2017年必修二英语Module4单元测试卷(外研版带答案和解释)

作者:佚名 资料来源:网络 点击数:    有奖投稿

2017年必修二英语Module4单元测试卷(外研版带答案和解释)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文 章来
源莲山 课件 w w
w.5 Y k J.Co m

单元检测(四)
第一卷
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.Where are the two speakers?
A.At a dinner table.
B.In a hotel.
C.In their house.
2.What can we learn from the conversation?
A.They are sure to get there in time.
B.They will get there in time if there is no hold­up.
C.It’s impossible for them to get there in time.
3.How often does Emmy take her ballet lessons now?
A.Once a week.
B.Twice a week.
C.Every other day.
4.How does the man feel about the contest?
A.Surprised.
B.Light­hearted.
C.Worried.
5.How many students took the exam?
A.Forty students.
B.Fifty students.
C.Twenty­five students.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6至8题。
6.What’s the relationship between the two speakers?
A.Teacher and student.
B.Interviewee and interviewer.
C.Father acd daughter.
7.How many subjects did the woman learn in middle school?
A.Four.     B.Five.     C.Six.
8.What do we know about the woman from the conversation?
A.She didn’t do well in biology.
B.She did very well in history.
C.She is good at playing football.
听第7段材料,回答第9至11题。
9.Where does the dialogue take place?
A.In a supermarket.
B.In a piano shop.
C.In a school.
10.How much will the woman pay for the piano finally?
A.6,000 yuan.
B.10,000 yuan.
C.6,200 yuan.
11.What can we learn from the conversation?
A.The woman is very good at playing the piano.
B.Pearl River is the name of the shop.
C.The piano will be delivered for free.
听第8段材料,回答第12至14题。
12.What did the man do with his old car?
A.He sold it.
B.He repaired the engine.
C.He repaired the wheels.
13.How does the man feel about his old car?
A.It was more comfortable.
B.It was worth the money.
C.It was in bad condition.
14.How does the man feel about his new car?
A.It is not worth the money he spent on it.
B.It is much better than the old one.
C.It is worse than the old one.
听第9段材料,回答第15至17题。
15.What’s wrong with the man’s driver license?
A.It will expire (过期) in two months.
B.It is not allowed to be used in Boston.
C.He left it in New Jersey.
16.Where is the man now?
A.In Boston.
B.In New Jersey.
C.In New York.
17.What will the man have to do for a Boston license?
A.To take a driving test.
B.To take a written test.
C.To learn about Boston laws.
听第10段材料,回答第18至20题。
18.When did Jones have to work?
A.In 1948.     B.In 1971.     C.In 1979.
19.What did Jones study in the University of Pennsylvania?
A.Math.
B.Construction.
C.Computer.
20.How old was Joe Jones when he completed the work on his master’s degree?
A.48.       B.55.       C.65.
第二部分 英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节 单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
21.It was during ________ early 1990s that she became one of the laid­off workers in ________ forties,which was the main reason why she started to do business.
A.the;her      B.an;the
C.the;an       D.an;her
22.—Hey,you really did a good job.Your report was excellent.
—________ I tried to do my best.
A.What do you make of it?
B.Do you think so?
C.Thanks for your compliment.
D.I’m not half as good as you.
23.The opening ceremony showed ________ the traditional Chinese style is popular ________ people all over the world.
A.of;in       B.as;with
C.on;in       D.in;with
24.It is agreed that ________ widely is one of the most effective ways to enlarge our vocabulary.
A.reading       B.to read
C.read       D.having read
25.They can’t stand ________ for the reply.In other words,they don’t have any patience with it.
A.continuing to wait
B.to continue to wait
C.continuing waiting
D.continued waiting
26.Don’t ________ till tomorrow what can be done today.
A.put away      B.put on
C.put out       D.put off
27.We can guess when the play takes place,telling by the colorful ________ on the stage.
A.scenery       B.sight
C.scene       D.view
28.Many people hold the idea that E­books have so many benefits that they will replace ________ books.
A.traditional      B.historic
C.basic       D.contemporary
29.—I suggest we ________ the car.After all,a non­stop eight­hour drive is unpleasant.
—It’s a good idea.
A.taking turns drive
B.taking turns to drive
C.take turns drive
D.take turns to drive
30.—How are you today?
—Oh,I ________ as ill as I do now for a very long time.
A.didn’t feel      B.haven’t felt
C.don’t feel      D.wasn’t feeling
31.Only later ________ that he probably took the stone from the exhibition without permission.
A.I had realized     B.I realized
C.did I realize      D.had I realized
32.The Turners have no children of their own,so they decided to ________ an orphan.
A.admit       B.avoid
C.addict       D.adopt
33.The strange man was observed ________ the store last night.
A.to entering      B.enter
C.entered       D.to enter
34.Children today are still suffering from heavy work ________ at preparing for the Entrance Examinations to college.
A.aim       B.aimed
C.to aim       D.aims
35.During the visit to Dalian,my husband took a series of pictures ________ the main color was blue.
A.that      B.where
C.which      D.there
第二节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。
Christmas is coming.Erika Orlando begins writing a Christmas __36__.Outside the house __37__ is falling.Soft flakes (雪花) cover the world.Her __38__ goes back to a summer day and a beach as bright as snow.
On a family __39__ in Santa Rosa,Florida,Erika and her brother were sitting on the __40__ white sand,enjoying the sunshine.Children were __41__ on the beach.Just then,they heard a woman __42__,“Rob is missing!”The woman’s husband __43__ toward the ocean to __44__ his son.Erika asked the father to __45__ her what the child looked like.He said,“He has __46__ hair;he’s wearing a bright orange shirt.He’s afraid of water.”
Erika’s mind was already working __47__.Orange shirt,afraid of water.Immediately she had an image (形象) of a __48__ in the sand.It was just a few feet away from where the boy’s mother __49__.
Erika went over at once, __50__ on her knees (膝盖) and started digging.A foot down,her fingers touched something different,__51__and fine,his dark hair.She called out,“I think I have found him!”
__52__he’d fallen into the hole other kids had dug,and the __53__ fell in,completely covering him.The crowd dug out enough __54__ so that Rob’s father was able to lift him out.
Snow __55__ to fall outside.She looks down at the Christmas card and begins to write,“Dear Rob.”
36.A.letter B.card  
C.article D.song  
37.A.snow B.rain  
C.leaf D.dust  
38.A.idea B.speech  
C.dream D.mind  
39.A.party B.dinner  
C.holiday D.meeting  
40.A.warm B.dirty  
C.wet D.cool  
41.A.studying B.playing  
C.swimming D.sleeping  
42.A.singing B.teaching  
C.discussing D.crying  
43.A.climbed B.changed  
C.ran D.jumped  
44.A.look  for B.talk  about
C.take  away D.look  up
45.A.question B.tell  
C.guess D.write  
46.A.short B.brown  
C.long D.dark  
47.A.wrongly B.badly  
C.fast D.slowly  
48.A.hole B.box  
C.child D.shirt  
49.A.missed B.stood  
C.hid D.worked  
50.A.turned B.put  
C.sat D.fell  
51.A.soft B.hard  
C.straight D.thick  
52.A.Nearly B.Clearly  
C.Fortunately D.Immediately  
53.A.tops B.sides  
C.bottom D.body  
54.A.time B.help  
C.space D.water  
55.A.happens B.stops  
C.begins D.continues  
第三部分 阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
A
Throughout the history of the arts,the nature of creativity has remained constant to artists.No matter what objects they select,artists are to bring forth new forces and forms that cause change—to find poetry where no one has ever seen or experienced it before.
Landscape (风景) is another unchanging element of art.It can be found from ancient times through the 17th­century Dutch painters to the 19th­century romanticists and impressionists.In the 1970s Alfred Leslie,one of the new American realists,continued this practice.Leslie sought out the same place where Thomas Cole,a romanticist,had produced paintings of the same scene a century and a half before.Unlike Cole who insists on a feeling of loneliness and the idea of finding peace in nature,Leslie paints what he actually sees.In his paintings,there is no particular change in emotions,and he includes ordinary things like the highway in the background.He also takes advantage of the latest developments of color photography(摄影术) to help both the eyes and the memory when he improves his painting back in his workroom.
Besides,all art begs the age­old question:What is real?Each generation of artists has shown their understanding of reality in one form or another.The impressionists saw reality in brief emotional effects,the realists in everyday subjects and in forest scenes,and the Cro­Magnon cave people in their naturalistic drawings of the animals in the ancient forests.To sum up,understanding reality is a necessary struggle for artists of all periods.
Over thousands of years the function of the arts has remained relatively constant.Past or present,Eastern or Western,the arts are a basic part of our immediate experience.Many and different are the faces of art,and together they express the basic need and hope of human beings.
56.The underlined word “poetry” most probably means“________”.
A.an object for artistic creation
B.a collection of poems
C.an unusual quality
D.a natural scene
57.Leslie’s paintings are extraordinary because______.
A.they are close in style to works in ancient times
B.they look like works by 19th­century painters
C.they draw attention to common things in life
D.they depend heavily on color photography
58.What is the author’s opinion of artistic reality?
A.It will not be found in future works of art.
B.It does not have a long­lasting standard.
C.It is expressed in a fixed artistic form.
D.It is lacking in modern works of art.
59.What does the author suggest about the arts in the last paragraph?
A.They express people’s curiosity about the past.
B.They make people interested in everyday experience.
C.They are considered important for variety in form.
D.They are regarded as a mirror of the human situation.
B
Chinese people are now living happier and longer than before.According to the latest study,the number of people over 60 years old is 130 million,making up 10 percent of the whole population,and increases at a rate of 3 percent per year.This marks that China has stepped into the aged society.It is the Chinese tradition to respect,love,support and help old people,and the aging problem has received more and more attention from the society.
China has built the system to protect and serve old people’s legal (法律的) right and interests,and gradually developed social insurance,public health services and social welfare (福利) projects for old people,and also applied the minimum living standard protection (最低生活保障) system for the aged who are unable to work and receive no supports.Now,China is bringing the aging problem into the work of sustainable (持续的) development according to China’s condition,to build and develop a social security system for old people,set up a system combined with the state,collective (集体) and families to solve the problem of “the elderly should be provided for”.The life of China’s old people is more colorful along with the fast and sound economic development of the country.
Old people in today’s China who are free from food and clothing hope to live more colorfully.The happy psychology (心态) of the aged makes them thirsty_for knowledge.Strong and healthy old people can be seen everywhere of the country.They learn new knowledge,surf the Internet,practice handwriting and drawing,and take part in fashion shows,exercises and entertainments.Their active and sound living attitude inspires the youth around and they are in fact an important role in ensuring a stable and peaceful society.
60.The underlined part “thirsty for” in the last paragraph means  “________”.
A.want to drink water     B.feel hungry
C.want to learn       D.want to teach
61.Which of the following is NOT the author’s idea?
A.China has entered an aged society.
B.All the people in the society should care for the old.
C.Old people’s active living ways have a good effect on the young.
D.The society hasn’t done enough for old people.
62.What would be the best title for the passage?
A.How to Respect Old People
B.Old People’s Life in China
C.Old People’s Problem
D.Old People’s Wishes
63.From the passage we can know that the author is ________ about the aging problem in China.
A.disappointed       B.hopeful
C.worried        D.doubtful
C
A hobby can be almost anything a person likes to do in his spare time.Hobbyists raise pets,build model ships,weave baskets,watch birds,hunt animals,climb mountains,raise flowers,fish,ski,skate and swim.Hobbyists also paint pictures,attend concerts and plays,and perform on musical instruments.They collect everything from books to butterflies and from shells to stamps.
People take up hobbies because these activities offer enjoyment,friendship,knowledge,and relaxation.Sometimes they even give financial (财政) profit (利润).Hobbies help people relax after periods of hard work,and provide a balance between work and play.
Hobbies also offer interesting activities for persons who have retired.Anyone,rich or poor,old or young,sick or well,can follow a satisfying hobby,regardless of his age,position,or income.Hobbies can help a person’s mental and physical health.Doctors have found that hobbies are valuable in helping patients recover from physical or mental illness.Hobbies give bedridden or wheel­chair patients something to do,provide interests that keep them from thinking about themselves.Many hospitals treat patients by having them take up interesting hobbies or pastimes (娱乐).
In early times,most people were too busy making a living to have many hobbies.But some persons who had spare time did enjoy hobbies.The ancient Egyptians played games with balls made of wood,pottery (陶器).People today have more time than ever before for hobbies.
Machines have reduced the amount of time they must spend on their jobs.Hobbies provide variety for workers who do the same unchanging tasks all day long.More people are retiring than ever before,and at an earlier age.Those who have developed hobbies never need to worry about what to do with their newly­found spare time hours.
Sir.William Osier,a famous Canadian doctor expressed the value of hobbies by saying,“No man is really happy or safe without a hobby.”
64.Which of the following is RIGHT?
A.Hobby is one’s regular business in his office.
B.Hobby is not one’s regular business in his spare time.
C.Hobby is a kind of business only for young people.
D.Hobby is a kind of business only for old people.
65.The underlined word “recover” in the third paragraph means “________”.
A.get back
B.become well
C.become calm
D.supply with a new cover
66.What’s the writer’s opinion about hobbies?
A.People all over the world have the same hobby.
B.Machines also have their hobbies.
C.Hobbies are popular among people in Egypt.
D.People should have good hobbies in their spare time.
67.Which of the following hobbies don’t offer according to the second paragraph?
A.entertainment     B.learning
C.relaxation      D.health
D
He lived his whole life as a poor man.His art and talent were recognized by almost no one.He suffered from a mental illness that led him to cut off part of his left ear in 1888 and to shoot himself two years later.But after his death,he achieved world fame.Today,Dutch artist Van Gogh is recognized as one of the leading artists of all time.
Now,150 years after his birth on March 30,1853,Zundert,the town of his birth,has made 2003 “The Van Gogh Year” in his honor.And the Van Gogh Museum in Amsterdam,home to the biggest collection of his masterpieces,is marking the anniversary with exhibitions throughout the year.The museum draws around 1.3 million visitors every year.Some people enjoy the art and then learn about his life.Others are interested in his life,which then helps them understand his art.
Van Gogh was the son of the minster.He left school when he was just 15.By the age of 27,he had already tried many jobs including an art gallery salesman and a French teacher.Finally in 1880,he decided to begin his studies in art.
Van Gogh is famed for his ability to put his own emotions into his paintings and show his feelings about a scene.His style is marked by short,broad brush strokes (绘画笔法).“Instead of trying to reproduce exactly what I have before my eyes,I use color more freely,in order to express myself more forcefully,” he wrote in a letter to his brother in 1888.
Van Gogh sold only one painting during his short life.He relied heavily on support from his brother,an art dealer who lived in Paris.But now his works are sold for millions of dollars.His portrait of Dr.Gacher sold for $89.5 million in 1990.It is the highest price ever paid for a painting.“I think his paintings are powerful and the brilliant color in them are attractive to people,” said a Van Gogh’s fan.
68.All through his life Van Gogh________.
A.depended on his brother
B.worked hard on art studies
C.was not recognized by people
D.expressed himself in paintings
69.One of the characteristics of Van Gogh’s paintings is________.
A.the likeness between his paintings and the reality
B.the short time for him to complete a painting
C.the various styles mixed together
D.the special strokes he made
70.We can infer from the text________.
A.his powerful art came from his poor life
B.his fellow townsmen regret treating him unfairly
C.all his paintings were drawn in the last 10 years of his life
D.most of his paintings are kept in the museum of his hometown
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
On a typical hot August day in Xianyou County, Fujian Province, Zeng Demei, a retired worker in his seventies, hurries down a busy street.In his hand is a black leather bag.Zeng opens his bag, taking out two forms.71.________.
Each of the forms contains detailed information of a student.On his arrival two hours later a woman greets him and leads him to her office where another man is waiting.They are the two village officials.They inspect the forms handed to them by Zeng and immediately recognize the girls.72.________.“It’s a pity but it doesn’t matter.” says Zeng, who wastes no time in deciding to look for the remaining child, Su Qiuju.
After half an hour, they stop outside a small house made of mud brick.A middle­aged man and a girl in a faded pink dress greet them.Su Qiuju is eight years old.She was forced to drop out of school after both her parents died.She is now living with her uncle who cannot afford his own children’s education.However, the year of education Su Qiuju did complete was a successful one.73.________.
When they are about to leave, Zeng says, “I must find a supporter for this girl to sponsor her education.”Zeng has made it his retirement task to help children complete their schooling.Back in 1999, Zeng took part in a campaign started by the local women’s organization to help students from poor families.74.________.
His task had begun and since then he has spent his time persuading his friends and neighbors and others to donate money.“To me, children’s education is the most important.75.________.I have to find sufficient funding before the school opens in September.”
When asked how long he will keep up his vital work as the community’s guardian angel, he has a simple reply,“ Not until my eyes can’t see, and my feet can’t move.”
A.They were having problems with their schoolwork
B.These are for the two girls he’s going to visit this morning
C.They live in a small village not very far, though only one of the girls is still living at home
D.She displayed a talent for handwriting, writing her three­character name neatly and beautifully
E.The thought of students dropping out of school bothers me so much that I can’t get to sleep at night
F.Of course, some people question why I would want to give up my retirement to go to so much trouble
G.He was so overcome by the tough situation of many poor children that he donated all his money to help out a girl
第二卷
第四部分 写作(共两节,满分35分)
第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
I was born in a farmer family in Suizhong county, Liaoning Province in June, in 1965. When I was a child, I dreamed of flying in the sky. I joined the army in June, 1983. In 1992, I was sent to the air force base. In August, 1996,I was one of the first 14 members from 1,500 pilots through the physical examination. I worked hardly, because I was among the first astronauts of our country in 1998.I was chosen one of the first man space aircraft astronauts later.
On Oct.15, 2003, I successfully fly to space, circled around the earth about 14 circle and then returned. I was honored to have given the chance to be the first Chinese to travel in space.
第二节 书面表达(满分25分)
假如你是班长,这个周末你们的美术老师要带你们去参观假日画廊(Holiday Gallery),请结合下列要点提示写一篇100词左右的英语通知。不能逐字翻译,可适当发挥。
1.集合时间和地点:周六早8∶30校门口;
2.参观时间:9∶00-11∶30;
3.注意事项:
(1)骑自行车去画廊,路上注意安全;
(2)每个小组至少拍摄3幅图片,以备下周一美术课上展览;
(3)不要用手触摸展品;
(4)在大厅里不能大声喧哗。
注意:文章开头和结尾已给出,但不计入总词数。
Boys and girls,
Attention,please!
Our art teacher will take us to visit the Holiday Gallery this weekend.As this is a good chance to enjoy the works by famous artists,I hope everybody can take part in this activity.
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________

________________________________________________________________________
Thank you for your listening.

 

答案
1.B 2.B 3.C 4.C 5.A 6.A 7.C 8.A 9.B
10.A 11.C 12.A 13.C 14.B 15.A 16.A 17.B 18.A 19.C 20.B
听力材料
Text 1
M:Oh,dear.I feel hungry now.How about you?
W:So do I.Let’s call room service.Hello,room service?Please send a menu to 320 right now.
Text 2
W:Do you think we can get there by night?
M:If the traffic lights are with us,there should be no problem.
Text 3
M:Emmy is really enthusiastic about her ballet class,isn’t she?
W:Yes,she used to take lessons only one day a week,but now she goes every other day after school.
Text 4
M:We are going to play the piano at the contest tomorrow.How do you feel about it?
W:Oh,I’m really worried about it.
M:Me,too.
Text 5
M:How many students took the exam last Saturday?
W:Well,let me see.I believe that we had twenty­five from the Middle East and fifteen from Latin America.
Text 6
M:What attracted you to our university?
W:I like your sports facilities,especially the swimming pool.
M:Do you play many sports?
W:Yes.I like basketball and volleyball.
M:Good,we have great teams here and you’ll be able to try out for them.Where did you go to school before?
W:Fuzhou No.2 Middle School.
M:What subjects did you take before?
W:Chinese,English,Math,Biology,Chemistry and Computer.
M:Do you have your last report card?
W:Yes,here it is.
M:I see you got a “D” in Biology.How come?
W:Well.I found that subject hard.I think I’ll drop it for History.
M:You could do that.I’ll show you around the school now.
Text 7
W:How much is this piano,please?
M:10,000 yuan.
W:My God!That’s a fortune.
M:But you must realize,Miss,that this Pearl River is one of the most famous brands.
W:Well,it’s too dear for me.I just want to get one to learn how to play the piano.
M:Then how about this one for practice.It’s priced at 6,200 yuan.
W:I hope its quality is guaranteed.
M:Oh,yes,Miss.As ours is a well­known store,our wares are always dependable.
W:Can you make it any cheaper?
M:Normally we have no second price.As you are coming to us for the first time.I’ll make it an even figure,6,000 yuan.
W:Thank you.By the way,can you have it delivered?
M:Yes,of course,Miss.We will deliver it free of charge.
Text 8
W:Why did you sell the car?
M:It gave me too much trouble.I was spending too much money on it.I was spending more money than it was worth.Unfortunately,of course,when you actually sell the car,you’ve already spent the money on it.So you lost both ways.
W:Well,what was the trouble with your old car?
M:The engine needed a lot of repairs and the wheels were giving trouble.When I set off on a journey,it gave me a sort of feeling that I might not get to the other end,so I decided to change it.
W:Is the new car good?
M:Yes,it’s newer and more comfortable,and it hasn’t given me any trouble.When I set off,I’m quite sure that I’ll be able to get to the other end safely.
Text 9
W:Boston State Department of Motor Vehicles.
M:Hello.I recently moved to Boston from New Jersey.My driver’s license expires in two months.I was wondering what I have to do to get a Boston license?
W:Bring your New Jersey license to the nearest Boston Motor Vehicle branch office before it expires.You will have to have your vision checked.You’ll also have to take a written test on Boston driving laws.
M:I won’t have to take a driving test,will I?
W:Not if you come before the expiration date of your out­of­state license.It could be best to come as soon as possible.
M:All right,I’ll come this week.Thanks.
Text 10
Joe Jones was born in 1931.As a boy,he had a dream of becoming a doctor.But in 1948,when he was 17,he had to work to help to support his family.Joe worked in construction on the railroad,and served in the army for over ten years.Then he worked in his hometown of Philadelphia for twenty years.But he still kept his dream of going back to school.In 1979,at the age of 48,Joe decided to make his dream come true.He finished high school and became a student in the Community College of Philadelphia,where he took all the math courses he could.In 1981,after a degree at the Community College,he was admitted to study computer in the University of Pennsylvania.In 1986,Joe completed his work on his master’s degree.At the age of 56,Joe was studying for his doctor’s degree.His dream was coming true.
21.A [考查冠词和代词的用法。年代前用定冠词the修饰;在表示某人几十岁的时候用“in one’s+基数词的复数形式”。]
22.C [考查交际用语。第一句话是对“你”工作的赞美,而对于这些赞美之词的答语要用“Thanks for your compliment.(谢谢你的赞美)”。“What do you make of it?”相当于“What’s your opinion?”,用于询问别人的观点、意见;“Do you think so?”意为“你这样认为吗?”;“I’m not half as good as you.”意为“我没有你的一半好。”,不符合英语表达习惯。]
23.D [考查介词的用法。in the traditional Chinese style意为“以传统的中国风格”;be popular with意为“受……欢迎;受……喜爱”。句意为:展示了传统的中国风格的那场开幕式受到了全世界人民的欢迎。]
24.A [考查动名词作主语的用法。动词不定式和动名词都可以用作主语,在意义上相近。但动名词多用来表示泛指或抽象动作,不定式多用来表示特指或具体动作。“广泛阅读是扩大词汇量的最有效途径之一”是泛指意义,故选A项。]
25.C [考查非谓语动词。stand doing sth.容忍做某事;continue to do sth.表示继续做另外一件事;continue doing sth.表示继续做同一件事。根据句意“他们无法容忍继续等待回复了。换句话说,他们对它一点耐心都没有了。”可知,前句说的是同一件事情,故需要用continue doing sth.。]
26.D [考查动词短语辨析。句意为:别把今天的事情拖到明天去做。put off推迟,延期,符合题意。put away放好,收好;put on穿上,戴上;put out伸出;熄灭。]
27.C [考查名词词义辨析。scenery风景,尤指乡村中的自然景色;sight指某一地区值得观看的建筑物、胜地、风景等;scene景色或景象,多指舞台背景、布景、抽象的环境等;view指从某一位置所看到的风景、景色。句意为:通过舞台上艳丽多彩的布景,我们能猜出这出剧发生在什么时候。]
28.A [考查形容词词义辨析。traditional传统的;historic有历史意义的;basic基本的;contemporary当代的。只有traditional books“传统书籍”和E­books“电子书刊”相对应。因此选A项。]
29.D [考查suggest的用法。suggest (that) ... (should) do sth.建议做某事;take turns to do sth.轮流做某事。句意为:——我建议我们轮流开车吧。毕竟,连续8小时的驾驶很不愉快啊。——好主意。]
30.B [考查动词的时态。句意为:——今天感觉怎么样?——我好长时间都没有感到病得像现在这样厉害了。由答语for a very long time这一时间状语可以确定,答语应该用现在完成时。]
31.C [考查倒装用法。only后接副词位于句首,句子需要部分倒装,将谓语动词的一部分did提前。句意为:只是后来,我才意识到,他可能未经许可从展览会上拿走了那块石头。]
32.D [句意为:特纳夫妇没有自己的孩子,所以他们决定收养一个孤儿。admit承认;avoid避免;addict成瘾;adopt收养。根据句意,应选D项。]
33.D [考查observe的用法。observe+名词+doing/do sth.意为“注意到(某人)做(某事)”,observe用作被动语态时to不能省略,故答案为D项。]
34.B [考查非谓语动词的用法。此处heavy work后面实际上是省略了which is,完整的形式应该是“...heavy work which is aimed at preparing...”;aim与heavy work之间存在的是动宾关系,故用过去分词短语作定语,表示被动。]
35.B [考查定语从句的引导词。pictures为先行词,where在从句中作状语,意思是“在照片上”,相当于in which,故答案为B项。]
36.B [根据短文最后一段中的“She looks down at the Christmas card...”可推出答案为B项。]
37.A [根据下文“Soft flakes cover the world”可知,窗外正下着雪。而且最后一段也有提示。]
38.D [此处意为:她的“思绪(mind)”回到了夏日的海滨。]
39.C [根据后文“Erika and her brother were sitting on the ________ white sand,enjoying the sunshine.”可知他们全家在度假。]
40.A [根据文中提到的夏日的海滨,可以推断沙滩是温暖的。]
41.B [孩子们在海滩上玩,为下文的孩子们挖洞及为Rob的失踪埋下伏笔。]
42.D [这时,他们听到一位妇女在“尖叫(crying)”,因为发现儿子失踪对她刺激很大,因此选D项。]
43.C [孩子的父亲一定是着急地“跑(ran)”向大海去找孩子。]
44.A [根据上一题解析可知选A项。孩子不见了,爸爸当然要赶紧找了。]
45.B [作者让孩子的父亲“告诉”她孩子的特征和情况,因此用tell。]
46.D [根据第四段的“his dark hair”可知男孩子的头发是黑色的。]
47.C [根据上下文可知此时Erika是镇静的,她的思维在“飞快地(fast)”运转。]
48.A [根据下文可知Erika想起了孩子们在沙滩上挖的一个“洞(hole)”。由倒数第二段的“________ he’d fallen into the hole other kids had dug,and the ________ fell in,completely covering him.”可知选项A正确。]
49.B [从文中可知男孩的妈妈是站着的,而那个洞离那个男孩妈妈有几尺的距离。]
50.D [Erika走过去,“双膝跪下(fell on her knees)”开始挖。]
51.A [根据“his dark hair”可知当Erika挖沙时,她的手碰到了男孩的头发,头发是软的,所以选择A项。]
52.B [本段的第一句是对男孩失踪原因的讲述,因为他是在沙洞里被找到的,所以“显然,他掉到别的孩子挖好的沙洞了”。]
53.B [男孩子是掉进了别的孩子们挖的沙洞里,然后“四周(sides)”塌陷,把他埋里面了。]
54.C [为了让男孩的父亲从沙子里救出孩子,人们帮忙把沙子往旁边挖,这样就有足够的“空间(space)”把孩子从沙洞里拽出来了。]
55.D [这里呼应开头下雪的情节,表示雪还在下,如果表示雪停止了,应该是“stop snowing”。]
56.C [词义猜测题。由第一段第二句“...where no one has ever seen or experienced it before.”可知poetry在此是指一种不同寻常的品质。]
57.C [细节理解题。根据短文第二段倒数第二句“In his paintings,there is no particular change... in the background.”可知。]
58.B [细节理解题。根据倒数第二段最后一句可知。]
59.D [推理判断题。由短文最后一段可知。]
60.C [词义猜测题。“knowledge”是此句的关键词,从下文老人们学新知识、上网等可推出。]
61.D [深层推断题。作者描述了中国老人们的幸福生活,并且介绍了社会已经为老人们做出努力,并未说对老人关心不够。]
62.B [标题归纳题。全文主要说中国老人的一些情况。]
63.B [深层推断题。通过全文可知作者对解决老人问题充满了希望。]
64.B [推理判断题。爱好不是一项生意。]
65.B [词义猜测题。recover=become well表示“康复”。]
66.D [细节理解题。最后一段作者引用加拿大医生的话来表达爱好的重要性。]
67.D [细节理解题。由第二段可知,爱好给人们带来快乐、友谊、知识和放松,没有提到健康。健康是在第三段提到。]
68.C [由第一段前两句可知,梵•高活着的时候没有得到人们的认可。故C项正确。]
69.D [由第四段第二句“His style is marked by short,broad brush strokes”可知D项正确。]
70.C [通读全文可知,梵•高在1880年投身于绘画艺术,1890年开枪自杀,由此可推断,他的作品都创作于生命中的最后十年。故选C项。]
71.B 72.C 73.D 74.G 75.E
短文改错
I was born in a farmerfarmer’s family in Suizhong county, Liaoning Province in June, in\ 1965. When I was a child, I dreamed of flying in the sky. I joined the army in June, 1983. In 1992, I was sent to thean air force base. In August, 1996,I was one of the first 14 members from 1,500 pilots through the physical examination. I worked hardlyhard,becauseso I was among the first astronauts of our country in 1998.I was chosen ∧as one of the first manmanned space aircraft astronauts later.
On Oct.15, 2003, I successfully flyflew to space,circled around the earth about 14 circlecircles and then returned. I was honored to have∧been given the chance to be the first Chinese to travel in space.
 参考范文
Boys and girls,
Attention,please!
Our art teacher will take us to visit the Holiday Gallery this weekend.As this is a good chance to enjoy the works by famous artists,I hope everybody can take part in this activity.
We will meet at 8∶30 a.m.on Saturday at the school gate.Since we are going to the gallery by bike,everyone ought to be careful on the way and we will begin to visit the gallery at 9∶00 a.m..Once we are inside the exhibition hall,don’t make much noise.Each group must take at least three photos for we will show them in our art class next Monday.Remember not to touch the paintings while we are there.The gallery closes at 11∶30.Then we shall go home.That’s all.
Thank you for your listening.

文 章来
源莲山 课件 w w
w.5 Y k J.Co m
最新试题

点击排行

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |