五年级下英语期中调研试卷(泽林牛津版带答案)

作者:佚名 资料来源:网络 点击数:    有奖投稿

五年级下英语期中调研试卷(泽林牛津版带答案)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文 章来源 莲
山 课 件 w w w.
5Y k J. c oM

五年级下英语期中调研试卷(泽林牛津版带答案)
五 年 级 英 语 调 研 试 卷
时间:60分钟      分值:100分  

听力部分(30分)
一、听录音,选出你所听到的单词,听两遍。(10分)(改编题)
(     ) 1. A. along           B. long              C. ask
(     ) 2. A. mushroom        B. bedroom           C. bathroom
(     ) 3. A. film            B. full              C. forest
(     ) 4. A. before          B. behind            C. because
(     ) 5. A. city            B. try               C. why
(     ) 6. A. shop            B. stop              C. should
(     ) 7. A. pick            B. prince            C. people
(     ) 8. A. by taxi         B. by train          C. by metro
(     ) 9. A. turn left       B. turn right        C. take off
(     ) 10.A. get on          B. get to            C. get off
二、听录音,根据录音内容给下列图片排序,听两遍。(5分)(改编题)
 (     )        (     )         (     )          (     )        (     )
三、听录音,根据录音内容选出相应的答语,听两遍。(5分)(改编题)
(     )1. A. On foot.                B. Near the school.              C. It’s Mike’s.
(     )2. A. You can take the metro. B. She can get there on foot.    C. Thank you.
(     )3. A. You should have a rest. B. He should take some medicine  C. Yes, I do.
(     )4. A. I feel cold.            B. He feels cold.                 C. She feels cold.
(     )5. A. I am at home.             B. I live on Moon Street.    C. You live on Moon Street.
四、听录音,补全短文所缺单词。(听两遍)(10分)(创新题)
The library is _________ from your _________. You can _________ a bus. You can ___ __ on the bus at City _______ Station and get _____ at Park Station. Then, _________ to Star Street. There’s a _________ on the street. You can see the library on your _______.
                                  笔试部分(70分)
五、在下列各组单词中,找出一个画线部分发音与其余两个不同的选项。(5分)(创新题)
1. (     )  A. tree             B. driver            C. drawing
2. (     )  A. mushroom         B. fish              C. them
3. (     )  A. chicken          B. chair             C. clothes    
4. (     )  A. under            B. usually           C. but
5. (     )  A. sick             B. writer            C. traffic 
六、英汉互译。(每题1分,共10分)(改编题)
1. 看医生__________________________      2. too young____________________________
3. 向右转__________________________      4. get off the train____________________
5. 刷牙____________________________      6. far from_____________________________
7. 穿上你的衣服____________________      8. ask him for help_____________________
9. 劳驾;对不起____________________     10. ask the way__________________________
七、单项选择。(共15小题;每小题1分,满分15分)(改编题)
(     ) 1. I always _______ a policeman _______ help when I am lost.
        A. asks; for           B. ask; for           C. ask; to
(     ) 2. ---- ________ are you so sad?   ---- Because I can’t go to the party.
A. What                B. Why                C. How
(     ) 3. How many TV _______ are there in the building?
        A. rooms               B. a room             C. room
(     ) 4. I go to Beijing _________.
A. by a metro          B. by a plane         C. by metro
(     ) 5. I don’t have _______ nice clothes _______ shoes.
        A. some, and           B. any, and           C. any, or
(     ) 6. How do you get _______ the library.
A. to                  B. from               C./
(     ) 7. Please come and help _______.
A. I                   B. you                C. me
(     ) 8. There _______ a glass of water and three bottles of milk on the table.
A. am                  B. is                 C. are 
(     ) 9. ---- _______ do you come to school ? ---- By bus.
A. Where               B. When               C. How
(     ) 10. He always _______ to school on foot.
A. goes                B. go                 C. going
(     ) 11. How can we  _______ the zoo?  _______ foot.
A. get; On             B. to get; By         C. get to; On
(     ) 12. There's a bookshop ________ Moon Street.
A. in                  B. on                 C. at
(     ) 13. -----How do you get to the hospital ? -----I get _______ by taxi.
        A. there               B. to there           C. the hospital
(     ) 14. Lucy _______ on the T-shirt but it _______ fit.
        A. try; doesn’t       B. tries; don’t      C. tries; doesn’t
(     ) 15. Cinderella’s sisters _______ not happy.
A. am                  B.  is                C. Are
八、从II栏目中选出与I相应的答句。(共10小题;每小题1分,满分10分)(改编题)
                   I                                    II
(     )1. Where do you live?                     A. Eight.
(     )2. How many lessons do you have?          B. They're Jim's.
(     )3. How can I get to the bookshop?         C. Because it's my birthday.
(     )4. When does Mike go to the zoo?          D.I live near City Library.
(     )5. Whose clothes are these?               E. You can take the bus.
(     )6. Why are you so happy?                  F. No, I don't.
(     )7. Do you see my football?                G..He visits his uncle.
(     )8. What does he often do on Sundays?      H. Yang Ling and Su Hai.
(     )9. Who cleans the classrooms?          I. Yes, please.
(     )10. Would you like some coffee?           J. At weekends.
九、用所给词的适当形式填空。(10分)(改编题)
1. Let’s go and __________ (have) a look.
2. There are some __________ (egg) on the table.
3. Are there _________ (some) pictures on the wall?
4. Su Hai and Su Yang like _________ (read) books.
5. How _________ (do) the girl go to school?
6. Let me __________ (help) you.
7. My aunt __________ (live) on Moon Street.
8. __________ (do) your parents live there?
9. There _________ (be) some coffee on the table.
10. She should ______ (brush) her teeth every day.
十、根据中文提示完成句子。(每空1分,共10分)(改编题)
1. 你妈妈每天怎样去上班?
_________ does your mother go to _________ every day?
2. Sam骑车去上学。
Sam goes to school _________ __________.
3. ----- 你怎么啦?----- 我生病了。
 ----- _________ wrong with you?
 ----- I’m _________.
4. 我们学校在书店旁边。
Our school is _________ _________ the bookshop .
5. 因为这些蘑菇对我们有害。
Because these mushrooms _________ _________ for us!
十一、阅读短文,根据对话内容判断句子。正确的写“T”,错误的写“F”。(10分)(创新题)
Li Ming and his friends go to his uncle’s home. Li Ming’s uncle lives on a farm near Nanjing. It’s a beautiful and big farm. Li Ming’s uncle shows them a lot of photos about his farm at first. There are many cows, chickens, ducks and fruit trees on the farm. Li Ming and his friends pick a lot of pears, apples and oranges. It is very hot. But the boys still have a good time on the farm.
(     ) 1.Li Ming and his parents go to his uncle’s home.
(     ) 2.Li Ming’s uncle lives in Nanjing.
(     ) 3.The farm is beautiful and big.
(     ) 4.There are many cows, chickens, ducks and fruit trees on the farm.
(     ) 5.They are very happy.

五年级英语期中调研试卷听力材料及参考答案
一、听录音,选出你所听到的单词,听两遍。(10分)
1. along       2. Bedroom     3. full         4. because        5.try
6. stop        7. people      8. By taxi      9. Take off       10.get on
1.A  2.B  3.B  4.C  5.B  6.B  7.C  8.A  9.C  10.A
(评分说明:本题共10分,每题1分。出题意图:本题重点考察学生对前四个单元的相似单词的认识。)
二、听录音,根据录音内容给下列图片排序,听两遍。(5分)
1. A: Why is Liu Tao so happy ?
B: Because today is his birthday.
2. A: How does your father go to Beijing ?
B: He goes to Beijing by plane.
3. Sam always sits in the basket.
4. A: What’s wrong with you?
      B: I have a headache.
5. A: What is the boy doing?
B: He is seeing a dentist.
5 3 4 1 2
(评分说明:本题共5分,每题1分。出题意图:本题主要考察学生对课文的基本句型的掌握。学生对基础句子要听对句子,然后根据句子找出相应的图片。)
三、听录音,根据录音内容选出相应的答语,听两遍。(5分)
1. How do you go to school?
2. You should drink some warm water.
3. What should he do?
4. What’s wrong with her?
5. Where do you live?
ACBCB
(评分说明:本题共5分,每题1分。 出题意图:本题知识点为课文的基本句子。重点考察学生对基础句子的辨认和听力能力,并选出相应的回答。)
四、听录音,补全短文所缺单词。(听两遍)(10分)
The library is far from your home. You can take a bus. You can get on the bus at City Cinema Station and get off at Park Station. Then, walk to Star Street. There’s a bookshop on the street. You can see the library on your right.
far   home   take    get   on    Cinema   off   walk   bookshop   right
(评分说明:本题共10分,每空1分。出题意图:本题重点考察学生对重点单词的书写。要求学生首先听懂句子和单词,并写出正确的单词。)
五、在下列各组单词中,找出一个画线部分发音与其余两个不同的选项。(5分)
A  C  C  B  B
(评分说明:本题共5分,每题1分。出题意图:本题重点考察学生对单词发音的掌握。并且选出与其他两个单词划线部分发音的选项。)
六、英汉互译。(每题1分,共10分)
1.see the doctor    2. 太年轻    3.turn right    4.下火车    5.brush one’s teeth
6.离…远       7.put on your clothes     8.向他求助     9.excuse me     10.问路
(评分说明:本题共10分,每题1分,要求写正确,没有单词拼写错误。出题意图:本题知识点前四个单元的重点单词和词组的拼写。重点考察学生对重点单词和词组的拼写是否正确。)
七、单项选择。(共15小题;每小题1分,满分15分)
BBACC   ACBCA  CBACC
(评分说明:本题共15分,每题1分。出题意图:本题重点考察学生对基本语法的掌握和综合知识的应用。)
八、从左栏目中选出与右栏相应的答句。(共10小题;每小题1分,满分10分)
DAEJB  CFGHI
(评分说明:本题共10分,每题1分。出题意图:本题知识点为基本句型。重点考察学生对基本句型的掌握。学生首先要理解句子的意思,然后选出相应的答句,同时要综合考虑十个小题。该题对学生的综合能力提出了较高的要求。)
九、用所给词的适当形式填空。(10分)
1. have  2. eggs  3. any  4. reading  5. does  6. help  7. lives  8. Do  9. are  10. brush
(评分说明:本题共10个空,每空1分。出题意图:本题知识重点考察学生对语法知识的掌握。学生需要看懂句子的意思,然后通过某个知识点得出所给单词的正确形式。)
十、根据中文提示完成句子。(每空1分,共10分)
1.How  work  2. by  bike  3. What’s  ill  4. next to   5. are  bad
(评分说明:本题共10个空,每空1分。出题意图:本题知识重点考察学生对基本句型的掌握,以及对重点单词的书写。学生需要看懂题目要求,整合知识点,最后才能正确答题。)
十一、阅读理解。阅读短文,根据对话内容判断句子。正确的写“T”,错误的写“F”。(10分)
1.F 2.F 3.T 4.T 5.T
(评分说明:本题共10分,每题2分。出题意图:本题要求学生看懂短文的意思,正确理解短文,然后对题目的句子表述正误做出判断。该题对学生的认真程度,知识的运用程度都提出了较高要求。)

文 章来源 莲
山 课 件 w w w.
5Y k J. c oM
最新试题

点击排行

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |