欢迎来到莲山课件网!
我要投稿

您当前的位置:

2021广东深圳实验学校七年级上学期英语期中试题

ID:271348

页数:14页

大小:130KB

时间:2020-11-17

收藏
还剩11页未读,点击继续阅读

收藏

举报

申诉

分享:

温馨提示:
1. 部分包含数学公式或PPT动画的文件,查看预览时可能会显示错乱或异常,文件下载后无此问题,请放心下载。
2. 本文档有教师用户上传,莲山课件网负责整理代发布。如果您对本文档有争议请及时联系客服。
3. 部分文档可能由于网络波动等原因无法下载或下载错误,付费完成后未能成功下载的用户请联系客服处理。

资料简介

展开

深圳实验学校中学部 2020-2021 第一学期初一年级阶段检测英语试卷考试时间:90 分钟 满分:100 分第 I 卷 第一部分听力(10 分)Ⅰ.听录音,选出你听到的句子。每小题念两遍。(共 5 个小题,每小题 0.5 分)( ) 1. A Let’s go for a picnic tomorrow.B. Let’s go for a picnic somewhere.C. Let’s go for lunch somewhere.( ) 2. A. My father is very happy these days.B. My father is very free these days.C. My father is very busy these days.( ) 3. A. There are many famous places in Beijing.B. There are many interesting places in Beijing.C. There are many interesting places in Shanghai. ( ) 4. A. I’m going to work as a doctor after graduation.B. I’m going to work as a nurse after graduation.C. I’m going to work with a doctor after graduation. ( ) 5. A. My father took me to the school yesterday.B. My father took me to the cinema yesterday.C. My father will take me to the cinema tomorrow.Ⅱ.听句子,根据所听内容选择最佳应答语,每小题念两遍。(共 5 小题,每小题 0.5 分) ( ) 6. A. At school. B. I am twelve. C. When I was twelve. ( ) 7. A. I am good at math.B. I am a bad student.C. I want to learn math well。( ) 8. A. He is watching TV now.B. He is going to have a picnic.C. He played football with his friend. ( ) 9. A. That’s right.B. That sounds good.C. I’m sorry to hear that.( ) 10. A Next month. B. In October. C. For two weeks.Ⅲ.听对话,根据对话内容选择最佳答案,对话念两遍。(共 5 小题,每小题 0.5 分)( ) 11. Why isn’t Henry going to the concert?A. He is free. B. He is tired. C. He doesn't have a ticket. ( ) 12. What does the girl want to borrow?A. Jack’s CD player. B. Jack’s bike. C. Jack’s dictionary. ( ) 13. Why does the boy want to be a doctor?A. He wants to make more money.B. He wants to help sick people.C. He likes talking to others.( ) 14. What does the boy want to borrow from the library?A. A book about Chinese music.B. a book about English music.C. A book about Chinese medicine. ( ) 15. What day is coming soon?A. Mother’s Day. B. Children’s Day. C. Father’s Day.Ⅳ.听短文,根据所听内容选择最佳答案。短文读两遍。(共 5 小题,每小题 0.5 分)( ) 16. Jame is in Sydney for 。A. a fashion show B. his holiday C. a dolphin show ( ) 17. How is the weather today?A. It is hot. B. It is cold. C. It is rainy. ( ) 18. Why isn’t Jame happy at first?A. Because he can't swim.B. Because he doesn't like swimming.C. Because his uncle doesn’t teach him to swim. ( ) 19. Where do they eat food after swimming?A. At home B. In a restaurant. C. Under a tree. ( ) 20. What do they do in the afternoon?A. Play badminton. B. Play volleyball. C. Play the guitar.第二部分 客观题(60 分)Ⅰ.单项选择(共 20 小题,每小题 1 分,共 20 分)ⅰ)词语释义,从下面每小题的 A、B、C 三个选项中选出可以替换划线部分的最佳选项。( ) 21. —Let’s go to the park on foot. It's close to our home.—OK. After dinner, we can go there.A. under B. in C. near ( ) 22. —What do you think of your daily life?—Busy but happy because I work for my dream.A. everyday B. good C. friendly ( ) 23. —The weather in autumn is dry. You should drink more water.—I see. Thank you!A. not rainy B. not wet C. not cold ( ) 24. —When did you take a trip to Yunnan?Last year. It is a great place to relax.A. leave B. travel C. work ( ) 25. —I am good at playing basketball. Can I join your team?—Of course. We have activities on Wednesday and Friday afternoon.A. do well in B. am famous for C. take care ofⅱ)根据句子意思,从下面每小题的 A、B、C 三个选项中选出恰当的词语完成句子。( ) 26. —Do you hear the of footsteps outside?—Yes, I do. I think our father is back. Let’s open the door for him.A. sound B. news C. map ( ) 27. —Excuse me! Is there a near here?—Yes. Walk along this street for 10 minutes and you will see one. It sells different kinds of thingsA. bank B. market C. pool ( ) 28. —Don’t go out now, Sam. The wind hard outside.—Don’t worry, Mom. I just go out to take my clothes back.A. blows B. ends C. leaves( ) 29. —Beijing is in winter, so you can see lots of snow fall from the sky.—It must be very beautiful.A. windy B. rainy C. snowy ( ) 30. —Who do you want to ?—Jack, I think I can learn a lot from him.A. play jokes on B. make friends with C. guide againstⅲ)单项选择:从下面每小题的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。( ) 31. I have online friend. He is twelve-year-old boy. He comes from USA.A. an; a; the B. a; an; / C. an; an;/ D. a; an; the ( ) 32. —Do you have to tell us?.—Well, I have to tell you.A. something important, new somethingB. important something, anything newC. important anything, something newD. anything important, something new( ) 33. —My mother eats meat. She thinks it is not good to eat it.—But she eats a little. She thinks eating a little is good for her health.A. seldom; sometimes B. usually; everC. never; often D. sometimes; always ( ) 34. — people are there in your family?—There are four. My father, my mother, my sister and I.A. How many; elder B. How much; olderC. How many; older D. How much; elder ( ) 35. —Hey, Judy! there any books on the table?—No. There a piece of paper and two pens on the table.A. Are; is B. Are; are C. Is; is D. Is; are ( ) 36. is nice to eat ice cream the hot weather.A. This; for B. That; at C. It; in D. It; on ( ) 37. Classes 8 a.m. Sometimes classes a beautiful song.A. starts at, ends at B. start at, ends withC. start with, end at D start at, end with( ) 38. —I hope to have the chance of your activities.— interesting these activities are!A. joining in; What B. joining; WhatC. taking part in; How D. attending to; How ( ) 39. She looks . She always looks at us.A. gladly, happy B. happily, gladC. sadly, gladly D. friendly, happily ( ) 40. — ?—It's a day today. Look, the sun is shining .A. What day is it today; sun; brightB. How is the weather like today; sunny; brightlyC. What's the date today; sunny; brightlyD. What's the weather like today; sunny; brightly" 完型填空(每题 1.5 分,10 小题,共 15 分)Ma Jieyao is a trader ( 商 人 ). She has a big shop in Guangzhou. She couldn’t 41 English two months ago. After taking a few lessons in “Shop English”, she’s not 42 of talking to foreigners now.“Shop English” is just for traders. It is 43 from the English lessons for school children. Its lessons are all about 44 between traders and customers.“Now when I meet foreign customers, I will say, ‘Welcome! Please have a 45.And I know how to show them new things. I also 46 English numbers in my lessons.” Ma said.Now more and more Chinese traders choose to learn English to talk with foreign people. Xia Mingyue, another trader, said, “If I can talk to foreign people myself, I can 47 time and money. A translator (翻译) needs much money. Why not spend 48 on the lessons?” Xia seldom watched Englishmovies in the past. After taking “Shop English” lessons, she can understand some of them 49 now. She can also sell her clothes online to the customers from Europe.More than 2000 traders took the “Shop English” lessons last year. The oldest student was 73 years old. It's never too 50 to learn.” the man told a reporter.( ) 41. A. speak B. shout C. spell( ) 42. A. glad B. careful C. afraid( ) 43. A. different B. far C. free( ) 44. A. prices B. talks C. love( ) 45. A. dream B. bath C. look( ) 46. A. hate B. learn C. forget( ) 47. A. save B. lose C. return( ) 48. A. news B. advice C. money( ) 49. A. wildly B. easily C. badly( ) 50. A. late B. hungry C. noisyⅢ.阅读理解(每题 1 分,25 小题,共 25 分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C 和 D 项中,选出最佳选项。AThe Blog of roseThe WeekendJuly 12,2019Hi! I’m on vacation (假期) here in London, and it’s enjoyable! This Saturday, I visit the British Museum for three hours. And on Sunday, I visit Tower Bridge. What about your weekend? Tell me yours!DISCUSSION9:30 a.m.Glad to know that you're having a great vacation. I visit the Summer Palace in Beijing on Saturday. There is a flower show. It is wonderful! And there are lots of people. But on Sunday it is rainy and I don't feel very well. I sleep at the hotel all day. It is boring. Reply Share10:10 a.m.It is cloudy in Paris. On Saturday I watch a football game with my classmates. It is exciting! On Sunday I go shopping with Ann for four hours.Reply Share11:00 a.m.On Saturday I go to Scotland for a trip. It is a lovely and warm day and I have a picnic with my friends. It is great! Sunday is boring. It takes me five hours to get back home. It is a long trip.Reply Share11:20 a.m.On Saturday I am at Heathrow Airport I meet a friend there and we talk from 9:00 a.m. to 11:00 a.m. I am very happy. On Sunday I am in Sydney for a concert. It is winter in Australia. And it is windy and cold!Reply Share( ) 51. Rose goes on vacation in .A. the United States B. the United KingdomC. Australia D. India( ) 52. What does Lisa do when she goes on vacation on Saturday?A. Sleeps at the hotel. B. watches a flower showC. Meets a good friend. D. Has a picnic with friends. ( ) 53. How long does Kate talk with her friend at Heathrow Airport?A. For two hours. B. For three hours.C. For four hours. D. For five hours. ( ) 54. What can we know from the table (表格)?A. Lisa enjoys herself in Beijing on Sunday.B. Steve’s vacation in Paris is terrible because of bad weather.C. Jack has a picnic with his friends in Scotland.D. Kate stays at home on Sunday because it is windy and cold. ( ) 55. What is the passage mainly about?A. The weather in different places. B. Weekend vacations.C. After-school activities. D. School camps.BBill is my friend. One day, I ask him to help me clean my garden. After half a day’s hard work, he is ready to go home. But there is something wrong with his car, and he doesn't bring his toolbox. So he asks me to drive him home.When we arrive, he invites me to meet his family. When we walk to the front door, he stops at a small tree and touches the tree with two hands. He looks sad and tired.After opening the door, he has an amazing change. With a big smile on his face, he hugs his two children and gives his wife a kiss.When I am at his home, his wife gives me a cup of tea. After drinking the tea, I walk to my car with him. We pass the tree and I ask him why he did that before he got into his house.“Oh, that’s my trouble tree. I know I may have troubles sometimes. But one thing’s for sure, I shouldn’t bring these troubles to my wife and children, so I just leave them in the tree every night. But when I come out in the morning to pick them up, there aren’t nearly as many as I remember leaving in the tree the night before,” he says.( ) 56. What happens to Bill when he wants to go home?A. He is in a traffic accident.B. He can’t find his toolbox.C. No one can drive him home.D. There is something wrong with his car.( ) 57. Why does Bill feel sad when he stands in front of the tree?A. Because he forgets to buy presents for his children.B. Because he has some troubles.C. Because he misses his children very much.D. Because he doesn’t have much money to buy a new car. ( ) 58. How many people are there in Bill’s family?A. Three. B. Four. C. Five. D. Six. ( ) 59. What does Bill NOT do when he gets home?A. Hug his children. B. Kiss his wife.C. Smile at his family. D. Provide his friend with a cup of tea. ( ) 60. What’s the best title for the passage?A. A trouble tree. B. A strange friend. C. A poor man. D. A happy family.CThere are four seasons in a year. All seasons have its own color. What is every season's color? Spring is green. When spring comes, trees begin to bud (发芽) and grass begins to grow. It's a reallygreen world, and it's also the color of hope. Green is good for eyes. When we see green, we usually feel relaxed and are full of energy. Spring is the best season for going out. People like to take a trip in spring with friends or family.Summer is different. It’s usually very hot, so the season is red. In summer, the flowers look so active. Crops grow fast. Some people like summer because they can keep cool by swimming. Swimming is the most popular activity in summer.Different from summer, autumn gets cool. The rice in the fields and fruits on the trees are signs of autumn. Its color is gold. In the season, farmers are usually busy. Of course, they are excited too. It's also a good season for exercising. Parents often take their children to go hiking and teachers can take their students for a school trip.What about winter? When it snows, everything becomes white. So it is a white season. Winter is usually cold and long. But snow surprises and excites us. People enjoy skating or making snowmen in winter.( ) 61. How do people feel when they see green according to the writer?A. Relaxed. B. Warm. C. Quiet. D. Bored. ( ) 62. Why do some people like summer according to Paragraph 2?A. Because they can have a long holiday in this season.B. Because crops and flowers grow well in this season.C. Because they can go swimming to be cool in this season.D. Because it has a very different color from any other seasons. ( ) 63. What does the underlined word “they” refer to?A. Students B. Children. C. Parents. D. Farmers. ( ) 64. What can we learn from the passage?A. Summer is red because there are many red flowers in this season.B. People are always full of energy in autumn.C. The writer thinks autumn is a good time for people to do exercise.D. Most people don’t like winter because it is cold and long.( ) 65. What's the passage mainly about?A. Different sports in different seasons.B. The color of different seasons.C. How people spend their time in different seasons.D. The weather in different seasons.DIn Tianjin, China, a group of people are waiting at the bus stop. Soon, the bus comes to the bus stop. It isn’t the same bus as we usually see on the street. It looks like a panda with black ears and black eyes. After getting on the bus, people only need to buy their tickets by scanning ( 扫 描 ) theirhands! About one minute later, the bus begins its self-driving mode. It stops for traffic lights automatically (自动的) before it gets to the next stop. That is to say, it can drive and stop by itself.There are also some robots on the bus. People can talk to them and ask them for help. If there is a bad person on the bus, the robots will call the police. “It’s very convenient.” says a woman taking the bus. “And kids love it.”Deep Blue Technology Co., Ltd (深藍科技股份有限公司) makes this kind of buses. They'reworking in ten cities all over China. More cities in China will put this kind of buses into use this year. I think soon you can take the bus in your city.Now smart buses are no longer buses in the future. Would you like to take a ride on the smart bus?( ) 66. What does the bus look like?A. A. cat. B. A. duck C. A panda. D. A bear. ( ) 67. What does the underlined word “itself” in the first paragraph refer to?A. A panda. B. The bus stop. C. The ticket. D. The bus ( ) 68. What can the robots do on the bus?①Call the police. ②Talk to people. ③Play with kids. ④Drive the bus.A. ①② B. ①④ C. ①③ D. ②④( ) 69. What can we know from the passage?A. People can only take the bus in Tianjin.B. People don’t need to pay for tickets on the bus. C It’s a smart bus with black ears and black eyes.D. Ten cities will put this kind of buses into use this year. ( ) 70. Which is the best title of the passage?A. Buses in the future. B. A new kind of bus.C. The history of Deep Blue. D. A modem city.ESome scientists say that the weather in the future won’t be good. Summers will be hotter. Warmer, wetter winters are on the way. Terrible droughts (干旱), floods, wildfires, and storms may often happen.What's the reason for all those wacky weather changes?Global warming causes (导致) some weather changes. Global warming happens when gases in the air take in the Sun’s energy. That energy heats the Earth. Without the gases, the energy would go into space. Some global warming is good. Without it, the Earth would be too cold to live on.For years, humans make lots of pollution. Pollution is one of the reasons for global warming. There are some signs (迹象) of global warming. One of the signs is happening in the coldest parts of the world. Near the North and South Poles, large ice sheets (冰原) are breaking up. Scientists think some may disappear by the year 2100. Because the ice melts, ocean levels rise. This might cause floods.In some areas, global warming might cause droughts. Droughts may cause wildfires.Scientists say that cutting down air pollution will slow global warming. One way to lower air pollution is to drive less. People also need to find cleaner ways to make electricity.( ) 71. What will the winter be like in the future according to the scientists?A. Cooler. B. Drier. C. Warmer. D. Colder. ( ) 72. What does the underlined word “wacky” mean?A. Strange. B. Comfortable. C. Famous. D. Important. ( ) 73. Which is NOT true about global warming?A. It can cause some weather changes.B. It is good for people sometimes.C. It can cause the ice to melt.D. It can be stopped if there is no air pollution on Earth.( ) 74. What CANNOT help to slow down global warming according to the passage?A. Cutting down air pollution.B. Trying to drive less.C. Burning rubbish to make energy.B. Finding cleaner ways to make electricity. ( ) 75. What's the passage mainly about?A. Some useful ways to stop air pollution.B. Why weather changes happen.C. Some terrible disasters (灾难) on earth.D. How to protect the North and South Poles.第Ⅱ卷 非选择题(30 分)IV.根据句子意思,用所给单词的适当形式填空。(10 小题,每小题 0.5 分,共 5 分)1. He patted me on the back. (gentle)2. In this week, we have for all the subjects. (quiz)3. It's of great to find out what he is doing. (important)4. Anna spends one hour every day the piano. She wants to be a pianist one day. (play)5. He owns a big house near the sea, so he is the of the big house. (own)6. The boys run up and down all the time. They are so (energy).7. Peter broke his glasses just now. His glasses are now. (break)8. Could you help me get my breakfast ready when I brush my . (tooth)9. It is to make snowmen in winter. (excite)10. You must learn to look after , boys. (you)V.语法填空。(10 分)根据句子意思,用所给单词的适当形式填空。未提供单词的根据上下文填入适当的词。(共 10 小题, 每小题 1 分)Grace is an American girl. She is fourteen years old (1) she is a student in Grade Eight.She has (2) part-time job. She is a newspaper girl.Each morning. Grace (3) (leave) her home at 5:15 a.m. She always rides a bike to a newspaper station to carry some newspapers.In winter it is still dark (4) she gets up, but she is never afraid of it. Grace sends newspapers to people’s (5) (house) in all kinds of weather. She tries to put each newspaper in the box where it can be kept safe from wind, rain or snow.Grace makes about $70 each month. She usually gets the money from her customers ( 客 户 )together.Because many of (6) (they) work during the day, Grace has to get the money (7) night.Now Grace has 70 customers, but she hopes (8) (have) more in the future. Some day, Grace gets more customers, perhaps she can win a prize for (9) (be) a very good newspaper girl. Because her bike is very old, she (10) (real) wants to win a new bike for herself.Ⅵ.书面表达。(15 分)地球是人类的美丽家园,但是现在却面临着各种各样的污染问题,请你根据下列提示写一篇文章, 呼吁人们一起保护地球。提示:1.地球上有各种各样的动物和植物;2.地球给人类提供空气、食物和水;3.人类的活动造成了许多的污染,如:水污染,空气污染和土壤污染;4.提出相应的措施。比如:不随地扔垃圾;停止向河流和海洋投放废物;骑自行车或坐公交车上学;种植更多的树木等……5.呼吁人们一起保护地球。要求:1.词数 80 词左右,标题、开头已给出,不计入总词数。2.可适当发挥,,但要注意语言通顺、流畅、准确。参考词汇:take action 采取措施Let’s protect the EarthThe Earth is our home. It is very beautiful. 深圳实验学校中学部 2020-2021 第一学期初一年级期中真题参考答案一、客观题(除听力部分)题号 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30答案 C A B B A A B A C B题号 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40答案 A D A A A C D C D D题号 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50答案 A C A B C B A C B A题号 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60答案 B B A C B D B B D A题号 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70答案 A C D C B C D A C B题号 71 72 73 74 75答案 C A D C B二、适当形式填空1. gently 2. quizzes 3. importance 4. playing 5. owner6. energetic 7. broken 8. teeth 9. exciting 10. yourselves三、语法填空1. and2. a3. leaves4. when5. houses6. them7. at8. to have9. being10. really

扫描关注二维码

更多精彩等你来

相关标签

客服服务微信

55525090

手机浏览

微信公众号

Copyright© 2006-2021 主站 www.5ykj.com , All Rights Reserved 闽ICP备12022453号-30

版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来源于网络以及用户投稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,

如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:55525090@qq.com,我们立即下架或删除。