欢迎进入莲山课件网
您现在的位置:  主站  >> 中小学试题 >> 中学历史试题 >> 初一下册历史 >> 月考试题 

最新人教版七年级英语下册单元测试题全套及答案解析A

【www.5ykj.com - 莲山课件】

人教新课标七年级英语下册单元测试题全套及答案解析A
Unit 1  过关测试
限时:60分钟 满分:100分
一、单项选择(每小题1分,共15分)
1. My friend can play________ violin, but she can't play ________chess.
A. the; the B. / ; the   
C. the; / D. / ; /
2. Our English teacher is good ________ music, and she is good ________ students.
A. at; at B. at; with  
C. with; at D. with; with
3. Mr.Black is a teacher and he ________ English.
A. asks B. calls   
C. watches D. teaches
4. Wang Feng sings many nice songs. He ________ many of them by himself.
A. reads B. writes
C. tells D. talks
5. The ________ are listening to the speech carefully.
A. worker B. person
C. people D. visitor
6. —Can your brother sing ________ draw?
—He can draw.
A. and B. but    
C. or D. so
7. —Can you help me ________ my math?
—Sure. We can meet ________ the weekend.
A. with; on B. in; in   
C. at; at D. on; at
8. Lily ________ English very well ________ she doesn't know Chinese.
A. speaks; but B. talks; but
C. speaks; and D. talks; and
9. You draw so well, so you can ________ the art club.
A. take part in B. join in
C. join D. take
10. —Can your sister ________?
—Yes. These are her pictures.
A. swim B. sing  
C. dance D. draw
11. Li Ming can ________, so he wants to join the ________ club.
A. swim; swims        
B. swim; swimming
C. swimming; swims    
D. swimming; swimming
12. —What club do you want to join?
—I can play the violin, so I want to join the________club.
A. sports B. computer   
C. English D. music
13. My brother ________ the piano and he plays it________.
A. can play; good
B. can't play; good
C. can play; well
D. can't play; well
14. —Can Linda sing?
—________. She often sings at school.
A. Yes, she does
B. Yes, she can
C. No, she can't
D. No, she doesn't
15. —What can Jim do, Jack?
—________.
A. He likes sports
B. He can do kung fu
C. He can't sing
D. He wants to be in the club
二、完形填空(每小题1分,共10分)
Hello, I'm Abel. We have some    ________16 in our school—the music club, the chess club and so on. Many boys want to    ________17 the sports club. What sports can they ________18? Basketball, volleyball and tennis. They ________19 basketball best(最). They think it's interesting and ________20. They ________21 to be a basketball player like Lin Shuhao. Some girls ________22 like playing basketball.
Can you play basketball? If not, I can ________23 you how to play it. I'm in the basketball club. I can play it ________24. It's not    ________25 to be a good player. But you should work hard and often play it.
16. A. classes B. clubs C. computers D. subjects
17. A. see B. help C. join D. sell
18. A. play B. buy C. draw D. write
19. A. thank B. need C. watch D. love
20. A. boring B. relaxing C. busy D. fat
21. A. sound B. want C. get D. come
22. A. also B. too C. only D. very
23. A. learn B. teach C. talk D. sing
24. A. good B. bad C. well D. nice
25. A. small B. difficult C. big D. easy
三、阅读理解(每小题2分,共20分)
A
As we all know, there are all kinds of clubs in the US middle schools, such as the music club, the sports club, the chess club, the swimming club...But do you know the homework club? It is a popular club in many US middle schools. More and more students spend their afternoons in these clubs. The US middle school students need a quiet place to study. But games, computers and TVs are all around kids at home. So the homework club is just for them to do their homework. The club is quiet and it's good for students to study. Some teachers are there, too. They can answer students' questions and help with their work.
After the students finish their homework, they can go home. Then they can play games or watch TV happily.
26. What is the best title (题目)of the passage?
A. Clubs in US middle schools     
B. Students and homework
C. The homework club   
D. Study and hobbies
27. The students in the US middle schools can go to the homework club________.
A. in the morning B. at noon
C. in the afternoon D. at night
28. The underlined word “spend” in Chinese means ________.
A. 提供 B. 度过
C. 节约 D. 讨论
29. What can the students do in the homework club?
A. Learn to swim.     
B. Play the guitar.
C. Watch TV.  
D. Do their homework.
30. Which is NOT true about the homework club?
A. The homework club is popular in the US middle schools.
B. It's good for students to study in the homework club.
C. The teachers in the homework club can help the students study.
D. All the US middle school students like the homework club.
B
I'm Kate from the UK. I'm in the Chinese club in our school. I like Chinese and I think it's interesting. My Chinese is very good.(A)I can tell and write stories in Chinese. My favorite writer (作家) is Mo Yan from China. Now let me tell you something about my favorite writer and his family. Mo Yan's real(真的) name is Guan Moye. Mo Yan is his pen name. Mo's birthday is on February 17th.Mo writes stories very well. (B)He can also write with his left hand 左手). Mo has a daughter. Her name is Guan Xiaoxiao. The girl can write stories (C)________ she can't write with her left hand.
31. 请将(A)处的画线句子翻译成汉语:
________________________________________________________
32. 请写出(B)处画线句子的一个同义句:
________________________________________________________
33. 请在(C)填入一个适当的连词,将两个句子连接起来:
________________________________________________________
34. What club is Kate in?
________________________________________________________
35. How many people in the passage can write stories?
________________________________________________________
四、词汇运用(每小题1分,共10分)
(一)根据句意及首字母提示完成句子。
36. Who plays the g________ and the violin very well?
37. We need three good m________ for our music festival.
38. His grandfather often tells us some s________. They are very interesting.
39. John likes to sing very much and he wants to join the s________ club.
40. Can you d________ some pictures for me?
(二)根据句意及汉语提示完成句子。
41. The boy usually ________(跳舞)at home.
42. ________(人们) can play chess and basketball there.
43. There is a big shop in the ________(中央) of the town.
44. I ________(也) want to join the club to study swimming.
45. The teacher tells us to ________(使成为) friends with our new classmates.
五、补全对话(每小题2分,共10分)
A:Hello, Jack!________46
B:Hello, Mike! I want to join the sports club.________47
A:Well, I don't like sports. Hmm, I want to join the chess club. ________48
B:No, I can't. But do you like music?
A:Oh, yes.________49 I can sing and dance.
B:Me, too. Let's join the music club.
A:OK.________50
A. How about you?
B. I like music very much.
C. What club do you want to join?
D. I think we can have a good time here.
E. Can you play chess?
F. Thank you!
G. OK!
六、综合填空(每小题1分,共10分)
Lin Fang is a nice girl. She is a middle school student now. She likes English and she can s________51 English very well. She often helps her classmates ________52 their English. Lin Fang likes music. And she is good at ________53(play) the guitar. She wants ________54(join) a music club. To be a ________55(music) is her dream. Lin Fang likes to ________56(说话) to children, too. Now, we want a teacher ________57 our music club. He/She should be good with ________58(人们) and have time on the ________59(周末). I think Lin Fang can come and s________60 us her talents(才艺).
七、书面表达(25分)
假如你叫李鸿,你们学校要举行一次演出,需要你负责招聘一些演出人员。请根据表格信息写一则60词左右的招聘广告。开头已给出,不计入总词数。
成员 要求 联系
     
歌手
(singer)
sing, be good
with people
 
舞蹈演员
(dancer)
dance, help
with dance
 
鼓手
(drummer)
drum 李鸿
556-7983
 
 We need some members for the school show._____________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
              
?Unit 1过关测试
一、1.C 点拨:用固定搭配法。play后跟表示乐器的名词时,乐器名词前要加the;play后跟棋类时,棋类名词前不加冠词。
2.B 点拨:用固定搭配法。考查be good和介词的连用。be good at ...意为“擅长……”;be good with...意为“善于应付……的;对……有办法”。由第一个空格后music可知英语老师“擅长”音乐;由第二个空格后的students可知英语老师“对学生有办法”,故选B。
3.D 4.B 5.C 6.C 7.A
8.A 点拨:用语境分析法。“说某种语言”要用speak,所以第一个空填speaks;由前半句句意“莉莉英语说得非常好”,可推知后半句意为“但是她不懂汉语”,可见表转折关系,故第二个空填but。
9.C 10.D 11.B 12.D 13.C
14.B 点拨:用语境分析法。Can sb. do?是一般疑问句,答语要落到can上,故排除A、D两项;由答语后句“她经常在学校唱”可推知琳达会唱歌,要肯定回答,故选B。
15.B
二、16.B 点拨:由后面提到的各种俱乐部名称,可知学校里有一些“俱乐部”,故选B。
17.C 18.A 19.D
20.B 点拨:and连接两个并列的成分,由前面的interesting可知空格处应是同类的relaxing。21.B 22.A
23.B 点拨:联系前后句Can you play basketball?及I'm in the basketball club.可知作者表示自己可以“教”如何打篮球,故选B。
24.C
25.B 点拨:由后句But you should work hard and often play it.这一转折句可知作者说想成为一个好篮球运动员并不“难”。故选B。
三、A 26.C 点拨:用主题句定位法。主旨大意题。本文主要讲述了美国写作业俱乐部的情况,由文中But do you know the homework club? It is a popular club in many US middle schools. 这一主题句,可知选C。
27.C 点拨:细节理解题。由“More and more students spend their afternoons in these clubs.”可知是“在下午”。
28.B 点拨:词义猜测题。根据“More and more students spend their afternoons in these clubs.”一句中spend后面的时间afternoons可知学生在俱乐部“度过”下午的时间。故选B。29.D 30.D 
B 31.我可以用汉语讲故事和写故事。
32.He can write with his left hand, too.
33.but 点拨:由前句的can和后句中的can't可知用转折连词but连接。
34.The Chinese club./She is in the Chinese club.
35.Three.
四、(一)36.guitar 37.musicians 38.stories
39.singing 40.draw 
(二)41.dances 42.People 43.center 
44.also 45.make
五、4650CAEBD
六、51.speak 52.with 53.playing 
54.to join 55.musician 56.talk 57.for
58.people 59.weekend 60.show
七、范文:
We need some members for the school show. Can you sing And are you good with people? We need some good singers. Come and join us! If you can dance well and help with dance for other members, we hope you can come. Are you good at drums? Then come to play for our show!It's interesting and fun! Please call Li Hong at 556-7983!
点评:作者用了“三步四要素法”写此文,内容全面、结构清晰、语言通顺。
首先,开门见山地点题——为学校的演出招聘成员;其次,介绍所招人员及相关要求;最后,留下联系方式供同学们应聘联系之用。
添彩点:①用Can you...?询问对方能否做某事。
②用be good with ...表示“善于应付某人”。
③用Come and join...表示邀请对方加入……。
④用Please call...at...结构表示“打电话找某人”。
 
Unit 2  过关测试
限时:60分钟 满分:100分
题号 总分
得分                
 
一、单项选择(每小题1分,共15分)
1. —________does Mr. Wang usually go to bed?
— At nine.
A. What time B. How time
C. Who D. How
2. —David, when do you get up every day?
—I usually get up________ half past six. I'm never late for school.
A. in B. at
C. on D. during
3. Look at the clock. It's six fifteen.
A. fifteen to five    
B. fifteen past six
C. a quarter to six    
D. a quarter past five
4. You can either take a bus ________ go there on foot.
A. and B. or
C. but D. so
5. He wants to ________ as (作为) a teacher. He thinks it's an interesting ________.
A. work; work B. works; job
C. work; job D. works; work
6. We have ________ things to do this week, but I think we have ________ time to do them.
A. much; a lot of B. a lot of; many
C. many; lots of D. lots of; many
7. The twins ________school in the morning.
A. is often late for B. are often late for
C. often are late to D. often is late to
8. — ________ he go to work early?
— Yes, he ________to work very early.
A. Do;go B. Does;go
C. Does;goes D. Do;goes
9. Rick takes a walk in the park every morning.
A. has B. runs
C. goes D. eats
10. To wash hands before meals is good ________ our health.
A. with B. for
C. of D. at
11. The mooncake tastes ________, and it sells ________.
A. good; well B. good; good
C. well; well D. well;good
12. My father usually works very late ________.
A. on night B. in night
C. at night D. with night
13. It's a ________ story. We all like it very much.
A. bad B. funny
C. interesting D. early
14. He usually has a ________ breakfast, and then goes to work ________.
A. quick; quickly     
B. quick; quick
C. quickly; quickly    
D. quickly; quick
15. The old man often takes a walk alone(独自), but ________ with his dog.
A. always B. usually
C. sometimes D. never
二、完形填空(每小题1分,共10分)
David has a happy family. In the morning he gets up ________16  5:30. He takes a shower and then he eats breakfast at six ________17.His parents get up at 5:00. They usually take a walk at 5:30. Then they ________18 breakfast.
In the afternoon, David ________19 home at 4:30. He and his parents have dinner at six. In the evening, David likes watching TV. But his parents ask him to do ________20 homework first. He goes to bed at 9:00.
________21, David doesn't go to school and his parents don't go to work. They ________22 their house at home. They ________23 in the park to keep (保持) healthy. They also make nice food. It ________24 good. They have a happy ________25.
16. A. in B. on C. at D. for
17. A. clock B. hour C. hours D. o'clock
18. A. have B. eats C. Has D. eating
19. A. comes to B. comes back C. come to D. come back
20. A. he B. David C. their D. his
21. A. In weekend B. On weekends C. Weekend D. Weekends
22. A. make B. play C. clean D. watch
23. A. stop B. sit C. talk D. exercise
24. A. tastes B. sounds C. feels D. watches
25. A. job B. life C. walk D. night
三、阅读理解 (每小题2分,共20分)
         A
Jenny gets up early in the morning. She has breakfast and then goes to school. She walks to the bus stop and takes a bus. She gets to school at about half past seven.
Jenny is never late for school. She likes her school and works hard. Classes begin at 8:00.She has six classes every day. Jenny is good at all her lessons, and she likes English best.
Usually Jenny has lunch at school. She goes home at five in the afternoon. Sometimes, she helps her friends with their lessons after school. After supper she usually watches TV. Then she does her homework. he goes to bed at about 9:30.Jenny is a good girl.
26. Where does Jenny have breakfast?
A. She has breakfast at home.
B. She has breakfast at school.
C. She has breakfast on her way to school.
D. She has breakfast on the bus.
27. How does Jenny do in her lessons?
A. She doesn't like going to school.
B. She can't do her lessons.
C. She does very well in her lessons.
D. She doesn't know her lessons at all.
28. How many hours does Jenny stay at school?
A. She is at school for about seven hours.
B. She is at school for about seven and a half hours.
C. She is at school for about eight hours.
D. She is at school for about nine and a half hours.
29. What does Jenny sometimes do after school?
A. She has supper with her classmates at school.
B. She helps her friends with their lessons.
C. She does some shopping for her mother.
D. She goes home with her friends.
30. What does Jenny do after supper?
A. She watches TV and then goes to bed.
B. She watches TV and does some housework.
C. She watches TV and does her homework.
D. She reads her English and does some sports.
B
My friend Tom lives a happy life. He usually gets up(1) at 6:00 a. m., and then he goes for a walk. At 7:00 a. m. he comes back. He brushes his teeth and takes a shower.(2)Then he eats breakfast. After breakfast, he goes shopping(购物) with his friends.(3)他大约十点半到家, and then he cooks lunch. After lunch, he goes to the club. He reads books and plays chess. He eats dinner at home at 6:00 p. m.(4)________ the evening he likes watching TV. At around 9:00 p. m. he goes to bed.
根据短文内容,完成下列任务。
31. 对文中(1)处画线部分提问:
________________________________________________________
32. 将(2)处画线部分译成汉语:
________________________________________________________
33. 将(3)处画线部分译成英语:
________________________________________________________
34. 将正确的介词填入文中(4)处的横线上。
________________________________________________________
35. 根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。
Tom eats breakfast at 6:30 a. m.(  )
Tom goes to the club in the afternoon.(  )
Tom goes to bed at 10:00 p. m.(  )
四、词汇运用(每小题1分,共10分)
(一)用所给单词的适当形式填空
36. Little Jimmy________(brush) his shoes often.
37. Jack draws the ________(good) pictures in his class.
38. What time________Jim usually________(get) up?
39. The little boy gets ________(dress) quickly and runs out.
40. The baby only has three ________(tooth).
(二)用方框中所给词的适当形式填空
o'clock,  group,  run,  early,  fifty
 
41. It is seven ________. Let's have breakfast.
42. —I usually get up at 5: 00 in the morning.
—That's so ________.
43. Our teacher asks us to read in ________.
44. —You can see ________ students in the room.
—Oh, yes. Thirty boys and twenty girls.
45. —Let's do some sports after school.
—What about ________ in the park?
五、补全对话(每小题2分,共10分)
Maria:What time do you usually get up on Sundays?
Rick:________46
Maria:Why do you get up so early?________47
Rick:________48 I go to the club at six thirty on Sunday mornings.
Maria:What sports do you play in the club?
Rick:I play basketball and swim. At about eight I go home.
Maria:Then what do you do?
Rick:________49 And usually I help my sister with her English.
Maria:Do you watch TV on Sunday evenings?
Rick:Yes, I do. I usually watch TV with my parents.________50
A. We don't go to school on Sundays.
B. We all like to watch TV.
C. I join a sports club.
D. On February the twelfth.
E. I do my homework.
F. We don't like them.
G. At six.
 
六、综合填空(每小题1分,共10分)
John is a middle school student. He plays basketball for the Children's basketball club. He u________51 gets up at about 5:30 and then brushes his ________52(tooth). From 5:40 to 6:40 he e________53 in his school. He often runs. After that, he takes a s________54 and then has breakfast at 7 o'clock. For breakfast, he likes eggs and vegetables ________55(well). At about 8:00, he plays basketball ________56 his friends. They play for a long time. At about a q________57 to 12, they have lunch. For lunch, John has lots of vegetables, chicken and fruit. He n________58 eats junk food. He thinks it is not healthy. At 3 o'clock in the afternoon, John goes ________59(quick) to the children's basketball club. At n________60, he watches basketball games on TV and then goes to bed at 10:30.
七、书面表达(25分)
根据图表信息完成Paul写给Mary的信,叙述Paul一天的作息安排。70词左右。开头和结尾已给出,不计入总词数。
时间 活动
6:00 a. m. get up
6:30 a. m. eat breakfast
6:50 a. m. go to school
8:00 a. m.—3:00 p. m. have classes
3:30 p. m. play basketball
4:30 p. m. go home
6:30 p. m eat dinner
9:30 p. m. go to bed
 
Dear Mary,
You want to know about my daily life. Let me tell you. __________ 
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
Yours,
Paul
                            
?Unit 2过关测试
一、1. A 点拨:用题眼法解题。根据答语“At nine.”可知提问时间,所以应选A。
2.B
3.B 点拨:six fifteen六点十五;fifteen to five差十五分钟五点; fifteen past six六点十五; a quarter to six 差十五分钟六点; a quarter past five五点十五。所以选B。
4.B 5.C
6.C 点拨:用语法分析法解题。lots of/ a lot of 既可以修饰可数名词复数,也可以修饰不可数名词; much修饰不可数名词;many修饰可数名词复数。things是可数名词复数形式,time是不可数名词,所以选C。
7.B
8.C 点拨:本题考查一般现在时。主语he为第三人称单数,助动词、谓语动词也要用单三形式。
9.A 点拨:have a walk相当于take a walk “散步”。
10.B
11.A 点拨:用语法分析法解题。句意:这个月饼尝起来好吃,而且它卖得好。系动词taste后接形容词作表语;修饰动词sell用副词well。故选A。
12.C 13.B
14.A 点拨:用语法分析法解题。第一个空格处需要一个定语修饰breakfast,故填形容词quick;第二个空格处的内容修饰动词goes,要用副词。故选A。
15.C
二、16.C 点拨:本题采用语法判定法解答。在具体的钟点前用介词at。
17.D 18.A 19.B
20.D 点拨:do one's homework中的one's要和这个动作的执行者保持一致。
21.B 点拨:此处指“在周末”,要用on weekends。
22.C
23.D 点拨:用题眼法解题。由后面的目的状语“以保持健康”可知他们在公园“锻炼”。exercise意为“锻炼”。
24.A 点拨:用语法分析法及常识法解题。联系上句They also make nice food.可知It指代food,是不可数名词,谓语动词要用第三人称单数的形式;且食物是“尝起来美味”,故选A。
25.B 点拨:用联系上下文法解题。通读全文,可知本文介绍了戴维一家的日常生活,所以life符合行文需要。故选B。
三、A 26.A 点拨:细节理解题。根据第一段中“She has breakfast and then goes to school.”可知珍妮吃完饭后去学校,所以她是在家里吃饭。故选A。
27.C
28.D 点拨:推理计算题。根据第一段中“She gets to school at about half past seven.”和第三段中的“Usually Jenny has lunch at school.She goes home at five in the afternoon.”可知珍妮从早上7点半到下午5点都呆在学校,共九个半小时。故选D。
29.B 30.C
B 31.What time does he usually get up?
32.然后他吃早饭。
33.He gets home at around ten thirty
34.In
35.F; T; F
四、(一)36.brushes 37.best 38.does; get 39.dressed 40.teeth
(二)41. o'clock 42.early 43.groups 44.fifty
45.running
五、4650: GACEB
六、51.usually 52.teeth 53.exercises
54.shower 55.best 56.with 57.quarter
58.never 59.quickly 60.night
七、范文:
Dear Mary,
You want to know about my daily life. Let me tell you. I usually get up at 6:00. Then I eat breakfast at 6:30. I go to school at 6:50. I have six classes every day from 8:00 a.m. to 3:00 p.m. After school, I play basketball at about 3:30 p.m. I go home at 4:30 p.m. In the evening, I often eat dinner at 6:30. I go to bed at 9:30. What about your daily life?Write and tell me please
Yours,
Paul
点评:本文运用了“3W法”写日常作息习惯,包括Who——I;When——at 6:00, at 6:30, ...;What——get up, eat breakfast, ...要点齐全。本文按照时间顺序叙述了“我”一天的作息,思路明晰,条理清楚。
添彩点:文中①处用了频度副词为文章增色。文中②处Then, After school以及In the evening的使用,使文章衔接紧密。文中③处句子的使用,表达了自己的期望,使信件内容更加完整。
 
Unit 3  过关测试
限时:60分钟 满分:100分
题号 总分
得分                
 
一、单项选择(每小题1分,共15分)
1. She is a________ girl with two big eyes.
A. six­years­old B. six­year­old
C. six years old D. six year old
2. —Does your father go to work by ________ car every day?
—No, he sometimes takes ________ bus.
A. a; the B. the; a
C. 不填;a D. a; 不填
3. —What do you ________ Changchun?
—It is a beautiful city.
A. like B. like about
C. think of D. think over
4. —How do you get ________Beijing?
—I get________ there by train.
A. to; to B. /; to  
C. to; / D. in; /
5. There are ________ apples in the box and ________ water in the cup.
A. much; many B. many; much
C. many; many D. much; much
6. It took ________ people three months to build this great building.
A. two hundreds B. hundred of
C. hundreds of D. two hundred of
7. It's interesting ________ us to swim in the river.
A. of B. in
C. with D. for
8. You can ________ the street when the light is green. Don't go ________ it when the light is red.
A. across; cross B. cross; through
C. cross; across D. through; cross
9. It takes the old teacher half a year ________ the book.
A. finish B. finishing
C. to finish D. finishes
10. —________ do you get to Shanghai?
—By train.
A. How B. What
C. When D. Where
11. —How ________ is it from Xi'an to Dunhuang?
—It's less than 3 ________ flight.
A. long; hour's B. far; hour's
C. long; hours' D. far; hours'
12. In our school, most students go to school________.
A. take the school bus    
B. on the school bus
C. by the school bus     
D. at the school bus
13. Please turn to page ________ and take a look at the picture on it.
A. the eightieth B. eightieth
C. eighties D. eighty
14. What can I do ________ my dream ________?
A. to make; come true     
B. make; come true
C. make; came true    
D. making; to come true
15. I am ________ of dogs. Please take your dog out of the house.
A. boring B. interested  
C. difficult D. afraid
二、完形填空(每小题1分,共10分)
My name is Bob. I'm a middle school student. I ________16 about two kilometers from school. I usually ________17 home and go to school at about 6∶30.I usually get to school ________18.Because it's not far, it ________19 me about 10 minutes. But sometimes I ________20 there. It takes 15 minutes.
My friend Nick usually goes to school by bus. He usually ________21 at 5∶30 every day. Then he has ________22 quick breakfast and goes to school at six. First he ________23 the street and walks to the bus stop. Then the bus takes him to school. It usually takes him forty minutes ________24 to school. He is never ________25 of getting to school late because the bus is always on time.
16. A. stay B. live C. buy D. play
17. A. leave B. cross C. like D. tell
18. A. on bike B. by bike C. by the bike D. in a bike
19. A. spends B. enjoys C. takes D. finds
20. A. walk B. on foot C. walks D. on feet
21. A. gets up B. get up C. got up D. gets
22. A. the B. a C. an D. /
23. A. teaches B. rides C. crosses D. drives
24. A. gets B. getting C. get D. to get
25. A. old B. funny C. busy D. afraid
三、阅读理解(每小题2分,共20分)
A
Many people like to travel by plane, but I don't like it because an airport(飞机场) is usually far from the city. You have to get to the airport early and wait for hours for the plane to take off and it is often late. You can't open the windows. You can't choose the food. Planes are fast, but they still take hours to get out of the airport and into the city.
I like traveling by train. I think trains are safe. Train stations are usually in the cities. When you are late for a train, you can catch another one. You can walk around in the train. You can see many interesting things on your way. I know it takes a little more time.
I also like cars. You can start your journey when you want to, and you don't need to get to the train station or the bus stop. Also you can carry many things with you in a car. But sometimes there are too many cars on the road.
26. Why do many people like to travel by plane?
A. Because it's fast.
B. Because it's safe.
C. Because you can walk around in the plane.
D. Because it's cheap.
27. Which is NOT the good thing about the train?
A. It is safe.
B. It takes a little more time.
C. You can see lots of interesting things.
D. You can walk around in the train.
28. If you want to take a lot of things with you, which is the best for you to take?
A. A bus.  B. A car.
C. A train.  D. A bike.
29. What is the bad thing about the car?
A. You needn't go to a station.
B. You can start your journey when you want to.
C. Sometimes there are too many cars on the road.
D. You needn't go to a bus stop.
30. What does the writer think of the transportation(交通)?
A. He thinks it takes a lot of time to go to and get out of the airport.
B. He likes to take a train because it takes a little more time.
C. He likes to take a car because he has a car.
D. He likes to take a plane because it's fast.
B
Anna
I work in a bank from Monday to Friday. My house is near a park and is about ten kilometers from the bank. I usually go to work by train. I usually get up at 6:30 am and take the train at 7 am.  It usually takes me about thirty minutes to get to the bank. The train is quick and cheap. I am never late for work.
Joe
I am a student. My house is near a beautiful lake. My school is across from(在……对过) the lake. I can walk to school across a bridge. It takes me about thirty minutes. But I often go to school by boat, because it is more fun. It takes me about twenty minutes.
Nancy
I'm a waiter. I work in a restaurant(饭店) from Monday to Saturday. I often go to work by bus. It is about five kilometers from my house to the restaurant. It takes me about twenty­five minutes to get to work. Sometimes I am late for work because the traffic is very busy.
根据短文内容回答下面的问题。
31. What time does Anna usually arrive at her bank?
________________________________________________________
32. How does Joe often go to school?
________________________________________________________
33. How far does Nancy live from her restaurant?
________________________________________________________
34. Who is never late for work?
________________________________________________________
35. How long does it take Nancy to get to work?
________________________________________________________
四、词汇运用(每小题1分,共10分)
(一)根据句意及汉语提示完成句子。
36. My ________(梦想) is to be an actor in the future.
37. Many________(村民) never leave their hometown.(南充)
38. That is a ________(真实的) story. We all like it.
39. ________(每个) student can go to the park with us this weekend.
40. His grandfather is ________(七十) years old this year.
(二)根据句意及首字母提示完成句子。
41. A quarter is the same in meaning as fifteen m________.
42. I am n________ here, so I don't know the way to the station.
43. My sister usually d________ her car to work.
44. You can take the s________ or the bus to the hospital.
45. Some people on the farm(农场) can r________ the horse.
五、补全对话(每小题2分,共10分)
A:Good morning, Bill. How did you get to school today?
B:________46
A:Do you usually get to school by car?
B:________47 I usually ride my bike to school.
A:________48
B:Because I got up late. My father took me to school.
A:________49
B:About ten minutes.
A:How far do you live from school?
B:________50 It usually takes me twenty minutes to get to school by bike.
A. Yes, I do.
B. How long did it take?
C. No, I don't.
D. I usually take the bus.
E. About five miles.
F. I took a car.
G. Why didn't you get to school by bike today?
 
六、综合填空(每小题1分,共10分)
minute,  many,  true,  far,  leave,  ride,
afraid,  kilometer,  subway,  village
 
Mary is a middle school student. She lives ________51 from her school. So she always takes the ________52 there. It takes about 20 ________53. On the way, she likes watching people and relaxing.
Alan lives 15 ________54 from school. He usually ________55 his bike to school. Between his home and school, there are two ________56. He can meet ________57 people on the way, so he isn't ________58 to be alone. He always ________59 home at 7: 00 in the morning. And he is never late for school. It's ________60 that he can take the school bus, but he doesn't like it. He doesn't have any friends on the bus. It's boring.
七、书面表达(25分)
假如你是陈明,你在美国的笔友Mike 来信向你询问你平时上学的方式,请根据下表中的信息,给你的笔友写封邮件,向他介绍一下自己上学的方式并谈谈你的感受。
要求:
1. 语言通顺、流畅,可适当发挥;
2. 70 词左右,已给出部分不计入总词数。
家校距离 5 kilometers
起床的时间 7:00
去上学的时间 7:30
步行去地铁站 about 10 minutes
乘坐地铁 about 15 minutes
 
Dear Mike,
Thank you for your last e­mail. Now let me tell you how I go to school._____________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
Yours,
Chen Ming
                                    
?Unit 3过关测试
一、1.B
2.C 点拨:用语法分析法解题。方式介词by后直接加交通工具,所以第一个空不填; take+a/ an/the/ one's+交通工具表示“乘坐某种交通工具”。故选C。
3.C
4.C 点拨:get to后跟地点名词;当后面是副词时要省略to。Beijing是地点名词;there是副词,故选C。
5.B
6.C 点拨:句意:好几百人花了三个月的时间来建造这座巨大的楼房。hundred前有具体数字时,其后不加­s,不加of; hundred前没有具体数字时,其后要加­s,且其后要加of。故选C。
7.D
8.C 点拨:用分析句子结构法解题。第一个句子中缺少谓语动词,所以要用动词,排除A和D两项;第二个空后的it指代the street,表示“穿过”街道要用go across,所以选C。
9.C 10.A
11.D 点拨:用语境分析法及语法分析法解题。由答语可知提问距离,故用how far;“3小时”是3 hours,名词所有格形式是3 hours'。故选D。
12.B 13.D 14.A 15.D
二、16.B 17.A 
18.B 点拨:用介词表示交通方式时,要用“in/on +a/the/one's+交通工具”或“by+交通工具”,故选B。
19.C 点拨:此处指“花费”作者大约10分钟。It takes sb. some time to do sth.是固定句型。选C。
20A
21.A 点拨:句意:他每天通常在五点半起床。get up起床,根据副词usually,可知此处用一般现在时;主语是He,故谓语用单三形式。故选A。
22.B 23.C 24.D
25.D 点拨:用语境分析法解题。由从句“因为公共汽车总是很按时”可知他不必“害怕”迟到,故选D。
三、A 26.  A 点拨:细节理解题。根据第一段中的“Planes are fast...”可知选A。
27. B 28.B 29.C
30.A 点拨:由第一段内容可知作者觉得进出飞机场花费很多时间。故选A。
B 31. At about 7:30 in the morning.
32.He often goes to school by boat. /By boat.
33.It's about five kilometers. /About five kilometers.
34.Anna.
35.About twenty­five minutes.
四、(一)36.dream 37.villagers 38.true 
39.Every 40.seventy
(二)41.minutes 42.new 43.drives 
44.subway 45.ride
五、4650FCGBE
六、51.far 52.subway 53.minutes
54.kilometers 55.rides 56.villages 57.many
58.afraid 59.leaves 60.true  
七、范文:
Dear Mike,
Thank you for your last e­mail. Now let me tell you how I go to school. My home is about five kilometers from school. I usually go to school by subway. I get up at 7 o'clock every morning. It takes me about half an hour to take a shower and have breakfast. Then I leave home for school at about 7:30. First I walk to the subway station. It takes me about 10 minutes. Then the subway ride takes me about 15 minutes. I arrive at school at 8:00 am. I think the subway ride is a long way but it's interesting.
Yours,
Chen Ming
点评:本文运用“三步法”写了如何到达目的地,要点齐全、结构完整、语言通顺。第一:作者对自己的相关情况作了一下介绍,包括表格中前三方面的内容;第二:作者介绍了自己到到校的方式及花费的时间,包括了表格中后两方面的内容;第三:作者谈了自己的感受,觉得乘地铁去上学时间长但是有趣。
添彩点:文中Then、First等词的使用起到承上启下的作用。
 
Unit 4标准检测卷
(满分:120分 时间:100分钟)
题 号 十一 总 分
得 分                        
 
    听力部分(20)
一、听句子,选出与所听句子相符的图片(每小题1分,共5)
                   1.
2.
3.
4.
5.
二、听句子,选出所听句子的最佳答语(每小题1分,共5)
6.A.We must be quiet.    B.Yes,it is.       C.There are five.
7.A.Yes,you are.       B.No,you can't.   C.It's not mine.
8.A.On school nights.   B.By ten o'clock.   C.In bed.
9.A.You're welcome.     B.It doesn't matter.
C.Sorry,I won't.
10.A.I can't stand it.      B.On Center Street.
C.That sounds great.
三、听对话,选择正确答案(每小题1分,共5)
11.What does the girl have to do today?
A.She has to wash clothes.
B.She has to cook.
C.She has to clean the room.
12.Can the girl take any toys to school?
A.We don't know.  B.Yes,she can.
C.No,she can't.
13.Does Lily have to clean the classroom today?
A.Yes,she does.  B.We don't know.
C.No,she doesn't.
14.What is the school rule?
A.Don't play basketball.  
B.Don't run in the hallways.
C.Don't be late for the basketball match.
15.What does the girl have to wear for the PE class?
A.Uniforms.   B.Sports shoes.     C.Sweaters.
四、听短文,完成下列表格(每小题1分,共5)
Information Sheet
 
Here are some________(16) in my home.
I have to get up at 6:00 a.m.
I can't stay________(17) too long after school.
I can't watch TV on weekdays.
I can't__________(18) with my brother or sister.
I have to________(19) my clothes by myself on weekends.
I have to________(20) loud with my grandparents.
 
笔试部分(100)
五、单项选择(每小题1分,共15)
21.________  forget to do your homework,Annie.
   A.Not  B.Don't  C.Isn't  D.Aren't
22.I ________ the old man carefully,but still can't ________ what he said.
A.listen to;hear  B.hear;listen to
C.listen to;listen to  D.hear;hear
23.—Must we finish the work today?
—________.We have something else to do tomorrow.
A.Yes, we can  B.No, we can't  
C.Yes, we must  D.No, we needn't
24.It's my father's habit to________ a book before going to bed.
    A.look         B.read         C.watch       D.see
25.The teacher keeps him ________ for two hours every day.
A.practicing singing  B.practicing to sing
C.to practice singing  D.to practice to sing
26.—We are going to have an English test next Friday.
—________.
A.Sorry to hear that  B.With pleasure
C.Good luck        D.Not at all
27.This sign means(意思是)“________”.
A.Don't talk.        B.Don't eat.
C.Don't take photos.  D.Don't listen to music.
28.It's raining,so I________ stay at home.
A.have to       B.can't
C.don't have to  D.needn't
29.I'm hungry.Go to the________ and get some food for me,Amy.
A.kitchen      B.classroom
C.library       D.school
30.We need to bring our English books ________ school every day.
A.with  B.to  C.for  D.at
31.—What do you remember about Grade 7?
—I remember ________ a prize(获奖).
A.to win  B.winning  C.win  D.wining
32.—What do you think of the shirt?
—I like it because it________ very soft.
A.smells       B.tastes          C.feels          D.sounds
33.—May I watch TV for a while?
—Yes,you can.But you have to go to bed________ 9 o'clock.
    A.on          B.for          C.of          D.before
34.There are________rules in  my home.We have________ homework to do every day.
A.too many;too much  B.too much;too many
C.too many;much too  D.much too;many too
35.—Where is Marry flying?
—She is flying to France soon.She will arrive ________ Paris ________ the morning of July 2.
A.to;on  B.at;on  C.in;in  D.in;on
六、完形填空(每小题1分,共10)(词数:约80;建议用时:5分钟)
Dear Carol,
I ________(36) have a good time at my new school.There ________(37) too ________(38) rules at my school.We have to get to school ________(39) seven o'clock every morning.We ________(40) play games in the classroom after class.We can't listen to music in the hallways.I don't like playing ________(41) piano,________(42) I have to play the piano in the music class.And we have to wear uniforms at school.I can't ________(43) the rules here.I ________(44) have fun.________(45) can I do?
Yours,
Steve
36.A.not    B.am not  C.don't  D.doesn't
37.A.are    B.is      C.be     D.was
38.A.much  B.many  C.lots of  D.a lot of
39.A.in     B.at     C.on     D.of
40.A.can't    B.can      C.have to  D.has to
41.A./       B.a        C.the     D.an
42.A.so      B.and      C.but     D.or
43.A.like     B.mind    C.love     D.stand(忍受)
44.A.always  B.usually   C.often    D.never
45.A.What    B.Why    C.When    D.Where
七、阅读理解(每小题2分,共30)
A
(词数:约160;建议用时:6分钟)
There are lots of rules at Tom's school. He thinks some of them are good. For example, they can't arrive late; they can't run in the hallways; and they can't eat in class. All these rules are okay because they're reasonable(合理的).
But there are some rules Tom doesn't like. For example, at his school they have to wear a uniform and they can't wear jeans. But he thinks jeans are good because they're comfortable. In school, they can't listen to music in art classes. Tom doesn't agree with this rule. He thinks listening to music in art classes is okay.
Tom also has to follow some rules at home. For example, if he wants to watch TV, he has to do his homework first. And he can't go out with his friends on school nights, that is, from Monday to Thursday. He also has to clean his room every week. But he doesn't have to take out the trash(垃圾).
 根据短文内容, 判断正(T)误(F)。 
46.The students can't arrive late at Tom's school.
47.Tom doesn't have to wear a uniform in school.
48.Tom can go out with his friends on Friday nights.
49.Tom has to take out the trash every week.
50.Tom has lots of rules at school but he has no rule at home.
B
(词数:约90;建议用时:4分钟)
Rule One Rule two
1.You can come into the room only with your teacher.
2.Don't eat or drink in the room.
3.Don't sing or listen to music.
4.Be quiet. Don't talk to each other.
5.Turn off all the computers and close
   windows after class.
1.You must get up before 6:30 am.
2.Don't listen to music.
3.Don't talk loudly on the phone.
4.Go to bed by 10:00 pm.
5.You can't meet friends if you don't finish your homework.
6.Clean your bedroom yourself.
 
51.In Rule One, ________ isn't allowed(不被允许).
A.eating or drinking   B.being quiet
C.meeting friends     D.coming into the room alone
52.If Emily should follow Rule Two,she must get up________.
A.at 7:00 am       B.after 6:30 am
C.before 6:30 am   D.before 7:00 pm
53.Rule One may be for a ________.
A.computer room  B.classroom
C.bedroom  D.dining room
54.The underlined word “finish” means ________  in Chinese.
A.阅读  B.拿走
C.开始  D.完成
55.If someone must follow Rule Two,which rule is NOT for him?
A.Turn off the computers and close windows.
B.Don't listen to music.
C.Don't talk loudly on the phone.
D.Clean the bedroom himself.
C
(词数:约200;建议用时:6分钟)
Dear Merry,
Recently, I have trouble with my study.
At school I can't listen to teachers carefully because I always feel tired and sleepy.I don't spend time with friends after class either because I think it's a waste of time.I even miss writing some answers in the test.
At home I can't get my homework done every night.My parents don't let me stay up.So I have to get up early the next morning to finish it.Lately, I even get a bad headache.
How can I solve these problems?
Yours,
Liu Ya
Dear Liu Ya,
When you have trouble listening to teachers carefully in class, you__can__ask_
_your__teacher__or__deskmate__to__remind__you__often.Then spending time talking about many different things with friends can make you happy.It's not a waste of time.As for homework, when it's hard to get finished, one thing you can try is setting goals for yourself.Ask your parents to help you.You must take a break, especially if you don't feel well.You might be surprised but a short break can help you get more done! Lastly, if you don't worry and have enough sleep, your headache will leave you.
Yours,
Merry
56.Liu Ya wrote the letter to Merry in order to ________.
A.ask for help  B.express worries  
C.share her experience
57.Liu Ya doesn't want to stay with friends after class because ________.
A.she needs to sleep
B.she thinks it's a waste of time
C.she has trouble with her classmates
58.Merry thinks ________.
A.taking a break is necessary
B.being with parents is helpful
C.setting goals by parents is important
59.According to the underlined part, what might Liu Ya's teacher say?
A.Sleep for a minute.  
B.Listen carefully.
C.Stop talking.
60.From Liu Ya's letter, we can find that she is too________.
A.passive    B.proud    C.stressed
八、补全对话(每小题1分,共5)
A:Can you go to the party this evening,Emily?
B:No,________(61)
A:Oh,what a pity(真遗憾)!
B:I want to go out, ________(62) There are too many rules in my family.
A:Family rules?________(63)
B:I can't play with my friends after school.I have to go home before 5:30 and do my homework.________(64)
A:Oh,I do,too.And I have to practice playing the piano every day.
B:Do you have to do the dishes?
A:Yes,I do.I think ________(65)
 A.How about you?
B.Like what?
C.I can't go out on school nights.
D.but I have to stay at home.
E.it's too terrible.
九、词语运用(每小题1分,共10)
A) 根据句意及首字母提示写单词,完成句子。
66.You'd better(最好) not break(违反) the r______.You have to follow them.
67.Don't be n________.Please keep the classroom quiet.
68.It's raining o________. Please stay at home.
69.Never f________ with others. It's impolite(不礼貌的).
70.Tim,your hands are d______.Wash them,please!
B)用所给单词的适当形式填空。
71.I want to go shopping to ________ (relaxed) myself.
72.Zhang Lin(have) to clean his room on Friday.
73.It's important________________(read) more English stories.
74.What a ________(terribly) story!I won't read it.
75.Linda often helps her mother do the________ (dish) after meals.
十、任务型阅读(每小题2分,共10)(词数:约150;建议用时:6分钟)
Dear Cindy,
How's it going with you? For me it's terrible. There are too many rules in our school. It isn't fair(公平的). I have to get up at five forty every morning. I can't be late for running. I have to run at six thirty. I have to practice English and Chinese every day. In the evening I can't watch TV or hang out with friends because I have to do my homework. I have to go to bed before ten o'clock. What's more, we can't listen to music or eat in the classroom. We even can't wear hats or have long hair. We have to wear school uniforms every day. On weekends, I still have to stay at school on Saturday, because I have to learn science and math. Do you have lots of rules in your school? Are they fair? What's your dream school like?
Your friend,
Alex
76.Who is the letter from?
_______________________________________________________________________
77.What time does Alex have to get up?
_______________________________________________________________________
78.What does Alex have to practice every day?
_______________________________________________________________________
79.Why does Alex stay at school on Saturday?
_______________________________________________________________________
80.Is the school Alex's dream school?
 ________________________________________________________________________
十一、书面表达(15)
假设你是李杰,正通过 e­mail 和美国友好姐妹学校的朋友 Tom 交流校纪班规,请你用英语向他介绍下面的“班级公约”。
班级公约
1.准时到校穿校服,见到老师问声好;
2.上课专心勤思考,作业认真按时交;
3.教室保洁常打扫,离班熄灯关门窗。
要求:1.内容完整,意思清楚,表达通顺,书写规范;
2.请勿逐字翻译,词数80左右,不包含已给出的句子的词数。
参考词汇:school uniform;be active in thinking
Dear Tom,
I write to tell you something about our class rules.
First,we __________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________What about yours? Please write and tell me.
Yours,
Li Jie
 
Unit 4标准检测卷
听力材料 
一、1.Can't you see the sign “No parking”?
2.My brother often plays computer games after school.
3.He has to go to bed by 10:30.
4.Students can't wear hats in the classroom.
5.Tom has to practice playing soccer every day.
二、6.What do you have to do in the library?
7.Can we listen to music in the classroom?
8.When does Mike have to go to bed?
9.Don't run in the hallways.
10.Let's go to the Children's Palace.
三、11.M:Do you have to help your mom wash clothes today?
W:No,but I have to clean the room today.
12M:We can't take any toys to school.How about you?
W:We can't,either.
13M:Let's go home,Lily.It's six o'clock.
W:But it's my turn to clean the classroom today.
14W:Don't run in the hallways,boys.It's the school rule.
M:Sorry,Ms Yang.But we are late for the basketball match.
15M:Do you have to wear sports shoes for the PE class?
W:Yes,I do.
四、Here are some rules in my home. I have to get up at six o'clock every morning. I can't stay outside too long after school. I can't watch TV on weekdays. I can't fight with my brother or sister. I have to wash my clothes by myself on weekends. I have to speak loud with my grandparents because they are old. I never have any fun at home.
听力答案
一、15:CCABC
二、610:ABBCC
三、1115:CCABB
四、16.rules 17.outside
18.fight 19.wash 20.speak
 笔试部分
五、21.B 点拨:祈使句的否定句是在动词原形前加don't。
22.A 点拨:listen to强调动作;hear强调结果,由语境可知选A。
23.C 点拨:考查情态动词。句意:——今天我们必须完成这项工作吗?——是的,必须完成。明天我们还有其他事情要做。回答以must开头的疑问句,肯定回答用must;否定回答要用needn't。结合句意,可知此句应为肯定回答,故选C。
24.B 点拨:本题用词语辨析法解答。look意为“看”是不及物动词,其后常与at连用;read意为“阅读”,侧重看文字性的东西;watch指全神贯注地“观看”;see意为“看到”强调看到的结果。read a book指“看书”,故选B。
25.A 点拨:keep sb. doing sth.让某人一直做某事;practice doing sth.练习做某事,都是固定用法。
26.C 27.C
28.A 点拨:考查情态动词。用逻辑推理法做此题。单看后半句,四个选项都合乎语法,但根据逻辑推理,“天正在下雨”因此“不得不”呆在家里。故选A项。
29.A 点拨:本题用寻找题眼法解答。由get some food可知,应该是去厨房拿吃的东西,故选A。
30. B 点拨:本题用套用固定结构法解答。bring sth. to sp.为固定结构,意为“把某物带到某地来”。故选B。
31.B 点拨:remember to do sth.“记得去做某事”;remember doing sth.“记得做过某事”。根据题意可知是问是否记得做过的事,故选B。
32.C 点拨:本题用词语辨析法解答。smell意为“闻起来”;taste意为“尝起来”;feel意为“摸起来”;sound意为“听起来”。由题意可知应是衬衫摸起来很柔软,答案选C。
33.D 点拨:本题用介词搭配法解答。before表示“在……之前”。答语后一句句意为“但是九点之前你必须睡觉。”,故选D。
34.A 点拨:考查短语辨析。用词语辨析法做此题。too many后接可数名词复数;too much后接不可数名词;much too后接形容词或副词;many too不存在,rules为可数名词复数形式,homework为不可数名词,故选A。
35.D 点拨:arrive in到达大地方,arrive at 到达小地方;在具体的某一天或某一天的早午晚,用介词on。 
六、36.C
37.A 点拨:考查主谓一致。用主谓一致法做此题。There be 后接名词复数时,be也要用其复数形式。
38.B 点拨:考查固定短语。如果只看rules, 则其前可用选项中many, lots of和a lot of 修饰,但前面有too, 所以只能用too many “太多”,其后接名词复数。 
39.B
40.A 点拨:考查情态动词。用联系上下文法做此题。由We可知,此处除D项has to 不能用之外,其他都符合语法,但联系前后句子可知,此处应意为“不能”,故选A。
41.C 42.C 43.D
44.D 点拨:考查副词。用联系上下文法做此题。由上文提到的种种规章制度以及作者不能忍受这儿的规章制度,可知用never。 
45.A
七、A 46.T 点拨:由第一段第三句For example, they can't arrive late;...可知,Tom所在学校的学生上学不能迟到。
47.F 点拨:由第二段第二句For example, at his school they have to wear a uniform...可知,在校他们必须穿校服。
48.T 点拨:由第三段第三句And he can't go out with his friends on school nights, that is, from Monday to Thursday.可知,星期五晚上Tom是可以外出的。
49.F 点拨:由文章最后一句But he doesn't have to take out the trash(垃圾). 可知,Tom不必每周倒垃圾。
50.F 点拨:通读文章可知,前半句“Tom has lots of rules at school”是正确的,但是对照第三段第一句Tom also has to follow some rules at home.可知,后半句but he has no rule at home.不正确。
B 51.A 点拨:由文章Rule One第二条Don't eat or drink in the room.可知。
52.C 点拨:由文章Rule Two第一条You must get up before 6:30 am.可知。
53.A 点拨:根据上下文推理及Rule One第五条Turn off all the computers and close windows after class.可推知。
54.D 点拨:句意:如果你没有______你的家庭作业,你就不能见朋友。由语境可知,横线上应填“完成”。
55.A 点拨:将Rule Two里的内容和四个选项进行对比,可以逐一排除B、C、D。
C 56.A 点拨:通读第一封信,由该信的最后一句“How can I solve these problems?”可判断:刘雅给心理老师Merry写信的目的是为了寻求帮助。
57.B 点拨:由“I don't spend time with friends after class either because I think it's a waste of time.”可知,刘雅下课后不愿意和朋友呆在一起,是因为她认为那是浪费时间。
58.A 点拨:根据第二封信中的“You must take a break, especially if you don't feel well.”可知:刘雅必须进行适当的休息,特别是当她感觉不舒服时更应该休息。这和选项A的说法“休息是必要的”一致。根据第二封信可知:和朋友在一起有帮助;要自我设定目标,故选项B和C说法错误。
59.B 点拨:原文画线句意为:(当你在课堂上认真听课遇到困难时,) 你可以请求你的老师或同桌经常提醒你。故判断:老师给她的建议应该是认真听讲。
60.C 点拨:选项A意为“消极被动的”;选项B意为“自豪的”;选项 C意为“压抑的;感到有压力的”。通读这两封信,特别是由第一封信中的“because I always feel tired and sleepy”,以及“I even get a bad headache.”可判断:刘雅在学习生活和心理方面太压抑紧张了。
八、61.C 62.D 63.B 
64.A 65.E
九、A) 66.rules  
67.noisy 点拨:本题用前后照应法解答。该句中noisy与quiet前后照应。
68.outside 69.fight   70. dirty
B) 71.relax 72.has 73.to read
74.terrible 75.dishes
十、76.Alex. 点拨:据英文书信格式常识可知,最后的落款即写信人。
77.He has to get up at five forty every morning.
78.He has to practice English and Chinese every day.
79.Because he has to learn science and math.
80.No, it isn't. 点拨:由信的第二、三、四句For me it's terrible. There are too many rules in our school. It isn't fair(公平的).可知Alex不喜欢这些规定,因此Alex的学校在他看来并不理想。
十一、范文:
Dear Tom,
I write to tell you something about our class rules.
First,we have__to come to school on__time and wear school uniforms. We say__hello__to our teachers when we meet them. Second,we must listen carefully in class, and be active in thinking. We must hand in our homework on time. Third,we need__to clean the classroom every day. We must turn off the lights and close the doors and windows before leaving. We think these rules are__good__for us and we all follow them. What about yours? Please write and tell me.
Yours,
Li Jie
 
名师点评:
◆本文运用了“总分总法”。总:开门见山;分:详述制度;总:陈述观点,发表看法。
◆本文添彩点:
运用了have to, on time, say hello to, need to, be good for 等高级词汇,为文章增彩不少。
 
Unit 5  过关测试
限时:60分钟 满分:100分
题号 总分
得分                
 
一、 单项选择(每小题1分,共15分)
1. There is ________ elephant in the zoo.________ elephant comes from Africa.
A. an;An B. the;The
C. a;The D. an;The
2. —Where ________ the singer Liu Dacheng ________?
—Shandong.
A. do;come from B. does;from
C. is;from D. is;come from
3. One of my friends ________ playing basketball.
A. like B. likes  
C. want D. wants
4. The little girl is very________. She doesn't want to face so many people.
A. scary B. shy  
C. clever D. small
5. My father is very busy. He only ________ six hours a night.
A. looks B. walks   
C. sleeps D. eats
6. —What's your favorite ________, Bob?
—Cats. They're so lovely.
A. plant B. job  
C. sport D. animal
7. —Let's play basketball.
—________. I don't like playing sports.
A. All right             
B. That sounds good
C. That sounds boring    
D. Great
8. Rose likes dogs so she doesn't want people to ________ them for their meat(肉).
A. save B. help  
C. kill D. play
9. The monkey is ________ animal. It's ________ cute.
A. a kind of;a kind of    
B. kind of;kind of
C. kind of;a kind of    
D. a kind of;kind of
10. —I'm afraid we ________.
—Don't worry (担心). Here is a map. Let's look at it.
A. get to B. get dressed
C. get lost D. get up
11. Don't ________ trees. They're good for us.
A. cut down B. think of
C. listen to D. talk with
12. Guangzhou is in the ________ of China.
A. north B. east  
C. west D. south
13. —I'm sorry, Mr Hu. I ________my English exercise book at home.
—It doesn't matter. Please remember ________ it here this afternoon.
A. forget; to bring   
B. leave; to take
C. forget; to take   
D. leave; to bring
14. ________koalas are friendly, ________he wants to see them first.
A. Because; / B. So; because
C. /; because D. Because; so
15. —________ do you like ping­pong?
—Because it is relaxing.
A. How B. When  
C. Why D. Where
二、完形填空 (每小题1分,共10分)
Welcome to Beijing Zoo! There ________16 many animals in the zoo. Let's see the koalas first. Koalas are ________17 Australia. They are quiet, ________18 and cute. Children like them very much. The kangaroos are also from ________19.They are quiet and interesting, ________20 they are not friendly.
The giraffes come from Africa. They have a ________21 neck(脖子). They like to eat leaves. The lions are also from Africa. They are a little ________22, so many people don't like ________23.We also have pandas. They are from China. They are very cute and friendly, but they are very shy. So please be ________24.
You can also see many other animals in the zoo. Have ________25 here! Just come and see!
16. A.has B. have C. are D. is
17. A.at B. from C. in D. with
18. A.friendly B. successful C. ugly D. difficult
19. A.Canada B. Australian C. America D. Australia
20. A.or B. but C. and D. so
21. A.short B. big C. long D. small
22. A.smart B. clever C. nice D. scary
23. A.it B. you C. us D. them
24. A.busy B. clean C. quiet D. new
25. A.music B. fun C. dinner D. food
三、阅读理解(每小题2分,共20分)
A
There is a zoo named Zhongshan Zoo in our city. There are many animals. Some animals are very friendly. But some other animals are not. Tigers, lions and some snakes are dangerous. That's why they must be in cages(笼子). But I don't think it's good for animals to be in cages. They need to be free. The animals in cages cannot be happy.
Tigers usually live in forests(森林)and mountains(高山). They are strong and can run very fast(快). They run after small animals like rabbits and deer(鹿)and eat them, but now they are in small cages. They have nothing to do every day. So they walk around in the cages, and they want to come out. When they are tired, they sleep. I am kind of sorry for them.
26. Why do tigers, lions and snakes have to stay in cages?
A. Because they are very dangerous.
B. Because they are very friendly.
C. Because they need to be free.
D. Because they like to be in cages.
27. Where do tigers usually live?
A. In cages.     
B. In forests and mountains.
C. In the zoo.  
D. In small rooms.
28. What do tigers usually do in forests?
A. They have nothing to do.
B. They walk around.
C. They want to sleep.
D. They run after and eat small animals.
29. Tigers want to ________ when they are in cages.
A. come out    
B. eat animals
C. run fast    
D. be friendly to people
30. Why does the writer feel sorry for the tigers in cages?
A. Because the writer thinks tigers need to eat food.
B. Because the writer thinks tigers are dangerous.
C. Because the writer thinks tigers need to be free.
D. Because the writer thinks tigers are very happy.
B
 “Pandas look like funny bears(熊). But pandas are not bears. They are...”
Do you want to know more about pandas? Please come to our animal classes. You can also visit two new pandas in our zoo. One panda is a girl. The other is a boy. These cute animals are from China. Kids aged from five to eight are welcomed to come with a parent. Please arrive at half past one on the afternoon of November 15th.You don't need to take any money because it's free. If you have any questions, call City Zoo at 837-7391.
Come and join us! Learn more about pandas!
Place: ________31
People: kids aged from ________to ________32 (with a parent)
Date(日期): ________33
Time: ________34
Activities(活动): having a class and visiting ________35
 
四、词汇运用(每小题1分,共10分)
(一)根据句意及提示完成句子
36. She is a b________ girl with golden hair.
37. The young man doesn't like working. He's very l________.
38. I don't s________ well these days, so I feel tired.
39. —Why is Alan so popular in your class?
—Because he is very ________ (friend) to everyone.
40. Some animals are in ________ (dangerous).
(二)根据句意及汉语提示写出单词
41. The ________(熊猫) live in China.
42. She has two ________(可爱的) cats.
43. —Where shall we go for the summer outing,Daniel?
—I can't ________(记得) exactly, maybe somewhere near Babulo Valley.
44. The dolphin is a ________(聪明的) animal.
45. What about ________ (救) that lost dog?
五、补全对话(每小题2分,共10分)
A:Hey, Bruce! You seem unhappy. ________46 
B:Yes. I've just come back from the zoo.
A:Have you seen your favorite tigers?
B:Yes. ________47 
A:Why not?
B:Because they had to stay in cages (笼子) and they were dirty.
A:________48 I think they should go back to forests or mountains.
B:Even worse, a few children threw something at them.
A:That's too bad. ________49 
B:Of course. I also told them it was our duty to protect animals.
A:________50 Protecting them is protecting ourselves.
A. I'm sorry to hear that.
B. Did you stop them?
C. But they didn't look well.
D. When did you go to the zoo?
E. Didn't you go to the zoo?
F. How do you like tigers?
G. You did quite right.
 
六、从方框中选择合适的单词并用其正确形式补全短文(每小题1分,共10分)
an, sleep, scary, year, tiger, animal,  like, people, tree, Australia
Welcome to our zoo. Here, you can see all kinds of ________51.First you can see a ________52 from Jilin. Don't be afraid of it. It's not ________53. Next, you can see ________54 elephant from South Africa. It's very friendly. What's that in the ________55? Oh, it's a koala. It's from ________56.The koala is very young. It's only two ________57 old. It's very cute and smart. Lots of ________58 like it. But it's best to come to see it at night, because it usually ________59 in the day. We also have many other animals ________60 lions, giraffes and pandas. Please come to our zoo and you'll have fun here.
七、书面表达(25分)
你养过小动物吗?它可爱吗?它有什么特别之处?仔细观察并写一篇作文,要抓住它的主要外貌特征,写清楚它的饮食和生活习惯或自身的一些特点。60词左右。
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
?Unit 5过关测试
一、1.D 点拨:用语法分析法解题。elephant的第一个音素为元音音素,之前应使用an;第二次出现时表特指,用the。
2.C 点拨:用分析句子结构法解题。be from或come from都表示“来自……”。问句中主语为第三人称单数,先排除A;B选项缺少实义动词;D选项中be动词与实义动词不能同时使用,故C正确。
3.B
4.B 点拨:由第二句话可知小女孩不想面对这么多人,那么归其原因应该是害羞,所以选B。
5.C 点拨:用题眼法解题。look看起来;walk步行;sleep睡觉;eat吃。由前句中题眼“很忙”可知一晚只“睡”六个小时,故选C。
6.D 7.C 8.C 9.D
10.C 点拨:get to“到达”;get dressed“穿衣服”;get lost“迷路”;get up“起床”。根据下文“别担心。这儿有地图。咱们看看它。”可以推测上文应为“恐怕我们迷路了”。
11.A 12.D 13.D
14.A 点拨:前后两个分句是因果关系,前是因,后是果;because和so不能同时出现在一个句子中,故选A。
15.C 点拨:用语境判断法解题。根据答语“Because...”,可知应用Why(为什么)提问。
二、16.C 点拨:主语为animals,谓语动词用复数。
17.B 18.A 19.D
20.B 点拨:用联系上下文法解题。两个分句前后意思转折用but连接。
21.C 点拨:长颈鹿脖子长。
22.D 23.D 24.C 25.B
三、A 26.A 点拨:根据第一段中“Tigers,  lions and some snakes are dangerous. That's why they must be in cages(笼子).”可知答案。
27.B 28.D 29.A 30.C
B  31.City Zoo
32.five; eight 
33.November 15th
34.at half past one in the afternoon 
35.two new pandas
四、(一) 36.beautiful 37.lazy 38.sleep
39.friendly 40.danger
(二) 41.pandas 42.cute 43.remember 
44.smart 45.saving
五、4650:ECABG
六、51.animals 52.tiger 53.scary 54.an
55.tree 56.Australia 57.years
58.people 59.sleeps 60.like
七、范文:
I have a cat. Her name is Mimi. She's not big. And she's black and white.She has two big eyes and she's very nice. Her favorite food is meat and fish. In fact, she likes to eat fish every day. She likes sleeping and playing with a ball. She often listens to music with me.
I like her very much.
点评:本文运用“三方面法”描写动物。①句开门见山点出主题;②处则分别介绍它的大小、颜色、外貌、喜好等;③则总结说出自己的感受。全文主题鲜明,内容丰富。
添彩点:1.用I have...介绍自己拥有一只猫,表达简练;2.用“She's +形容词”介绍了猫的外貌,形象直观;3.用She likes...及I like...表明个人的喜好。
 
Unit 6标准检测卷
(满分:120分 时间:100分钟)
题 号 十一 总 分
得 分                        
 
    听力部分(20)
一、听句子,选出句子中包含的信息(每小题1分,共5)
1.A.taking         B.talking        C.walking
2.A.pool          B.mall          C.library
3.A.long           B.fun          C.young
4.A.use            B.lose          C.play
5.A.bedroom       B.classroom      C.living room
二、听句子,把图片与所听句子相匹配(每小题1分,共5)

 ________(6) ________(7) ________(8)
 ________(9) ________(10)
三、听对话,选择最佳答案(每小题1分,共5)
11.Who is Alan writing to?
A.His uncle.     B.His cousin.  
C.His friend.
12.What does Bob think of the movie?
A.It's interesting.      B.It's scary.  
C.It's boring.
13.Where are the two speakers?
A.At school.         B.At home.  
C.In the zoo.
14.What is the boy doing now?
A.Listening to a CD.
B.Cleaning the room.
C.Watching a movie.
15.What time is it now?
A.6 o'clock.  B.7 o'clock.
C.8 o'clock.
四、听短文,填入恰当内容完成表格(每小题1分,共5)
At my birthday party
Peter He is eating the birthday cake.
The cake is____________(16).
Molly She is________(17).
Selina She is playing the________(18)
Her father is a__________(19) teacher.
Dave He is talking about basketball with my________(20).
 
笔试部分(100)
五、单项选择(每小题1分,共15)
21.—Is Kobe Bryant________ American basketball player?
—Yes.He's from Pennsylvania (宾夕法尼亚州).
     A.a         B.an         C./            D.the
22.—Mum,do you know where my Dad is?
—I don't know.Perhaps he ________ trees now.
A.planted     B.plants
C.will plant   D.is planting
23.—Is the young woman playing the violin?
    —________.
A.Yes,she is       B.No,she doesn't
C.Yes,she does    D.No,he isn't
24.—Sally is away from(远离) home.
—She ________ her parents very much,I think.
A.forgets          B.follows
C.misses          D.joins
25.I often  ________the cleaning after school.Now I  ________the cleaning.
A.do;doing       B.am doing;do
C.do;am doing    D.am doing;am doing
26.My brother wishes ________  shopping with my mother this afternoon.
A.go  B.to go  C.going  D.goes
27.—Does your sister like________?
—Yes,you can see all kinds of clothes in her room.
    A.reading      B.dancing  C.swimming      D.shopping
28.Lily and her sister look the same.I can't tell one from________.
A.other         B.another      C.the other      D.any other
29.Those ________ are playing with their two ________ teachers.
A.children;men  B.child;men
C.children;man  D.child;man
30.Bill doesn't like playing football,but he often watches football matches (比赛)_____ TV.
    A.in         B.on         C.to            D.with
31.Here________ some good news.Please come and read the newspaper.
    A.be         B.am          C.is          D.are
32.It's Sunday today.Jack's  ________ are all watching TV together.
A.home  B.family  C.house  D.room
33.—Can you________ with me tomorrow?
  —Sure,I love movies.
    A.go to the movies   B.go to the zoo
C.go to school      D.go to work
34.—People all like the hamburgers in the food store.
  —Yeah!They're very________.
A.boring         B.easy         C.delicious       D.funny
35.—Hello,can I speak to John,please?
  —________
A.Do you know John?      B.What's up?
C.This is John speaking.     D.Oh!No!
六、完形填空(每小题1分,共15)(词数:约80;建议用时:6分钟)
It's Saturday evening.My family are all ________(36) home.My mother ________(37) on the sofa.She ________(38)TV.The TV show is   ________(39)She likes it a lot.My father is not ________(40) from her.He ________(41) a sports newspaper.My sister Kelly ________(42) her room because it's very ________(43)My little brother is playing ________(44) our cute little dog.It ________(45) a name.It's Wangwang.________(46) that?It's a cat.________(47) is it?It's under the table.It is ________(48)What ________(49) I doing?I am reading an interesting ________(50) in my room.
36.A.at     B.in      C.for       D.on
37.A.sitting     B.sit        C.is sitting     D.is siting
38.A.watched                B.is watching  
C.watching              D.watches
39.A.boring     B.relax      C.interesting  D.beautiful
40.A.near      B.next       C.under       D.far
41.A.reads     B.is reading   C.reading     D.read
42.A.cleaning  B.clean       C.cleans      D.is cleaning
43.A.dirty     B.clean       C.beautiful    D.tidy
44.A.with     B.and         C.for        D./
45.A.has      B.have        C.is having   D.hasn't
46.A.When's   B.Where's     C.How's     D.What's
47.A.Where    B.What      C.When      D.Why
48.A.sleep     B.sleeping    C.sleeps      D.to sleep
49.A.is        B.are        C.be         D.am
50.A.computer  B.TV        C.book       D.radio
七、阅读理解(每小题2分,共30)
A
(词数:约190;建议用时:6分钟)
An old woman is going shopping with a basket(篮子). She is going by boat. The boat is going across (穿过) the river. Her basket is empty now. Oh dear! Look! Her basket is in the water. “Help! My basket is in the river!”  the woman says.
A boy sees the basket. He says, “Don't worry! I can swim. I can get it for you!” He takes off (脱下) his shirt and shoes.“Look after them for me, please!” he says, and gets into the river.
A duck(鸭子) sees the basket. It says,“I can go by boat.” It thinks the basket is a boat. It gets into the basket.
The boy is swimming in the river. “Where's the basket?” he asks. “It's over there!” says the woman. “It's under that duck!” The boy gets to the basket. “Go away!” he says to the duck. The duck comes out of the basket and swims away.
The boy takes the basket back to the woman. “Oh, thank you very much,” says the woman. “Not at all!” says the boy. “Do you have my shirt and shoes, please?” “Yes, here you are. Oh! What's this in the basket?” “It's the duck's egg!”
51.What's the old woman going to do?
A.She's going shopping.
B.She's going swimming.
C.She's going home.
D.She's going to school.
52.What's the meaning of the underlined (画线的) word “empty”?
A.大的  B.长的  C.空的  D.满的
53.Can the boy swim?
A.No, he can't.  B.Yes, he can.
C.Yes, he does.  D.No, he doesn't.
54.A ________  gets into the basket.
A.dog  B.cat  C.panda  D.duck
55.What's in the basket after the boy gives the basket back to the old woman?
A.The duck's egg.  B.The boy's clothes.
C.The boy's shirt.  D.The boy's shoes.
B
(词数:约140;建议用时:5分钟)
We have four classes in the morning. Between the second class and the third class, we have twenty minutes' rest(休息). Now it's the rest time. Look! Many of us are playing. Some students are on the playground. They are playing basketball. Oh! A boy is running with the ball. And another is trying(尽力)to stop him. They look so cool. And there are some girls watching the game. Some students are in the classroom. Most of them are talking. Four are reading and doing homework. There's a tree not far from the classroom. Look! A girl is looking at the birds in the tree. She must think the birds are interesting because she is smiling(微笑).
What are the teachers doing? Some of them are working in the office. And some are talking with students. Everyone is doing his or her things, busy but happy!
56.Where are the students playing basketball?
A.In the office.  B.In the classroom.
C.On the playground.  D.In the tree.
57.A girl is looking at the birds and she is ________.
A.smiling  B.cool
C.interesting  D.speaking
58.What are the teachers doing?
A.Working or talking with students.
B.Having a basketball game.
C.Playing with the students.
D.Looking at the birds.
59.There are ________  students in the classroom.
A.no  B.some  C.four  D.many
60.The passage is about ________.
A.students     B.a basketball game
C.rest time activities (活动)     D.teachers
C
(词数:约60;建议用时:5分钟)
The Information about Some Great Inventions
Invention Wheel Telephone Light bulb
(灯泡)
Paper
Appearing
(出现)
Time
A few thousand years ago In 1876 In 1879 Around 2,000
years ago
Inventor(发明
者)
Unknown Alexander Bell Thomas Edison Cai Lun
Inventor's Nationality(国籍) Unknown American American Chinese
Early Main
Material
(材料)
Wood Plastic and metal Glass and metal Cotton or flax(亚麻)
Main Use(主要
用途)
Making travelling faster Used for
communi­
cating
over
distances (距离)
Giving light Used for recording information
 
61.What's the form(表格) above about?
A.Rules.  B.Movies.  
C.Dreams.  D.Inventions.
62.What's the latest invention according to(根据) the form above?
A.The wheel.  B.The paper.  
C.The telephone.  D.The light bulb.
63.How many Chinese inventions are mentioned(提到) in the form above?
A.One.  B.Two.  C.Three.  D.None.
64.What was the telephone made of according to the form above?
A.Wood.  B.Glass and metal.  
C.Plastic and metal.  D.Cotton and flax.
65.Thanks to the invention of the wheel, people can ________.
A.have enough light to read  
B.travel faster
C.communicate over distances  
D.have more books to read
八、词语运用(每小题1分,共10)
A)从方框中选词并用其适当形式完成句子。

66.How many________ are there in America?
67.—Would you like to go to the zoo________ morning?
  —Sure,I'd love to.
68.I leave my eraser at home.Can I________ yours,Helen?
69.These books are all boring.I don't like________ of them.
70.The apple is dirty.Please________ it before you eat.
B)用所给词的适当形式填空。
71.My grandfather likes reading ________ (newspaper) very much.
72.—Can he________(make) soup?
—Yes.Look!He________________(make)soup in the kitchen now.
73.Linda,can you help me clean the________ (live) room?
74.The students often________(read) English in the morning.
75.My father and uncle________(drink) tea in the yard now.
九、任务型阅读(每小题2分,共10)(词数:约90;建议用时:5分钟)
(Lucy—L Tony—T)
L:Hello?
T:Lucy,this is Tony.
L:Hi,Tony.Where are you?We're waiting for you.
TWhat's__the__time__now?
L:It's around seven o'clock.
T:Oh,dear(天啊)!I'm coming late.
L:Yes,everyone is here.We are having fun.
T:What are you doing?
L:Karen and Steve are dancing.Henry is watching a ping­pong game.Julia is talking with Mrs. Brown.
T:What's Nancy doing?
L:She's making fruit salad in the kitchen.
T:OK.I have to go.I will bring some apples,pears and French fries(炸薯条).
L:Good.I'm waiting for(等待) you.See you.
任务一:根据对话内容,回答下列问题。
76.What are Karen and Steve doing?
_______________________________________________________________________
77.Who is Julia talking with?
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
任务二:根据对话内容,选择正确答案。
78.________are talking on the phone.
A.Henry  B.Julia
C.Karen and Steve  D.Lucy and Tony
79.Nancy is making ________ in the kitchen.
A.fruit salad  B.hamburgers
C.bread  D.rice
任务三:写出对话中画线句子的同义句。
80.________________________________________________________________________
十、综合填空(每小题1分,共10)(词数:约80;建议用时:5分钟)
根据短文内容,用括号内单词的正确形式填空。(必要时可加助动词)
Here is something about my cousin,Rose.She____________ (be) (81) an American girl,but now she________ (live) (82) in Beijing with her parents.Her parents________ (work) (83) in Beijing.
Rose________(get) (84) up at six every morning.After that she________ (read) (85) Chinese.She has breakfast at seven o'clock.
Now it is seven o'clock in the morning.Rose____________ (eat) (86) breakfast with her parents.
“________ (have) (87) another cake,Rose.It's only seven o'clock,” her mother________ (say) (88)
“No,thank you,Mom.I have to________ (go) (89) now.Li Hua____________ (wait) (90) for me at the bus stop.Goodbye,Mom and Dad!”
十一、书面表达(10)
请你根据下面的图画,用英语写一篇短文,包括5~7个句子,短文要求达意、正确、连贯。短文开头已给出,不计入总句数。

It's fine on Saturday afternoon. Many people are in the park.___________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________  
Unit 6标准检测卷
听力材料 
一、1.Mary is talking with her friend on the phone.
2.Let's go swimming in the school pool.
3.The boy is young, but he knows a lot about science.
4.Can you teach me how to use the computer?
5.Are your parents watching TV in the living room?
二、6.My cousin is eating a big dinner.
7.He is watching TV at home.
8.Lucy and Lily are reading books in the library.
9.My brother is doing his homework.
10.Jim is helping his mother with the cleaning.
三、11.W: Are you doing your homework, Alan?
M:No, I'm writing a letter to my friend.
12W:Bob, come and watch this movie with me.
M:Oh, it's Kung Fu Panda. The movie is really interesting.
13W:Look at the koala! It's so cute.
M:Oh, yes. It's a little shy. Let's take a photo of it.
14W:Do you want to go to the movies with me?
M:Sorry, Linda. I'm cleaning my room now.
15W:Is Lisa sleeping at home now?
M:Oh, it's 7 o'clock. She is exercising outside.
四、M: Here is a picture of my birthday party. My friends and I are all very happy at the party. Peter is eating the birthday cake. My mother makes it for us and it's delicious. My sister Molly is singing. And Selina is playing the guitar for her. Selina's father is a music teacher and he teaches Selina to play the guitar. Dave is talking about basketball with my brother. Where am I? I'm in front of Dave.
听力答案
一、15:BACAC
二、610: CDABE
三、1115: CACBB
四、16.delicious 17.singing
18.guitar 19.music
20.brother
 笔试部分
五、21.B
22.D 点拨:本题考查动词的时态。根据答语中的时间状语now可知,要用现在进行时,故选D项。
23.A 点拨:现在进行时的一般疑问句,在回答时要和问句保持一致。用is进行提问时,回答也用is,主语是the young woman,所以用代词she。故选A。
24.C 点拨:根据题意可知Sally远离家乡,应该是非常想念父母,故选C。
25.C 点拨:考查时态。用寻找题眼法做此题。often是一般现在时的标志,now是现在进行时的标志,故选C。
26.B 点拨:本题采用套用固定结构法解答。wish to do sth.意为“希望做某事”,故选B。
27.D 点拨:本题采用逻辑推理法解答。由答语后半句“在她房间你能看到各种各样的衣服”可知,她喜欢购物,故选D。
28.C 点拨:本题采用套用固定结构法解答。one...the other...意为“(两者中)一个……另一个……”。后一句意为“我无法将她们中的一个与另一个辨别开。” 
29.A 30.B
31.C 点拨:本题采用主谓一致法解答。here引导的倒装句结构为“Here+谓语动词+主语”,谓语动词的数与主语保持一致。句中news是不可数名词,故be动词用is。 
32.B 点拨:home家;family家庭,家庭成员;house房屋,房子;room房间。根据句意“……杰克的家人都在一起看电视。”可知选B。
33.A  34.C
35.C 点拨:本题采用交际法解答。在电话中用“Can I speak to sb.?”询问时,如果接电话的正是对方要找的人,回答用“This is sb. speaking.”。故选C。
六、36.A 37.C 38.B 39.C
40.D 点拨:be not far from... 离……不远。
41.B 42.D 43.A
44.A 点拨:考查介词。play with 和……一起玩。注意如果用and表示“和”,则用My little brother and our cute little dog are playing.(我的弟弟和我们家的可爱的小狗在一起玩。)。
45.A 46.D 47.A 48.B
49.D 50.C
七、A  51.A 点拨:由第一句“An old woman is going shopping with a basket(篮子).”可知。
52.C 点拨:根据前面所说老太太是在去购物的路上可以推知她的篮子是空的。
53.B 点拨:由第二段第二句男孩所说的话中“Don't worry! I can swim.”可知。
54.D 点拨:由第三段 “A duck(鸭子) sees the basket. It says, ‘I can go by boat.’ It thinks the basket is a boat. It gets into the basket.”可知。
55.A 点拨:由文章最后两句“...What's this in the basket?” “It's the duck's egg!”可知。
B 56.C 点拨:根据文章第一段的“Some students are on the playground. They are playing basketball.”可知,学生们在操场上打篮球。故选C。
57.A 点拨:根据文章第一段最后一句“She must think the birds are interesting because she is smiling(微笑).”可知。
58.A 点拨:根据文章第二段的“Some of them are working in the office. And some are talking with students.”可知。
59.B 点拨:根据文章第一段中的“Some students are in the classroom.”可知。
60.C 点拨:根据文章中心句“Between the second class and the third class, we have twenty minutes' rest(休息).”及全文内容可知,这篇文章主要讲的是二十分钟的课间活动。故选C。
C 61.D 点拨:由The Information about Some Great Inventions可知选D。
62.D 点拨:由In 1879 (灯泡的发明时间)可知选D。
63.A 点拨:由Inventor's Nationality(国籍)一栏可知选A。
64.C 点拨:由Early Main Material(材料)可知选C。
65.B 点拨:由Main Use(主要用途)—Wheel—Making travelling faster可知选B。
八、A)66.states 67.tomorrow
68.use 69.any 70.wash
B)71.newspapers
72.make; is making 73.living
74.read 点拨:本题采用时态判定法解答。由句中的often可知,该句用一般现在时。主语The students是复数名词,故谓语动词用原形read。
75.are drinking
九、76.They are dancing.
77.Mrs. Brown./Julia is talking with Mrs. Brown.
78.D 点拨:考查细节问题。由括号中的内容Lucy-L, Tony-T 及对话的字母代号所代表的句子可知。
79.A 点拨:考查细节问题。由对话中What's Nancy doing?和She's making fruit salad in the kitchen.两句可知。
80.What time is it now?
十、81.is 82.lives
83.work/are working 84.gets
85.reads 
86.is eating 
87.Have
88.says 
89.go 
90.is waiting
十一、范文:
It's fine on Saturday afternoon. Many people are in the park. Look,some__boys__are__playing__basketball__and__others__are__playing__football. Some people under a big tree are watching and talking. Near a table, a girl is reading a book. Another girl is eating an apple and talking with a boy.How__happy__they__are
名师点评:
◆本文运用“4W1H法”写作。文中时间、地点、人物、活动内容以及活动评价,无一遗漏;同时合理地使用了现在进行时,全篇完整、流畅。
◆本文添彩点:
①some...others...意为“一些……,另一些……”,运用巧妙。
②运用感叹句,发表作者的看法,为本文增添了色彩。
 
Unit 7标准检测卷
(满分:120分 时间:100分钟)
题 号 十一 总 分
得 分                        
 
    听力部分(20)
一、听句子,选择与所听内容相符的图片(每小题1分,共5)
 
 ________(1) ________(2) ________(3)
 ________(4)  ________(5)
二、听句子,选出与所听到的句子意思相近的选项(每小题1分,共5)
6.A.It's pretty good.    B.The weather is sunny.
C.What's the weather like there?
7.A.It's snowing.   B.It's sunny.   C.It's rainy.
8.A.The weather is humid(潮湿的).
B.The weather is fine.
C.The weather is bad.
9.A.It's windy.  B.It's snowy.  C.It's rainy.
10.A.He is cooking.  B.He is reading.
C.He is sleeping.
三、听对话,选择最佳答案(每小题1分,共5)
11.What's the weather like today?

12.How is the weather today?

13.How is the weather today?
A.I'm fine.  B.It's fine.  C.He's fine.
14.How is the weather in Changchun in winter?
A.It's cool.  B.It's warm.  C.It's cold.
15.What was the weather like in Beijing last Sunday?
A.Fine.  B.Not so good.  C.Rainy.
四、听短文,选择最佳答案(每小题1分,共5)
16.When do we usually wear shorts?
A.On cold days.    B.On hot days.
C.On humid(潮湿的) days.
17. What do we wear when it rains?
A.Raincoats.          B.Scarves.         C.Sweaters.
18. How many kinds of weather are mentioned (被提到) here?
A.Three.        B.Four.         C.Five.
19. Why does the girl like winter?
A.Because she has many gloves (手套).
B.Because she has many scarves(围巾).
C.Because she has many coats.
20. Who has many cool T­shirts?
A.The girl's sister.     B.The girl's father.
C.The girl's brother.
笔试部分(100)
五、单项选择(每小题1分,共15)
21.It's too ____________ outside.You must put on(穿上) your warm sweater.
  A.hot  B.cool  C.cold  D.warm
22.—Let's have a party for Linda's birthday.
—________ like a good idea.
A.Sounds    B.Listens    C.Looks        D.Sees
23.Mr.Green with two women ________ to the manager now.You'd better call him later.
A.talked  B.is talking  
C.was talking  D.talk
24.________ bad weather it is!It's rainy for two weeks.
A.What  B.What a  C.How  D.How a
25.—Look! That's Jim, our new classmate.
—Yes. Let's go and say hello to ________.
A.he          B.him        C.his        D.her
26.—All parents hope that their children study ________ at school.
—I think so.
A.again        B.soon  C.hard         D.badly
27.—What's the boy doing?
—He is ________.
A.reading a book     B.cleaning the room
C.sleeping          D.playing games
28.—________ is the weather ________ in Shanghai?
  —It's cloudy.
A.What; /        B.How; like
C.How; about    D.What; like
29.—My parents and I will go to London for a trip tomorrow.
—Really? ________.
A.I don't think so      B.Have a good time
C.That's very strange  D.You should try it
30.—Hi, Jack! How's it going?
—________.We are having a good time in the water park.
A.Terrible          B.Very good
C.It's boring        D.It's a good idea
31. Look! The Smiths ________ a great time ________ in the supermarket.
A.have; shop        B.have; shopping
C.are having; shop   D.are having; shopping
32.—Could you play tennis with me this afternoon?
—________.
A.You're welcome    B.Thank you
C.No problem       D.See you tomorrow
33.—Hello,may I speak to Mike?
—________.
A.Sorry,he isn't in  B.Sure,here you are
C.OK,who are you  D.No way
34.—Hey, Bob. What do you usually do ________ rainy days?
  —I usually read books at home.
A.on          B.in        C.at        D.to
35.I want ________ my grandparents this Saturday.
A.to visit  B.visiting  C.to talk  D.talking
六、完形填空(每小题1分,共10)
(词数:约70;建议用时:6分钟)
In many parts of China,spring is usually very ________(36)It usually comes ________(37) February ________(38) March.Summer is very ________(39)It lasts(持续) from May to July.The hottest(最热的) month is July.Autumn ________(40) in August,and goes on to October.The weather can be quite ________(41) in autumn.Winter lasts from November to January,and is very ________(42)You ________(43) to wear ________(44) warm clothes.The best time to ________(45) to China is in spring or autumn.
36.A.long    B.hot    C.short  D.cold
37.A.on      B.in    C.at      D.from
38.A.to      B.and    C.but    D.or
39.A.short   B.hot    C.bad    D.nice
40.A.comes   B.is    C.goes   D.lasts
41.A.warm    B.hot   C.cold   D.cool
42.A.cold     B.short  C.long   D.good
43.A.can      B.need  C.like   D.tell
44.A.much    B.little  C.lots of  D.a lot
45.A.like     B.come  C.arrive  D.have
七、阅读理解(每小题2分,共30)
A
(词数:约70;建议用时:3分钟)
Sam and Maria are Americans.They are good friends.But Maria is in Mexico now.Everything goes well with Maria.The weather in Mexico is sunny.What is she doing there? She is visiting her grandmother.It's Sam's birthday.Sam is having a birthday party.His whole family are at the party.The weather is terrible.It's cold and rainy outside.But Sam is very happy and excited.Let's say “Happy birthday!” to him.
根据短文内容,判断正(T)误(F)。
46.Sam is Maria's brother.(  )
47.Maria is visiting her grandmother.(  )
48.Sam is a little sad because it's cold.(  )
49.The weather in Mexico is cold and rainy.(  )
50.Sam's family are all at his birthday party.(  )
B
(词数:约110;建议用时:5分钟)
Good evening, everyone. Tomorrow is Monday, November 10th. Let's have a look at tomorrow's weather report.
In Birmingham the weather is bad. It is rainy in the morning. The rain may stop in the afternoon, but the weather is still cold.
We can see the sun in the morning in London. It's a good time to go out and do exercise. But watch__out! It's cloudy and cold in the afternoon. So take a warm coat with you.
If you want to go to Liverpool, you should take a raincoat. It's sunny in the morning, but it'll rain in the afternoon.
Well, that's all. Have a good weekend!
51. It's ________ today.
A.Saturday    
B.Sunday
C.November 10th     
D.November 11th
52. The weather is ________ in Birmingham tomorrow morning.
A.sunny          B.cloudy     
C.rainy           D.warm
53. The weather report advises (建议) people to ________ in London tomorrow morning.
A.wear warm clothes        
B.do exercise
C.take a raincoat             
D.get up early
54. What does the underlined phrase (短语) “watch out” mean in Chinese?
A.搜索        B.等待        
C.观察        D.注意
55. Tony wants to go to Liverpool tomorrow. He needs to take a ________.
A.jacket       B.hat         
C.map        D.raincoat
C
(词数:约170;建议用时:7分钟)
  We often talk about the weather. Here are some passages about the weather. Let's read them together.
Passage 1:
  Is it hot or cold, cool or warm? The temperature always goes up and down. When the sun comes up, it warms the air and the temperature will go up. When nights come, the air will get cooler and the temperature will fall.
Passage 2:
  We can't see it, but we can feel it. It can move the air. When it comes, we can see the branches (树枝) move. Do you like flying kites? It can carry your kite high in the sky. It can also blow (吹) your hat off.
Passage 3:
  The rain is falling all around. It falls on fields and trees. It rains on the umbrellas here and on the ships at sea.
Passage 4:
We often see it in winter. It looks white and many people like it a lot. When it comes, the ground will put on her white clothes. And children are especially happy then, because they can make snowmen.
56. The underlined word “warms” in Passage 1 means “________” in Chinese.
A.使……变冷    B.使……变暖
C.使……下降    D.使……上升
57. When ________, we know it's windy.
A.the ground is white
B.a poet (诗人) writes a poem
C.the branches are moving
D.the air gets cooler
58. Which one may be the best title for Passage 3?
A.Taking your umbrella  
B.Ships at sea
C.Falling on fields and trees
D.The rain
59. Passage 4 mainly (主要地) talks about ________.
A.snow        B.rain
C.wind         D.temperature
60. Why do children feel happy when it snows?
A.Because they can stay at home.
B.Because they can make snowmen.
C.Because they don't need to go to bed.
D.Because they feel very cold.
八、补全对话(每小题2分,共10)
根据对话内容,从方框内的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个选项为多余选项。
A:It is such a lovely day. I love sunshine.
B:________(61)
A:I hope it stays like this.
B:________(62)
A:Is the weather usually like this here?
B:A bit hotter than today.
A:________(63)
B:It's pretty cold and it often snows in winter.____________(64)
A:A lot like the weather here, not too hot or cold.
B:I heard it rains a lot.________(65)
A:Mmm, yes. It rains but not more than other places.
A.I hope so, too.
B.What's the weather like in winter?
C.Is that true?
D.I don't think so.
E. Thank you for your kindness.
F. Yes, it's really a nice and bright day.
G. What about your hometown?
九、词语运用(每小题1分,共10)
A) 根据句意及首字母提示填写单词,完成句子。
66.When it's w________ in Australia, it's summer in China.
67. Mom, do I have to come b________ home before nine o'clock?
68.He isn't at home.He is on v________ in Europe.
69.—What's your mother doing?
—She is c________ for us in the kitchen.
70.Canada,China and the United States are all big c________.
B)用所给词的适当形式填空。
71. I'm so happy ________ (get) a special gift (礼物) from my parents on my birthday.
72. It's ________ (cloud) today. You'd better take an umbrella with you.
73.Look! His family ________________ (play) cards.
74.Helen, can you speak ________ (Russia)?
75.The weather is cool. It's just right for ________ (go) climbing.
十、任务型阅读(每小题2分,共10)(词数:约110;建议用时:5分钟)
Dear Aunt Bessie,
 I miss you so much! (A) The weather is sunny today and we are playing on the beach. It's very hot, so we are in our swimming suits (泳装). Sheila and Frank are making a sandcastle (沙堡). (B)每个人都在这里玩得很高兴。Come and see us soon!
Lots of love,
Ann
Mrs Bessie Bates 27 Park Lane London SW3 9RY England
Dear Sally,
Happy New Year to all of you! It's (C) ________ in Beijing. Today it's snowing, so the children are wearing their scarves to keep warm. They're making a snowman in the park. It looks very cute. Hope to see you soon.
Best wishes,
Tom
Sally Jones
12 Swan St London SW1 4GB England
 
阅读材料,完成下面的任务。
任务一:将A句翻译成汉语。
76.________________________________________________________________________
任务二:将B句翻译成英语。
77.________________________________________________________________________
任务三:在C处填入适当的表示天气状况的形容词。
78. A.warm    B.cool     C.hot    D.cold
 任务四:回答下列问题。
79. Which country does Sally live in?
  ________________________________________________________________________
80. What are the children wearing to keep warm?
 ________________________________________________________________________
十一、书面表达(15)
根据下面的提示,写一篇作文。要求文章连贯、简洁、通顺,不少于70词。
提示:①中国是一个很大的国家,各地的气候不同;
②分别说明南方和北方的气候特征及人们的相应活动;
③你个人认为天气最好的地方是哪里?为什么?
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
 
Unit 7标准检测卷
听力材料 
一、1.What do you usually do on rainy days?
2.My mother is cooking in the kitchen.
3.Lisa is talking with her friend on the phone.
4.These children are having fun in the park.
5.Tom often goes skating in winter.
二、6.How's the weather there?
7.It's a fine day.
8.The weather is sunny.
9.It's raining.
10.He is making breakfast in the kitchen.
三、11.W:How is the weather today?
M:It's sunny and hot.
12M:What's the weather like today?
W:It's rainy.You'd better take an umbrella with you.
13W:What's the weather like today?
M:It's fine.
14M:What's the weather like in Changchun in winter?
W:It's cold.
15W:I heard you were in Beijing last Sunday.How was the weather there?
M:It was fine and we enjoyed ourselves very much.
四、W:We need to wear different clothes in different weather. When it's hot, we wear T­shirts, skirts or shorts. When it's cold, we wear sweaters, coats and pants. When it rains, we wear  raincoats. When it snows, we wear scarves and gloves. Do you like summer or winter? I like winter, because I have many beautiful scarves in different colors. But my brother likes summer, because he has many cool T­shirts.
听力答案
一、15:CDBEA
二、610:CBBCA
三、1115:BCBCA
四、1620:BABBC
 笔试部分
五、21.C 点拨:考查形容词。用前后照应法做此题。单看第一句,四个选项都符合句意及语法,但由后一句句意“你必须穿上你的暖和的毛衣。”可知,“外面天太冷。”故只能选C项。
22.A 点拨:本题采用词语辨析法解答。sound听起来;listen听,常与介词to连用;look看起来;see看到。由答语“听起来像是个好主意。”可知,答案为A项。
23.B 点拨:根据句中的提示词now可知此句用现在进行时。
24.A 点拨:考查感叹句的用法。感叹句常见结构:What+(a/an+)形容词+名词+主语+谓语!How+形容词+a/an+可数名词单数+谓语!weather为不可数名词,前面用what,不加a或者an,故选A。
25.B 点拨:短语say hello to sb.中介词to后跟人称代词的宾格,故排除A、C两项;又因为Jim是男名,故选B。
26.C 点拨:本题采用词语辨析法解答。again再次;soon不久;hard努力地;badly差。由句意“所有的父母都希望他们的孩子在校努力学习。”可知答案为C项。
27.C 点拨:本题采用读图法解答。该图片显示的是男孩儿在睡觉,故选C项。
28.D
29.B 点拨:交际法。 前者说明天去伦敦旅游,后者的答语应为祝福类话语,“祝你玩儿得开心。”适合此交际情景。
30.B
31.D 点拨:look是现在进行时的标志词,故用现在进行时,排除A、B两项;have a great time后跟动词的­ing形式,表示“做某事很高兴”,故选D。
32.C
33.A 点拨:句意:——你好,我能和迈克通话吗?——对不起,他不在。A项“对不起,他不在”;B项“可以,给你”;C项“好的,你是谁”;D项“不可能,决不”。这是打电话用语,因此选A。
34.A
35.A 点拨:want to do sth.为固定用法,表示“想做某事”,visit是及物动词可以直接加宾语,talk为不及物动词,需要加介词再加宾语,故选A。
六、3640:CBDBA
4145:DABCB
七、A 46.F 点拨:由“They are good friends.”可知Sam与Maria是朋友,不是兄妹。
47.T  48.F 49.F 50.T
B 51.B 点拨:考查推理判断。由第一段中“Tomorrow is Monday, November 10th.”可知,今天是11月9日,星期日,故选B。
52.C
53.B 点拨:考查细节理解。由第三段“It's a good...exercise.”可知选B。
54.D 点拨:本题用词义猜测法解答。由前后天气的对比来看,人们要时刻留意,故选D项。 
55.D
C 56.B 点拨:由后句“气温上升”可知,太阳升起后会使空气变暖,故选B。
57.C
58.D 点拨:通读该段可知,该段是围绕“雨”描述的。
59.A  60.B
八、61.F 
62.A 
63.B 
64.G 
65.C
九、A)66.winter 点拨:本题采用常识法解答。在月份相同的情况下,中国和澳大利亚的季节相反,中国是夏天,澳大利亚则是冬天。
67.back 
68.vacation
69.cooking 
70.countries
B)71.to get 点拨:本题采用套用固定结构法解答。be happy to do sth.意为“做某事很开心”。
72.cloudy 
73.are playing
74.Russian 点拨:本题采用构词法解答。问句意为“海伦,你会说俄语吗?”Russian意为“俄语”。
75.going 点拨:介词搭配法。介词的宾语为名词、代词、动名词,for作为介词,要用动词的动名词形式作宾语,故用going。
十、76.今天天气晴朗,我们正在沙滩上玩耍。
77.Everyone is having a good time here.
78.D 
79.She lives in England.
80.They are wearing scarves.
十一、范文:
China is a large country,so the__weather__is__different__in__different__places. In the north,it is very cold in winter.People often like to skate. But in the south it is warm.It is very hot in summer both in the north and in the south. People often like to go swimming. I__think__the__weather__in__Kunming__is__the__best. It is not too hot or too cold,so it is  a__good__place__to__take__a__vacation.
名师点评:
◆本文运用“三步法”谈论天气及人物活动。首先,进入话题,然后将天气及人物活动结合起来,最后加以总结。全文层次清楚,行文流畅。
◆本文添彩点:
 ①处句子用得巧妙又点明主旨。
②处用了含有宾语从句的复合句。
③a good place to take a vacation中不定式结构作后置定语,用得非常好。
 
Unit 8 过关测试
限时:60分钟 满分:100分
题号 总分  
得分                  
 
一、单项选择(每小题1分, 共15分)
1. Please look around. What can you see ________ your right?
A. in B. on  
C. at D. by
2. —Can a plane fly________ the Atlantic  Ocean(大西洋)?  
—Yes, but it needs to go________ the clouds for hours.
A. across; through B. through; across
C. across; across D. through; through
3. —Have you got any water to drink?
—Yes. There ________ still some in the bottle.
A. are B. has  
C. is D. have
4. —Do you know the student ________ David and Jack?
—Yeah. It's Jim.
A. among B. in           
C. between D. around
5. You can see a car ________ our classroom.
A. in front of B. in the front of  
C. in the front D. on the front
6. —How much money do you pay for the food and   drink?
  —None. They are________.
A. easy B. cheap  
C. expensive D. free
7. —The government is ________ plenty of money building the countryside.
—We are pleased with the government's efforts.  
A. costing B. paying
C. taking D. spending
8. My friend Tom enjoys________photos. He always goes out with his camera.
A. take B. to take  
C. taking D. took
9. Look! The police________the food onto the bank of the river.
A. am carrying B. is carrying  
C. are carrying D. are carried
10. The bank is 4 kilometers________from my school.
A. far B. far away 
C. away D. long
 
11. —I want to go to Xiufeng Park. How can I get there?
—________ there, just go along this street and turn left at the third crossing.
A. To get B. Getting 
C. Get D. Got
12. —Is there a park________your neighborhood?
—Yes, it's________Center Street.
A. in; to B. on; on  
C. in; on D. on; down
13. The maths problem is________and I can't work it out________.
A. easy; easily B. difficult; easy  
C. easy; easy D. difficult; easily
14. ________helps the trees grow. And trees help clean the________.
A. Sunshine; air B. Sunshines; air
C. Sunshine; airs D. Sunshines; airs
15. —Is there any outdoor learning in your school?
—________. We learn outdoors once or twice every month.
A. Yes, there is B. No, there isn't   
C. Yes, it is D. No, it isn't
二、完形填空(每小题1分, 共10分)
Welcome to Bridge Street. Bridge Street is a great place to enjoy________16. There are ________17 stores and shops on it. It is a very ________18 street. If you want to ________19,__you can go to the bookshop. It is ________20 from the big supermarket. There is also a new park ________21 the supermarket. It is ________22 and quiet. You can ________23 your lunch in it. If you want to see ________24 you can go to the movie house. It is ________25 the supermarket and the park.
16. A. yourself B. yours C. your D. you
17. A. a lots of B. a lot of C. lot of D. a lot
18. A. dirty B. small C. busy D. quiet
19. A. buy books B. buy clothes C. have lunch D. play games
20. A. with B. between C. next D. across
21. A. from B. on C. near D. to
22. A. dirty B. old C. busy D. clean
23. A. eating B. enjoy C. make D. sell
24. A. movies B. doctors C. books D. games
25. A. between B. through C. down D. in
三、阅读理解(每小题2分, 共20分)
A
 
26. The museum is ________.
A. on Long Street  
B. next to the shoe shop
C. across from the hospital
D. between the school and the cinema
27. The nearest(最近的) place for students at school   to buy school things is________.
A. the convenience store B. the shopping mall
C. the supermarket D. the bookshop
28. Start from A, walk along Long Street and turn left at the second crossing and you will find ________ on your right.
A. the library B. the school
C. the shoe shop D. the post office
29. What can't you see in the map?
A. A cinema. B. A hospital.
C. A bank. D. King Street.
30. Is the park in the north of the map?
A. Yes, it is. B. No, it isn't.
C. Yes, there is. D. No, there isn't.
B
Your school days should be some of the best and happiest days of your life. How can you get the most from them, and make sure you do not waste this excellent chance to learn?
Be active at school
Don't say things are difficult or boring. Be interested in school life and your school subjects. Join in lots of activities. ____(hands, quickly, your, class, in, up, put). Go around the school with a big smile. If you are not working, you are wasting your time at school. Teachers can not make everything enjoyable.
Keep fit
If you do not eat a good breakfast, you will think about food in class. If you go to bed late and do not have enough sleep, you will be sleepy in class. ② Play enough sports every day in order to keep your body strong.
Face the problem
Do not say you will do things tomorrow. If you get behind the class, it is very difficult to get back in front. ③You can not finish the race if you rest all the time. Everyone fails some exams, loses some matches and has bad days. Don't let small problems seem very big or important. Don't forget to ask for help. You are young; no one thinks you must do everything quite well!
____ 
Don't waste time lying in bed on Saturday or Sunday morning. Go and play a sport, get together with friends in the park to relax, learn to play the piano, or help someone with problems. If you don't want to go out, there are also a lot of things to do. You may read a book, practice English or help your mother with housework.
Do as I say, and have a happy school life!
31. 根据短文完成句子。
Having a good breakfast and having enough sleep can keep you
________________________________________________________________________.
32. 请把文中①处括号内的词汇组成一个句子。
________________________________________________________________________
33. 请把文中②处斜体部分改为含有“so that”的句子, 使之与原句意思相同。
________________________________________________________________________
34. 请把文中③处画线部分句子译成汉语。
________________________________________________________________________
35. 请在④处给出一个小标题, 使之能概括出下面一段内容的大意。
________________________________________________________________________
四、词汇运用(每小题1分, 共10分)
(一)用所给单词的适当形式填空。
36. ________(be) there a dictionary on the desk?
37. Don't be nervous. Try your best and you'll pass the exam ________ (easy).
38. The bank is next to the hospital and ________ (cross) from the park.
39. The mother is watching her son ________ (climb) a tree.
40. Citizens can enjoy ________(read) thousands of volumes of electronic books online with the  first “WeChat library” in Jianye Library, Nanjing.
(二)用方框中所给的单词的适当形式填空。
behind,  spend,  money,  north,  turn
41. A girl is ________ right at the first crossing.
42. I need to buy a bike, but I don't have enough ________.
43. —Where is the hospital?
—It's ________ the bank, across from the hotel.
44. The ________ side of the building gets less sun than the south.
45. Mike often ________ his weekends going hiking with his classmates. (温州)
五、补全对话(每小题2分, 共10分)
W:Excuse me, ________46
M:Yes. There is one on Zhongshan Road.  ________47
W:________48 
M:About thirty minutes' walk. ________49
W:Thank you. By the way, where's the bus stop?
M:________50 You can find it on your right.  
W:Thanks for your help.
M:You're welcome.
A. It's between the parking lot and the supermarket.
B. Go along this street and turn left at the second crossing.
C. is there a bookstore around here?
D. You can take the No. 14 bus there.
E. where is the bookstore?
F. How far is it from here?
G. To get here, you can walk.  
六、综合填空(每小题1分, 共10分)
Welcome to Xinhua Street. It's a very busy ________51. On the right of the street there ________52(be) a very big building. That is the History Museum(博物馆). It's a great place ________53(learn). You can learn about Chinese history in it. Next to it is the Bank of China. Every day lots of people come here and save or get their m________54. Behind the bank is a post office. There is a bus stop n________55 the post office.
A big supermarket is on the l________56 of Xinhua Street. It is Huacheng Supermarket. If you want to buy something to eat, you can go to the first floor. There, you can see a big r________57. On the second floor, you can find some TV sets, CD players, recorders(收音机)  ________58 (easy). If you want to buy nice clothes, you can go to the third floor. There you can p________59 your clothes with your mobile phone. If you are tired, you can go to the Queen Coffee House(皇后咖啡馆) and have a rest. The coffee house is between the supermarket ________60 the bookstore(书店).
七、书面表达(25分)
根据下面设置的情景及英文提示, 写一篇语法正确、意思连贯、符合逻辑的短文。
假如你是Nancy, Joe是你的朋友。他打算乘车去你家看望你, 但不知怎样从车站(station)去你家。你家在图书馆后面, 请你在他来你家之前给他发一封e-mail, 告诉他从车站到你家的路线并表示欢迎。
要求:60词左右。
 
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
 
Unit 8过关测试
一、1. B 点拨: 固定搭配法。“在左边”或“在右边”都使用介词on。
2. A 点拨:句中“飞越”大西洋要使用fly across; 从云层中“穿过”,要使用through。across表示从物体的表面“穿过,横过”; through表示从某物的内部“穿过”。
3. C 点拨:主谓一致法。some指代的是water,water是不可数名词,所以谓语动词应使用单数形式。
4. C
5. A 点拨:辨析法。由常识可知汽车应在教室的前面,而不是前部,所以选A。in front of指一个物体在另一个物体的前面,不在同一范围内;in the front of指一个物体在另一个物体的前部,在同一范围内。
6. D
7. D 点拨:固定句式法。句意:——政府正在花费大量钱财建设乡村。——我们对政府的努力感到很高兴。由上句中的building可知动词要使用spend,句式为“spend+时间/钱+doing sth. ”故选D。
8. C 9. C
10. C 点拨:away与具体数字连用表示距离。
11. A 12. C
13. D 点拨:第一个空处为形容词作表语,第二个空处为副词修饰动词短语。句意为“这道数学题很难,我不能很容易地算出来。”
14. A
15. A 点拨:语境判定法。由问句是there be句型的一般疑问句可知答语要落到there is/isn't上;由答语后句“We learn outdoors once or twice every month”可知回答应是肯定的。故选A。
二、16. A 点拨: enjoy oneself“玩得高兴,过得愉快”。
17. B 点拨:a lot of和lots of既可修饰可数名词复数,也可修饰不可数名词,意为“许多的”。
18. C 点拨: 根据上句“There are a lot of stores and shops on it. ”可知这条街很繁华。
19. A
20. D
21. C
22. D 点拨: 联系上下文可知“这是一个干净而又安静的公园”。
23. B 
24. A 
25. A
三、A 26. D 点拨:博物馆北侧是学校,南侧是电影院。
27. B 点拨:学校西侧是购物中心。
28. D 点拨:按照题目的线路走,在右边的应是“邮局”。 29. C 30. B
B 31. fit/healthy
32. Put your hands up quickly in class. /Put up your hands quickly in class. /Quickly put up your hands in class. /Put up your hands in class quickly.
33. Play enough sports every day so that you can keep your body strong.
34. 如果你总是休息,你是不能完成比赛的。
35. Have wonderful weekends/Plan your time carefully at/on weekends/Do meaningful things at/on weekends
四、(一)36. Is 37. easily 38. across
39. climbing 40. reading
(二)41. turning 42. money 43. behind
44. north 45. spends
五、46—50 CAFDB
六 、51. street 52. is 53. to learn
54. money 55. near 56. left 57. restaurant
58. easily 59. pay 60. and
七 、范文:
Dear Joe,
Welcome__to__my__home.  Let me tell you the way to my home. Take a taxi from the station. Go__downBridge Street. Go__pastFirst Street and Second Street. Turn__left when you see the post office. Then go__along Long Street, and you can see a library on the right. My home is behind the library.
Yours,
Nancy
点评:本文运用“三步法”指示路线。作者首先认真地审了题,弄清了具体的路线,并用Let me tell you the way. . . 引出线路;接着,作者用简洁的语言勾勒出了行走的路线;最后,明确了自己家的具体位置. . . is behind the library. 。
添彩点:1. 情真意切,用Welcome to. . . 对朋友来访表示欢迎;
2. 语言利落,表达丰富,用一系列动词短语如go down, go past, turn left, go along等把具体路线描述得如在眼前。同时,go down与go along两个短语同义但不相同。
 
Unit 9 过关测试
限时:60分钟 满分:100分
题号 总分  
得分                  
 
一、单项选择(每小题1分,共15分)
1. She________ thin and she________ medium height.
A. has; is B. is; is
C. has; has D. is; is of
2. ________ student has to follow these rules.
A. Lots of B. Many
C. Some D. Each
3. Mary, what about going to the ________? I want to watch the new movie.
A. restaurant  B. cinema    
C. bank D. hospital
4. Please ________ your friend to us. We want to know him.
A. turn B. write
C. describe D. study
5. The boy________black hair________a blue coat.
A. has; has B. with; in
C. has; wears D. with; wears
6. —I want to go to different places, but I don't know the________.
—A map is helpful, I think.
A. price B. time
C. way D. ticket
7. There are five________in the room.
A. the people B. peoples  
C. persons D. boy
8. Our new English teacher has________ hair and she is good looking.
A. black long beautiful B. beautiful long black
C. long beautiful black D. beautiful black long
9. I don't like this book. Can you show me ________?
A. other one B. another one
C. one another D. one other
10. The movie is ________ boring. I don't like it.
A. little B. a little  
C. a kind of D. kind
11. —Bill, does your sister have brown hair or red hair?
—________. She takes after my mother.
A. Yes, she does B. No, she doesn't
C. Brown hair D. I don't know
 
12. This pair of pants________mine. Yours  may________on the bed.
A. is; be B. are; be
C. are; are D. is; is
13. People speak English________in________parts of the world.
A. different; differently B. differently;different
C. differently; difference D. difference; differently
14. We can do a lot to stay healthy. ________, we should eat a balanced(平衡的) diet.
A. At a time B. In fact
C. First of all D. All together
15. —________?
—He's heavy and has short curly hair.
A. What does Joe do B. What does Joe like  
C. What is Joe doing D. What does Joe look like
二、完形填空(每小题1分,共10分)
Mrs Wilson is my neighbor(邻居). She________16 at a post office and she meets lots of people________17. She is________18 to everyone and likes helping others. She is over fifty years old, ________19 she looks very young. She is of ________20 height and  thin. She has  long curly brown________21. She  likes  to wear a red T?shirt and jeans. She ________22 like a movie star. She really likes________23 shopping on weekends and she always buys many beautiful clothes. She always________24,__“Old people still want ________25 beautiful!”People all like her very much.
16. A. works B. work C. working D. is work
17. A. everyday B. nobody C. every day D. no body
18. A. friend B. friendly C. bad D. badly
19. A. or B. also C. but D. so
20. A. medium B. very C. never D. /
21. A. beard B. look C. hair D. face
22. A. looking B. looks C. look D. be
23. A. go B. goes C. going D. going to
24. A. says B. speaks C. tells D. say
25. A. to do B. be C. to be D. /
三、阅读理解(每小题2分,共20分)
A
Family
member
What does he/she look like?
My father My father is tall. He has curly hair. He's handsome.
My mother My mother is not beautiful. She is short. She is only 1. 5 meters tall. She has black hair. And she is fat.
My sister My sister is a lovely girl. She has long curly hair. She's of medium height.
My brother My brother looks like my mother. He is short, too. He is heavy.
 
 
 
26. What does the writer's father look like?
A. He is very short. B. He is short and has black hair.
C. He's of medium height. D. He is tall and has curly hair.
27. Who is short and heavy?
A. The writer's mother and brother. B. The writer's mother and father.
C. The writer's father and sister. D. The writer's father and brother.
28. Does the writer's brother look like his father?
A. Yes, he does. B. No, he doesn't.
C. Yes, he doesn't. D. No, he does.
29. What does the writer look like?
A. He/She is thin. B. He/She is heavy and tall.
C. He/She has long curly hair. D. We don't know.
30. According to the passage, which is RIGHT?
A. There are four people in the writer's family.
B. The writer's mother is a beautiful woman.
C. The writer's father and sister have curly hair.
D. The writer's brother looks like his sister.
B
Round eyes, a round head, a round ears, round body! What is this little animal? He looks like a little bear. (A)________ he is not a bear. He's a KOALA. Soft gray fur(毛) covers his little fat body. His eyes look like buttons(纽扣). He has small feet and big ears. And his nose shines like your new black shoes.
Where do koalas live? In Australia. The people of Australia take care of the koalas. (B)build, live, for, places, to, they, in, them. Here the little animals are safe. No one can kill them for their beautiful fur. There are many koalas in Australia. The people of Australia love them.
When a koala is born, he has no fur. And he is no bigger than your little toe(脚趾头).
The mother koala has a pocket in the front of her body. The baby stays in this warm pocket. There he stays for six months.
(C)When the little koala leaves the pocket, he has lots of fur. And he is about as big as your shoe. He climbs to his mother's back. And she teaches him to find food.
根据要求完成下列各题:
31. 在(A)处填上一个连词:________
32. 将(B)处画线词语组成一个完整的句子:
________________________________________________________________________
33. 回答问题:Where are koalas from?
________________________________________________________________________
34. 回答问题:Where do koalas live when they are born?
________________________________________________________________________
35. 将(C)处画线句子译成汉语:
________________________________________________________________________
四、词汇运用(每小题1分,共10分)
(一)根据句意、首字母或汉语提示完成单词。
36. Mrs Green is a little bit heavy. She wants to be t________.
37. Who is your favorite s________? Why do you like his or her songs?
38. Open your m________. Let me have a look.
39. Let's go to the cinema ________(今晚). We can meet at the gate after school.
40. Jack has brown hair and he doesn't wear ________ (眼镜).
(二)用所给单词的适当形式填空。
41. The boy is of medium ________(high).
42. To be an ________(art) is my dream.
43. He is ________ (put) the book into the bag.
44. Five minutes ________ (late), they can get there.
45. Fan Bingbing and Li Bingbing are both ________ (act).  
五、补全对话(每小题2分,共10分)
A:Hi, Ann. I hear(听说)you have a new friend.
B:Yes. ________46
A:What does she look like?
B:________47
A:Is she tall?
B:Yes. She's tall and thin.
A:Does she often wear glasses?
B:________48
A:________49 She often wears a yellow sweater and blue pants.
B:________50 She's Betty.
A. She has long curly blonde hair.
B. She wants to be a singer.
C. Oh, I think I know her.
D. Yes, she does. And she can speak a little Chinese.
E. This is Ann speaking.
F. Yes, that's her.
G. She's from America.
六、综合填空(每小题1分,共10分)
sing,  high,  heavy,  like,  year,  girl,  study,  wear, do,  hair
 
My sister, Mary, is a twenty-year-old ________51. She is a ________52  at a TV station. She is tall and thin. She has long curly brown ________53  and she ________54  glasses. My brother's name is Brad. He's twelve ________55 old. He ________56 in Yuying Middle School. He's of medium ________57. He has short straight blonde hair. My father's name is Steve. He is forty. He is the captain ( 队长)of a tennis team. He ________58 playing it very much. He's not tall or short and he's kind of ________59. He has short black hair and he likes ________60 different things.
七、书面表达(25分)
根据下面的提示,写一篇60词左右的短文,向大家介绍你最好的朋友,要写出他/她的外貌特征及爱好等情况。
提示词:straight, brown, hair, medium, height, glasses
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
 
Unit 9过关测试
一、1. D
2. D 点拨:语法分析法。lots of, many和some都修饰可数名词复数,只有each后跟可数名词单数,故选D。each student意为“每个学生”。
3. B 点拨:题眼法。由题眼watch the new movie可知要去“电影院”。故选B。
4. C 点拨:辨析法。turn“转,翻”;write“写”;describe“描述”;study“学习”。由后句“我们想认识他”可知想请对方“描述”其朋友。故选C。
5. D 点拨:分析句子结构法。第一个空格处填with,with black hair 为介词短语作定语;第二个空格处表示“穿着”,实义动词作谓语。
6. C
7. C 点拨:语法分析法。people意为“人,人们”时本身就是复数形式,不能再在词尾加s表示复数,且其前有具体数字five,所以不能再加定冠词the;person和boy都是可数名词,空格前的five决定了用其复数形式,故选C。
8. B 点拨:因名词前的修饰词常按照下列顺序排列:冠词、数词、描绘、形状、新旧、颜色、来源、材料,所以B项正确。
9. B
10. B 点拨:辨析法。little“小的;几乎没有”,修饰不可数名词;a little“有点儿”,修饰不可数名词或形容词;a kind of“一种”,修饰名词;kind“种类;和蔼可亲的”,用作名词或形容词。由空格后的boring是形容词可知选B。
11. C 12. A 13. B 14. C
15. D 点拨:交际法。由答语“他很胖且留着短卷发”可知询问长相。询问外貌的句型可用What be sb. like?及What do/does sb. look like?。故选D。
二、16. A 17. C 18. B 19. C 20. A 21. C 22. B 23. C  24. A 25. C 
三、A 26. D 27. A 28. B 29. D 30. C 
B 31. But  点拨:前后两个句子是转折关系。
32. They build places for them to live in.
33. Australia.
34. In a pocket in the front of the mother koala.
点拨:由倒数第二段第一、二句The mother koala has a pocket in the front of her body. The baby stays in this warm pocket. 可知住在妈妈身前的育儿袋中。
35. 当树袋熊宝宝离开育儿袋时,它长了很多毛。
四、(一)36. thin 37. singer 38. mouth
39. tonight 40. glasses
(二)41. height 42. artist 43. putting 44. later
45. actresses
五、46—50 GADCF
六 、51. girl 52. singer 53. hair 54. wears
55. years 56. studies 57. height 58. likes
59. heavy 60. doing
七 、范文:
I want to introduce my best friend Li Lei to you. He's the captain of the school basketball team. He__has__short__straight__brown__hair.
He__is__of__medium__height. He is good at playing basketball. He often wears a pair of glasses. But his glasses are different from others'. Because his glasses are funny. I think he__is__handsome. Do you think so?
点评:本文运用“三步法”描述人物外貌。首先,开篇点题—想介绍自己的朋友;其次,对自己的朋友进行了详细的描述;最后,表达了自己的感受。
添彩点:文中用到了描述人的外貌的三种句式:
身材、个头)(③主语+be of+...build/height(指体形、)
 
Unit 10标准检测卷
(满分:120分 时间:100分钟)
题 号 十一 总 分
得 分                        
 
    听力部分(20)
一、听句子,选择与所听内容相符的图片(每小题1分,共5)
 
 
 
    A    B     C            D      E
________(1) ________(2) ________(3)
________(4) ________(5)
二、听句子,选择最佳答语(每小题1分,共5)
6.A.Sorry,I can't.    B.You're welcome.
C.Yes,some apples.
7.A.I'd like some dumplings.
B.We have large and small sizes.
C.I don't like it.
8.A.I like noodles.
B.No,we don't have beef noodles.
C.Yes,I do.
9.A.James.   
B.She would like some fish.
C.¥10.
10.A.I'd like chicken.  
B.Yes,I'd like soup.
C.Tomato soup.
三、听对话及问题,选择最佳答案(每小题1分,共5)
11.
A     B     C
12.
A     B     C
13.A.Noodles.  B.Dumplings.  C.Rice.
14.A.Green tea.  B.Orange juice.  C.Apple juice.
15.A.¥6.  B.¥8.  C.¥10.
四、听短文,选择最佳答案(每小题1分,共5)
16. When is the girl's birthday?
A.On December 8th.  B.On October 18th.
C.On December 18th.
17. Who is good at making cakes?
A.The girl's father.  B.The girl's mother.
C.The girl's brother.
18. What kind of dumplings does the girl like?
A.Mutton and carrot dumplings.
B.Beef and cabbage dumplings.
C.Egg and tofu dumplings.
19. What does the girl's brother make for her?
A.Soup.   B.Dumplings.  C.Salad.
20. What do they do before the birthday dinner?
A.Sing a birthday song.  
B.Cut the birthday cake.
C.Play games.
笔试部分(100)
五、单项选择(每小题1分,共15)
21.—What do you need to make the porridge?
—________ onion, ________ potato and some rice.
A.A; a        B.An; a
C.A; an     D.An; an
22.—Hey, John! I met my favorite basketball star and took a photo with him yesterday.
—Wow, you were so ________.
A.lucky       B.afraid  
C.busy         D.free
23.Would you like ________ coffee?We don't have ________ juice?
A.some;any  B.some;some
C.any;any  D.any;some
24.—Do you like noodles ________ chicken?
—No,I don't.
A.with   B.of    C.in    D.to
25.The mascot(吉祥物) of the Rio 2016 Olympic Games(奥运会) is ________ good luck.
A.the number of  B.the symbol of
C.the day of  D.the color of
26.—________would you like?
—A glass of orange juice.
A.What  B.Where  C.How  D.When
27.I'm hungry.I would like ________ a large bowl of dumplings.
A.eating  B.eat
C.to eat  D.eats
28. —I'm very thirsty now.
—Would you like some ________? 
A.tea               B.fish         
C.noodles           D.potatoes
29.—________?
—I'd like some tomatoes and potatoes.
A.Can I help you
B.Do you like tomatoes
C.What do you buy
D.Would you like some potatoes
30.—What________of noodles would you like?
—Beef noodles.
A.size  B.bowl  C.color  D.kind
31.—Would you like to come to dinner tomorrow evening?
—________.
A.Yes, it's true         B.You really do
C.It's upstairs          D.Yes, I'd love to
32.—You won't pass the exam ________ you don't work hard.
—OK, I'll do my best.
A.and  B.but  C.if  D.so
33.—What's his ________?
—He is thirteen years old.
A.name  B.number  C.birthday  D.age
34.I don't like ________ noodles,but I like ________.
A.potato;potatoes           B.potatoes;potato
C.potato;potatos            D.potatoes;potatos
35.—I want to make dumplings.Would you like to ________the meat for me?
—Sure.
A.cut up                     B.cut down
C.make a wish                D.blow out
六、完形填空(每小题1分,共10)(词数:约80;建议用时:5分钟)
Different people like to eat different  ________(36)I like to eat ________(37),especially(特别)the ones________(38) beef or mutton.I also like noodles and rice.I like to eat fruit like apples,________(39) and oranges.But I don't like bananas.My father likes ________(40)He says it's delicious.He doesn't like ________(41) fruit.My mother likes all ________(42) of foods.She likes rice, noodles, porridge, dumplings and so on.Her favorite ________(43) is apples.There ________(44)an old saying(谚语):One apple a day keeps the doctor away. What would you like________(45)?
36.A.foods    B.fruits          C.vegetables    D.candies
37.A.porridge  B.dumplings     C.ice cream     D.rice
38.A.has      B.there is        C.there are     D.with
39.A.potatoes  B.strawberries     C.carrots      D.onions
40.A.fish      B.noodles         C.dumplings  D.specials
41.A.many     B.few            C.any        D.some
42.A.sizes      B.colors         C.kinds       D.bowls
43.A.subject     B.color         C.fruit        D.city
44.A.is    B.are    C.has           D.have
45.A.eat   B.to eat  C.eating         D.eats
七、阅读理解(每小题2分,共30)
A
(词数:约110;建议用时:4分钟)
Today is Friday. Linda's class would like to have a barbecue (户外烧烤) tomorrow.
She and her classmate, Jack, are shopping in a supermarket now. They need some food and drinks for the barbecue.
Linda's Shopping List    
Item (商品) Price Quantity
(数量)    
water 30 yuan a box 2 boxes
green tea 45 yuan a box 3 boxes
juice 8 yuan a bottle 5 bottles
cola 6.5 yuan a bottle 5 bottles
corn (玉米) 5 yuan a kilo 8 kilos
sausage (香肠) 12 yuan a bag 5 bags
beef 70 yuan a kilo 4 kilos
pork (猪肉) 20 yuan a kilo 4 kilos
apple 12 yuan a kilo 10 kilos
watermelon 3 yuan a kilo 10 kilos
 
46.When will Linda's class have a barbecue?
A.On Sunday.  B.On Saturday.  
C.On Friday.  D.On Thursday.
47. Who is shopping with Linda in the supermarket?
A.Her parents.  B.Her brother.  
C.Her teacher.  D.Her classmate.
48. How many boxes of green tea does Linda need?
A.2.  B.3.  C.4.  D.5.
49. Linda should pay ________ yuan for fruit.
A.30  B.120  C.150  D.190
50. Which of the following is NOT true?
A.Linda needs four kinds of drinks.
B. Linda needs to pay sixty yuan for sausages.
C.Linda needs ten kilos of watermelon.
D.Pork is the most expensive meat on Linda's list.
B 
(词数:约120;建议用时:6分钟)
This is Bruce's Noodle House.We have different kinds of noodles.A large bowl of noodles with mutton is only 4 dollars,and 3 dollars for a medium bowl.Each bowl of beef noodles is just 3.5 dollars.And a large bowl of chicken noodles is 2 dollars.Each bowl of pork noodles is just 3.5 dollars.One dollar is for a large bowl of vegetable noodles.
Come and enjoy the delicious noodles here! If you order any noodles,fruit will be free.If you are too busy to come,please call us at 288­8998,and you will get the food in half an hour.Our noodle house is open from Monday afternoon to Sunday.
51.Bruce's Noodle House sells ________ kinds of noodles.
A.five  B.eight  C.seven  D.four
52.If Tom calls Bruce's Noodle House for pork noodles at 7:00 a.m. on Tuesday,he may get the food at ________am. that day.
A.8:50  B.7:50  C.8:30  D.7:30
53.Tom's family would like two large bowls of chicken noodles and a medium bowl of mutton noodles. They will pay________for the food.
A.$6  B.$7  C.$5  D.$8
54.If you want to order noodles,you can call  ________.
A.at 288­8998  
B.on Monday afternoon
C.on Sunday  
D.at any time every day
55.We can eat noodles in Bruce's Noodle House except on ________.
A.Monday morning  B.Monday afternoon
C.Saturday afternoon  D.Sunday morning
C 
(词数:约90;建议用时:5分钟)
Every country has its favorite food.Italians(意大利人) like to eat pizza.Indians(印度人) like to eat hot food.Japanese like to eat fish and often they don't cook it.
In England,the most popular food is fish and chips.But the world's most popular food may be American fast food.In New York, Moscow,Paris and even in some big cities in China,you can find people eating hamburgers and chips.
Chinese food is also very popular in the world.Why?It has different tastes and it is usually very delicious.Dumplings are the best.
根据短文内容完成表格。
Favorite food Eating place
________________(56) In New York
Dumplings __________(57)
Uncooked fish (生鱼) __________(58)
____________(59) In India
________________(60) In England
 
八、补全对话(每小题1分,共10)
   根据对话习惯及内容,在对话空白处填入一个适当的词,使对话意思完整、通顺。每空限填一词。
(Mary and Jim are in a restaurant. A waiter is coming.)
Waiter: Good morning. May I have your ________(61)? 
Mary: Yes. Are there any dumplings here?
Waiter: Of course. Dumplings in our restaurant are very ________(62). We ________(63) beef and carrot dumplings, cabbage dumplings and mutton dumplings. What ________(64) of dumplings would you like?
Mary:Beef and carrot dumplings.
Waiter:A large bowl ________(65) a small bowl?
Mary:A small bowl, please.
Waiter:OK. A small bowl of beef and carrot dumplings. Oh, would you like something to ________ (66)? 
Mary:Some orange juice, please. Hi, Jim! What would you like?
Jim: I'm not ________(67) yet. I don't want to eat ________(68). I just ________(69) some milk.
Waiter:OK. Some milk. Wait a minute, please. I'll ________(70) your food and drinks right away.
九、词语运用(每小题1分,共10)
A) 根据句意及首字母提示填写单词,完成句子。
71.D__________are traditional(传统的)food on the Spring Festival(春节) in China.
72.The Internet is becoming more and more p________with people around the world.
73.—What size bowl of noodles would you like?
—A l________bowl.
74.The question is hard.I can't a________it quickly.
75.—What about going for a picnic?
—Good i________.
B)用所给词的适当形式填空。
76.Mr Green often eats __________(pancake) for lunch.
77.The wind __________(blow) out the candle when I come in.
78.Do you have ________(special) today?
79.May I take ________(one's) order,sir?
80.Different people think__________(different).
十、任务型阅读(每小题2分,共10)(词数:约160;建议用时:6分钟)
Hot pot(火锅) is many Chinese people's favorite and Liu Yang is one of them.
Three days ago, Liu Yang arrived in England. There he had three days of hamburgers, sandwiches and potatoes. Yesterday he was very excited when he heard that there was going to be a meal of hotpot to welcome the new students.
He went into the room and sat next to an American girl. To his surprise, he saw potatoes and bread in front of him. Where was the hot pot?
When she saw Liu Yang was very surprised, the American girl told him that hotpot is NOT hot pot. China has hot pot in two words but English hotpot is written in one word.
Hotpot is made from meat, potatoes and onions. People put it in the oven(烤箱) all day in a heavy pot and on a low heat(热度). It is easy to cook.
Hotpot tastes fine. But Liu Yang still misses hot pot, two words!
81.Is hot pot many Chinese people's favorite?
_______________________________________________________________________
82.When did Liu Yang arrive in England?
_______________________________________________________________________
83.Who told Liu Yang that hotpot is not hot pot?
_______________________________________________________________________
84.Which country has hot pot in two words?
_______________________________________________________________________
85.Does Liu Yang miss hotpot or hot pot?
_______________________________________________________________________
十一、书面表达(15)
假如你们社区新开了一家餐馆,请你为这家餐馆的食品、价格等内容做一个简介,让大家更了解餐馆的特色。不少于60词。
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
 
Unit 10标准检测卷
听力材料 
一、1.I'd like to have some noodles.
2.Before you eat the cake, you should blow out the candles.
3.The pancake in the restaurant is only five yuan.
4.Please give me a large bowl.
5.My mother often buys candies for me.
二、6.Can I help you?
7.What sizes do you have?
8.Do you like beef noodles?
9.Who would like a medium bowl of rice?
10.What kind of soup would you like?
三、11.M:What would you like to have,madam?
W:Some rice,please.
Q:What would the woman like to have?
12W:Would you like some noodles?
M:Yes,a big bowl,please.
Q:What would the man like to eat?
13W:What kind of food do you like,Mike?
M:I like rice,dumplings and noodles.But I like dumplings best.
Q:What's Mike's favorite food?
14W:What kind of drink would you like?
M:Apple juice.
Q:What kind of drink would the man like?
15W:Special 1 is only 6 yuan.
M:OK.I'll have it.
Q:How much is Special 1?
四、W:My birthday is on December 18th. On that day, my family often cook different kinds of food for me. My mother is good at making cakes. She often makes a cake with my favorite fruit. My father usually makes dumplings. And I like dumplings with mutton and carrots. My brother knows I like potatoes, so he makes potato salad. Before dinner, they always sing a birthday song to me. They hope it can bring good luck to me.
听力答案
一、15:EDCAB
二、610: CBCAC
三、1115: BBBCA
四、1620: CBACA
笔试部分
五、21.B
22.A 点拨:本题用词语辨析法解答。lucky意为“幸运的”;afraid意为“害怕的”;busy意为“繁忙的”;free意为“空闲的”。由语境可知,“我”遇见最喜欢的篮球明星并一起合影是非常幸运的。故选A。
23.A  24.A
25.B 点拨:the number of“……的数量”;the symbol of“……的象征”;the day of“……的日子”;the color of “……的颜色”。根据句意可知选B。
26.A 27.C
28.A 点拨:本题用寻找题眼法解答。由句中的thirsty(口渴的)可知,A项tea“茶”符合句意;而fish“鱼肉”;noodles“面条”;potatoes“土豆”都不符合语境。 
29.A 点拨:考查交际用语。此题易误选C项,它是汉语式英语。Can I help you?是一句应用广泛的交际用语,不同场合可以译成不同含义。
30. D  
31.D 点拨:本题用交际法解答。问句Would you like to do sth.?的肯定答语为“Sure/Yes/Of course..., I'd love to.”否定答语为“I'd love to, but...”句意:——明天晚上你愿意来吃饭吗?——是的,我很乐意。所以选D。
32.C 点拨:连词辨析法。选项都是连词,意思分别是“并且;但是;如果;因此”。句意:——________你不努力学习,你将不会通过考试。——好的,我会尽最大努力的。比较四个选项的意思可知,选C合适。
33.D
34.A 点拨:potato为可数名词,修饰名词复数时,用单数形式,其复数形式是在词尾加­es,故选A。
35.A 点拨:本题用短语辨析法解答。cut up意为“切碎”;cut down意为“砍倒”;make a wish意为“许愿”;blow out意为“吹灭”。包饺子前需要将肉切碎,故选A。
六、36.A
37.B 点拨:考查名词。用联系上下文法做此题。由后句提到的代词the ones (与前面提到的名词复数属于同类事物)可知,此处只能选B。
38.D
39B 点拨:考查名词。用排除法做此题。结合前面提到的“我”喜欢吃水果可知,四个选项中只有B项草莓属于水果。
40.A 点拨:考查名词。用联系上下文法做此题。单看此句,四个选项都符合,但结合后句“他说它很美味。”中的it可知,只能选A,其他三项都是复数,需用they代替。
41.C 42.C 43.C 44.A 45.B
七、A 46.B 点拨:由第一段可知明天是周六,琳达全班想去烧烤。故选B。 
47.D 点拨:由短文中的“She and her classmate, Jack, are shopping in a supermarket now.”可知,琳达和她的同学杰克正在超市购物。故选D。
48.B 点拨:由表格中green tea一行可知,琳达需要三箱绿茶。故选B。
49.C 点拨:由表格中apple和watermelon两栏可知,买苹果需要120元,买西瓜需要30元,共计150元。故选C。 
50. D 点拨:由表格中beef和pork两栏可知,牛肉的价格是每公斤70元,猪肉的价格是每公斤20元。由此可知,牛肉的价格最高,而不是猪肉,D项表述是错误的。
B 51.A 点拨:考查细节归纳。根据短文可知有mutton noodles,beef noodles,chicken noodles,pork noodles和vegetable noodles共五种。
52.D 点拨:考查细节推理。由短文第二段中“...you will get the food in half an hour.”可知7:00订购面条,7:30能到。
53.B 点拨:考查细节推理。短文中提到一大碗鸡肉面是两美元,故两碗是四美元;而一中碗羊肉面是三美元,故加起来是七美元。
54.A 55.A
C 56.Hamburgers and chips
57.In China 
58.In Japan
59.Hot food 
60. Fish and chips
八、61.order 
62.delicious 
63.have
64.kind 
65.or 
66.drink 
67.sure
68.anything 
69.want 
70.bring
九、A)71.Dumplings 
72.popular
73.large
74.answer 点拨:本题用逻辑推理法解答。这个问题不能很快回答。answer用作动词,意为“回答”。
75.idea
B)76.pancakes 77.blows
78.specials 
79.your
80. differently 点拨:修饰动词think需用副词differently。
十、81.Yes, it is. 点拨:相关信息寻找法。由第一段内容可知。
82.Three days ago. 点拨:相关信息寻找法。由第二段第一句可知。
83.An/The American girl. 点拨:相关信息寻找法。由第四段第一句可知。
84.China. 点拨:相关信息寻找法。由第四段第二句可知。
85.He misses hot pot. 点拨:相关信息寻找法。由最后一段可知。
十一、范文:
Would you like to eat noodles.Come and eat in our noodles restaurant.We have different__kinds__of noodles,such as tomato and egg noodles,beef noodles,mutton noodles,chicken noodles and so on.There are 3 sizes—large,medium and small.The__large__one__is__8__yuan ,the__medium__7__yuan__and__the__small__6__yuan. Every day we have a special.If you order the large special,you will get a bowl of vegetable soup for free.
Come and have a try.You will love here.
名师点评:
◆本篇文章运用了“三步一时态法”对新餐馆的食品等进行了介绍。
◆本文添彩点:
①would like为本单元重点词汇,运用恰当准确。
②different kinds of “不同种类的”,用于描述种类之多。
③本句为排比句的省略形式,运用恰到好处,为文章增色不少。
Unit 11 过关测试
限时:60分钟 满分:100分
题号 总分  
得分                  
 
一、单项选择(每小题1分, 共15分)
1. I returned from my trip to London. I ________many interesting places there.
A. visit B. will visit
C. am visiting D. visited
2. She is ________ lovely girl.
A. very a B. quite a 
C. a quite D. a lot
3. What a surprise to see you here! When ________ you ________ back?
A. do; get B. did; get
C. have; got D. will; get
4. —What________ news! The Chinese Women's Badminton Team won the Uber Cup again.
—Really? That's great!
A. interesting B. interested
C. exciting D. excited
5. The little dancer from Australia looks ________ in the long skirt.
A. gently B. happily
C. beautifully D. lovely
6. —________you at home this morning?
—No, I ________.
A. Were; wasn't B. Were; weren't
C. Was; wasn't D. Was; weren't
7. She saw a pen on the ground and ________.
A. pick it up B. pick up it
C. picked it up D. picked up it
8. I________carefully, but I couldn't ________ anything.
A. listened; heard B. heard; listened
C. listened; hear D. heard; heard
9. I fell off the bike on my way to school. ________, I wasn't hurt.
A. Luckily B. Suddenly
C. Politely D. Recently
10. The best gift in the world may be not expensive, but must be full of love.
A. clean B. cheap  
C. bad D. smart
11. —Would you like ________ to eat?
—Yes, please.
A. anything delicious B. delicious anything
C. something delicious D. delicious something
12. —Hi, Diana, how was your summer holiday?
—________! I enjoyed myself by the sea very much.
A. Good idea B. Wait a minute
C. That's too bad D. Pretty good
13. Our Mother Earth gives us ________ we need in our life.
A. nobody B. nothing
C. everybody D. everything
14. —The school network will be shut down for safety reasons.
—That doesn't ________ me at all. I'm not a net­worm, anyway.
A. satisfy B. surprise 
C. worry D. include
15. —It's important for us to know ________ all the subjects.
—Yeah, group work is my favorite.
A. how to study B. when to study
C. which to study D. what to study
二、完形填空(每小题1分, 共10分)
Last week, we ________16 to the beach. On the way ________17 the beach, we ________18 interesting things. Soon we got to the beach. Some of us played soccer on the beach, and ________19 played in the water. In the afternoon, we ________20 home, but Jim's bike was lost. We all helped him ________21 the bike. But we didn't find it. We didn't know ________22 to do. Suddenly(突然), Lucy saw a man riding Jim's bike away from(远离)the beach. And then we called the ________23. They found the ________24 three hours later. We got home so late and we were so tired, ________25 we were very happy.
16. A. go B. went C. going D. goes
17. A. with B. in C. to D. at
18. A. talked about B. talk about C. talked to D. talk to
19. A. others B. other C. the other D. another
20. A. decide to go to B. decided to go to C. decide to go D. decided to go
21. A. look B. look for C. find for D. find
22. A. what B. where C. when D. why
23. A. police B. waiter C. bank clerk D. doctor
24. A. teacher B. thief C. friend D. mother
25. A. because B. or C. but D. so
三、阅读理解(每小题2分, 共20分)
A
It was a Saturday in May. When Mrs Black opened the door and looked out, she smiled and said, “It's going to be a beautiful day. ” She woke her little son up at eight thirty and said to him, “Get up, Tod. We're going to the zoo today. Wash your hands and face, brush your teeth and have breakfast quickly. We are going to New York by train. ”
Tod was six years old. He was very happy because he liked going to the zoo very much, and he also liked going by train. He said, “I dreamed(做梦)about the zoo last night, Mummy. ”
His mother was in a hurry, but she stopped and smiled at her little son, “And what did you do in the zoo in your dream?”Tod laughed and answered, “You know, Mummy!You were there in my dream, too. ”
26. Mrs Black decided to go to the zoo mainly(主要地)because________.
A. it would be Sunday the next day B. it was going to be a sunny day
C. Tod hadn't been to the zoo yet D. she had nothing to do on Saturday
27. At half past eight that morning ________.
A. Tod was dreaming about the zoo B. Tod was woken up(被叫醒)
C. Tod was washing his face D. Tod was eating breakfast
28. Why was Tod happy that day?
A. Because he liked New York very much.
B. Because it was his sixth birthday.
C. Because he was going to take a train to the zoo.
D. Because he didn't have to go to school.
29. What did Tod do in the zoo in his dream?
A. He saw a lot of animals. B. He played with a monkey.
C. He saw some beautiful birds. D. The story doesn't tell us.
30. From the story we know that ________.
A. Tod dreamed about the zoo every night
B. Tod was Mrs Black's little daughter
C. Mrs Black didn't know what Tod did in the dream
D. Mrs Black forgot that she and Tod had been to the zoo before
B

John
  I got to Miami, Florida on Nov. 13. The weather is wonderful here. This morning I went swimming and then slept on the beach. When I woke up, I found Jennifer Lopez—my favorite movie star! I asked her to take a picture with me. You know, that was my dream. She agreed!

Max
  It's very cold here in Moscow. This afternoon I went to have a look at the city. I got lost. I was glad that I took Russian lessons in my university. They helped me a lot. A young girl showed me the way back to my hotel. I think I can finish my work here and go back home soon. I'm longing for the warm sunshine at home.

Maria
  I arrived in Guilin yesterday. What a beautiful place! The people are kind here and I have some new friends. I met my high school classmate, Tom, here. How small the world is! He is working here as an English teacher at a middle school. 他带我在城市里转了转。 I also went to his school.
 
31题完成句子;32翻译画线句子;33、34题简要回答问题;35题把画线的汉语句子译成英语。
31. John was very glad that his dream of ________ with Jennifer Lopez came true.
32. ________________________________________________________________________
33. What does Max go to Moscow to do?
________ ________
34. Why does Maria think the world is small?
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
35. ________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
四、词汇运用(每小题1分, 共10分)
(一)根据句意及提示补全单词。
36. Who knows where the________(极好的)student comes from?
37. Do you g________apple trees in spring?
38. L________, the taxi driver returned David's lost bag to him.
39. Teachers are usually i________ (感兴趣的) in  their students.
40. You'd better speak loudly so that others can ________(听见)you clearly.
(二)根据汉语完成句子。
41. 他的新书上个月出版了。
His new book ________ ________ last month.
42. 我在农场骑马了。
I ________ ________ ________ on the farm.
43. 周末公园里有许多人。
There are ________ ________ ________ ________ people in the park at weekends.
44. 你喜欢乡下的生活吗?
Do you like the life ________ ________ ________?
45. 总的来说, 这是一部很有意思的电影。
________ ________ ________, this is a very interesting film.
五、补全对话(每小题2分, 共10分)
A:How was your weekend?
B:________46We enjoyed ourselves.
A:________47
B:Well, on Saturday we went to the beach and played volleyball there.
A:________48
B:I played with Linda. And we went boating on Sunday.
A:Really?________49
B:On Daming Lake. ________50
A:No, I stayed at home. I had too much homework.
B:That was terrible.
A. Did you go out?                        B. It was great.
C. Did you see anything interesting?          D. What did you do?
E. Who did you play with?                  F. How was the weather there?
G. Where did you go boating?
六、综合填空(每小题1分, 共10分)
Carol teaches history at a middle school. Y________51,__she took Class 1, Grade 7 to an interesting place. It is an art ________52. They went there by school bus. It's very f________53. There they saw q________54 a lot of beautiful ________55(油画) and other pictures. They are all ________56 (昂贵的). The children had a good time and enjoyed the school trip a lot. When they were in the museum, Martin showed them around as a g________57.
Here is a letter from Carol to Martin.
Dear Martin,
I am writing to thank you for a great day on Monday. The children had an ________58 (极好的) time in the museum.
All the 52 children and I thought the school trip was really ________59(excite) and educational (有教育意义的). The children were very ________60(interest) in what you told them. They learned a lot. Thank you very much.
Best wishes,
Carol
七、书面表达(25分)
根据所给的中英文信息完成应用文。
假如你是兰易, 你利用劳动节三天的假期游览了北京城。请你根据下面的旅游记录给你的笔友Mark写一张明信片, 向他介绍一下你在北京的旅游经历, 并表明期望尽快与他相见。

________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
 
Unit 11过关测试
一、1. D
2. B 点拨:quite通常放在不定冠词a(n)之前,very通常放在不定冠词之后,排除A、C两项,D项不符合题意,故选B。
3. B
4. C
5. D
6. A   
7. C 点拨:pick up意为“捡起”,代词作宾语时,应放在pick与up中间;and连接的两个动词时态应一致,故选C。
8. C 点拨:句意“我仔细地听了听,但是不能听到任何东西。”第一个空强调听的过程,且发生的时间在过去,应用listened;第二个空强调听的结果,且couldn't后接动词原形,应用hear。
9. A 点拨:luckily“幸运的是”;suddenly“突然”;politely“有礼貌地”;recently“最近”。根据上文“在我上学的路上,我从自行车上摔了下来。”和下文“我没有受伤。”可知A项符合语境。
10. B 点拨:not expensive=cheap便宜的,所以选B。
11. C
12. D 点拨:语境判定法。Good idea“好主意”;Wait a minute “等一会儿”;That's too bad “太糟糕”;Pretty good“相当好”。由答语的后句“我在海边玩得非常高兴。”可知“我”的暑假过得相当好。
13. D 
14. C 
15. A
二、16. B 点拨:语法判定法。由Last week可知为一般过去时。
17. C 
18. A
19. A 点拨:本题考查“some. . . others. . . ”的用法。其意思是“一些……另一些……”。
20. D 点拨:联系上下文法。文章开始的第一个短语Last week意为“上周”,故全文采用一般过去时。go home为固定搭配,意为“回家”。
21. B 点拨:词语应用法。look for意为“寻找”,强调寻找的过程,而find重在寻找的结果,由句意可知选B。
22. A 23. A 24. B 25. C
三、A 26. B 点拨:语境推理法。由第一段可知,那是五月的一个星期六,天气会很晴朗,所以布莱克夫人想和她的小儿子去动物园。
27. B 点拨:由第一段中“She woke her little son up at eight thirty. . . ”可知答案为B。
28. C 29. D 30. C
B 31. taking a picture
32. 一个年经的女孩指给了我回旅馆的路。
33. To work.  点拨:由Max的介绍中I think I can finish my work here. . . 可知Max是去莫斯科“工作”的。    
34. Because she met her high school classmate, Tom in Guilin.
35. He showed me around the city.
四、(一)36. excellent 37. grow  38. Luckily
39. interested 40. hear
(二)41. came out  42. rode a horse  
43. quite a lot of  44. in the countryside  
45. All in all
五、4650 BDEGA
六、51. Yesterday 52. museum 53. fast
54. quite 55. paintings 56. expensive
57. guide   58. excellent 59. exciting
60. interested
七、范文:
May 2nd, 2018
Dear Mark,
How are you?
I've just finished my visit in Beijing and I can't wait to tell you the experiences of my threeday travel. On the first day, I went to the Great Wall. I__took__quite__a__lot__of__photos there. On the second day, I went to the Palace Museum and Beihai Park. They were good places to__visit. On the last day, I went to the Science Museum. It was very interesting. I had a good time during my threeday travel. I hope to see you as__soon__as__possible.
Best wishes!
Sincerely,
Lan Yi
点评:本文运用“三步七要素法”写明信片,语句通顺、条理清晰、表达准确。第一步:对自己的活动作了一个整体的概括,包括某人在某地做了某事;第二步:详细介绍了自己的活动过程,突出了what, when等;第三步:表明自己的感受。
添彩点:①在特定的某一天用介词on,突出了作者使用介词的准确性;
②quite a lot of的使用表明了所照照片之多;
③用不定式作后置定语,使得表达丰富,表明了作者语言运用的功底深;
④as soon as possible意为“尽可能快地”,表达颇具力度,体现了作者想见到Mark 的急切心情。
 
Unit 12 过关测试
限时:60分钟 满分:100分
题号 总分  
得分                  
 
一、单项选择(每小题1分, 共15分)
1. —You look________today.
—Yes. I went to bed late last night to watch a talk show.
A. easy B. warm 
C. tired D. smart
2. —When did you have your school trip?
 —________.
A. In five days B. For five days   
C. Twice a day D. Five days ago
3. —If your parents wanted to have a ________ child, would you agree?
—Of course. But they should make it in________ years' time.
A. second; second B. two; two
C. second; two D. two; second
4. More and more people would like to go on   vacation abroad. They should remember to be ________ with good manners.
A. visitors B. players
C. volunteers D. singers
5. ________ wonderful The Reader is! Many people enjoy this TV program.
A. How B. How a  
C. What D. What a
6. —Don't ________ too late; you will feel tired in class.
—I won't.
A. call up B. wake up
C. stay up D. get up
7. It's necessary for us ________ to our parents when we have problems.
A. to talk B. talking  
C. talk D. talked
8. The students of Grade 7 visited Mike's farm and saw many ________there.
A. bird B. duck  
C. sheep D. rabbit
9. When I walked past the park, I saw some old  people ________ Chinese Taiji.
A. do B. did   
C. doing D. is doing
10. ________ April 1, China announced that it would build the Xiongan New Area in Hebei Province.
A. On B. In  
C. At D. To
11. —What________ do you speak?
—Chinese.
A. subject B. language
C. thing D. people
12. The mouse________quickly when the man came in.
A. run away B. runs away
C. ran away D. running away
13. The mother shouted________the boy because he didn't get home on time.
A. to B. at  
C. about D. out
14. What a nice picture! Let's________on the wall.
A. put up it B. put up them
C. put it up D. put them up
15. Tom is very tired. Don't________, please.
A. wake up him B. wake him up
C. woke up him D. to wake him up
二、完形填空(每小题1分, 共10分)
Jim got up at 10:30 on Saturday morning and then he began to read the ________16. He wanted to find some good ________17 about trips or movies. Jim read carefully. At last he ________18 to go to the beach. Jim thought he needed to buy some food and drink for the trip. ________19 he went out at 11 o'clock. First he came to a ________20 for brunch. Brunch is a meal. People often eat it ________21 the late morning. In the word, “br” means ________22 and “unch” means lunch. After brunch, Jim went to a supermarket. The supermarket was really ________23. There were so many people in it. Jim bought some food and drink. When he came out of the supermarket, he found a boy ________24 in the street, because he couldn't find his mother. Jim helped him look for his mother here and there. And at last they found her. That made Jim very ________25. But he was very happy.
16. A. video B. CD C. newspaper D. TV
17. A. job B. news C. time D. place
18. A. went B. were C. decided D. felt
19. A. Because B. But C. So D. If
20. A. hospital B. bank C. station D. restaurant
21. A. of B. between C. at D. in
22. A. breakfast B. lunch C. dinner D. dessert
23. A. quiet B. happy C. sad D. crowded
24. A. playing B. eating C. crying D. sleeping
25. A. happy B. tired C. sad D. relaxed
三、阅读理解(每小题2分, 共20分)
A
 
 
 
  I stayed at home last weekend. I studied for the math test on Saturday. On Sunday evening, I talked to my friend on the phone. What did you do, Tony?
 
  I visited my friends. On Saturday night, I went to Nancy's birthday party. On Sunday afternoon, I went to a new park  near my home. I had a great time.
 
  Oh, your weekend was great! But I had a boring weekend. I stayed at home. I cleaned my room and washed my clothes. I helped my mom cook dinner. Did you go out, Jack?
 
  No, I didn't. I also stayed at home and watched TV. Yesterday I watched a cartoon. It was very interesting.
 
26. Who cleaned the room last weekend?
A. Jenny. B. Tony.  
C. Susan. D. Jack.
27. Who went to a party?
A. Jenny. B. Tony.  
C. Susan. D. Jack.
28. Jenny________on Sunday evening.
A. talked to her friend on the phone B. watched TV at home
C. went to a park D. cooked a meal
29. On Sunday afternoon, ________went to a new  park.
A. Jenny B. Tony  
C. Susan D. Jack
30. Which of the following is not right about Jack?
A. He stayed at home. B. He watched TV at home.
C. He watched a cartoon. D. He went to a party.
B
Mom's____
A little boy invited his mother to the first teacher­parent meeting of his elementary school. To his surprise, she said she would go. This would be the first time that his classmates and teacher met his mother. ____ she was a beautiful woman, there was a scar(伤疤)that covered nearly the right side of her face. The boy never asked his mom why or how she got the scar.
At the meeting, other people were impressed by the kindness and natural beauty of his mother, but the little boy felt embarrassed for his mom's looks, and hid himself from everyone. However, he heard the conversation between his mother and his teacher.
“How did you get the scar on your face?”the teacher asked.
The mother replied, “②When my son was a baby, his room caught fire one day. Everyone was too afraid to get into the room, but I rushed into it. While I was running towards his bed, a beam(梁)fell down and I placed myself over him trying to protect him. I was knocked unconsciously. 幸运的是, 有人救了我们。” She touched the burned side of her face. “But I have never regretted(后悔)doing what I did, ”she added.
Having heard that, the little boy was so moved that he ran towards his mother with tears in his eyes. He hugged(拥抱)her and held her right hand tightly for the rest of the day.
31. 在①处填入一个适当的连词使句意完整、上下文通顺:
________________________________________________________________________
32. 将②句画线部分译成汉语:
________________________________________________________________________
33. 将③句画线部分译成英语:
________________________________________________________________________
34. 从文中找出两个对小男孩情感的前后变化进行描述的形容词。
________________________________________________________________________
35. 在④处填入一个适当的名词补全短文的标题:
________________________________________________________________________
四、词汇运用(每小题1分, 共10分)
(一)根据句意及所给提示填空。
36. Cats like eating ________(mouse) very much.
37. I felt very ________(surprise) when I heard the   news.
38. The children all________(跳)with joy when  they heard the good news.
39. Grandma________ (醒) up early yesterday  morning.
40. Could you tell me how ________ (高)    Qomolangma is?
(二)根据汉语完成句子。
41. 你不能冲别人大声叫嚷,  那样不礼貌。
You can't ________ ________ others. It isn't polite.
42. 她一个小时前放了风筝。
She ________ ________ ________ an hour ago.
43. 珍妮乘长途汽车去北京了。
Jenny ________ ________ ________  ________ ________ to Beijing.
44. 这本书如此有趣以至于我爱不释手。
The book is ________ ________ ________ I can't put it down.
45. 不要在教室里走来走去。
Don't walk ________ ________ ________ in the classroom.
 
五、补全对话(每小题2分, 共10分)
Tom:Hi, Betty!Did you go on the school trip?I didn't see you on Sunday.
Betty:________46
Tom:Why?
Betty:________47
Tom:What did you do?
Betty:I cleaned my room and did my homework. ________48
Tom:Really?Not much fun!
Betty:________49 I went to the movies with my sister on Sunday afternoon. ________50 Was the school trip interesting?
Tom:Yes. We went to the Science Museum in the morning. We saw a big science show there. We went to the zoo in the afternoon. We took many photos of animals. That was really great!
A. What about you?
B. Then I studied for the test.
C. Did you do anything interesting?
D. Well, it wasn't very bad.
E. Because I had lots of things to do.
F. No, I stayed at home.
G. How was your Sunday?
 
六、综合填空(每小题1分, 共10分)
Grace went to Qingdao on vacation. It was a week a________51. The first day it was cloudy and cool. Grace took a bus to a park. There were many ________52(visit). They were speaking different l________53. The park was crowded but very interesting. Grace loved the ________54(nature) plants very much. It was sunny and hot the next day. But Grace didn't want ________55 (stay) at the hotel, so she went to the b________56. She went skateboarding and ________57 (swim) in the sea. It was great! Grace felt ________58(tiring) but she was happy. The last day Grace w________59 up early and went to visit her aunt and uncle. To her s________60,__it was her cousin, Lucy's birthday. In the evening, they went to the movies. They watched a very funny comedy.
七、书面表达(25分)
请以“My trip to ________”为题, 根据以下要求与提示, 用英语写一篇短文, 记叙你的一次旅行。
要求:
1. 请在题目空格处填入你的旅行地点, 如:Beijing, Jinan或Qingdao等;
2. 短文中不得出现任何真实的人名、校名及其他相关信息, 否则不予评分。
3. 不少于60词。
提示:
1. Where did you go?
2. What did you do there?
3. How did you feel about the trip?
My trip to ________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
 
Unit 12过关测试
一、1. C 2. D 3. C 4. A
5. A 点拨:本句考查感叹句。核心词汇wonderful是形容词,符合感叹句“How + 形容词 + 主语 + 谓语!”的结构,故选A。
6. C 7. A
8. C 点拨:many后接可数名词复数;sheep单复数同形,其他选项均需加s变复数。
9. C 点拨:结构辨析法。see sb. doing sth. 是指“看见某人正在做某事”,表示动作正在进行;see sb. do sth. 是指“看见某人做过某事”,是指看见事情发生的全过程。由“当我走过公园的时候”可知看到一些老人“在打中国太极”,故选C。
10. A 点拨:具体的某天,其前应使用介词on, 故选A。
11. B 12. C
13. B 点拨:shout at“冲……大声叫嚷”,非善意;shout to“对……大声喊”,多因距离远。由后半句“因为他没有按时到家”可知前半句的喊非善意,应用at。
14. C 15. B
二、16. C
17. B 点拨:news意思是“消息”,是不可数名词。这里指找一些关于旅行或电影的消息。
18. C
19. C 点拨:分析前后文可知表示因果关系,故选C。  
20. D 21. D 22. A
23. D 点拨:crowded“拥挤的”,由后文可知超市很拥挤。 
24. C 25. B
三、A 26. C 点拨:仔细阅读第三段短文,可知Susan打扫了房间。
27. B 28. A
29. B 点拨:由第二个方框内的内容可知选B。
30. D
B 31. Although/Though
32. 当我的儿子还是个婴儿的时候,有一天,他的房间着火了。
33. Luckily/Fortunately,someone/somebody saved us.
34. embarrassed,moved
35. Love/Scar
四、(一)36. mice 37. surprised 38. jumped
39. woke 40. high
(二)41. shout at
42. flew a kite
43. took a long bus ride  
44. so interesting that
45. up and down
五、4650 FEBDA
六、51. ago 52. visitors 53. languages
54. natural 55. to stay 56. beach 57. swam
58. tired 59. woke 60. surprise
七、范文:
My trip to Beijing
I went to Beijing by train with my family last summer vacation.
I visited many__famous__places__of__interestsuch__asthe Great Wall, the Summer Palace, the Palace Museum and the Bird's Nest. I liked all these places. I was so excited that ③I took a lot of photos with my camera. I met some foreigners and I talked with them in English. I ate Beijing Duck, and it was very delicious.
I felt a little tired but I was happy.
点评:本文用“5W法”叙述事件,结构严谨、条理分明:第一、明确了人物、时间、地点;第二、介绍了具体事件及原因;第三、表达了感受。
添彩点:作者在遣词造句方面体现了自己的英语功力:
①many places of interest 许多名胜;
②such as. . . 例如……
③so. . . that. . . 如此……以至于……。
 
 
 
相关标签:
版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来源于网络以及用户投稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:55525090@qq.com,我们立即下架或删除。
相关内容
热门内容