2016高二英语必修五Unit 1 Great Scientists综合测试题（人教版带答案）
Unit 1 综合测试题
第一节(共5小题； 每小题1.5分， 满分7.5分)
1．When will the man pick up the woman?
A．At 10?30. B．At 10?50.
2．What does the man think of the jacket?
3．Where is Mary?
A．She is in her bedroom.
B．She is out somewhere.
C．She is in the kitchen.
4．Where is the woman now?
A．In a gym.
B．In a store.
C．In a restaurant.
5．How much will the man pay in total?
6．What kind of hotel is the man looking for?
A．An inexpensive hotel.
B．A comfortable hotel.
C．A modern hotel.
7．How long will the man stay in the hotel?
8．What day is it today?
9．How many people are going to the restaurant?
10．Who is the man probably?
A．A foreign student.
C．The womans friend.
11．What is Kate doing now?
A．Watching a film.
B．Reading a book.
C．Making a phone call.
12．Why is the man asking so many questions tonight?
A．To know more about the family.
B．To improve his spoken English.
C．To get close to Kate.
13．What did the woman plan to study at first?
14．Why does the woman decide to study medicine now?
A．Because doctors are highly paid.
B．Because people always respect doctors.
C．Because there are not enough doctors in China.
15．What is the man studying?
16．What can we learn from the conversation?
A．The two speakers are classmates.
B．The man has also changed his mind.
C．The woman gives the man some useful advice.
17．What does Sean do?
A．A farmer. B．A student.
18．What did Sean do recently?
A．He bought a land.
B．He did some research.
C．He created a website.
19．How long did it take twenty volunteers to turn a grassy land into a farm?
C．Within a week.
20．What is the text mainly about?
A．How to run a farm well.
B．A new type of farming.
C．Starting a farm.
答案：1－5 AABCB 6－10 AACBA 11－15 CBACC
W：Are you coming to pick me up?
M：Its 10?15. Ill be there in 15 minutes.
M：May I have a look at the bigger jacket? This one is a little small.
W：Yes，of course! What size do you wear?
W：Hello，is that Mary speaking?
M：Sorry，she is out. May I take a message?
M：Can I help you?
W：Yes，Id like a table on the second floor.
M：For how many people?
W：Two. Thank you.
M：How much does one ticket cost?
W：Two dollars for adults and childrens tickets are half price.
M：I want two tickets for my children and two tickets for me and my wife.
W：OK. Here you are.
W：Good evening. A table for two?
M：No，thank you. But we have a small problem. Can you help us?
W：Sure. What can I do for you?
M：We are looking for a hotel. Are there any hotels near here?
W：Yes. There are some hotels on this street. The nearest one is next to the bank. Its quite modern.
M：Do you think there are any inexpensive ones nearby? We are leaving tomorrow morning.
W：Yes. Drive west for about two minutes and you will find a grey building on the right side. It is a traditional family style hotel, very comfortable，and the price is quite reasonable.
M：It sounds nice. Thank you very much for your help.
W：Thats all right.
W：Good afternoon. Sunflower Restaurant. Can I help you?
M：Good afternoon. This is Carl Wong from the AFL Insurance. Id like to reserve a table for tomorrow afternoon.
W：No problem. So that is Thursday, the 24th of March. What time will you arrive?
W：OK. And how many people?
M：Mr. Simple and I and two of our clients.
W：OK. Anything else?
M：Could we have a table by the window? We always enjoy the view there.
W：Sure, no problem.
M：By the way, we would prefer the special Italian menu. And we will pay by Visa, as usual.
M：Hello, Mrs. Green. Can you help me? Im doing my homework and I cant understand this question.
W：Which one? Oh ... that is difficult. I cant help you right away. Im watching something on TV.
M：Oh? What are you watching?
W：Im watching a cowboy film.
M：Can Mr. Green help me?
W：No，he cant now，Jack. He is reading.
M：What is he reading?
W：He is reading a magazine.
M：What about Kate?
W：Oh, she cant help you, either. She is making a phone call now.
M：Oh? Who is she calling?
W：She is calling her boyfriend. You are asking a lot of questions tonight, Jack.
M：Am I? Well，Im practicing my English.
M：Hi，Lucy! Its nice to see you again.
W：You know, Jack, I have intended to call you for a long time.
M：Me，too. How have you been?
M：Last time I saw you, you were planning to go to law school, werent you?
W：Yes, I was. But as it turned out, I changed my mind.
M：Oh, really? What changed your mind?
W：Well, the simple reason is that at the moment doctors are badly needed in China. So Ive decided to go to medical school instead.
M：Medical school? Thats very interesting.
W：And how about you? Do you still intend to study business?
M：No, I have also changed my mind.
W：What are you studying now?
M：If I master the English language well, Im sure I can do better in the future.
W：Oh，that sounds great!
For many years, people in American cities have depended on farmers in rural areas to grow fruits and vegetables. But now a new generation of farmers is planting crops in urban areas.
Sean is a college student. He wants to start a farm in the middle of Seattle, Washington. He says there are a lot of neighborhoods that dont have ways to get healthy, fresh produce. And if they do, it can be very expensive. So he sees unused space as a great place to grow food that will make it more easy for people to get good food.
Recently Sean created a website to get volunteers and donations. Within a week, they were offered a plot of land between two houses. Twenty volunteers worked for six weekends to turn the grassy land into a farm.
Seattle has declared 2010 “The Year of Urban Agriculture”. But the growth of these farms is limited. That is because Seattle, like a lot of other cities，has restrictions on urban farms. The City Council is now considering changing those laws.
He is regarded as having one of the brightest minds on the planet. But outstanding astrophysicist(天体物理学家) Stephen Hawking has admitted that he did not learn to read until he was eight years old.
In a public lecture at the Royal Albert Hall，Professor Hawking also admitted that he was not active in studying while at Oxford University，where he studied physics，and that only the diagnosis that he might die young from motor neurone(神经元) disease made him concentrate on his work.
Professor Hawking said: “My sister Philippa could read by the age of 4 but then she was definitely brighter than me.”He said that he was unexceptional at school and was never further than halfway up his class.“My classwork was very untidy，and my handwriting was the despair of my teachers，”he said.“But my classmates gave me the nickname Einstein，so presumably they saw signs of something better.”
But he said that it was when doctors told him that he probably only had a few years to live at the age of 21 that galvanized him into focusing on his work and a period of productivity that resulted in some of his early breakthroughs. He said，“When you are faced with the possibility of an early death，it makes you realize that life is worth living and there are lots of things you want to do.”
21．Which of the following is NOT true according to the passage?
A．Stephen Hawking is the second Einstein in the world.
B．Stephen Hawking couldnt read at the age of 7.
C．Stephen Hawkings handwriting was once terribly bad.
D．Stephen Hawkings sister once performed much better than him.
答案：A 细节理解题。由第三段的But my classmates gave me the nickname Einstein，so presumably they saw signs of something better.可知绰号“爱因斯坦”是同学给起的，但并不意味着他就是第二个爱因斯坦。故A项不符合文意。
22．What made Stephen Hawking devote himself to his work?
答案：C 细节理解题。由第二段最后一句．..only the diagnosis that he might die young from motor neurone disease made him concentrate on his work.可知，是“运动神经元疾病”促使他有所作为。故选C项。
23．What can we learn from the last paragraph?
A．Stephen Hawking didnt realize his dreams in physics.
B．It was possible for Hawking to face the early death.
C．The purpose of the doctors diagnosis was to encourage him to work hard.
D．His life might be taken away by long hard work.
答案：B 段落大意题。由最后一段，特别是信息句He said，“When you are faced with the possibility of an early death，it makes you realize that life is worth living and there are lots of things you want to do.”可知，他有可能要面对英年早逝的不幸事实。故选B项。
24．From whom did Hawking get a relatively just estimation when he was at school?
A．His sister. B．His classmates.
C．His teachers. D．His parents.
It was a late Wednesday night when the dreading(可怕的) phone call reached our home. I sat up, so I could hear the phone call better. To my surprise, I heard my mom burst into tears. “Get the car Dean! Andrea has been in a car accident.”
We_ran_every_stop_sign_on_the_way_to_the_hospital_and_our_tiresscreeched_around_every_corner.We got to the hospital, but were not allowed to see Andrea. The next morning, after wearing masks, we were allowed to go to the ICU to see Andrea. Well, the least I could say was that everything was injured in her body and she lost all of her memories. It was a fatal accident.
Over the next two months, I lived more at the hospital than I did at my house.I watched as Andrea worked so hard to gain back everyday motor skills. She never once complained or pitied herself，and her determined spirit was shining through. After two weeks in the ICU and two months of the regular hospital treatment, Andrea was able to come home. She missed several months of school, so it was hard for her to catch up.Andrea had tasks to accomplish, and no matter how hard it was, she stuck with them until the job was done. Though busy with dealing with pain and therapy, she always found time to love and play with me.
Ill never forget the impact that this incident made on my life.I admire her strong－willed personality and her determined spirit. Today she is perfectly normal, despite the scars and the pins holding her leg in place. I couldnt ask for a better sister, hero, or best friend.
25．The writer sat up to hear the call because he ________.
A．sensed that something terrible had happened
B．might be very concerned about who phoned so late
C．wanted to scold the people who phoned so late
D．was not sure whether the telephone concerned him
26．From the underlined sentence in the second paragraph, we can infer that________.
A．the family did not obey the traffic rules
B．the writers father was not good at driving
C．the whole family were too anxious to see Andrea
D．their house was very far from the hospital
27．________mainly made her recover from the car accident.A. The familys encouragement
B．Andreas strong will
D．The eagerness for study
答案：B 细节理解题。根据第三段中的“She never once complained or pitied herself，and her determined spirit was shining through.”以及最后一段中的内容可知是Andrea的坚强意志使得她从事故中康复。
28．What would be the best title for the passage?
A．A Miracle Happening to My Sister
B．My Sister—the Hero in My Life
C．An Accident Which Changed My Sister
D．An Incident Which Influenced Me Much
Samuel Osmond is a 19－year－old boy student from Cornwall, England. He never studied thepiano. However, he can play very difficult musical pieces by musicians such as Chopin and Beethoven just a few minutes after he hears them. He learns a piece of music by listening to it in parts. Then he thinks about the notes in his head. Two years ago, he played his first piece Moonlight Sonata(奏鸣曲) by Beethoven. He surprised everyone around him.
Amazed that he remembered this long and difficult piece of music and played it perfectly, his teachers say Samuel is unbelievable. They say his ability is very rare, but Samuel doesnt even realize that what he can do is special. Samuel wanted to become a lawyer as it was the wish of his parents, but music teachers told him he should study music instead. Now, he studied law and music.
Samuel cant understand why everyone is so surprised. “I grew up with music. My mother played the piano and my father played the guitar. About two years ago, I suddenly decided to start playing the piano, without being able to read music and without having any lessons. It comes easily to me—I hear the notes and can bear them in mind—each and every note.” says Samuel.
Recently, Samuel performed a piece during a special event at his college. The piece had more than a thousand notes. The audience was impressed by his amazing performance. He is now learning a piece that is so difficult that many professional pianists cant play it. Samuel says confidently, “Its all about super memory—I guess I have that gift.”
However, Samuels ability to remember things doesnt stop with music. His family says that even when he was a young boy, Samuel heard someone read a story, and then he could retell the story word for word.
Samuel is still only a teenager. He doesnt know what he wants to do in the future. For now，he is just happy to play beautiful music and continue his studies.
29．What is special about Samuel Osmond?
A．He has a gift for writing music.
B．He can write down the note he hears.
C．He is a top student at the law school.
D．He can play the musical piece he hears.
答案：D 细节理解题。由第一段中的However, he can play very difficult musical pieces by musicians such as Chopin and Beethoven just a few minutes after he hears them可知他能演奏他听过的乐曲，故选D。
30．What can we learn from Paragraph 2?
A．Samuel chose law against the wish of his parents.
B．Samuel planned to be a lawyer rather than a musician.
C．Samuel thinks of himself as a man of great musical ability.
D．Samuel studies law and music on the advice of his teachers.
答案：B 细节理解题。由第二段最后两句 “Samuel wanted to become a lawyer as it was the wish of his parents, but music teachers told him he should study music instead. 可知他原本想要当律师而不是音乐家，故选B项。
31．What can we infer about Samuel in Paragraph 4?
A．He became famous during a special event at his college.
B．He is proud of his ability to remember things accurately.
C．He plays the piano better than many professional pianists.
D．He impressed the audience by playing all the musical pieces.
答案：B 推理判断题。由第四段最后一句话，Samuel says confidently, “Its all about super memory—I guess I have that gift.”可以看出Samuel以拥有超强的记忆力而骄傲。故选B项。
32．Which of the following is the best title of this passage?
A．The Qualities of a Musician
B．The Story of a Musical Talent.
C．The Importance of Early Education
D．The Relationship between Memory and Music
Travis is the manager of G&G where he is responsible for forty employees (雇员)and profits (利润) of over $2 million per year. Hes never late to work. He does not get upset on the job. When one of his employees started crying after a customer screamed at her, Travis took her away. “Your working uniform is your shelter，” he told her. “Nothing anyone says will ever hurt you. You will always be as strong as you want to be.”
Travis picked up that lecture in one of his G&G training courses, an education program that began on his first day and continues throughout an employees occupation. The training has, Travis says, changed his life. G&G has taught him how to live, how to focus, how to get to work on time, and how to master his emotions (情绪). Most importantly, it taught him willpower.
At the center of that education is an extreme focus on an all－important habit: willpower. Dozens of cases show that willpower is the single most important habit for a persons success.
And the best way to strengthen willpower is to make it into a habit. “Sometimes it looks like people with great self－control arent working hard—but thats because theyve made it automatic，” Angela Duckworth, one of the University of Pennsylvania researchers said. “Their willpower occurs without them having to think about it.”
The company spent millions of dollars developing programs of study to train employees on self－control. Managers wrote workbooks that serve as guides to how to make willpower a habit in workers lives. Those courses are, in part, why G&G has grown from a sleepy company into a large one with more than seventeen thousand stores and profits of more than $10 billion a year.
33．We learn from Paragraph 2 that employees in G&G must ________.
A．learn to give lectures
B．attend education programs
C．design a working uniform
D．develop a common hobby
答案：B 细节理解题。根据文中的an education program that began on his first day and continues throughout an employees occupation可知本题答案为B项。
34．Willpower will become a habit when employees can ________.
A．focus on the profits
B．benefit from the job
C．protect themselves well
D．control their feelings well
答案：D 细节理解题。根据第四段的Sometimes it looks like people with great self－control arent working hard—but thats because theyre made it automatic可知本题答案为D项。
35．What can we infer from the passage?
A．G&G has grown into a large company.
B．G&G will spend half its profits training employees.
C．G&G may become more successful in the future.
D．G&G has to produce more workbooks for managers.
答案：C 推理判断题。根据第五段的最后一句话Those courses are，in part... thousand stores and profits of more than $10 billion a year 可知，这个公司注重员工意志力的培养，从一个疲软的公司成为利润很高的公司，可知，将来也会更成功。
Im 30 years old, and there are several things that life has taught me that I want to share with you. Here are the 4 lessons that life has taught me in the past 30 years.
1. Take Care of Your Body
Life is “unfairly” biased(偏向的) towards people who “look good”， like it or not. So its important that you do all that is in your power to look your best.__36__You will live longer，and you will live happier, if you take care of your body; you may even get promoted faster on your job. Remember that your health is really your greatest wealth.
No one taught me to save when I was growing up; no one told me the importance of saving. Fortunately I was able to learn the value of saving through reading great books like The Millionaire Next Door. What I want to teach others is to save at least twenty percent of your income. If you are to be wealthy, you must not just earn a lot, you must save a lot.
In high school I was thinking about college；in college I was thinking about life after college. Im designing my life and Im making decisions today that will enable me to live the life I desire when Im in my 40s, 50s and 60s. You have to think long－term；you have to see the “big picture.”__38__
4. Realize the Power of Focus
Focus, focus, focus...__39__If you fail in this lifetime, you will fail because of broken focus. If you focus on the goals that are most important to you, you will achieve them. The problem is that there are so many distractions.__40__Winners decide to major on majors, and they even let important things slip，because they just focus on achieving what is critical to their goals.
A．The importance of saving.
B．If you plan your future properly，you will live into your plans.
C．Save Your Money.
D．Nothing is more critical than focus.
E．What separates the winners from the losers is that the winners learn to focus on their goal.
F．I mean dressing nicely, working out and eating right.
G．Its critical that you pursue relationships with individuals who are good first.
36．F 根据下面“You will live longer，and you will live happier”说明本句是说要穿得好，吃得好，还要经常锻炼。故F项符合上下文。
37．C 根据本段“What I want to teach others is to save at least twenty percent of your income.”倡导我们要存钱，以防意外情况的出现。
38．B 本段的标题是Think long－term即我们要有长远打算，要有恰当的未来计划，如果我们有了这样的计划，我们就能实现自己的目标。
“Mum, I want to make you a bet，” I said. “If I go a whole year without TV, will you give me a hundred dollars？”
“Well, if you can __41__ do it, ...”
“Of course I can，” I replied, __42__ to believe myself.
__43__， all this started from my __44__ of a picture in the newspaper. I couldnt stand looking at that boy, __45__to have gone one year without TV for a hundred dollars, staring at me with mocking(嘲笑的) eyes. He seemed to __46__ at me! “I did it, __47__ you cant！” he said. I __48__ at the boys face angrily.
That year I did a lot of things. __49__， my father taught me to ski, which became my favourite sport. Many winter afternoons snowball wars with my neighbours __50__ daily drama. I went on bike trips with my friends and __51__as much as a fish.
It was unbelievable how much__52__ I had without TV. I learned so many new games. I guess the biggest thing I learnt, __53__， was self－motivation(自我激励)．
I started to do my __54__.I went from a D student to an A student within a couple of weeks.
I __55__ hate reading if there were no __56__， but now I began to read and enjoy it. I could make up all the __57__ just the way I wanted them—my own little __58__， right inside my head!
Im __59__ what I did. I got a lot more from the __60__ than just the 100 dollars!
C．As a result
答案：D 前面说“我”与妈妈打赌，此处通过in fact引出打赌的原因，即与妈妈打赌事实上是由报纸上的一幅图画引起的。
答案：C 上文说“我”通过读报获悉一男孩因为一年没看电视而得到100美元的故事，此处是对这种情况的具体展开。由于逗号前没有连词，故此处用过去分词，即用said作定语，相当于who was said to have gone one year without TV...。
答案：B 由上文．..staring at me with mocking eyes可推测，此处填laugh才能在语意上保持一致。laugh at意为“嘲笑”；glare at意为“盯着”；come at意为“向……扑去”；shoot at意为“向……开枪”。
答案：B 前面说“我做到了”，与后面的you cant构成转折关系，故用but。
答案：D 前面说“我”好像被那男孩嘲笑了，心里非常生气，故用looked at the boys face angrily才能在语意上与其保持一致。
49．A.Worse still B．Such as
C．For example D．In place
答案：C 前面说那年“我”做了很多事，从下文的爸爸教“我”ski，还有snowball wars，bike trips等来看，此处是举例来说明，故用for example。
答案：B 由a fish可联想到“游泳”，故用B。
55．A.came to B．used to
C．stopped to D．happened to
答案：B 由后面的but now可推测，此处说的是“过去”的事情，这与“现在”形成对比，故用used to。
59．A.surprised at B．interested in
C．proud of D．changed by
William Henry Gates III was born on October 28,1955. He is one of the worlds richest people and perhaps the most successful businessman ever.
Gates was fascinated by__61__(electronic) at a early age. In 1975 he read about a small technology company. He contacted them to see if they were interested in a computer programme he __62__(write) , which led to the creation of Microsoft. Gates __63__(late) struck a deal with IBM that put Microsofts Windows on IBM computers. This deal made Microsoft a major player in the IT industry.
Gates was __64__charge at Microsoft from 1975 to 2006.He was an active software developer at the __65__(begin)．He had a vision __66__computers could change everyones life. He helped make this vision come true and developed many __67__(produce)that are now part of modern life. His management style has been studied__68__copied around the world these years. He now spends his time with his wife, Melinda, __69__(focus) on their charitable foundation. They provide funds for__70__(globe)problems that are ignored by governments and other organizations. Time magazine voted Gates as one of the biggest influences of the 20th century.
61．______ 62.______ 63.______ 64.______ 65.______
66．______ 67.______ 68.______ 69.______ 70.______
62．had written考查动词时态。此处he had written为定语从句，修饰a computer programme，根据此句话用一般过去时可以得知，此处用过去完成时had written，表示在过去某个时间以前已经完成的动作。
64．in 考查介词。in charge为固定搭配，表示“主管；负责”。
69．focusing考查非谓语动词。根据此句话中的spends his time...可以得知，此处考查spend time doing sth，故答案为focusing。
I am a self－taught student. I study very hard to pass all my exams with high scores.Many of friends are self－taught students, either. We often discuss our lessons together and we helped each other. So few of them are confident(自信)．They feel ashamed to be known for self－taught. In my opinion, whatever education we get, we all try to work hard to be useful for the society. If you are a self－taught student，please be confident and studying hard. If you are not, the next time you will meet them, dont look down upon them. Try to encourage them and make friend with them.
I am a self－taught student. I study very hard to pass all my exams with high scores. Many of∧myfriends are self－taught students, eithertoo . We often discuss our lessons together and we helpedhelpeach other. SoBut few of them are confident(自信)．They feel ashamed to be known forasself－taught. In my opinion, whatever education we get, we all try to work hard to be useful forto the society. If you are a self－taught student，please be confident and studyingstudy hard. If you are not, the next time you will meet them, dont look down upon them. Try to encourage them and make friendfriendswith them.
参考词汇：波兰Poland诺贝尔物理奖the Nobel Prize for Physics诺贝尔化学奖the Nobel Prize for Chemistry
Madame Curie (1867－1934)was a famous woman scientist.
She was born in a teachers family in Poland. From her early childhood, she loved to study and hoped to become a scientist. She finished middle school at the age of 16. At 24 she left for Paris and entered Paris University. She lived a very simple life and studied very hard.
Madame Curie devoted her whole life to the study of science. She won the Nobel Prize for Physics in 1903 and for Chemistry in 1911.
It is not easy for a woman to succeed in her work. It is even more difficult for a woman to win the Nobel Prize twice. So Madame Curie will always be remembered as a great woman.