欢迎来到莲山课件网!

您当前的位置:

2019年吉林松原英语中考试卷(答案)

注意事项:

英语试题共8页,包括五道大题。全卷满分120分,考试时间为120分钟。其中听力部分满分20分,考试时间为20分钟。考试结束后,将本试题和答题卡一并交回。

一、听力(共20分)

Ⅰ.情景反应根据你所听到的句子,选择恰当的应答语。(5分)

1. A.Good morning! B.Good afternoon! C.Good evening!

2. A.That's too bad. B.Thanks a lot. C.Goodbye.

3. A.It's old. B.It's nice. C.It's blue.

4. A.This way,please. B.Sorry to hear that. C.OK,here you are.

5. A.It's five dollars. B.It's five minutes. C.It's five kilometers.

Ⅱ.对话问答根据你所听到的对话及问题,选择正确答案。(5分)

6. A The chess club. B.The English club. C.The music club

7. A.A cup of tea. B.A glass of milk. C.A bottle of water.

8. A.Behind the door. B.By the window. C.Beside the desk.

9. A.It's 6:15. B. It's 7:30. C.It's 8:45.

10. A.Because she has a cold. B.Because she is happy. C.Because she is fine.

Ⅲ.图片理解看图听描述,选择与你所听到的描述内容相符合的选项(下列图中有一幅图片与描述内容无关)。(5分)



Ⅳ.短文理解根据你所听到的短文内容判断下列各句正(T)、误(F)。(5分)

16.Mary's parents work in the same hospital.

17.Her parents' living habits are not good.

18.Her brother exercises every morning.

19.It takes her ten minutes to get to school by bus.

20.She hopes her family can help her to lose weight.

二、基础知识(共15分)

V.句意填词根据所给句子,填入一个适当的单词,使句意完整。(5分)

21.My two cousins look quite different.One is tall,but the other is .

22. On school nights,I either do my homework read books.I never watch TV.

23.---Don't to turn off the lights when you leave the classroom,Tom.

---All right,Ms.Lee.

24.Look! How Mark is running!He must win the race.

25.The coldest season of the year is .

Ⅵ.单项选择从每小题所给的三个选项中选出一个正确的答案。(10分)

26. There is map of China on the wall in my bedroom.

A. a

B. an

C. the

27.---Excuse me. Where is the nearest bookstore?

---Go Center Street and you' ll find it.

A. For

B. along

C. with

28. Foreigners often use body language to show feelings.

A. they

B. their

C. theirs

29. Michael visits many websites about Chinese culture.

A. learn

B. learned

C. to lean

30. It's 9:00 in the morning now. The students from Grade Nine an important exam.

A. have

B. had

C. are having

31. --- do you eat out, Molly?

---Once a month.

A.How often

B. How far

C. How long

32.Mr.Brown is a teacher is strict with all is students.

A.which

B.who

C.where

33.The environment in my hometown is improving because many trees every year.

A.plant

B.planted

C.are planted

34. --- beautiful song it is!

---Yes. It is Taylor Swift's new song.

A. How

B. What

C. What a

35. We always our classroom every Friday afternoon.

A. clean up

B. put up

C. use up

三、交际运用(共15分)

Ⅶ.完成对话从方框中选择正确选项(方框中有一个选项与对话内容无关)。(5分)



Ming:Hi,Nick.You are so good at ping-pong!

Nick:Thank you. 36 I really enjoy playing it.

Ming:So,do you know about Ma long,a Chinese ping-pong player?

Nick:Sure! He became the world champion(冠军)again last month!37

Ming: Yes, he is. However,I heard he missed some matches last year.

Nick: 38 And his doctor said it would be almost impossible for him to play again. Ming: But he made it! What else do you know about him?

Nick: 39 But he won't give up. His coach Liu says that he is getting closer to becoming the greatest player in history!

Ming: 40

Nick:Of course I do!He is my hero!

Ⅷ.补全对话根据所给对话,填写适当的内容,使其完整、正确(每空词数不限)。(10分) (Alice and Jack are talking on the phone.)

Alice: Hello! Alice speaking. Who's that?

Jack: Hi, Alice. 41

Alice: Hi, Jack. Where are you?

Jack:I'm on the bus.I'm going home from work. 42 this weekend?

Alice:I am doing some shopping this Saturday. The shopping center near my home is having a sale. What's your plan?

Jack:I just want to buy a gift for Mrs. Black, my science teacher. Any advice?

Alice: Why not 43 with me on Saturday? You might get what you want. Jack: Good idea! Could I meet you at 10:00 at your home?

Alice: Sure. But before that,I can search online and see if I can find 44 for you. Jack: Wonderful! Thank you very much!

Alice: 45 . Keep in touch!

四、阅读(共50分)

Ⅸ.短文填空从方框中选择正确选项,完成短文(方框中有两个选项是多余的)。(10分)


A few years ago,a little boy,not more than eight years old,went to the store himself. While he was going 46 home,a dirty dog followed him.The dog was weak because it had a sore leg.After he found the dog was badly 47 ,he let it follow him home.

The little boy's mother taught him to be 48 and friendly.However,when the little boy asked his mother 49 he would let the dog come into the house or not,she hesitated (犹豫).“We have no room for it,"said she.The poor dog seemed to understand 50 she said.It looked so sad!The little boy almost cried when he saw the dog's big 51 looking up to him sadly.

His mother was actually kind ,too.She did not drive the poor hungry dog away,but let it 52 in the yard.The little boy gave the dog some 53 ,water and clean dry grass to lie on.They also made it clean.

After a few days the dog was 54 with the help of the boy and his mother.It began to show how happy and thankful it was.Because 55 their kindness,the dog finally found a home.It did what a dog could do to be a helpful family member.

X .阅读理解(40分)

A)


阅读上面的信息,选择正确答案。(5分)

56.There is something wrong with Grace's in Text ①.

A.office

B.mobile phone

C.printer

D.cake

57.We may read Text ② in a .

A.cookbook

B.music magazine

C.weather report

D.storybook

58.Text ③ should be a .

A.thank-you note

B.letter

C.postcard

D.notice

59.According to Text④,Luke Sanger should be at 3:00 p.m.on June 29.

A.at home

B.in the office

C.on the plane

D.at the restaurant

60.In Test ⑤,the running club members meet .

A.once a week

B.twice a week

C.once a month

D.twice a month

B)

In many countries around the world,May 1st is a holiday which is called Labor Day or Workers' Day.It is an interesting holiday that honors working people and their jobs.But do you know how it started?

During the late 1880s, in many parts of he world.people worked for fourteen to sixteen hours a day in factories,but made very little http://www.wendangku.net/doc/a2fc9d14250c844769eae009581b6bd97e19bc30.htmlter,in the United States and Canada,working people got together to set up unions(工会).The union leaders asked factory bosses for shorter working time and higher salaries(工资),but many of the bosses ▲.

On May 1st ,1886,men and women in the United States and Canada stopped working and went onto the streets.They walked through cities and towns to force bosses to let them work eight hours a day. In the city of Chicago,several people died in fighting with the police.Over the next few years, people in cities around the world stopped working on May 1st to honor workers everywhere. By the early twentieth century, the first of May became a national holiday in many countries. However, in the United States and Canada, May 1st is not a holiday. North Americans celebrate Labor Day on the first Monday in September. Today in the United States, Labor Day is mostly about having fun. People enjoy a long weekend and often celebrate it by having picnics with friends or family. In many parts of the United States, Labor Day is also the last day of summer vacation, and students return to school the next day.

根据短文内容,选择正确答案。(5分)

61.How long did people work a day in factories in the late 1880s?

A. For 8---10 hours.

B.For 10---12 hours.

C.For 12---14 hours.

D.For 14---16 hours.

62.Which can be the best for ▲?

A.refused their ideas

B.accepted their ideas

C.agreed with them

D.understood them

63.What does the underlined word“force”mean?

A.感激

B.迫使

C.宣扬

D.欣赏

64.Which is the right order(顺序)of the following events?

①Working people began to fight for better life.

②People stopped working on May 1st to honor workers.

③Working people set up unions.

A.①②③

B.②①③

C.③②①

D.③①②

65.How do people often celebrate Labor Day in America nowadays?

A.By working all day.

B.By giving gifts to working people.

C.By having fun with friends or family.

D.By having a big ceremony.

C)

People send birthday greetings by using cards in both eastern and western countries.It is not known when and where exactly the tradition of sending birthday cards began.It is believed that it began in England in the early nineteenth century.In those days people sent birthday cards when they couldn't wish somebody a happy birthday in person.

In 1840 the first stamp was used in Britain and sending birthday cards became easier,cheaper and more popular.The development of color printing processes(工艺流程)in the

1930s also helped to increase sales of birthday cards.

Today cards are often given with a present, even when people can express their wishes face to face. In recent times e-cards have also become popular. Many people are starting to use e-cards instead of traditional cards because they are free, environmentally friendly and easy to arrive. So will e-cards take place of paper cards completely in ten or twenty years? Probably not. For example, for kids and old people, they don't use e-cads very often.

If our birthday is coming soon, do you wish that at least one person could congratulate you with a beautiful card then?

根据短文内容,判断下列各句正(T)、误(F)。(5分)

66.People send birthday cards in different counties.

67.The tradition of sending birthday cards began in France in the early 18th century.

68.Sending birthday cards became more popular after the stamps were used.

69.We are sure that e-cards will take paper cards' place completely in twenty years.

70.Kids and old people often use e-cards.

D)

It's easy to tell someone good news, but what about bad news? Are there any good ways to give bad news without making people too upset? 71 .

★Say something good Try to start the conversation with something good so that what you say is not all bad. For example,"I know you play soccer very well, but we only need one teammate."Or you may end the conversation with a promise." 72 . "

★Prepare your listener for the news Use words to introduce what you' re going to say, like"I'm really sorry, but..."or "I'm afraid I' ve got some bad news." 73 .

★Try to give a reason. 74 .Try to explain the decision: if you have to cancel a trip with friends, can you explain why?

★75 .If you' re giving someone bad news, try to use a soft friendly voice to make you sound kind. Say things to show you understand, like "I'm really sorry.I know this must be disappointing."

根据短文内容,将下面方框内的句子还原到文中空白处,使短文内容完整、通顺(每个选项只能用一次)。(5分)


E)

76.The most unusual museum in London is the Science Museum.In most museums,there's no shouting and no running,and people aren't allowed to touch the exhibits(陈设品).But the Science Museum is different.It's noisy!People can talk about what they will see and do there,and some of the machines are noisy as well.

77.When I visit the Science Museum,I go to the Launchpad(发射台).This is the most popular room because there are lots of physics tests.We can also learn how astronauts travel into space and back again here.I'm really interested in those kinds of things,so it is my favorite room.

78.On the second floor there is Human and Nature room.We can compare our speed with animals there.If we aren't quick enough,the lion will catch us!There are also rooms on transport,the environment and space technology,as well as math,physics and chemistry.

79.We can do a lot of things in this museum,but we have to obey some rules as well.

For example,we mustn't take photos of the exhibits in the museum.But we can buy postcards of them in the museum shops.

80.Most important of all,the Science Museum is free.That means we can drop by for a few minutes or we can stay as long as we like---it's open from 10:00 a.m.to 6:00 p.m.

every day except Monday.So if you go to London,make sure you visit the Science Museum.It's my favorite museum in the whole world.


a)根据短文内容,从方框中选出每段的主旨大意。(5分)

76 77 78 79 80

b)根据短文内容,完成博物馆游客须知。(每空不超过两个词)(5分)


F )


Four good friends Mouse ,Crow ,Turtle and Deer lived in the forest.Every day they met at the lake and told each other interesting stories .

One day Deer did not come to the lake to drink water.

The other three were worried.

“I saw a hunter (猎人)in the forest this morning ,"

said Crow.“I'm afraid Deer might be hurt.”

“Fly over the forest ,Crow ,"said Mouse."Please see if you can find our friend Deer."

It took him a few minutes before Crow saw Deer caught in a trap (陷阱)made of ropes.He flew back right away to ask the other two for help.When they arrived ,Mouse and Crow began to break the ropes.Turtle kept talking to Deer to help her feel better.

Just then ,the hunter came to check his trap.“Everyone ,leave now ,”said Turtle.

Deer at once ran away with Mouse.Turtle just lifted a foot up when the hunter got close.

“My trap is empty ,”said the hunter."But ,a turtle is better than nothing.I will eat turtle soup tonight.”The hunter picked Turtle up and started for home.

“Now we all must help our friend Turtle ,"said Deer.

Deer lay down on the way. She seemed dead. Crow flew and landed on Deer's head. The hunter saw Deer so he put Turtle down to get Deer. As soon as the hunter left Turtle, Mouse ran up and helped Turtle hide in the forest. Deer jumped up and ran off .The hunter went back to get Turtle, but he found him gone."How scary! There is magic here,"he said to himself in great fear. Then he rushed out of the forest and never came back again.

There was magic in the forest that day. That magic was called friendship.

根据短文内容,回答下列问题。(10分)

86.Where did the four animals meet every day ?

87.How did the other three feel when they didn't see Deer ?

88.Which animal did the hunter pick up after Deer ran away ?

89.Did the hunter get any of the animals in the end ?

90.What was the magic in the forest that day ?

五、书面表达(共20分)

A )Maria 想举办一个毕业庆祝午餐会,向朋友们发出邀请。下面是她的邀请函及收到的部分回复,请补全它们。(每空词数不限。91-93每小题1分;94小题2分)(5分)



B )假如你是李华,想参加China Daily 举办的以”梦想职业体验”为主题的2019年夏令营活动。请给主办人Mr.Smith 写一封介绍个人情况的申请邮件。(15分)内容包括:1.个人信息与兴趣爱好2.梦想职业与个人计划

写作要求;1.

词数90词左右,开头结尾已给出,不计入总词数。

2. 文中不得出现真实的学校名称与姓名。

Dear Mr. Smith,

It's my pleasure to introduce myself to you.

I do hope to join in the activity and look forward to your reply.

Best wishes!

Yours Sincerely,

Li Hua



参考答案

一、听力(共20分)略

二、基础知识(共15分)

21.short 22.or 23.forget 24.fast 25.winter

26.A 27.B 28.B 29.C 30.C 31.A 32.B 33.C 34.C 35A

三、交际运用(共15分)

36.E 37.F 38.B 39.D 40.C

41.This is Jack. 42.What are you going to do?43.go

44.some advice 45.You are welcome

四、阅读(共50分)

46.F 47.A 48.B 49.D 50.G 51.K 52.E 53.H 54.J 55.C

56.C 57.A 58.D 59.B 60.A 61.D 62.A 63.B 64.D 65.C

66.T 67.F 68.T 69.F 70.F 71.B 72.A 73.D 74.E 75.C

76.C 77.B 78.D 79.A 80.E

81.London 82.Monday 83.free 84.take photos 85.talk about

阅读F

86.They met at the lake.

87.They felt worried.

88.A turtle.

89.No.

90.The magic was called friendship.

五、书面表达(共20分)

91.sorry

92.have a good time(have fun)

93.Thanks

94.I will be there a little late备注:以下内容仅显示部分,需完整版请下载!

点评:

+1
0

分享:

文档格式:doc

下载文档
版权申诉 举报

版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来源于网络以及用户投稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:[email protected],我们立即下架或删除。

客服服务微信

55525090

手机浏览

微信公众号

Copyright© 2006-2020 主站 www.5ykj.com , All Rights Reserved 闽ICP备12022453号-30

版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来源于网络以及用户投稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,

如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:[email protected],我们立即下架或删除。