欢迎来到莲山课件网!
我要投稿

您当前的位置:

湖南师大附中2018-2019高二英语上学期期中试题(带答案)

ID:209555

页数:15页

大小:189KB

时间:2018-11-12

收藏
湖南师大附中2018-2019高二英语上学期期中试题(带答案)

注:以上层级关系由原数据包提取,下载后的源文件和上面文件夹一致

收藏

举报

申诉

分享:

温馨提示:
1. 部分包含数学公式或PPT动画的文件,查看预览时可能会显示错乱或异常,文件下载后无此问题,请放心下载。
2. 本文档有教师用户上传,莲山课件网负责整理代发布。如果您对本文档有争议请及时联系客服。
3. 部分文档可能由于网络波动等原因无法下载或下载错误,付费完成后未能成功下载的用户请联系客服处理。

资料简介

展开

湖南师大附中2018-2019学年度高二第一学期期中考试英 语命题人:陈清花 蔡茜 周彦 王春梅 袁秀审题人:周彦时量:120分钟   满分:150分得分____________第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。                                      例:How much is the shirt? A.£19.15. B.£9.18. C.£9.15.答案是C。1.What does the woman want to do?A.Enjoy a concert. B.Return a ticket. C.Wait for a bus.2.What does the woman dislike about the novel?A.The beginning. B.The ending. C.The main character. 3.What does the man mean?A.He loves talking about kids.B.He didn't receive the call.C.He is unwilling to go for the dinner.4.Why does the man apologise to the woman?A.Because he ordered the wrong table.B.Because he called her by mistake.C.Because he went to the wrong house.5.What are the speakers mainly discussing?A.Trousers. B.Shirts. C.Shoes.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What will the woman do in 15 minutes?A.Watch a game. B.Drive to the stadium. C.Attend a meeting.7.What is the man's job?A.A police officer. B.A taxi driver. C.A baseball player.听第7段材料,回答第8、9 题。8.How many times does the man usually wash his hair a week?A.Five times. B.Six times. C.Seven times.9.What kind of liquid soap does the man prefer to buy?A.The one that is worth the money.B.The one that has a pretty bottle.C.The one that is well advertised.听第8段材料,回答第10至12题。10.What happened to the man on Saturday morning?A.His car broke down.B.He got lost in the forest.C.He was caught in the rain.11.How long did it take the man to find the campsite around the forest?A.About half an hour. B.About one hour. C.About two hours.12.Where did the man stay for the whole weekend?A.In a hotel. B.At home. C.At the campsite.听第9段材料,回答第13至16题。13.What did the man think of space travel as a child?A.Impossible. B.Attractive. C.Uninteresting.14.What did the man do just before he became an astronaut?A.A captain. B.A pilot. C.A trainer.15.What did the man consider to be the hardest part of the training?A.Practicing landing and taking off.B.Wearing a spacesuit eight hours a day.C.Moving his arms and fingers.16.What will the man talk about next?A.His future plan.B.His experience on the moon.C.His feeling of being chosen to go to the moon.听第10段材料,回答第17至20题。17.What will the weather be like during the daytime in France next month?A.Hot. B.Windy. C.Cool.18.What will be provided in the hotel?A.A fridge, sunglasses and sun cream.B.Sunglasses, toothbrushes and toothpaste.C.A coffee maker, a hairdryer and soap.19.Which meal is served for the longest time?A.Breakfast.B.Lunch.C.Dinner.20.What can tourists do in the hotel?A.Swim in an outdoor pool.B.Take some exercise in the gym.C.Keep the travel documents at the Reception.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ALIPITORABOUT LIPITORLipitor is a prescription medicine.Along with diet and exercise,it lowers “bad” cholesterol(胆固醇) in your blood.It can also raise “good” cholesterol.Lipitor can lower the risk of heart attack in patients with several common risk factors,including family history of early heart disease,high blood pressure,age and smoking.WHO IS LIPITOR FOR?Who can take LIPITOR:—People who cannot lower their cholesterol enough with diet and exercise—Adults and children over 10Who should NOT take LIPITOR:—Women who are pregnant,may be pregnant,or may become pregnant. Lipitor may harm your unborn baby.—Women who are breast-feeding. Lipitor can pass into your breast milk and may harm your baby.—People with liver(肝脏) problems POSSIBLE SIDE EFFECTS OF LIPITORSerious side effects in a small number of people:—Muscle(肌肉)problems that can lead to kidney(肾脏)problems,including kidney failure—Liver problems. Your doctor may do blood tests to check your liver before you start Lipitor and while you are taking it.Call your doctor right away if you have:—Unexplained muscle pain or weakness, especially if you have a fever or feel very tired—Swelling of the face, lips, tongue, and/or throat that may cause difficulty in breathing or swallowing—Stomach painSome common side effects of LIPITOR:—Muscle pain—Upset stomach—Changes in some blood tests HOW TO TAKE LIPITORDo:—Take Lipitor as prescribed by your doctor.—If you miss a dose(一剂),take it as soon as you remember. But if it has been more than 12 hours since your missed dose, wait. Take the next dose at your regular time. Don't:—Do not change or stop your dose before talking to your doctor.—Do not start new medicines before talking to your doctor.21.Taking Lipitor is helpful for ________.                              A.breast-feeding women B.women who are pregnantC.adults having heart disease D.teenagers with liver problems22.Which of the following is a natural side effect of taking Lipitor?A.Face swelling. B.Upset stomach.C.Kidney failure. D.Muscle weakness.23.What is the main purpose of the passage?A.To teach patients ways for quick recovery.B.To present a report on a scientific research.C.To show the importance of a good lifestyle.D.To give information about a kind of medicine.BNeither rain nor snow nor gloom of night can separate Tennessee postal carrier Mike Crenshaw from his 4-and-a-half-year-old friend Carter Lawson or keep them from their appointed rounds.They really hit it off over the past nine months, when Carter started bringing his neighbourhood postman, known affectionately as “Mailman Mike”, some water and a snack. The mailman brought the preschooler candy in return. The two have teamed up every day for a few minutes of delivering mail and chatting with fellow residents.While some kids dream of being Spiderman or Batman, Carter has a different hero in mind: Mailman. “Anyone could just be like ‘Go away, kid’, but Mike has really gone out of his way to talk with Carter,” said Cassie Lawson, Carter's mom. She even got her son a matching, a mini-sized postal service uniform so that he could look the part while walking the route with his buddy.“Every letter carrier has stops he looks forward to and this is the one I look forward to every day,” said Mike. “He's the end of my day, and the best part of my day, not just because it's the end, but because he's such a cute little guy.”Mike once invited Carter to the post office to see the inner workings of the mail industry. During his visit, Carter learned how mail was delivered and witnessed the thrilling process of sorting mail and more, which has fueled his dream of someday becoming a mailman, too. The man and the little boy's connection isn't a surprise to Fredric Rolando, president of the National Association of Letter Carriers. In his opinion, kids respond to mailmen because letter carriers are a friendly part of the neighbourhood who bring something to their house every day and are someone they come to recognize and trust. 24.What would Mike and Carter do every day?A.Enjoy the beautiful scenery of night.B.Send letters and talk with neighbours.C.Have an enjoyable picnic together.D.Visit the place where Mike worked.25.Why did Mike look forward to the end of a day?A.He wanted to finish his work early.B.He looked forward to going home.C.He enjoyed staying with the kid.D.He could work with his role model.26.From the last paragraph, we can infer that ________.A.mailmen play an important role in people's lifeB.children are taught to be careful of strangersC.mailmen are good at getting along with kidsD.kids should often come out to make new friends27.What would be the best title for the text?A.Hero Mailman Mike B.The Best Colleague C.Little Boy's Big Dream D.An Unusual FriendshipCPaperless office was first coined in 1975.Four decades later, we're still chasing(追逐) the paperless office dream. Take the financial(金融的) industry for example—it is one of the slower industries to hug digital transformation. Many financial institutions today still send out trade confirmations by mail. I can tell you from first-hand experience that going paperless is by no means impossible. The Centric Digital office is a paperless work environment where all the office operations go digital, which has amazed our business partners. Actually, companies need to stress the benefits of a digital culture for communications. Going paperless can save time and money. You could say goodbye to costly repairs, office supply orders, wasted employee time and so on. Besides, forbidding paper in the office forces information to be 100% digital, where you can make endless amounts of backups(备份), which easily increase transparency(透明). Not to mention, top talents want to work for digital companies. You might think the secret to a paperless company is purely technology. Well, not really. Thanks to products like iPads, smartphones and cloud services, the ability to go paperless is highly accessible. Yet, even with all this technology, companies continue to rely on paper. It's not because they don't have access to the technology, but because they're lacking the policies, organizational structure and a strong desire to change. In order to go paperless, companies need to change the way they think and operate. The decision needs to be made and carried out and everyone needs to work together to make it. Yes, the paperless office has been a very long time in the making—but it no longer has to be. With numerous amounts of software, services, apps, and technology available today, the only thing we need to do is make the decision to go paperless and see it through. 28.The practice of going paperless in the financial industry is________. A.encouraging B.disappointingC.satisfying D.disgusting 29.A paperless company can ________. A.raise staff salary B.attract talented staff C.promote product sales D.increase time consumption 30.What actually prevents people from going paperless? A.The equipment available. B.Operational research. C.The company policies. D.Technological limitations. 31.The writer believes going paperless ________. A.still needs a long time preparation B.offers people a lot more chances C.should be made to happen right nowD.brings convenience and trouble as wellDMore than four decades ago, British scientist Robert Edwards first witnessed the miracle of human life growing inside a test tube at his Cambridge lab. Since that ground-breaking moment, more than four million babies have been born through IVF(体外受精) and in 2010 his great contribution to science was finally recognized as he was awarded the Nobel Prize for Medicine. The prize for Dr. Edwards, who was given a Daily Mirror Pride of Britain Award in 2008, includes a £900,000 cheque. The Nobel Assembly described IVF as “a milestone in modern medicine”. With the help of fellow scientist Patrick Steptoe, the Manchester-born physiologist developed IVF — leading to the birth of the world's first test tube baby. Dr. Steptoe died 10 years later but their work has transformed fertility(生育) treatment and given hope to millions of couples. It was a scientific breakthrough that changed the lives of millions of couples. They said, “His achievements have made it possible to treat infertility, a disease which makes humans unable to have a baby. This condition has been afflicting a large percentage of mankind, including more than 10% of all couples worldwide.”Professor Edwards, who has 5 daughters and 11 grandchildren, began his research at Cambridge University in 1963, after receiving his PhD in 1955.He once said, “The most important thing in life is having a child. Nothing is more special than a child.” With the help of fellow scientist Patrick Steptoe, Prof. Edwards founded the Bourn Hall clinic in Cambridgeshire, which now treats more than 900 women a year. Each year, more than 30, 000 women in Britain now undergo IVF and 11,000 babies are born as a result of the treatment. But his work attracted widespread criticism from some scientists and the Catholic Church who said it was “unethical and immoral”. Martin Johnson, professor of reproductive(生殖的) sciences at the University of Cambridge, said the award was “long overdue”. He said, “We couldn't understand why the Nobel has come so late but he is delighted — this is the cherry on the cake for him.”Professor Edwards was too ill to give interviews but a statement released by his family said he was “thrilled and delighted”. 32.What is Robert Edwards' contribution to science? A.Challenging a disease which stops couples having a baby. B.Seeing the wonder of the first tube baby growing. C.Enabling millions of couples to live a better life. D.Helping couples with infertility to have test tube babies. 33.What does the underlined word “afflicting” in Paragraph 4 most probably refer to? A.Troubling. B.Developing. C.Improving. D.Frightening. 34.It can be inferred from Paragraph 6 and Paragraph 7 that ________. A.some people envied Professor Edwards for his being awardedB.different opinions were voiced on Professor Edwards' workC.Professor Edwards deserved the prize for his breakthroughD.the prize was late because the finding was first considered immoral35.What might be the best title for the passage? A.Life Stories of Robert EdwardsB.Preparations for Having a BabyC.Nobel Prize for IVF Expert EdwardsD.Treatment of Infertility in a Lab第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。With so many universities in the world, it is not hard to find your way to a university. But to get a quality education and valuable credentials(证书), you need to think about to attend and make the right choice.__36__Study programDifferent universities offer different majors. The career you are interested in should guide you in finding the major. You can choose to go to a university that specializes in a specific area or you can find one that offers the course you are interested in. __37__Professional trainersUniversity professors and lectures own different abilities and the best you can do is ensure that the trainers at the university are qualified. If you are trained by an expert in the area, you are more likely to stand out in your area. __38__Only in this way can you get professionally trained.__39__The tuition fees vary from one university to another and you need to make sure that you can afford the fees in the university you wish to attend. If you are a student with good grades, you may be likely to get a scholarship, so fees won't be a problem for you.Study durationThis may be determined by the course you want to take and the levels of the university. __40__ And the duration may vary from university to university. When choosing a university, you should make sure it is suitable for you.A.University ranking in the worldB.Financial aspects of the universities C.Do careful research before you make up your mind.D.What really matters when you are selecting a university?E.A Bachelor's degree may take much longer than a Master's degree.F.Find out as much information about the teacher resources as you can.G.Therefore, think about what you really want to get from the study at university.第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分)第一节 (共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。In our discussion with people on how education can help them succeed in life, a woman remembered the first meeting of an introductory __41__course about 20 years ago.The professor ____42__the lecture hall, placed upon his desk a large jar filled with dried beans(豆), and invited the students to __43__ how many beans the jar contained. After __44__ shouts of wildly wrong guesses the professor smiled a thin, dry smile, announced the __45__ answer, and went on saying, “You have just __46__an important lesson about science. That is: Never __47__ your own senses.”Twenty years later,the__48__could guess what the professor had in mind. He __49__himself, perhaps, as inviting his students to start an exciting __50__into an unknown world invisible to the __51__, which can be discovered only through scientific __52__. But the seventeen-year-old girl could not accept or even __53__ the invitation. She was just __54__ to understand the world.And she __55__ that her first-hand experience could be the __56__. The professor, however, said that it was __57__. He was taking away her only __58__ for knowing and was providing her with no substitute(替代). “I remember feeling small and __59__,” the woman says, “and I did the only thing I could do. I __60__ the course that afternoon, and I haven't gone near science since.”41.A.art B.history C.science D.math42.A.searched for B.looked atC.got through D.marched into43.A.count B.guess C.report D.watch44.A.warning B.giving C.turning away D.listening to45.A.ready B.possible C.correct D.difficult46.A.learned B.prepared C.taught D.taken47.A.lose B.trust C.sharpen D.show48.A.lecturer B.scientist C.speaker D.woman49.A.described B.respected C.saw D.served50.A.voyage B.movement C.change D.rush51.A.professor B.eye C.knowledge D.light52.A.model B.senses C.spirit D.methods53.A.hear B.make C.present D.refuse54.A.suggesting B.beginning C.pretending D.waiting55.A.believed B.doubted C.proved D.explained56.A.growth B.strength C.faith D.truth57.A.firm B.interesting C.wrong D.acceptable58.A.task B.tool C.success D.connection59.A.cruel B.proud C.frightened D.brave60.A.dropped B.started C.passed D.missed第二节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下列句子,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。61.You swear that your friendship is as important as your life, so don't let a small ____________(agree) destroy your friendship.62.Don't use this medicine if you have very ____________(sense) skin.63.This group of artists____________(commit) to helping the children in poor areas by offering some necessities to them frequently. 64.The efforts of the Chinese government and people ____________ (protect) the Yangtze River will be appreciated for years to come.65.The sunlight is white and blinding, ____________(throw) hard-edged shadows on the ground.66.Though____________(tell) to learn new words by heart, he didn't follow the teacher's advice.67.I do agree that we should produce more things from materials that have been recycled and less from raw materials, the supply of ____________ is growing smaller and smaller.68.They are planning to build an ____________(environmental) friendly hotel so as to save energy and protect the environment. 69.He was accused ____________family violence.70.I found the girl ____________(absorb) in writing a composition and she didn't notice the strange sound from the next door.71.The first mammal ____________(clone) successfully from an adult cell was Dolly the sheep.72.The developed and developing countries need to work together to make sure that people enjoy healthy and happy lives, ____________ the environment around them suffering. 73.____________ English can be difficult to learn, it is a very useful tool for communication.74.Mr. Bob, ______________(work) as a manager for many years, found it hard to be an ordinary clerk again.75.Desertification, the name for ____________ happens when land that can be used to grow crops turns into desert, is a growing world problem.第四部分 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线(\)划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词。2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。It is important to deal with the rubbish in cities. Many citizens who unaware of the importance of protecting the environment throw away their rubbish in a way unfriendly to the environment. Rubbish must be treated properly. Thus, it may cause a lot of problems. It may result in the air and water is polluted. When people breathe and drink which has been polluted, we will get ill. To our happiness, our city has begun to pay attention to the problems. As far as I know, some rubbish is sorted and sent to different factory. Rubbish, such as glass and old newspapers, are recycled. Some harmful rubbish is sent to the certain place and buried. Waste air is cleaned before it goes into the air. Waste water is treated before it is poured into rivers. To protect the environment, the government has passed laws to prevent people from throwing rubbish everywhere, made our city much cleaner than before. As individuals, we should do our part to fight against illegal actions at anytime we find them.第二节 书面表达(满分25分)请依据以下信息写一份海报。为增强同学们的环保意识,提高同学们的英语口语水平,我校学生会经研究决定于11月20日下午2:00在学校学生活动中心举办一场关于“要经济还是要环境”的英语辩论赛。每班选三名学生代表本班参加;参加人员名单须于11月13日以前交至学生会办公室;以班为单位奖励前五名。注意: 1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________湖南师大附中2018-2019学年度高二第一学期期中考试英语参考答案题序1234567891011121314151617181920答案ABCBCCBCAABACBACACAB题序2122232425262728293031323334353637383940答案CBDBCADBBCCDABCDGFBE题序4142434445464748495051525354555657585960答案CDBDCABDCABDABADCBCA 21.C。细节理解题。由第一板块和第二板块第二段第一句话的说明可以知道答案,故选C。22.B。细节理解题。由第三板块最后三行的说明可以知道答案,所以选B。23.D。推理判断题。本文主要对一种药品立普妥进行了介绍、说明,所以选D。24.B。细节理解题。根据第二段中的The two have teamed up every day for a few minutes of delivering mail and chatting with fellow residents.可知。25.C。细节理解题。根据第四段中的He's the end of my day, and the best part of my day, not just because it's the end, but because he's such a cute little guy.可知。26.A。推理判断题。根据最后一段中的letter carriers are a friendly part of the neighbourhood who bring something to their house every day and are someone they come to recognize and trust可知,邮递员每天与街坊见面,赢得了他们的认同和信任,在人们的生活中扮演了重要的角色。故选A。27.D。标题归纳题。本文是一篇夹叙夹议文。全文讲述了邮递员Mike Crenshaw和一个四岁小男孩Carter Lawson之间的一段特殊情谊,因此D项最适合做标题。28.B。根据第一段第三句Take the financial(金融的) industry for example — it is one of the slower industries to hug digital transformation.可知,金融机构是较慢地接触数字科技的产业,因此推断金融产业在实现办公无纸化上是令人失望的。A.encouraging鼓舞人心的;B.disappointing令人失望的;C.satisfying令人满意的;D.disgusting令人厌恶的。故选B。 29.B。根据第二段最后一句Not to mention, top talents want to work for digital companies.可知,无纸化公司可以吸引到优秀的员工。故选B。 30.C。根据第三段第四行but because they're lacking the policies, organizational structure, and a strong desire to change可知,阻止办公室无纸化实现的原因是缺乏政策、组织机构和想要改变的强烈欲望。故选C。 31.C。 根据最后一段的第一句Yes, the paperless office has been a very long time in the making—but it no longer has to be.可知,作者认为实现办公室无纸化不再是一个漫长的过程了,应该现在立刻实现办公室无纸化。故选C。32.D。细节理解题。从第三段的第一句…leading to the birth of the world's first test tube baby.可知。33.A。词义猜测题。他的成就使患有不孕症的夫妇有孩子成为可能, 而这种不孕症一直困扰着全球超过10%的夫妇。故选A项。34.B。推理判断题。从第六段的But his work attracted widespread criticism以及第七段的why the Nobel has come so late可知。35.C。标题归纳题。本文是一篇夹叙夹议文。主要讲述Robert Edwards因研制试管婴儿获得诺贝尔奖以及他研究的过程和受到的褒贬,故选C项。36.D。根据本文的内容可知,文章主要讲述的是作者给我们提出的有关选择大学的建议。而选项D是一个承上启下的句子,符合语境。37.G。此段主要是说选大学所学专业的事情,而G项正是对这一段的总结。38.F。由下文的 Only in this way can you get professionally trained. 可知F 选项符合语境。39.B。根据 The tuition fees vary from one university to another … afford the fees…可知,本段的主要内容是关于大学财务方面的问题。40.E。此段主要是说学习时间的问题,上一句提到“你的学习时间可能由你想要上的课程和大学级别决定”, 而E选项正是对此列举的一个例子。【语篇解读】作者在文中提到了一位女性,年轻时,由于她的老师用了不当的教学方法,使得她对科学永远失去了兴趣。通过这件事,警示我们教育的意义之重大。所以我们一定要关注教学方法,它是人们成功的关键。41.C。由第二段倒数第二句以及后文几次提到的science一词,可知此处应该为science course。42.D。由本段后文他把一个坛子置于讲台,可知教授大踏步走进教室。43.B。由本段后文wildly wrong guesses 可知此句是让学生猜测。44.D。本段前文讲教授要求学生猜测豆子的数目,此句应为教授听完学生的回答。45.C。本段前文讲学生喊出错误答案,那么教授给出的就是正确答案了。46.A。这里的主语you指的是当时还是学生的那位女子以及同学们,所以应为学习了(learn)重要的一课。47.B。由前文学生们根据视觉判断豆子的数目,结果错了,可知此处应该为教授教育学生在科学方面不要相信自己的感觉。48.D。文章只提到教授和那位女子,既然能猜出教授心里怎么想的,当然主语指的是那位女子。49.C。文中说教授以为自己在引导学生们开始了航行,驶入未知世界,设空处翻译为认为、看待。空后还有关键词as,构成短语see somebody/something as,类似于regard…as。50.A。这里用驶入未知世界的航行来比喻对知识领域的探索。A项为航行,B项为运动、活动,C项为变化,D项为猛冲,故选A。51.B。第二段提到让学生们看着坛子去猜测,结果猜错了,所以这里invisible to the eye,应该为肉眼看不见的。52.D。第二段最后一句提到自己的感觉,而感觉是判断事物的一种方法,所以根据教授的观点,只有用科学的办法才能准确判断事物。53.A。这个十七岁的女孩并没有接受甚至没有听懂教授的所授内容,而B、C、D与文中的invitation搭配不符合文意。54.B。前句提到十七岁的女孩,强调年龄小,所以此句表示小女孩才刚刚开始理解这个世界。55.A。她认为她的亲身体验就是真实的,这是小女孩的观点。believe可用来指个人观点。56.D。A项为生长,B项为力气,C项为信任、忠实,D项为事实、真理。此句翻译为:小女孩认为她的亲身体验就是真实的。57.C。根据第二段可知教授认为那是错误的。58.B。这里指教授夺去了小女孩的认知方法,而B 项tool有方法之意。59.C。文中说教授的教学方法使得小女孩失去了对科学的兴趣,所以小女孩感到悲观和害怕。60.A。最后一句说小女孩再也没有走进科学,由此可知那个下午她放弃了这门课程。本题容易错选D(缺课,没上课)。长难句:He saw himself, perhaps, as inviting his students to start an exciting voyage into an unknown world invisible to the eye, which can be discovered only through scientific methods.翻译:也许他认为自己在引导学生们开始一次令人兴奋的航行,这次航行将驶入一个对学生们来说未知的、肉眼看不见的世界,而这个世界只能通过科学的方法来找到。解析:此句中副词perhaps位于词组之间,使得句型看起来复杂。see…as…看做……;名词world后有形容词短语invisible to the eye作后置定语,以及定语从句which can be discovered only through scientific methods, 增加了理解的难度。61.disagreement 62.sensitive 63.are committed 64.to protect  65.throwing 66.told/having been told67.which 68.environmentally 69.of 70.absorbed 71.to be cloned/cloned 72.without73.While/Though/Although 74.having worked 75.what【短文改错】It is important to deal with the rubbish in cities. Many citizens who unaware of the importance of protecting the environment throw away their rubbish in a way unfriendly to the environment. Rubbish must be treated properly. , it may cause a lot of problems. It may result in the air and water polluted. When people breathe and drink has been polluted, will get ill. To our happiness, our city has begun to pay attention to the problems. As far as I know, some rubbish is sorted and sent to different . Rubbish, such as glass and old newspapers, recycled. Some harmful rubbish is sent to certain place and buried. Waste air is cleaned before it goes into the air. Waste water is treated before it is poured into rivers. To protect the environment, the government has passed laws to prevent people from throwing rubbish everywhere, our city much cleaner than before. As individuals, we should do our part to fight against illegal actions anytime we find them.【参考范文】The Economy or the EnvironmentIn order to strengthen the students' sense of environmental protection and improve our spoken English, the Students' Union has determined to organize an English debate on “The economy or the environment”.The debate is going to be held in the students' activities center of the school at 2:00 p.m. on Nov.20th. Each class ought to select 3 students to take part in the debate on behalf of the class. The list of the participants must be handed in to the Students' Union office before Nov.13th. The top five classes will be awarded.The Students' Union听力材料Text 1M: I'm sorry, but tonight's concert is sold out.W: Isn't there any standing room?M: No, but you can wait in line in case someone returns a ticket.Text 2M: How about the novel you just finished reading?W: I like it a lot. It has a funny beginning. The main character is so humorous. But the ending is a bit weak.Text 3W: Tom and Diane called. They invited us for dinner on Saturday night. Would you like to go?M: I don't know. All they talk about is their kids.Text 4M: Is this Partelli Mattresses? I'd like to order a table for two.W: You have the wrong number. This is a private house. What number were you trying to reach?M: 288-2351.Oh, wait—I read the listing wrong. Sorry to have bothered you.Text 5M: Do I look OK in this pair?W: They're the wrong colour. I think you should put on another colour, the brown pair. Yeah, they look great on your feet.M: And this colour matches my trousers perfectly.Text 6W: Can you go faster, sir? I have a meeting in 15 minutes.M: The traffic near the stadium is bad because of the baseball game.W: Should I get out and walk?M: No, don't worry. I know a short cut that will get you there in 5 minutes.Text 7W: Good morning. We're doing a survey on shopping choices.Would you mind answering a few quick questions?M: Oh! Alright.W: Can you tell me whether you wash your hair six times a week, five times a week or less?M: Usually, every day.W: Do you always buy the same brand of liquid soap?M: Um… I tend to buy a different one each time.W: So are you influenced by the shape of the bottle or the publicity?M: I think I usually go for value for money—I don't take much notice of the advertising or what the bottle looks like.Text 8W: Hi Mark. How was the camping?M: It was great in the end but we had a terrible time at the beginning.W: Why?M: First, we left the house early on Saturday morning but after only half an hour my car broke down.W: Oh no!M: Fortunately, there was a garage nearby and the repairman fixed the problem. But when we arrived at the forest, it was getting dark. We drove around the forest for about an hour and finally found the campsite but it was completely dark by then. Unfortunately, it started raining so we drove down the road for two hours and found a hotel!W: That was lucky!M: Yes, it was a great hotel and in the end we stayed there for the whole weekend.W: Sounds great!Text 9W: My guest today is Charles Duke, a famous astronaut. Charles, have you always been interested in space travel?M: Frankly, as a child, it'd never entered my head. I used to wonder what space travel might be like, but I was never absorbed in it.W: So, when did you become interested in space travel?M: It was at the Naval Academy.W: Not in the Air Force?M: No, but I was a navy pilot. I had fallen in love with planes. And that gave me the chance to start—to get selected for the astronaut programme.W: And how did you find the training?M: Well, the moon surface training in the spacesuit was physically demanding. In spacesuits you had to fight to bend your arms and move your fingers inside the gloves. But actually, the most challenging part was practicing landing and then taking off. We often spend 8 hours a day trying to learn what to do.W: So how did you feel when you first heard that you were actually going to the moon?M: ...Text 10W: Hello, my name is Sally Croft, and I'm here to tell you about next month's trip to France. First of all, a lot of you have asked what the weather will be like next month. Well, it will be a little cool in the evening, so I recommend that you take a sweatshirt or a sweater with you. During the day, temperatures will be high so don't forget your sun cream, your sunglasses and of course your swimsuit. The hotel we are staying in will provide a hairdryer and soap. Toothbrushes and toothpaste are your responsibility, though. You will also find a coffee maker in your room, and there is a cafeteria next to Reception. Meals are served in the dining room on the first floor, as follows: breakfast is served from 6:30 to 10:00 a.m.; lunch is available between 12:30 and 2:00 p.m.; and dinner is from 6:30 to 8:30 p.m. Now a few words about the other facilities: The hotel has an indoor swimming pool and a fully-equipped gym. And a final word about travel documents: You will not be allowed to enter France without your passport. OK. Are there any questions?

扫描关注二维码

更多精彩等你来

客服服务微信

55525090

手机浏览

微信公众号

Copyright© 2006-2021 主站 www.5ykj.com , All Rights Reserved 闽ICP备12022453号-30

版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来源于网络以及用户投稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,

如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:55525090@qq.com,我们立即下架或删除。

加载中,请稍候...