2019中考英语高分复习第一篇教材梳理篇训练(共21套吉林版)

时间:2019-03-14 作者: 试题来源:网络

2019中考英语高分复习第一篇教材梳理篇训练(共21套吉林版)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文 章来源
莲山 课件 w w
w.5 Y k J.COm
课时训练(二) Uni ts 5—9(七上)
(限时:30分钟)
 
Ⅰ.词汇运用(用括号内所给单词的适当形式填空)
1.I live on the (twenty) floor of the tall building.
2.David eats two (tomato) for lunch.
3.The (player) cap is really cool and I like it very much.
4.I enjoy (read) Chinese ancient poems aloud to better understand them.
5.They want to have a car of (they) own.
Ⅱ.单项选择
6.He didn't attend the meeting yesterday his illness.  
A.because    B.because of        C.since
7.—How do you like the two books?
— of them are interesting. And I've read them several times.
A.Both        B.Neither        C.Either
8.Li Ming will be . His parents are going to have a party for his birthday.  
A.sixteen; sixteenth     
B.sixteenth; sixteenth
C.sixteen; sixteen
9.[2018•山东改编] —Hi, Li Mei.How is your new school?
—Fantastic.We can choose the courses according to our .I love operas, so I took the Beijing Opera class.
A.scores         B.talents     C.interests
10.We have bags white, black and red only ¥5 each.
A.at; for         B.in; for         C.for; in
11.—These shoes look cool. are they?
—They are on sale, only$69.
A.How much        B.How long        C.How many
12.They have clothes . Let's go and have a look.
A.at good price     
B.at a good price
C.in good price
13.—What can I do when I don't know the way?
—I think you can the map.
A.watch        B.look        C.read
14.—Have you ever studying abroad someday?
—Yes,  I have.It's my dream.
A.talked about     B.thought about     C.looked about
15.[2018•贵阳] Reading books a bridge between our lives and the unknown world.
A.built     B.build     C.builds
Ⅲ.短文填空
从方框中选择正确选项,完成短文。(方框中有两个选项是多余的)
A.me B.so C.knew D.nervous E.Jimmy's    
F.but G.happy H.with I.answers
J.understand K.looking L.more
Nine-year-old Jimmy was given a task in school to write a story on “My family's ancestors(祖先)”.The purpose was for the kids to 16. their family history.
In search  of some 17. for his task, Jimmy interviewed his grandmother who of course 18. nothing about the reason why Jimmy asked such questions.
When she was asked, “Granny, where did I come from?” his grandma was quite 19. .Why didn't he ask his parents? She had to be quite careful when talking 20. a kid about such a subject.She wanted to buy some time, 21. she replied, “Well, sweetie, the stork(鹳鸟) brought you.” She said no 22. , hoping that the subject would be dropped until  Jimmy's parents came back.
“So, where did Mom come from?”
“The stork brought her also.”
“Well, then where did you come from?”
“The stork brought 23. too, sweetie.”
“All right, thanks, Granny.”
24. grandmother did not think anything more about his questions.Three days later, when she was tidying up and 25. at Jimmy's desk, she read the first sentence of his paper,  “For three generations (辈) there have been no natural births in our family.”
Ⅳ.阅读填表格
根据短文内容填空,每空不超过1个词。
We all have days when we are down, tired and unhappy.That's OK.You need days like this, or how would you know you are happy? You'll enjoy your good days even more when you have a few bad days.Even if sadness is a part of life, let's try to make it small.Here are a few simple ways to help you feel better when you are feeling sad.
1.Stand up straight a nd this helps your energy flow.When your energy is flowing freely, you can flow, too.
2.Smile! It's easy to do and has good results.This way can not only leave you in a good mood but also bring others a good mood.
3.Listen to music.It can be your favorite music.Some kinds of music work better than others, so try and find out what kind of music works the best for you.
4.Take some “me” time.You can find pleasure in reading a book, watching a sunrise or having a hot bath, or something like that.
5.Exercise.Even something as simple as taking a walk will get your blood flowing.It is a great way to clear your mind of anything that makes you sad.
These ways will cheer you up when you are down, but don't just use them when you are sad.Try and practice them every day to make them a regular(经常的) way in your life.You will be surprised to learn that these simple ways will keep your sadness away.Bu t if you are in a deep depression (沮丧), go to see a doctor.
Title    26. to beat sadness
Opinions    •It is 27. for us to feel down, tired and unhappy.
•When your energy is flowing freely, you can flow, too.
•It is possible to make sadness a small part of life.
Simple waysto cheer you up    •Smile at others because it can bring you and others a good mood.
•Listen to your favorite music 28. it works the best.
•Find something 29. in everyday life .
•Take a walk and you can clear your mind of sad things.
Advice    •Try to make these simple ways a 30. .
•Go to see a doctor when you are in a deep depression.
Ⅴ.[2018•长春模拟]阅读回答问题
Dragons are not real animals, but look like a combination(组合体) of many animals such as snakes, fish and deer.They have two horns(角) and a long moustache(胡子).With fantastic powers, they fly in the sky or swim in the sea.They can make rain, too.The Chinese dragon is a symbol of strength and good luck.The emperors of a ncient China loved dragons.Their clothes were covered with pictures of dragons.
We are proud to call ourselves the “descendants(传人) of the dragon”. In Chinese, “excellent” people are often called “dragons”.A number of Chinese sayings and idioms talk about dragons, for example, “Hoping one's child will become a dragon,” which means hoping he or she will be successful.
It is said that people born in the Year of the Dragon have certain characteristics.They are creative, confident, brave and quick-tempered.There are some famous “dragons” who have done excellent things, for example, the great man Deng Xiaoping, the famous businessman Li Jiacheng and the movie star Zhao Wei.They are all successful.
There are also some  traditional festivals about dragons in China, such as Dragon Head-Raising Day and Dragon Boat Festival.We have different kinds of activities to celebrate them.These two festivals come every year, but the Year of the Dragon comes every twelve years.
The dragon is very important in Chinese culture. The ancestors of Chinese people think they are the children of the dragon. As the “descendants of the dragon”, it is necessary for us to know the v iews on dragons in our culture.It can help us understand why our parents always want us to be “dragons”.
2024 will be the Year of the Dragon.Good luck to you!
根据短文内容,回答下列问题。
31.What does the Chinese dragon symbolize?
 
32.What characters may the people born in the Year of the Dragon have?
 
33.How many festivals about dragons come in every year?
 
34.Why are we called the “descendants of the dragon”?
 
35.Which is the year of the dragon, 1 988 or 1998?
 



参考答案
Ⅰ.1.twentieth 2.tomatoes 3.player’s 4.reading 5.their
Ⅱ.6.B because of 后接名词、代词或v.-ing形式;because 后接句子。故B项正确。
7.A 8.A 9.C 10.B
11.A 根据答语中的“$69”可知问句问的是价钱,故选A。
12.B 13.C 14.B
 15.C 考查动词的时态。句意:读书为我们的生活架起了一座通往未知世界的桥梁。用一般现在时表达客观事实;动名词短语作主语表达的是一件事情,谓语动词用第三人称单数形式。故选C。
Ⅲ.[主旨大意] 本文是一则幽默故事。一个小男孩问他的祖母他从哪里来的,祖母的回答误导了这个男孩,而使他得出了令人啼笑皆非的结论。
16—20 JICDH 21—25 BLAEK
Ⅳ.[主旨大意] 本文是一篇说明文。文章讲述了如何调节悲伤情绪。
26.How 27.common 28.because 29.pleasant 30.habit
Ⅴ.31.Strength and good luck.根据文章第一段中的“The Chinese dragon is a symbol of strength and good luck. ”可知,答案可以简略为:Strength and good luck.
32.Creative, confident, brave and quick-tempered.根据文章第三段中的“They are creative, confident, brave and quick-tempered.”可知答案。
33.Two.根据第三段中的“These two festivals come  every year”可知答案。
34.Because the ancestors of Chinese people think they are the children of the dragon.根据倒数第二段中的“The ancestors of Chinese people think they are the children of the dragon.”可知答案。
35.1988.本题为选择问句。由2024年为龙年可以推断出1988年也是龙年。


 文 章来源
莲山 课件 w w
w.5 Y k J.COm
点击排行

最新试题

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |