欢迎来到莲山课件网!
我要投稿

您当前的位置:

福建省三明第一中学2019-2020高二英语上学期期中试题(带解析Word版)

ID:239331

页数:22页

大小:49KB

时间:2020-05-28

收藏

还剩19页未读,点击继续阅读

收藏

举报

申诉

分享:

温馨提示:
1. 部分包含数学公式或PPT动画的文件,查看预览时可能会显示错乱或异常,文件下载后无此问题,请放心下载。
2. 本文档有教师用户上传,莲山课件网负责整理代发布。如果您对本文档有争议请及时联系客服。
3. 部分文档可能由于网络波动等原因无法下载或下载错误,付费完成后未能成功下载的用户请联系客服处理。

资料简介

展开

www.ks5u.com三明一中 2019-2020 学年第一学期期中考试高二英语试卷第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will Dorothy do on the weekend?A. Go out with her friend. B. Work on her paper.C. Make some plans.2. What was the normal price of the T-shirt?A. $ 15. B. $ 30. C. $ 50.3. What has the woman decided to do on Sunday afternoon?A. To attend a wedding. B. To visit an exhibition. C. To meet a friend.4. When does the bank close on Saturday?A. At l:00 pm. B. At 3:00 pm. C. At 4:00 pm.5. Where are the speakers?A. In a store. B. In a classroom. C. At a hotel.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What do we know about Nora?A. She prefers a room of her own.B. She likes to work with other girls. C. She lives near the city center.7. What is good about the flat?A. It has a large sitting room. B. It has good furniture.C. It has a big kitchen.听第7段材料,回答第8、9题。8. Where has Barbara been?A. Milan. B. Florence. C. Rome.9. What has Barbara got in her suitcase?A. Shoes. B. Stones. C. Books.听第8段材料,回答第10至l2题。l0. Who is making the telephone call?A. Thomas Brothers. B. Mike Landon. C. Jack Cooper.11. What relation is the woman to Mr. Cooper?A. His wife. B. His boss. C. His secretary.12. What is the message about?A. A meeting. B. A visit to France. C. The date for a trip.听第9段材料,回答第13至l6题。13. Who could the man speaker most probably be?A. A person who saw the accident. B. The driver of the lorry.C. A police officer.14. What was Mrs. Franks doing when the accident took place?A. Walking along Churchill Avenue. B. Getting ready to cross the road.C. Standing outside a bank.15 When did the accident happen?A. At about 7:50 am. B. At about 8:50 am. C. At about 9:50 am.16. How did the accident happen?A. A lorry hit a car.B. A car ran into a lorry.C. A bank clerk rushed into the street.听第l0段材料,回答第17至20题。17. What is the talk mainly about?A. The history of the school. B. The courses for the term. C. The plan for the day.18. Where can the visitors learn about the subjects for new students?A. In the school hall. B. In the science labs. C. In the classrooms.19. What can students do in the practical areas?A. Take science courses. B. Enjoy excellent meals. C. Attend workshops.20. When are the visitors expected to ask questions?A. During the lunch hour.B. After the welcome speech.C. Before the tour of the labs.第二部分阅读理解(共两节,满分35分)第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AIf you could sail around the world with only one companion, who would you choose? Guirec Soudee, a 24-year-old man from France, chose his pet chicken.Soudee has been sailing around the world for two years. No matter which country he sails to, Monique, the hen, is by his side. He found her in the Canary Islands and knew right away they were meant to be best companions. “I didn’t speak any Spanish and she didn’t speak any French, however, we could always have a small talk, even though she didn’t understand me.” Soudee joked.He had always wanted a companion for his journey and originally thought about bringing a cat, before deciding it would be too much work to look after on a boat. Upon meeting Monique, Soudee realized a hen was the perfect choice. He believed they could communicate with each other well.Not only does it cost little to raise Monique, but she lays eggs as well — some things that are always a plus in a situation where storing a lot of food can be a challenge. She lays about six eggs a week on average, even in cold climates like Greenland, where Soudee and Monique are docked(进港) now.And what happens when the weather at sea gets bad? Usually Soudee lets Monique stay freely on the boat, but when the winds get terrible he ensures she is safe in her hutch so that she doesn’t fall out of his boat and into the sea. Another thing Soudee must care for is the rule in every country he visits. They had met with customs officials in Canada. He was permitted to keep her, but he knows they might not always be so lucky.Although Monique can sometimes get on his nerves, Soudee says she ’ s much better than a human companion aboard. “She follows me everywhere. All I need to do is shout ‘Monique!’ and she will come to me, sit on me, listen to my small talk and give me company,” he said.After visiting Greenland, they’ll head down the Bering Strait to Nome, Alaska. From there the destination is undecided, but Soudee will certainly discuss where they should travel to next with Monique.1. What is so special about Soudee’s sailing around the world?A. He sails with a pet friend for company.B. He sails around the world for just two years.C. He had no difficulty communicating with anyone.D. He travelled around the world with only one companion.2. Why does Soudee choose Monique as his companion?A. She can understand him best.B. She adds more pleasure to his trip.C. She helps him store a great deal of food.D. She lays eggs and listens to his small talks.3. What does the underlined sentence in Paragraph 6 probably mean?A. Monique does a better job than humansB. Soudee enjoys Monique’s company a lot.C. Monique is perfect but sometimes annoys Soudee.D. Soudee feels grateful for what Monique has done.4. Where are Soudee and Monique now?A. In Canada. B. In Greenland.C. In France. D. In Alaska.【答案】1. A 2. D 3. C 4. B【解析】本文为一篇记叙文。讲述了来自法国的24岁男子Guirec Soudee选择了和他的宠物鸡一起环游世界的故事。【1题详解】细节理解题。根据第一段“Guirec Soudee, a 24-year-old man from France, chose his pet chicken.”。Guirec Soudee和他的宠物鸡一同旅行。故选A项。【2题详解】细节理解题。根据第三段“He believed they could communicate with each other well.”及第四段“Not only does it cost little to raise Monique, but she lays eggs as well — some things that are always a plus in a situation where storing a lot of food can be a challenge.”可知,宠物鸡不仅能够听Guirec Soudee说话,还能够下蛋给他作为食物,因此选择Monique作为他的同伴。故选D项。【3题详解】词句猜测题。根据第五段“Usually Soudee lets Monique stay freely on the boat, but when the winds get terrible he ensures she is safe in her hutch so that she doesn’t fall out of his boat and into the sea.”及第六段“She follows me everywhere. All I need to do is shout ‘Monique!’ and she will come to me, sit on me, listen to my small talk and give me company,” he said.”可知,Monique有时候会使Soudee生气,但是大多数情况下还是比一个人陪伴他旅行更加合适。故选C项。【4题详解】推理判断题。根据最后一段“After visiting Greenland, they’ll head down the Bering Strait to Nome, Alaska.”可知,他们已经参观完了格陵兰岛,准备沿着白令海峡前往阿拉斯加的诺姆。推断他们现在还在格陵兰岛。故选B项。BMisael is three times the size of other children at his age due to a symdrome(综合症 状) which means he is unable to stop eating.He is so heavy that he often stops breathing while sleeping — leaving his parents fearing that one day he may not wake up. His dad Manoel Abreu, 38, said, “Everything is hard for him — he is a baby carrying an adult’s weight. His heart must be working under a lot of pressure. If he doesn’t get the treatment he requires, there is a very good chance that he will pass away.”Miseal, from Sanot, Brazil, was born a healthy 6lb 6oz, but immediately he started piling on the pounds. Doctors believe he may be suffering from Prader-Willi symdrome, a rare genetic condition that leaves him with greed. He now weighs a heavy 178lb and is still gaining despite following a low-fat diet and walking for 40 minutes each day.Mum Josiane, 37, said, “He has been putting on a lot of weight since he was a baby—even when I was breastfeeding him. But it was only when he was one and a half years old that we began to worry. He was gaining 3kg a month and was starting to get very heavy. We know we could lose him at any time. Sometimes when he is sleeping, I watch him to see if he is breathing. I cry a lot because we want to help him. But I am also very proud of him because he doesn’t surrender(投降).”Misael visits a doctor every three months to try to control his condition, but currently there is no cure for Prader-Willi symdrome. Paediatric neurologist(儿科神经科专家)Lucio said, “Every time we meet, he has put on a lot of weight — sometimes up to 5 kg. I think Misael could get help from someone outside Brazil — both medically and financially — so that he can get the laboratory and genetic testing he needs.”5. What do Misael’s parents most worry about?A. He may die of too much weight.B. He doesn’t do exercise to lose weight.C. They don’t have any financial support.D. They have to seek medical help abroad.6. Suppose Misael is 20kg when he is 18 months old, how heavy will he be when he is two years old?A. 26kg. B. 30kg.C. 38kg. D. 42kg.7. What can we learn about Misael’s disease from the last paragraph?A. Genetic testing may help him find solutions to his disease.B. Misael should have gone abroad to have his disease cured.C. Misael stopped gaining weight as he visited doctors regularly.D. Misael needs more medical help than financial help to cure his disease.【答案】5. A 6. C 7. A【解析】本文为一篇说明文。介绍了一位普拉德·威利·西姆德罗姆症的患者Misael患病的痛苦。【5题详解】细节理解题。根据第二段“He is so heavy that he often stops breathing while sleeping — leaving his parents fearing that one day he may not wake up.”可知,他的父母担心他因为过于肥胖导致在睡觉时停止呼吸而死亡。故选A项。【6题详解】数字计算题。根据第四段“But it was only when he was one and a half years old that we began to worry. He was gaining 3kg a month and was starting to get very heavy.”他在一岁半以后,每个月增加3kg。18个月大的时候是20kg,两岁即24个月大的时候大约38kg。故选C项。【7题详解】推理判断题。根据最后一段“I think Misael could get help from someone outside Brazil — both medically and financially — so that he can get the laboratory and genetic testing he needs.”可知,Misael想要治好病,需要进行基因检测,进行基因检测可以为治好他的病提供解决方法。故选A项。CRock climbing is not just for grown-ups. Your children can also enjoy this fun-filled activity as well as getting its advantages. Aside from its heart-health benefit, it is also known to increase their self-confidence and esteem(尊重). While it may not be an impromptu(即兴的) activity like running or biking, there are many climbing walls that are now available, especially with the development of fitness centers and camps.The great thing about having your kids join these activities is that it follows up on their natural quality. As you know, children are natural climbers. You can see them going up on trees or climbing tall ladders. With rock climbing, you can satisfy their urges to be a climber.What’s more, it is fairly easy for the kids compared with adults. With a high strength-to-weight rate, they have less body weight to pull up, and they are more flexible(灵活的).It is also a low-impact workout that tests your children’s endurance(耐性). It’s easy on their joints(关节) as they burn energy during their ascent. In addition, climbing walls are like giant puzzles begging to be solved. Not only does it test the physical aspects of your children’s development, but it also wakes their mental abilities.This exercise also helps develop your children’s essential strength and flexibility. Kids are challenged physically as they pull, lift, stretch, and twist their way up. This activity also develops their eye-hand coordination(协调) as they perform their climb.Almost anyone can do it although it may vary in skill level, namely beginner, intermediate, or advanced. But despite its reputation as an extreme sport, children can do this. One does not need to be super-fit to join a rock climbing class. However, good technique is more necessary than strength when doing this sport.8. When it comes to climbing, compared with children, adults______.A. find it much easierB. must bear more body weightC. have a higher weight-to-strength rateD. follow up more on their natural quality9. The underlined word “ascent” in Paragraph 4 can be replaced by “______”.A. test B. climbC challenge D. improvement10. What may the next paragraph talk about after this passage?A. What technique children need to climb rocks.B. What more advantages climbing has for children.C. How much strength people need to climb rocks.D. What training classes there are to teach children.【答案】8. B 9. B 10. A【解析】本文为一篇说明文。介绍了孩子攀岩的好处。【8题详解】细节理解题。根据第三段“What’s more, it is fairly easy for the kids compared with adults. With a high strength-to-weight rate, they have less body weight to pull up, and they are more flexible(灵活的).”可知,孩子们强度质量比更高,攀爬时具有更小的体重,因此成年人攀岩时需要承受更大的体重。故选B项。【9题详解】词义猜测题。根据第四段后文“In addition, climbing walls are like giant puzzles begging to be solved.”可知,前句也在描述攀爬,故猜测“ascent”与“climb”同意为“攀岩”。故选B项。【10题详解】推理判断题。分析全文,文章为一篇说明文介绍了孩子们进行攀岩好处,接下来可能介绍孩子们攀岩有关其他方面,A项“孩子们攀岩时需要什么技巧”与文章接合合理。故选A项。第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Every student has his/her own style of studying and it’s up to you to use the available resources to be as effective and productive as possible. Here are some tips on how to study effectively.● Know yourself. When determining the best approach, you need to assess your personality. Some people can read for hours while others can’t sit still through more than one chapter. Find your pace, improve it and work around your strengths and weaknesses.____11____If you prefer being alone, learn to study by yourself.● Set a goal. ____12____It’ll not only help you keep focused and stay on track, but it’ll also help you organize your time and activities.● Learn over time. It’s impossible to learn a lot of things in a short time. If you don’t know or understand the lesson from the start, you won’t get it the night before your big test. ___13___●____14____Allocate(分配) your time between studying and other activities. Create a routine schedule for your studying time. Strictly follow this schedule so as to develop an effective studying session.● Have time to rest. It’s necessary to have enough time to rest in order to regain all the energy used up by the body from all the studying. ____15____Communicate with other people and participate in recreational activities to help you relax and refresh your mind.Following the tips above, you can easily have your way of studying effectively!A. Have good study habits.B. Set a realistic and reasonable schedule.C. Try to discover the type of reading that best suits you.D. Your mind won’t be so sharp if you don’t have enough sleep.E. You need to determine what you want to achieve in a given subject.F. If you need other people to help you, get a tutor(家教) or join a study group.G. It’s best to study smaller loads of information repeatedly over a period of time.【答案】11. F 12. E 13. G 14. B 15. D【解析】本文为一篇说明文。介绍了一些关于如何有效学习的建议。【11题详解】结合后文“如果你喜欢独处,就学会自学。”F项“如果你需要其他人帮助你,找一个导师或加入一个学习小组。”与后文有明显的对比含义,但均为描述围绕自己的个性确定最佳方法。故选F项。【12题详解】结合前文“需要设定一个目标”,E项“你需要确定你想在一个给定的科目上取得什么成绩。”与前文的“goal”相对应,具体解释设定的目标。故选E项。【13题详解】前文提到“在短时间内学很多东西是不可能的。”G项“最好在一段时间内反复研究少量的信息。”为前文的结论,既然短时间不可能学很多东西,因此最好在一段时间内反复研究少量的信息。故选G项。【14题详解】后文提到“为你的学习时间制定一个例行公事的时间表。严格按照这个时间表进行,以便形成一个有效的学习周期。”B项“制定一个现实合理的时间表。”总结本段的内容,与后文“schedule”对应。故选B项。【15题详解】前文提到需要“有时间休息。”D项“如果你没有足够的睡眠,你的头脑就不会那么敏锐。”“rest”与“sleep”对应,阐述没有足够多时间休息的后果。故选D项。第三部分英语知识运用(共三节,满分55分)第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,掌握其大意,从短文后所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。It’s about 250 miles from the hills of west-central Iowa to Ehlers’ home in Minnesota. During the long trip home, following a weekend of hunting. Ehlers ___16___about the small dog he had seen ___17___ alongside the road. He had ___18___ to coax(哄) the dog to him but, frightened, it had ___19___.Back home, Ehlers was troubled by that ___20___ dog. So, four days later, he called his friend Greg, and the two drove ___21___. After a long and careful ___22___, Greg saw, across a field, the dog moving ___23___ away. Ehlers eventually succeeded in coaxing the animal to him. Nervousness and fear were replaced with ___24___. It just started licking(舔) Ehlers’ face.A local farmer told them the dog sounded like one ____25____ as lost in the local paper. The ad had a ____26____ number for a town in southern Michigan. Ehlers ____27____ the number of Jeff and Lisa to tell them he had ____28____ their dog.Jeff had ____29____ in Iowa before Thanksgiving with his dog, Rosie, but the gun shots had scared the dog off. Jeff searched ____30____ for Rosie in the next four days.Ehlers returned to Minnesota, and then drove 100 miles to Minneapolis to put Rosie on a flight to Michigan. “It’s good to know there’s still someone out there who ____31____ enough to go to that kind of ____32____,”says Lisa of Ehlers’ rescue ____33____.“I figured whoever lost the dog was probably just as ____34____ to it as I am to my dogs,” says Ehlers. “If it had been my dog, I’d hope that somebody would be ____35____ to go that extra mile.”16. A. read B. forgot C. thought D. heard17. A. fighting B. trembling C. eating D. sleeping18. A. tried B. agreed C. promised D. regretted19. A. calmed down B. stood up C. rolled over D. run off20. A. injured B. stolen C. lost D. rescued21. A. home B. past C. back D. on22. A. preparation B. explanation C. test D. search23. A. cautiously B. casually C. skillfully D. angrily24. A. surprise B. joy C. hesitation D. anxiety25. A. predicted B. advertised C. believed D. recorded26. A. house B. phone C. street D. car27. A. called B. copied C. counted D. remembered28. A. fed B. adopted C. found D. cured29. A. hunted B. skied C. lived D. worked30. A. on purpose B. on time C. in turn D. in vain31. A. cares B. sees C. suffers D. learns32. A. place B. trouble C. waste D. extreme33. A. service B. plan C. effort D. team34. A. equal B. allergic C. grateful D. close35. A. suitable B. proud C. wise D. willing【答案】16. C 17. B 18. A 19. D 20. C 21. C 22. D 23. A 24. B 25. B 26. B 27. A 28. C 29. A 30. D 31. A 32. B 33. C 34. D 35. D【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了Ehlers在打猎时在路边发现一只走失的小狗,他想哄它到自己身边来,但未能成功。回家后,Ehlers还是很担心这只狗,四天后他和朋友一起出去找到这只狗,并最终帮它找到了主人。【16题详解】考查动词词义辨析。A. read阅读;B. forgot忘记;C. thought想,思考;D. heard听到。根据下文Ehlers和朋友一起去找那只狗可知,此处是指Ehlers一直在想关于那只狗的事,故选C。【17题详解】考查动词词义辨析。A. fighting战斗;B. trembling发抖;C. eating吃;D. sleeping睡觉。根据下文作者去哄小狗可知,这只狗是在路边发抖,故选B。【18题详解】考查动词词义辨析。A. tried尝试,努力。;B. agreed同意;C. promised承诺;D. regretted后悔,遗憾。根据下文可知,他在尽力哄那只狗,try to do sth尽力做某事。故选A。【19题详解】考查动词短语辨析。A. calmed down冷静下来;B. stood up站起来;C. rolled over翻滚;D. run off跑开。他在尽力哄那只狗,可是它很害怕,所以此处是指那只狗被吓跑了。故选D。【20题详解】考查形容词词义辨析。A. injured受伤的;B. stolen偷走的;C. lost丢失的;D. rescued获救的。根据下文可知,这只狗是别人丢失的,因此此处用lost“丢失”。故选C。【21题详解】考查副词词义辨析。A. home家;B. past过去的,从前的;C. back向后,回原处;D. on作用中,行动中。句意:因此,四天后,Ehlers给他的朋友Greg打电话,他们俩又驱车返回。根据上文可知,此处是指他们又返回到之前见到那只走失的狗的地方,故选C。【22题详解】考查名词词义辨析。A. preparation预备;准备;B. explanation解释;C. test测试;D. search寻找。根据下文Greg在越过田野的地方看到了那只小狗可知,此处是指他们在仔细寻找小狗,故选D。【23题详解】考查副词词义辨析。A. cautiously慎重地,谨慎地;B. casually随便地;偶然地;C. skillfully巧妙地;精巧地;D. angrily生气地。根据文中提到的frightened, nervousness, fear等词并结合上文,并根据下文Ehlers最终成功安抚了它可知,小狗非常的谨慎小心。故选A。【24题详解】考查名词词义辨析。A. surprise惊奇;B. joy开心,快乐;C. hesitation犹豫;D. anxiety焦虑。根据下文小狗开始舔Ehlers的脸可知,它不再害怕,而是很开心,故选B。【25题详解】考查动词词义辨析。A. predicted预言,预知;B. advertised做广告;C. believed相信;D. recorded记录。句意:当地的一个农民告诉他们,这听起来像是当地报纸上刊登的那只丢失的狗。根据本句的in the local paper及语境可知,此处是指在报纸上刊登的。故选B。【26题详解】考查名词词义辨析。A. house房屋;B. phone电话;C. street街道;D. car汽车。根据下文Ehlers给狗的主人打电话可知,此处是指广告上有电话号码,故选B。【27题详解】考查动词词义辨析。A. called打电话;B. copied复制,复印;C. counted计算;D. remembered记得。根据上下文语境可知,此处是指Ehlers给Jeff和Lisa(狗的主人)打了电话,故选A。【28题详解】考查动词词义辨析。A. fed喂养;B. adopted收养;C. found找到;D. cured治愈。根据上下文语境可知,Ehlers给他们打电话是要告知他找到了他们的狗,故选C。【29题详解】考查动词词义辨析。A. hunted打猎;B. skied飞涨;C. lived生活;D. worked工作。根据下文狗听到枪声吓跑了可知,此处是指Jeff带着狗在打猎,故选A。【30题详解】考查介词短语辨析。A. on purpose有目的地,故意地;B. on time准时;C. in turn反过来;转而;D. in vain徒劳。根据上文Ehlers找到的Jeff的狗可知,Jeff在狗丢失后没有找到他的狗,故选D。【31题详解】考查动词词义辨析。A. cares关心;B. sees看到;C. suffers遭受;D. learns获知。句意:很高兴知道还有那么一个人,他足够关心你,会去做这样麻烦的事。根据上文可知,此处是指Ehlers对狗足够关心,故选A。【32题详解】考查名词词义辨析。A. place地方;B. trouble麻烦;C. waste浪费;D. extreme极端。根据上文Ehlers开车把那只小狗Rosie送到100英里远的机场,把它航空托运到密歇根可知,这是件很麻烦的事情,故选B。【33题详解】考查名词词义辨析。A. service服务;B. plan计划;C. effort努力;D. team团队。根据上文可知,此处是指Lisa在评论Ehlers帮助他们找回狗付出的努力,故选C。【34题详解】考查形容词词义辨析。A. equal相等的;B. allergic对……过敏的;C. grateful感谢的;D. close紧密的;亲密的;亲近的。句意:我想无论是谁丢了狗,可能就像我亲近我的狗一样亲近它。根据下文Ehlers说的话可知,此处是指他对待那只狗就像对自己的狗一样。故选D。【35题详解】考查形容词词义辨析。A. suitable适当的;相配的;B. proud自豪的;C. wise聪明的;D. willing乐意的。句意:我希望有人愿意付出更多的努力。根据上文语境可知,此处是表达他希望面对这样的事情,大家能愿意去付出更多努力去帮忙,be willing to do乐意做某事。故选D。第三部分 英语知识运用(共三节,满分 55 分)第二节 完成句子36. 在阳光下暴露太久对皮肤有伤害。Being _______ sunlight for too much time will do harm to one’s skin.37. 昨晚去车站的路上,我的车坏了。On my way to the station my car _______ last night.38. 体育运动已成为一种重要的娱乐形式,吸引着男男女女。Sport has become an important form of entertainment, ________ both men and women.39. 从没有人发现这条河被污染了。_______has anyone found this river _______ .40. 我们不知道她的问题所在。要是知道的话,我们就会给她帮助。We don’t know what her problem is. If we _______ it, we _______ give her some help.【答案】36. exposed to 37. broke down 38. appealing to 39. (1). Never (2). polluted 40. (1). knew (2). would【解析】【36题详解】考查固定搭配。分析句子可知,皮肤与暴露为被动关系,be动词作主语用being,be exposed to为固定搭配,意为“暴露在……”。故填exposed to。【37题详解】考查固定词组。分析句子可知,车坏了发生在昨晚,故用一般过去时,break down为固定搭配,意为“汽车抛锚,身体垮了”,break的过去式为broke。故填broke down。【38题详解】考查现在分词作状语。分析句子,所填空作状语修饰前句sports,appeal to意为“吸引……”故填appealing to。【39题详解】考查固定搭配及过去分词作表语。分析句子可知,never has anyone意为“没有人”,found后形容词作表语,河与污染为逻辑上的被动关系,find的过去分词found可做形容词。 考查故填(1). Never (2). polluted。【40题详解】考查虚拟语气。分析句子,“知道她的问题”“我们会给她帮助。”与现在事实相反,从句用一般过去时,主句用would+do。故填(1). knew (2). would。第三节阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。A 90-year-old has been awarded “Woman Of The Year” for ___41___(be) Britain’s oldest full-time employee—still working 40 hours a week. Now Irene Astbury works from 9am to 5pm daily at the pet shop in Macclesfield, ___42___ she opened with her late husband Les. Her years of hard work have ___43___(final) been acknowledged after a customer nominated(提名) her to be Cheshire’s Woman Of The Year.Picking up her “Lifetime Achievement” award, proud Irene ___44___(declare) she had no plans ___45___(retire) from her 36-year-old business. Irene said, “I don’t see any reason to give up work. I love coming here and seeing my family and all the friends I ___46___(make) over the years. I work not because I have to, ___47___ because I want to.”Granddaughter Gayle Parks, 31—who works alongside her in the family business—said it remained unknown as to who nominated Irene for the award. She said, “We don’t have any idea who put grandma forward. When we got a call ___48___(say) she was short-listed, we thought it was ___49___ joke. But then we got an official letter and we were blown away. We are so proud of her. It’s ____50____(wonder).”【答案】41. being 42. which 43. finally 44. declared 45. to retire 46. have made 47. but 48. saying 49. a 50. wonderful【解析】本文为一篇记叙文。文章讲述了九十高龄的Irene作为英国最年长的全职员工,依然在宠物店做着朝九晚五的工作,没有退休的打算,她由此被评为“年度女士”。【41题详解】考查非谓语动词。根据其前介词for可知,此处用动名词形式作宾语,故填being。【42题详解】考查非限制性定语从句。分析句子结构可知,先行词为the pet shop,在非限制性定语从句中作opened一词的宾语,故用which。【43题详解】考查副词用法。根据空格所处位置可知,此处应用副词形式作状语,修饰谓语动词have been acknowledged,意为“最终得到认可”,故填finally。【44题详解】考查时态。根据上下文可知,该句主语为Irene,此处为谓语成分,根据后文had以及said可知,用一般过去时态,故填declared。【45题详解】考查不定式作定语。此处用to do sth作后置定语,用来修饰前面的名词plan,表示“……的计划”,故填to retire。【46题详解】考查动词时态。根据该定语从句中的时间状语“over the years”可知,此处用现在完成时态,句意:我喜欢到这里来看看我的家人和我这些年来交到的朋友们。故填have made。【47题详解】考查并列连词。根据句意逻辑可知,此处为转折关系,句意:我工作不是因为我不得不做,而是因为我想做。此处用but与前文not呼应,构成“不是……而是……”之意,故填but。【48题详解】考查非谓语动词。前面已经有谓语动词call,故此处用非谓语动词形式,根据say与其逻辑主语call是主动关系,故填saying。【49题详解】考查冠词用法。句意:我们还以为这是一个玩笑。此处joke为泛指,故填a。【50题详解】考查形容词作表语。根据句子结构可知,在系动词is之后用形容词形式作表语,故填wonderful。第四部分 写作(共两节,满分 30 分)第一节 应用文写作(满分 10 分)51.假设你是李华,正在澳大利亚学习,打算在暑假期间站上你 恰好发现一则绘画课程招生广告,但一些具体信息不明确。请你根据提示,发一封邮件询问有关情况1. 是否开设暑假班?费用如何?2. 初学者是否可以参加学习?3. 是否需要自带绘画工具、材料等?注意:词数 100 左右;可适当增加细节,以使行文连贯;开头已给出。Dear Sir/Madam,________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________【答案】Dear Sir/Madam,I happened to come across your advertisement about a painting course on your website. Just planning to take up painting this summer holiday, I’m writing to you in the hope that you can provide me with further information concerning this course.First of all, is there a course running in the summer holiday and how much does it cost? Besides, as a beginner in painting, I wonder whether it is suitable for me to take your course. Last but not least, will your training center provide students with brushes as well as drawing paper or I have to take some myself?Your prompt reply would be highly appreciated.Yours,Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求考生发一封邮件询问有关绘画课程情况。【详解】第一步:审题体裁:应用文时态:根据提示,时态应为一般现在时和一般将来时。结构:总分法   总分法指把主题句作为总说,把支持句作为分说,并以这种方式安排所写内容。要求:1. 是否开设暑假班?费用如何?2. 初学者是否可以参加学习?3. 是否需要自带绘画工具、材料等?第二步:列提纲 (重点词组)happened to; come across; take up; how much第三步:连词成句I happened to come across your advertisement about a painting course on your website. Just planning to take up painting this summer holiday, I’m writing to you in the hope that you can provide me with further information concerning this course.First of all, is there a course running in the summer holiday and how much does it cost? Besides, as a beginner in painting, I wonder whether it is suitable for me to take your course. Last but not least, will your training center provide students with brushes as well as drawing paper or I have to take some myself?根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。第四步:连句成篇(衔接词)1.表文章结构顺序:First of all, Firstly/First, Secondly/Second… And then, Finally, In the end, At last2.表并列补充关系:What is more, Besides, Moreover, Furthermore, In addition As well as, not only…but (also), including,3.表转折对比关系:However, On the contrary, but, Although+clause(从句), In spite of+n/doing,On the one hand…,On the other hand… Some…,while others…,as for, so…that…4.表因果关系:Because, As, So, Thus, Therefore, As a result连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,第五步:润色修改【点睛】范文内容完整,要点全面,语言规范,语篇连贯,词数适当,上下文意思连贯,符合逻辑关系。作者在范文中使用了较多主从复合句,如:“Besides, as a beginner in painting, I wonder whether it is suitable for me to take your course.”这句话运用了whether引导的宾语从句。全文中没有中国式英语的句式,显示了很高的驾驭英语的能力。另外,文章思路清晰、层次分明,上下句转换自然,为文章增色添彩。第二节 概要写作(满分 20 分)52.IV. Summary WritingTake Care of Your Spine (脊柱)The spine stands at the center of your health, providing your body with structure and support. It also contains your spinal cord, a massive collection of nerves that sends electric signals from the rest of your body to your brain. Therefore, it’s important to take care of it.Maintaining your good posture is one of the most important things you can do to keep your spine healthy. Proper posture means standing or sitting while keeping your spine straight, except for its natural curves. Posture comes into play even when you’re asleep. Sleeping on your side puts less stress on your spine than most other positions. Having a comfortable bed is also very important as sleeping in a position that isn’t comfortable can leave your back feeling sore the next day.Exercise is also an important factor in the health of your spine. Staying still for too long—even if your posture is good—can be hard on your back. Especially if you work at a desk most of the day, it’s important to get up and stretch periodically. Stretches can help the muscles around your spine relax and allow bones to shift into better positions. Strength exercises with light weights or bodyweight exercises like pushups can also help by strengthening the muscles around your spine. However, don’t overdo the exercise, as repeated motions can hurt the muscles around your spine.Your diet also affects the health of your spine because many vitamins are necessary for bones and nerves. In particular, B vitamins help keep nerves healthy, so you may want to consider taking a supplement (补充物). Another important factor is vitamin D, which is essential for strong bones, but it’s also absorbed from sunlight, so it may help to do some of those back exercises outside.【答案】Central to health, your spine needs your good care. First, keep a good posture, including standing or sitting straight and sleeping on your side in a comfortable bed. Second, avoid keeping a same posture for long and take proper exercise to relax and strengthen spine muscles. Third, have a diet with enough vitamins for healthy bones and nerves. 【解析】【详解】脊柱是你健康的中心,为你的身体提供结构和支撑。它还包括你的脊髓,一个巨大的神经集合,从你身体的其他部分向你的大脑发送电信号。因此,照顾好它是很重要的。在写文章概要时要把照顾好脊柱的重要性的三个要点列出来。首先要突出脊柱是健康的核心,需要良好的护理。然后分三点进行说明:第一,保持良好的姿势,包括站直或坐直,侧卧在舒适的床上。第二,避免长时间保持相同的姿势,适当的运动来放松和加强脊柱肌肉。第三,饮食中要有足够的维生素来维持骨骼和神经的健康。

扫描关注二维码

更多精彩等你来

客服服务微信

55525090

手机浏览

微信公众号

Copyright© 2006-2020 主站 www.5ykj.com , All Rights Reserved 闽ICP备12022453号-30

版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来源于网络以及用户投稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,

如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:55525090@qq.com,我们立即下架或删除。