欢迎进入莲山课件网—有价值的教学资料
您现在的位置:  主站  >> 考试试题 >> 中学英语 >> 高二上册 >> 期中试题 

2018—2019学年江苏省各地高二(上)英语期中试题精选汇编:完形填空

【www.5ykj.com - 莲山课件】

20182019学年江苏省各地高二(上)英语期中试题精选汇编:完形填空

1、【全国百强校】江苏扬州中学2018-2019学年高二上学期期中考试

We all love our parents and turn to them when we’re in need, but would you like them to hear the ___16___ you have with your friends in the school playground or lunch queue? Social networking sites, such as micro-blog, blog and the Facebook, have actually become ___17___ of the school hallways(走廊), so would you add your parents as “friends” and allow them to ___18___ your online ___19___ and conversations with friends?

In the past the generation gap included a technology gap, where children were ___20___ with latest technology and parents were left behind, content to continue their day-to-day lives as they always had because they had no ___21___ to be good at new technology. ___22___, more and more parents are beginning to ___23___ just how important social networks are in their lives. This realization has given many parents the ___24___ to educate themselves about social networking sites.

These days many people are ___25___ to social networking sites because they can choose who they have around them; there’s also a certain amount of control over ___26___ that we don’t get in real life. Sometimes we feel that privacy is ___27___ when we must accept a “friend” request from a parent or family member.

It’s a difficult choice whether or not to allow a parent to become a part of our ___28___ lives. On the one hand we don’t want to “refuse” their request because that might hurt their feelings or make them feel you have something to ___29___. On the other hand if you do accept, then you could have a(n) ___30___ of being watched and no longer feel ___31___ to comment or communicate the way you did before.

A recent survey suggested that parents shouldn’t take it personally if their child ignores their request: “When a teen ignores a parent’s friend request, it doesn’t ___32___ mean that they are hiding something, but it could mean that this is one part of their life where they want to be truly ___33___.” Perhaps talking with parents and giving explanations would help soften the ___34___ if you do choose not to ___35___ them to your friends list.

16. A. quarrels B. conversations C. debates D. bargains

17. A. explosions B. focuses C. extensions D. definitions

18. A. spread B. decide C. repeat D. view

19. A. habits B. activities C. images D. shows

20. A. in association B. in conflict C. side by side D. up to date

21. A. need B. choice C. money D. time

22. A. However B. Indeed C. Thus D. Otherwise

23. A. advocate B. realize C. deny D. doubt

24. A. excuse B. ability C. motivation D. chance

25. A. exposed B. attracted C. adapted D. committed

26. A. privacy B. privilege C. personality D. process

27. A. interpreted B. interacted C. insulted D. invaded

28. A. school B. online C. family D. social

29. A. avoid B. dislike C. hide D. refuse

30. A. guilt B. memory C. sense D. obligation

31. A. worried B. satisfied C. real D. free

32. A. nevertheless B. necessarily C. possibly D. entirely

33. A. independent B. available C. popular D. responsible

34. A. voice B. hatred C. result D. blow

35. A. show B. apply C. add D. force

【答案】16. B    17. C    18. D    19. B    20. D    21. A    22. A    23. B    24. C    25. D    26. A    27. D    28. B    29. C    30. C    31. D    32. B    33. A    34. D    35. C

【解析】这篇文章是关于现在很多父母进入社交网站,希望加孩子为好友,但是这样的要求往往被孩子拒绝,因为他们不想被父母注视着,所以父母也不必难过。

16题详解】

考查名词词义辨析。A. quarrels争吵;B. conversations交谈;C. debates争论;D. bargains交易。但是你会喜欢他们听你和你的朋友们在学校的操场上或午餐排队的谈话吗?故选B。

17题详解】

考查名词词义辨析。A. explosions爆炸;B. focuses焦点;C. extensions延长;D. definitions定义。像微博、博客与脸谱网这样的社交网站实际上已经是学校走廊里虚拟世界的延伸。 故选C。

18题详解】

考查动词词义辨析。A. spread传播;B. decide决定;C. repeat重复;D. view把……视为。所以,你会把你父母加为“朋友”,并让他们查看你的在线活动和与朋友的对话吗?故选D。

19题详解】

考查名词词义辨析。A. habits习惯;B. activities活动;C. images形象;D. shows表演。让他们查看你的在线活动和与朋友的对话吗?故选B。

20题详解】

考查短语词义辨析。A. in association与 ... 相联系B. in conflict不一致;C. side by side一起;D. up to date最新的。下文是对上文的“技术代沟”的解释:孩子们能够跟上最新技术的发展,而父母则被远远的抛在后边。故选D。

21题详解】

考查名词词义辨析。A. need需要;B. choice选择;C. money金钱;D. time时间。因为他们认为没有必要精通新技术。故选A。

22题详解】

考查副词词义辨析。A. However然而;B. Indeed的确;C. Thus因此;D. Otherwise否则。结合上下文,该句叙述的内容与前句是转折关系。然而,父母亲开始意识到社交网站在他们日常生活中是多么的重要。故选A。

23题详解】

考查动词词义辨析。A. advocate提倡;B. realize意识到;C. deny否认;D. doubt怀疑。然而,父母亲开始意识到社交网站在他们日常生活中是多么的重要。故选B。

24题详解】

考查名词词义辨析。A. excuse借口;B. ability能力;C. motivation动机;D. chance机会。这种认识让他们有了去自学社交网络知识的动力。 故选C。

25题详解】

考查动词词义辨析。A. exposed揭露;B. attracted吸引;C. adapted适应;D. committed承诺。当今,很多人被社交网站所吸引。故选D。

26题详解】

考查名词词义辨析。A. privacy隐私;B. privilege特权;C. personality个性;D. process过程。在一定程度上保护我们没有在现实生活中公开的隐私。故选A。

27题详解】

考查动词词义辨析。A. interpreted口译;B. interacted互动;C. insulted辱骂;D. invaded侵犯。有时,我们感觉到隐私被侵犯。故选D。

28题详解】

考查名词词义辨析。A. school学校;B. online在线;C. family家庭;D. social社会。是否让爸妈成为我们网络生活的一部分真的很难选择。故选B。

29题详解】

考查动词词义辨析。A. avoid避免;B. dislike不喜欢;C. hide躲藏;D. refuse拒绝。一方面,我们不想“拒绝”他们的好友请求,因为那可能会伤他们的心或是感觉到你有事隐瞒着。故选C。

30题详解】

考查名词词义辨析。A. guilt内疚;B. memory记忆;C. sense感觉D. obligation义务。have a sense of being watched有种被监视的感觉。然后你可能有种被监视的感觉。故选C。

31题详解】

考查形容词词义辨析。A. worried担心的;B. satisfied满意的;C. real真正的;D. free自由的。再也不能自由地发表评论或是像从前那样与朋友交谈。故选D。

32题详解】

考查副词词义辨析。A. nevertheless尽管如此;B. necessarily必然地;C. possibly可能;D. entirely全部。这并不一定意味着他们隐瞒了什么。故选B。

33题详解】

考查形容词词义辨析。A. independent独立的;B. available可以得到的;C. popular受欢迎的;D. responsible负责的。这可能意味着这是他们生活中的一部分,他们想真正独立。故选A。

34题详解】

考查名词词义辨析。A. voice声音;B. hatred敌意;C. result结果;D. blow打击。跟父母亲的交谈和解释能缓解对他们的打击。 故选D。

35题详解】

考查动词词义辨析。A. show展示;B. apply应用;C. add增加;D. force强迫。如果你选择不把他们加到你的好友列表中。故选C。

【点睛】完形填空主要考查学生对语篇的全面理解,要求学生在做题时能够做到“身临其境,感同身受”准确把握作者写作意图,同时“瞻前顾后,左顾右盼”,充分考虑前后文的逻辑关系,仔细推敲,最后还原整体和细节。例如小题13所选的online这个词在文章第一段so would you add your parents as “friends” and allow them to ___3___ your online ___4___ and conversations with friends?中已经出现,为本题的选择给出提示。

 

2、【全国百强校】江苏启东中学2018-2019学年高二上学期期中考试

Appeal to Emotion

My childhood left three months ago on a plane to Austria.

It was a   36   day when my baby cousins moved away. My cousins were a fundamental part of my life;   37   they were not with me, they were on my mind. They brought back the untroubled days of my childhood,   38    games, adventures and silliness, but they also helped   39   me from an at-times selfish teenager into a responsible adult.

My aunt and uncle moved here from Boston with their 1-year-old daughter Yasmeen. They lived in an apartment on the side of our house and I was   40  to have our family, especially a baby girl, so close to us. Yasmeen had close friendships with each of my sisters, but I knew the one that   41   between us was the strongest. As she began to walk on her own and talk in full sentences, I realized my great   42   upon her. I noticed that she’d   43   some of my unpleasant actions,   44   with her mother after I had done the same. Yasmeen made me realize what being a good   45   really was.

When Maya was born, Yasmeen had a hard time ___46  . She was jealous(妒忌)of the attention we all paid to her new younger sister, so I did my best to keep her company when she might have not been   47 . Once Yasmeen overcame her jealousy, she was able to   48    Maya’s presence, like we all did. I tried to take advantage of our times together, doing my best to   49   my schedule for my two favorite people.

My   50__ with Yasmeen and Maya has taught me the importance of influential people. I know that I have helped Yasmeen and Maya __51  , but “the babies” have had an even greater influence on my own life. They have shown me how to be a parent, a sister, a child, and most importantly, a friend. Our  52   has made me a better person—a more patient person, with the ability to   53   endless questions and spilled(洒)juice; an   54   person, able to have fun and be happy with others; a role model,   55  the babies ideas about right and wrong, and a compassionate person, able to forgive and love.

36. A. sad

B. busy

C. fine

D. relaxing

37. A. until

B. before

C. when

D. unless

38. A. against

B. through

C. besides

D. for

39. A. lead

B. challenge

C. mature

D. encourage

40. A. overjoyed

B. embarrassed

C. surprised

D. afraid

41. A. ended

B. started

C. survived

D. developed

42. A. pressure

B. dependence

C. mercy

D. influence

43. A. doubt

B. regret

C. copy

D. guide

44. A. debating

B. arguing

C. negotiating

D. checking

45. A. leader

B. partner

C. friend

D. example

46. A. sharing

B. adjusting

C. recognizing

D. struggling

47. A. noticed

B. admired

C. comforted

D. protected

48. A. ignore

B. mind

C. sense

D. enjoy

49. A. affect

B. accept

C. free

D. ruin

50. A. instruction

B. experiment

C. experience

D. interview

51. A. grow

B. succeed

C. think

D. behave

52. A. meeting

B. relationship

C. responsibility

D. respect

53. A. review

B. tolerate

C. repeat

D. avoid

54. A. honest

B. independent

C. aggressive

D. enthusiastic

55. A. showing

B. writing

C. awarding

D. permitting

三.完形填空

36- 40 ACBCA   41- 45 DDCBD    46- 50 BADCC   51-55 ABBDA

 

 

 

3、【全国百强校】江苏省南通市海安高级中学2018-2019学年高二上学期期中考试英语试题

I had an interesting question from my 10-year-old daughter Claire. She asked me if I had always been this ___36___. I thought about it for a while and gave her the best answer ___37___ my own personal development.

1 was born and ___38___ in a small town in Zambia. I was ___39___ that from a very young age l was encouraged to ___40___ the world and ask as many questions as I could. My grandfather was a(n) ___41___ holding a high position in the government, but he treated everyone with ___42___ like what others did to him. And I often watched him ___43___ with people that way. As a child, I was determined to be like him ___44___ I grew up. I wanted to make people feel good about ___45___ and have meaningful conversations that would ___46___ people to take action and create a better world for everyone.

As an ordinary African girl, I became ___47___ to what life had to ___48___. I knew that I would have some bad days as well as good days. I saw this with my parents, as they ___49___ hid their feelings or situations. And from that, I had a ___50___ view of my reality.

I tell Claire that my confidence comes from within and that I am bound to ___51___ moments when I’m worried about whether things will work in my ___52___, but I have courage not to give up on my dreams. It is the ___53___ belief that I am good enough and I can do it that has had me going for the last 20 years. A bird sitting on a tree is never afraid that the branch will ___54___ because its trust is not on the branch but on its own ___55___. Always believe in yourself.

36. A. generous     B. humorous     C. considerate     D. confident

37. A. in terms of     B. in common with     C. in addition to     D. in spite of

38. A. brought in     B. brought down     C. brought up     D. brought about

39. A. nervous       B. fortunate     C. curious     D. regretful

40. A. conquer     B. change     C. rule     D. explore

41. A. clerk     B. official     C. guard     D. servant

42. A. respect     B. pride     C. justice     D. coldness

43. A. argue     B. reason     C. communicate     D. negotiate

44. A. before     B. until     C. if     D. when

45. A. themselves     B. herself     C. ourselves     D. himself

46. A. force     B. inspire     C. urge     D. attract

47. A. necessary     B. blind     C. close     D. accustomed

48. A. demand     B. reward     C. offer     D. compensate

49. A. always     B. never     C. frequently     D. occasionally

50. A. balanced     B. casual     C. cautious     D. critical

51. A. remember     B. ignore     C. meet     D. appreciate

52. A. taste     B. sight     C. place     D. favor

53. A. firm     B. political     C. religious     D. unbelievable

54. A. grow     B. break     C. cross     D. bend

55. A. legs     B. wings     C. feet     D. eyes

完形填空36-40. DACBD    41-45. BACDA    46-50. BDCBA    51-55. CDABB

 

4、江苏省常州市14校联盟2018-2019学年高二上学期期中考试英语

It is every kid's worst nightmare and six-year-old Jaden has lived it—twice. First he lost his dad when he was four and then last month his mom died    36     in her sleep. “I tried and I tried and I tried to get her   37    — I couldn't,” said Jaden.

Jaden is     38     heartbroken.

“Anybody can die,     39     anybody,” he said.

But there's another side to his sadness. A side he first made     40     a few weeks ago when he told his aunt, and now guardian(监护人), Barbara DiCola, that he was sick and     41    seeing everyone sad all the time. And he had a plan to     42    it.

“And that was the    43     of it,” said Barbara. “That's where the adventure began.”

Jaden asked his aunt Barbara to buy a bunch of little      44     and bring him to downtown Savannah, Georgia near where he lives, so he could     45    .

“I'm trying to make people smile,” said Jaden.

Jaden     46    people who aren't already smiling and then    47     their day around. He's gone out on four different occasions now and he is always successful,   48     sometimes he doesn't get exactly the     49    he was hoping for.

It is just so     50     to some people that a six-year-old orphan would give away a toy— expecting nothing     51    —except a smile.

Of course he is     52    well in hugs — and his aunt says the reactions have done wonders for Jaden.

“It’s like sheer joy came out of this child,” said Barbara.

“But I’m     53    sad my mom died,” Jaden said.

This is     54    a fix, but in the smiles he’s made so far — nearly 500 at last count — Jaden has clearly found a purpose.

“I'm    55    the smiles to be 33, 000,” said Jaden. When asked if he thinks he can make that goal, he answered: “I think I can.”

I think he just did.

 

36. A. unluckily      B. unexpectedly     C. unlikely      D. unhappily

37. A. asleep         B. alive          C. awake        D. aware

38. A. understandably   B. uncomfortably      C. unbelievably    D. unacceptably

39. A. only           B. never           C. often         D. just

40. A. special        B. secret            C. public       D. simple

41. A. interested in    B. tired of          C. used to       D. amazed at

42. A. make          B. fix            C. try       D. cover

43. A. ending         B. change          C. cause        D. beginning

44. A. toys            B. flowers           C. books     D. candies

45. A. give them out    B. take them up      C. take them out    D. give them away

46. A. targets          B. concerns       C. relaxes      D. pleases

47. A. makes         B. turns            C. changes        D. shows

48. A. even if       B. as if        C. so that        D. now that

49. A. praise         B. honor        C. reaction      D. success

50. A. amazing       B. shocking         C. puzzling        D. amusing

51. A. in turn B. in return C. in reply D. in charge

52. A. remembered     B. paid             C. understood       D. known

53. A. never          B. always           C. still         D. sometimes

54. A. of course      B. by no means        C. by the way   D. in no time

55. A. agreeing on      B. counting on      C. taking on         D. insisting on

完形填空36-40 BCADC    41-45  BBDAD   46-50ABACA    51-55BBCBB

 

5、江苏省七校联盟2018-2019学年高二上学期期中联考英语试题

When Thomas Moore, 11, stepped up to the plate (棒球比赛中的本垒板) at Oriole Park at Camden Yard in Baltimore, the crowd went wild. It was the biggest applause(掌声) the park had ever heard for a ___16___ baseball player.

“ I was very ___17___. I didn’t know that was going to happen,” says Moore.

What happened was that the Baltimore Orioles (金莺队) and their fans were recognizing Moore ___18___ a hero for something he did that nobody in the city ever _____19_____. After seeing a picture of a young cancer ___20___ on social media, Moore let his hair grow for two and a half years. Then he donated his hair and helped provide wigs (假发) for three kids ___21___ cancer through having chemotherapy.

This ___22___ boy had no idea what was waiting to happen to him ___23___ he decided on his act of kindness. “I just thought I got ___24___   to an Orioles game,” he says.

Moore is one of just 50 heroes recognized by the team-and the one ___25___ has so far inspired the biggest reaction. He waved and smiled when he was ___26___ on the big screen, and he enjoyed being ___27___ by strangers. Just as exciting: before the game, he had the ___28___ to talk to Orioles star Adam Jones.

“We talked about my hair ___29___,” Moore says. “I felt even more proud of myself. And I was already proud.”

Jones said that Moore was a role ___30___ for other kids.

Besides meeting one of his heroes, Moore got to meet someone who ___31___ him as a hero, Mo Gaba, an 11-year-old who is fighting cancer and ___32___ from one of Moore’s wigs. Baltimore’s radio listening community has helped ___33___ more than US$33,000 on the Internet to help with Gaba’s medical care. His cancer ___34___haven’t broken his spirit or affected his ___35___ for the game.

16. A. ten    B. teen    C. ten years old    D. teens

17. A. frightened    B. surprised    C. amused    D. gifted

18. A. for    B. of    C. as    D. in

19. A. absorb    B. adopt    C. forgive    D. forget

20. A. patient    B. doctor    C. comedian    D. performer

21. A. polishing    B. performing    C. strengthening    D. fighting

22. A. athletic    B. selfless    C. greedy    D. hopeless

23. A. unless    B. because    C. when    D. until

24. A. impressed    B. measured    C. inserted    D. invited

25. A. who    B. whom    C. which    D. where

26. A. consumed    B. arrested    C. betrayed    D. shown

27. A. confirmed    B. greeted    C. frightened    D. instructed

28. A. risk    B. attitude    C. chance    D. right

29. A. pollution    B. affection    C. donation    D. consideration

30. A. example    B. model    C. style    D. credit

31. A. looks up to    B. looks down upon    C. looks forward to    D. looks into

32. A. suffered    B. differed    C. learned    D. benefited

33. A. borrow    B. decrease    C. raise    D. earn

34. A. treatments    B. agreements    C. amusements    D. commitments

35. A. consequence    B. anxiety    C. love    D. mercy

【答案】16. B    17. B    18. C    19. D    20. A    21. D    22. B    23. C    24. D    25. A    26. D    27. B    28. C    29. C    30. B    31. A    32. D    33. C    34. A    35. C

【解析】本文为记叙文,文章介绍了棒球运动员Moore帮助癌症患者,为他们捐献头发的事情。

16题详解】

考查名词。根据语境可知此处表示为Thomas Moore,鼓掌,他只有11岁, A. ten 十   B. teen 青少年   C. ten years old 十岁   D. teens 青少年们,所以B正确。

17题详解】

考查形容词。根据后句I didn’t know that was going to happen.可知,Moore自己也不知道自己会取得这么好的成绩,所以是惊讶。 A. frightened 害怕的   B. surprised 吃惊的    C. amused 感到好笑的   D. gifted 有天赋的,所以选B。

18题详解】

考查固定短语。句意:金鹰队和他的粉丝们都认为Moore是英雄,因为他干了别人没有干过的事。认为某人是用recognize sb as, 所以C正确。

19题详解】

考查动词。根据语境What happened was that the Baltimore Orioles (金莺队) and their fans were recognizing Moore ___3___ a hero for something he did that nobody in the city ever _____4_____. 可知Moore 被认为是英雄,所以他做了大家难以忘记的事情, A. absorb 吸收    B. adopt 采用   C. forgive 原谅   D. forget 忘记,所以D正确。

20题详解】

考查名词。根据前面的cancer可知是病人。A. patient 病人  B. doctor 医生    C. comedian 喜剧演员    D. performer 表演者,故选A。

21题详解】

考查动词。根据语境helped provide wigs (假发) for three kids ___6___ cancer 可知是捐头发给那三个与癌症作斗争的人,A. polishing 润色    B. performing 表演    C. strengthening  加强  D. fighting 斗争,所以D正确。

22题详解】

考查形容词。根据前文他捐头发以及后文的kindness可知他是无私的,A. athletic  运动的  B. selfless 无私o的    C. greedy 贪婪的   D. hopeless 绝望的,所以B正确。

23题详解】

考查连词。根据语境可知此处表示他决定这样做时不知道可能会发生什么事,A. unless除非    B. because 因为   C. when ……时候   D. until直到,所以C正确。

24题详解】

考查动词词义辨析。根据第一段第一句可知他被邀请参加了棒球比赛,A. impressed 印象深刻的   B. measured 被测量   C. inserted 被插入    D. invited 被邀请,所以D正确。

25题详解】

考查定语从句的连词。此处one 为先行词,后句为定语从句,修饰one,从句缺主语,用关系代词who。故选A。

26题详解】

考查动词。根据后文on the big screen可知是出现在屏幕上,A. consumed 消费   B. arrested  逮捕  C. betrayed 背叛   D. shown 展示,所以D正确。

27题详解】

考查动词。根据后文Just as exciting: before the game, he had the ___13___ to talk to Orioles star Adam Jones.可知喜欢跟陌生人打招呼,问候,A. confirmed 确定   B. greeted 问候   C. frightened 害怕的   D. instructed 指示,指导,所以B正确。

28题详解】

考查名词。根据语境可知他因为赛前有机会跟Orioles star Adam Jones.交谈感到兴奋,A. risk 冒险   B. attitude 态度   C. chance  机会  D. right 权利,所以C正确。

29题详解】

考查名词。根据前文Then he donated his hair and helped provide wigs (假发) for three kids ___6___ cancer through having chemotherapy.可知他捐头发。A. pollution 污染   B. affection 喜爱   C. donation 捐赠   D. consideration 考虑,所以C正确。

30题详解】

考查名词。根据语境可知Moore是别的孩子学习的榜样。A. example 例子   B. model  模型  C. style 样式    D. credit 积分,信用,所以B正确。

31题详解】

考查动词短语。根据语境Moore got to meet someone who ___16___ him as a hero, 可知Moore见的是把他视为英雄的人,所以是敬仰,A. looks up to 抬头看(某人或某物), 尊重,敬仰   B. looks down upon 轻视,看不起   C. looks forward to 盼望   D. looks into 往里看,所以A正确。

32题详解】

考查动词。根据语境Mo Gaba, an 11-year-old who is fighting cancer and ___17___ from one of Moore’s wigs. 可知Mo Gaba 应该是得益于Moore的捐赠,A. suffered 遭受   B. differed使……不同    C. learned  学习  D. benefited 利益,受益,所以D正确。

33题详解】

考查动词。此处表示帮助募捐了33000美元,A. borrow 借   B. decrease 减少   C. raise  提高  D. earn 赚的,所以C正确。

34题详解】

考查名词。根据语境可知是她的癌症治疗,并没有摧毁她的精神,没有影响她对比赛的热爱。A. treatments 治疗   B. agreements 同意,一致   C. amusements 娱乐   D. commitments承诺,所以A正确。

35题详解】

考查名词。此处表示Mo Gaba也十分热爱棒球,把Moore视为英雄。A. consequence 后果   B. anxiety 焦虑   C. love 爱   D. mercy同情,怜悯,所以C正确。

 

6、江苏省江阴四校2018-2019学年高二上学期期中考试英语试题

Every year when Mother’s Day cards show up in the stores,  I    36    the woman who brought me into this world and often threatened to do away with me. She wasn’t too    37    of gifts. I could just send a card and she’d be happy as a mother clam.

She died nearly 20 years ago    38    lung cancer. A few months later, I was in a grocery store    39    a Mother’s Day card when suddenly I    40    I had no one to send it to. It’s    41    to admit to losing central of my emotions over a shelf of Hallmark cards. But that is what I did. I drove home and started a new Mother’s Day    42   : Remembering my mother. Each Mother’s Day, I picked a different    43    , a different part of who she was. This time it’s some of the things she said. For example:

    “You’ve got to learn to see danger ” I did that the minute I gave birth to my first child.

    “Pretty is as pretty does,” I’m still working on that one.

    When I    44    her not to send my brother, who was seven years old and totally blind, to board at the state school. She said: “They’ll teach him to read Braille. If he’s ever going to have a life, he’s got to learn to read.” I didn’t know at the time those were the    45    words I’d ever heard.

    My mother    46    through life, setting off memories like fireworks. But her memories, much like some I’ll erase, are not all happy.

I always have a sense of    47   . Her favourite question was “When are you coming home?” My standard    48    was, “ As soon as I can.” It meant not    49    and never often enough. The last thing she said that I can’t forget: “You don’t know what you’ve got till it is    50   .

    My mother was a very smart woman. I spent the first 40 years of my life thinking how different we were.    51    I find myself thinking just how much I resemble her.

Mothers come in all    52   . We all have different philosophies, different definition of what it    53    to be a mother. But one thing most of us can    54    is that mothers hope to be remembered by their children. I wonder if you treasure every chance to    55     Mother’s Day.

36. A. impress B. remark C. envy D. remember

37. A. particular          B. short            C. fond           D. ignorant

38. A. of          B. with            C. on           D. over

39. A. making out B. picking out C. figuring out D. reaching out

40. A. recognized B. admitted C. appreciated D. confirmed

41. A. amazing       B. embarrassing     C. puzzling        D. encouraging

42. A. attitude B. relation C. celebration D. tradition

43. A. title              B. theme           C. program        D. ceremony

44. A. begged B. debated C. argued D. conflicted

45. A. bitterest           B. worst            C. truest          D. coldest

46. A. flowed B. looked C. got D. flashed

47. A. guilty             B. ease             C. relief           D. anxiety

48. A. responsibility B. concept C. reply D. judgment

49. A. punctually       B. seldom           C. late            D. soon

50. A. missed           B. gone             C. lacking         D. disappeared

51. A. Generally         B. Lately           C. Frequently       D. Anyhow

52. A. manners            B. cases           C. aspects           D. varieties

53. A. means B. demands C. hopes D. takes

54. A. depend on B. put on C. agree on D. take on

55. A. focus            B. renew             C. honour            D. preserve

完形填空

36-40 DCABA   41-45 BDBAC   46-50 DACDB  51-55 BDACC

 

 

 

7、江苏省姜堰二中2018-2019学年高二上学期期中考试英语试卷

We often talk about ourselves as if we have permanent genetic defects (缺陷) that can never be changed. “I’m impatient.” “I’m always behind.” “I always put things ___36___!” You’ve surely heard them. Maybe you’ve used them to describe ___37___.

These comments may come from stories about us that have been ___38___ for years—often from ___39___ childhood. These stories may have no ___40___ in fact. But they can set low expectations for us. As a child, my mother said to me, “Marshall, you have no mechanical (操作机械的) skills, and you will never have any mechanical skills for the rest of your life.” How did these expectations ___41___ my development? I was never ___42___ to work on cars or be around  ___43___. When I was 18, I took the US Army’s Mechanical Aptitude Test. My scores were in the bottom for the entire nation!

Six years later, ___44___, I was at California University, working on my doctor’s degree. One of my professors,Dr. Bob Tannbaum, asked me to write down things I did well and things I couldn’t do. On the positive side, I ___45___ down, “research, writing, analysis, and speaking.” On the ___46___ side, I wrote, “I have no Mechanical skills.”

Bob asked me how I knew I had no mechanical skills. I explained my life ___47___ and told him about my ___48___ performance on the Army test. Bob then asked, “___49___ is it that you can solve complex mathematical problems, but you can’t solve ___50___ mechanical problems?”

Suddenly I realized that I didn’t ___51___ from some sort of genetic defect. I was just living out expectations that I had chosen to ___52___. At that point, it wasn’t just my family and friends who had been ___53___ my belief that I was mechanically hopeless. And it wasn’t just the Army test, either. I was the one who kept telling myself, “You can’t do this!” I realized that as long as I kept saying that, it was going to remain true. ___54___ , if we don’t treat ourselves as if we have incurable genetic defects, we can do well in almost ___55___ we choose.

36. A. off    B. away    C. up    D. down

37. A. them    B. myself    C. others    D. yourself

38. A. said    B. spoken    C. repeated    D. spread

39. A. as far back as    B. as long as    C. as well as    D. as much as

40. A. plot    B. basis    C. cause    D. meaning

41. A. lead    B. improve    C. inspire    D. affect

42. A. agreed    B. forbidden    C. hoped    D. encouraged

43. A. means    B. equipments    C. tools    D. hammers

44. A. however    B. therefore    C. somehow    D. instead

45. A. calmed    B. took    C. laid    D. got

46. A. passive    B. negative    C. active    D. subjective

47. A. roads    B. trips    C. experiences    D. paths

48. A. unexpected    B. excellent    C. poor    D. average

49. A. Why    B. What    C. How    D. When

50. A. hard    B. advanced    C. usual    D. simple

51. A. arise    B. suffer    C. separate    D. come

52. A. receive    B. suspect    C. adapt    D. believe

53. A. strengthening    B. weakening    C. disliking    D. accepting

54. A. As a result    B. On the contrary    C. In addition    D. At the same time

55. A. nothing    B. something    C. anything    D. little

【答案】36. A    37. D    38. C    39. A    40. B    41. D    42. D    43. C    44. A    45. B    46. B    47. C    48. C    49. A    50. D    51. B    52. D    53. A    54. B    55. C

【解析】本文为记叙文。本文通过作者自己的故事告诉我们,做任何事情要有自信,如果我们自己不认为自己有基因的缺陷,我们就能做好我们所选择的任何事情。

36题详解】

考查动词词组辨析。A. put off推迟,延误;B. put away抛弃,储存C. put up搭建,留宿D. put down写下,记下。据上文可知,此处指“我总是推迟事情”。故A选项正确。

37题详解】

考查代词辨析。A. them他们B. myself我自己C. others其他人D. yourself你自己。句意:可能你常用上面的情况来描述你自己。故D选项正确。

38题详解】

考查动词辨析。A. said说B. spoken说C. repeated重复D. spread传播。根据for many years可知,此处指“这些评论可能来自多年来不断重复的关于我们的故事”。故C选项正确。

39题详解】

考查固定词组辨析。A. as far back as早在,远在B. as long as只要C. as well as和D. as much as多达。句意:这些评论可能来自多年来不断重复的关于我们的故事——常常可以追溯到儿童时代。故A选项正确。

40题详解】

考查名词辨析。A. plot情节B. basis基础C. cause原因D. meaning意义。根据后文可知,此处指“这些故事实际上是没有依据的”。故B选项正确。

41题详解】

考查动词辨析。A. lead带领B. improve提高C. inspire鼓励D. affect影响。从后文的考试成绩最差可知,母亲的话对我的发展影响有多大。故D选项正确。

42题详解】

考查动词辨析。A. agreed同意B. forbidden禁止C. hoped希望D. encouraged鼓励。句意:从来没有人鼓励我从事汽车工具类事情。故D选项正确。

43题详解】

考查名词辨析。A. means方法B. equipment设备C. tools工具D. hammers锤子。根据前文的机械类的技能可知,此处指“汽车工具类事情”。故C选项正确。

44题详解】

考查副词辨析。A. however然而B. therefore所以C. somehow莫名其妙地D. instead相反。虽然我的考试成绩很差,六年后我还是上大学了。由上下文可以看出是转折关系。故A选项正确。

45题详解】

考查动词辨析。A. calmed down平静下来B. took down写下,记下C. laid down放下D. got down下来,使沮丧。根据后面write可知,此处指“我写下……”。故B选项正确。

46题详解】

考查形容词辨析。A. passive积极的B. negative消极的C. active积极的D. subjective主观的。此处与前文On the positive side形成对比。故B选项正确。

47题详解】

考查名词辨析。A. roads道路B. trips旅行C. experiences经历D. paths通道。句意:我向老师解释我的人生经历。故C选项正确。

48题详解】

考查形容词辨析。A. unexpected意想不到的B. excellent杰出的C. poor糟糕的D. average平均的。根据前文提到自己的考试成绩很差可知,此处指“告诉老师我糟糕的考试成绩”。故C选项正确。

49题详解】

考查疑问词辨析。A. Why为什么B. What什么C. How怎么样D. When……的时候。根据ask一词可以判断用why,意为“为什么你可以解决复杂的数学问题”。故A选项正确。

50题详解】

考查形容词辨析。A. hard困难的B. advanced先进的C. usual正常的D. simple简单的。根据前文complex mathematical problems可知,此处指“为什么你可以解决复杂的数学问题,却不能解决简单的机械问题呢?”故D选项正确。

51题详解】

考查动词辨析。A. arise from……引起,起因于B. suffer from遭受……之苦C. separate from分离D. come from来自。句意:我突然意识到我没有遭受某种遗传缺陷。故B选项正确。

52题详解】

考查动词辨析。A. receive收到B. suspect怀疑C. adapt适应D. believe相信。从前面老师说我能解决复杂的数学题,而不能解决简单的机械类问题,所以我意识到我没有这方面的遗传缺陷,而我仅仅实现了我所选择的我相信的期望。故D选项正确。

53题详解】

考查动词辨析。A. strengthening强化B. weakening减弱C. disliking不喜欢D. accepting接受。作者明白了不是家人和朋友强化了我相信自己在机械方面无望,而是我自己的反复认为自己不行。故A选项正确。

54题详解】

考查固定词组辨析。A. As a result结果B. On the contrary相反C. In addition此外D. At the same time同时。与前文形成对比,此处指“相反,如果我们自己不认为自己有基因的缺陷,我们就能做好我们所选择……”故B选项正确。

55题详解】

考查代词辨析。A. nothing没有事情B. something一些事情C. anything任何事情D. little没有多少。句意:相反,如果我们自己不认为自己有基因的缺陷,我们就能做好我们所选择的任何事情。故C选项正确。

8、江苏省扬州市江都区大桥、丁沟、仙城中学2018-2019学年高二上学期期中测试英语

We all love our parents and turn to them when we’re in need, but would you like them to hear the __36__ you have with your friends in the school playground or lunch queue? Social networking sites, such as micro-blog, blog and the Facebook, have actually become __37__ of the school hallways (走廊), so would you add your parents as “friends” and allow them to __38__ your online __39__ and conversations with friends?

In the past the generation gap included a technology gap, where children were __40__ with latest technology and parents were left behind, content to continue their day-to-day lives as they always had because they had no __41__ to be good at new technology. __42__, more and more parents are beginning to __43__ just how important social networks are in their lives. This realization has given many parents the __44__ to educate themselves about social networking sites.

These days many people are __45__ to social networking sites because they can choose who they have around them; there’s also a certain amount of control over __46__ that we don’t get in real life. Sometimes we feel that privacy is __47__ when we must accept a “friend” request from a parent or family member.

It’s a difficult choice whether or not to allow a parent to become a part of our __48__ lives. On the one hand we don’t want to “refuse” their request because that might hurt their feelings or make them feel you have something to __49__. On the other hand, if you do accept, then you could have a(n) __50__ of being watched and no longer feel __51__ to comment or communicate the way you did before.

A recent survey suggested that parents shouldn’t take it personally if their child ignores their request: “When a teen ignores a parent’s friend request, it doesn’t __52__ mean that they are hiding something, but it could mean that this is one part of their life where they want to be truly __53__.” Perhaps talking with parents and giving explanations would help soften the __54__ if you do choose not to__55__ them to your friends list.

36. A. quarrels B. conversations C. debates D. bargains

37. A. explosions B. focuses     C. extensions    D. definitions

38. A. spread     B. decide C. repeat D. view

39. A. habits     B. activities     C. images     D. shows

40. A. in association B. in conflict C. side by side         D. up to date  

41. A. need     B. choice             C. money     D. time

42. A. However B. Indeed         C. Thus D. Otherwise

43. A. advocate B. realize           C. deny     D. doubt

44. A. excuse     B. ability   C. motivation        D. chance

45. A. exposed     B. attracted        C. adapted         D. committed

46. A. privacy      B. privilege      C. personality         D. process

47. A. interpreted    B. interacted     C. insulted         D. invaded  

48. A. school         B. online           C. family          D. social

49. A. avoid B. dislike C. hide D. refuse

50. A. guilt     B. memory     C. sense           D. obligation

51. A. worried         B. satisfied        C. real           D. free

52. A. nevertheless B. necessarily    C. possibly        D. entirely

53. A. independent B. available     C. popular D. responsible

54. A. voice       B. hatred          C. result D. blow  

55. A. show     B. apply         C. add             D. force

完形

36-40. BCDBD 41-45. AABCB 46-50. ADBCC 51-55. DBADC

 

 

9、江苏省江阴市第一中学2018-2019学年高二上学期期中考试英语

I’ve never thought that a fundraiser could have had such a huge influence on my life. Back in 5th grade, our school announced a fundraiser and each class would get a box to fill it up with small  36 . To make my class to come to the first place in the fundraiser, I took two fifty-dollar bills  37  to school and tossed them into the box.

Two weeks later, my parents asked me about the  38 . They said they had discovered the truth and weren’t  39 , but I must do something to  40  it.

My dad had the perfect idea in mind. The day  41  Christmas, he took me to St. John’s Hospice in north Philadelphia, and explained to me that we were going to be  42  in the kitchen for several hours, making meals with potatoes and chicken for the 300-400  43  men that came in each day.

As the lunch began, I thought I could  44  this by playing with my new toys. But  45  the  mealtime went on, I found these men were overjoyed at the  46  food they were receiving, which I couldn’t  47 . I considered it a fairly common winter meal.The men’s faces lit up with each portion of food they were given. I realized how poor some people in this world actually are.

I had always heard about giving to the needy, but I never fully  48  it until that day. It was enlightening to see how thankful they were for something I thought was  49 . I learned that I didn’t  50  need all the materialistic things I initially desired. On the drive home, my dad  51  McDonald’s for lunch and I immediately answered no. I knew that I didn’t  52  it. 

That day I came to know how  53  the feeling is to help people who are really in need. I now return to St John’s Hospice every year, trying to make a  54 . This is why I am becoming a doctor, thinking that in the future I will make a difference in people’s lives just like my father  55  on that December 26th.

36. A. change B. cards C. cloth D. books

37. A. typically B. seriously C. secretly D. carefully

38. A. prize B. money C. present D. box

39. A. angry B. shy C. wise D. calm

40. A. come up with B. make up for C. look back on D. get back to

41. A. after B. from C. over D. for

42. A. eating B. standing C. working D. sleeping

43. A. upset B. friendless    C. disabled D. homeless

44. A. succeed in B. wait for C. get over D. leave out

45. A. as B. unless C. although      D. since

46. A. fast B. healthy C. tasty D. simple

47. A. avoid B. believe C. possess D. remember

48. A. supported       B. accepted C. understood D. imagined

49. A. cheap B. funny C. useless D. silly

50. A. usually        B. roughly        C. merely D. really

51. A. admitted B. insisted C. suggested D. required

52. A. doubt B. need C. notice D. gather

53. A. good B. mature C. similar D. familiar

54. A. plan B. record C. decision D. difference

55. A. took B. did C. enjoyed D. promised

完形填空

36-40 ACBAB   41-45 ACDCA   46-50 DBCAD   51-55 CBADB

 

 

10、江苏省大丰市新丰中学2018-2019学年高二上学期期中考试英语

It was the end of my first day as waitress in a busy New York restaurant. My cap had gone away, and my feet 36         . The loaded plates I carried 37      to be heavier and heavier. Tired and discouraged, I didn’t seem able to do anything 38       . As I made out a check for a family with several children who had changed their ice-cream 39         a dozen times, I was ready to stop. Then the father 40         at me as he handed my tip. “Well done,” he said, “you’ve 41       us really well.” Suddenly my tiredness 42        . I smiled back, and later, when the manager asked me how I’d like my first day, I said, “43         !” Those few words of praise had 44         everything. Praise is like 45         to the human spirit; we cannot flower and grow without it. And 46        , while most of us are only too 47        to apply to others the cold wind of criticism, we are 48        to give our fellows the warm sunshine of praise. Why---when one word of praise can bring such 49         ?

It’s strange how chary we are about praising. Perhaps it’s 50       few of us know how to accept it. It’s 51         rewarding to give praise in areas in which 52        generally goes unnoticed or unmentioned. An artist gets complimented (admired) for a glorious picture, a cook for a 53       meal. But do you ever tell your laundry manager how pleased you are when the shirts are 54         just right? In fact, to give praise 55         the giver nothing but a moment’s thought and a moment’s effort.

36. A. rested B. hurt C. broke D. slipped

37. A. remained B. looked C. seemed D. appeared

38. A. new B. special C. nervous D. right

39. A. order B. price C. material D. chair

40. A. stared B. smiled C. glanced D. nodded

41. A. called on B. looked after C. passed by D. thought of

42. A. arrived B. continued C. disappeared D. developed

43. A. Oh B. Well C. Fine D. Terrible

44. A. made B. changed C. found D. improved

45. A. heat B. warmth C. snowstorm D. sunlight

46. A. then B. thus C. therefore D. yet

47. A. ready B. doubtful C. satisfied D. disappointed

48. A. unable B. unwilling C. likely D. anxious

49. A. attention B. choice C. pleasure D. difficulty

50. A. because B. when C. what D. where

51. A. finally B. especially C. silly D. fortunately

52. A. effort B. attempt C. deed D. feeling

53. A. daily B. light C. perfect D. poor

54. A. done B. sold C. chosen D. given

55. A. adds B. leaves C. offers D. costs

完型:36-55 BCDAB  BCCBD  DABCA  BACAD

 

11、江苏省邗江中学2018-2019学年高二上学期期中考试英语试题

It’s no  36  that kids love dinosaurs. Many of them have even gone through what’s called a “dinosaur phase”--- a period of time  37  they can’t stop talking about dinosaurs, can’t  38  without hearing a dinosaur bedtime story, and use a backpack with a dinosaur pattern on it.

Adults may have long  39  out of their dinosaur phase, but somehow the appeal is still there.

The  40  consists in the success of Steven Spielberg’s 1993 film Jurassic Park, and every following installment(一集) of the series. And in Jurassic World: Fallen Kingdom, which was  41  in Chinese mainland cinemas on June 15, these ancient beasts are taking over the  42  world once again.

National Geographic has an explanation behind the animals’  43  : Dinosaurs are “  44  science and imagination meet”, which is probably what makes them so appealing, to kids and adults alike.

  Dinosaurs are often compared to dragons, but are seen as cooler because they’re  45  . The huge skeletons in museums prove their existence millions of years ago on the same Earth that we now live on.   46  , new discoveries have been made in different parts of the world that open up a bigger  47  of these ancient species. And how they went extinct(绝种的) is also a popular subject of  48  studies.

However, we still seem to know so little about dinosaurs, and have to rely on our  49  when it  50  to questions like “How did they live?”, “What did they sound like?” and “How fast could they run?”. It’s this sense of mystery that  51  dinosaurs’ attraction compared to other fierce animals like lions and tigers --- animals that can easily be seen in today’s zoos.

But there’s more to this dinosaur appeal.

According to Guardian reporter Brian Switek, humans are fascinated by dinosaurs not just because we’re interested in their history, but also because we’re trying to have a better understanding of human history.

“Dinosaurs  52  be Hollywood monsters, objects of scientific fascination(着迷) and everything  53  , but at the root of it, our fascination with them  54  from wanting to know more about the prehistory we  55  ,” he wrote

 

   “The dinosaur story is part of our own.”

36. A. wonder B. secret C. doubt D. question

37. A. that B. which C. when D. while

38. A. eat B. work C. play D. sleep

39. A. left B. grown C. jumped D. run

40. A. truth B. answer C. proof D. matter

41. A. shot B. introduced C. prepared D. released

42. A. competitive B. fantastic C. modern D. magic

43. A. popularity B. success C. eternity D. extinction

44. A. what B. when C. how D. where

45. A. invented B. imaginary C. real D. lovely

46. A. Meanwhile B. Therefore C. However D. Hence

47. A. image B. window C. sight D. picture

48. A. literary B. scientific C. humanitarian D. societal

49. A. imagination B. determination C. perseverance D. ambition

50. A. relates B. corresponds C. comes D. refers

51. A. leads to B. turns to C. points to D. adds to

52. A. can B. must C. should D. may

53. A. in brief B. in case C. in between D. in the middle

54. A. hears B. originates C. involves D. differs

55. A. make B. discover C. write D. share

完型答案

36-40. BCDBC    41-45. DCADC    46-50. ADBAC    51-55. DACBD

 

12、江苏省沭阳县2018-2019学年高二上学期期中考试英语试题

I was unbelievably proud of my nine-year-old daughter, Emily. Determined to buy a mountain   36  , she’d been saving her pocket money all year, as well as doing small   37   to earn extra money. By Thanksgiving, she had collected only $49. I said, “You can have your pick from my bicycle   38  .” “Thanks, Daddy. But your bikes are so old.” She was right. All my girls’ bikes were 1950s   39  , not the kind a kid today would like to choose.

    As Christmas   40  , Emily and I went bike shopping. As we left one store, she    41   a Salvation Army (基督教慈善组织) volunteer standing next to a big pot. “Can we give something, Daddy?” she asked. “Sorry, em, I’m out of change.” I said.

    Throughout December, Emily   42   to work hard. Then one day, she made a surprising    43  . “You know all the money I’ve been saving?” she said hesitantly. “I’m going to give it to the poor people.” So one cold morning before Christmas, Emily handed her total savings of $58 to a   44   who was really very thankful.

    45   by Emily’s selflessness, I decided to contribute one of my old bicycles to a car dealer who was collecting used bikes for poor children.   46   I selected a shiny model from my collection, however, it seemed as if a second bike took on a glow (发光). Should I contribute   47  ? No, one would be enough. But I couldn’t   48   the feeling that I should give a second bike. When I later   49   the bikes, the car dealer said, “You’re making two kids very   50  , sir. Here are your tickets. For each bicycle contributed, we’re   51   one chance to win a girls’ mountain bike.”

    Why wasn’t I surprised when that second ticket proved to be the   52  ? I like to think it was God’s way of   53   a little girl for a sacrifice   54   her years—while giving her dad a   55   in the process.

36. A. pot   B. bike   C. cup      D. car

37. A. jobs       B. practice    C. homework    D. cleaning

38. A. contribution   B. club        C. shop D. collection

39. A. examples      B. models      C. cases       D. scenes

40. A. touched     B. skipped      C. approached   D. surrounded

41. A. spotted       B. sensed      C. tracked      D. monitored

42. A. decided      B. tended        C. continued      D. pretended

43. A. adjustment B. comment   C. announcement    D. achievement

44. A. neighbor    B. passenger       C. manager          D. volunteer

45. A. Moved     B. Shocked        C. Persuaded       D. Suggested

46. A. As       B. Because     C. While          D. Though

47. A. some     B. two        C. one            D. any

48. A. excuse      B. convince       C. explain         D. shake   

49. A. shared         B. returned       C. chose            D. delivered

50. A. pleased      B. astonished      C. devoted       D. connected

51. A. offering      B. taking       C. missing         D. getting

52. A. winner       B. present      C. harvest         D. chance

53. A. greeting       B. sheltering      C. rewarding        D. praising

54. A. under       B. within           C. before           D. beyond

55. A. lesson    B. approval          C. agreement          D. experience

完形 (每题1  20)

36-40 BADBC    41-45 ACCDA   46-50 BADDA   51-55 AACDA 

版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来源于网络以及用户投稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:[email protected],我们立即下架或删除。
相关内容
热门内容