欢迎来到莲山课件网!
我要投稿

您当前的位置:

江苏省江阴市长泾片2020-2021学年七年级上学期英语期中考试试题

ID:271293

页数:14页

大小:2.84MB

时间:2020-11-16

收藏
还剩11页未读,点击继续阅读

收藏

举报

申诉

分享:

温馨提示:
1. 部分包含数学公式或PPT动画的文件,查看预览时可能会显示错乱或异常,文件下载后无此问题,请放心下载。
2. 本文档有教师用户上传,莲山课件网负责整理代发布。如果您对本文档有争议请及时联系客服。
3. 部分文档可能由于网络波动等原因无法下载或下载错误,付费完成后未能成功下载的用户请联系客服处理。

资料简介

展开

2020~2021 学年第一学期期中考试卷七年级英语试题 2020.11命题人: 审核人:注意事项:1. 本试题分 I、II 卷两部分。考试时间为 100 分钟。试卷满分为 100 分。2. 所有答案必须填写在答题卷各题目指定区域内相应位置上。答案写在试卷其它部分无效。第 I 卷 客观题(共 65 分)一、听力测试 听录音,根据各部分要求选择正确答案,并将选项填写在答题卷上相应的空格内。(一)根据你所听到的内容,选择正确的选项。(本部分共 5 分,每小题 0.5 分)1. A. /i/ B. /æ/ C. /e/2. A. /u:/ B. /ɔ: / C. /ɑ:/3. A. match B. watch C. which4. A. glad B. grand C. grade 5. A. Thursday B. Tuesday C. Saturday6. A. 3:15 B. 3:45 C. 4:157. A. love to read B. like to paint C. love to write8. A. a new classroom B. a few classrooms C.a new bedroom9. A.What is your father? B.What is your father like? C.What does your father like?10. A.I often play volleyball. B.I never play football. C. I always play tennis.(二)根据你所听到的内容,选择对应的图片,将其字母序号填入相应的空格内。(本部分共 5 分,每小题 1 分)(若答题卡无 E,当你选 E 时请把 A 涂黑。) A B C D E11. _________ 12. _________ 13._________ 14._________ 15._________(三)根据你所听到的问题,选择相应的答语。(本部分共 5 分,每小题 1 分)16. A. Have fun. B. No. Baseball. C. No. Drawing.17.A. Good. Reading is fun. B. I'm a member. C. You're right.18. A. In July. B. Shanghai. C. Grade 8.19.A. I'm sorry . B. No. They don't. C. Yes. Me too.20. A. At 7:00 . B. At home. C. By bus.(四)根据你所听到的长对话,选择正确的选项。(本部分共 5 分,每小题 1 分)21.Where are Peter and Jane? A. At Peter’s home. B. At Jane’s home. C. At the gate of the park.22.What does Peter want to borrow? A. A bike. B. A bottle. C. A book.23.Who will go to the park? A. Peter. B. Jane. C. Jack.24.What time will they meet at the gate of the park? A. At 9:00. B. At 9:30. C. At 10:00.25.What is Jane like? A. Kind. B. Clever. C. Modern.二、单词辨音 在 A、B、C、D 四个选项中,选出划线部分读音与其余三个不同的选项,并将选项填写在答题卷上相应的空格内。(本部分共 10 分,每小题 1 分)26.A. wake B. activity C.practise D. chat27. A. help B.desk C.evening D.get 28. A. sister B. time C. slim D. history29. A. brother B. hot C. dog D. clock30.A. cute B.student C.duck D.usually31. A. home B. hour C. behind D. hill 32. A. drink B.English C. orange D. uncle33. A. car B. art C. arm D. warm34.A. tall B.talk C. walk D. always35. A. great B.bread C. heavy D. weather三、单项选择 在 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 (本部分共 15 分,每小题 1 分)36. There is ________ "u" and ________ "m" in the word "mouth".A. an; a B. a; a C. an; an D. a; an37. ---________ your brother often ________ homework at home? ---Never. He finishes it at school.A. Does; does B. Is; doing C. Does; do D.Is; do38. At weekends in winter Tina ________eats breakfast because she likes getting up late. A. always B. often C. sometimes D. seldom 39. Miss Wu teaches ________ Maths and we all like ________ very much.A. our; her B. us; her C. our; she D. us; she40. ---Tom, Daniel ________ new. Please look after him well.---OK. I will.A. are B. is C. am D. be 41. It's about 1 a.m.. There are very ________people in the street and cars are running fast.A. few B.a few C. much D. many42. Mother wakes Jack up________ six _________every morning.A. at, in B. in, / C. in, in D. at, /43. ---Who ________ to borrow a bike? ---Tom ________. A. want; is B. wants; does C. want; does D. wants; is44. --- John, shall we go to the __________ this weekend?--- Great! Reading is always a good choice(选择).A. farm B. hospital C.library D.cinema45. --- ________model plane is it on the desk?---Oh, it's _________. He is a member of the science club.A. Whose; Jim B. Who's; Jim C. Whose; Jim's D. Who's; Jim's46. ---What do you often do _______ classes?---We often ________ each other.A. between; chat with B. between; chat C. in; chat with D. in; chat47. ---I borrow this book ________ Simon. Could you give it back ________him for me?---No problem.A. from; from B. from; to C. to; to D. to; from48. ---________do you often go to the cinema?---________bus.A. What; In B. What; By C. Where; On D. How; By49. --- How does this shirt _________? --- Nice. I like it too. A. see B. look C. watch D. read50. ---Hi, Mike! ________these days? ---Not too bad, just tired. Thanks. A. Where do you usually go B. What are you doingC. What's wrong with you D. How are you四、阅读理解 阅读下面的短文,然后根据短文内容,在每小题所给的四个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 (本大题共 20 分,每小题 2 分) ATimetableGREENWOOD INTERNATIONAL SCHOOLName: John SmithClass: Class 2, Grade 8Mon. Tue. Wed. Thur. Fri.9:00-9:45 Maths PE History Maths English 10:00-10:45 English Maths Geography Italian Italian11:00-11:45 Science Italian English Science HistoryLunch13:00-13:45 Italian English Maths Art ICT14:00-14:45 Music Geography ICT English PE____________15:00-16:00 Swimming Basketball Guitar Football DrawingICT: Information and Communication Technology51. How many English classes does John have every week?A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.52. What does John do at 15:30 on Wednesday?A. He has an ICT class. B. He plays the guitar.C. He has a PE class. D. He plays basketball.53.Which word can be put into the blank?A. After-school sports. B. Homework.C. After-school clubs. D. School teams.B Would you tell others your QQ or Wechat password (密码)? No. But if your passwords are too easy, hackers (黑客) can guess them. These days we have too many passwords to remember. To make life easy, some people use simple(简单的 ) passwords, like “123456”, “888888” or “abc123”. Many also use personal information, such as a birthday, as passwords. But these easy passwords are not safe online. Here are some tips for a safer password. Upper-casing (大写) your password is a good start. Put numbers and symbols(符号) in your password. Don’t use words you can find in a dictionary. Make your passwords long. For example, make a password of nine letters, with numbers and symbols in it. Then hackers will spend hundreds of years working it out. Never use personal information as a password. Use different passwords for different things. Change your passwords every 90 days.54. This passage is mainly about _________. A. how to change your QQ numbers B. how hackers change your passwords C. why personal information is not good for passwords D. how to make a safe password55. Which of the following passwords is the safest? A. goodluck. B. abc123. C. STARwars#520. D. 20040215.56. Which of the following is NOT TRUE according to the article? A. If you make your passwords long, your passwords can be safe enough. B. Here are four main tips for you to make a safer password. C. Changing your passwords often can make your life safer. D. Some people use personal information as their passwords to make life easy.CDo you keep a diary? Do you know keeping a diary is good for children’s writing skills (技巧)? A UK study recently finds this.The UK charity (慈善机构) National Literacy Trust does a study about children’s diary writing. It asks more than 30,000 children (aged) between 8 and 16. The study finds that if a child keeps a diary, he or she may be a better writer than others of that age. The number(数目) is about 27 %. Only 15.5% of children who do not keep a diary are better writers than others of that age.You may ask, “What should I write in a diary?” Jacqueline Wilson, a famous children’s writer from the UK, gives some advice(建议). You can write about people you love. You can also write about your hopes and great dreams. And if you are really into sport and watch a lot of matches, why not write about them in your diary?57. What is the Chinese meaning of the underlined word “study”?A. 学习 B. 书房 C. 课程 D. 调查58. What can we learn about the study?A. The UK charity National Literacy Trust does the study.B. It studies children younger than 8 or over 16.C. It asks every child in the study to write diaries.D. It studies how children write stories. 59. What advice does Wilson give? A. How to write a good diary.B. How to have your own dreams.C. What to write in a diary. D. Why to keep a diary.60. What is the main(主要的) idea of the story?A. Writing diaries is not popular(流行) any more.B. Keeping diaries is good for writing skills.C. Children dislike keeping diaries.D. Doing studies is also a way of writing.第Ⅱ卷 主观题 (共 35 分)五、单词拼写 根据句意和中文注释,在答题卡相应的横线上,写出所给单词的正确形式。(本大题共 8 分,每小题 1 分)1. Give me a good ____________ (理由)why you’re so late.2. I'm taking some clothes and books, not much____________ (其他的)3. Many young people look up to space ____________ (英雄) and want to become like them.4. Mr. Green hopes to get ____________ (离开) early in the morning.5. --- What are you going to do this weekend? --- What about ____________ (训练) volleyball on the court? We’ll have a match next week.6. Playing computer games ____________ (费时) him a lot of time every day.7. I’m so sorry to hear that some people lost (失去) their ____________ (生命) in the big fire.8. Children have much ____________ (乐趣) in playing computer games.六、完成对话 根据对话内容和所给句子选项,将对话补充完整,使其通顺达意。答题时,将所选句子的序号写在答题卡上相应的空格内。(本大题共 6 分,每小题 1 分) Dora and Abby are talking on the phone. Dora: Hi, Abby. I need your help. Abby: Well. How can I help you? Dora: I'm in the meeting room. I need my notebook. Can you bring it to me? Abby: Sure. 1 Dora: Yes. I need it for my meeting in 5 minutes. Abby: OK. 2 Dora: It's on my desk, I think. Abby: I don't see a notebook on your desk. Dora: Oh, 3 Abby: No. 4 Dora: It is big and has flowers on it. Abby: 5 Dora: It's white and blue. Do you see it? Abby: OK. I find it. It's in your desk. Dora: Oh, my dear! 6 I really need it for the meeting. Abby: You're welcome. I'm coming!七、对话填空 根据对话内容和所给首字母,在答题卡对应空格内填入一个适当的单词,使对话意思完整,所填单词必须完整写出。(本大题共 6 分,每小题 1 分) Benny: Thank you for g__________(1) me the time to talk to you, Miss Allan. I'm really glad to meet you. Kristy: You can call me Kristy. Benny: Sure, Kristy. First, can you t__________(2) me about your family? Kristy: Of c__________(3). I have a very big family. I have five brothers. Benny: Do you have any s__________(4) ? Kristy: No. I'm the only girl in the family. Benny: What are your h__________(5) ? Do you like playing tennis? Kristy: Yes, I like tennis, but my favourite sport is swimming. Benny: Do you like your job? Kristy: Yes, but I really want to be a singer. Benny: Oh, come on. I hope your dream comes t__________(6).A. Thank you for your help.B. What colour is it?C. Do you need it right now?D. What does it look like?E. Where is it? F. Is it in my school bag?八、完成句子 按所给的汉语, 用英语完成下列句子。 答案必须填写在答题卡相应的横线上,每格限填一词。(本大题共 10 分,每格 0.5 分) 1. ---她叫雪莉? ---是的。 --- Is________ _________ Shirley? ---Yes, ________ _________. 2. 谢谢你带我们参观这些现代化的楼房! Thanks for _________ us _________ the modern _________! 3. 有时,Lucy 和朋友们一起去公园里野餐。 Sometimes Lucy with her friends ________ _________ _________ in the park. 4. 尽管他家离学校远,但他从未上学迟到。 His home is far away from his school, but he ________ _________ _________ for school. 5. 他们每学期都要花半天为家长会做准备吗? ________ it take them half a day ________ _________ _________ ________ the _________ ________ every term? 九、书面表达(本大题共 5 分)假设你叫 Frank,你英国的笔友 Simon 想了解你,下面是他给你第一次写来的交友电邮,向你询问各方面的信息和情况,请根据电邮要点,给他写一封回信。回信开头已给出,不计入总词数。Dear Frank,I’m glad to write to you. I’m Simon from the UK. I’m in Grade 7 at a mixed school near London. I like meeting different people, and I want to travel around the world when I grow up. Can you tell me something about yourself, your school and school life? I really look forward to hearing from you soon. Best wishes, Simon 注意事项:1. 邮件须包括所有要点;2. 词数 70 个左右。邮件开头与结尾已给出,不计入总词数;3. 邮件中不得出现真实的人名、校名、地名等相关信息;4. 邮件必须写在答题卷对应的位置上,写在试卷其他部分无效。Dear Simon I am glad to write back to you to introduce myself and something about my school and school life.______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________All the best,Frank2020~2021 学年第一学期期中考试卷七年级英语听力部分(一)根据你所听到的内容,选择正确的选项。每小题读两遍1. /æ/2. /u:/3. watch4. grade5. Thursday6. a quarter past four7. love to write8. a new classroom9. What is your father like?10. I often play volleyball.(二)根据你所听到的内容,选择对应的图片,将其字母序号填入相应的空格内。每小题读两遍11. The school volleyball team practice on Wednesday afternoon.12. We're in Class 1 Grade 7 and we have a big classroom.13. The girl is my friend. She often plays tennis after school.14. The girl does her homework from 7 to 9 after dinner.15. I usually get up at 6:30 in the morning.(三)根据你所听到的问题,选择相应的答语。每小题读两遍16. Is football your favourite ball game?17. I read lots of books after school.18. Where does your cousin come from?19. I love listening to music. It makes me feel great. 20. How do you usually go to school?(四)根据你所听到的长对话,选择正确的选项。对话读两遍 Peter: Hello! Anybody at home? Jane: Wait a minute. I'm coming. Oh, it's you, Peter. Peter: Hi, Jane. Could I borrow your bike? Jane: Sure. Where are you going? Peter: No. It's for my brother Jack. He wants to go to the park with his friends. It's a little far from here. Jane: Oh, I see. But he is so young. Can he use a bike? Peter: Of course. By the way, what time is it now? Jane: About nine o'clock. Peter: I'm afraid I have to go now. They will meet at the gate of the park at nine thirty. Jane: OK. Say hello to him for me. Peter: I will. Thank you. Goodbye.2020~2021 学年第一学期期中考试卷七年级英语答案一、听力测试(本大题共 20 分)1. B 2. A. 3. B 4. C. 5.A. 6. C. 7. C 8. A 9. B 10. A11. D 12. A 13.E 14.C 15.B16. B. 17.A 18. B 19. C 20. C 21 B 22 A 23 C 24 B 25 A二、单词辨音(本大题共 10 分,每小题 1 分) 26 A 27 C 28 B 29 A 30 C 31 B 32 C 33 D 34 D 35 A三、单项选择(本大题共 15 分,每小题 1 分) 36 D 37 C 38 D 39 B 40 B 41 A 42 D 43 B 44 C 45 C 46 A 47 B 48 D 49 B 50 D四、阅读理解(本大题共 20 分,每小题 2 分) 51 D 52 B 53 C 54 D 55 C 56 A 57 D 58 A 59 C 60 B第Ⅱ卷 主观题 (共 35 分)五、单词拼写 (本大题共 8 分,每小题 1 分) 1. reason 2. else 3.heroes 4. away 5. practising 6. takes 7. lives 8. fun六、完成对话 (本大题共 6 分,每小题 1 分)1. C 2. E 3. F 4. D 5.B 6. A七、对话填空 (本大题共 6 分,每小题 1 分)1. giving 2. tell 3. course 4.sisters 5.hobbies 6. true八、完成句子 (本大题共 10 分,每格 0.5 分) 1. her name; it is/you're right.或者 she called/ named; she is/ you're right. 2. showing around buildings 3. goes on picnics 4.is never late 5. Does; to get ready for; parents' meeting九、书面表达(本大题共 5 分) One possible version:Dear Simon, I am glad to write back to you to introduce myself and something about my school and school life. I'm 12. I'm not tall. My hair is very short, and I wear glasses. My school is not big but beautiful. It has a library. We always borrow books from it. In front of the library, there is a modern hall. We sometimes have meetings there. There is a big playground in my school. My classmates and I often play sports after class. I enjoy my school and love my school life.All the best,Frank

扫描关注二维码

更多精彩等你来

客服服务微信

55525090

手机浏览

微信公众号

Copyright© 2006-2020 主站 www.5ykj.com , All Rights Reserved 闽ICP备12022453号-30

版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来源于网络以及用户投稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,

如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:55525090@qq.com,我们立即下架或删除。