最新外研版八年级英语下册单元测试题及答案解析全套

时间:2019-04-16 作者:changhe 试题来源:网络

最新外研版八年级英语下册单元测试题及答案解析全套

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文章 来
源 莲
山 课件 w w w.5 Y k j.com
最新外研版八年级英语下册单元测试题及答案解析全套
Module 1标准检测卷 
笔试部分(100分)
五、单项选择(每小题1分,共15分)
21.There may be something wrong with her ________. She can't hear things clearly.
A.eyes  B.ears  C.mouth  D.nose
22.If I am wanted in the telephone, ask him to leave a ________.
A.message         B.letter
C.diary            D.sentence
23.—I feel really________before the interview.
—Take it easy. Sure you're the best.
 A.patient   B.serious  C.cool           D.nervous
24.My English teacher ________ much time correcting my grammar.
A.cost  B.paid  C.spent  D.took
25.—Do you like the songs by Taylor?
—Yes. Country music ________ nice and full of feelings.
A.sounds  B.listens  C.hears  D.looks
26. ________ exciting boat race it was! Many people watched it.
A.What a         B.What an
C.How           D.How a
27.I think the blue shirt looks ________ better on you than the red one.
A.most  B.more  C.much  D.very
28.—I'm sorry. I can't work out this problem.
—Try again, please. It's only ________ difficult.
A.a bit  B.a lot  C.very  D.much too
29.He is very excited about ________ a policeman.
A.becoming  B.become
C.to become  D.became
30. He won in the story competition and his parents were very ________.
A.smart  B.proud  C.sorry  D.upset
31.The fans can't wait ________ to China.
A.come  B.to come  C.coming  D.came
32.—Jenny, shall we watch the movie Fast&Furious 7 this weekend?
It sounds ________! I can't wait to see it.
Astrange  Bbad  Cgreat  Dawful
33.John is in Hangzhou now. I ________ him every month.
Ahear from  Bhear of
Ccome from  Dlook after
34.Helen always looks ________. Look,she's looking ________ at her new skirt.
A.happy;happy  B.happily;happily
C.happy;happily  D.happily;happy
35.—________?
—He is very friendly but a little strict.
A.What does your father like
B.What is your father like
C.What does your father look like
D.What is your father
六、完形填空(每小题1分,共10分)(词数:约270;建议用时:7分钟)
Be pleased to do anything even though it is very small. In fact, there's no single thing that is not worth doing or you are not able to do. So living a happy life with a light heart is the most important. A good mood (情绪) decides your quality of life. Then ________(36) can you live a happy life?
Make each day meaningful (有意义的)by helping someone or just making someone smile. The feeling which makes you want to help others________( 37) at the bottom of your heart. Happiness depends on your feelings in your heart. Helping others is helping yourself.________( 38) helping others, you will be given more. Seeing their satisfied smile will make you feel________( 39)of what you have done.
Face difficulties bravely in your life.________( 40) may meet with difficulties. No one can avoid (避免) them. The difficulties can teach you a lot. They are your treasure. They will help you to be________( 41) to success.
Focus on the good experiences you________( 42) in the past few years. Be grateful to life. Don't think too much about the negative things. They________( 43)bad weather. Bad weather will pass sooner or later, so will the negative things. You may find many dead ends in your life, but you will________( 44) find your way out of them. Everything will get better at last.
Never worry about the things you can't change. Worrying isn't useful. Worrying can________( 45) change the situation  ________( 45) solve any problems. Perhaps, not every dream will be realized; not every effort(努力) will be completed. Never mind, and take it easy.
Come on, everybody! Let's live a happy life with a light heart and enjoy the beautiful sunshine every day.
36. A.what            B.how        C.why
37. A.stay             B.staying      C.stays
38. A.In               B.On         C.By
39. A.proud            B.afraid       C.tired
40. A.Somebody        B.Nobody      C.Everybody
41. A.closed           B.closer         C.closest
42. A.have had         B.have          C.has
43. A.are different from  B.are fond of     C.are similar (相似的) to
44. A.always          B.seldom        C.never
45. A.not only; but also  B.neither; nor    C.either; or
                 
 
 七、阅读理解(每小题2分,共20分)
A (词数:约190;建议用时:5分钟)
Most people want to be happy,but few know how to find happiness. Money and success do not bring lasting happiness. Happiness depends on ourselves. In other words,we make our own happiness.
Here are a few suggestions to help you to be happier.
The first secret of happiness is to enjoy the simple things in life. Too often,we spend so much time thinking about the future—for example,getting into college or getting a good job that we fail to enjoy the present(现在).You should enjoy life's simple pleasures,such as reading a good book,listening to your favorite music,or spending time with close friends. People who have several close friends often live happier and healthier lives.
Another secret of living a happy life is to be active. Having hobbies make you forget your problems and time. Many people experience this by dancing, swimming or playing a sport. You can forget about your problems, and only think about the activity.
Finally, many people find happiness in helping others. Studies show that people feel good when they spend their time helping others. If you want to feel happier, do good things for someone. You can help a friend with his or her studies, go shopping to buy food for an elderly person, or simply help out around the house by washing the dishes.
46.The passage gives us three pieces of advice on________.
A.how to solve problems  
B.how to find happiness
C.how to enjoy life  
D.how to succeed
47.The third paragraph tells us that________.
A.the more friends you have, the happier you will be
B.we shouldn't think about our future
C.happiness is to enjoy the simple things in life
D.some people fail to help others
48.The writer thinks that________.
A.it's wrong to spend time on work
B.everyone knows how to live a happier life
C.hobbies take up too much time
D.doing good things for someone can make you happier
49.Which of the following is NOT mentioned in the passage?
A.Reading a good book.
B.Traveling to a foreign country.
C.Playing a sport.
D.Spending time with close friends.
50.The best title (标题) of this passage is________.
A.The Secrets of Happiness
B.Money Makes You Happy
C.Helping Others Makes You Happy
D.Good Friends Make You Happy
B (词数:约200;建议用时:6分钟)
Everyone gets angry. Many things may make you angry. Maybe your teacher gave you too much homework. Or maybe a friend borrowed your favorite video game and then broke it. You may get angry when__something__doesn't__go__your__way. Maybe you get mad at yourself when your team loses an important game. Or maybe you become a road rager (路怒族) when a driver accidentally cuts in front of you. That makes you angry!
You need to know what to do with your anger. Here are some things you can do when you feel angry:
◆Talk to a friend you can trust.
◆Count to 10.
◆Get or give a hug.
◆Take some exercise.
◆Draw a picture of your anger.
◆Play a video game.
◆Run around the outside of the house five times as fast as you can.
◆Sing along with the CD player.
◆Pull weeds in the garden.
◆Think good thoughts (maybe about a fun vacation or your favorite sport).
◆Take a bike ride, go skating, play basketball—do something active!
Never getting angry is impossible. But when you're angry, you can do something and it can make things better or worse. Don't let anger be the boss of you. Take charge of it!
51.In the passage, the writer gives us ________ pieces of advice.
A.ten  B.eleven  C.twelve  D.thirteen
52.The underlined part “when something doesn't go your way” probably means ________.
A.when you get lost
B.when you are on a wrong way
C.when you meet with something difficult
D.when things don't go as you imagine
53.If you run around the outside of your house five times, and your house is a circle of 260 meters, you will run ________.
A.1,300 meters  B.1,300 kilometers
C.1,360 meters  D.1,360 kilometers
54.As for dealing with anger, which of the following is NOT mentioned in the passage?
A.Talk to a friend you believe.
B.Get a hug.
C.Pull weeds in the garden.
D.Have a fight with a friend.
55.The passage is mainly about ________.
A.how to deal with your anger
B.letting anger be the boss of you
C.drinking more water when you're angry
D.doing something active when you're angry
八、任务型阅读(每小题2分,共10分)(词数:约170;建议用时:5分钟)
阅读下面短文,根据短文内容完成句子。
Do some colors make you feel calm while others give you energy? Scientists have studied the connection between color and mood(心情) for a long time.Many believe that color can influence our moods.
Warm, bright colors such as yellow and red are positive colors.They can give people a pleasant feeling.Cool colors such as blue, purple, and green are relaxing colors.They help people experience calm feelings.
Many public places are decorated(装饰) with certain colors in order to create certain moods.Orange makes people feel hungry, and many restaurants are painted this color.
People use color in their homes to create moods as well.Blue is a peaceful color.It helps you rest, so it is a very good color for a bedroom.
Colors can create bad moods, too.Some types of blue make people feel sad.Red can make people feel angry.
What is your mood right now? Now look at the color of the walls round you.Does it match your mood?
56.Cool colors are relaxing colors and they help people experience________.
57.Orange makes people ________, and many restaurants are painted this color.
58.People use color in their homes to ________as well.
59.Some types of________make people feel sad.
60.This passage mainly tells us how color ________.
九、情景交际(每小题2分,共10分)
A:Kate! Kate!
B:What's up? ________(61)
A:My new friend Xiao Yu will come to see me this Saturday!
B:That's great! ________(62)
A:We met by WeChat (微信) one year ago. We just talked, but we didn't see each other.
B:________(63)
A:She is very kind and helpful.
B:Where does she live?
A:________(64) This weekend, she is free. So she wants to see me. Would you like to meet her with me at the bus station?
B:Yes, I'd love to. But what does she look like?
A:________(65) I know it from her photos.
A.How did you meet?
B.She is tall, with long black hair.
C.We often talk about some school things.
D.She lives in the same city with us.
E.You look so excited!
F.From your talk, what is she like?
G.How do you feel about her coming?
十、根据首字母及汉语提示完成句子(每小题2分,共10分)
66.My mother is making some cookies. They s________ very delicious.
67.His main h________ is playing football.
68.My mother often tells me not to talk to a ________ (陌生人).
69.I feel a bit ________ (紧张的) when I speak English in class.
70.What a ________ (可爱的) cat! I like it very much.
十一、书面表达(25分)
假设你是李明, 请给你的美国笔友Tom 写一封 email,介绍你的英语老师Mr.Lee。
要点如下:1.他40岁,有一个幸福的家庭;
2.性格外向,与学生相处得很好;
3.他的课堂很有趣,课后常帮我们学英语;
4.不抽烟,非常喜欢运动,擅长下国际象棋;
5.写一至两点其他同学对他的看法。
注意:1.词数:70左右,邮件的开头和结尾已给出,不计入总词数。2.文中不要提及真实的校名和人名。
参考词汇:outgoing adj.外向的 smoke v.吸烟
chess n.国际象棋
Dear Tom,
How are you recently? Now, I'll tell you something about my English teacher Mr.Lee.________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
I'm looking forward to your reply.
Yours,
Li Ming
 
Module 1 标准检测卷
笔试部分
五、21.B 点拨:此题用词义辨析法。eye“眼睛”;ear“耳朵”;mouth“嘴”;nose“鼻子”。根据句意“她的________或许有问题,她听不清楚。”可知选B。
22.A 点拨:此题考查固定短语。根据句意“如果有人打电话找我,叫他留言。”可知要用固定短语leave a message“留言”,故选A。
23.D 点拨:此题用语义推理法。由“Take it easy.”,可知上文说话者感觉“紧张”,故选D。
24.C 点拨:此题用固定搭配法。spend some time (in) doing sth.“花费时间做某事”。
25.A 点拨:句意:——你喜欢泰勒唱的歌吗?——是的。乡村音乐听起来很优美,充满了感情。sound听起来; listen听;hear听说;look看起来。句子主语为“Country music”,只能与sound搭配。故选A。
26.B 点拨:考查感叹句。感叹句有两种基本句型: (1) What+(a/an)+形容词+名词+主语+谓语!; (2) How+形容词/副词+主语+谓语!本句的中心词race是可数名词,exciting以元音音素开头,故用what an,故选B。
27.C 点拨:此题考查副词辨析。形容词的比较级前用much修饰,表示“……得多”,very只修饰原级,而more与形容词原级构成比较级。故选C。
28.A 点拨:a lot后加形容词的比较级;very和much too都强调程度深,而题干中的only意为“仅仅”;a bit意为“稍微,有点儿”,故选A。
29.A 点拨:be excited about中的about为介词,其后应接动词的­ing形式,故应选A。 30.B
31.B 点拨:can't wait to do sth.是固定搭配,意为“等不及要做某事”。
32.C 点拨:此题考查形容词辨析。strange“奇怪的”;bad“坏的”;great“好极的”;awful“可怕的,糟糕的”。根据句意“——珍妮,这个周末我们去看电影《速度与激情7》好吗?——它听起来________!我迫不及待地想看它”。可知选C。
33.A 点拨:此题用短语辨析法。hear from“收到……的信件”;hear of“听说”;come from“来自”;look after“照顾”。根据句意“约翰现在在杭州。我每个月都收到他的来信。”可知选A。
34.C
35.B 点拨:此题考查情景交际。根据答语“他非常友好,但有点严厉”可知是询问人的内在特征,故用What is sb. like?句型提问。
六、  36. B
37.  C 点拨:本句主语为The feeling,且时态为一般现在时,故用stays。
38. C 点拨:句意:通过帮助别人,你也将被给予很多。by表示“通过”。
39.  A 点拨:句意:看到他们满意的笑容将会使你对你所做的感到骄傲。feel proud of意为“对……感到骄傲”。
40.  C 点拨:句意:每个人都可能遇到困难。空白处强调“全部”,故选C。
41.  B 点拨:用比较级形式表示各种各样的困难能帮助你更加接近成功。
42. A 点拨:in the past few years意为“近几年”,通常与现在完成时连用。 43. C 
44.  A
45. B 点拨: not only…but also不仅……而且……;neither…nor既不……,也不……;either…or或者……或者……。本句强调否定意味,故选B。
七、A  46.B 点拨:根据文章第二段可知选B。
47.C 点拨:段落大意题。此题用细续法。细读第三段,可知这一段的第一句就是这一段的主题句,故选C。
48.D 点拨:作者观点态度题。由最后一段If you want to feel happier, do good things for someone.可知选D。
49.B 点拨:细节理解题。此题用略读法。通读全文可知,B项未提及。
50.A 点拨:主旨大意题。此题用略读法。文章的标题要能涵盖全文,略读全文可知,B、C、D只分别涉及文章中部分内容,而A涵盖了全文内容,故选A。
B  51.B 点拨:细节理解题。根据第二段冒号后的内容,可以知道一共提出了11条建议。
52.D 点拨:句意猜测题。此题用前后文推理法。根据画线句子后列举的两种情况可知这两种情况都不尽人意,故推断选D。
53.A 点拨:数字计算题。根据题干要求我们可以计算:260米×5=1300米。
54.D 点拨:细节理解题。对比11条建议,可知D项没有提及。
55.A 点拨:主旨大意题。细读全文可知,本文主要介绍了如何应对生气。
八、56.calm feelings 点拨:根据第二段中“Cool colors such as blue, purple, and green are relaxing colors.They help people experience calm feelings.”可知答案。
57.feel hungry 点拨:根据第三段中“Orange makes people feel hungry, and many restaurants are painted this color.”可以得出答案。
58.create moods 点拨:根据第四段中“People use color in their homes to create moods as well.”可以得出答案。
59.blue 点拨:根据第五段中“Some types of blue make people feel sad.”可以得出答案。
60.influences our moods / can influence our moods 
点拨:根据第一段中“Many believe that color can influence our moods.”可以得出答案。
九、61.E 62A 63.F 64.D 65.B
十、66.smell 67.hobby 68.stranger
69.nervous 70.lovely
十一、范文:
Dear Tom,
How are you recently? Now, I'll tell you something about my English teacher Mr. Lee. He is forty years old. He has a happy family. He's outgoing and gets along well with students. His classes are very interesting. After class, he often helps__us__with our English. He never smokes. He likes sports. He is especially good__at playing chess.Most of my classmates like him and think that he's not__only a good teacher but__alsoa good friend.
I'm looking forward to your reply.
Yours,
Li Ming
名师点评:
◆本文包含了“描写人物”类作文的五要素:姓名(第2句)、年龄(第3句)、爱好(第9~10句)、性格(第5句)、成绩或成就(第11句)。
◆本文的添彩点:
①恰当运用本模块所学的be good at表达老师的爱好。
②get along well with,help...with,not only...but also...等的运用恰到好处。
 
 
Module 2标准检测卷 
笔试部分(100分)
五、单项选择(每小题1分,共15分)
21.—Yan Jiashuo, a ________ girl, has won the prize of International Master of Memory.
—Wow, she's great, isn't she?
A.ten­year­old    B.ten­years­old
C.ten year old     D.ten years old
22.My friend invited me ________ the art club, and I accepted it with pleasure.
A.join  B.to join  C.joined  D.joining
23.—Are all the students from ________in your class?
—No, there are only 3________in our class. The others are from other countries.
A.Germany; Germen  B.Germany; Germans
C.German; Germans  D.German; Germany
24.—May I speak to Mr. Black?
—Sorry, he ________ Hong Kong. But he ________ back in a few days.
A.has been to; will come  B.has gone to; will come
C.has been to; came  D.has gone to; came
25.Congratulations to you, Lily! Your dream ________ attending the key middle school ________ just ________ true.
A.of; has; came  B.about; have; come
C.of; has; come  D.about; has; came
26.—Mrs. Wang was sent to teach English in a poor mountain village last year.
—She said she would never forget some pleasant ________ while working there.
A.experiments  B.expressions
C.experiences  D.emotions
27.—Before I enter the competition, I want to know the ________.
—The winner can get a gold medal.
A.price  B.prize  C.reason  D.exam
28. Our teacher often asks us________  time.
A.not waste  B.don't waste
C.not to waste  D.doesn't waste
29.—Hobo and Eddie________the cinema to watch the film Zootopia.
—Oh, that's why I can't find them now.
A.have gone to  B.have been to
C.has gone to   D.has been to
30.—Have you finished using my dictionary?
—Yes, I put it back on your desk just now. Who ________ it away?
A.will take    B.is taking
C.took        D.has taken
31.—Kelly, how long ________ you ________ in this school?
—For three years. I'll graduate in July next year.
A.have; studied  B.had; studied
C.are; study  D.did;study
32.Try to see more English films, and you will find it interesting ________ English.
A.learning  B.learns  C.learn  D.to learn
33.The Apple Watch is very beautiful, but it's too expensive. So I can't________it.
A.save      B.support  C.offer  D.afford
34.(N)—Have you been there ________?
—Yes, I went there two years ________.
A.ago; before     B.before; ago
C.before; before   D.ago; ago
35.—Let's go for a swim on Saturday, Jack.
—Oh, ________ I have to work on a science report.
A.what a pity!     B.with pleasure.
C.go ahead.       D.how come?
六、完形填空(每小题1分,共10分)(词数:约100;建议用时:4分钟)
I had a very unusual experience(经历)on Sunday. At ten in the morning, I was ________(36) down the street when a UFO landed right ________(37) of me. You can imagine(想象)________(38) strange it was! An alien ________(39) and walked down Center Street. I followed it to see ________(40) it was going, and I was very surprised when it went ________(41) a souvenir shop. While it was ________(42) at the souvenirs(纪念品), the shop assistant called the ________(43).Before the police arrived, the alien left the ________(44)and then visited the Museum of Flight.________(45) the alien was in the museum, I called the TV station. Isn't that amazing!
36.A.arriving   B.walking   C.looking
37.A.in front  B.before  C.at
38.A.what  B.when  C.how
39.A.got in  B.got on  C.got out
40.A.where  B.when  C.which
41.A.onto  B.on  C.into
42.A.walking  B.looking  C.giving
43.A.police  B.teacher  C.driver
44.A.school  B.shop  C.street
45.A.While  B.What  C.Which
七、阅读理解(每小题2分,共20分)
A  (词数:约200;建议用时:6分钟)
I am a karate (空手道) player. I still remember my first karate competition. Like other players, I was very excited about my event. I watched every player's techniques (技巧) so that I could carefully avoid their moves.
Somehow I got into the semi­final. In the semi­final, I got injured. I still didn't give up and got into the final. After all, getting the gold medal was my dream.
In the final competition, there were no supporters on my side, as I was a new face. Instead, the crowd was cheering for my opponent. I could hear only my opponent's name.
I ignored the crowd's cheering. I kept one thing in mind: focus, wait and attack. I had confidence in myself, and I knew that no matter how strong my opponent was, I had to do my best and fight well.
When the time was up, I was leading with a 3-0 score. One thing I learned from that event is that no matter how strong your opponent is, don't think you are weak or strong. Just give your best shot, and you will make your way to success.
Win or lose, you will learn from every step you take.
46. The writer felt ________ when he took part in his first karate competition.
A.disappointed   B.excited  
C.nervous  D.scared
47. The writer ________in the semi­final.
A.was injured  B.gave up fighting
C.was beaten  D.got the gold medal
48. A lot of fans came to the final competition and cheered for ________.
A.the writer  B.the writer's great dream  
C.the opponent  D.the opponent's victory
49. According to the passage, what made the writer win?
A.Good preparation.  B.Having a dream.  
C.Self­confidence.  D.All of the above.
50. In the passage, the writer implies (暗示) ________.
A.how we can do well in a competition
B.what is the fast way to get a gold medal in a competition
C.it's useful to study techniques before a competition
D.it's important to learn something and get experience from what you do
B (词数:约210;建议用时:6分钟)
To travel around the world is the dream of many adventurous (爱冒险的) people. But very few people can afford a global tour because hotels, food and airplane tickets are too expensive. Some people, however, have thought of some ways to realize their dreams.
Laura Cody and Tanbay Theune, a couple (夫妇) from Britain, decided to travel around the world. They have found a good way to pay for their trips. They look after pets for rich house owners. In exchange, they can stay in the houses for free. They have looked after horses, cows, cats, dogs and fish. In two years, the couple has been to Australia, Germany, Spain and Italy. They have stayed in big cities and small villages. The home owners are usually very generous and have given them food, wine and day trips.
Another person who tries to realize her travel dream is photographer Rhiannon Taylor. She travels around the world to visit, review and take photos of the best hotels. She shares the places where she stays and the food she eats on the Internet with tens of thousands of followers.
With these ways of making money, traveling around the world is no longer a dream. More and more young people are thinking creatively to make their dreams come true.
51.Why do most people feel hard to make their travel dream come true?
A.Because they can hardly find hotels.
B.Because the food is not healthy.
C.Because the cost of travel is high.
D.Because they are afraid of adventure.
52.The best word to describe the way of realizing the travel dream is ________.
A.special  B.creative  C.rich  D.adventurous
53.It is known from the passage that Laura and Tanbay paid for their trips by ________.
A.staying in the house for free
B.being given food and drinks
C.going to Australia and other countries
D.looking after pets for rich house owners
54.According to the passage, Taylor is a photographer who shares her photos ________.
A.on the Internet
B.during her travel
C.with hundreds of followers
D.during staying in hotels
55.What does the underlined word “generous” mean in Chinese?
A.吝啬的  B.友善的
C.慷慨的  D.冷漠的
 
八、任务型阅读(每小题2分,共10分)(词数:约220;建议用时:6分钟)
Michael went back to Fullerton, his hometown. His visit to Fullerton was very special to him.
58.He was born there, and he grew up there. But he hadn't been back since he finished high school.
He went to places he hadn't gone to in years. He walked through the park and remembered the days when he had walked through that same park with his friends. He passed by the field where he and his friends had played baseball every day after school. And he stood in front of the movie theater and thought about all the Saturday afternoons he had spent there, watching his favorite movie heroes and eating popcorn.
59.He did things he hadn't done in a long time. He had some home­made ice cream at the ice cream shop. He rode on the merry­go­round in the park, and he went fishing at the lake. For a little while, he felt like a kid again.
He saw people he hadn't seen in years. He visited several of his old neighbors. He said hello to the owner of the candy store near his house. And he also went to see Mrs. Riley, his tenth­grade science teacher.
Michael's trip back to Fullerton was a very nostalgic (怀旧的) experience for him. Going back to Fullerton brought back many memories of days gone by.
阅读上面短文,根据要求完成下面各小题。
A.根据短文内容简要回答问题。
56.Michael went to places he hadn't gone to in years. Which places did he go to?
_______________________________________________________________________
57.Who did Michael visit?
_______________________________________________________________________
B.将短文中画线的句子译成汉语。
58.________________________________________________________________________
59.________________________________________________________________________
C.请给短文拟一个适当的英文标题。
60.________________________________________________________________________
九、情景交际(每小题2分,共10分)
A: Li Min, we haven't seen for several days.________(61)
B: Not bad. How about you, Jenny?
A: Pretty good! ________(62)
B: Liaocheng? Oh, I know it—a famous water city.
A: Yes. It's a city in Shandong Province.
B: ________(63)
A: Because my father went there to work one month ago.
B: ________(64)
A: For about two weeks.
B: What do you think of the city?
A: It's the best place I've ever visited.________(65)
B: Wow! I hope to visit it one day.
A.Why did you want to go there?
B.It's very beautiful, isn't it?
C.How's it going?
D.It's a good city to work and live in.
E.Could you give me a hand?
F.I have had a wonderful experience in Liaocheng.
G.How long have you stayed there?
十、根据汉语提示完成句子(每小题2分,共10分)
66.我去过北京两次。
I ________ ________ ________ Beijing twice.
67.他在对这一重大日子倒计时。
He's ________ ________ to the big day.
68.我想邀请你参加游泳俱乐部。
I want to ________ you ________  join the Swimming Club.
69.小迈克喜欢编造故事
Little Mike likes to ________ ________ stories.
70.你知道一等奖是什么吗?
Do you know what ________ ________ is?
十一、书面表达(25分)
根据下面的表格,用英语写一篇有关自己经历的短文。词数:70左右。
 
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
Module 2 标准检测卷
笔试部分
五、 21.A  点拨:表示“十岁的”用复合形容词ten­year­old。
22.B 点拨:此题用固定搭配法。invite sb. to do sth.“邀请某人干某事”。
23.B 点拨:Germany“德国”;German“德国人”,其复数形式为Germans,from Germany来自德国;3 Germans 3名德国人,故选B。
24.B 点拨:此题考查时态。根据题干提示Sorry可知他不在此地,用has gone to;而由时间状语in a few days可知,此句用一般将来时。
25.C 点拨:由固定结构one's/the dream of/about...可知设空1处选A、B、C、D四项皆可;再由just为现在完成时的标志词,可知选C。
26.C 点拨:此题用词义辨析法。experiment“实验”;expression“表达,表情”;experience“经历,阅历”;emotion“情绪,感情”。题干提示在山区教学,故可知是“经历”,故选C。
27.B 点拨:此题用正确把握语境法。由下一句“获胜者可以获得一枚金牌。”可知所缺的名词是prize“奖品”。28. C 点拨:考查非谓语动词的用法。ask sb.(not) to do sth.让某人(不要)做某事。
29. A 点拨:and连接两个主语,谓语动词用复数形式;have gone to 到某地去了;have been to 曾经去过某地。根据答语可知选A。
30.D 点拨:本题考查时态的用法。句意为:——我的词典你用完了吗?——是的,我刚才把它放回你的书桌上了。谁把它拿走了?由语境可知,强调对现在造成的影响,使用现在完成时。故选D。 31.A
32.D 点拨:此题用固定句式法。固定句型“主语+find it+形容词+to do sth.”意为“某人发现做某事是……的”,it是形式宾语,动词不定式作真正的宾语。
33.D 点拨:根据前句“这个苹果手表很漂亮,但太贵了”可推知后句表示“我负担不起”。故选D。
34.B 点拨:before用于现在完成时中,ago用于一般过去时中。
35. A 点拨:考查交际用语。句意:——杰克,周六咱们去游泳吧。——哦,________我不得不做一份科学报告。根据下文可推知不能去游泳,由此感到遗憾。
六、36.B 点拨:arrive“到达”;walk“走”;look“看”。根据句意可知选B。
37.A 点拨:考查固定结构in front of “在前面”。
38.C 点拨:strange是形容词,故用how引导这个感叹句。 39.C
40.A 点拨:考查宾语从句的引导词,根据句意“我跟随它去看看它去哪里……”可知选where。
41.C 点拨:“走进纪念品店”用go into a souvenir shop。
42.B
43.A 点拨:根据后文“当警察来到之前”推知纪念品店的店员报了警,故用police。 44.B
45.A 点拨:根据句意“当外星人在博物馆时,我给电视台打了电话。”,可知选while“当……时候”。
七、A  46.  B 点拨:细节理解题。根据文中第一段Like other players, I was very excited about my event.可知选B。
47.  A 点拨:细节理解题。根据第二段 In the semi­final, I got injured.可知选A。
48.  C 点拨:细节理解题。根据第三段Instead, the crowd was cheering for my opponent.可知选C。
49.  D 点拨:综合理解题。此题用细读法。由文中I watched every player's techniques so that I could carefully avoid their moves.意味着Good preparation;After all, getting the gold medal was my dream.代表着Having a dream;I had confidence in myself代表着Self-confidence。综合以上可知选D。
50.  D 点拨:主旨大意题。此题用细读法。根据最后一句Win or lose, you will learn from every step you take.可知。
B 51.C 点拨:细节理解题。根据第一段“But very few people can afford a global tour because hotels, food and airplane tickets are too expensive.”可知选C。
52.B 点拨:推理判断题。此题用推理判断法。根据文章最后一句“More and more young people are thinking creatively to make their dreams come true.”可判断选B。
53.D 点拨:细节理解题。根据原文“They look after pets for rich house owners.”可知选D。
54.A 点拨:细节理解题。根据倒数第二段最后一句“She shares the places where she stays and the food she eats on the Internet with tens of thousands of followers.”可知选A。
55.C 点拨:词义猜测题。此题用前后文推理法。根据下文“have given them food, wine and day trips”可知此单词表示“慷慨的”。
八、56.He went to the park, the field and the movie theater. /The park, the field and the movie theater.
57.He visited his old neighbors, the owner of the candy store and his (tenth­grade science) teacher.
58.他在那里出生,在那里长大。
59.他做了已经很久没有做的事情。
60.Michael's trip back to hometown
九、61.C 62.F 63.A 64.G 65.D
十、66.have been to 67.counting down 68.invite; to
69.make up 70.first prize
十一、范文:
Last weekend all the teachers and students of our class visited Mount Huang and went camping there. We met at the school gate at 7:30 on Saturday morning. We went there by bus. We took food and drinks with us. We climbed the mountain and enjoyed the scenery. It's very beautiful. We took lots of photos there. We had a good time there. I wish we could go there once more.
名师点评:
◆本文包含了写“旅游经历”类作文的五个要素:时间、地点、人物(第1、2句)、交通方式(第3句)、经历(第4~7句)及感受(第8~9句)。
◆本文的添彩点:
go camping,on Saturday morning,by bus,take lots of photos,have a good time等短语的运用恰到好处。
 
Module 3标准检测卷
笔试部分(100分)
五、单项选择(每小题1分,共15分)
21.John didn't find much ________ about the accident.
A.news  B.answer  C.question  D.suggestion
22.Ben and his sisters are from China.They haven't visited England ________.
A.yet   B.already   C.just   D.just now
23.—Lisa, why are you still here? School is over.
—I ________ my classroom yet. I need fifteen more minutes.
A.don't clean      B.haven't cleaned
C.didn't clean     D.won't clean
24.It was such a long way that they didn't ________ the hotel until it became dark.
A.reach  B.arrive  C.get  D.arrive in
25.—________?
—I'm busy revising for my test.
A.What's the time  B.What are you up to    
C.What's the weather like  D.Where have you been
26.Your hometown is really nice! The air quality is as good as ________ of Sanya.
A.it  B.one  C.that  D.the one
27. Today, WeChat(微信) becomes very popular, and more and more people like to use it to ________ each other.
A.depend on  B.communicate with
C.believe in
28.It's ________ to pass the English exam if he doesn't study hard.
A.possible of him       B.impossible of him
C.possible for him      D.impossible for him
29.The dining hall is ________ to hold 300 people.
A.enough big          B.enough well
C.small enough        D.big enough
30.His parents found ________ to tell him everything that had happened.
A.it necessary        B.that necessary
C.it is necessary     D.necessary
31. Scientists think that there ________ life on the earth for hundreds of millions of years.
A.were  B.have been  C.has been  D.has
32.________ them got the right answer.
A.No one of     B.Not any   C.None of   D.None
33. More than two ________ trees are planted in our neighborhood every year.
A.hundred        B.hundreds
C.hundreds of     D.hundred of
34.—Have you finished your homework?
—________. Just half of it. How about you?
A.Not at all B.Not likely C.Not a bit D.Not yet
35.—________?
—I've just made a model robot for our class project.
A.What's your name     B.What are you up to
C.How old are you      D.How can I help you
六、完形填空(每小题1分,共15分)
(词数:约150;建议用时:6分钟)
Man has invented four kinds of satellites (卫星). The first kind of satellite studies the ________(36) of the earth. They are used ________(37) maps. They also help countries to see where they may ________(38) oil or gold.
The ________(39) kind of satellite is used to guide ships and planes. A ship or a plane can ________(40) a message to the satellite, and the satellite can find out ________(41) the ship or the plane is.
The third kind studies the ________(42). These satellites ________(43) clouds and strong winds moving across the earth. They warn countries to make preparations (准备) when very ________(44) weather is coming.
________(45) kind is used for communication. Telephone calls ________(46) countries can be sent by these satellites. Some can carry ________(47) calls at the same time. The call is sent to the satellite, then the ________(48) sends it to a station in the country and this country is being phoned. These satellites also ________(49) pictures; they can receive and send about eight ________(50) at a time.
36.A.biology  B.history  C.physics   D.geography
37.A.make    B.making  C.to make  D.made
38.A.study    B.find     C.carry    D.choose
39.A.first    B.second   C.third     D.fourth
40.A.write   B.send     C.take     D.bring
41.A.where  B.which    C.what     D.that
42.A.food    B.drink    C.weather  D.colour
43.A.search   B.watch   C.notice    D.see
44.A.sunny   B.cool     C.fine     D.bad
45.A.The last  B.Another  C.One     D.Any other
46.A.during   B.along    C.between  D.of
47.A.hundred  B.hundred of  
C.hundreds  D.hundreds of
48.A.TV  B.telegraph    C.telephone  D.satellite
49.A.bring  B.carry  C.lose  D.enjoy
50.A.plays  B.programs  C.films  D.object
七、阅读理解(每小题2分,共20分)
A  (词数:约150;建议用时:5分钟)
  SpaceshipShenzhou Ⅴ
On October 15th,2003,Chinese spaceman Yang Liwei was sent up into space.He went around the earth 14 times in his about one­day flight.China became the third country to succeed in manned(载人的)space flight.
  SpaceshipShenzhou Ⅵ
On October 12th,2005,Chinese spacemen Fei Junlong and Nie Haisheng were sent up into space.On October 17th,the two Chinese space heroes returned to the earth.
 
 
  SpaceshipShenzhou Ⅶ
On September 25th,2008,Chinese spacemen Zhai Zhigang,Liu Boming and Jing Haipeng were sent up into space.Zhai Zhigang made our country's first spacewalk.It took 20 minutes.
SpaceshipShenzhou Ⅹ
On June 11th,2013,Chinese spacemen Nie Hai­sheng,Zhang Xiaoguang and Wang Yaping were sent up into space and connected with(对接)the space station Tiangong Ⅰ.Wang Yaping gave a space lesson about microgravity(微重力)to the students.It lasted 40 minutes.
 
51.Who traveled in space twice?
A.Yang Liwei.  B.Fei Junlong.
C.Nie Haisheng.  D.Zhai Zhigang.
52.Shenzhou V went around the earth in space ________.
A.once  B.three times
C.five times  D.fourteen times
53.Fei Junlong and Nie Haisheng stayed in space for about  ________.
A.one day   B.six days
C.five days  D.fourteen days
54.Zhai Zhigang made our country's first spacewalk in ________.
A.2013  B.2008  C.2005  D.2003
55.The space lesson about microgravity lasted ________.
A.one day  B.three days
C.15 minutes  D.40 minutes
B  (词数:约230;建议用时:6分钟)
A science fiction flying car looks like a normal car, but it is an aircraft (飞行器) that anybody can fly directly from any place to another without using roads or runways. Science fiction writers have written about flying cars for a long time. But now flying cars will soon fly out of the world of science fiction into our real world. And the dream of the science fiction writers will soon come true.
The first­known skycar is the FSC-1. The FSC-1 looks like an expensive sports car. You can drive the FSC­1 on the road like a normal car. If you touch a button, its wings and propeller (螺旋桨)fold out and then it can take off, fly and land as an airplane. The owners of the FSC-1 can choose if they want to drive or fly.
Another flying car or skycar is the Moller Skycar M400. Although you can't drive it on the roads, it is small and easy to fly and can take off and land like a helicopter (直升飞机).Urban Aeronautics' X­Hawk is another type of skycar. It is expected to be available for about $ 3 million.
Just like any new technology, flying cars have taken a long time to be developed. But some experts think the technology is far from what people imagine when they are sitting in traffic. It still needs to be improved.
56.________kinds of flying cars are mentioned in the passage.
A.Two  B.Three  C.Four  D.Five
57. The writer thinks that flying cars will be no longer a dream because________.
A.science fiction writers' ideas are stupid  
B.they are too expensive to make
C.they will soon be available  
D.they are only in science fiction
58. The FSC-1 can________.
A.change itself into a robot  
B.move on water like a ship  
C.be flown only like an airplane
D.be driven like a car and flown like an airplane
59. The Moller Skycar M400 is different from the FSC­1 because________.
A.it can't fly  
B.it can't be driven like a car  
C.it is difficult to land  
D.it is much more expensive
60. Some experts think the technology of flying cars is ________.
A.normal        B.traditional  
C.not good enough  D.strange
八、任务型阅读(每小题2分,共10分)(词数:约140;建议用时:5分钟)
Chang'e 3 was sent to space on December 2, 2013 and landed on the moon on December 14 with success.The name was from Chang'e—the beauty lived on the moon in an old Chinese story.The moon buggy (月球车) was named Yutu, from the rabbit that lived on the moon as a pet of Chang'e.
The aims of Chang'e 3 and Yutu were to achieve China's first landing on the moon, do researches on the moon, and develop key technologies(技术) for the future.
China has become the first country to land on the moon in the 21st century and the third country to land on the moon in human history.However, there is still a long way to go to catch up with the developed countries.China's space dream will not stay on the moon, but fly into deep space.
61.When was Chang'e 3 sent to space?
_______________________________________________________________________
62.Is Yutu the Moon Rover's name?
_______________________________________________________________________
63.What were the Chang'e 3 and Yutu's aims?
_______________________________________________________________________
64.China is the first country to land on the moon in the 21st century, isn't it?
_______________________________________________________________________
65.What is China's space dream?
_______________________________________________________________________
九、综合填空(每小题1分,共10分)
选择方框中的词语并用其恰当的形式填空。
 
 
 
The success of China's first lesson from space has opened a new part in China's education history. More than three hundred students ________(66) the class at the High School of Renmin University in Beijing and asked the astronauts questions.
The first space teacher Wang Yaping made more teenagers become ________(67) in science. She did some experiments (试验) to show what happened in zero gravity (重力). The students was surprised to see what a big ________(68) between space and the earth.
China's first space lesson was so ________(69) that students still talked about it the day after it. They said it was necessary to have a ________(70) discussion about the experiments and there was still much more to learn. Xu Haibo said, “I ________(71) that science and physics are very interesting, and that sometimes they are very beautiful. So I think it's necessary for me ________(72) more about science and physics in the future.” Si Zishuo said, “I think I and other teenagers in China and all over the world should do something for space science. We should study ________(73) and learn more things from outer space.”
The space ________(74) will surely have a great influence on Chinese children. It might be a turning point for some who have space ________(75). And their dreams will make them work harder at science.
十、根据汉语提示完成句子(每小题2分,共10分)
76.他想住在离这儿很远的地方。
He wants to live ________ ________ from here.
77.人们交流时不仅仅使用语言。
People use more than words when they ________ ________ each other.
78.——你能把这本书给我吗?
——当然,没问题。
—Can you give me the book?
—Sure, ________ ________.
79.我的祖母不知道如何在因特网上查找信息。
My grandmother doesn't know how to ________ ________ information on the Internet.
80.为了改善自己的表演,他天天训练。
He trained every day ________ ________ ________ improve his performance.
十一、书面表达(20分)
根据下面的提示写一篇短文介绍神舟十号飞船发射的有关情况。120词左右。
2013年6月11日,神舟十号搭载着三名宇航员聂海胜、张晓光和王亚平(女)从甘肃酒泉卫星发射中心升空,6月26日在内蒙古安全着陆。这使得我国为在2020年左右建立自己的空间站迈近了一步。习近平主席和成千上万的中国人观看了发射过程。这也是我国的第五艘载人飞船升空。它表明中国的空间技术已经达到了很高的水平。
提示词:神舟十号Shenzhou X; 载人飞船manned spaceship;酒泉卫星发射中心Jiuquan Satellite Launch Center;发射升空blast off ;安全着陆land back safely;发射过程the launch process;内蒙古Inner Mongolia;空间技术space technology;水平level;女宇航员female astronaut
 
      
聂海胜                   张晓光                   王亚平
 
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
 
Module 3 标准检测卷
笔试部分
五、21.A 点拨:此题用题眼法。根据题眼much可知此空应用不可数名词。故选A。 22.A
23.B 点拨:此题用题眼法。根据题眼yet可知使用现在完成时态。故选B。
24.A 点拨:此题考查动词辨析。reach,arrive,get都可以表示“到达”,但是get和arrive都是不及物动词,后跟名词hotel作宾语时,要用get to或 arrive at;reach为及物动词,可直接跟宾语,故选A。 25.B
26.C 点拨:此题考查代词的用法。句意:你的故乡真的很好。空气质量跟三亚的________一样好。此处是将空气质量跟三亚的(空气质量)进行比较,因此使用that,故选C。 
27. B 点拨:考查动词短语辨析。depend on依赖,依靠;communicate with和……交流;believe in相信,确信。由句意可知此处是越来越多的人使用微信交流,故选B。
28.D 点拨:语法分析法。根据句意“如果他不努力学习就不可能通过英语考试。”可排除A、C两项;又因It's+adj.+of sb.+to do sth.中的形容词表示人的性格、品质、特征等,而It's+adj.+for sb.+to do sth.中的形容词表示事物的性质等,该句中的形容词impossible不表示人的特征,故选D。
29.D 点拨:此题考查enough的用法。副词enough修饰形容词时,enough需后置,排除A和B两项;又根据句意可知选“足够大”。
30.A 点拨:此题考查固定句型。“find it+形容词+to do sth.”意为“发现做某事是……”。 31.C
32.C 点拨:none of them意为“他们中没有一个”。
33. A 点拨:考查数词的用法。hundred前面有具体数字时,用原形;前面没有具体数字,用其复数形式,并与of连用,意为“成百上千的”。
34.D 点拨:此题用正确把握语境法。根据答语“只完成一半”可知,还没有完成家庭作业,故选D。
35. B 点拨:考查交际用语。What's your name 你叫什么名字;What are you up to 你在干嘛;How old are you 你多大了; How can I help you我怎样能帮你。根据语境可知选B。
六、36.D 点拨:从“maps”可知,第一种卫星是用来研究地理的。 37.C 38.B 39.B
40.B 点拨:轮船或飞机将信息“发送”到卫星上。
41.A 点拨:卫星能找出轮船或飞机在什么位置,where引导宾语从句。
42.C 点拨:根据下文中的clouds及winds可知选C。
43.B 点拨:第三种卫星用来“监视”地球的天气状况。
44.D
45.A 点拨:从上文可知是“最后一种卫星”。
46.C 点拨:“国家之间”的通话信息通过卫星传送。
47.D
48.D 点拨:通话信息被发送到卫星,然后卫星把通话信息传送到这个国家的信号站。
49.B 50.B
七、A 51.C 点拨:细节理解题。此题用略读法。根据对发射神舟六号和神舟十号的情况介绍,可知聂海胜参加了两次。
52.D 点拨:细节理解题。此题用细读法。根据第一个表格中的He went around the earth 14 times in his one­day flight. 可知答案。
53.C 点拨:数字计算题。根据第二个表格介绍神舟六号 10月12号发射,10月17号返回,可知其在太空中呆了大约5天。
54.B 点拨:细节理解题。此题用细读法。根据神舟七号的发射情况介绍:Zhai Zhigang made our country's first spacewalk. It took 20 minutes.可知翟志刚 2008年在太空行走了20分钟。
55. D 点拨:细节理解题。此题用略读法。根据神舟十号的发射情况介绍可知太空授课持续了40分钟。
B 56. B 点拨:细节理解题。此题用细读法。通读全文可知,介绍了the FSC-1, the Moller Skycar M400和Urban Aeronautics'X­Hawk三种。
57. C 点拨:细节理解题。由第一段But now flying cars will soon fly out of the world of science fiction into our real world.可知选C。
58. D 点拨:细节理解题。由第二段If you touch a button,…fly and land as an airplane.可知选D。
59. B 点拨:细节理解题。由第三段Although you can't drive it on the roads, it is small and easy to fly and can take off and land like a helicopter (直升飞机).可知选B。
60. C 点拨:推理判断题。此题用逻辑推理法。由最后一段But some experts think the technology is far from what people imagine when they are sitting in traffic.可知。
八、61.On December 2, 2013. 点拨:根据短文的第一句可知答案:Chang'e 3 was sent to space on December 2, 2013 and landed on the moon on December 14 with success.
62.Yes, it is. 点拨:根据短文的第一段的最后一句可知答案:The moon buggy (月球车) was named Yutu,...
63.To achieve China's first landing on the moon, do researches on the moon, and develop key technologies(技术) for the future. 点拨:根据第二段的内容可知答案。
64.Yes, it is. 点拨:根据第三段的第一句的内容可知答案。
65.To fly into deep space. 点拨:根据第三段的最后一句的内容可知答案。
 九、66.attended 67.interested 68.difference
69.amazing  70.deep 71.feel 72.to learn 73.harder
74.lesson 75.dreams                                                    
十、76.far away 77.communicate with 78.no problem
79.search for 80.in order to
十一、范文:
On June 11th, 2013, Shenzhou X and three astronauts blasted off from Jiuquan Satellite Launch Center, Gansu Province, into a clear blue sky. President Xi Jinping and thousands__of Chinese people watched the launch process. Shenzhou X landed back safely in Inner Mongolia on June 26th. It was the fifth manned spaceship of our country. It brought us one step closer to set__up our own space station around 2020. It shows China's space technology has__reached a very high level.
The three astronauts are Nie Haisheng, Zhang Xiaoguang and Wang Yaping,a female astronaut. They are very brave. We are__proud__of them. We should learn__from them and study hard to make our country stronger and more beautiful in__the__future.
名师点评:
◆本文包含了介绍载人飞船发射情况的几个基本要素:飞船的名称;发射的时间(第1句);宇航员的名字(第7句);着陆的时间(第3句);有关飞船的其他情况(第4~6句)以及作者的感想(第8~10句)。
◆本文的添彩点:
①恰当运用本模块所学的thousands of及现在完成时has reached介绍神舟十号飞船的发射情况。
②set up,be proud of,learn from,in the future等短语的运用恰到好处。
 
Module 4标准检测卷 
笔试部分(100分)
五、单项选择(每小题1分,共15分)
21.—What's ________matter with Lucy?
—She has got ________ toothache.
A.the; the  B.a; a  C.the; a  D.a; the
22.I'm looking after Tom today. He's been in my house ________ 8:00 this morning.
A.at  B.since  C.for  D.till
23.He was ________ good condition one year ago. But now he is very weak.
A.from  B.on  C.with  D.in
24.There is a supermarket for people to buy ________ things in the small village.
A.day  B.daily  C.week   D.weekly
25.The boy has been ill for several years, so he looks very ________.
A.strong     B.weak
C.healthy    D.unfriendly
26.Joe, my close friend, moved to Beijing two years ago, and I ________ him since then.
A.don't see     B.didn't see
C.haven't seen  D.won't see
27.She wanted to stay healthy. The doctor advised her to ________.
A.take care of    B.take place
C.take exercise   D.take a shower
28. My parents ____________ Shandong for ten years.
A.have been in   B.have been to
C.have gone to   D.have been
29.—A lot of students will ________ the sports meeting in September.
—I love sports and I can't wait to enjoy the exciting moments.
A.take part in  B.take pride in   C.take in
30. You should not eat ____________ meat. It can make you fatter.
A.too many      B.too much
C.much too      D.many too
31. My sister ________ English since she was 9 years old. She can talk to foreigners freely.
A.learns         B.learnt
C.has learnt      D.have learnt
32.My mother has worked for twelve hours. Now she is very ________.
A.sleep         B.sleepy
C.asleep        D.sleeping
33.Why are you wearing a T­shirt? You'll probably ________ in this very cold weather.
A.catch a cold         B.catch cold  
C.have a stomach ache  D.have stomach ache
34.—How are you feeling?
—____________
A.That's all right.       B.Not so well.
C.I'm sorry to hear that.  D.Thank you!
35.—My mother has been ill for a few days.
—________.
A.Good luck        B.Good idea
C.Thank you        D.I'm sorry to hear that
六、完形填空 (每小题1分,共15分)
 (词数:约280;建议用时:6分钟)
You've Got a Cold!
You feel tired and you have no energy.You can't breathe out of your nose and your throat hurts.Don't be afraid—you have probably just got a ________(36).Every year, many kids experience this sick feeling.Some kids have up to eight colds every year.So, what ________(37) is a cold?
Well, a cold is an infection (传染病).It affects (影响)________(38)nose, ears and throat and makes you feel sick and weak.It's very ________(39) to catch a cold.When someone sneezes or coughs near you, bacteria (细菌) travel through the air and________(40) your body and then make you sick.Also, if you touch your nose or eyes after touching something that has bacteria on it, ________(41)a door or your desk at school, you can get sick.
Some of the symptoms (症状) of a cold ________(42)a fever, a sore throat and a cough.If you sneeze, or if your nose is runny and your ________(43) are watery, you've probably got a cold.Most people who have got a cold feel very tired and don't have much ________(44) to do anything.
A cold is not a pleasant thing to ________(45).However, there are some things you can do to feel________(46).You should have hot drinks ________(47) you've got a sore throat and cough.You should eat healthy foods and get a lot of rest so your body can be strong enough to ________(48)your cold.If you've got a fever, or if you aren't feeling better within a few days, you should visit your ________(49)and take some medicine.
A cold can be frustrating, ________(50) just remember that there are many things you can do to feel better and get stronger.Take care of your body and stay healthy.
36.A.cough  B.headache  C.fever   D.cold
37.A.exactly  B.nearly       C.clearly    D.firstly
38.A.my     B.your         C.its       D.their
39.A.difficult  B.necessary  
C.easy    D.helpful
40.A.build    B.find        C.feel       D.enter
41.A.like     B.on         C.behind     D.with
42.A.take     B.catch       C.turn      D.include
43.A.legs     B.arms       C.eyes      D.ears
44.A.energy   B.money     C.time      D.air
45.A.do       B.make
C.pass    D.experience
46.A.worse    B.better     C.colder      D.hotter
47.A.until     B.so        C.if          D.unless
48.A.fight    B.keep       C.have       D.get
49.A.parent   B.doctor      C.friend      D.teacher
50.A.but      B.then       C.and        D.or
七、阅读理解(每小题2分,共20分)
A (词数:约190;建议用时:5分钟)
Mr Brown's son called him from No.1 Middle School last night.His son didn't feel well.He drove to the school with his wife at once and took his son to see the doctor.The doctor took his son's temperature.It was nearly 39°C.Then the doctor gave him some medicine.
Instructions(指导)
Age Dose(剂量)
Over 18 2 pieces
12~17 1 piece
5~11 1/2 piece
·Take it three times every day after each meal.
·Not suitable for children under the age of five.
·Put it in a cool and dry place.
·Use it before November 1st, 2017.
 
51.Mr Brown's son is most probably ________ years old.
A.five    B.eight    C.thirteen
52.The Browns went to the school ________.
A.by bus  B.by car  C.by bike
53.What was wrong with Mr Brown's son?
A.He had a high fever.  B.He had an accident.
C.He had a headache.
54.We can learn that a ten­year­old boy should take ________ of the medicine a day.
A.one and a half pieces  B.two pieces
C.two and a half pieces
55.Which of the following is TRUE about the medicine?
A.It should be taken before meals.
B.It is OK for kids of all ages.
C.It can't be eaten in December, 2017.
B  (词数:约230;建议用时:6分钟)
Studies show that walking several times a week can lower the risk of a lot of diseases. They include heart disease, diabetes(糖尿病),strokes(中风)and bone loss(骨质疏松). Walking can also help you lose weight.
Studies have also shown that walking for thirty minutes a day can slow down and even prevent the development of  type two diabetes. Walking several times a week is a good way to control weight and lose body fat. Studies show it also helps reduce feelings of sadness.
Experts say walking is one of the safest ways to exercise. There is a low risk of injuries. So it is good for people whoare starting an exercise program for the first time and for older people.
A walking program is easy to start. You should wear loose clothes and good shoes. There are shoes that are designed on purpose for lots of walking. Doctors say you should walk fast enough to have you breathe hard. Yet you should still be able to talk. Let your arms move freely while you are walking.
There are no rules for starting a walking program. You might walk short distances. Or you might walk up hills to strengthen your leg muscles(肌肉). Health experts say you can get the most from a walking program if you walk at about 6 kilometers an hour for thirty minutes a day. You should do this about several times a week.
56. Walking is one of the ________ ways to exercise according to the passage.
A.funniest  B.worst  C.safest  D.fastest
57. Which of the following is NOT TRUE according to the passage?
A.If you are over 70, you'd better not exercise by walking.
B.If you want to prevent yourself from heart disease and strokes, you can keep walking.
C.If you want to lose weight, walking several times a week is a good choice.
D.Whether you walk short distances or walk up hills, it's good for your health.
58. According to the passage, which picture is RIGHT?

59. Doctors or experts suggest that you should ________ when you are walking.
A.wear good shoes and tight (紧身的) clothes
B.walk as fast as you can  
C.walk until you can't talk
D.walk with your arms moving freely
60. Which do you think is the best title?
A.A Good Walking Program  
B.Walking to Better Health  
C.Walking Studies and Experts  
D.Some Rules for Walking
八、任务型阅读(每小题2分,共10分)
(词数:约150;建议用时:6分钟)
 (1) A__cold__is__the__most__common__illness__among__us. Here is some advice to stop a cold.
Drink lots of hot water. This is an effective way to stop a cold. You'd better take at least 8 to 10 glasses a day.
Check your temperature often. If your temperature is lower than 102 degrees F, don't care much about it. With your body temperature being higher than normal, it will be difficult for the viruses (病毒) to grow. In other words, having a low­grade fever (up to 102 °F) is your body's way to protect itself from viruses.
Make your sore throat feel better. Chicken soup or any kind of sour soup you like, is an excellent choice.
Get enough rest and stay warm. You should get enough sleep. (2) Make__sure__to__keep__yourself__warm__and__dry__because__you__may__feel__cold__at__that__time. If you are starting to sweat a lot, change your clothes immediately. You do not allow your sweat to just dry especially on your chest and back. As much as possible, wear cotton­made clothes to allow your skin to breathe and make you feel more comfortable.
根据短文内容,完成下列任务。
61.How many glasses of water should we drink to stop a cold a day?
    _________________________________________________________
62.判断正(T)误(F)。Having a high­grade fever is your body's way to protect itself from viruses.(  )
63.How can we make sore throat feel better?
   _________________________________________________________
64.翻译文中(1)处画线的句子。
  _________________________________________________________
65.写出(2)处画线句子的同义句。
You ________ to keep yourself warm and dry because you may feel cold at that time.
九、从方框中选择适当的句子补全对话,其中有两项是多余的(每小题1分,共5分)
(At the doctor's)
A: Good morning, doctor!
B: ________(66)What's wrong?
A: I have a sore throat.________(67)
B: How long have you been like this?
A: ________(68)
B: Have you taken your temperature?
A: Yes.My temperature is OK.
B: ________(69) Say “Ah”...You have a cold.
A: Is it serious?
B: Nothing serious.________(70) You'll get better soon.
A: Thank you, doctor!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
十、根据汉语提示完成句子(每小题2分,共10分)
71.你想参加运动会吗?
Do you want to ________ ________ ________the sports meeting?
72.他感冒了,不得不卧病在床。
He ________ ________ ________and had to lie in bed.
73.自那时起,我已经学会了5首英语歌曲。
I have learned five English songs ________ ________.
74.我已经量过体温了。
I have already ________ ________ ________.
75.王先生已经离开一周了。
Mr Wang ________ ________ ________for a week.
十一、书面表达(共25分)
有些学生不爱吃学校里的午饭,常到外面去吃他们喜欢的食物,但是有些食物并不利于他们的身体健康。你们班打算就这个问题进行一次讨论,请你用英语写一篇70词左右的短文,就这一现象发表你的观点。
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
Module 4标准检测卷
笔试部分
五、21.C 点拨:What's the matter...?是固定句式;have got a toothache是固定搭配,“牙疼”。 22. B
23.D 点拨:in good condition意为“健康状况良好”。
24.B 点拨:句意:在这个小乡村,有一个超市供人们购买日常用品。daily作形容词,意为“每天的;日常的”,用于名词前作定语。
25.B 点拨:此题用正确把握语境法。结合语境可知,那个男孩病了好几年,所以他看起来很虚弱。
26.C 点拨:根据since then可知应用现在完成时态。
27.C
28.A 点拨:由for ten years可知应用have been in。
29. A 点拨:考查动词短语辨析。take part in参加;take pride in因……而骄傲;take in理解,欺骗。根据句意可知选A。 30.B
31. C 点拨:考查时态。根据“since+一般过去时”可知主句用现在完成时,主语又是第三人称单数,故选C。
32.B 点拨:此题用词义辨析法。sleep“睡觉”;sleepy“困倦的;瞌睡的”;asleep“睡着的”。根据句意“我的妈妈工作了12个小时。现在她非常________。”可知选B。 33.A
34.B 点拨:本题是在询问目前感觉如何,因此答语应回答出好或不好。
35.D 点拨:当听到某人生病或不好的消息时,要用“I'm sorry to hear that.”来回答。
六、36.D 点拨:此题用前后文推理法。由上文You can't breathe out of your nose and your throat hurts.以及下文what ________(37) is a cold?可推断出答案为感冒。
37.A 点拨:此题用前后文推理法。由下文a cold is an infection (传染病)可知是对感冒下定义。
38.B 点拨:由下文makes you feel sick and weak可知选B。
39.C 点拨:此题用前后文推理法。由下文When someone sneezes or coughs near you, ...and then make you sick.可知很容易患感冒,故选C。 40.D
41.A 点拨:上文接触某物touching something,而此处是对某物进行举例说明——“像”门或者桌子,故选A。
42.D 点拨:感冒的症状包括发烧、喉咙痛和咳嗽。
43.C 点拨:此题用前后文推理法。由下文watery水汪汪的可推出修饰的是眼睛。故选C。
44.A 点拨:此题用前后文推理法。由上文feel very tired可知是没有“精力”,故选A。 45.D
46.B 点拨:此题用前后文推理法。由下文讲述对付感冒应该如何如何,说明是为了让你感觉更好些,故选B。 47.C 48.A 49.B
50. A 点拨:此题用前后文推理法。由上文描述感冒是“frustrating令人沮丧的”与下文“感觉更好,变得更强壮”逻辑上是转折的关系,故选A。
七、A 51.C 点拨:推理判断题。由开头第一句中的“from No. 1 Middle School”可判断读中学的孩子的年龄一般在10周岁以上,故选C。
52.B 点拨:细节理解题。由短文第三句可知本题选B。
53.A 点拨:细节理解题。由短文第五句“It was nearly 39℃.”可知选A。
54.A 点拨:计算题。由图表第5行5~11岁的孩子每次服用半片和表格中“Take it three times every day after each meal.”可知选A。
55.C 点拨:细节理解题。根据表格中最后一句“Use it before November 1st, 2017.”可知“药”的有效期截止到2017年11月1日。
B 56. C 点拨:细节理解题。根据文章第三段Experts say walking is one of the safest ways to exercise.可知选C。
57. A 点拨:细节理解题。此题用细读法。通读全文可知,只有A项与短文不符。故选A。
58. A  点拨:细节理解题。根据文章第二段第一句可知选A。
59. D 点拨:细节理解题。根据文章第四段最后一句可知选D。
60. B 点拨:主旨大意题。通读全文可知,整篇文章主要介绍步行对人们健康的好处,故选B。
八、61.At least 8 to 10 glasses a day. 62.F
63.Drink chicken soup or any kind of sour soup you like.
64.感冒是我们最常见的疾病。 65.are sure
九、66.F 67.A 68.G 69.C 70.E
十、71.take part in 72.caught a cold  73.since then
74.taken my temperature 75.has been away
十一、范文:
We know that some students don't like eating lunch at school because they think the food isn't delicious. They often go out of school to buy something they like. I'm__afraid it is__bad__for their health because some of the food isn't healthy enough.
In my opinion, if our school wants more students to be back and enjoy lunch inside the school, they should make the food more delicious. And they should offer us more choices of food as__well.
I__hope our school can solve the problem and all of us will be healthier.
名师点评:
◆本文包含了论文的“三步法”:摆现状(第1段)、举例论证,表观点(第1段;第2段)、得出结论(第3段)。
◆本文的添彩点:
连词because、if,动词should、offer,短语be bad for、as well及句型I'm afraid、I hope等运用恰当,体现出作者较为扎实的基本功。
 
Module 5标准检测卷
笔试部分(100分)
五、单项选择(每小题1分,共15分)
21.The girl is very ________and she can work out all the problems easily.
A.brave         B.smart  
C.ugly          D.beautiful
22.After the party the room was in a terrible ________.
A.dirt           B.cleanliness
C.mess          D.damage
23.They expect ________ the work on Friday.
 A.finish        B.to finish
C.finishing       D.to finishing
24.Lucy has some secrets. She wants to have a________  talk with us.
A.rich           B.cute
C.private         D.public
25.I remember the church is________around here,but why can't I find it?
A.somewhere     B.anywhere
C.everywhere     D.nowhere
26.These ________  in the movie are very popular ______  children.
 A.heroes; in     B.heroes; with  
C.heros; in       D.heros; with
27.It's time ________ TV.Please turn on the TV.
A.watch         B.to watch
C.watching      D.watched 
28.Artists invented good cartoon heroes ________ bad people.
A.also         B.either  
C.as well       D.as well as
29.Mary kept ________ about her vacation plan.
A.think           B.thinks
C.thinking        D.thought
30.They practice very hard because they hope to ______ the gold medal in the match.
A.win  B.beat  C.lose  D.catch
31.________ Jim sat down, his cousin came in.
A.While         B.As
C.Until          D.Since
32.The teacher smiled at me. I knew that he was ________ my grades.
A.sorry for        B.satisfied with
C.angry with      D.friendly to
33.It was such a funny show that people couldn't help ________ again and again.
A.laugh  B.to laugh  C.laughing
34.—It's too cold today.Would you mind my________the window?
—Certainly not.Go ahead.
A.to close        B.closing
C.close           D.closed
35.—Jenny, when did you move here?
—I ________ here for three years.
A.lived          B.moved
C.have moved     D.have lived
六、完形填空(每小题1分,共10分)
 (词数:约150;建议用时:6分钟)
Teddy bears are one of the most popular toys all over the world.The first teddy bear came from a(n) ________(36) about America's 26th president, Theodore “Teddy” Roosevelt.
President Roosevelt was a great hunter (猎手).One day, he traveled in Mississippi.Some people took him to go ________(37).Things were not going well and President Roosevelt hunted ________(38).Someone had an idea.He caught a bear and tied it to the tree for President Roosevelt to ________(39).The bear looked very ________(40) and tired, so Roosevelt refused to shoot it.
The next day, a cartoon artist drew a picture about the scene.The Washington Post published the picture ________(41)November 16, 1902.Most Americans ________(42) the newspaper and knew the story, including Morris and Rose.Morris and Rose had a toy store and they decided to make a toy bear to ________(43)the president's actions.They called ________(44)“Teddy Bear”.It ________(45)sweet and harmless (无恶意的).It became popular soon.
36.A.idea     B.story   C.speech   D.movie
37.A.swimming  B.climbing   C.fishing    D.hunting
38.A.something  B.anything
C.everything  D.nothing
39.A.catch      B.tie        C.shoot     D.take
40.A.careful     B.helpless   C.useless    D.strong
41.A.in         B.on       C.at         D.for
42.A.read       B.wrote     C.watched   D.sold
43.A.forget      B.remember  C.keep     D.finish
44.A.him    B.her      C.it      D.us
45.A.looked  B.sounded  C.grew  D.smelt
七、阅读理解(每小题2分,共20分)
A (词数:约180;建议用时:5分钟)
What do you think will happen when the traditional culture meets modern technology? Yes, the “dead” words become lively characters (人物) at once.How happy it is to enjoy these Chinese cartoons!
 
  Ma Liang is a poor boy who loves painting.He always uses his magic brush to fight against bad people in the village.The cartoon The Magic Brush came out in 1955.
  A group of tadpoles (蝌蚪) are born.They try to find their mother that they have never seen.The story is very simple, but it needs complex technology to show the artistic style of ink (水墨) painting.Little Tadpole Looking for Mom was watched in 1961 first.
  The Monkey King: Uproar in Heaven (1961-1964) is China's first color cartoon.It is from the Chinese novel Journey to the West.It's successful.Not only we but also many westerners like the great monkey Sun Wukong.
  To beat two bad persons, an old man grows 7 calabashes (葫芦), and they change into 7 boys.They try their best to beat the bad.
Calabash Brothers (1986) is a masterpiece (杰作) of Chinese paper­cutting art.
 
46.________shows the artistic style of ink painting.
A.The Magic Brush
B.Little Tadpole Looking for Mom
C.The Monkey King: Uproar in Heaven
D.Calabash Brothers
47.What does the underlined (画线的) word “complex” mean in Chinese?
A.重复的  B.复杂的 C.杂乱的 D.冗长的
48.The Monkey King: Uproar in Heaven is________.
A.the first film in China       
B.only loved by Chinese
C.the first color cartoon in China
D.loved by all the westerners
49.Which is true according to the passage?
A.Ma Liang punished the villagers with his brush.
B.Little Tadpole Looking for Mom came out in 1964.
C.The Monkey King is from a Chinese novel.
D.Calabash Brothers is from Chinese clay art.
50.From the passage, we can learn something about________.
A.famous people           B.Chinese inventions
  C.traditional food        D.Chinese cartoons
B  (词数:约250;建议用时:6分钟)
From a large elephant to a small mouse, animals live happily together in Disney's new movie Zootopia. Judy Hopps, the main character, becomes the first rabbit police officer in the city. While solving a mystery, she meets the smart fox, Nick, who helps her with her case (案件), and some other animals like the lion mayor (市长) and a mouse called Flash. Here is something more about the movie.
There are 64 kinds of animals in the movie. All of them look like real ones except Judy, the first rabbit police officer. Its appearance is a bit different from real rabbits. Real rabbits actually have split lips (嘴唇),but the film makers decided to make Judy's lip all together to look nice.
Film makers learned that not all fur (皮毛) of animals is the same. In the movie, some of polar bears' fur is clear. It appears white because the light reflects off it. Part of a fox's fur is dark at the root, getting lighter till its red top. They did so to make sure that the animals in Zootopia were believable.
Moreover, a film maker, Nathan Warner with his partners also took a trip to Africa for researching animals. There they had a close watching of different animals. According to their discovery, these artists added leaves to animals' coats like the big sheep. They also made animals' tears run from the inside corners of eyes down to the outside of the mouths.
51. From the passage we know that Zootopia may be the name of a(n)________.
A.animal  B.mayor  C.zoo  D.city
52. Which of the names doesn't belong to the animals in the movie?
A.Flash.  B.Nathan Warner.
C.Nick.  D.Judy Hopps.
53. What does the underlined word “split” mean in Chinese?
A.裂开的  B.完美的
C.无缝的  D.光滑的
54. Which statement is not true according to the passage?
A.Nick is a smart fox and helps the police officer, Judy Hopps to solve a case.
B.In the movie, the animals look the same as the real ones including Judy.
C.Part of a fox's fur is dark at the root and gets lighter till its red top.
D.The artists added leaves to animals' coats to make them believable.
55. What is the passage mainly about?
A.The story happened among the animals in Zootopia.
B.A special rabbit.  
C.Some fun facts about Zootopia.
D.All the steps of making this movie.
八、任务型阅读(每小题2分,共10分)
(词数:约180;建议用时:6分种)
People__usually__hate__mice,__but__one__mouse__owns__the__hearts__of__the__people__all__over__the__world—the__famous__Mickey__Mouse.__
Fifty years ago, most films had no sounds. A man named Walt Disney made a cartoon mouse that could talk in these films. He named his mouse Mickey Mouse. Soon Mickey Mouse became a good friend of both young and old people. Children like to see their lovely friend, because he brought happiness to them.
 Mickey is a clean mouse right from the beginning. Perhaps this is why people love Mickey Mouse. In his early life Mickey made some mistakes. People were very angry. They wrote to Disney and said that they didn't want Mickey to do wrong things. As there were many things that Mickey could not do, Disney made a new animal named Donald Duck. He also made a dog, Pluto. This dog does foolish things and makes mistakes wherever he goes. Now our Mickey Mouse is not only clean, but more interesting. He came out as a star of beauty and wisdom (智慧). He has his friends in almost every country.
任务一:判断正(T)误(F)。
56.The dog, Pluto is a clever animal in the film. (  )
任务二:回答下列各题。
57.Why do people like Mickey Mouse?
_______________________________________________________________________
58.Who are Mickey's friends?
_______________________________________________________________________
59.Why did Disney make Donald Duck?
_______________________________________________________________________
任务三:将短文中画线的句子译成汉语。
60.________________________________________________________________________
 
九、选择方框中的词语并用其恰当的形式填空(每小题1分,共10分)
 
 
 
 
The Chinese home­made cartoon film Pleasant Goat and Big Big Wolf has become one of the ________(61) cartoon films.
The film has the same name and characters as the TV series (电视剧). But the film tells a new ________(62). In the TV series, Big Big Wolf wants to eat the goats, but the goats ________(63) themselves successfully. In the movie,Pleasant Goat and Big Big Wolf ________(64) together. ________(65) hard work, they defeat (击败) their common enemy in the end.
It's so popular that the tickets are often ________(66) out in hours. Many people have to ________(67) in a line for the next day's tickets. Its box office (票房) has ________(68) 3,000,000 yuan. The film is very ________(69), and you can go to see it ________(70) your parents.
十、根据首字母及汉语提示完成句子(每小题2分,共10分)
71.The children's room was in a terrible  m________. Please tidy it up.
72.You can't go into p________ rooms if you aren't allowed.
73.Charles Chaplin is very ________ (幽默的). So many people around the world like him very much.
74.All this information was not enough to ________ (使满意) them.
75.He looked tall, ________ (英俊的) and healthy.
十一、书面表达(25分)
请根据下列提示写一篇80词左右的短文。
1.我喜欢的卡通人物是维尼(Winnie the Pooh)。维尼是一只黄色的熊,大肚子(belly),穿红色的小T恤。
2.维尼走路很慢,非常友好,乐于助人。他有许多朋友:老虎,小猪(piglet)等。
3.维尼喜欢吃蜂蜜,曾被蜜蜂蛰(attack)过。
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
Module 5标准检测卷
笔试部分
五、21.B 点拨:此题用语境法。根据后半句“她能很容易地解决这些问题”可推知前半句为“这个女孩很聪明”。
22.C 点拨:in a mess意为“杂乱”。
23.B 点拨:expect to do sth.“期待做某事”。
24.C 点拨:根据前句“露西有一些秘密。”可推知后句表示“她想和我们私底下谈谈。” 25.A
26.B 点拨:hero的复数形式为heroes;be popular with意为“受……欢迎”。
27.B 点拨:It's time to do sth.“到了做某事的时间了”。
28.D 点拨:as well as连接两个并列成分,意为“和”。
29.C 点拨:keep  doing sth.一直做某事。
30.A
31.B 点拨:从句动作sat down与主句动作came in是同时发生的,且都是非延续性动词,故应用as引导时间状语从句。while引导的时间状语从句不能与非延续性动词连用。
32.B 点拨:be sorry for 为……感到抱歉;be satisfied with对……感到满意;be angry with生……的气;be friendly to对……友好。由老师对“我”微笑可知是对“我”的成绩感到满意。
33.C 点拨:can't help doing sth.意为“忍不住做某事”。
34.B 点拨:此题用词语应用法。动词mind意为“介意”,后跟动名词作宾语。
35. D 点拨:时间状语for three years 是现在完成时态的标志。又因move是短暂性动词,不能和一段时间连用,故选D。
六、36.B 点拨:此题用前后文推理法。由第三段的“Most Americans...knew the story...”可知,此处指泰迪熊来源于一个与美国第26届总统有关的“故事”。
37.D 点拨:此题用前后文推理法。由上下文可知,他们带罗斯福总统去“打猎”。go hunting“去打猎”。
38.D 点拨:此题用前后文推理法。由前面的Things were not going well可推断出罗斯福总统打猎时一无所获。
39.C 点拨:此题用前后文推理法。由下文“so Roosevelt refused to shoot it”可知选C。 40.B
41.B 点拨:表示“在具体的某天”用介词on。 42.A
43.B 点拨:由句意可知,此处指他们决定做一只玩具熊来“纪念”总统的行为。
44.C 点拨:此处指的是上句提到的那只玩具熊。 
45.A
七、A 46.B 点拨:细节理解题。此题用略读法。根据文章对小蝌蚪找妈妈的描述可知选B。
47.B 点拨:词义猜测题。此题用前后文推理法。根据前半句故事非常简单,但是……可推测出应是simple的反义词“复杂的”,故选B。
48.C 点拨:细节理解题。此题用略读法。根据文中“The Monkey King: Uproar in Heaven (1961-1964) is China's first color cartoon.”可知选C。
49.C 点拨:细节理解题。此题用细读法。根据文中“The Monkey King: Uproar in Heaven (1961-1964) is China's first color cartoon.It is from the Chinese novel Journey to the West.”可知选C。
50.D 点拨:主旨大意题。文章主要介绍了四部卡通的相关情况。
B 51. D 点拨:推理判断题。此题用逻辑推理法。由文章第一段第一、二句可推断这是一个城市的名字。故选D。
52. B 点拨:细节理解题。由文章第四段第一句可知Nathan Warner是一位制片人,而不是影片中的动物。故选B。
53. A 点拨:词义猜测题。由文章第二段最后一句可知split一词的意思是“裂开的”。故选A。
54. B 点拨:细节理解题。由文章第二段最后一句可知选B。
55. C 点拨:主旨大意题。此题用细读法。综合全文可知选C。
八、56.F
57.Because he brought happiness to them.
58.Donald Duck and Pluto Dog.
59.Because there were many things that Mickey could not do.
60.人们通常讨厌老鼠,但有一只老鼠却赢得了全世界人们的心——它就是著名的米老鼠。
九、61.hottest 62.story 63.protect 64.join 65.After
66.sold 67.stand 68.reached 69.interesting 70.with
十、71.mess 72.private 73.humorous 
74.satisfy 75.handsome
十一、范文:
I like cartoons very much.I have been watching them since I was young.My favourite cartoon character is Winnie the Pooh.
Winnie is a very cute yellow bear who__looks__really__funny He has a big belly and wears a small red T­shirt. He walks very slowly.Winnie is also very friendly and helpful.So he has lots of friends,such__as the tiger and the piglet.Winnie's favourite food is honey.He likes it so much that once he was attacked by bees.Poor Winnie!
I love Winnie.
名师点评:
◆本文是一篇介绍卡通人物的说明文。这类文章一般包含三个基本方面:最喜欢的卡通人物(第1段),介绍卡通人物(第2段),照应开头(第3段)。
◆本文的添彩点:
①since,and,such as等单词和短语的运用使文章语句连贯、条理性强。
②能够学以致用,灵活地使用定语从句。
 
Module 6标准检测卷 
笔试部分(100分)
五、单项选择(每小题1分,共15分)
21.—What's your ________?
—I like listening to music.
A.job   B.age   C.hobby   D.fan
22.Bob has got good exam results. His parents are proud of his ________.
A.success  B.chance  C.idea  D.dream
23.Uncle Bill enjoyed ________ the violin when he was young.
A.to play  B.playing  C.play   D.plays
24.Many students like playing basketball, ________ Tom, Bob and John.
A.such  B.such as  C.seem  D.for example
25.Dapeng Talk Show is very popular. It often makes people ________.
A.laugh        B.laughing
C.to laugh      D.laughed
26.Sally is helping her mother ________ the living room.
A.look up       B.look after
C.tidy up        D.make up
27.—Dad, I got hired as a bus driver.
—Congratulations! Make yourself ________ so that the company won't want to lose you.
A.fashionable      B.valuable
C.changeable      D.possible
28.On September 3 there were some________in China to celebrate the 70­year victory of the Anti­Japanese War.
A.actions           B.projects         
C.traditions         D.activities
29.Cao Wenxuan's new book has just________. Let's go and buy one.
A.come over  B.come down  
C.come on  D.come out
30.The boys played so carelessly in the game yesterday.________, they lost the game.
A.However         B.As a result  
C.Because of       D.As a result of
31.—Do you remember ________ me somewhere in Shanghai?
—Of course. Two years ago.
A.to see           B.see        C.seeing            D.saw
32.She is very good at painting.She can paint________her teacher.
A.as better as      B.as well as
C.as good as       D.as best as
33.Not only his parents but also he________watching sports programmes.
A.like  B.likes  C.don't like  D.not like
34.—Look! Why are there so many people?
—There are some policemen. I think there ________________ a traffic accident.
A.must have         B.can have
C.is going to be      D.must be
35.—Could you please sweep the floor? I'm going to cook dinner.
—________.I'll do it at once, Mum.
  A.I'm afraid not       B.You're kidding     
C.It's a shame           D.With pleasure
六、完形填空(每小题1分,共10分) (词数:约160;建议用时:6分钟)
A hobby is something you do to relax or have fun.It's ________(36) you like to do after school or on the weekend.There are many kinds of hobbies, ________(37) as playing games or sports, collecting things, listening to music and so on.Some people even think sleeping is a ________(38)! Every person has different ideas of fun.Everyone ________(39) different hobbies.
Top five reasons to have a hobby:
◆ A hobby is a lot of fun.You'll ________(40)your hobby.All hobbies are things you like.
◆ A hobby helps you learn about ________(41).You can learn to do something.You can also become much ________(42) in your weak areas.
◆ A hobby helps you be creative.Hobbies will help you think ________(43)new ways.
◆ A hobby helps you learn something new.A good hobby will ________(44)you want to know more.
◆ A hobby is ________(45) in any time or place.
36.A.something     B.anything
C.everything         D.nothing
37.A.so   B.such   C.quite  D.too
38.A.habit    B.way      C.hobby    D.plan
39.A.is       B.are       C.have     D.has
40.A.reach    B.enjoy     C.hate      D.like
41.A.myself   B.itself      C.yourself  D.oneself
42.A.good    B.worse      C.better    D.bad
43.A.in      B.with        C.for      D.on
44.A.keep   B.make        C.get      D.manage
45.A.useful  B.careful  C.beautiful  D.lovely
七、阅读理解(每小题2分,共20分)
A(词数:约210;建议用时:5分钟)
We know what it is like trying to find out about junior sports and hobbies for boys and girls in your local (当地的) area from 6—17 years of age.
We've had first experience of junior sports ourselves across a wide kind of activities. So we've set up Hobbies for Kids to help you find your way through the sporting in your place.
Whether you want to take up a sport or hobby just for interest or to compete at a high standard (水平), there are usually major decisions that you need to take if you are new to a sport or new to a local area.
Hobbies for Kids will help you with ideas about choosing the right organizations or clubs for juniors, where to find top quality tuition tailored (学费定制) to the needs of juniors, buying the correct equipment and clothing at each stage of the junior development.
Hobbies for Kids covers Junior Football, Junior Golf, Junior Cricket and Junior Swimming. Other sports and hobbies will be added soon as the site expands with your own input and requests, so keep checking back!
We hope you find Hobbies for Kids useful and infor­mative.
46. Hobbies for Kids is ________.
A.a TV program about sports and hobbies
B.a course especially designed for parents
C.a magazine on hobbies for kids
D.a guide to kids,sports and hobbies
47.Who would be interested in Hobbies for Kids? 
A.Teachers.  B.Parents.  
C.Teenagers.  D.Athletes.
48.With the help of Hobbies for Kids, you will ________.
A.compete at a high standard
B.develop a new hobby quickly
C.know how to pick a right club
D.know the needs of juniors
49.If you want to get information on junior basketball, you should ________.
A.input your requests and check back
B.click the site now and then
C.give some advice to the site
D.scan other information first
50.Where does the passage probably come from?
A.A textbook.  B.The Internet.  
C.A magazine.  D.An advertisement.
B (词数:约300;建议用时:8分钟)
It's getting hotter and hotter outside. Summer is already here! Summer means high temperature, more outdoor activities and all kinds of fruit and vegetables. How can we stay fit in this exciting season? Here are some good suggestions:
Eat and drink properly
What is healthy to eat in summer? Fresh and light food. Fish can be a good choice. It can keep your body energetic and help fight against the burning sun. Another good choice is colorful fruit and vegetables. They not only  please our eyes, but are full of healthy chemicals. Tomatoes can help protect your skin against sunburn. Blueberries are good for your brain and eyes. The more color, the better!
With all those summertime activities you will be thirsty. What to drink? Water. Water has zero calories (卡路里) and is the perfect drink to stop your thirst (口渴).Try not to drink too many energy drinks, sports drinks and soda drinks which have lots of sugar and caffeine (咖啡因) in them.
Stay active and cool
Summer is a great season to enjoy outdoor activities and play. It's also a good time to lose weight. If you are lucky enough to be near a body of water, try water sports like swimming, surfing, waterskiing and so on. These sports keep you cool and active at the same time. You'll have no problem beating the heat and keeping fit as well.
Be careful of the sunshine
Summer allows us more chances to get outside, but it also means more possibilities to get burnt by the sunshine. If you are going outside, keep away from the sun when it's the strongest—usually between 11a.m. and 3p.m. If you have to stay in the sun for a long time, sunscreen (防晒霜), a big hat and a long­sleeve jacket will be necessary.
51. How many pieces of advice does the writer give us?
A.Two.  B.Three.  C.Four.  D.Five.
52. The following things can help fight against the burning sun EXCEPT________.
A.fish  B.tomatoes
C.sunscreen  D.sports drinks
53. The underlined word “please” probably means “________ ” in the passage.
A.使……愉悦  B.想要
C.使……明亮  D.请
54. Which of the following is NOT right?
A.Water sports can help you feel cool and active in summer.
B.You'd better not go outside from 12 a.m. to 2 p.m. in summer.
C.Energy drinks are better than water to stop thirst.
D.Summer is a good time to lose weight.
55. Which can be the best title of the passage?
A.How to Stay Healthy  
B.How to Lose Weight
C.Enjoy Outdoor Activities in Summer  
D.Keep Fit in Summer
八、任务型阅读(每小题2分,共10分)
(词数:约210;建议用时:6分钟)
I often hear people talking about their hobbies.Perhaps hobbies are useful to act as a conversation aid.(A)When__you__are__chatting__with__someone__that__you__don't_
_know__so__well,__sometimes__you__wonder__what__can__be__a__topic.Maybe you want to keep the conversation going, or you want to get to know the person better—it is just that your talk is through, and then talking about hobbies can be an excellent way to continue chatting.Also you may find that you share similar hobbies or the other person is suddenly really interested in your hobbies.You may also discover the hobbies of the other persons and these could excite your interests too.(B) talking__about__hobbies,__to__keep__your_
_conversation__going,__is,__either__way,__a__good__way.
However, I find young persons and students especially often do not have any hobbies.(C)当然学生忙于学习,那是他们的职责。Doing hobbies is something that they may not have time for.But more than this, I find young persons simply don't know what hobbies are, and more than this, don't know the purpose or benefit of doing hobbies.The benefit of doing hobbies is that you can learn practical application, and this can actually help you to study better at school.At schools, teachers used to encourage all students to have many hobbies to help build their character.
根据短文内容,完成下列任务。
56.将(A)处画线部分的句子译成汉语。
_______________________________________________________________________
57.将(B)处画线部分的词或短语正确排序,使其构成一个意思完整的句子。
_______________________________________________________________________
58.将(C)处画线部分的句子译成英语。
_______________________________________________________________________
59.Which statement is the best summary of Paragraph 1?
A.People often talk about their hobbies.
B.Talking about hobbies can be a good way to continue chatting.
C.You can share similar hobbies with others.
D.The other person who you are talking to is sure to be interested in your hobby.
60.According to Paragraph 2, which of the following is RIGHT?
A.Most people often do not have any hobbies.
B.Students actually know what hobbies are.
C.Students don't know the purpose of doing hobbies.
D.Teachers don't think that hobbies can help students build their character.
九、选择方框中的词语并用其恰当的形式填空(每小题1分,共10分)
 
 
 
Nancy's hobby is collecting sharpeners. She ________(61) a lot of time on it after school. She has been collecting over one hundred sharpeners from different ________(62). They are all different in colours and sizes.
Nancy likes sharpeners with pictures of ________(63)  on them. In this way, she learns the names of many animals. She also borrows books on animals from her school ________(64). She ________(65)  a lot about them from books.
Sometimes Nancy has many sharpeners of the ________(66)  kind. She gives some of them to her friends. Then they give her other different sharpeners in return.
Nancy has many pen pals in many countries. She ________(67)  them sharpeners of her country. In return, they send her sharpeners of their countries. Nancy's father ________(68)  gives her sharpeners. He brings them to her from his friends.
Many of Nancy's friends collect ________(69)  things. Some collect coins and others collect matchboxes or stamps. But all of them say that Nancy's collection is the ________(70)  of all.
十、用括号内所给单词的适当形式填空(每小题2分,共10分)
71.The books on these ________ (shelf) are new.
72.My little brother likes to collect ________ (coin).
73.Tony spent a lot of money buying a ________ (value) ring.
74.It's useful to develop some ________(interesting).
75.Jane's birthday party was a big ________ (successful).
十一、书面表达(25分)
你是一名品学兼优的学生,除了成绩好之外,你还有许多爱好,比如体育运动、唱歌、读书、绘画等。英语老师让你在这次的联谊会上把你的爱好介绍给大家。请结合下表的内容发挥想象,写一篇80词左右的短文。
Your hobbies music singing, playing the violin
sports running, playing basketball and football
Reason that you
like music/sports
 
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
 
Module 6标准检测卷
笔试部分
五、21.C 点拨:job“工作”;age“年龄”;hobby“爱好”;fan“扇子”。根据答语“我喜欢听音乐”可知选C。
22.A 点拨:此题用语境法。句意:鲍勃考试成绩很好。他的父母因他的________感到骄傲。success “成功”;chance“机会”;idea“想法”;dream“梦想”。
23.B 点拨:enjoy doing sth.“喜欢做某事”。
24.B 点拨:此题用词语应用法。such as举例说明时,后面不接逗号,而for example举例说明时,一般后面接逗号。
25.A 点拨:考查非谓语动词。make sb. do sth.意为“让某人干某事”,故选A。 
26.C 点拨:此题用词义辨析法。look up“查阅;查找;向上看”;look after“照顾”;tidy up“使整齐;使整洁”;make up“化妆”。根据句意可知选C。
27. B 点拨:考查形容词辨析。句意:——爸爸,我受雇当了一名公交车司机。——祝贺你!让你自己________,因此公司就不会想失去你。fashionable时尚的;valuable有价值的;changeable易变的;possible可能的。
28.D 点拨:action“动作, 行动”;project“计划”;tradition“传统”;activity“活动”。由句意知是活动,故选D。
29.D 点拨:此题用短语辨析法。come over“过来;顺便来访”;come down“下来”;come on “快点”;come out“出版”。根据句意可知选D。
30.B 点拨:此题用前后文推理法。however“然而”;as a result“结果”;because of“因为;由于”,与as a result of同义。根据“男孩子们在昨天的比赛中踢得非常粗心”和“他们输了比赛”可推知它们之间为因果关系。
31.C 点拨:考查动词remember的用法。remember to do sth.记得去做某事,动作还没发生。remember doing sth.记得曾经做过某事,动作已经发生。根据答语可知动作已经发生,故选C。
32.B 点拨:as...as...意为“与……一样……”,中间用形容词或副词的原级,又因paint为动词,故应用副词well,排除A、C、D三项。
33.B 点拨:考查主谓一致。not only...but also...连接主语时,谓语动词的单复数应遵循就近原则。故选B。
34. D
35.D 点拨:A项意为“恐怕不会”; B项意为“你在开玩笑”;C项意为“真遗憾”;D项意为“当然可以”。根据答语“会立刻去做”,所以应该是“当然可以”。
六、36.A 点拨:此题用上下文联系法。由第一句可知答案。
37.B 点拨:such as“例如”。 38.C
39.D 点拨:不定代词everyone作主语时谓语动词用单数。 40.B
41.C 点拨:此题用前后推理法。由前后句中you可知句意为“爱好帮助你了解自己”。用反身代词yourself。
42.C
43.A 点拨:in new ways“用新的方式”。
44.B 点拨:由固定结构make sb. do sth.与keep sb. doing sth.,get sb. to do sth.,manage to do sth.可判断答案为B。 45.A
七、A 46.D 点拨:主旨大意题。此题用细读法。细读全文可知本篇文章主要介绍了创建Hobbies for Kids的目的及其所提供的信息概要。根据其目的及所提供的信息可知Hobbies for Kids孩子运动、爱好的指南。
47.C 点拨:推理判断题。根据文章第一段可知。
48.C 点拨:细节理解题。此题用略读法。根据第四段内容可知。
49.A 点拨:细节理解题。此题用略读法。根据第五段第二句可知。
50.B 点拨:推理判断题。此题用语境推理法。根据第五段第二句可以判断,文章来自网络。
B 51. B 点拨:根据Eat and drink properly, Stay active and coolBe careful of the sunshine可知选B。
52. D 点拨:根据短文中Fish can be a good choice…help fight against the burning sun. Tomatoes can help protect your skin against sunburn和…sunscreen (防晒霜), a big hat…will be necessary.可知选D。
53. A 点拨:此题用前后文推理法。根据上文可知本句主语They代指colorful fruit and vegetables,分析前后句意可知选A。
54. C 点拨:根据文中Water has zero calories (卡路里)…Try not to drink too many energy drinks, sports drinks and soda drinks…可知选C。
55. D 点拨:根据文章第一段中How can we stay fit in this exciting season? 可知,本文主要讲夏天如何保持健康。故选D。
八、56.当你和一个不是很熟的人聊天时,有时你很想知道什么可能是个话题。
57.Either way talking about hobbies is a good way to keep your conversation going.
58.Of course students are busy studying. It is their duty.
59.B
60.C
九、61.spends  62.countries 63.animals  64.library 65.learns  66.same 67.sends 68.also 69.other 70.most interesting
十、71.shelves  72.coins  73.valuable
74.interests 75.success
十一、范文:
Like many students, I have many hobbies.
Because my parents are music teachers, I was__interested__in music when I was young. I am__good__at singing and play­ing the violin. My dream is to become a great artist.
To__keep__healthy,__I often take__part__in all kinds of sports. I go running at six every morning. And I often play basketball or football with my friends after school.
Music can make__me__happy and sports can help me keep healthy. I like them a lot.
名师点评:
◆本文用“总—分—总法”写作者的爱好:总体介绍(第1段)、具体介绍自己的爱好及其原因(第2段、第3段)、总结(第3段)。
◆本文的添彩点:
①这是一篇提示性作文,作者较好地使用了所给提示,文章结构设置合理。
②连词because,短语be interested in、be good at、take part in,动词不定式表示目的to keep healthy,句型make+sb.+adj.等运用恰当,体现出作者非常好的英语功底。
 
 
Module 7标准检测卷 
笔试部分(100分)
五、单项选择(每小题1分,共15分)
21.—Mum, look! My trousers ________ too short.Can you buy me a new ________?
—OK.
A.is; one      B.are; ones
C.are; pair     D.is; pair
22.—The sun is shining brightly.
—Why not wear a pair of ________ to protect your eyes?
A.shoes        B.pants
C.sunglasses    D.hats
23.You should make a ________ of the key points he tells you.
A.test  B.list  C.book  D.paper
24.When you get into trouble, will you keep trying ________ give up?
A.or  B.and  C.but  D.so
25.He couldn't remember the spelling of the word, so he had to________ the blank with a wrong word.
A.fill out       B.take off  
C.pick up      D.check in
26.The lady looks pretty.________, do you know her?
A.In the way   B.On the way
C.To the way   D.By the way
27.—This pair of sunglasses________nice. How much?
—Well,fifty yuan________enough.
A.are;is  B.is;is  C.are;are  D.is;are
28.Zhang Yu has made great ________ in his English after a year's hard work.
A.progress B.mistake C.experience D.pity
29.You'd better ________ that again.
A.do not         B.not do
C.not to do       D.to not do
30.—Mum, shall we go to the beach tomorrow?
—It________the weather.
A.carries on          B.lives on   
 C.depends on         D.holds on
31.It's easy to put on________ if you eat food with________fat in it.
A.weigh;too much  B.weight; too much
C.weigh; much too  D.weight; much too
32. Some people think it's the parents' job to ________ their children ________a clean and comfortable environment at home.
A.offer; to            B.offer; with
C.provide; with        D.provide; to
33.—What would you like to do to relax yourself?
—I prefer ________ basketball rather than ________________ magazines.
A.playing ; reading      B.to play; to read
C.play; read            D.to play; read
34.—How long do you think the terrible weather will ________?
—Why not listen to the weather report?
A.appear             B.last
C.change             D.discover
35.—Goodbye, Linda.________.
—Bye, Mike! I'll write to you.
A.Keep fit           B.With pleasure
C.Sounds great       D.Stay in touch
六、完形填空(每小题1分,共10分)
(词数:约120;建议用时:5分钟)
I don't like to stay at home on holiday. Last summer, my family took a ________(36) to Hong Kong. It ________(37) an interesting trip.
We went there by plane, because we wanted to get there quickly. We ________(38) there at about eleven o'clock and we had lunch there. We ate the seafood. It was delicious. The weather was sunny and ________(39), so we swam in the sea. There were ________(40) people on the beach.
Disneyland is the place that I like best there, so we ________(41) visited the Disneyland. It is a ________(42) place. We stayed in Hong Kong ________(43) a week. We took many photos and bought lots of souvenirs. And then, we went home ________(44). We just ________(45) a good time.
I enjoyed the trip. It was really a fantastic trip.
36.A.travel     B.trip     C.trips
37.A.was           B.is            C.were
38.A.arrived         B.arrived in     C.arrived at
39.A.cool           B.hot          C.cloudy
40.A.many          B.much        C.large
41.A.also           B.too          C.either
42.A.wonderful  B.beauty  C.terrible
43.A.of         B.for     C.at
44.A.sad        B.happy  C.happily
45.A.had        B.took   C.stayed
七、阅读理解(每小题2分,共20分)
A (词数:约120;建议用时:5分钟)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
46.________can take part in the English Summer Camp.
A.Students under 13   B.Students aged 16
C.Students over 18       D.All the students
47.The English Summer Camp lasts________.
A.9 days               B.16 days
C.18 days              D.26 days
48.There are ________ways for you to register for the English Summer Camp.
A.one  B.two  C.three  D.four
49.You can go to register on________.
A.August 1st          B.August 6th
C.August 9th          D.August 26th
50.You can ________by joining in the English Summer Camp.
A.visit the whole country
B.become an experienced teacher
C.improve your Chinese
D.know about British customs
B (词数:约240;建议用时:6分钟)
The summer vacation is a time to enjoy a change from the school year. It's a good chance to work on different activities that you don't have much time to do during the rest of the year.
We asked about 2,000 people what they would do during the summer vacation. Most of the survey­takers agreed that the summer vacation was a break from homework and they could relax.
Alexis said, “At school, I'm really tired, so during the summer vacation I can read books and do many outdoor activities.”
Amy is in high school. After school, she sometimes works in a cafe. She told us, “It's a chance to relax after a hard school year — sleep more,and see my friends more.”
We also asked them if they would be too busy or kind of bored. About half (52%) of the survey­takers said they would be busy during the summer vacation but still have time to relax. And that is exactly how it should be.
But not everyone said their summer vacation would be the right balance (平衡) between being busy and relaxing. Many thought that they would be too bored.
How bored or busy people feel during the summer vacation depends on how old they are. Survey­takers in their early teens were more likely (可能的) to be bored. Among them, 40% said they would be bored and only 10% thought they would be too busy.
51. What does the underlined word “survey­takers” in Paragraph 2 mean?
A.进行调查的人  B.接受调查的人
C.写调查报告的人  D.看调查报告的人
52. What does Amy want to do during the summer vacation?
A.To do a part­time job.  
B.To do some outdoor activities.  
C.To help her parents do housework.  
D.To sleep more and visit friends more.
53. The underlined word “that” in Paragraph 5 refers to________.
A.feeling bored  
B.being very busy  
C.spending all the time enjoying oneself  
D.having time to relax though being busy
54. How bored or busy people feel during the summer vacation depends on________ .
A.their age  B.their parents
C.where they live  D.what they are
55. According to the passage, those who took part in the survey are most probably________.
A.scientists  B.doctors
C.students  D.teachers
八、任务型阅读(每小题2分,共10分)(词数:约270;建议用时:6分钟)
Choose the best topic from A to F according to the meaning of each paragraph.
56.Every year,thousands of students choose to study in another country for a term, or a year.Studying abroad can be an exciting experience for many people.
57.Living in another country can help you learn a language, and learn about another culture.You will see the world in a new way, and learn more about yourself.The experience of studying abroad may also look good on your future resume (求职简历).Many companies today want people who speak a second language, or have experience in living or working in another country.
 58.Once you decide to study abroad, you have to make choices.To choose the right country or school, ask yourself: Where do I want to go and why? How much do I want to pay? How long do I want to study abroad? Do I want to live with roommates, alone or somewhere else?
59.Get your passport and visa (签证) early! Before you go, learn some of the languages, and read about some common customs (习俗) in the country that you are going to.Learn about the money.Bring some of it with you.
60.After the first few weeks abroad, many students will feel a little homesick (想家).They may miss their family, friends, and familiar ways of doing things.Remember that it takes time to get used to a new place, school, and culture.When you feel sad or homesick, try to talk to others, or write about your feelings in a notebook.
A.Once you are in another country
B.Why study in another country
C.So many students choose to study abroad
D.Making right choices
E.How to get a passport and visa
F.Getting ready
九、情景交际(每小题2分,共10分)
A:Lily, have you ever taken part in any summer camps in China?
B:Yes. ________(61)
A:Where did you go?
B:The countryside in Shandong Province.
A:Wow! ________(62)
B:Yes! And people there are also quite friendly to me.
A:________(63)
B:I did some farm work in the fields and it was very interesting.
A:What else?
B:________(64) We had a good time.
A:Sounds great!
B:Yes. ________(65) I won't forget it forever!
A.What did you do there?
B.How long did it last?
C.I took part in one last year.
D.The air must be very fresh there!
E.I learnt some useful outdoor skills.
F.That was a wonderful experience for me!
G.I taught the children English and they taught me their dialect (方言).
十、根据汉语提示完成句子(每小题2分,共10分)
66.我和我的笔友保持着联系。
I ________ ________ ________ with my penfriends.
67.它将取决于你的个人选择。
It will ________ ________ your personal choice.
68.你能猜出这头大象的重量吗?
Can you guess ________ ________ ________this elephant?
69.在老师的帮助下,我的英语学习取得了很大的进步。
With the help of my teacher, I have ________ great ________ in English learning.
70.所有宠物在生活上给予它们的主人爱与安慰。
All pets ________ the owners ________ love and comfort in their lives.
十一、书面表达(25分)
中考(high school entrance exams)结束后,有一个英国中学生代表团到你的母校访问。你受邀回校给英国学生谈谈你的中考备考情况,请你就以下要点写一篇90词左右的演讲稿,开头与结尾已给出,不计入总词数。
写作要点:
中考时间:每年6月17日至19日
考试科目:八门
你的做法:通过上网、与同学讨论等方法来解决学习中的问题;拉小提琴和听音乐来放松;从不晚睡,常早起复习;其他做法:……
Good morning,everyone! I'm very proud that I can tell you something about my high school entrance exams.
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
I hope you enjoy your trip in China. Thank you!
 
Module 7标准检测卷
笔试部分
五、21.C 点拨:此题用词语应用法。trousers通常用复数,单独作主语时,谓语动词用复数形式,表示“一条裤子”时用a pair of trousers。
22.C 点拨:此题用语境判断法。根据后半句中的protect your eyes“保护你的眼睛”可推知选C。
23.B 点拨:make a list of “列……的清单”。
24. A 点拨:句意:当你陷入困境时,你是要继续努力还是放弃?or或者,还是;and和; but但是;so因此。分析句意知,前后是选择关系,故选A。
25.A 点拨:用语境法解答。根据句意“他不记得这个单词的拼写了,因此他不得不用一个错误的单词填空。”可知应用fill out。
26.D 点拨:by the way“顺便说一下;顺便问一下”,符合句意。in the way“挡路”;on the way“在路上”。
27.B 点拨:sunglasses 单独作主语时谓语动词用复数;和pair of连用作主语时,谓语动词的单复数形式则需要根据pair的单复数形式而定;fifty yuan为金钱,作主语时谓语动词用单数。
28.A 点拨:此题用词义辨析法。progress“进步”;mistake“错误”;experience“经验;经历”;pity“遗憾”。根据句意可知选A。
29.B 点拨:had better not do sth.最好不要做某事。
30.C 点拨:carry on“执行”;live on“以食……为生”;depend on“取决于”;hold on“别挂断”。根据句意“——妈妈,我们明天能去海滩吗?——它________天气。”可知选C。
31.B 点拨:put on weight意为“增加体重”;too much后跟不可数名词。
32. C 点拨:句意:一些人认为给孩子提供一个干净舒适的家庭环境是父母的职责。provide sb. with sth.为某人提供某物。 故选C。
33. D 点拨:考查非谓语动词。答语句意:我宁愿去打篮球也不愿读杂志。prefer to do ... rather than do...表示“宁可做……也不愿做……”。
34.B 点拨:此题用语境判断法。appear“出现”;last“持续”;change“改变”;discover“发现”。根据句意可知选B。 35.D
六、36.B 点拨:此题考查固定搭配。take a trip 意为“旅行”。
37.A 点拨:此题用上下文联系法。由上句Last summer可知用一般过去时;主语It是单数,所以用was。 
38.A 点拨:arrive是不及物动词,后面带宾语时要加at或in;但there是地点副词,前面不用介词。
39.B 点拨:此题用上下文联系法。由sunny及下文中在海里游泳,可知选hot。
40.A 点拨:people是集体名词,所以用many修饰。
41.A 点拨:too用在肯定句末尾;also用在句中;either用在否定句末尾。 42.A 43.B
44.C
45.A 点拨:此题考查固定搭配。have a good time意为“玩得愉快”。
七、A 46.B 点拨:细节理解题。此题用略读法。根据第一句可知,16岁的学生可以参加这个英语夏令营。
47.C 点拨:数字计算题。根据“It begins on August 9th and ends on August 26th...”可知这个夏令营持续18天。
48.B 点拨:细节理解题,此题用略读法。根据“...please come to the Children's Palace to register(登记报名).You can also register by calling Jane Parks at 555­2782.”可知选B。
49.A 点拨:推理判断题。根据“Please register before August 3rd.”可知8月1号可以进行注册登记。
50. D 点拨:细节理解题。此题用略读法。根据“It's a good chance to learn about British customs...”可知选D。
B 51. B 点拨:词义猜测题。由上文 We asked about 2,000 people what they would do during the summer vacation.可知是做了调查,给出答案的人自然是接受调查的人,故选B。
52. D 点拨:细节理解题。由第四段最后一句可知Amy在暑假期间想多睡觉,多去看望朋友。
53. D 点拨:细节理解题。由第五段可知,52%的受调查者认为暑假会很忙,但是他们依然有时间放松。
54. A 点拨:细节理解题。由第七段第一句可知人们对暑假期间的感受取决于他们的年龄。
55. C 点拨:推理判断题。此题用逻辑推理法。文中的Alexis, Amy都是学生,并且有暑假。故推测受调查者为学生。
八、56.C 点拨:主旨大意题。由此段第一句“Every year,thousands of students choose to study in another country for a term,or a year.”可见有许多学生选择留学,故选C。
57.B 点拨:主旨大意题。本段阐述了留学的许多好处,是对为何留学的回答,故选B。
58.D 点拨:主旨大意题。此段第一句“Once you decide to study abroad, you have to make choices.”点明了中心思想——一旦你留学,你得做出(正确的)选择,故选D。
59.F 点拨:主旨大意题。本段都在阐述留学前的准备工作,比如准备好护照和签证,走之前,学习一些语言知识,了解一些常见习俗等。故选F。
60.A 点拨:主旨大意题。本段第一句“After the first few weeks abroad, many students will feel a little homesick(想家).”可知在国外的最初几周,很多同学会觉得有点想家。故选A。
九、61.C 62.D 63.A 64.G 65.F
十、66.stay in touch 67.depend on 68.the weight of 
69.made; progress 70.provide; with
十一、范文:
Good__morning,everyone! I'm__very__proud__that I can tell you something about my high school entrance exams.
The exams are held from June 17th to 19th every year and we take the exams in eight subjects. When I had problems in my study, I would look for answers on the Internet or discuss them with my classmates. I liked to relax by playing the violin and listening to music. I never went to bed late. In order to revise for my tests, I preferred to get up early. I often wrote down my mistakes in a notebook. In this way, I made great progress.
I__hope you enjoy your trip in China. Thank__you!
名师点评:
◆写演讲稿用三步法:一是表达问候(第一段);二是详细展开内容(第二段);三是表达祝愿(第三段)。
◆本文添彩点:
①结构清晰,脉络分明,语言流畅;
②所用语言符合演讲稿的要求,如:以“Good morning,everyone!I'm very proud that...”开头;以“I hope ...Thank you!”结尾等。
 
Module 8标准检测卷 
笔试部分(100分)
五、单项选择(每小题1分,共15分)
21.My father is ________today.He'll have a good rest at home.
A.on  B.off  C.away  D.out
22.I'm________.Please give me some water.
A.thirsty    B.hungry    C.tired    D.excited
23.Tony said ________he could help me with my English.
A.as if             B.if
C.that              D.what
24.Some students can do very well in English exams, but can________understand what a native speaker says.
A.exactly            B.always              
C.easily              D.hardly
25.—Which hobby do you think ________ the least time?
—Collecting stamps.
A.takes up  B.puts up
C.gives up  D.makes up
26.—Who's the boy in the white T­shirt ________ under the tree?
—My friend.
A.stand  B.to stand  
C.stood  D.standing
27.I'll ________ to you next time he comes in.
A.point him out  B.point out him
C.pointed him out  D.pointed out him
28. Don't ________ any more time, or we will miss the meeting.
A.save  B.trust  C.waste  D.love
29.He promised ________ his old friend during his stay in Tianjin.
A.see  B.seeing  C.saw  D.to see
30.Mary said she ________to Daming on the phone at that time.
A.talked  B.was talking  
C.is talking  D.talks
31.—Listen! ________ is coming.
—No, nobody is coming. I can't hear ________.
A.Somebody; nobody  B.Somebody; anybody
C.Anybody; nobody  D.Nobody; anybody
32.I wish I ________ fly like a bird some day.
A.can  B.will
C.could  D.should
33.—Why did you ________ these plants?
—Because I wanted them to grow faster.
A.pull   B.push  
 C.press  D.pick
34. They spoke________quietly________I could hardly hear them.
A.such; that  B.so; that
C.neither; nor  D.both; and
35.—We are organizing a party next Saturday,and I'd like you to come.
—________!I have a meeting to attend that day.Thank you all the same.
A.Good luck  B.What a pity
C.Never do it again  D.Well done
六、完形填空(每小题1分,共10分)(词数:约210;建议用时:6分钟)
My parents have always loved everything about India, so a year ago we went on holiday there. It's a wonderful ________(36) with beautiful scenes and interesting people. However, I didn't enjoy Indian ________(37) very much.
On the second day we planned to see an old palace. At the ________(38) they said,“If you go by train, it'll take you only two hours to get there.” However, the hot ________(39) took over four hours. I was very ________(40)when we got there , so we had some rice and vegetables with bread in a small restaurant. We were ________(41) to find it was quite nice. I wasn't full up though and I saw a man nearby eating some little meatballs.
I said to my dad, “I've been eating rice all week. Can I have some meatballs please?”
Well, they looked delicious so I ate the first one very ________(42). I was just putting the second one in my mouth when I felt myself ________(43)—my mouth was on fire! I started to cough and there were tears (泪水)in my eyes. I couldn't ________(44) how spicy (辛辣的) it was!
I drank about ten glasses of water but the worst thing was that everyone was laughing at me. You couldn't make me eat another Indian meatball for all the ________(45) in the world!
36.A.town  B.city  C.country  D.restaurant
37.A.food  B.scenes  C.people  D.costumes
38.A.palace  B.hotel  C.airport  D.entrance
39.A.sail  B.walk  C.drive  D.ride
40.A.hungry  B.curious  C.cheerful  D.nervous
41.A.interested  B.surprised  C.bored  D.tired
42.A.quietly  B.easily  C.quickly  D.gently
43.A.burning  B.watering  C.crying  D.smiling
44.A.feel  B.smell  C.think  D.know
45.A.diet  B.luck  C.time  D.money
七、阅读理解(每小题2分,共20分)
A (词数:约150;建议用时:5分钟)
  Do you know something about the holiday camps in Hong Kong? The students in Hong Kong used to take part in an English holiday camp in their holidays.And their parents weren't with them, though they were very young.
  Now they still enjoy taking part in many kinds of holiday camps without their parents.Many parents let their children take part in some kinds of holiday camps in order to learn some practical knowledge in their life and also learn some knowledge about living skills, science, reading and writing...The most important for the children is to learn to look after themselves.
  Holiday camps in Hong Kong are not so expensive.Most families can afford to send their children there for further study or for making their bodies strong.
  It is said that students in Hong Kong have much knowledge about many things.Perhaps it has something to do with all kinds of holiday camps.
46.Students in Hong Kong usually took part in________in the past.
A.an English holiday camp
B.a maths holiday camp
C.a science holiday camp
47.When students in Hong Kong are in holiday camps, their parents________.
A.have to look after them
B.don't go with them
C.must stay at home
48.The most important thing for the students to take part in holiday camps in Hong Kong  is________.
 A.to learn some practical knowledge in life
 B.to learn about living and learning skills
 C.to learn to look after themselves
49.The cost of taking part in a holiday camp is________.
 A.very high    B.not fair    C.low
50.The students who often take part in holiday camps usually________.
 A.know a lot about many things
 B.show much interest in sports
 C.have a strong love for further study
B (词数:约360;建议用时:8分钟)
There are many reasons why I encourage people to travel, and I know that the experience will make one a better person.
I remember when I was traveling I began to know the world better. The world is not just about me, my small town and home. Although you will meet different people from all over the world, you will realize that people are similar in their dreams, hopes and feelings. Enjoy exploring the different cultures, and you will also find that people are different in some of the things they do and how they live. Once you understand their ways, it need not be strange or scary. Often we read stories about other cultures in books. Only when we visit their areas do we find that those stories are something wrong.
One thing you may find out is that there are problems all over the world. We can't just get money to send to these areas and hope that will work them out. The world should get involved (干预) and help wherever there are problems. People everywhere should be given a chance. It is so easy to ignore (忽视) this if one does not travel and explore. One can look around and see that so many people have many challenges worse than ours. One can realize that sometimes our biggest problems are not that big after all.
On your journey you will meet lots of new friends. Talking to strangers and finding about their lives is a great way to spend your time. You will certainly be more confident after having to cope__with problems and make many decisions along the way.
When you travel, you have to be on your own in some situations. You will surprise yourself by how well you can do that. All your special experiences could make an interesting book to read. It would be filled with all your adventures and special memories.
Traveling around and seeing so much happening in the world around us is a wonderful experience. If we could all just travel a little more and share our experiences, we would all be better people and the world would be a better place.
51.From Paragraph 2, we can learn that ________.
A.people around the world are the same in their hopes
B.books always tell us wrong stories about cultures
C.traveling can help us better understand the world
D.people in different places have strange living habits
52. According to Paragraph 3, we can help the areas in need by ________.
A.sending them money  
B.offering them chances  
C.looking around
D.giving them challenges
53. The expression “cope with” in Paragraph 4 most probably means “________”.
A.solve  B.avoid  C.meet  D.cover
54. Which of the following would be the best title of the passage?
A.People in the World Are Family  
B.Traveling Helps One Make More Friends  
C.People in the World Share One Dream  
D.Traveling Makes One a Better Man
55. What's the writer's purpose of writing the passage?
A.To share his travel experiences with other people.
B.To encourage more people to travel around.  
C.To show how traveling can change the world.
D.To tell people how to travel around the world.
八、任务型阅读(每小题2分,共10分)(词数:约230;建议用时:5分钟)
Every year many young people in the United Kingdom finish their school. And then they can have a year off before they start work or go to a university. What do they like to do during the vacation? Some young people want to go to other countries and work as volunteers (志愿者).
他们献出他们的时间去帮助别人。
Alice Jones,19, lives in Wales. Next year she will go to a university to study Spanish,but now she is in Belize. Alice said,“I love the coral reefs(珊瑚礁) here because they are very beautiful. But if we keep polluting the sea,the coral will die. A serious problem is: now,all over the world,coral reefs are dying. So I am working with other people here to protect the coral reefs in the sea near Belize. I can help do research on the coral and the fish around the reefs. ②It's very necessary for us to come up with some ideas. And then we can deal with the problem.”
Alice also said,“I am staying with a family here. Sometimes I help cook and clean up the rooms. I don't get any money,but I don't mind. I love my volunteer work here. It is a good experience for me,and I am learning a lot about the people there. ③When I finish my work,I'd like to stay here for another three months. I want to travel around Belize and Central America.”
56.将①处画线句子翻译成英语。
_______________________________________________________________________
57.根据②处画线句子完成下面的句子,使两句意思相同或相近。(每空一词)
It's very necessary for us  to ________ ________ some ideas.
58.将③处画线句子翻译成汉语。
_______________________________________________________________________
59.How long is the holiday before some young people in the United Kingdom go to a university?
_______________________________________________________________________
60.Why does Alice Jones work in the sea near Belize?
_______________________________________________________________________
九、选择方框中的词语并用其恰当形式填空(每小题1分,共10分)
 
 
 
Many people do not like to stay at home on holidays. They want to go out to see something ________(61) or do something interesting. So people from the country come to the city and people from the city go to the country for holidays. ________(62) the holidays, trains, buses and planes are all very busy. It is very hard to buy train tickets or air tickets. Many people take cars or buses for ________(63).
Last May Day my family went to the country ________(64) car for our holiday. There was too much ________(65) on the road, so we had to move very ________(66). It took us about an hour to get out of the town. After some time, we came to a hill. It was green and beautiful. We thought this was a good place for a picnic, so we ________(67) and took the food, fruit and drinks out of the car. We ________(68) down and began to eat. ________(69) a strong wind blew and soon it started to rain. We had to run back to our car and have our picnic in the car. Then we ________(70) back home. What a sad holiday!
十、根据汉语提示完成句子(每小题2分,共10分)
71.请在7点钟前叫醒我。
Please ________ me ________ before seven o'clock.
72.这张书桌占用了我的卧室许多空间。
The desk ________ ________ much room of my bedroom.
73.你可以为我指出一些名胜吗?
Can you ________ ________ any sights for you?
74.他们正在寻找玛丽的宠物狗。
They are ________ ________ Mary's pet dog.
75.那座白色建筑物的顶端有许多鲜花。
There are lots of flowers ________ ________ ________ ________ the white building.
十一、书面表达(25分)
假如你是李明,本周五早上你班同学将去格林农场参加实践活动。请你用英语草拟一则通知。
内容要点如下:1. 7点在校门口集合,乘车前往;
2. 活动约2个小时,体验农场生活:摘蔬菜、给植物浇水;
3. 相互关照,注意安全
4. 补充一至两点有关事项。
注意:1.词数:60~80;
2.不要逐条翻译,内容要连贯;
3.通知的开头和结尾已给出,不计入总词数。
参考词汇:experience v. 体验;pick v. 摘;
activity n.活动
Fellow students,
Our class are going to Green Farm this Friday morning._____________________
___________________________________________________________________ _______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
Thank you for your attention.
 
Module 8标准检测卷
笔试部分
五、21.B 点拨:考查短语be off,意为“休假”。
22.A 点拨:根据后句“请给我一些水。”可知前句意为“我口渴。”故选A。
23.C 点拨:此题考查宾语从句的引导词。根据句意可知此空没有任何词义,应用that引导。
24.D 点拨:此题用语义推理法。exactly“准确地”;always“总是”;easily“容易地”;hardly“几乎不”。由句中连词but可知前后为转折关系,根据前句句意“考得很好”,可知后面表达“不能”,要用否定形式。故选D。
25.A 点拨:考查动词词组辨析。take up“占用”;put up“搭建,张贴”;give up“放弃”;make up“编造”。根据问句句意:你认为哪一项爱好占用最少的时间?故选A。
26.D 点拨:此题考查动词的现在分词的用法。现在分词作后置定语强调动作的存在性或正在进行性。
27.A 点拨:will后接动词原形,又因为代词要放在动副短语中间,故选A。 
28. C 点拨:考查动词词义辨析。save节省,挽救;trust信任;waste浪费;love爱。根据后半句句意“否则我们会错过这次会议”,可知前半句表示“不要再浪费时间了”。故选C。
29.D 点拨:此题考查固定搭配。promise to do sth.“承诺做某事”。
30.B 点拨:由时间状语at that time可判断时态为过去进行时。
31.B 点拨:此题考查不定代词。somebody意为“有人、某人”用于肯定句中,anybody用于疑问句或否定句中,nobody意为“没有人”,表示全部否定。第一空所在的句子为肯定句,用somebody;第二空所在的句子为否定句,用anybody。
32.C 点拨:当wish表达不能够实现或与事实相反的愿望时,其宾语从句用一般过去时表示虚拟语气。
33.A 点拨:根据答语“我想让它们长得快点。”可知选A,意为“拔”。 34. B
35.B 点拨:考查交际用语。由答语中的“那天我要参加一个会议。”可知不能参加聚会了。
六、36.C
37.A 点拨:由下文的内容可知,是不太喜欢印度的食物。
38.B 点拨:此题用上下文推理法。由后面句意“如果你们乘火车,将仅花两个小时到达那儿”可知是在宾馆。 39.D
40.A 点拨:此题用上下文推理法。由we had some rice and vegetables with bread可知是饿了。
41.B 点拨:此题用上下文推理法。由前一句里的in a small restaurant可推断他们发现很好吃,感到很惊讶。
42.C 点拨:由looked delicious可知是很快地吃了第一个。
43.A 点拨:由my mouth was on fire可知“我感觉我自己在燃烧”。 44.A 45.A
七、A 46.A 点拨:细节理解题。此题用细读法。由第一段第二句可知选A。
47.B 点拨:细节理解题。此题用略读法。由第二段第一句可知,父母不和孩子一块去。
48.C 点拨:细节理解题。此题用细读法。由第二段末句可知选C。
49.C 点拨:细节理解题。此题用细读法。由第三段内容可知,参加这一活动不会花费太多,大多数家庭能负担得起。
50.A 点拨:细节理解题。此题用细读法。由最后一段第一句可知,孩子们通过参加活动能了解很多事情。
B 51.C 点拨:细节理解题。由…when I was traveling I began to know the world better.可知,第二段主要讲述了旅游有助于我们更好地了解世界。故选C。
52. B 点拨:细节理解题。由People everywhere should be given a chance.可知,我们可以通过给需要帮助的人提供机会来帮助别人。故选B。
53. A 点拨:词义猜测题。由画线部分后的problems 以及You will certainly be more confident可推断画线短语意为“处理”,故选A。 54. D
55. B 点拨:细节理解题。由文章第一句There are many reasons why I encourage people to travel…可知,作者的写作意图是鼓励大家旅行。故选B。
八、56.They devote their time to helping others.
57.think up 58.我完成工作后还想在这里再呆三个月。
59.One year. 60.To protect the coral reefs.
九、61.different 62.During 63.traveling 
64.by 65.traffic 66.slowly 
67.stopped 68.sat 69.Suddenly 70.drove
十、71.wake; up 72.takes up 73.point out
74.looking for 75.at the top of
十一、范文:
Fellow students,
Our class are going to Green Farm this Friday morning. We'll meet at 7 am at the school gate and take a bus there. Would you like to experience farm life? We can pick some vegetables and water the plants. We'll stay there for about 2 hours. I__bet the meaningful activity will make__the__trip__unforgettable. We'll meet at 7 am at the school gate and take a bus there. Always be__with your classmates, help each other, and never do anything that may hurt you. By the way, you'd__better wear your sports shoes. Have a good time.
Thank you for your attention.
名师点评:
◆本文包含了写作“周末、假期活动”类文章的3个基本要素:总体描述活动情况(第1段第1句),具体列举各项活动(第1段第2-8句),活动后的感受(第1段最后1句)。
◆本文的添彩点:
I bet; make the trip unforgettable; be with; had better等用得很恰当。
 
Module 9标准检测卷 
         笔试部分(100分)
五、单项选择 (每小题1分,共15分)
21.Day________ day,  the child is growing taller.
A.in         B.by
C.on         D.of
22.You have to be ________ and wait until I finish my work.
A.patient      B.strict
C.honest       D.active
23.Whenever Mary reads an interesting story, she can't keep it to ________ and wants to share it with her friends.
A.she  B.her  C.hers  D.herself
24.I can't stay for more time, and I regret ________Beijing tomorrow.
A.leave          B.to leave
C.leaving         D.left
25.Do you know ________ Mr Green will come or not?
A.where  B.who  C.what  D.whether
26.When your mom is busy and tired, you should ______ to help around the house.
A.offer           B.refuse
C.guess           D.cause
27.His grandparents live ________ in a small house, but they don't feel ________.
A.lonely; alone      B.alone; lonely
C.lonely; lonely     D.alone; alone
28.I have to make breakfast for five people, ________ me.
A.include           B.including
C.included          D.to include
29.I had trouble learning English.I asked the teacher for help and he gave me many useful ________.
A.advice            B.suggestions
C.information        D.messages
30. Our country encourages more students ________ football. Now many football clubs have been set up in schools.
A.play                B.playing
C.to play              D.will play
31.My brother ________ to move the heavy box, but I didn't give up.
A.reminded            B.refused
C.agreed              D.considered
32.—Hello! May I speak to Helen?
—________.
A.I'm Helen             B.She is Helen
C.This is Helen speaking   D.My name is Helen
33. You can get to know ________ your children really want by communicating with them.
A.whether                B.what
C.how                   D.which
34.—Do you know________ ?
—It's about two kilometers.
A.how long does it take to finish the work  
B.how far it is from his home to the school  
C.how long it takes to finish the work  
D.how far is it from his home to the school
35.—I'm sorry to bring you so much trouble.
—________.
A.I'm not sure           B.You're welcome
C.No problem           D.My pleasure
六、完形填空(每小题1分,共10分)
(词数:约190;建议用时:6分钟)
Making friends needs skills. Before you make friends, you have to decide whom you want to be your friends. Most people like to have friends who like to do the ________(36) kind of things as they do.
The quickest way to make friends is to ________(37). When you smile, people think you are ________(38) to them and easy to talk to. It may not be easy at first to smile, but remember most people will ________(39) from an angry­looking face.
To learn to talk with others is a good way to make friends. One easy way to start a ________(40) with someone is to say something nice about him. Think about how great you feel when someone says something nice to you. Doesn't it make you want to ________(41) talking to that person?
Ask your new friends some ________(42) about themselves. Who's their ________(43) singer? Where do they live? What do they do after school? They are all good questions to start a talk.________(44) you have something to add to the talk, too. When someone asks you a question, do have a(n) ________(45) for them. There's nothing that will stop a talk more quickly than a shrug (耸肩) for an answer.
36.A.bright  B.stranger  C.different  D.same
37.A.cry     B.smile    C.agree     D.believe
38.A.worried  B.surprised  C.friendly  D.special
39.A.stay away  B.get out  C.take away  D.set out
40.A.talk      B.job          C.travel     D.circle
41.A.practise   B.keep         C.stop      D.enjoy
42.A.ideas      B.meanings    C.questions  D.ways
43.A.interesting  B.excellent    C.famous    D.favourite
44.A.Laugh at     B.Make sure  
C.Think over  D.Write down
45.A.test          B.result  
C.answer      D.suggestion
七、阅读理解(每小题2分,共20分)
A (词数:约150;建议用时:5分钟)
True friends are not easy to find, so we should do our best to find real friendship and keep it.
When we are with friends, we should try to bring them closer to us. Smiling is one of the easiest ways. People like to see happy faces greeting them.
When we talk to someone, we can ask questions to help him or her keep talking. Don't ask personal questions or they may want to walk away.
Listening is an important part when you are with friends. You should listen carefully to what people are saying, and respond in the right way. Body language can show that you're listening.
Some people have the same interests and hobbies as you do. It's easier to make friends with them. You may spend hours talking about the same interests you have.
Friendship may last for our whole lives. We should try to keep it long.
46.Why should we try to keep real friendship?
A.Because we can't find new friends later.
B.Because it's hard to find true friends.
C.Because real friendship always lasts quite shortly.
D.Because real friendship will not last long.
47.If we are with friends, we should________ to bring them closer to us.
A.cry  B.laugh  C.smile  D.repeat
48.What does the underlined word “respond” mean in Chinese?
A.大笑  B.应答  C.书写  D.拼写
49.What kind of person is easier to make friends with?
A.People who never stop talking.
B.People who are good at body language.
C.People who like asking personal questions.
D.People who have the same interests and hobbies as you do.
50.What does the writer think of friendship?
A.We should try to keep it long.
B.We should make friends with all people.
C.Friends must have the same hobbies.
D.Friends should always be together.
B  (词数:约300;建议用时:8分钟)
I think that a great friend is a great artist who can change my feeling about life greatly. When I talk about the person who influenced me most, I must think of my best friend quickly.
When I was in my university, one of my classmates sat beside me. His name is Wang Tao. He is my unforgettable friend in my life. He is good at study and handsome. Everyone knows that he is a genius (天才) of our university.
He is kind­hearted and is always ready to help others. But he doesn't like others to praise him, because he thinks what he did is common. There is an old saying: A friend in need is a friend indeed. Wang Tao sets a good example in many parts of my life.
I remembered that my mathematics was mediocre at that time, but he was excellent in solving mathematics questions. He often received high scores. Of course, I wished I could reach his level. When we talked all day long, he was always patient and polite to answer my mathematics questions. Slowly, I made great progress in mathematics. I passed the examination finally. Then we became friends naturally. And now, I still remember his strong will to study.
We know that we live in the society, so we all need a lot of friends. There are two kinds of friends, good ones and bad ones; bad friends may make our life failed, while good ones make our life successful. To me, Wang Tao is a very good friend. I learned so many advantages from him, and I became more and more excellent.
We separated three months ago. Now I miss him very much, and I hope that our friendship will continue to be just as strong as before after we graduated (毕业).
51. The writer believes that an excellent friend ________.
A.is a man who works on art
B.can change his life slowly
C.can influence his idea about life
D.must think of him quickly
52. Which of the following about Wang Tao is NOT true according to the passage?
A.He has a strong will.  
B.He is warm­hearted.
C.He is good at maths.  
D.He likes art very much.
53. The underlined word “mediocre” most probably means “________”.
A.better  B.not very good
C.the best  D.very good
54. In the fifth paragraph, the writer mainly suggests that we should ________.
A.make good friends and learn from them
B.have two kinds of friends, good ones and bad ones
C.make our best friends successful
D.make fewer bad friends
55. What's the best title for the passage?
A.My university life  
B.An unforgettable friend  
C.How to make friends  
D.How to learn maths well
八、任务型阅读(每小题2分,共10分)
(词数:约240;建议用时:7分钟)
Everyone needs friends. There is an old saying, “Friends are God's way of taking care of us.” But how do you find real friendship and keep it?
The American writer Sally Seamans tells young students some smart ways to find friends. (A)Sally says finding friendship is just like planting a tree. You plant the seed and take care of it to make it grow.
First, you should choose a friend. What makes a good friend? It is not because a person has money or good looks. A good friend should be kind and patient. For example, if you have a bad day, a good friend should listen to your complains and do his or her best to help you. To make a friend, you can't be shy. You should make each other happy and share your lives.
But things can't always be happy. Even the best friends have fights. What should you do when you have a fight with your friends? You have to talk to him or her. When there is no one around, have an honest talk. If he or she doesn't want to talk, you could write a letter.
Sally says there are some steps to be friends again:(B)Tell him or her how you are feeling; say you’re your friend has done wrong, and explain why you did this or that. Remember that friendship is the most important thing in your life.
56.How do we choose a friend?
_______________________________________________________________________
57.How many steps can be done to be friends again?
_______________________________________________________________________
58.把文中A处画线部分翻译成汉语。
_______________________________________________________________________
59.把文中B处画线部分翻译成汉语。
_______________________________________________________________________
60.给短文一个恰当的标题。
_______________________________________________________________________
九、选择方框中的单词并用其恰当的形式填空(每小题1分,共10分)
 
 
 
 
This year Mary studies at a new junior high school. She feels ________(61) at first. She wants to make friends with her ________(62), but she finds most of ________(63) are foreigners. Then she misses one of her ________(64) friends, Linda. Their ________(65) lasts for years. But they had a quarrel (争吵) last month. Looking at the ________(66) that Linda sent her before, Mary misses Linda more than ________(67). She holds the phone, but she is afraid to call her. She worries about ________(68) Linda will answer her telephone. Luckily, Linda answers her telephone. When Linda hears that it is Mary, she is ________(69) and she says that she misses Mary very much. At that moment, Mary feels that she is happier than ________(70) else in the world.
十、根据汉语提示完成句子(每小题2分,共10分)
71.孩子们一天天长得更健壮了。
The children grow stronger ________ ________ ________.
72.你最好静静地离开这个房间。
You'd better leave the room ________ ________.
73.你后悔告诉我那件事吗?
Did you ________ ________ me about that thing?
74.为什么不加入这个对话呢?
Why not ________ ________the conversation?
75.——谢谢你载我一程。
——没什么。
—Thanks for the ride.
—________ ________.
十一、书面表达(25分)
下面是大明写给他的朋友Tom的信,信中描述了他的烦恼。请你以他的朋友Tom的身份,给他写一封80词左右的回信,在信中指出他的问题并给他提出建议。信的开头已给出,不计入总词数。
Dear Tom,
My classmate, Lucy, bought a new pen. I liked it very much, so I used it without her permission. Unluckily, I broke it. Then I put it back secretly. Now she knows the truth and is very angry with me. I don't know what to do. Can you help me?
Yours,
Daming
Dear Daming,
I know your problem.________________________________ _______________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
Yours,
Tom    
Module 9标准检测卷
笔试部分
五、21.B 点拨:day by day,“一天天地”,为固定搭配。
22.A
23.D 点拨:此题考查代词辨析。句意:玛丽无论什么时候看到有趣的故事,她都不能秘而不宣,想和朋友一起分享它。keep sth. to oneself “对……保守秘密”。
24.B 点拨:regret doing sth.“后悔做某事(已做)”;regret to do sth.“遗憾要做某事(未做)”。根据句意“我不能多呆一段时间,我很遗憾于明天离开北京。”可知事情还未做,故选B。
25.D 点拨:宾语从句的引导词whether常与or not搭配。 26.A
27.B 点拨:此题用词语辨析法。lonely意为“孤独的;寂寞的”,强调心灵上的孤独与寂寞;alone意为“单独,独自”,表示无人陪伴,只陈述一个客观事实。根据句意“他的祖父母独自生活在一个小房子里,但是他们不感觉孤独。”可知选B。
28.B 点拨:此题用语法判定法。分析句子成分可知,空格前是一个完整的句子,排除A与C两项。including作介词,意为“包括”,与后面的代词me构成介词短语作状语。 29.B
30. C 点拨:encourage sb. to do sth.鼓励某人做某事。故选C。
31.B 点拨: 此题考查动词词义辨析。remind 提醒;refuse拒绝;agree同意;consider考虑。结合but 后的“我没有放弃”可知,我哥哥“拒绝”搬那个重箱子。故选B。
32.C 点拨:此题考查打电话用语。在英语中,接电话时介绍自己要用This is...speaking而不用 I'm...。 
33. B 点拨:考查宾语从句的引导词。句意:你可以通过与孩子们交流,逐步了解他们真正想要________。whether是否;what什么;how如何;which哪一个。根据句意可知what符合语境。
34. B 点拨:考查宾语从句。句意:——你知道________? ——大约2公里。宾语从句要用陈述语序,排除A和D;由答语可知询问的是“路程、距离”,故选B。
35.C 点拨:此题考查情景交际。No problem常用于回答对方的感谢或道歉,表示“没什么,没关系”。
六、36.D 点拨:由常识可知,多数人交友时喜欢找一些与自己有相同爱好的人。
37.B 点拨:由下一句When you smile, people think...可知,此空应用smile。
38.C 点拨:由常识及上下文可知,微笑表明对别人“友好”。
39.A 40.A 41.B
42.C 点拨:由下文中的几个问句可知,此处指问你的新朋友们一些关于他们自己的“问题”。
43.D 44.B
45.C 点拨:由前面的When someone asks you a question可知,此处应用answer。
七、A 46.B 47.C 48.B 49.D 50.A
B 51. C 点拨:细节理解题。根据文章第一段I think that a great friend is a great artist who can change my feeling about life greatly.可知,作者认为好朋友能够改变他对生活的看法。故选C。
52. D 点拨:细节理解题。根据文章第四段最后I still remember his strong will to study可知A项正确;通过第三段开头He is kind­hearted and is always ready to help others.可知B项正确;由第四段中he was excellent in solving mathematics questions可知C项正确。故选D。
53. B 点拨:词义猜测题。此题用语义推理法。根据下文but he was excellent in solving mathematics questions及I wished I could reach his level 可知选B。
54. A 点拨:推理判断题。此题用细读法。根据第五段最后一句可知,我们应该交好的朋友,并向他们学习。故选A。
55. B 点拨:主旨大意题。此题用细读法。本文主要介绍了作者在大学里的好朋友。故选B。
八、56.A good friend should be kind and patient.
57.Three./3.
58.萨莉说寻找友谊就像植树。你要种下种子精心照料让它成长。
59.告诉他或她你的感受,说出你朋友的错误,并且解释你这样做或那样做的原因。
60.How to find a real friendship and keep it
九、61.lonely 62.classmates 463.them 64.closest
65.friendship 66.gift 67.usual 68.whether
69.touched 70.anyone
十、71.day by day  72.in silence 73.regret telling
74.join in  75. No problem
十一、范文:
Dear Daming,
I know your problem. You've__made__two mistakes.First, you used your classmate's pen without her permission.Second,when you broke the pen,you didn't tell her the truth.
She is__angry__with you,so the first thing you should do is to apologize to her. And I think you should offer to pay for the pen.You can use your pocket money to buy a new one for her.She will realize that you're truly sorry.
I __hope my advice can help you. I__am__sure you will make up with her soon.
Yours,
Tom
名师点评:
◆本文包含了“解决烦恼”类作文的4个基本要素;
总说烦恼( 第1、2句);详细描述两个问题(第3、4句);如何解决问题(第5~7句);期望(第9、10句)。
◆本文的添彩点:
①恰当运用了make mistakes,break,be angry with,hope,be sure等单词和短语。
②准确地使用first,second来表达事情的先后。
 
 
Module 10标准检测卷 
笔试部分(100分)
五、单项选择(每小题1分,共15分)
21.I think you should tell her the news ________ person.
A.for   B.at  C.in  D.with
22.—There are dark clouds, and the wind is blowing strongly.
—It________ that a typhoon is coming.
A.feels  B.sounds   C.seems        D.looks
23.The________of Project Hope is to help people who have difficulties.
A.studio  B.purpose  C.helpline   D.help
24.—China is getting better and better at making high technology products.
—That's right. People around the world can hardly avoid ________ products made in China.
A.not buying           B.not to buy
C.to buy               D.buying
25.—Thanks for ________ me with my English.
—It's my pleasure. I'm glad you've made such great progress.
A.help   B.to help   C.helping
26. Peter will ________ you ________ the building and you can meet everyone.
A.lend; to            B.show; around
C.compare; with       D.brush; off
27. To keep ________, Mrs Smith always keeps ________ to school every day.
A.health; to walk     B.healthy; to walk
C.healthy; walking   D.health; walks
28.—Have you read the ________ about animals in the newspaper?
—Yes.Very interesting.
A.article      B.result
C.relation     D.interview
29.I don't think it's right to ________ the poor.
A.look down at  B.look back to
C.look down on  D.look back on
30. Many students write to Language Doctor to ________advice about learning English.
A.look through    B.ask for   
C.give up         D.worry about
31.—When does the shop________every night?
—At about 12 o'clock.
A.hold on         B.close down
C.look down      D.walk out
32.In some parts of London, missing a bus means ________ for another hour.
A.waiting          B.to wait
C.wait             D.to be waiting
33.—Every evening the Greens stay at home, ________ TV.
—Oh, they are so happy.
A.watch           B.to watch
C.watched         D.watching
34.—What did the teacher say to you?
—He asked me ________.
A.why I look unhappy then
B.when did I go home last night  
C.how could I solve the problem
D.if I had got everything ready
35.—Thank you for showing us around. 
—________.
A.Don't mention it      B.No, thanks
C.I'm sorry            D.Yes, I will
六、完形填空(每小题1分,共10分)(词数:约140;建议用时:6分钟)
I am a reporter from Beijing TV station. I want to know what people like to ________(36). So I interviewed 100 people about it. Here is the ________(37).
Twenty people like to watch CCTV's programmes, ________(38) the news channel, because they can know the ________(39) news in the world. Ten people prefer CCTV­3 programmes, because they ________(40) music and dancing very much. Fifteen people say that they like to watch the ________(41) channel. They can enjoy the most exciting movies at home. They ________(42) think it is the cheapest way to enjoy movies. Some old people say they like operas best, ________(43), Beijing Opera, so they like to watch the opera channel. Five people ________(44) that they don't mind which channel to watch.
So if our TV station wants to have a larger ________(45), we should try to make the best programmes.
36.A.sing      B.look      C.watch    D.hear
37.A.result     B.mark      C.reason   D.cause
38.A.specially  B.especially  C.quickly   D.luckily
39.A.best      B.fastest     C.worst    D.latest
40.A.dislike    B.study      C.love     D.work
41.A.sports     B.movie     C.song     D.news
42.A.also       B.too       C.either     D.neither
43.A.as well    B.because of  C.look like  D.for example
44.A.tell       B.say       C.speak      D.talk
45.A.reporters  B.readers     C.audience  D.presenters
七、阅读理解(每小题2分,共20分)
A (词数:约150;建议用时:6分钟)
In the old days, people got information from the radio. In China, almost every family had a big radio in the 1970s. It was hard for people to carry it. They usually put it on the table. Over the radio people could enjoy interesting stories and cross talk (相声). The stories, told by famous speechmakers such as Shan Tianfang, Yuan Kuocheng and Liu Lanfang,were very popular. The famous stories were Romance of Sui Tang, Romance of Three Kingdoms, Legend of Yue Fei and so on. People could also hear the weather report on the radio. At that time radios were very important in people's life.
Now great changes have taken place. People not only carry pocket radios, but also have MP4 or MP5 players. They can get news from TV and the Internet as well. They even enjoy communicating with foreign friends by email. What a wonderful life we live now!
46.What was a radio like in the past?
A.It was big but easy to carry.
B.It was small but very heavy.
C.It was big and hard to carry.
D.It was big but not heavy.
47.What radio programmes were very popular in the old days?
A.Classical music and story telling.
B.Pop songs and cross talk.
C.Story telling and cross talk.
D.The weather report and news.
48.How many famous speechmakers are mentioned in this passage?
   A.One.  B.Three.  C.Five.  D.Seven.
49.We can infer (推断) from the passage that ________.
A.the radio is less important now than it was in the old days
B.the radio now is as important as it was in the old days
C.the radio now is more important than it was in the old days
D.people will not listen to the radio in the future
50.The passage mainly tells us about ________.
A.the life in China
B.the history of China
C.the importance of the radio
D.the change of the mass media
B (词数:约240;建议用时:6分钟)
“Everything happens for the best.” Whenever I faced disappointment, my mother would say this to me.
After I graduated from college in 2002, I decided to find a job in radio as a sports announcer (播音员). I went to Chicago and knocked at the door of every station. But unluckily, I was refused every time.
At one station, a kind lady told me that big stations wouldn't hire (雇用) an inexperienced person and suggested that I try my luck at smaller stations. Following her advice, I went back to Dixon. There were no radio­announcing jobs in Dixon, and my father said a newly­opened store wanted a local sportsman to work for it. I applied for (申请) the job, but I was refused again.
“Everything happens for the best,” Mom reminded me. I tried WOC Radio in Davenport, Lowa. The program director, Peter, told me they had already hired an announcer.
I left his office, and felt totally disappointed. While I was waiting for the elevator, I heard someone calling. It was Peter. “What do you know about sports? Do you know anything about football?” Then he asked me to broadcast(播报) an imaginary game. Pleased with my performance, he offered me a chance to work there.
 On my way home, I thought of my mother's words, “If you carry on, one day something good will happen. Something wouldn't have happened if not for that previous (先前的) disappointment.”
51. After graduating from college, the writer ________.
A.found a job in a radio station
B.couldn't find a job as a sports announcer  
C.was already experienced
52.________ first offered the writer a chance to work as an announcer.
A.A kind lady  B.A program director
C.Her mother
53. What can we learn from the passage?
A.A kind lady offered the writer a job at first.
B.The writer's parents were disappointed at her.
C.Big stations usually hire experienced people.
54. Which of the following is TRUE according to the passage?
A.The writer learned a lot from what her mother said.
B.There was a radio­announcing job at college.
C.The writer didn't want to be a sports announcer at all.
55. What is the main idea of the passage?
A.Something happens because of the disappointment.
B.You can find a job without any experience.
C.Everything happens for the best.
八、任务型阅读(每小题2分,共10分)(词数:约200;建议用时:6分钟)
How to become a radio DJ
Do you have a great voice? Have you ever thought about becoming a radio DJ? Working as a DJ can be exciting but it also needs experience. If you want to be a DJ, the following are usual ways to start.
1.Intern(实习).It's a dirty job. Unluckily, most radio station workers start as an intern. This means working long hours without pay. It will help you do better at the radio station.
2.Events. Because you can't get a DJ job with no experience, you might want to work as a DJ for events. Weddings, parties and special situations all need DJs to provide music and a laugh. This is a great way to learn to work with people and play music.
3.Fill in(临时补缺). If you work at a radio station, you can ask to be put on the “fill in” list for DJs. So if the main DJ gets sick,you can fill in for him or her to get some experience.
4.Late, late night. Usually the first job for a DJ is late shift(晚班). In other words you may be on air from 1 am to 5 am, but you will get more experience.
根据短文内容,回答问题。
56.What job do most radio station workers start as?
_______________________________________________________________________
57.Can we get a DJ job without any experience according to the passage?
_______________________________________________________________________
58.What's a great way to learn to work with people and play music?
_______________________________________________________________________
59.When can you fill in for the main DJ to get experience?
_______________________________________________________________________
60.Usually the first job for a DJ is early shift, isn't it?
_______________________________________________________________________
九、用方框中所给单词的适当形式填空(每词限用一次)(每小题1分,共10分)
 
 
 
Hi, everyone! Welcome to Monday Radio. Every Monday we read the best letter from our ________(61).
Here's what John says: Hello! I'm John. I'm ________(62) Egypt and there are some lovely places in my country. In the past, people went on trips on horses. It ________(63) a long time. But now everyone ________(64) by car. People all over the world are welcome to visit my country.
Now it's time for news. First, here's some bad news. Someone took away one of the school's ________(65) last night. We don't know who did it, but a girl called Maria saw a tall man ________(66) the school at about eight o'clock. The man ________(67) black trousers. Did you see him? If you did, please call the police.
Here's a piece of good news. The new Sports Centre will be open tomorrow. In the afternoon there ________(68) be a swimming game. If you can swim, go there and try your best to ________(69).The first ________(70) is a radio.
That's the end of today's news.
十、根据汉语提示完成句子(每小题2分,共10分)
71.当你有困难时,你可以向我寻求帮助。
You can ________ me ________ help when you are in trouble.
72.爸爸低头看了看我,什么也没有说。
My father ________ ________ ________ me, but said nothing.
73.李先生下周一想亲自来看望你。
Mr Li would like to see you ________ ________next Monday.
74.为了任命新班长而召开了一次班会。
A class meeting was held ________ ________ ________ ________ appointing a new monitor.
75.吉姆每天坚持谈两个小时的钢琴。
Jim ________ ________ ________ the piano for two hours every day.
十一、书面表达(25分)
假如你叫Li Ming,是一名中学生,经常听收音机,请你用英语给某个节目主持人写一封80词左右的信。信的要点如下:
(1)你很喜欢他主持的节目;(2)学习很疲劳时,你会打开收音机,听这个节目;(3)他也是你最喜欢的主持人,你长大后也想当一个像他那样的主持人。(4)但你普通话说得不怎么好,问问他你该怎么办。
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
Module 10标准检测卷
笔试部分
五、21.C 点拨:此题用固定搭配法。in person“亲自;本人”。 22.C
23.B 点拨:studio“录音室”;purpose“目的;意图”;helpline“服务热线”;help“帮助”。根据句意“希望工程的________是帮助有困难的人们。”可知选B。
24.D 点拨:avoid doing sth.“避免做某事”。
25.C 点拨:for为介词,后跟动词­ing形式。
26. B 点拨:考查动词短语辨析。句意:彼得将________你________这栋楼,你会看到每个人。lend…to…把某物借给某人;show…around带某人参观;compare…with…把……和……相比较;brush off被刷掉。根据句意可知选B。
27.C 点拨:keep healthy 意为“保持健康”;keep doing sth.意为“一直不断地做某事”。
28.A
29.C 点拨:look down on sb.意为“看不起/轻视某人”。
30.B 点拨:ask for 意为“请求”,其他选项不符合句意。
31.B 点拨:hold on“稍等”;close down“关闭”;look down“俯视”;walk out“退席”。根据句意“——商店每晚什么时候________?——大约12点。”可知选B。
32.A 点拨:mean doing sth.“意味着做某事”,mean to do sth.“打算做某事”。根据句意“在伦敦某些地区,错过一趟公交车就意味着再等一个小时”可知选A。
33.D 点拨:分析语境可知此处是现在分词作伴随状语。
34. D 点拨:考查宾语从句。句意:——老师对你说了些什么?——他问我我是否准备好了一切。此处是宾语从句,应用陈述语序;由主句的谓语动词asked可知宾语从句应用相应的过去时态,故选D。
35.A 点拨:表示对感谢的答语只有A项符合。
六、36.C 点拨:由Beijing TV station及第二段第一句中的like to watch可知选C。  37.A
38.B 点拨:由后半句because they can know the ________ news in the world可知此处指“特别是新闻频道”。故选B。 39.D
40.C 点拨:由前半句Ten people prefer CCTV­3 programmes可知,因为他们非常喜欢音乐和舞蹈。
41.B 42.A
43.D  点拨:由Some old people say they like operas best可知后面是在举例说明。 44.B 45.C
七、A 46.C 点拨:细节理解题。此题用略读法。根据第一段第二、三句可知,以前的收音机很大,不易携带。
47.C 点拨:细节理解题。此题用略读法。根据第一段第五句话可知,故事和相声是以前很受欢迎的广播节目。
48.B 点拨:细节理解题。此题用略读法。根据第一段第六句话可知,本文共提及了三位著名的评书表演艺术家。
49.A 点拨:细节理解题。此题用细读法。根据第二段可知。
50.D 点拨:主旨大意题。此题用细读法。通读全文可知,本文主要介绍了大众传媒的变化。
B 51. B 点拨:细节理解题。从文中第二段But unluckily, I was refused every time.可知选B。
52. B 点拨:细节理解题。从文中第五段he asked me to broadcast(播报) an imaginary game. Pleased with my performance, he offered me a chance to work there.并结合第四段内容可知选B。
53. C 点拨:细节理解题。从文中第三段的At one station, a kind lady told me that big stations wouldn't hire(雇用) an inexperienced person可知选C。
54. A 点拨:推理判断题。此题用前后文推理法。从文中第一句 Everything happens for the best.和最后一句Something wouldn't have happened if not for that previous(先前的) disappointment.可以推测出选A。
55. C 点拨:主旨大意题。此题用细读法。结合文中第一句以及文章最后一段可知选C。
八、56.An intern. 57.No,we can't.
58.To work as a DJ for events,such as weddings,parties and special situations.
59.When the main DJ gets sick. 60.No,it isn't.
九、61.listeners  62.from  63.took  64.goes
65. computers 66.outside 67.wore  68.will
69.win  70.prize
十、71.ask; for 72.looked down at 73.in person 
74.for the purpose of 75.keeps on playing
十一、范文:
Dear Mr Liu,
I'm a middle school student. In__my__spare__time, I'd__love__tolisten__to  the radio. When I am tired, I usually turn__on my radio to listen to your programme. I enjoy your programmevery much. Of all the presenters, I like you best. I__hope__I__can__become__a__good__presenter__like__you. But I can't speak Putonghua well. Can you help me?What should I do?
名师点评:
◆本文包括了“书信”类应用作文的4个基本要素:称呼(Dear Mr Liu)、书信的正文(第1~9句)、结束语(Yours)、署名(Li Ming)。
◆本文的添彩点:
① 恰当地运用了本模块所学的listen to, turn on, programme,presenter等单词和短语。
②in one's spare time, would love to do,I hope...宾语从句等短语和句型运用较好。
 
 
 文章 来
源 莲
山 课件 w w w.5 Y k j.com
点击排行

最新试题

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |