最新外研版八年级英语下册单元测试题及答案全套10全

时间:2019-04-16 作者:changhe 试题来源:网络

最新外研版八年级英语下册单元测试题及答案全套10全

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文 章来源 莲
山 课 件 w w w.
5Y k J. c oM
最新外研版八年级英语下册单元测试题及答案全套10全
Module 1达标测试卷
                          第Ⅱ卷 笔试部分(100分))
五、单项选择 (每小题1.5分,共15分)
21.The mooncake tastes ________,and it sells ________.
A.good; well  B.good; good   C.well; well   D.well; good
22.This coat is too small for me.Can you show me ________ one?
A.else  B.another  C.other  D.others
23.—Would you like some Wenchang Chicken? It ________ delicious.
—Yes, please. It's my favourite.
A.sounds       B.tastes          C.feels
24.The fans can't wait ________ to China.
A.come  B.to come  C.coming  D.came
25.—What does Anna look like?—________.
A.She's kind  B.She's tall  C.She likes skating
26.The new sweater I bought for my grandma ________ soft. She likes it very much.
A.looks    B.smells  C.tastes   D.feels
27.The box was________than I had expected. I was out of breath when I got home.
A.more heavier  B.much heavier  C.little heavier  D.very heavier
28.—Have you heard the song  Stay Here Forever?
—Yes. It sounds________.
A.well  B.loudly  C.sweet  D.beautifully
29.—How can I improve my spoken English?
—Speak more and don't be ________ making mistakes.
A.afraid of  B.proud of  C.famous for  D.good at
30.—Would you like some milk?—________.
A.Yes, please  B.The same to you
C.Help yourself  D.My pleasure
六、完形填空(每小题1.5分,共15分)   (词数:约180; 建议用时:6分钟)
Let me tell you about the best day of my life! I got up early and ran to the kitchen in my pajamas(睡衣).It was my thirteenth birthday and I was really ________(31).In fact, I wasn't sleeping all night because I kept ________(32) all the presents I would get.
I walked into the kitchen with a big smile on my face, ________(33) nobody looked up. Mum and Dad were reading their newspapers while my two older brothers were eating breakfast.
________(34)said a word! “They have forgotten about my birthday!” I said to myself. I turned around and walked out of the ________(35).Suddenly, I heard a noise, so I went back to ________(36)what it was.I couldn't believe my eyes! There were lots of ________(37) on the kitchen table.“Surprise!” I heard ________(38)me.When I turned around, I saw Mum, Dad and my brothers! Mum was holding a huge ________(39) with candles and they were singing“Happy Birthday” to me. We shared the cake and opened all the presents.
They didn't ________(40) my birthday at all.It really was the best day of my life!
31.A.lonely         B.excited     C.successful  D.weak
32.A.thinking about  B.picking up   C.taking out  D.putting away
33.A.for           B.so          C.or         D.but
34.A.Nobody     B.Anybody   C.Somebody    D.Everybody
35.A.garden      B.kitchen     C.bedroom     D.study
36.A.see         B.taste       C.explain      D.choose
37.A.newspapers  B.presents     C.menus      D.rings
38.A.of          B.above      C.behind      D.from
39.A.picture      B.bowl       C.spoon       D.cake
40.A.realise       B.enjoy      C.forget       D.celebrate
七、阅读理解(每小题2分,共20分)
A (词数:约240;建议用时:6分钟)
When I was about 12, I had an “enemy”, a girl who liked to point out my shortcomings(缺点).Sometimes she said I was thin. Sometimes she said I was lazy. Sometimes she said I wasn't a good student. Sometimes she said I talked too much, and so on. I tried to put up with(忍受)her as long as I could. At last, I became very angry. I ran to my father with tears in my eyes.
He listened to me quietly, and then he asked, “Are the things she said true or not? Mary, have you ever wondered what you're really like? Go and make a list of everything she said and mark the points that are true. Pay no attention to the other things she said.”
I did as he told me and I was very surprised to discover that about half the things were true.
I took the list to my dad. He refused to take it.“That's just for you,” he said.“You know the truth about yourself better than any other people. When something said about you is true, it will be helpful to you. Don't shut your ears. Listen to them all, but remember the truth and do what you think is right.”
Many years have passed. The situation often appears in my mind. In our life we often meet with some trouble and we often go to someone and ask for advice. For some advice you will treasure(珍惜)all your life!
41.The meaning of the underlined word “enemy” is ________ in Chinese.
A.恩人  B.骗子  C.敌人  D.伙伴
42.The “enemy” pointed out the writer's shortcomings.The writer felt ________ at last.
A.happy  B.angry  C.lonely  D.surprised
43.What did the writer's father do after he heard her complaints?
A.He agreed with her “enemy”.
B.He let her continue to put up with her “enemy”.
C.He asked her to write down all that her “enemy” had said about her.
D.He asked her not to pay attention to what her “enemy” had said.
44.Which of the following can we know from the passage?
A.The “enemy” thought the writer was pretty.
B.The “enemy” thought the writer studied hard.
C.The writer's father gave her “enemy” a lesson.
D.The writer is grateful to her father.
45.Which of the following can be the best title for the passage?
A.The Best Advice I Ever Had
B.My Parents
C.What People Say About You Is Always Right
D.A Serious Criticism
 
    B     (词数:约370;建议用时:8分钟)
Are you shy? If you are, you are not alone. In fact, close to 50 percent of people are shy. Almost 80 percent of people feel shy at some point in their lives. These days, shyness is becoming more and more common. Now, scientists are trying to understand shyness. They have some interesting ideas about why people are shy.
    Is it possible to be born shy? Many scientists say yes. They say 15 to 20 percent of babies behave shyly. These babies are a little quieter and more watchful than other babies. Interestingly, these shy babies usually have shy parents. As a result, scientists think that some shyness is genetic.
Family size might cause people to be shy as well. Scientists at Harvard University studied shy children. They found that 66 percent of them had older brothers and sisters. The scientists said that these children were often bullied (欺负) by their older brothers and sisters. As a result, they became shy. At the same time, children with no brothers and sisters may be shy as well. Growing up alone, they often play by themselves. They are not able to learn the same social skills as children from big families.
    You may also be shy because of where you were born. When scientists studied shyness in different countries, they found surprising differences. In Japan, most people said they were shy. But in Israel, only one of three people said so. What explains the difference? One scientist says the Japanese and Israelis have different opinions of failure. In Japan, when people do not succeed, they feel bad about themselves. They blame (责备) themselves for their failure. In Israel, the opposite is true. Israelis often blame failure on outside reasons, such as family, teachers, friends or bad luck. In Israel, freedom of opinion and risk taking are strongly supported. This may be why Israelis worry less about failure and are less shy.
    For shy people, it can be difficult to make friends, speak in class, and even get a good job. But scientists say you can get over your shyness. They suggest trying new things and practicing conversations. And don't forget—if you are shy, you are not the only one.
46.What is the passage mainly about?
A.Happiness.  B.Shyness.  C.Kindness.  D.Loneliness.
47.What does the underlined word “genetic” in Paragraph 2 probably mean?
A.Passed down from parents.  B.Learned from friends.
C.Taught by teachers.  D.Made up by brothers.
48.What can be learned from the passage?
A.Most little babies are born shy and quiet.
B.If you are shy now, you will be shy forever.
C.Many shy children have older brothers and sisters.
D.Most Israeli people are shy of expressing opinions.
49.We can learn from the passage that ________ may cause shyness.
A.genetics, grown­ups and birthplace
B.genetics, family size and birthplace
C.family size, grown­ups and failure
D.genetics, family size and freedom
50.Scientists suggest that shy people can get over the shyness by ________.
A.blaming their failure on outside reasons
B.trying new things and practicing conversations
C.getting themselves away from their shy parents
D.trying to understand reasons for their shyness
八、任务型阅读(每小题2分,共10分)(词数:约170;建议用时:6分钟)
根据下面每段话的陈述内容,选出各段恰当的主题词,并将其字母序号填入题后的括号内。
How to be the world's best guest
Do you want to be a popular guest who gets invited back? Read our five top tips(建议) for being a good guest.
51.If you are in a formal(正式的) situation, dress smartly:a suit and a tie for men, a long dress for women.(  )
52.If you are going to stay in someone's house, don't arrive empty­handed. Bring a small present if you are staying for a short time, a bigger one for longer periods. Expensive chocolate works in most situations.(  )
53.To shake hands or to kiss? Wait to see what your host does.(  )
54.Always accept it when offered, whether it looks terrible or delicious. Try to eat all of it and say it tastes good. Most people are proud of their cooking even if they shouldn't be. Don't hurt their feelings.(  )
55.The most important tip for being a good guest is to know when to say goodbye. The secret is to leave while the host is still enjoying your company and wants you to stay longer.(  )
A.Food  B.Greeting C.Gifts D.Clothes E.Leaving
九、补全对话(每小题2分,共10分)
根据对话内容,在空白处填入适当的句子,完成对话。
(Mr Green=M Betty=B)
M:Hi, Betty.________________________(56)
B:I'm reading the letter from my father.
M:Oh. Would you like to tell me more about your father? ________________________(57)
B:Sure. He is tall, fat and strong.
M:________________________(58)
B:He is kind and friendly. But...
M:________________________________(59)
B:He is ill and stays in hospital.
M:I'm sorry to hear that._____________________________________________ _
____________________________________________________________(60)
B:I'd like to,but I have two lessons this afternoon.
M:Don't worry. I'll help you.
B:Really? Thank you very much.
十、根据句意及汉语提示完成单词(每小题1分,共5分)
61.I think you should put a bit of ________(盐) in the chicken soup.
62.These grapes taste ________(酸的).
63.Liu Ying always feels ________(紧张的) when she talks to others.
64.The little cat is very ________(可爱的). All my family love her.
65.My ________(爱好) is collecting stamps.
十一、用所给单词的适当形式填空(每小题1分,共5分)
66.Your idea ________(sound) great. Let's do it right now!
67.Lucy likes all the subjects, ________________(especial) English.
68.Beth was very happy when she got high________(mark) in the final exam.
69.Don't tell your real information to the ________(strange) when you chat with them on the Internet.
70.Children expressed their________________(feel) in different ways.
十二、书面表达(20分)
你知道三明治是如何做成的吗?请你根据以下提示为我们叙述一下火鸡三明治
(turkey sandwiches)的制作过程。
提示:假设你叫Laura。
制作过程:①把芥末(mustard)涂抹在两片面包上→②把切碎的西红柿放在上面→
③加两片火鸡肉→④往火鸡肉上涂两小匙(teaspoon)蛋黄酱(mayonnaise)。
词数:70左右。
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
Module 1达标测试卷
第Ⅱ卷 笔试部分
五、21.A 点拨:句意:这月饼尝起来好吃,卖得也好。系动词后接形容词作表语;修饰动词sell用副词well。根据句意可知选A。 22.B 23.B
24.B 点拨:can't wait to do sth.迫不及待地想做某事。
25.B 点拨:此题考查交际用语。What do/does sb.look like?意为“某人长什么样?”look like强调对外貌的提问,be like强调对内在品质的提问,故选B。
26.D 点拨:句意:我为我奶奶买的新毛衣________很柔软,她很喜欢它。look“看起来”;smell“闻起来”;taste“尝起来”;feel“感觉起来,摸起来”。根据句意可知,“新毛衣”是“摸起来柔软”,故答案选D。
27.B 点拨:much+形容词的比较级,表示“……得多”。故选B。
28.C 点拨:此题考查系动词的用法。答句意为:是的。它听起来很甜美。系动词后跟形容词。故选C。 29.A
30.A 点拨:此题考查交际用语。Would you like sth.?是表示征求对方意见的句式。肯定回答是“Yes, please.”,否定回答是“No, thanks.”。故选A。
六、3135:BADAB 
3640:ABCDC
七、A 41.C 点拨:词义猜测题。根据第一段一整段的段意及这个年龄段的孩子所具有的心理特征可猜测出是“敌人”。故选C。
42.B 点拨:细节理解题。根据题干的意思和第一段倒数第二句句意“最后,我变得很生气。”可知B项是正确的。
43.C 点拨:细节理解题。根据第二段中的“Go and make a list of everything she said and...”可知C项是正确的。
44.D 点拨:推理判断题。根据本文第一段可排除A和B,因为她的“敌人”说的都是她的缺点;根据下文可知作者的爸爸没有教育女儿的“敌人”,故可排除C。短文的最后一段是作者的感慨:爸爸的建议让她一生受益。由此可判断出作者很感激她的爸爸。故选D。
45.A 点拨:主旨大意题。通读全文可知A项是最佳标题;文中只提到了父亲,故排除B;通过列出朋友指出的缺点,她发现有一半是符合事实的,故排除C;爸爸给她的只是建议,而不是批评,排除D。故选A。
B 46.B 点拨:主旨大意题。此题用细读法。通读全文可知,本文主要说的是“害羞”,故选B。
47.A 点拨:词义猜测题。此题用阅读材料中寻找答案法。根据第二段倒数第二句“...these shy babies usually have shy parents.”可知,这些害羞的孩子通常有害羞的父母。由此说明有些孩子的害羞是由父母遗传下来的。故选A。
48.C 点拨:细节理解题。此题用阅读材料中寻找答案法。根据第三段第二、三句“Scientists at Harvard University studied shy children. They found that 66 percent of them had older brothers and sisters.”可知,科学家研究发现,在害羞的孩子中有66%的孩子有哥哥和姐姐。故选C。
49.B 点拨:细节理解题。此题用阅读材料中寻找答案法。文中第二段中“...these shy babies usually have shy parents.”说明了害羞是遗传基因;第三段第一句“Family size might cause people to be shy as well.”说明了家庭的大小也是害羞产生的原因之一;第四段第一句“You may also be shy because of where you were born.”说明了出生地也是产生害羞的原因之一。对照四个选项可知,B项正确。
50.B 点拨:细节理解题。此题用阅读材料中寻找答案法。根据短文最后一段倒数第二句“They suggest trying new things and practicing conversations.”可知,科学家建议害羞的人通过尝试新事物和练习对话来克服害羞。故选B。
八、5155:DCBAE
九、56.What are you doing? 57.What does he look like?
58.What is he like? 59.What's the matter?
60.Would you like to go to see him this afternoon?
十、61.salt 62.sour 63.nervous 64.lovely 65.hobby
十一、66.sounds 67.especially 68.marks 69.strangers
70.feelings
十二、 范文:
Hello,__everyone I'm Laura. I__like__turkey__sandwiches__very__much. Do you want to know how__to__make the turkey sandwiches? Now let me tell you.
First,put mustard on two pieces of bread. Then cut up one tomato. Put the tomato on the bread. Next,add two pieces of turkey.Finally ,put two teaspoons of mayonnaise on the turkey. Do you understand? Now__you__can__have__a__try. 
点评:
①介绍自己时,首先要向大家打招呼。
②此句运用恰当,引出下文,向大家介绍怎样做火鸡三明治。
③此处运用了“疑问词+动词不定式”作宾语,语言简练而又明确地表达了自己的意图。
④介绍制作过程时运用了表达时间顺序的副词First, Then, Next和Finally,结构清晰。
⑤最后一句鼓励大家试一试,显得较亲切。
 
Module 2达标测试卷
                 第Ⅱ卷 笔试部分(100分)
 五、单项选择(每小题1.5分,共15分)
21.—Laura enjoys________ storybooks.—Me, too.
A.reading  B.read  C.to read  D.reads
22.He is very poor, so he can't afford ________ a new house.
A.buy  B.buying  C.to buy  D.bought
23.Do you look forward to ________ this wonderful film again?
A.see  B.seen  C.saw  D.seeing
24.We often ________ the students ________ English.
A.help; learning  B.help; learn
C.help; learns  D.help; learned
25.Mr King asked all the children ________ English in the classroom.
A.read  B.to reading  C.to read  D.reading
26.We have a________ holiday every National Day.
A.3 days   B.3­days   C.3­day   D.3 day's
27.—Tom, ________ you ever ________ that new film?
—Yes. I ________ it a week ago.
A.have; seen; saw   B.have; seen; see
C.do; see; see   D.had; seen; saw
28.At times, parents find it difficult ________ with their teenage children.
A.talk  B.talked  C.talking  D.to talk
29.My host family tried to cook ________ for me when I studied in New Zealand.
A.different something  B.different anything
C.something different  D.nothing different
30.—Mrs Zhang was sent to teach English in a poor mountain village last year.
—She said she would never forget some pleasant ________while working there.
A.experiments  B.expressions  C.experiences  D.emotions
六、完形填空(每小题1.5分,共15分)
(词数:约180;建议用时:6分钟)
Whitney didn't have many friends. She was shy and ________(31).She never wanted to be popular, but she did want to have someone to share ________(32) and laugh with.
Then it was time for her to go to college in another town. And she had to ________(33) with someone she didn't know. She had no idea whether she could make friends in that new environment.
But something happened during the first class. And it ________(34) Whitney's life. The teacher asked everyone to ________(35) a little about themselves. Whitney told everyone where she came from and some simple information. The last ________(36) for each student was—“What is your goal for this term?”________(37) of the students said it was to get good grades, pass the tests or something similar! But Whitney said something ________(38).She said that her goal was to make just one good friend.
When most of the students sat quietly, one student came to Whitney. She reached out her hand and introduced herself. She asked ________(39) she could be Whitney's friend. Whitney was surprised and happy. She ________(40) and reached her hand out, too.
Their friendship lasted all through the college.
31.A.careless  B.quiet  C.noisy  D.weak
32.A.marks  B.friends  C.tests  D.secrets
33.A.quarrel  B.debate  C.live  D.discuss
34.A.changed  B.controlled  C.destroyed  D.blocked
35.A.remember  B.share  C.recite  D.write
36.A.requirement  B.decision  C.competition  D.question
37.A.Most  B.Few  C.All  D.None
38.A.interesting  B.different  C.similar  D.strange
39.A.how  B.why  C.whether  D.where
40.A.smiled  B.watched  C.rushed  D.turned
七、阅读理解(每小题2分,共20分)
                  A        (词数:约180;建议用时:5分钟)
Travelling has been popular with people for a long time. Many of today's travellers are trying to find an unusual experience of adventure. Hiking may be a good choice.
Instead of spending your vacation on a bus, in a hotel or sitting on the beach, you may want to try hiking. Hiking is a great way to travel. You will get close to nature and take exercise at the same time. Hiking is easy to do and doesn't have to be very expensive. You can hike close to your home or travel to other places. The basic equipment you need for hiking is simple:good shoes, clothes and a backpack. You can hike in the mountains, in a forest or along a river. You can also go on a hike in the city.
Hiking is fun and exciting, but you shouldn't forget safety. Here are some basic tips for successful hiking:
★Don't hike alone.
★Bring water, a good map and a cellphone.
★Wear a hat to protect yourself from the sun.
根据短文内容,判断正(A)误(B)。
41.Hiking is a good way to get close to nature.(  )
42.Good shoes, clothes and a backpack are the basic equipment for hiking.(  )
43.People can only hike in the mountains, in a forest or along a river.(  )
44.Hiking is always fun, exciting and safe.(  )
45.You'd better go hiking with others.(  )
B       (词数:约200;建议用时:6分钟)
Tony Wheeler was born to travel. His father worked for an airline. For the first 16 years of his life,Wheeler and his family lived in many different countries.
In the early 1970s,Tony met a young woman named Maureen. They soon married. Before getting jobs,Tony and Maureen wanted to travel. They took a year­long trip from England,through Asia,to Australia. On the trip,they visited places like Iran(伊朗),India and so on.
When Tony and Maureen arrived in Australia,people asked many questions about their trip. To answer these questions,Wheeler wrote a book called  Across Asia on the Cheap. The book told people about different countries' weather,customs(风俗),and places to see. But unlike other travel books then,Tony Wheeler's book also talked about places most tourists did not go. He also wrote about unusual things to see and do. The book was very popular.
Tony and Maureen started a company called Lonely Planet. They continued travelling. They wrote books for each place they visited. Today,800 people work for Lonely Planet. The company has over 650 books. Tony Wheeler,the great traveller,still writes about travels to many places and will bring us more surprises.
46.Tony Wheeler and his wife ended the year­long trip in________.
A.England        B.Iran
C.India           D.Australia
47.Tony Wheeler wrote the book  Across Asia on the Cheap to________.
A.make money for his next trip
B.tell people about his new company
C.draw people's attention to his family
D.answer people's questions about his trip
48.How was the book Across Asia on the Cheap different from other travel books then?
A.It was longer and more popular.
B.It was the first travel book in the world.
C.It talked about places most tourists did not go.
D.It talked about a country's weather and customs.
49.Which of the following is TRUE about Tony Wheeler's company?
A.His father started it.
B.It is an airline company.
C.Hundreds of people work for it.
D.It has no books about travelling.
50.The passage mainly talks about________.
A.a great traveller and his books
B.a tour of different countries
C.a great writer and his family
D.different kinds of companies
 八、任务型阅读(每小题2分,共10分)
(词数:约230;建议用时:6分钟)
根据短文内容,完成各题。
My friend, Amy, once said to me, “Travelling alone is a lifechanging experience.”I travelled alone a lot when I was in my early 20s and I loved it. The experiences of travelling alone really make me more adventurous(有冒险精神的).I think everyone should try at least once in their lives. Now I'm married. I go everywhere with my husband and it's just not the same. The feeling of being on an adventure has gone. I miss travelling alone.
I then thought of my first solo(单独的) trip to South America. I went to South America and stayed there for six months. I find travelling with other people is not as exciting as travelling alone. I don't meet adventures with them but I can experience a lot when travelling alone. When travelling by myself, I can choose what I will do next at any time. I can visit a place that I didn't plan to see before. I can go there without having to agree with anyone first. I try to work out all my problems on my own and I become more independent(独立的).
However, there is just one thing that is not so good for me. I always hope that there are good hotels and safe transport routes(路线) in the places I will visit. So every time before I begin my solo trip, I have to make sure the hotel is good and that the transport routes are safe.
任务一:判断正(A)误(B)。
51.The writer travelled alone a lot at the age of 30.(  )
任务二:完成句子。
52.The experiences of travelling alone really make her  ________.
任务三:把文中画线部分翻译成汉语。
53.____________________________________________________________________
任务四:回答下面的两个问题。
54.How long did the writer stay there during her first solo trip to South America?
___________________________________________________________________
55.What does the writer have to make sure before her solo trip?
___________________________________________________________________
_________________________________________________________________
九、用所给词的适当形式完成短文,每空一词(每小题1分,共10分)
I have ________(56) (take) many photos in Beijing. I ________(57) (visit) the Great Wall and ________(58) (meet) many foreigners. We ________(59) (talk) in English. It ________(60) (be) very interesting. Then I ________(61) (go) to the Palace Museum. There I ________(62) (see) the Beijing Opera. I had never ________(63) (see) the Beijing Opera before. It was really great. At about twelve o'clock, I ________(64) (feel) hungry, so I had dinner in a restaurant. I had never ________(65) (eat) Beijing Duck before. It was delicious.
十、用所给单词的适当形式填空(每小题1分,共5分)
66.I have finished my homework, Mom. May I stop ________________(have) a rest?
67.I am looking forward to ________(visit) the Great Wall this summer holiday.
68.He found it easy ________ (finish) the work.
69.Thank you for inviting me ________________(join) you.
70.Do you like to make friends with ______________(Germany)?
十一、根据汉语完成句子(每小题1分,共5分)
71.你可以编一个关于龙的故事
You may ________ ________ a story about the dragon.
72.由于大雨,他们停止了踢足球。
Because of the heavy rain, they ________ ________ football.
73.你曾经去过长城吗?
________ you ever ________ to the Great Wall?
74.随着春节的临近,他们开始倒计时并一起庆祝。
As the Spring Festival approaches, they start to ________ ________ and celebrate together.
75.电视上有什么比赛?
________ __________ are there on TV?
十二、书面表达(20分)
根据下面表格提示,用英语写一篇有关自己经历的短文。词数:70左右。
 
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
Module 2达标测试卷
第Ⅱ卷 笔试部分
五、21.A 点拨:此题考查动词的固定用法。enjoy doing sth.意为“喜欢做某事”。
22.C 点拨:此题考查afford的用法。afford to do sth.意为“负担得起做某事”。根据句意“他很穷,所以他买不起一所新房子。”可知,应选C。
23.D 点拨:look forward to 意为“期盼,盼望”,其中to为介词,后面跟动词的­ing形式。故选D。
24.B 点拨:考查动词help的用法。help sb. (to) do sth.“帮助某人做某事”。
25.C 点拨:此题考查ask的用法。ask sb.to do sth.“要求某人做某事”。故选C。
26.C 点拨:此题用语法分析法解答。句意:每个国庆节我们都有一个三天的假期。分析句子结构可知,此空应用一个形容词来修饰名词holiday表示“三天的假期”,故选C。注意这种形式下day不能加­s。
27.A 点拨:ever是现在完成时的标志词,问句应用现在完成时;根据答语中的a week ago可知用一般过去时。
28.D 点拨:句意“有时, 父母们发现与他们十几岁的孩子交谈是有困难的。”find + it +adj.+to do sth.意为“发现做某事……”, it作形式宾语,动词不定式作真正的宾语, 故选D。 29.C 30.C
六、31~35:BDCAB 36~40:DABCA
七、A 41.A 点拨:细节理解题。从第二段第二、三句可知“徒步旅行是接近大自然的一个很好的方式”。故此句正确。
42.A 点拨:细节理解题。从第二段第六句可知“徒步旅行最基本的装备是好的鞋子、衣服和一个背包”。故此句正确。
43.B 点拨:细节理解题。从第二段最后两句可知“你可以在山中、森林里或者沿着河徒步旅行”,但不是只能在这些地方,还可以在城市里,故此句是错误的。
44.B 点拨:细节理解题。从第三段可知此句是错误的。
45.A 点拨:细节理解题。从提示第一条可知“不要独自徒步旅行”,故此句是正确的。
B 46.D 点拨:细节理解题。从第二段倒数第二句可知选D。
47.D 点拨:由第三段第二句可知选D。
48.C 点拨:细节理解题。由第三段第四句可知。  49.C
50.A 点拨:归纳总结题。从全文内容可知A项正确。
八、51.B 52.more adventurous
53.独自旅行是改变生活的一种经历。
54. For six months.
55.She has to make sure the hotel is good and that the transport routes are safe.
九、56.taken 57.visited 58.met 59.talked 60.was
61.went 62.saw 63.seen 64.felt 65.eaten
十、66.to have 67.visiting 68.to finish 69.to join
70.Germans
十一、71.make up 72.stopped playing 73.Have;been 
74.count down 75.What competitions
十二、范文:
Last weekend our teachers and classmates visited Mount Huang and went camping② there. We met at the school gate at 7:30 on Saturday morning②. We went there by bus②. We took food and drinks with us. We climbed the mountain and saw the sea of clouds②. It's very beautiful. We took lots of photos② there. We had a good time② there. We have had a wonderful travelling experience.① I'll never forget it.
点评:
本文包含了写“旅游经历”类作文的五个基本要素:旅游的时间、地点、参加人员(第1、2句)、乘坐的交通工具(第3句)、经历及感受(第4~10句)。
①恰当运用现在完成时的句子表达自己的思想。
②go camping,on Saturday morning,by bus,the sea of clouds,take lots of photos,have a good time等运用得恰到好处。
 
Module 3达标测试卷
卷 笔试部分(100)
五、单项选择(每小题1.5分,共15)
21.My teacher often searches ________ information ________ her teaching.
  A.for; for  B.for; to  C.about; in  D.for; down
22.—How many hours do you play computer games every week?
—________. My mother doesn't allow me to do that at all.
A.Both   B.Either  C.All  D.None
23.—Can I bring a friend to your birthday party?
—Sure,________.
A.no problem  B.not at all  C.my pleasure  D.well done
24.We can read much interesting ________ in newspapers and magazines.
A.messages  B.news  C.answers  D.questions
25.—May I speak to Ann?
—Sorry,she isn't in.She________ France.
A.has gone to  B.has been to  C.was going to  D.gone to
26.—Have you finished your homework?
—________.Just half of it.How about you?
A.Not at all  B.Not likely  C.Not a bit  D.Not yet
27.It is said that the scientist ________ this planet five hundred years ago.
A.discovered  B.covered  C.found  D.built
28.I ________ the book club last week and I ________ two books already.
A.join; read  B.joined; read
C.joined; have read   D.joined; has read
29.In our city, ________ middle school students want to work as a teacher in the future.
A.thousand   B.thousand of
C.thousands of   D.two thousand of
30.I like sitting in the front of the classroom ________ listen to the teacher clearly.
A.so that  B.in order that  C.in order to  D.such that
六、完形填空(每小题1.5分,共15)
(词数:约220;建议用时:6分钟)
The weather is closely related(联系) to our life.It is all around us all the time.It is an important part of our lives.We cannot control it,but it often controls how and ________(31) we live,what we do,what we wear and what we eat.Read this passage and learn ________(32) about the weather.
What is the weather?
The weather is just the state of the atmosphere ________(33) any time,such as temperature,wind,________(34),sun,etc.
What makes the weather change?
As we know,not every place on the earth gets the same amount of sunlight.Some places get ________(35) sunlight,so it's warmer in those places.However, some places get little ________(36) no sunlight in winter.Then those places have colder temperatures.These differences in temperature make the air and water ________(37) around the earth.The movement helps to take the heat energy from the sun across the earth. So the ________(38) changes.
What's the difference between weather and climate?
Climate is a place's weather over a long time.The weather changes from day to day and ________(39) from hour to hour.It can be sunny in the morning,cold and wet in the afternoon.But the climate changes very ________(40) over lots of years.
31.A.where  B.which  C.what  D.when
32.A.anything  B.nothing  C.something  D.everything
33.A.in  B.for  C.on  D.at
34.A.water  B.rain  C.plant  D.animal
35.A.much  B.more  C.little  D.less
36.A.and  B.so  C.or  D.but
37.A.move  B.moves  C.moving  D.moved
38.A.sun  B.earth  C.weather  D.sunlight
39.A.already  B.almost  C.ever  D.even
40.A.differently  B.slowly  C.carefully  D.easily
七、阅读理解(每小题2分,共20)
A
(词数:约180;建议用时:6分钟)
When we talk about the universe, we mean not only the earth, the sun and the moon, but also the stars and space between them. There are millions of stars in our sky.The sun is one of them.Around it there are eight big planets moving, including the earth. The moon is our nearest neighbour in space. If you look at the sky on a clear night, it is possible to see about 3,000 stars. They look small, but they are really very big hot balls of burning(燃烧着的) gas. Some of them are huge(巨大的), but others are much smaller like our planet Earth.The biggest stars are very bright, but they can only live for a short time.Every day new stars are born and old stars die.
All the stars are very far away. The light from the nearest star(except the sun) takes more than four years to reach the earth.
Hundreds of years ago, people used stars, like the North Star, to know which direction(方向) to travel in.Today you can still see that star.
41.The universe means ________.
A.the earth              B.the sun, the moon and the stars
C.space between the stars  D.All of the above.
42.There are________big planets around the sun.
A.millions of  B.3,000  C.nine  D.eight
43.The light from the nearest star (except the sun) takes more than ________ to get to the earth.
A.four years  B.1,000 days  C.100 years  D.four light years
44.You can see many stars in the sky at night when ________.
A.it is rainy  B.there is a bright moon
C.it is very cloudy  D.the sky is clear
45.People used to look at the North Star________.
A.when they were working
B.to tell them when to do farm work
C.while they were travelling
D.just for fun
B
(词数:约190;建议用时:6分钟)
Sally Ride was born in California in 1951. She was the first American woman to travel into space. She loved to play tennis and wanted to be a tennis player when she was young. But after three months' professional(专业的) training, she changed her mind. She went to Stanford University and started to study science. She studied stars and planets. She did researches at the university and got her PhD in astrophysics (天体物理学博士学位) after several years' hard work.
In 1977, she took a test to become an astronaut. And then she was picked up from over 8,000 people. In order to realise her dream of going into space, she had to get different kinds of special and difficult training. She learned how to fly a plane, how to jump out of  a plane as well as how to operate(操作) special machines.
Sally and four other astronauts flew a spaceship called Challenger on Jun. 18,1983. She became the first American woman to travel into space. Later, she taught at the University of California. Then she wrote seven books on space for children, encouraging children to study science. Unfortunately, she died in 2012.
46.What did Sally Ride want to do at first?
A.She wanted to study stars.
B.She wanted to study science.
C.She wanted to play tennis.
D.She wanted to do researches.
47.When did Sally Ride go into space?
A.In 1951.  B.In 1977.  
C.In 1983.  D.In 2012.
48.Which is NOT true about Sally Ride?
A.She learned how to fly a plane.
B.She learned how to produce machines.
C.She learned how to jump out of a plane.
D.She learned how to use special machines.
49.Sally Ride taught at the University of California ________.
A.before she got her PhD in astrophysics
B.before she went to Standford University
C.after she wrote books on space
D.after she travelled into space
50.Which is the best title(题目) of the passage?
A.The first American woman writer
B.The first American woman astronaut
C.The first American woman teacher
D.The first American woman scientist
八、任务型阅读(每小题2分,共10)
(词数:约220;建议用时:7分钟)
阅读下面短文,把A~D四个句子填入文中空缺处,使短文内容完整、正确,然后完成第65小题。
Chinese space lover Wang Yuan has been chosen as one of the volunteers for the Mars­500 test project.________(51) Another five volunteers are all space lovers.They are three Russians,an Italy­Colombian and a Frenchman.They will feel what it's like to travel to Mars without leaving the earth.During the whole process(过程),they are locked up for one and a half years under the condition which is similar to the red planet.So the experiment is called Mars­500.
________(52) Although the volunteers won't leave the building,they will feel as if(好像) they are on a real trip to Mars.The most difficult thing is that they will be separated(隔离) from the people outside.________(53) That will be hard.When reporters asked what they would miss most during the 500­day special life,Charles from France said,“For me,it will be mainly my family,the sun and fresh air.”
The main task is to study “Man and Environment”.It will care about the astronauts' physical effects and the experience of staying there.________(54) So they will have to make decisions by themselves and then report to the workers on the earth,and the workers will tell them whether they do the right thing or not.
Each astronaut is preparing for the great challenge.And people are looking forward to the result of the experiment.
A.Everyone will stay and work there alone.
B.For 18 months, they won't see the sunset or sunrise.
C.The Mars­500 test will be in a special building in Moscow.
D.He was very happy to be chosen and will accept the challenge.
55.According to the passage, which of the following is TRUE?
A.Five space lovers are chosen as volunteers.
B.The Mars­500 test will take place in Paris.
C.The volunteers will face many sorts of difficulties.
D.The Mars­500 test is about a real trip to Mars.
九、补全对话(每小题2分,共10)
M:Excuse me, Miss Lin.________(56)
W:Yes, Jim. I have some.
M:That's great.________(57)
W:Of course you can.Why do you need it?
M:The science teacher asked us to read books or watch VCDs to know more about Mars.
W:________(58)
M:Yes, and so are my classmates.
W:Oh, I see.Here it is.________(59)
M:Thank you, Miss Lin.
W:________(60)
 
A.What do you want?
B.Could I borrow one, please?
C.Are you interested in the life on Mars?
D.You're welcome.
E.Good luck to you.
F.I hope it can be helpful to you.
G.Do you have any VCDs about the life on Mars?  
十、根据句意及所给汉语提示完成句子(每小题1分,共5)
61.Have you got the ________(最新的) news about Zhang Ziyi?
62.It takes several months for the ______________(宇宙飞船) to get to Mars.
63.There are many other galaxies in the ________ (宇宙).
64.We should often__________(交流)with our parents and understand them.
65.Students need a clean and quiet ______________ (环境) to study.
十一、用所给单词的适当形式填空(每小题1分,共5)
66.None of the news ________(be) interesting.
67.—Shall I tell Tom the good news?
—No, you needn't.I ________________ (tell) him already.
68.Two __________(thousand) dollars is enough for me.
69.It is ______________________ (possible) for humans to live on Mars at present.
70.In order to ________(keep) healthy, Rose goes swimming twice a month.
十二、书面表达(20)
同学们,你们见过彗星吗?彗星到底是什么呢?彗星是在夜空中移动并且闪耀的东西,它像行星一样,本身没有光,它闪烁的光来自太阳光。科学家们认为彗星可能是一些大的岩石。或许很多人见过彗星,但是没有人知道到底有多少颗彗星。根据你的了解及上面的描述,写一下彗星的情况。
提示词:comet 彗星; shine 闪耀; sunlight 阳光; rock 岩石
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
 
Module 3达标测试卷
第Ⅱ卷 笔试部分
五、21.A 点拨:此题考查固定搭配及介词的用法。根据句意可知“我的老师为她的教学经常搜索信息”,search for意为“搜索”;第二个for表示目的,故选A。
22.D 点拨:句意:——每周你玩几小时的电脑游戏?——________,我母亲根本不允许我玩电脑游戏。both“两者”;either“(两者之中)任何一个”;all“所有的”;none“(不确定数目中)一个也没有”。根据答语后句的句意可知选D。
23.A 24.B 25.A 26.D
27.A 点拨:此题考查词义辨析及用法。discover 指“发现” 某种本来存在而以前未被发现的事物;find强调“寻找”的结果,或偶然的发现;cover指“覆盖”;build指“建造”。由句意“据说那个科学家500年前发现了这颗行星。”可知选A。
28.C 29.C 30.C
六、3135:ACDBA 3640:CACDB
七、A 41.D 点拨:细节理解题。根据第一段第一句可知,宇宙不仅意味着地球、太阳和月亮,而且还有星星以及星星之间的空间。故选D。
42.D 点拨:细节理解题。根据第一段第四句可知,有八大行星围着太阳转。故选D。
43.A 点拨:细节理解题。根据第二段第二句可知,要花费4年多。故选A。
44.D 点拨:细节理解题。根据第一段第六句可知,在一个晴朗的晚上,你能看到大约3 000颗星星。故选D。
45.C 点拨:细节理解题。根据最后一段第一句可知,旅行时利用北极星辨别方向。故选C。
B 46.C 点拨:细节理解题。此题用阅读材料中寻找答案法。根据文章第一段中She loved to play tennis and wanted to be a tennis player when she was young.可知选C。
47.C 点拨:细节理解题。此题用阅读材料中寻找答案法。根据文章第三段开头Sally and four other astronauts flew a spaceship called Challenger on Jun. 18,1983. She became the first American woman to travel into space.可知选C。
48.B 点拨:细节理解题。此题用阅读材料中寻找答案法。根据文章第二段最后一句话She learned how to fly a plane, how to jump out of  a plane as well as how to operate(操作) special machines.可知不包括B项。
49.D 点拨:细节理解题。此题用阅读材料中寻找答案法。根据文章最后一段中She became the first American woman to travel into space. Later, she taught at the University of California.可知选D。
50.B 点拨:主旨大意题。此题用细读法。本文主要介绍了美国第一位进入太空的女宇航员。故选B。
八、5155:DCBAC 
九、5660:GBCFD
十、61.latest 62.spaceship 63.universe
64.communicate 65.environment
十一、66.is 67.have told 68.thousand 
69.impossible 70.keep
十二、范文:
About Comets
When you look up at the sky at night, and see__something__moving__and__shining, it might be a comet.A__comet__sometimes__looks__like__a__star.Like a planet, a comet has no light of its own.It receives sunlight and shines.Like__the__earth,__a__comet__goes_
_around__the__sun.If a comet isn't a star, what is it then? Some scientists think it is perhaps a big piece of rock.Many people perhaps have seen a comet.However, no one knows how many comets there are.There__may__be__millions__of__comets, but__only__a__few__are__close__enough__for__us__to__see.
点评:①运用see...doing... 结构,首句引出下文对彗星的介绍。
②此句运用look like “看起来像”说明彗星的样子。
③此句运用go around... “围着……转”,进一步说明彗星像行星一样。
④运用millions of “数百万的”说明彗星的数目多。
⑤运用only a few说明“只有几个”离我们足够近,所以我们可以看到的彗星很少。
 
Module 4达标测试卷
卷 笔试部分(100)
五、单项选择(每小题1.5分,共15)
21.I'm looking after Tom today. He's been in my house________ 8:00 this morning.
A.at  B.for  C.since  D.till
22.It took me two weeks ________ the novel written by Guo Jingming.
A.read  B.to read  C.reads  D.reading
23.My mother tells me ________ food is good ________ my health.
A.health;to  B.healthy;to
C.healthy;for  D.health;for
24.—Did you watch the soccer game last night? Our school team won the game in the last minute!
—Yes. I was ________ excited ________ I could not fall asleep.
A.as; as   B.so; as  C.too; to  D.so; that
25.—________ have you been in Suining?
—I have been in the city for nine years.
A.How long     B.How often       C.How far
26.The boy has been ill for several years,so he looks very ________.
A.strong  B.weak  C.healthy  D.unfriendly
27.We can do much exercise to keep healthy, ________ running, swimming, riding to work and so on.
A.for example  B.such as  C.example  D.as such
28.Drinking alcohol(白酒) can be ________ your brains. So people in China aren't allowed to drink it if they are younger than 18.
A.good at  B.good with  C.harmful to  D.thirsty for
29.—Dad,why must I stop ________ computer games?
—For your health,my boy.
A.play  B.to play  C.to playing  D.playing
30.I can't hear you because there is ________ noise here.
A.too many  B.too much  C.much too  D.many too
六、完形填空(每小题1.5分,共15)
(词数:约140;建议用时:6分钟)
Mr Green was ill and went to the hospital.A doctor ________(31) and said, “Well, Mr Green, you are going to  ________(32) some injections(注射), and you'll feel much better.A nurse will come ________(33) give you the first one this evening, and then you'll ________(34) get another one tomorrow evening.” ________(35) a young nurse came to Mr Green's bed and said to him, “I am going to give you your ________(36) injection now, Mr Green.Where do you want it?”
The old man was ________(37)He looked at the nurse for a ________(38),and then he said, “________(39) has ever let me choose that before.Are you really going to let me choose now?”
“Yes, Mr Green,” the nurse answered.She was in a hurry.“Where do you want it?”
“Well, then,” the old man answered ________(40),“I want it in your left arm, please.”
31.A.looked for him      B.looked him over
C.looked after him   D.looked him up
32.A.get      B.give       C.make              D.hold
33.A.so       B.but        C.or                D.and
34.A.must     B.can       C.had better           D.have to
35.A.In the morning  B.In the afternoon  C.In the end  D.In the evening
36.A.first       B.one      C.two                D.second
37.A.confident  B.surprised  C.full                D.hungry
38.A.hour      B.day       C.year               D.moment
39.A.Somebody  B.Anybody  C.Nobody           D.Everybody
40.A.with a smile  B.in time   C.to surprise         D.with tears in his eyes
七、阅读理解(每小题2分,共20)
A(词数:约140;建议用时:5分钟)
A man went to see his doctor one day, because he was suffering from pains in his stomach.After the doctor examined him carefully, he said to him, “Well, there is nothing really wrong with you.Your only trouble is that you worry too much.I had a man with the same trouble as you a few weeks ago, and I gave him the same advice as I am going to give you.He was worried because he couldn't pay his tailor's bills.I told him not to worry about the bills any more.He took my advice and when he came to see me again two days ago, he told me that he felt quite all right again.” “Yes, I know all about that,” answered the patient sadly.“You see, I'm that man's tailor!”
根据短文内容判断正误,正确的用“T”表示,错误的用“F”表示。
41.The tailor went to see his doctor because he got a headache.(  )
42.There is nothing serious with the tailor.(  )
43.The doctor had a man with the same trouble as the tailor six days ago.(  )
44.The doctor gave the man and the tailor the same advice.(  )
45.The tailor was worried because a man couldn't pay his bills.(  )
B (词数:约160;建议用时:6分钟)
A large number of people in the world eat fast food.Whenever you go into a fast food restaurant,you can see lots of people enjoying their meals there.But do you know in which country people like fast food best?
The English people like the fast food best,while the French are the least interested in quick meals,according to a survey done last year.
The survey shows 45% of the English people say they can't give up fast food because it's delicious.And 44% of Americans and 37% of Canadians say the same reason.
The French,proud of their delicious and high­class cuisine,don't like fast food.81% of them think it is unhealthy,followed by 75% of the Japanese.
How about the Chinese? How often do you have hamburgers or fried chicken? It doesn't matter whether you like Western fast food or Chinese food.The most important thing is to keep a balanced diet.
46.From the survey we know ________ like fast food best.
A.the English   B.the French
C.the Japanese  D.the Chinese
47.The survey shows ________ of Americans like fast food.
A.37%     B.44%
C.75%     D.81%
48.According to the survey,some people can't give up fast food because ________.
A.it's cheap  B.it's delicious
C.it's safe   D.it's healthy
49.The word “cuisine” in the passage means ________.
A.food     B.house
C.water    D.country
50.The survey is about ________.
A.Western countries   
B.fast food
C.restaurants in the world   
D.Chinese food
八、任务型阅读(每小题2分,共10)
(词数:约180;建议用时:6分钟)
When you are not well, you may have to 51.________. The medicine may not be nice to take, but you have to take it, because it will do you good. After a few days, you will get better and you won't have to take any more medicine. In a short time you will be in good health again, and you will go back to school.
In the cold season, many people catch colds. When you have a cold, your nose is running, so you have to blow (擤) your nose and wipe (擦) it with your handkerchief (手帕).
53.A__bad__cold__with__a__high__temperature__is__called__flu. When you have the flu, you may pass it to other people around you, because it is very catching (有传染性的). So when you have the flu, you must stay at home.
When you have a bad tooth, you go to see the dentist. He pulls out the bad tooth and looks over the others.
You should look after yourself. If you want to be healthy, you have to take exercise and eat a balanced diet (均衡饮食).
根据短文内容,完成下列各题。
51.在空白处填上一个词组__________________。
52.完成句子:If you ________________,you won't have to take any more medicine.
53.把画线部分翻译成汉语。
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
54.Why should we stay at home when we have the flu?
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
55.What should we do to keep healthy?
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
九、短文填空(每小题1分,共10)
阅读短文,从方框内选词并用其适当形式填空。
 
 
 
Almost every day,we discuss the topic of health.But what is health? “Health” means eating well,getting ________(56) exercise and having a healthy lifestyle.Here ________(57) some useful rules.
★Eat different kinds of food,________(58) fruit and vegetables.We all know that eating fruit and vegetables keeps us healthy, but many of us only eat our favorite food.Remember that we can only get ________(59) our body needs by eating all sorts of food.
★Drink water and milk most often.Everyone knows that water is important.________(60) water,kids also need plenty of calcium(钙) to grow strong bones,which is rich in milk.Every day,you should drink at ________(61) three cups of milk when you are 9 years old or older.You'd better try to have drinks ________(62) little sugar.
★Pay ________(63) to your body.When you are eating,notice how your body feels.When your stomach is full,________(64) eating. Eating too much makes you become fat and unhealthy.
★Limit the amount of time you spend watching TV and ________(65) computer games.Try to spend more time doing sports,like running,swimming and so on.
十、用所给词的适当形式填空(每小题1分,共5)
66.Tom promised to chat(聊天) with me on the Internet, but so far he ________________(not do) so.
67.—What is the most important thing in the world?
—I think it is ________(healthy).
68.I couldn't ________(sleepy) last night.
69.Take this medicine three ________(time) a day.
70.________(day) practice is a way of learning the foreign language.
十一、根据汉语完成句子(每小题1分,共5)
71.医生已经检查了他的心脏。
The doctor ________ ________ his heart.
72.我已经在这所学校里呆了五年了。
I________ ________ ________ the school for five years.
73.有些孩子不参加任何体育活动
Some children do not ________ ________ ________any sports.
74.他的祖父已经在这儿住了10年了。
His grandpa ________ ________ here for ten years.
75.那个女孩得感冒已经两天了。
The girl________ ________ ________ ________ for 2 days.
十二、书面表达(20)
保持健康的体魄,拥有健康的生活方式对于我们每个人来说都是重要的。 请以How to keep fit为题,从健康饮食、体育锻炼和养成良好的生活习惯等方面,写一篇不少于80词的短文。要求内容全面,表达流畅。
How to keep fit
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
 
Module 4达标测试卷
第Ⅱ卷 笔试部分
五、21.C 点拨:此题考查since的用法。since常用在现在完成时的句子中,后面接过去的时间或者表示过去时间的句子。
22.B 点拨:此题考查句型:It takes sb. some time to do sth.,表示“做某事花费某人多长时间。”
23.C 24.D
25.A 点拨:此题用题眼法。根据题眼“for nine years”可知是对一段时间提问。故选A。
26.B
27.B 点拨:for example是举例说明,后常为一个例子,后面通常会跟逗号,而such as 则是表示列举,通常会有多个例子。故选B。
28.C 29.D 30.B
六、31.B
32.A 点拨:医生要对格林先生进行注射,格林先生是动作的接受者,故选A。
33.D 点拨:come和give为顺承关系,所以应用 and连接。
34.D 点拨:四个选项中,只有D项可以与will连用。
35.D 点拨:与上文this evening相对应,In the evening应为正确选项。
36.A 点拨:根据上文可知,这是第一次注射,应用first。
37.B 点拨:老人对护士的提问应感到surprised, 因为下文提到从来没人问过他这样的问题。
38.D 点拨:对护士的提问, 老人觉得奇怪,因此看了一下护士, 故应选D。
39.C 点拨:老人感到奇怪, 是因为没有人让他进行过这样的选择, 故选C。
40.A 点拨:由语境可知应是笑着回答,故选A。
七、A 41.F 点拨:根据第一句A man went to see his doctor one day, because he was suffering from pains in his stomach.可知本题是错误的。
42.T
43.F 点拨:根据“I had a man with the same trouble as you a few weeks ago...”可知本题所叙述的时间与短文内容不一致,因此可判断此题是错误的。
44.T 45.T
B 46.A 点拨:细节理解题。根据短文第二段可知。
47.B 点拨:细节理解题。根据短文第三段中的44% of Americans 可以确定答案。
48.B 点拨:细节理解题。根据短文第三段的内容 because it's delicious 可知,答案是 B。
49.A 点拨:词义猜测题。根据句意可以推断 cuisine 是“食物”的意思,所以选 A。
50.B 点拨:主旨大意题。本文是对快餐的调查,故选 B。
八、51.take some medicine 52.get better
53.伴有高烧的严重感冒称之为流感。
54.Because the flu is very catching and we may pass it to other people around us.
55.We should take exercise and eat a balanced diet.
九、56.enough 57.are 58.especially 59.what
60.Besides 61.least 62.with 63.attention
64.stop 65.playing 
十、66.hasn't done 67.health 68.sleep 69.times
70.Daily
十一、71.has checked 72.have been in
73.take part in 74.has lived 75.has had a cold
十二、范文:
How to keep fit
As we know, it is important for us to keep healthy.But how to keep fit?
First, we should eat healthy food, such as apples, vegetables and__so__on.We shouldn't eat junk food, which is bad for our health.Second, to do sports is necessary for us.We can run and play ball games.Last, it is useful for us to have a good living habit.We should go to bed early and get up early.We must wash our hands before meals.What's__more, we should brush our teeth twice a day.
点评:
①and so on“等等”,用于表示例子较多。
②使用first,second和last来逐条逐层说明,层次清晰,简洁明了。
③what's more表示递进,是“而且/还……”的意思,独立使用,既可以放在句首,也可以放在句中。
 
 
Module 5达标测试卷
     第卷 笔试部分(100分)
五、单项选择(每小题1.5分,共15)
21.My sister has learnt English ________.
A.for twelve years ago  B.since she was four
C.twelve years ago     D.at the age of four
22.—Has Jane done the washing yet?
—You cannot ________ her to do such a thing.
A.want  B.hope  C.expect  D.wish
23.A/An________can use his drawings to tell about beautiful mountains, the blue sea and many other things.
A.actor  B.scientist  C.artist  D.doctor
24.—That's a nice mobile phone.
—It is.My aunt ________ it for my last birthday.
A.buy         B.will buy
C.have bought  D.bought
25.I ________ think they ________ win the game tomorrow.
A./;won't     B.don't;will
C.don't;/      D.don't;won't
26.Cao Wenxuan's new book has just ________. Let's go and buy one.
A.come over    B.come down
C.come on      D.come out
27.The girl couldn't help ________ when her brother ate her apple.
A.cried  B.cries  C.crying  D.to cry
28.She said she returned the book to the library.I'm sure she ________.
A.takes  B.is  C.was  D.did
29.A number of tourists ________ Yangzhou many times because it is such a beautiful city.
A.have been to      B.has been to
C.has gone to       D.have gone to
30.—When________ you ________ here?
—Two days ago.
A.did; come  B.have; come  C.will; come  D.do; come
六、完形填空(每小题1.5分,共15)
(词数:约160;建议用时:6分钟)
I'm interested in ________(31) cartoon movies a lot.My favourite cartoon character is Tintin who has lots of exciting experiences.Tintin has been popular ________(32) more than 80 years, ever since the artist Hergé invented the character in 1929.Tintin is a reporter who has red hair and a small white dog.He looks very lovely and handsome.________(33) a reporter, he has fun in travelling all over the world and ________(34) photos.He has travelled to the jungles, the backstreets of Shanghai and many places of interest.________(35) my surprise, he has even been to the surface of the moon.Tintin is not only clever but also helpful.He is always ready ________(36) those who are in trouble.Tintin has won the ________(37) of children as well as adults, so we can see him everywhere.________(38) a word, Tintin is the most excellent cartoon character that I've ever seen.In my opinion, we should learn ________(39) Tintin and we should understand that ________(40) is difficult if we put the heart into it.
31.A.watch  B.watched     C.watching       D.watches
32.A.with    B.for         C.in            D.on
33.A.To     B.As          C.For          D.With
34.A.take    B.took         C.takes        D.taking
35.A.To      B.For         C.At          D.As
36.A.help     B.helping     C.to help        D.helped
37.A.head     B.hearts      C.hear          D.heard
38.A.As      B.To          C.In            D.For
39.A.in       B.about       C.from          D.with
40.A.everything  B.something  C.nothing       D.anything
七、阅读理解(每小题2分,共20)
 A  (词数:约200;建议用时:6分钟)
Almost everyone knows Garfield.He is a fun­loving cat in comic strips (连环漫画).Most people like to read about this cute cat.
But who made Garfield? Jim Davis did.When Jim was a young boy,he was sick for a long time.He had to stay in bed.He wanted to do something, so he drew pictures.Jim's pictures made people laugh.When Jim put words with his pictures,people laughed harder.He started making comic strips.Jim read other comic strips.He saw there were a lot of dogs in the comics,but no cats.That's how he got the idea for Garfield.
Jim lived in Indiana with 25 cats.These cats helped him get his ideas for the things Garfield does.But Garfield is a special cat!  Garfield isn't afraid of dogs.He likes to kick Odie,the dog in his comic strips.Sometimes Garfield is bad,but it always acts in a funny way.
Jim had fun writing about Garfield's stories.He also spent time drawing Garfield's action.This careful work has made Garfield popular.Now there are comic strips, posters, books, and even TV shows about the funny Garfield.
41.Which of the following about young Jim Davis is TRUE?
A.He drew best pictures in his class.
B.He got ill in bed for a long time.
C.He was a bored boy.
D.He kept many dogs.
42.Where did Jim get ideas for the things Garfield does?
A.From cats in the hospital.
B.From cats he lived with.
C.From dogs which most cats are afraid of.
D.From other novel writers.
43.What made people laugh?
A.Jim's words said to others.  
B.Jim's dogs in his comics.
C.Jim's pictures with words.  
D.Jim's idea for Garfield.
44.Why is Garfield a special cat?
A.He is afraid of mice.
B.He likes to draw pictures.
C.He likes to play with mice.
D.He isn't afraid of dogs.
45.Which of the following can be the best title of this passage?
A.Jim Davis and Garfield.
B.Garfield and dogs.
C.Garfield's 25 cats.
D.Jim Davis and his 25 cats.
   B  (词数:约240;建议用时:7分钟)
Flow like the river of change
Little stream ran down from a high mountain through many villages and forests.Then it reached a desert.“I went through so many difficulties.I should have no problem crossing the desert,”she thought.As she started,she found herself slowly disappearing into the sand.After many tries,she still failed.“Maybe I can't reach the ocean,”she said sadly to herself.
At  this  time,a deep voice said,“If a breeze(微风) can cross the desert,so can a river.”It was the voice of the desert.But the little stream answered,“That's because a breeze can fly,but I cannot.”
“That's because you can't give up what you are.Let yourself evaporate(蒸发) into the breeze,and it can take you across,”said the desert.“Give up what I am now? No!No!”The little stream could not accept this idea.“The breeze can carry the vapor(蒸汽) across the desert and let it leave as rain.The rain will form a river again,”said the desert.“And whether you're a river or vapor,your nature never changes.”Hearing this,the little stream went into the open arms of the breeze.It carried her to the next stage of her life.
The course of our lives is like the experience of the little stream. If you want to go through difficulties in your life to head for success,you should also change the way you are.
46.The little stream aimed to reach ________.
A.the forest  B.the ocean
C.the desert  D.the river
47.The little stream ________ before she got to the desert.
A.didn't meet much difficulty
B.was worried about herself
C.knew well about the desert
D.was confident about herself
48.At first,the little stream didn't accept the desert's advice because ________.
A.she failed many times
B.she was afraid of the breeze
C.she wasn't able to fly
D.she wouldn't give up what she was
49.The little stream finally crossed the desert by ________.
A.evaporating into the breeze
B.forming a river
C.disappearing into the sand
D.changing her nature
50.What does the story mainly tell us?
A.The road to success is not always easy and smooth.
B.Whatever others say,we should always be ourselves.
C.To succeed,we should change the way we are if necessary.
D.We may experience difficulty in life just like the little stream.
八、情景交际(每小题2分, 10)
从方框中选出合适选项补全对话(其中有两项为多余选项)
A: We've been in this shop for three hours. I feel a little tired.
B: Look, Tina. ________(51). Look at this one.
A: What a great T­shirt! I love Mickey Mouse. ________(52)
B: Well, it is smart.
A: ________(53)
B: I like super heroes like Superman and Batman.
A: I like them too. ________(54)
B: Really? I got a really funny cartoon DVD yesterday. Why not come to my house to see it after shopping?
A: ________(55)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
九、用所给词的适当形式填空(每小题2分,共10)
56.It's time ________________(go) to bed.
57.Everyone should be ____________(satisfy) with his or her life.
58.There are more and more civilian(平民) ________(hero).
59.When the boy saw his missing dog back, he couldn't help ________(laugh).
60.All roads ________(lead) to Rome.
十、根据汉语完成句子(每小题2分,共10)
61.这个孩子既健康又活泼。
The child is lively ________ ________ ________ healthy.
62.孩子们把厨房弄得很乱。
The children ________ a terrible ________ in the kitchen.
63.这位伟人已经赢得了全国人民的心。
The great man has ________ ________ ________ ________ people all over the country.
64.自从回家后,他就病了。
He has been sick ________ ________ he came back home.
65.卡通电影仍然深受孩子们的欢迎。
Cartoon films ________ still ________ ________ children.
十一、书面表达(20)
以My favourite cartoon story/movie 为题,写一篇80词左右的短文。
要求:简单介绍一下故事或电影,并说明你为什么喜欢它,你从中学到了什么。
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
 
Module 5达标测试卷
第Ⅱ卷 笔试部分
五、21.B 点拨:现在完成时常与since +过去时间/从句或for+时间段连用。 22.C
23.C 点拨:考查词义辨析。actor男演员;scientist科学家;artist画家,艺术家;doctor医生。由use his drawings可判断是画家。
24.D 点拨:因为有my last birthday,因此用一般过去时。
25.B
26.D 点拨:考查短语辨析。come over顺便来访;come down下来;come on加油;come out出版。根据new book可知,应是“出版”。
27.C 点拨:此题考查can't help doing的用法。
28.D 29.A
30.A 点拨:根据Two days ago.可知是一般过去时,故选A。
六、31.C 点拨:be interested in +doing,故选C。
32.B 点拨:has been popular for more than 80 years表示“已经受欢迎80多年了”。
33.B 点拨:丁丁是一个记者,因此用as,意为“作为”。
34.D 点拨:根据travelling 得知此处应该为taking。
35.A 点拨:to one's surprise 令某人惊奇的是。
36.C 点拨:be ready to do sth.准备好做某事。
37.B 点拨:win the heart of sb.赢得某人的心。
38.C 点拨:in a word 总而言之,总之。
39.C 点拨:learn from sb.向某人学习。
40.C 点拨:如果我们用心来做,没有什么是困难的,因此用nothing。
七、A 4145:BBCDA 
B 4650:BDDAC
八、5155:FBEAD
九、56.to go 57.satisfied 58.heroes 59.laughing 60.lead
十、61.as well as 62.made;mess 63.won the hearts of
64.ever since 65.are;popular with
十一、范文:
My favourite cartoon movie
My favourite cartoon movie is Kung Fu Panda.Because__it's__very__ funny__and_
_interesting.The__story__is__great.The__background__is__beautiful,__and__it__is_really__like__an__ancient__Chinese__city.So__many__people__like__it.In__this__cartoon__movie__the__character__that__I__like__most__is__the__panda.It__is__this__cartoon__movie's__leading__role__and__it__is__a__lovable__panda.Everyone__has__advantages__and__shortcomingsbut__perhaps__you__only__know__your__shortcomings.__As__long__as__
you__work__hard,__you__will__discover__that__you__have__the__advantages.
点评:
①介绍了为什么喜欢这部电影。
②简单介绍了一下电影。
③说明从电影中学到了些什么。
 
 
Module 6达标测试卷
    卷 笔试部分(100)
五、单项选择(每小题1.5分,共15)
21.Mr.White must be talking on the phone because__he__didn't__answer__the__door
A.定语  B.状语  C.主语  D.宾语
22.The novel is very ________.So I am ________ in it.
A.interested;interesting  B.interesting;interested
C.interesting;interesting  D.interested;interested
23.The boy as well as his friends often ________ football on the playground.
A.have played  B.has played  C.play  D.plays
24.To my surprise, whenever I see Lucy, she studies at her desk ________.
A.in no time  B.from time to time
C.all the time  D.at times
25.Not only you but also Jim ________ interested in collecting things.
A.am  B.are  C.is  D.be
26.(易错题) —Do you take exercise every day?
—Yes, I always ________ thirty minutes walking after supper.
A.spend  B.cost  C.take  D.pay
27.—When ________ Mo Yan's Red Sorghum ________?
—In 1986.And it was made into a movie by Zhang Yimou.
A.did; come out  B.will; come out
C.was; come out  D.was; coming out
28.The room is a bit untidy now. Why don't you________? 
A.tidy it up  B.tidy up it
C.tidy them up  D.tidy up them
29.The joke was so funny that it made him ________ again and again.
A.laugh   B.to laugh   C.laughed   D. laughs
30.—Tom, supper is ready.
—I don't want to eat ________, Mum. I'm not feeling well.
A.everything  B.nothing
C.something  D.anything
六、完形填空(每小题1.5分,共15)
(词数:约130;建议用时:5分钟)
Hobbies can make our life colorful.I believe everyone has his or her own hobbies.Now let me tell you something about my ________(31) hobbies.
My hobby is ________(32) stamps.I ________(33)a lot of friends and I often get stamps from them.Some of my stamps are very pretty and others are unusual.I ________(34) a lot from these stamps.
My younger brother Peter likes ________(35) trains.He often goes to the nearby station and watches them carefully.________(36)a train passes by, he writes ________(37) its name and number.
My sister's hobby is sewing(缝纫).She makes most of her ________(38) herself.When my trousers are torn, I always ask her for________(39)
My parents have the same hobby.It's walking the________(40)Every morning and afternoon they go walking with our lovely dog.
31.A.classmates'   B.friends'   C.family's
32.A.collecting      B.collect      C.collects
33.A.meet          B.have       C.remember
34.A.have learned    B.will learn   C.learning
35.A.taking         B.making     C.watching
36.A.When         B.Although   C.Until
37.A.up            B.down      C.to
38.A.plans          B.cakes      C.clothes
39.A.money         B.help      C.advice
40.A.cat            B.dog       C.horse
七、阅读理解(每小题2分,共20)
A (词数:约240;建议用时:8分钟)
Peter was an English boy. His hobby was collecting stamps. He had stamps from many countries. Peter's favorite stamps came from France. He had every French edition(版本)from 1960 to 2006 except a 1974 special edition stamp. It was very hard to find. He looked for it everywhere—even in stores,at street markets and on the Internet.He asked his friends and relatives to help him. But nobody could find the stamp. It made Peter very sad.
“Don't worry. Please have patience(耐心),” his father said to him.“You'll find it one day.”
“I hope so,” Peter said.
Peter also liked making friends. He had a penfriend named Victor who was in France. They wrote to each other every month. Victor knew Peter liked collecting stamps.One day Victor's mother Laura gave him an old French stamp. It was a big,green one.He used it to post a letter to Peter.
As soon as Peter received the letter,he looked carefully at the stamp. He was very amazed to see that it was the 1974 special edition stamp. Peter was so happy! He told the good news to his sister and his parents.
“You see,” his father said.“You did find the stamp in the end. So you know,it's good to have two things in life.”
“What are they?” Peter asked.
“Friends and patience!” his father answered.
41.Peter's favorite stamps came from ________.
   A.China  B.England  C.France  D.Germany
42.When Peter couldn't find the 1974 special edition stamp,he felt ________.
A.unhappy  B.happy  C.worried  D.excited
43.Peter's penfriend was ________.
A.Phillip  B.Victor  C.Thomas  D.Laura
44.The color of the 1974 special edition stamp was________.
A.blue  B.red  C.brown  D.green
45.Peter's father thought it good to have ________ in life.
A.money and time  B.books and food
C.friends and patience  D.beautiful clothes and wine
   B  (词数:约200;建议用时:6分钟)
How do you spend your spare time?There will be different answers to it. Most people in Poland(波兰) have their own ways of spending free time.They have many different hobbies,which help them to get away from their everyday problems and spend their free time happily.
Many Polish (波兰的)  people like travelling.They always look for new places that they have never been to and add new and exciting experiences to their journey.Some of them like to climb mountains,others like to go to a sea or a lake to swim,because these can make them get exercise and are good for their health.
Many Polish people also like to do sports in their free time.They are usually crazy about football,and football is regarded as the Polish national sport.Many football fans may support a certain team,so they go to watch every match of the team they support,and they buy many things that have relations with the team.Watching sport and doing it are both good ways to relax.
In addition,doctors say that doing sports is very good for health.Many people in town,especially young men,often go to the gym to attend the exercise classes to keep fit.
46.Polish people have many hobbies in order to ________.
A.solve their daily problems
B.finish all their work
C.make more friends
D.relax themselves in their spare time
47.Why do some Polish people like climbing mountains?
A.Because they hate travelling.
B.Because they can get exercise from it.
C.Because they can find a new place.
D.Because it is comfortable and funny.
48.Which of the following sports is NOT mentioned in the passage?
A.Playing football.  B.Climbing mountains.
C.Skating.  D.Swimming.
49.What is the main idea of Paragraph 3?
A.Football is many Polish people's favourite sport.
B.Young Polish people often go to the gym.
C.All the Polish people do sports in their spare time.
D.Most Polish people like watching sport.
50.What can we learn from the passage?
A.Polish culture is colourful.
B.We can have many ways of spending our free time.
C.A doctor can give you good advice.
D.There is no need to do sports.
八、从下面方框中选出正确的选项填空,使短文通顺、内容完整(有一个选项是多余的)
(每小题2分,共10)
The world is an interesting place. Different people like different things.
Some people like loud music. Other people don't. ________(51)
Many people like sports, but they don't all like the same sports. In some countries, cricket(板球运动)is a very popular sport. In others it is not popular at all. No one plays it or watches it on TV.However, most people like soccer. The World Cup is very popular. ________(52)
Different people like different foods. Some people don't like meat. ________(53) Some people don't like potatoes or bread. They prefer rice.
________(54) Most people have their favorite colors. Some people like bright colors. Others prefer pale colors.
Many people like traveling. Different people like different places. Some people like to go to the country. They like the fresh air. Some people like to go to the cities. Because they like shopping. ________(55)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
九、情景交际(每小题2分,共10)
Lingling:Do you collect anything?
Sally:No, I don't.
Lingling:_______________________________________________________________(56)
Sally:My hobby is playing the violin.
Lingling:____________________________________________________________(57)
Sally:Because my mother is a musician and she gave me a violin eight years ago.
Lingling:___________________________________________________________(58)
Sally:I started playing the violin when I was five.
Lingling:____________________________________________________________(59)
Sally:I play the violin every day.
Lingling:___________________________________________________________(60)
Sally:Tomorrow afternoon.
十、用所给词的适当形式填空(每小题1分,共5)
61.They have decided to go ________(sail) together.
62.Ben is ________(interest) in playing the violin.
63.There are so many ________(shelf) in this library.
64.The company hopes its new product will be ________(success) on the European market.
65.This is a ________(value) painting.You must take good care of it.
十一、根据汉语完成句子(每小题1分,共5)
66.很抱歉,刚才我占用了你很多时间。
I'm sorry I ________ ________ much of your time just now.
67.我的朋友一直帮我学英语。
My friends help me with my English________ ________ ________.
68.早晨当琳达给玛丽打电话时,玛丽正在打扫她的卧室。
Mary was ________ ________ her bedroom when Linda called her in the morning.
69.结果,他们比赛得了第一。
________ ________ ________, they got first place in the competition.
70.埃米除了帮保罗学习语文外,还帮他学习数学。
Amy helped Paul with his maths ________ ________ ________ Chinese.
十二、书面表达(20)
假如你在某英文论坛上看到一篇关于爱好的帖子,各位网友在论坛中介绍了自己的爱好和对爱好的一些看法。请根据下面的提示,以“My Hobby”为题,用英语写一篇意思连贯、语句通顺的短文,并在论坛上发表。
词数:80左右。
要点提示:①What is your hobby?②When did you start this hobby?③Why do you have such a hobby?④What have you learnt from your hobby?
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
 
Module 6达标测试卷
第Ⅱ卷 笔试部分
五、21.B
22.B 点拨:interesting修饰物,而interested常修饰人,故选B。
23.D 点拨:as well as 连接主语时,谓语动词的数与前者相一致,又因为often通常用于一般现在时中,因此选D。
24.C 点拨:in no time意为“立刻,马上”;from time to time意为“不时,有时”;all the time意为“一直”;at times意为“有时,偶尔”。句意“使我吃惊的是,无论我什么时候看见露西,她都一直在她的课桌旁学习。”故选C。
25.C 点拨:not only...but also...意为“不但……而且……”,连接主语时谓语动词的数遵循就近原则。故选C。
26.A 点拨:考查“sb.spend some time doing sth.” 。故选A。
27.A 点拨:考查时态。由In 1986可知用一般过去时,又因为come out无被动语态,故选A。
28.A 点拨:考查短语。tidy up是动副结构短语,代词只能放在中间,又因为主语是单数,故选A。
29.A 点拨:本题用固定结构法解题。句意:这个笑话如此可笑,以至于逗得他笑了又笑。make是使役动词,make sb.+动词原形,意为“使某人……”,故选A。
30.D 点拨:根据句意以及否定句中常用anything,可知选D。
六、31.C 点拨:根据下文可知是“我”家人的爱好。
32.A 点拨:动名词作表语。
33.B 点拨:句意“我有很多朋友……”,表示“有”用have。
34.A 点拨:根据句意“我(已经)从这些邮票中学到了很多东西。”可知,只有A符合句意,故选A。
35.C 点拨:根据后文可知是“喜欢看火车”,三个选项中只有watch有“看”的意思,故选C。
36.A 点拨:根据句意“每当……”可知用When。
37.B 点拨:write down“写下”是固定搭配。
38.C 点拨:因为喜欢缝纫,所以她大多数的衣服都是她自己做的。
39.B 点拨:ask...for help“请求……帮忙”,故选B。
40.B 点拨:由下一句可知选B。
七、A 41.C 点拨:根据“Peter's favorite stamps came from France.”可以确定选C。
42.A 点拨:根据第一段最后一句内容可知,Peter很难过,所以选 unhappy。
43.B 点拨:根据“He had a penfriend named Victor who was in France.”可确定选 B。
44.D 点拨:根据“ It was a big,green one.” 可以确定选D。
45.C 点拨:根据最后一段内容可知,是朋友和耐心。
B 4650:DBCAB
八、51.A 点拨:从前面的提示loud music及第二段的转折含义可以看出,所填句子应与本段第一句对应。
52.C 点拨:第三段第一句指出本段是关于运动的,从空前一句可以看出是关于世界杯的。
53.E 点拨:从下文提示可以看出是讲关于食物的。
54.B 点拨:从下文的“Most people have their favorite colors.”可以看出这段内容是关于颜色的。
55.F 点拨:前面的提示都是讲关于旅游的事情,所以选F项。
九、56.What's your hobby?
57.Why do you enjoy playing the violin? 
58.When did you start playing the violin?
59.How often do you play the violin? 
60.When will you play next time?
十、61.sailing 62.interested 63.shelves 64.successful
65.valuable
十一、66.took up 67.all the time 68.tidying up
69.As a result 70.as well as
十二、范文:
My Hobby
My hobby is reading.I became__interested__in reading when I was five years old. At that time my mum always asked me to read some storybooks. Gradually I found reading was very interesting. It__can__not__only__let__me__learn__a__lot__of__knowledge,__
but__also__make__me__happy.I like reading all kinds of articles, such as stories, newspaper reports, poems and so on. And I usually do some reading in the evening. Reading makes my life colorful and wonderful.
点评:
①become interested in “对……感兴趣”,后接名词、代词或动名词作宾语。
②not only...but also...“不仅……而且……”,连接两个并列的成分,可连接主语、谓语、宾语、状语和表语等,但在连接主语时,谓语动词的数遵循就近原则。
 
Module 7达标测试卷
     第卷 笔试部分(100)
五、单项选择(每题1.5分,共15)
21.You'd better ________ too much chocolate, or you'll get fat fast.
A.not to eat    B.not eat     C.not eating
22.—I have made great ________ with my English after a year's hard work.
—Congratulations!
A.progress  B.mistakes  C.application   D.pity
23.—Do you have ________ to tell me?
—No, nothing.
A.nothing else B.anything else C.else something D.else anything
24.Cars make our life easier, ________they bring environment problems.
A.as  B.or  C.but  D.so
25.The winter holiday usually ________ for nearly a month and we often have a good time.
A.waits  B.goes  C.lasts   D.keeps
26.—What do you think of Mike?
—A nice boy! He is a top student ________ a good monitor.
A.as well  B.as well as   C.as good as  D.but
27.It's important for us to protect nature because we ________ its rich resources to live.
A.depend on    B.leave for   C.give up  D.lead to
28.You make lunch,________ I'll take care of the baby.
A.but  B.or  C.for  D.and
29.—There're many things to buy. Can you make a shopping ________ for me.
—OK.
A.order  B.list  C.menu  D.bill
30.—Please ________ the form, and you can deposit(储存)your money in this bank.
—OK. Thank you, sir.
A.pay for   B.check in   C.depend on   D.fill out
六、完形填空(每小题1.5分,共15)
(词数:约190;建议用时:10分钟)
Last year I went to Australia to study and travel. I stayed in Sydney for three months.I visited places of ________(31) in the morning and took English lessons in the afternoon.A friend and I stayed in a host family in Sydney.The family were very ________(32) to us.We talked about a lot of things with each other in English.
My spoken English improved ________(33) in Australia.I used to speak little English in China.________(34) in Australia I had to use it very often.I was soon able to ________(35) with my teachers and host family in English freely.For me,the best place in Australia is the Sydney Opera House(悉尼歌剧院).You can look at it from different sides.It is beautiful.I cannot sing very well, but ________(36) I was inside,I really wanted to sing.
Time ________(37) while I was in Sydney.Soon Christmas came,then the New Year.I had to spend the New Year________(38)my parents.I felt a little lonely.I missed them so much.In the evening,I________(39) my family.When I heard ________(40) voices,I began to cry.My host mother held me in her arms and comforted(安慰)me.
31.A.fun       B.use     C.interest  D.scenery
32.A.friendly   B.boring   C.cool     D.serious
33.A.widely    B.weakly   C.hardly  D.greatly
34.A.Though    B.But     C.Or     D.So
35.A.speak      B.say     C.talk    D.tell
36.A.when      B.before   C.unless  D.whether
37.A.ran        B.jumped  C.flew   D.walked
38.A.of         B.with     C.from  D.without
39.A.asked      B.phoned  C.found  D.heard
40.A.my        B.our      C.its    D.their
七、阅读理解(每小题2分,共20)
  A  (词数:约200;建议用时:6分钟)
Millions of children in the United States go to summer camps.Some go to play outdoors at traditional camps in the woods, in the mountains or on lakes.But families now have many choices of special camps.These can be in the middle of nature or a big city.Special camps offer young people the chance to learn about different subjects:space exploration,business and medicine.
In technology camps, one subject that children can learn about is video game design.They learn how to use computer programs to create games of their own.One program that teaches video game design is called Cyber camps.Children can learn how to design their own virtual(虚拟的) worlds to set their video games in.Then, they program their own rules and objects into the game.
Cyber camps can also offer courses in robot building and web design.A recent story in the Washington Post described how one child made a robot that could sing a song.Another one made a robot that could follow a black line drawn on a piece of cardboard.Also, children can learn how to make websites.One child made a site for Pokemon, one of his favourite cartoon shows.
41.Traditional camps are ________.
A.in the woods  B.in the mountains
C.on lakes      D.All of the above.
42.Special camps offer young people the chance to learn ________.
A.space only       B.science only
C.medicine only    D.different subjects
43.In Cyber camps a child made a robot that could________.
A.sing  B.dance  C.speak  D.draw
44.Which one is NOT true according to the passage?
A.There are many special camps in the USA now.
B.Families prefer traditional camps to special camps.
C.Special camps can be in the middle of nature or a big city.
D.In technology camps, children can create games of their own.
45.The best title for the passage is ________.
A.Traditional Camps   B.Special Camps
C.Summer Camps     D.Summer Holiday
  B  (词数:约230;建议用时:7分钟)
While Mr Wan, his wife and their little daughter were in Europe, they decided to drive three days to Germany.His little daughter had never traveled at night before.She was scared the first night in the car, with the deep darkness outside.
“Where are we going, Daddy?” “To your uncle's house in Germany.”
“Have you been to his house before? ” “No.”
“Do you know the way?” “Kind__of,__we will read the map.”
“Do you know how to read the map?” “Yes, we will get there safely.”
“Where are we going to eat if we get hungry before arriving?” “We can stop at a restaurant if we get hungry.”
“Do you know if there are restaurants on the way?” “Yes, there are.”
“Do you know where?” “No, but we will be able to find some.”
The same dialogue repeated a few times during the first night and second night.But on the third night, his daughter was quiet.He couldn't help wondering why she was not asking the questions anymore.
“Dear, do you know where we are going?” “Germany, to Uncle's house.”
“Do you know how we are getting there?” “No.”
“Then why aren't you asking me anymore?” “Because Daddy is driving.”
Because Daddy is driving.That answer from his little girl gave Mr Wan strength (力量)for many years after, whenever he had questions and fears (恐惧)about his life journey.
46.From the passage, we know that the family is ________ now.
A.traveling in Europe   B.driving in Germany
C.going to Germany    D.having a nice holiday
47.The little girl asked so many questions during the first night because ________.
A.she was afraid of the deep darkness  
B.she didn't want to go to Germany
C.she didn't believe in her parents  
D.she was very hungry on the road
48.What does the underlined phrase “kind of” suggest?
A.Mr Wan didn't know the way at all.  
B.Mr Wan could read the map very well.
C.Mr Wan was not quite sure about the way.  
D.Mr Wan was familiar with the way.
49.Why didn't the girl ask questions on the third night?
A.Because Daddy helped the girl with her problem.
B.Because the girl chose to believe in her father.
C.Because the girl knew all of the answers.
D.Because Daddy answered all of the girl's questions.
50.What gave Mr Wan more strength after this trip?
A.His daughter's questions.  
B.His daughter's trust.
C.His good driving skill.  
D.His strong will about life.
八、任务型阅读(每小题2分,共10)(词数:约220;建议用时:6分钟)
仔细阅读下面的短文并按要求完成51至55小题。
New rules and behavior standards(行为规范)for middle school students came out in March.①Who are the most excellent students? ②Middle schools use a new way to decide that.The best students won't only have good grades.They will also be kids who don't dye their hair,smoke or drink.The following are some of the new rules.
◆③________
Have you ever copied others' work in an exam?Don't do it again.That's not what an honest student should do.If you have played computer games for two hours in your room,don't tell your parents you have done your homework.
Do more at school.④好学生热爱动物,关心他人。April is Bird­Loving Month in China.Is your school doing anything to celebrate it?You should join!That way,you can learn more about animals and learn to protect them.And when your classmates are in trouble,remember to give them a hand.You know a friend in need is a friend indeed.
Use the Internet carefully.Try to ⑤________away from web pages that are bad for you.Find good websites and use them for homework.
Be open to new ideas.Have you ever thought that people could live on the moon?Maybe you can discover a new planet someday.Don't look down on new ideas.⑥You should welcome them,because new ideas make life better for everyone.
51.在横线上填写一词,使文中①、②句合并为一句。
Middle schools use a new way to decide________the most excellent students are.
52.选出文中③处的主题句。________
A.Don't cheat in exams.
B.Never play computer games.
C.Tell the truth.
53.将文中④句翻译成英语。
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
54.在文中⑤处填写一个单词,使句意完整、上下文通顺。________
55.将文中⑥句翻译成汉语。
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
九、补全对话(每小题2分,共10)
根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
A:Hi,Tony! What are you doing here?
B:Hi,Judy! I'm reading about travelling.
A:About travelling?____________________________________________________(56)?
B:Yes, I'm planning to travel during my summer vacation.Summer is the perfect time for fun and I'd like to stay cool in the hot weather.
A:That'll be fun!_____________________________________________(57)?
B:Not yet.I'm looking for a place I've never been to.Any suggestions?
A:________________________________________________________(58)
It's quite cool there in summer.I'm sure you will like that place because there are many fun activities.And the food there is also special.
B:________________________(59)Thanks for your suggestion.What's your plan for the summer vacation?
A:I will stay at home.______________________________________(60)But please tell me about your vacation after you come back.
B:No problem.
十、根据汉语完成句子(每小题2分,共10)
61.这票是免费的,你不需要付款。
The ticket is free.You don't need to ________ ________ it.
62.徐丽今年在英语方面进步很大。
Xu Li has________ ________ ________with her English this year.
63.他从房顶上同时抛下两个足球。
He dropped two footballs from the top of the house _______ _______ _______ ________.
64.他喜欢运动,也喜欢画画。
He likes drawing ________ ________ ________ doing sports.
65.可是我不知道要带些什么。
But I don't know________ ________ ________.
十一、书面表达(20)
假如你是张红,你想参加学校组织的“走进美国家庭”夏令营活动,请写一篇80词左右的申请。
内容:①你参加这次活动的目的;②你的兴趣、特长;③你希望住在什么样的美国家庭里。
Dear Sir/Madam,
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
 
Module 7达标测试卷
第Ⅱ卷 笔试部分
五、21.B
22.A 点拨:make progress with/in...在……方面取得进步。
23.B 点拨:else用于疑问句或者nothing,nobody,something,anything等之后,意为“其他的;别的”。anything多用于否定句和疑问句。
24.C 点拨:考查连词的用法。根据句意可知前后表示转折,故选C。
25.C 点拨:持续多长时间用last,又因主语为第三人称单数,故选C。
26.B 点拨:as well as“ 既……又……”。 
27.A 28.D
29.B 点拨:make a shopping list列一个购物清单。
30.D 点拨:此题用短语辨析法。考查动词短语辨析。pay for为……付款;check in登记,办理入住手续;depend on依靠;fill out填写。故选D。
六、31.C 点拨:places of interest意为“名胜古迹”。
32.A 点拨:be friendly to sb.表示“对某人友好”。
33.D 点拨:由下文可知,在澳大利亚“我”的英语口语得到了极大的提高。
34.B 点拨:两句话之间表示转折用But。
35.C 点拨:talk with sb.意为“与某人交谈”。
36.A 点拨:when引导时间状语从句,意为“当……时”。
37.C 点拨:fly作动词,意为“飞逝”。
38.D 点拨:without意为“没有”,由下文可知。
39.B 点拨:phone作动词,意为“打电话”。
40.D 点拨:句意为“当我听到他们的声音时,我开始哭了。”
七、A 41.D 点拨:由第一段的第二句话可知。
42.D 点拨:由第一段的最后一句话可知。
43.A 点拨:由第三段的第二句话可知。
44.B 点拨:由第一段可知A、C两项均属实,由第二段可知D项属实,只有B项在文中未提及。
45.B 
B 4650:CACBB 
八、51.who 52.C
53.Good students love animals and care about others.
54.stay/keep/be
55.你(们)应该接受新的想法,因为它们使每个人的生活变得更加美好。
九、56.Are you planning to travel
57.Have you decided where to go
58.I think you can go to Yunnan
59.It sounds great 60.I'll help my father with his business
十、61.pay for 62.made great progress
63.at the same time 64.as well as
65.what to take
十一、范文:
Dear Sir/Madam,
I want to join__in the summer camp.It's__a__good__way__to__improve__my__ Englishand it can help me know more about the American culture.
I often surf the Internet for something__new.I love sports and pop music.I do__quite__well__in English and I can talk with foreigners freely.I'm__very__proud__of__it.I hope to stay in a large American family with three or four children.I'm sure we'll have a great time together.
Thank you!
Yours,
Zhang Hong
点评:①join in 指“参加,加入某种活动”,也可指“加入某人做……”,例如:join sb. in doing sth.。
②It's a good way to do sth.它是做某事的一个好方法。
③形容词修饰不定代词时,形容词要放在不定代词后面。例如:something good, something bad。
④do well in在某方面做得好。
⑤be proud of... 为……感到骄傲。
 
Module 8达标测试卷
     第卷 笔试部分(100)
五、单项选择(每小题1.5分,共15)
21.There are lots of people singing and dancing ________ the top of the mountain.                     
A.at  B.to  C.in  D.by
22.—What are you going to do during the summer vacation?
—I am going to ________ a new hobby like swimming or dancing.
A.take off   B.take up  C.take after  D.take in
23.Some students can do very well in English exams, but can ________ understand what a native speaker says.
A.exactly   B.always  C.easily  D.hardly
24.You had better stand there and be quiet.Don't ________.
A.hurry up  B.move about  C.wake up  D.write down
25.All of us ________ you to take part in the swimming match.
A.hope  B.make  C.find  D.wish
26.The teacher tells us ________ the meeting begins at half past nine in the morning.
A.if  B.which  C.that  D.who
27.Tom's sister often ________ at eight o'clock on Sunday.
A.wakes him up  B.woke him up
C.wakes up him  D.woke up him
28.Thank you for ________ my mistakes. I will correct(改正)them.
A.pointing out     B.pointing to
C.pointing at      D.looking for
29.—I think his idea is right.
—I agree ________ you.
A.to  B.by  C.with  D.in
30.—Look at the clouds. So beautiful!
—Wow,so many different ________:horses,sheep,flowers...
A.sizes  B.shapes  C.colours  D.styles
六、完形填空(每小题1.5分,共15)
(词数:约160;建议用时:5分钟)
An English traveler found himself in Norway with only enough money to buy the ticket for his journey back home.________(31) he knew that it would take him only two days to get to England, he decided that he could easily spend the time ________(32) food.So he bought a ticket and ________(33) the ship.The man closed his ears to the ________(34) of the lunch bell.When dinner time came, he didn't go to the dining room, ________(35) that he was not feeling very well.
The next morning he still didn't have ________(36) and at lunch time he again stayed in his room.But at dinner time he was so ________(37) that he went to the dining room and ate ________(38) that the waiter put in front of him.He got ready for the quarrel.
“Bring me the ________(39),” he said.
“The bill, sir?” said the waiter in ________(40)“There isn't any bill.On our ship meals are included in the money for the ticket,” said the waiter.
31.A.As     B.So      C.Though  D.But
32.A.with    B.without  C.for      D.in
33.A.got off  B.got out   C.got on   D.got up
34.A.voice   B.sound    C.price    D.shape
35.A.hoping     B.wanting  C.saying      D.staying
36.A.lunch      B.breakfast  C.dinner      D.supper
37.A.happy      B.sad      C.thirsty      D.hungry
38.A.something  B.nothing    C.everything  D.anything
39.A.bill        B.money    C.note        D.food
40.A.pleasure    B.surprise    C.length     D.luck
七、阅读理解(每小题2分,共20)
    A (词数:约150;建议用时:5分钟)
Do you know anything about the holiday camps in Hong Kong? The students in Hong Kong used to take part in an English holiday camp in their holidays. And their parents weren't with them, though they were very young.
Now they still enjoy taking part in many kinds of holiday camps without their parents. Many parents let their children take part in some kinds of holiday camps in order to learn some practical knowledge in their life and also learn some knowledge about living skills, science, reading and writing... The most important for the children is to learn to look after themselves.
Holiday camps in Hong Kong are not so expensive. Most families can afford to send their children there for further study or for making their bodies strong.
It is said that students in Hong Kong have much knowledge about many things. Perhaps it has something to do with all kinds of holiday camps.
41.Students in Hong Kong usually took part in________ in the past.
A.an English holiday camp    
B.a maths holiday camp
C.a science holiday camp
42.When students in Hong Kong are in holiday camps, their parents________.
A.have to look after them  B.don't go with them
C.must stay at home
43.The most important thing for the students to take part in holiday camps in Hong Kong is________.
A.to learn some practical knowledge in life
B.to learn about living and learning skills
C.to learn to look after themselves
44.The cost of taking part in a holiday camp is________.
A.very high      B.not fair      C.low
45.The students who often take part in holiday camps usually________.
A.know a lot about many things
B.show much interest in sports
C.have a strong love for further study
                      B (词数:约190;建议用时:6分钟)
Mr.Green was going on business to Paris for a week. He would go there by train. Before he left, he said to his son, “If anyone asks for me, tell them that your father is out, and will be back in a week.”
“OK, Dad,” said his son. But Mr.Green was afraid that his son couldn't remember this, he wrote these words down on a piece of paper. His son put the paper into his pocket.
Four days passed, but no one came to see Mr.Green. The boy thought no one would come, so he burnt the piece of paper that evening. The next afternoon, a man knocked at the door.
“Where is your father?” he asked. The boy put his hand into his pocket at once and looked for the piece of paper. He could not find it. He suddenly remembered he had burnt it, so he shouted, “No more.”
The man was very surprised.“No more? I met your father last week. When did it happen?” he asked.
“Burnt yesterday evening.” the boy answered.
46.How would Mr.Green go to Paris?
  A.By car.  B.By train.  C.By plane.  D.By ship.
47.Mr.Green would be away for ________.
A.a week  B.a month  
C.two weeks  D.four days
48.What did the boy do when he thought nobody would come to see Mr.Green?
A.He looked for the paper.  
B.He burnt the paper.
C.He visited the man.  
D.He threw away the paper.
49.When did the man come to see Mr.Green after he left?
A.Last week.  
B.On the first day.
C.On the fifth day.  
D.On the fourth day.
50.Why was the man very surprised after he heard the boy's words?
A.He thought Mr.Green was out.  
B.He thought Mr.Green was ill.
C.He thought Mr.Green was lost.  
D.He thought Mr.Green was dead.
八、任务型阅读(每小题2分,共10)
(词数:约180;建议用时:6分钟)
Have you planned your school holidays? If not, I hope this guide(指南)will help you. Here are a few suggestions on how to spend your school holidays well.
Traveling—relax and refresh your mind and soul(心灵)
Travel to some interesting places. Traveling will certainly relax and refresh your mind and soul. Mountains and beaches are good places for you to take a holiday.
Doing a part­time job—get some working experience
Work part­time, and you can get not only money but also some working experience.The working experience will be an advantage in your future jobs. For me, I have some experience in working as a waiter in a five­star hotel.
Taking courses or going to a camp—improve yourself
There are some interesting courses to choose from, specially designed for students during school holidays, such as computer courses, English courses and driving courses.These courses are necessary if you want to learn some new skills.And you can also go to a camp like an English camp to improve yourself and extend(拓宽)your social circle(社交圈).
根据短文内容,完成下列句子,每空词数不限。
51.There are ________ pieces of advice on how to spend school holidays in the passage.
52.The writer thinks ________________________ are good places for students to take a holiday.
53.The working experience will be good for students'________________.
54.Taking courses during school holidays can help students ____________________.
55.The writer advises students to ______________________________ during school holidays to extend their social circle.
九、情景交际(每小题2分,共10)
从方框中选择恰当的内容补全对话
Mina:Jack!I went to Quanzhou with my family last week.
Jack:Really?________(56)
Mina:It was wonderful!________(57)
Jack:How did you travel  there?
Mina:________(58)
Jack:Did you stay there long?
Mina:Hmm...Only three days.But I found people there very friendly!
Jack:________(59)
Mina:We visited Kaiyuan Temple,Qingyuan Mountain and some other well­known places.
Jack:________(60)
Mina:Yes.It's very nice and tastes delicious.
 
 
 
 
 
 
 
 
十、用方框中所给单词的适当形式填空(每小题1分,共5)
 
 
61.We can find the museum ________with Baidu Map.
62.Would you mind________up your seat to the old man?
63.Exercise an hour every day,and you can keep________.
64.For your________,you'd better not travel to Vietnam.
65.The waiter puts a fork and two________on the dinner table.
十一、根据要求转换句型,每空一词(每小题1分,共5)
66.There isn't any more bread.(改为同义句)
There is ________ ________ bread.
67.Why don't you join us?(改为同义句)
 ________ ________ join us?
68.His grandma is too old to look after herself. (改为同义句)
His grandma is ________ old ________ she can't look after herself.
69.I hope you will have a wonderful time.(改为同义句)
 I hope you will ________ __________.
70.I believe we can finish the job in two days.(改为否定句)
 I ________ ________ ________ ________ finish the job in two days.
十二、书面表达(20)
假如你是大明,上周六你和父母去颐和园游玩,请你向同学们介绍一下颐和园和你们的游玩经历及感受。不少于60词。开头已给出(不计入总词数)。
Distance(距离) twenty kilometers from the center of the city
Size covers(覆盖) an area of 2.9 square kilometers
Famous tourist spot(旅游景点) the Longevity Hill(万寿山)
 
提示词:lovely park,drive,find,decide,climb up to,view,foreigners,hope...
My parents and I spent some time off in the Summer Palace last Saturday.________
_______________________________________________________________________    ________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
 
Module 8达标测试卷
第Ⅱ卷 笔试部分
五、21.A 点拨:本题考查介词。at the top of为固定搭配,意为“在……的顶部”,故选A。
22.B 点拨:句意:——暑假期间你打算做什么?——我准备________像游泳或跳舞之类的新爱好。take off“脱下;起飞”,take up“占据,开始做”,take after“像”;take in“吸收”。根据题干中的“新的爱好”,说明是“开始做”,故选B。
23.D 点拨:此题用语义推理法解题。句意:一些学生能把英语考得很好,但是________理解母语使用者说的英语。exactly“准确地”;always“总是”;easily“容易地”;hardly“几乎不”。由句中连词but(但是)可知前后意思转折,根据前句句意“能考得很好”,可知后面是表达“不能”,要用否定含义。故选D。
24.B 点拨:此题用短语辨析法。hurry up“快点”;move about“四处走动”;wake up“叫醒”;write down“写下;记下”。由前一句句意“你最好站在那里并保持安静。”可知答案为B。
25.D 点拨:本题考查hope和wish的区别。wish sb.to do sth.“希望某人去做某事”,不存在hope sb.to do sth.结构,故选D。
26.C 点拨:本题考查宾语从句的引导词。因空格后面的句子为一个完整的陈述句,不缺少任何句子成分,故用that引导。
27.A 点拨:此题考查wake up的用法,该短语为动副型短语,代词必须放在中间,又因为often表示经常性的动作,要用一般现在时,故选A。
28.A 点拨:本题考查短语辨析。句意:谢谢你指出我的错误,我将改正它们。point out“指出”;point to“指向”;point at“指着”;look for“寻找”,故选A。
29.C 点拨:本题考查固定搭配。agree with sb.意为“同意某人(的观点或看法)”,故选C。 
30.B 
六、31.A 点拨:由设空处所在句子中的“only two days”推断出,那个英国旅行者认为回英国所用的时间较短,这是他决定一路不吃饭的原因,故选A。
32.B 点拨:由下文可知,那位旅行者在回英国的路途中,一开始根本不吃饭,故选B。
33.C 点拨:get off 下车(船);get out 出来;get on 上车(船);get up 起床。由下文可知,旅行者买了票之后就上了船,故选C。
34.B 点拨:旅行者捂住耳朵的目的是不听午饭的铃声,故选B。
35.C 点拨:晚饭的时候,旅行者没有去餐厅,“声称身体不舒服”。saying以及后面的that从句在句子中作伴随状语,故选C。
36.B 点拨:由第二段第一句话中的短语“The next morning”可知时间是上午,所以他没吃早饭,故选B。
37.D 点拨:旅行者没吃饭,当然很饿,故选D。
38.C 点拨:由上文他很饿,推出他吃完了服务员放在他前面的所有的东西,故选C。
39.A 点拨:由最后一段的第一句话“The bill,sir?”可以推出旅行者想让服务员拿账单,故选A。
40.B 点拨:由最后一段中“There isn't any bill.On our ship meals are included in the money for the ticket...”可知船票包含了饭费,所以,当那位旅行者提出要账单后,服务员应该感到很吃惊,故选B。
七、A 41.A 42.B
43.C 点拨:细节理解题。此题用阅读材料中寻找答案法解答。由第二段末句“The most important for the children is to learn to look after themselves.”可知,对于孩子们来说,参加此项活动的目的是要学会照顾自己。
44.C 点拨:细节理解题。此题用阅读材料中寻找答案法解答。由第三段“Holiday camps in Hong Kong are not so expensive. Most families can afford to send their children there for further study or for making their bodies strong.”可知,参加这一活动不会花费太多,大多数家庭能负担得起。
45.A 点拨:细节理解题。此题用阅读材料中寻找答案法解答。由最后一段第一句“It is said that students in Hong Kong have much knowledge about many things.”可知,孩子们通过参加活动能了解很多事情。
B 4650:BABCD
八、51.three 52.mountains and beaches 53.future jobs 
54.learn some new skills 55.go to a camp
九、5660:BACED
十、61.easily 62.giving 63.healthy 64.safety 65.knives
十一、66.no more 67.Why not 68.so; that
69.enjoy yourself/yourselves 70.don't believe we can
十二、范文:
My parents and I spent some time off in the Summer Palace last Saturday. It is a lovely park in the west of Beijing.It's only twenty kilometers from the center of the city.It covers an area of 2.9 square kilometers.One__ofthe most famous tourist spots is the Longevity Hill.My__father__drove__us__to__the__park__that__morning__and__it__took__us__about__2__hours.We found that there were many people in the park.Sowe decided to climb up to the top of the Longevity Hill.When we got there,we had a clear view of the whole park.There we met a few foreigners.They said that they liked Beijing very much.I was__really__proud__of our city when I heard that.I hope our city will become more and more beautiful and people all over the world will come to visit it every year.
点评:
①One of的使用使文章的表述更加准确,其作主语也使文章增色。
②该并列句的使用使文章做到了句式上长短结合,提升了文章的档次。
③So的使用使文章脉络清晰,也增强了文章的逻辑性。
④be proud of是一个高级词汇,该短语使文章锦上添花。
 
Module 9达标测试卷
     第卷 笔试部分(100)
五、单项选择(每小题1.5分,共15)
21.We all like Wang Ling because he is always ________us, and he is very helpful.
  A.friendly to   B.angry with    C.mad at
22.—I never thought she would ________ my invitation to the concert.
—She would feel sorry for missing the concert someday.
A.refuse  B.suppose  C.return  D.remind
23.—Would you please tell me the way to the Pacific Hotel?
—Go________the post office,and you'll find it on the left.
A.straight  B.past  C.on  D.passed
24.—Na Ying always encourages her students ________ a new style when they sing at The Voice of China.
—Oh, you are right.
A.to try  B.try  C.trying  D.tries
25.None of them talked. They finished their meal in ________.
A.silence  B.order  C.place  D.public
26.We don't see each other very often, but we keep in touch ________.
A.at the same time   B.on time
C.in time           D.all the time
27.—Will you carry the box for me,please?
—Sure,________.
A.no good  B.no problem  C.no idea  D.no way
28.—Have you asked the policeman________?
—Yes.He told us to turn left onto Main Street.It's on the right.
A.if there is a bank near here
B.how can we get to the nearest bank
C.where can we find a bank
D.when we can go to the nearest bank
29.As a middle school student, we should start thinking about ________ for our country in the future.
A.what we did         B.what did we do
C.what we can do      D.what can we do
30.Mom, don't worry ________ me. I can take care of myself.
A.about  B.with  C.at  D.in
 
六、完形填空(每小题1.5分,共15)
(词数:约130;建议用时:5分钟)
If you go to a new school, how will you make friends? Here is some ______(31) about it.
Smile and laugh.It really works.Make eye contact with others. ________(32) at them when they look at you and laugh when they say something ________(33)This makes you ________(34) friendly and kind.
Invite others to do things with you.Ask some people to have lunch, borrow or lend a piece of paper, or ask ________(35) to play basketball with you.When you find ________(36) people you like, ask them to play video games ________(37) school.
Remember people's names.________(38) your best to remember their hobbies.Don't be ________(39) to ask people more than once what their names are.
Be a good listener. Being a good listener helps you make friends.It also shows that you're not self­centered(自我中心的).When others are ________(40) something to you, just listen!
31.A.advices  B.advice  C.ideas     D.idea
32.A.Smile   B.Cry     C.Shout    D.Sing
33.A.bad     B.terrible  C.funny    D.common
34.A.to seem  B.see      C.to see    D.seem
35.A.anyone  B.someone  C.nobody  D.everyone
36.A.a few    B.a little    C.few     D.little
37.A.at       B.before   C.after     D.during
38.A.Make    B.Get     C.Take     D.Try
39.A.afraid    B.angry   C.excited    D.bored
40.A.shouting  B.saying  C.asking     D.calling
七、阅读理解(每小题2分,共20)
  A  (词数:约100;建议用时:5分钟)
Building friendships is a lifelong job but is worth spending time.Also, it's important to keep in touch with friends.
Advice on making new friends
★Try to be open to new experiences and relationships.
★Join clubs or volunteer organizations.These activities will give you a chance to communicate with people who share similar interests.
★Go on with it—even if you don't feel comfortable.It takes time to build friendships.
Advice on keeping friends
★Be a good listener.Don't offer advice unless you're asked.
★Respect (尊重)the other person's opinion, even when you don't agree.
★Your friends need to know they can trust you.
根据短文内容,判断下列句子的正(A)误(B)
41.Building friendships doesn't take long.(  )
42.Volunteer activities can help you make some new friends.(  )
43.You should respect your friend's idea.(  )
44.Offer your friends advice if you are not asked.(  )
45.The passage talks about how to make new friends and keep friends.(  )
  B (词数:约230;建议用时:6分钟)
Dear Aunt Amy
I am a 16­year­old girl with a great and supportive family.Recently one of my good friends and her mother came over to visit.
My friend and I were looking at some websites for a game we enjoyed playing.She began to show me some of the music she had listened to and some of the videos that went with the music.However,I did not like the music or the videos.I found some songs dark,for they included cuss words(骂人话).
I could not work out how to say that I would really rather not listen to (or watch) those things.She's the type of person who gets angry and upset if you disagree with her.She said her mother had no idea that she was listening to this stuff.
How can I tell her I don't want her to continue these websites on my computer? I really want to tell her mom what she is up to,but I don't want this to end our friendship.
I am very worried and don't want my friend to go down the wrong way.I told Mom and Dad about what had happened,and Mom thinks that maybe I should tell my friend's mom,but I'm not sure.What should I do?Can you help me?
Worried about Websites
Dear Worried
At the moment you could have said,“My parents will go__ballistic if they find these sites on my computer,so you need to stop.”
If you're simply too shy,then your parents can help give you “cover” to work under pressure. If your parents feel that these sites are dangerous for her,then they should speak with her parents.
Aunt Amy
46.How does the worried girl feel about the music and the videos that her friend enjoys?
A.She enjoys them,too.
B.She doesn't like them at all.
C.She feels them amazing.
D.She begins to show an interest in them.
47.What difficulty does the girl have?
A.She has difficulty playing the music.
B.She has difficulty learning a game.
C.She has difficulty telling her mom about what happened.
D.She has difficulty stopping her friend continuing those websites.
48.What does the girl think will happen if she tells her friend's mom about this matter?
A.Her friend will be pleased.
B.She will lose their friendship.
C.Her friend will leave home.
D.Her friend will go down the wrong way.
49.What does the underlined phrase “go ballistic”mean?
A.Become very angry.  B.Become very ill.
C.Become very happy.  D.Become very forgetful.
50.What's Aunt Amy's advice for the worried girl?
A.She should stay away from her friend.
B.She should like whatever her friend likes.
C.She should let her parents talk with her friend's parents.
D.She should give protection to her friend to work under pressure.
八、补全对话(每小题2分,共10)
阅读下面的对话,根据上下文,从方框内选择恰当的选项补全对话,使句意完整、符合逻辑。(其中有两项为多余选项)
On a hot summer day, Bob is talking to his friend Ann at the beach.( B is for Bob; A is for Ann.)
B:Hi, Ann! I'm really happy to see you again. How's it going?
A:________(51) Nice to see you, too!
B:It's great that you come to join us!
A:I came because I like your idea: When you give, you're rich.
B:Right. That's why we had this plan to get our clean beach back. ________(52) I remember he had the same idea and said he would try his best to come over.
A:I don't think he's coming. He just called and said it's too hot today and he wouldn't come.
B:________(53)He always says, “We can do this and that...”
A:Don't you know him? He only pays lip service to what should be done but seldom does anything.
B:I see. ________(54)Steve and Helen will come and help us soon.
A:That's great. ________(55)Should we pick up those bottles first?
B:Sure, let's go.
 
 
 
 
 
 
 
 
九、根据句意及首字母提示补全单词(每小题2分,共10)
56.It is a secret.Don't m________ it to anyone else.
57.At night, you can see the b________ moon and twinkling stars.
58.S________ the white clothes from the dark ones before washing them.
59.I r________ that I have never learnt a foreign language.
60.The teacher gave me some s________________ on how to learn English.
十、根据汉语提示完成句子,每空一词(每小题2分,共10)
61.When the spring comes,it's getting warmer and warmer ________ ________ ________(一天天地).
62.Children's lives are in danger ________ ________(每次) they cross this road carelessly.
63.The girl that is ________ ________(朝……微笑)me is my sister.
64.Try not to __________________________ (与……分离)your friends.
65.The classmates ________ ________ (像……一样对待你)a mother.  
十一、书面表达(20)
假设你是玲玲,你的好朋友李大伟刚转到了一所新学校,面对陌生的环境,他感到很不适应。因此他给你写了一封信,征求你的意见。请用英语给他回一封信,帮助他解决这些困惑。要求100词左右。
Dear Lingling,
I have a problem in the new school.I often feel lonely and worried.I have no close friends and I don't know how to get along well with my classmates.What should I do?
Yours,
Li Dawei
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
 
Module 9达标测试卷
第Ⅱ卷 笔试部分
五、21.A 点拨:本题考查短语辨析。句意为“我们都喜欢王凌,因为他总是对我们很友好也很乐于助人。”be friendly to“对……友好”, be angry with“生……的气”, be mad at“对……很气愤”,故选A。
22.A 点拨:本题考查动词词义辨析。refuse“拒绝”,suppose“猜想”,return“返回”, remind“提醒”,由句意可知选A。
23.B 点拨:表示“从……经过”可用go past或pass表示,故选B。
24.A 点拨:本题考查非谓语动词。encourage sb.to do sth.是固定搭配,意为“鼓励某人去做某事”,故选A。
25.A 点拨:此题用语义推理法。由前句“None of them talked.(他们没有人交谈。)”可推出,“无声地”用in silence。故选A。
26.D 点拨:题意:我们彼此不经常见面,但是我们一直保持联系。at the same time“同时”;on time“按时”;in time“及时”;all the time“总是”,故选D。
27.B
28.A 点拨:本题考查宾语从句。题意:“你问过警察这附近有没有银行了吗?”“问过了。他告诉我们左转到主街,银行在右边。”宾语从句应用陈述语序,排除B、C两项;根据答语可知是问路,故选A项。
29.C 点拨:本题考查宾语从句。题意:作为一名中学生,我们应该开始思考我们将来能为祖国做些什么。由时间状语in the future可排除A、B两项;宾语从句应用陈述语序,故选C项。
30.A 点拨:worry about固定搭配,“担心……”。
六、31.B 点拨:由下文内容可知此处指关于交友的一些建议,根据is可知选B。
32.A 点拨:由“Smile and laugh.”可知答案为A。
33.C 点拨:题干中的信息词laugh暗示“当他们说有趣的事情时”,故答案为C。
34.D 点拨:由固定结构make sb.do sth.“让某人做某事”及seem是连系动词,后接形容词作表语,可知答案为D。
35.B 点拨:不定代词someone用于肯定句,anyone用于疑问句或否定句。再结合题意“请求某人和你一起打篮球”可知答案为B。
36.A 点拨:few,a few修饰可数名词复数;little,a little修饰不可数名词。题干中的people表示复数意义,再结合句意“当你发现你喜欢的一些人时,就请他们放学后(与你一起)玩电子游戏。”可知答案为A。
37.C
38.D 点拨:try one's best意为“尽某人最大努力”。
39.A 点拨:be afraid to do sth.意为“害怕做某事”。
40.B 点拨:say something意为“说某事”。
七、A 4145:BAABA
B 4650:BDBAC
八、51.D 52.G 53.B 54.A 55.E
九、56.mention 57.bright 58.Separate
59.regret 60.suggestions
十、61.day by day 62.each/every time
63.smiling at 64.get separated from
65.treat you like
十一、范文:
Dear Li Dawei,
Glad to receive your letter.In your letter,you said you felt lonely and worried in your new school. Don't worry about it.Here is some advice.First,you should be friendly to others.Whether__you__are__at__school__or__not,try to make friends with your classmates.Second,you should try to help your classmate when he or she is in trouble.Third,please remember to give everyone a smile every day.In fact,everyone likes a smiling face.If__so ,you will be happy and have more friends.
I hope you can enjoy yourself.Best wishes.
Yours,
Lingling
点评:
①first,second和third三个序数词的使用使文章脉络清晰,结构严谨,增强了文章的逻辑性。
②whether...or not是一个高级结构,该结构的正确使用是本文的一大亮点。
③if so言简意赅,提升了文章的档次,使文章锦上添花。
 
Module 10达标测试卷
 卷 笔试部分(100)
五、单项选择(每小题1.5分,共15)
21.—What ________ useful program it is!
—Yeah.It tells us how to play ________ violin.
A.a;the  B.an;the  C.the;a  D.an;不填
22.—China is getting better and better at making high­technology products.
—That's right.People around the world can hardly avoid ________ products made in China.
A.buys  B.buy  C.to buy  D.buying
23.We wonder if our teachers________to our graduating party next weekend.If they________,we'll be very happy.
A.will come;will come         B.come; will come
C.will come;come             D.come;come
24.I'm afraid to ________ from the top of a tall building.
A.look upon  B.look after  C.look down  D.look on
25.The singer Li Qi ________ from the city ________ the countryside, because his parents are both farmers.
A.isn't; but  B.is; but  C.doesn't; but  D.does; but
26.Not only my friends but also I ________ interested in football and Messi is our favorite star.
A.be  B.am  C.is  D.are
27.Oh,it ________ so nice.What beautiful music it is!
A.smells  B.sounds  C.tastes  D.looks
28.—There are dark clouds, and the wind is blowing strongly.
—It ________ that a typhoon is coming.
A.feels  B.sounds  C.seems  D.looks
29.Could you tell me ________ a moment ago?
A.what were they talking about    B.what are they talking about
C.what they were talking about    D.what they are talking about
30.—My friend has achieved his goal after years of hard work.
—Great!________.
A.One tree can't make a forest
B.Where there is a will,there is a way
C.Many hands make light work
D.A friend in need is a friend indeed
六、完形填空(每小题1.5分,共15)
(词数:约140;建议用时:5分钟)
I am a reporter from Beijing TV Station. I want to know what people like to (31). So I interviewed 100 people about it. Here is the (32).  
Twenty people like to watch CCTV's programmes, ________(33) the news channel, because they can know the ________(34) news in the world. About 10 people prefer CCTV­3 programmes, because they ________(35) music and dancing very much. About 15 people say that they like to watch the ________(36) channel. They can enjoy the most exciting movies at home. They ________(37) think it is the cheapest way to enjoy movies. Some old people say they like operas most, ________(38), Beijing Opera, so they like to watch the opera channel. About 5 people ________(39) that they don't mind which channel to watch.
So if our TV station wants to have a larger ________(40), we should try to make the best programme.
31.A.sing     B.look      C.watch      D.hear
32.A.result    B.why       C.reason     D.cause
33.A.specially  B.especially  C.quickly    D.luckily
34.A.newest    B.fastest    C.worst      D.latest
35.A.dislike    B.study     C.love       D.work
36.A.sports    B.movie     C.song       D.news
37.A.also      B.too        C.either     D.yet
38.A.as well    B.because of  C.look like  D.for example
39.A.tell       B.say        C.speak     D.talk
40.A.reporters   B.readers     C.audience  D.presenters
七、阅读理解(每小题2分,共20)
  A (词数:约130;建议用时:5分钟)
International Radio—What's on(播出) Tonight?
19:00 World News Program
The latest news from around the world.
19:10 What Do You Think?
Phone in with your opinion about today's hot topics(话题).
20:00 World Business
Business news of the day in Europe, Asia and America.
20:30 Teen Dreams
Listen to ten teenagers from different places in Asia talking about their dreams for the future.
21:00 World News Program
The latest news from around the world.
21:10 What Problem?
Phone in to ask for Aunt Vera's advice if you have a problem with your parents, friends or love.
22:00 English Club
Tonight's topic is Chinese history.
22:40 Sports News
Sports News brings you news, stories and results from all around the world.
23:00 World News Program
The latest news from around the world.
 
41.If you listen to the program from the beginning to the end, it will take ________.
A.3 hours  B.less than 3 hours
C.less than 4 hours  D.more than 4 hours
42.World News Program will be on ________ tonight.
A.once  B.twice  C.three times  D.four times
43.Tony is very interested in sports. He can turn on the radio at ________.
A.20:00   B.21:40  C.22:40  D. 23:40
44.At 20:45 tonight, you will hear ________.
A.World News Program  B.Teen Dreams
C.World Business  D.What Do You Think?
45.Jane has a problem with her parents, and you can advise her to ________.
A.call Aunt Vera for advice
B.join English Club
C.listen to Sports News
D.call the program What Do You Think?
    B   (词数:约180;建议用时:6分钟)
The first day of school,our professor introduced an old lady Rose to us.
“Why are you in college at such an age?”I asked her.She replied,“I always dreamed of having a college education and now I'm getting one!” We became friends quickly.
At the end of the term I invited Rose to make a speech to our football team.I'll never forget what she taught us.She said,“There are some secrets of staying young and being happy.You have to laugh and find humor every day.You must have a dream.When you lose your dreams,you will die.There is a huge difference between growing old and growing up.Anybody can grow older.That doesn't need any talent or ability.To grow up,you must always find the opportunity in change.Have no regrets.The people who are afraid of death are those with regrets.”
At the end of the year,Rose finished her college.One week after graduation,Rose died peacefully in her sleep.We would always remember the great woman.
46.From the passage,we can learn that Rose________.
A.went to college at an old age  
B.became a professor later
C.once worked in a hospital  
D.died before college graduation
47.At the end of the term the writer invited Rose to________.
A.go to a party    B.play football
C.make a speech   D.write a book
48.The underlined word “talent” in the third paragraph means “________” in Chinese.
A.训练  B.方法  C.途径  D.才能
49.If you want to stay young and be happy,________,according to Rose.
A.never grow up
B.don't be afraid of death
C.have a dream and never lose it
D.don't find the opportunity in change
50.What is the best title of the passage?
A.Laughing every day
B.Never too old to learn
C.Growing old and growing up
D.How to stay young and being happy
八、任务型阅读(每小题2分,共10)
(词数:约200;建议用时:6分钟)
How to become a radio DJ
Do you have a great voice?Have you ever thought about becoming a radio DJ?Working as a DJ can be exciting but it also needs experience.If you want to be a DJ,the following are usual ways to start.
Intern(实习). It's a bad job. Unluckily, most radio station workers start as an intern.This means working long hours without pay. It will help you do better at the radio station.
Events.Because you can't get a DJ job with no experience,you might want to work as a DJ for events.Weddings,parties and special situations all need DJs to provide music and a laugh. This is a great way to learn to work with people and play music.
Fill in(临时补缺).If you work at a radio station,you can ask to be put on the “fill in” list for DJs.So if the main DJ gets sick,you can fill in for him or her to get some experience.
Latelate night.Usually the first job for a DJ is late shift(晚班).In other words,you may be on air not only from 1 a.m. to 5 a.m.,but you will get more experience.
根据短文内容回答问题。
51.What do most radio station workers start as?
_______________________________________________________________________
52.Can we get a DJ job without any experience according to the passage?
_______________________________________________________________________
53.What's a great way to learn to work with people and play music?
_______________________________________________________________________
54.When can you fill in for the main DJ to get experience?
_______________________________________________________________________
55.Usually the first job for a DJ is early shift,isn't it?
_______________________________________________________________________
九、补全对话(有两项为多余选项)(每小题2分,共10)
A:  Excuse me, I am a reporter from a student magazine. ________(56)   
B:  Sure, please.
A:  ________(57)
B:  I am from Germany.
A:  ________(58)
B:  I got here the day before yesterday.
A:  How do you like Lanzhou?
B:  I like your city very much. The people here are very friendly. But I'm still not used to the weather here. I have a sore throat today.
A:  The weather in Lanzhou is kind of dry. Drinking more water can make you feel better.
B: Thanks for your suggestion.
A: ________(59)
B:  Of course not. I come here for watching Lanzhou International Marathon. And then I'm planning to go to Dunhuang for a tour.
A:  Great. Thank you for answering my questions. ________(60)
B:  Thank you.
 A.I often go to Shanghai on business.
B.Would you mind telling me what you come here for?
C.May I ask you some questions?
D.Have a great time.
E.How will you do that?
F.When did you arrive in Lanzhou?
G.Where do you come from? 
十、根据所给提示填空(每小题1分,共5)
61.In my mind,Li An is a good ________(direct) and his movies are popular among young people.
62.Most foreign visitors are very________(感兴趣的)in traditional Chinese culture.
63.The twin brothers always keep________(argue) about what TV programmes to watch.
64.It's easy for local people__________(choose) various goods in Sunnyside Shopping Mall.
65.Thank you for __________(解释) it to me.
十一、根据汉语完成句子(每小题1分,共5)
66.你能亲自给我们做演讲吗?
Can you give us a speech ________ ________?
67.靠近你的那个男孩是谁?
Who is the boy ________ ________ you?
68.那时我妈妈正坐在那里洗衣服。
My mother was sitting there ________ ________then.
69.当我到的时候,商店关门了。
When I arrived, the shop ________.
70.许多人想去采访李玟。
Many people want to ________ ________ ________ ________Li Wen.
十二、书面表达(20)
为帮助同学们更好地学习英语,你们学校的广播电台最近想办一个英语节目,特向同学们征求意见。假设你是李娜,请根据下面的提示写一封电子邮件,把你的想法告知李老师。
提示:①可以听英语新闻;②写作好的学生可以当新闻记者;
③发音好的学生可以当新闻播音员。
要求:不少于60词,开头和结尾已给出,不计入总词数。
Dear Mr Li,
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
Best wishes to our new programme!
Yours,
 Li Na
Module 10达标测试卷
第Ⅱ卷 笔试部分
五、21.A 22.D 23.C
24.C 点拨:本题考查短语辨析。look upon“看作;看待”, look after“照顾;照看”, look down“向下看”, look on“旁观”。句意为“我害怕从高建筑物顶部向下看。”故选C。
25.A 点拨:本题考查not...but...结构。句意:歌手李琦不是来自城市,而是来自农村,因为他的父母都是农民。not...but...意为“不是……而是……”,符合题意,故选A。
26.B 点拨:本题考查主谓一致。not only...but also...意为“不但……而且……”,其引导的成分作主语时,谓语动词的单复数形式采取就近原则,故选B。
27.B
28.C 点拨:句意:——有乌云,而且风很大。——好像台风要来了。固定句型“It+seems+that从句”意为“好像,似乎……”。
29.C 点拨:此题用语法判定法。所填部分为宾语从句,用陈述语序,排除A、B两项,又由a moment ago知应是过去时,故选C。 
30.B
六、31.C 点拨:本题考查语境理解。由Beijing TV Station 及下段第一句中like to watch可知选C。
32.A 点拨:本题考查词语辨析。A项意为“结果”,B项意为“为什么”,C项意为“原因”,常与for/why连用,D项意为“原因,理由”,构成“the cause of...”。句意:这是(我采访的)结果。故选A。
33.B 点拨:本题考查语境理解。由下半句“because they can know the________ news in the world”可知“尤其是新闻频道”。故选B。
34.D 点拨:本题考查词义辨析。通过新闻频道人们能知道最新的新闻。the latest news表示“最新的新闻”。
35.C 点拨:本题考查语境理解。由上文“About 10 people prefer CCTV­3 programmes”可知,因为他们非常喜欢音乐和舞蹈。故选C。
36.B 点拨:本题考查语境理解。由下句“They can enjoy the most exciting movies at home.”可知他们喜欢电影频道。
37.A 点拨:本题考查词语辨析。also“也”,一般放在句中,也可以放在句首;too“也”,放在句尾,用于肯定句;either“也”,放在句尾,用于否定句;yet“还”,常用于否定句和疑问句中。故选A。
38.D 点拨:本题考查词语辨析。由上文“Some old people say they like operas most”可知下文是举例说明。A项意为“也”,B项意为“因为”,C项意为“看起来像”,D项意为“例如”,故选D。
39.B 点拨:本题考查词语辨析。tell意为“讲述,告诉”,常跟双宾语;say一般作及物动词用,着重指说话的内容;speak可强调单方的“说”或“讲”,一般用作不及物动词;talk意为“交谈;谈话”,可指两者之间的相互说话。故选B。
40.C 点拨:本题考查词语辨析。句意为:如果我们的电视台想有更多的观众,我们应该尽量制作最好的节目。A项表示“记者”;B项表示“读者”;C项表示“观众”;D项表示“主持人”。故选C。
七、A 41.D 点拨:细节理解题。根据19:00—23:00,计算得出答案为D。
42.C 点拨:细节理解题。此题用细读法。细读全文可知,文中分别提到了三次,分别为19:00,21:00和23:00,故选C。
43.C 点拨:细节理解题。此题用阅读材料中寻找答案法。根据22:40,Sports News, Sports News brings you news, stories and results from all around the world.故选C。
44.B 点拨:细节理解题。此题用阅读材料中寻找答案法。根据20:30,Teen Dreams;21:00,World News Program,可知选B。
45.A 点拨:细节理解题。此题用阅读材料中寻找答案法。根据原文Phone in to ask for Aunt Vera's advice if you have a problem with your parents, friends or love. 如果你有和你的父母、朋友和爱人的问题,可以打电话征求维拉阿姨的建议。故选A。
B 4650:ACDCB 
八、51.An intern. 52.No,we can't.
53.To work as a DJ for events,such as weddings,parties and special situations.
54.When the main DJ gets sick.
55.No,it isn't.
九、56.C 57.G 58.F 59.B 60.D
十、61.director 62.interested 63.arguing 64.to choose
65.explaining
十一、66.in person 67.close to 68.washing clothes
69.closed 70.do an interview with
十二、范文:
Dear Mr Li,
I'm__happy__to__hear__that our school radio station will start a new English programme to improve our English.I think we can listen to some English news,because it can not__only improve our listening skills,but__also help us know more about the world.Some students write well and they can be reporters.And some students' pronunciation is good and they can be the newsreaders.
Best wishes to our new programme!
Yours,
Li Na
点评:
①I'm happy to hear that...句型运用恰当,很好地体现了电子邮件文体的特点,语言较为地道。
②not only...but also...的运用有力地说明了听英语新闻的重要性,增强了说服力。
 
 
 文 章来源 莲
山 课 件 w w w.
5Y k J. c oM
点击排行

最新试题

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |