2018届高三英语上学期期末质量检测试题(皖西高中教学联盟含答案)

作者:佚名 资料来源:网络 点击数:    有奖投稿

2018届高三英语上学期期末质量检测试题(皖西高中教学联盟含答案)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文 章
来源莲山
课件 w ww.5 y kj.Co m 安徽省皖西省示范高中联盟2018届高三上学期期末考试
英语试题
本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。全卷满分150分,考试时间120分钟。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
第I卷
第一部分 听力(共两节,满分30分)
做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1. What are the speakers probably?
A. Waitress and customer.  B. Father and daughter.  C. Husband and wife.
2. When will the magazine probably come?
A. On the 10th.   B. On the 12th.    C. On the 15th.
3. What happened to the man?
A. He would go out with the woman.  B. He has to repair the bike.
C. His left leg was hurt.
4. Why did the man fail to go to the cinema last night?
A. He had an unexpected visitor.
B. He didn’t feel very well last night.
C. He was tired up with too much work.
5. What does the man imply?
A. He wants to do to the office first.
B. He wants to go to the cinema first.
C. He wants to go to the bookstore first.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各个小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6. Why did the woman move out?
A. She disliked the room that was too small for her.
B. Her roommates was always making noise in the room.
C. Her roommate said something that made her angry.
7. What did the woman give the man?
A. Her e-mail address.  B. Her present address.    C. The phone number.
听第7段材料,回答第8~10题。
8. Where does the conversation take place?
A. In Mrs. Green’s house.  B. Outside Mrs. Green’s house.  C. On a ladder.
9. Why does Mrs. Green want John to climb through the window?
A. John is tall and thin.  B. The window is fastened inside.
C. They want to steal something.
10. Who is coming to the speakers?
A. Mr. Green.   B. A policeman.  C. A stranger.
听第8段材料,回答第11至13题。
11. How does Mrs. Smith feel when she sees Mr. White?
A. Unhappy.   B. Surprised.   C. Sad.
12. What’s the weather like probably now?
A. Stormy.    B. Fine.    C. Snowy.
13. What does Mrs. Smith think of traveling by air?
A. It’s uncomfortable. B. It’s dangerous.  C. It’s enjoyable.
听第9段材料,回答第14至16题。
14. Where were the man’s glasses?
A. Above the mirror.  B. In the bathroom.  C. On his face.
15. What did the man forget to take when he went fishing?
A. His boat.   B. His trousers.  C. His fishing pole and reel.
16. What is the most probable relationship between the speakers?
A. Brother and sister. B. Husband and wife. C. Friends.
听第10段材料,回答第16至20题。
17. What’s the main topic of this talk?
A. The man’s politeness.   B. The eating custom in the cafeteria.
C. The dining customs between Americans and Europeans.
18. What should men do when eating with women?
A. Cut the food for the women.
B. Pull out the chairs for the women.
C. Help the women get the fork carefully.
19. Where should the knife and fork be put after people finish eating something?
A. On the plate.   B. On the table near the waiter.
C. On the further side of the plate.
20. Which hand do Americans use to hold the fork when finishing cutting?
A. The left hand.  B. The right hand.  C. Either hand.
第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下面短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。并在答题卡上将该项涂黑。
A
Disney musicals are always filled with catchy tunes. Take a look below at some of our favorite Disney sing-along songs.
A Whole New World
Film: Aladdin (1992)
This Oscar and Grammy award-winning song appeared in the movie when Aladdin and Jasmine went to explore a new world on Aladdin’s magic carpet. The beautiful melody of the song inspires the imagination, bringing listeners together with the character as they try to escape to a new place.
Hakuna Matata
Film: The Lion King (1994)
This song is based on Timon and Pumbaa’s catchphrase Hakuna Matata. In the movie, the song is sung by the young lion Simba, meerkat Timon and warthog Pumbaa when the latter two talk about forgetting past worries and moving on. If you are having a bad day, why not sing along with this inspiring song and let it uplift your spirit?
Colors of the Wind
Film: Pocahontas (1995)
American singer and actress Judy Kuhn sings this song in her role as Pocahontas, daughter of the Chief Powhatan, who stops a conflict between local people and British settlers. The lyrics call for everyone on Earth to live in harmony.
Almost There
Film: The Princess and the Frog (2009)
Leading character Tiana repeatedly sings this song in this movie. Her attitude toward life is expressed through the song, which states: “Fairy tales can come true. You gotta make them happen. It all depends on you.”
21. If you are not in the mood, which song can you listen to?
A. A Whole New World     B. Colors of the Wind
C. Hakuna Matata      C. Almost There
22. What do we know the songs mentioned in the text?
A. They are award-winning songs.
B. They are sung by the actors of the movies.
C. They appear throughout those famous films.
D. They are classic Disney songs with pleasant tunes.
23. What is the purpose of this article?
A. To introduce some interesting films.
B. To encourage us to become singers.
C. To persuade us to watch those films.
D. To recommend some catchy Disney songs.
B
Sleep difficulties are a common problem for millions of adults. Even if you can get to sleep, you might have trouble staying asleep. So what gives? There are several factors that may affect your sleep.
Probably you already know caffeine is a stimulant and can affect your ability to fall asleep. But it can also lead to poor quality sleep including waking up in the middle of the night. Caffeine has a three-to-five-hour life, which means it takes your body many hours to get rid of half the caffeine you consumed. Keep in mind, energy drinks, cola, chocolate, Red Bull and certain teas also contain caffeine. Besides, some drugs, Amoxillin and cough syrup rather than Tylenol and panadol contain caffeine, too. Your best bet is to avoid caffeine about six hours before bed.
It is generally believed that stress and lack of sleep seem to go hand in hand. If you are stressed, it can be hard to sleep well and may lead to middle of the night insomnia(失眠). When you don’t get enough sleep, that can also lead to more stress and it becomes a vicious cycle(恶性循环).
Environment is another factor contributing to poor sleep. For example, loud noise can wake you up from a sound sleep or light peeking through the shades can wake you. Fortunately, there are ways to make your bedroom more sleep-friendly. Invest in a quality mattress and comfortable bedding and consider keeping your bedroom cool, which most people find helps sleep.
If you are struggling for optimal(最佳的)sleep, it is important that you avoid alcohol before bed. You know alcohol may help you get to sleep, but the bad news is that it actually can affect your quality of sleep. As the alcohol metabolizes(新陈代谢)and the effects wear off, it prevents deep sleep, which causes restless sleep throughout the night. Consider limiting alcohol a few hours before you go to sleep.
24. Which of the following doesn’t contain caffeine?
A. Cola and milk.
B. Tylenol and panadol.
C. Panadol and Amoxillin.
D. Red Bull and cough syrup.
25. According to the passage, which of the following statements is correct?
A. To sleep well, we should avoid caffeine.
B. Alcohol actually can affect your quality of sleep.
C. A cool bedroom is sure to help people to have a good sleep.
D. Stress and lack of sleep always lead to middle of the night insomnia.
26. How many main reasons mentioned in the passage contribute to people’s not sleeping well?
A. 6.   B. 5.   C. 4.   D. 3.
27. What does the passage mainly tell us?
A. Ways for people to fall asleep.
B. How to avoid oversleep at nights.
C. Reasons why people can’t fall asleep.
D. Factors that may affect people’s sleeping quality.
C
In big cities, you can often see hundreds of people walking with their heads down as they use their mobile phones.
But this actually changes the way people walk. According to a research recently published in the journal Motor Behaviour, people walk in a far more exaggerated(夸张的)way while using a phone.
The scientists at the University of Delaware in the US asked 22 volunteers to dial numbers on their mobile phones while walking on a treadmill(跑步机)for two minutes. The walkers wore 62 markers on different parts of their body, which were recorded by cameras to measure their movements.
The experiment showed that while they were distracted by dialing numbers, the volunteers began to walk in a strange, exaggerated way. Their knees bent as far as they could on each step.
The researchers said that people do this without realizing because their body senses that they are in more danger of falling over. The large, exaggerated movements help people move through crowds and deal with moving faster.
“People’s walking speed usually gets slower when they perform other tasks at the same time,” said Kelly Seymour from the University of Delaware, the first author of the study. “However, in today’s fast-paced world, people are often rushed and do not slow their walking speed. Even if they do, they remain more likely to fall while walking and performing another task than while only walking.”
The researchers also found that the participants made few mistakes in dialing numbers. This suggests that they focused more on dialing than walking.
The problem of text-walkers has become such a problem that last year Antwerp in Belgium brought in “text-walking lanes” so that they do not put others in danger.
28. What does the underlined word “this” in paragraph 5 refer to?
A. Using their mobile phones.
B. Knees’ bending on each step.
C. Being distracted by dialing numbers.
D. Walking in a strange, exaggerated away.
29. What can we infer about text-walkers from Kelly Seymour’s words?
A. They probably have a fall.
B. They tend to walk very slowly.
C. Their movements aren’t affected.
D. They can perform multiple tasks with ease.
30. What do you think of the strange, exaggerated walk according to the passage?
A. It’s beneficial.     B. It’s harmful.
C. It’s conscious.     D. It’s deadly.
31. Which of the following can be the best title for the text?
A. Silly Walk Caused by Phone Use
B. The Effects of Phone Use on Health
C. Text-walking Lanes for Text-walkers
D. Overuse of Mobile Phones in the US
D
You feel proud of yourself as a person who is not terribly attached to earthly possessions, and then you have tp part with something and feel your heart tighten.
Our oldest daughter Alice is having trouble letting go of a red couch. If you saw the couch you’d say, “That way to the dump(垃圾场).”
It’s not the couch she’s having trouble letting go of as much as the memories. It was their first sofa. It has been loaded and unloaded onto moving trucks seven times. Three kids have jumped on it. It’s so worn that the only way you could sell it would be in the dark, which is probably why it’s in the basement. Yet she’s having a hard time letting go and asked if I thought that was strange. “Completely,” I said. “You get it from me.”
When we were ready to get rid of our baby things, I sold our crib(婴儿床)at the neighborhood garage sale. I had pieces of it in the garage and the other pieces to it still in the house. A young woman said she wanted to buy it. My throat tightened and the tears began to well. She pulled out cash and I kept up my spirits.
But by the time I returned with the other pieces to the crib, I was all out crying. “Have you considered that maybe you’re not ready to sell it?” the woman asked. “No-o-o-o,” I sobbed. “It’s fine, really.” I cried. “Take it.”
Our attachment to stuff grows in direct relationship to the amount of time it has sat in one place. The longer it sits, the harder it is to get rid of it. You think, “Hey, we’ve hung onto it this long—it must be valuable! As though yellowing, a layer of dust and the scent of mould increase value.
Let the sofa go, I told my daughter. It served its purpose. You can get a new one. Give the kids some crackers and juice boxes and it will be like the old one is six weeks.
32. Which of the following can replace the underlined phrase “part with” in paragraph one?
A. put away  B. give away  C. turn down  D. pull down
33. Why did Alice want to keep the red couch?
A. It’s still new.      B. It’s worth a lot of money.
C. It’s beautiful.      D. It’s full of childhood memories.
34. How did the author feel when selling their baby things?
A. Angry.  B. Relieved.   C. Sad.   D. Grateful.
35. What will the author do with the old stuff?
A. She will let them go.
B. She will keep using them.
C. She will store them in the basement.
D. She will give them to the poor people for free.
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。
For a language learner, taking part in a public speech is one of the best ways to improve your speaking skills.    36   . If you can avoid them in your speech, you will make great progress.
The use of “I feel”, “I think” and “maybe”
In many public speechless, the speakers tend to use some uncertain expressions like “I feel”, “I guess”, “maybe” and “perhaps”.    37   . Therefore, instead of the empty sounding “I guess”, using facts, together with a clear conclusion based on those facts is far more likely to be popular with an audience.
   38  
Don’t stick to the same tone. It can be boring. Try to mix it up. For example, when they spoke about their dreams, some sounded romantic. Others used humor. Very few used several different styles together. Try mixing more than one style, rather than just sticking with the same one.
Irresponsible answers
Public speaking is different from personal conversations. You are responsible for your words. Even though you want to answer quickly, you don’t want to sound foolish.    39   .
Talking around the topic rather than directly answering it
   40   . The key is to work out what question is being asked. Use one or two arguments together and give a strong conclusion. Remember that judges are not judging you on whether they agree, but on your ability to say what you think clearly.
A. Using only one speaking style
B. Improving your communication skills
C. Here are some good suggestions for you
D. So you should think twice before you talk
E. You should focus on one point and give a clear solution
F. However, there are some common problems in question and answer session
G. These words show that the person is only speaking from his or her point of view
第三部分 英语知识运用(共两节,满分45)
第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
This Christmas was different to a five-year-old boy!
It would be    41    to find a kid who wouldn’t love to find a big wrapped present addressed to him on his doorstep. But there is no gift that could be more    42    than the one the little boy just    43    after Christmas.
The boy was    44    to see the big box outside his door. He    45    it was a bike that he had been longing for.
“I said the God sent him a    46   ,” the boy’s mom said. However, nothing could have    47    him for what was inside: his dad, a US    48   , returning from North Carolina.
“Papa! I missed you so much! I didn’t    49    you were the surprise!” the little boy says in the    50    which was posted to Facebook before quickly going viral(流行).
The boy’s mother was surprised by the video’s    51   . “He had served two years in the Army and we had been waiting for a long time for him to    52   ,” she said. “My son once said he    53    to get his dad wrapped in a present. It was his    54   . I don’t know where he got that. His father wasn’t    55    to be here for Christmas.    56    he called me later and told me he was heading home, saying, ‘I want you to get a box big enough that I can    57    so we can give him a surprise.”
The sweet boy couldn’t be happier to see his father. He    58    his hero dad for everything. “They are so    59    each other,” his mother said. “He was having a hard    60    when my husband was not here.”
41. A. possible   B. easy   C. difficult   D. natural
42. A. special   B. useful   C. necessary   D. available
43. A. passed   B. designed  C. received   D. completed
44. A. worried   B. shocked  C. ready    D. frightened
45. A. realized   B. found   C. noticed   D. guessed
46. A. bike   B. surprise  C. sign    D. letter
47. A. prepared  B. asked   C. helped    D. got
48. A. teacher   B. doctor   C. worker    D. soldier
49. A. know   B. doubt   C. understand   D. mean
50. A. note   B. film   C. video    D. program
51. A. reality   B. quality   C. popularity   D. creativity
52. A. turn out   B. come back  C. keep on   D. set off
53. A. decided   B. wanted  C. tried    D. managed
54. A. goal   B. chance   C. mistake   D. idea
55. A. able   B. willing  C. happy    D. brave
56. A. Still   B. Because  C. Therefore   D. But
57. A. cover   B. send   C. fit in    D. stand up
58. A. admired   B. introduced  C. mistook   D. left
59. A. different from B. close to  C. interested in   D. satisfied with
60. A. look   B. turn   C. job    D. time
第II卷
第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
We’re often told to “eat a rainbow” and we aim for the very guideline    61    says the more color a food has, the    62    (good) it is. However, color is just one indicator of nutrient content. Some white vegetables, such as garlic and onions, contribute    63    (quantity) of nutrients that we seem to be missing most often. They    64    (know) as shortage nutrients, too.
Asian from    65    (taste) great, garlic has been regarded as being able to help hair grow, cause black heads to disappear and keep a cold and flu away. Its antioxidant characteristics can help    66    (strong) your immune system.
Chef Julia Child said: “I cannot imagine a world    67    onions.” The anti-inflammatory(消炎的)chemical in onions,    68    (call) quercetin, can help relieve discomfort from arthritis(关节炎). They have been associated with a lower risk of cancer and heart disease.
Nearly all Americans fail to meet diet recommendations for potassium(钾)or diet fiber. On an equal weight basis, the white potato provides as much fiber    69    and more potassium than other    70    (common) consumed vegetables or fruit. Potatoes also provide Vitamin C and Vitamin B6, in addition to small amounts of high-quality protein.
第四部分 写作(共两节,满分35)
第一节:短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文
文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;
  2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
I was sitting in a crowd restaurant in a small town, enjoying a tasty meal with my friend’s family. The atmosphere was hot and loud. How I couldn’t get used to was the cigarette smoke that fill the air. Although it used to be the same for me in his hometown. the noise was also a relative new experience. Glanced around the room, I found smiling diners were blowing the smoke to the face of their friends and families. We stood up, paid the meal and left. Later that night, I asked my friend the reason of that his parents were willing to put up with it. He said that they felt it was a simply unavoidable. It’s just a part of our modern life.
第二节 书面表达(满分25分)
今年秋季,我国中小学语文教材将有较大改动。假如你是李华,获悉美国中学生Tom即将来中国就读,请你写信告知此事。内容包括:
1. 古诗文篇目大幅增加及原因;
2. 可适当增加细节,以使行文连贯。
3. 参考词汇:古诗文ancient poetry and essays 教材textbook
 
安徽省皖西省示范高中联盟2018届高三上学期期末考试
英语试题答案
听力答案
1. A  2. B  3. C  4. B  5. C
6. C  7. C  8. B  9. A  10. B
11. B  12.B  13. C  14. C  15. C
16. B  17. C 18. B  19. C     20. B
第二部分 阅读理解
A篇  21. C  22. D 23. D
B篇  24. B     25. B 26. C 27. D
C篇  28. D 29. A 30. B 31. A
D篇  32. B 33. D 34. C 35. A
七选五
36. F 37. G 38. A 39. D 40. E
完型填空
41. C 42. A 43. C 44. B 45. D
46. B 47. A 48. D 49. A 50. C
51. C 52. B 53. B 54. D 55. A
56. D 57. C 58. A 59. B 60. D
语篇填空
61. that 62. better  63. quantities 64. are known  65. tasting
66. strengthen/ to strengthen  67. without 68. called  69. as 70. commonly
短文改错
第一句:crowd改为crowded。形容词修饰名词。
第三句:How改为What。引导主语从句。
fill改为filled。一般过去时态。
第四句:his改为my。人称一致。
relative改为relatively。副词修饰形容词new。
第五句:Glanced改为Glancing。现在分词作状语,其逻辑主语是I,主动关系。
face改为faces。数的一致。
第六句:paid后加for,固定搭配。
第七句:that改为which。for which引导定语从句,修饰先行词reason。
第八句:去掉a。
写作:(参考范文)
Dear Tom,
How are you going on recently? I’m glad to hear that you are going to study in China. So I’m writing to tell you something about the new edition of our Chinese textbooks.
The most significant change is that numerous ancient poetry and essays are added to the textbooks. As we all know, the Chinese people are attaching more and more importance to the Chinese traditional culture. A tide of learning classic literature, which is considered as our ancestor’s wisdom, is flooding our country.
Thus, to prepare for it, you may as well learn more ancient poetry and essays from now on. Don’t hesitate to turn to me if there is any doubt. Looking forward to your reply.
Yours,
Li Hua 文 章
来源莲山
课件 w ww.5 y kj.Co m
最新试题

点击排行

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |