欢迎来到莲山课件网!

您当前的位置:

温馨提示:部分文件查看预览时可能会显示错乱或异常,文件下载不会出现此问题,请放心下载。

2019学年高二英语下册周考试题(含答案)

2019学年高二英语下册周考试题

I

第一节(共5个小题;每小题1.5分,满分7.5分)

听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从每题所给的ABC三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.What time is it now?

A. 9:10              B.9:50           C.10:00

2.What does the woman think of the weather?

A. It’s nice.           B. It’s warm.      C. It’s cold.

3.What will the man do?

A. Attend a meeting    B. Give a lecture   C. Leave his office

4.What is the woman’s opinion about the course?

A. Too hard           B. Worth taking    C. Very easy.

5.What does the woman want the man to do?

A. Speak louder        B. Apologize to her  C. Turn off the radio.

第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)(http://www.171english.cn)

听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给我ABC三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间 。每段对话或独白读两遍。

听第6段对话,回答第6题。

6.How long did Michael stay in China?

A,Five days.      B. One week        C.Two weeks

7.Where did Michael go last year?

A. Russia        B. Norway          C. India 

听第7段对话,回答第89题。

8.What food does Sally like?

A. Chicken      B. Fish             C. Eggs

9.What are the speakers going to do?

A. Cook dinner   B. Go shopping      C. Order dishes

听第8段对话,回答第1012题。

10. Where are the speakers?

   A. In a hospital         B. In the office      C. At home

11.When is the report due?

   A. Thursday           B. Friday           C. Next Monday

12.What does George suggest Stephanie do with the report?

   A. improve            B. Hand it in later    C. Leave it with him.

听第9段材料,回答第1316题。

13.What is the probable relationship between the speakers?

   A. Salesperson and customer    B. Homeowner and cleaner  C. Husband and wife

14.What kind of apartment do the speakers prefer?

A.One with two bedrooms.    B. One without furniture   C. One near a market.

15.How much rend should one pay for the one-bedroom apartment?

A.350.                  B. 400.             C. 415

16.Where is the apartment the speakers would like to see?

A. On Lake Street.        B. On Market Street.  C. On South Street.

听第10材料,回答第1720题。

17.What percentage of the world’s tea exports go to Britain?

   A. Almost 15%            B. About 30%          C. Over 40%

18.Why do tea tasters taste tea with milk?

   A. Most British people drink tea that way.

   B. Tea tastes much better with milk.

   C. Tea with milk is healthy.

19.Who suggests a price for each tea?

   A.Tea tasters.           B. Tea exporters.      C. Tea companies.

20.What is the speaker talking about?

   A. The life of tea tasters.

   B. Afternoon tea in Britain.

   C. The London Tea Trade Centre.

第二部分阅读理解(共两节,满分40分)

第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(ABCD)中,选出最佳选项

A

Basketball Statistician Help Wanted

The Athletic Department is looking for students to help assist staff during the Fall 2016, Winter 2016-17 and Spring 2017 semesters. Students in this position will be keeping live statistics during basketball games. Students must meet all of the following requirements:

l Good computer skills

l Available evenings and weekends

l Knowing basketball rules and statistics

Students interested in working for the Athletic Department should contact the Athletic Coordinator at their respective(各自的) campuses.

TP/SS Athletic Coordinator, Michael Simone,240-567-1308

Rockville Athletic Coordinator, Jorge Zuniga,240-567-7589

Springfield Athletic coordinator, Gary Miller,240-567-2273

Germantown Athletic Coordinator, Gavri Chavan, 240-567-6915

21.When will the job start?

A .In May 2016     B. In May 2017    C. In September 2016    D. In September2017

22.Who is more likely to get job?

A. Sam, English major, member of the college basketball team

B. Judy, IT staff with night classes, children’s basketball team coach

C. Ted, computer major, basketball fan, free on evenings and weekends

D. Molly, part-time programmer, high school basketball player ,new mother

23.Whom should you contact if you want to apply for the job in Rockville?

A. Michael       B. Jorge      C. Gauri         D. Gary

B

  If you could have one superpower, what would it be?

  Dreaming about whether you would want to read minds, see through walls, or have superhuman strength may sound silly, but it actually gets to the heart of what really matters in your life.

   Every day in our work, we are inspired by the people we meet doing extraordinary things to improve the world.

They have a different kind of superpower that all of us possess: the power to make a difference in the lives of others.

We’re not saying that everyone needs to contribute their lives to the poor. Your lives are busy enough doing homework, playing sports, making friends, seeking after your dreams. But we do think that you can live a more powerful life when you devote some of your time and energy to something much larger than yourself. Find an issue you are interested in and learn more. Volunteer or, if you can, contribute a little money to a cause. Whatever you do, don’t be a bystander. Get involved. You may have the opportunity to make your biggest difference when you’re older. But why not start now?

Our own experience working together on health, development, and energy the last twenty years has been one of the most rewarding parts of our lives. It has changed who we are and continues to fuel our optimism about how much the lives of the poorest people will improve in the years ahead.

24. What does the underlined part in Paragraph 2 refer to?

A. Your life style.

B. Your life value.

C. Your trouble in life.

D. Your life experience.

25. Why does the author say they are inspired every day?

A. They possess different kinds of superpowers.

B. They have got the power to change the world.

C. Some people around them are making the world better.

D. There are many powerful people in their life and work.

26. What does the author stress in Paragraph 5?

A. Learning more and contributing more to a cause.

B. Rising above self and acting to help others.

C. Working hard to get a bigger opportunity.

D. Trying your best to help the poor.

27. What can be inferred from the last paragraph?

A. The author believes the lives of the poorest will get better.

B. Much more progress will be made in the near future.

C. The work on health is the most valuable experience.

D. People’s efforts have been materially rewarded.  

C

In the depths of the French Guianese rainforest, there still remain unusual groups of indigenous(土著的) people. Surprisingly, these people live largely by their own laws and their own social customs. And yet, people in this area are in fact French citizens because it has been a colony(殖民地) of the French Republic since 1946. In theory, they should live by the French law is often ignored or unknown, thus making them into an interesting area of “lawlessness” in the world.

The lives of these people have finally been recorded thanks to the effects of a Frenchman form Paris called Gin. Gin spent five months in early 2015 exploring the most remote corners of this area, which sits on the edge of the Amazon rainforest, with half its population of only 250,000 living in its capital, Cayenne.

“I have a special love for the French Guianese people. I have worked there on and off for almost ten years,” says Gin. “I’ve been able to keep firm friendships with them. Thus I have been allowed to gain access to their living environment. I don’t see it as a lawless land. But rather I see it as an area of freedom.”

“I wanted to show the audience a photographic record touching upon the uncivilized life,” continues Gin. “I prefer to work in black and white, which allows me to show different specific worlds more clearly.”

His black-and-white pictures present a world almost lost in time. These pictures show people seemingly pushed into a world that they were unprepared for. These local citizens now have to balance their traditional self-supporting hunting lifestyle with the lifestyle offered by the modern French Republic, which brings with it not only necessary state welfare, but also alcoholism, betrayal and even suicide. .科网

28. Why does the author feel surprised about the indigenous people in French Guiana?

  A. They seldom follow the French law.

  B. They often ignore the Guianese law.

C. They are separated from the modern world.

  D. They are both Guianese and French citizens.

29. Gin introduced the special world of the indigenous Guianese as _________.

A. a tour guide

  B. a geographer

C. a film director

  D. a photographer

30. What is Gin’s attitude towards the lives of the indigenous Guianese?

A. Cautious.

  B. Doubtful.

C. Uninterested.

  D. Appreciative.

31. What does the underlined word “it” in the last paragraph refer to?

A. The modern French lifestyle.

  B. The self-supporting hunting.

C. The uncivilized hunting.

  D. The French Republic.

D

A warm drink of milk before bed has long been the best choice for those wanting a good night’s sleep. But now a study has found it really does help people nod off—if it is milked from a cow at night.

  Researchers have discovered that “night milk” contains more melatonin(褪黑激素), which has been proven to help people feel sleepy and reduce anxiety.

  The study, by researchers from Seoul, South Korea, involved mice being fed with dried milk powder made from cows milked both during the day and at night.

  Those given night milk, which contained 10 times the amount of melatonin, were less active and less anxious than those fed with the milk collected during daytime, according to the study published in The Journal of Medicinal Food.

   Night milk quickened the start of sleep and caused the mice to sleep longer.

   While the effect of cows milk harvested at different time has not been tested on humans up to now, taking melatonin drugs has been suggested to those who are struggling to fall asleep at night.

   Previous studies have also indicated that milk can be excellent for helping sleep because of the calcium content, which helps people to relax.

  Milk is also sugar-free and additive-free with nutritionists recommending skimmed milk as the best choice before bed as it is the least fattening. The more fat you take in before bedtime, the greater burden you will put on your body at night.

32. According to the text, the mice fed with daytime milk_______.

     A. started sleep more easily

     B. were more anxious

     C. were less active

     D. woke up later

33. Which of the following is true of melatonin according to the text?

A. It’s been tested on mice for ten times.

B. It can make people more energetic.

C. It exists in milk in great amount.

D. It’s used in sleeping drugs.

34.What can be a suitable title for the text?

     A. Night Milk and Sleep

     B. Fat, Sugar and Health

     C. An Experiment on Mice

     D. Milk Drinking and Health

35. How does the author support the theme of the text?

     A. By giving examples.

     B. By stating arguments.

     C. By explaining statistical data.

     D. By providing research results.

第二节 (5小题;每小题2分,满分10)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Both men and women are living longer these days in industrialized countries. 36  In general, they can expect to live six or seven years more than men. One reason for this is biological.

One important biological factor that helps women live longer is the difference in hormones between men and women.   37  Between the ages of about 12 and 50, women produce hormones that are involved in fertility(生育能力). These hormones also have a positive effect on the heart and blood flow. In fact, women are less likely to have high blood pressure or to die from heart attacks.

38   They help the body defend itself against some kinds of infections. This means that women generally ger sick less often and less seriously than men. The common cold is a good example: women, on average, get fewer colds than men.39    Scientists are still not exactly sure how influence aging, but they believe that they do. Some think that a woman’s body cells have a tendency() to age more slowly than a man’s. Others think that a man’s body cells have a tendency to age more quickly. 40  
AHowever, women, on average, live longer.
B .The biological factor plays an important part.
C. Women are also helped by their female genes.
D. The female hormones also protect the body in another way.
E. Recent research seems to support both of these possibilities.
F. Therefore, women are more healthy than men and can live a better life.
G. Hormones are chemicals which are produced by the body to control carious body functions.

第三部分:英语知识运用(共两节,满分45分)

第一节完形填空(共20小题;每小题1. 5分,满分30分)

阅读下面的短文,从短文后各题所给的四个选项(ABCD)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

Lainey finished third grade. She had good grades and could read 41    grade level, but she did not like to read. On a family car trip, her Aunt Dede pulled out a copy of Harry Potter, as a surprise for her   42   . But Lainey took one look at it,    43  her eyes, and said, “Boring!”

Aunt Dede, a teacher, had read the book to her students, and they loved it.   44   the youngest children in the class were    45  by the story. They   46   with great interest and then   47   joined in grand conversations about Harry`s adventures.

“How can you say it’s   48   ? Have you read it? ” asked Aunt Dede.

“No, it’s too long and it doesn`t have any   49  .” complained Lainey.

“Oh, that`s where you are    50  ;there are lots of pictures. Every page is full of pictures; you just have to read the words to    51   them. It`s like magic.”

“Nice try , Aunt Dede,” Lainey replied   52   from the back seat.

Another 53 was in order. “Well, if you don’t want to read it, give it54 .Maybe your mom would 55 hearing the story.” The book sailed through the air to Aunt Dede and she began to read it aloud. By the end of the first chapter,56 were coming from the back seat:“Please read a little57.

Lainey is an example of an  58reader. As shown here, Lainey can become 59 about reading when 60 with literature on topics that interest her, and when the people around her model involvement in the reading process.

41.Awithin

B. on

C. to

D. above

42.Adaughter

B. niece  

C. student

D. friend

43.Aopened

B. dried

C. rolled

D. shaded

44.AEven  

B. Still   

C. Just

D. Yet

45.Asurprised  

B. annoyed

C. puzzled

D. attracted.

46.Aread

B. told

C. listened

D. wrote

47.Asuspectedly

B. anxiously

C. calmly

D. enthusiastically

48.Aamazing

B. boring

C. ridiculous

D. interesting

49.Apictures

B. stories

C. adventures

D. conversations

50.Acrazy

B. foolish

C. wrong

D. different

51. Asee

B. match

C. show

D. recognize

52.Asourly

B. patiently

C. eagerly

D. shyly

53.Aidea

B. try

C. belief

D. behavior

54.Aaway

B. out

C. in

D. back

55.Aenjoy

B. admit

C. mind

D. finish

56.Adecisions

B. requests

C. comments

D. promises

57.A.more clearly

B. longer 

 C. louder 

D. more carefully

58.A. unpleasant 

 B. innocent

 C. unwilling   

D. independent

59.A.astonished  

 B. worried

 C. confused 

D. excited

60.A. presented

 B. concerned

C. disturbed 

 D. replaced

 

II

第三部分:英语知识运用(共两节,满分45分)

第二节(共10小题;每小题15分,满分15分)

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

The giant panda 61  (love) by people throughout the world. Chinese scientists 62  (recent) had a chance to study a wild female panda with a newborn baby. She was a very 63  (care)mother. For 25days,she never left her baby, not even to find something 64  (eat)!She would not let any other pandas come near. She licked the baby constantly to keep it clean. Any smell might attract natural 65  (enemy)that would try to eat the little comforting  pats. The mother held the baby in her front paws much the way a human does. 66  it cried, she rocked it back and forth and gave it little comforting pats, The mother continued to care for the young panda 67  more than two years. By that time, the panda no longer needed 68  (it)mother for food. However, it stayed with her and leaned about the ways of the forest. Then, after two and a half years, the mother 69  (drive)the young panda away. It was time for her to have a new baby,70  it was also time for the young panda to be independent.

 

 

参考答案

第一部分听力(1—20小题,每小题1.5分,满分30分)

1-5 ACABC  6-10 BABCB  11-15 ABCAB  16-20 CBAAC

第二部分阅读理解(共两节,满分40分)

第一节(21—35小题,每小题2分,满分30分)

21. C    22. C   23.B     24.B     25.C    26.B    27.A   28.A    29.D     30. D

31. A     32. B   33.D     34.A     35. D

第二节(36—40小题,每小题2分,满分10分)

36. A    37. G    38.D    39.C    40. E

第三部分英语知识运用(共两节,满分45分)

第一节完形填空(41—60小题,每小题1.5分,满分30分)

41. D   42. B    43.C    44.A    45.D    46.C    47.D     48.B    49.A     50. C

51. A   52. A    53.B    54.D    55.A     56.B     57.C     58.C    59.D     60.A

第二节 语法填空(6170小题,每小题1.5分,满分15分)

61. is loved 62. Recently63. caring/careful  64. to eat  65. enemies

66. When/If  67. for  68. its  69. drove  70. and

第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)

It is Mother’s Day today. Though it’s a western festival, it’s popular in China now.

    Mom has a full-time job,  she has to do most of the . She is a great mother. Both Dad  I planned to do something on Mother’s Day. We  up early in the morning. Dad cleaned the house, and then wentshopping. When he came back, I found a bunch of flowers in  hand. I asked Mom to stay in the sitting room and I cooked in kitchen. The dishes  I cooked were Mom’s . At dinner, we said to her, “Happy Mother’s Day”Mom was grateful and

点评:

+1
0

分享:

文档格式:docx

下载文档
版权申诉 举报

版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来源于网络以及用户投稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:55525090@qq.com,我们立即下架或删除。

客服服务微信

55525090

手机浏览

微信公众号

Copyright© 2006-2020 主站 www.5ykj.com , All Rights Reserved 闽ICP备12022453号-30

版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来源于网络以及用户投稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,

如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:55525090@qq.com,我们立即下架或删除。