2017学年必修二英语Module3单元测试卷(外研版有答案和解释)

作者:佚名 资料来源:网络 点击数:    有奖投稿

2017学年必修二英语Module3单元测试卷(外研版有答案和解释)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文 章来 源莲山 课件 w w
w.5Y k J.cO m

单元检测(三)
第一卷
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.When does the plane take off?
A.At 8∶30.    B.At 8∶25.    C.At 8∶55.
2.Where is the man now?
A.In the shop.
B.In the bank.
C.In the restaurant.
3.Where are Mary’s friends most probably?
A.Still at the airport.
B.At Mary’s house.
C.At Tom’s house.
4.What’s the probable relationship of the two speakers?
A.Mother and son.
B.Classmates.
C.Doctor and patient.
5.What do the man think of yesterday’s movie?
A.It’s interesting.
B.It’s terrible.
C.Just so­so.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6至8题。
6.When did the girl get the new bike?
A.Yesterday.
B.Some weeks ago.
C.Last Sunday.
7.How did the girl get the new bike?
A.Her parents gave it to her.
B.A friend gave it to her.
C.She bought it herself.
8.What did the boy think of the new bike?
A.Expensive.
B.Cheap.
C.Not so good.
听第7段材料,回答第9至11题。
9.Where is Lucy now?
A.At home.
B.At school.
C.In the station.
10.How many babies did Lucy’s aunt have?
A.1.      B.2.      C.3.
11.Why did Lucy tell a lie to the teacher?
A.Because she didn’t like to go to school.
B.Because she only loves one of the babies.
C.Because she hates the teacher.
听第8段材料,回答第12至14题。
12.What will the man do next?
A.Look for a second­hand car.
B.Buy a new car.
C.Save money.
13.How much will John lose if he sells the car?
A.900 dollars.
B.1,200 dollars.
C.About 300 dollars.
14.Who will lend money to the man?
A.Stella.     B.John.     C.Harry.
听第9段材料,回答第15至17题。
15.What do you think of the man?
A.Dishonest.
B.Confusing.
C.Kind.
16.Which of the following is NOT true according to the conversation?
A.There is a living fly in the soup.
B.The man wants to have a meal without any money.
C.The man agreed to change another soup.
17.What will the waitress do?
A.Pay back the money to the man.
B.Call the manager to deal with the problem.
C.Change another soup for the man.
听第10段材料,回答第18至20题。
18.Where will they listen to CDs?
A.In the library.
B.In the classroom.
C.In the open air.
19.Which of the following won’t the members do?
A.Perform in front of other members.
B.Sing or play a musical instrument.
C.Write a piece of music.
20.What will be discussed at the next meeting?
A.Choosing the members of the committee.
B.Deciding the programme for the club.
C.Bringing CDs to the meetings.
第二部分 英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节 单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
21.Joe not only plays ________ violin wonderful but also has got ________ good singing voice.
A.the;/       B.the;a
C./;a       D.the;the
22.Warren Buffett,who is known ________ the world’s new richest billionaire,has always had a talent ________ making money.
A.to;in       B.for;with
C.as;for       D.as;in
23.It was after Beethoven went deaf ________ he composed his famous piece Moonlight Sonata (月光奏鸣曲).
A.when       B.that
C.how       D.why
24.By the time she realized what ________ wrong,nothing could be done to change it.
A.has gone      B.went
C.would go      D.had gone
25.In modern society you will be successful if you know how to simplify (简化) ________ matters and present them clearly.
A.strange       B.complex
C.horrible       D.catchy
26.The first time I toured Zhangjiajie,I was deeply ________ with its beautiful scenery and took many photos of it as a memory.
A.inspired       B.surprised
C.excited       D.impressed
27.Arguments over foreign policy finally caused the party to ________.
A.split up       B.give up
C.break out      D.break down
28.—This song sounds sweet.I’ve never heard it before.
—This is one of the songs from Jolin’s latest ________.
A.band       B.lyrics
C.album       D.ballad
29.Having read many articles on the famous scholar Yu Qiuyu ________ works written by him,I get to know him and admire him a lot.
A.as well as      B.as long as
C.as far as       D.as soon as
30.The Sichuan opera The Flower in the Mirror will spend four months ________ Europe giving performances next year.
A.touring       B.have toured
C.to tour       D.having toured
31.Our teacher thought ________ necessary to invite Professor Zhou to give a speech to us.
A.that       B.this
C.it        D.him
32.Mr.Keller uses $1,000 of his salary for his living cost,and the rest ________ paying back his debts.
A.spends       B.spend
C.are spent      D.is spent
33.She hurried home,looking behind from time to time ________ she walked.
A.when       B.as
C.while       D.before
34.—Why didn’t you go to see the film with your friends last night?
—I ________ to,but Mother happened to come to see me.
A.was planning     B.planned
C.have planned      D.had planned
35.—It’s said that Julia left for Paris this morning and planned to stay there for a month.
—________ I was having tea with her this afternoon.
A.No way!      B.Excellent!
C.Oh really?      D.Is that right?
第二节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。
It is certainly true that all parents in the world love their children.However parents show their love in different ways as their views of life are __36__ .Generally speaking,parents can be divided into three types—the monarch (帝王) type,the servant type,and the friend type.
It is __37__ for the monarch­type parents to get angry.And they are ready to order others and glad to be the center of everything.They insist that their children should __38__ them without question.They give little __39__ to others,of course,including their children.The __40__ they most often say to their children are,“You __41__ do this.”
Different from the monarch­type parents,the servant­type parents  __42__ around their children all the time,busy serving them.They are __43__,gentle and easy­going.They never __44__ any of their children’s requirements.They are happy so long as their children are glad.With the __45__ that love means sacrifice (牺牲),they are ready to __46__ anything of their own for their children’s benefits.They __47__ ask,“What else can we do for you?”
The friend­type parents respect and __48__ their children as friends.They discuss the latest news with their children,__49__ their children’s interests,and listen to their children’s expressions of emotion,whether it is anger,fear,joy or sadness.They discuss __50__ with their children rather than __51__ ready solutions.They often say,“Let’s put our heads together and see what we can do.”
Most children __52__ the third type of parents.And a free and friendly __53__ atmosphere is suitable to the development of children both in body and in mind.The monarch­type parents and the servant­type parents should change their ways of __54__ their love if they want their children to grow up __55__ and happily.
36.A.special B.strange  
C.different D.usual  
37.A.unusual B.easy  
C.bad D.difficult  
38.A.obey B.like  
C.help D.praise  
39.A.love B.support  
C.respect D.encouragement  
40.A.lessons B.messages  
C.sentences D.words  
41.A.can B.should  
C.may D.need  
42.A.travel B.live  
C.dance D.move  
43.A.kind B.rude  
C.foolish D.excellent  
44.A.accept B.allow  
C.refuse D.meet  
45.A.idea B.wish  
C.agreement D.decision  
46.A.sell  out B.give  up
C.use  up D.bring  up
47.A.never B.seldom  
C.sometimes D.always  
48.A.teach B.raise  
C.punish D.treat  
49.A.share B.correct  
C.stop D.bear  
50.A.plans B.dangers  
C.problems D.hopes  
51.A.find B.invent  
C.search D.provide  
52.A.welcome B.thank  
C.have D.require  
53.A.rest B.family  
C.class D.work  
54.A.showing B.developing  
C.wasting D.valuing  
55.A.successfully B.quietly  
C.healthily D.safely  
第三部分 阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
A
We turn on the radio and a program comes to us from a broadcasting station miles and miles away.We know that words and music themselves haven’t traveled all that distance through space,but something certainly is bringing the program from the station.What is this silent carrier?
The answer is radio waves.We can see radio waves or feel them or even hear them.In fact,nobody knows exactly what they are.But we do know that they are made by electricity,and we have learned how to use them.
At the broadcasting station people talk or sing,instruments(乐器) play,doors slam(砰然声),and all of these make sound waves.The sound waves reach the microphone(麦克风),and here they are changed into electricity.Then from a tall tower called the broadcasting aerial(天线),electricity sends radio waves.The waves travel in every direction,and some of them reach our radio aerial.Now a wonderful thing happens.The radio waves start an electric current(电流) in our aerial like the one that was first made in the broadcasting station.Finally,the loudspeaker in your set changes electricity into sound,and we hear the program.
56.What happens when we turn on the radio?
A.A picture appears.
B.Words and music travel to you.
C.You can hear a program.
D.A program can be seen.
57.The silent carrier that brings the program to us is ________.
A.aerial      B.radio waves
C.sound waves     D.electric current
58.Which of the following is TRUE according to the passage?
A.Radio waves can be felt or heard.
B.Radio waves travel in all directions.
C.Radio waves are made by electricity.
D.All of the above.
59.Which do you think is the best title for this passage?
A.Radio Waves
B.Sound Waves
C.How Does Radio Work
D.Broadcasting Station
B
Although Beethoven could sit down and make up music easily,his really great compositions did not come easily at all.They cost him a great deal of hard work.We know now he often rewrote and corrected his work because his notebooks are still kept in museums and libraries.He always found it hard to satisfy himself.
When he was 28,the worst difficulty of all came to him.He began to notice a strange humming in his ears.At first he paid little attention,but it grew worse,and at last he consulted doctors.They gave him the worst news any musician can hear:he was gradually going deaf.Beethoven was in despair;he was sure that he was going to die.
He went away to the country,to a place called Heiligenstadt,and from there he wrote a long farewell letter to his brothers.In this letter he told them how depressed and lonely his deafness had made him.“It was impossible for me to ask men to speak louder or shout,for I am deaf,” he wrote.“How could I possibly admit an infirmity in the one sense (hearing) which should have been more perfect in me than in others...? I must live like an exile.” He longed to die,and said to death,“Come when you will,I shall meet you bravely.”
In fact,Beethoven did something braver than dying.He gathered his courage and went on writing music,though he could hear what he wrote only more and more faintly.He wrote his best music,the music we remember him for,after he became deaf.The music he wrote was very different from any that had been composed before.Instead of the elegant and stately music that earlier musicians had written for their wealthy listeners,Beethoven wrote stormy,exciting,revolutionary music,which reminds us of his troubled and courageous life.He grew to admire courage more than anything,and he called one of his symphonies the Eroica or Heroic Symphony,to celebrate the memory of a great man.Describing the dramatic opening notes of his famous Fifth Symphony,he said,“Thus fate knocks on the door.”
In time Beethoven went completely deaf,so deaf that he could not hear even the stormiest parts of his exciting music.But in those years he wrote more gloriously than ever.He could “hear” his music with his mind,if not with his ears.His friends had to write down what they wanted to say to him.He was lonely and often unhappy,but in spite of this,he often wrote joyful music.In his last symphony,the Ninth,a choir sings a wonderful Hymn of Joy.Because of his courage and determination to overcome his terrible disaster,his music has given joy and inspiration to millions of people.
60.In the first paragraph we are told that Beethoven found that writing great music ________.
A.was easy      B.was difficult
C.was straightforward    D.easily satisfied him
61.Beethoven knew that he was going deaf ________.
A.when he could not hear himself humming a tune
B.when he heard a humming noise
C.when the humming noise grew louder
D.when the doctor told him
62.After he wrote a long farewell letter to his brothers,Beethoven ________.
A.died bravely
B.wrote more faintly
C.courageously continued to write music
D.regained his hearing
63.Which of these words best describes Beethoven’s music when his hearing began to fail?
A.Stately.       B.Forceful.
C.Elegant.       D.Loud.
C
When you feel tired,how do you relax?Drink coffee,take a bath,do some exercise,or play some music or dance?

 
For dance music fans and nightclub lovers,the world famous English DJ (disco jockey) Sasha will bring them the world’s finest dance music.He is coming to Guangzhou,Beijing and Shanghai on November 18—20 as part of his world tour in support of his new CD.
One of the main roles of music has always been going with dancing.However,today’s dance music is very different from that of the past.The history of dance music goes back to the 16th century.In the Renaissance(文艺复兴) and Baroque(巴洛克) periods in Europe,rich people were expected to be able to dance at social events.Each type of dance gave rise to its own form of music.
During the 18th and 19th centuries the most popular dances were the waltz (华尔兹舞) and the polka (波尔卡舞).In this period,dances were often written for the concert hall.For example,symphonies (交响乐) would have a waltz movement,and piano pieces were sometimes in waltz or polka.
In the 1970s,dance music moved into new places called Discos.The music was faster,had more bass and started to become more electronic.Disco music began to develop in the US and around Europe.By the 1980s the music became much faster and even more electronic.
In the 1990s clubs took over discos.DJs mixed other people’s music.Club dance rhythms (韵律) became a major part of popular music.Club dance music has different forms,including drum and bass (低音乐器),hip­hop,R & B.It makes use of technology and DJs to play a bigger part in spreading the music.
64.Which of the following does not show the difference between today’s dance music and that of the past?
A.Greater variety of forms.
B.More technology is made use of.
C.The music is faster.
D.Today’s music is more professional.
65.From the third paragraph,we can see that ________.
A.dancing cannot be separated from music
B.in the 16th century,people still did not have much social life
C.people’s social needs resulted in the birth of different types of dance music
D.the time of its birth can tell the difference between today’s dance music and that of the past
66.Which of the following is NOT true about dance music?
A.Dance music dates back to the 16th century.
B.Types of dance decide the changes in dance music.
C.Dance music has gone through different stages.
D.In different periods,dance music is written for different places.
67.According to the passage,a DJ’s job is mainly to ________.
A.develop disco music
B.create music for the club
C.put different music forms together
D.choose and play music using technology
D
‘Farming’ online
 
A revolution in attitude toward farming is taking place among teenagers.The new deal is,“You’re OUT if you’re not a farmer!”Only,it’s not real farming that is causing such enthusiasm,but virtual(虚拟的) farming in online games.
An Ting,who goes by the name of “LeBron” in cyberspace,was an active online farmer during summer holidays.Each day,the first thing the 17­year­old did after turning on his computer was grow crops and steal vegetables.
He was playing QQ’s “Happy Farm”.In the game,he did all the planting,watering,fertilizing(施肥),spraying(杀虫),harvesting and selling of his virtual vegetables,fruits and flowers.The moments LeBron most enjoyed were when he got to steal produce from his friends’ farms.His hard work raised his online level and so helped him get progressively(逐渐地) larger farms.
 
“Climbing to higher levels playing ‘Happy Farm’ gave me a taste of success,”said LeBron.He added,“It helped me kill time during the holidays.”
Now that he is back in school,he rarely has access to the Internet.Is his farm deserted(荒芜的) now that he has logged off(下线) from the game?
“No.My father takes care of my farm when he is free,”said the young “farmer”,who proudly said that he had taught his parents how to play “Happy Farm”.
When she heard that everyone around her was talking about the social networking site “Kaixin 001” about a year ago,15­year­old Tang Shujun joined up to find out what all the fuss(激动) was about.The biggest attraction of the site turned out to be a farming game which covered stealing vegetables.She quickly became hooked(入迷的).
“The game allows me to interact(交流) with my friends,”said the Shanghai teenager.“When I steal vegetables,I can check their status updates and find out their current moods and moves.”
Tang says that she no longer plays the game with the same fervor(热情) as she did at the beginning.However,some of her friends are continuing to work hard on their farms,even in the new school semester.They log on via(通过) their cellphones or try to make up for their losses at weekends.
“Games are just games.When school starts again,I need to focus on my academic work,”she said.
68.The writer wants to ________ by writing this passage.
A.encourage us to farm online
B.warn us against being hooked in farming online
C.introduce the popularity of farming online among teenagers
D.teach us how to farm
69.From the second paragraph,we know that “LeBron” is ________.
A.the name of a website
B.the online name of a farmer
C.the name of a country
D.the name of a foreign farmer
70.What did An Ting do with his farm when he was back to school?
A.He deserted his farm.
B.He sold his farm.
C.He still played his farm.
D.He asked his parents to look after his farm.
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
There is one thing that everyone wants more than anything else.71.________They think that when they have enough money to buy such things as houses, farms and cars, they will have the one thing that everyone wants.
Other people believe that if they know enough they will find this thing .72.________Still others think that if they have power, they will find this thing. Some people keep telling themselves “When I am a boss, I will no longer have to search for this thing.”
What is it that everyone wants more than anything else? What is it that all of us keep working and striving for (奋斗) each day? 73.________
Happiness is a strange thing.74.________ What will make one man happy and may not make another man happy. Some men say that happiness comes from helping others;other men say that happiness comes from making life more pleasant for everyone.What do you mean when you say “That makes me happy.”
75.________ Perhaps you will learn something that will bring you peace of mind, comfort, money or it may be what you search for-happiness.
A. Happiness means the same to everyone.
B. Read what different people have said about happiness.
C. They study all their life in search of it.
D. When one man feels happy, another man will feel sad.
E. Some people try to get it by making money.
F. It does not mean the same to all men.
G. It is happiness.
第二卷
第四部分 写作(共两节,满分35分)
第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
On a snowy winter night, a bus with 45 passenger had an accident because of the wet road. And all of them were trapping in the bus and what was worse, the bus ran out of gas and it is very cold in it. They could do nothing but to wait for help.A man who lived nearby saw what happened. He and some villagers managed to open the door and helped all of them out of bus. He took them to his home but offered food and water and even some warm clothes to the children. They spent two days in their home and finally helps came. All of them were thankful with his help.
第二节 书面表达(共25分)
假设你是李华,2010年1月15日你观看了周华健Emil Chou的个
 
人演唱会,这是你平生第一次亲临现场,它给你留下了深刻的印象。请你根据下面提供的信息,给你的外国朋友Jim用英语写一封信,简要介绍台湾歌手周华健并描述你的难忘经历和感受。
注意:1.文章要包括以下表格中的全部信息;
2.可以适当增加内容使文章连贯;
3.词数100左右。(文章的开头、结尾已给出,不计入总词数。)
基本信息:
★1960年12月出生在香港;从小就有音乐天赋。
★1984年出第一张专辑,在后来的二十几年的歌坛生涯中,出版了许多专辑并在国内外举办了多场演唱会。“朋友”成了家喻户晓的歌。
演唱会情况:
★2010年1月15日,上海大舞台Big Stage of Shanghai。
★座无虚席;观众齐唱;现场气氛热烈。
个人感受:……

参考词汇:专辑album;天赋talent
Dear Jim,
How are things going?
On January 15th,2010,I went to a concert held in the Big Stage of Shanghai.The concert was given by Emil Chou,a singer from Taiwan._________________________________________
 

I knew that I was seeing the performance of a real superstar.This is the best concert that I will remember forever.
Yours,
Li Hua

 

答案
1.C 2.B 3.A 4.A 5.B 6.C 7.A 8.A 9.B 10.B 11.A 12.B 13.C 14.A 15.A 16.C 17.B 18.A 19.C 20.A
听力材料
Text 1
W:Hurry up,or we can’t catch the plane.
M:Don’t worry.It’s half past eight now.There is still 25 minutes left.
Text 2
W:Good morning.Can I help you?
M:I’d like to change some U.S. dollars.
W:How much will you change?
Text 3
W:Hey,Tom.How can you stay here?
M:Sorry,Mary.I was meant to help you to meet your friends at the airport.But my car is broken.
Text 4
W:Oh,you’re late for home.What’s wrong with you at school?
M:Nothing.On the way home,I bought these for you.Happy Birthday!
W:Thanks a lot,dear.I like them very much.
Text 5
W:What do you think of yesterday’s movie?
M:It’s terrific!I hadn’t seen a worse movie before.
Text 6
M:Lucy,long time no see.You changed your old bike.When did you buy the new bike?
W:I didn’t buy it,you know.It was my birthday present.
M:Oh,last Sunday?Who gave it to you?Anybody I know?
W:Yes,my parents gave it to me.What do you think of it?
M:It’s so nice.How much is it?
W:It is 30 dollars.
M:It is a little high for me to afford.May I have a try?
W:Certainly.
Text 7
M:Good morning,Lucy!You look happy today.
W:My aunt had a baby last night.So I needn’t go to school tomorrow.
M:Really?But I heard my mother said she had twins.Why did you say just one baby?
W:You are right.But I just want to say one to our teacher.So I could have another chance to avoid classes next week!
M:Oh,how can you think like that!
Text 8
M:What are you talking about,Stella?
W:Hi,Nick.I am asking John about his car.He says he’s going to sell it.
M:But why?He just bought it,didn’t he?
W:Yes,but the car took him a lot of trouble recently.
M:By the way,how much does he want for it?
W:No more than nine hundred dollars.But he bought it last week for 1,200 dollars.
M:I’m looking for a second­hand car.I might buy it.
W:Why not buy a new one?
M:A new one?I’d like to.But I’m short by five hundred dollars.
W:Don’t worry.I’ll lend you some money.
M:That’s fine.Thank you.Then I,together with Harry,can buy a new car.
Text 9
M:Here,waitress!
W:Coming!What do you want to order?
M:Look at the soup,a living fly.I ask for returning my money.
W:I’m sorry!But it is impossible.How can a living fly still swim in the soup happily?
M:But it is the truth,a fly in the soup.
W:I think it must be someone who put it into the soup.
M:What do you mean by that?You mean that I myself put it into the soup?
W:I don’t mean that.May I change another soup for you?
M:No.I want to  get back my money.Otherwise I will complain it to your manager.
W:OK.I will help you to ask him.
Text 10
Good evening!Thank you for coming to this meeting.Now,I’d like to tell you about the Music Club.This is a new club for students who like music.Anyone can join.
The Music Club will meet every day after class in the library.On Mondays,Wednesdays and Fridays we will listen to CDs that our club members bring to the meetings.There will be any different kinds of music.We will talk about the people who have written and perform our own music.You can sing or play a musical instrument.The Music Club will give you a chance to perform in front of other members.
The Music Club will have a committee.At the next meeting we will choose the members of this committee.The committee will decide the programme for the club—what CDs we will play and who will perform.
21.B [考查冠词用法。乐器前通常使用定冠词;voice此处用作可数名词,have a good singing voice意为“有一副好嗓子或好的歌喉”,故选B。]
22.C [考查介词搭配。句意为:以新的世界首富而知名的Warren Buffett总是有赚钱的天分。be known as被称为;以……著称;have a talent for...有……的天分。]
23.B [考查强调句型。强调句型:It is/was+...that/who...,此题被强调部分为after引导的时间状语从句。]
24.D [考查时态。根据句意可知,当她意识到的时候,差错已经发生,即:过去的过去。故使用过去完成时。]
25.B [考查形容词词义辨析。句意为:在当今社会如果你知道怎样简化那些复杂的问题,然后清楚地呈现出来,你就成功了。strange奇怪的;complex复杂的;horrible可怕的,令人恐惧的;catchy动人的。只有complex matters和动词simplify搭配,符合题意,因此答案选B。]
26.D [考查动词词义辨析。inspire激励;鼓舞;surprise使惊讶;使感到意外;excite使激动; 使兴奋;impress给……留下深刻的好印象,be impressed with留下深刻印象,根据语境,答案选D。]
27.A [考查动词短语辨析。句意为:关于海外政策上的争论最终导致这个政党分裂。split up指关系的破裂或结束;give up放弃;break out(疾病或战争的突然)爆发;break down出故障;垮掉;(谈判、计划等)失败。]
28.C [考查名词词义辨析。根据语境可知,歌曲应该来自某人的专辑,因此用album。lyrics歌词;band乐队;ballad民歌,民谣。]
29.A [考查短语辨析。as well as除……之外;也;还;as long as只要;as far as至于;远到;就……而言;as soon as尽快。句意为:读了关于著名学者余秋雨的文章以及他写的文章,我逐渐了解了他并且非常钦佩他。articles与works为并列宾语。]
30.A [考查固定结构。spend time (in) doing sth.意为“花时间做某事”。句意为:川剧《镜花缘》明年将花四个月的时间在欧洲巡回演出。]
31.C [考查it作形式宾语。本句还可以表述为:Our teacher thought (that) it was necessary to invite Professor Zhou to give a speech to us.这时it是形式主语。]
32.D [考查主谓语一致与语态。实际上,句中the rest后省略了of his salary,当the rest of...作主语时,谓语动词要与所修饰的名词一致,故谓语动词使用单数,而spend与salary之间为动宾关系,故使用被动语态。]
33.B [考查状语从句。when意为“当……的时候”,既可以表示在某一点的时候,又可表示在某一段时间内,主句与从句的动作或事情可以同时发生也可以先后发生。while表示“当……时”,从句中动词常使用进行时,强调某一段时间内主句与从句的动作同时发生。as引导一个持续的动作,多用于主句与从句的动作伴随发生,译为“一边……一边……”。根据句意,应是一边走一边不时地回头看,故选B。]
34.D [考查时态。had planned (thought,meant,intended,expected...) to do表示过去未曾实现的计划、愿望、打算等。根据句意,本打算去,但因母亲来看我,没有去成,故选D项。]
35.A [考查交际用语。根据提供的信息“I was having tea with her this afternoon.”我今天下午还和她一起喝茶来的,可推知她上午动身去巴黎是不可能的,故选A项。]
36.C [由下文父母可分为三种类型(帝王型、奴仆型、朋友型)可知,不同生活观念的父母对孩子表达爱的方式不同。]
37.B [由本段所描述的帝王型父母的表现可知,他们应该是易怒的。]
38.A [帝王型父母是“独裁”的,总是命令别人,要求别人无条件地服从他们。]
39.C [由上文帝王型父母要求孩子无条件服从他们可知,他们习惯于独裁专制,对别人缺少尊重。]
40.D [帝王型父母喜欢对别人发号施令,再由下文的“You________ do this.”可知,此处表示“他们经常对孩子说的话是……”。]
41.B [帝王型父母和孩子说话的口气是命令式的,should应该,表示命令。]
42.D [由“...around their children all the time,busy serving them.”可知奴仆型父母一天到晚总是围着孩子转。]
43.A [由本段内容可知奴仆型父母应该是很慈祥的,从不训斥孩子。]
44.C [此处是说奴仆型父母从来不拒绝孩子,尽力去满足孩子的每一个要求。下文“They are happy so long as their children are glad.”对此空也有提示。]
45.A [奴仆型父母认为爱就意味着牺牲,这是他们的观念,故选idea。]
46.B [奴仆型父母心中只有孩子,没有自我,因此他们为了孩子的利益可以放弃自己的一切。]
47.D [正因为奴仆型父母心中只有孩子没有自我,他们总是希望为孩子做更多的事情,因此此处选always。]
48.D [上两段讲的是帝王型和奴仆型父母对孩子的方式,这段讲的是朋友型父母对待孩子的方式——他们像对待朋友一样对待孩子。]
49.A [朋友间是互相分享爱好和兴趣的。其他三项不符合语境。]
50.C [由此空前的discuss以及下文“rather than________ ready solutions.”可知此处应该填“问题”。]
51.D [朋友型父母和孩子一起讨论问题,而不是直接提供解决的办法。]
52.A [大多数的孩子都欢迎第三种类型的父母。]
53.B [自由、友好的家庭环境对孩子的身心发展是有益的。]
54.A [与第一段照应,所有的父母都爱自己的孩子,但通过与朋友型父母的对比,帝王型父母和奴仆型父母应该改变对孩子表达爱的方式。]
55.C [由上文“...both in body and in mind”可知此处表示孩子健康、快乐地成长。]
56.C [见文章第一句话。]
57.B [见文章第二段第一句话。]
58.D [因为第二段从开始到now的前面谈论的都是关于waves。]
59.C [总结全文可以判断C项正确。]
60.B [细节理解题。关键句是第一段第二句“They cost him a great deal of hard work”。]
61.D [细节理解题。由第二段最后两句可知一开始他觉得耳朵嗡嗡作响,并没注意,以后慢慢严重,他不知道怎么回事,最后找医生检查后医生告诉他的。]
62.C [从第三和第四段可以看得出,贝多芬虽然曾一时为他的耳聋感到悲伤,不能接受这个现实,但他最终还是勇敢地面对现实,并写下了很多令人振奋的乐章。]
63.B [由第四段第五句可知在贝多芬的早期,他谱写的乐曲是stately,elegant,耳朵开始变聋之后,他的乐曲变得stormy,revolutionary,反映了他不屈于命运,敢于面对命运的勇气。]
64.D [前三个选项的内容在文中都有涉及,只有D选项内容文章没有谈到。]
65.C [由第三段最后两句可知人们的社会需求导致了不同类型的舞蹈音乐的诞生。]
66.B [由第三段最后一句“Each type of dance gave rise to its own form of music.”可知,每一种类型的舞蹈都产生了自己的音乐形式,但这句话不等于说舞蹈类型决定舞蹈音乐的变化,故B项表述错误。其他三项内容均符合文意。]
67.D [由文章最后一段的第二句和最后一句可知答案为D。]
68.C [写作意图题。作者通篇介绍了青少年在假期玩网上“开心农场”给他们带来的快乐。并没有表明自己对此现象的评价如何,所以,只有C项是本文的写作目的。]
69.B [词义猜测题。根据该词所在的句子表达的意思可知,这个词是一个cyberspace网站用户的网名。]
70.D [细节理解题。根据“No.My father takes care of my farm when he is free,”可知,An Ting开学后,很少玩开心农场了,而是让他的父母照料他的农场。]
71.E 72.C 73.G 74.F 75.B
短文改错
On a snowy winter night, a bus with 45 passengerpassengers had an accident because of the wet road.And all of them were trappingtrapped in the bus and what was worse, the bus ran out of gas and it iswas very cold in it.They could do nothing but to\ wait for help.A man who lived nearby saw what ∧had happened.He and some villagers managed to open the door and helped all of them out of∧the bus.He took them to his home butand offered food and water and even some warm clothes to the  children.They spent two days in theirhis home and finally helpshelp came.All of them were thankful withfor his help.
 参考范文
Dear Jim,
How are things going?
On January 15th,2010,I went to a concert held in the Big Stage of Shanghai.The concert was given by Emil Chou,a singer from Taiwan.Chau was born in Hong Kong in December,1960 and showed his music talent at an early age.His first album came out in 1984.Since then he has made many albums and has continued giving great performances on stage at home and abroad.His song “Friend” became well­known to each household.
Throughout the concert,there was not an empty seat anywhere in the concert,and the atmosphere was extremely exciting.The audience sang along to nearly every song.
I was greatly moved by Chau’s brilliant music and singing while I was watching and listening.I knew that I was seeing the performance of a real superstar.This is the best concert that I will remember forever.
Yours,
Li Hua

文 章来 源莲山 课件 w w
w.5Y k J.cO m
最新试题

点击排行

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |