2018-2019高二英语上学期期末试题(带答案吉林辽源一中)

时间:2019-01-06 作者:佚名 试题来源:网络

2018-2019高二英语上学期期末试题(带答案吉林辽源一中)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文章来
源 莲山 课件 w w
w.5Y k J.cOM

 绝密 ★ 启用前
2018-2019学年上学期高二年级期末考试
英   语 
注意事项:
1.答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。用2B铅笔将答题卡上试卷类型A后的方框涂黑。
2.选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。
3.非选择题的作答:用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。
4.考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。
第Ⅰ卷
第一部分 听力(共两节,满分 30 分)(略)
第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
                              A
An earthquake is a trembling or shaking of the ground caused by the sudden release(释放) of energy stored in the rocks below the surface. Generally, earthquakes last only seconds. Strong ground shaking during a medium(中等的) to large earthquake generally lasts about 10 to 30 seconds. Aftershocks(余震)can occur once in a while for weeks or even months.
Many people think that there is an “earthquake season” or a kind of “earthquake weather”. As a matter of fact, there isn’t. Earthquakes can occur at any time of the year and at time of day or night. Earthquakes occur under all weather conditions-sunny, wet. or cold without any special weather tendency(倾向).
Also, you don’t need to worry that the ground will open up and swallow people when earthquakes occur. Open ground cracks may form during an earthquake, for example, to land sliding or ground falling. However, such cracks tend to be open gaps (they don’t “ swallow”) that a person could stand in afterwards.
The safest place in an earthquake is an open field because buildings and falling objects can injure or kill you. If you are indoors, when you feel the ground start to shake, take cover immediately under a table or strong piece of furniture, placing something between falling objects and yourself. Don’t attempt to use the stairs or an elevator to get out of the building.
21.Which of the following is TRUE according to the passage?
A.Earthquakes usually last 10 to 30 seconds.
B.After a big earthquake, there are many more quakes.
C.Cracks in an earthquake are very dangerous.
D.What usually injures people during an earthquake are falling buildings.
22.The reason why there isn’t “earthquake weather” is that ____________.
A.an earthquake only lasts seconds and doesn’t happen frequently.
B.an earthquake can happen at any time and in any kind of weather.
C.when an earthquake happens is related to the weather
D.earthquakes don’t change with the seasons
23.The underlined word “swallow” in Paragraph3 probably means “___________”?
A.take sb. / sth. in                  B.make sb. frightened
C.make room for sb. to stand in       D.make the ground slide
                                        B
Stephen William Hawking was born on 8 January 1942 in Oxford, England. His parents’ house was in north London, but during the Second World War Oxford was considered a safer place to have babies. When he was eight, his family moved to St Albans, a town about 20 miles north of London. At eleven Stephen went to St Albans School, and then on to University College, Oxford, his father’s old college. Stephen wanted to do Mathematics, although his father would have preferred medicine. Mathematics was not available at College, so he did Physics instead. After three years and not very much work he was awarded a first class honours degree in Natural Science.
Stephen then went on to Cambridge to do research in Cosmology, there being no one working in that area in Oxford at the time. His supervisor was Dennis Sciama, although he had hoped to get Fred Hoyle who was working in Cambridge. After gaining his Ph. D, he became first a Research Fellow, and later on a Professorial Fellow at Gonville and Caius College. After leaving the Institute of Astronomy in 1973 Stephen came to the Department of Applied Mathematics and Theoretical Physics, and since 1979 has held the post of Lucasian Professor of Mathematics. The chair was founded in 1663 with money left in the will of the Reverend Henry Lucas, who had been the Member of Parliament for the University. It was first held by Isaac Barrow, and then in 1663 by Isaac Newton.
Professor Hawking has twelve honorary degrees, was awarded the CBE in 1982,and was made a Companion of Honour in 1989. He is the recipient of many awards, medals and prizes and is a Fellow of The Royal Society and a Member of the US National Academy of Sciences.
24. At his teenage, Stephen W. Hawking went to the same college as                    .
A. Galileo       B. his father          C. Isaac Barrow           D. Isaac Newton
25. Which of the following shows the right order of what happened to Hawking?
a. He gained his Ph. D.               
b. He went to Cambridge.
c. He was given a first class honour degree.
d. He began to hold the post of Lucasian Professor of Mathematics.
e. He went to St Albans School.
A. e-c-b-a-d        B. a-e-c-d-b           C. a-e-c-b-d              D. c-b-d-e-a
26. According to the passage, Stephen W. Hawking had never spent much time studying                 .
A. Cosmology     B. Mathematics          C. Physics               D. Medicine
27. Before Stephen Hawking went to Cambridge,                  .
A. there was no one studying Cosmology in England
B. there was no one studying Cosmology in Oxford
C. there were only a few scientists studying Cosmology in Oxford
D. Cosmology is widely studied in Britain
C
  As a capital city full of art and history, London is an important political centre and a huge financial marketplace. Whatever you think about London, visiting as a tourist is very different from living there. Each part of London has its own character. Some parts are richer than others, or more industrial, or have better housing.
Let’s start with the centre, the “Square Mile”. This is the oldest part of London. In the past, it was where all financial business was done. Not many people live here, but 300,000 people work here every day.
Moving west, we come to the West End. This busy shopping and entertainment district is bursting with things to do. Take a walk down Oxford Street, and you will see big department stores like Selfridges and Harrods. Rents here are very high; a one-bedroom apartment may cost around 1,000 pounds a week. Further away is West London. This area is more residential(住宅的)and very fashionable.
The East End contains the Port of London, which historically is where many immigrants first arrived. Waves of French, Belgians, Jews, Pakistanis and Bangladeshis have all lived here. This makes the culture of this area very various. London won the bid to hold the Olympics in 2012, so many Londoners hope that housing, education and employment for many people in this area will improve.
It is difficult to be general about London. The city is made up of a " collection of villages”, each area with its own character and community. Put them all together, and you have London, an international capital.
28. Which of the following descriptions about Square Mile is NOT true?
A. It is the oldest part of London.                
B. It is the center of London.
C. All financial business was once done there.       
D.300, 000 people live there.
29. Tom, an American, wants to go shopping in London. He had better go to              .
A. the East End         B. the West End          C. the Port of London         D. the Square Mile
30. According to the passage, Harrods is                .
A. a department store    B. a residential area       C. a famous square          D. a small village
31. What can we infer from Paragraph 4?
A. The East End is richer than other parts of London.       
B. There must be many ships in the East End.
C. People living in the East End have good housing.       
D. Most Londoners are satisfied with their government.
D
 My husband David was waiting at the door when our daughter Laura and I pulled in the driveway. It wasn’t like him to be home so early. The disbelief on his face told me that something was up.
"Do you still have a job?"
"No. Redundant," he answered, looking away from me.
"OK. We’ll figure it out," I replied calmly.
I actually had no idea how we were going to figure it out. I immediately started to think of how we’d cut costs and who we should start to get in touch with. That night, after David had fallen asleep, I cried myself to sleep, and frequently sobbed in the shower in the days that followed.
I knew the loss of David’s income would have great effect on us. He had worked for the same insurance company for twenty-one years and was our main income. I work at home caring for Laura, and my freelance(自由职业者的)income is uncertain. We have debts, and job hunting takes time.
Still, I was more concerned about my husband’s emotional state than our financial situation. David’s sense of identity was tied to his job. He called his parents to tell them about losing his job, but didn’t say a word to anyone else for weeks. He told me that he felt like "a failure".
It was tough for me to watch David struggle with unemployment. One night a couple of weeks after he lost his job, David woke me just before midnight, sweating, pacing the bedroom floor and saying he felt funny. We spent the night in the emergency room waiting to see if he had a heart attack. Thankfully, it was just a serious anxiety attack. It was then that I knew I needed to do more to understand what my husband was going through. Here is what I learned from my own experience—and from talking to experts—on how to support your spouse through a job loss.

32. Which of the following is the closest in meaning to the underlined word "Redundant" in Paragraph 3?
A. A piece of cake.     B. Out of question.    C. My treat.      D. Out of employment.
33.What did the writer do about her husband’s situation at first?
A. She always remained calm and gave him advice.
B. She appeared calm when in fact she was worried.
C. She began to write about her husband’s situation to the newspapers.
D. She went to consult some doctors.
34.What can we know about David?
A. He was fired by the company he had worked for twenty-one years.
B. He never thought himself "a failure" even when jobless.
C. He was aware of the family’s financial situation.
D. Upon leaving the job, he suffered a heart attack and had to consult the doctor.
35.What will be talked about in the next part of the passage?
A. What the writer did to help get some income.
B. How David suffered from the heart attack and the treatment.
C. How the writer supported David to get through the jobless period.
D. Why the insurance company fired David.
第二节 (共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。
We are not suggesting that you can reach a permanent state called “happiness” and remain there. But there are many ways to turn the path of anxiety, anger, and sadness into a state of happiness. Here are four ideas to get you started.   36   .
● Laugh out loud
Just expecting a happy, funny event can raise levels of pleasure-causing hormones(荷尔蒙) and lower production of stress hormones. Researchers at the University of California tested 16 men, who all agreed they thought a certain videotape was funny. Half were told three days in advance they would watch it.   37   When they actually watched the video, their levels of stress hormones dropped greatly, while their levels of pleasure-causing hormones rose 27 percent.
● Do one thing at a time
Eduward Suarez, professor of medical psychology at Duck, found that people who do several things at the same time are more likely to have high blood pressure.  38   Instead of talking on the phone while cleaning the kitchen, sit down in a comfortable chair and turn your entire attention over to the conversation.
●   39 
Although relationships help take away stress, sometimes you need time to recharge and reflect on your own. Take yourself out to lunch or to a movie, or simply spend an afternoon reading at home, or looking through books in a bookstore.
● Practice mindfulness
  40   Instead of worrying about your check-up tomorrow while having dinner with your family, focus on the here and now—food, the company, and the conversation.
A. Spend time alone.
B. Focus on the present.
C. Take care of the soul.
D. Take that finding seriously.
E. Choose the ones that work for you.
F. They started experiencing biological changes right away.
G. find a quiet place near your house and make it your secret place to.
第三部分 英语知识运用 (共两节,满分 45分)
第一节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
Though one can change his or her physical appearance with the help of cosmetics (化妆品), honesty is a quality that is not as easily obtained (获得).   41   , when choosing my friends, I look for people who   42   honesty as much as I do.
Honesty is much more   43   than physical appearance, because, for me, a friend’s primary function is to be my secret keeper and problem   44   . When I have a problem, I like to ask for   45   from my friends. However, I want to be sure that I can discuss private things with my friends and that they won’t   46   anyone else. Also, I want my friends to give me their   47   opinions. I don’t want them to lie to me or try to   48   the truth. That would only   49   me and make me upset.
In addition, I like being an honest person that people can   50   . I believe friends should have a(n)  51  influence on you and help you to better yourself. If I am around someone who repeatedly lies, I might pick up his or her bad   52   . Then, I would become someone that others cannot trust.
Another   53   is that physical appearance is not always a good reflection (反映) of how someone is on the inside. Your friend’s   54   cannot help you to solve a problem or make you feel   55   when you’re feeling bad. However, an honest person with a good personality will   56   your feelings enough to tell you the truth, even when telling the truth may be difficult.   57   a good personality, good looks do not last.
Overall, I believe one’s social life will always be much more   58   if one has an honest friend rather than a physically   59   one. The phrase “Honesty is the best policy” is especially   60   when it comes to keeping lasting friendships.
41. A. Besides   B. However   C. Therefore    D. Anyhow
42. A. doubt    B. value    C. show     D. fear
43. A. common   B. obvious   C. mysterious       D. important
44. A. maker    B. lover    C. solver        D. finder
45. A. money  B. trouble    C. advice        D. permission
46. A. tell    B. see    C. answer        D. invite
47. A. contrary  B. honest    C. various    D. mistaken
48. A. face   B. admit    C. hide     D. discover
49. A. treat     B. forget    C. hurt     D. refuse
50. A. miss   B. trust     C. learn     D. meet
51. A. immediate   B. positive   C. slight     D. dangerous
52. A. tip   B. secret    C. habit      D. skill
53. A. result    B. goal    C. function    D. reason
54. A. mind    B. feelings    C. behavior    D. looks
55. A. safer    B. better     C. stronger    D. sadder
56. A. describe  B. respect    C. waken     D. discuss
57. A. With    B. Except    C. Unlike     D. Over
58. A. normal  B. pleasant    C. modern    D. peaceful
59. A. active  B. sick      C. possible    D. attractive
60. A. true   B. simple    C. rude     D. polite
第 II 卷
第三部分 英语知识运用
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
Once a boy had a bad temper. His father gave him a bag of nails and told him   61___when he lost his temper, he must hammer a nail into the fence.
    The first day the boy___ 62      ( drive) 37 nails into the fence . As he learned to control his anger, the number of nails hammered      63  ___ (gradual) decreased. He discovered      64   ___was easier to hold his temper than to drive nails into the fence.
    Finally the day came     65__he did not lose his temper. His father suggested that the boy now pull out one nail for each day when he was able to hold his anger. Days passed and all the nails were gone.
    The father took the boy    66 __ the hand and led him to the fence. He said, “ Look at the holes.The fence will never be the same. When you say things      67 ___ anger,they leave scars just like the ones on the fence. No matter how many times you say “I am sorry”,     68    __wound is still there, a verbal wound is as bad   69 ___a physical one. Friends are very rare jewels, indeed. They make you smile and encourage you        70 ___ (success).They lend an ear, and always want to open their hearts to us.”
第四部分 写作 (共两节 满分 35)
第一节 短文改错(10 分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
     增加:在缺词处加一个漏字符号( ),并在其下面写出该加的词。
     删除:把多余的词用斜线( )划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Last Sunday, I went on a hike with one of my best friend, Kevin. I got up early that morning and prepare lots of food in my lunchbox and then I went Kevin’s home to pick him up. On the way to the mountain, we enjoyed at seeing many beautiful flowers along the road. After we arrived at the mountain, all of us couldn’t help admire the natural scenery. Then he advised that we had a race between us, what made me excited too. But I agreed immediately. In a hurry, Kevin tripped on a stone and fell all the way down. Fortunate, he got stuck on a tree and I pulled him up at last. What a day!
第二节  书面表达(满分25分)
为了号召大家多读书,你校于7月25日组织了一次“亲子共读(parent-child reading)”活动。假设你是校英文报的记者,请根据以下要点用英语写一篇短文,报道此次活动。
1. 地点:学校图书馆;        
2. 参加者:高二年级学生与家长
3. 活动内容:亲子共读一本书;分享读书体会;互相推荐优秀书籍;     
4. 简短评论。
注意:1. 词数120左右;          2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________       

 


                           

2018-2019学年上学期高二年级期末考试
英 语答 案
第Ⅰ卷 
第一部分 听力(共两节,满分 30 分) (略)
第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)
21-23 DBA  24-27 BADB  28-31 DBAB   32-35 DBAC
第二节 (共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分)
36. E    37. F    38. D   39. A    40. B
第三部分  英语知识运用(共两节, 满分45分)
第一节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分)
41.C   42.B   43.D   44.C   45.C   46.A   47.B   48.C   49.C   50.B
51.B   52.C   53.D   54.D   55.B   56.B   57.C   58.B   59.D   60.A
第 II 卷
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
61. that    62. drove   63.gradually   64.it      65. when  
66. by      67. in      68. the       69. as     70. to succeed
第四部分 写作 (共两节 满分 35)
第一节  短文改错(共10小题:每小题1分,满分10分)
71. friend 改为friends
72. prepare 改为prepared
73. went 后加to
74. 去掉at
75. all 改为both
76. help 后加but 或admire 改为admiring
77. had 改为have
78. what 改为which
79. But 改为So
80. Fortunate 改为Fortunately

第二节 书面表达 (满25分)
To call on more students and their parents to read books in the spare time, an activity of parent-child reading was organized on July 25th in our school library. Students of Senior 2 and their parents participated in it.
During the activity, each student and his or her parents were asked to choose one chapter from their book and then read it together. After that, they shared their feelings or opinions about it. Many parents said this offered a better opportunity for them to get to know each other. Finally, every family recommended to others three great books.
This activity was surely a great success. It not only aroused more students, interest in reading, but made more parents realized the significance of reading with their children.


 

文章来
源 莲山 课件 w w
w.5Y k J.cOM
点击排行

最新试题

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |