2019中考英语总复习语法突破篇练习(共14套湖南版)

时间:2019-03-15 作者: 试题来源:网络

2019中考英语总复习语法突破篇练习(共14套湖南版)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文 章来 源莲山 课件 w w
w.5Y k J.cO m
|语法互动05 介词和介词短语|
语法综合演练
1.[ 2018•长沙模拟] Remember to spend some time your loved ones, because they are not going to be around forever.
A .from     B.with     C.on
2.[2018•株洲] All roads lead to Rome.The roads are just your feet.
A.under     B.in     C.on
3.[2018•永州] Stephen Hawking, a great scientist, died the morning of March 14, 2018.
A.on     B.in     C.at
4.—Did you get WeChat Red packets(微信红包) the Spring Festival?
—Yes. It’s actually the most popular way  of sending traditional holiday presents now.
A.with    B.for    C. during
5.I can’t see Lucy because she is the tree.
A.in front of    B.behind    
C.next to
6.—Look in the mirror. What happened your face?
—Oh, there’s some ink on my face.
A.to        B.on        C.in
7.To my pleasure, my family is always me whatever I decide to do.
A.above        B.behind        C.from
8.The whole family were agreement about what they should do next.
A.about        B.of        C.in
9.—Do you know the student David and Jack?
—Yeah. It’s Jim.
A.among        B.in        C.between
10.He knew his subject A to Z.
A.from        B.at        C.on
11.—I’m thirsty. I’d like a glass of orange juice. What about you, Dad?
—I prefer a cup of coffee nothing in it.
A.with    B.without        C.for
12.—If someone is your way, what will you do?
—I will  wait until he or she moves instead of pushing past.
A.in        B.on        C.by
13.Nora opened the box. To her surprise, it was a gold watch.
A.outside     B.inside    C.beside
14.Doctors say that the first 10 minutes a traffic accident is important for saving a life.
A.in        B.before        C.after
15.A woman stood the window, watching the children playing games in the garden.
A.by        B.through    C.across
16.Look!The lively monkeys are playing happily the tree.
A.in        B.on        C.at
17.In China, we are often red when something good happens.
A.with    B.on        C.in
18.If most of you are the idea, we’ll put it into practice.
A.against        B.for    C.with
19.[201 8•内江改编] The accident took place a cold November evening.
A.on     B.in     C.at
20.[2018•滨州改编] Don’t stay insid e such a sunny morning.Let’s go out t o enjoy the gentle wind and the sweet flowers.
A.on     B.in     C.from
21.[2018•东营改编] —It is said that children in South Korea have to hike and walk through mountains at night their military(军事的) training.
—Really? So their training is much harder than ours.
A.after     B.since     C.during
22.[2018•潍坊改编] Students here often do physics experiments small groups.
A.by     B.in     C.for
23.[2018•重庆A改编]  I always play basketball to relax myself Saturdays.
A.on     B.in     C.at
24.[2018•青岛改编] More and more people in Qingdao go to work subway now.
A.with     B.on     C.by
25.[2018•安徽改编] Our class are much sure to win the basketball game Class Three.
A.of     B.in     C.against
26.[2018•连云港改编] —Bill, did you see Tom?
—Yes, he just parked his car here and then hurried the street.
A.through     B.over     C.across
27.[2018•南 京改编]  Neil Armstrong was the first man to walk on the moon 20 July, 1969.
A.in        B.on        C.at
28.[2018•临沂改编]  Did you read your favorite books April 23? It was World Book Day.
A.for     B.at     C.on
29.[2018•乐山] The program I ????maSinger is quite popular students these days.They often talk about it between classes.
A.for     B.with     C .in
30.[2018•天津改编]  In the picture, he sits me, looking very happy.
A.beside     B.among     C.up
31.[2018•重庆B改编] —Excuse me, is there a computer room in your school?
—Yes.It’s the fifth floor.
A.on     B.in     C.at
32.[2018•孝感改编]  It’s not necessary to find a friend who is the same you.
A.in        B.as        C.to
33.[2018•苏州改编]  Scared by the loud noise, the rabbits ran off all directions.
A.on     B.at     C.in
34.[2018•宿迁改编]  The Dragon Boat Festival falls May or June every year.
A.in        B.on        C.at
35.[2018•盐城改编] President Xi said that people in the world should build a community a shared future.
A.to     B.at     C.with
36.[2018•武威改编]  The earth goes the sun.
A.around     B.through     C.between
 37.[2018• 凉山改编] Our classes are over noon and then  we go to have a rest 1:00 in the afternoon.
A.at; at     B.in; in     C.in; at
38.[2018•温州改编] I’ve ordered some flowers for Grandma and they will arrive two hours.
A.in      B.after     C.for
39. [2018•武汉改编] —What are you doing?
—I’m looking the kids.They should be back for lunch now.
A.after     B.at     C.for


参考答案
1.B 2.A
3.A 考查介词辨析。表示“在具体的某一天的上午”,用介词on。故选A。
4.C 5.B 6.A 7.B 8.C 9.C 10.A 11.A 12.A 13.B 14.C 15.A 16.A 17.C 18.B
19.A 考查介词辨析。当有定语修饰morning,afternoon,evening, day, night时,其前面的介词用on。故选A。
20.A
21.C 考查介词辨析。根据“their training is much harder”可知是指“在军训期间艰苦行军”。故选C。
22.B
23.A 考查介词辨析。在星期之前要用介词on。故选A。
24.C
25.C 考查介词辨析。表示“迎战……”用介词against。故选C。
26.C 考查介词辨析。through “穿过”,表示从内部穿过;over “在……上面”;across “穿过”,强调从物体表面穿过。“穿过大街”强调从一端到另一端,用across表示,故选C。
27.B 考查介词辨析。 “20 July, 1969”具体到某一天,应用介词“on”。故选B。
28.C
29.B 考查介词辨析。be popular with sb.意为“在某人中很流行”,是固定搭配,故选B。
30.A 考查介词辨析。beside意为“在……旁边”,among意为“在……之中”,up意为“向上”,这里表示在某人的旁边,用beside。故选A。
31.A
32.B 考查介词辨析。本题中the same as 为固定搭配,意为“和……一样”。故选B。
33.C 考查介词辨析。in all directions意为“四面八方”,是固定搭配。故选C。
34.A 考查介词辨析。句意:端午节在每年五月或者六月。在某个月应用介词in。故选A。
35.C 36.A
37.A 考查介词。第一空是固定搭配,at noon在中午;第二空后面1:00是具体某一时刻,用介词at,故选A。
38.A 考查介词的用法。 “in+一段时间”表示“一段时间之后”,句子要用一般将来时。故选A。
39.C


 文 章来 源莲山 课件 w w
w.5Y k J.cO m
点击排行

最新试题

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |