北师大版高中英语必修一Unit 3 Celebration单元测试卷(有解析)

作者:佚名 资料来源:网络 点击数:    有奖投稿

北师大版高中英语必修一Unit 3 Celebration单元测试卷(有解析)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文章来 源
莲山课件 w w
w.5 Y K J.Com

单元达标检测(三) Celebration
【说明】 本试卷满分150分。考试时间120分钟。
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.Why can't the woman take a walk?
A.She doesn't like it.
B.She has just come back from a walk.
C.She has to prepare the meal.
2.What will the woman do?
A.Help him take notes.
B.Lend him some paper and a pen.
C.Buy some paper and pens.
3.What day is it today?
A.Wednesday.  B.Tuesday.  C.Sunday.
4.How did the man like the movie?
A.It was interesting.
B.It was bad.
C.It lasted too long.
5.Where are they?
A.On a bus.
B.In the Grand Exhibition Hall.
C.In a shop.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6至8题。
6.What does the woman most probably think of the party?
A.Boring.  B.Noisy.  C.Great.
7.What did the man do last night?
A.He went to a party.
B.He went to see a doctor.
C.He stayed at home sleeping.
8.What can we know from the conversation?
A.The man doesn't like going to school.
B.The man looks all right now.
C.There is an exam tomorrow.
听第7段材料,回答第9至11题。
9.Which bus does the woman take?
A.The bus to the station.
B.The No.13 bus.
C.The No.30 bus.
10.Why does the man also get on the same bus?
A.Because he is going to the post office.
B.Because he is going the same way.
C.Because he is going to the station.
11.How far is it from the bus stop to the railway station?
A.A few minutes' walk.
B.Ten minutes' drive.
C.Not told.
听第8段材料,回答第12至14题。
12.What is the man doing?
A.Writing an email.
B.Calling his father.
C.Playing online games.
13.How old is the man now?
A.17.  B.18.  C.19.
14.What will the man probably do?
A.Buy a new computer.
B.Do a part­time job.
C.Drop out of school.
听第9段材料,回答第15至17题。
15.How does the woman know what the man wants?
A.The man often comes to the store.
B.The man told her all about it.
C.The man wrote them all in a list.
16.What did the man forget to bring?
A.A basket.  B.A bag.  C.Money.
17.What's the woman going to find for the man?
A.A basket.
B.Some eggs.
C.Some plastic bags.
听第10段材料,回答第18至20题。
18.Where can you find the text?
A.In a book.
B.In a shopping guide.
C.In a magazine.
19.On which page of the booklet can you find men's suits?
A.Page 7.  B.Page 15.  C.Page 13.
20.What is the purpose of the text?
A.To introduce all sorts of clothes.
B.To attract more people to do shopping here.
C.To persuade more people to travel here.
答案:
1-5 CBBBA 6-10 CCCBB
11-15 BAABC 16-20 ACBCB
听力材料:
(Text 1)
M:Let's go out for a walk.
W:I can't right now.I have to cook the meal.
(Text 2)
M:I forgot to bring my paper and pen to take notes with in class.
W:That's all right.I have enough for both of us.
(Text 3)
M:I went to the shop today,but it was closed.I wonder why.
W:Oh,it's always closed on Tuesday,but it stays open on Sunday.
(Text 4)
W:Was the movie as good as Tom had told you?
M:It was a waste of time and money.
(Text 5)
W:Tickets,please.
M:Two for the Grand Exhibition Hall.Where shall we get off?
(Text 6)
W:Why didn't you show up at the party last night?Nobody should have missed it.
M:I wanted to go,but I couldn't.I went to bed at six o'clock last night.
W:Why did you go to bed so early?
M:I was sick.
W:You still look sick.So are you going back to school tomorrow?We will have an important exam.
M:I don't know,I won't go if I'm still sick tomorrow.
W:But the exam is important.
M:Mr Wang said that I'd be able to take a make­up.
W:Well,that's all right then.
(Text 7)
W:Excuse me.Could you tell me the way to the International Hotel?
M:Of course.Take the No.13 bus and get off at the railway station.The hotel is just next to the station.
W:How far is it to the station?
M:It's about ten minutes' drive.Look!Here comes the bus.
W:Are you taking this one,too?
M:Yes,I'm going the same way.
W:By the way,where is the post office?
M:Let me see.Go straight north from the hotel for a few minutes,then turn right at the second street up ahead.It's on the corner.
W:Thanks a lot.
M:You're welcome.
(Text 8)
W:Are you playing online games,Jim?
M:No.I'm writing an email to my father.
W:Why not give him a call?
M:He is in China now.It costs too much to call.
W:You now know how to save money.
M:I bought a new computer last week.Now I don't even have a penny on me.
W:Why not ask your mother for some?
M:I'm going to be eighteen quite soon.I want to live on my own.Actually,I'm considering doing a part­time job as a shop assistant.
W:Then how about your study?
M:Don't worry.I'll just go to work on the weekend.
W:You are really a good young man.
M:Thanks.We have to learn to live on our own one day,anyway.
W:You are right.I should also stop asking my parents for money from now on.
(Text 9)
W:What can I do for you,sir?
M:I'd like to buy some food and vegetables.
W:What kind do you want?
M:They are all on the list.
W:Let me have a look.Mmm,we've got all the things you want—tomatoes,potatoes,onions,eggs,butter and bread.But how can you take them?
M:Oh,dear!I forgot to bring the basket.
W:Don't worry.I'll find you some big and strong plastic bags.
M:Thank you very much.
W:You're welcome.
(Text 10)
Do you want a new dress,a coat or a pair of shoes?See what you can order from your Easyway Booklet.Now fill in your Easyway shopping list.You can find women's sweaters on Page 4.You can find women's shoes on Page 7 and you can find men's suits on Page 13.Now women's coats,Page 5;Men's coats,Page 15;Children's coats,Page 55;Men's trousers,Page 44;Men's sweaters,Page 16;Children's shoes,Page 60.Look at the catalogue.You can find clothes for all the family members.Welcome to Easyway shopping.We'll send you another booklet next month.
第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
A
October 15th is Global Handwashing Day.Activities are planned in more than twenty countries to get millions of people in the developing world to wash their hands with soap.
Experts say people around the world wash their hands but very few use soap at socalled critical moments.These include after using the toilet,after cleaning a baby and before touching food.
Global Handwashing Day is the idea of the Public Private Partnership for handwashing with soap.The goal,they say,is to create a culture of handwashing with soap.The organizers say all soaps are equally effective at removing diseasecausing germs (细菌).They say the correct way to wash is to wet your hands with a small amount of water and cover them with soap.Rub it into all areas,including under the fingernails.Then,wash well under running water.Finally,dry your hands with a clean cloth.
The Partnership says soap is important Because it increases the time that people spend washing.Soap also helps to break up the dirt that holds most of the germs.And it usually leaves a pleasant smell,which increases the chances that people will wash again.
It also says that washing hands with soap before eating and after using the toilet could save more lives than any medicine.It could help reduce cases of diarrhea(痢疾),which is the second leading cause of child deaths,killing more than one and a half million children a year,by almost half.
21.What does the author intend to tell us in the passage?
A.To keep healthy by washing hands.
B.To wash hands with soap.
C.To take action to wash hands.
D.To wash hands often.
解析:主旨大意题。结合全文尤其是第一段内容可知作者写这篇文章意在告诉人们用肥皂洗手。
答案:B
22.Which of the following is the right way to wash hands?
a.Washing hands well under running water.
b.Covering hands with soap.
c.Drying hands.
d.Rubbing hands with soap.
e.Wetting hands.
A.a—c—b—e—d    B.e—d—a—b—c
C.a—c—b—d—e  D.e—b—d—a—c
解析:细节理解题。第三段介绍了洗手的正确方法:①wet your hands;②cover them with soap;③rub it into all areas;④wash well under running water;⑤dry your hands with a clean cloth,因此D项的排序正确。
答案:D
23.Which fact can't explain why soap is important?
A.It gives people a longer handwashing time.
B.It helps to remove a lot of germs from hands.
C.It attracts people to do more handwashing.
D.It gets all people into the habit of washing hands.
解析:细节理解题。根据倒数第二段可知,肥皂的重要性有三点:一是增加洗手的时间;二是帮助清除细菌;三是肥皂的香味增加人们洗手的几率。因此可排除D项。
答案:D
24.According to the last paragraph,diarrhea is a disease that ________.
A.kills half of the kids in the developing countries a year
B.causes the greatest number of child deaths
C.can be prevented to some degree by washing hands with soap
D.can't be cured without washing hands
解析:推理判断题。根据最后一段可知,痢疾是造成儿童死亡的第二大原因,使用肥皂洗手可使痢疾患者的人数几乎减少一半。由此可推知用肥皂洗手在某种程度上可避免痢疾的发生。
答案:C
B
Imagine you are in a jumping contest.Animals and insects can also enter this contest.But they might just leave humans in the dust!
The first event is the long jump.The human athlete is Mike Powell.In 1991,he jumped nearly 30 feet,which is the world record for the long jump.That is about five times his own height.
His competitor in the longjump contest is a frog named “Rosie the Ribbiter”.Rosie set the world record for frogs in 1986 by jumping more than 21 feet.Her record has never been broken by any other frog.Compared to Mike Powell,Rosie's jump is not that amazing.But wait! Rosie is only about 10 inches long when her legs are stretched to their full length.She can jump more than 25 times her size.Rosie,the frog,wins the longjump event.
The next event is the high jump.Javier Sotomayor,the world record holder,can jump a bar 8 feet high.That is about as high as the ceiling in most homes.
Looking around for someone to challenge his record,Javier might need a magnifying glass (放大镜).The next contestant is a tiny insect called the spittlebug(吹沫虫).
The spittlebug can jump 28 inches into the air.It is only a quarterinch long,less than the width of a pencil.If the spittlebug were the same size as Javier,it would be able to jump 600 feet into the air.That is like a human jumping over a building 55 stories high!
Though the humans lose the “jumping contest”,their competitors would probably agree that Mike and Javier are still pretty excellent athletes.If only Rosie and the spittlebug could speak !
25.Mike Powell loses the “jumping contest” because ________.
A.he can't beat Rosie's record
B.he can't jump 25 times his size
C.he doesn't compete with Rosie at all
D.he doesn't jump as far as Rosie does
解析:细节理解题。Mike Powell只能跳出他身高的五倍远,而青蛙Rosie却能跳出它身长的二十五倍远。故在这场模拟人和动物的跳远比赛中,Mike Powell输给了Rosie。
答案:B
26.The underlined word “contestant” in Paragraph 5 means “________”.
A.coach  B.teammate
C.challenger  D.record holder
解析:词义猜测题。根据第五段的Looking around for someone to challenge his record可知,挑战跳高纪录保持者的是一只吹沫虫。由此可知contestant在此有“挑战者”之意。
答案:C
27.In the author's opinion,Rosie and the spittlebug's jumping abilities are ________.
A.surprising  B.promising
C.doubtful  D.fearful
解析:推理判断题。从文章首段的But they might just leave humans in the dust,第三段的But wait和倒数第二段的That is like a human jumping over a building 55 stories high等描述可推知,作者认为青蛙Rosie和吹沫虫的跳跃能力令人吃惊。
答案:A
28.How does the author develop the text?
A.By giving instructions.
B.By making comparisons.
C.By following the order of time.
D.By following the order of importance.
解析:写作手法题。作者从跳高和跳远两方面对比了人类和动物的跳跃能力。
答案:B
C
About five years ago I started at a new school when my family moved to Iowa.I was just a little excited,but I worried I would never fit in with the other sixth graders.
Lucy,a girl in my class,who I thought was not ready for change,didn't like me from the start.In fact,I was pretty sure she hated me.I would ask her a question,and I could tell she thought I was a total fool.
My teacher made us sit by each other for the last term.Lucy was horrified (惊骇的).
I didn't wear makeup(化妆品),and I didn't wear those terrible bellbottom pants.I didn't exactly look like the coolest girl.But,I kept smiling at her,though she rolled her eyes,and I kept telling her she looked beautiful,even if she looked angry.
In the end,Lucy let me talk to her,even in sight of her “cool” friends.She started telling me how beautiful I looked.I still remember that first time when she smiled at me saying that,and I smiled right back,telling her thanks.Lucy invited me over to her house for a party,and talked to me all the time instead her other friends.Lucy,the girl who hated me,called me her best friend.After that,we still were good friends a whole year later.
I may have moved to Arizona after that,but I will never forget Lucy.It's funny—I still remember her birthday.She was a great friend.And to think,she considered me her enemy at first.Though it was hard,and it felt like I was wasting my time,and losing my dignity(尊严),I still smiled at Lucy when she made fun of me.I'm not stupid,I didn't think she was right in doing those things,but I still put up with it.And we became great friends.
About two weeks ago,I read a quote(引文)by Abraham Lincoln:“Am I not destroying my enemies when I make friends of them?” Immediately,I smiled,thinking of Lucy.That quote just made me think of how great it was for me to change Lucy into my friend in that state of Iowa five years ago.
29.When the author started at a new school in Iowa,she worried ________.
A.she looked foolish when asking questions
B.she didn't look like the coolest girl in her class
C.she was not ready for change at all
D.she couldn't get along well with her classmates
解析:细节理解题。根据文章第一段最后一句话可知作者担心她不能适应于其他六年级学生,即她担心自己不能和其他同学很好地相处。
答案:D
30.The author changed Lucy's attitude towards her by ________.
A.wearing makeup
B.keeping smiling at her
C.wearing bellbottom pants
D.sitting beside Lucy in class
解析:细节理解题。根据第四、五段内容可知,作者不管露西怎么表现,总是对其微笑,最终使得露西得以接受自己。因而是她的微笑改变了露西对她的态度。
答案:B
31.According to Paragraph 6,we know that the author thought ________.
A.it was right of her to suffer when making friends
B.it was a waste of time to make friends with Lucy
C.it was a shameful thing to put up with what Lucy did
D.it was foolish of her to smile at Lucy all the time
解析:推理判断题。第六段最后作者说明了自己并不傻,通过自己的努力终于使她和露西成了最好的朋友,并结合该段开始说明的作者无法忘记露西,可知作者的态度:虽然经受痛苦,但与露西交朋友却是一件正确的事。
答案:A
32.What's the main idea of this passage?
A.Patience is important in making friends.
B.Friendship needs to be cared for.
C.Making friends means losing enemies.
D.Kindness can defeat any enemy.
解析:主旨大意题。该篇文章作者说明了自己和露西成为好朋友的过程,对于露西一开始的不友好采取了友好的态度去对待,最后终于使露西改变了对自己的态度,从而对自己化敌为友。故D项很好地概括了文章的主题。
答案:D
D
Why is pink or purple a color for girls and blue or brown for boys?
The answer depends largely on cultural values as well as personal experiences.To the Egyptians,green was a color that represented the hope and joy of spring,while for Muslims,it means heaven.Red is a symbol of good luck in many cultures.In China,children are given money in a red envelope to bring good fortune in the New Year.For many nations,blue is a symbol of protection and religious beliefs.Greek people often wear a blue necklace hoping to protect themselves against evils(灾祸).
People's choice of colors is also influenced by their bodies' reactions(反应)toward them.Green is said to be the most restful color.It has the ability to reduce pain and relax people both mentally and physically.People who work in green environments have been found to have fewer stomach aches.
Red can cause a person's blood pressure to rise and increase people's appetites (食欲).Many decorators will include different shades of red in the restaurant.Similarly,many commercial websites will have a red“Buy Now” button because red is a color that easily catches a person's eye.
Blue is another calming color.Unlike red,blue can cause people to lose appetite.So if you want to eat less,some suggest that eating from blue plates can help.
The next time you are deciding on what to wear or what color to decorate your room,think about the color carefully.
33.Muslims regard green as a symbol of heaven mainly because of their ________.
A.cultural values
B.commercial purposes
C.personal experiences
D.physical reactions to the color
解析:推理判断题。根据第二段第一句“The answer depends largely on cultural values as well as personal experiences.”可推断出,A项正确。
答案:A
34.Why will many commercial websites have a red “Buy Now” button?
A.To relax people physically.
B.To increase people's appetites.
C.To encourage people to make a purchase.
D.To cause a person's blood pressure to rise.
解析:细节理解题。根据倒数第三段最后一句“because red is a color that easily catches a person's eye”可知,C项符合题意。
答案:C
35.Which of the following would be the most proper title for the text?
A.Colors and Human Beings
B.The Cultural Meaning of Color
C.Colors and Personal Experiences
D.The Meaning and Function of Color
解析:主旨大意题。整篇文章围绕着颜色的意义以及颜色的作用展开,所以最能够体现文章主题的应该是D项。
答案:D
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。
Are you truly happy? Do you ever know what it means to be happy and what it takes to achieve happiness? 36  The following are a few tips that I follow to create happiness in my life.
*Make a plan for achieving goals that you believe will make you happy.Your moods will very likely increase if you are going after something you value.
*Surround yourself with happy people.It is easy to begin to think negatively(消极地)when you are surrounded by people who think that way. 37 
*When something goes wrong,try to figure out a solution instead of being lost in self pity.Truly happy people don't allow setbacks(挫折)to affect their mood because they know that with a little thought they can turn the situations back to their favor.
* 38   These few minutes will give you the opportunity to focus on the positive things in your life and will lead you to continuous happiness.
* 39  Whether you treat yourself to lunch,take a long,relaxing bath or simply spend a few extra minutes on your appearance,you will be subconsciously (下意识地)putting yourself in a better mood.
*Finding the humor in situations can also lead to happiness.Find a way to make light of a situation that would otherwise make you happy.
*Keeping healthy is another way to achieve happiness. 40 
A.What makes one person happy may be very different from what makes someone else happy.
B.On the contrary,if you are around people who are happy,their emotional state will be infectious(有感染力的).
C.Being overweight or not eating nutritious(有营养的)foods can have a negative effect on your mood.
D.These are important questions for anyone who is seeking happiness to ask themselves.
E.Spend a few minutes each day thinking about the things that make you happy.
F.There are some tips in life that lead to happiness.
G.It's also important to take some time each day to do something nice for yourself.
答案:36-40 DBEGC
第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出可以填入空白处的最佳选项。
It was the night of the full moon,a time which always drives Java's young people mad with excitement.
Fireworks were lit long before the moon __41__.The big noise brought people out __42__ the warm night to enjoy the interesting scene.Everywhere,there were the paper remains of __43__  fireworks lying on the ground.Little boys __44__   more and covered their ears as they waited __45__  for the explosions.
The moon appeared above the horizon (地平线):huge,__46__  ball high above the city,and the __47__  filled with people,as Java began to enjoy one of the year's greatest __48__:“the Night of the Full Moon”,a festival that is especially popular __49__  young people.
More and more young Javanese __50__ together and walked slowly through the __51__.Joking and chatting,they moved towards the mountain __52__ the city.They continued to climb __53__  they reached the old temple (寺庙) at the __54__  of the mountain.
After they were __55__  the temple,they drank their water and ate their moon cakes—delicious homemade ones,__56__  of dried fruits and nuts.Outside,on the mountain,young people __57__  crosslegged in circles,chatting and telling each other jokes.And  __58__,in their hundreds,more young people continued to make their way up the mountain to __59__  the brightly shining moon.
By midnight,the fireworks had stopped shooting up from the __60__  city in the valley below them.But during the night,the sound continued to be heard from the distance.
41.A.let out  B.gave out
C.came out  D.set out
解析:此处月亮应是出来。come out“出现,显露”;let out“放出,泄露”,用作及物动词;give out“用完,耗尽”;set out“动身,出发”。故选C项。
答案:C
42.A.into  B.at
C.of  D.from
解析:烟花燃放的声音把人们吸引出来便自然融入这温暖的夜晚。因此,选A项。
答案:A
43.A.burning  B.used
C.exploding  D.broken
解析:人们在夜晚放烟花,地上当然是燃烧之后的遗留物,即用过的烟花。
答案:B
44.A.lit  B.bought
C.piled  D.removed
解析:从本句的“and covered their ears...”可知,此处应是点燃烟花的动作,more后省略了fireworks。故选A项。
答案:A
45.A.patiently  B.calmly
C.worriedly  D.excitedly
解析:根据常识及之前的描述可知,孩子们应该是点燃烟花后,兴奋地等着烟花燃放。因此D项正确。
答案:D
46.A.silver  B.new
C.colourful  D.gold
解析:月亮的光芒只能用silver修饰。故选A项。
答案:A
47.A.mountains  B.valleys
C.streets  D.shops
解析:这里提到城市里的情况,应是指街上人多。因此C项正确。
答案:C
48.A.games  B.meetings
C.sports  D.events
解析:从上文叙述可知,此节日是爪哇岛一年中的一件大事,因此选D项。
答案:D
49.A.for  B.to
C.with  D.in
解析:be popular with sb.“受到某人欢迎”,是固定搭配。
答案:C
50.A.danced  B.gathered
C.drank  D.shouted
解析:gather together“聚集在一起”。
答案:B
51.A.village  B.scene
C.night  D.ground
解析:此处指年轻人整个晚上都在散着步。
答案:C
52.A.on the edge of  B.on the way to
C.in the centre of  D.in the direction of
解析:从下一段最后一句可知,这座山应是在该城市附近。
答案:A
53.A.while  B.until
C.unless  D.though
解析:依据语境可推知,他们一直爬到古庙,故选B项,until“直到……”。
答案:B
54.A.tip  B.back
C.top  D.bottom
解析:由上下文内容以及常识可知,此寺庙应该在山的顶部。
答案:C
55.A.inside  B.near
C.off  D.across
解析:从上段末句可知,应是进入寺庙里。near“在……附近”;off“远离”;across“在……另一边”,都不合题意,只有inside“在……里面”合适。
答案:A
56.A.fond  B.little
C.full  D.free
解析:fond of“喜爱”;little of“几乎没有”;free of“无……的”。此处指的是月饼里装满了干果和坚果,故选C项,full of“充满……的”。
答案:C
57.A.jumped  B.sat
C.stood  D.bent
解析:从空后的“crosslegged in circles”可知,此处应是坐。
答案:B
58.A.so  B.even
C.yet  D.still
解析:依据下文,有数百人在继续爬山,因此选D项。A、B两项不合题意,yet虽有“仍然,还”之意,但多用于否定句、疑问句中。
答案:D
59.A.follow  B.show
C.notice  D.admire
解析:年轻人爬山一定是欣赏月景,故选D项。
答案:D
60.A.clean  B.gray
C.peaceful  D.empty
解析:到了午夜才停止燃放烟花,因此城市上空一定有灰色的烟雾。peaceful“安静的”;clean“干净的”;empty“空的”,与文意不符。
答案:B
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
It was the ambition of an elevenyearold boy in Kansas City to be an engine driver.Born without arms,he had been to special schools,where  he learned the skill of 61.________(use) his feet as “hands”.He spent all his spare time watching trains and one day his dreams came 62.________ (truth).Seeing a 63.________(desert) engine,the boy climbed in and he had no difficulty 64.________ (start)it with his feet.Soon he was traveling along at forty miles an hour.Signalmen 65.________ not see the young driver,so they didn't try to stop the train.The train  66.________(pass)Fillan and Omar,and reached Missouri,where the boy stopped the engine 67.________(he),and then made it go backwards.When he was near home,68.________  railway man caught up with the engine and stopped it.At first,the railway man was very angry.When he saw the armless boy,he was surprised and he smiled when the boy said 69.________(simple),“I 70.________  trains.” “Well,I'm glad you don't like planes!”answered the railway man.
61.using 考查固定搭配。这里的意思是“在这所特殊的学校里,他获得了用脚当手的技能”。
62.true 考查形容词。come true“实现”。
63.deserted 考查非谓语动词。desert和engine之间为动宾关系,故用过去分词作定语。
64.starting 考查非谓语动词。have difficulty (in)doing sth.“做某事有困难”。
65.could 考查情态动词。信号员没能看见这个小司机。从not see可知,这里要填写情态动词,因此填could表示过去“能够”。
66.passed 考查时态。pass和reach是两个顺接的动作,根据后面的reached可知,这里pass也要用过去式。
67.himself 考查代词。主语是the boy,故这里用himself,表示“他自己把火车停下了”。
68.a 考查冠词。这里的意思是“当他快到家的时候,一位铁路工人赶上火车并叫停”。man是单数可数名词,这里是首次出现,用不定冠词a。
69.simply 考查副词。这里的意思是“回答得非常简单”,故用副词simply。
70.like 考查时态。这里用的是直接引语,故用一般现在时,意为“我喜欢火车”,叙述的是现在的爱好。
第四部分 写作(共两节,满分35分)
第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
The day before yesterday,I went to the bookstore where is near our school to buy a reference book.It was Saturday,so there was many people.Under the help of the shop assistants,I quickly got the book I needed.I was about to leave when I found someone trying to steal a man's money.Although I was nervous,but I tried to think of a way to help.Suddenly,a good idea came me.I stepped on the man's foot on purposes.As I expected,the man's scream gives the thief a fright,whom quickly walked out of the shop.After hear my explanation,the man smiled and showed great gratitude to him.
答案:
The day before yesterday,I went to the bookstore wherewhich is near our school to buy a reference book.It was Saturday,so there waswere many people.UnderWith the help of the shop assistants,I quickly got the book I needed.I was about to leave when I found someone trying to steal a man's money.Although I was nervous,but\  I tried to think of a way to help.Suddenly,a good idea came ∧to me.I stepped on the man's foot on purposespurpose.As I expected,the man's scream givesgave the thief a fright,whomwho quickly walked out of the shop.After hearhearing my explanation,the man smiled and showed great gratitude to himme.
第二节 书面表达(满分25分)
你的加拿大网友罗杰想了解中国的传统节日,请你给他写一封电子邮件,向他介绍中国的元宵节。(开头和结尾已给出)
内容如下:
1.时间:正月十五。
2.历史:起源于汉,兴盛于唐,宋朝时成为时间最长的灯节,清朝时规模空前。
3.习俗:赏灯、猜灯谜、吃元宵、耍龙灯、耍狮子、踩高跷(stilt)、划旱船(land boat)、扭秧歌、打太平鼓等。
4.意义:正月十五日是一年中第一个月圆之夜,也是一元复始、大地回春的夜晚,人们对此加以庆祝,也是庆贺新春的延续。
Dear Roger,
Thank you for your letter.You have said you want to know something about Chinese festivals.And now I'd like to talk about the Lantern Festival.
                                                                                
                                                                             
                                                                           
Lovely yours,
Wang Ming
[参考范文]
Dear_Roger,
Thank_you_for_your_letter.You_have_said_you_want_to_know_something_about_Chinese_festivals.And_now_I'd_like_to_talk_about_the_Lantern_Festival.
The Lantern Festival falls on the fifteenth day after the Chinese lunar New Year.It dates back to the Han Dynasty.When it came into the Tang Dynasty,the festival became quite popular.In the Song Dynasty,it turned into a festival which lasted for the longest time.And in the Qing Dynasty,it developed to be the largest one.
There are quite a lot of traditions for this day.On this festival,our Chinese often enjoy lanterns,guess riddles written on the lanterns,eat yuanxiao (a kind of rice glue ball),step on stilts and row land boats,etc.
As a traditional festival,it has a profound meaning in China.The day the festival is on is the first day when the moon is full round in the Chinese lunar calendar,and it's also the beginning of the year when spring starts.With celebrating the festival,people also celebrate the lasting of the New Year.
Lovely_yours,
Wang_Ming

 

 

文章来 源
莲山课件 w w
w.5 Y K J.Com
相关试题:
没有相关试题

  • 上一个试题:
  • 下一个试题: 没有了
  • 最新试题

    点击排行

    推荐试题

    | 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |