欢迎进入莲山课件网
您现在的位置:  主站  >> 中小学试题 >> 中学历史试题 >> 初二下册历史 >> 月考试题 

最新外研版八年级英语上册单元测试题及答案全套

时间:2019-04-16 作者:长河 资料来源:ziyuanzhengli
最新外研版八年级英语上册单元测试题及答案全套
Module 1  过关测试
 
一、单项选择(每小题1分,共15分)
1.The pants I bought last year are too small. I think I need a new ________.
A.belt  B.pair   C.shirt     D.space
2.—What about ________ to visit Huangshan Mountain?
—Great.
A.to go  B.going   C.goes   D.went
3.Can you match the problems________the advice?
  A. with  B. into   C. at  D. from
4.There is no difference between the two. I really don't know ________.
A. where to choose      B. which to choose
C. to choose what       D. to choose which
    5.I don't know if he________tomorrow. If he________, we'll climb the mountain.
   A. comes; comes          B. comes; will come
   C. will come; comes       D.will come;will come
6.I want to talk ________ you.Let's talk ________ your English study.
A.with;with          B.to;about
C.about;with          D.with;to
7.—Look at the translation “You is an English teacher.”
 —Oh,there's a mistake in________.
 A.grammar             B.spelling
 C.listening             D.reading
8.Oh,there're ________ mistakes in your homework. You should correct them.
 A.many so               B.much so
 C.so many               D.so much
9.There is ________ wrong with Tom's leg;we should send him to hospital at once.
A.something      B.anything      C.everything   D.nothing
 
10.—The 15th Chinese Bridge—Chinese Proficiency Competition will be held this year!
—That's great! ________ foreign college students are interested in Chinese learning.
A.Hundred of           B.Thousands
C.Hundred             D.Thousands of
11.—Can John play soccer with us,Mrs Black?
—One moment,please.He ________ on the phone to his cousin.
A.talks  B.talked     C.talking  D.is talking
12.—What's the meaning of “secretary”?
—Let me ________ the word in the dictionary.
A.look at           B.look for
C.look after         D.look up
13.Mr. Black gave us ________ on how to learn English well.
A.an advice             B.some advice
C.some advices          D.many advices
14.Do you agree ________ what Sarah said?
A.about    B.on        C.at     D.with
15.—I'm not good at English grammar.Could you help me?
—________
A.You are welcome.        B.Not at all.
C.With pleasure.           D.Good idea.
二、完形填空(每小题1.5分,共15分)
How can we learn to write in English?I think learning to write well takes lots of ________16. Keeping a(n)________17 is a good way to practise.Writing lots of e­mails in English is another way.Also,reading English can help you ________18 your writing,as you see many examples of good writing.Any book,magazine or newspaper can ________19 many examples of good writing.
________20 books,magazines and newspapers,students also need to see examples of writing ________21 to their own writing.Try going to some composition webs.You will find examples of students' compositions.These compositions may be not ________22,but they are good examples of how to make your writing ________23
After reading these compositions,try looking again at  your own writing.Can you find ________24 grammar mistakes when you read again?Can you________25 any better word choices?
16.A.read    B.write     C.practice              D.listen
17.A.training    B.diary     C.interests              D.thoughts
18.A.improve                B.make
    C.enjoy                 D.care
19.A.provides   B.take       C.provide             D.takes
20.A.However                 B.Especially
    C.Also                   D.Besides
21.A.different   B.similar     C.next               D.as
22.A.perfect    B.bad        C.better              D.worse
23.A.better     B.longer     C.shorter             D.clever
24.A.lots       B.lot of      C.a lot              D.any
25.A.think over               B.think of
    C.thinks                 D.thinks about
三、阅读理解(每小题2分,共10分)
Do you like telling jokes in your English study? Jokes can make your words colourful and interesting.If you make people laugh,you can know that people are interested in your topic.
In order to get jokes,you can watch comedies or talk shows on TV.When you hear David Letterman's jokes in his programme,you'd better write them down.Then you can have more jokes to tell when you talk with others.If your English is good enough,you can also write your own jokes to tell at a party or to break the ice before a speech.
How to make your jokes more interesting?Not all the English words sound funny.Some English words sound funny by themselves,while others can get a laugh only in phrases and sentences.You have to choose.Different people may have different feelings on a joke.So don't be sad if others don't laugh after you tell a joke.After all,telling English jokes is just a way to help you with your English study.
26.Jokes can make our words ________.
A.bad  B.colourful
C.boring  D.easy
27.If people laugh after you tell a joke,they might be ________ your topic.
A.bored with  B.sad about
C.interested in  D.good at
28.From the passage,we can guess that David Letterman may be a(n) ________.
A.movie actor
B.English writer
C.language learner
D.host (主持人) of a talk show
29.Which of the following is TRUE according to the passage?
A.All the English words sound funny.
B.Your words can't be interesting without jokes.
C.Different people may have different feelings on a joke.
D.People always like the same jokes when they listen to a talk show.
30.What is the best title for the passage?
A.Colouring Your Life
B.Making Friends at Parties
C.Famous English Jokes
D.Learning English by Telling Jokes
四、根据首字母或汉语提示完成句子(每小题1分,共5分)
31.Read the sentence a______ so that I can hear you.
32.It's ________(可能的)for us to learn English well if we study hard.
33.John made some m______ in pronunciation.
34.You have to ________(练习)speaking as much as you can.
35.To my surprise,the 3­year­old boy can spell all those words ________(正确地).
五、补全对话(每小题2分,共10分)
    根据对话内容,从方框内的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个为
多余选项。
A:Hi,Zhao Ming.I would like to make a new programme.
B:What is it?
A:________________36
B:Why do you want to do it?
A:Because some of our classmates are weak in English.________________37 I think
   the programme may help them improve their listening.
B:You're right.But how do we make the programme?
A:________________38 She is a foreigner and her English is very good.And you can
   write reports in English.
B:Me?
A:Yes!________________39
B:But my English is not good.I often make mistakes.
A:________________40 Mary can help you.
B:That's a good idea!
A.You're good at writing.
B.Mary says the programme will be popular.
C.They should find a good way to learn it well.
D.I want to ask Mary to report English news for us.
E.Let's record something for the new programme.
F.It's an English programme.
G.Don't worry.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
六、根据短文内容,用方框中的单词或其恰当形式填空(每词只用一次)(每小题1.5分,共15分)
lose,worry,much,try,health,piece,hungry,know,advice,time
A lot of people wish to be slim(苗条),but at the same time they are ________41 about their health.In fact,it is important for everyone to ________42 weight healthily,but how can you do it?Here's some good ________43
★Drink plenty of water and eat a (n) ________44 diet.If you feel like eating snacks(零食),drink a glass of water first.If you are still ________45 after 15 minutes,then it's time for a light snack. ________46 to stay away from food with high calories(卡路里),such as sweets and fast food.
★Do not eat ________47 than you can consume (消耗).People get fat because they cannot consume all the calories that they get.So ________48 how many calories you really need is very important.
★Take enough exercise .The“333”is good for you—exercise 3________49 a week,for at least 30 minutes at a time,and your pulse rate (脉搏率)should be more than 130 after exercising.
Keep the three ________50 of advice in mind and follow the advice.Then you'll surely have a slim and strong body.
七、书面表达(30分)
假如你是Betty,你收到了你的笔友Meimei的来信,在信里她说她觉得记单词很难,写作时经常会犯一些错误,并向你征求如何学好英语的建议,请你给她写一封回信。
词数:80左右。信的开头和结尾已给出,不计入总词数。
Dear Meimei,
     I'm glad to receive your letter.Now let me give you some advice on how to learn  
English well. _____________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
Yours,
Betty
 
Module 1过关测试
一、1.B 2.B 3.A
4.B 点拨:考查“疑问词+不定式”语序及疑问词的选用,which to choose相当于which I should choose。
5.C 点拨:本题用语法判定法。前一句中if引导宾语从句,根据tomorrow可知用一般将来时;后一句中if引导条件状语从句,应用一般现在时表将来。
6.B 点拨:考查talk to/with sb.和talk about sth.。
7.A 8.C 9.A 10.D 11.D 12.D
13.B 点拨:advice为不可数名词。
14.D 15.C
二、16.C 点拨:由下句的practise可知此处表示“练习”。
17.B 点拨:keep a diary意为“写日记”。
18.A 19.C
20.D 点拨:由句意可知此处表示“除了……之外(还有)”。
21.B 点拨:本题用语境判断法。根据句意可知此处表示“相似的”。
22.A 23.A 24.D 25.B
三、26.B 点拨:细节理解题。由第一段第二句Jokes can... and interesting.可知。
27.C 28.D 29.C
30.D 点拨:主旨大意题。通读全文可知,本文介绍了通过讲笑话来学习英语的方法,故选D。
四、31.aloud 32.possible 33.mistakes
34.practise 35.correctly
五、36. F
37.C 点拨:用前后呼应法。空格前说“我们的一些同学英语弱”,空格后说“我认为这个节目可以帮助提高他们的听力”,空格处应选择“他们应该找到一个学好英语的好方法”,起承上启下的作用。 38.D
39.A 点拨:本题用联系上下文法。由前面的“你可以用英语写报道”可知此处是表示“你擅长写作”。 40.G
六、 41.worried/worrying 42.lose
43.advice 44.healthy 45.hungry 46.Try 47.more 48.to know/knowing 49.times
50.pieces
七、范文:
Dear Meimei,
I'm glad to receive your letter. Now let me give you some advice on how to learn English well.
First, you say you find it difficult to remember new words. Why not try to remember five words a day? Second, you should talk to your classmates in English every day. Third, it's important to understand your teacher in class. So you should listen to your teacher carefully. And fourth, as for mistakes, how__about__writing__down the correct answers next to the mistakes?  
I think if you follow my advice, you can improve your English very soon.
Best wishes!
Yours,
Betty
点评:本文运用了三步一体法Meimei提出的问题给出了建议,并在结尾进行了鼓励。
第一步:开篇点题Now let me give you some advice...
第二步:提出建议Why not try to..., you should talk to...,it's important to...,how about writing down...
第三步:总结收尾I think if you...you can...。全文行文流畅结构严谨表述准确。
添彩点:作者熟练运用本单元所学重点句型Why not try to..., you should talk to...,it's important to...,how about writing down...等进行写作学以致用技法娴熟很好地给出了对如何学好英语这一问题的建议。
 
Module 2 过关测试
限时:60分钟 满分:100分
 
一、单项选择(每小题1分,共15分)
1.I'd like to hold our next meeting ________ June 23rd.Is that OK
for you?
A.in  B.at  C.on  D.of
2.Heilongjiang is ________ the north of China.
A.in  B.on  C.to  D.for
3.The old building became famous ________.
A.in 1980s              B.in the 1980
C.in the 1980s           D.in a 1980
4.There are many places ________ for your holiday.
A.visit                  B.to visit  
C.visiting                D.to visiting
5.Hong Kong is________busier than Jinan.
A.very   B.much    C.too    D.little
6.—The temperature is 30℃ today.I prefer staying in to going out.
—It will be ______ tomorrow.The temperature will reach 35℃.
A.colder  B.hotter  C.hottest  D.coldest
7.Remember to ________ your photo tomorrow.
A.bring  B.take   C.taking  D.bringing
8.You can see ________ university at the end of the street.
A.a   B.an   C.any   D./
9.It's reported that there are more than 300 ________ smokers in
China,nearly a third of all the smokers in the world.
A.million  B.millions  C.million of  D.millions of
10.The population of Tianjin is________than________Beijing.
A.smaller;/       B.smaller; that of
C.less;/          D.less; that of
11.Don't talk to anyone about the bad news—______not my mother.
A.hardly   B.usually  C.especially      D.simply
12.Many people come to this city ________ a better job.
A.get     B.getting  C.to get   D.got
13.There are few poets ________ Keats and Shelley.
A.such  B.such as    C.liking  D.include
14.I couldn't find my pen________.
A.somewhere        B.anywhere
C.every where       D.some  where
15.She is taller than ________ in her school.
A.any other girls          B.any other girl
C.other girl               D.any girls
二、完形填空(每小题1分,共15分)
My family went on a trip last Saturday. We didn't ________16 much money and really had a good time.In the morning, my father ________17 us to a science centre in our city. We didn't ________18 any money on the tickets ________19 it is free. There is a ________20 area in the science centre. My brother and I saw different kinds of animals and did some ________21 things. We both had a lot of ________22 playing together in the science centre. Then we took ________23 car to a park near the science centre. My parents set up the tent ________24,  and then we had a  picnic ________25. After the picnic, my father started to read newspapers and my mother ________26 games with me. After we got back home in the afternoon, I turned ________27 the computer and copied (拷贝) all the photos we took that day. My mother even wrote some words for our ________28. She hoped those ________29 and words would ________30 us remember the happy time.
16.A.get      B.spend     C.collect   D.ask
17.A.put      B.bought     C.drove   D.left
18.A.spent    B.spend      C.take    D.took
19.A.because  B.but        C.after   D.or
20.A.child     B.children   C.child's  D.children's
21.A.interesting          B.interested
C.interest           D.interests
22.A.questions           B.fights
C.time              D.fun
23.A.our    B.her       C.their  D.its
24.A.one    B.then      C.first   D.last
25.A.exactly             B.early
C.happily           D.easily
26.A.danced             B.played
C.sang              D.gave
27.A.off    B.on       C.up    D.down
28.A.trips               B.photos
C.park             D.car
29.A.photos            B.photo
C.a photo          D.photoes
30.A.help   B.agree   C.enjoy  D.explain
三、阅读理解(每小题2分,共20分)
A
Students from all over Italy took part in a competition named“The City I Dream of”.Everyone could show their dream city by using paintings,videos,words,poems,models and so on.
A painting of a student showed an amazing school bus in his dream city.Its shape and size can change according to the parking space.
Mariano is six years old.His video showed us a great city. People and nature live harmoniously(和谐地)there.
Haria and Federica's work was also great.They designed a city with the shape of a spider web(蜘蛛网).In their dream city,there are no cars.
“Children are our future.They will build better cities and a better life for us in the future.I hope that their dream cities can come true one day,”said the organizer.
31.Where was the competition named“The City I Dream of ”held?
A.In England.         B.In America.
C.In Italy.            D.In Japan.
32.A student dreamed that the ____ of the school bus could change.
A.shape and size          B.shape and colour
C.colour and size          D.name and size
33.Mariano showed us his dream city by using a ________.
A.word   B.video     C.song    D.painting
34.In Haria and Federica's dream city,there are no ________.
A.phones  B.roads    C.spiders   D.cars
35.Which of the following is the organizer's idea?
A.The future cities will become better.
B.The future cities will become bigger.
C.The children's dreams are very strange.
D.The children's dreams are easy to come true.
B
The city called San Francisco is on the west coast of the USA.The city has two very big bridges.One is called the Golden Gate Bridge.This bridge is not made of stone.It is famous because it is very big and quite beautiful.The bridge is always busy and there is often a lot of traffic on it.It is over two thousand seven hundred metres long.There is a park near the bridge.From the park you can see the bridge if the weather is good,or it may be difficult to see the bridge.
根据短文内容,回答下列问题。
36.Where is San Francisco?
____________________________________________________
____________________________________________________
37.Why is the bridge famous?
____________________________________________________
____________________________________________________
38.How long is the bridge?
____________________________________________________
____________________________________________________
39.Where can you see the bridge when the weather is good?
____________________________________________________
____________________________________________________
40.将画线部分译成汉语。
____________________________________________________
____________________________________________________
四、根据汉语完成句子(每小题2分,共 10分)
41.杭州的人口有多少?
________ ________ ________ ________ Hangzhou?
42.你认识那个戴眼镜的男孩吗?
Do you know the boy ________ ________?
43.德国因其啤酒而著名。
Germany is ________ ________ its beer.
44.她拉小提琴和她妹妹一样好。
She plays the violin ________ ________ ________ her sister.
45.记得把书给迈克。
Remember ________ ________ the book to Mike.
五、补全对话(每小题2分,共10分)
根据对话内容,从方框内选出能填入空白处的最佳选项。其
中有两项为多余选项。
A:Hi,Cindy!Long time no see.
B:Hi,John!Yes,________46
A:How long did you stay there?
B:For a week.
A:________47
B:It was great.I visited many places.And the most exciting place
was Disneyland.
A:________48
B:Yes.It was crowded.I saw many Disney characters walking
around the park.
A:Did you take any pictures with them?
B:______49 I took pictures with Mickey Mouse and Donald Duck.
A:Wow!Wonderful!________50
B:If you do,you'll certainly enjoy yourself.
A.Of course I did.
B.I hope to go there one day.
C.Have a good trip!
D.When did you go there?
E.How was your trip?
F.I went to Shanghai on vacation last month.
G.Were there many people in Disneyland?
六、书面表达(30分)
根据下面表格的信息,写一篇介绍西藏的短文,词数100左右。
归属 中国
地理位置 中国西南方,被誉为“世界屋脊”(the Roof of the World)。
人口 约3,100,000。
面积 120多万平方公里,西藏昼夜温差较大,但由于日照时间长,冬季并不十分冷。
省会 拉萨(Lhasa),被誉为世界上最高的城市。
特征 风景秀丽,有很多享誉海内外的名胜古迹,如布达拉宫(the Potala Palace)。
参考短语:known as;belong to;be located in;a population of;be honored as;with a long history;more than
_______________________________________________________
_______________________________________________________
_______________________________________________________
_______________________________________________________
_______________________________________________________
_______________________________________________________
_______________________________________________________
 
Module 2过关测试
一、1.C 2.A 3.C 4.B 5.B 6.B 7.A
8.A点拨:university是以辅音音素开头的单词,应用不定冠词a。 
9.A
10.B 点拨:表示人口的多少用large或small,that在这里指代population,故选B。
11.C 点拨:根据语境“不要把这个坏消息告诉任何人,尤其不要告诉我的妈妈。”可知选C。
12.C 点拨:用不定式作目的状语。
13.B 点拨:such as意为“例如;像……这样”,符合语境。
14.B 点拨:根据题意,可知任何地方都找不到,应用anywhere。
15.B
二、16.B 17.C 18.B
19.A 点拨:本题用联系上下文法。由上文didn’t 可知没有花费钱,与下文“它是免费的”为因果关系。
20.D 21.A 22.D 23.A 24.C 25.C
26.B 点拨:play games 常见搭配,意为 “玩游戏”。 27.B 28.B
29.A 点拨:由those 可知后面名词需用复数形式,photo的复数为photos。
30.A
三、A)31.C 32.A 33.B 34.D 35.A
B)36.It's on the west coast of the USA.
37.Because it is very big and quite beautiful.
38.It is over two thousand seven hundred metres long.
39.From the park.
40.这座桥总是很繁忙,常常会有许多来往的车辆。
四、41.What's the population of
42.with glasses 43.famous for
44.as well as 45.to give
五、46.F 47.E 48.G 49.A 50.B
六、范文:
Tibet, known__as “the Roof of the World”, belongs to China and it is located in the southwest of China. It has a population of about 3.1 million, covering an area of more than 1.2 million square kilometers. There's a big temperature difference in Tibet between day and night. But because of the long­period sunshine, it is not very cold in winter. The capital of Tibet is Lhasa, which is honored as “the highest city” in the world. With a long history, Tibet has a number of world­famous places of interest like the Potala Palace.  
点评:本文运用了“3W法”对西藏进行了概述。
第一:地理位置及面积...in the southwest of China, covering an
area of more than 1.2 million...
第二:气候特征...because of the long­period sunshine, it is not very
cold in winter.
第三:名胜及特色 The capital of Tibet is Lhasa, which is honored as “the highest city” in the world…Tibet has a number of world­famous places of interest like the Potala Palace.
添彩点:作者熟练运用本模块所学重点词组和句型: ①known as
②It has a population of ... ③cover an area of... ④because of ⑤be
honored as... ⑥with a long history 等进行写作,用语恰当,描述
准确,行文流畅,脉络清晰。
 
Module 3 过关测试
限时:60分钟 满分:100分
 
一、单项选择(每小题1分,共15分)
1.—What is the________in the match?
—It is 2∶0.
A.mark  B.score  C.matter  D.trouble
2.We hope we can ________ them in the coming football match next week.
A.beat to  B.beat  C.win  D.lose to
3.I won first prize in the spoken English competition.My parents are ________ me.
A.interested in         B.angry with
C.pleased with        D.worried about
4.That's too bad!Bob ________ his arms this morning.They can't move now.
A.learned  B.scored  C.hurt   D.trained
5.There will be a football match next week.Our team will play ________ the team from No.2
Middle School.
A.at   B.to  C.about  D.against
6.She failed the exam. Now we want to________.
A. cheer up her       B. cheer her up
C. warm her up       D. warm up her
7.—________?
—I've got a headache.
A.What's question         B.What's matter
C.What's the matter        D.What's the wrong
8.We got up early________we could catch the train.
A.or                   B.because  
C.but                  D.so that
9.—Would you mind my________here?
—________.It's bad for us.
A.smoke;Not at all  
B.smoke;Certainly
C.smoking;Certainly  
D.smoking;Not at all
10.Be quick,or you'll________the train to Beijing.
A.catch  B.take  
C.miss  D.mind
11.Ann had a________to sing at the party,so she practiced________.
A.chance;singing
B.chance;sing
C.change;singing
D.change;to sing
12.The local community center is open ________ Monday to Saturday.
A.in              B.from
C.for              D.on
13.—I think it's necessary to learn how to work in groups.
—I quite agree.Sometimes it's even ________ than grades.
A.less important
B.more important
C.the least important
D.the most important
14.Last weekend was ________.Too much homework made me ________.
A.boring;bored
B.bored;bored
C.boring;boring
D.bored;boring
15.There are many mistakes in your writing;please don't write ________ any more.
A.carefully  B.careless
C.careful  D.carelessly
二、完形填空(每小题1.5分,共15分)
Life in 30 years will be________16because many changes will take place. But what will the changes be?
The population is growing fast. There will be________17 people in the world and most of them will live longer. Computers will be________18 smaller and more useful. And computer studies will be one of the important________19 in school.
People will work fewer hours than they are doing now, and they will have more free time for sports, watching TV and traveling. Traveling will be much cheaper and________20. And many more people will go to other countries________21 holidays.
There will be changes in our food, too. More land will be used for________22 new towns and houses. Then there will be less________23 for cows and sheep, so meat will be more expensive. Maybe people won't eat it every day,and  they will eat more vegetables and fruit instead. Maybe people will be healthier.
Work in the future will be different, too. Dangerous and hard work will________24 by robots. Because of this, many people will not have________25 to do. This will be a problem.   
16.A.same              B.difference
C.different           D.difficulty
17.A.little and little        B.less and less
C.many and many     D.more and more
18.A.much               B.many
C.more              D.most
19. A.subject              B.subjects
C.way                 D.games
20.A.easily                 B.most easily
C.easy                 D.easier
21.A.for     B.with      C.at          D.in
22.A.build     B.building C.to build      D.builds
23. A.rooms  B.room      C.spaces      D.sea
24. A.done   B.do         C.be done     D.be did
25. A.works enough         B.enough works
C.job enough            D.enough work
三、阅读理解(每小题2分,共10分)
Dear Andrew,
I write this letter to tell you something exciting. We had a sports meeting in our school last Friday!
At about 8:30 am, all the students arrived at the playground. I took part in the first event (比赛项目) —the 100meter race. Steve got first place. David took part in the long jump and Lisa took part in the high jump.
The tugofwar (拔河比赛) between Class Three and Class One was the most interesting event in the morning. It was at 11:00 am. And Class Three won it.
The events in the afternoon were the 400meter race,the bicycle race,the basketball game and the tennis game. My classmate Maria took part in the 400meter race. But she fell down and could not move. Frank was the best basketball player in our school. He helped his team win the basketball game.
The sports meeting ended at 5:30 pm. All the students were excited. We looked forward to the next sports meeting in our school.
Yours,
Jerry
26. When was the sports meeting held?
A. Last Monday.   
B. Last Wednesday.
C. Last Friday.        
D. Last Saturday.
27.________took part in the long jump and the high jump.
A. Steve and Jerry   
B. David and Lisa
C. Lisa and Andrew   
D. Maria and David
28.Which was the most interesting event in the morning?
A. The 100meter race.
B. The bicycle race.
C. The tugofwar.  
D. The basketball game.
29.The sports meeting lasted for________hours.
A.9  B.8
C.7  D.6
30. Which of the following is NOT true?
A.Steve got first place in the 100meter race.     
B.Maria fell down and could not move.
C.There were five events in the afternoon.
D.Class Three won the tugofwar at last.
四、用所给词的适当形式填空(每小题1分,共5分)
31.It's dangerous__________(cross) the road.
32.Would you like to go________(walk) with me after dinner?
33.I'd like to buy some pairs of________(run) shoes.
34.Do you know the boy________(call) Tony?
35.Would you mind me________(ask) a favor of you?
五、补全对话(每小题2分,共10分)
从方框中选择适当的选项完成对话,其中有两项多余。
Jack: Hi,Michael. How was your maths exam?
Michael: Not good enough.
Jack: ________36 Don't worry.You'll do better next time.
Michael: But I've never done well in the maths exam.
Jack: Come on, Michael! ________37 Let's talk about the football match tonight. ________38
Michael: Which teams are playing?
Jack: It's between the Chinese team and the Japanese team.
Michael: Er… ________39
Jack: Why?Everybody knows you are a football fan.
Michael:The Chinese team has always played badly in the important matches, just as I have   
done in the important exams.
Jack:Well, I think the team is making good progress. ________40
A.It's more popular than before.
B.What are you doing?
C.I'd rather watch some other programs.
D.Well, the term exam is always more difficult.
E.You should be more interested in it first.
F.It is much more interesting.
G.Is there a football match on TV tonight?
六、综合填空(每小题1.5分,共15分)
根据语篇内容,用方框中所给词的正确形式填空,使短文通顺、连贯,方框中有两
个词为多余项。
I,mistake,teach,after,large,control,try,
leaf,small,quiet,before,without
As a child,I got angry quite easily and was not good at communicating with others.
I still remember it was an early autumn.Some ________41 started to turn yellow and the weather became cool.One day, as I was getting ready for school, my mother carelessly handed me my father's vest(背心) instead of ________42. At that time, I was getting to have a ________43 size than my father, so when I put on the vest, I felt as if I wasn't able to breathe! I realized that it was a small ________44 which was made by my mother,but somehow the breathless feeling was so strong that it made me  very angry.My mother said sorry with a smile ,but I shouted at her ________45 thinking much. I got it off my body so wildly that I made a hole in it.I put on my own vest and rushed out of the house ________46 my mother could stop me.
My mother shared her bad feelings with my father,“See what your son has done.” Instead of saying he would scold(责备)or beat me, my father ________47 asked my mother to mend the vest.
When my mother told me about my father's  response,  I felt ashamed(惭愧的) of my bad behavior. My father's gentle kindness ________48 me a lesson which I would never forget.
On that day, I decided not to let anger ________49 me any longer. Of course, there are times when I am angry. However, whenever that happens, I ________50 to remember my father's vest.It always reminds me to think about others' feelings when I get angry.
七、书面表达(30分)
以“My favorite sport”为题,介绍你最喜爱的运动及原因。 80词左右。
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
 
Module 3过关测试
一、1.B
2.B 点拨:由句中的“We hope”及空格后的them可知空格处应为beat“击败”。
3.C 点拨:be interested in 对……感兴趣;be angry with 对……生气;be pleased with 对……满意;be worried about 对……感到担心。由句意“我在英语口语比赛中获得了一等奖”可知选C。
4.C 点拨:此题用词义辨析法。learn 学习;score 得分;hurt 使受伤;train 训练。由句意可知鲍勃的胳膊受伤了,故选C。
5.D 6.B 7.C 8.D
9.C 点拨:本题考查mind sb./sb.'s doing sth.排除A和B,由答语It's bad for us.可知应选 C。
10.C 11.A 12.B 13.B 14.A 15.D
二、16.C 点拨: 三十年后生活会与现在不同。be后跟形容词,故选C。
17.D 点拨:根据前一句,人口增长很快,那么世界上的人就会越来越多。故选D。
18.A 点拨:much修饰形容词比较级,故选A。
19.B 点拨:因为电脑的重要性,所以电脑学习必将成为学校学习的重要科目之一。故排除C,D;又因one of+复数名词,故选B。
20.D 点拨:and前后为并列成分,故选D。
21.A
22.B 点拨:be used for doing sth.被用作做某事,是个固定用法。更多的土地被用来建新城镇和房子,故选B。
23.B 点拨:根据上文,土地少了,牛羊就少了生存的空间。room作空间讲时,是不可数名词,故选B。
24.C 点拨:根据句意,危险和艰苦的工作将会被机器人做,故本句应用被动语态,又因将来时的被动语态的构成为will be+过去分词,故选C。
25.D 点拨:work作“工作”讲为不可数名词,故排除A,B;job作“工作”讲为可数名词且应在enough后面,故选D。
三、26.C 点拨:由We had a... last Friday! 可知。
27.B 点拨:由David took part... in the high jump. 可知。
28.C 点拨:由The tugofwar(拔河比赛)between... event in the morning.可知。
29.A 点拨:从早晨8:30到下午5:30有9个小时。
30.C 点拨:下午有the 400meter race,the bicycle race,the basketball game 和the tennis game四项,故C是错误的。
四、31.to cross 32.walking 33.running  34.called 35.asking
五、36.D 37.E 38.F 39.C 40.A
六、41.leaves 42.mine 43.larger 44.mistake
45.without 46.before 47.quietly 48.taught
49.control 50.will try
七、范文:
My favorite sport
My favorite sport is basketball. It_is_a_very__popular_sport_in _many countries,_and both children and adults can play it.
We can play it indoors and outdoors. It__is__much__more__interesting__than__walking._ _It__is__good__for__our__health. So many Chinese people like to play basketball in their free time.
My__favorite__player__is__Yao__Ming. He plays basketball wonderfully. I hope I can play basketball as well as him.
点评:本文运用了“三部曲法”对篮球运动进行了情况介绍(点明主题)、原因分析(运动与人),最后表达了对篮球运动的梦想(运动情感)。
一:My favorite sport is basketball...
二:We can play it indoors and outdoors...
三:I hope I can play basketball as well as him.
添彩点:
1. It is a very popular sport in many countries...一句话概述了篮球运动目前受欢迎的情况,简明扼要,总括全文。
2. It is much more interesting than walking. It is good for our health.描述了篮球运动受欢迎的原因,引起读者共鸣。
3. My favorite player is Yao Ming.列举闻名世界的球星姚明来增强说服力,突出篮球运动影响广泛。
 
Module 4 过关测试
限时:60分钟 满分:100分
 
一、单项选择(每小题1分,共15分)
1.—You can take ________ subway to the museum.
—No,I will go there by ________ bike.
A./;the               B.the;/
C.the;the             D.a;a
2.As we know,the Yangtze River is one of ________ rivers in the world.
A.long         B.longer
C.longest       D.the longest
3.—Skiing is more exciting than swimming.
—Yes. ________,it is more dangerous.
A.So            B.However
C.And           D.But
4.—What will the phone ________?
—The same as you said,eight hundred dollars each.
A.spend  B.cost   C.pay  D.afford
5.Susan sat on a chair close ________ the window.
A.with  B.across  C.to   D.at
6.There are a lot of ________ friends.
A.way to make  
B.ways of make
C.ways to make  
D.way making
7.—Hi,Jim,why so unhappy?
—I missed the exciting match ________ the bad traffic.
A.because  B.so that  C.because of  D.in order to
8.We are all here ________ Mary.She is at home.
A.except  B.except for  C.with   D.besides
9.There were so many people.________?
A.What's happening
B.What does happen
C.What happened
D.What did happen
10.The ________ traffic and so many people make the town ________.
A.heavy;heavy
B.crowded;crowded
C.crowded;heavy
D.heavy;crowded
11.I plan ________ a club,but I haven't made a best ________ of the clubs.
A.to join;choose
B.joining;choice
C.to join;choice
D.joining;choose
12.Could you please ________ me ________ your new plane?
A.tell;with        B.to tell;about
C.telling;of       D.tell;about
13.Taking a plane is ________ faster than taking trains or coaches.
A.a lot            B.a lot of
C.lots of           D.much more
14.California is ________ state in the US.
A.the third large  
B.third largest
C.the third larger  
D.the third largest
15.There will be a ________ snow tomorrow,so we'd better stay home.
A.big  B.heavy  C.large   D.heavily
二、完形填空(每小题1.5分,共15分)
Cars were invented in the last century.Today they have ________16 the life of everyone in the United States.Most Americans feel that they are poor when they have ________17 cars.What's the reason?Here are three reasons.
First of all,the country is large and Americans enjoy ________18 trips here and there.With ________19 they can go anywhere easily.The second reason is ________20 trains have never been as common in the United States as they are in other parts of the ________21.What's more,Americans have to spend ________22 money traveling by plane.The third reason is the ________23 important one.Americans don't like to ________24 buses or even planes.
They like cars ________25 they want to travel at any time.
16.A.made            B.touched  
C.done           D.saved
17.A.new             B.some  
C.many          D.no
18.A.have             B.to make  
C.making          D.to have
19.A.trains            B.buses  
C.planes          D.cars
20.A.there             B.that  
C.where           D.why
21.A.city              B.town  
C.village          D.world
22.A.a lot             B.many  
C.a lot of          D.a few
23.A.much             B.more  
C.most            D.a lot of
24.A.wait on  B.wait for  C.work on  D.work for
25.A.because  B.after  C.before  D.so
三、阅读理解(每小题2分,共20分)
A
New York is a very large city with eight million people. How do so many people move on their way to work or school? In New York you can travel by subway, bus, taxi and private car.
The subway runs on the railroad lines under the city. Travelling by subway is the fastest way to get around the city. The second way to travel around the city is by public bus. It is a slower way to travel. This is because the traffic is very heavy.
You can also travel around the city by taxi. This is very expensive, but the taxi will take you to the very place you want to. If the traffic is heavy, the taxi will be slow, too.
During the mornings and afternoons, there is the “rush hour”. This is the time when the traffic is very heavy with people going to and from work. The last way to get around New York is to use your own private car. It is inconvenient(不方便的) because you will perhaps be driving during the “rush hour”. The best time to travel around the city is from 9 am to 4 pm, because it isn't the “rush hour”.
26.How many ways of travelling around the city are mentioned (提到) in the passage?
A.Two.             B.Three.
C.Four.             D.Five.
27.The fastest way to travel in New York is ________.
A.by public bus
B.by subway
C.by taxi
D.by private car
28.How about travelling by taxi?
A.It's cheap, and the taxi will take people to the very place they want to.
B.It's expensive and slow.
C.It's expensive, but the taxi will take people to the very place they want to.
D. It's cheap and fast.
 
29.From the passage we know that in New York ________.
A.there is no “rush hour” from 9 am to 4 pm
B.the traffic is heavy at noon
C.most people have lunch at home
D.people go to work or school at 9 am
30.Why is it inconvenient to use private cars?
A.Many people can't buy private cars.
B.We will perhaps be driving during the “rush hour”.
C.Most people aren't at school or at work.
D.The traffic is very heavy.
B
“Stop! Stop!”
The police officer ran down the street as fast as he could.“Stop!” he said again. But it was no use. The car kept going. The officer said to himself, “It must be going ten miles an hour.”
There weren't many cars on the road in the early 1900s.Most people thought driving ten miles an hour was too fast for safety.And since police officers didn't have cars of their own, they could run after speeders(超速驾驶者).
The early cars were faster than the horsedrawn buggies(轻便马车) that most people still used.And they frightened(使惊恐) the horses.One car maker tried to keep the horses cool.He made the car with the horse's head.He hoped real horses would think it was a horse and buggy.They didn't.It frightened them.
The car with the horse's head wasn't the only early car that would look strange today.Some looked like buggies without a horse.Others had three wheels (轮子).A few even had their steering wheels(方向盘) in the back seat.
31.What did the police officer ask the car to do?
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
32.How many miles an hour did the police officer think the car travelled?
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
33.Did people see lots of cars on the road in the 1900s
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
34.What did the car maker do in order to keep the horses cool?
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
35.What does this passage mainly tell us?
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
四、根据汉语提示完成句子。(每小题2分,共10分)
36.为什么那个男孩一直在笑?
Why is the boy laughing________ ________ ________?
37.那么多人挤在大门口。
________ ________ people are crowding around the gate.
38.如果你感觉有点累,请休息一会儿。
If you feel________ ________tired, please have a rest.
39.我们学校里的大部分女孩都不喜欢足球。
________ ________ the girls in our school don't like football.
40.我的电脑与汤姆的一样。
My computer is________ ________ ________Tom's.
五、补全对话(每小题2分,共10分)
A.I live the farthest from school.
B.How do you get to school?
C.It's the most comfortable but it's also the most expensive.
D.Riding a bike is the quickest way to go to school.
E.Going by bus is the most popular way to go to school.
A:When do you get to school?
B:I get to school at half past seven in the morning.
A:________41
B:________42 I have the longest journey. I go there by bus.What about you?
A:________43 My home is the closest to school,so I ride a bike.
B:________44 And it's also cheap.
A:Sometimes I walk to school when the weather is fine.
B:Oh,it's cheaper.My friend Betty sometimes takes a taxi.________45
六、书面表达(30分)
假如你是九年级的李华同学,去年暑假你和你的父母去南京旅游,回家之后你将自己这次参观南京的印象记录下来,和自己的家乡合肥进行比较,写一篇英语作文。作文内容应该包括下列表格中所有内容,可以适当发挥。要求:词数80以上,语言通顺,没有语法错误,书写工整。
城市 城市印象
合肥 1.合肥是一个现代化绿色城市。
2.位于合肥的中国科学技术大学是中国最著名的大学之一。
3.合肥变得越来越舒适,也越来越美丽。
南京 1.南京是中国最古老的城市之一。
2.南京是华东第二大城市,比上海小,比合肥大。
3.南京在中国变得越来越受欢迎。
 
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
 
Module 4过关测试
一、1.B 2.D
3.B 点拨:前后句意思表转折且空格后有逗号,故选B。
4.B 点拨:本题运用关键词法。由句中的主语the phone 为物,可知选B。
5.C 6.C 7.C 8.A 9.C
10.D 点拨:heavy traffic 意为“拥挤的交通”,crowded town 意为“拥挤的城镇”。
11.C 12.D 13.A 14.D 15.B
二、16.B 点拨:根据句意可知汽车已渗透到每个人的生活中,所以用touch。
17.D
18.C 点拨:enjoy doing sth.意为“喜欢做某事”。故选C。
19.D 点拨:本题用联系上下文法。联系上下文可知,本文介绍的是美国人为什么喜欢汽车,故选D。
20.B 21.D 22.C
23.C 点拨:前有the修饰,故其后用形容词的最高级most important。故选C。
24.B
25.A 点拨:前后构成因果关系。故选A。
三、A)26.C 点拨:由第一段第三句可知文中提到了四种交通方式。
27B 点拨:由第二段第二句可知坐地铁是最快的方式。
28.C 点拨: 由第三段可知,坐出租车贵,但是它可以带人们去想去的地方。
29.A 点拨: 由最后一段可知从早上9点到下午4点没有rush hour。
30.B 点拨: 开私家车可能会遇到rush hour,所以并不方便。
B)31.To stop. 32.Ten miles.
33.No,they didn't.
34.He made the car with the horse's head.
35.How cars changed.
四、36.all the time 37.So many 38.a bit/little
39.Most of 40.the same as
五、41.B 42.A 43.E 44.D 45.C
六、范文:
Last summer, I went to visit Nanjing with my parents and Nanjing left__me__a_ _good__impression. Compared__to__Hefei, it is one__of__the__oldest__cities in China and it__is__larger__than__Hefei__but__smaller__than__Shanghai. Hefei is a modern and green city and University of Science and Technology of China in Hefei is one__of_ _the__most__famous__universities in China. Nowadays Nanjing is becoming__more_ _and__more__popular in China and Hefei is becoming more and more beautiful and comfortable in China. I__love__Nanjing__but__I__prefer__to__live__in__Hefei__ because__it__is__my__hometown.
点评:本文运用了“比较三步法”对南京和合肥两个城市进行了比较。
第一步:Nanjing left me a good impression.
第二步:Compared to Hefei, it is one of the oldest cities in China...
第三步:I love Nanjing but I prefer to live in Hefei because it is my hometown.
添彩点:
1.作者恰当运用①left me a good impression说明了对南京的美好印象,点明主题。
2. ②Compared to Hefei, ③it is larger than Hefei but smaller than Shanghai,④one of the... ⑤becoming more and more popular等短语、句式、结构的准确使用,说明作者有娴熟的英语运用技能,对两个城市的对比条理清晰,相得益彰。
3.本文结尾巧妙,运用复合句I love Nanjing but I prefer to live in Hefei because it is my hometown.表达作者的情感、意愿,特别是prefer to do的使用,情感色彩浓厚,语言生动,感染力强。 
 
Module 5 过关测试
限时:60分钟 满分:100分
 
一、单项选择(每小题1分,共15分)
1.Tom offered ________ me study English.
A.help   B.helping  C.helps   D.to help
2.The teacher ________ physics to life for his students.
A.takes  B.makes  C.brings  D.does
3.He tried many different jobs; ________ he became a teacher.
A.in the end           B.at the end
C.to the end           D.on the end
4.Bill and I both went to live in Guangzhou ________ the same time.
A.in   B.on   C.for   D.at
5.Can you ________ the accident to the police?
A.give     B.describe   C.take      D.write
6.Her mother couldn't afford to pay for her ________ alone.
A.school           B.educational
C.educate          D.education
7.Three years ________ he ________ his hometown.
A.later;returned to
B.late;returned
C.after;returned
D.later;returned
8.Nobody knows if he ________. If he ________ here, I'll call you at once.
A.will come;will arrive
B.will come;arrives
C.comes;will arrive
D.comes;arrives
9.—Mum,the beautiful card I made last night is just for your  ________ birthday.
—Oh,thank you,my dear!
A.forty             B.fourteen
C.fortieth           D.fourth
10.My father bought a computer ________ me last week.
A.to            B.for
C.of            D.on
11.—How far is Yuhua Middle School from here?
—It's around five minutes' walk.
A.about             B.over
C.more than         D.less than
12.Paul made a nice cage________ the little sick bird till it could fly.
A. keep             B. kept
C. keeping           D. to keep
13.Everyone may feel time________ very quickly when they do something interesting.
A.go by         B.to go by      C.went by
14.Shouguang,a small city in Shandong,________ the City of Vegetables.
A.names             B.is named
C.named             D.is naming
15.—Mr Ling,I have some difficulty ________ the article.
—Remember ________ it three or four times at least.
A.to understand;reading
B.understanding;reading
C.understanding;to read
D.to understand;to read
二、完形填空(每小题1.5分,共15分)
Ba Jin was one of the most famous writers in the 20th century.He was born in Chengdu in 1904.In 1927,he ________16 his family and went to Paris.There,he ________17 many important people and they helped ________18 a lot.At last,he became a great writer.At the age of 27,Ba Jin ________19 a novel named Family and it was successful.
Family was Ba Jin's most popular work.It tells ________20 the life of three brothers from the Gao family.The Gao family is just the symbol of the ________21 society.The three brothers can't do what they like,________22 they must do what their parents ask them to do.The story ________23 how they fight with the old society.________24,Cao Yu,a famous playwright,made the great novel into a ________25.It was also very popular.
16.A.called              B.found
C.arrived            D.left
17.A.fed                 B.met
C.liked              D.killed
18.A.it                  B.me
C.him               D.her
19.A.wrote               B.told
C.read               D.looked
20.A.about                B.with
C.for                 D.in
21.A.modern              B.old
C.new                D.rich
22.A.with                  B.but
C.or                   D.then
23.A.repeats                B.asks  
C.describes             D.notices
24.A.Later                  B.After
C.But                  D.Next
25.A.record                  B.song
C.book                 D.play
三、阅读理解(每小题2分,共10分)
Lao She Teahouse opened in 1988. Its name is after the famous Chinese writer, Lao She (1899-1966). At Lao She Teahouse, visitors sit in an old Beijing setting, and can drink the best tea in China. They watch all kinds of traditional Chinese performance(表演) arts and enjoy delicious traditional Beijingstyle snacks(小吃). Since it opened, Lao She Teahouse has entertained(款待) many famous people from China and all over the world.
The teahouse can hold (容纳)up to 250 guests at once. At Lao She Teahouse, there are opera fans' activities from 2:30 to 5:00  on Monday, Wednesday and Friday afternoons. There are also opera and folk music performances from 2:30 to 5:00 on Tuesday and Thursday afternoons each week. People can enjoy performances of Peking Opera, folk arts, acrobatics and magic shows from 7:40 to 9:20 every evening.
To get there, take the subway to Qianmen Station.
Tel: 6302—1717; 6303—6830; 6304—6334.
Ticket price: 40 yuan (US$5), 60 yuan (US$7.2), 80 yuan (US$10), 100 yuan (US$12.5), 120 yuan (US$15) or 130 yuan (US$16) according to different seats, tea and pastries.
26.How many people can Lao She Teahouse hold  at once?
A.1,500.             B.250.
C.400.                D. 500.
27.When can people watch opera and folk music performances?
A.On Tuesday afternoons.
B.On Wednesday afternoons.
C.On Friday afternoons.
D.On Monday afternoons.
28.What performances can people watch every evening at Lao She Teahouse?
A.Peking Opera, folk arts, pop songs and magic shows.
B.Peking Opera, folk arts, acrobatics and magic shows.
C.Pop songs, folk arts, acrobatics and magic shows.
D.Peking Opera, Western music, acrobatics and magic shows.
29.How does the writer advise us to go to Lao She Teahouse?
A.By plane.        B.By train.
C.By bus.          D.By subway.
30.The passage may be from ________.
A.a novel                 B.a magazine
C.an advertisement         D. a story
 
四、根据汉语提示完成句子(每小题2分,共10分)
31.The story ________ ________(发生)in old Beijing.
32.Don't mind ________ ________ ________(提供你的帮助)to others when necessary.
33.Beijing  _______ _______ _______(以……著名)many places of interest in the world.
34.I have  ________ ________(不知道) who he is.
35.We  ________ ________ ________ ________ ________(热烈欢迎他们)at the party.
五、补全对话(每小题2分,共10分)
从方框中选择恰当的选项完成对话,其中有两项多余。
A.I want to see the teahouse.
B.It's a novel.
C.Then which work do you like best?
D.He has written lots of plays.
E.Who's your favourite writer?
F.Lao She was one of the greatest Chinese writers.
G.The performance was great.
A:________36
B:Lao She. He was called a “Great Master of Language”.
A:You're right. ________37
BFour Generations in One Household(《四世同堂》). ________38
A:And it mainly talks about the life of Qi's family,doesn't it?
B:Yes,it does.Do you like Lao She?
A:Yes,but Cao Yu is my favourite writer. ________39
B:Have you watched any of his plays?
A:Yes.Last year I saw Sunrise(《日出》)in Beijing. ________40
六、选词填空(每小题1.5分,共15分)
artist,later,teach,play,when,
born,die,write,he,during
Lao She was ________41 in Beijing.His father ________42 when he was young.Lao She studied at a teacher's school in 1913.After that,he became a headmaster of a primary school.________43 he was a district supervisor(区督导员).From 1924 to 1929,Lao She ________44 Chinese at a college in London.
In 1930,Lao She returned to China and continued ________45 and teach in different universities.________46 the AntiJapanese War period(抗日战争时期),he wrote a number of plays to unite(团结) many ________47 in China.From 1946 to 1949,Lao She lived in the United States.________48 the People's Republic of China was founded(建立) in 1949,Lao She returned to China.________49 last novel was The Drum Singers,which was published only in English in 1952.Teahouse,written in 1957,was one of his best ________50.Lao She died in 1966.
七、书面表达(25分)
莫言出身于普通家庭,参过军,酷爱写作,曾经是军旅作家。他以其特有的创作灵感、细致入微的观察和独到的视角、细腻的笔触,创作了许多优秀作品,是第一个获得诺贝尔文学奖的中国作家。莫言在创作生涯中几十年如一日,笔耕不辍,著作颇丰,深受全世界读者喜爱和追捧。请结合下表内容,写一篇80词以上的短文。
Mo Yan born in an ordinary family
worked hard at his lessons
loved writing, spent more
time writing than other
students
loved nature, observed carefully
Your dream ...
How to realize your dream?
 
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
Module 5过关测试
一、1.D 点拨:offer后跟动词不定式。
2.C 3.A 4.D
5.B 点拨:本题用句意分析法。由句意“你能把意外事故向警察描述一下吗?”可知选B。
6.D 7.A 8.B 9.C 10.B 11.A
12.D 点拨:考查动词不定式。由句意“保罗做了一个好看的笼子来养那只生病的小鸟,直到它能飞。”后面动词不定式作目的状语,故答案为D。特别注意这里的made不是使役动词。
13.A 点拨: 考查宾语补足语。动词feel表示“感觉”,后跟动词不定式作宾语补足语时动词不定式符号to要省略。故选A。 
14.B 点拨:be named... 被命名为……。
15.C 点拨:have difficulty doing sth. 意为“干某事有困难”;remember to do sth.意为“记得去干某事”。
二、16.D 点拨:句意:在1927年,他离开家去了巴黎。leave离开。
17.B 点拨:他遇见了许多重要的人物,故用met。 18.C
19.A 点拨:27岁时,巴金写了一部小说。故填wrote。
20.A 点拨:句意:它讲述了有关高家三个兄弟的生活。about 关于,故选A。
21.B
22.B 点拨:but表示转折。 23.C 24.A
25.D 点拨:联系上文得知剧作家曹禺把《家》改编成了话剧。故选D。
三、26.B 27.A 28.B 29.D 30.C
四、31.took place 32.offering your help
33.is famous for 34.no idea
35.gave them a warm welcome
五、36.E 37.C 38.B 39.D 40.G
六、41.born 42.died 43.Later 44.taught
45.to write 46.During 47.artists 48.When
49.His 50.plays
七、范文:
A few years ago, Mo Yan got the Nobel Prize. He is the first Chinese writer to win the prize, and he is a great writer. He_is_so_successful_that_I_really_admire_him. He was born in an ordinary family. He worked hard at his lessons, especially at Chinese because_he_loved_ _writing_very_much. He loved_nature_and_observed_things_and_people_around him __carefully. He spent more time writing than other students. When he grew up , he joined the PLA and wrote quite a lot of works in the army. His__success__came__from his diligent and hard work for so many years.
As a student, my__dream__is__to__be__a__writer,__too. I will learn from Mo Yan, and spend more time on my lessons, so that I can write like the great writers besides Mo Yan.
点评:本文运用了“五W法”对莫言进行了人物描写,表达了自己的梦想以及自己追梦的计划和打算。
添彩点:
1. ①He is so successful that I really admire him ②because he loved writing very much ③loved nature and observed things and people around him carefully等短语和句型的使用表达了复杂而完整的意思,显示了作者较好的语言功底。
2. ④His success came from ⑤my dream is to be a writer, too等的运用使得短文思路清晰,结构完整。
 
Module 6 过关测试
限时:60分钟 满分:100分
 
一、单项选择(每小题1分,共15分)
1.The story is________and all of us are ________ in it.
A.interest;interesting
B.interesting;interest
C.interested;interesting
D.interesting;interested
2.—I think dragons are the ________ of China.Do you think so?
—I agree with you.
A.symbol             B.situation  
C.promise            D.shape
3.We need to protect animals________.
A.danger             B.dangerous
C.in danger           D.dangers
4.________ stop more accidents,we should slow down the driving speed.
A.In order that          B.In order to
C.Thanks for            D.Thanks to
5.Ann is only two years old,so we should________her.
A.look at               B.look for
C.look after             D.look out
6.It is necessary for everyone to ________ a good habit of reading.
A.enjoy                 B.choose
C.develop               D.accept
7.—Jack,could you help me ________ when the plane will take off on the Internet?
—I'm sorry,but my computer doesn't work.
A.get out                  B.look out
C.take out                 D.find out
8.—Are you going swimming this afternoon?
—I'd rather ________ with you.
A.to go shopping
B.go shoping
C.to go shoping
D.go shopping
9.Now,some robots are________to do the same things________people.
A.enough smart;as  
B.enough smart;for
C.smart enough;as  
D.enough smart;with
10.Our government is________wild animals________being killed.
A.protecting;of  
B.protecting;from
C.protect;of  
D.protect;from
11.If farmers ________ the land,the animals won't have any places to live.
A.take away        B.put up
C.take off          D.put on
12.At times,parents find it difficult ________ with their teenage children.
A.talk            B.talked
C.talking          D.to talk
13.There are many people ________ the movie Lost in Thailand these days.
A.watch           B.to watch
C.watching        D.watched
14.Now all Chinese couples ________ to have two children.
A.allow            B.allowed
C.are allowed       D.were allowed
15.This weekend our class will go to a mountain near our city ________ trees.
A.plant  B.planted   C.to plant   D.planting
二、完形填空(每小题1.5分,共15分)
The Japanese Macaca monkey has been studied in the wild for over 50 years.In 1952 on one small Japanese island,scientists dropped some ________16 for the monkeys.The monkeys liked their taste,but they found the dirt ________17.One clever 18monthold monkey found she could ________ 18the problem by washing the sweet potatoes in a river.She taught this to her mother.Her________19 also learned this new way and they taught their mothers, too.
All the younger monkeys ________20 learned to wash the dirty sweet potatoes to make them________21to eat.But many old monkeys found it very hard to learn this and still ate the ________22 sweet potatoes.
Then something very surprising ________23. In the autumn of 1958,scientists found that the monkeys on other nearby________24began washing their sweet potatoes,too.Scientists still don't fully understand how this knowledge was ________25 from one island to another.
16.A.sweet potatoes          B.green plants
C.hard stones           D.fresh nuts
17.A.beautiful               B.terrible
C.difficult              D.interesting
18.A.find                   B.reach
C.solve                D.understand
19.A.children               B.brothers
C.sisters               D.friends
20.A.quietly               B.easily
C.angrily              D.awfully
21.A.nicer                 B.smaller
C.lighter              D.drier
22.A.small      B.large   C.new         D.dirty
23.A.took on               B.took off
C.took place           D.took away
24.A.trees     B.islands    C.beaches     D.rivers
25.A.followed  B.dropped   C.passed      D.left
三、阅读理解(每小题2分,共20分)
A
Philip is a school boy. On his twelfth birthday,he decided to give up  eating meat. “I don't think it's right to eat animals,” he said. “They live on the Earth just like us and they are our friends.” Philip's parents were not happy about that. “You are a growing boy,” his mother said. “You need meat. Do you want to stay short and be weak?” His mother put some beef, rice and carrots in front of him. “I want you to eat all your food now,” she said. “Don't leave anything.” Philip didn't want to make his mother sad. But he ate only the rice and the carrots.  “You're a silly boy!” said his father. “I'm getting very angry at you.”  “I'm sorry, Mum and Dad,” answered Philip. “I don't want you to be sad or angry. But I really don't want to eat any meat.” “Then have some fish, dear,” said his mother.  “Oh no, I can't!” cried Philip. “Fish are living things too.” “Well, you can't have anything to eat at all if you don't eat any meat or fish,” said his father.  The next morning Philip got up hungrily. His father walked to the school with him and asked to see the teacher. “Is this what you teach the students at school?” he asked the teacher. “Philip refuses to eat meat at home. He doesn't listen to what I say.”  “I don't agree with Philip,” replied the teacher. “But I think he's brave to do what he thinks is right. We teach the students to do that.”
26.Philip decided to give up eating meat on his ________ birthday.  
A.fifth       B.eighth    C.eleventh       D.twelfth
27.Philip's mother thought that Philip would ________ if he didn't eat any meat.
A.stay short              B.feel happy
C.get hungry              D.keep healthy
28.What did Philip's mother ask him to eat when he refused to eat meat?
A.Some hamburgers.        B.Some fish.
C.Some pears.              D.Some ice cream.
29.Philip's father went to the school with Philip because ________.
A.he was a teacher there
B.Philip got up very late
C.he wanted to see the teacher
D.Philip had a new teacher
30.Philip's teachers teach students ________.
A.to go to school on foot
B.to give up eating animals
C.to listen to their parents
D.to do what they think is right
B
Animals are people's friends. But many animals are in great danger, because the environment that they are living in has changed a lot.
For example, their living area has become smaller and smaller because of the development of cities and the large population. They don't have enough places to live or enough food to eat. At the same time, men are trying to kill these animals to earn(挣得) more money or have their meat.
People should realize how serious the situation is and they must do something to protect the animals. We should stop the killing and build some nature reserves, so that animals can live happily there. What's more, we should do something to make our world cleaner.
阅读短文,完成表格。
Research Report
Problem Many animals are ________31.
Situation ·Animals' living area is becoming ________32.
·They don't have ________33.
Reason ·The environment animals live in has changed.
·________34.
Actions
(行动)
 to protect
them
·Build nature reserves.
·Make the world cleaner.
·________35.
 
四、用方框里单词的适当形式完成句子(每小题2分,共10分)
nature,situation,peace,grow,danger
36.All the people in the war want to live in________.
37.He was out of________at last.
38.Our villages and farms are________bigger and bigger.
39.The________is becoming very serious.
40.Because of the pollution,more and more animals are killed in________.
五、补全对话(每小题2分,共10分)
从方框内7个选项中选择5个恰当的句子完成对话。
A.I hear it's very popular.
B.Is it about animals?
C.What are you doing now?
D.What film is it?
E.Would you please send its information to me?
F.When do you usually go to the movies?
G.Well, but why do you call me?
A:Hello, this is Laura. May I speak to Cindy?
B:Hi, Cindy speaking.
A:________41
B:I am watching a film on the Internet.
A:________42
B:A popular film called Zootopia(《疯狂动物城》).
A:________43
B:Yes, it's about animals' dreams. I am deeply moved by it.
A:Sounds good. I'll enjoy it when I'm free.
B:I'm sure you'll like it. ________44
A:Oh, I found an interesting place to go for a picnic. Want to join us tomorrow?
B:Umm, let me have a look first. ________45
A:Sure. Please do remember to give me a reply.
B:OK. Thanks for calling.
六、书面表达(30分)
目前,濒危动物正在日益剧增。如何保护濒危动物成了我们的当务之急。人们为了它们的肉、皮毛疯狂地捕杀动物。我们这样做是不对的,因为动物是我们的朋友,我们应该保护它们,而不是将它们赶尽杀绝。我们应该停止对动物们的捕杀,更好地保护它们。请以保护动物为题,写一篇80词以上的短文。
参考词汇:pandas, golden monkeys, be friendly to, top task,make laws to stop killing, protecting zones, live in their own ways, raise money to...
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
 
Module 6过关测试
一、1.D 2.A 3.C
4.B 点拨:句意:为了阻止更多的意外事故,我们应该减慢驾车速度。in order to和in order that均意为“为了”,但in order that后跟句子,故选B。
5.C  6.C  7.D
8.D 点拨:would rather 后跟动词原形,go shopping 意为“去购物”。
9.C 点拨:enough修饰形容词或副词时后置,排除A、B和D。the same... as...和……一样,故选C。
10.B 点拨:本题用固定搭配法。protect...from保护……免受……。句意:我们的政府正在保护野生动物免遭杀戮。故选B。
11.A 12.D 13.C 14.C
15.C 点拨:动词不定式作目的状语。
二、16.A 17.B 18.C
19.D 点拨:本题用联系上下文法。由这两句话“She taught this to her mother.Her______ also learned this new way and they taught their mothers,too.”可知不是同一个妈妈,说明不是兄弟姐妹。
20.B 点拨:由表转折的下句“老猴子们发现学习洗甘薯不容易”,可知小猴子们很容易学会了洗甘薯。  21.A
22.D 点拨:由句意可知老猴子们发现洗甘薯很困难,因此它们继续吃脏的甘薯。
23.C
24.B 点拨:由文章最后一句...from one island to another.可知答案。
25.C
三、A)26.D 点拨:由文中的On his twelfth... eating meat.可知选D。
27.A 点拨:由文中的...his mother said.“You need... stay short and be weak?”可知他妈妈认为他不吃肉个子会矮。
28.B 点拨:由文中“Then have some fish,dear,”said his mother.可知他妈妈想让他吃鱼。
29.C 点拨:由文中的His father... to see the teacher.可知选C。
30.D 点拨:由文中的“But I think... the students to do that.”可知选D。
B)31.in danger 32.smaller and smaller
33.enough food 34.People kill animals
35.Stop people killing the animals
四、36.peace 37.danger 38.growing  39.situation 40.nature
五、41.C 42.D 43.B 44.G 45.E
六、范文:
Everyone knows animals are our friends. So we should be friendly to them. The earth is not only the home of people, but also the home of all animals. But some people kill the rare animals, such_as pandas, golden monkeys and_so_on,for money, for food, for fur and for anything else people want. There are more and more animals in danger at present.
It_is_our_duty_to_protect_the_animals_from_disappearing_in_the_world. So how to protect them has been our top task. Luckily, more and more people have begun to do__things__to__help__protect__animals. They make laws to stop killing, build protecting zones, and even raise__money__to help animals live in their own ways. They hope those animals will live in a world with love from people.
People can't live in a world without animals. Let's do more things to let animals live freely.
点评:本文运用了“四层分析法”对动物与人类的关系,及它们目前所面临的困境进行了描述,指出了解决问题的途径。
一、自然属性:Everyone knows animals are our friends.
二、问题现状:But some people kill the rare animals...
三、解决途径:It is our duty to protect the animals from disappearing in the world.
四、展望未来:They hope those animals will live in a world with love...
添彩点:
1. ①such as (例如)②and so on(等等)
2. ③There are more and more animals in danger at present. (目前越来越多的动物处于危险当中。)④It is our duty to protect the animals from disappearing in the world. (保护动物们免于消失于世界是我们的职责。)
3. ⑤do things to help protect animals(做事来帮助保护动物) ⑥raise money to(筹钱以便……)
 
Module 7过关测试
限时:60分钟 满分:100分
 
题 号 总 分
得 分                
 
 
一、单项选择(每小题1分,共15分)
1.—Look, a blind man is in the middle of the street. It's too dangerous.
—Let's go and help him go________the street.
A.through  B.along  C.across   D.over
2.There were many apples ________ the tree.A monkey was picking them ________ it.
A.on;on  B.in;in   C.on;in  D.in;on
3.When they came to a river, they suddenly heard someone________ for help.
A.called           B.calling
C.to call           D.were calling
4.I was cleaning my bedroom.________ a mouse came out.
A.Suddenly    B.Actually   C.Luckily   D.Badly
5.I'm sorry I know ________about it.It's a secret between them.
A.nothing               B.something
C.anything              D.everything
6.—How many times do I need to take the medicine?
—________, only after breakfast.
A.Once                  B.Twice
C.Often                  D.Never
7.—________ did you go there for?
—To have a meeting.
A.Why     B.What    C.Where    D.When
8.He often________ the difficult problems and wanted to work them out.
A.talked to              B.took away
C.looked down           D.thought about
9.Tony is________ a friend________ John.
A.calling;calling          B.called;called
C.called;calling           D.calling;called
10.Anna is going to ________ Beijing tonight.
A.get                   B.arrive in
C.arrive at               D.reach to
11.Our parents often say that we are ________ young ________ decide for ourselves.
A.so;that               B.such;that
C.too;to                D.very;so
12.________ it carefully before you make that decision.
A.Thinking about         B.Think about
C.Thinking of            D.Thinking over
13.—Could you tell me where you found Miss Gao just now?
—Certainly.In the principal's office.They ________happily at that time.
A.are talking              B.have talked
C.were talking             D.was talking
14.Babies often________when they are learning to walk.
A.fall down                B.run away
C.turn down               D.get off
15.The bell rang________ the teacher was explaining the experiment to the students.
A.until     B.before     C.while    D.after
二、完形填空(每小题1.5分,共15分)
A group of frogs were traveling ________16 the forest, but unluckily two of them fell into a hole. The other frogs tried to help them. When they saw how ________17 the hole was, they cried to the two frogs that they could not be saved.The two frogs didn't care and tried their best to jump up out of the hole. The other frogs ________18 saying that they were sure to die. ________19,__one of the two frogs heard what the other frogs were saying and ________20. Then he fell down and died.
However,the other frog ________21 to jump as hard as he could.At last, he made it. When he ________22, the other frogs asked, “Didn't you hear us?” The frog, who had a poor ________23 , explained, “I thought you were encouraging me all the time.”
The story teaches us a ________24:__there is the power of life and death in the tongue. An ________25 word to those who are down can help them out while a discouraging word can kill them.
16.A.cross    B.through     C.across    D.over
17.A.deep    B.small       C.big       D.wide
18.A.kept     B.finished    C.practiced  D.stopped
19.A.Luckily                B.Finally
C.Suddenly             D.Happily
20.A.went on                B.kept away
C.jumped out            D.gave up
21.A.happened               B.continued
C.planned               D.wanted
22.A.got out                 B.ran away
C.got off                D.woke up
23.A.smelling                B.eyesight
C.hearing               D.looking
24.A.way                   B.skill
C.sentence              D.lesson
25.A.interesting              B.exciting
C.excellent              D.encouraging
三、阅读理解(每小题2分,共10分)
Long long ago,there lived a king called Ralph.He had three sons.
The first son was Sam.The second was John and the third was Eric.
The king on his deathbed wanted to test his three sons.He asked them to get together the next day in the court.
The king said that he was on his deathbed and wanted to test them.He asked them to fill the whole room with something,and he said whoever did completely could become the king.
The first son brought diamonds(钻石)which filled half of the room.The second son filled the room with cotton but it was not enough.The third kept a lamp(灯)in the middle of the room.The whole room became very bright.
The king loved Eric and decided to ask him to be the king.
The two sons were ashamed(羞愧)of themselves as their younger brother beat them.
Then,the king died and Eric became the king.
26.How many sons did the king have?
A.One.          B.Two.
C.Three.        D.Four.
27.Why did the king want to test his sons?
A.Because he liked them very much.
B.Because his sons were very clever.
C.Because he had nothing to do that day.
D.Because he wanted to select a king from them.
28.What did Eric use to fill the whole room?
A.The diamonds.          B.Cotton.
C.A lamp.                D.Many things.
29.Who became the next king after the old king died?
A.His first son.             B.Sam.
C.John.                   D.Eric.
30.What is the best title for this passage?
A.The King                B.The Sons
C.The King and His sons      D.Who the King Liked Best
四、完成句子(每小题2分,共10分)
31.别担心,这儿没什么奇怪的东西。
Don't worry.There is ________ ________ here.
32.他从书包里拿出一支钢笔。
He ________ a pen ________ ________ his schoolbag.
33.昨天那个女孩掉进了一个大洞里。
Yesterday that girl ________ ________ a big hole.
34.刚才我向房间里看了看但什么也没有看见。
I ________ ________ the room but I didn't see anything just now.
35.昨天晚上九点时我在读书。
I ________ ________ books at nine o'clock last night.
五、补全对话(每小题2分,共10分)
A.Can you tell me?
B.What do you think of Snow White?
C.What are you up to?
D.What happens in the end?
E.Oh, what's the name of the book?
F.She enters a different place and meets some strange people there.
G.How were you feeling?
A:Hey, Lisa.________36
B:I'm reading a book.
A:________37
BAdventures of a CatWhiskered Girl. Have you read it before?
A:No. What's it about? ________38
B:Of course. It's about a girl named Audrey. ________39And then some strange
stories happen.
A: It's very interesting.________40
B:I don't know. Let's read it together.
A:All right.
六、阅读下面短文,用括号内所给动词的适当形式填空,必要时可加助动词或情态动词。(每小题1.5分,共15分)
One day,I took my daughter to the park.As soon as we got there,my daughter ________41 (run)to the swing(秋千)and asked for a push.When I was helping my daughter,I noticed another girl trying to make her own swing ________42 (go)high by herself. Her old grandmother was sitting on the chair nearby and ________43 (smile) at us. Gradually, my daughter was pushed higher and higher by me.Then I walked towards the little girl. I asked if I ________44 (give) a big push to her. She smiled and said “Yes”. For the next hour, I pushed the swings,and played with my daughter and the little girl. When we went home, I ________45 (be) tired but very happy.
One day two years later, after a day's work, I went to pick up my daughter before going home.While I ________46 (wait) outside the school gate, a little girl smiled sweetly at me and gave me a big hug. As I watched her ________47 (run) away, I realized that she was the girl whom I gave a big push in the park.
So far, I haven't forgotten her sweet smile and the warm hug that she ________48 (give) me.In fact, if we give love to others, love ________49 (find) its way back to us. It may travel from heart to heart or it may blossom (开花)in the heart. The love we share,the kindness we ________50 (give), and the happiness we create will come back to us with a pleasant surprise.
七、书面表达(25分)
这是一个关于找妈妈的小故事:李明逮住了一只小鸟,并拴住它玩。忽然,他看见一个迷路的小女孩在哭着找妈妈。警察帮她回家。李明有感于此,放了小鸟。
要求:1. 请根据这个小故事写一篇英语作文,可合理想象,适当发挥。
2. 词数:80~120。
3. 开头已写好,不计入总词数。
参考词汇:on the square(在广场上), get lost, look for her mother, set the bird free
Looking for Mum
One day Li Ming caught a little bird. He tied it and played with it on the square…
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
 
Module 7过关测试
一、1.C 点拨:此题用语境判断法。由语境“让我们去帮助他过马路吧。”知,横穿马路用across。
2.C 点拨:树上生长的东西用on表示,非树上生长的东西则用in 表示。
3.B 4.A
5.A 点拨:由“It's a secret between them”可知选A。
6.A 7.B
8.D 点拨:由后面的“想把它们解出来”可判断出是“思考”难题,故选D。
9.D
10.B 11.C 12.B 13.C 14.A 15.C
二、16.B 17.A 18.A 19.B
20.D 点拨:结合语境“两只青蛙中的一只听了其他青蛙所说的话”及“然后它掉下去,死了”可知,此处表示它放弃向外跳,故选D。
21.B
22.A 点拨:get out出来;run away跑开,逃跑;get off 下车;wake up唤醒,醒来。由句意“然而,另一只青蛙继续尽最大努力跳。最后它成功了。”可知,这只青蛙从洞里出来了,故选A。
23.C
24.D 点拨:teach sb.a lesson为固定短语,意为“给某人一个教训”,故选D。
25.D 点拨:interesting 有趣的;exciting令人兴奋的;excellent优秀的;encouraging鼓励的。句意:对于沮丧的人来说,鼓励的话语可以帮他们脱离困境,然而令人气馁的话语能毁灭他们。故选D。
三、26.C 27.D 28.C 29.D 30.C
四、31.nothing strange 32.took ;out of
33.fell down 34.looked into 35.was reading
五、36.C 37.E 38.A 39.F 40.D
六、41.ran 42.go 43.smiling 44.could give
45.was 46.was waiting 47.running 48.gave
49.will find 50.give
七、范文
Looking for Mum
One day Li Ming caught a little bird. He tied it and played with it on the square while_his_mom_was_talking_with_others. At that time,he saw a little girl crying nearby. A policeman came, and asked_her_why_she_was_crying. When he learned that the girl had got__lost and she was looking for her mother,he decided to help the girl go back home.
Seeing__this, Li Ming thought that the little bird also wanted to be with its mother. Then Li Ming set the bird free.
As__for__me, this is a good lesson for protecting animals.It's wrong of people not to be friendly to animals. Do you agree?
点评:
本文运用“四WH法”描述了李明玩一只小鸟时的所见所想所做, 以及作者的感想。全文语篇结构新颖,寓意深刻。   
一、开篇交代事件主人公:...Li Ming...
二、事件发生的时间:One day...
三、事件发生的地点:...on the square...
四、事件发生过程:At that time,he saw a little girl crying nearby...
五、事件发生带来的感想:As for me, this is a good lesson for protecting animals...
添彩点:
① while his mom was talking with others当他妈妈正在跟别人聊天的时候
② asked her why she was crying问她为什么在哭
③ got lost 迷路
④ Seeing this 当看到这个时,分词短语作状语 
⑤ As for me 对我来说 
⑥ It's wrong of people not to... 人们不……是不对的。
 
Module 8过关测试
限时:60分钟 满分:100分
 
一、单项选择(每小题1分,共15分)
1.—________pale you look!Are you feeling all right?
—I'm not feeling well.I've got toothache.
A.How a B.How C.What a D.What
2.The old couple walked ________ along the river.
A.face to face       B.side by side
C.side in side       D.hand by hand
3.A dog bit him and he was ________ great pain.
A.in  B.with  C.at  D.on
4.The boy ran quickly and soon disappeared ________ the corner.
A.to      B.in     C.from    D.round
5.—Why do you keep asking your dad to buy you a camera?
—Because it's ________to me. I want to be a photographer.
A.difficult  B.usual  C.important   D.easy
6.Don't climb the tree because you may fall ________ it.
A.off  B.on  C.up  D.in
7.—Will you please ________ it to me this afternoon?
—What about next Monday? The Internet doesn't work well these days.
A.send  B.give  C.hand  D.bring
8.Unluckily, the dog bit her ________ the left hand yesterday.
A.of  B.on  C.with  D.to
9. After school, I went home ________ to watch my favorite film.
A.at time        B.at times
C.in time        D.behind time
 
10.I was tired and I ________ down for a while.
A.lied    B.lain    C.lay      D.lying
11.—Need I take you to the shopping mall after work?
—No, thanks. My father said he would ________ on his way home.
A.look for me        B.pick me up
C.let me down       D.think of me
12.—Oh,dear! A power cut!
—Sorry,I didn't know you________the washing machine.
A.are using           B.used
C.use                D.were using
13.—Don't try to ________anything from me, Mary.
— I know nothing about it, Mum! I was sleeping at that time!
A.hear  B.lie  C.get  D.hide
14.My best friend walks ________ the road.
A.across          B.in
C.under           D.through
15.We were watching TV last night ________ he knocked at the door.
A.while           B.when
C.that             D.what
二、完形填空(每小题1.5分,共15分)
Traffic rules are made to keep order on the road.They also help to keep people ________16
The pedestrian(行人)has as many rules to ________17 as the driver.You should walk on the sidewalk or on the ________18  of the road.Always look carefully before you walk across the street.
If you like riding a bike,don't ride in the middle of the road or ________19 the red traffic lights.When you ride a bike with a friend,don't look around or talk.
If you drive,you should ________20 at the red traffic lights.You must always ________21 a safety belt(安全带).Without belts ________22 the driver and the passenger may be badly hurt in a sudden accident.Someone may be thrown out through the window.
You may not need to take a bus,but ________23 if you have to travel on one.Get on or get off a bus only when it has come to a ________24.When it is full,don't try to get inside, ________25 you may fall off the bus.
Traffic rules are also called road safety rules.The maxim(格言)for all road users is “think about others”.
16.A.healthy                 B.safe
C.happy                 D.careful
17.A.follow                  B.make
C.break                 D.pass
18.A.front                   B.middle
C.end                  D.side
19.A.runs                   B.run
C.running               D.ran
20.A.speed up               B.go ahead
C.get off               D.stop
21.A.take                   B.wear
C.carry                 D.bring
22.A.half                    B.neither
C.both                  D.all
23.A.look around              B.take care
C.take a seat              D.look back
24.A.sign                    B.stop
C.corner                 D.crossing
25.A.and        B.so       C.or          D.but
三、阅读理解(每小题2分,共20分)
A
China is a great country with the largest population in the world.In order to solve the population problem,our government carried_out onechild policy(政策)before.When it is carried out for some time,many people see not only its advantages but also disadvantages.
From 2016 ,twochild policy is put into effect.In my opinion,twochild policy is good.First of all,twochild policy is the gift for the only child.For some families,maybe the parents are the only child and they can also have only one child.Besides the loneliness of their child,when their child grows up and they grow older, and their child marries an only child girl,the burden(负担)on their child and his wife will be too heavy.Their child and his wife will have to take care of two couples.Usually,a young couple looking after an old couple is a little difficult.But if their parents have two children,they can share the burden of taking care of their parents.It would be much better.Secondly,twochild policy can guarantee(保证)the number of Chinese population.
All in all,onechild policy has been out of date.And twochild policy is needed and necessary.It can solve the problems of today and the future.
26.Which country has the largest population in the world?
A.America.     B.Britain.     C.China.    D.Japan.
27.The underlined phrase “carried__out”in Paragraph 1 means“________”in Chinese.
A.携带       B.取消    C.禁止        D.实行
28.Our government carried out onechild policy before in order to ________.
A.solve the population problem
B.take care of two old couples
C.share the burden of taking care of their parents
D.argue that twochild policy should be put into effect
29.According to the passage, which of the following is NOT true?
A.Onechild policy has its advantages and disadvantages.
B.It's easy for a young couple to look after an old couple.
C.China is a great country with the largest population in the world.
D.For some families,maybe the parents are the only child and they can also have
only one child.
30.What's the main idea of this passage?
A.Twochild policy is needed and necessary.
B.Our government carried out onechild policy.
C.Twochild policy is the gift for the only child.
D.Twochild policy can guarantee the number of Chinese population.
B
In May 2011,Gao Xiaosong, a Chinese musician, was caught in a car accident.When the police asked him to take a breathalyser test(呼气测醉器测试), the result showed that he had drunk too much. Because of that, he was in prison(监狱). He wasn't allowed to drive cars in China for five years.
Nowadays, cars are very important in people's life. More and more cars are going into Chinese families. However, lots of car accidents take place and many people are hurt or killed every year. According to a police survey,①there are a lot of drivers driving afterdrinking. And the amount of drunk driving is still large. After drinking, a driver can't control himself or his car. In some cases(案例), some drivers even drove into rivers or houses after they drank. As it is so dangerous, there is no excuse for drunk driving. Remember the following three rules when driving.
Never drive after drinking.②Never let anyone drive after drinking.Never give alcohol to anyone who would drive later. If all of us can keep these rules in mind, there will be fewer car accidents. Fewer people will be heartbroken. For the safety of ourselves and for the happiness of our families, we must remember:Don't drive after drinking!
根据短文内容,完成下列各题。
31.How many years wasn't Gao Xiaosong allowed to drive?
_______________________________________________________________________
32.Why can't a driver drive after drinking?
_______________________________________________________________________
33.将短文中①处画线部分译成汉语。
_______________________________________________________________________
34.将短文中②处画线部分的句子译成汉语。
_______________________________________________________________________
35.请给短文拟一个适当的标题。
_______________________________________________________________________
四、根据汉语完成句子(每小题2分,共10分)
36.他们正在建一条隧道,它将穿过这座山。
They are building a tunnel,and it will________ ________the mountain.
37.在那之后,他的老师开始关注他了。
After that,his teacher began to________ ________to him.
38.学生应该每天准时到校。
Students should get to school________ ________every day.
39.我不确定他会听我的话。
I'm________ ________ that he will________ ________me.
40.飞机从北京首都机场起飞,在合肥骆岗机场降落。
The plane________ ________from Beijing Capital Airport and________
________Hefei Luogang Airport.
五、补全对话(每小题2分,共10分)
从方框中选择适当的选项完成对话,其中有一项多余。
(Lucy and Kate are talking about a traffic accident which happened yesterday.)
L:Hi,Kate.What are you doing there?
K:________41
L:Is there anything important?
K:Yes,________42
L:How did it happen?
K:A boy was riding a bike in the street.Suddenly a motorbike hit him.
L:________43 Was the boy hurt badly?
K:Yes.But he was taken to the hospital by two Young Pioneers at once.
L:How lucky!________44
K:He was saved by the doctors.I hope he's better now.
L:I hope so,too.________45It's dangerous to ride in the street.
A.I'm sorry to hear that.
B.I like reading newspapers.
C.I'm reading a newspaper.
D.But he must be more careful later.
E.A traffic accident happened on Renmin Road yesterday.
F.How is the boy now?
 
 
六、书面表达(30分)
安全对于每个人都很重要。中学生年龄较小,学生安全更是人们关注的焦点。请根据以下提示,写一篇关于学生安全的作文。
提示内容:
(1)交通安全:遵守交通规则,不闯红灯……
(2)食品安全:吃健康食品,不吃垃圾食品……
(3)活动安全:进行体育锻炼时,不要弄伤自己,不私自下河游泳……
要求:(1)词数:100左右。正文开头已给出,不计入总词数。
(2)作文应包含所有要点,可适当发挥。
(3)文中不能出现真实的人名、地名和校名。
参考词汇:
焦点focus 遵守obey 
交通规则traffic rules
Safety is very important to everyone.
 
Module 8过关测试
一、1.B 2.B 3.A 4.D
5.C 点拨:本题用联系上下文法。问句意为“你为何一直叫你爸爸给你买照相机?”,答语后一句句意为“我想成为一名摄影师。”,故选C,“因为相机对我来说很重要”。 
6.A 点拨:fall off 从……摔下来,故选A。
7.A 点拨:本题用联系上下文法。答语意为:下周一如何?这些日子因特网运转得不好。故问句句意应为:请你今天下午把它发给我,好吗?send... to (把……发给),故选A。  
8.B 点拨:bite sb. on the +身体部位,故选B。 
9.C 10.C
11.B 12.D
13.D 点拨:第一句句意为:——玛丽,不要尝试向我隐瞒任何事情。答句句意为:——妈妈,我对此事一无所知!那时我正在睡觉!hide sth.from sb.向某人隐瞒某事。故选D。
14.A 点拨:句意:我最好的朋友走过了马路。across有“穿过”的意思。
15.B 点拨:be doing...when表示一个动作正在进行的时候,另一个动作(突然)发生了。
二、16.B 点拨:交通规则的目的之一是“确保人们安全”。
17.A 点拨:此句表示“行人有和司机一样多的交通规则要遵守。”,故用follow。
18.D 点拨:此处表示“在马路边走”,故用side。 19.B
20.D 点拨:开车遇红灯要停下来。
21.B 点拨:本题用语境判断法。“系安全带”用wear,其余三个选项都不符合句意。
22.C 点拨:both…and…表示“……和……都”。
23.B 
24.B 点拨:本题用语境判断法。此句表示“只有当汽车停下后,你才能上下车。”,因此选择stop。
25.C 点拨:本题用联系上下文法。前半句表示“当车满员时,你不要试着上车”,后半句表示“你会摔下来的”,故用or来连接,意思为“否则”。
三、A)26.C 27.D 28.A 29.B 30.A
B)31.For five years.
32.Because after drinking, a driver can't control himself or his car.
33.有许多司机酒后驾驶。
34.决不让任何人酒后驾车。
35.Don't Drive after Drinking
四、36.go through 37.pay attention
38.on time 39.not sure;listen to
40.took off ;landed at
五、41.C 42.E 43.A  44.F 45.D
六、范文:
Safety_is_very_important_to everyone. Middle school students are the flowers of our country, so students' safety is the focus of everyone's attention.
First,_we_must_obey_the_traffic_rules when we go out. Don't cross the street when the traffic lights are red.
Second,_we_should_eat_healthy_food. Don't eat junk food. Eat more fruit and vegetables.
Besides, don't hurt ourselves while we are exercising. It's dangerous to swim in the river alone, so don't go swimming without permission.
In_a_word,_life_is_all,_and_safety_is_the_first. As students, please remember all the above. It's really important to us.
点评:本文运用了“三维四线法”对中学生的安全问题提出了建议,举例说明了建议的合理性,并在末尾呼吁中学生们重视安全,珍视生命。
一、开篇点题:Safety is very important to everyone.
二、提出建议:First, we must obey the traffic rules when we go out...
三、强调意义:In a word, life is all, and safety is the first.
添彩点:
①Safety is very important to everyone.安全对每个人来说都很重要。 ②First, we must obey the traffic rules首先,我们必须遵守交通规则③Second, we should eat healthy food.第二,我们应该吃健康食品。 ④Besides 此外 ⑤In a word, life is all, and safety is the first. 总之一句话,生命就是一切,安全第一。
 
Module 9 过关测试
限时:60分钟 满分:100分
题 号 总 分
得 分                
 
一、单项选择(每小题1分,共15分)
1.________apple a day keeps the doctor away.
A.A              B.An
C.The            D./
2.—It's easy to travel from Urumqi to Lanzhou by taking the highspeed railway.
—Yes. It's only________.
A.eight hours ride         B.eight hour's ride
C.eighthours ride          D.eight hours' ride
3.—Did you hear any strange________when the quake happened?
—No,I was in my garden with my flowers and was enjoying the beautiful________
of my birds at that time.
A.voice;noise           B.noise;sound
C.whisper;sound        D.sound;voice
4.Countries with________should pay attention to the environment.
A.few people               B.large population
C.large people              D.many pollution
5.If every family has more than one child,the population will________quickly.
A.increase     B.get       C.rose        D.raise
6.Please be________.There's an important meeting in the next room.
A.quickly  B.quick   C.quietly   D.quiet
7.There are ________ stars in the night sky.
A.billion of       B.billions of
C.five billions     D.five billion of
8.In hot weather we should pay attention to protecting ourselves________strong sunlight.
A.from  B.for    C.with    D.to
9.—May I speak to Mr Smith?
—________,please.I'll see if he is in.
A.Look out           B.Hold on
C.Keep up            D.Come on
10. It's not polite of you to________ a noise while eating noodles.
A.make   B.give     C.let   D.appear
11.He lost all his money in the fire,so his shop had to ________.
A.close down        B.close on
C.turn down         D.turn on
12.The air in some cities is________ polluted because of too much traffic.
A.hardly             B.especially
C.suddenly           D.heavily
13.—This year more birds flew to the lake.
—Yes. I heard the number of them________ by 25%.
A.received          B.entered
C.made             D.increased
14.We should prepare some food ________ the picnic.
A.to                B.for
C.in                D.with
15.I think________ of the notes that I made in class________ easy.
A.three fourths; is  
B.third four; are
C. three fourths; are  
D.three fourth; are
二、完形填空(每小题1.5分,共15分)
It seems that the cities in the future will have to change.Because the world's population ________16,there will be ________17 people in the cities tomorrow.
It may be ________18 for any family to live in a house with land around it.There________19enough space for them.________20 to solve this problem may be the skyscraper city(摩天城).One of the highest buildings in the world is in Taipei.It's about 509 meters high.The skyscraper cities in the future will be many times ________21
There will live about 250,000 people in a skyscraper.Nearly a million people can ________22 in four of these great buildings.Each skyscraper city will have four towns in it and each town will have ten villages.They will live,work and ________23 their free time in them.They won't need to leave the city ________24 they want to.They will be able to move about in the city by transport controlled(控制)________25 computers.Let's imagine how the life will be then!
16.A.has grown              B.is growing
C.were growing          D.have grown
17.A.many                  B.much
C.more                 D.larger
18.A.impossible              B.possible
C.important              D.necessary
19.A.aren't                   B.won't be
C.won't have to           D.haven't
20.A.A way                 B.A road
C.An answer            D.An idea
21.A.lower                  B.shorter
C.longer                D.higher
22.A.live                   B.study
C.work                 D.eat
23.A.spend                 B.cost
C.pay                 D.take
24.A.until                  B.when
C.while                D.unless
25.A.by    B.at       C.on       D.in
三、阅读理解(每小题2分,共10分)
A very important world problem is the growing population on the earth. The population of the world today is more than 7,200,000,000. That is a great number and we know it quite well. The important thing is not how large the population of the world is now, but the rate of the growth. It is about 1.36 percent every year.
Every second, four babies are born in the world. Another baby! Another baby! Another baby! You can not speak quickly enough to keep up with the birth rate. The population is growing faster and faster.In one day, people have to find food for over 350,000 more mouths.
This great growing of the population will make a big problem by the year 2025. There will be as many as 8.1 billion people on the earth! So this is one of the biggest problems that you are going to see in your life.
26.One of the important world problems today is________ according to the passage.
A.the number of dead people
B.the heavy traffic
C.the growing of the population
D.the food shortage
27. The population of the world is increasing by ________ every year.
A.350,000
B.one fifth
C.1.36 percent
D.20 percent
28.What's the meaning of the word“rate”in the passage?
A.人口  B.速度  C.数量   D.大小
29.From the passage, we know there are about________ new babies to be born
 in one minute.
A.two hundred and forty
B.three hundred and fifty thousand
C.fourteen thousand four hundred
D.fortyeight
30.Which of the following is not true?
A.The population of the earth is very large.
B.The large population may be good for the world.
C.The growing population will be a big problem in our life.
D.The large population may cause sorts of problems.
四、根据句意及首字母或汉语提示完成句子(每小题2分,共10分)
31.He didn't have any p________buying such things.
32.The air p________ is becoming worse and worse in China.
33.You can enjoy a good ________(服务) in this restaurant.
34.Don't make any n________ in the classroom.
35.He lives in a f________ close to the city center.
五、补全对话(每小题2分,共10分)
A.Do you know what the world's population today is?
B.I'm reading a book about the world's population.
C.It's too terrible.
D.It was no more than 2 billion.
E.I think we must do something to control the population.
A:What are you doing?
B:________36
A:Great! Can you tell me something about the book?  
B:Certainly! It says 1,000 years ago, the world's population was very small. ________37
A:Really?
B:Yes, but during the last three or four hundred years, the world's population has grown very
quickly. Today, it is growing faster than ever before. ________38
A:Sorry, I don't know.
B:It's more than 7 billion.
A:It's so large. ________39
B:Yes. If we don't control the population, there even will not be enough space to stand
on the earth in 600 years.
A:________40
六、从方框中选择适当的选项完成短文(每小题2分,共10分)
When you read this sentence,the population of the earth has grown by about 10 people. ________41 Most of these new people are born in developing countries. ________42
In the developed countries of Europe and North America, the population is growing very slowly. This is because women in these countries have, on average (平均), only one or two children. ________43 In the developing countries, more than one billion people still live below the poverty line (贫困线).
________44 Children get little or no time at school and suffer from many kinds of diseases. The UN has said that the world's population will reach 12.5 billion by the year 2100. If the number makes you feel dizzy, you're not alone. Many experts are worrying that such fast population growth could have very bad results. ________45
A.These countries are found in much of Africa, South America and parts of Asia.
B.These people don't have enough food to eat and they live in poor housing.
C.That may not sound much, but it's about 14,000 people per hour.
D.But in the developing countries, many women have five or more children.
 E.It could damage the environment and increase the number of poor people.
41.________    42.________
43.________    44.________
45.________
七、书面表达(30分)
由于树木被大量砍伐,植被面积逐年减少,空气受到严重污染,臭氧层遭到严重破坏……人们已经感到气温在逐年升高,就在前不久,印度的高温已致1700余人死亡。对此现象, 你有何看法? 请以“How to Protect ________”为题,写一篇120词左右的短文,谈谈你的看法。
提示词:pollution,reuse
要求:1. 语句流畅,书写工整。
2. 使用所给提示词,并适当发挥。
3. 文中不得出现真实的人名、地名等信息。
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
Module 9过关测试
一、1.B 2.D 3.D 4.B 5.A 6.D 7.B
8.A 9.B
10.A 点拨:make noise制造噪音,故选A。
11.A 点拨:句意:在火灾中,他失去了所有的钱,所以他的商店不得不关门。close down“(永久)关闭;关停”,符合句意。
12.D 13.D
14.B 点拨:此题用固定搭配法。prepare...for 意为“为……准备……”。
15.C 点拨:考查分数表达方法。用基数词表示分子,序数词表示分母,且基数词超过1的话,序数词加­s,故排除B和D;另外,分数+of+名词结构中,谓语动词的单复数由名词决定,句中notes为复数,故选C。
二、16.B 点拨:本题用语境判断法。世界人口一直在增长,故用现在进行时。
17.C 点拨:本题用语境判断法。此句表示“更多的人”, 故用比较级。
18.A
19.B 点拨:本题用语法判定法。there be句型的将来时态的否定式是there won't be。
20.A 点拨:此处表示“解决该问题的一种方式”,故用A way。
21.D 点拨:本题用联系上下文法。上文谈论的是摩天城,此句应表示“将来的摩天城会达数倍高”,故用higher。
22.A 点拨:本题用语境判断法。此句表示“近一百万人可以住在四栋这样的大楼里”,故用live。
23.A 点拨:此处表示“度过时间”,且人作主语,故用spend。
24.D 点拨:本题用联系上下文法。前半句表示“他们可以不必离开”,后半句表示“除非他们想要离开”,故用unless。
25.A 点拨:本题用语法判定法。用介词by来表示动作的执行者。
三、26.C 点拨:由第一段第一句可知答案。
27.C 点拨:由第一段最后两句“The...about 1.36 percent every year.”可知。
28.B
29.A 点拨:由第二段第一句可知每秒有4个婴儿出生,故1分钟有240个婴儿出生。选A。
30.B
四、31.problems 32.pollution 33.service
34.noise 35.flat
五、36.B 37.D 38.A 39.E 40.C
六、41.C 42.A 43.D 44.B 45.E
七、范文:
How to Protect Our Earth
Today, all kinds of problems come from the greatest problem—pollution. Because_of pollution, the temperature is rising higher year by year. It_is_reported that more than 1,700 people died from the high temperature in India just a few days ago. What_terrible_news! In fact, thousands of people all over the world die from pollution.
So let's_stop_our_foolish_acts—stop cutting down so many trees. Take buses instead of driving your car to go out. Don't throw rubbish everywhere, for that will pollute things around. We_should collect the rubbish, separate it and then reuse it. If everyone does so, we can help protect our earth. Clean_water,_fresh_air_and_blue_sky_will_stay with us forever. 
点评:本文运用了“三部曲法”提出了污染这个问题,论述了污染的危害,指出了治理污染的措施。
第一步:...all kinds of problems come from the greatest problem—pollution.
第二步:Because of pollution, the temperature is rising higher year by year...
第三步:So let's stop our foolish acts...
添彩点:
作者熟练运用Because of /It is reported.../ ...let's stop our foolish acts .../We should...等短语、句式前引后联,上下衔接,论述合理,倡导有力。感叹句What terrible news!的运用强调了对事实的真实感受,引人共鸣,而结束语Clean water, fresh air and blue sky will stay with us forever.准确表达了作者对美好未来的憧憬,加强了说服力。
 
Module 10过关测试
限时:60分钟 满分:100分
 
一、单项选择(每小题1分,共15分)
1.—Fifty dollars for an umbrella! Are you ________?
—I'm serious. It's made of silk.
A.joking             B.laughing  
C.happy             D.calm
2.I ________ you to become a brave person in the future.
A.wish  B.hope  C.make  D.bring
3.—________ is the weather there in summer?
—There's ________ rain.
A.How;a lot of        B.What;a lot of
C.How;too many      D.What;too many
4.—Oh, my God! You are________.
—I'm so sorry, Mum. I fell into the river on my way home.
A.wet    B.hungry    C.angry   D.weak
5.—________You can do it.
—Thank you. I  will try my best.
A.It's true.              B.What a pity!
C.Come on!            D.It's a pleasure.
6.I don't have close friends here.I feel lonely ________.
A.at the right time        B.in time
C.from time to time       D.on time
7.—Mum, ________ I visit the Modern Art Museum next Monday?
—I'm afraid you can't. All the museums in this city are closed on Monday.
A.would  B.need  C.should  D.may
8.—Would you like an apple or a pear?
—________. I really don't mind.
A.Both  B.Either   C.Neither   D.None
9.________ Jack was a little disappointed, he still went on with his work.
A.Although  B.Because   C.Since  D.If
10.—Must I hand in the report now?
—No, you ________. Tomorrow is OK.
A.can't  B.needn't  C.mustn't  D.shouldn't
11.—May I leave the classroom now?
—No,you________.You shouldn't leave until the bell rings.
A.may  B.can't   C.needn't   D.need
12.________ living in the big city,living in the countryside is much quieter.
A.Compare to            B.Compare with
C.Comparing to          D.Compared with
13.—Does it often________here?
—Yes, it is quite________.
A.rain; rain            B.raining; raining
C.rain;rainy          D.rainy;rain
14.After the storm, a rainbow________.
A.came out  B.came on  C.put on  D.looked out
15.—How about going hiking in the countryside?
—Come on!________.I can't wait.
A.Best wishes             B.Good luck
C.Better get going          D.That's all
二、完形填空(每小题1分,共15分) 
 
Mr Lee has never been in an airplane before and he has ________16   
a lot about accidents. So one day when a friend came to his house and ________17 to
take him for a ride in his own small plane, Mr Lee was very ________18. He thought to
himself, “If I don't agree, my friend may not ________19 happy. ________20 if I agree, I am really afraid that there might be some danger.”________21,however, his friend made him believe that it was ________22,and Mr Lee got ________23 the plane.
His friend ________24 the engine (发动机) and the plane began to move along on the ground of the ________25.Mr Lee was very frightened and closed his ________26. After a minute or two, he opened them ________27,looking out of the window of the plane, and said to ________28 friend, “Look ________29 those people down there. They look as ________30 as ants (蚂蚁) , don't they?”
“Those are ants,” answered his friend, “we're still on the ground.”
16.A.read     B.watched  C.seen      D.looked
17.A.offere    B.allowed  C.agreed    D.afford
18.A.excited   B.grateful  C.worried   D.glad
19.A.am       B.is      C.are       D.be
20.A.As       B.For     C.So       D.But
21.A.Finally   B.First     C.Last     D.But
22.A.interesting             B.safe
C.comfortable          D.enjoyable
23.A.in       B.on     C.off        D.into
24.A. began   B.carried  C.moved     D.started
25.A. airport   B.town   C.station     D.yard
26.A.ear      B.ears    C.eyes       D.eye
27.A. again   B.once    C.quick      D.easily
28.A. his     B.he      C.him       D.she
29.A. up     B.at      C.over       D.after
30.A. show   B.big     C.strange     D.small
三、阅读理解(每小题2分,共20分)
A
In England, people often talk about the weather because they can have four seasons in one day. In the morning it is warm, just like in spring. An hour later, black clouds come out, and then it begins to rain and gets a little cold. In the afternoon the sky may be clear, and the sun may begin to shine. It may be just like a day in summer.
You can also have summer in winter, or have winter in summer. So in winter you can sometimes swim, and in summer you can sometimes wear warm clothes. When you go to England, you will see some Englishmen take an umbrella or a raincoat with them on a sunny morning. But you'd better not laugh at them. If you don't take an umbrella or a raincoat in the morning, maybe later you'll have to walk in the rain. People often say that in England you can have four seasons in one day. Sometimes you may feel you have the same season all the year round.
31.People in England usually talk about the ______.
A.money            B.meals  
C.people            D.weather
32.People in England can have________in one day.
A.four seasons        B.four meals
C.four coats          D.four clothes
33.The underlined word “raincoat” means“________” in Chinese.
A.外套  B.雨衣   C.泳衣    D.帽子
34.In the afternoon the sun may begin to shine, and it may be just like a day in________.
A.spring           B.summer  
C.fall             D.winter
35.Which of the following is TRUE?
A.People can only swim in summer.
B.People can only wear warm clothes in winter.
C.People can sometimes wear warm clothes in summer.
D.People needn't take an umbrella in the morning.
B
The climate(气候) of England is warm wet in summer and cool wet in winter. England has a fourseason cycle from spring to autumn and from summer to winter. Spring in England lasts from March to May, and summer lasts from June to August. Autumn in England begins from September and lasts till November, and winter lasts from December to February.
The best time to visit England is from the month of April to September. July is the hottest month in England and the peak season(旺季) in England lasts from July to August. It is best to avoid(避免) coming to England during this time as it is very crowded(拥挤的). You had better plan your England trip during the winter months. Because it is a good time to visit the museums of England. Theatre and cultural lovers should also make their trip to England at this time of the year.
36.What is the climate of England like?
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
37.How long does the summer in England last?
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
38.When is the best time to visit England?
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
39.Which month is the hottest in England?
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
40.Is September a good time for people to visit the museums of England?
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
四、根据首字母提示,写出单词(每小题1分,共5分)
41.—What's the t________?
—It's 15 degrees.
42.It is s________and there is a lot of snow in the park.
43.It will p________be hot and sunny tomorrow.
44.Please take your c________.We'll take some photos.
45.It's usually very cold c________to Shanghai.
五、短文填空(每小题1.5分,共15分)
根据首字母提示补全短文。
Tomorrow North China will be c________46. But the cloud will lift tomorrow evening. There will be a north w________47. The t________48 will be 4 to 15. In Xinjiang there will be a strong wind. There will be a heavy s________49 tomorrow night. The temperature will f________50 below zero. But the snow will not last long. To the south of the Yellow River, t________51 will be a northwest wind. It will be cloudy, too. South China will be r________52, but the rain will s________53 later on. The sun will c________54 out. The temperature will be 14 d________55.
六、书面表达(30分)
《苍梧晚报》要举办一个介绍我市的征文活动。请根据以下要点,适当发挥,写一篇100词左右的短文。 开头已给,不计入总词数。
1.连云港是个海滨城市,风光旖旎,气候宜人,近年发生了很大变化。
2.市政府一直很关注旅游业,举办了各种活动来推荐我市的名胜。每年有成千上万人来这儿旅游。
3.可以爬山、游泳、品尝美食,还能买精美礼品送给亲朋好友。
4.港城人友好且乐于助人,如果你有困难,可以向他们求助。
Would you like to travel in my hometown Lianyungang? Let me introduce my hometown to you. _______________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
 
Module 10过关测试
一、1.A 2.A
3.A 点拨:How's the weather...?意为“……天气怎么样?”too many修饰可数名词,a lot of修饰可数名词复数或不可数名词,故选A。
4.A
5.C 点拨:本题用交际法。It's true.“情况是真实的。”;What a pity!“多么遗憾啊!”;Come on! “加油!”;It's a pleasure.“不用谢。”。根据情景可知是鼓励别人,故选C。
6.C 点拨:题意为“我在这里没有亲密的朋友。我有时感觉很孤独。”from time to time“有时,间或”,符合题意。
7.D
8.B 9.A
10.B 点拨:以must 引导的一般疑问句,其否定回答为:No,…needn't。
11.B 12.D 13.C
14.A 点拨:本题用短语辨析法。come out出来,出版(发表);(花)开放,come on 赶快;加油,put on 穿上;戴上,look out 当心,小心。句意:暴风雨过后,彩虹出现了。故选A。
15.C 点拨:本题用标志词法。根据关键词can't wait可知选C,“最好现在出发”。Best wishes 最好的祝愿;Good luck 好运;That's all 就这些,都不符合语境。
二、16.A
17A 点拨:offer to do sth. 主动提供/要求做某事。 18.C
19D 点拨:may 为情态动词后面系动词用be
20D 21.A 22.B 23.B 24.D 25.A 26.C 27.A 28.A 29.B 30.D
三、A)31.D 32.A
33.B 点拨:词义猜测题。文中说到人们在晴天总是带着雨伞,故判断出意为“雨衣”。
34.B
35.C 点拨:逻辑推理法。由第二段中第二句话可知。
B)36.Warm wet in summer and cool wet in winter.
37.From June to August/Three months.
38.From the month of April to September.
39.July. 40.No,it isn't.
四、41.temperature 42.snowy 43.probably
44.camera 45.compared
五、46.cloudy 47.wind 48.temperature
49.snow 50.fall 51.there 52.rainy
53.stop 54.come 55.degrees
六、范文
Would you like to travel in my hometown Lianyungang?Let me introduce my hometown to you.
Lianyungang is a city near the sea with_beautiful_sights_and_pleasant_weather. Great changes have taken place in_recent_years. The government always pays attention to the tour industry. Different kinds of activities were held to recommend the places of interest in my city. Every year, thousands of people travel here. You_can_go_climbing,_go swimming, taste delicious food and buy some nice presents for your friends and relatives. People_here_are friendly and _helpful. If_you_have_something_difficult,_you can ask them for help. You_will have_lots_of _fun_here._And_your_visit_will_surely_be_unforgettable.
点评:本文运用了“三步骤一注意法”对连云港进行了全面准确的推介,描述了连云港的地理位置、风景、气候、人文等优势,结尾表达了邀请和祝愿。
第一步:Lianyungang is a city near the sea...
第二步:Different kinds of activities were held to...
第三步:And your visit will surely be unforgettable.
添彩点:
1. 作者熟练运用with beautiful sights and pleasant weather, in recent years等短语推介旅游胜地特色景观及人文背景,过渡自然,引人注目。
2. You can go climbing…, People here are friendly and helpful.If you have something difficult…等句式的运用显示出作者在细节描述中灵活多变的语言运用技巧,使短文行文流畅,富于变化。
3. You will have lots of fun here. And your visit will surely be unforgettable.表达希望和承诺的句子体现了作者的真诚与友好。
Module 11过关测试
限时:60分钟 满分:100分
 
一、单项选择(每小题1分,共15分)
1.The young man moved to this city with his family ________ the age ________ ten.
A.on; of              B.in; of
C.at; of               D.at; for
2.—How was your life in England?
—Quite different from here. ________, people there drink tea with milk.
A.In my opinion           B.To my surprise
C.At the beginning
3.The soup ________ delicious. Can I have more?
A.touches  B.feels  C.sounds  D.tastes
4.—Could I smoke here?
—Sorry. I am afraid you ________. Look at the sign“No smoking”!
A.couldn't               B.needn't
C.can't                  D.won't
5.—Have you ever climbed Mount Tai, Carol?
—Yes, I ________ in Taian for a week last year and reached the top of it twice.
A.had stayed            B.stay
C.stayed               D.have stayed
6.She began to teach only two months ago. I don't think she has ________.
A.many experience
B.many experiences
C.much experience
D.much experiences
7.—Let's go climbing, shall we?
—You ________ be joking! Don't you know I'm afraid of high places?
A.must                B.can
C.may                D.should
8.She ________ a present,but she didn't ________ it.
A.accepted;accept        B.received;receive
C.accepted;receive       D.received;accept
9.________ wonderful speech Emma gave at the UN conference!
A.How                    B.What  
C.What a                  D.What an
10.They wish to begin the party________after coming back from school.
A.especially             B.immediately
C.usually               D.loudly
11.Look!The light in the teachers' office is on.There must be ________ in it.
A.everyone             B.someone
C.no one               D.none
12.Oxford University is________with tourists for its beautiful old buildings.
A.different            B.famous
C.special             D.popular
13.—Would you please________the paper for me and see if there are
 obvious(明显的)mistakes?
—Of course I will.
A.look around              B.look through
C.look up                  D.look into
14.—The baseball match will________next week. Would you like to go with me?
—Yes,I'd love to.
A.take out                  B.take place
C.take away                 D.take up
15.We can't wait ________ the film Inception at the moment.
A.to see                    B.seeing
C.seen                     D.see
 
二、完形填空(每小题1分,共15分)
Ms. Steen is our English teacher. She is ________16 England. She began to teach ________17 last year. But now she is leaving ________18 her country. We are so ________19 to see her go because she is a good teacher. We're going to have a ________20 for her. We think it is the best way ________21“Thank you and goodbye”.
We ________22 to have the party this Saturday. Now, we are preparing for it. Wang Lei and Wei Wei ________23 all the teachers. Our Chinese teacher Miss Zhang ________24 come. Her family is taking a trip to Beijing this weekend.________25, the other teachers promised that they would come. Li Ye is ________26 a thankyou note(便条). We want to show ________27 we're going to miss Ms. Steen. Li Ye asks Wu Shan ________28 it to Ms. Steen, because Wu Shan ________29 very good English. I'm going to play a piano piece for Ms. Steen at the party. And I also ________30 a fun game to play at the party.
We hope the party will be very great.
16.A.of   B.from  C.for  D.in
17.A.them  B.us       C.him   D.you
18.A.for    B.of      C.with   D.on
19.A.glad              B.sad
C.relaxed          D.excited
20.A.trip               B.meal
C.prize            D.party
21.A.say               B.saying
C.says             D.to say
22.A.plan              B.refuse
C.forget           D.happen
23.A.caught             B.believed
C. saw              D.invited
24.A. will                B.can't
C.has to             D.doesn't
25.A.Probably            B.Usually
C.Luckily           D.Finally
26.A.will write           B.writing
C.write             D.writes
27.A.how               B.how many
C.how much         D. when
28.A.to read             B.read
C.reads             D.reading
29.A.writes              B.speaks
C.likes              D.shares
30.A.hear from            B.write down
C.set up              D.think of
三、阅读理解(每小题2分,共20分)
A
In Western countries, collecting(收集)Barbie Dolls is a popular hobby for girls. Many of them collect Barbie Dolls for fun. A Barbie Doll looks like a teenager. Girls can buy clothes for her. They can also buy a house and a car for her. Girls can collect all the things about Barbie.
Barbie Dolls were first made in 1959 by an American toy company. Now, they have become the most popular toys in the world. At first, Barbie Dolls just had blonde hair and were Americans. Now they look like people from all over the world. There is an Indian Barbie, a French Barbie and a Chinese Barbie! And Barbie Dolls have over 108 careers. She can be a doctor, a policewoman, a lawyer or a teacher.
I spent many hours playing with Barbie Dolls when I was a child. And now my daughter has all kinds of Barbie Dolls. She also has a great time playing with her Barbie Dolls.
31.Barbie Dolls are popular with ________ according to the passage.
A.boys             B.girls
C.men             D.women
32.Barbie Dolls have a history of ________ years until 2016.
A.40   B.41    C.51    D.57
33.At first, Barbie Dolls were ________ girls.
A.Chinese  B.French   C.Indian   D.American
34.The underlined word “careers” means “________” in English.
A.clothes      B.interests     C.jobs         D.kinds
35.Which of the following is TRUE according to the passage?
A.Barbie Dolls can be found only in America.
B.Many people collect Barbie Dolls for money.
C.Barbie Dolls were made in India at first.
D.The writer's daughter likes Barbie Dolls.
B
Flowers are a wonderful gift in the world. Everyone likes them. Flowers stand for (代表) love, happiness, joy and all the other good feelings.
Sending flower gifts is popular for Mother's Day. We can see more people holding flowers in arms on Mother's Day than on Father's Day. Traditional gifts such as ties and shirts are often for fathers, grandfathers and uncles. But why not send Dad some spring flowers, a green plant or another flower gift for Father's Day? It is true that men also have a soft side to them. (A)Give_your_father_some_flowers_on_Father's_Day_and_he_is_sure_to_be _very_ happy,_or_even_excited
White and red roses are known to be the official flowers of Father's Day. People wear a white rose to miss a father who has passed away and a red rose for a father who is living.
Men love bright and hot colours (B) ________ yellow, orange, purple and red. They also love the natural flowers. Beautiful red roses and yellow ones are loved by most men.
If you know your dad's favourite flower or colour, you can buy your Father's Day flowers to meet his likes.
根据短文内容,按要求完成下列任务。
任务一:简要回答下列问题。
36.What do flowers stand for?
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
37.What traditional gifts do we often give to our fathers?
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
任务二:将文中(A)处画线句子翻译成汉语。
38.________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
任务三:在文中(B)处填写一个适当的介词。
39.________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
任务四:选择正确答案。
40.What is the best title for the passage?
A.The best gift on Mother's Day
B.Mothers like flowers
C.Sending flowers on Father's Day
D.A special Father's Day
四、用所给单词的适当形式填空(每小题1分,共5分)
41.Good morning,ladies and ________ (gentleman)!Welcome to our concert.
42.You'd better ________ (open) the birthday present at once.
43.We should always speak ________(polite) to our parents.
44.Listen!Someone ________(sing) in the next room.Who is it?
45.—What do you think of the fish?
—It tastes ________(salt).
五、综合填空(每小题1.5分,共15分)
open,which,until,country,cross,unless,order,that,two,man
In western countries,especially in America,some social customs have lasted________46 today. For example, “ladies first”, ________47 is to say, women in those ________48 are respected(尊重) in many ways.
In the USA and Europe, you will see men ________49 doors for ladies and ladies generally walk ahead of ________50 into a room or a restaurant ________51 the man has to be ahead of the lady in ________52 to choose the table, to open the door of a car or to help in other ways. In the street, men almost walk or ________53 the street on the side of the ladies ________54 is closer to traffic, but if a man walks with ________55 ladies, he should walk between them.
六、书面表达(30分)
学校将举办英语演讲比赛,请你用英语写一篇短文,与同学们分享你对健康生活方式的认识。
 
注意事项:
1. 词数: 100词左右(文章开头已给出,不计入总词数);
2. 文中不能出现真实姓名、校名等信息;
3. 文章必须包含所提供的主要信息,并作适当发挥。
Living a healthy life
It's important for us ______________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
 
Module 11过关测试
一、1.C 2.B 3.D 4.C 5.C
6.C 点拨:此题用语境推理法。由题意可知,experience此处意为“经验”,为不可数名词,应用much修饰。
7.A 8.D 9.C 10.B 11.B
12.D 点拨:考查固定短语。be popular with  受……欢迎的。根据句意可知选D。
13.B 点拨:look around 四处张望;look through 浏览;look up 向上看;查找;look into 调查。由句意可知答案为B。 14.B
15.A 点拨:can't wait to do sth. 意为“迫不及待地干某事”。
二、16.B 点拨: Ms. Steen是我的英语老师,联系下文可知她来自英格兰。 17.B
18.A 点拨:be leaving for后接地点,意为“出发去某地”。 
19.B 点拨:由后半句“因为她是一个好老师”可知上半句意为“我们看到她离开很难过”,故选sad。
20.D 21.D
22.A 点拨:由下文“我们正在为它做准备”可知我们“打算”这个周六举行聚会。 23.D
24.B 点拨:由下文Her family is taking a trip to Beijing 可知我们的语文老师不能来。
25.C 26.B 27.C
28.A 点拨:ask sb. to do sth. 让某人做某事
29.B 30.D
三、A)31.B 32.D 33.D 34.C 35.D
B)36.Love,happiness,joy and all the other good feelings.
37.Ties and shirts.
38.在父亲节给你的父亲送上一些鲜花,他一定会很高兴,甚至会很兴奋。
39.like 40.C
四、41.gentlemen 42.open 43.politely
44.is singing 45.salty
五、46.until 47.that 48.countries 49.open
50.men 51.unless 52.order 53.cross
54.which 55.two
六、范文:
Living a healthy life
It's_important_for_us_to_live_a_healthy_life. How to live a healthy life? Firstly,we_need_to_form_good_eating_habits._We'd_better_eat more fruits and vegetables instead of_junk_food. Meanwhile,_it's_necessary_to_play different sports because we can keep fit only if we exercise more. Then reading is a good way to relax, which_also_expands our horizons because there is always something new to learn in books. Besides,_we_need to_focus our attention on sleeping habits which_will_possibly affect_our_daily_mental _state
In_a_word,_no_matter what a small effort on lifestyle we make, it_does_make _ushealthier_and_happier
点评:本文运用了“三维四线法”对Living a healthy life做了推荐介绍,并在最后用In a word对文章主旨进行了归纳。
一、It's important for us to live a healthy life:点明主题。
二、Firstly..., Meanwhile..., Then..., Besides...: 分四条线详细推荐介绍。
三、In a word...: 归纳全文主旨。
添彩点:
1. It's important for us to...,  we need to..., We'd better..., it's necessary to..., no matter...等众多典型句型体现了作者扎实的功底。
2. Firstly..., Meanwhile..., Then..., Besides..., In a word等的运用使文章结构严密,布局合理,条理清晰。3. 短语instead of...,定语从句 which also expands...,which will possibly affect...以及do对动词的强调结构 it does make等高级词汇及结构的运用使得文章精彩纷呈。
 
Module 12过关测试
限时:60分钟 满分:100分
 
一、单项选择(每小题1分,共15分)
1.I can't ________  life without the children now.
A. understand           B. imagine
C. think                D. want
2.An ________ happened last night.Many houses fell down and many people died in it.
A.action                B. activity
C. earthquake             D. electricity
3.It's hot inside.Why not keep the door ________?
A.opens               B.opening
C.to open              D.open
4.—I will try my best to win in the school Talent Show.
—If so, all of us will be ________ you.
A.proud of              B.careful with
C.strict with             D.worried about
5.—Sally is my best friend. She is always there whenever I'm ________.
—Yeah. A friend in need is a friend indeed.
A.in order                B.in trouble
C.in public               D.in time
6.________ to smile at your life when you are in trouble, and you will soon be happy again.
A.Try  B.To try  C.Trying  D.Tried
7. He lost his key. It made him________in the cold to wait for his wife's return.
A. to stay     B. stayed  C. stays    D. stay
8.—Is that man Mr Green?
—It ________ be him. He has gone to Paris on business.
A.may  B.must  C.can't   D.shouldn't
9.I need a new jacket. This one doesn't________the cold.
A. help out           B. take away
C. keep out           D. give away
10.—Can you see any people are waiting________the library?
—Yes. They are standing in a line in front of the gate.
A. around             B. inside  
C. outside            D. for
11.—John is lying on the grass.
—What's wrong ________ him?
A.with             B.goes  
C.went            D.go
12.He is so________that he often makes mistakes in his homework.
A.careful            B.serious
C.careless           D.successful
13.Mrs. King put a coat________the sleeping girl to keep her warm.
A.over                 B.with
C.behind               D.beside
14.—I can't find my Chinese book. Can you find it?
—It's over there. Your name is on the __________ of the book.
A.cover                B.list
C.bottom              D.order
15.When earthquakes happen,________falling rocks.
A.be careful of          B.be afraid of
C.be sure of            D.be terrified of
二、完形填空(每小题1.5分,共15分)
Being safe at school and in your everyday life needs knowledge(知识). If you remember the following information, your life will be much______16.
●Always______17the environment around you. You shouldn't walk alone outside. ______18where the public phones are. If______19dangerous happens, you can find them quickly.
●Don't use earphones(耳机) when running in the schoolyard or on the street. You will keep yourself from the outside world.That ______20be dangerous.
●School bags should be carried towards the______21of your body instead of pulling them on your back. When buses are crowded, it is easy enough for thieves to steal(偷) the things in your bags on your back.
●If a stranger follows you,______22the street and go in the other direction(方向). Let the stranger______23that you know he or she is there. Next, go and get help from ______24 if it is necessary. Don't go home directly(直接地). You are safer on the street than you are in your home or in a lift.
●If you have to take a bus to a place far away, try to get to the bus stop a few minutes before the buses leave. This stops a stranger__________25following you.On buses, don't sit alone. Sit behind the driver or with friends. Don't sleep.
16.A.easier                   B.earlier  
C.safer                   D.happier
17.A.hear                     B.notice   
C.see                     D.look
18.A.Make up                B.Make it
C.Make out                D.Make sure
19.A.something                B.anything
C.everything               D.nothing
20.A.must                     B.should  
C.can't                    D.need
21.A.back                     B.front  
C.top                     D.bottom
22.A.go                      B.come
C.cross                   D.get
23.A.knows                    B.to know
C.know                   D.knowing
24.A.other       B.others      C.the other      D.another
25.A.from       B.on         C.in            D.for
三、阅读理解(每小题2分,共20分)
A
One day, a TV station invited a boy and a girl for an interview programme. They both lost their arms when they were very young.
The boy lost his arms in a car accident and his father died in that accident. After that, he had to depend on the arms of his younger brother. But one day, his younger brother let him live by himself and didn't want to help him all the time. He was very sad and didn't know what to do.
Like the boy, a fire took the girl's arms away. Both of her parents died. Her elder sister studied in another city and wanted to take care of her. However, she wanted to be independent. She wrote the following words,“I'm lucky. My wings(翅膀) are broken, but my heart can fly.”
During the interview, they wrote something on a piece of paper with their feet. The boy wrote,“My younger brother's arms are my arms.” The girl wrote, “Broken__wings,__flying__heart.
People may have bad accidents at any time. How to face them is the true test. If you only complain and run away from them, they will always go with you all the time. But if you choose to be strong, you can also find new hopes and chances.
26.The TV station invited the boy and the girl ________.
A.for a talent show
B.for an interview programme
C.to give a talk to some students
D.to give a talk to some teachers
27.The boy and the girl both lost their ________ when they were very young.
A.mothers     B.brothers    C.arms        D.legs
28.Who helped the boy at first?
A.His younger brother.
B.His elder brother.
C.His younger sister.
D.His elder sister.
29.How did the girl feel after she lost her arms?
A.Sad.      B.Angry.   C.Scared.   D.Lucky.
30.From the underlined sentence, we know ________.
A.the girl wanted to fly
B.the girl's sister took care of her
C.the girl wanted to be independent
D.the girl's sister loved her very much
B
No family wants its home to catch fire, but it's good to plan for a fire just in case. Talk with your family about what to do if a fire starts. Everyone should have a plan for getting out of the house. Be sure to choose a safe place to meet after everyone gets away from the fire.
What should you do if there is a fire? First, let people know about the fire. Yell (叫喊) the word “fire”. Knock on the walls with your hands.
Then feel the door of your room. If the door is warm, don't open it. If it's cool, open it just enough to look out. If you see fire or much smoke, close the door fast. If you can't see fire or smoke, you can go out of the door. Shut the door behind you. That will slow down the fire. Now find a way out. Stay away from the smoke. The air is the best near the floor, so it may be the safest to crawl(爬行) when you leave the house.
If you can't leave your room, close your door. Cover the crack (缝隙) under the door with clothing. Then open the window or break the glass with a chair. Crawl out of the window carefully. If the window is high off the ground, don't jump! Wave a towel out of the window, and yell for help. When_you_get_out_of_the_house,_run_to_the_place where you _and_your_family_chose_to_meet
根据短文内容,按要求完成下列任务。
任务一:完成下列句子。
31.The writer tells us ________ if the door of the room is warm.
32.________ may be the safest way to leave the house on fire.
任务二:将文中画线句子翻译成汉语。
33.________________________________________________________________________
任务三:简要回答下列问题。
34.What should you do if the window of your burning house is high off the ground?
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
35.What does the passage mainly tell us?
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
四、用词的适当形式填空(每小题2分,共10分)
36.Can you imagine Tom ________(cook) the dinner?
37.His father's________(die) made us very sad.
38.I have great trouble in ________(learn) math and I am so worried.
39.________________(not play) with fire. It's dangerous.
40.________(be) careful!There is much traffic on the road.
五、补全对话(每小题2分,共10分)
A: Hi, Daming. ________41
B: A lot of people were badly hurt in the earthquake that happened in South America.
A: I feel so sorry about that. ________42
B: What shall we do?
A: ________43
B: Good idea! Money must be a problem for them.
A: ________44
B:We can also collect school things for the students there.
A: Right! ________45
B:You are so kind.
A.What else can we do?
B.I'm glad to hear that.
C.Can you do me a favor?
D.You look so sad.What happened?
E.Let's do something to help them.
F.I'll buy some with my money.
G.What about raising some money for them?
六、书面表达(30分)
暑假来临时,在炎热的天气里,我们都喜欢游泳,但我们一定要注意安全。假设你是李明,本周末班里举行英语角活动,用英语讨论游泳安全问题。请你用英语写一篇简短的发言稿。
要点如下:
1.游泳有益健康,但在一些地方游泳不安全。
2.不要独自到河中或湖中游泳,应有父母或朋友陪伴。
3.游泳前做好准备工作,不要仓促下水。
4.游泳时相互关照;时间不要太长。
5.写一至两点个人建议
注意:
1.词数80左右,发言稿的开头已给出,不计入总词数。
2.参考词汇:in a hurry仓促
Fellow students,
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
 
Module 12过关测试
一、1.B
2.C 点拨:本题用词义辨析法。action 行动;activity 活动;earthquake 地震;electricity
电。由后句“许多房子倒了,许多人死在里面。”可知选C。
3.D 点拨:本题用语法判定法。空格处需用形容词作宾语补足语,且由“里面很热”可知用形容词open。
4.A 5.B 6.A 7.D 8.C
9.C 点拨:本题用词义辨析法。help out 帮助某人克服困境;take away拿走;keep out阻挡在外;  give away 赠送。根据句意“我需要一件新的夹克衫。这件不保暖。”可知选C。
10.C 点拨:本题用联系上下文法。根据下文回答“是的,他们正在大门前面排队。”可知在图书馆外面,故选C。
11.A 12.C 13.A 14. A
15.A 点拨:考查短语辨析。A小心,B害怕,C确信,D害怕。根据句意“当地震发生的时候,要小心正在掉落的岩石。”可知选A。
二、16.C 点拨:逻辑推理法。根据上句提到安全需要知识,可知当你有下列知识时你会更安全,故选C。
17.B 点拨:联系上下文法。注意安全应时常留心周围的环境,故选B。
18.D 点拨:联系上下文法。根据下文提到如果危险的事发生,你能快速找到它们,可知你必须确定公共电话在哪儿,故选D。
19. A
20. A 点拨:考查情态动词表推测,表肯定推测用must,故选A。
21. B 点拨:逻辑推理法。根据下文中解释为什么不把包放在背后,可知应把包放在前面,故选B。 22. C
23. C 点拨:固定结构法。let sb. do sth.让某人做某事,故选C。
24. B  点拨:词义辨析法。有人跟踪你,你可以从其他人那儿获取帮助,others泛指其他人,故选B。
25. A 点拨:固定结构法。stop sb. from doing sth.,阻止某人做某事,故选A。
三、A)26.B 27.C 28.A 29.D 30.C
B)31.not to open it 32.Crawling
33.当你逃出房子的时候,要跑向你和家人事先选定的会合地点。
34.Wave a towel out of the window,and yell for help.
35.What we should do if there is a fire.
四、36.cooking 37.death 38.learning
39.Don't play 40.Be
五、41.D 42.E 43.G 44.A 45.F
六、范文:
Fellow students,
As we know, swimming is a nice sport and a good way to keep us fit. But remember_some_places_are_not_so_safe_for_us_to_swim_in. Don't go to rivers or lakes alone. It's_better_to_go_with_our_parents_or_friends. Before swimming, get ready for it and don't get into the water in a hurry. While swimming, try to look after each other. We'd_better_not_stay in the water too long. And don't swim too far. Enjoy it when you go for a swim.
点评:本文运用了“三步一体法”对游泳安全问题给出了建议,提出了方法,并在末尾表达了美好希望。
第一步:开篇点题As we know, swimming is a nice sport...
第二步:提出建议Don't go to rivers or lakes alone..., Before swimming, get ready for it..., While swimming, try to look after each other..., We'd better not stay in the water too long...
第三步:总结收尾Enjoy it when you go for a swim.
添彩点:
1. 作者以remember...to swim in一句引起听众重视,进而转入“建议、忠告”部分的写作。
2. It's better to..., had better not...使得所提建议语气委婉。
 
 
 
相关标签:
未经授权禁止复制或建立镜像[莲山课件]所有资源完全免费共享,仅供学习和研究使用,版权和著作权归原作者所有,如果您不愿意作品在本站发布,请联系QQ55525090。
相关内容