYN House Hotel?A. It has the most rooms. B. It is located in Manhattan.C. It is Bushwick’s best hotel. D. It is decorated with some art works.2. What is the advantage of living in CitizenM New York Times Square?A. Regulars can enjoy a certain discount.B. Visitors will get a “MoodPads” as a gift.C. Visitors can enjoy themselves in a rooftop bar.D. Visitors can have a good view of the Empire State Building.3. Which number should you call if you want to live in the heart of Manhattan?A. 212 319 7000. B. 718 388 4433.C. 212 865 5700. D. 212 719 4100.【答案】1. D 2. C 3. D【解析】本文是一篇应用文,介绍了三家酒店的相关信息。【1题详解】细节理解题。根据第一段中的“This hotel features works by Brooklyn artists.”可知,布鲁克林家庭酒店以布鲁克林艺术家的作品为特色,也就是说这家酒店装饰着一些艺术作品,故D项正确。【2题详解】细节理解题。根据最后一段中“There’s a rooftop bar,”可知,住在纽约时代广场酒店的好处是可以在屋顶酒吧玩得很开心,故C项正确。【3题详解】细节理解题。根据第二段中“Visitors eager to stay in the heart of Manhattan should try one of the bargain-priced rooms at this hotel. Rates differ from great value to expensive”及“Tel: 212 719 4100”可知,纽约射手酒店位于曼哈顿的中心,联系电话是212 719 4100,因此如果你想住在曼哈顿的中心,你应该拨打212 719 4100,故D项正确。BI must have always known reading was very important because the first memories I have as a child deal with books. There was not one night that I don’t remember mom reading me a storybook by my bedside. I was extremely inspired by the wonderful way the words sounded.I always wanted to know what my mom was reading. Hearing mom say, “I can’t believe what’s printed in the newspaper this morning,” made me want to grab it out of her hands and read it myself. I wanted to be like my mom and know all of the things she knew. So I carried around a book, and each night, just to be like her, I would pretend to be reading.This is how everyone learned to read. We would start off with sentences, then paragraphs, and then stories. It seemed an unending journey, but even as a six-year-old girl I realized that knowing how to read could open many doors. When mom said, “The C-A-N-D-Y is hidden on the top shelf,” I knew where the candy was. My progress in reading raised my curiosity, and I wanted to know everything. I often found myself telling my mom to drive more slowly, so that I could read all of the road signs we passed.Most of my reading through primary, middle and high school was factual reading. I read for knowledge, and to make A’s on my tests. Sometimes, I would read a novel that was assigned, but I didn’t enjoy this type of reading. I liked facts, things that are concrete. I thought anything abstract left too much room for argument.Now that I’m growing and the world I once knew as being so simple is becoming more complex, I find myself needing a way to escape. By opening a novel, I can leave behind my burdens and enter into a wonderful and mysterious world where I am now a new character. In these worlds I can become anyone. I don’t have to write down what happened or what technique the author was using when he or she wrote this. I just read to relax.We’re taught to read because it’s necessary for much of human understanding. Reading is an important part of my life. Reading satisfies my desire to keep learning. And I’ve found that the possibilities that lie within books are limitless.4. Why did the author want to grab the newspaper out of mom’s hands?A. She wanted mom to read the news to her.B. She couldn’t wait to tear the newspaper apart.C. She couldn’t help but stop mom from reading.D. She was eager to know what had happened.5. According to Paragraph 3, the author’s reading of road signs shows___________.A. her own way to find herselfB. her eagerness to develop her reading abilityC. her growing desire to know the world around herD. her effort to remind mom to obey traffic rules6. The author takes novel reading as a way to___________.A. explore a mysterious landB. develop an interest in learningC. get away from a confusing worldD. learn about the adult world7. What could be the best title for the passage?A. The Pleasure of Reading B. Growing Up with ReadingC. The Magic of Reading D. Reading Makes a Full Man【答案】4. D 5. C 6. C 7. B【解析】这是一篇记叙文。本文主要介绍了作者在阅读中成长的故事,从小时候通过阅读了解世界和长大后通过阅读远离现实的成长历程。【4题详解】细节理解题。根据第二段中I wanted to be like my mom and know all of the things she knew.(我想像我妈妈一样,知道她知道的所有事情。)可知作者想从妈妈手里夺过报纸,因为她很想知道发生了什么事。故选D。【5题详解】细节理解题。根据第三段中My progress in reading raised my curiosity, and I wanted to know everything. I often found myself telling my mom to drive more slowly, so that I could read all of the road signs we passed.(我在阅读方面的进步引起了我的好奇心,我想知道一切。我经常告诉我妈妈开慢点,这样我就能看清我们经过的所有路标。)可见作者对路标的解读表明她越来越渴望了解周围的世界。故选C。【6题详解】细节理解题。根据倒数第二段中I find myself needing a way to escape. By opening a novel, I can leave behind my burdens and enter into a wonderful and mysterious world where I am now a new character.(我发现自己需要一种逃避的方式,打开一本小说,我可以放下负担,进入一个奇妙而神秘的世界,在那里我现在是一个新角色。)可知作者把阅读小说作为一种摆脱纷乱世界的方法。故选C。【7题详解】主旨大意题。结合文章第一段I must have always known reading was very important because the first memories I have as a child deal with books. There was not one night that I don’t remember mom reading me a storybook by my bedside. I was extremely inspired by the wonderful way the words sounded.(我一直都知道读书是很重要的,因为我小时候的第一段记忆就是读书。没有一个晚上我不记得妈妈在我床边给我读故事书。我被那些美妙的声音所鼓舞。)以及文章主要介绍了作者在阅读中成长的故事,从小时候通过阅读了解世界和长大后通过阅读远离现实的成长历程。故选B。CWhy are people interested in eating raw foods or whole foods? One reason is that eating these types of food reduces the risk of acid accumulation in your body.Raw and whole foods are usually digested more efficiently than cooked and refined foods. When we cook foods, we destroy the natural enzymes (酶) that are part of the food in its raw form. These enzymes were intended by nature to help us digest the food. When we consume food without these natural enzymes, our bodies either digest the food improperly or allow too many nutrients to be absorbed into the bloodstream. In both instances, the result is obesity. When too many nutrients are absorbed at once, the body grows fat. Improperly digested food moves slowly through the digestive tract, where it becomes increasingly acidic. To protect its vital organs from this acidic waste, the body changes the acid into fat and stores it safely away from the organs.Processed foods contain chemical elements, which might confuse the appetite mechanism that tells us when we’ve had enough to eat; as a result, people often overeat. Processed foods also upset the digestive cycle. The body will either identify these foods as allergens and then store them safely away from the organs as fat, or the remains of undigested food will become acidic and enter the bloodstream as acid waste, which will stick to the blood vessel walls and block the passage of vital oxygen and nutrients heading for the body’s cells. The body’s metabolism (新陈代谢) becomes inactive, and the result is weight gain and obesity.The accumulation of acid in the digestive tract makes digestion increasingly inefficient. When that happens, even healthy foods can become acidic and the food allergies will become more common.To stop thisviciouscircle in its tracks, people need to consume food and supplements that will neutralize the acid already accumulated in body. Eating the right types of raw and whole foods can help. It’s also important to restore your enzyme balance. You need to identify and avoid the foods that cause acid accumulation and consume the foods that increase enzyme production. If you truly want to change and help your body heal itself, you need to take an active approach.8. It can be inferred from Para. 2 that __________.A. foods with natural enzymes help people keep fitB. we’d better be cautious about raw and whole foodsC. it is essential for people to protect their vital organsD. giving up cooked and refined foods is a new lifestyle9. Processed foods are unhealthy because they __________.A. destroy body’s cells B. stop body’s metabolismC. may lead to obesity D. are difficult to digest10. What is the main purpose of this passage?A. To warn people of the problem of obesity.B. To advocate eating more raw and whole foods.C. To inform people of the harm of processed foods.D. To tell the differences between raw and processed foods.11. The underline word “vicious” in the last paragraph probably means ____________.A. violent B. progressive C. positive D. harmful【答案】8. A 9. C 10. B 11. D【解析】【8题详解】根据第二段所讲的内容,可知此段主要讲述了酶如何帮助消化,从而防止过度肥胖,因此,此意思与A选项的意思一致,故选A。【9题详解】根据文章中的第三段中所讲的Processed foods 的坏处:“might confuse the appetite mechanism that tells us when we’ve had enough to eat”以及“upset the digestive cycle”,进而文章再讲这两种情况都会导致过度肥胖,因此可推断选C正确。【10题详解】从文章第一段就提出为什么要吃raw foods 和 whole foods,作者马上给了一个肯定的答案,继而下面讲述吃raw foods 和 whole foods的好处以及吃processed foods 和cooked foods的一些危害,可知全文的写作目的就是要倡导读者多吃raw foods 和 whole foods, 故选B。【11题详解】根据语境并结合选项的意思,可知此处是讲一种恶心循环,故选D。DBefore uploading a photo of ourselves to social media, chances are that we’ll use an app to smooth our skin, make our eyes look bigger, and lips fuller. With a couple of taps on our mobile phone, we can get a quick fix and present the “best” version of ourselves to the world. However, the problem is, when we simply edit our imperfections away, we’re also changing the way we look at ourselves.Last month, researchers published the article Selfies – Living in the Era of Filtered(过滤的) Photographs. The article analyzed photo editing apps’ bad influences on people’s self-respect and their possibility to cause appearance anxieties. The researchers also warned that such apps make it difficult to tell the difference between reality and fantasy. “These apps allow one to change his or her appearance in minutes and follow an unrealistic standard of beauty,” the article reads.In the past, people may have compared their looks to those of famous persons. But for today’s young people, beauty standards are most likely set by what they see on social media. “From birth, they are born into an age of social platforms where their feelings of self-worth can be based purely on the number of likes and followers that they have, which is linked to how good they look.” British cosmetic doctor Tijion Esho told The Independent. This is why many young people suffer an identity trouble when it comes to appearance.“Now you’ve got this daily comparison of your real self to this fake self that you present on social media.” Renee Engeln, a professor of psychology, told the HuffPost website. Engeln further pointed out that when people spend too much time making such comparisons, they may become “beauty sick” and find it difficult to accept what they actually look like. “Because between you and the world is a mirror, it’s a mirror that travels with you everywhere. You can’t seem to put it down.” she told The Washington Post. So when we look in a real mirror, we shouldn’t think to ourselves, “Do I look as good as myself in the filtered photos?” Instead, we should think, “I feel good; I have my health.”12. Before uploading a photo to social media, we will probably ______.A. have an operation to make our eyes look bigger.B. use some cream to smooth our skinC. use an app to fix our photoD. edit our perfections away13. What can we learn from Paragraph 2?A. In many ways, photo edition apps are beneficial to people.B. Photo editing apps are likely to cause people’s anxieties about their appearance.C. Photo editing apps can make us more beautiful.D. Photo editing apps help people judge realistic beauty.14. When it comes to appearance, why do many young people suffer an identity trouble?A. Because they compare their looks to those of famous persons.B. Because beauty standards are set by social media.C. Because their feelings of self-worth depend on their own likes and dislikes.D. Because their feelings of self-worth depend on their appearance.15. According to Engeln, we should _______.A. feel good about what we actually look likeB. spend more time making comparison of our real self to fake selfC. take a mirror with us everywhereD. try to look as good as ourselves in the filtered photos【答案】12. C 13. B 14. D 15. A【解析】【分析】这是一篇说明文。主要说明了在最新的一篇文章中指出照片编辑软件对人们自尊的不良影响,以及可能导致的外观焦虑。英国整容医生Tijion Esho认为对于今天的年轻人来说,美丽标准很可能是由他们在社交媒体上看到的东西决定的,即他们的自我价值感基于外表的好坏。就此心理学教授Renee Engeln认为人们应该接受自己真实的外表。【12题详解】细节理解题。根据第一段第一句Before uploading a photo of ourselves to social media, chances are that we’ll use an app to smooth our skin, make our eyes look bigger, and lips fuller.(在将自己的照片上传到社交媒体之前,我们很可能会使用一款应用程序来光滑皮肤,让眼睛看起来更大,嘴唇更丰满。)可知在上传照片到社交媒体之前,我们可能会使用一个应用程序来修复我们的照片。故选C。【13题详解】细节理解题。根据第二段第二句The article analyzed photo editing apps’ bad influences on people’s self-respect and their possibility to cause appearance anxieties.(这篇文章分析了照片编辑软件对人们自尊的不良影响,以及可能导致的外观焦虑。)可知照片编辑应用程序很可能会让人们对自己的外表感到焦虑。故选B。【14题详解】细节理解题。根据第三段中“From birth, they are born into an age of social platforms where their feelings of self-worth can be based purely on the number of likes and followers that they have, which is linked to how good they look.” British cosmetic doctor Tijion Esho told The Independent. This is why many young people suffer an identity trouble when it comes to appearance.(“从出生开始,他们就生活在一个社交平台的时代,在这个时代里,他们的自我价值感完全可以基于他们的点赞和粉丝数量,而这与他们的外表好坏有关。”英国整容医生Tijion Esho告诉《独立报》。这就是为什么很多年轻人一提到外表就会有身份问题。)可知一谈到外表,许多年轻人都有身份问题,因为他们的自我价值感取决于他们的外表。故选D。【15题详解】细节理解题。根据最后一段中So when we look in a real mirror, we shouldn’t think to ourselves, “Do I look as good as myself in the filtered photos?” Instead, we should think, “I feel good; I have my health.”(所以当我们照镜子的时候,我们不应该对自己说:“我在过滤过的照片里看起来和我自己一样好吗?”相反,我们应该这样想:“我感觉很好;我有我的健康。”)可知根据Engeln的观点,我们应该满足于自己的实际外表。故选A。【点睛】细节理解题大多是根据文章中的具体信息如事实、例证、原因、过程、论述等进行提问的。抓住文段中的事实和细节是做好该题型的关键,也是做好其它类型问题的基础。该题型几乎都可以在文章中直接找到与答案有关的信息,或是其变体。在一篇短文里大部分篇幅都属于这类围绕主体展开的细节。做这类题一般采用寻读法,即先读题,然后带着问题快速阅读短文,找出与问题和选项有关的词语或句子,再对相关部分进行分析对比,找出答案。正确选项虽然一般不是原文照搬,但是一般是原文的改写,意思不变。如换一个同义词,把否定改为肯定,把肯定改为否定等。如第三小题,根据第三段中“From birth, they are born into an age of social platforms where their feelings of self-worth can be based purely on the number of likes and followers that they have, which is linked to how good they look.” British cosmetic doctor Tijion Esho told The Independent. This is why many young people suffer an identity trouble when it comes to appearance.(“从出生开始,他们就生活在一个社交平台的时代,在这个时代里,他们的自我价值感完全可以基于他们的点赞和粉丝数量,而这与他们的外表好坏有关。”英国整容医生Tijion Esho告诉《独立报》。这就是为什么很多年轻人一提到外表就会有身份问题。)可知一谈到外表,许多年轻人都有身份问题,因为他们的自我价值感取决于他们的外表。故选D。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Much of the work in today’s world is accomplished(完成) in teams. Most people believe the best way to build a great team is to gather a group of the most talented individuals. _____16_____Companies spend millions hiring top business people. Is their money well spent?___17___They focused on football, basketball and baseball. The results are mixed. For football and basketball, adding talented players to a team proves a good method, but only up to the point where 70% of the players are top talent; above that level, the team’s performance begins to decline. Interestingly, this trend isn’t evident in baseball, where additional individual talent keeps improving the team’s performance.To explain this phenomenon, the researchers explored the degree to which a good performance by a team requires its members to coordinate(协调) their actions. ______18______In baseball, the performance of individual players is less dependent on teammates. They conclude that when task interdependence is high, team performance will suffer when there is too much talent, while individual talent will have positive effects on team performance when task interdependence is lower. If a basketball star is, for example, trying to gain a high personal point total, he may take a shot himself when it would be better to pass the ball to a teammate, affecting the team’s performance. Young children learning to play team sports are often told, “There is no I in TEAM.” ___19___Another possibility is that when there is a lot of talent on a team, some players may make less effort. Just as in a game of tug-of-war(拔河比赛), whenever a person is added, everyone else pulls the rope with less force.___20___ An A-team may require a balance——not just A players, but a few generous B players as well.A. It’s not a simple matter to determine the nature of talent.B. Sports team owners spend millions of dollars attracting top talent.C. The group interaction and its effect drew the researchers’ attention.D. Stars apparently do not follow this basic principle of sportsmanship.E. Several recent studies examined the role of talent in the sports world.F. Building up a dream team is more complex than simply hiring the best talent.G. This task interdependence distinguishes baseball from football and basketball.【答案】16. B 17. E 18. G 19. D 20. F【解析】这是一篇夹叙夹议的文章。文章主要讲了建立一支最佳阵容球队比简单地雇佣最优秀的人才要复杂得多。一支一流球队可能需要一种平衡——不仅仅是最好球员,也需要一些有雅量的普通球员。【16题详解】上文说“大多数人相信建立一个伟大团队的最好方法就是聚集一群最有天赋的个人”。下文说“公司花费数百万雇佣顶级商业人士。”该空承上启下,也是在举例,B选项“运动队老板花费数百万美元吸引顶尖人才。”切题,故选B。【17题详解】下文说“他们专注于足球、篮球和棒球。结果有好有坏。”这些都属于体育方面,该空引出下文,E选项“最近的几项研究调查了体育世界中人才的作用。”切题,故选E。【18题详解】上文说“为了解释这一现象,研究人员探索了一场好的表现要求队员们协调他们行动的程度”,下文说明了研究结果,该空承上启下,G选项“这项任务的相互依赖性使棒球区别于足球和篮球。”切题,故选G。【19题详解】上文说了“一个球星为了个人得分,而影响团队的表现”,该空承接上文,D选项“球星显然没有遵守运动员精神的基本原则”切题,故选D。【20题详解】下文说“一支一流球队可能需要一种平衡——不仅仅是最好球员,也需要一些有雅量的普通球员。”该空引出下文,F选项“建立一支最佳阵容球队比简单地雇佣最优秀的人才要复杂得多。”切题,故选F。第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。A terrible fever made Anne Sullivan nearly lose her eyesight in her childhood, and the doctors said she was a hopelessly mad girl. She had been___21___in the basement of a mental hospital (精神病医院) in Boston. Sometimes, little Annie _______hit anyone who came near to her. She ignored everyone who appeared in front of her most of the time.However, an old nurse _______that little Annie had hope. She went to___22___little Annie every day. The child ignored her in most cases, but the old nurse _______stopped seeing her every day in the basement. The _______lady left cookies for little Annie and spoke words full of encouragement to her. She believed that as long as she showed _______, little Annie could get better.Finally, the doctors noticed the___23___in little Annie. They moved her upstairs and her condition continued___24___Then her last day there came, and the child who seemed to be “_______” went out of the locked door of the mental hospital.After she grew up, Anne Sullivan hoped to _______others, just as the kind old nurse helped her. She became the___25___of Helen Keller. She___26___her, trained her strictly and worked with her___27___she lit the candle that brought___28___to the whole world. Anne Sullivan___29___a miracle (奇迹) in the life of Helen Keller. But first it was a kind nurse who had full___30___in little Annie that turned a(n) _______ child into a great teacher.If there had been no Anne Sullivan, the name of Helen Keller would not be___31___But if there hadn’t been a___32___who kept showing love, Anne Sullivan wouldn’t be known to the world, either.21. A. hidden B. received C. locked D. found22. A. angrily B. proudly C. warmly D. secretly23. A. praised B. doubted C. believed D. remembered24. A. treat B. see C. promise D. miss25. A. still B. already C. ever D. never26. A. hard-working B. good-looking C. open-minded D. kind-hearted27. A. cheer B. love C. luck D. happiness28. A. worries B. problems C. changes D. needs29. A. worsening B. spreading C. increasing D. improving30. A. active B. healthy C. hopeless D. useless31. A. greet B. help C. surprise D. please32. A. classmate B. teacher C. neighbor D. boss33. A. laughed at B. waited for C. looked at D. cared for34. A. if B. unless C. until D. because35. A. time B. dream C. light D. power36. A. created B. shared C. stopped D. expected37. A. control B. shame C. pity D. confidence38. A. stupid B. lazy C. funny D. unfriendly39. A. called B. known C. left D. protected40. A. doctor B. patient C. nurse D. worker【答案】21. C 22. A 23. C 24. B 25. D 26. D 27. B 28. C 29. D 30. C 31. B 32. B 33. D 34. C 35. C 36. A 37. D 38. D 39. B 40. C【解析】试题分析:本文是一篇传递爱的故事。Anne Sullivan从小就经历了很大的劫难,甚至被医生诊断为绝望的“疯子”。但是一位好心的老护士对她不放弃,给她留甜点,鼓励她。她相信,只要她表现出爱,小安妮就能康复。最终小安妮走出了精神病院紧锁的大门。成年后,安妮.沙莉文希望能帮助别人,就像仁慈的老护士帮助她一样。安妮.沙莉文在海伦.凯勒的生命中创造了奇迹。如果没有安妮.沙莉文,海伦.凯勒这个名字就不会被世人知晓。但如果没有那个持之以恒地付出仁爱的护士,安妮.沙莉文也将不为世人所知。所以毫无疑问,人类的仁爱能往回追溯多长,它就能向前延伸多长。【21题详解】C考查动词。A. hidden 隐藏 B. received收到 C. locked锁D. found发现。此句的意思是她曾被所在波士顿精神病院的地下室里,故选C。【22题详解】A考查。A. angrily生气地 B. proudly骄傲地 C. warmly热情地 D. secretly秘密地。根据句意,她打靠近她的人,当然是“生气地”打,故选A。【23题详解】C考查动词。A. praised表扬 B. doubted怀疑 C. believed相信D. remembered 记住。依照“however”可知,老护士的想法和他人不同,因此老护士副词相信她是有希望的,故选C。【24题详解】B考查动词。A. treat对待 B. see看 C. promise答应 D. miss想念。因老护士相信她是有希望的,所以她每天去看她,故判断选B。【25题详解】D考查副词。A. still还 B. already已经 C. ever曾经 D. never绝不。虽然这个孩子不太理会她,但老护士还是每天去地下室看她,文中使用的是stopping seeing, 所以要用否定词,故选D。【26题详解】D 考查形容词。A. hard-working 勤奋的B. good-looking好看的 C. open-minded思想开明的D. kind-hearted 好心的。根据句意她给little Annie留下点心还鼓励她,当然是“好心的”,故选D。【27题详解】B考查名词。A. cheer 愉快 B. love爱 C. luck运气 D. happiness 幸福。根据句意,她相信只要她付出爱little Annie就会好起来的,选B。【28题详解】C考查名词。A. worries 担心B. problems 问题C. changes变化D. needs需要。根据句意,最后医生注意到了little Annie身上的变化,故选C。【29题详解】D 考查动词。A. worsening 变坏 B. spreading 传播C. increasing 增加D. improving 改善。 根据下一句“Then her last day there came来判断”,她的状态越来越好,故选D。【30题详解】C考查形容词。A. active 活跃的 B. healthy 健康的C. hopeless 毫无希望的D. useless无用的。根据句意,之前似乎毫无希望的孩子被治好了,故选C。【31题详解】B考查动词。A. greet 欢迎 B. help帮助 C. surprise使惊奇 D. please 使高兴。根据下文“just as the kind old nurse helped her”可知,她就像老护士帮她一样去帮别人,故选B。【32题详解】B考查名词。A. classmate 同学 B. teacher老师C. neighbor 邻居D. boss老板。我们知道Sullivan 是Helen Keller的老师,故选B。【33题详解】D考查动词短语。A. laughed at 嘲笑 B. waited for 等待C. looked at看D. cared for 关心。 根据句意,她关心Helen Keller,严格训练她,和她一起努力直到Helen Keller成功,故选D。【34题详解】C考查连词。A. if如果 B. unless除非C. until直到D. because因为。参照上一空,选C。【35题详解】C考查名词。A. time 时间B. dream 梦想C. light 光明D. power 力量。根据句意,蜡烛将光明带给全世界,故选C。【36题详解】A考查动词。A. created创造B. shared分享C. stopped 停止D. expected 期待。后面的宾语是a miracle (奇迹),故是创造了奇迹,选A。【37题详解】D考查名词。A. control控制B. shame羞愧C. pity 怜悯D. confidence 信心。老护士对little Annie充满信心,have confidence in对有信心,故选D。【38题详解】D 考查形容词。A. stupid愚笨的 B. lazy 懒惰的C. funny可笑的D. unfriendly不友善的。根据上文所提到的“Sometimes, little Annie angrily hit anyone who came near to her.”,可知little Annie对人不友善,故选D。【39题详解】B考查动词。 A. called称呼B. known知道C. left 留下D. protected保护。此句是虚拟的假设, 假如没有Anne Sullivan ,那么就没人知道Helen Keller的名字,故选B。【40题详解】C考查名词。A. doctor医生 B. patient病人C. nurse护士D. worker 工人。根据上文所知,要是没有an old nurse,也没人知道有Anne Sullivan , 故选C。第二节 单项填空(共5小题;每小题1分,满分5分)从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。41.Not until he retired from teaching three years ago ________ having a holiday abroad.A. had he considered B. he had consideredC. he considered D. did he consider【答案】D【解析】【详解】考查not until倒装句的用法。句意:直到三年前他教学退休后他才考虑出国度假。not until引起的时间状语置于句首时,主句应该部分倒装,从句的语序不变。在本题中,时态是一般过去时,he retired …ago 是从句不用倒装,主句的正常语序是he considered having a holiday abroad,改成倒装则是did he consider having a holiday abroad,故选D。【点睛】当Not until 位于句首时,句子要倒装。其结构为:Not until+从句/表示时间的词+助动词+主语+谓语。如:Not until the teacher in did the students stop talking.直到老师进来学生们才停止说话。42.The young man was _________stealing possessions of his factory and put into prison.A. accused of B. charged for C. blamed of D. punished with【答案】A【解析】【详解】考查动词短语辨析。句意:那个年轻人被指控偷窃工厂的财物而被关进监狱。A. accused of被指控犯有……罪;被控告;B. charged for要价;C. blamed of受到……责备;D. punished with用……惩罚。结合句意可知选A。43.Parents often faced the between doing what they felt was good for the development of the children and what they could tolerate in front of noise and destructiveness.A. challenge B. dilemma C. motivation D. barrier【答案】B【解析】【详解】考查名词辨析。句意:父母总是面临两难的选择:到底是该做他们自己认为对孩子发展有益的事,还是该容忍孩子任性的吵闹和破坏。A. challenge挑战;B. dilemma进退两难;困境;C. motivation动机;D. barrier障碍。结合句意可知表示“进退两难;困境”,故选B。44.The driver intended to park his car near the roadside but was required by the police ____.A. not to do B. not do C. not to D. not do it【答案】C【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:司机想要把车停在路边,但是警察不让他这样做。本句中required为被动语态,后跟不定式,故可排除B、D选项;被动语态为be required to do sth.,否定式为在不定式前加not,即be required not to do sth.。不定式后面将do sth.省略,避免和上文重复。故选C。45.—How did you like Nick’s performance last night?—To be honest, his singing didn’t to me much.A. occur B. belongC. refer D. appeal【答案】D【解析】【详解】考查动词辨析。句意:---你觉得尼克昨晚的表演怎么样?---老实说,他的歌声不太吸引我。A. occur发生; B. belong属于; C. refer 提到; D. appeal 呼吁。occur to“想起”;belong to“属于”;refer to “提到” ; appeal to“对…有吸引力”。根据句意,故D选项正确。第三节 单句填空(共10小题;每小题1分,满分10分)根据中文或首字母提示填入适当单词,或用所给词的正确形式填空。46. Many students find __________ (临时的) jobs during their summer holidays.47 He has told me his plans and he's made a good __________(印象) on me.48. The boys, who face the danger without any fear, were rewarded with medals for their _______(brave) in Wenchuan earthquake.49. We'll never forget those who _______ (bleed) in the wars for the revolution of China.50. She began to cry the i________(一……就) she read the letter from her mother.51. Henry's devotion to charity and his strong will to help gain him national ______ (名誉).52. The professor finally ________ (呈递) his project to the school board for approval last month.53. ______ (consequence), this text will describe only the most important ones, starting from the sixth century AD.54. By c_________, the day I got married was the same as the day my close friend John married.55. A __________ (vary) of butterflies are flying in flowers in different colors and shapes.【答案】46. temporary 47. impression 48. bravery 49. bled 50. instant 51. reputation 52. submitted 53. Consequently 54. coincidence 55. variety【解析】考查单词拼写。【46题详解】考查形容词。句意:许多学生在暑假期间找临时工作。根据汉语意思“临时的”且修饰名词jobs可知应填形容词temporary。故填temporary。【47题详解】考查名词。句意:他告诉了我他的计划,给我留下了很好的印象。根据汉语意思“印象”且根据短语make a good impression on sb.“给某人留下好印象”。故填impression。【48题详解】考查名词。句意:在汶川地震中勇敢面对危险的孩子们获得了奖章。根据上文their为形容词物主代词可知应填名词形式,故填bravery。【49题详解】考查动词时态。句意:我们永远不会忘记那些为中国革命而在战争中流血的人。结合句意可知应用一般过去时,故填bled。【50题详解】考查连词。句意:她一读到母亲的来信就哭了起来。根据汉语意思“一……就”以及引导时间状语从句可知短语为the instant,故填instant。【51题详解】考查名词。句意:亨利对慈善事业的奉献精神和帮助他赢得全国声誉的坚强意志。根据汉语意思“名誉”,以及national修饰名词可知应填名词形式,故填reputation。【52题详解】考查动词时态。句意:教授上个月终于把他的项目提交学校董事会批准。根据汉语意思“呈递”且做句子的谓语可知动词submit,根据下文last month可知应用一般过去时,故填submitted。【53题详解】考查副词。句意:因此,本文将只描述从公元六世纪开始的最重要的文献。修饰下文整个句子需要用副词形式,故填Consequently。【54题详解】考查固定短语。句意:巧合的是,我结婚的那天正好是我的好朋友约翰结婚的那天。根据句意可知表示“巧合”短语为by coincidence,故填coincidence。【55题详解】考查固定短语。句意:各种各样的蝴蝶在不同颜色和形状的花中飞舞。根据句意可知表示“各种各样的”短语为a variety of,故填variety。第四部分 写作(共两节,满分35分)第一节56.短文改错Laughing is one of life’s most simple pleasure.It is free.You can do it anywhere.Like the flu,laughter can spread easy among people.Often when we hear someone laughing in crowded room or a packed train ,we start laughing too—even if we have no idea how.In fact,mental health can affect on physical health.Therefore,“Laughter is the best medicine” does not mean that I should not take medicine when you’re sick.It simply means that have a positive outlook might help ease your troubles but make you cheerful.Besides,making others laugh with you is also an act what is joyful and kind.【答案】1.pleasure→pleasures2.easy→easily3.crowded前面添加a4.how→why5.去掉on6.Therefore→However7.I→you8.have→having9.but→and10.what→that/which【解析】【分析】这是一篇说明文。主要论述了笑是人生最简单的乐趣之一,笑很容易在人群中传播。它只是意味着有一个积极的前景可能有助于缓解你的麻烦,让你高兴。此外,让别人和你一起笑也是一种快乐和善良的行为。【详解】1.考查名词的数。句意:笑是人生最简单的乐趣之一。one of后跟复数名词,表示“……其中之一”,故pleasure改为pleasures。2.考查副词。句意:和流感一样,笑很容易在人群中传播。spread为动词需要副词修饰,故easy改为easily。3.考查冠词。句意:通常,当我们听到有人在拥挤的房间或拥挤的火车上大笑时,我们也开始大笑——即使我们不知道为什么。room以及train为可数名词,此处表示泛指“一个房间”“一辆火车”应用不定冠词,且crowded为辅音音素开头的单词,故crowded前添加a。4.考查代词。句意同上。结合句意可知表示“不知道为什么笑”,强调原因应用why。故how改为why。5.考查动词用法。句意:事实上,心理健康会影响身体健康。affect为及物动词,可以直接跟宾语,故去掉on。6.考查连词。句意:然而,“笑是最好的药”并不意味着你不应该在生病的时候吃药。结合上下文语境可知表示转折,应用however。故Therefore改为However。7.考查代词。句意同上。结合下文when you’re sick可知此处表示“你应该在生病的时候吃药”,故I改为you。8.考查非谓语动词。句意:它只是意味着有一个积极的前景可能有助于缓解你的麻烦,让你高兴。本句为宾语从句,从句中动名词短语做主语,故have改为having。9.考查连词。句意同上。结合上下文语境可知表示承接关系,应用连词and。故but改为and。10.考查定语从句关系词。句意:此外,让别人和你一起笑也是一种快乐和善良的行为。本句为定语从句修饰先行词act,且先行词在从句中做主语,指“行为”,故用关系代词that或which。故what改为that/which。【点睛】定语从句的关系词的选择可考虑以下三点:(1)一看先行词的意义,即分清先行词是指人、指物、时间、地点还是原因(如指物时不能用who或whom,指人时通常不用which等)(2)二看关系词的句法功能,即分清关系词是担任什么句子成分,是作主语还是宾语、是作定语还是状语等(如作定语通常用whose,有时也用which;作状语要用when, where, why)(3)三看定语从句的种类,即分清是限制性定语从句还是非限制性定语从句(如that和why通常不引导非限制性定语从句)如第十小题,句意:此外,让别人和你一起笑也是一种快乐和善良的行为。本句为定语从句修饰先行词act,且先行词在从句中做主语,指“行为”,故用关系代词that或which。故what改为that/which。第二节 书面表达(满分25分)57.假定你是李华,你正在某国外中学做交换生,该校校报的“外国文化”栏目拟介绍中国传统文化,校报编辑Peter给你写信,咨询你的意见。请你给Peter写封回信,要点如下:(1)你认为最能代表中国文化的是什么?请说明理由;(2)我们应该如何更好地推广中国文化? (至少两点)注意:(1)词数100左右;(2)可以适当增加细节,以使行文连贯;(3)开头语已为你写好,不计入总词数。Dear Peter,Your letter reached me with pleasure. _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Yours,Li Hua【答案】Dear Peter,Your letter reached me with pleasure. I’m so happy that the "Foreign Cultures" section in our newspaper will recommend Chinese traditional culture.From my perspective, there is no denying that Confucius is the most representative symbol of Chinese culture. As a philosopher, Confucius not only represents the traditional Chinese culture, but has been influencing us Chinese people since ancient times. Nowadays we can find lots of Confucius institutes around the world, which provide platforms for the foreigners to learn about Chinese culture. Undoubtedly, culture is a decisive factor for social development. As a country with a long history, China is rich in civilization and culture.To promote Chinese culture, we are supposed to provide various cultural exchange activities. What’s more, establishing Confucius institutes all over the world is also a good idea. Meanwhile, attracting more foreign visitors to China to experience Chinese culture will have a far--reaching impact. I’ll be glad if I could help you.Best wishes.Yours,Li Hua【解析】【分析】这是一篇应用文写作。【详解】第1步:根据提示可知, 本篇为一封电子邮件;假定你是李华,你正在某国外中学做交换生,该校校报的“外国文化”栏目拟介绍中国传统文化,校报编辑Peter给你写信,咨询你的意见。请你给Peter写封回信,要点如下:(1)你认为最能代表中国文化的是什么?请说明理由;(2)我们应该如何更好地推广中国文化? (至少两点)。第2步:根据写作要求, 确定关键词(组), 如:Chinese traditional culture(中国传统文化);From my perspective(在我看来);Confucius(孔子);provide…for(为……提供);platforms(平台)等。第3步:根据提示及关键词(组)进行遣词造句, 注意主谓一致和时态问题。此处文章主要应用一般现在时。第4步:连句成文, 注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡, 书写一定要规范清晰, 保持整洁美观的卷面是非常重要的。【点睛】范文内容完整, 语言规范, 语篇连贯, 词数适当。作者在范文中使用了较多高级表达方式, 如I’m so happy that the "Foreign Cultures" section in our newspaper will recommend Chinese traditional culture.运用了结果状语从句;Nowadays we can find lots of Confucius institutes around the world, which provide platforms for the foreigners to learn about Chinese culture.运用了非限定性定语从句。全文中没有中国式英语的句式, 显示了很高的驾驭英语的能力。另外, 文章思路清晰、层次分明, 上下句转换自然, 为文章增色添彩。

扫描关注二维码

更多精彩等你来

客服服务微信

55525090

手机浏览

微信公众号

Copyright© 2006-2020 主站 www.5ykj.com , All Rights Reserved 闽ICP备12022453号-30

版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来源于网络以及用户投稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,

如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:55525090@qq.com,我们立即下架或删除。