欢迎来到莲山课件网!
我要投稿

您当前的位置:

大庆铁人中学高二学年上学期期中考试
英语试题
第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
A
Things to Do in Atlanta
Need a run-down of the top things to do next month?Here is what's going on in Atlanta.
In the Mood
Date: November 22 through November 26,2018
Time: 2:00pm~5:30pm
Phone:770-916-2800
If you love the music of the 1940s,then here's what you need to do this Sunday.Go to a 1940s musical show at Cobb Energy Performing Arts Centre.The music of Glenn Miller has a distinctive sound. No need to ask me twice.Are you "In the Mood"?
Party With the Penguins
Date: November 20 through November 25, 2018
Time:11:00 am~2:00 pm
Phone: 404-581-4000
Celebrate Penguin Awareness Day at Georgia Aquarium's annual Party With the Penguins.The party will feature fun activities,including the chance to see an African penguin up close and learn how to help protect this endangered species.
Callanwolde Arts Festival
Date: November 21 through November 22, 2018
Time:10:30 am~5:30 pm
Phone: 404-872-5338
Located at Callanwolde Fine Arts Center, this event is a festival for artists,and by artists,letting them have a voice in the creation and operations of the festival.If you are of the artistic persuasion or enjoy a creative scene,don't miss out.
Foolio's Hoodilly Storytime
Date:November 21 through November 27,2018
Time:1:00 pm~4:30 pm
Phone: 404-523-3141
We make up a brand-new story every week.Come and enjoy a new story each time at Dad's Garage Theatre.Little ones will get to help provide key parts of the story and even add in their own jokes.Interactive and out-of-the-ordinary fun for kids and parents!
1. Where should you go in order to enjoy Glenn Miller's works? ______
A. Georgia Aquarium.
B. Dad's Garage Theatre.
C. Callanwolde Fine Arts Center
D. Cobb Energy Performing Arts Centre
2. Which number should a family dial if they want to enjoy a good laugh together? ______
A. 404-872-5338    B. 404-523-3141
C. 404-581-4000    D. 770-916-2800
3. What do we know about Callanwolde Arts Festival? ______
A. It is an annual event.
B. It lasts for a whole week.
C. It gets participants involved in its operations.
D. It is organized by some world-famous artists.
【答案】1. D    2. B    3. C
【解析】
这是一篇应用文。文章介绍了亚特兰大城周末举行的几项活动。你可以去看看音乐表演,近距离接触企鹅,参加互动讲故事和艺术节。文章给出了活动的时间,地点,内容和联系电话等信息。
【1题详解】
细节理解题。根据题干定位到文章In the Mood部分Go to a 1940s musical show at Cobb Energy Performing Arts Centre.The music of Glenn Miller has a distinctive sound.(去科布能源表演艺术中心看一场20世纪40年代的音乐剧。格伦·米勒的音乐有一种独特的声音。)可知要听到格伦·米勒的音乐要去Cobb Energy Performing Arts Centre。故选D项。
【2题详解】
细节理解题。根据题干定位到文章Foolio's Hoodilly Storytime部分末尾句Interactive and out-of-the-ordinary fun for kids and parents!(互动,为孩子和家长带来不寻常的乐趣!)可知Foolio's Hoodilly Storytime可以带来家庭乐趣和笑声。电话为“Phone: 404-523-3141”。故选B项。
【3题详解】
细节理解题。根据题干定位到文章Callanwolde Arts Festival部分:…this event is a festival for artists,and by artists,letting them have a voice in the creation and operations of the festival(这次活动是艺术家的节日,艺术家们在艺术节的创作和运作中拥有发言权。)可知,参与者可以自己创作。故选C项。
B
Many of us don't pay much attention to the importance of eye care.It is said that if you take care of your body, then you can surely be healthy. That is why our eyes should be given a lot of care.Natural eye care should be put in a number one place.
 
There are several causes leading to poor eyesight like having not enough food,genes(基因)and aging(老化).Televisions,computers and reading are also the causes of having poor eyesight.If you happen to work in front of the computer,it is best to take a break every once in a while.Something dirty can cause redness and they will make you feel uncomfortable. It is bad for your eyes,too.If this happens,the best way is to clean your eyes by using cold water. You must also try your best to protect your eyes from harmful things. For example,sunglasses are not just for fashion but they can also serve as a great way to protect your eyesight from UV rays.
Eating healthy food will do good to your eyesight. Remember that vitamins A,C and E are good for eyes.Try to eat food groups that have these vitamins.And you should do eye exercises which can protect your eyesight,too.If a person exercises regularly(定期地)and eats the right kind of food,his eyes will stay in good condition for a long time.
All above are natural ways of eye care that help us to keep healthy eyes.Being happy all the time can be helpful to a person's eyesight,too.In a word,eye care is very important,no matter how old a person is.
4. ______ is the most important way to protect our eyes.
A. Natural eye care    B. Taking medicine
C. Seeing the doctor    D. Being happy all the time
5. All the following causes can lead to bad eyesight EXCEPT ______ .
A. aging    B. height
C. reading    D. computers
6. What should you do if you have to work in front of the computer? ______
A. Eat healthy food.
B. Clean the eyes by using cold water.
C. Wear a pair of sunglasses.
D. Have a rest after working for a while.
7. Which is the best title of the passage? ______
A. Ways of Eye Care    B. Ways of Eye Exercises
C. Ways of Being Happy    D. Ways of Being Healthy.
【答案】4. A    5. B    6. D    7. A
【解析】
【分析】
这是一篇说明文。文章主要讲述了保护眼睛的重要性,以及保护眼睛的方法。
【4题详解】
细节理解题。根据题干定位到文章第一段末尾句"natural eye care should be put in a number one place"(自然的眼睛护理应该放在第一位。)可知,natural eye care是最重要的保护眼睛的方式。故选A项。
【5题详解】
细节理解题。根据第二段前两句There are several causes leading to poor eyesight like not enough food,genes(基因)and aging(老化).Televisions,computers and reading are also the causes of having poor eyesight.(有几个原因导致视力不好,如没有足够的食物,基因和老化。
电视、电脑和阅读也是视力不佳的原因。)可知年龄、读书、电脑,都可能引起视力的变化。体重与视力无关。故选B项。
【6题详解】
细节理解题。根据第二段第3句:If you work in front of the computer,it is best to take a break every once in a while.(如果你在电脑前工作,最好每隔一段时间休息一下)可知如果你必须在电脑前工作,最好每隔一段时间休息一下。故选D项。
【7题详解】
主旨大意题。文章结构为总分总结构。末尾段点明主题:All above are natural ways of eye care that help us to keep healthy eyes.Being happy all the time can be helpful to a person's eyesight,too.In a word,eye care is very important,no matter how old a person is. (以上都是自然的眼部护理方法,帮助我们保持眼睛健康。一直开心对一个人的视力也有帮助。总之,不管一个人有多老,眼睛的护理是非常重要的)。A 项Ways of Eye Care概括合理,贴合主旨。故选A项。
【点睛】要利用宏观阅读技巧做主旨题,既要特别小心首段、末段陷阱,又要重视首段、末段提供的重要信息。具体操作的时候,要注意依据选项、快速与原文核对。比如文章第4小题:
4. Which is the best title of the passage? ______
A. Ways of Eye Care    B. Ways of Eye Exercises
C. Ways of Being Happy    D. Ways of Being Healthy.
在本文中,第一段就开宗明义地点明了文章的主题,因为第一段是这样叙述的:Many of us don't pay much attention to the importance of eye care.It is said that if you take care of your body, then you can surely be healthy. That is why our eyes should be given a lot of care.Natural eye care should be put in a number one place.(我们很多人都没有注意到眼部护理的重要性。据说,如果你照顾好你的身体,那么你一定可以健康。这就是为什么我们的眼睛应该给予很多照顾。自然的眼部护理应该放在第一位。)所以,我们根据第一段可以轻松选出正确答案A. Ways of Eye Care。
C
Recently, a 1935 letter in which Ernest Hemingway detailed his catch of a 500lb blue marlin(青枪鱼), an adventure that is believed to have partly inspired his novel The Old Man and the Sea, has been sold for﹩28,000 (£22,000).
The handwritten letter was sent by Hemingway on 8 May to the fishing editor of the Miami Herald, laying out in great detail how the author and his friend Henry Strater battled to keep sharks away from the marlin after catching it off the Bahamian island of Bimini.
Nate D Sanders, the auction(拍卖) company which sold the letter, said it documented for the first time in Hemingway's own words not only the size of the marlin, but also the attack by sharks, reflecting the plot of the novel.
The company added that Hemingway's account of the marlin catch differed from other anecdotes of it, one of which described Hemingway using a machine gun on the sharks, which is said to have attracted more sharks rather than frightened them away.
The Old Man and the Sea was also inspired by an anecdote told by Hemingway's Cuban friend Carlos Gutierrez. In 1936, Hemingway wrote in a magazine that Carlos had told him about an old fisherman who caught a great marlin alone.
Three years later, Hemingway told his editor Max Perkins that he was planning a short story about the old commercial fisherman who fought the swordfish all alone in his sailing boat. Instead, he ended up writing For Whom the Bell Tolls, not returning to the story about the old fisherman until January 1951. It won him the Pulitzer in 1953, and was specifically cited when he was awarded the Nobel Prize in 1954.
8. What does the underlined phrase "laying out" in the second paragraph mean?
A. Discussing.
B. Wondering.
C. Imagining.
D. Presenting.
9. What did the auction company stress when selling the 1935letter?
A. The style of the writer.
B. The history of the letter.
C. The contents of the letter.
D. The popularity of the writer.
10. What inspired Hemingway to write The Old Man and The Sea besides his own adventure?
A. Henry Strater's account.
B. Carlos Gutierrez's story.
C. Max Perkins' life experience.
D. Nate D Sanders' description.
11. Which is the correct order of time for the following facts in the passage?
1Hemingway wrote a letter to describe his adventure.
2Hemingway caught a big blue marlin.
3The letter was sold at auction.
4The Old Man and The Sea won the Nobel Prize.
A. ①③②④
B. ②①④③
C. ②④①③
D. ②③①④
【答案】8. D    9. C    10. B    11. B
【解析】
本文是一篇记叙文。主要讲述了著名的作家海明威创作《老人与海》的背景和原因,并对他所创作的其他作品进行了罗列。
【8题详解】
词义猜测题。根据文章第二段第一句The handwritten letter was sent by Hemingway on 8 May to the fishing editor of the Miami Herald,laying out in great detail how the author and his friend Henry Strater battled to keep sharks away from the marlin after catching it off the Bahamian island of Bimini.可知这封手写信是海明威5月8日寄给《迈阿密先驱报》的渔业编辑的,详细阐述了作者和他的朋友亨利•斯特拉特在巴哈马群岛比米尼岛捕获马林鱼后,如何努力使鲨鱼远离它。结合选项,所以选择D。
【9题详解】
细节理解题。根据文章第三段第一句Nate D Sanders, the auction(拍卖) company which sold the letter, said it documented for the first time in Hemingway's own words not only the size of the marlin, but also the attack by sharks, reflecting the plot of the novel.可知拍卖公司强调说,这封被拍卖的信是海明威第一次用自己的话记录一些东西,记录的内容不仅包括鱼的大小,还有鲨鱼对他们的袭击。结合选项,所以选择C。
【10题详解】
细节题。根据文章第五段第一句The Old Man and the Sea was also inspired by an anecdote told by Hemingway's Cuban friend Carlos Gutierrez.可知海明威的古巴朋友Carlos Gutierrez给他讲述了的一则轶事也启发了海明威创造老人和海这部小说。结合选项,所以选择B。
【11题详解】
细节理解题。根据文章第一段Recently, a 1935 letter in which Ernest Hemingway detailed his catch of a 500lb blue marlin…可知,海明威捕获了一只大的青枪鱼,然后他将这个冒险经历写在了信里。后来这个经历促成了《老人与海》这篇小说的创作。根据文章最后一句It won him the Pulitzer in 1953,and was specifically cited when he was awarded the Nobel Prize in 1954.可知1954年的时候,《老人与海》这部小说获得诺贝尔奖.近期写着冒险经历的信件才被拍卖公司拍卖了,故文章中的故事发展顺序应该是②①④③,结合选项,所以选择B。
D
In 2019,a big revolutionary technology shift will finally occur,which is called 5g. It is a once-in a-decade upgrade(升级)to our wireless systems that will start reaching mobile phone users in a matter of months. This new times will leap ahead of current wireless known as 4g by offering mobile internet speeds that will let people download an entire 120-minute movie within a second
But this is not only about faster smart phones,but also will affect many other kinds of devices, including industrial robots,security cameras,drones(无人机),automatic cars,video games,sports,shopping and traffic data.With 5g technology,a clearer and truer 3D images will be formed and it can be off-loaded to other machines wirelessly,freeing users to move and making it easier to develop goggles(目镜)the size of eyeglasses. People can point a smart phone camera to a football game and see both live video on the display and player statistics or other data. Moreover 5g powerful effects extend to remote medical surgery and other fields that increasingly rely on high-speed connections.
Officials in the United States and China regard 5g networks as a heated competitive edge.It can help spread the use of artificial intelligence and other cutting-edge technologies.Meanwhile,to get the benefits of 5g,users will have to buy new phones,while carriers will need to install new communication services, which will create a huge future market. In order to occupy it first, the famous world wireless service providers such as AT&T, Verizon, Samsung, Huawei have already declared that they will enter 5g business and showed their 5g new smart phones.
However, in the United States, Verizon and AT&T will offer their 5g service with first use of high frequencies known as millimeter waves that can pump data at high speeds, but their signals don't travel as far. Instead Sprint and T-Mobile plan to start with lower frequencies, whose result may be somewhat slower initial speed,but wider range,although they all claim that they have mastered 5g technology.Thus they only first target the areas with large population. So 5g's full benefit to all are not expected until the main US key carriers upgrade their key switching equipment, which may happen in late 2019 or early 2020.
12. Which of the following is least likely to be affected directly by 5g technology? ______
A. Eating habits.    B. Traffic management.
C. Artificial intelligence.    D. Remote medical operations.
13. What does the underlined world "it" in the second paragraph refer to? ______
A. to use 5g technology freely
B. to get a clear 3D images
C. to free users move wirelessly
D. to develop goggles the size of eyeglasses
14. Why did the world-famous wireless providers hurry to declare they would enter 5g business? ______
A. To serve the people all over the world.
B. To meet the need of the world market.
C. To start the heated hi-tech competition.
D. To occupy this large hi-tech market first.
15. What does the last paragraph mainly tell us about the US 5g technology? ______
A. It is perfect enough to be put into use in the whole US at present.
B  It cannot benefit all Americans before the key equipment is upgraded.
C. It is too backward to be applied in any part of the US now.
D. It will never be widely used all over the US in the future.
【答案】12. A    13. D    14. D    15. B
【解析】
【分析】
这是一篇说明文。文章主要讲述了5g时代即将到来,各国和各企业对其所作出的应对。
【12题详解】
细节理解题。根据文章第二段第1句:But this is not only about faster smart phones,but also will affect many other kinds of devices, including industrial robots,security cameras,drones(无人机),automatic cars,video games,sports,shopping and traffic data.(但这并不是只有更快的智能手机,还将影响许多其他类型的设备,包括工业机器人、安全摄像头,无人机,自动汽车,游戏,运动,购物和交通数据。)可知,B项Traffic management(交通管理);C项Artificial intelligence(人工智能); D项 Remote medical operations(远程医疗手术)均可受益于5g,但A项Eating habits(饮食习惯)并未包含在内,故选A项。
【13题详解】
词义猜测题。根据语法结构分析可知,make it+adj.+to do 不定式结构中it 为形式宾语,真正宾语为to do 不定式,因此在划线it所在短语making it easier to develop goggles(目镜)the size of eyeglasses中,it 指代to develop goggles(目镜)the size of eyeglasses。故选D项。
【14题详解】
细节理解题。根据第三段末尾句:In order to occupy it first, the famous world wireless service providers such as AT&T, Verizon, Samsung, Huawei have already declared that they will enter 5g business and showed their 5g new smart phones.(为了抢占先机,AT&T、Verizon、三星、华为等世界著名的无线服务提供商已经宣布将进入5g业务,并展示了他们的5g新智能手机。)可知,世界著名无线提供服务商急于宣布进入5g是为了占有市场。故选D项。
【15题详解】
细节理解题。根据文章第四段末尾句:So 5g's full benefit to all are not expected until the main US key carriers upgrade their key switching equipment, which may happen in late 2019 or early 2020.(因此,在美国主要运营商升级他们的关键转换设备之前,5g不会给所有人带来全面的好处。升级可能会在2019年底或2020年初进行。)可知,B项It cannot benefit all Americans before the key equipment is upgraded.(在关键设备升级之前,不可能使所有美国人受益。)表述正确。故选B项。
【点睛】指代题
标志:在题干中明确指出原文中某处的指代词,要求辨别其指代关系。常考的指代词有:it,that ,this,one,these,those等。文章第2小题考查“it”的指代含义:
2. What does the underlined world "it" in the second paragraph refer to? ______
A. to use 5g technology freely
B. to get a clear 3D images
C. to free users move wirelessly
D. to develop goggles the size of eyeglasses
首先返回原文定位该指代词,并且90%向上、10%向下搜索其指代的词、词组或句子。然后在四个选项中找出与所找到的词、词组或句子意思接近的一个作为答案。在本题中,我们可以看到原文making it easier to develop goggles the size of eyeglasses中it是形式宾语,真正的宾语为之后的动词不定式 to develop goggles the size of eyeglasses。因此答案为D项。
第二节(共5个小题;每小题2分,满分10分)
根据短文,从选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Your children are watching you. _____16_____ According to the Health Program, developing healthy habits is an important part for your children. And when it comes to developing healthy habits, parents influence their children more than anyone else.
____17____ What happens during those early years can influence children for the rest of their lives. This includes some eating and exercise habits. Children are very careful, even at a young age. Children watch what others do carefully and imitate the behaviors of those closest to them. As parents, you should do the following: _____18_____ If you do that, your children are more likely to be enthusiastic about developing theirs.
Let your children see you taking care of your own physical health by eating fruit and vegetables. Talk to them about healthy habits in appropriate terms and at a proper time. _____19_____
______20______ Computers , televisions and other forms of technology are a major part of life in the 21st century. Unfortunately, as the use of technology in the home increases, so does the time spent watching TV or playing on the computer. So as parents, you should also arrange the time for your children wisely.
A. Don’t get rid of technology, but use it wisely.
B  Take part in physical activities and exercise regularly.
C. Be enthusiastic about developing healthy habits of your own.
D. Your actions are speaking to them louder than your words will.
E. Children prefer to imitate their parents rather than listen to them.
F. This can be helpful to teach your children to form good eating habits.
G. It’s easy for the children to form their healthy habits when they are young.
【答案】16. D    17. G    
18. C    19. F    
20. A
【解析】
本文是说明文。父母亲对孩子的好的健康习惯的养成要身体力行,父母的良好行为和健康习惯才是孩子最好的榜样。
【16题详解】
根据空前一句Your children are watching you.你的孩子们一直在看着你的一言一行。可知父母是孩子的榜样,一言一行都会给孩子带来影响,所以D项“你所做出的行动会比你对他们所说的话更加有效”符合语境,故此处选D。
【17题详解】
根据空后一句What happens during those early years can influence children for the rest of their lives.在早些年所发生的事情能够影响孩子们以后一辈子的生活。此处强调early years,也就是孩子还小的时候,G项中有关键句when they are young“当他们还小的时候”,完全匹配,此外,语境上“小时候形成的习惯对他们以后的生活会有很大的影响”,前后逻辑关系很紧密地联系起来了,故选G。
【18题详解】
根据空后一句If you do that, your children are more likely to be enthusiastic about developing theirs.“如果你那样做的话,孩子们就更加有可能积极地培养他们的习惯”,可以找到关键词enthusiastic,再根据语境可知C“积极地培养自己的健康的习惯”符合前后句的逻辑关系,只有你培养了,孩子才会培养,故选C。
【19题详解】
根据本段第一句taking care of your own physical health by eating fruits and vegetables.可知养成健康的习惯通过吃蔬菜和水果,那么本段主要讲的就是养成良好的饮食习惯,故选F。
【20题详解】
根据后一句Computers, televisions and other forms of technology 指的是电脑、电视、以及其它形式的技术,可找到选项中A有关键词technology,再结合本段的描述可知,是让家长合理地使用,故A项意思完全匹配,选A。
第二部分 语言知识运用(共两节,满分75分)
第一节 (分A,B 两段;共40小题;满分60分)
完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填人空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A
As we all know, helping others is a great service, and it's easy to see how to help some people, but what about those people whose needs are not so obvious? This story may have happened a while back—It was a lesson which has___21___with me and helped me ever since.
It was Thanksgiving and I was volunteering with my parents at a___22___for the needy. We stood behind the counter___23___out hot food to whoever came in. Most of our diners looked like they had been having___24___times: their clothes were old and dirty.___25___short, they looked needy!
Then, a man came in, who looked anything___26___needy. He was well dressed; he wore a/an___27___suit. I wondered what he was doing there and my jaw dropped in amazement when he ___28___the line for food. The closer he came to my service station, the more I___29___. What was this man doing? I wanted to know. Surely he was not going to take food meant for those who were really in___30___!
Then my___31___quietly took me to one side. She said, “You___32___that the needs of the people who come here must be purely___33___: hunger, inadequate shelter, clothing, etc. And this gentleman doesn't seem to have any of those problems.___34___what if he needs emotional help? What if he needs___35___, or just to be among other human beings?” Her words___36___me like a ton of bricks! I felt like I should apologize to the man—but I didn't.
About a week later, the shelter___37___a large donation from an anonymous(匿名的)person. I can't help but___38___if it came from that man.
Now, whenever I meet someone I remember my mother's___39___and try to send kindness and blessings their way, regardless of how they look. Needs aren't always___40___. But kindness always makes a difference.
21. A. caught    B. left    C. dealt    D. stayed
22. A. peace    B. relief    C. restaurant    D. shelter
23. A. selling    B. handing    C. buying    D. bringing
24. A. hard    B. happy    C. painful    D. unforgettable
25. A. At    B. Of    C. In    D. For
26. A. but    B. and    C. besides    D. or
27. A. cheap    B. old    C. expensive    D. poor
28. A. attended    B. jumped    C. crossed    D. joined
29. A. doubted    B. believed    C. thought    D. remembered
30. A. line    B. need    C. danger    D. fact
31. A. mother    B. friend    C. colleague    D. father
32. A. consumed    B. consulted    C. assumed    D. decided
33. A. emotional    B. physical    C. mental    D. natural
34. A. Therefore    B. Yet    C. So    D. Or
35. A. release    B. complaint    C. comfort    D. apology
36. A. stuck    B. hit    C. touched    D. defeated
37. A. gave    B. sent    C. borrowed    D. received
38. A. ask    B. answer    C. wonder    D. wander
39. A. lesson    B. warn    C. reason    D. truth
40. A. important    B. necessary    C. available    D. visible
【答案】21. D    22. D    23. B    24. A    25. C    26. A    27. C    28. D    29. A    30. B    31. A    32. C    33. B    34. B    35. C    36. B    37. D    38. C    39. A    40. D
【解析】
【分析】
这是一篇记叙文。文章讲述了作者过去和父母作为志愿者时遇到了“衣着得体,需要情感帮助的”男士,受到了影响深远的教诲:需求并不总是可见的。但善良总能带来改变。
【21题详解】
考查动词词义辨析。句意:这个教训一直伴随着我,并从那时起帮助了我。 A. caught抓住;B. left将……留下;C. dealt应对;(以某种方式)对付;打交道;D. stayed停留;坚持。根据句意和语境理解,此处用来解释这次教训的持久性,stay with,可以理解为“与……相随”,故选D项。
【22题详解】
考查名词词义辨析。句意:那天是感恩节,我和父母一起在一个为有需要的人提供的避难所做志愿者。A. peace和平;B. relief减轻;安慰;C. restaurant饭店;D. shelter收容所;避难所。根据句意和语境,之后宾语the needy 意为“贫困的人”,因此他们住在收容所里。故选D项。
【23题详解】
考查动词词义辨析和固定结构。句意:我们站在柜台后面,把热的食物分发给进来的人。A. selling售卖;B. handing传递;交给;支持;C. buying买;D. bringing带来。分析可知短语结构为hand out sth to sb. 意为“把某物分发给某人”。故选B项。
【24题详解】
考查形容词词义辨析。句意:我们的大多数用餐者看上去都过得很艰难:他们的衣服又旧又脏。A. hard    困难的;B. happy幸福的;高兴的;C. painful痛苦的;D. unforgettable难忘的。根据后文:their clothes were old and dirty.(他们的衣服又旧又脏。),这些人的日子并不好过。短语have hard times 意为“困难时期”,故选A项。
【25题详解】
考查介词词义辨析和固定结构。句意:简而言之,他们看起来很可怜! A. At在(表示存在或出现 地点、场所、位置、空间);B. Of属于;……的;……的一部分;C. In    在……内;进……里;在……期间;在……以后;穿着;在……状态中;在……方面;D. For为了。根据句意和语境,in short 为固定结构,意为“总之;简言之”,用在这里是对之前的描述进行总结。故选C项。
【26题详解】
考查连词词义辨析。句意:这时,一个男人走了进来,他看上去一点也不贫穷。A. but但是;B. and和;而且;C. besides除……之外还;而且;D. or或者;否则。根据句意和语境,此句用来描述进来的这位男士看起来不贫穷。此处考查固定结构,anything but 意为“根本不;绝不”。故选A项。
【27题详解】
考查形容词词义辨析。句意:他穿着讲究;他穿着一套昂贵的西装。 A. cheap便宜的;廉价的;B. old旧的;C. expensive昂贵的;D. poor贫穷的。根据前文:He was well dressed(他穿着讲究),可知他的外套是昂贵的。故选C项。
【28题详解】
考查动词词义辨析。句意:我不知道他在那里做什么,当他排队要吃东西时,我惊讶得张口结舌。A. attended参加;B. jumped跳跃;C. crossed交叉;横过;D. joined参加;参与。根据句意和语境,所选动词应与之后宾语the line构成固定结构,join the line意为“排队;加入……的行列”,符合语境。故选D项。
【29题详解】
考查动词词义辨析。句意:他越靠近我的服务站,我越怀疑。A. doubted怀疑;B. believed相信;认为;C. thought认为;D. remembered记住;记得。根据句意和语境,作者对这位穿着讲究的男士排队领取食物的行为表示怀疑。故选A项。
【30题详解】
考查名词词义辨析。句意:当然,他不会去拿那些为真正需要的人准备的食物。 A. line路线;绳;B. need需求;C. danger危险;    D. fact事实。根据句意和语境,所选名词应与之前介词搭配使句意表达有需要的人,in need, 固定结构,意为“在困难中,需要帮助”。故选B项。
【31题详解】
考查名词词义辨析。句意:然后我的妈妈悄悄地把我拉到一边。 A. mother妈妈;B. friend朋友;C. colleague    同事;D. father爸爸。根据前文已知作者和父母一起做食物分发,且之后有“she”作为提示,故选A项。
【32题详解】
考查动词词义辨析。句意:在你认为来这里的人的需求必须是纯物质的:饥饿、不充足的住房、衣服等等。 A. consumed消费;消耗;B. consulted咨询;顾问;C. assumed假设;认为;D. decided决定。根据句意和语境,空之后的宾语从句that that the needs of the people who come here must be purely___13___: hunger, inadequate shelter, clothing, etc.(来这里的人的需求必须是纯物质的:饥饿、不充足的住房、衣服等等。)为观点看法,因此所选动词应为“认为”含义。故选C项。
【33题详解】
考查形容词词义辨析。句意:在你认为来这里的人的需求必须是纯物质的:饥饿、不充足的住房、衣服等等。A. emotional情绪的;B. physical物质的;C. mental精神的;D. natural自然的。根据后文提及hunger, inadequate shelter, clothing, etc(饥饿、不充足的住房、衣服等等)均为物质上的需求。故选B项。
【34题详解】
考查连词词义辨析。句意:但如果他需要情感上的帮助呢?A. Therefore因此;B. Yet然而;但是;C. So所以;D. Or否则;或者。根据句意和语境可知,此句表达这位男士是否在情感上需要帮助,与前一句“看起来似乎没有什么需要帮助的”形成转折含义。故选B项。
【35题详解】
考查名词词义辨析。句意:如果他需要安慰,或者只是想和其他人在一起呢?A. release释放;发布;新发行的东西;B. complaint抱怨;C. comfort安慰;D. apology道歉。根据前文他可能在情感上需要帮助,与之相对应的“需要安慰”,故选C项。
【36题详解】
考查动词词义辨析。句意:她的话对我打击很大!A. stuck刺;B. hit敲击;C. touched触动;D. defeated打败。hit sb 可以理解为“使某人突然意识到”,符合句意表达。故选B项。
【37题详解】
考查动词词义辨析。句意:大约一周后,收容所收到了一位匿名人士的大笔捐款。A. gave给;B. sent发送;C. borrowed借来;D. received收到。根据句意和语境可知,“收到了一笔捐款”,故选D项。
【38题详解】
考查动词词义辨析。句意:我不禁怀疑这是不是那个人捐的。A. ask询问;B. answer回答;C. wonder想知道;好奇;D. wander徘徊;漫步。根据句意和语境,作者结合之前发生的事情,对这笔捐赠感到好奇是否是之前的男士所捐。故选C项。
【39题详解】
考查名词词义辨析。句意:现在,每当我遇到一个人,我都会想起母亲的教诲,不管他们的长相如何,我都会努力向他们传递善意和祝福。A. lesson    教训;经验B. warn警告;C. reason理由;D. truth事实。根据名词的复现原则,前文第一段末句:It was a lesson提及了“lesson”,故选A项。
【40题详解】
考查形容词词义辨析。句意:需求并不总是可见的。但善良总能带来改变。 A. important重要的;B. necessary    必须的;C. available有效的;可利用的;D. visible可见的。根据句意和语境可知,作者总结得出结论,有些需求是看不到的。故选D项。
【点睛】完形填空之复现原则。复现原则是指所选单词在文中会以原词,同义词,近义词,上下义词,同根词的形式作为提示,从而帮助考生基于原文的基础之上选出最佳答案。
比如文章的第10小题:
Surely he was not going to take food meant for those who were really in ___10___!
10. A. line    B. need    C. danger     D. fact
根据复现原则,所选单词应与in搭配使用,且与前文___5___short, they looked needy!中的needy为同义词表达。故选B项。
同样的复现原则适用于第19小题:
Now, whenever I meet someone I remember my mother's___19___and try to send kindness and blessings their way, regardless of how they look.
19. A. lesson    B. warn    C. reason    D. truth
该题属于原词复现。在文中开头部分提及了It was a lesson which has___1___with me and helped me ever since.因此,该题选择A项lesson。
B
Jake was born healthy, but his parents noticed there was something wrong when he was 5. Jake ___41___ about 20 pounds in just six months. He kept putting on weight ___42___ eating only salad. In 2015, Jake was diagnosed with ROHHAD, a ___43___ condition that affects the brain and causes rapid weight gain. Only 75 cases have ever been reported, and ___44___ of the sufferers is known to have survived twenty years.
But Jake wants to fight for his ___45___. Although there is no way to fully ___46___ the weight gain, he does everything he can to slow it down, including ___47___ competing in triathlons (铁人三项). Triathlons help him keep fit and active. It’s good for his ___48___ and also gives him a chance to socialize with other kids. He ___49___ with the Malta Youth Triathlon Association three times a week.
“He is extremely ___50___. He never misses a training session without valid ___51___ and is constantly eager to train,” Jake’s trainer said. “Jake is very lovable and steals the heart of all who know him. It’s heartbreaking to see what he has to ___52___. I look at his family with a mixture of ___53___ — despite the hardship they try their best to ensure that Jake gets as ___54___ a life as possible.”
Everybody is more than happy to help Jake, and they ___55___ change event dates and training schedules just to make it easier for him to ___56___. He is always very determined, but due to his condition, he can’t ___57___ himself to push his heart rate too high.
Jake’s ___58___ is to meet two famous British Triathlon players, ___59___ due to his disease, he cannot travel. After Jake’s story was made public, someone ___60___ that he would do everything he could to make the boy’s dream a reality.
41. A. collected    B. gained    C. reduced    D. recovered
42. A. for    B. beyond    C. without    D. despite
43. A. rare    B. poor    C. difficult    D. deadly
44. A. each    B. one    C. none    D. neither
45. A. goal    B. life    C. career    D. future
46. A. influence    B. reduce    C. affect    D. stop
47. A. strongly    B. faithfully    C. regularly    D. truly
48. A. mind    B. health    C. heart    D. growth
49. A. trains    B. plays    C. works    D. competes
50. A. proud    B. smart    C. positive    D. caring
51. A. reason    B. evidence    C. result    D. date
52. A. see through    B. get across    C. go through    D. put down
53. A. expressions    B. feelings    C. tastes    D. ideas
54. A. impressive    B. regretful    C. crazy    D. normal
55. A. luckily    B. gladly    C. impatiently    D. unwillingly
56. A. join    B. believe    C. attend    D. organize
57. A. stop    B. allow    C. pretend    D. protect
58. A. dream    B. task    C. intention    D. story
59. A. but    B. or    C. and    D. so
60. A. warned    B. explained    C. predicted    D. announced
【答案】41. B    42. D    43. A    44. C    45. B    46. D    47. C    48. B    49. A    50. C    51. A    52. C    53. B    54. D    55. B    56. C    57. B    58. A    59. A    60. D
【解析】
【分析】
本文是一篇记叙文。文章讲述的是,杰克生下来就很健康,但在他5岁的时候,他的父母发现他出了问题。2015年,杰克被诊断出患有罗哈德病,这是一种影响大脑并导致体重迅速增加的罕见疾病。杰克参加铁人三项运动。杰克的梦想是遇到两个著名的英国铁人三项运动员,但由于他的疾病,他不能旅行。杰克的故事公布于众后,有人宣布他将尽一切努力使这个男孩的梦想成真。
【41题详解】
考查动词。A. collected收集;    B. gained获得;    C. reduced减少;    D. recovered恢复。根据下文kept putting on weight可知Jake ___1___ about 20 pounds in just six months.“杰克在短短六个月内体重增加了大约20磅。”故选B。
【42题详解】
考查介词。 A. for为了;    B. beyond超过;    C. without没有;    D. despite尽管。根据He kept putting on weight ___2___ eating only salad.可知,尽管只吃沙拉,他的体重还是增加了。故选D。
【43题详解】
考查形容词。 A. rare罕见的;    B. poor贫穷的;    C. difficult困难的;    D. deadly致命的。根据In 2015, Jake was diagnosed with ROHHAD, a ___3___ condition that affects the brain and causes rapid weight gain.可知,2015年,杰克被诊断出患有罗哈德病,这是一种影响大脑并导致体重迅速增加的罕见疾病。故选A。
【44题详解】
考查不定代词。根据Only 75 cases have ever been reported, and ___4___ of the sufferers is known to have survived twenty years.可知,只有75个病例被报道过,而且没有一个患者存活了20年。此处none of---,“---中没有一个”,故选C。
【45题详解】
考查名词。A. goal 目标;   B. life生命,生活;    C. career 事业;   D. future未来。根据But Jake wants to fight for his ___5___.可知,但是杰克想为他的生命而战。fight for life“为生命而战”,故选B。
【46题详解】
考查动词。A. influence影响;    B. reduce 减少;   C. affect 感染;   D. stop阻止。根据Although there is no way to fully ___6___ the weight gain, he does everything he can to slow it down, including ___7___ competing in triathlons (铁人三项).可知,虽然没有办法完全阻止体重的增加,但他会尽他所能来减缓它,包括定期参加铁人三项比赛。结合句意可知答案为D。
【47题详解】
考查副词。A. strongly强有力地;    B. faithfully忠实地;    C. regularly有规律地;    D. truly真实地。根据Although there is no way to fully ___6___ the weight gain, he does everything he can to slow it down, including ___7___ competing in triathlons (铁人三项).可知,虽然没有办法完全阻止体重的增加,但他会尽他所能来减缓它,包括定期参加铁人三项比赛。故选C。
【48题详解】
考查名词。A. mind思想,理智;    B. health健康;    C. heart心脏;    D. growth生长,成长。根据It’s good for his ___8___ and also gives him a chance to socialize with other kids.可知,这对他的健康有好处,也给了他和其他孩子社交的机会。故答案为B。
【49题详解】
考查动词。A. trains训练;    B. plays 玩;   C. works工作;    D. competes竞赛。根据He ___9___ with the Malta Youth Triathlon Association three times a week.可知,他在马耳他青年铁人三项协会每周训练三次。故选A。
【50题详解】
考查形容词。A. proud自豪的;    B. smart聪明的;    C. positive积极的,肯定的;    D. caring有同情心的。根据“He is extremely ___10___. He never misses a training session without valid ___11___ and is constantly eager to train,”可知,他非常积极。他从不错过没有有效训练的训练课,而且总是渴望训练。故选C。
【51题详解】
考查名词。A. reason 理由;   B. evidence证据;    C. result 结果;   D. date日期。根据“He is extremely ___10___. He never misses a training session without valid ___11___ and is constantly eager to train,”可知,他非常积极。他从不错过没有有效训练的训练课,而且总是渴望训练。故选A。
【52题详解】
考查动词词组。A. see through识破,看穿;    B. get across通过,使------被理解;    C. go through仔细检查;    D. put down记下,镇压。根据Jake is very lovable and steals the heart of all who know him. It’s heartbreaking to see what he has to ___12___.可知,杰克很可爱,所有认识他的人都喜欢他。看到他所经历的一切令人心碎。故选C。
【53题详解】
考查名词。A. expressions表情;    B. feelings感情;    C. tastes味道,品味;    D. ideas主意,想法。根据I look at his family with a mixture of ___13___ — despite the hardship they try their best to ensure that Jake gets as ___14___ a life as possible.可知,我怀着复杂的心情看着他的家人——尽管他们尽了最大的努力来确保杰克能过上正常的生活。故选B。
【54题详解】
考查形容词。 A. impressive印象深刻的;    B. regretful后悔的;    C. crazy疯狂的;    D. normal正常的。根据I look at his family with a mixture of ___13___ — despite the hardship they try their best to ensure that Jake gets as ___14___ a life as possible.可知,我怀着复杂的心情看着他的家人——尽管他们尽了最大的努力来确保杰克能过上正常的生活。结合句意可知答案为D。
【55题详解】
考查副词。A. luckily幸运地;    B. gladly 高兴地;   C. impatiently不耐烦地;    D. unwillingly不情愿地。根据Everybody is more than happy to help Jake, and they ___15___ change event dates and training schedules just to make it easier for him to ___16___.可知,每个人都非常乐意帮助杰克,他们也很乐意改变活动日期和训练计划,只是为了让他更容易参加。故选B。
【56题详解】
考查动词。A. join加入;    B. believe 相信;   C. attend出席,参加;    D. organize组织。根据Everybody is more than happy to help Jake, and they ___15___ change event dates and training schedules just to make it easier for him to ___16___.可知,每个人都非常乐意帮助杰克,他们也很乐意改变活动日期和训练计划,只是为了让他更容易参加。故选C。
【57题详解】
考查动词。A. stop停止;    B. allow 允许;   C. pretend假装;    D. protect保护。根据He is always very determined, but due to his condition, he can’t ___17___ himself to push his heart rate too high.可知,他总是很有决心,但由于他的身体状况,他不能允许自己的心率太高。固定搭配:allow sb. to do sth.“允许某人做某事”,故答案为B.
【58题详解】
考查名词。A. dream梦想;    B. task任务;    C. intention打算;    D. story故事。根据Jake’s ___18___ is to meet two famous British Triathlon players, ___19___ due to his disease, he cannot travel.可知,杰克的梦想是遇到两个著名的英国铁人三项运动员,但由于他的疾病,他不能旅行。故选A。
【59题详解】
考查并列连词。A. but但是;    B. or或者,否则;    C. and和;    D. so所以。根据Jake’s ___18___ is to meet two famous British Triathlon players, ___19___ due to his disease, he cannot travel.可知,杰克的梦想是遇到两个著名的英国铁人三项运动员,但由于他的疾病,他不能旅行。此处表示转折,故选A。
【60题详解】
考查动词。A. warned警告;    B. explained解释;    C. predicted预测;    D. announced宣布。根据After Jake’s story was made public, someone ___20___ that he would do everything he could to make the boy’s dream a reality.可知,杰克的故事公布于众后,有人宣布他将尽一切努力使这个男孩的梦想成真。故选D。
【点睛】在做完形填空时一定要注意and/but/so/besides/however/furthermore/moreover/in addition/what’s more等词汇、固定结构的运用。它们连接了上下文,起着承上起下的作用。像but(但是)、however(然而),表示转折,这说明前后的内容相反或相对。把握住这一点,做起题来就会得心应手。本题第19小题,根据Jake’s ___18___ is to meet two famous British Triathlon players, ___19___ due to his disease, he cannot travel.可知,杰克的梦想是遇到两个著名的英国铁人三项运动员,但由于他的疾病,他不能旅行。此处表示转折,故选A。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
When we read a poem. we often imagine what the poets___61___ (think) when they wrote or what they were doing at the time. These thoughts let us connect with the words better,as if we'd created the poem___62___ (we). Will a poem still mean as much if a compute writes it?
By___63___ (use) algorithms (算法) , computers can now create all kinds of text, including research papers, books, news, stories and even poems. Computer-generated poems might be correct in both grammar and style, ___64___some say they still lack ___65___ (create) and true meaning.
Australian researcher Oscar Schwartz created a website___66___(call) "bot or not". On his site, you can read poems and guess whether they___67___(write) by a human or a computer.Schwartz recently gave a speech at TedX Sydney, in___68___he stated that some of the website's poems were able to___69___(foolish) 65 percent of human readers.
He said that on his website, he hoped people would question the difference between humans and machines一and be able to identify what it is_____70_____makes us human.
【答案】61. were thinking    
62. ourselves    
63. using    64. but/yet    
65. creativity/creative/creativeness    
66. called    67. were written/are written    
68. which    69. fool    
70. that
【解析】
这是一篇议论文。短文介绍了不同人对“人类写的诗歌与电脑写的诗歌具有相同的意义吗?”这个问题不同的看法。
【61题详解】
考查过去进行时。句意:当我们读一首诗的时候。我们常常想象诗人正在想什么,以及他们当时正在做什么。分析句子可知,本句为what引导的宾语从句,主语为the poets为主语,谓语为think。根据句意,本句为过去进行时。故填 were thinking。
【62题详解】
考查反身代词。句意:这些想法让我们更好地与这些词联系起来,就好像我们自己创作了这首诗一样。分析句子可知,主语为we,根据句意可知,本句是在说就好像我们自己创作了这首诗一样。所以相应的反身代词与we一致,所以用ourselves。 故填ourselves.
【63题详解】
考查动名词。句意:通过使用计算程序,计算机现 可以创造各种文本,包括研究论文、书籍、新闻、故事甚至诗歌。by doing sth“通过做某事”。所以用using。故填using .
【64题详解】
考查连词。句意:电脑生成的诗歌在语法和风格上都可能是正确的,但有些人说它们仍然缺乏创造性和真正的意义。分析句子可是,空处缺少连词。前后语意转折,所以用连词but/yet。故填but/yet.
【65题详解】
考查名词/形容词。句意:电脑生成的诗歌在语法和风格上都可能是正确的,但有些人说它们仍然缺乏创造性和真正的意义。lack为及物动词后可直接接名词creativity/creativeness 作宾语,也可接creative meaning作宾语。故填creativity/creative/creativeness.
【66题详解】
考查过去分词。句意:澳大利亚研究员Oscar Schwartz创建了一个名为“bot or not”的网站。分析句子可知,website与call在逻辑上是被动关系,所以用过去分词called。 故填called.
【67题详解】
考查一般现在时的被动语态/一般过去时的被动语态。句意:在他的网站上,你可以阅读诗歌并猜测它们是由人写的还是由计算机写的。分析句子可知,本句为whether引导的宾语从句,主语为they,谓语为write,且主谓为被动,时态为一般现在时/一般过去时。故填were written/are written .
 68题详解】
考查介词+关系代词。句意:Schwartz最近在悉尼发表了一次演讲,他在演讲中说,该网站的一些诗歌能够骗过65%的人类读者。分析句子可知,Sydney为先行词,在定语从句中作地点状语,所以用关系副词where/介词+关系代词。本句是“介词+关系代词”的用法,这里的which指代的是先行词Sydney。故填 which.
【69题详解】
考查动词。句意:Schwartz最近在悉尼发表了一次演讲,他在演讲中说,该网站的一些诗歌能够骗过65%的人类读者。be able to do sth“能够做某事”为固定用法。所以to后接foolish的动词fool。故填fool.
【70题详解】
考查连接词。句意:他说,在他的网站上,他希望人们会质疑人和机器之间的差异,并且能够分辨出是什么让我们成为人类。分析句子可知,本句为强调句式:“it+be+强调部分+主语+谓语。”在句中故identify的宾语。故填that.
第三部分 写作(共两节  满分35分)
第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
71.下面短文中共有10处语言错误,请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1、每处错误及其修改均限一词;
2、只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Dear Ben,
I’m glad to know about that you are enthusiastic about Chinese classics these days. In order to better your understand of Chinese literature, I think, Journey to the West, one of the four great classical novel, will make the best choice.
Journey to the West, writing by Wu Cheng’en in 16th century, tells a story about Priest Tang and his three followers. We travel westward to India. After overcoming difficulties, they eventual get true Buddhism.
You are sure to enjoy read the novel but you’re welcome to share with me your opinions.
I wished you could pay a visit to China when it is convenient for you.
Yours,
Li Hua
【答案】1. 去掉about
2. understand→understanding
3. novel→novels
4. writing→written
5. 16th前加the
6. We→They
7. eventual→eventually
8. read→reading
9. but→and
10. wished→wish
【解析】
【分析】
这是一篇书信应用文。作者写给自己的外国朋友一封信,推荐中国古典文学书籍--《西游记》。
【详解】1.考查介词。句意:我很高兴知道你最近对中国古典文学很感兴趣。动词know为及物动词,之后无需介词,可直接接宾语从句。故将about删除。
2.考查名词。句意:为了更好地了解中国文学,我认为四大名著之一的《西游记》是最好的选择。分析可知,your 为形容词性物主代词,之后接名词,understand 为动词,应用其名词形式understanding,意为“理解”,故将understand改为understanding。
3.考查可数名词复数。句意:为了更好地了解中国文学,我认为四大名著之一的《西游记》是最好的选择。分析可知短语结构为one of +名词复数结构。故将novel改为novels。
4.考查非谓语动词。句意:《西游记》是16世纪吴承恩所著,讲述了唐僧和他的三个徒弟的故事。分析句子可知,动词词组“write by Wu Cheng’en in the 16th century”作非谓语,与之前的Journey to the West之间为被动关系,应用过去分词形式。故将writing改为written。
5.考查定冠词。句意:《西游记》是16世纪吴承恩所著,讲述了唐僧和他的三个徒弟的故事。序数词之前应用定冠词the。故在16th前加the。
6.考查人称代词。句意:他们向西旅行到印度。“…travel westward to India.”主语为西游记中的唐僧师徒,应用第三人称复数作主语。故将We改为They。
7.考查副词。句意:在克服困难之后,他们最终得到了佛教真经。分析句子可知应用副词修饰动词get,故将eventual改为eventually。
8.考查非谓语和固定结构。句意:你一定会喜欢读这本小说,欢迎你和我分享你的观点。enjoy +V-ing, 意为“喜欢做某事”,故将read改为reading。
9.考查连词。句意:你一定会喜欢读这本小说,欢迎你和我分享你的观点。分析句意可知,前后句为顺承并列关系,应用连词and。 故将but改为and。
10.考查时态。句意:我希望你能在方便的时候访问中国。文章为一般现在时。故将wished改为wish。
【点睛】know, know about, know of
这三者都有“知道,了解”的意思。它们的区别是:know 表示直接地知道,熟知;而know of 是间接得知(听人讲过,从书报上看过等); know about指知道关于某事的情况。例如:
I know of him, but I don't know him personally.我听说过他,但不认识他。
It is better to know one thing than to know about ten thousand things.熟知一事要比略知万事要好。
短文中第一处错误句:
I’m glad to know about that you are enthusiastic about Chinese classics these days.
此句中的know表示直接知道,熟知,因此为及物动词,无需介词about。因此将about删掉。
第二节 书面表达(满分25分)
72.假如你是李华,在校报英语专栏看到有关“英语文化节”的一则招募启事。阅读启事,并根据要求写一封应征邮件。
Volunteers Wanted
Our annual English Festival, which will be held on March 15-17, is now looking for 20 student volunteers to provide service for Talent Show, Speech Contest, and English Debate. If you are interested, please send an application email to Ms. Chen at chenlaoshiaef.com.

写作要求:1. 表达写信意图;陈述应征目的;说明应征条件(性格、能力等);
2. 开头已写好,不计入总词数;
3. 可根据情况增加细节,使行文连贯;
4. 词数100词左右。
Dear Ms. Chen,
I’m Li Hua, a student from Class 2, Grade 3. ____________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________
Looking forward to your reply.
Yours truly,
Li Hua
【答案】Dear Ms. Chen,
I’m Li Hua, a student from Class2, Grade 3. I’m writing to apply for the position as a student volunteer.
I really want to obtain this precious opportunity because, by offering my service, I will be able to improve my organizational ability, communication skills as well as my confidence in speaking English in public.
As an outgoing girl, I get along well with my classmates. Besides, I have such a good command of English that I am elected as assistant to my English teacher. Successfully, I have lent a helping hand to her in several English activities of my class, which have been appreciated by both teachers and classmates.
I am sure that I can perfectly live up to your expectations. I would appreciate it if you could take my application into account.
Looking forward to your reply.
Yours truly,
Li Hua
【解析】
【分析】
这篇书面表达属于应用文,要求写一封邮件。
【详解】第一步:要审题,审题的目的是获取重要信息。如通过题目我们可以确定几个方面的信息。第一、表达写信意图;陈述应征目的;说明应征条件(性格、能力等)。第二、人称为第一人称。第三、时态为一般现在时,兼用现在完成时和一般将来时。
第二步:布局段落,确定主要段落,次要段落,段落数量。这篇写作段落是五段,第一段主要是引题,表达写信意图。第二段陈述应征目的。第三段说明应征条件(性格、能力等。第四段写明自己的期望。第五段写期待回信。其中第二段,第三段为重点段落。
第三步:确定关键词汇和短语:improve my organizational ability,communication skills ,my confidence in speaking English in public,outgoing ,get along well with ,I have such a good command of, assistant ,live up to .
第四步:确定较为高级的句子:because, by offering my service, I will be able to improve my organizational ability, communication skills as well as my confidence in speaking English in public. which have been appreciated by both teachers and classmates. I have such a good command of English that I am elected as assistant to my English teacher . I would appreciate it if you could take my application into account.
第五步:连句成文,注意使用恰当的连接词进行过渡衔接:As an outgoing girl, Besides, Successfully.
第六步:注意书写,保持卷面整洁,避免划线,乱擦。
【亮点说明】文章思路清晰,语言规范,段落整齐,语篇连贯,层次清晰。使用了较为高级的句式如:because, by offering my service, I will be able to improve my organizational ability, communication skills as well as my confidence in speaking English in public. which have been appreciated by both teachers and classmates. I have such a good command of English that I am elected as assistant to my English teacher . I would appreciate it if you could take my application into account.
高级句式的应用提升了写作的档次。整个短文显示出了作者高水平的英语表达能力。

点击显示全文,继续预览

收藏

举报

申诉

分享:

温馨提示:
1. 部分包含数学公式或PPT动画的文件,查看预览时可能会显示错乱或异常,文件下载后无此问题,请放心下载。
2. 本文档有教师用户上传,莲山课件网负责整理代发布。如果您对本文档有争议请及时联系客服。
3. 部分文档可能由于网络波动等原因无法下载或下载错误,付费完成后未能成功下载的用户请联系客服处理。

资料简介

展开

大庆铁人中学高二学年上学期期中考试英语试题第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThings to Do in AtlantaNeed a run-down of the top things to do next month?Here is what's going on in Atlanta.In the MoodDate: Nov

扫描关注二维码

更多精彩等你来

客服服务微信

55525090

手机浏览

微信公众号

Copyright© 2006-2020 主站 www.5ykj.com , All Rights Reserved 闽ICP备12022453号-30

版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来源于网络以及用户投稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,

如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:55525090@qq.com,我们立即下架或删除。