2016高二英语必修五综合测试题3 Unit 3 Life in the future（人教版附答案）
Unit 3 综合测试题
第一节(共5小题； 每小题1.5分， 满分7.5分)
1．What is the woman probably going to do?
A．Go fishing. B．Go shopping.
2．What did the man do this morning?
A．He helped his teacher.
B．He had a geography class.
C．He wrote a science paper.
3．Which class will the woman take at 2：00 pm?
4．When is the man checking in?
5．Who is the man probably?
A．The womans boss.
B．The womans doctor.
C．The womans father.
6．How far can the woman run an hour on the running machine?
A．About 7 kilometers.
B．About 8 kilometers.
C．About 10 kilometers.
7．Whats the probable relationship between the two speakers?
A．Athlete and coach.
B．Customer and trainer.
C．Customer and gym worker.
8．When is the womans new play opening?
9．What does the woman say about Malcolm?
A．He has a casual attitude towards work.
B．He makes up his mind by himself.
C．He is kind and open to advice.
10．Which sport do the two speakers both play often?
11．How often does the woman play golf?
A．About once a month.
B．About twice a month.
C．About once a week.
12．When will the two speakers meet?
A．At 1?30 p．m.on Sunday.
B．At 2?30 p．m.on Saturday.
C．At 1?30 p．m.on Saturday.
13．Where are the two speakers?
14．How often does the festival be held?
A．Every two years.
B．Every three years.
C．Every five years.
15．How many kites are mentioned in the conversation?
16．What does the man think of flying kites?
A．It is a good sport.
B．It is a magical experience.
C．It is an exercise for the soul.
17．Where does the speakers voice come from?
18．How many times will the film Gone with the wind be shown next week?
19．How much is a student ticket for all the weekday films?
A．10 yuan. B．5 yuan.
20．What can we know from the talk?
A．Further information can be available anytime.
B．There is a parking space near the cinema.
C．Chinese films are shown from Friday to Sunday.
答案：1－5 BABCA 6－10 BCCCB 11－15 CAAAB
W：Do you need me to get anything? Im leaving now.
M：Could you pick up a bottle of milk and some bread?
W：Hi, Jim. I didnt see you this morning in geography class. Where were you?
M：I was working with Mr. Black. He asked me to pack up some science materials and take them to his office.
M：Are you free today?
W：Free? Well，I have English at 8?15A. m，history at 9?00A. m，physics at 2?00p. m. and chemistry at 3?15p. m.
M：Youve got a busy day!
W：Good morning. Can I help you?
M：Yes. Id like a double room.
W：How many nights do you plan to stay?
M：Three. Ill be checking out Friday morning.
W：Mr. Johnson, I wonder if I could possibly ask for leave tomorrow morning.
W：My father is in the hospital at the moment. I want to go and look after him.
M：Oh，Im sorry to hear that. Go ahead，and just deal with your work when you return.
M：Hello, Lisa. Were doing a survey of our customers. How often do you come to the club?
W：Three times a week，usually.
M：Can you run ten kilometers an hour on the running machine?
W：Oh，not that fast，maybe 8 kilometers an hour.
M：Do you use our swimming pool? You know we have a new swimming pool.
W：No ，I dont. I cant swim. Im actually a little nervous around water.
M：OK. You know, we offer lessons here.
W：I know, I know. But Im really afraid of water.
M：You might try lessons, though. Im sure our trainer can help you overcome that fear.
M：Miriam, I remember your new play is opening next Thursday，right? Are you anxious or excited?
W：Of course excited.
M：Who is your director?
W：Malcolm Rush. Ive been really glad to have him as a director. He doesnt care whether youre tired or not. Hell just continue pushing until every scene is perfect.
M：I heard that Malcolm is quite the dictator, that he never listens to actorsopinions or advice.
W：Oh, thats not true—he is really very kind and open to advice.
W：Hi, Mark. Havent seen you for ages! How are you doing?
M：Hi, Hingis! I cant complain. Im busy with my experiments in the lab but after work I can get out and play some sports.
M：Like tennis ，running, golf...
W：Golf? I actually love golf. Do you play often?
M：About once a month. What about you?
W：I play every Sunday.
M：Even when it rains?
W：Yes, even when it rains. I never miss my Sunday game.
M：Where do you play?
W：The Country Club. Listen! Why dont we get together this weekend and play?
M：Id love to. What time?
W：Lets meet at the clubhouse at 1：30 Sunday afternoon.
M：Good. See you then.
W：My! Ive never seen so many kites in the sky.
M：Neither have I. There must be hundreds of different kites up there.
W：The Dieppe kite flying festival is amazing! It turns the whole town of Dieppe into a beautiful place.
M：Its only every two years，on the even years. Im so glad we decided to come to France this year, not Britain or Germany. Otherwise wed have missed this !
W：Look at that 20－metre－long snake—and theres a 20－metre－tall monkey over there!
M：Or how about the kite with two hundred watermelons?
W：Did you know that the ancient Chinese believed kite flying was an exercise for the soul? Kites represented the human spirit flying freely and joyfully.
M：Really? Thats interesting. It really looks like those people are painting the sky with their kites. Thats exactly what it is. Its art in the sky. Flying kites is just a magical experience!
W：Id love to try to fly one. Do you want to buy one and try?
M：Why not? It cant be that difficult.
Thank you for calling the Blue Sky Cinema.There is no one to answer your call at the moment.
The Blue Sky Cinema is open seven days a week, showing a variety of Chinese and foreign films.Next week we will show the foreign film Gone with the Wind, set in the USA in the 1860s and 70s. Gone with the Wind will be shown from Monday to Thursday, twice a day in the evenings, at 6?45 p. m. and 9?15 p. m. The film lasts 2 hours and 15 minutes.
Tickets are 10 yuan，but there is a special student ticket available for 5 yuan for all our weekday films.
Please bring your student card if you want the cheaper ticket. Parking is available in a nearby street just five minutes，walk from the cinema.
Thank you for calling the Blue Sky Cinema. If you require further information, phone during office hours ,9?00A. m. to 4?30 p. m. ，Monday to Friday.
What will the city of the future be like? No one knows for sure，and making predictions is a risky business. But one thing is certain about the future city—they are going to get bigger before they get smaller. Here are some of the ideas for running a city of 50,000 people in the year 2025.
1. To get rid of garbage problems, the city will load huge spaceships with waste materials and send them towards the sun，preventing landfill and environmental problems.
2. No smoking will be allowed within a future citys limits.
3. In the future all shopping will be done online, and catalogues will have voice commands to place orders.
4. Everyone will be given a telephone number at birth that will never change no matter where they live.
5. All forms of recreation,_such as cinemas, bowling, concerts and others, will be provided free of charge by the city.
6. All cars will be powered by electricity, solar energy or wind, and it will be possible to change the color of cars at the flick of a switch.
7. Distance surgery will become common as doctors carry out operations from thousands of miles away, with each city having its own telesurgery outpatient clinic.
8. Old people and people with disabilities will be able to go anywhere in the world using high－tech cameras attached to their heads.
9. Traveling in space by ordinary citizens will be common. Each city will have its own spaceport.
21．From the passage, we can infer that now________.
A．some waste materials are got rid of by filling holes in the ground with them
B．a patient can have an operation but doesnt have to stay in hospital
C．you must go out of the city if you want to smoke
D．no cars are powered by solar energy or wind
答案：A 推理判断题。根据第一部分“To get rid of garbage problems, the city will load huge spaceships with waste materials and send them towards the sun，preventing landfill and environmental problems.”可知垃圾运到太空中可防止垃圾填埋现象，由此推知A项正确。
22．The underlined word “recreation” in the fifth idea probably means“________”．
A. risky business
B. what people will create again
C. taking ones career once again
D. activities for pleasure and amusement
答案：D 词义猜测题。从such as后列举的cinemas，bowling, concerts and others可知该词意为“娱乐活动”。
23．Which is the best title for the eighth idea?
A. Senior citizens B. Holidays at home
C. The disabled D. Space travel
Have you ever been to the worlds smallest bookstore?
The Worlds Smallest Bookstore，whose official name is just these three words，sits quietly about 100 miles northeast of Toronto.
The bookstore is about 10 feet by 10 feet，so it is easy to imagine how tiny it really is.The bookstore is open 24 hours a day.Inside the bookstore are various books，especially literary books and classic authors works.So if you are looking for something less popular，you may get a bit disappointed there.
Another special feature of this bookstore is that each book only costs three dollars.All the expenses are paid on the honor system，which means buyers should make a note of what theyve bought and leave their money by themselves.So the tools of the trade in this bookstore are quite simple: pens，papers，light bulbs and a label－maker.
In order to catch passers－bys attention，the billboards(广告牌)of the bookstore are several times bigger than the store itself.With these large eye－catchers，many people are willing to stop by and have a visit.
24．Whats the passage mainly about?
A．The worlds smallest bookstore.
B．A strange way of selling books.
C．The popular books nowadays.
D．The popular bookstores in the world.
答案：A 主旨大意题。从文章第一句话“Have you ever been to the worlds smallest bookstore？”和整篇文章的内容可知，这篇文章主要介绍世界上最小的书店，故选A。
25．When can you buy a book in the store?
A．In the morning.
B．In the afternoon.
D．At any time of the day.
答案：D 细节理解题。根据题意定位文章第三段第二句话“The bookstore is open 24 hours a day”，书店是24小时营业。可得知答案为D。
26．Which of the following books might you most probably get in the store?
A．Books on popular science.
C．The year book of a university.
D．Books on economic control.
答案：B 细节理解题。根据题意定位文章第三段第三句话“Inside the bookstore are various books，especially literary books and classic authors works”，书店有各种各样的书，尤其是文学类和一些古典名著。故选B。
27．How does the store attract readers attention?
A. By putting up a huge billboard.
B. By making ads on TV.
C. By broadcasting loud music.
D. By handing out ads in the street.
答案：A 细节理解题。根据题意定位文章最后一段“In order to catch passers－bys attention，the billboards of the bookstore are several times bigger than the store itself.”为了吸引路人的注意，广告牌是商店的几倍大。故选A。
Of all the things that have effects on your future，I believe that personal growth is the greatest. Many people talk about sales growth，profit growth, and possession growth，but none of these will happen without personal growth. In fact，Id like to have you memorize a most important sentence. It is “The key to your future is you yourself.”
There are many things that will help you better your future. If you belong to a strong，dynamic(充满活力的)and progressive company, that will help. Good training will help. Strong leadership will help. If the neighbors stay civil (文明的)，that will help. If your relatives dont trouble you, that will help... All these things will help. We can go on and on with the list；but remember, the things that Ive covered above just play minor (次要的)roles in helping you reach a good future. The major cause doesnt lie outside. It lies inside.
Strangely enough, when two different men work in the same company, the first person may earn $1,000 a month, while the second may earn$10, 000 a month. What causes the difference when they have the same job，use the same tools，and get the same training?
The cause of the difference lies in believing，in trying, in accepting failures, in thinking, in a smile at people around, and in the ways of dealing with problems. All of these can be major causes of your good future. You can see all these come from inside. In fact, the real difference is you yourself. You are the key to your future. Teens are the most wonderful and important period in life. If you want a great future, begin to improve yourself from now on!
28．Among all the things mentioned, which one is the most important in the authors opinion?
答案：D 细节理解题。根据第一段的“Of all the things that have effects on your future，I believe that personal growth is the greatest.”可知，所有影响你将来的事情中，个性成长是最大的因素。
29．Which of the following may play a main role in influencing your future?
A. Being determined.
B. Working in good companies.
C. Having rich relatives.
D. Getting leaders help.
答案：A 推理判断题。第二段讲述了影响将来的各个因素，段尾的“The major cause doesnt lie outside. It lies inside.”告诉我们：主要的是内因，而不是外因。A项指“意志力坚强的”，指内因，故选此项。
30．All may cause the two mens different earnings EXCEPT that________.
A．the second person buys expensive houses or cars
B．the first person treats others badly
C．the second man has a positive attitude to problems
D．the first man gives up after failures
31．The passage is mainly written for________.
A. old people B． adults
C. teenagers D. babies
答案：C 推理判断题。最后一段最后两句话提到“Teens are the most wonderful and important period in life. If you want a great future，begin to improve yourself from now on！”，显然，作者在鼓励十几岁的孩子要努力，为将来做好准备。
Its generally believed that people act the way they do because of their personalities and attitudes. They recycle their garbage because the care about the environment. They pay $5 for a caramel brulée latte because they like expensive coffee drinks.
Its undeniable that behavior comes from our inner dispositions (性情), but in many instances we also draw inferences about who we are, as suggested by the social psychologist Daryl Bem, by observing our own behavior.We can be strangers to ourselves.If we knew our own minds, why would we need to guess what our preferences are from our behavior? If our minds were an open book, we would know exactly how much we care about the environment or like lattes.Actually, we often need to look to our behavior to figure out who we are.
Moreover, we dont just use our behavior to learn about our particular types of character—we infer characters that werent there before.Our behavior is often shaped by little pressures around us, which we fail to recognize.Maybe we recycle because our wives and neighbors would disapprove if we didnt.Maybe we buy lattes in order to impress the people around us.We should not mistakenly believe that we always behave as a result of some inner disposition.
Whatever pressures there can be or inferences one can make, people become what they do, though it may not be in compliance (符合) with their true desires.Therefore, we should all bear in mind Kurt Vonneguts advice: “We are what we pretend to be, so we must be careful about what we pretend to be.”
32．According to the passage, personalities and attitudes are commonly believed to______.
A．determine ones behavior
B．reflect ones taste
C．influence ones surroundings
D．result from ones habits
33．Which of the following would Daryl Bem most probably agree with?
A．The return of a wallet can indicate ones honesty.
B．A kind person will offer his seat to the old.
C．One recycles plastics to protect the environment.
D．One buys latte out of true love of coffee.
答案：A 推理判断题。根据第二段第一句可知，正如社会心理学家Daryl Bem所说的，毋庸置疑，人的行为来自于我们的内在性情，但是在很多例子中我们是通过观察我们自己的行为来推断出我们是怎样的人的结论：四个选项中只有A项表示的是一种行为暗示出人的性格，而其他三个选项均不符合。
34．What can be inferred from the underlined sentence in the passage?
A．We fail to realize our inner dispositions.
B．We can be influenced by outside pressures.
C．Our behavior is the result of our true desires.
D．Our characters can shape our social relationships.
35．What does the author mainly discuss in the passage?
A．Personalities and attitudes.
B．Preferences and habits.
C．Behavior and personalities.
D．Attitudes and preferences.
答案：C 主旨大意题；从第一段第一句阐述大家通常认为行为和性格的关系，到第二段Daryl Bem提出通过一个人的行为也能看出他的性格，第三段提到我们的行为也受到周围压力的影响，第四段通过Kurt Vonnegut的一句话强调了两者之间的关系。所以本篇文章主要讲的是行为和性格，故选C。
What Teenagers Can Do To Earn More Respect
As teenagers continue to grow and develop into young adults, the transition(过渡) into adulthood has begun. With so many physical and emotional changes going on, certain manners are often forgotten and other adult traits are not yet accepted as a way of life. __36__ By doing the following things, you will earn more respect.
Contribute to the household
At the very least, clean up after yourself. As a teenager, you are old enough to clean up after yourself. When you make a mess, clean it up. __37__ All chores that you do help to reduce the load of the person who did them before. Now that youre old enough and capable, why shouldnt you contribute to the household? __38__
__39__ Whether they are basic things, like brushing your teeth or doing your homework, or more involved chores that contribute to the household, simply fulfill your responsibilities on time. When adults know that they can rely on you, their trust and respect for you will increase.
Solve more of your own problem without asking for help
Instead of taking the easy approach and asking for help, make an effort to solve your problems on your own first. The “easy way ” is only easy for you, but it is an extra task for the person from whom you are seeking help. Seek help only after you have made an honest effort to solve your own problems. __40__ When you become a good problem solver, you increase your value to the community.
A．The people doing the chores before will greatly appreciate the help.
B．It will make your life more pleasant.
C．Everyone has certain responsibilities.
D．When speaking to a group, speak loud enough.
E．This includes，but is not limited to, your dishes and your room.
F．By being aware of these manners and traits, you can manage them sooner.
G．Depending on the problem, 15 minutes of effort is usually a good guideline.
36．F 前句中出现的manners和traits以及后句的句式和F选项的句式以及句中的these manners和traits恰好呼应，语义上也能起到承上启下的作用，所以判断F选项正确。
37．E 前句讲你应该学会自己收拾卫生，而E选项This includes, but is not limited to, your dishes and your room. “这包括在内，但不能局限在收拾自己碗筷和房间上”恰好能承接上文，故E选项正确。
39．C 由后句Whether they are basic things, 可以推断前句应该出现they所替代的名词，而根据下文举的例子like brushing your teeth or doing your homework 等可知C选项符合语境，能引领下文。句意：每个人都有某些责任。故C为正确选项。
A Welcome Gift
Dario and his mother loved their new apartment.The living room was large enough for their piano.That night, the two of them__41__side by side at the piano.They played jazz music to celebrate their new home.The loud__42__filled the room and made them feel very happy.
The next morning，__43__， their happiness disappeared.Someone had left a__44__under their door during the night.One of their neighbors had written to complain(抱怨) about the sound of the piano.Darios mother asked the building superintendent(管理员) if he knew anything about it.But he said that they were all__45__people and he couldnt imagine any of them had done that.Later that morning, Dario suggested that they write a letter to their__46__and apologize for their playing.
“Maybe we could go and__47__everyone in person.” his mother said.
“What if we invited them to come here for a__48__instead？” Dario asked.
They both loved the__49__.Over the next few days, they sent out invitations and prepared desserts__50__ their guests.They decorated the apartment with streamers(彩带) and party lights.
Finally, the day of the party__51__.Some guests brought presents.Others brought flowers.Some even brought desserts to__52__.One woman, Mrs.Gilbert，__53__Darios mother with a book of piano music by Chopin.
“I heard you playing the other night，” she said.“The sounds woke me out of bed.I__54__ that you might play like this every night.So I wrote a short note.I hope you dont think I disliked the playing.”
Darios mother smiled at Mrs.Gilbert.“I think maybe we__55__you an apology，” she said.“I didnt__56__how late it was when we were playing.Maybe we should play some quieter music at night.”
“You play, you play！” Mrs.Gilbert said.“I like what you play! Just not so loud at night.” She pointed to the book she had given them.“These songs are not such__57__music.”
“These songs are beautiful music，” Darios mother said.“We will be__58__to play them in the evening.”
“And we wont play so loud or late！” Dario said.He was already looking forward to__59__the new music.More than that, however, he was happy to see the big smile on his mothers face.It gave him a feeling of__60__and made him feel that they were home at last.
答案：A 考查动词。A.sit 坐；B.stand 站立；C.lie躺在；D.walk散步。根据后文内容在钢琴旁边弹琴的环节，可知应该是坐在钢琴旁边弹奏，故选A。
答案：C 考查名词。A.voice声音；B.ring铃声；C.music音乐；D.cry哭声。考查前文细节jazz music的原词复现，是音乐充满了房间。故选C。
答案：D 考查动词。A.promise承诺；B.admit许可进入；C.agree同意；D.worry 担心。根据题意，Mrs.Gilbert之所以留了一张抱怨小纸条是担心每天晚上都会这么吵，故选D。
答案：D 考查动词。A.give给；B.send发送；C.offer提供；D.owe感激，欠……债。这个空可以看作是固定搭配，owe sb. an apology 应该向某人道歉。故选D。
答案：A 考查动词。A.realize意识到；B.remember记起；C.understand 理解，懂得；D.accept 接受。Dario的妈妈道歉说：我也没意识到当时那么晚了我们还在弹钢琴。应该选择“意识到”这个动词，故选A。
答案：D 考查形容词。A.sweet甜的；B.strange奇怪的，陌生的；C.funny滑稽的；D.loud 声音大的，吵闹的。根据上一句：I like what you play! Just not so loud at night.说明Mrs.Gilbert 不喜欢那么吵的音乐，因此她送了Dario的妈妈一本比较安静的音乐书，也就是不那么吵的音乐(not such loud music)。故选D。
答案：C 考查形容词。A.brave勇敢的；B.sorry抱歉的；C.happy快乐的；D.afraid害怕的。通过上文：These songs are beautiful music, 说明Dario的妈妈很喜欢这些音乐，所以we will be happy to play them。故选C。
答案：B 考查动词。A.change变化；B.practice 练习，实践；C.record记录；D.write写作。根据题意，应该是练习音乐，故选B。
答案：C 考查名词。A.equality 平等；B.freedom 自由；C.warmth 温暖；D.sympathy 同情心。看本句话后半部分：and made him feel that they were home at last.如在家中一样，那就应该感受到了温暖，故选C。
In order to know a foreign language thoroughly, four things are necessary. Firstly, we must understand the language when we hear __61__ spoken. Secondly, we must be able to speak it correctly with confidence and without hesitation. __62__， we must be able to read the language , and fourthly, we must be able to write it. We must be able to make sentences that are grammatically correct.
There is no easy way to success __63__ language learning. __64__ good memory is of great help, but it is not enough only __65__(memorize) rules from a grammar book. It is not much use learning by heart long lists of words and__66__meaning, studying the dictionary and so on. We must learn by using the language. __67__we are satisfied with only a few rules we have memorized, we are not really learning the language. “Learn through use” is a good piece of __68__(advise) for those __69__are studying a new language. Practice is important. We must practice speaking and __70__(write) the language whenever we can.
61．______ 62.______ 63.______ 64.______ 65.______
66．______ 67.______ 68.______ 69.______ 70.______
63．in way to success in(doing)sth.意为“做某事成功的途径”。
65．to memorize It is not enough to do sth.为固定用法。
68．advice 根据a piece of可知，此处用advise的名词形式advice。
Hello, boys and girls! Today, I am going to talk with what you should do when a fire alarm go off. If you hear the alarm, stand in line at the door and wait your teacher to lead you outside. Stay close to your teacher and classmate. Dont panic or get out of line, and trying to remain quiet and calmly. Soon the firefighters will come and put out a fire. If its a false alarm and there is no fire, your teacher will lead us back to the classroom. If you notice that when someone is missing and hurt, tell your teacher immediately.
Hello, boys and girls! Today, I am going to talk withabout what you should do when a fire alarm gogoes off. If you hear the alarm, stand in line at the door and wait ∧for your teacher to lead you outside. Stay close to your teacher and classmateclassmates. Dont panic or get out of line, and tryingtry to remain quiet and calmlycalm. Soon the firefighters will come and put out athe fire. If its a false alarm and there is no fire, your teacher will lead usyou back to the classroom. If you notice that when someone is missing andor hurt, tell your teacher immediately.
假定你是李华，计划和同学去敬老院(nursing home)陪老人们过重阳节(the Double Ninth Festival)。请给外教露西写封邮件，邀她一同前往，内容包括：
Looking forward to your reply.
Id like to invite you to join us for a visit to the nearby nursing home next Saturday for the Double Ninth Festival. It is the day for the elderly in our culture. Well go and make dumplings and cakes with the elderly people there. Well also spend some fun time together singing, dancing and playing games, which we hope will make them happy. We should be back around 4 oclock in the afternoon. If you are able to come with us, please let us know and well wait for you at the gate at 9 in the morning.