2017学年必修二英语Module5单元测试卷(外研版含答案和解释)

作者:佚名 资料来源:网络 点击数:    有奖投稿

2017学年必修二英语Module5单元测试卷(外研版含答案和解释)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文章来源
莲山 课件 w ww.5 Y
K J.CO
M

单元检测(五)
第一卷
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.Where does the conversation most probably take place?
A.In a hotel.
B.In a bus station.
C.In a shop.
2.What does the man mean?
A.He is Mr.Smith.
B.Mr.Smith is not there.
C.He will find Mr.Smith for the woman.
3.How much will each one cost if you buy two coats?
A.30 dollars.     B.35 dollars.     C.40 dollars.
4.What sport is Steve’s sister good at?
A.Wrestling.
B.Basketball.
C.Sailing.
5.Who won the medal in swimming?
A.An Englishman.
B.A German.
C.A Frenchman.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。
听第6段材料,回答第6至8题。
6.What does the woman want to do?
A.To buy a radio.
B.To have her radio repaired.
C.To get her radio back.
7.When will the woman come again?
A.Next week.
B.In three days’time.
C.Tomorrow.
8.Why does the woman insist on repairing the radio?
A.Because she likes it very much.
B.Because she borrowed it from others.
C.Because she can’t afford a new one.
听第7段材料,回答第9至11题。
9.What are the two speakers talking about?
A.Music.
B.Their friends.
C.A musician.
10.What was the relationship between the man and the one whom they are talking about?
A.Teacher and Student.
B.Neighbors.
C.Close friends.
11.What probably made the lady so successful?
A.Her practice.
B.Her neighbor’s anger.
C.Her neighbor’s kindness.
听第8段材料,回答第12至14题。
12.What kind of room does the man like?
A.A room with a bath.
B.A room without a bath.
C.A room with a computer.
13.How much is a room with a bath?
A.50 dollars.
B.60 dollars.
C.70 dollars.
14.What’s the man’s room number?
A.Room 505.
B.Room 515.
C.Room 525.
听第9段材料,回答第15至17题。
15.What did the man first do?
A.Had a swim.
B.Went to Mrs.Black’s home.
C.Went to an island.
16.Where did the man have the picnic?
A.In the park.
B.Just outside the house.
C.On an island.
17.What was the weather like when the man had the picnic?
A.Terrible.    B.Rainy.     C.Lovely.
听第10段材料,回答第18至20题。
18.What is the speaker?
A.A doctor.
B.A secretary.
C.A student.
19.What will the speaker do in the morning?
A.Clean the house.
B.See the doctor.
C.Help Julie.
20.What will the speaker do at 4∶30?
A.Do her homework.
B.Get dinner ready.
C.Pick up her brother.
第二部分 英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节 单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
21.—How about ________ three­day trip to Sanya?
—I should say it was ________ success,with many wonderful scenes seen.
A.the;/      B.a;a
C./;/      D.the;a
22.________ the athlete used drugs,he was banned from taking part in the games.
A.Immediately      B.Now that
C.Even if       D.Although
23.S.H.E. is as popular as before;its latest album ________ very well last month.
A.is sold       B.sells
C.sold       D.was sold
24.John is ill and will be ________ by Tom in our team in tomorrow’s football match.
A.replaced      B.exchanged
C.traded       D.changed
25.We have very similar taste ________ music though we’re ________ different ages.
A.to;in       B.in;in
C.to;of       D.in;of
26.Some people believe that Michael Jackson was murdered,but no ________ has been found up to now.
A.evidence      B.information
C.symptom      D.conclusion
27.It’s a fact that ________ differences between countries may cause misunderstandings (误解) in communication.
A.historical      B.cultural
C.political       D.financial
28.The First Automobile Factory of China,________ in the 1950s,was the first one ________ cars of our own.
A.founding;producing
B.founded;producing
C.founding;to produce
D.founded;to produce
29.—Would you like to help look after the children ________ I do the shopping?
—I’d love to!
A.since       B.as
C.while       D.for
30.—Helen and I will have a wedding next month.
—Oh,________!
A.go ahead
B.congratulations
C.that couldn’t be better
D.you can’t be serious
31.—How much will it cost my mother and me to go to Tianjin?
—300 yuan ________.
A.in detail       B.on the whole
C.in total       D.all in all
32.Lucy said it was the first time she ________ to attend such an interesting party.
A.invited       B.was invited
C.have been invited     D.had been invited
33.He’s having a lot of trouble with the new machine,but he doesn’t know whom to________.
A.turn to       B.believe in
C.look for       D.deal with
34.I had just washed my hands and was about to have breakfast ________ I heard the phone ring.
A.while       B.when
C.before       D.after
35.What part does music ________ in people’s life?
A.play       B.have
C.make       D.produce
第二节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。
My sister and I grew up in a little village in England.Our father was a struggling __36__,but I always knew he was __37__.He never criticized us,but used __38__ to bring out our best.He’d say,“If you pour water on flowers,they flourish.If you don’t give them water,they die.” I __39__ as a child I said something __40__ about somebody,and my father said,“__41__ time you say something unpleasant about somebody else,it’s a reflection of you.”He explained that if I looked for the best __42__ people,I would get the best __43__.From then on I’ve always tried to __44__ the principle in my life and later in running my company.
Dad’s also always been very __45__.At 15,I started a magazine.It was __46__ a great deal of my time,and the headmaster of my school gave me a __47__:stay in school or leave to work on my magazine.
I decided to leave,and Dad tried to sway me from my decision,__48__ any good father would.When he realized I had made up my mind,he said,“Richard,when I was 23,my dad __49__ me to go into law.And I’ve __50__ regretted it.I wanted to be a biologist,__51__ I didn’t pursue my  __52__.You know what you want.Go and fulfill it.”
As __53__ turned out,my little publication went on to become Student,a national __54__ for young people in the U.K.My wife and I have two children,and I’d like to think we are bringing them up in the same way Dad __55__ me.
36.A.biologist B.manager  
C.lawyer D.gardener  
37.A.strict B.honest  
C.special D.learned  
38.A.praise B.courage  
C.power D.warmth  
39.A.think B.imagine  
C.remember D.guess  
40.A.unnecessary B.unkind  
C.unimportant D.unusual  
41.A.Another B.Some  
C.Any D.Other  
42.A.on B.in  
C.at D.about  
43.A.in  case B.by  turns
C.by  chance D.in  return
44.A.revise B.set  
C.review D.follow  
45.A.understanding B.experienced  
C.serious D.demanding  
46.A.taking  up B.making  up
C.picking  up D.keeping  up
47.A.suggestion B.decision  
C.notice D.choice  
48.A.and B.as  
C.even  if D.as  if
49.A.helped B.allowed  
C.persuaded D.suggested  
50.A.always B.never  
C.seldom D.almost  
51.A.rather B.but  
C.for D.therefore  
52.A.promise B.task  
C.belief D.dream  
53.A.this B.he  
C.it D.that  
54.A.newspaper B.magazine  
C.program D.project  
55.A.controlled B.comforted  
C.reminded D.raised  
第三部分 阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
A
A 17­year­old teenager,who can lift up cars,has been named the England’s Strongest Schoolboy.He proves (证明) useful around the house as he can lift up dryers and sofas,and his mother can clean under them.
When he’s not in the classroom,Chris Morgan is eating 5,000 calories a day to maintain (保持) his strength.Chris trains four to five times a week and eats with his parents out of house and home—having a meal every two to three hours.For breakfast,he eats a bowl of rice,four to five eggs,followed by a cup of chocolate milk later on.A fish sandwich usually follows for lunch,along with another kind of milk,fruit,yogurt and the peanut butter sandwich,while dinner consists of meats,pasta and lots of carbohydrates (含碳水化合物的食物).
The boy’s vast appetite (巨大的胃口) comes at a high price for his parents—Debbie and Ray.Debbie said:“We have not been able to afford a holiday for years because we keep feeding him.”Debbie spends £140 on the weekly food shop and goes to the supermarket every day to buy enough food for Chris,costing up to £20 a time.
Chris took an interest in strong man competitions after watching the World’s Strongest Man program.“I have watched it every Christmas since I was eight,” he added.“So I started going to the gym when I was about 13 and enjoyed it.I think it feels pretty good to get the_title.I want to take part in the competition,but I am too little now.” Chris has gotten a taste of success after winning a title at the British Power lifting Records.
Recently,Chris has been prepared for a contest,where he has to put up with many tough events,with the hope of becoming the UK’s Strongest Schoolboy.He is trying his best to train,and get over great difficulties.Chris often jokes:“I try to focus on training.However,sometimes it’s hard when there are temptations (诱惑) like a chocolate cake in the fridge.”
56.According to the passage,Chris Morgan ________.
A.likes watching TV very much
B.proves the strongest boy in his school
C.has to go on a diet to lose weight
D.has taken part in the World’s Strongest Man competition
57.What does the second paragraph mainly show us?
A.How hard Chris Morgan trains.
B.How vast Chris Morgan’s appetite is.
C.How hard Chris Morgan’s life is.
D.How useful Chris Morgan is.
58.What do the underlined words “the title” refer to in the fourth paragraph?
A.The UK’s Strongest Schoolboy.
B.The winner at the British Power lifting Records.
C.The England’s Strongest Schoolboy.
D.The World’s Strongest Man.
59.Which of the following is TRUE according to the passage?
A.Chris is training hard to get the title of the UK’s Strongest Schoolboy.
B.Chris Morgan’s parents won’t let him go on training for lack of money.
C.Chris Morgan is sure to become the world’s strongest man.
D.Chris Morgan is always too hungry to focus on training.
B
Bond had walked for only a few minutes when it suddenly occurred to him that he was being followed.There was no evidence for it except a slight headache and a little knowing the people near him but believed in his sixth sense and he at once stopped in front of the shop window he was passing and looked occasionally back along 46th Street.Nothing but a lot of miscellaneous people were moving slowly on the sidewalks,mostly on the same side as himself,the side that was back from the sun.There was no sudden movement into a doorway,nobody wiping his face with a handkerchief to avoid recognition,nobody bending down to tie a shoelace.
He went on and turned into the Avenue of the Americans,stopping in the first doorway,the entrance to a woman’s underwear store where a man in a blue suit with his back to him was examining the black lace paints on a particularly realistic­dummy(模型).
And then something grasped his arm and a voice came,“All right,Limey.Take it easy unless you want lead for lunch,”and he felt something press into his back just above the kidney.
There was a tap as his fist was caught in the other man’s left hand,and at the same time as the contact telegraphed to Bond’s mind that there could have been no gun,there came the well remembered laugh and the lazy voice saying:“No good,James.The angles have got you.”
Bond straightened himself slowly and for a moment he could only gaze into the smiling face of Felix Leiter with blank disbelief,his built­up tension(紧张) slowly relaxing.
“So you were doing a front tail,you bastard(赝品),”he finally said.
60.Bond realized that he was being followed by means of ________.
A.his common sense
B.his sense of humour
C.his sight
D.his sixth sense
61.When Bond stopped and looked back along 46th Street,he observed all the following except ______.
A.most people on the sidewalks were on the same side as himself
B.no one suddenly turned into a doorway
C.a man was looking into the window of a store
D.no one wiped his face with a handkerchief
62.What did the man mean by saying “Take it easy unless you want lead for lunch”?
A.Put up your hands.
B.Don’t move or I’ll shoot you.
C.If you want to have lunch,you must listen to me.
D.You go first slowly and we’ll have lunch together.
63.What is “a front tail” in the last paragraph?
A.Pretending to be someone else.
B.Following somebody from the front.
C.Following someone from behind.
D.Standing in front of a shop window.
C
Are They Interested in You?
Watching the way people hold their arms and legs,or position their hands and bodies,can give an insight into how they are reacting to you.For instance,if you are trying to chat someone up,watch how they position their legs.If they are uncrossed it shows that the person is still undecided about you but open to your approaches.If they cross the leg nearest to you over the other one,so that the nearest knee is directed away from you,they are probably not interested in you and do not wish to be seen with you.However,should they cross the far leg over the one closest to you,thereby directing its knee towards you,then you can be fairly sure that you are making a favorable impression.
Interest is also shown by the person turning the upper part of their body towards you,even if the twist is slight.If they don’t turn towards you,or even turn away from you,your conversation is almost certainly falling on deaf ears.
Similarly,if their arms are folded to form a protective barrier,it shows a lack of interest.
Also,watch their hands.If they keep them out of sight they have no feeling for you,while it shows a desire to be close to you if they push their hands or personal possessions towards you,particularly if they push them across a table into “your half” of it.At the same time,the more eye contact you make,and the more smiles you exchange,the safer you are sure that they are happy with you.
Personal possessions can be helpful in other ways.For instance,someone you find attractive might visit your home and leave something behind.This is usually something small,like a lighter or a bracelet.Their seeming forgetfulness gives them an excuse to come back,not simply to collect the “forgotten” object,but to see you.Don’t miss the opportunity to show your interest when they turn up.
64.The main idea of the passage is ________.
A.the importance of people’s gesture
B.the gesture shows people’s attitude to you
C.the movements of people tell if they love you
D.the interesting movements of people
65.The first paragraph intends to tell us________.
A.different leg movements stand for different attitudes to you
B.crossing their legs means they are interested in you
C.unclosed legs show they have certain opinion to you
D.one of the knees towards you shows you leave good impression to them
66.Which of the following is TRUE according to the passage?
A.If they keep their hands in sight they are interested in you.
B.The more they smile at you,the less likely they show interest to you.
C.Personal belongings left at your home may show their interest to you.
D.If their arms seem to protect themselves it shows they take interest in you.
67.The underlined word “forgotten” in the last paragraph really means ________.
A.failed to remember something
B.pretended to leave something
C.remembered something well
D.left something on purpose
D
Nowadays,instead of turning paper pages,many people reach for hand­held devices (设备).These electronic readers (电子阅读器) not only store books to show on a screen,they can also read them out loud.
This month,Amazon lowered the price of its Kindle reader by sixty dollars to just below 300 dollars.The device can download books wirelessly from a store on Amazon’s Website.Most new released books and bestsellers cost 9.99 dollars.Newspapers and magazines are available with monthly charge.
Though reading e­books is limited by the availability of devices and electricity,buyers of e­books get a good deal:Traditional hardcover books often cost around 25 dollars while many e­books are already selling for 99 cents.Books printed on paper are easily shared and resold by anyone.But e­books can act more like computer software which only works for the user who buys it.Thus e­readers can keep the books really as their personal wealth.Paper books can get worn easily and can even miss some pages,but e­books always keep what they are just bought.
But some Kindle users got a shock last week.They were surprised to find that the copies of two books disappeared from their devices.They were 99­cent versions of George Orwell’s “1984” and “Animal Farm.” As some users were guessing the reason,Amazon explained that he did not have the rights to the books,so he deleted (删除) them.Later he returned the money to the users.
This week,Barnes & Noble,the world’s largest bookseller,started what it calls the world’s largest e­bookstore.People can read the books on the Apple iPhone,personal computers and other hand­held devices.They can also download over half a million books available free from Google.The Internet search company is putting books online that are no longer protected by copyright (版权).But now Google is trying to reach a legal settlement (合法协议) to make parts of some copyrighted books available.
68.This passage mainly tells us ________.
A.hand­held devices are suitable for children
B.e­books will have a bigger market
C.e­books offer readers a new way to read
D.the development of books in history
69.What is the advantage of e­books compared with books printed on paper?
A.E­books are not easy to miss pages.
B.E­books can be read at any time.
C.E­books can be shared by more readers.
D.E­books can be sold again after being read.
70.From the passage we can know ________.
A.readers can get back money if they are not satisfied with the e­books they bought
B.the books protected by copyright cannot be downloaded from Google now
C.Barnes & Noble is the largest bookseller who only sells e­books
D.all e­books on Google should be paid before being read
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
If you want to keep fit, please refer to the following:
Move More
Make it a daily to find ways to move your body.71.________Climb stairs instead of taking the elevator.Walk your dog; play with your kids. It doesn’t have to be an hour in the gym or a 45­minute dance class. But that’s great when you’re up to it.At the same time, move more.
Quit Smoking
Ever since 1960 when it was announced that smoking was harmful to health, Americans have been reducing their use of tobacco products. Just recently, we’ve seen more and more teens smoking. Could it be the Hollywood influence?72. ________Take care! Warn your children against smoking.
73.________
While recent studies show a glass of wine or one drink a day can help protect against heart disease, more than that can cause other health problems such as liver and kidney(肝肾) disease and cancer.
Reduce Stress
Easier said than done, stress comes in many ways. 74.________Spend 30 minutes a day doing something you like such as walk on the beach or in a park, read a good book, visit a friend, listen to relaxed music and watch a funny movie.
Protect Yourself from Pollution
If you can’t live in a smog­free environment, at least avoid smoke­filled rooms. 75.________Exercise indoors in air conditioning when air quality is good.
A. Avoid Excessive Drinking
B.There are many things you can do to move your arms and legs.
C.Think carefully about what you will do.
D.Exercise outside when the smog rating is low.
E.It seems that the stars in every movie smoke cigarettes.
F.Keep a Positive Mental Outlook
G.Some techniques given by experts are thought to be positive thoughts.
第二卷
第四部分 写作(共两节,满分35分)
第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
This autumn, my class went to the seaside to go camp.We arrived at a sandy beach with a well view of the sea and mountains. We set up our tents on the sandy beach, when night fell we started a fire to give us light and kept us warm.All my classmates sat around them, talking, singing and laughing. Several hours later ,Robert and I went back to the tent to have the chat. We stayed up all night. We found that we two had a lot of in common. For example, we all like the same singers and have a great enthusiasm for physics. The fire and stars see our happiness. What I wished time would stop at the moment!
第二节 书面表达(满分25分)
随着信息技术的不断发展,传统的靠读报获取信息的方式逐渐被看电视、上网所代替。对此我们学校开展了“你是否喜欢读报?”的假期社会调查。请你根据以下提示,给中学生英语报写篇英文稿,客观介绍你的调查情况,并简单陈述自己的看法。

45%的人喜欢读报: (1)不受时间限制,方便
 (2)可以随个人兴趣获取信息
55%的人不喜欢读报: (1)没有声像,不够生动
 (2)信息传递速度相对较慢
注意:1.文章的开头已给出,不计入总词数;
2.词数100左右。
Dear editor,
Recently students of our school have made a survey of “Views on Newspaper”.The people we interviewed have two different opinions.___________________________________________

________________________________________________________________________

 

答案
1.C 2.A 3.B 4.A 5.C 6.B 7.B 8.C 9.C
10.B 11.A 12.A 13.A 14.B 15.A 16.C 17.C 18.C 19.A 20.C
听力材料
Text 1
W:What can I do for you ,sir?
M:Yes,I’d like to buy a shirt for my son.
Text 2
W:Excuse me,I was told I could find Mr.Smith here.
M:And you have.
Text 3
M:I like these coats.How much are they?
W:40 dollars each,or two for 70 dollars.
Text 4
M:The girl got the other player down and won the game.
W:Wonderful!She’s Steve’s sister.
Text 5
M:A man from Germany won the medal in swimming.
W:You’re wrong.A man from France won it.
Text 6
W:Is this a radio repair shop?
M:Well,yes.What’s the matter with your radio?
W:The sound isn’t clear.
M:I’ll have a look at it.You can leave it here for a few days.If it can’t be mended,perhaps you’d better buy a new one.
W:Oh,but I’m only a student and...
M:Well,I’ll do my best.Come back in 3 days.I’m sure I’ll make it work again.
Text 7
M:How do you like her music?
W:Just wonderful.
M:You know,she used to be my neighbour.
W:Really?So you know a lot about her.
M:Yes.She used to practice playing the piano for a long time every day.
W:Did you know she would be successful?
M:No.At that time I felt bored whenever she started playing.
W:But you were kind enough not to stop her from playing.
M:Yes.It is I who helped her to be successful today.
W:But I don’t think she’ll be thankful to you.
Text 8
M:I would like a single room for tonight,please.
W:Yes,sir.Have you booked a room?
M:I’m sorry I haven’t.
W:Let me see.With or without a bath?
M:I’d prefer a room with a bath.
W:We have an inside room with a bath on the 5th floor.
M:How much is it?
W:The room with a bath is fifty dollars.
M:Thanks.I’ll take the room with a bath.What time do I have to check out?
W:Twelve o’clock.Your room is 515.Here is the key.
Text 9
W:What did you do today?
M:First we had a swim and then we went to Mrs.Black’s home and helped her cook some food for a picnic.
W:Where did you have your picnic?
M:Oh,that was fun.We went out in a boat to an island.
W:Oh,you had your picnic on an island,did you?
M:That’s right.It was great.The sun was bright and the water was warm.
W:It sounds like a good day.Did everyone enjoy it,too?
M:Oh,yes,we all enjoyed it very much.
Text 10
This Saturday I’m really going to be busy all day.First,my mum asks me to help clean the house in the morning,and then I have to see my doctor at 12∶30.After that,I need to meet Julie at 2∶00 to help her with her science project.Then I have to pick up my brother from basketball practice at 4∶30,and my mum asks me to get dinner ready for the family at 5∶30.Then,I have to clean the dishes and finish my history homework.And I’m wondering my mum might try to come up with something else for me to do in the evening.
 21.D [考查冠词。询问的是去三亚的旅行,表特指,故使用定冠词;success为抽象名词,如果具体指代某事或某人时,为抽象名词具体化,前需使用不定冠词。]
22.B [考查原因状语从句。句意为:由于那个运动员服用了兴奋剂,他被禁止参加比赛。now that由于,符合语境。immediately一……就……;even if即使;although尽管。]
23.C [考查主动表被动。根据last month可知应该用一般过去时,排除A、B两项;动词sell要用主动形式表被动含义,因句中所陈述的是唱片的销售情况,没有强调被谁销售,故使用sell的主动形式。]
24.A [考查动词辨析。句意为:约翰病了,汤姆将代替他参加明天的足球比赛。replace with/by...,表示“用……代替……,替换”,符合语境;trade交易;exchange交换;change改变。]
25.D [考查介词。have similar taste in...在某方面兴趣相似;be of different ages (sizes,shapes,heights,etc.)为固定句型,of表示所属关系。]
26.A [考查名词辨析。由but一词表转折,可知至今还没有找到证据。evidence证据;information信息;消息;symptom症状;conclusion结论。]
27.B [考查形容词词义辨析。在交流中能造成不同国家人们互相误解的最有可能的原因便是文化背景的不同,故选cultural。]
28.D [考查非谓语动词。根据题意,found与主语之间为被动关系,故使用过去分词作定语;名词或代词前有序数词修饰时,通常使用不定式作定语,故选D项。]
29.C [考查时间状语从句。句意为:——我去买东西的时候,你愿意来帮忙照顾孩子们吗?——我非常愿意!while此处表示“当……的时候”,常与延续性动词连用。since意为“既然,由于”,引导原因状语从句;as表示“当……的时候”时,表示两个动作同时发生,常译为“一边……一边……”;for不能引导时间状语从句。]
30.B [考查交际用语。句意为:——海伦和我下个月就要举办婚礼了。——恭喜!根据句意应该用表示祝贺的词,故选择congratulations。]
31.C [考查介词短语辨析。根据句意,这里表示“共计”,故用in total,相当于in all。in detail详细地;on the whole总的来看;all in all总之。]
32.D [考查时态和语态。It/This/That+be+the first (second...) time+that...这一句型中,若主句为一般现在时,从句用现在完成时have/has done sth.;如果主句为一般过去时,从句用过去完成时had done sth.。]
33.A [考查短语辨析。句意为:他在使用新机器时遇到了很多麻烦,但他不知道求助谁。turn to求助于,符合语境。believe in信任;look for寻找;deal with处理。]
34.B [考查并列连词when的用法。句意为:我刚洗完手正要吃早饭,这时电话响了。be about to do sth. when...表示“正要做某事时,这时某事发生了……”。]
35.A [句意为:音乐在人们的生活中起什么作用?play a part in“在……中起作用”。]
36.C [从短文第三段中my dad persuaded me to go into law可知,作者从事的是法律工作,应该是一个lawyer(律师)。]
37.C [纵观全文可知,父亲虽是一个为生计而奋斗的律师,但他教育孩子的方式却很特别(special):从不批评,而是赞扬,通情达理,允许“我”弃学办杂志。]
38.A [前一句说他从不批评我们,后一句用but转折,显然要选的词应该与criticize词义相反,故选praise。]
39.C [作者应该是“记得”小时候说过什么话,而不是认为(think),想像(imagine),或猜想(guess)。]
40.B [从上下文看,要选的词应与下文的unpleasant同义,选项中只有unkind与之同义,表示“使人不愉快的,苛刻的”。]
41.C [任何时候说了使别人不愉快的事情,都是对自己的反映。]
42.B [in意为“在……身上”,本句意思是说在别人身上寻找最好的东西。]
43.D [in return作为回报;in case以防,万一;by turns轮流,依次;by chance碰巧。此句句意为:如果你从别人身上寻找最好的东西,那么同样你也会得到最好的东西,作为回报。故选D。]
44.D [follow the principle遵循这一原则。]
45.A [understanding意为“谅解的,通情达理的”。从下文父亲最终允许“我”弃学办杂志来看,父亲是通情达理、善解人意的。]
46.A [四个选项的词义分别为:take up占据;make up编造;组成;pick up捡起;接收(节目);接人;keep up继续,维持。]
47.D [从stay in school or leave to work on my magazine可知,校长让“我”作出一个选择(choice)。]
48.B [根据上下文看,前后句是因果关系,因为(as)任何父亲都会这样做的。]
49.C [从下文可知,父亲regretted it,他没有实现自己的梦想,说明爷爷已经成功地说服了(persuaded)父亲从事法律专业。]
50.A [因为父亲想成为一个biologist,却被说服当了一个lawyer,所以应是“一直”(always)很后悔。]
51.B [想当biologist却没有实现自己的梦想(dream),前后句之间应为转折关系,故选but。]
52.D [dream理想;梦想,符合语意。]
53.C [as it turned out结果是,正如结果那样,it代替后面的那句话。]
54.B [前文已提到I started a magazine。]
55.D [从本句的句式结构看,使用了the same way,要选的词应与bring up同义,故选raise抚养,养育。]
56.B [推理判断题。由文章第一段“A 17­year­old teenager,who can lift up cars,has been named the England’s Strongest Schoolboy.”可知,Chris Morgan力大无比,被评为英格兰力气最大的男生,故可知正确答案。]
57.B [细节理解题。文章第二段列举了Chris Morgan一日三餐所吃的食物,目的是告诉大家Chris Morgan的胃口大得惊人。]
58.D [推理判断题。由第四段第一句话“Chris took an interest in strong man competitions after watching the World’s Strongest Man program.”以及划线词后的“I want to take part in the competition,but I am too little now.”可知,这里的“the title”指的应是“the World’s Strongest Man”。]
59.A [细节理解题。由文章第五段“Recently,Chris has been prepared for a contest...with the hope of becoming the UK’s Strongest Schoolboy...and get over great difficulties.”可知,Chris Morgan为了获得the UK’s Strongest Schoolboy的称号,正在进行艰苦的训练。]
60.D [细节理解题。根据第一段中的“There was no evidence for it except a slight headache and a little knowing the people near him but believed in his sixth sense...”可知,他是通过第六感觉觉察到自己被人跟踪了。]
61.C [细节理解题。当Bond停下来时,他观察到的情况有:“mostly on the same side as himself...no sudden movement into a doorway...nobody wiping his face with a handkerchief...nobody bending down to tie a shoelace.”只有C项没有提及。]
62.B [句意推测题。第三段中有句话:“he felt something press into his back just above the kidney.”他感觉到什么东西顶在他的腰部,他意识到可能遇上歹徒了。持枪歹徒通常会威胁受害人:“Don’t move or I’ll shoot you.”故B项最佳。]
63.B [词义猜测题。从前面部分我们了解到,当他往后面看的时候,并没有发现可疑的情况。后面有人跟踪的话,我们一般会说:“后面有尾巴。”而a front tail则是反过来说的,所以,a front tail应该是“被人从前面跟踪了”。因为这是朋友搞的恶作剧。]
64.B [全文概括题。本文叙述别人的不同动作,能表现出对你的态度。由首句“Watching the way people hold their arms and legs,or position their hands and bodies,can give an insight into how they are reacting to you.”得出。]
65.A [段落大意题。本段主要介绍腿的不同动作体现出的含义。]
66.C [细节理解题。由最后一段可知别人忘在你家的小物品,可能体现出对你感兴趣。]
67.D [词义猜测题。forgotten加引号,表示是故意留下的,是假装忘记的。]
68.C [主旨大意题。本文为一篇报道,主要向人们介绍了一种新的书籍——电子书籍。第一段点出主题,即:当今社会,很多人不再阅读印在纸上的书籍,他们开始使用电子阅读器下载电子书籍。]
69.A [细节理解题。由第三段最后一句“Paper books can get worn easily and can even miss some pages,but e­books always keep what they are just bought.”可知答案。]
70.B [推理判断题。由最后一段后两句“The Internet search company is putting books online that are no longer protected by copyright.But now Google is trying to reach a legal settlement to make parts of some copyrighted books available.”可知,受版权保护的书现在还不能在Google上下载。]
71.B 72.E 73.A 74.G 75.D
短文改错
This autumn, my class went to the seaside to go campcamping. We arrived at a sandy beach with a wellgood view of the sea and mountains. We set up our tents on the sandy beach,∧and when night fell we started a fire to give us light and keptkeep us warm. All my classmates sat around themit, talking, singing and laughing. Several hours later, Robert and I went back to the tent to have thea chat. We stayed up all night. We found that we two had a lot of\ in common. For example, we allboth like the same singers and have a great enthusiasm for physics. The fire and stars seesaw our happiness. WhatHow I wished time would stop at the moment!
 参考范文
Dear editor,
Recently students of our school have made a survey of “Views on Newspaper”.The people we interviewed have two different opinions.45 percent of the people enjoy reading newspapers.First of all,as a convenient source of information,reading newspapers is not limited by time.Besides,people can select and read whatever section they are interested in.
However,55 percent of the people don’t turn to newspapers to get information.They hold the idea that newspapers are not very attractive because they lack the sound and video that make other sources of information more exciting to look at than newspapers.What’s more,readers receive information from newspapers later than from the Internet and the TV.
In my opinion,people can make use of whatever means to get information,so long as it’s convenient for them.

文章来源
莲山 课件 w ww.5 Y
K J.CO
M
最新试题

点击排行

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |