五年级下英语期中调研试卷2(泽林牛津版有答案)

作者:佚名 资料来源:网络 点击数:    有奖投稿

五年级下英语期中调研试卷2(泽林牛津版有答案)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载

章 来源莲山课件 ww w.
5 Y k j.CoM

五年级下英语期中调研试卷2(泽林牛津版有答案)
五 年 级 英 语 期 中 调 研 试 卷
时间:60分钟      分值:100分  

                                   听力部分(30分)
一、听录音,选择你所听到的内容。(听一遍)(10分)(改编题)
(     )1.A should           B would           C doctor
 (     ) 2.A science          B cinema          C because
 (     ) 3.A bedtime          B timetable       C mushroom
 (     ) 4.snack              B check           C duck
 (     ) 5.A feel             B full            C fit
 (     ) 6.A shop             B ship            C shoe
 (     ) 7.A get on           B get off         C get to
 (     ) 8.A busy             B because         C before
 (     ) 9.A dentist          B doctor          C bedtime
 (     )10.A mushroom         B understand      C basket
二、听录音,给下面的图片排序。(听两遍)(6分)(创新题)
1.         2.      3.   
     (         )                       (            )             (          )
4.     5.          6.
      (         )                     (           )               (          )
三、听录音,选出所听句子的应答句。(听两遍)(10分)(改编题)
(     ) 1. A. He’s my Maths teacher.  B. He’s young.                C. He’s a bus driver.
(     ) 2. A. No, he isn’t.         B. Yes, she is.                C. No, he doesn’t
 (     ) 3. A. She has Chinese and PE.  B.I have a fever.              C. He has a headache.
 (     ) 4. A. I usually watch TV.      B.I usually go there by car.   C. I’m not so good.
四、听录音,根据短文内容,选择正确的答案。(听三遍)(4分)(创新题)
 (     ) 1.Mr Brown lives in ________ with his wife.
A. a city             B. a small town         C. a big town
 (     ) 2.He works ________ days a week in his office.
         A. four               B. five                 C. six
 (     ) 3.He doesn’t _________ on Saturdays or Sundays.
         A. go to school       B. get up               C. go to work
 (     ) 4.He likes ________ on Saturdays and Sundays.
  A. working in his garden   B. walking in his garden  C. looking at his garden

  笔试部分(70分)
五、选出下列每组中与其他俩个不同类的单词(10分)(创新题)
(    )1. A. timetable    B. cough      C. headache
(    )2. A. ears         B. noses      C. farms
(    )3. A. dentist      B. water      C. driver
(    )4. A. office       B. lion       C. giraffe
(    )5. A. check        B. drink      C. medicine
六、英汉互译。(10分)(改编题)
 1.穿上 ___________________        6.be bad for...________________
 2.来上学 _________________        7.excuse me_____________________
 3.右转 ___________________        8.take medicine ________________ 
 4.看病 ___________________        9.point at_______________________
 5.吃糖 ___________________        10.be happy to... ________________
 七、选择题。(10分)(改编题)
  (    ) 1.I can _______________.
         A ride a bike         B by a bike           C by bike
  (    ) 2.- ________do you live?
           - I live ________ Sunshine Town.
         A How; in              B Where; in            C When; on
  (    ) 3.You should ________some medicine and ________a rest.
         A eat; makes           B take; have           C take; make
  (    ) 4.Giraffe has a long _________.
         A hand                B arm                C neck
  (    ) 5.We usually brush_________ teeth in the morning.
         A we                  B our                C us
  (    ) 6.—________ are you so happy?
           --Tomorrow is my birthday.
         A Why                 B  What              C How
  (    ) 7.You can see the shop _________ your right.
         A in                  B on                 C at
  (    ) 8 Eating too many sweets is bad  _________  us.
         A to                  B with               C for
  (    ) 9.You have a fever. You _______ watch TV.
         A should              B should not         C have to
(    ) 10.How ________ Yang Ling feel?
         A does                B do                 C is
八、用所给词的适当形式填空。(10分)(创新题)
1.__________(put) on your coat. It’s cold outside.
2.You shouldn’t _________(eat) or________(drink) in the library.
3.--How ______(do)Mike_______(come)to school?
  --He usually ______(come) to school on foot.
4.My ear ________(hurt).I can’t ________(write).
5.My shoes _________(be) too old. I want to _________(buy) new ones.
九、从II栏中选出与I栏相对应的答句。(10 分) (改编题)
                 I                                    II
(    )1.Where’s the supermarket?            A. You can take a taxi.
(    )2.Are you good at dancing?             B:You’re welcome.
(    )3.Let’s take the metro.               C. It’s on Moon Street.
(    )4.Thank you.                           D. Yes, I am.        
(    )5.How do I get to the library?         E. All right.
十、按要求改写句子。(10分)(改编题)
1.Yangling looks so happy because her mother gives her a new dress.
    ________ _________ Yang ling look so happy?
2.We usually take a taxi to go to school.(写出同义句)
  We usually go to school _________ __________.
3.Don’t take any medicine, please.(改为肯定句)
   ________  _________ medicine, please.
4.Lily lives in Sunshine Town(改为一般疑问句,并作肯定回答)
- ________ Lily _______in Sunshine Town ?
- Yes, she _______ .
5.My home is not far from school.(写出同义句)
  My home is _______ school.
十一、阅读理解。(10分)(改编题)
Su Hai: What’s the time, Su Yang?
Su Yang: It’s eight o’clock. It’s late for the park.
Su Hai: Don’t worry. We can go by bus.
Su Yang: Good.
Su Hai: Excuse me, is this bus to the People’s Park.
A man: No, it isn’t.
Su Yang: Which bus is to the People’s Park?
A man: Sorry, I don’t know.
Su Yang: Thank you.
Su Hai: Let’s ask that policeman for help.
Su Yang: Good idea. Let’s go.
根据对话内容,判断判断正误。正确的用T表示,错误的用F表示。
  (    )1.It’s 8:00 now.
(    )2.Su Hai and Su Yang want to go to the park today.
(    )3.They always go to the park by bus.
(    )4.The man is a driver.
(    )5.They ask a policeman for help.
                                     听力材料
一.听录音,选择你所听到的内容。(听一遍)(10分)
1. should  2. cinema 3. bedtime 4. check 5. fit 6. shoe 7. get on
 8. before 9. dentist 10. understand 
二 听录音,给下面的图片排序。(听两遍)(6分)
1.Excuse me ,how do I get to the hospital?
2.You should go to the supermarket by bus.
3.You can get on the metro at Park Station.
4.The prince visits every house .
5.You shouldn’t turn left.
6.He has a toothache.     
三、听录音,选出所听句子的应答句。(听两遍)(10分)
 1.What does he do? 
 2.Does he take any medicine?
 3.What’s wrong with him?
 4.How do you go there?
四、听录音,根据短文内容,选择正确的答案。(听三遍)
Mr Brown lives in a nice house in a small town with his wife,Mrs Brown,From Monday to Friday he works in an office near his house.He doesn’t go to work on Saturdays or Sundays.He has a nice garden beside his house.He likes growing flowers and he often works in the garden on Saturdays and Sundays.The flowers are very beautiful and Mrs Brown likes them very much.She often helps Mr Brown.
  听力答案
一.听录音,选出你所听到的单词。(听一遍)(10分)
 Answer:1.A  2.B 3.A 4.B 5.C 6.C  7.A 8.C  9.A 10.B
目的:选出听到的单词或词组是听力训练的基础题,也是最简单的题型。本题是考察学生对1-4单元的单词和词组的掌握情况,大部分同学都可以迅速做出选择。
二. 听录音,给下面的图片排序。(听两遍)(6分)
Answer:4  1  2   3  5   6
目的:本题不仅考查学生的听力,还要求能够根据图片迅速做出判断,要求学生能够仔细观察图片并做出正确的思考。
三、听录音,选出所听句子的应答句。(听两遍)(10分)
   Answer: 1. C 2. C 3. C 4.B
目的:本题考查学生对固定问答句型的掌握情况,要求学生能够根据所听的问句选出固定的答句,从而检测对1-4主要句型的掌握。
四、听录音,根据短文内容,选择正确的答案。(听三遍)
     Answer:1.B 2.B 3.C 4.A
目的:本题稍有难度,根据一篇短文来选择,在做之前如果不把题目看一遍是很难的。所以,我设置了听三遍,加强学生的听力。
                              笔试答案
五、选出下列每组中与其他俩个不同类的单词(10分)
 Answer:1.A 2.C  3.B  4.A  5.C
目的:相对于辨音题来说,这种找不同类的单词要容易很多。学生可以根据词义、词性等方面进行判断。
六、英汉互译。(10分)
 Answer:1.put on   2.come to school 3.turn right  4.see the doctor 5.eat sweets
 6.对...有害的 7.打扰一下 8.吃药  9.指着 10.高兴做...
目的:短语默写是高年级学生不可避免的题目,我们只有踏实学习、认真背诵,默写才能得分。我设置本题的目的也就是通过不断的测试来促使学生认真的对待短语默写。
七、选择题。(10分)
Answer:1.A 2.B  3.B 4.C 5.B  6.A  7.B 8.C 9.B  10.A
目的:本题考查学生对1-4单元中出现的语法掌握情况,要求学生能排除干扰项进行正确的选择。
八、用所给词的适当形式填空。(10分)
  Answer:1.put 2.eat,drink 3.does,come,comes  4.hurts,write  5.are,buy
目的:本题仍然是语法题,考察学生知识掌握的牢固程度的同时考察他们的应变能力,根据不同的语境做出正确的答案。
九、从II栏中选出与I栏相对应的答句。(10 分)
 Answer:1.C  2.D  3.E  4.B 5.A
目的:我设置本题的目的是为了检查学生对固定句型的掌握情况。
十、按要求改写句子。(10分)、
   Answer:1.Why,does 2.by taxi 3.Take ,some  4.Does,live,lives 5.near
目的:本题稍有难度,基础差的学生在本题很容易十分,在平时的教学中这种类型的题目虽然操练很多遍,但是学生掌握的还是不太好,所以本题最能反映出学生的英语水平。
十一、阅读理解。(10分)
   Answer: 1.T 2.T 3.F 4.F 5.T
 目的:本题是对学生自主学习能力的有效检测,要求学生能根据所给的材料,从中截取关键信息并进行整合判断,从而提高英语整体水平。


章 来源莲山课件 ww w.
5 Y k j.CoM
最新试题

点击排行

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |