杭州启正中学2012年2月中考英语模拟试卷(带答案)

时间:2012-03-02 作者:佚名 试题来源:网络

杭州启正中学2012年2月中考英语模拟试卷(带答案)


杭州启正中学2012年2月中考英语模拟试卷
I. 听力部分(25分)
一、听短对话,回答问题(共5小题,计5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试题的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
(    )1. What does Jim think of the movie?
A. Great.          B. Boring.         C. Terrible.
(    )2. How much did the woman’s daughter pay for her coat?
A. $200.                B.$150.        C.$100.
(    )3. Where do you think the woman will be tonight?
A. at a cinema.     B. In a park.      C. At home.
(    )4. What are the two speakers probably talking about?
   A. A telephone.      B. A computer.     C. An elevator.
(    )5. Why is Jim late again?
A. His bike is broken on his way to school.
B. The traffic is bad.
C. He gets up late in the morning.[来源:Zxxk.Com]
二、听较长对话,回答问题(共5小题,计12分)
听下面一段对话,回答第6至第8三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。(    )6. Where will Alice go during the winter vacation?
A. Japan       B. China.        C. America.
(    )7. Bali Island is a good place to ________.
A. go horse riding     B. go swimming      C. go skiing
(    )8. Where did Alice ask Simon to learn about the weather?
A. On the radio.     B. In  the newspaper.     C. On the Internet.
听下面一段对话,回答第9至第11三个小题。现在你有15秒钟的时间阅读这三题。
(    )9. How many orders do they need to pack?
A. Ten.       B. Thirty.         C. Forty.[来源:学+科+网Z+X+X+K]
(    )10. Why do they think they can finish the packing the next day?
A. Because the other orders are very important.     
B. Because the other orders are not needed at that moment.    
C. Because the machine for the packing doesn’t work.
(    )11. What does the woman think of the man’s suggestion?
A. She agrees.         B. She doesn’t agree.      C. She doesn’t mind.
三、听独白,回答问题(共4小题,计8分)
听下面一段独白,回答第12至15四个小题。现在,你有25秒钟的时间阅读这四个小题。听完独白后,你有25秒钟的时间来选择有关选项。独白连读两遍。
(    )12. Which of the following can we share with our friends according to the passage?
    A. Excitement.    B. Time.        C. Money
(    )13. What is the most important quality to have a real friendship?
A. Love.                  B. Tolerance(忍耐).        C. Understanding.
(    )14. Besides understanding, love and tolerance, what other qualities are mentioned?
    A. Patience and care.      B. Kindness and trust.     C. Patience and trust.

(    )15. What is this passage mainly about?
   A. How to keep friendship. B. How to make friends.     C. How to help friendship.
Ⅱ.笔试部分(95分)
四、单项填空(共15小题,计15分)
(    )16. The underlined part in the word “welcome” is pronounced as ______.[来源:学科网]
A.  ∕ ʌ  ∕    B. ∕ əu ∕    C. ∕ ɔ ∕       D. ∕ ə ∕
(    )17. As we know, some people are good at ________ but bad at giving back.
A. lending    B. keeping      C. borrowing    D. using
(    )18. 一I’m sorry.That wasn’t of much help.
 一Oh,       .In fact,it was most helpful.
A.sure it was        B.it doesn’t matter    C.of course not      D. thanks anyway
(    )19. Th e school was moved out of downtown as the number of students had grown too    .
 A.small            B.few              C.1arge            D.many
(    )20. Thousands of people _______ to watch yesterday’s match against Ireland.
A.turned on          B.turned in           C.tur ned around      D.turned out
(    )21. — They say there’s a supermarket nearby.
— Yes, and it________ for no more than two weeks.
A. has been open    B. opens       C. is opening    D. opened
(    )22. When we saw his face, we knew ________ was bad.
    A. some news    B. a news     C. the news     D. news
(    )23. _____ we deal with our problems, we can easily become unhappy.
A. Unless    B. Until    C. Though   D. Whether
(    )24. .I ___ _ all the cooking for my family, but recently I’ve been too busy to do it.
A.did           B.do                 C.am doing          D.had done
(    )25. —I’m sorry, ________ I can’t go hiking with you this Saturday.
—It’s OK. We can go together next time.
A. so      B. and        C. or       D. but
(    )26. -Have you finished your report yet?
-No. I’ll finish it in ________ ten minutes.
A. another     B. more     C. other      D. else
(    )27. —Do you think their table tennis team will win the first place at the coming Asian Games?
—_______.Ours is much stronger than theirs.
A. Of course        B. It depends      C. Don’t mention it    D. By no means
(    )28. Do you like the present ________ Tom give you on your birthday?
A. who     B. what       C. that      D. one
(    )29. —Could you tell me ________ ? I’m his old friend.
—So rry, I don’t know.
A. where does Jim live       B. when will Jim come back 
C. where Jim has gone       D. how is Jim
(    )30. —________ have you been learning English?
—Since seven years ago.
A. How far    B. How long    C. When     D. How soon
五、完形填空(共15小题,计15分)
 通读下面短文,掌握其大意,然后在各题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出一个最佳选项。
Another person’s enthusiasm(热情) was what set me moving toward the success I have achieved. That person was my stepmother.
I was nine years old when she entered our home in rural Virginia. My father  31     me to her with these words: “I would like you to meet the fellow who is distinguished (known) for being the   32     boy in this county and will probably start throwing rocks at you no   33   than tomorrow morning.”
My stepmother walked over to me, raised my   34   slightly upward, and looked me right in the eye. Then she looked at my father and replied, “You are    35   .This is not the worst boy at all,    36   the smartest one who hasn’t yet found an outlet(释放的途径)for his enthusiasm.”
That statement began a(n)    37    between us. No one had ever called me smart. My family and neighbors had built me up in my mind   38    a bad boy. My stepmother changed all that.
She    39   many things. She persuaded (说服) my father to go to a dental school, from which he graduated with honors. She moved our family into the county center, where my father’s career(事业) could be more   40   and my brother and I could be better educated.
When I turned fourteen, she bought me a secondhand typewriter (打字机) and told me that she believed that I could become a    41  . I knew her enthusiasm, I appreciated it had already improved our lives. I accepted her belief and began to write for local newspapers. I was doing the same kind of   42   that great day when I went to interview Andrew Carnegie and received the task which became my life’s work later. I wasn’t the    43   beneficiary (受益者). My father became the    44   man in town.  My brother and stepbrothers became a physician, a dentist, a lawyer,  and a college president.
  What power   45   has! When that power is released(let out) to support one’s mind and is    constantly strengthened by faith(belief), it becomes an irresistible(不可抗拒的)force(power).
  You can communicate that power to anyone who needs it. This is probably the greatest work you can do with your enthusiasm.[来源:学科网]
(    )31. A. rushed            B. sent            C. carried        D. introduced
(    ) 32. A. friendliest       B. shiest         C. worst         D. smartest
 (    )33. A. sooner            B. later           C. longer          D. earlier
(    )34. A. arm            B. hand           C. head          D. face
(    )35. A. perfect            B .right           C. wrong          D. impolite
(    )36. A .but               B. so             C. and            D. or
(    )37. A. agreement         B. friendship       C. argument       D. relationship
(    )38. A. like    B. for    C. as    D. of
(    )39. A. did    B. began    C. planned   D. changed
(    )40. A. successful         B. meaningful      C. helpful        D .useful
(    )41. A. singer           B. runner          C. writer         D. pianist
(    )42. A. teaching          B. writing         C. studying        D. reading
.(    )43. A. next             B. same           C. only          D. real
(    )44. A. cleverest          B. richest       C. strongest       D. healthiest
(    )45. A. enthusiasm        B. sympathy(同情)   C. fortune        D. confidence


六、阅读理解(共15小题,计30分,其中第一节10小题,计20分;第二节5小题,计10分)
   第一节:阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。[来源:学科网]
(A)[来源:Zxxk.Com]
Watson won his most important game and became Southern Chess Master in 1977. He was given the silver cup.
“It  isn’t rightly mine,” he said, when he was holding the cup.” “It was won two years ago when I was on holiday in…”
“A family was staying at my hotel at that time. Mrs. Prig, the mother, was told that I played chess; and she begged me to give her young son a game. ‘He’s only ten.’ she said, ‘I’ve been told that he plays quite well. ‘
“Well, as you can guess, I wasn’t too happy. A player likes the opponent (对手) to play as well as he does. But it was holiday time and I agreed to play. We placed the board in the garden. The game began. I hoped it would be quick — and so it was.
“I soon knew that David Prig was no learner. After ten minutes his sister came outside and began to play tennis against a wall. The boy seemed to lose interest in our game. He moved a piece (棋子) without care. I gave my attention to the board.
“Call me when you are ready, Mr. Watson,” he said.
When I was ready? I looked up. He had gone off to play with his sister. I studied the board, and found I was driven into corner. So it went on with David: a quick move, then tennis, back to the board, then back to his sister. My difficult condition became impossible to change. I was beaten. Oh, so easily, by a ten-year-old chess player. He was the winner—in twenty-eight minutes.
“David Prig, a name to remember. I had a chance to use his game today, and it won this cup for me. To him, of course, it is only one of a hundred, or perhaps a thousand, winning games.” (from www.zkenglish.com)
(    )46. When Mr. Watson said, “It isn’t rightly mine. It was won …”, he meant ____ two years before.
A. he had played chess with a little boy for twenty-eight minutes
B. he had had a chance to take part in an important game
C. he had learned how to play chess from a child
D. he had learned a good game from a child
(    )47. Before the game, Mr. Watson was quite sure that _______.
A. the boy played as well as he did
B. he would be Southern Chess Master two years later
C. he could win the game easily
D. the boy would win the game quickly
(    )48. Why did David play tennis while he was playing chess with Watson?
Because he __________.
A. had no interest in playing chess with adults (成年人)
B. was not good at playing chess
C. liked playing tennis much better than playing chess
D. played chess much better than Watson
(    )49. From the story, we know that __________.
A. David Prig was the real winner
B. Mr. Watson was the real winner
C. neither of them was the real winner
D. both of them were the real winners
(    )50. Which of the following is NOT true?
A. Sometimes young children can beat adults in playing chess.
B. Watson thought he could win the game quickly, and so he did.
C. Watson learned something from David and won the silver cup.
D. Watson would never forget the name of the boy.
 (B)
How to say hello in Japanese depends on when you say it. This is very much like different greetings used in English at different times of the day or night. In Japanese culture, it also depends on whether you are on the phone or meeting somebody or whether you are close to the person you are greeting. We seldom greet them with “good morning” or “Good evening”. A “Hi” is enough.
Although the most popular and most well-known translation for “Hello” is still “Konnichiwa”, it is not exactly how to say hello in Japanese. Perhaps it is not the most suitable work for it. Actually, the correct greeting in English for “Konnichiwa” is “Good day” or “Good noon”, and I am sure you wouldn’t like greeting people with a “Good day” at any time, and neither do Japanese like saying “Konnichiwa” when they want to say “Hello”.
So what to do? Let’s do it the way the Japanese do. Use “Ohaiyo Gonzaimasu” for “Good morning”, “Konnichiwa” when it’s noon and “Konbanwa” to greet somebody in the afternoon. Things differ when you are on the phone. Just say “Moshi, Moshi”, which is actually similar to saying “Hello” over the phone, because one hardly ever uses “Good morning” or “Good afternoon or “Good evening” right after picking up the phone. It is invariably the sweet old “Hello”.
Next time, I’ll tell something about my life in Japan.
(    )51. How do Japanese people greet each other in the afternoon?
A. By saying “Konbanwa”.
B. By saying “Moshi, Moshi”. 
C. By saying “Konnichiwa”. 
D. By saying “Ohaiyo Gonzaimasu”.
(    )52. Which of the following is true according to the writer?
A. Japanese people are very friendly to each other.     
B. Japanese culture is similar to American culture.
C. Japanese people don’t like using “Konnichiwa” as a greeting for the whole day.   
D. People don’t need to be polite to their close friends.
(    )53. The underlined word “invariably” may mean        .
A. hardly                 B. probably 
C. always                 D. sometimes
(    )54. Form the passage we know that the writer        .
A. is from Britain                   B. lived in Japan for some time 
C. is working in a radio station now  D. knows both Japanese and Chinese
(    )55. The best title for the passage should be        .
A. How to say hello
 B. How to greet close friends in Japanese 
C. How to greet people in Japanese 
D. some differences between English and Japanese
第二节:根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项(其中有一项多余)。
Taking good notes is a time-saving skill that will help you to become a better student in several ways.    56      . Second, your notes are excellent materials to refer to(参考) when you are studying for a test. Third, note-taking offers variety to your study time and helps you to hold your interest.
You will want to take notes during classroom discussions and while reading a textbook or doing research for a report.    57      . Whenever or however you take notes, keep in mind that note-taking is a selective process.    58      .
The following methods may work best for you.
 Read the text quickly to find the main facts and ideas in it.
 Carefully read the text and watch for words that can show main points and supporting facts.
 Write your notes in your own words.
     59     
 Note any questions or ideas you may have about what was said or written.
As you take notes, you may wan t to use your own shorthand(速记). When you do, be sure that you understand your symbols(符号) and that you use them all the time.   60     
A. Use words, not complete sentences.
B. Otherwise(否则), you may not be able to read your notes later.
C. There are three practical note-taking methods.
D. That means you must first decide what is important enough to include in your notes.
E. First, the simple act of writing something down makes  it easier for you to understand and remember it.
F. You will also want to develop your own method for taking notes.

七、词语填空(共10小题,计10分)
  用方框中所给单词的适当形式填空,使短文通顺、正确、连贯(每个单词限用一次)。
mean  good  sometimes  repeat  people  important  word  meet  do  relax
 People use different ways to communicate. We communicate with each other not only through    61     but through body language. Because body language is so   62    , you'll have to know what yours is saying and what other    63     is saying. Here are some examples of body language and its meaning  in North America.
  If you drop down heavily and your head is down, this could   64     that you are sad or not happy. If you sit wit h a smiling face and look   65    , you are expressing friendliness.[来源:Z+xx+k.Com]
  A smile is a way of expressing friendliness and interest. But people   66   smile just to be polite.
  Friendliness and interest are expressed when a person's eyes   67     yours especially when you're the one who's talking. A person who    68     look at you is expressing that he is not interested or is shy.
  Hand gestures can mean a person is interested in the conversation. But   69     movements, like hitting a pencil lightly against something again and again, often mean the person is nervous or not patient. Stay away from someone who points at you while talking with you--that person might be angry at you or feel   70    than you.

八、单词拼写(共l0小题,计10分)[来源:Zxxk.Com]
根据下列句子及所给单词的首字母,在答题纸上按题号写出各单词的完全形式(每空限填一词)。
71. Winter f________ autumn.
72. July 1st is our P________ birthday.
73. A good b________ makes a good ending.
74. In hot weather the t________ gets very high.
75. December  is the t________ month of the year.
76. Water can turn into steam when it is h________.
77. You must look both ways before c________ the street.
78. Are you pleased with your trip? Yes. We had a p________ trip.
79. She didn’t finish her work today because she worked too s________.
80. If you want to read quickly, you must use your eyes and b________, not your mouth.

九、书面表达(共1题,计15分)
   好学生的标准是什么?考试成绩的高低是唯一的标准吗?大家都来说说看!请先回答下列调查表中的问题(划√),然后以 “What is a good student?” 为题,用英语写一篇短文,表达自己的观点。
Are you a good student?
Questions Yes No
1. Do you often get high marks? (   ) (   )
2. Are you hard-working? (   ) (   )
3. Do you like reading? (   ) (   )
4. Are you helpful to others? (   ) (   )
5. Can you get on well with your classmates? (   ) (   )[来源:学|科|网Z|X|X|K]
6. Have you got anything you are good at? (   ) (   )
要求:1、文中不能出现作者本人的真实信息;
      2、词数80左右。
中考英语模拟试卷
参考答案及评分标准
一、听小对话,回答问题(共5小题,计5 分)
01.A   02.C   03.C      04. C   05. B
二、听对话,回答问题(共5小题,计10分)
06. A   07. B   08.C   09.C   10. B  11.A
三、听独白回答 问题(共4小题,计8分)
12. A   13.C   14.C   15. A 
四、单项填空(共15小题,计15分)[来源:学科网ZXXK]
16.D 本题考查单词拼读。根据元音字母a, o, u在非重读音节中发∕ǝ∕确定D项是正确答案,故选D。
17.C 本题考查动词的词义辨析。根据并列结构“be good at… but bad at…”可知选项应和句子中“giving back,归还”意思相反。lend意为“借给别人”,keep意为“保存”,borrow意为“ 借进”, use意为“使用”,故正确答案选C项,。
18.A 本题考查反意疑问句的回答在日常生活中的运用。根据后者回答中的In fact, it was most helpful,可知是对前者表意的否定,后者认为它很有用,所以A项合适。句意为:“对不起,那帮助不太大。”;“当然不是了,实际上,它很有用。”。 判断反意疑问句用肯定回答还是否定回答主要看客观事实。如果确实如此就用Yes/Sure it is,反之用No/Of course not。
19.C 本题考查形容词的用法。the number of 意为“……的数量”,其后的形容词应为大小,不用多少。又根据句意学校被移出了市中心,应该是学生的数量变得太大了,故选C。
20.D本题考查短语动词的用法。turn out 有“外出”的意思,而turn on 则是“打开”,turn in“上床睡觉, 上缴”等意思;turn around是“转身”的意思。只有turn out 符合语境,故选D。
21.A本题考查时态和“open”一词多性的用法。根据句意“开了不到两个星期”是从过去到现在的一段时间,需要一个延续性动词和它搭配,在B、C、D中open作行为 动词表瞬间,意为“打开,开张”,而在A选项中open作形容词表状态,意为“开着的,营业”,故选A。
22.C 本题结合考查名词和冠词。News为不可数名词,排除A、B两项。根据句意应是大家都在等的消息,故选C。  
23.A 本题考查连词。根据句意“如果处理不好问题,我们很容易不开心”,unless=if not 除非,until直到……,though尽管……但是,whether是否,故选A。   
24.B 本题考查动词时态。第一句表示现阶段的一种状况,后半句用but引出与现阶段不符的状况,所以用一般现在时态,故选B。   
25.D 本题考查习惯表达法。类似的在初中英语中还有Excuse me, but…,故选D。 
26.A 本题考查不定代词。another ten minutes=ten more ⁄ other minutes,故选A。
27.D 本题考查日常交际用语。By no means. 表示绝不,  It depends.  表示看情况而定。根据答句中“我们队比他们队强很多”,故选D。
28.C 本题考查定语从句。先行词the present在定语从句中作宾语且为物,关系代词可用which 或that,故选C。   
29.C 本题考查宾语从句。含有疑问词的宾语从句应该是疑问词+陈述句的语序,只有C答案与此相符,故选C。   
30.B 本题考查特殊疑问句。A项用来对距离提问;B项对持续的一段时间提问;C项对某段时间进行提问;D项对前后两个动作的时间间隔提问,通常用in + 一段时间来回答。Since+时间点表示从过去到现在的一段时间,故选B。
五、完形填空(共15小题,计15分)
本文讲述了一个继母对作者的肯定,从而激发了孩子心中的对成功的渴望,继母心中的热情,终于促使作者成功了。
31.答案:D根据上下文爸爸把我介绍给了她。
32.答案:A根据下文“向你扔石块”而知是行 为不好。
33.答案:B no later than 表示不迟于。
34.答案:C 根据下文“注视着我的眼睛”可知继母微微地抬了一下我的头。
35.答案:C 根据下文继母的话“他根本不是最坏的孩子,而是最聪明的”可知她不赞同父亲的观点。
36.答案:A 前面有not 后面用but, not…but…, 不是……而是……
37.答案:B “这句话开始了我们之间的友谊”,用友谊说明关系的亲密
38.答案: C “我的家人和邻居(对我的看法)造就了我心目中认为我是一个坏男孩”。As像……,当成……,表示 本质像,like表示。外表、表象像……。
39.答案:D承上启下,举例说明继母给我们家带来的变化。
40.答案:A句子意为“在那儿我父亲的事业将更加成功。”
41.答案:C根据上下文,继母送打字机,我开始给当地报纸写稿,可推测出职业是作家。
42.答案:B根据上文知道,我一直在从事写作,因此用writing。
43.答案:C 根据下文知道,我不是唯一的受益者。
44.答案:B 根据上文知道,爸爸事业成功,所以我爸爸成了我们镇上最富裕的人
45.答案:A文章的主题句,整篇文章就是讲继母的热情和信念改变了我全家。“热情有着多强大的力量呀!”
 六、阅读理解(共15小题,计30分,其中第一。节10小题,计20分;第二节5小题,计10分)
文章大意:象棋大师Watson在旅馆时遇到了一个孩子孩子的母亲请求Watson与儿子下一盘棋。Watson很不情愿地答应了。然而下棋过程中,那个孩子漫不经心地,还不时地跑出去和姐姐打网球。让Watson考虑之后再叫他。Watson后来处于僵局,最终也未能挽回。一个年仅十岁的孩子在二十八分钟里就胜了他。他非常佩服。后来,Watson用这个孩子的棋路获得了一个银杯。作者最后的“I had a chance to use his game today, and it won  this cup for me. To him, of course, it is only one of a hundred, or perhaps a thousand, winning games.”这句话可以让人体会到Watson的心情,发人深思。
46. D。细节理解题。文章最后一段“I had a chance to use his game today, and it won this cup for me.”句中it指代那个小男孩的棋路。[来源:学科网]
47. C。推理判断题。由作者在“I wasn’t too happy. A player likes the opponent to play as well as he does.”一句中所流露出的感情以及“But it was holiday time and I agreed to play.”等句子的暗示可判断作者根本没有把这个小孩子放在眼中。不难得出正确的答案。
48. D。判断推理题。那小男孩即便是在“a quick move, then tennis, back to the board, then back to his sister.”这种情况下还是赢得了这局棋。这说明他的水平是明显高于对方的。
49. A。主旨大意题。本题难度稍大,但根据作者所表达的情感及“I had a chance to use his game today, and it won this cup for me.”一句可知A是最佳答案。
50.B。细节理解题。由“I was beaten. … He was the winner--- in twenty-eight minutes.”等句子,可明显看出B是错误的。
文章大意:本文通过对日语口语中早、中、晚问候语的分析,介绍了日语中的一些语言差异。
51.A细节理解题 。根据文章第三段可知,表达上午好用“Ohaiyo Gonzaimasu”;表达中午好用“Konnichiwa”;表达下午好用“Konbanwa”,故选A。
52.C细节理解题。根据文章第二段第三句话可知 在英语中说“Konnichiwa”用来招呼的是“Good day” 或 “Good noon”, 我相信你不会在任何时候用“Good day” 跟别人打招呼,日本人在应当说hello时也不说“Konnichiwa”。 故选C。 
53.C 词义猜测题。根据文章最后一段可知:就像说hello一样,日本人打电话时说“Moshi, Moshi”,很少说“Good morning” or “Good afternoon or “Good evening”,那么“Moshi,  Moshi”“总是”相当于hell o。故选C。   
54.B推理判断题。从文章看,作者对日本的语言及其他 习俗理解非常透彻;文章最后一段也说明作者在日本居住过一段时间。故选B。   
55.C 主旨大意题。本文主要介绍了在日本如何与人打招呼,故选C。
文章大意:本文介绍如何做笔记。 [来源:学.科.网Z.X.X.K]
56.E 由文章第一段的“第二……;第三……”可知空格处应是“第一……”,故选E。  
57.F 由文章第二段第一句话“你想……”和F选项中的“你也想……”可知这两句应为并列句。故选F。     
58.D 根据上文“记笔记是一个选择的过程”,选项D“那就意味着你必须首先决定哪些是足够重要记录的东西”是对上句的补充。故选D。  
59.A 所列的方法都是以动词开首的祈使句,故选A.       
60.B 根据上下文可知:务必理解自己的速记符号,并一直使用,否则以后连你自己都看不懂所记的笔记了。故选B。                   
七、词语填空(共10小题,计10分)
61. words        62.important 63. people’s     64.mean       65.relaxed 
66. sometimes    67.meet     68.doesn’t         69.repeated   70.better 
八、单词拼写(共l0小题,计10分)
71. follows    72.Party’s    73.beginning  74.temperature 75.twelfth
76. heated     77.crossing    78.pleasant      79.slowly  80.brain
九、书面表达(共1题,计15分)
范文:
Are you a good student?What do you think a good student is like? In my opinion, a good student should be hard-working first. Second, I think a good student should like reading, reading is very important; we can improve ourselves by reading good books. And third, I think a good student should be helpful and friendly, we should get on well with other classmates besid es being good at study. Fourth, a good student should be eager to learn new things and have a kind of hobby. Then they can have a colorful life.
第一档(15分):符合题意要求,表达完整,条理清楚,语句通顺,语言正确无误。第二档(11-13分):符合题意要求,表达基本完整,条理较清楚,语句较通顺,语言基本无误。[来源:Zxxk.Com]
第三档(7-11分):基本符合要求,表达基本完整,条理较清楚,语句较通顺,语言有部分错误。
第四档(3-7分):不符合题意要求,表达不清楚,逻辑关系混乱,语言错误很多。

 

 


听力材料
Part1
Text1    W: What do you think of the movie Kung Fu Panda, Jim?
M: I’ve never seen such a good movie before.
Text2    M: I’ve just bought this coat on sale. I paid only $200 for it. What do you think of it?
W: It’s very nice, but my daughter bought the same thing at half the price.
Text3    M: Would you like to go to a movie with me tonight?
W: Thanks for asking, but I’d rather stay at home.
Text4    W: Oh, that’s too bad. It doesn’t work again![来源:Z&xx&k.Com]
M: sorry, madam, but you have to walk up the stairs today.
Text5    M: Excuse me, may I come in?
W: Oh, Jim. Come in, please. You are late again. Why?
M: Because the traffic is too heavy.
Part2
Text6    M: Hi, Alice. Have you decided where to go during the winter vacation?
W: Yes, I will take a trip to Tokyo with my sister. What about you, Simon?
M: I have no idea. Do you have any suggestions?
W: How about Bali Island? You love sunshine and the beach, don’t you?
M: Yes. That’s a good idea.
W: It is also a good place for swimming.
M: By the way, I don’t know what kind of clothes I should take.
W: I have no idea, either. Maybe you can learn about the weather on the Internet.
Text7    W: How many orders do we still need to pack, Gail? We’ve already pack thirty.
M: We still have to do about ten more.
W: Well, I’m really tired from packing all of the things all day. And It’s about time to stop.
M: I know. Maybe we can finish it tomorrow.
W: Why not! These orders ar e not very important. We could do it first thing tomorrow morning.
M: All right. Let’s stop now and go home.
W: See, great minds think alike.
Part3
Friendship is important to people's life. A man without friends is an angel without wings, whose life will suffer in loneliness and depression. We have much to share with our friends in life, worry, excitement, bitterness etc. Alas, it's wonderful to keep a real friendship.
It takes many special qualities to make a friend. Understanding should come first. Only when we get a better understanding of each other can we get a meaningful friendship. We may find our hobbies of common interests. This feeling gets us closer and closer.
It also takes a special kind of love that seems to know no end. Be sure to show your friendly care and kindness to your friend when he/she is in trouble. Love is not selfish. Love is endowed by God that we should remember all our life.
Tolerance is the third important part in friendship. We are completely different persons. This difference may cause different ideas between us in every way of our life. Afterwards, we should get a good communication.
Understanding, love and tolerance are the first three qualities that comes to a real friendship. Other qualities are also necessary such as trust and pa tience. 

点击排行

最新试题

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |