欢迎来到莲山课件网!
我要投稿

您当前的位置:

湖北高中联考协作体2019-2020高二英语上学期期中试题(带解析Word版)

ID:239333

页数:26页

大小:50KB

时间:2020-05-28

收藏

还剩23页未读,点击继续阅读

收藏

举报

申诉

分享:

温馨提示:
1. 部分包含数学公式或PPT动画的文件,查看预览时可能会显示错乱或异常,文件下载后无此问题,请放心下载。
2. 本文档有教师用户上传,莲山课件网负责整理代发布。如果您对本文档有争议请及时联系客服。
3. 部分文档可能由于网络波动等原因无法下载或下载错误,付费完成后未能成功下载的用户请联系客服处理。

资料简介

展开

www.ks5u.com2019年秋季湖北省普通高中联考协作体期中考试高二英语试卷注意事项:1.本试卷由四个部分组成。其中,第一、二部分和第三部分的第一节为选择题。第三部分的第二节和第四 部分为非选择题。2. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。3. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;回答非选择题时,将 答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。4. 考试结束后,将答题卡交回。第I卷(共 100 分)第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟时间将试卷上的答案转涂到 答题卡上。第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选 项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下 —小题。每段对话仅读一遍。1. Where does the conversation probably take place?A. At the woman’s home. B. In a bank. C. In a hospital.2. What will the man do this afternoon?A. Visit the Bird's Nest. B. Have some free activities. C. Climb the Great Wall.3. What does the man think the woman should have done?A. She should have got up half an hour earlier.B. She should have caught the train at seven.C. She should have had her ticket changed early.4. How much will the man spend on the room?A. $ 180. B. $ 92. C. $ 176.5. What is troubling the woman?A. Her roommate always turns off her radio.B. Her roommate is always noisy at midnight.C. She can't sleep well under pressure of her studies.第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中 选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小 题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. What brand of car does the man want to have?A. Jetta. B. Ford. C. Honda.7. What does the woman advise the man to do?A. Pay off the car in 13 months.B. Pay for the car by credit card.C. Buy a newly developed car. 听第7段材料,回答第8至10题。8. Where does the man usually wash his clothes?A. At his own home. B. At the laundry room. C. At his parents! home.9. Who is Nina?A. The man's sister. B. The woman's sister. C. The man's wife.10. What will the speakers do next?A. Meet Nina and go shopping together.B. Wash the man's clothes together.C. Go to a restaurant.听第8段材料,回答第11至13题。11. Where are the speakers?A. In a college. B. In a shoe store. C. In the kitchen.12. Why does the man want to buy those running shoes?A. He goes running quite often.B. The shoes are the coolest in the world.C. His friends advise him to do so.13. What is the woman's final decision?A. She will give the man the money when he graduates.B. The man should buy different shoes from his friends'.C. She won't let the man waste that much money.听第9段材料,回答第14至17题。14. What does the woman probably do?A. A travel agent. B. A ticket seller. C. A hotel clerk.15. What is the man and his wife's problem?A. They can!t afford 1,200 dollars.B. They don't like European countries.C. They only have a short vacation period.16. What do the man and his wife want on their trip?A. Everything is ready for them in advance.B. They can do all the things for themselves.C. Someone can get them to and from the airport.17. What does the woman say about New Mexico?A. It's a sunny,quiet and relaxing place.B. Quite a few people like traveling there.C. It's much better than the first two places she mentions.听第10段材料,回答第18至20题。18. When was an icy dessert enjoyed according to paintings?A. In the 16th century. B. In the 12th century. C. In the 14th century.19. Which of the following American presidents was a big fan of the frozen dessert?A. John Adams. B. George Washington. C. Abraham Lincoln.20. Who made it possible for ordinary people to enjoy ice cream?A. A British. B. A Canadian. C. An American.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。AHow free haircuts make kids feel good about going back to schoolDuring the last weeks of August kids of all ages have trouble with transitions, from summer holiday to school. Both children and parents typically have anxiety about going back to school at the end of summer.Jermaine Smith of Cleveland decided to do his part to ease some of that worry this year. He and four other barbers at his Premier Barber Studio cut the hair of about 40 kids and teens for free last Saturday.“On the first day of school, you want to look your best, "Smith says. “When you get your hair cut, you look good; you feel good. ” Smith has been repaying the community in other ways long before this weekend. He cuts hair by day, but in the evenings, after taking his daughter home from school, he goes to his second job as a police officer. “All the kids know they can come to me for anything,Smith says. “ A lot of parents bring their kids to me for haircuts because I'm a police officer. They trust our work in the barber shop. ”Since he started cutting hair almost 20 years ago, he's found ways to give a free cut to the kids who he thinks might need it. “I always tell young men that they always stay perfectly groomed(打扮),” Smith says. “When you have a haircut, people have a tendency(倾向)to treat you with respect. ”Maybe a service that would only cost $ 15 regularly seems like just a drop in the bucket, but the child and teen psychologist Barbara Greenberg sees this as more than just a one-time free service. He says, “One of the ways to make going back to school easier is fun and introduces some novelty, so the whole idea of getting a haircut that's free makes kids feel special and important. Self-care makes all of us at any age feel better. ”1. What are the parents anxious about according to the passage?A. Their kids have difficulty returning to school after summer vacation.B. It is hard to find barbers who offer free haircuts to their kids.C. It costs a lot of money for their kids to have their hair cut regularly.D. They can hardly enjoy the free service offered by a police officer.2. Why do kids show trust in Jermaine Smith?A. He looks smart in uniform. B. He has a pleasant barbershop.C. He has a special profession. D. He offers free haircuts to them.3. What can one do to win respect from others according to Jermaine Smith?A. He wears long hair. B. He appears in uniform.C. He has a handsome look. D. He has neat appearance.【答案】1. A 2. C 3. D【解析】这是一篇记叙文。文章主要讲述为了缓解孩子和父母对暑期返校的焦虑,Jermaine Smith和其他几位理发师决定免费为孩子们剪发,让他们可以漂亮整洁地开始新学期,心理学家证明Jermaine Smith的做法是完全正确的。【1题详解】细节理解题。根据文章第一段的kids of all ages have trouble with transitions, from summer holiday to school. Both children and parents typically have anxiety about going back to school at the end of summer.可知孩子们存在暑期末返校的问题,父母和孩子为此很焦虑。A. Their kids have difficulty returning to school after summer vacation.(他们的孩子在暑期末返校有困难)符合以上说法,故选A项。【2题详解】细节理解题。根据文章第三段的A lot of parents bring their kids to me for haircuts because I'm a police officer. They trust our work in the barber shop. 可知因为Jermaine Smith除了理发师还有另外一个身份——警察,这是父母和孩子信任他的原因。C. He has a special profession.(他有一个特殊的职业)符合以上说法,故选C项。【3题详解】推理判断题。根据文章倒数第二段的“I always tell young men that they always stay perfectly groomed(打扮),” Smith says. “When you have a haircut, people have a tendency(倾向)to treat you with respect. ”可知Jermaine Smith认为当你发型清爽,总是保持完美打扮时,别人更有可能尊敬你。故推测他认为人们外表整洁时更有可能受到尊重。D. He has neat appearance.(他外表整洁)符合以上说法,故选D项。BDiscover Britain through literatureI would like to take you on a journey through Great Britain. You can stay exactly where you are: no passport needed, no flight necessary, just great eagerness to explore. Through these novels you will be able to transport yourself and discover the beauty and the culture of Great Britain.Pride and Prejudice by Jane AustenJane Austen's romantic novel centers around the Bennet family during the 19th century andthe importance of marriage and social expectations. The style of the novel is mocking(嘲讽) and the author uses exaggerated(夸张的)characters to make fun of the society.Setting: Longbourn ( a fictional town ) in Hertfordshire.Author: English.Compare your imagination with the real thing and visit Chatsworth House in Derbyshire. The Harry Potter series by JK RowlingWitches, wizards and wands. It's highly unlikely that you've managed to avoid hearing of Harry Potter. It is a fantastic series of novels which can make you believe in magic and believe that anything is possible.Setting: Hogwarts ( fictional, or is it?!)Author: ScottishMake the magic come alive and visit: Alnwick Castle in Northumberland, Warner Bros Studios in Watford and Glenfinnan Viaduct.Sherlock Holmes stories by Sir Arthur Conan DoyleOne of the most famous detectives of all time, Sherlock Holmes, uses his high intelligence and observation skills to solve mysteries.Setting: LondonAuthor: ScottishAre you a good enough detective to understand who Sherlock Holmes is? If not, visit “The Real Sherlock Holmes Walking Tour" in Edinburgh.Oliver Twist (雾都孤儿)by Charles Dickens"Please, Sir, I want some more. ” The novel follows Oliver's life as an orphan in London and the characters he met while living on the streets.Setting: LondonAuthor: EnglishUlysses by James JoyceThe story follows Leopold Storm and what happened on 16 June 1904. This is a tricky read but it is often thought of as one of the best novels in British literature.Setting: DublinAuthor: Irish4 Where was the writer of the novel Pride and Prejudice born?A. England. B. Scotland.C. Wales. D. Ireland.5. Who mainly wrote novels about magic?A. Jane Austen. B. Charles Dickens.C. Sir Arthur Conan Doyle. D. JK Rowling.6. What can we learn about James Joyce?A. He was a famous detective. B. He was well-known in Britain.C. He was born in Dublin. D. He was an orphan(孤儿)in London.7. What is the writer's purpose of writing the passage?A. To introduce British beauty.B. To encourage readers to read more.C. To let readers know about Britain through novels.D. To tell readers about Great Britain.【答案】4. A 5. D 6. B 7. C【解析】这是一篇应用文。文章给读者推荐了几本名著,目的是让读者通过这些名著了解英国。【4题详解】细节理解题。根据文章第二部分的Author: English可知Pride and Prejudice的作者是英国人。故选A项。【5题详解】细节理解题。根据文章第三部分的It is a fantastic series of novels which can make you believe in magic and believe that anything is possible.可知JK Rowling写了一系列关于魔法的书,即她主要写关于魔法的书,故选D项。【6题详解】推理判断题。根据文章最后一部分的This is a tricky read but it is often thought of as one of the best novels in British literature.可知James Joyce的作品Ulysses被认为是英国文学史上最好的小说之一,故推断他在英国很出名。B. He was well-known in Britain.(他在英国很出名)符合以上说法,故选B项。【7题详解】推理判断题。根据文章第一段的I would like to take you on a journey through Great Britain. 和Through these novels you will be able to transport yourself and discover the beauty and the culture of Great Britain.可推断作者推荐这些名著是为了让读者可以通过这些作品来发现英国的文化和美。C. To let readers know about Britain through novels.(为了让读者通过小说了解英国)符合以上说法,故选C项。CLast year, Donald Trump made history when he took the oath(宣誓)of office as the 45th president of the United States. At 70 years old, he became the oldest elected president. Before Trump, Ronald Reagan was the oldest person to take office. He was 69 years old when he became president in 1981.As the first billionaire president, Trump also replaced John F. Kennedy, the 35th president, as the richest president. Kennedy still holds the record for the youngest person to be elected president. He was 43 when he took office(就职). Kennedy is also the youngest president to die in office. He was assassinated(暗杀)) in 1963 in Dallas, Texas. He was only 46 years old.Another president assassination actually made a young person hold office as the youngest president. In 1901, Theodore Roosevelt, then the vice president, became president at the age of 42. He took office after William McKinley, the 25th president, was shot and killed in Buffalo, New York.The first president to die in office, though, was William Henry Harrison. The country's 9th president only served for 32 days, the shortest time of any president. Another Roosevelt holds the record for the longest time in office. Franklin Delano Roosevelt, the 32nd president, held office for 4,422 days. After his death, the 22nd amendment(修正案)was passed. It limited a person to two four-year terms(任期)as the president.The two Roosevelts were not the first relatives to both serve as the president. That title belongs to the Adams. John Adams was America!s second president. His son, John Quincy Adams was elected as the nation's 6th president. The Bushes are the other father-son presidential pair. George Herbert Walker Bush was elected as the 41st president. His son, George W. Bush, was the country's 43rd president.8. According to the passage, Ronald Reagan was_______ .A. the richest man to be elected president B. the youngest man to take officeC. the second oldest person to take office D. the oldest president to die in office9. Who was in office for the longest time?A. John Quincy Adams. B. Franklin Delano Roosevelt.C. John F. Kennedy. D. George Herbert Walker Bush.10. What do we know about George W. Bush?A. His father also took office in the White House.B. He was another billionaire president.C. He became president at the age of 42.D. He followed Franklin Delano Roosevelt to take office.11. Which column(栏目)does this passage belong to in a newspaper?A. Entertainment. B. Health.C. Fashion. D. History.【答案】8. C 9. B 10. A 11. D【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了美国历史上的“总统之最”,包括最有钱的、最老的、最年轻的……。【8题详解】细节理解题。根据文章第一段的Before Trump, Ronald Reagan was the oldest person to take office.可知在川普之前,里根总统是执政时年龄最大的总统,而现在川普排第一,即他排在第二位。C. the second oldest person to take office(执政时年龄大小排第二的)符合以上说法,故选C项。【9题详解】细节理解题。根据文章第四段的Another Roosevelt holds the record for the longest time in office. Franklin Delano Roosevelt, the 32nd president, held office for 4,422 days.可知富兰克林罗斯福是执政时间最长的美国总统,共执政4422天。故选B项。【10题详解】细节理解题。根据文章最后一段的George Herbert Walker Bush was elected as the 41st president. His son, George W. Bush, was the country's 43rd president.可知George W. Bush和他的父亲George Herbert Walker Bush都曾是美国总统。A. His father also took office in the White House.(他的父亲也在白宫执政)符合以上说法,故选A项。【11题详解】推理判断题。通读全文可知,这篇文章主要讲述了美国历史上的众多总统,故推测本文很有可能在报纸的历史版面出现,故选D项。DThe oldest of the four bridges that rest over Venice's Grand Canal, the Rialto Bridge sits proudly in the busiest part of the floating city. Visitors can enjoy its striking architecture, visit the souvenir(纪念品)stalls(货摊),and breathe in Rialto's lively atmosphere.If you're only seeking the Rialto Bridge, it's best to avoid the crowds. The area is always busy, but early in the morning it is less busy− −or late at night when the markets are shut.Sunset is a beautiful time to visit, with the southern side of the bridge offering a glorious view of the gondolas((凤尾船)pulling up to the grand buildings lining the canal.The busiest time on the bridge is from mid-morning, when the day trippers arrive, to the late afternoon. The stalls are moving slowly with customers and it can get a little uncomfortable in the heat.The Rialto markets are undoubtedly historic, with locals gathering here to shop since the 11th century. If you want to tie the markets in with your trip to the bridge, try to visit early in the morning, when you'll be able to experience the local fish and vegetable market.The barges(驳船)start arriving at dawn, and the markets are in full swing by 8 :00. This is your best bet for an authentic market experience, as it's when the locals do their shopping and colorful, seasonal produce is plentiful. If you’re lucky, you may be offered free samples(样品)by the sellers.The markets are shut on Sunday and Monday, and during the rest of the week they begin to slow down after lunch. It's never exactly quiet in the Rialto area but the earlier you arrive, the more likely you are to enjoy a bit of peace at the bridge.If you’re there in winter, you’ll have a much quieter experience than in summer. This is when the bridge is decorated with twinkling lights and is a particularly pretty experience.12. What can visitors do when they come to the Rialto Bridge?A. They can enjoy the impressive architecture.B. They can see all the old buildings along the canal.C. They can see all kinds of stalls floating on the canal.D. They can see the whole city.13. If you just want to see the Rialto Bridge, the best time will be______.A. mid-morning B. when the sun setsC. late afternoon D. late at night14. We can know from the passage that ____.A. a visit to the markets can help you make friends with the local peopleB. the view of the Rialto Bridge at sunset is very attractive and impressiveC. customers can ask for free samples when buying produceD. sales people of the markets take a rest at the weekends15. What do the underlined words mean in the passage?A. Going through ups and downs. B. Moving back and forth rapidly.C. Doing the most business. D. Getting the most stock(股票).【答案】12. A 13. D 14. B 15. C【解析】这是一篇说明文。文章主要讲述了去威尼斯参观Rialto Bridge和Rialto markets的最佳时间,以及在哪些时间段能体验到哪些当地特色的文化。【12题详解】推理判断题。根据文章第一段的Visitors can enjoy its striking architecture, visit the souvenir(纪念品)stalls(货摊),and breathe in Rialto's lively atmosphere.可知游客可以在Rialto Bridge欣赏到引人注目的建筑,纪念品货摊和生动的气氛。A. They can enjoy the impressive architecture.(他们可以欣赏令人印象深刻的建筑)符合以上说法,故选A项。【13题详解】推理判断题。根据文章第二段的If you're only seeking the Rialto Bridge, it's best to avoid the crowds. The area is always busy, but early in the morning it is less busy− −or late at night when the markets are shut.可知如果只想参观the Rialto Bridge可以一大早或者深夜去,因为那时市场关着,人很少。D. late at night(深夜)符合以上说法,故选D项。【14题详解】推理判断题。根据文章第三段的Sunset is a beautiful time to visit, with the southern side of the bridge offering a glorious view of the gondolas((凤尾船)pulling up to the grand buildings lining the canal.可知夕阳西下时这座桥的风景很迷人,桥南边的美丽凤尾船慢慢驶近运河边的宏伟建筑。B. the view of the Rialto Bridge at sunset is very attractive and impressive(夕阳西下时the Rialto Bridge的风景迷人,令人印象深刻)符合以上说法,故选B项。【15题详解】词义猜测题。根据画线部分之后的as it's when the locals do their shopping and colorful, seasonal produce is plentiful.可知那个时候当地人都出来购物或者摆摊,色泽丰富的季节性产品琳琅满目,故推测那个时候是市场最繁忙、火力全开的时候,即画线部分意思是“繁忙的,火力全开的”。C. Doing the most business.(做最多的生意)符合以上说法,故选C项。第二节 七选五阅读理解(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。When one paycheck isn't enough to pay the bills, it might be worth thinking about a second job. _____16_____It depends on the type of job you‘re looking for, where you want towork, and how you want to supplement your income. Here are tips for finding a second job.1.___17___You can use the job search engine sites to search for a second job by using keywords like “online", work from home", “telecommute", part-time”, “evening", “weekend", “freelance", and so on. You don't need to add a location when searching for online jobs, but add your city or town location when searching for jobs where you will work on-site.2. Find a part-time job.Some people can juggle(兼顾)two full-time jobs, but it's tough. ____18____ There aremany sites to use to search for job listings, tips for how to find and apply for a part-time job, resumes(个人简历),and job search tips for part-time job seekers.3. Find a second job in-person.Visiting employers like restaurants, hotels, resorts, and stores in-person can be a good way to find a second job in those sectors. ____19____ A polished appearance and an optimisticpersonality will be essential. Try to visit at non-peak times.4. Use your contacts.Communicating with your friends, family members, neighbors, and other contacts and inquiring if their firm needs help or if any of their associates might need some help are always a good way to find work. ____20____A. Introduce yourself to the manager and ask about jobs.B. Part-time job is lower than full-time one.C. This technique will be particularly appropriate for small organizations which prefer to hire staff who come highly recommended.D. Start with a job search engine.E. What's the best way to find a second job?F. Will it be easy for persons who have graduated from the key universities to find jobs?G. Taking a part-time job is a better choice.【答案】16. E 17. D 18. G 19. A 20. C【解析】这是一篇说明文。文章主要给读者介绍了几种找兼职工作的方法。【16题详解】E. What's the best way to find a second job?(找兼职的最好方法是什么呢?)与下文It depends on the type of job you‘re looking for, where you want to work, and how you want to supplement your income.(这取决于你想找的工作类型,想在什么地方工作,和你如何补充你的收入)承接自然,符合语境和逻辑,后文是对问题的回答。故选E项。【17题详解】此处选择本段小标题,根据下文You can use the job search engine sites to search for a second job by using key……可知本段主要讲述利用搜索引擎来找工作,D. Start with a job search engine.(从工作搜索引擎开始)可以作为本段标题,故选D项。【18题详解】前文Some people can juggle(兼顾)two full-time jobs, but it's tough.(一些人做两份全职工作,但这太累了)与G. Taking a part-time job is a better choice.(做一份兼职工作是比较好的选择)承接自然,上文提到做两份全职工作太累,答句建议做一份兼职,符合逻辑,故选G项。【19题详解】前文Visiting employers like restaurants, hotels, resorts, and stores in-person can be a good way to find a second job in those sectors.(亲自去拜访雇主,例如餐厅、酒店、或者商店的老板,是一个在这些领域找兼职的好方法)与A. Introduce yourself to the manager and ask about jobs.(向经理做自我介绍,并询问工作)承接自然,前文的in person和答句中的introduce yourself属于同义词复现,故选A项。【20题详解】本段主要讲利用人脉找兼职,前文Communicating with your friends, family members, neighbors, and other contacts and inquiring if their firm needs help or if any of their associates might need some help are always a good way to find work. (和你的朋友、家人、邻居以及其他人脉交流,并询问他们的公司是否需要兼职或者他们的同事是否需要帮忙也是一个找工作的好方法)和C. This technique will be particularly appropriate for small organizations which prefer to hire staff who come highly recommended.(这个技巧特别适合一些小组织,他们喜欢通过别人推荐来雇佣员工)承接自然,答句中的technique就是前文中提到的利用人脉找工作的方法,故选C项。第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分) 第一节 完形填空(共20小题,每小题1. 5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中选出可以填入空白处的最佳 选项。Every summer my parents, my six-year-old brother and I go to stay in a cabin by a lake. I like to ___21___ sandcastles on the beach, or skim stones ____22____ the water.On 15 July this year, I was crawling along the ___23___ of the lake on my arms and knees, ___24___ stones to skim, when my hand and knee felt something long and hard ___25___ in the sand. I pulled it out and saw that it was___26___from the sticks or rocks I___27___find. One end had a point, and the other had a___28___, so I pointed it up to the sky and___29___ , Daddy, I've found a sword!"I felt like a warrior. When Daddy___30___it to an archaeologist, she said it was at least 1,000 years old. ____31____, they now think it's 1,500 years old.This month, the archaeologists finally came to___32___the rest of the lake and they found a brooch(胸针)that is as___33___as my sword, and a coin from the 18th century. Then they___34___the news and I could finally tell everyone at school. I had to give the sword to the local museum−−Daddy explained that it's part of ____35____and it's important to share it with others.People on the internet are saying I am the queen of Sweden,___36___in the legend of King Arthur, he was given a sword by a lady in a___37___, and that meant he would become king. I am not a lady−−I'm only eight−−but it's_____38_____that I found a sword in the lake.Now, whenever I go___39___in the lake, I will be looking to see what I can find. It feels like that lake might be a little bit ___40___ . On that day I felt a little bit magic, too.21. A. challenge B. observe C. build D. explore22. A. in B. on C. through D. across23. A. bottom B. surface C. shore D. bank24. A. focusing on B. looking for C. taking on D. picking up25. A. buried B. grown C. discovered D. lifted26. A. far B. safe C. away D. different27. A. simply B. directly C. usually D. instantly28. A. handle B. ring C. rope D. point29. A. explained B. shouted C. replied D. reacted30. A. gave B. passed C. showed D. presented31. A. Luckily B. Hopefully C. Generally D. Actually32. A. spread B. search C. remove D. sweep33. A. light B. clear C. old D. strange34. A. announced B. responded C. mended D. discussed35. A. physics B. geography C. history D. science36. A. because B. until C. before D. if37. A. pool B. lake C. river D. sea38. A. true B. obvious C. sure D. interesting39. A. walking B. fishing C. swimming D. sightseeing40. A. large B. special C. distant D. magic【答案】21. C 22. D 23. A 24. B 25. A 26. D 27. C 28. A 29. B 30. C 31. D 32. B 33. C 34. A 35. C 36. A 37. B 38. A 39. C 40. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了作者在常玩的湖边发现了一把具有1500年历史的剑。因为这个发现,考古学家们去考查这个湖,而作者因此被网友们称为瑞典的女王。这个湖泊对于作者来说像是有魔力一般。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:我喜欢在沙滩上建沙堡,或者把石头撇过水面。A. challenge挑战;B. observe观察;C. build修建;D. explore探索。结合实际,“建沙堡”符合符合语境,故选C项。【22题详解】考查介词词义辨析。句意:同上。A. in在……里;B. on在……上;C. through (从内部)穿过;D. across(从表面)跨过。结合实际,撇石头是指石头从水面横穿过去,故选D项。23题详解】考查名词词义辨析。句意:那年7月15日那天,我正沿着湖底部手脚并用地爬,寻找石头来撇,突然我的手和膝盖感觉到某个长且坚硬的东西被埋在沙里。A. bottom底部;B. surface表面;C. shore海岸;D. bank堤岸。根据下文的I found a sword in the lake.可知作者是在湖里发现了一把剑,故此处用“沿着湖底爬”符合语境和逻辑,故选A项。【24题详解】考查短语辨析。句意:同上。A. focusing on专注于;B. looking for寻找;C. taking on 呈现;D. picking up捡。根据下文的I've found a sword!" 可以推测她在湖底爬来爬去的目的是为了找东西,最终发现了一把剑,故此处用“寻找”符合语境,故选B项。【25题详解】考查动词词义辨析。句意:同上。A. buried埋葬;B. grown生长,种植;C. discovered发现;D. lifted举起。根据下文的I pulled it out(我把它拉出来)可知此处用“被埋在沙里”符合语境,故选A项。【26题详解】考查形容词词义辨析。句意:我把它拉出来,发现它和我平时找到的棍子或岩石不一样。A. far远的;B. safe安全的;C. away不在的;D. different不同的。根据下文的One end had a point, and the other had a___8___, 可知,作者专门描述了该物的样子,故推测该物和一般东西“不一样”,故选D项。【27题详解】考查副词词义辨析。句意:同上。A. simply简单地;B. directly直接地;C. usually 通常地;D. instantly立即地。联系上下文,此处是指现在发现的东西和平时发现的东西不一样,故选C项。【28题详解】考查名词词义辨析。句意:它的一头是尖的,另一头有手柄,因此我拿着它指向天空,然后大声喊道:“爸爸,我发现了一把剑!”。A. handle手柄;B. ring环状物;C. rope绳子;D. point尖头。根据下文的Daddy, I've found a sword!可知作者发现了一把剑,故此处用“手柄”符合逻辑,故选A项。【29题详解】考查动词词义辨析。句意:同上。A. explained解释;B. shouted大喊;C. replied回答; D. reacted反应。根据下文的Daddy, I've found a sword!可知此处用“大喊”符合语境,能表达作者当时的兴奋,故选B项。【30题详解】考查动词词义辨析。句意:当父亲把它拿给一个考古学家看时,她说这把剑至少有一千年历史。A. gave给;B. passed传递;C. showed给某人看;D. presented呈献。结合上下文,此处是指为了弄清楚这把剑,父亲把剑给考古学家看,故选C项。【31题详解】考查副词词义辨析。句意:事实上,他们现在认为它有1500年历史。A. Luckily幸运地;B. Hopefully有希望的;C. Generally大体上地;D. Actually事实上。根据前文的she said it was at least 1,000 years old.可知此处用“事实上”符合语境,之前是她个人的猜测,现在很多科学家认为剑有1500年历史,故选D项。【32题详解】考查动词词义辨析。句意:这个月,考古学家们开始搜索湖的其它地方,并且发现了一个和剑一样历史悠久的胸针,和一枚18世纪的硬币。A. spread延申;B. search搜索;C. remove移除;D. sweep打扫。根据下文的they found a brooch(胸针)可知此处用“搜索”符合语境,故选B项。【33题详解】考查形容词词义辨析。句意:同上。A. light浅的;B. clear清楚的; C. old老的;D. strange奇怪的。此处用old对应前文的it's 1,500 years old.(它有1500年历史),指这枚胸针也有很长的历史。故选C项。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:他们宣布了这个消息,最终我可以给同学们讲这件事了。A. announced宣布;B. responded回应;C. mended修理;D. discussed讨论。结合上下文,此处是指考古学家把考古发现公之于众,故此处用“宣布”符合语境,故选A项。【35题详解】考查名词词义辨析。句意:我必须把这把剑给当地博物馆,父亲说它是历史的一部分,和他人共同分享很重要。A. physics物理;B. geography地理;C. history历史;D. science科学。根据前文的This month, the archaeologists finally came to……可知此处用“它是历史的一部分”符合语境,故选C项。【36题详解】考查连词辨析。句意:网民们都说我是瑞士的女王,因为在亚瑟王的传说里,一位在湖里的女士给了他一把剑,那意味着他会成为国王。A. because因为;B. until直到;C. before在……之前;D. if如果。结合上下文,此处是在解释人们说作者是瑞典女王的原因,故选A项。【37题详解】考查名词词义辨析。句意:同上。A. pool水池;B. lake湖;C. river河流;D. sea大海。联系上下文,这把剑是在湖里发现的,故此处用“湖里的女士给了他一把剑”符合语境,故选B项。【38题详解】考查形容词词义辨析。句意:我不是女士,我才8岁,但我在湖里发现一把剑的事情是真的。A. true真的;B. obvious明显的; C. sure确定的;D. interesting有趣的。根据I am not a lady−−I'm only eight—but可知前后句是转折意义,故此处用“真的”符合语境,故选A项。39题详解】考查动词词义辨析。句意:现在无论我什么时候去湖里游泳,我都要看看可以发现什么。A. walking散步;B. fishing钓鱼;C. swimming游泳;D. sightseeing观光。根据下文的in the lake(在湖里)可知,此处用“游泳”符合逻辑,故选C项【40题详解】考查形容词此词义辨析。句意:感觉那个湖好像是有魔力的。A. large大的;B. special特别的;C. distant遥远的;D. magic有魔力的。根据下文的On that day I felt a little bit magic, too.可知此处用“有魔力的”符合语境。故选D项。【点睛】完形填空的解题技巧之一是利用复现原则,包括原词复现,同义词复现和反义词复现。以本篇为例:第20空的答案magic和下文On that day I felt a little bit magic, too.中的magic是原词复现。第17空的答案lake是前文多处lake的原词复现。第12空答案search 和下文they found a brooch中的found是同义词复现。第Ⅱ卷(共 50分)第三部分英语知识运用(共两节,满分45分) 第二节 语法填空(共10小题;每小题1. 5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词或括号内单词的正确形式。Cameron Nelson walked into a fast-food restaurant for lunch and___41___(amaze) at the state of the worker he saw behind the counter. The teenager,___42___name was Hakeem Tyler, was wearing a neck support and had his arm in a bandage,___43___he was dutifully serving customers at the checkout counter.Out of___44___(curious) , Nelson asked the teenager what had happened. “I was injured in a car accident. You see me working here because I need the money to feed___45___homeless in the community and just to pay bills like a young teen does. I always have it in my heart___46___ (give) back to people. ” said the teenager.___47___(impress) with the young man's kindness and need, Nelson took a photo of the young man and shared it online. He even started GoFundMe for Tyler. “For anyone, to work in those conditions is___48___(admire) , but it's amazing for someone in his generation to have sympathy for others. ” Nelson said.In addition to___49___(donate) money to the account for the teen, many people said that they would like to see him in person. So far, the donation for Tyler___50___(add) up to more than $ 13,500.【答案】41. was amazed 42. whose 43. but 44. curiosity 45. the 46. to give 47. Impressed 48. admirable 49. donating 50. has added【解析】这是一篇记叙文。少年Tyler身有残疾,却依然心系那些无家可归的人,作者被他的行为感动,拍了Tyler的照片传到网上,希望有更多人可以帮助这位善良的少年,并且得到了网友的积极回应。【41题详解】考查时态。分析句子可知此处是谓语动词,根据walked判断为一般过去时,此处考查短语be amazed at对……惊讶,故填was amazed。【42题详解】考查非限制性定语从句。分析句子可知,此处是非限制性定语从句的关系词,先行词teenagers在从句中充当定语,应用关系代词whose,故填whose。【43题详解】考查并列连词。句意:这个少年,他的名字叫Hakeem Tyler,戴着颈托,手臂缠着绷带,但是他在收银台尽职尽责地为顾客服务。分析句子可知,此处应填连接词,再结合句意,前后句为转折意义,故填but。【44题详解】考查名词。此处应填名词作为of的宾语,out of curiosity出于好奇心,故填curiosity。【45题详解】考查冠词。结合句意可知,此处应译为“我需要钱来养活社区里无家可归的人”,此处考查the+adj 指代一类人,“无家可归的人”the homeless,故填the。【46题详解】考查非谓语动词。此处考查短语have it in one’s mind/heart to do sth记得要做某事,it是形式宾语,to do是真正的宾语,故填to give。【47题详解】考查非谓语动词。分析据此可知,此处是非谓语动词,impress(使……印象深刻)与逻辑主语Nelson之间是动宾关系,故用过去分词,故填Impressed。【48题详解】考查形容词。此处应填形容词作为is的表语,“值得钦佩的”admirable,故填admirable。【49题详解】考查动名词。in addition to除了……中的to是介词,故其后应用donate的动名词形式作宾语,故填donating。【50题详解】考查现在完成时。分析句子可知,此处是句子谓语动词,根据so far(到目前为止)判断为现在完成时,主语donation(捐赠)不可数,故用has done,故填has added。第四部分写作(共两节,满分35分) 第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)51.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有 10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线(/)划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。A blood donation driveMy school organized a voluntary blood donation drive(活动)in last week. When I tell my mother about the drive, she was worried, believe donating blood would make me weak. I discussed my concern with my biology teacher and she assured me that it was perfect all right to donate blood. So, I went ahead and donated blood. I even managed convince some of my friends to do the same. After donate blood, what I felt was happiness and I was very proud. An small amount of blood that I gave away didn't make me weak or it could save a person suffering from a serious disease. I wish everybody will do the same.【答案】删除last前的intell→ toldbelieve →believingmy →herperfect →perfectlymanaged后加todonate→ donatingAn→ Theor→ butwill→ would【解析】【分析】这是一篇记叙文。作者妈妈担心鲜血对身体有害,生物老师讲明献血不会有害后,作者不仅自己主动参加义务献血,还鼓励她的朋友做这件能帮助他人的事。【详解】1.考查介词。此处考查last/ next/ this/ that/these/those+时间词,结构中没有介词,故删除last前的in。2.考查时态。根据后文的was判断此处用一般过去时,故将tell改为told。3.考查非谓语动词。分析句子可知,此处是非谓语动词,believe和逻辑主语she之间是主动关系,故用现在分词,故将believe改为believing。4.考查代词。结合上下文,此处应译为“我把她的担心给我的生物老师讲了”,“她的”her,故将my改为her。5.考查副词。此处应用副词修饰短语all right(安全健康的),故将perfect改为perfectly。6.考查短语。此处考查短语manage to do sth设法做成某事,故在managed后加to。7.考查动名词。此处应用动名词作为介词after的宾语,故将donate改为donating。8.考查冠词。an amount of大量的,此处amount被small修饰,其为辅音音素开头,故应用a,故将an改为a。9.考查并列连词。句意:捐赠少量血不会让我身体变差,而且还能救治一个遭受严重疾病的人。结合句意可知,前后句是顺承,而非选择关系,故将or改为and。10.考查虚拟语气。分析句子可知,此处是wish宾语从句的虚拟语气,表示难以实现的愿望,事情发生在将来,故用过去将来时,故将will改为would。【点睛】第10小题考查wish宾语从句的虚拟语气,即wish+句子 该句子(宾语从句)要用虚拟语气,本题表达将来难以实现的愿望,故用过去将来时,即would/could/should+动词原形。例如:How I wish that we could live on the moon one day in the future.我真希望将来的某天我们可以生活在月球上。第二节 书面表达(满分25分)52.假定你是李华。你的朋友张鹏想买一部手机,他的父母不同意,因此与他们发生了争吵。他 很苦恼,写信向你求助。请你结合自己的经历,用英语写一封回信。内容包括:1.描述你自己的经历;2.谈谈你的感受。注意:1.词数100左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯。_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________【答案】Dear Zhang Peng,I’m sorry to hear about your situation. You said you had hoped to buy a cellphone, but your parents disagreed.So you had a quarrel with them. In our daily life, we often ask our parents for something. However, they may not always meet our needs.I remember one day, I also asked my parents to buy a cellphone for me when I saw many schoolmates had their own. But they refused me, saying it would be a source of distraction. And they urged me to focus on my study. Although I felt quite disappointed then, I made great progress in my study. I’m very grateful to my parents now.I love my parents, for they are taking pains to make the family better. I think we should be considerate instead of just satisfying our personal desire. Don’t you think so?Yours,Li Hua【解析】【分析】这是一篇应用文。本篇要求考生写信给朋友,讲述自己关于买手机的经历和感想。【详解】第一步:审题体裁:应用文时态:根据提示,时态应为一般现在时和一般过去时结构:总分总 要求:1. 简要叙述朋友的问题2. 自己买手机的经历3. 谈自己的感想。 第二步:列提纲(重点词组)Be sorry to do sth/ ask sb to do sth/ meet one’s demand/ quarrel with sb/ refuse to do sth/ have a better understanding of/ be grateful to/ be disappointed at/ consider doing sth/ take…into account…第三步:连词成句I’m sorry to hear about your situation. You said you had hoped to buy a cellphone, but your parents disagreed. So you had a quarrel with them. In our daily life, we often ask our parents for something. However, they may not always meet our needs.I remember one day, I also asked my parents to buy a cellphone for me when I saw many schoolmates had their own. But they refused me, saying it would be a source of distraction. And they urged me to focus on my study. Although I felt quite disappointed then, I made great progress in my study. I’m very grateful to my parents now.I love my parents, for they are taking pains to make the family better. I think we should be considerate instead of just satisfying our personal desire. 第四步:连句成篇(加入衔接词或从句)表示并列的连词:and/but/or/so…状语从句连词:because/ if/ though/ although…定语从句连词:which/ that/ when/ where…第五步:修改润色(加入高级词汇或短语)【点睛】范文内容完整,要点全面,语言规范,语篇连贯,词数适当,上下文意思连贯,符合逻辑关系。作者在范文中使用了一些主从复合句,例如:I remember one day, I also asked my parents to buy a cellphone for me when I saw many schoolmates had their own.句中when引导时间状语从句;I love my parents, for they are taking pains to make the family better.句中for引导原因状语从句。

扫描关注二维码

更多精彩等你来

客服服务微信

55525090

手机浏览

微信公众号

Copyright© 2006-2020 主站 www.5ykj.com , All Rights Reserved 闽ICP备12022453号-30

版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来源于网络以及用户投稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,

如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:55525090@qq.com,我们立即下架或删除。