宁夏银川一中2019届高三英语上学期第一次月考试题(含解析)

作者:佚名 资料来源:网络 点击数:    有奖投稿

宁夏银川一中2019届高三英语上学期第一次月考试题(含解析)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载

章 来源莲山课件 ww w.
5 Y k j.CoM


银川一中2019届高三年级第一次月考
英语试卷
命题人:
(总分:150分; 考试时间:120分钟)
本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。考生作答时,将答案答在答题卡上,在本试卷上答题无效。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
注意事项:
1.答题前,考生务必先将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上,认真核对条形码上的姓名、准考证号,并将条形码粘贴在答题卡的指定位置上。
2.选择题答案使用2B铅笔填涂,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案的标号;非选择题答案使用0.5毫米的黑色中性(签字)笔或碳素笔书写,字体工整、笔迹清楚。
3.请按照题号在各题的答题区域(黑色线框)内作答,超出答题区域书写的答案无效。
4.保持卡面清洁,不折叠,不破损。
第Ⅰ卷
第一部分:听力理解(共两节。满分30分)
做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1. How long will it take the speakers to reach the stadium?
A. One and a half hours.       B. One hour.              C. Half an hour.
2. What are the speakers actually talking about?
A. The man's lesson.         B. The man's hobby.         C. The man's life.
3. What was the weather like 30 minutes ago?
A. Sunny.                          B. Snowy.                 C. Rainy.
4. Where are the speakers most probably?
A. In a restaurant.               B. In a supermarket          C. In a bakery.
5. How does the woman go to work?
A. By bus.                     B. By bike.                 C. By car.
第二节(共15小题:每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
请听第6段材料,回答第6、7题。
6. What do we know about the woman?
A. She is too busy.            B. She is poor at cooking.        C. She likes eating noodles.
7. What does the man ask the woman to buy at last?
A. Noodles.                  B. Some fish.                     C. Some fruit.
请听第7段材料,回答第8、9题。
8. Why does the man stop the car?
A. They're out of gas.        B. The car has broken down.        C. He is a little sleepy.
9. What does the woman think of the man?
A. Clean.                     B. Patient.                       C. Careless.
请听第8段材料,回答第10至12题。
10. Who has been taking piano lessons for six months?
A. Pete' s son.                 B. Pete's daughter.                 C. Amanda's son.
11. How much does the big class cost per night?
A. Six dollars.                 B. Eight dollars.                   C. Twelve dollars.
12. When will the woman take the class?
A. On Mondays.               B. On Wednesdays.                C. On Fridays.
请听第9段材料,回答第13至16题。
13. How does the woman describe the man’s trip to the desert?
A. Hot and tiring.           B. Hot and wonderful.
C. Hot and dangerous.
14. Where does the man plan to go this time?
A. Australia.                   B. South Africa.                  C. China.
15. Which place has the man been to?
A. The Great Wall.           B. The Forbidden City.            C. West Lake.
16. What does the woman do in the end?
A. She makes a joke.        B. She gives some advice.
C. She makes an appointment.
请听第10段材料,回答第17至20题。
17. Which club is the oldest one?
A. The bicycle club.              B. The music club.           C. The reading club.
18. How often do the music club members meet?
A. Twice a week.                B. Once a week.           C. Twice a month.
19. What did the speaker start doing two years ago?
A. Reading books.               B. Going cycling.          C. Giving performances.
20. Why does the speaker make the talk?
A. To explain the school trip.       B. To describe the school website.
C. To convey some information.
第二部分:阅读理解(共两节,满分40分 )
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A
“I’ve always loved food,” says Cassie Dawson in the kitchen of her flat in London. “But I’ve become bored with eating out. I’ve had too many disappointing meals and paid too much money for them! At one point, fed up with my complaint, a friend suggested I open my own restaurant. Impossible, I thought. But then I heard about supper clubs...”
Supper clubs are a mixture of a restaurant and a dinner party — you go to a stranger’s house and he/she cooks dinner for you. Like a restaurant, you pay for your food, but like a dinner party, you eat at the same table as other people. They are advertised through social-networking sites with a menu and little information about where the supper club is until just before the meal.
“It’s like running a secret restaurant for one night,” says Cassie. “The next morning, I set the tables and chairs aside. I put the TV back and it’s my living room again.”
Cassie opens her “restaurant” for people about once a month, and she really enjoys the evenings she’s had so far. She uses fresh, local ingredients and a typical meal costs about the same as a takeaway — much less than a restaurant meal. So how does she make money out of it?
“I don’t,” says Cassie. “In fact, at first I was worried about losing money on my club. I’m good at cooking but my maths is terrible! But I was surprised by how cheaply I could make a good meal. This isn’t about money. It’s about a different eating experience.”
And what about inviting complete strangers into her house? Was Cassie ever nervous about that?
“Not at all,” she says. “Almost everyone at the supper club is just interested in having a good meal with other interesting people.”
1. Why did Cassie decide to open her own restaurant finally?
A. To earn a living.    B. To cook cheap and good meals for others.
C. To make friends with strangers.    D. To satisfy her friend’s needs.
2. What does the underlined word “They” in Paragraph 2 refer to?
A. Dinner parties.    B. Fresh ingredients.
C. Supper clubs.    D. Invitations to dinner.
3. We can know that Cassie’s restaurant ________.
A. is only open in the evening    B. serves meals for free
C. only serves takeaways    D. is only open to her friends
4. How does Cassie feel about her restaurant now?
A. Worried.    B. Annoyed.
C. Content.    D. Sensitive.
【答案】1. B    2. C    3. A    4. C
【解析】
【分析】
本文是一篇记叙文。之前在饭店吃过很多令人失望并且昂贵的饭菜的Cassie在朋友的建议下开了一家超级俱乐部,这里晩上招待客人,白天又可以重新变成自己的家,自己能给客人提供便宜可口的饭菜,Cassie感到很满足。
【1题详解】
推理判断题。根据第一段 I’ve had too many disappointing meals and paid too much money for them one point, fed up with my complaint, a friend suggested I open my own restaurant. 以及But I was surprised by how cheaply I could make a good meal.可知, Cassie之前在饭店吃过很多令人失望并且昂贵的饭菜,所以朋友建议她开自己的饭店,而她也惊讶做出一顿美餐是多么的便宜。所以她希望能为别人提供便宜好吃的饭菜。故选B。
【2题详解】
词义猜测题。根据第二段 Supper clubs are a mixture of a restaurant and a dinner party- you go to and he /she cooks dinner for you. Like a restaurant, you pay for your food, but like a dinner party. you eat at the same table as other people.可推知,they指代的是上文提到的 Supper clubs,他们通过社交网站做广告。故选C。
【3题详解】
推理判断题。根据第三段 It's like running a secret restaurant for one night, Cassie. The next morning, I set the tables and chairs aside. I put the TV back and it's my living room again.可知,Cassie开的饭店只在晚上营业。故选A。
【4题详解】
推理判断题。根据最后两段 Was Cassie ever nervous about that? “Not at all." she says." Almost everyone at the supper club is just interested in having a good meal with other interesting people"可知,Cassie不担心邀请陌生人来家里,她对自己的饭店很满足。故选C。
【点睛】代词指代题要求同学们根据语境的逻辑关系、判断画线的人称代词或指示代词在文章中指代的对象,包括考查it(指动物,无生命的事物、特定的事件或人),they/them(指代人、物、事件的复数名词),he/she等人称代词的指代意义,以及指示代词this,that,these,those等在文章中的指代意义,考查同学们对文章中叙述特定的人,物,事件的认知能力。解答这类题时,同学们要认真阅读画线词所在句和前后临近句的内容,分析人称转换和动作变换的详细过程,理清来龙去脉和前后的因果关系,从而准确推断其指代的对象。例如,小题2中,需要对前两句话仔细阅读,才能理清此处they所代指的对象,从而选出正确的答案。
B
Welcome to the British Museum, the grandest and the most spectacular of human history.  The admission is free and we open every day from 10:00 to 15:30. You can explore 10 departments including:
The Department of Africa, Oceania and the Americas
The collection of the Department of Africa, Oceania and the Americas includes around 350,000 objects. The scope of the collection is contemporary, and historical. It includes most of Africa, the Pacific and Australia, as well as the Americas. All of the collections were got during the nineteenth and twentieth centuries and date from this time.
The Department of Asia
The Department of Asia covers the material and visual cultures of Asia – a vast geographical area of Japan, Korea, China, Central Asia, Afghanistan, South Asia and South-East Asia. The collection dates from about 4000 BC, to the present day. It represents the cultures and ways of life of local people and other minority groups.
The Department of Greek and Roman Empires
The Department of Greek and Roman Empires features antiquities (古董). It has one of the most comprehensive collections of antiquities from the Classical world, with over 100,000 objects. These mostly range in date from the beginning of the Greek Bronze Age (about 3200BC) to the time of the Roman emperor Constantine in the fourth century AD.
5. The scope of the Department of Africa, Oceania and Americas doesn’t include______.
A. Africa    B. the South America
C. Australia    D. Britain
6. The earliest collection is from ______.
A. The Department of Africa, Oceania and the Americas
B. The Department of Greek and Roman Empires
C. The Department of Asia
D. The Department of the Middle East
7. The Department of Asia represents ______.
A. the geographic features of Asia
B. the life styles and cultural traditions of some peoples
C. the relationships between Asian countries
D. the cultural fights between some native groups
【答案】5. D    6. C    7. B
【解析】
【分析】
本文是一则广告布告类短文阅读。文章主要介绍了在British Museum里所展示的内容.
【5题详解】
细节理解题。由第二段It includes most of Africa,the Pacific and Australia,as well as the Americas可知,南美洲不包括在内。故选D。
【6题详解】
细节理解题。根据文章最后一部分时间比较可知The Department of Asia 4000 BC是最早的。故选C。
【7题详解】
细节理解题。根据文章第三段最后一句It represents the cultures and ways of life of local people and other minority groups.可知,The Department of Asia代表的一些人生活方式和文化传统。故选B。
【点睛】做细节理解题一般采用寻读法,即先读题,然后带着问题快速阅读文章,找出与问题有关的词语或句子,再对相关部分进行分析对比,找出答案。另外,在题干中寻找线索词,注意线索词在文章中的位置,为快速、准确地选择答案打下基础。例如小题3中,我们抓住题干中的关键词The Department of Asia和represents,然后迅速到文章中定位The Department of Asia中找到线索词It represents the cultures and ways of life of local people and other minority groups.从而迅速锁定答案。
C
In summer the extreme heat often makes people sweaty and restless. While people are annoyed by it, experts suggest summer is the best season to discharge (排放) your body’s toxins (毒素) and recover your energy.
One popular option is hot-stone massage (按摩). Therapists use smooth and heated stones, usually river rocks, to massage certain parts of the body, or place them on key points of the body. The warmth of the hot stones will improve blood circulation and also help relax muscles, while sweating is also believed to be good for discharging the body’s toxins.
Another popular option is hot-stone baths. The hot-stone bath will help the body discharge toxins and humidity that accumulated during the last winter. Summer is the best season to build a good body. Rather than use water or steam to heat and wash the body, people simply wear a coat or something comfortable, and then lie on heated stone tablets made of hot stones, which are warmed to around 45oC. The body will gradually warm up and blood circulation will also be improved. More sweat will come out quickly. The sweat is smooth and fresh, not smelly like that released after sports activities. Such baths bring a number of health benefits, such as anti-aging, improved blood circulation and stress relief. The slimming effect of dieting can even be promoted.
Using hot stones for healing dates back to ancient times, but the modern renewal of hot-stone massage is generally credited to Mary Nelson, a native of Tucson, Arizona, America, whose trademark is “LaStone Therapy”.
The therapy is gaining wide popularity with many people, especially those who have jobs in cool air-conditioned rooms. The hot-stone therapy can help cure many diseases, including back pain.
8. What do people use to release toxins in our body according to the text?
A. Washing the body with cold water.    B. Discharging lots of sweat.
C. Relaxing muscles    D. Lying on the warm beds.
9. What can we know from the text?
A. Sports have greater effects on the health than hot-stone massage.
B. There are no toxins and humidity in the body in summer.
C. Using water of about 45oC to wash the body is good for the health.
D. People should take advantage of summer to improve their health.
10. What can be learned about the hot-stone therapy?
A. It was invented by Mary Nelson, an American.
B. It successfully cured many people of cancer.
C. It is popular with people with its excellent effects.
D. It can help people avoid sweating too much in hot summer.
11. Which of the following could be the best title for the text?
A. The origin and development of the hot-stone therapy
B. The amazing functions of the hot-stone therapy
C. A healthy and comfortable lifestyle
D. How to live comfortably in summer
【答案】8. B    9. D    10. C    11. B
【解析】
本文是一篇说明文。文章主要介绍了有利于人们排毒的热石按摩和热石浴。
【8题详解】
细节理解题。根据文章第二段最后一句while sweating is also believed to be good for discharging the body’s toxins.可知,出汗是释放毒素的一个很好的办法。故选B。
【9题详解】
细节理解题。根据文章第一段While people are annoyed by it, experts suggest summer is the best season to discharge (排放) your body’s toxins (毒素) and recover your energy.可知,专家说夏天是释放身体毒素恢复精力的最好的季节。故选D。
【10题详解】
细节理解题。根据文章最后一段The therapy is gaining wide popularity with many people, especially those who have jobs in cool air-conditioned rooms.可知,这种疗法因为极好的效果而受到人们的欢迎。故选C。
【11题详解】
主旨大意题。通读全文可知,文章主要介绍了热石疗法及其神奇功效。故选D
D
Pollution’s disastrous effects on the environment have become more obvious in recent years, leading to a movement to promote energy efficiency, less reliance on fossil fuels and a reduction in air and water pollution. Most scientists agree that such changes are necessary to protect our environment from further harm.
The construction industry consumes a large quantity of energy and resources and creates a huge amount of pollution. In the United States, building and development account for 39 percent of the country’s total energy use, 12 percent of total water consumption, 68 percent of total electricity consumption and 38 percent of carbon dioxide emissions, according to the Environment Protection Agency.
Green buildings use less energy, water, create less waste and are healthier to live, work and go to school in than standard buildings. Builders of green buildings use techniques that use resources more efficiently during the entire building cycle — construction, restoration, operation, maintenance (维护) and demolition (拆毁) — than those who construct more regular buildings.
The environmental benefits of building green include the protection of ecosystems and biodiversity, improved air and water quality, less waste flowing into streams and the conservation of natural resources. Green buildings can also result in lower operating costs because they typically use less energy and fewer materials and improve indoor air quality, improving the health of people who live there.
The process of building green includes technical and artistic planning with nature conservation in mind. Building designs often reflect the surrounding environment and natural resources and use renewable building materials such as bamboo and straw. In addition, recycled resources found locally are used for green buildings, reducing the cost and air pollution associated with transporting materials long distances.
Careful site selection is important to minimize (最小化) human impact on the surrounding environment. For example, placing a structure in an area that allows it to take advantage of cool breezes (微风) and sunlight can reduce energy use and expenses. More energy and expense are needed for larger buildings as well, so it is important to build small.
Green roofs are another feature of green houses that reduce energy use and cost. These roofs are partially or completely covered with plants, which helps to keep heating and cooling costs low, prevent water running off and deal with pollutants.
Other features of green buildings often include energy and water conservation, recycling and waste reduction. In addition, renewable energy sources such as solar power, hydropower (水能) and wind power are used for heat and electricity, which greatly reduces costs and decreases the impact on the environment.
12. What is the text mainly about?
A. The necessity of promoting energy efficiency.
B. The process of building green buildings.
C. Green buildings’ effects on the environment
D. The benefits and features of green buildings.
13. According to the text, green buildings refer to the buildings that       .
A. use energy and resources more efficiently    B. only use clean energy
C. are made of recycled materials    D. produce no waste
14. Which of the following statements is TRUE about green buildings?
A. They rely on fossil fuels and solar power for heat and electricity.
B. Small buildings are less efficient in energy use than larger ones.
C. The ecosystem has to be considered when building a green building.
D. They are difficult to maintain and thus need more operating costs.
15. Green roofs are used because         .
A. they fit the surrounding environment well
B. they can help to control the temperature in the building well
C. they can keep natural water for use in everyday life
D. they are cheaper than other kinds of roofs
【答案】12. D    13. A    14. C    15. B
【解析】
本文主要介绍了绿色建筑的优势和特色,呼吁人们建设这样的绿色建筑。
【12题详解】
考查主旨大意。根据文章全文可知,本文主要介绍了绿色建筑的优势和特色。故选D。
【13题详解】
细节理解题。根据文章第三段Builders of green buildings use techniques that use resources more efficiently during the entire building cycle — construction, restoration, operation, maintenance (维护) and demolition (拆毁) — than those who construct more regular buildings.可知,绿色建筑指的是更有效地利用能源和资源的建筑物。故选A。
【14题详解】
细节理解题。根据文章第四段The environmental benefits of building green include the protection of ecosystems and biodiversity, improved air and water quality, less waste flowing into streams and the conservation of natural resources.可知,建造绿色建筑时必须考虑生态系统。故选C。
【15题详解】
细节理解题。根据文章倒数第二段These roofs are partially or completely covered with plants, which helps to keep heating and cooling costs low, prevent water running off and deal with pollutants.可知,他们可以帮助控制大楼里的温度。故选B。
第二节(共5小题;每小题2分,满分10 分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Most students have experienced or suffered from procrastination(拖延症). Here are some tips to help you reduce procrastination.
Set goals
Students often procrastinate because they think that they can put off the work for a while and enjoy their time at the moment. ___16___, when the deadline becomes one day away and the essay has yet to be started. In order to stay on track, you should constantly set and update goals. It can be beneficial to mark all deadlines in a planner and think about how much time you need to meet them all. Update your plan for the upcoming two weeks so that you do not get overwhelmed(压倒), and continue to update as other assignments and events arise. Additionally, make a daily schedule in order to reach necessary goals before going to bed.
Reward yourself
It can become extremely difficult to work for hours straight in order to finish schoolwork. In order to keep productivity, set breaks at the end of a period of time or once you finish a section of your work so that you can reward yourself with some deserved, scheduled, and controlled procrastination-like activities. ___17___. Breaks like these are proven to increase productivity and keep you focused, and they will make the process of studying much more bearable!
Remind yourself of what you’re doing
Sometimes you may begin to think that what you are working on has little to do with what you ultimately want to do. You may consider some work or a class pointless and not useful to your further studies. However, when these thoughts arise, remind yourself what the ultimate goal of your schooling is. Remind yourself why you wanted to go to school and take this program in the first place. ___18___.
Turn off the Internet
___19___ If you do not need the Internet to do your work, turn it off so that you are not receiving notifications while completing your work, and you are not so tempted to search for sites. The same goes for your cell phone; you can take a break from being connected to the cyber world in order to do your schoolwork. If you feel the need to check messages and websites often, set time when you will allow yourself to do so rather than constantly staying connected.
___20___
Being productive for all hours of every day does not work—you do need breaks, and as a student you are entitled to have a lot of fun. So, in order to balance productivity and amusement, plan time to go out with friends or do something relaxing. But ideally, social and relaxations plans should be made after a significant portion of work is complete. This way, while you are working, you can keep in mind that once you have finished your work you can go out and not worry about your assignments.
A. Have something to look forward to.
B. Enjoy every minute in school.
C. You may have coffee with a friend, cook, or watch a television show
D. This thought tends to make things worse, though
E. The Internet has become an essential part of our daily life
F. You may understand why you should focus on completing your work
G. Some of the most common distractions are those found on the Internet
【答案】16. D    17. C   
18. F    19. G   
20. A
【解析】
【分析】
本文是一篇说明文,主要介绍了一些帮助学生克服拖延症的方法。
【16题详解】
学生经常拖延是因为他们总想着能把学习暂时放一放,及时行乐。D项意为“但是,这种想法往往会使事情变得更糟糕”,承接上文话题,又与下文描述的“离截止日期只剩一天的时间了,但是论文必须要开始写”这种情况相呼应。故选D。
【17题详解】
你可以隔一段时间就休息一下,并利用这段时间来适当奖励一下自己。G项“你可以和朋友喝杯咖啡,做点美味佳肴或者看电视节目”是可以用来奖励自己的小活动,符合语境。故选C。
【18题详解】
在你有了一些会影响到你学习的想法的时候,要提醒自己上学的最终目的是什么和当初为何上学。F项意为“你可能就会明白为什么你应该专注于完成你的功课”,承接上文话题,符合语境。故选F。
【19题详解】
如果你不需要互联网来做功课,那就关掉它吧。故此处应指互联网对你学习造成的干扰。F项意为“互联网里有一些最常见的能分散注意力的东西”,符合语境。故选F。
【20题详解】
根据本段内容可知,在学习中,休息和放松是必不可少的,但是必须要先把重要的学习任务完成,然后才能放松一下。因此,为了激励自己学习,你可以这么想:一旦完成了所定的学习任务,你就可以出去玩了。A项意为“要有所期待”,体现了本段的中心,适合作本段的标题。故选A。
【点睛】七选五题型要求考生从整体上把握文章的逻辑结构和内容上的联系,理解句子之间、段落之间的关系,对诸如连贯性、一致性等语段特征有较强的意识和熟练的把握。所以懂得整篇文章的基本结构或段落的语篇结构对解题很有用。
分析本文的语篇结构,可以知道第一段是文章的主题句,然后接下来各段的语篇结构都是主题句(总)+支撑句(分)(分述主题的具体内容/说明原因/举例证明等)。例如小题5就是考查本段的主题句,根据前四个小标题的特征可知,都是以动词原形开头的祈使句,从而可知在A和B两个选择项中选择,再根据下文的具体内容,从而选出正确答案。
第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节 完形填空(共20小题;每题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。
I still remember an old lady, a customer on the paper route in my hometown when I was 12 years old. She taught me a lesson in____21____that I shall never forget.
On a(n) ___22___afternoon, a friend and I were throwing stones onto the____23____of the old lady's house. The stone that I found was too smooth, ___24___it slipped from my hand as I let it go and___25___straight not for the covering on top of the house but for a small window on the house's back porch. At the sound of broken glass, we knew we were___26___.We turned and ___27___.
I was too ___28___ about getting caught that first night to be concerned about the old lady with the broken window in the freezing weather. However, a few days later, when I was sure that I hadn't been___29___, I started to feel guilty about her______30______.She still greeted me with a smile each day___31___I gave her the paper , but I was no longer able to act comfortably in her ___32___.
I___33___my mind that I would save my money delivering paper. And after three weeks I had seven dollars that I calculated would pay for her window . I put the money in an envelope with a note___34___that I was sorry for breaking her window and___35___that the seven dollars would cover the cost of repairing it.
I waited until it was dark , moved___36___to the old lady ' s house and put the letter I didn ' t sign through the letter slot in her door . I felt ___37___ and could have the freedom of , once again , looking straight into the old lady's kind eyes .
The next day, I handed the old lady her paper and was able to ___38___ the warm smile that I was receiving from her. She thanked me for the paper and gave me a bag of cookies she had made herself. I thanked her and started to eat the cookies as I continued my___39___.
After several cookies . I felt an envelope and pulled it out of the bag. When I opened the envelope , I was ___40___. Inside were the seven dollars and a short note that said , " I'm proud of you.”
21. A. selflessness    B. talent    C. bravery    D. forgiveness
22. A. winter    B. summer    C. spring    D. autumn
23. A. window    B. basement    C. roof    D. access
24. A. but    B. so    C. for    D. or
25. A. landed    B. left    C. dragged    D. headed
26. A. in trouble    B. in many ways    C. in danger    D. in charge
27. A. got around    B. sit around    C. ran away    D. hung out
28. A. embarrassed    B. scared    C. disappointed    D. ashamed
29. A. discovered    B. scolded    C. punished    D. involved
30. A. misunderstanding    B. misbehavior    C. misfortune    D. mistake
31. A. until    B. unless    C. since    D. when
32. A. encouragement    B. presence    C. company    D. comfort
33. A. made up    B. took up    C. meet with    D. picked up
34. A. proving    B. showing    C. convincing    D. explaining
35. A. predicted    B. declared    C. hoped    D. witnessed
36. A. hurriedly    B. quietly    C. patiently    D. firmly
37. A. confused    B. concerned    C. relieved    D. frustrated
38. A. abandon    B. return    C. understand    D. respect
39. A. effort    B. study    C. journey    D. route
40. A. shocked    B. satisfied    C. annoyed    D. amused
【答案】21. D    22. A    23. C    24. B    25. D    26. A    27. C    28. B    29. A    30. C    31. D    32. B    33. A    34. D    35. C    36. B    37. C    38. B    39. D    40. A
【解析】
本文作者主要向我们讲述了小时候的一件小事对他的深远影响。作者从发生在自己身上的事情中深深地体会到诚实,知错能改的重要性。
【21题详解】
考查名词。A. selflessness无私;B. talent才能;C. bravery勇气;D. forgiveness宽恕。句意:她给我上了一堂宽恕的课,我永远不会忘记。故选D。
【22题详解】
考查名词。A. winter冬天;B. summer夏天;C. spring春天;D. autumn秋天。根据后边in the freezing weather在这寒冷的天气里,可知是冬季。句意:在一个冬天的下午,我和一个朋友在老太太的屋顶上扔石头。故选A。
【23题详解】
考查名词。A. window窗户;B. basement地下室;C. roof屋顶;D. access人口。根据后边The stone that I found was too smooth,  ___4___ it slipped from my hand as I let it go and ___5___straight not for the covering on top of the house but for a small window on the house’s back porch. 我发现的那块石头太光滑了,所以它从我的手里滑落,我把它从我的手里滑了出去,它的方向不是在房子的顶部,而是在房子的后门廊上的一个小窗户上。可知我们是在屋顶上。句意:在一个冬天的下午,我和一个朋友在老太太家的屋顶上仍石头。 故选C。
【24题详解】
考查连词。A. but但是;B. so因此;C. for为了;D. or或者。句意:我发现的那块石头太光滑了,所以它从我的手里滑落,我把它从我的手里滑了出去,它的方向不是在房子的顶部,而是在房子的后门廊上的一个小窗户上。故选B。
【25题详解】
考查动词。A. landed登陆;B. left离开;C. dragged拖;D. headed朝向。句意:我发现的那块石头太光滑了,所以它从我的手里滑落,我把它从我的手里滑了出去,它的方向不是在房子的顶部,而是在房子的后门廊上的一个小窗户上。故选D。
【26题详解】
考查介词短语。A. in trouble处于困境中;B. in many ways用许多方法;C. in danger处于危险中;D. in charge负责,主管。句意:我们知道我们有麻烦了。故选A。
【27题详解】
考查动词短语。A. got around到处走动;B. sit around坐着没事干;C. ran away逃跑;D. hung out闲逛。句意:我们转身跑了。故选C。
【28题详解】
考查形容词。A. embarrassed尴尬的;B. scared害怕的;C. disappointed失望的;D. ashamed惭愧的。句意:第一天晚上,我太害怕被抓住,以至于没有担心这样寒冷的天气被打破了窗户的老太太。故选B。
【29题详解】
考查动词。A. discovered发现;B. scolded责骂;C. punished惩罚;D. involved涉及。句意:然而,几天后,当我确信没有被发现时,我开始为她的不幸感到内疚。故选A。
【30题详解】
考查动词。A. misunderstanding误解;B. misbehavior品行不端;C. misfortune不幸;D. mistake弄错,误解。句意:我开始为她的不幸感到内疚。A. misfortune B. misunderstanding C. misbehavior D. mistake故选C。
【31题详解】
考查连词。A. until直到…才;B. unless除非;C. since自从;D. when当…时候。句意:当我给她送报纸的时候,她每天都面带微笑地向我打招呼,但是我再也不能在她面前表现得很自在了。故选D。
【32题详解】
考查名词。A. encouragement鼓励;B. presence出席;C. company公司,陪伴;D. comfort安慰。句意:当我给她送报纸的时候,她每天都面带微笑地向我打招呼,但是我再也不能在她面前表现得很自在了。故选B。
【33题详解】
考查动词。A. made up编造;B. took up从事;C. meet with与……见面;D. picked up捡起。句意:我下定决心,我要把我的纸币存起来。made up与one’s mind构成短语“下定决心”。故选A。
【34题详解】
考查动词。A. proving证明;B. showing放映,表演;C. convincing使相信,使明白;D. explaining解释。句意:我把钱放在一个信封里,里面有一张纸条,上面写着:我很抱歉打碎了她的窗户,而这7美元希望能够支付修理的费用。故选D。
【35题详解】
考查动词。A. predicted预计;B. declared宣告;C. hoped希望;D. witnessed目睹。句意:我把钱放在一个信封里,里面有一张纸条,上面写着:我很抱歉打碎了她的窗户,而这7美元希望能够支付修的费用。故选C。
【36题详解】
考查副词。A. hurriedly匆忙地;B. quietly安静地;C. patiently耐心地;D. firmly坚定地。句意:我一直等到天黑了,才悄悄地来到老太太的房子,把信放在她门外的信箱里。故选B。
【37题详解】
考查形容词。A. confused困惑的;B. concerned有关的,关心的;C. relieved放心的;D. frustrated挫败的,泄气的。句意:我感到松了一口气,又可以自由地直视老太太那善良的眼睛。故选C。
【38题详解】
考查动词。A. abandon抛弃;B. return返回,报答;C. understand理解; D. respect尊重。句意:第二天,我递给老太太她的报纸,还能回报以她温暖的微笑。故选B。
【39题详解】
考查名词。A. effort t努力;B. study学习;C. journey旅行;D. route路线。句意:我一边吃着饼干,一边继续我的路线。故选D。
【40题详解】
考查形容词。A. shocked震惊的;B. satisfied感到满意的;C. annoyed生气的;D. amused愉快的。句意:当我打开信封时,我惊呆了。故选A。
注意:将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。
第二节(共10小题,每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
The British have many traditions but there is nothing more quintessential (典型的) than taking afternoon tea. We know the British have a love affair with drinking tea, _______41_______ more than 160 million cups drunk every day, but it was the invention of afternoon tea that turned tea-drinking into ______42______ popular pastime.
This sociable feast involves drinking good quality tea _______43_______ (comfort) while nibbling (小口吃) on nice sandwiches, scones with jam and cream and a selection of small cakes. And, of course, it can only happen in the afternoon! Afternoon tea, _______44_______ (design) as a light snack to bridge the gap between lunch and dinner, dates back to the 1840s.  It went on to become a ______45______ (fashion) social occasion for the upper classes.
Now there is a resurgence (复苏) in its ________46________ (popular) in the UK and it is available to anyone who can afford it. ________47________ it can be enjoyed at home, the best way to experience it is at a smart hotel of café. But if you’re thinking of visiting such a place _______48_______ (enjoy) a plate of sweet and tasty treats with a steaming hot brew, remember the rules you must follow to avoid _______49_______ (ask) to leave.
Writer Henry James once noted that “there are few hours in life more agreeable than the hour devoted to the ceremony known as afternoon tea”. I’m sure once you try it, you _______50_______(agree).
【答案】41. with   
42. a    43. comfortably   
44. designed   
45. fashionable   
46. popularity   
47. Though / Although/While   
48. to enjoy   
49. being asked   
50. will agree
【解析】
本文是一篇说明文。文章主要向读者介绍了英式下午茶。
【41题详解】
考查with的复合结构。本题考查with + 名词 + 过去分词。句意:我们都知道英国人爱喝茶,他们每天要喝掉1.6亿多杯茶。故填with。
【42题详解】
考查冠词。单数可数名词前用不定冠词表泛指。句意:不过,下午茶的发明才真正将品茶变成了一项受欢迎的休闲活动。故填a。
【43题详解】
考查副词。修饰动词drink,用副词形式。句意:这种社交活动包括:舒服地饮用质量上好的茶……。故填comfortably。
【44题详解】
考查非谓语动词。逻辑主语Afternoon tea与动词design为被动关系,故用过去分词作状语。句意:下午茶是为了填补午餐和晚餐之间的空当而出现的轻便小食。故填designed。
【45题详解】
考查形容词。冠词后、名词前用形容词作定语。句意:之后,下午茶的习惯逐渐成为上流社会时髦的社交活动。故填fashionable。
【46题详解】
考查名词。代词its后接名词形式。句意:如今下午茶的风潮又在英国兴起。故填popularity。
【47题详解】
考查连词。根据前后句逻辑关系可知,这里引导让步状语从句。句意:尽管在家里可以享用,但体验下午茶的最佳方式是去豪华酒店或者咖啡馆。故填Though / Although/While。
【48题详解】
考查非谓语动词。这里用不定式作目的状语。句意:如果你想去这样的地方去品尝甜品和美味小食,再饮一壶刚泡好的热茶。故填to enjoy。
【49题详解】
考查非谓语动词。动词avoid后接doing作宾语。逻辑主语you与ask之间为被动关系,故用被动语态。句意:有些规矩是必须遵守的,否则人家可能会请你离开。故填being asked。
【50题详解】
考查时态。主句将来时,时间状语从句用一般现在时或现在完成时表将来。句意:我确信一旦你试过,你就会同意。故填will agree。
第四部分 写作(共两节;满分35分)
第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
51.假段定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号( ),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用(\)划掉。
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;
2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Mr. Li is my head teacher. He is now in his thirty and has been teaching in almost ten years. He has much knowledges and his teaching method is scientific. All of us enjoy his lessons which are lively and interested. Not only is he strict and also he is kind and patient. As a result, he is popular with our students. All these years he has devoted to teaching his students. In addition, he often gave his encouragement to us, that means a lot to us. With his help, we have made a great progress. We all love him!
【答案】.
 

【解析】
【分析】
本文是一篇记叙文。介绍自己的班主任李老师。他不仅严格,而且很善良,很有耐心。他在我们学生中很受欢迎。
【详解】第一处:考查固定结构。in one’s+逢10的基数词的复数形式,表示在某人几十几岁时。句意:他现在30多岁了。故把 thirty改成 thirties。
第二处:考查固定用法。此处表示一段时间。句意:他现在已经三十多岁了,已经教了将近十年了。故把in改为for。
第三处:考查不可数名词。knowledge知识,是不可数名词,无复数形式。句意:他很有知识。故把knowledges改成 knowledge。
第四处:考查形容词。从句主语为his lessons,故用现在分词interesting作表语,表示“有趣的”。句意:他的课生动有趣。故将interested改为interesting。
第五处:考查短语。考查短语not only … but also …不但……而且……。句意:他不仅严格,而且很善良,很有耐心。故把and改成but。
第六处:考查代词。根据句意可知,这里指“我们学生”,后面的 students是us的同位语,故用us students.句意:他在我们学生中很受欢迎。故把their改为us。
第七处:考查短语。短语be devoted to致力于。句意:这些年来他一直致力于教他的学生。故在has后加been。
第八处:考查时态。根据全文可知用一般现在时。句意:他常常给我们鼓励。故把gave改成gives。
第九处:考查定语从句。非限定性定语从句不可用关系代词that引导,这里用关系代词which,指代前面一件事。句意:这对我们意义重大。故把that改为which。
第十处:考查名词。make progress.取得进步,其中 progress是不可数名词,无复数形式,,前面不能加不定冠词。句意:在他的帮助下,我们都已经取得很大的进步。故把 great前的a去掉。
第二节 书面表达(满分25分)
52.假定你是李华。某英文报社正在举行题为“科技改变我们未来的生活”的征文活动,要求同学们想象科技将如何改变我们的生活环境、工作和休闲方式。请根据你的畅想用英语写一篇短文。
注意:1. 词数100左右(开头已为你写好,但不计入总词数);
2. 可适当增加细节,以使行文连贯。
With the development of science and technology, ________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________
【答案】With the development of science and technology, our life in the future will be quite different from what it is now.
At that time we’ll live in a greener and more beautiful world with trees, birds, blue skies and sunshine. And we'll be able to arrange things like meals, bathing and sleep with our smart phones. Robots will be able to do most of the housework for us. As for work, we'll mostly work at home, communicating ideas for work online. If necessary, we'll have video meetings with our partners around the world.   During our free time, we'll be able to travel to places of interest in new vehicles like flying cars. We'll even enjoy space trips to the moon and other planets.
All in all, our life will become more comfortable and convenient.
【解析】
【分析】
试题分析:这是一篇提纲类作文,要求用英文写一篇短文,背景是某英文报社正在举行题为“科技改变我们未来的生活”的征文活动,要求同学们想象科技将如何改变我们的生活环境、工作和休闲方式。写作时注意发挥想象,准确运用时态,上下文意思连贯,符合逻辑关系,尽量使用自己熟悉的单词句式,特别注意在选择句式时要赋予变化。
【详解】文中使用了非常好的短语和句子为文章增色不少,比如With the development of,be different from,places of interest等;还运用句型With the development of science and technology, our life in the future will be quite different from what it is now.这句话运用了名词性从句,If necessary, we'll have video meetings with our partners around the world. 这两句话运用了省略。并注意了句子的衔接如and,All in all等等。

 

 


 


章 来源莲山课件 ww w.
5 Y k j.CoM
最新试题

点击排行

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |