VENUS AND SERENA WILLIAMS are sisters. They are also both tennis champions① who often have to play each other②！ Venus is now eleventh in the world, and her younger sister Serena has moved up③ to third.
The two sisters were born in a poor and dangerous area of California. It was full of④ drugs and violence⑤. In a recent interview⑥， Venus spoke about⑦ the time when she and Serena were practising⑧ tennis and they had to run and hide as⑨ bullets⑩ started flying through⑪ the air⑫. Finally, in 1991, the sisters and their family moved to a safer area and since then they have never looked back⑬.
④be full of充满，相当于be filled with。
⑤violence/'vaIələns/n.暴力，暴行 ⑥interview n．访问
⑦speak about (＝speak of)说到，谈论
⑨as conj.当……时 ⑩bullet/'bʊlIt/n.子弹
⑫该句是主从复合句，when引导定语从句，修饰先行词the time; as引导时间状语从句。
The sisters’ father, Richard, started to train Venus and Serena when they were young children. He has always been very strict with⑭ his daughters, training them hard to compete⑮ against each other⑯. Brandi, the sisters’ mother, taught her daughters at home⑰ so that they completed their high school while developing their tennis careers⑱. Today, both sisters are studying design⑲ at college. They have already expressed a keen⑳ interest in working in design after their tennis careers come to an end○21.
⑭be strict with sb.对某人要求严格
be strict about/on sth.在某方面要求严格
compete against/with sb. for sth.与某人竞争以得到某物
⑰so that引导结果状语从句；while developing ...为省略的状语从句。
by design有意地 by accident偶然
○21come to an end结束
The sisters’ road to success has been amazing○22. The first time Venus played in a big event○23 was in 1996. Since then, she has won Wimbledon and the US Open twice. Serena has continued to improve○24 and make fantastic○25 progress○26. In 1999 and 2002, she won the US Open, and in 2002 and 2003, she was the women’s singles○27 champion at Wimbledon. Has tennis ever caused problems between the sisters? Fortunately○28， no. “We’ve played each other before○29 and it hasn’t worried us yet！” says Venus. “If she wins，” Serena jokes, “Mama says she has to do the dishes○30！”
accident n．意外事故 incident n．小事件
○24improve v．改进；改善 improvement n．改进
○26make progress取得进步 progress为不可数名词。
○29before adv.从前，曾经 ○30do the dishes洗餐具
Please match the words with their proper meanings.
1～5 ________ 6～10 ________ 11～14 ________
答案：1～5 JIFNG 6～10 CEMBA 11～14 LDHK
Match the characters with the related events.
1．Sun Yatsen A．won the Nobel Peace Prize in 1979
2．Thomas Edison B．fought for the rights of black South Africans
3．Mother Teresa C．founded the first Republic of China
4．Gandhi D．helped India separate from Britain
5．Elizabeth Blackwell E．has studied animals in the national park of Gombe
in Tanzania for nearly forty years
6．Nelson Mandela F．opened a hospital for poor people in New York City
7．Jane Goodall G．invented lights and many other useful things
1～5 __________ 6～7 __________
答案： 1～5 CGADF 6～7 BE
Scan the text and choose the best answer.
What’s the main idea of the passage?
A．How to be a tennis champion.
B．The introduction of two tennis star players.
C．The family of Venus and Serena Williams.
D．The Wimbledon Championships.
1．Read the text carefully and choose the best answer.
(1)According to the passage, which of the following is NOT true?
A．Venus has to do all the cooking at home.
B．Their mother is very kind to the sisters.
C．Their father has always been very strict with the sisters.
D．The sisters have played each other several times.
(2)What can you read between the lines when Serena said “If she wins, Mama says she has to do the dishes！”？
A．Serena felt jealous of her sister because of her win.
B．Serena felt that her mother favored her sister.
C．Serena didn’t care at all because she didn’t take it seriously.
D．Serena still felt happy when her sister won the game.
(3)In which column can you find this article in a newspaper?
(4)According to the passage we can know that the Williams sisters show great interest in ________ besides tennis.
A．music and movies B．fashion
2．Fill in the chart with the information in the text.
Introduction Venus and Serena Williams are sisters, who are famous because they are both tennis champions, ①________ eleventh and third in the world.
Background The two sisters once lived in a poor and dangerous area of California, which was full of drugs and ②________.They sometimes had to stop ③________ tennis while bullets were flying through the air.
④________ ★Their father was very ⑤________ with the sisters and trained them to compete against each other since their ⑥________.
★Their mother taught the sisters at home so that they could ⑦________ their high school while developing their tennis careers.
⑧________ ★Since a big event in 1996, Venus has won Wimbledon and the US Open twice. Serena won the US Open in 1999 and 2002 and she was the women’s ⑨________ champion at Wimbledon in 2002 and 2003.
★The sisters are also ⑩________ in design and they hope that will be their future work when their tennis careers come to an end.
答案：①ranking ②violence ③practising ④Education
⑤strict ⑥childhood ⑦complete/finish
⑧Achievements/Successes ⑨singles ⑩interested
Analyze the following difficult sentences in the text.
1．In a recent interview, Venus spoke about the time when she and Serena were practising tennis and they had to run and hide as bullets started flying through the air.
2．Brandi, the sisters’mother, taught her daughters at home so that they completed their high school while developing their tennis careers.
[句式分析] the sisters’ mother是Brandi的同位语， so that 引导结果状语从句。while developing ...是省略的状语从句，补充完整应为“while they were developing ...”。
Known as “Mahatma” (great soul), Gandhi was the leader of the Indian nationalist movement against British rule, and was widely considered the father of his country. His belief of nonviolent (非暴力的) protest to achieve political and social progress has been very influential.
He was born on October 2,1869 in India. After university, he went to London to train as a lawyer. He returned to India in 1891 and in 1893 accepted a job at an Indian law firm in Durban, South Africa. Gandhi was appalled at the treatment of Indian immigrants there, and joined the struggle to get basic rights for them. During his 20 years in South Africa he was sent to prison many times. Influenced mainly by Hinduism, but also by writers including Tolstoy and Thoreau, Gandhi developed the “satyagraha” (devotion to truth), a new nonviolent way to correct wrongs. In 1914, the South African government accepted many of Gandhi’s demands.
Gandhi returned to India shortly afterwards. By 1920, Gandhi was an important figure in Indian politics. He changed the Indian National Congress Agenda, and his program of peaceful noncooperation with the British which included boycotts (抵制) of British goods, led to the arrests of thousands of people.
In 1922, Gandhi himself was sentenced to six years’ imprisonment. He was set free after two years and withdrew from politics and devoted himself to trying to improve HindMuslim relations, which had worsened.
In 1931, Gandhi attended the Round Table Conference in London, as the only representative of the Indian National Congress, but he resigned from the party in 1934 to protest its use of violence as a political tool. He was replaced as leader by Jawaharlal Nehru.
On January 30, 1948, he was murdered.
1．What’s the first paragraph mainly about?
A．Gandhi’s political beliefs.
C．Gandhi’s college education.
D．Gandhi’s great influence.
2．The underlined word “appalled” in Paragraph 2 can be replaced by “________”．
解析：选A 词义猜测题。由“ ... joined the struggle to get basic rights for them.”可推出该词意为“震惊的”。
3．Gandhi did all of the following things EXCEPT ________.
A．training as a lawyer
B．struggling to get basic rights in South Africa
C．helping to make India independent
D．changing the Indian National Congress Agenda
4．The “satyagraha” in Paragraph 2 may be ________.
A．a violence tool
B．a political leader
C．a great belief
D．a way to deal with wrong things
解析：选D 推理判断题。根据第二段的“... Gandhi developed the ’satyagraha’ (devotion to truth), a new nonviolent way to correct wrongs.”可知D项正确。
In the summer of 1936, Jesse Owens joined the best athletes from fifty nations to compete in the Berlin Olympic Games. Until then, very few black athletes had competed in the Olympics for the United States. Owens was proud to be on the team. He was very sure of his ability.
Owens spent one week competing in four different Olympic track and field events (田径项目). And he won four gold medals in all four of the competitions. In the 100meter run, he equaled the fastest time ever run in that Olympic event. In the long jump and the 200meter run, he set new Olympic records. And as part of a fourman team, he helped set a new world record for the 400meter relay race. He was the first American in the history of Olympic track and field events to win four gold medals in single Olympics.
Owens’s Olympic triumphs made him a hero. He returned home to parade (游行) in New York and Columbus. Businessmen paid him for the right to use his name in their stores. No one, however, offered him a permanent (固定的) job. He worked at small jobs. He and his family saw good times and bad times.
Poverty was not new to Owens. He was born into a poor family, but he was lucky that he entered a school where one white teacher, Charles Riley, took a special interest in him. He often brought the boy food and invited him to eat with his family. And every day before school, he taught Owens how to run like an athlete. Owens always remembered the teacher who helped change his life.
In 1976, Gerald Ford awarded Jesse Owens the Presidential Medal of Freedom. This is the highest honor an American civilian (平民) can receive. Jesse Owens died of cancer in 1980, at the age of 67.
5．Owens set new records in the following events EXCEPT ________.
A．the 400meter relay race B．the 100meter run
C．the 200meter run D．the long jump
6．The underlined word “triumphs” in Paragraph 3 probably means ________.
7．Which of the following is TRUE according to the passage?
A．Owens was the only black person competing in the Olympics for the US until 1936.
B．Owens entered three competitions in the Berlin Olympic Games.
C．Owens lived a rich life after the Berlin Olympic Games.
D．Charles Riley had a great effect on Owens’s success and life.
8．Which of the following CANNOT be used to describe Owens?
Amelia Earhart’s (1897—1937) childhood was not the typical girl’s. She liked nothing better than to explore the banks of the Missouri River, where she climbed trees and hunted rats with her rifle (步枪). She also built her own roller coaster.
The exciting life of the American aviation (航空) pioneer is dramatized in the movie Amelia, which is coming out on October 23.
After Earhart paid a pilot $1 to take her up for a short fly in his plane, aviation became her love and career.
As she later explained, “Never do things others can do and will do, if there are things others cannot do or will not do.”
Earhart found herself a flying teacher and started to learn to fly. She took all sorts of jobs to pay for the lessons and to buy a secondhand plane on her 24th birthday.
In 1932, Earhart flew solo (单独的) across the Atlantic. She became the first woman to make the solo crossing. She also made a flying suit for women and went on to design other clothes for women who led active lives. “Now and then women should do for themselves what men have already done — occasionally what men have not done — thereby establishing themselves as persons, and perhaps encouraging other women toward greater independence of thought and action，” she said.
When she was nearly 40, Earhart was ready for a final challenge — to be the first woman to fly around the world. However, in midflight, she and her navigator (导航员) disappeared in bad weather.
Earhart will be forever remembered as a brave pioneer for both aviation and women.
9．According to the passage, which of the following statements is TRUE?
A．A movie about Earhart’s exciting life has come out.
B．Earhart never did things others could and would do.
C．Earhart’s love for aviation came after she flew a plane for a short time.
D．In Earhart’s opinion, women should think and act more independently.
10．The underlined word “dramatized” in Paragraph 2 means ________.
11．From the passage we can know that ________.
A．Earhart showed most interest in adventure trips to the Missouri River during her childhood
B．Earhart’s ambition was to fly across the Atlantic
C．Earhart challenged herself constantly
D．besides flying, Earhart also designed planes and clothes
12．You can probably find this article in ________.
A．a booklet B．a newspaper
C．a guide book D．an advertisement
Hobbies are an important part of life. A great hobby will allow you to learn more about yourself, and will help you to develop life skills. __1__ If you’re choosing a new hobby, the following tips can help you：
__2__ When looking for a new hobby, you can think about the subjects you like to learn about, or the things you enjoy doing. For example, if you’re a woman, you can take up hobbies such as cooking and gardening. If you’re a man, you can consider hobbies like hunting and fishing.
Know your skills. __3__ Think hard about it by going over this question. This will guide you to choose a hobby that suits you. For example, if you have a good hand at drawing, then painting could be a great hobby for you.
Decide the time you can give. If you don’t have much free time, pick one that doesn’t take much time. If you have more free time, then you can take up hobbies to which more time can be given. So look at your schedule and how much time you might have for your chosen hobby. __4__
Pay attention to your talks. What do you enjoy talking about? __5__ Your conversations can show a lot about your likes which can be developed into a hobby. Now, think hard and determine what you enjoy and how it can be turned into a hobby.
A．Focus on what interests you.
B．There are an endless number of hobbies you can choose from.
C．Decide what you want — time alone or social interaction?
D．You may ask others about the topics you talk about the most.
E．Figure out how much time you have to work on your hobby.
F．This will help you take things not suitable for you off the list.
G．Are you a good writer, speaker, painter, or an expert in something else?
3．选G 由“Think hard about it by going over this question”中的this question可知，C、G项可选。而G项的“a good writer, speaker, painter”等与首句的skills呼应，故选G。
5．选D D项中的talk about在本段多次出现。